Friday, January 15, 2010

1Malaysia Conceptually Successful

1Malaysia Conceptually Successful


1Malaysia Conceptually Successful

Posted: 15 Jan 2010 09:40 AM PST

January 15, 2010 23:11 PM

60 Per Cent Of 7 Million Respondents Understand 1Malaysia Concept

KUALA LUMPUR, Jan 15 (Bernama) -- About 60 per cent of 7 million respondents understand the 1Malaysia concept introduced by Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak.

Information Communication and Culture Minister Datuk Seri Dr Rais Yatim said the feedback received followed questions sent via SMS to about 14 million mobile phone users.

"Some 7 million or 60 percent of mobile phone users said they understand the concept while data by six to seven million more is being processed. This shows that 1Malaysia is a success," he said at the 'Sepetang Bersama Menteri Penerangan Komunikasi' programme here Friday.

Rais said the Information Department had also conducted a survey on the people's understanding of the 1Malaysia concept.

"Some 12,212 respondents interviewed and 62 percent said they understand the objective of the 1Malaysia concept.

"Data from the two groups will form a database so that we can identify areas that need more focus. We will also ask questions via SMS to gauge the depth of understanding."

He said the ministry would also hold more meet the people programmes in kampungs, new villages, schools and via television to raise understanding.

"The programmes will include items like unity, the constitution, Rukun Negara, right to religion, social contract, learning and education," he added.

-- BERNAMA

So that makes 40% who do not understand (basically confused) what 1Malaysia is all about. Not surising as Dr M is even more confused about the concept of 1Malaysia as he cannot even differentiate between race and religion. In the article entitled 'Forget The Origin Country, We Are Malaysians - Mahathir', he said the problem of Indian Muslims will be resolved if they could decide and choose to become either a Muslim or an Indian.

Nevertheless, he did confess much earlier, somewhere middle of last year, that he did now know what 1 Malaysia was.
Klinik 1 Malaysia Hanya Propaganda

Posted: 15 Jan 2010 08:21 AM PST

Penubuhan klinik 1Malaysia yang dianggap memberi faedah kepada rakyat berpendapatan rendah dengan bayaran hanya RM1.00 tidak lebih dari propaganda kerajaan semata-mata.

Menurut Naib Presiden Keadilan dan bekas menteri kesihatan, Datuk Chua Jui Meng, (gambar) bayaran perkhidmatan perubatan sebanyak RM1.00 yang dikenakan klinik 1Malaysia tidak berbeza dengan kos rawatan di hospital dan klinik kerajaan sebelum ini yang mengenakan caj pada kadar yang sama.

"Ini adalah satu propaganda sahaja untuk menawan hati rakyat. Saya perkuatkan sistem itu bila saya menjadi menteri kesihatan selama sembilan tahun," ujarnya ketika dihubungi Free Malaysia Today hari ini.

Beliau juga mempertikai klinik tersebut kerana tidak diselia oleh doktor atau pakar perubatan bertauliah, sebaliknya pemeriksaan kesihatan hanya dijalankan oleh pembantu perubatan dan jururawat biasa.

Malah katanya, adalah amat memalukan apabila klinik 1Malaysia yang tidak mempunyai perkhidmatan doktor itu diwujudkan di tengah-tengah bandaraya.

"Sepatutnya mana ada klinik di Lembah Kelang tanpa perkhidmatan doktor, tanpa perkhidmatan pakar perubatan. Mana ada klinik di bandar besar yang pemeriksaan kesihatannya dilakukan oleh pembantu perubatan dan jururawat. Ini hanya menjadi bahan ketawa saja," ujarnya.

Katanya lagi, klinik tanpa doktor kebiasaannya hanya wujud di kawasan luar bandar dan kawasan pendalaman kerana ia tidak boleh dielak akibat kekurangan doktor terlatih di kawasan terbabit.

Mengulas lebih lanjut, Chua berkata, sepatutnya kerajaan memperbaiki mutu perkhidmatan di hospital dan klinik kerajaan sedia ada, dan bukan dengan membazirkan RM10 juta wang rakyat untuk mewujudkan klinik seumpama itu.

"Ini adalah satu tindakan yang tidak tepat, sepatutnya lebih baik kerajaan perbaiki mutu perkhidmatan perubatan di hospital dan klinik kerajaan yang mempunyai doktor dengan dibantu jururawat dan pembantu perubatan. Saya tak nampak logik kewujudan klinik 1Malaysia ini" ujarnya.

Persatuan Perubatan Malaysia (MMA) sebelum ini mengkritik keputusan kerajaan melaksanakan klinik tersebut yang dikatakan sebagai membazir dan menjatuhkan standard dalam amalan perubatan.

Menurut Presidennya, Dr David K L Quek, ia bertentangan dengan Akta Perubatan 1971 yang menggariskan tugas antara pembantu perubatan dan seorang doktor terlatih.

"MMA percaya klinik-klinik sedemikian dalam kawasan bandar bakal menjadi terlalu banyak dan membazirkan wang rakyat.

Tambahan pula, pegawai perubatan yang tidak berdaftar sebagai doktor yang menyeliakan klinik ini juga menjadi satu kesalahan, melemah dan merendahkan standard perkhidmatan kesihatan," katanya dalam satu kenyataan. -FMT


MMA slams 1Malaysia clinics
(The Sun)

PETALING JAYA (Dec 22, 2009) : The Malaysian Medical Association (MMA) has criticised the government's decision to implement 1Malaysia clinics which are to be manned by medical assistants and nurses, calling it "wasteful" and "illegal".

"The MMA believes such clinics in urban areas would be redundant and shortchange the rakyat," its president Dr David K.L. Quek said in a statement today.

"Furthermore, getting unregistered medical doctors to man these clinics is also wrong and undermines the healthcare service which leads to a possible poorer standard of care," he said.

Quek said the employment of medical assistants and nurses to man clinics is against the Medical Act 1971 which prohibits medical assistants from prescribing "any more than some very simple medicines".

Last week, Bernama quoted Health Minister Datuk Seri Liow Tiong Lai as saying the clinics would be allowed to prescribe medicine for minor illnesses like fever, cough or minor cuts and could also handle referral cases.

A total of 50 1Malaysia community clinics will begin operation next month to provide basic health treatment for urban residents.

However, Quek said there are already many "under-utilised" general practitioner clinics.
He said there are many doctors in the country but they are poorly distributed.

"If the government feels the 1Malaysia clinics have to be established, the least it could do is ensure these clinics are manned by registered medical doctors," he said.

"The standard of medical care should not be compromised."

Prime Minister Najib Abdul Razak recently announced an allocation of RM10 million under Budget 2010 for the clinics.ADUN Seri Andalas Selewang Wang Peruntukan

Posted: 15 Jan 2010 08:08 AM PST

Angkatan Muda keadilan (AMK) Selangor membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung isu perbelanjaan peruntukan Dewan Undangan Negeri (Dun) Seri Andalas semasa di bawah pentadbiran Barisan Nasional (BN).

Menurut ketuanya, Khairul Anuar Ahmad Zainuddin, terdapat unsur meragukan dalam beberapa butiran perbelanjaan yang dinyatakan dalam dokumen peruntukan Dun tersebut yang melibatkan wang berjumlah RM110,800. Wang itu dikeluarkan melalui satu cek untuk kegunaan kempen BN semasa pilihanraya umum lalu.

Penyewengan peruntukan itu melibatkan 16 ketua cawangan, seorang ketua MIC, seorang ketua MCA, seorang Ketua Puteri Umno, seorang Ketua wanita, dan seorang bekas Pemuda Umno di Dun terbabit.

Menurut Khairul, salah seorang yang turut disyaki ialah Pengerusi Bersih Bangun Selangor, Mohd Abdul Raof Mokhtar, yang sebelum ini membuat dakwaan rasuah terhadap Menteri Besar Selangor berhubung kampus projek Universiti Teknologi Mara (UiTM).

"Kita harap NGO ini dapat membersihkan Selangor dari segala gejala rasuah dan salahguna kuasa. Tetapi kita harap sebelum dia nak membersihkan Selangor ini, saya ingat dia dulu kena bersih," katanya.

Khairul atau lebih mesra dengan panggilan Jonah berkata, AMK telah membangkitkan isu ini pada tahun 2008 berkenaan penyelewengan peruntukan tersebut yang dihabiskan dalam tempoh tiga bulan, tetapi tidak ada sebarang tindakan yang diambil olehSPRM.

"Ini isu yang lama dan kita tidak tahu berapa kali kita akan berjumpa dengan pihak SPRM untuk membuat laporan ini,"

"Kita berharap dengan mendapat ketua Pesuruhjaya yang baru, iltizam yang baru, SPRM Selangor berusha memerangi rasuah ini secara habis-habisan tanpa memilih bulu atau tanpa ada "double standard".

Ini supaya masyarakat dapat melihat institusi SPRM ini benar-benar sebuah institusi yang boleh dipercayai untuk memelihara integriti, kewibawaan dan imej negara ini," katanya.

Menurut Ketua AMK cabang Kota Raja, Azmizam Zaman Huri beliau berharap dengan perlantikan Ketua Pesuruhjaya SPRM yang baru, institusi itu dapat mmebersihkaan semula imej dan integritinya sepertimana yang dijanjikan.

"Kalau benar Datuk Abu Kassim ingin mengembalikan semula maruah, imej dan intergirti SPRM kita nak dia siasat penyelewengan ini. Kita nak beliau buktikan beliau benar-benar komited dengan janji beliau untuk membersihkan imej SPRM," katanya. SKThis posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tubuh Jawatankuasa Penasihat Orang Asli : Zambry Tiru Nizar

Posted: 15 Jan 2010 08:05 AM PST

Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) tidak terkejut dengan usaha-yang dilakukan oleh Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir dalam mengurustadbir Negeri Perak.

Ini kerana apa yang beliau laksanakan sudah diterjemahkan semasa pimpinan Menteri Besar yang sah, Datuk Seri Ir Mohammad Nizar Jamaluddin yang menerajui Kerajaan Pakatan Rakyat (PR) Negeri Perak.

Pemangku Ketua DPPN Pk, Mohd Nur Amin berkata, semasa pimpinan Nizar, perkara ini telah menjadi agenda bagi menguruskan permasalahan Orang Asli.

Kerajaan negeri ketika itu telah menubuhkan Jawatankuasa Bertindak Pembangunan Kehidupan Sosial Masyarakat Orang Asli yang telah diketuai oleh Exco Kanan, Infrastruktur dan Kemudahan Awam, Tenaga dan Air serta Hal Ehwal Bukan Islam, Datuk Ngeh Koo Ham.

Menurutnya, "kami melihat Zambry tersepit dengan tindakannya bagi mengembalikan keyakinan rakyat Negeri Perak terhadap Umno- Barisan Nasional (BN).

"Rakyat tentu dapat menghidu pembohongan Zambry yang sebenarnya tidak mencetuskan sebarang perubahan kecuali mengiktiraf dan meniru cara pemerintahan dan kepimpinan Nizar. Saya yakin rakyat Perak akan menolak kepimpinan Zambry dalam pilihanraya yang akan datang."

"Sepanjang 11 bulan di bawah pentadbiran PR, nilai pelaburan tercatat ialah sebanyak RM770 juta pada tahun 2008 berbanding dengan kerajaan BN tahun 2009 hanya mendapat RM608.66 juta," katanya ketika dihubungi Free Malaysia Today, di sini semalam.

Beliau berkata, pelaburan menjadi susut ekoran rampasan kuasa pada awal Februari 2009 menyebabkan pelabur tidak berani untuk melabur kerana kerajaan negeri yang ada tidak kukuh.

"Dengan suasana yang rakyat boleh lihat sekarang ialah ketidakmampuan pentadbiran Zambry untuk mengukuhkan kedudukan ekonomi negeri Perak di samping keangkuhan beliau membelakangi mandat dan kepentingan rakyat, hanya untuk mempertahankan kuasa kudeta yang diperolehi secara tidak demokratik," katanya.

Muhd Nur mengulas kenyataan Zambry yang mengumumkan penubuhan jawatankuasa orang asli hasil mesyuarat exco, kelmarin.

Dalam kenyataan berkenaan, Zambry menyatakan tujuan penubuhan jawatankuasa itu adalah untuk memperkasakan orang Asli serta membangunkan segala prasarana yang diperlukan oleh golongan ini.


Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin's 10-month administration took proactive measures to address the welfare of Perak's indigenous peoples.

In 2008, the now embattled menteri besar cancelled logging and plantation activities around Gopeng. The PR state government also announced the return of 900 acres of ancestral land to the Orang Asli of Mukim Teja and Bidor.

Perak's Orang Asli Taskforce Committee, set up in October 2008 under the PR administration, was also unprecedented.

The body, chaired by senior state exco Datuk Ngeh Koo Ham and including representatives from the Orang Asli community, was designed to get as many Orang Asli territories issued with permanent titles as possible. Geographical and historical surveys of the Orang Asli ancestral lands were carried out with the taskforce's assistance.

"Since independence, we have never felt like Malaysians. In the 10 months of the Pakatan Rakyat state government, we felt the promise of citizenship begin to be fulfilled," Tijah, who has been the taskforce's main liaison officer, said.

She revealed that the PR state government's overtures were the first time her community had been invited to discuss, negotiate, and air their grouses as equals.

Asked to comment about the possibility of the BN changing its 51-year-old policy on the Orang Asli to adopt the PR's policies, Tijah said: "We will appreciate that."


However, Tijah said her community was not confident of that prospect. "We are not mocking, discounting, or threatening them. But we won't be surprised [if they stopped these policies]. Perak is now controlled by the 51-year-old government," she said of the BN takeover of the state.

There are approximately 48,000 Orang Asli in Perak, with 216 registered settlements. Land is the biggest issue affecting this community, as most depend on forest produce to make a living. -thenutgraph


Back to Chung Ling High School 2010

Posted: 15 Jan 2010 08:36 AM PST

IMG_3506 by nicholaschan.

On the first day of school, everyone went back to school, I have graduated from high school and I have got no school to go right now. But on that day, I also went back to school too! I actually went to collect my graduation certificates and my result slips, then in the mean time, had some canteen food and say hi to some junior of mine.

IMG_3501 by nicholaschan.

IMG_3510 by nicholaschan.

Prefects love to spot check pockets because want to check for hidden takeaway food. Boo.

The days at school were so fun. You can check out all about my past high school life in this blog. Who says schooling sucks, I kinda like it and now I miss it quite a lot. High school to me is like a fun playground, everyday go to school talk and play with everyone, include teachers. Learning is just only a very little part of it, playing and enjoying school and friends are the best part. That's why I love it so much.

IMG_3508 by nicholaschan.

Only sad thing is have to wake up early in the morning and study very very very very hard like a rock for exams. The process of exam does not sucks but the time before exam sucks a lot.

IMG_3498 by nicholaschan.

IMG_3499 by nicholaschan.

IMG_3511 by nicholaschan.

IMG_3514 by nicholaschan.

Went back to school with the same gang. They went there for canteen food actually.

IMG_3520 by nicholaschan.

IMG_3521 by nicholaschan.

Prefect, still that unfriendly face. Why?

IMG_3523 by nicholaschan.

IMG_3525 by nicholaschan.

No matter how much I miss the school, I still have to say bye bye because life move on now. I can still go back occasionally for canteen food and to say hi. But I guess this won't last long because I don't really know much young junior at there. People keeps getting older.

IMG_3528 by nicholaschan.

We also went to the counseling room to chit chat with the teachers. They seemed to be free and very happy to talk with us. I wanted to ask about study but too many people already and so we had to make appointment.

Went back home before school dismiss to prevent traffic jam. Yeah.


Back From Hospital 2 Days Ago, SUCKS

Posted: 15 Jan 2010 08:18 AM PST

Two day Thailand trip, a lot of Thai spicy and sour and delicious food, many tomyam and seafood, then I fell sicked. Life sucks man. It's not just sick, it's very sick until I have to suffer in the hospital. I came back home with a fever, took paracetamol, went to bed then wake up still hot. Then I rested whole day at home and it got even hotter at night and as high as 39 degree cel and I had to go to the hospital, I was afraid of dengue or H1N1.

IMG_3979 by nicholaschan.

So sad that they admitted me in. I had not only fever but also diarrhea. I suspected food poisoning but doctor never mentioned a word about food poisoning.

One night passed, body cool down but still abnormal and that's really WTF and FML because doctor wanted me to stay for another night in the hospital to monitor. Hate it so much. It's so boring, and not comfortable with the pack of glucose going into a needle into my blood, the not-nice-sleep at night, the lousy food, the lousy Internet connection and the small TV. Bad bad bad.

IMG_3980 by nicholaschan.

Mom brought me the laptop but only get to go online for a while because the Internet connection very lousy. Always disconnected one and need to wait a while only can reconnect again.

IMG_3943 by nicholaschan

IMG_3941 by nicholaschan

IMG_3935 by nicholaschan.

IMG_3929 by nicholaschan.

Anyway, still have to thanks Yiphing, Arron, Chien Chern, Tee Jin, Alvin, Wei Chung, Yong Chieh and Fang Juinn came to find me and talk or else I will be bored till knock on the wall. Time passes very slowly at there, you can't imagine how slow it is.

IMG_3987 by nicholaschan.

IMG_3991 by nicholaschan.

I also want to thank my daddy and mommy keep on coming by too, else I will be so lonely. Hehe.

On the second night, I keep on praying that my shit turn saturated and no more hotness for my body. I want saturated shit and no more diarrhea, it's really suck if it continues. Luckily, everything turned good in the next morning.

IMG_3993 by nicholaschan.

The only thing was I didn't really got a good night sleep. I slept pretty late because I couldn't fell asleep and the stupid nurse wake me up at 7.30am and asked me not to sleep, saying the doctor will be hear soon. WTF, the doctor only came by at around 10am. So shit man.

Doctor discharged me and I need to wait for the bill and medication for another 2 hours in the hospital room. Bored till……. I am so fine now and I advise you to take care of yourself, everyone. =) Hospital sucks.


Disabled Group Threaten Protest - malaysiakini

Posted: 15 Jan 2010 05:25 AM PST

An NGO for the disabled community, Independent Living and Training Centre (ILTC), warned that they would hold a protest against the Selayang Municipal Council if it fails to heed the needs of the disabled community.

"We're giving them a month to provide people in Rawang with disabled-friendly facilities. Failure to do so will result in us organising a mass protest," said Francis Siva, the director of ILTC.

m moorthy 050106 francis sivaSiva along with a dozen disabled people sent a memorandum to Selayang Municipal Council this morning.They complained of the lack of progress in providing infrastructure for the disabled in the Rawang and Selayang vicinity.

Among the demands in the memorandum was for the Selayang Municipal Council building to be made disabled-friendly.

The group also called for all new buildings to be made accessible to the disabled, with allocations for disabled parking lots near building entrances in Rawang.

Empty promises to disabled

Speaking to Malaysiakini, Siva also lamented the fact that the council had only paid lip service to the disabled community.

"Our secretary, Reena Kaur when appointed as councillor for a year from July 2008 to June 2009 had made many proposals to the council. However, the proposals had not become a reality."

In the absence of a representative in the council, the ILTC also wants the disabled community to be included in the council's technical committee as the representative would be able to advise the council on issues involving the community.

NONE"They don't understand our needs. As such, development is done without taking into account our concerns," Francis lamented.

He also bemoaned the futility of having existing laws that did cover people with disabilities.

"We have all the by-laws but the system is corrupted."

There have been periodic complaints by members of the disabled community even though an act had been passed in 2008.
PET+BLOGSPOT is the official online blog of the Malaysian Animal-Assisted Therapy for the Disabled and Elderly Association (Petpositive).

Our blog which was first established in October 2007 currently has more than 30,000 hits. Kindly take note that views expressed in this blog are not necessarily those of Petpositive.

You may also visit our Webpage by browsing: www.petpositive.com.my


Undang2 Berbeza Untuk Kalimah Allah, Nazri Diselar

Posted: 15 Jan 2010 04:52 AM PST

Dalam keputusan yang bakal mengundang tuduhan bahawa agama diperalatkan untuk tujuan politik, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz berkata kaum bukan Islam dibenarkan terus mengguna kalimah Allah di Sabah dan Sarawak tetapi bukan di Semenanjung Malaysia.

Ini kerana orang Kristian di Sabah dan Sarawak sudah lama menggunakan kalimah itu dalam upacara sembahyang dan keagamaan mereka, Nazri di petik berkata oleh akhbar Borneo Post.

Ditanya sama ada keputusan kerajaan Umno-Barisan Nasional seolah-olah meletakkan dua standard berbeza untuk penggunaan kalimah Allah, Nazri berkata Malaysia banyak mempunyai undang-undang berlainan bagi keperluan tertentu.

Beliau merujuk kepada wujudnya undang-undang syariah dan sivil di Malaysia sebagai contoh kenapa Umno-Barisan Nasional membenarkan penggunaan kalimah Allah di Sabah dan Sarawak tetapi tidak di Semenanjung.

"Orang Kristian di Sarawak and Sabah tidak perlu bimbang bersabit isu ini kerana ia menjadi tradisi di sini. Saya pernah menghadiri majlis sembahyang Kristian Iban dan mendengar kalimah Allah digunakan," kata beliau."

"Bagaimanapun kalimah Allah tidak boleh digunakan dalam gereja di Semenanjung Malaysia dan orang Krisitian di dua negeri itu harus menghormati peraturan ini bila berada di Semenanjung."

Sabah dan Sarawak mempunyai jumlah penduduk Kristian yang tinggi berbanding di Semenanjung.

Tindakan Umno-Barisan Nasional membenarkan penduduk bukan Islam di dua negeri berkenaan terus menggunakan penggunaan kalimah Allah di lihat sebagai keperluan untuk memastikan sokongan berterusan untuk parti itu.

Keputusan itu memberi impak yang besar, khususnya di Sarawak yang akan menghadapi pilihanraya kecil negeri tidak lama lagi.

Ahli Parlimen Khalid Samad berkata kenyataan Nazri membayangkan sifat hipokrit Umno-Barisan Nasional.

"Cara Nazri buat sekarang ini, orang keliru kerana tidak faham…sebab itu kita perlu jelaskan dari sudut hukum, hukumnya adalah harus. Sekarang dari kaedah yang Nazri buat, pendirian Umno macam bercanggah," tegas beliau.

"Pada satu saat, (Umno kata) tidak boleh sama sekali, haram, milik orang Islam sahaja . Dan bila dia kata di Sabah boleh. Ini mengelirukan," tambah beliau.

Ketua Angkatan Muda Keadilan Samsul Iskandar Mohd Akin berkata Umno harus menghentikan sandiwara politiknya, terutama sekali dalam isu-isu membabitkan agama.

"Di Semenanjung, pemimpin-pemimpin Barisan Nasional dan UMNO khususnya seolah-olah menggalakkan berlakunya demonstrasi dan bantahan walaupun mereka membenarkan penggunaan kalimah Allah di Sabah dan Sarawak," kata Samsul.

"Kenyataan Nazri menggambarkan kecetekan pemahaman beliau dalam Perlembagaan. Pada masa sama pendekatan kerajaan yang keras dan agresif ini akan menimbulkan kekacauan dan akhirnya akan ada sekatan terhadap pihak-pihak seperti Kristian untuk mengamalkan agama mereka," tambah beliau.

Dalam wawancara dengan Borneo Post, Nazri turut membayangkan kerajaan menjangka keganasan akan meletus jika Mahkamah Tinggi membenarkan penerbitan Krisitian The Herald menggunakan kalimah Allah.

Beliau berkata jangkaan itu tepat. Sekurang-kurangnya 10 gereja di Semenanjung dan Sarawak menjadi sasaran bom petrol dan vandalisme.

Nazri mendakwa Umno-Barisan Nasional tidak dapat mengambil sebarang tindakan menyelesaikan isu itu setelah pihak akhbar Krisitian berkenaan menfailkan permohonan di mahkamah bersabit isu itu.

Pakar-pakar perundangan dan pembangkang bagaimanapun menjelaskan isu itu boleh dirundingan ketika proses perbicaraan masih berjalan. -TVSUlasan GB

Kerajaan UMNO BN dilihat membuat perkiraan politiknya sendiri sehingga terpaksa mengumumkan dua unang-undang berbeza untuk Malaysia barat dan malaysia Timur di dalam isu kalimah Allah.

UMNO BN menyedari bahawa strategi mereka untuk memperalatkan kalimah Allah untuk menarik sokongan masyarakat Melayu ternyata gagal. Jauh sekali dengan sokongan masyarakat bukan-Islam di Sabah dan Sarawak.

Yang ketara, UMNO BN akan menanggung sengsara yang teramat sangat jika ingin terus mengharamkan kalimah Allah dimana UMNO BN terpaksa bersedia berhadapan dengan kekalahan di dalam pilihanraya akan datang apabila masyarakat Sabah dan Sarawak sudah pasti akan menolak kerajaan UMNO BN. Sedangkan nyawa UMNO BN di Parlimen kini amat bergantung kepada kehadiran wakil-wakil rakyat dari kedua-dua negeri berkenaan.

Dan keputusan kerajaan itu memberi impak seolah-olah Tuhan orang Kristian di Malaysia Barat tak sama dengan mereka yang berada di Malaysia Timur. UMNO BN semakin tersepit dengan isu ini.
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tiada Tuduhan Terhadap Dr Pornthip (updated)

Posted: 15 Jan 2010 04:27 AM PST

Mahkamah Koroner dimaklumkan pakar patologi Thailand yang dilantik Kerajaan Selangor, Dr Pornthip Rojanasunad tidak melakukan sebarang kesalahan berhubung dakwaan berlaku kebocoran hasil laporan bedah siasat kedua.

Perkara itu dinyatakan peguam mewakili pejabat Peguam Negara, Tan Hock Chuan kepada Koroner Azmil Muntapha Abas dalam inkues kematian Teoh Beng Hock hari ini.

"Kertas siasatan telah diserahkan kepada pejabat AG dan peguam negara, Tan Seri Abdul Gani Patail meminta saya mengumumkan bahawa Dr Pornthip tidak melakukan sebarang kesalahan.

"Tidak ada tuduhan yang akan dibuat terhadap Dr Pornthip," katanya.

Menurutnya, polis juga mendapati Dr Pornthip tidak melakukan sebarang kesalahan.

Kontroversi ini timbul selepas pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Raub Ghani membuat laporan terhadap saksi penting dalam inkues itu pada 1 Januari lalu.

Raub membuat laporan berhubung satu artikel dalam akhbar PKR 'Suara Keadilan' yang memetik seorang pegawai kementerian kesihatan bahawa Dr Pornthip telah mengesahkan bahawa Teoh telah dibunuh.

Keluarga Beng Hock mempersoalkan tindakan Raub yang membuat laporan polis terhadap Dr Pornthip dan kemudiannya memfailkan permohonan menghina mahkamah terhadap pegawai SPRM itu. Permohonan tersebut sedang didengar di hadapan Azmil hari ini.

Mantan Setiusaha politik Exco Selangor, Teoh Beng Hock, ditemui mati di tingkat lima Plaza Masalam di Shah Alam selepas dia memberi kenyataan sebagai saksi dalam siasatan dakwaan salahguna peruntukan ADUN di Selangor, di pejabat SPRM di tingkat 14 bangunan yang sama pada 16 Julai tahun lalu.

Sementara itu, berlaku perang mulut antara penguam mewakili keluarga Teoh, Karpal Singh dengan peguam mewakili SPRM, Datuk Abdul Razak Musa berhubung permohonan membawa tuduhan menghina mahkamah terhadap Raub. -TVS
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pas Kutuk Artikel Hamidah Hina Islam

Posted: 15 Jan 2010 04:13 AM PST

Pas Shah Alam mengutuk sekeras-kerasnya tindakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Rapat, Datuk Hamidah Osman yang disifatkan sebagai menghina PAS dalam laman blognya.

Sehubungan itu satu laporan polis dibuat Ahli Jawatankuasanya, Mohamad Jamil Abbul Rahman di Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam jam 10.30 pagi tadi.

Jamil berkata, tindakan Hamidah dalam laman blognya yang meletakkan logo parti Islam pada pakaian kebesaran agama Kristian ternyata menjatuhkan maruah dan moral pemimpin dan seluruh ahli serta penyokong Pas.

"Kita merasakan bahawa beliau dengan sengajanya menghina dengan meletakkan lambang Pas pada pakaian kebesaran agama Nasrani. Kita rasa perbuatan ini dengan sengaja ingin mencemarkan Parti Islam.

"Demi kepentingan survival politik, beliau sanggup memutarberlitkan isu kalimah Allah ini sehingga mewujudkan suasana tidak tenteram di antara penganut agama di Malaysia. Beliau celaru dengan seruan 'Umat Islam perlu bersatu' tetapi perbuatannya menghancurkan persaudaraan Islam,"katanya selepas membuat laporan polis.

Oleh itu, Pas Shah Alam mendesak Hamidah memohon maaf kepada seluruh pemimpin, ahli dan penyokong Pas di seluruh negara dan menghentikan perbuatannya dengan segera.

"Menasihatkan beliau agar merujuk kepada ulamak-ulamak muktabar yang diiktiraf oleh kerajaan UNMO-BN yang dianugerahkan Tokoh Maal hijrah seperti Dr Wahbah Az Zuhaili dan Dr Yusof al-Qaradawi dalam penggunaan kalimah Allah oleh penganut Samawi,"katanya.

Hamidah dalam artikel 'Need To Unite Muslim' di blognya meletakkan gambar Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad berpakaian ala-Pope dan tertera logo Pas di tengkolok yang dipakai.

Dalam pada itu, Khalid ketika dihubungi berkata, beliau meminta Hamidah untuk membuat permohonan maaf secara terbuka dan akan mempertimbangkan untuk mengambil tindakan undang-undang terhadapnya. -TVS


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ninja oh ninja

Posted: 15 Jan 2010 02:41 AM PST


balik keje tadi sampai je umah pose depan tv tengok tv sambil main nyanyi ngan anak buah akak...

tetiba ade orang bagi salam

"assalamualaikum..."...

akak pun jawab lah...walaikumsalam....

akak suruh anak buah akak pegi tengok sape kat luar..." abang tengok sape datang tu.."...
anak buah akak lari keluar...akak dengar ade suara perempuan cakap...

" haikal nenek mana "...then anak buah akak lari masuk panggil mak akak...

"mak wan..mak wan..cikgu ninja datang"..

mak akak terkejut...cikgu ninja?...sape pulak tu...

akak ngan maka akak pun kuar rumah..tengok2 ustazah anak buah akak datang anta kupiah anak buah akak tertinggal kat tadika siang tadi...

then mak akak cakap" maaf yer ustazah ..cucu saya ni mmg nakal sikit..ade ke dia panggil ustazah ni cikgu ninja.."...

ustazah jawab..." xpe kak budak2 biase lah tu..."

trus mak akak tanya anak buah akak " abang kenape abang panggil cikgu..cikgu ninja...cepat minta maaf.. sape ajar abg ckp cam tu"...

trus anak buah akak cakap sambil tunjuk akak.." uda cakap orang pakai cam tu ninja"...

cam ni lah ustazah tu

trus mak akak jegil mata kat akak..

ape lagi uolss.... pengsan lah....


..


God and Man in Kuala Lumpur

Posted: 15 Jan 2010 03:15 AM PST

There's a certain irony in the fact that Malaysian Prime Minister Najib Razak traveled to Saudi Arabia, of all places, within 24 hours of his administration's threat to use draconian measures to quell religious violence. His absence during a crisis is a mistake, as is his government's approach to it so far.

The "Allah" scandal is the most serious domestic challenge the Najib government has yet faced in its nine months in office. Since a High Court ruling two weeks ago allowed Christians to use the word "Allah" in their Malay-language publications, radical Islamists have capitalized on the fraught climate to intimidate Malaysians and push their agenda. Yesterday saw the 11th in a spate of incidents, with Molotov cocktails, bricks and stones hurled against churches, a convent school, and even a Sikh temple. Lawyers representing Christian plaintiffs have found their offices ransacked. No perpetrators have yet been caught.

So far, the ruling United Malays National Organization is trying to tramp down the violence in any way it can—except the right way, which is to abandon the hardline Islamism that has traditionally appealed to its political base. Home Minister Hishammuddin Hussein went on national television Tuesday and threatened to use the Internal Security Act to detain people involved in playing up religious and racial tensions. Under Malaysian law, the government can detain a citizen indefinitely with the Home Minister's permission.

Kuala Lumpur may want to look proactive. But such threats do nothing to address the underlying religious tensions in Malaysia. That would require UMNO to stop trying to out-Islam the opposition and whip up support from its majority Muslim base—as it did by challenging the "Allah" decision. Nor will pledging money to repair a damaged church solve anything. Buildings are easily rebuilt; the same is not true for interfaith relations. The government would be better served by allowing for a full and balanced discussion on the court case.

Talking about such issues is exactly what the country needs to do, as Paul Marshall from the Hudson Institute explains on a nearby page. Mr. Najib's predecessor, Abdullah Badawi, also understood this idea and tried to push UMNO in a more tolerant direction by advocating interfaith dialogue and reform of the judicial system. As an Islamic scholar, he had moral credibility. What he lacked was a sufficient power base within the party.

Mr. Najib, as the son of a former premier, is different; he has spent his entire life currying favor within UMNO and is seen as a stronger figure all around. Such strength could still be used to make progress where Mr. Abdullah did not. WSJ Online . Read this too, 'Allah' By Any Other Name.


The rejuvenation of the old tree stump

Posted: 15 Jan 2010 03:31 AM PST


Min Thu Wun: The Pyinma Stump

Lagerstroemia Flos Reginae (1949)

 

Pic source: Tears in a bottle

 

Dwarf stump-timber

Ancient Pyinma

Gnarled and twistered,

Knotted and wizened,

Like an aged Vulture, naked

On the Mound!

Where the quoining

Roots are joining,

Ants have nested,

Feasted, wasted;

Left a yawning

Ulcer, horning

To a scab.

Sunk in cranny

Near the summit,

Lies a helmet

Wan and scrawny,

Dented, broken

….. a sure token

War was here!

Dwarf stump-timber

Ancient Pyinma

Battles savage,

Termites' ravage,

Knife-blade notching,

Sun-fire scorching,

Shock of tempest……

All thou bravest,

Head unbow'd!

Soon, when summer

Stils his humour,

Old leaves casting,

New leaves bursting,

Warm winds wooing,

Thou from ruin

Shalt renew thy

Youth of beauty!

Hero! Thou!

Source

 

For there is hope for a tree, if it is cut down, that it will sprout again, and that its tender shoots will not cease. Though its root may grow old in the earth, and its stump may die in the ground, yet at the scent of water it will bud and bring forth branches like a plant. —Job 14:7-9 NKJV


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Kalimah Allah: Pelajar ASWARA Guna Facebook Didakwa

Posted: 15 Jan 2010 01:57 AM PST

ke nak aku baling bom petrol di sana plak?...harga boleh runding..."

Tulisan dalam Facebook itu telah mengheret seorang pelajar Akademi Seni Budaya dan Warisan (Aswara) ke Mahkamah Sesyen di sini hari ini kerana dituduh menggunakan aplikasi dalam Internet untuk membuat komen yang boleh mengancam keselamatan orang lain lima hari lalu.

Mohamad Tasyrif Tajudin, 25, mengangguk tanda memahami pertuduhan itu namun tiada pengakuan direkodkan di hadapan Majistret Ho Kong Chin. Hakim Aslam Zainuddin yang sepatutnya mendengar kes itu mempunyai urusan rasmi di Shah Alam.

Ho kemudian menetapkan Isnin ini untuk sebutan semula dan juga untuk menetapkan jumlah jaminan.

Mohamad Tasyrif, pelajar tahun pertama jurusan perfileman dan tidak diwakili peguam, ditahan sementara menunggu sebutan semula kesnya itu.

Dia didakwa menggunakan aplikasi internet itu secara sedar untuk memberi komen di laman Facebook dengan niat untuk mengganggu orang lain dengan menggunakan akaun pengguna, Shahrul Maizam, dengan menulis "ke nak aku baling bom petrol di sana plak?...harga boleh runding..."

Kesalahan itu didakwa dilakukan di sebuah rumah B10-17-20, Blok 10, Jalan PJS 2B/1, Desa Mentari 2, Petaling Jaya, jam 10 pagi 10 Januari lalu.

Pertuduhan adalah mengikut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 yang membawa hukuman denda sehingga RM50,000 atau penjara sehingga satu tahun atau kedua-duanya jika sabit kesalahan.

Timbalan Pendakwa Raya Mohd Dusuki Mokhtar menawarkan wang jaminan RM10,000 dengan seorang penjamin. -BERNAMADia kemudiannya telah menukarkan namanya kepada Sahrul MaizamLaman facebooknya telah dihapuskan.


Of sponsorship fund and standing instructions

Posted: 15 Jan 2010 12:14 AM PST

I am almost done with the back-to-school expenses of the children under our Education Sponsorship Program and the Children Education Fund for those without sponsors. Just a wee bit more to go to ensure that all their fees, workbooks, exercise books, uniforms, stationeries etc are all settled.

There may be a few more children from families assigned to other buddies who have not submitted their claims to me. I will have to wait for the respective buddies to do the necessary.

I have also sent the yearly reports on the sponsored children to their respective sponsors. Ahhh… got to send the reports early lah… otherwise how to ask for this year's sponsorship amount, right? ;-)

----------------------------------------------------

My NGO is already considering taking in a part-time staff to help out at our centre. And we're also thinking that this part-timer may be able to help reduce our own workload. Well, for me personally, the one job that is taking up quite a bit of my time is the Sponsorship Program. I was hoping maybe somebody could help ensure that the necessary amount is disbursed to the various recipients' bank account on time very month. But the person we are now considering for the part-time job is only coming in after office hours. So asking her to go to the bank is out of the question.

What I've been doing for the past year was to remit the sponsorship amount online via my personal bank account and submit the claims to my NGO at the end of each month. I need not go to the various banks to bank in the money, but still, in the midst of my day to day work, the remittances were not fixed on a certain date. And sometimes I had problems accessing the website, and so the remittances may be later than usual.

Now that my NGO has opened up a separate bank account specifically for sponsorship purposes, I thought, to make life easier for me, I'd opt for standing instructions to the bank to remit a certain fixed amount each month to the respective bank accounts of our recipients. But when I referred to the bank, the officer said they cannot do it for us because ours is an NGO where the signatories may change, and the recipients' bank accounts are with other banks, not their bank.

Huh? I can easily do standing instructions via my personal bank account to ANY bank accounts in Malaysia. And my NGO can't because we may change signatories? Hello? Unless and until the NGO gives instruction otherwise, the earlier instruction should be valid, shouldn't it? The signatories wouldn't be signing the SI based on their personal capacities, they would be legally representing the NGO!

Is every bank's policy the same I wonder?

Aargh! Talk about making life easier! I don't like the idea of using my personal bank account for the standing instructions. Maybe I should give them sitting instructions!!!


2 Pelajar Seorang Wartawan DItahan Dalam Demo Di Putrajaya

Posted: 15 Jan 2010 01:29 AM PST

Dua pelajar dan seorang wartawan ditahan sewaktu demonstrasi membantah penggunaan sistem e-undi dalam pilihan raya kampus di depan Kementerian Pengajian Tinggi di Putrajaya petang ini.

Mereka ditahan kerana tidak mengendahkan arahan polis supaya bersurai. Kira-kira 50 pelajar menyertai demonstrasi itu selepas solat Jumaat tengah hari tadi.

Tiga pelajar terbabit ialah Shazni Munir Mohd Ithnin dan Mohd Shahruddin Mohd Rosli yang merupakan aktivis Solidariti Mahasiswa Malaysia (SSM).

Mohd Shahruddin bagaimanapun dibebaskan sejurus selapas itu.

Sementara wartawan akhbar rasmi PAS - Harakah - Zainulfaqar Yaacob turut ditahan kerana disyaki sebagai 'pelajar yang menyamar sebagai wartawan'. (Laporan Harakahdaily menyebut wartawan bernama Zulfikar Mashoor yang ditahan -GB)

Seramai 30 anggota polis hadir mengawal sekitar tersebut.

Perhimpunan pelajar hari ini, antaranya bertujuan menyerahkan memorandum kepada Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.

Memorandum itu mengandungi empat tunututan, iaitu:

* Mengembalikan demokrasi di kampus.
* Menjamin satu pilihan raya kampus yang adil dan bersih
* Mengembalikan autonomi universiti dan kebebasan akademik.
* Memansuhkan sistem e-undi dalam pilihan raya kampus. - malaysiakiniFamous poem of Ananda Thuriya (composed just before his death sentence)

Posted: 15 Jan 2010 01:11 AM PST


This poem or linka waswritten by a Minister named Ananda Thuriya who composed it extempore, just at the moment he was about to die
at the hands of the executioners:

1.
For one to rise and reach high,
Someone must fall and stay
Enthralled;
Such is nature's way.
2.
With house of gold, and palace hold
with lords surround, and regal Crown,
Pompous King though he may be,
Is like a bubble on ocean's face,
That just makes the mortal He.

3.
Be I excused, compassion used,
And free from the gallows,
Escape would not be;
For each and one, however come
Is permanently done;
For mortal is the creature He.
4.
Raising my hands in prayer, let
me have this to say,
That in Samsara perchance we meet
No vengeance do I seek;
That with strong devotion, for my
Lord beholder;
Special exception do I accord,
Amnesty be thine – my Lord,
Ah! Impermanence be my lo"t.

Source


I Can't Wait For The Next General Election

Posted: 14 Jan 2010 10:47 PM PST

If we do a simple analysis on the results of the past 2008 General Election (GE), the East Malaysia, Sabah & Sarawak saved Barisan Nasional (BN) by giving them the edge over Pakatan Rakyat (PR).

Under Najib 1Malaysia, the popularity of ruling parties is definitely diminishing despite the mainstream medias in Malaysia which mainly controlled by the ruling government reporting endless conflicts within the opposition coalition.

As the title of this post itself, I got a very strong feeling that Malaysia is heading for a change. Malaysians are ready to get out of its so-called "comfort-zone" to at least try out the change.

Let's look at BN and its component parties in an overall picture since the 2008 GE.

Since I am a Chinese, I start with MCA who is representing the Chinese in Malaysia. Look at them now, they are a joke as far as I am concern. The conflicts within the party itself is far worst than the much reported disagreements between component parties in the Opposition.

Now, we look at MIC, party that represents the Indians in Malaysia. Where is this guy Samy Vellu now? Perhaps hibernating at the moment to keep low profile as there were high profile cases against him which was reported on Malaysia-Today.

Now, UMNO which I need not have to say more. The recent government supported demonstration (Najib & his cousin brother said it is ok for the public to protest on the Catholic publication, Herald for using the word "Allah" in their publication) & the protest had caused arson attacks on worship places. If you still remember, the very much peaceful BERSIH & HINDRAF rallies were entertained with tear gases & water cannons. Talking about inconsistencies.

And I have not even touch on issue where the Malaysia military force can afford to lose 2 jet engines. For foreigners reading this, don't laugh, it is true, my country military forces had recently said they lost 2 jet engines :)

All in all, I urge all my friends who have yet to register themselves as a voter, please do so to practice your right instead of complaining and talking about it in mamak or kopitiam. And be a well-informed voter by getting facts & truths from all independent sources.

Enjoy the below Al-Jazeera videos. Time to change!This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Handicapped Lawyer Insulted in Malaysian Court

Posted: 14 Jan 2010 11:57 PM PST


Lawyer of third world mentality. Dont ask me, but i really have no idea how he can pass his law exams and be awarded Datukship. Pictures from Malaysia Freedom.


The lawyer of MACC insulted Karpal Singh today in a heated exchange. After failing to interrupt, Datuk Abdul Razak Musa was ordered to get back on his seat by Karpal.

Probably he had nothing else to say, so he began, " I can sit down but you cannot stand up". Knowing that Karpal is handicapped, he humiliated him in the court room. Instantly he was forced and pressured by Karpal and Gobind to apologise following his the offensive remarks against the disabled.

That makes me wonder, is it not an insult to ALL the disabled communities in Malaysia, if a handicapped lawyer on a wheelchair can be humiliated even in the court? And what's more, the coroner refused to take further actions against Datuk Abdul Razak Musa simply because "he has already apologized"?

Now I know why Malaysian judiciary is so powerless.... that it can no longer function to protect its own people from getting hurt.... Malaysia Boleh.C GUevara


Bigotry In Malaysia

Posted: 15 Jan 2010 12:07 AM PST

MACC counsel Datuk Abdul Razak Musa then stood up to protest Karpal's continued use of the word "murder" in pertaining to Teoh's death.

When Karpal, who is in a wheelchair, told Abdul Razak to "sit down", the latter replied: "I will sit down but you cannot stand up."

The Star – January 15, 2010

Abdul Razak must have thought that his shooting from the hip was the perfect rebuttal to Karpal. Although the remark was pointed at Karpal, it has, in one fell swoop, affronted all wheelchair users. This is a blatant disregard for the dignity of disabled people.

Of all persons, I would least expect a lawyer to say something as disrespectful as this. Ridiculing a disabled person's condition is bigotry just like how making deprecating remarks along racial lines is considered racism. Let there not be a doubt regarding this.

This is also an indication of how little the government has done to promote disability equality in the country. When Parlimentarians and government officers have no qualms with throwing insults at disabled people, they set a bad precedent to society at large on how disabled people should be treated. Thankfully, people like these are a minority. Such attitudes are still disconcerting nonetheless.

If the government is serious in protecting the rights and dignity of disabled people in Malaysia, they should come out with an anti-discrimination law. The Persons with Disabilities Act 2008 does nothing to that effect. Disabled people in Malaysia still face attitudinal and environmental barriers in every aspect of their lives.

The Star Online

Published: Friday January 15, 2010 MYT 11:38:00 AM
Updated: Friday January 15, 2010 MYT 1:36:58 PM

Teoh Beng Hock's inquest takes a further turn (Update)
By WANI MUTHIAH

SHAH ALAM: The inquest into the death of political aide Teoh Beng Hock took a further turn when a hearing on an application to cite a Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) officer for contempt targeted its counsel instead.

Counsel for the Government Tan Hock Chuan had earlier given the court the Attorney-General's assurance that no action would be taken against Thai forensic pathologist Dr Pornthip Rojanasunand.

He said the A-G was also of the opinion that Dr Pornthip had not leaked any information to Suara Keadilan, which had carried an article "confirming" that Teoh had been murdered.

Coroner Azmil Muntapha Abas then said that given the A-G's opinion, there was no longer any need to proceed with contempt proceedings against Raub Ghani, who had lodged a police report against Dr Pornthip alleging that she had leaked information from the results of the second post-mortem performed on Teoh to "unauthorised" parties.

Raub, 41, who is attached to the Putrajaya MACC investigation unit, had lodged the report at the Shah Alam district police headquarters on Jan 1.

However, the counsel representing Teoh's family, Karpal Singh argued for contempt proceedings to continue against Raub as going by the A-G's opinion, it would seem to indicate that the MACC officer had lodged a false police report and thus, should be "duly dealt with".

MACC counsel Datuk Abdul Razak Musa then stood up to protest Karpal's continued use of the word "murder" in pertaining to Teoh's death.

When Karpal, who is in a wheelchair, told Abdul Razak to "sit down", the latter replied: "I will sit down but you cannot stand up."

The court was thrown into further chaos when at one point, Gobind Singh Deo called Abdul Razak a "scoundrel" for insulting Karpal Singh's disability, and wanted contempt proceedings initiated against Abdul Razak.

The court has momentarily stood down for both Karpal and Gobind to refer to grounds to initiate proceedings against Abdul Razak.

Coroner Azmil Muntapha fixed Jan 22 to hear submissions in the contempt proceedings against Raub.

He agreed there were elements of contempt in Abdul Razak's remarks against Karpal, but only cautioned him.

Related posts:

  1. Remember Teoh Beng Hock Wuan and I hit the road to Penang again last...
  2. Two Lodge Reports Against 'good man' In today's New Straits Times, page 16: Two lodge reports...
  3. Welcome Back RPK! The Star Published: Friday November 7, 2008 MYT 9:53:00 AM...
  4. Ibrahim apologises to disabled, but not to Karpal Singh: The Star – May 8, 2008 The Star reported that Pasir Mas MP Ibrahim Ali wants...
  5. 'Do more for the disabled': The Star – May 6, 2009 The Star Online News Home > News > Nation...


No comments: