Tuesday, October 13, 2009

ko ingat ko chantek!

ko ingat ko chantek!


ko ingat ko chantek!

Posted: 13 Oct 2009 10:30 AM PDT

hye uolssss..ape kabar..sihat?..uolsss chantek ke tidak?....akak sakit tekak lagi lah uolsss

hari sabtu ari tu akak de buat overtime sampai petang sebab ade keje skit..so tengahari tu akak lapar akak pi lah mcdonals katanya..cadang nak pi drive-thru katanya...tp boothnya sedang di renovate lah pulak....so kenalah gak parking masuk dalam...

amboi punya lah ramai...macam ade pesta dalam mcD tu..akak pun heran kenape ramai sangat orang....so akak pun beratur lah..walaupun panjang barisannya ..akak tetap gigih sebab bos akak belanja...

kerana bos belanja akak gigihkan diri...

so akak beratus lah satu row ni...sebelah akak ade lagi satu barisan...then ade sorang pak arab ngan dua anak2 kecil dia ngah beratus...then line pak arab ni laju lak jalan dia...lepas pak arab ni order ..dia pun tunggu lah order dia...

kalau ko tau ade burger yang belum siap ko jagan lah tunggu kat tengah2 counter tu..ko dah blog jalan orang lain...

then akak cakap kat arab tu dengan suara akak yang serak2 basah sebab sakit tekak " excuse me sir..could u move a side abit...we have along queue over here "....then arab tu buat tak tau je...buat macam x dengar...then akak cakap lagi sambil cuit bahu dia " excuse me sir..could u move a side plz"...

then pak arab tu toleh belakang then cakap kat akak.. "plz shut up!".....

ko tak menyirap ke tiba2 dia maki ko depan orang2 ramai tu....

dengan pose anting2 goyang dan sepit rama-rama akak mencerca kembali arab td...

then ape lagi acara seri balas lah kan.... akak pandang dia lalu berkata " hey mother fucker...are u blind or just stupid...dont u see there have a long queue over here..could u move a side..."...
semua orang pandang akak then akak cakap kat orang2 ramai tu " i'm right or not?"...


then yang penting semua jawab " YESSSSS!"...

then arab tu cakap " aaaa...aaaaaa...(tergagap2)..^%^%*^%*^%*%*^%^& (cakap arab)"...
babi kan arab ni..then akak jerit kat dia " MOVE!"....then baru lah dia ketepi...

sampai kat counter plak budak McD tu terkebil2 plak tengok akak...sah sah nak kena jerit lagi kan..." ko terkebil2 kenape x reti2 nak amik order".....

sakit tul hati akak ari tu..dah lah sakit tekak..kena jerit lak ngan arab bodoh tu..mmg binatang tau...


..


Jealousy Envy Hasad Dengki

Posted: 13 Oct 2009 09:03 AM PDT

It was something that my late grandmother used to tell to my mom and aunts. I have always thought it was something that she made up but today thanks to Uncle Google I now know that it was a hadith.

"Do not look to those above you. Look to those below you, as it will more likely remind you of Allah's favors bestowed on you." [Saheh al-Bukhari and Saheh Muslim]

Muhammad Rasulullah pbuh also said on another occasion that

"If one of you looks at someone wealthier and better built than him, he should also look at someone of lower standard than himself." [Saheh Muslim]

My late grandmother wanted her children to be more thankful. I want some people  to shut up.

If you know when you are looking at your girlfriend's new diamonds bling bling, your colleague's new vacation photo albums, your neighbor's new ride or even your buddy's new hunka boyfriend that looks like Ako Mustafa Robert Pattingson; you will be fuming mad with jealousy, just remember this hadiths and by all means refrain from reading this blog looking. It will save you a lot by reducing the probability of getting stress induced hypertension and of course dosa mengumpat.

This is a reminder to myself. Tapi kalau ko makan sushi takkan ko tak terasa wasabi. Hehhhehhe


Playboy, Playboy bunnies, Lamborghini @ Mid Valley - nizar nizar nizar nizar nizar najib altantuya

Posted: 13 Oct 2009 10:23 AM PDT

Thanks to my dear wife, we had a chance to see a cool car and well, hot bunnies??

For those 'in the dark', Playboy is the latest men's fragrances to arrive in Malaysia.

You can now purchase them at Guardian.







Memory not first Alzheimer's sign - BBC ONLINE

Posted: 13 Oct 2009 09:00 AM PDT

Memory not first Alzheimer's sign

Carer
The number of dementia patients in the UK is predicted to double
A failing memory may not be the first mental problem to signal the onset of Alzheimer's disease, research suggests.
A University of Kansas study found a decline in other thinking and learning skills may be a warning sign years before diagnosis.
The spatial skills, such as reading a map or completing a jigsaw, seem to be the first to falter.
The Archives of Neurology study may help doctors to identify Alzheimer's at an earlier stage.
Early intervention will be crucial to the effectiveness of the Alzheimer's treatments of the future
Rebecca Wood
Alzheimer's Research Trust
This is key as current drugs are more likely to have a significant impact if given when the disease is still in its early stages.
The latest study is based on 444 people, of whom 134 developed dementia.
In each case the participants underwent a battery of mental skills tests, and this allowed the researchers to construct computer models showing how and if these skills declined prior to a diagnosis of dementia.
The results showed that visuospatial skills - required to perceive the distance between objects - began to decline sharply three years before diagnosis.
An overall decline in mental abilities was seen in the following year.
But a sharp decline in memory skills was not registered until one year before clinical diagnosis.
Flawed strategy
The researchers said the findings suggested that focusing on failing memory as a way to detect Alzheimer's was flawed, as it was unlikely to pick up on the earliest manifestations of the disease.
Rebecca Wood, chief executive of the Alzheimer's Research Trust, said: "Early intervention will be crucial to the effectiveness of the Alzheimer's treatments of the future, so methods of improving detection will become increasingly important.
"This study suggests that diagnostic tests could be broadened to pick up the disease earlier."
Dr Susanne Sorensen, head of research at the Alzheimer's Society, said the study underlined that changes in the brain could start to occur years before Alzheimer's became apparent.
"More research is now needed to better understand how we can improve early diagnosis.
"With more funding for dementia research we hope treatments can be developed which target dementia in the early stages."
It is estimated that 700,000 people in the UK have dementia, with levels expected to soar in coming years as the population ages.

PET+BLOGSPOT is the official online blog of the Malaysian Animal-Assisted Therapy for the Disabled and Elderly Association (Petpositive).

Our blog which was first established in October 2007 currently has more than 30,000 hits. Kindly take note that views expressed in this blog are not necessarily those of Petpositive.

You may also visit our Webpage by browsing: www.petpositive.com.my


RPK: It's fair comment

Posted: 13 Oct 2009 10:25 AM PDT

Fugitive blogger Raja Petra Kamaruddin says that a statutory declaration he posted which implicated the PM's wife and two colonels in the Altantuya murder, is...

Raja Petra said in his statement of defence :
1. The declaration was made in good faith and without malice

2. The statements are said facts, which is of public interest, namely Altantuya was murdered between 10pm on Oct 19, 2006, and the early morning of the next day
3.
(It concerns) Rosmah (who is Prime Minister Najib Razak's wife), lieutenant colonel Abdul Aziz Buyong and lieutenant colonel Norhayati Hassan, who were present during this time
4. My informer informed me that Abdul Aziz was the person who placed the explosives on various parts of Altantuya's body while being watched by the two
5. "All three were never implicated in Altantuya's murder or called as witnesses in the murder trial
(Source: Mkini - Support Mkini - Subscribe to Mkini!)


UMNO ROCKS!

Posted: 13 Oct 2009 05:55 AM PDT


Penampaq 5000 undi tuk Pas dan geng seharusnya dijadikan pengajaran buat gedebeh-gedebeh dalam Pakatan Rakyat. Hahaha, PADAN MUKA! Hampir 3000 orang menukar undi, ini adalah tanda-tanda zaman Kroni Kapitalis akan kembali segar semula. Hahaha…

Kepada PAS, berlagak lah lagi. Nak band Micheal Learns to Rock? Nak ban arak? Nak ban Rhihana? Nak bungkus balik Kelantan? Haa pilah join UMNO.

Kepada Keadilan, lu orang memang tak boleh pakai. Lu orang semua darah Scumno jugak, like father like son… jangan mau lagak cool. Lu orang langsung tak cool! Malah logo PAS lagi cool daripada hangpa punya mata biru. Baik Pakai logo otak kuning!

Kepada DAP… eh… oh… ade gak yang boleh harap dalam Pakatan. Hairan… parti roket ini so far so gud. Hem… but dont take it up to the head. The Rakyat is watching you! One wrong move… and your dead.

Sejak dolu lagi tuk dah abak, Rakyat tak akan bagi chan kat Pakatan, so kenalah buck up. Tapi diapa mana layan Diskopi, hahaha. Pakatan memerlukan input orang muda, sudah cukup input orang tua. Pakatan harus terus berani untuk berubah.

Walau apa pun, tuk dapat menghidu angin sudah mula berubah.. baunya seakan-akan lebih hebat daripada zaman Madey. Hahaha… hancoq hancoq… Pilihanraya ke-13? Hahahaha… BARISAN NASIONAL rocks again, PAS can go back Bachok!.


Forced Islamization of Christian Conscripts in the Egyptian Army

Posted: 13 Oct 2009 04:06 AM PDT

A horrifying account of torture, murder and attempts to cover-up the the gruesome crime.

AINA -- Mistreatment of Christian conscripts in the Egyptian army, including beatings, psychological harassment and torture, at the hands of radical Muslim officers to force them to convert to Islam is widespread, but is rarely reported by conscripts for fear of reprisals.

In the latest incident, 22-year-old draftee Mubarak Masood Zakaria, a Coptic Christian, died in mysterious circumstances on August 15, 2009. Three days after his death the police in Mallawi summoned his father, Masood Zakaria, to inform him of his son's "sudden death" of "natural causes," and give him the body and burial permission. "We were not allowed to see the body," said the father, who works as a rope spinner and lives under the poverty line, in the Upper Egyptian village of Deir Abu Hennes, Mallawi, in Al-Minya Governorate.

Although the death certificate stated "cause of death still under investigation," permission for burial was granted. On their way to the church for the funeral ceremony, the odor from Mubarak's corpse was so offensive the Zakaria family and some mourners decided to inspect the body before its burial. They discovered that Mubarak's body was riddled with bullets, his face was bruised and his abdomen was cut open and sewn.

The military prosecutor in Assiut summoned the father several days after the burial and tried to explain to him how his son shot himself during his sleep, with the weapon that was with him, reported Ms Nermine Reda, correspondent for Copts United advocacy. The father believes that there is foul play, because his son was always complaining of ill-treatment by his superiors because of his religion "My son sustained multiple gunshot wounds, and what the persecutor told me is illogical," he told Ms. Reda.

A mourner at the funeral voiced his fears that the booming clandestine human organs trafficking in Egypt could have found a new source of supply in poor Copts serving in the Egyptian army. "Why was his abdomen cut open and sewn if no autopsy was carried out. I believe they admitted him to hospital for a few hours to examine the state of his internal organs for harvesting." More...

As Obama pointed out in his Cairo speech, "throughout history, Islam has demonstrated through words and deeds the possibilities of religious tolerance and racial equality." Hat tip : Eye On The World


Day 3 - Northern Thailand

Posted: 13 Oct 2009 02:55 AM PDT

So back to my travelogue, day 3 in Northern Thailand.

During my stay in Thailand, I am having a rather healthy body clock. Slept around 11PM and woke up 8ish every day. Unlike my days in Malaysia & Hong Kong. I can't sleep last night until 4AM, crazy. That is the problem when you live in big city where the city never sleeps, filled with entertainments.

OK, let's not sway away from the main agenda here. On day 3, woke up at my usual 8ish. Showered and my host decided to bring me to the "Assistant Head of Village" house. In other words if the head of village is President, then this guy would be the VP. Before that, we went for the Thai laksa again as breakfast, then on her motorbike we traveled to our destination.






Arriving at the house, there were many people there already. The guys would be busy making man-made fireworks while the ladies will do preparation for the prayers in celebration of mid-autumn.



Knowing that I am a no-help to them, I just kaypoh kaypoh look see look see only, ample of food and beer throughout. This continues until about 4PM. Then head back home for a shower and quick rest anticipating for the big night.

Waking up, my host already prepared home-cooked stuff for me. While I am doing my dinner, she was busy decorating the exterior of the house with lanterns, it had been a long long time since I seen lanterns hanging around the house - very warm feeling :)






After dinner, dressed up a bit, we proceeded to the temple. I did not take much pictures there as its weird because it seems that I am the only one snapping pictures. Most of the pictures taken was along my journey to the temple. There was a stage where performances will be held. Girls in their traditional costumes from different tribes performed. My host told me some even sing Burmese songs as most of the people in Northern Thailand are Burmese immigrants escaped to Thailand during the tribe-wars in Burma many years ago. Fireworks & chanting can be heard. Many people also bought the big big lantern, where you make a wish, stick it on the lantern and let it rise to the air (this can be seen in Malaysia as well) but I have never seen so many lanterns being released at a go, the sighting was simply amazing but too bad I was too captivated that I did not take a shot of it. As the crowd grew larger, we decided to leave the place as some kids were tagging along with us.





As we were walking along the stretch to the temple, people are enjoying singing, dancing & boozing regardless of age, size, gender or race (it looked a bit like San Pedro celebration in Melaka). I even danced with aunties and strangers, they will buy you beer even if they do not know you, it was really a warm feeling. There is also a corner where girls with fair complexion will dressed up in traditional costumes, they do allow you to dance with them but with a small fee of 10 Baht. Nice! Imagine the Malaysian girls charging RM1 for a dance in the club, it will never happen, Malaysian girls at times act too high class (majority but not all) :P





We ended the night boozing till wee hours at the VP house. He was really happy as this is the first time a man like me from foreign country goes to his house and celebrate with him. Thanks Pip Uun!



To be continue - Day 4.

ps: I spotted a brand new factory outlet at the mall near the place I am staying in Hong Kong, check it out here.


Era Najib Altantuya : Analisa Faktor Kemenangan BN

Posted: 13 Oct 2009 03:52 AM PDT

Bahagian Pembuka.


Berdasarkan keputusan bandingan dalam jadual di atas, PAS mengalami jatuhan undi popular sebanyak 14.58% dengan pengurangan undi berjumlah 1,519 undi. Sementara pihak Barisan Nasional pula mengalami lambungan undi popular ke paras 8,013 undi berbanding sebelumnya 6,430. Maka lonjakan undi Barisan Nasional sekitar 1,583.

Kesan jatuhan undi popular PAS tersebut adalah lebih besar sekali ganda dibandingkan dengan PrK Manek Urai. Di Manek Urai, PAS turut merosot undi, tetapi sekadar 6.36% sahaja. Oleh itu, PAS kekal memang tipis di PrK Manek Urai.

Punca utama kemerosotan undi PAS dikaitkan dengan sikap pengundi yang bebal (immune) dengan isu-isu nasional, isu integriti dan rasuah dianggap hal peribadi bukannya hal maruah bangsa dan negara. Selain itu, kempen Barisan Nasional yang lebih banyak mengumpan pengundi menyebabkan pengundi terdesak seperti di ladang-ladang kembali berpaut semula kepada Barisan Nasional. Mereka sanggup melupakan kesemua isu-isu yang menjadi nilai sejagat yang pernah dilakukan oleh kerajaan Barisan Nasional seperti penghinaan (sepak kepala lembu) dan kezaliman (undang-undang ISA, kematian Kugan dan Teoh Beng Hock).

Namun, bagi pihak pemimpin Barisan Nasional pula mendakwa kejayaan besar di Bagan Pinang itu adalah membuktikan penerimaan pengundi kepada gagasan baru 1Malaysia yang dilancarkan DS Mohd Najib. Selain itu, faktor calon BN TS Mohd Isa juga dikatakan rapat dengan rakyat dan popular kerana telah menjawat MB selama 22 tahun - tarikan utama pengundi peringkat pertengahan dan warga emas serta pelbagai kaum.

Namun, secara skeptikalnya persoalan kemenangan Barisan Nasional yang mencecah 76% undi popular itu berlaku, apakah hanya semata-mata kerana dua faktor itu? Sedangkan senario kempen dan asakan pelbagai apparatus kerajaan Barisan termasuk pihak berkuasa polis dan tentera begitu menekan pihak PAS dan Pakatan Rakyat.

Misalnya, peristiwa keganasan pemuda UMNO yang menyerang markaz induk PAS, markaz pemuda PAS dan tindakan meroboh khemah program kempen PAS; begitu juga provokasi dan lontaran batu kepada pekerja PAS, disusuli dengan laporan polis atas peristiwa dan kecederaan yang berlaku yang tiada tindak balas memuaskan pihak polis; menyebabkan pada hari mengundi kekecohan dan keganasan semakin memuncak di pusat mengundi Telok Kemang, Kg. Bagan Pinang dan Taman Eastern.

Begitu pula, dalam kes pengundian pos, kononnya proses pengeluaran undi sudah ditutup pada petang 10 Oktober, tetapi masih berlaku tindakan mengeluarkan semula 70 lagi kertas undi oleh SPR kepada pihak pengundi pos melalui seorang pegawai tentera berpangkat kapten. Ini adalah di antara gambaran dan peristiwa yang berlaku sepanjang kempen dan pengundian PrK Bagan Pinang yang telah memberi kemenangan besar kepada Barisan Nasional.

Harapan kita, sikap 76% pengundi Bagan Pinang (yang memenangkan Mohd Isa) tidak menjadikan pengundi seluruh negara menjadi bangang untuk menolak Barisan Nasional dalam pilihan raya akan datang!

Bagan Pinang: BN menang berlawanan mood rakyat

Keputusan pilihan raya kecil (PrK) Bagan Pinang (seperti di dalam jadual di bawah) menunjukkan semua daerah mengundi dikuasai Barisan Nasional. Ini kerana kesemua daerah mengundi, termasuk di empat daerah mengundi yang mempunyai majoriti pengundi India (Ladang Atherton, Pekan Seliau, Ladang Bradwall dan Sua Betong). Trend yang sama berlaku di daerah mengundi majoriti kaum Melayu (Taman Eastern, Kg. Bagan Pinang, Si Rusa dan Telok Kemang).


Dominasi tertinggi pengundi tentera

Walau bagaimanapun, daerah mengundi Taman Eastern dan Si Rusa adalah dua pusat bagi kem tentera yang merupakan pengundi pos. Menurut senarai pemilih yang diwartakan pada 4 September 2009, pengundi tentera berdaftar di Taman Eastern seramai 1,131 (22.75%) dan Si Rusa seramai 3,443 (30.81%). Majoriti pengundi tentera adalah terdiri daripada kaum Melayu (kira-kira 63%) dan selebihnya Bumiputera Sabah dan Sarawak, India dan Cina..

Dari segi penumpuan dan prestasi Barisan Nasional pada keseluruhannya adalah luar biasa iaitu mencapai 75.66%. Namun, prestasi tertinggi adalah di kalangan pengundi tentera (85.42%) diikuti pengundi India antara 70-75% dan pengundi Melayu antara 63-71%. Kedua-dua nilai dominasi Barisan Nasional itu membuktikan kejayaan tindakan hegemoni apparatus Barisan Nasional di dalam memastikan kekalahan PAS di semua pusat mengundi.

Keputusan meragukan

Kalangan pemimpin PAS bersetuju bahawa DUN Bagan Pinang adalah kubu Barisan Nasional. Namun tidak ramai yang menjangkakan Barisan Nasional melalui calonnya Mohd Isa aka menang besar melepasi undi popular 76%. Paling popular dijangkakan sekitar 55% sahaja. Apabila keputusannya mencecah 76% dan PAS sekadar 24% adalah suatu pencapaian yang boleh diragui. Di antara unsur keraguan di sebalik kemenangan besar itu ialah benarkah pengundi Bagan Pinang terlalu tidak kisah dengan isu-isu perkauman yang sedang panas membabitkan UMNO dan integriti kerajaan Barisan Nasional pimpinan Mohd Najib seperti perarakan kepala lembu, bantahan pemindahan kuil, kematian Teo Beng Hock dan kematian Kugan?

Malah lebih teruk lagi, benarkah majoriti pengundi Bagan Pinang tidak sensitive langsung dengan persoalan peribadi pemimpin yang bakal dipilih (Mohd Isa) yang sudah dibuktikan bersalah melakukan amalan rasuah politik wang semata-mata ingin menang jawatan Naib Presiden UMNO di dalam pemilihan UMNO 2004 lalu? Apakah majoriti pengundi bertindak menutup mata dan telinga terhadap semua dakwaan kronisme dan salah guna kuasa (seperti menggadai tanah) yang didedahkan oleh pelbagai pihak sepanjang kempen PrK berlangsung? Begitu pula, adakah majoriti mereka tidak kisah langsung dengan prestasi rendah kecekapan Mohd Isa semasa menjadi menteri besar tatkala didedahkan pelbagai projek terbengkalai dan pengabaian projek merata tempat termasuk di DUN Linggi di mana beliau mewakilinya ketika menjadi menteri besar?

Sekiranya benar 76% pengundi Bagan Pinang yang mengundi Mohd Isa itu boleh berkompromi dengan semua persoalan di atas, maka sikap pengundi tersebut jelas sekali berkontradiksi dengan mood rakyat di seluruh negara. Lantaran mood rakyat amnya begitu membenci amalan rasuah, menolak pemimpin yang tidak berintegriti, memusuhi tradisi perkauman, mengutuk penghinaan terhadap unsur keagamaan (seperti menyepak kepala lembu), tidak berkompromi dengan salah laku dan salah guna kuasa.

Kajian yang dilakukan pelbagai pihak, ternyata menolak Mohd Isa selaku calon yang layak dipilih atas sifat peribadinya yang dilihat tidak bersih, tiada integriti dan naïf untuk ditabalkan sebagai pemimpin yang boleh membela rakyat. Melainkan kajian oleh pihak tertentu daripada kalangan UMNO dan apparatus Barisan Nasional sahaja yang menyimpulkan Mohd Isa seorang yang berjasa dan popular. Namun, kajian yang mengutip pandangan awam oleh sekumpulan penyelidik universiti tempatan (dirahsiakan identitinya) menjelaskan mood pengundi tempatan telah bersikap menolak Mohd Isa sebagai calon yang layak dipilih.

Penemuan kajian tersebut adalah selari dengan tinjauan pihak akhbar online MyStar dan Malaysian Insider antara 1 Oktober sehingga menjelang pengundian didapati kira-kira 64% adalah tidak berpihak kepada Mohd Isa. Ia membuktikan mood pembaca (rakyat bukan pengundi) melihat Mohd Isa tidak layak dipilih.

Apapun, amat malang sekali 76% pengundi Bagan Pinang bersikap melihat jasa (cerita lama) Mohd Isa semasa menjadi mentri besar itu lebih diutamakan. Sebalik mereka tidak sensitive dan bersikap tidak perlu diutamakan terhadap usaha menolak amalan rasuah politik wang dan pelbagai nilai tidak bersih (cerita baru) seperti yang disabitkan ke atas Mohd Isa.

Mudah-mudahan rakyat seluruh negara tidak turut bersetuju dengan sikap 76% pengundi Bagan Pinang yang bersifat anti-tesis dalam menghayati falsafah pemilihan pemimpin berintegriti!

Wan Nik Yusuf
SU JPP Pusat


Living with Osama bin Laden: First wife tells of husband's bid to train his sons as suicide bombers

Posted: 13 Oct 2009 02:36 AM PDT

Era Najib Altantuya : Masa Depan Bagan Pinang Tetap Milik PAS

Posted: 13 Oct 2009 01:42 AM PDT

Mengulas kekalahan Zulkefly Mohamad Omar kelmarin yang bertanding kerusi DUN Bagan Pinang, Dr Dzulkefly Ahmad selaku pengarah operasi PAS pilihan raya kecil itu berkata ia tidak akan mematahkan momentum kemaraan partinya.

Walaupun Timbalan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin menyifatkan kemenangan Umno di Bagan Pinang sebagai petanda kaum India dan Cina kembali ke pangkuan BN, Dr Dzul berpendapat tewasnya calon 'underdog' PAS kepada mantan Menteri Besar Negeri Sembilan Isa Samad tidak mencerminkan Pakatan Rakyat kian hilang kelebihannya.

Manakala Naib Presiden PAS Salahuddin Ayob memberitahu sidang akhbar di Port Dickson semalam bahawa dalam jangkamasa panjang dan sebagai persediaan menghadapi pilihan raya umum yang akan datang, PAS akan terus membawa strategi mendekati masyarakat bukan-Islam.

Isa sebenarnya meraih sebilangan besar undi berasaskan kepopularan peribadi. Kejayaannya di Bagan Pinang berciri unik, terpencil serta berpaut kepada faktor-faktor tempatan.

Politik perkauman – huraian KuLi

Bercakap tentang mesyuarat tergempar MCA, Tengku Razaleigh Hamzah memberi komen semalam bahawa gagasan BN nampak goyah. Tengku Razaleigh berkata dalam blognya kemelut MCA menunjukkan pucuk pimpanan parti tersebut sudah banyak terhakis pengaruh mereka.

Menurut Ku Li, kurang keyakinan orang Cina terhadap MCA pada masakini adalah suatu alamat sistem pemerintahan bercorak perkauman tidak boleh dipakai lagi.

"Tanpa sokongan masyarakat Cina, Umno semacam PAS waktu dahulu yang hanya berkubu di Kelantan: sebuah parti eksklusif Melayu yang kuat di sesetengah tempat tetapi tidak relevan di persada nasional."

Tambah beliau lagi: "Ada yang mengandaikan Umno, dalam erti kata orang Melayu, boleh bergerak solo. Dalam kiraan mereka, Umno mampu mengekalkan cengkamannya dengan mengambil hati khalayak Melayu. Ini dilakukan melalui isu-isu panas, kononnya demi membela bangsa dan agama.

"Bacaan di atas nyata menyimpang serta tidak peka kepada suasana semasa di mana kebanyakan orang Melayu berakal and bersifat moderat."

Beliau mengesyorkan supaya PAS tidak harus dipandang enteng kerana parti itu tidak lagi terbatas di kawasan pedalaman tetapi mengambil jalan tengah yang ditinggalkan Umno.

Sekutu-sekutu Umno, iaitu MCA dan MIC, yang melukut di tepi gantang telah membuka ruang bagi PAS untuk memainkan peranan utama memenuhi "middle ground", tulis Ku Li dalam bicaranya.

Siapa mudah lupa?

Mana mungkin PAS dan DAP boleh berada pada satu titik pertemuan, kata Muhyiddin pada Okt 9 semasa berkempen di Bagan Pinang.

Beliau mempertikaikan sama ada dasar perjuangan Islam akan dapat dipertahan oleh PAS sekiranya ada satu bentuk kerjasama dengan DAP.

Beliau seolah-olah lupa bahawa bekas ketua partinya sendiri pernah menegaskan Malaysia ialah negara Islam contoh.

Pada bulan Jun 2002 mendahului perhimpunan agung Umno, Dr Mahathir Mohamad bukan sekadar menyangkal tafsiran 'kesederhanaan' Malaysia yang pernah digambarkan sebagai "a moderate Muslim state" malah menyebut Malaysia sebuah "sebuah negara Islam fundamentalis", mengikut satu laporan media CNN.

Memandangkan MCA dan MIC tidak membidas Dr M tatkala itu, maka perlu Muhyiddin meminta parti-parti satelit Umno menjelaskan pendirian mereka mengenai 'negara Islam' sebelum beliau mencabar mursyidul am PAS Tok Guru Nik Aziz Nik Mat.

Komplot Umno di S'gor and Perak

Ekoran kejutan keputusan PRU tahun lalu, ketua Umno Selangor Dr Mohd Khir Toyo telah mengundang PAS menubuhkan kerajaan campuran, yakni suatu gabungan yang bakal mengetepikan Adun-adun PKR dan DAP.

Khir mendedahkan bahawa jawatan Menteri Besar ditawarkan kepada pesuruhjaya PAS Selangor Hasan Ali dalam perjumpaan rahsia itu. (Namun Hasan telah menafikan tuduhan tersebut dengan menepis, "Tidak ada tawaran yang konkrit".)

Dalam pada itu, rundingan sulit antara Umno dengan PAS berlangsung dengan restu presiden parti Abdul Hadi Awang. MCA dan Gerakan tidak mengetahui apa-apa.

Seperti juga di Selangor, Umno tidak boleh menerima kekalahan tipis BN di Perak. Bermula dari sejurus selepas Mac 2008 sampailah hari upacara angkat sumpah Nizar Jamaluddin sebagai MB Perak, agen Umno masih bertekad untuk berjumpa dengan pesuruhjaya PAS Perak – ketika itu Ustaz Ahmad Awang – di perkarangan Istana Iskandariah.

Umno rampas kerajaan negeri

"Umno Perak yang didukung oleh pimpinan Umno pusat berusaha bersungguh-sungguh dengan segala tipu dayanya memujuk kami untuk membentuk kerajaan bersama Umno/BN dengan menawarkan jawatan Menteri Besar dan 5 exco kepada 5 orang lagi Adun PAS," tulis Ustaz Ahmad Awang dalam blognya.

Beliau membongkarkan keligatan Umno yang berhujah bagaimana BN memperolehi 28 kerusi dengan seorang sahaja Adun bukan Melayu. "Ini bermakna jika PAS menyertai Umno/BN, kononnya terbentuklah kerajaan yang didukung oleh 97% Melayu Islam."

Dalam wawancara yang disiarkan majalah Milenia Muslim terbitan Ogos 2009, Ustaz Ahmad Awang menerangkan dengan lanjut keadaan sebenar, yakni beliau menolak usaha Umno atas sebab akur kepada keputusan yang diluluskan oleh Majlis Syura.

Ustaz Ahmad Awang memberitahu bahawa PAS memberi syarat jika DAP mahukan kesepakatan, Menteri Besar hendaklah Melayu Islam sepertimana tuntutan perlembagaan negeri. Justeru itu, PAS Perak tidak bersekongkol dengan Umno.

"Padahal pada malam 8 Mac, 2008, Datuk Husam Musa telefon dari Kota Bharu menyokong usul kami untuk berpegang kepada 'tahalluf siyasiy' iaitu berfungsi dengan PR, hak demokrasi dan keadilan adalah hak untuk kita berpegang bersama," katanya.

"Hari esoknya Dato' Nik Aziz hubungi bersetuju hatta kalau PAS tidak menjadi MB, kita akan teruskan bersama PR. Sampai ke satu tahap DAP negeri juga sanggup keluar dari DAP pusat jika diminta untuk berbuat demikian."

Jika Umno begitu nekad mahu menyisihkan saf kepimpinan DAP yang menampakkan hasrat berkongsi kuasa di Perak dengan parti Islam PAS berserta parti pelbagai etnik PKR yang diterajui Melayu, nescaya terbuktinya Umno memang mempunyai sikap anti-Cina amat menebal.

Ketara sekali, budaya perpaduan BN itu omong-omong kosong belaka.

Wadah dan arus baru

Pada hakikatnya, puak minoriti memang sudah beralih sokongan, sungguhpun buat masa ini sukar untuk meramal kaum India akan berpihak kepada siapa nanti.

MCA pula semakin kucar-kacir. Barangkali presidennya Ong Tee Kiat akan terpaksa berundur sementara timbalannya Dr Chua Soi Lek sudah dilucutkan jawatan. Lapisan pengganti payah mendapat kepercayaan umum, kecuali daripada tuannya Umno.

Secara terang-terang Umno mensasarkan undi Melayu dan tidak berminat memancing undi bukan-Melayu melainkan giat berslogan '1Malaysia'. Sepatutnya BN beriltizam supaya 'lihat anak, pandang menantu', tapi ini tidak – hanya mengutamakan Umno dulu, kini dan selamanya.

Gelagat Umno menabur fitnah yang lawannya 'pengkhianat bangsa' jelas mengapi-apikan sentimen kaum. Lidah tidak rasminya akhbar Utusan penat menyeru 'Bangkitlah Melayu', dan 'Melayu bacul', serta memomokkan kelompok lain sebagai 'musang berbulu ayam'.

Penyebaran mesej 'PAS untuk semua' dan penolakan istilah 'bumiputera' oleh Nik Aziz yang lebih menggemari pesanan "Kita semua anak cucu Adam", membuatkan PAS lebih disenangi berbanding Umno.

Namun begitu, niat PAS untuk melaksanakan syariat Islam masih menimbulkan rasa was-was kerana ada di kalangan orang PAS yang terlalu ghairah hendak mengekang kebebasan serta ingin menghukum penganut Islam yang mengamalkan gaya hidup kurang ortodoks.

PAS perlu beringat bahawa kita sebuah masyarakat majmuk dan senantiasa mencaturkan lunas-lunas politik bertolak-ansur. -Helen Ang, editorbm@cpiasia.net


Era Najib ALtantuya : Belum Tentu BN Mampu Ulangi Di Tempat Lain

Posted: 13 Oct 2009 01:34 AM PDT

Tidak mudah bagi BN untuk mendapat sokongan yang sama (seperti di Bagan Pinang) di mana-mana kerusi di kawasan bandar dengan majoriti pengundi Cina.

"Adalah satu kesilapan untuk beranggapan bahawa peralihan sokongan yang besar (seperti di Bagan Pinang) dapat diulangi di kawasan pilihan raya yang lain, contohnya di Selangor dan Kuala Lumpur," kata seorang penganalisa politik, Ong Kian Ming, Malayssiakini dipetik.

Namun begitu, Ong berkata, keputusan pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang adalah satu peringatan kepada Pakatan Rakyat.

"Ia adalah satu peringatan, terutama kepada PAS, bahawa mereka tidak boleh mengambil mudah terhadap pengundi bukan Melayu," tambahnya.

Menurutnya, sokongan bukan Melayu kepada Umno melonjak sebanyak 42 peratus dalam pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang Ahad lalu.

Beliau membuat anggaran tersebut berdasarkan angka Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) ketika menganalisa sokongan untuk BN dari 2008 hingga 2009 mengikut saluran dan komposisi etnik di saluran-saluran masing-masimg.

Menurutnya lagi, undi untuk calon BN, Tan Sri Isa Samad mencatatkan peningkat 4 peratus dari pengundi Melayu berbanding dengan keputusan pilihan raya umum 2008.

Dalam pilihan raya kecil Ahad lalu, majoriti yang diperolehi Isa berganda berbanding majoriti calon BN Azman Mohammad Noor pada 2008.

Isa - bekas menteri yang digantung keahliannya dalam Umno selama tiga tahun selepas didapati bersalah atas tuduhan politik wang sewaktu pemilihan Umno pada 2004 - mendapat majoriti 5,435 undi, berbanding majoriti 2,333 undi yang diperolehi Azman.

Menurut Ong, berdasarkan keputusan pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang itu, 67 peratus pengundi Melayu menyokong Isa.

Lebih menarik lagi, katanya, 73 peratus pengundi bukan Melayu menyokong calon dari Umno itu.

Ong mengenal pasti tiga faktor utama yang mendorongkan pengundi beralih menyokong BN.

* Kehadiran Isa yang begitu lama di kawasan tersebut serta merupakan bekas menteri besar. Isa juga merupakan ketua Umno bahagian Telok Kemang.

* Kelemahan calon dan jentera pilihanraya PAS.

* Isu-isu tempatan yang dianggap lebih penting daripada isu-isu nasional seperti insiden perarakan kepala lembu di Shah Alam dan kes kematian Teoh Beng Hock.

Mengenai undi pos pula - yang merupakan hampir 40 peratus pengundi Bagan Pinang - Ong berkata, reputasi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dan popularitinya ketika menjadi menteri pertahanan, menjamin Umno mendapat sebahagian besar undi berkenaan.

Isa mendapat 3,521 undi pos manakala calon PAS Zulkefly Mohd Omar hanya memperolehi 601 undi.

Dalam pilihanraya umum 2008, BN mendapat 3,080 manakala PAS memperolehi 1,189 undi.

Beliau juga mempersoalkan sama ada kejayaan BN Ahad lalu, dapat diulangi di kawasan pelbagai kaum yang dimenangi oleh pembangkang.


Congratulations, Isa

Posted: 13 Oct 2009 01:36 AM PDT

I would have seriously congratulated BN if they had fielded a fair candidate. Simply because I think PR has been quite a mess lately.

A few of us were at PRK Bagan Pinang, observing the election. My place went okay except for some quarrels and fights by the supporters. 

A friend of mine however, was confronted by several elderly Indian makciks who so innocently asked why they did not get the gifts n RM 300 offered to the estate folk as promised.

"I've already voted. Where can I claim my 300 ringgit?..."

Congratulations anyway, Isa.


--------------------- what others say -----------------------------------

KU LI
Much as the likely win by Isa would be welcomed by the leadership after the string of losses Umno has suffered, I am afraid what the nation needs is for Umno to lose again. This is because again we have fielded a candidate proven to be corrupt.

"A win by Isa would translate into an endorsement of corruption-as-usual within the party and the government that it leads," he said.

"For the good of the party, the dignity of the Malay community it claims to represent and for the sake of the nationwide reform in governance and politics that we must undergo, it would be better if Umno lost today, and used the loss to begin internal reform.

"Corruption is the scourge of the country. Umno is a step away from being identified with that scourge," added the veteran politician.


There Is Life Away From The Internet

Posted: 13 Oct 2009 12:32 AM PDT

Classic books that I acquired from the Pearson & Penguin Books Warehouse Sale

Wuan and I raided the Pearson & Penguin Books Warehouse Sale three weekends in a row. When the security personel saw us there for the third time, I waved at him. On the second time we were there, he had asked Wuan to drop me off at the entrance as we had to park quite a distance away. We told him in unison that I was driving.

"Third round," he stated as a matter of factly.

We nodded.

The books were stacked under a zinc roof erected over the car park of Pearson Malaysia. There were children, non-fiction and fiction sections. Nevertheless, one has to be patient in searching as the books were not organised like what one would expect in a book shop. We have no complaints though. This was after all a sale with the books being offered at greatly discounted prices.

Between the two of us, we spent more than RM400 the three times we were there. I bought classics mostly. Wuan bought the series by Terry Brooks. At the rate I read, these books will last me for at least one year, coupled with the more than ten books that I brought down from Penang which are still unread.

The good thing is that I have started to read again, seriously, and spending less time online. I have always wondered what I would do if there was no Internet. What did I do before I discovered the Internet? I read! And I watched television. I do not watch as much as I used to now as most of the shows on Astro are repeats. I have been feeling stupid lately with all the unproductive time I have been spending online. Hopefully, reading will make me a little less stupid.

Related posts:

  1. Back To Paperbacks – The Sequel It has been a struggle trying to get into a...
  2. Paperback Friends Books are good companions when one is alone. They...
  3. Malaysia On Sale Sign outside Pavilion KL in conjunction with the Malaysia Savings...
  4. Works of Art "Eat a bit ah. Don't eat all," Lilian said...
  5. St. Anne's Feast Day 2009 St. Anne's Shrine Bukit Mertajam. St. Anne's Feast Day falls...


DOMPOK BLOG

Posted: 13 Oct 2009 12:38 AM PDT


Kopivosian. Welcome to my blog.

This blog is dedicated to publishing my thoughts and opinions.

Interested parties, including the press, may reproduce or quote materials published with the condition that they are credited to this blog.

Comments must be accompanied by names or pseudonyms. Anonymous postings and those containing profanities and obscenities will be rejected.

Kotohuadan, happy surfing.

(WELL, what can I say?
Welcome to the world of blogging, boss.
Looking forward to read more of
your insights....)


Taiwan’s armed force use Transformers for recruitment

Posted: 13 Oct 2009 12:08 AM PDT

A Transfomers lookalike TV commercial by Taiwan's Recruitment Center of National Armed Force. Thought that it was a prank at first glance, but it's real, and the video could be found from its official website [Cn]…

I think the recruitment would fare better if they feature Megan Fox instead lol.

[video via Ecafniar@Youtube]

Taiwan's armed force use Transformers for recruitment from YeinJee's Asian Journal


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Orang Malaya?

Posted: 12 Oct 2009 10:40 PM PDT

LET me as a Sarawakian, call a spade a spade. While I can readily call myself a Malaysian, at times not with much pride (for obvious reasons), I will also consider those from Peninsular Malaysia 'outsiders'. By that, I mean they are not Sarawakians but 'Orang Malaya'.I'm sorry but I have to say this. Because of the ways so many events have been played out in our nation, I have yet to fully grasp the 1Malaysia concept espoused by our prime minister.

The term 'outsider' can be considered quite 'undiplomatic'. It connotes an unwanted presence – as 'outsiders' mean those not from within but, as its name implies, outside. However, I have no qualms about using the word when discussing politics. It's all part of straight talking as politics is also about the art of courageously using the 'wrong' word at the correct time when situations warrant it. Let me try to make it clearer by reviewing the situation of Parti Keadilan Rakyat (PKR) in Sarawak and Sabah today.

In March this year, PKR supremo Datuk Seri Anwar Ibrahim took over as chairman of both Sarawak PKR and Sabah PKR. To party members in the two East Malaysian states, Anwar is considered an 'outsider'. He is not a resident from either state. Well, the PKR boss may have valid reasons for doing so. Previous chairmen of the party's state liaison committees in the two states might not have lived up to his expectation. So in a move to revamp and improve the set-up of his party in Sabah and Sarawak, Anwar took over as its chair.

So far, there were no complaints from party leaders and members in the two states. If there were any, it did not enter the public domain. So we can assume all was okay. Anwar has enough clout and stature even though he is an outsider. We can conclude that he was an acceptable outsider to PKR members in Sabah and Sarawak. Two months later, however, Anwar gave up the posts citing heavy commitments at home and abroad. He just could not give much of his time nor attention to party affairs in Sarawak and Sabah.

He appointed two persons to replace him. Party vice-president Mustaffa Kamil Ayub took over the Sarawak chair while another veep, Azmin Ali, the Sabah side. And I believe this is when problems started to arise within PKR in the two East Malaysian states. And this is also where the term 'outsiders' has a very negative connotation. Right from the time when their appointments were announced, many local PKR leaders in Sarawak and Sabah already did not take it too kindly. Mustaffa and Azmin just do not possess the Anwar charisma nor stature to lead the party in the two states. In short, they were 'unacceptable outsiders'.

I think I am able to appreciate and understand local sentiments. If I were a PKR member (which I am not) I would find it difficult to accept Mustaffa as my top leader in Sarawak. Why? Simple. I don't even know him. I wonder how many PKR leaders or members in Sarawak know who he is.



read more here (click this)
-------------------------------------------------------------------------





I love this article by Paul Sir. Ok, maybe the Sarawakians are ''racist''. Yes, it's true. But we are ''racist'' because of certain people are very ignorant about us. So ignorant that they become so stupid like Hadi Awang.

I have no comment about this article, but for sure one thing, PAS is NOT gonna win in Sarawak. Voting for PAS for the sake of topple the ruling government? I don't think Sarawakian will do it. Included myself. I rather vote the ruling government than PAS. DAP or PKR might attract the interests of Sarawakians, perhaps? But PAS?.........jezzzzzzzzzzzzzzzz

p/s: I HATE religion-based political parties.


Lo and behold the 'goodies' - nizar nizar nizar nizar

Posted: 12 Oct 2009 10:05 PM PDT

Excerpt from Lo and behold the 'goodies'

Below are the promises made to the Bagan Pinang folk in the run-up to the landslide victory for BN's Isa Samad in the Oct 11 by-election.

Sept 27: Tourism Minister Ng Yen Yen announces that the Negri Sembilan state government will cooperate with the Tourism Ministry to attract more than six million transit passengers from the KL International Airport (KLIA) to the state.

Sept 28: Deputy Prime Minister Muhyiddin Yassin announced the setting up of a secondary school in Bagan Pinang at a cost of RM20 million within the next two years. RM3.8 million had also been approved to repair 21 schools including Chinese and Tamil schools in the area.

kuala terengganu by election najib visit razali house 140109 rosmahSept 29: In Bagan Pinang, the Port Dickson District Council gave three terrace houses in Taman Desa Pinang to be used as Bagan Pinang Permata Negara centres, a youth programme mooted by the prime minister's wife, Rosmah Mansor. RM400,000 will be spent on upgrading them.

Oct 4: The Umno information bureau adopted the Bagan Pinang Fishermen's Welfare Association; Isa announces PD Army Town to be given top priority after winning the elections.

Oct 5: The Human Resources Ministry announces that it is organising a training and job placement programme for the youth in Bagan Pinang.

Oct 6: Science, Technology and Innovation Minister Maximus Ongkili announces that Sirim Bhd will provide technical assistance and advisory services for Kampung Baru Si Rusa villagers in Port Dickson to develop ceramic decoration products using hydrostone.

Oct 7: Mohamad Hasan announces RM25 million for construction of 150 units of public housing at Ladang Siliau.

Oct 8: Ahmad Zahid announces the following:

1. Allowances of RM3,000 a year for families with children pursuing their degree, RM2,000 a year for families with children pursuing a diploma and so forth;

2. Veterans Act, if approved, will include health benefits for veterans;

3. Veterans Club House beside the PD Golf Club; An Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) for the children of ex-servicemen in the state. (Mohamad Hassan MB has already agreed to allocate land);

4) Library and Wi-Fi facilities for children of those in the military service and;

5) RM100,000 to upgrade surau in the military area (cheque already presented).

(Source: Mkini - Support Mkini - Subscribe to Mkini!)


Bagan Pinang - An enigma.....or simple logic?

Posted: 12 Oct 2009 10:08 PM PDT

The Bagan Pinang by-election was very interesting. Half of Port Dickson, especially the half that has most of the hotels, resorts and popular beaches are in Bagan Pinang. The electorate there is also diversed - roughly 64% Malays, 20% Indians, 11% Chinese and 5% others. Of the total electorate, we have about 4,000 postal voters from the police force and the army.

Bagan Pinang (Port Dickson) is also 1.5 hours drive from Kuala Lumpur and 30 minutes from Seremban. I know some people who would dispute that and proudly say they can do much less than that, but we will leave them to their impending appointments with the hospitals on that. The close proximity to KL and Seremban along with its given status as a popular beach area with many resorts and hotels basically tell us that the locals (ie the electorate) are quite balanced in terms of education and have been exposed to news and the happenings in KL and so on. They also read the papers and are very up-to-date with all current issues and whatever is happening in Malaysia and around the world. There are also many housing developments areas there to attest to the middle income theory. Even the kampung folks there are quite well exposed. Many work either in tourism related industries, the security force or small retail businesses (ie sundry shops and so on).

During the campaigning period, Pakatan Rakyat relentlessly attacked the BN candidate and BN on several issues:-

i. That YB Tan Sri Isa is corrupted.

ii. That BN is a corrupted party.

iii. That BN is a gangster party that causes havoc with its supporters being very violent and gangster like.

iv. That BN had was the cause of racial hatred with issues like the late A Kugan, Teoh Beng Hock and the cow head issue in Shah Alam being played over and over again by the PR in their speeches, banners and leaflets to the public.

However, YB Tan Sri Isa Samad won handsomely, with an increased majority (double last time's majority) of 5,435 votes. To be honest, almost everyone expected BN to win through YB TS Isa, so winning was not a surprise. The shock is the number of votes garnered, and the majority that he won. The other thing bucking the trend this time is that the Chinese and Indian voters almost fully supported TS Isa Samad.

What does this mean? One thing I am happy about is that this shows a man who has served his punishment (UMNO disciplinary board found him guilty of money politics) and has repented can be given a second chance and can be accepted back to the society if he truly repents. Of course, what YAB DS Najib and YAB TS Muhyidiin have been doing for the last couple of months since taking over the helm are also starting to bear fruits and are appreciated by the rakyat.

But as important, if one were to analyse between other by-elections and Bagan Pinang, only two variable main factors. Firstly, as discussed above is the YAB PM and DPM, and secondly is the candidate. Just as recent as August, we had a by-election in Permatang Pasir. Granted it is a PR stronghold but the barrage of attacks on the BN candidate there was tremendous due to the various issues compared to Bagan Pinang where the electorate embraced and to some extent even defended the BN candidate.

This goes to show that apart from all other considerations like party hierarchy (post in the division), being seen clean and so on, the candidate's closeness to the society at large and his/her contribution to the society plays a major role. His/Her personal touch with the rakyat is very important and will be a deciding factor more than party hierarchy and so on. The candidate must already have a history and must be able to connect with the grassroots going into any election.

Some say YB TS Isa won because of the postal votes from the army and police. True YB TS Isa got the lion's share of the postal votes (BN - 3,521; PAS – 601) but his majority was 5,435, way above the postal votes.

One thing this whole exercise has taught us is that the candidate factor is of paramount importance. Gone were the days where you can put a "stump" and people will still vote for you because you are aligned to a certain party. The electorate are wiser now and would like to see their "Wakil Rakyat" doing work and contributing effectively apart from the party itself being relevant and developing the nation properly.

To many who are apolitical, this is important. To vote in the right candidates and right party who have the rakyat's interest at heart.

A good lesson for all.


Bagan Pinang

Posted: 12 Oct 2009 08:01 PM PDT

Adakah kemenangan di Bagan Pinang boleh di banggakan? Jawabnya tidak!

Pertama, pemenangnya adalah orang yang di ragui kejujuran, sifat amanah dan pernah disabitkan dengan politik wang.

Kedua, Port Dickson seperti nama gelaran barunya adalah Bandar Askar (Army Town), sebahagian besar pengundi adalah askar yang setia dengan arahan kerajaan, bak kata orang takkan nak menggigit tangan yang memberi makan.

Ketiganya, apakah kemajuan di Port Dickson? Pantainya masih seperti dulu, kemudahannya mana? Jika kita berkereta ke arah Pasir Panjang, lihatlah keadaan jalanraya yang terbengkalai bertahun-tahun, jauh dari pandangan orang ramai kecuali memandu ke Melaka dari PD.

Bila menang ramai lah mendabik dada kerana kerja keras mereka, mereka dah "deliver" dan sokongan pengundi kalangan mereka telah kembali menyokong kerajaan, TETAPI sebenarnya, kejam mata pun kat PD Be eNd boleh menang, sebab undi askar.


No comments: