Sunday, March 28, 2010

Apa Dosa TGNA Dilucutkan Dari Jawatan Mursyidul Am PAS?

Apa Dosa TGNA Dilucutkan Dari Jawatan Mursyidul Am PAS?


Apa Dosa TGNA Dilucutkan Dari Jawatan Mursyidul Am PAS?

Posted: 28 Mar 2010 09:48 AM PDT

Nik Aziz Bukan Lagi Mursyidul Am PAS Sejak 3 Bulan Lalu

Tanpa disedari Datuk Nik Aziz Nik Mat sebenarnya bukan lagi Mursyidul Am PAS sejak tiga bulan lalu ekoran kesilapan teknikal dalam parti.

Malah seluruh anggota Majlis Syura Ulama seramai 15 turut terlucut jawatan mereka secara automatik selepas pindaan perlembagaan parti yang berkuat kuasa awal tahun ini.

Bagaimanapun, Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata, Nik Aziz boleh dipilih semula selepas Majlis Syura Ulama dilantik semula selepas mesyuarat hari ini.

"Terpulang kepada majlis yang baru sama ada mahu mengekalkan Nik Aziz sebagai Mursyidul Am and Datuk Dr Haron Din sebagai timbalan," katanya di sini hari ini.

Dalam pada itu, jurucakap pejabat Setiausaha Agung parti, Mohd Khairol Marzuki memberitahu, Pendaftar Pertubuhan telah meluluskan pindaan perlembagaan itu Januari lalu.

Pindaan itu katanya, ialah menambah tempoh sesi anggota majlis syura kepada lima tahun berbanding tiga tahun sebelum itu.

"Ia juga sejarah bagi parti apabila wakil Dewan Muslimah dan Dewan Pemuda turut dilantik sebagai ahli dalam majlis syura yang merupakan pembuat keputusan tertinggi dalam parti.

"Sebelum ini, anggota majlis hanya di kalangan ulama dan ahli jawatankuasa pusat," jelasnya.

Selain itu, bilangan anggota majlis juga ditambah dari 15 kepada 17 orang.

Mohd. Khairol berkata, Majlis Syura terdiri daripada empat anggota jawatankuasa pusat, empat ulama dari jawatankuasa pusat, empat dari Dewan Pemuda dan empat ahli Dewan Muslimat.

Dewan Ulama sebelum ini memilih semula Nik Aziz dan Haron sebagai anggota Majlis Syura.

"12 ahli baru telah bermesyuarat Isnin lalu dan telah melantik lima lagi anggota baru," ujarnya.

Kesemua anggota majlis bermesyuarat hari ini untuk memilih Mursyidul Am, Timbalan Mursyidul Am dan setiausaha.

Sementara itu, Nik Aziz memberitahu, beliau tidak kisah jika tidak dipilih semula sebagai Murshyidul Am.

Kebanyakan anggota majlis adalah dari Kelantan. -MSTAR

Ulasan GB

Segalanya kerana Pindaan Perlembagaan. Entah resolusi yang mana dan muktamar yang ke berapa ada menyebut mengenai pindaan perlembagaan bab Majlis Syura.

Ada terlalu banyak "pindaan" dilakukan semenjak Mustafa Ali memegang jawatan Setiausaha Agung.

Anehnya TIADA SIAPA MENYEDARI Perlembagaan PAS telah begitu banyak dipinda, yang sepertimana GB katakan tidak diketahui resolusi yang mana digunakan bagi memindanya sehinggakan organ paling tinggi di dalam parti, iaitu Majlis Syura Ulamak juga telah mengalami pindaan yang begitu drastik selain dari hal-hal seperti Jawatankuasa Disiplin parti.

Satu siasatan menyeluruh perlu dilakukan kerana tidak jelas kedudukan pindaan perlembagaan ini.

1) Resolusi yang ada kaitan dengan pindaan perlembagaan - tarikh resolusi dikeluarkan dan muktamar ke berapa?

2) Siapa mencadangkan siapa menyokong dan apa butirannya?

3) Mengapa sebelum ini (sebelum Mustafa Ali menjadi Setiausaha Agung), tiada sangat pindaan yang drastik tetapi sebaliknya berlaku selepasnya?

4) Ada kesilapan teknikal sehingga Perlembagaan PAS terlibat sama? Menatang apa kesilapan teknikal sedemikian rupa sehingga bab yang menyentuh institusi paling tinggi parti iaitu Perlembagaan serta badan paling tinggi iaitu Majlis Syura Ulamak tercemar dan terrombak lantarannya? Siapa yang perlu dipertanggungjawabkan tentang kesilapan teknikal ini?

5)Majlis Syura Ulamak yang pertama tahun ini dipengerusikan oleh Presiden PAS sedangkan berdasarkan Perlembagaan (sebelum dipinda), Mursyidul Am PASlah yang sepatutnya mempengerusi mesyuarat Majlis Syura Ulamak. Apakah selepas ini Presiden PAS adalah pengerusi Majlis Syura Ulamak atau Presiden PAS dinobatkan terus sebagai Mursyidul Am PAS untuk mmempengerusi Majlis Syura Ulamak?

6) Sudahkah pindaan perlembagaan ini telah dimaklumkan dan mendapat restu dua per tiga peserta muktamar seperti kehendak Perlembagaan PAS?

c) Fasal 77: Mengubah Perlembagaan PAS. 1) Adapun Perlembagaan PAS ini atau sebarang bahagian daripadanya bolehlah dipinda atau dibatalkan atau ditambah dengan ketetapan yang dipersetujui oleh dua pertiga suara yang hadir dalam Muktamar Tahunan PAS.

7) Sudahkan pindaan ini mendapat kelulusan dari Pendaftar Pertubuhan?

Fasal 77: 3) Sebarang pindaan, perubahan dan sebarang perkara yang berkaitan dengan perlembagaan ini tidaklah boleh dijalankan melainkan sesudah mendapat perakuan daripada Pejabat Pendaftar Pertubuhan.

8) Sudahkah Majlis Syura Ulamak sendiri khususnya Mursyidul Am PAS, TG Nik Aziz dimaklumkan mengenai pindaan yang menyayatkan hati ini?

9) Siapa meminda dan apa agenda sebenar pindaan-pindaan yang drastik ini?

JIKA GB TIDAK MENDAPAT JAWAPAN YANG BENAR DAN MEMUASKAN TERHADAP SOALAN-SOALAN DI ATAS, MAKA DENGAN INI GB MENYATAKAN IA ADALAH AGENDA PEMIMPIN TERTENTU DARI GOLONGAN TERTENTU DI DALAM PARTI YANG YANG MEMPUNYAI KEPENTINGAN TERTENTU SEHINGGA PERJUANGAN PAS BOLEH DINODAI SEDEMIKIAN RUPA TANPA SEBARANG SEKATAN DAN HALANGAN.

Berdasarkan sebuah hadits yang dituturkan oleh Imam Bukhari dan Muslim dari Hudzaifah al-Yamaniy ra, bahwasanya beliau ra berkata;

كَانَ النَّاسُ يَسْأَلُونَ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عَنْ الْخَيْرِ وَكُنْتُ أَسْأَلُهُ عَنْ الشَّرِّ مَخَافَةَ أَنْ يُدْرِكَنِي فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ إِنَّا كُنَّا فِي جَاهِلِيَّةٍ وَشَرٍّ فَجَاءَنَا اللَّهُ بِهَذَا الْخَيْرِ فَهَلْ بَعْدَ هَذَا الْخَيْرِ مِنْ شَرٍّ قَالَ نَعَمْ قُلْتُ وَهَلْ بَعْدَ ذَلِكَ الشَّرِّ مِنْ خَيْرٍ قَالَ نَعَمْ وَفِيهِ دَخَنٌ قُلْتُ وَمَا دَخَنُهُ قَالَ قَوْمٌ يَهْدُونَ بِغَيْرِ هَدْيِي تَعْرِفُ مِنْهُمْ وَتُنْكِرُ قُلْتُ فَهَلْ بَعْدَ ذَلِكَ الْخَيْرِ مِنْ شَرٍّ قَالَ نَعَمْ دُعَاةٌ إِلَى أَبْوَابِ جَهَنَّمَ مَنْ أَجَابَهُمْ إِلَيْهَا قَذَفُوهُ فِيهَا قُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ صِفْهُمْ لَنَا فَقَالَ هُمْ مِنْ جِلْدَتِنَا وَيَتَكَلَّمُونَ بِأَلْسِنَتِنَا قُلْتُ فَمَا تَأْمُرُنِي إِنْ أَدْرَكَنِي ذَلِكَ قَالَ تَلْزَمُ جَمَاعَةَ الْمُسْلِمِينَ وَإِمَامَهُمْ قُلْتُ فَإِنْ لَمْ يَكُنْ لَهُمْ جَمَاعَةٌ وَلَا إِمَامٌ قَالَ فَاعْتَزِلْ تِلْكَ الْفِرَقَ كُلَّهَا وَلَوْ أَنْ تَعَضَّ بِأَصْلِ شَجَرَةٍ حَتَّى يُدْرِكَكَ الْمَوْتُ وَأَنْتَ عَلَى ذَلِكَ

"Orang-orang bertanya kepada Rasulullah saw tentang kebaikan. Sedangkan aku bertanya kepada beliau saw mengenai keburukan, karena khawatir keburukan itu akan menimpaku. Aku bertanya, "Ya Rasulullah, sesungguhnya, kami dahulu berada di masa jahiliyyah dan keburukan. Lalu, Allah mendatangkan kepada kami kebaikan ini. Lantas, apakah setelah kebaikan ini akan datang keburukan? Nabi saw menjawab, "Ya". Saya bertanya lagi,"Apakah setelah keburukan itu akan ada kebaikan? Nabi saw menjawab, "Ya, dan di dalamnya terdapat "dakhan" (kotoran). Aku bertanya, "Apa kotorannya?" Beliau menjawab, "Kaum yang memberi petunjuk bukan dengan petunjukku; yang mana kamu mengenal mereka, dan kamu akan mengingkari". Aku bertanya lagi, "Apakah setelah kebaikan itu akan datang keburukan lagi? Nabi saw menjawab, "Ya, orang-orang yang mengajak ke pintu-pintu neraka. Siapa saja yang menerima ajakan mereka menuju pintu-pintu neraka, mereka akan melemparkannya ke dalam neraka". Aku bertanya lagi, "Ya Rasulullah, beritahukanlah sifat-sifat mereka kepada kami". Nabi saw menjawab, "Mereka memiliki kulit yang sama dengan kita, dan berbicara dengan bahasa-bahasa kita". Aku bertanya lagi, "Apa yang engkau perintahkan kepada kami, jika hal itu menimpaku? Nabi saw menjawab, "Tetapilah jama'at al-Muslimiin dan imam mereka". Aku bertanya, "Lalu, bagaimana jika mereka tidak memiliki jama'ah dan imam". Nabi saw bersabda, "Jauhilah semua firqah tersebut, meskipun engkau harus menggigit akar kayu, hingga kematian menjemputmu, sedangkan engkau tetap dalam keadaan seperti itu".[HR. Imam Bukhari dan Muslim]

Maka wajar sangat PAS dikembalikan kepada perjuangan asalnya mengikut roh perjuangan Islami yang dipegang berdasarkan Perlembagaan yang tidak sepatutnya diubah sesuka hati atau akan disisihkan oleh ahli-ahli sekalipun ahli-ahli terpaksa menggigit akar kayu sepertimana dinyatakan oleh hadith di atas. Ahli-ahli PAS tidak wala' membuta-tuli dan tidak sepatutnya bersekongkol dengan mereka yang berkepentingan yang mempunyai agenda tersembunyi sebab nantinya mereka kelak akan ditanya oleh Ilahi.


MCA has forgiven 'Porn Star' Chua but has the Chinese community 'approved' Chua?

Posted: 28 Mar 2010 09:00 AM PDT

Yen Yen says MCA has forgiven Chua

Personally, I met at least one Chinese man in his late 40s who found Chua a despicable old man and said he was a shame to the Chinese community. Well, that's only one man's opinion. ;)Wildlife For Sale At Malaysia's Zoos - Al Jazeera (From YouTube)

Posted: 28 Mar 2010 09:00 AM PDT

PET+BLOGSPOT is the official online blog of the Malaysian Animal-Assisted Therapy for the Disabled and Elderly Association (Petpositive).

We take pride in the fact that everything you read in our blog is ACCURATE, RELIABLE and THE LATEST.

Our blog which was first established in October 2007 currently has more than 35,000 hits. PET+BLOGSPOT is updated frequently.

Kindly take note that


Datuk Pun Kena Diserkupkan Bila Ke Mahkamah?

Posted: 28 Mar 2010 08:51 AM PDT

Mahkamah Majistret di sini hari ini membenarkan perintah tahanan reman terhadap "Setiausaha Sulit" Sultan Kelantan dilanjutkan sehari lagi sehingga esok bagi membantu pihak polis menjalankan siasatan terhadapnya.

Datuk Wan Hashim Wan Daud yang ditahan polis Khamis lalu ekoran kenyataan mengenai pemecatan Pemangku Raja diserkup dari diketahui wajahnya untuk diambil gambar oleh para wartawan.

Sementara itu, laporan akhbar menyatakan Majestret Nurhaslinda Che Seman membuat keputusan sambungan tahanan reman itu pagi tadi.

Polis Kelantan akan mengambil keterangan daripada pemberita-pemberita yang membuat liputan sidang media Wan Hashim, Khamis lalu.

Wan Hashim ditahan kira-kira sembilan jam selepas sidang media yang diadakan di Istana Mahkota mengumumkan pemecatan Pemangku Raja Kelantan, Tengku Muhammad Faris Petra.

Wan Hashim tiba di mahkamah kira-kira 10.50 pagi dengan kawalan anggota polis.

Sementara itu peguam Gobind Singh Deo yang mewakili Wan Hashim semasa ditemui di luar mahkamah memberitahu, pihaknya telah membangkitkan masalah berkenaan kesihatan Wan Hashim dan memohon agar beliau direman di hospital.

"Mereka (polis) pohon untuk tiga hari tapi mahkamah benarkan sehingga esok.

"Puan Majestret juga telah membuatkan satu perintah supaya Datuk (Wan Hashim) dibawa ke hospital selepas prosiding hari ini.

"Reman sehingga esok, pihak polis perlu membuat satu keputusan esok sama ada dituduh atau dibebaskan atas jaminan polis," kata beliau ketika ditemui di pekarangan mahkamah hari ini.

Wan Hashim ditahan di rumahnya di Taman Sri Aman, Kubang Kerian dan disiasat di bawah Seksyen 419 Kanun Keseksaan kerana menyamar.

Laporan minggu lalu menyebut Wan Hashim, bekas setiausaha kerajaan negeri, telah dilantik sebagai Setiausaha Sulit tetapi dinafikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Negeri.

Bagaimanapun susulan daripada pengumuman itu, Setiausaha Majlis Perajaan Negeri Datuk Mohd Aiseri Alias berkata Tengku Muhammad Faris masih kekal sebagai Pemangku Raja kerana pelantikannya mengikut dua pertiga daripada 17 anggota Majlis Perajaan Negeri pada 29 Mei lalu.

Dalam pada itu seorang ahli keluarga Wan Hashim yang dihubungi untuk diminta komen mengenai perkembangan hari ini menerima keputusan tersebut dengan hati yang lapang.

"Tuhan hanya satu, saya hanya mampu pasrah.

"Tak perlu saya beri komen banyak dalam kes ini, tunggu sajalah apa keputusannya nanti," katanya ringkas.

Polis menahan Wan Hashim ditahan dipercayai berhubung pengumuman pemecatan jawatan Tengku Muhammad Faris sebagai Pemangku Raja.

Desas-desus mengatakan tangkapan tersebut berikutan satu laporan polis dibuat Pengerusi Persatuan Pegawai Tadbir Kelantan, Shafien Ismail berhubung pengumuman penamatanjawatan Tengku Muhammad Faris.

Beliau ditahan di IPK Kelantan sejak pukul 8.40 malam Khamis lalu.
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Potty training: Is Your Child Ready? 18+ months...Potty training is hard to do

Posted: 28 Mar 2010 08:50 AM PDT

Every effort made to potty train Janson seems to have failed. 8-)

Today, after being woken up by some noise, I got up and went to Janson who was standing near the toilet. Mah-mah was in the toilet, filling the bath tub with water to bathe Janson. She told me that he just poopooed something small and hard on the floor of the kitchen. Then, mah-mah came out of the toilet and Janson went in, waiting to get into the bath tub. Suddenly, I could see his face changing, as if trying to push something out!

'AIYAK!' I shouted when I saw something hard on the ground. It was the size of a sausage, only shorter and slightly bigger!

Janson cried. I was shocked.

He was actually frightened to see an object dropping off while he had his pants on but not his diapers. Quickly, I went to hug him while stroking his head and apologised profusely, saying sorry to him a few times.

Some people have suggested that one of the ways to potty train is a toddler is to let him go without a diaper but with a loose shorts or pants on. Then, let him poopoo or wee-wee freely. If possible, watch out for the 'I-got-to-go' sign. Of course there are many 'tips' out there on potty training but I guess there is no one proven method that works for every child.

I just took a 'Potty Training: Is Your Child Ready' quiz. A para of the result reads:
The average child cannot be successfully toilet trained before the age of 28 months. While girls are often trained by age two, boys may not be trained before three or later. Of course, there are always exceptions.
jesus lives in south korea

Posted: 28 Mar 2010 08:11 AM PDT


'Excuse me Miss, do you have 5 minutes? I just need 5 minutes and your life will change!'


i went to klpac yesterday to watch a play by mark beau de silva entitled 'jesus lives in south korea'. it supposed to be a comedy drama, but i end up thinking dat dis is a pretty heavy play about beliefs (urself and god). they did injected sum comedy, but it is not dat obvious to call it a comedy drama. i duno. dats what i think.

i was there with ash n sham, n we agreed dat we have to continuously think about what they say during the play. n like wat sham said ' if its possible, i wana jot down apa derang cakap, sbb takut terlupa n think about it after the play'.

the actor n the actresses were good. i didnt see anyone is better than the rest or vice versa, because they are all the same. they gave the same impact. n its a good one.

very simple setting. it reminds me of the macbeth play that i watched there, few years ago by some australian production. very simple setting, but it is sufficient for the whole play.

overall, a good play to watch. but if u r planning to watch this play n hoping to crack your head with laughter during the whole 90 mins, u r wrong because it requires thinking. a whole lot of it.


Jom Bising

Posted: 28 Mar 2010 07:47 AM PDT

I know, I know. I think almost all the Kelantanese are very excited with this JomHeboh-thingy at KB's stadium. But me? No, no, I didn't go for that crowded-hot-place. Ha ha ha ha :D one thing is, it's very hot sunny day which makes me lazy to go anywhere.

I heard from my coursemates that they had to park their car veryyyyy far from the location. Jezzz, do you expect me to walk under hot-steamy sun? Nope, I WILL NOT. Ha ha ha. Anyway, if you want to sneak a bit about this JomHeboh, you can sneak into my friend's blog, Sylvester Hitam. She talked a bit about the event :) (saja nak promote you la Yatie....hihi)

I'm not interested going to crowded places, RIMAS. Most important, I don't like the 1001 smells. Huhuhu. Plus, I don't like my ''precious body'' un-intentionally touch by other people (tergesel lah tu). eeeewwwww.

Anyway, strange enough, why they never organize a more ''healthy'' exhibition like ''Pesta Buku Antarabangsa'' like in KL? Even they do have, the Pesta Buku in Kelantan selling more Islamic books than other things. Please don't say I'm ''anti-Islam'', no, no...It just that we are in multiracial country, the books also must be ''multiracial'' too, am I right?

p/s: At last, there's a bit entertainment in Kelantan, but I still craving for cinema T_T


Kitaran Maha Bodoh

Posted: 28 Mar 2010 07:36 AM PDT

Oleh:  Gotos

Dasar pendidikan kita adalah kepatuhan.
Bukan pertukaran pikiran. Ilmu sekolah adalah ilmu hafalan,
dan bukan ilmu latihan menguraikan
– W.S Rendra (1935- 2009)

Beban kata 'maha' kerap kali terlalu besar untuk dipikul para siswa. Maha membawa makna agung, unggul dan terbaik sedangkan siswa tidak sering begitu. Siswa kini tidak lebih daripada bakal buruh – buruh dengan kepandaian menaip, menyusun fail dan mencatat minit mesyuarat. Jangan paksakan mereka dengan kerumitan lain kerana pasti itu tidak akan tertampung oleh mereka. Penyakit ini kini menjadi wabak nasional, tidak kira siswa dari universiti mana pun – baik universiti apex, penyelidik sampailah universiti sintok – semuanya tidak immune dengan wabak ini. Lebih haru lagi, penyakit ini bukan hanya hinggap pada siswa – siswa 'biasa' sahaja, malah menjangkiti sama 'pimpinan tertinggi (maha)siswa' juga.

Siswa kini tidak lagi mampu untuk menerajui isu. Mereka hanya menjadi tukang – tukang sorak kepada apa – apa sahaja agenda pemerintah. Tidak kurang juga yang menjadi ' lebih jilat dari lidah kontot' apabila dengan terkocoh – kocoh mengiakan segala kata pemerintah walaupun belum tuntas butir tujuannya. Kerling sedikit penubuhan Sahabat Satu Malaysia di universiti yang jelas hanya mahu bertengger di celah – celah politikus opportunist yang bersepah serata universiti. Mereka sibuk melekatkan slogan 1Malaysia dalam setiap program anjuran mereka tapi tidak pula berminat untuk membuka wacana tentangnya. Jangan soal.

Pegawai – pegawai   universiti ini pula sama bebal  dengan meluluskan kebanyakan program yang hujungnya ada slogan ' rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan'  tanpa banyak kira. Lagi pula apa mereka peduli, "1Malaysia itukan agenda nasional…" Pegawai – pegawai universiti ini juga – khususnya di bahagian Hal Ehwal Pelajar (kini 'dijenamakan semula' dengan Pusat Perkembangan Pelajar) – bukan sahaja patut dan taat setia kepada status-quo universiti, malah sebahagian daripada mereka akan seboleh mungkin meredam aktiviti siswa- bukan Aspirasi/UMNO.

Apakah keuntungannya buat mereka jika Aspirasi kekal menang di kampus? Gaji mereka bukan ditentukan oleh situasi politik kampus. Tambah pelik lagi,   jika sungguh pun ada arahan untuk mengekang aktiviti pelajar yang dilihat 'subersif' apa perlunya mereka bertungkus – lumus pula memenangkan Aspirasi? Mana datangnya ketaksuban para aparat universiti ini dengan politik kampus? Kesetiaan sebahagian daripada kakitangan/pegawai universiti terhadap status –quo politik kampus ini amat penting untuk difahami kerana mereka ini menurut Gramsci bukan hanya dihegemoni oleh kekuasaan pemerintah, malah berperanan mengukuhkannya pula. Mudahnya kita namakan keadaan ini sebagai kitaran pembodohan. Sekarang mari kita fahami operasi kitaran ini.

Sebagaimana yang difahami umum, setiap aktiviti kelab dan persatuan (termasuk organisasi urusetia) adalah di bawah kawalan unit Hal Ehwal Pelajar/ Pusat perkembangan Pelajar (HEP/PPP). Oleh itu, bukanlah suatu yang pelik jika persatuan/ kelab ini lebih 'mesra Aspirasi'.  Mereka ini akan diasuh oleh HEP/PPP untuk menguruskan organisasi mereka seperti tatacara mesyuarat tahunan, menulis surat mohon kelulusan program, peruntukan dan protokol majlis untuk jemputan VVIP. Mereka tidak pula didorong untuk benar – benar memahami isu dan tema program yang mereka anjurkan. Hal ini  kerana para pegawai HEP/PPP ini bukanlah terdidik dalam displin ilmu khusus bagi setiap persatuan/ kelab. Mungkin sebahaginya hanya lulusan diploma pengurusan pejabat UiTM dan mereka inilah yang akan menentukan boleh atau tidak program pelajar dijalankan. Maka, apabila persatuan Bahasa Melayu ingin mengadakan forum Kebudayaan Kebangsaan, hal yang akan diberi perhatian adalah soal fomat surat menyurat, protokol majlis, senarai jemputan, dan bunga manggar. Mutu forum lansung tidak diendahkan. Maka,  hasilnya forum tersebut akan megah dan mewah dengan segala macam hiasan, namun isinya hampa.

Dalam masa yang sama, para pelajar ini akan terkongkong dalam universiti kerana sebahagian daripada masa dan daya mereka ditumpukan pada soal pengurusan birokrasi ini. Mereka akhirnya menjadi amat mahir menghafal setiap unit dan jabatan pentadbiran universiti. Perkara ini bukan sahaja menjadi kebanggaan mereka, malah diwajibkan pula ahli – ahli baru persatuan/kelab untuk turut menghafal nama pegawai setiap unit/jabatan.Hujahnya mudah untuk mendapat kerja kelak kerana ada soft skill. Ironinya, sebahagian daripada mereka ini merupakan pelajar lanjut (extend) akibat terlalu leka dengan 'pengurusan' persatuan sehingga menangguhkan pengajian. Akibat terlalu lama (4 hingga 5 tahun) 'menguruskan' persatuan, mereka ini terhisap terus dengan struktur sedia ada. Baik daripada cara fikir membawalah kepada cara pakai. Mereka ini mudah dikesan melalui penampilan – berseluar slack hitam dengan baju kemeja (kadang kala berbaju batik), dan sering terlihat mundar mandir di pejabat kedekanan atau HEP/PPP sambil membimbit fail lengkap dengan lambang universiti –   Pelajar ini tanpa sedar menjadi tua sebelum usianya.

Oleh kerana itu, apabila para pelajar ini menamatkan pengajian, dengan mudahnya mereka diterima sebagai kakitangan universiti (pastinya sebagai kakitangan pengurusan, bukannya akedemik). Pertamanya kerana hubungan baik mereka dengan pegawai sedia ada dan keduanya kerna kemahiran 'pengurusan' yang mereka miliki. Justeru dengan jawatan sedikit tinggi daripada peon, pelajar ini menjadi 'budak pejabat' yang disegani. Tambah bebal lagi, mereka ini kemudianya diangkat sebagai penasihat kepada persatuan/kelab di HEP. Maka kitaran kebodohan ini pun lengkap 1 pusingan. Tidak hairan juga, mereka ini amat fanatik dengan Aspirasi kerana ketika menjadi pelajar mereka amat aktif dalam persatuan – persatuan tajaan universiti.

Bagi memastikan kitaran pembodohan ini tidak terurai; diperkenalkan pula konsep seniority. Harus diingat, para senior yang telah menjadi kakitangan universiti ini tidak mempunyai autoriti karismatik (kebanyakannya pelajar extend) maka bagi membolehkan kata – kata diterima oleh generasi baru persatuan, konsep seniority ini merupakan pilihan terbaik. Melalui konsep ini, persatuan harus sentiasa merujuk senior untuk membuat sebarang keputusan dan keputusan tertinggi dibuat oleh lembaga khas yang dianggotai oleh kakitangan universiti (merangkap alumnai persatuan). Hasilnya, persatuan kekal statis dengan program sedia ada dan gagal menjadi medium untuk pelajar berdikari. Senior diimani dengan kepercayaan lebih tahu daripada junior.  Bayangnya betapa bebalnya pelajar – pelajar ini, sedangkan umumnya mereka ini dikategorikan sebagai pimpinan persatuan pelajar. usah diperkirakan lagi pelajar yang memang culas mengambil pusing soal berpersatuan. Tidakkah hal ini sebenar – benar krisis pendidikan tinggi di negara ini? Sebagaimana inti pemikiran Gramsci tentang hegemoni; Selepas pemikiran dikuasai, maka, tangan, kaki dan badan akan menuruti. Maka sesudah itu idea akan terhenti dan masyarakat membeku mati.

Maka di sinilah benarnya kata – kata W.S Rendra dasar pendidikan kita adalah kepatuhan, bukan pertukaran fikiran; sehingga kata maha terlalu beban buat siswa.

hanya gambar hiasan


Cartoon U Ba Gyan’s Warning to those men who are going to the Paradise

Posted: 28 Mar 2010 07:10 AM PDT

Jenson Button Juara Grand Prix Australia 2010

Posted: 28 Mar 2010 06:50 AM PDT

Pelumba pasukan McLeren-Mercedes, Jenson Button, menjuarai GP Australia 2010 yang berlangsung di litar Albert Park, Melbourne petang tadi. Sementara tempat kedua dimenangi oleh Robert Kubica dari pasukan Renault, diikuti Felipe Massa dari Ferrari dan kempat Fernando Alonso juga dari pasukan Ferrari.

Kemenangan juara dunia 2009 yang berasal dari England ini diraih setelah pasukan McLaren mengambil keputusan tepat mengganti tayar di lap ke-7. Awalnya, penggantian tayar kering ini tidak berjalan baik mengingat beberapa bahagian lintasan masih basah.

Button tetap mampu mengawal kelajuan keretanya hingga pada lap ke-26 dirinya mampu meninggalkan Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) yang saat itu berada di hadapan tetapi telah tergelincir masuk ke kawasan pasir.

Kejayaan Button yang terakhir juara pada GP Turki 2009 hari ini tidak diikuti rakan sepasukannya Lewis Hamilton. Pelumba ini tatkala sedang mengejar Fernando Alonso terpaksa masuk ke pasir setelah Mark Webber (Red Bull-Renault) melanggar belakang keretanya pada dua lap terakhir saat mereka bertarung memperebutkan posisi kelima.

Namun Hamilton sendiri akhirnya dapat kembali ke lintasan dan menydahkan perlumbaan di tempat keenam dan Webber di tempat ke sembilan.

Juara dunia tujuh kali Michael Schumacher hanya mampu berada di tempat ke-10 setelah keretanya termasuk ke dalam pitstop setelah terlibat dengan perlanggaran dengan Alonso.

Pelumba kereta Lotus-Cosworth, Kovalainen hanya mampu di tempat ke 13 dari 14 pelumba yang berjaya menamatkan perlumbaan.

Seorang lagi pemandu kereta Lotus-Cosworth, Jarno Trulli terkeluar dari awal perlumbaan apabila keretanya gagal untuk bermula dari pit.

Perlumbaan seterusnya selepas ini ialah di Litar Sepang pada 4 April minggu depan.


Keputusan GP Australia, 28 Mac 2009

Pos Driver Team Time
1. Button McLaren-Mercedes 1h33:36.531
2. Kubica Renault + 12.034
3. Massa Ferrari + 14.488
4. Alonso Ferrari + 16.304
5. Rosberg Mercedes + 16.683
6. Hamilton McLaren-Mercedes + 29.898
7. Liuzzi Force India-Mercedes + 59.847
8. Barrichello Williams-Cosworth + 1:00.536
9. Webber Red Bull-Renault + 1:07.319
10. Schumacher Mercedes + 1:09.391
11. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1:11.301
12. De la Rosa Sauber-Ferrari + 1:14.084
13. Kovalainen Lotus-Cosworth + 2 laps
14. Chandhok HRT-Cosworth + 4 laps

World Championship standings, round 2:

Drivers: Constructors:
1. Alonso 37 1. Ferrari 70
2. Massa 33 2. McLaren-Mercedes 54
3. Button 31 3. Mercedes 29
4. Hamilton 23 4. Red Bull-Renault 18
5. Rosberg 20 5. Renault 18
6. Kubica 18 6. Force India-Mercedes 8
7. Vettel 12 7. Williams-Cosworth 5
8. Schumacher 9
9. Liuzzi 8
10. Webber 6
11. Barrichello 5

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Racist Mahathir making a fool out of himself

Posted: 28 Mar 2010 06:33 AM PDT


'How ironic it is for Mahathir to talk about helping poor Malays, when his second son, Mokhzani, is a billionaire and ranked number 20 in the list of richest Malaysians.'

Multi racial: Well, if you want to know who are the racists in Malaysia, you don't have to go far as they are all in Perkasa and most of them are Umno members.

I'm very disappointed with former prime minister Dr Mahathir Mohamad, who should have put more effort to unite the country instead of dividing it. With his support, Mahathir is now the champion of racism in Malaysia.

Urban Malaysian: What a tragedy! A retired prime minister lending his name and presence to a gathering of racist Malaysians. Is he missing the lack of attention as a retiree so much that he has to walk in the mud to get the required attention?

Ida Bakar: It is a bit like the story of the emperor's new clothes: Mahathir is the emperor, full of vanity as the wira (hero) for the Malays. The goons at Perkasa are like the weavers offering the outfit of fighters for Malay rights and privileges.

But we, the average Malaysians, know that it is all empty talk as it is devoid of policy, planning and vision.

Hashim: How ironic it is for Mahathir to talk about helping poor Malays, when his second son, Mokhzani, is a billionaire and is ranked number 20 in Malaysian Business' list of richest Malaysians. Mokhzani has a net value estimated at slightly over a billion ringgit (RM1.08 billion) through his vehicle Kenchana Petroleum.

Another son, Mirzan, is a member of the board in Philippines beer company San Miguel.

KSM: The impression that Malay rights are threatened is being propagated by Umno cronies who want more handouts so that they can hijack them for their own bank accounts.

Eugene: Let us forever remember those people who supported and attended the ceremony as we now know who the racists are. Even the Selangor sultan is wise to stay away from such an incendiary and racist ceremony.

Changeagent: Imagine the public outcry and international condemnation if former US presidents George W Bush or Bill Clinton had chosen to attend and officiate a KKK white-supremacist meeting.

Now, imagine the public scorn and international shame that Mahathir had brought to Malaysia when he attended and officiated Perkasa's Malay-supremacist meeting. Najib can truly say goodbye to his 1Malaysia aspirations.

Gen2: It looks like the government has sub-contracted the keris-kissing to this group of primitives still living with their tribal mentality while the world is changing around them.

It is shameful that several heads of government agencies attended this Perkasa meeting. They should realise that they represent their agencies. These agencies are there to serve all Malaysians not a group of people who want to keep Malaysia forever in the company of third-grade countries with third-grade mentalities.

Zubir: The emergence of Perkasa in Malaysia, which was approved by the Registrar of Societies (ROS) is very worrying. ROS in the first place should not approve any race-based association or NGO if they really support 1Malaysia.

Law Chin Teong: These are the very guys who have been pawning Malay interests while shouting 'Hidup Melayu!' What a pity that ordinary Malays continue to regard them as their protectors.

Yuvan: By associating with this highly dubious group Perkasa, Mahathir has effectively sealed the fate of BN at the next general elections. Despite his racist stance and all the negative perception about him, whatever little bit of respect and regard that the non-Malays had for him, merely as an elder statesman, I believe has completely gone.

It is also shocking and extremely disappointing that Mahathir's son, Mukhriz, who is a deputy minister in the government administration, has attended a function organised by a group that seems to have made it very clear that they are extreme hardliners and have absolutely no regard and no recognition for non-Malay existence in Malaysia.

Can Mukhriz now say anything in support of '1Malaysia' that his boss (the prime minister) is trying hard to promote and win back the respect of the Chinese and Indians in this country?

RubyStar: Mahathir is a real menace to this country. After 22 years of mismanaging the country he is again doing what he is best at doing - stirring up racial sentiments and damaging the infrastructure of the country.

Luckily there are a lot of GLC heads of corporations who refused to be drawn into this circle of bigots who thinks that the world owes them a living. This is a borderless world now. If you are great at running a business then you can have 100 percent of the total spoils.

Perkasa is only leaching on others, doing Ali Baba business, getting free lunches, handouts and robbing those diligent businessmen who build up their business only to be told it has to be shared. Mahathir, you have done enough damage to this country.

Don't Play God: Najib, there goes your 1Malaysia slogan. Perhaps now you can revise your policy and call it 5Malaysia. Or perhaps, your 1Malaysia plan was just another sloganeering hoax to pull wool over the rakyat's (especially the non-Malays) eyes.

Pendatang: Perkasa should join BN and appoint Mahathir their chief. Umno is not doing a good job in protecting the Malays hence Perkasa can take over, and Mahathir can rule once more.


Scandalous Chua Soi Lek is new MCA president

Posted: 28 Mar 2010 06:21 AM PDT


KUALA LUMPUR: Former MCA deputy president Datuk Seri Dr Chua Soi Lek won the president's post with a slim 68-vote majority today, edging former number one Tan Sri Ong Ka Ting and incumbent Datuk Seri Ong Tee Keat in the party's elections.

Dr Chua, 62, polled 901 votes to Ka Ting's 833. Tee Keat came in third with 578 votes.

Health Minister Datuk Seri Liow Tiong Lai clinched the deputy president's post when he garnered 1,171 votes to beat former vice-president and fellow Cabinet minister Datuk Seri Kong Cho Ha by 65 votes. Kong had obtained 1,106 votes.

For the four posts of vice-president, sole woman contender Datuk Seri Dr Ng Yen Yen had the highest number of votes - 1,528, followed by former vice-president Datuk Donald Lim (1,469), Deputy Finance Minister Datuk Chor Chee Heung (1,202) and Central Committee (CC) member Gan Ping Sieu (also 1,202).

Today's victory is a pleasant one for Dr Chua, who had to battle the two heavyweight rivals but showed that he remains popular in the party despite many upheavals.

On Jan 2, 2008, he quit his Cabinet post and MCA vice-presidency after admitting that he was the man in a widely circulated sex video.

In the October 2008 party elections, he defeated former secretary-general and Ka Ting's brother, Datuk Seri Ong Ka Chuan, for the party's second highest post.

He was involved in a leadership tussle with Tee Keat when he was sacked in August last year for tarnishing the party's image because of the sex video.

He was reinstated as a party member by an extraordinary general meeting which also passed a vote of no-confidence in party president Tee Keat.

Subsequently, he was reinstated as deputy president by the Registrar of Societies, who in turn relegated Liow, who had filled the deputy president's post by then, back to vice-president.

Dr Chua buried the hatchet with Tee Keat to forge a "greater unity" plan but continued to face resistance from Liow and his supporters, including Youth chief Datuk Dr Wee Ka Siong and Wanita head Datin Paduka Chew Mei Fun, who continued to push for fresh polls.

On March 4 this year, he resigned with 21 other CC members to pave the way for the fresh polls today, his second resignation in two years.

A total of 2,315 of the 2,377 eligible delegates voted today, the highest ever turnout in the party's history.

A total of 101 candidates contested the posts of president, deputy president, vice-president (four) and CC member (25) in this party polls, which were last held in October 2008. -- BERNAMA


------------------------------------
MCA Polls: Live updates - Soi Lek is new MCA president

7pm: Datuk Seri Dr Chua Soi Lek is the new MCA president.

The former MCA deputy president polled 901 votes. His nearest challenger was Tan Sri Ong Ka Ting, who received 833 votes while incumbent party president Datuk Seri Ong Tee Keat garnered 578 votes.
Datuk Seri Dr Chua Soi Lek celebrates with his wife Datin Seri Wong Sek Hin after winning the MCA presidency.

Dr Chua says he would be "inclusive" and practise collective leadership as the new party president.

Deputy: In the straight fight for the deputy presidency, Datuk Seri Liow Tiong Lai won over Datuk Seri Kong Cho Ha. Liow received 1,171 votes to Kong's 1,106 votes.

Vice-presidents: Datuk Seri Dr Ng Yen Yen (1528 votes), Datuk Donald Lim Siang Chai (1469), Datuk Chor Chee Heung (1202) and Gan Ping Sieu (1202).

Central Committee Members
1. Lee Chee Leong - 1,430
2. Hou Kok Chung - 1,312
3. Heng Seai Kie - 1,267
4. Wee Jeck Seng - 1,175
5. Toh Chin Yaw - 1,142
6. Tee Siew Kiong - 1,141
7. Gan Tian Loo - 1,117
8. Tan Chai Ho - 1,114
9. Ong Ka Chuan - 1,104
10. Lee Wei Kiat - 1,100
11. Loh Seng Kok - 1,086
12. Hoh Khai Mun - 1,077
13. Liew Yuen Keong - 1,059
14. Tan Cheng Liang - 1,054
15. Koh Nai Kwong - 1,040
16. Por Choo Chor - 1,037
17. Tan Ken Ten - 999
18. Kong Sing Chu - 981
19. Chong Itt Chew - 975
20. Yoo Wei How - 974
21. Tan Ah Eng - 969
22. Wong Koon Mun - 953
23. Ti Lian Ker - 929
24. Teh Kim Poo - 864
25. Chuah Poh Khiang - 851
------------------------------------------
KUALA LUMPUR (March 28, 2010): Former MCA deputy president Datuk Seri Dr Chua Soi Lek won the president's post with a slim 68-vote majority today, edging former number one Tan Sri Ong Ka Ting and incumbent Datuk Seri Ong Tee Keat in the party's elections.

Health Minister Datuk Seri Liow Tiong Lai clinched the deputy president's post when he garnered 1,171 votes to beat former vice-president and fellow cabinet minister Datuk Seri Kong Cho Ha by 65 votes. Kong had obtained 1,106 votes.

For the four posts of vice-president, sole woman contender Datuk Seri Dr Ng Yen Yen had the highest number of votes - 1,528, followed by former vice-president Datuk Donald Lim (1,469), Deputy Finance Minister Datuk Chor Chee Heung (1,202) and Central Committee (CC) member Gan Ping Sieu (also 1,202).

Today's victory is a pleasant one for Dr Chua, who had to battle the two heavyweight rivals but showed that he remains popular in the party despite many upheavals.

On Jan 2, 2008, he quit his Cabinet post and MCA vice-presidency after admitting that he was the man in a widely circulated sex video.

In the October 2008 party elections, he defeated former secretary-general and Ka Ting's brother, Datuk Seri Ong Ka Chuan, for the party's second highest post.

He was involved in a leadership tussle with Tee Keat when he was sacked in August last year for tarnishing the party's image because of the sex video.

He was reinstated as a party member by an extraordinary general meeting which also passed a vote of no-confidence in party president Tee Keat.

Subsequently, he was reinstated as deputy president by the Registrar of Societies, who in turn relegated Liow, who had filled the deputy president's post by then, back to vice-president.

Dr Chua buried the hatchet with Tee Keat to forge a "greater unity" plan but continued to face resistance from Liow and his supporters, including Youth chief Datuk Dr Wee Ka Siong and Wanita head Datin Paduka Chew Mei Fun, who continued to push for fresh polls.

On March 4 this year, he resigned with 21 other CC members to pave the way for the fresh polls today, his second resignation in two years.

A total of 2,315 of the 2,377 eligible delegates voted today, the highest ever turnout in the party's history.

A total of 101 candidates contested the posts of president, deputy president, vice-president (four) and CC member (25) in this party polls, which were last held in October 2008.

Following is the list of MCA's new office-bearers after the party's elections today:

PRESIDENT

1. Datuk Seri Dr Chua Soi Lek - 901 votes

DEPUTY PRESIDENT

1. Datuk Seri Liow Tiong Lai - 1,171 votes

VICE-PRESIDENT

1. Datuk Seri Ng Yen Yen (1,528 votes)
2. Datuk Donald Lim Siang Chai (1,469)
3. Datuk Chor Chee Heung (1,202)
4. Gan Ping Sieu (1,202)

CENTRAL COMMITTEE MEMBERS (CC)

1. Datuk Lee Chee Leong (1,430 votes)
2. Dr Hou Kok Chung (1,312)
3. Senator Heng Seai Kie (1,267)
4. Datuk Wee Jeck Seng (1,175)
5. Toh Chin Yaw (1,142)
6. Tee Siew Kiong (1,141)
7. Datuk Gan Tian Loo (1,117)
8. Datuk Seri Tan Chai Ho (1,114)
9. Datuk Seri Ong Ka Chuan (1,104)
10. Lee Wei Kiat (1,100)
11. Loh Seng Kok (1,086)
12. Hoh Khai Mun (1,077)
13. Datuk Liew Yuen Keong (1,059)
14. Tan Cheng Liang (1,054)
15. Koh Nai Kwong (1,040)
16. Dr Por Choo Chor (1,037)
17. Tan Ken Ten (999)
18. Kong Sing Chu (981)
19. Datuk Chong Itt Chew (975)
20. Yoo Wei How (974)
21. Tan Ah Eng (969)
22. Wong Koon Mun (953)
23. Datuk Ti Lian Ker (929)
24. Teh Kim Poo (864)
25. Chuah Poh Khiang (851)


Cartoon U Ba Gyan: Politicians!

Posted: 28 Mar 2010 05:57 AM PDT

Chua Soi Lek Bakal Ganti Ong Tee Keat Sebagai Menteri Kabinet.

Posted: 28 Mar 2010 04:56 AM PDT

Kemenangan Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek sebagai Presiden MCA yang baru akan menyaksikan juga pertukaran menteri-menteri kabinet kerajaan Barisan Nasional terutama yang datang dari parti komponen MCA di dalam BN.

Chua Soi Lek sepastinya akan mengetuai senarai dengan mengenepikan Ong Tee Kiat yang selama ini dilihat begitu terpalit dengan pelbagai macam skandal dan tidak disenangi oleh ahli-ahli MCA khususnya.

Dr Chua memenangi jawatan presiden MCA manakala Datuk Seri Liow Tiong Lai pula menang jawatan timbalan presiden.

Empat jawatan naib presiden dimenangi oleh Datuk Ng Yen Yen, Gan Ping Sieu, Datuk Donald Lim dan Datuk Chor Chee Heung.

Chua mendapatkan 901 undi, menewaskan Tan Sri Ong Ka Ting yang mendapat 833 undi manakala Datuk Seri Ong Tee Kiat memperolehi 578 undi.

Bagi jawatan timbalan pula, Liow mendapat 1,171 undi, menewaskan Datuk Kong Cho Ha yang memperolehi 1,106 undi.

Bagi jawatan naib presiden, Dr Ng mendapat 1,528 undi, Donald Lim (1,469) manakala Chor dan Gan masing-masing mendapat 1,202 undi.

Yang paling menarik ialah mereka yang menang, merupakan campuran penyokong kepada Chua, Ka Ting dan Tee Keat.

Liow merupakan regu kepada Ka Ting, manakala bagi naib presiden pula, Dr Ng dikaitkan dengan Chua, Chor (Ka Ting), Gan (Tee Keat) manakala Donald Lim dilihat tidak memihak.

Keputusan itu mengesahkan petunjuk awal yang menunjukkan Dr Chua dari mendahului persaingan kerusi presiden MCA meskipun undi bagi jawatan nombor satu hanya akan dikira selepas pukul 5 petang.

Petunjuk awal menunjukkan Dr Chua berada di depan dengan 1,000 undi dan disusuli dengan penyandang jawatan Datuk Seri Ong Tee Keat dan bekas presiden Tan Sri Ong Ka Ting.

Pengiraan undi bermula pukul 2 petang selepas seramai 2,315 daripada 2,318 perwakilan yang mendaftar membuang undi.

Pemilihan ini diadakan selepas 21 anggota jawatankuasa pusat meletakkan jawatan sebagai tanda protes terhadap kepimpinan Tee Keat.

Tee Keat yang merupakan Menteri Pengangkutan dipilih pada 2008 selepas Ka Ting melepaskan lawatan ekoran kekalahan dalam pilihan raya umum Mac 2008.

25 pemenang jawatankuasa pusat ialah:

1. Tan Ken Ten
2. Koh Nai Kwong
3. Loh Seng Kok
4. Tan Cheng Liang
5. Gan Tian Loo
6. Chong Itt Chew
7. Hou Kok Chung
8. Lee Chee Leong
9. Wee Jeck Seng
10. Chuah Poh Khiang
11. Hoh Khai Mun
12. Heng Seai Kie
13. Kong Sing Chu
14. Teh Kim Poo
15. Wong Koon Mun
16. Tee Siew Kiong
17. Tan Ah Eng
18. Ti Lian Ker
19. Tan Chai Ho
20. Por Choo Chor
21. Lee Wei Kiat
22. Ong Ka Chuan
23. Liew Yuen Keong
24. Yoo Wei How
25. Toh Chin Yaw

Sejumlah 2,318 perwakilan MCA mula mengundi bagi 31 jawatan tertinggi parti, termasuk presiden, timbalan dan naib presiden di ibupejabat parti itu hari ini.


Cartoon U Ba Gyan (50 yr old cartoon) , “Jobless youth’s battle cry,” for present Malaysian men

Posted: 28 Mar 2010 04:40 AM PDT

Teaser

Posted: 28 Mar 2010 04:25 AM PDT

Story coming in June. Stay tuned.

ManUtd Fan

posing

photo shoot


Hail the new MCA president - first 'PORN STAR' minister certified by Umno

Posted: 28 Mar 2010 04:09 AM PDT

LIVE UPDATES Barisan Nasional's second largest coalition partner MCA today goes to poll today to elect a new central leadership, in a bid to finally put to rest eight months of severe infighting.

6.57pm: Chua Soi Lek has finally emerged triumphant in the race for MCA president after beating his nearest opponent Ong Ka Ting by a water-thin majority of 68 votes. Defending president Ong Tee Keat languished in third place.
Results:
Soi Lek - 901
Ka Ting - 833
Tee Keat - 578
(Source: Mkini - Support Mkini - Subscribe to Mkini!)


Malaysian Insider:Asthma relief in Pakistan salt mine

Posted: 28 Mar 2010 03:15 AM PDT

Malaysian Insider:Asthma relief in Pakistan salt mine

Pic Malaysian Insider

KHEWRA, Pakistan, March 28 — A centuries-old salt mine in Pakistan is offering experimental asthma therapy, attracting patients from all over the world.

Khewra (picture), billed as the world's second largest salt mine, has for centuries extracted the crucial mineral for export and has become a tourist attraction complete with a salt mosque and an electric train.

Now, the mine is cashing in on salt therapy, already a draw in the salt mines of Eastern Europe and a synthetic clinic in Britain.

Clinics claim that asthma patients and sufferers of other respiratory illnesses benefit from inhaling antibacterial salt particles in a sterile environment, helping loosen mucus and clear the lung passages.

"We don't use any medicine, because the asthmatic allergy patients recover through the air, so we provide them an environment in which their breathing can improve," said Akhlaq Bukhari, head doctor at the Khewra clinic.

Although there have been few clinical studies, salt caves are seen by some as a therapeutic alternative to drugs and there are natural and synthetic salt caves springing up all over the world.

While other clinics offer treatment for bronchitis, cystic fibrosis, and even ear infections, Shah says the Khewra clinic only treats patients whose asthma is triggered by allergies.

"I have come here all the way from Canada. I could not recover there through medicine, but I am feeling better since my arrival here," said Naeem Shamsher, a civil engineer from Canada.

Shamsher had tried medicine doled out by doctors back home but felt little relief and struggled to walk far without becoming breathless, so relatives in Pakistan suggested he visit the Khewra Mines.

"Now I can run and even play soccer just after spending three days in the mine," said Shamsher, who says he feels 60 percent better after the treatment.

The mine, located 160 kilometres south of Pakistan's capital Islamabad, was discovered in 320 BC by Alexander's troops and first developed by British colonial rulers in 1872, mine officials say.

Located deep underground in the mine, the asthma clinic resembles an upmarket guesthouse, with 12 beds covered in white sheets and red blankets in six independent cabins separated with salt bricks and softly lit by lamps.

There is a reception area decorated with salt lamps and a lounge complete with a fountain, sofas and a television set.

The walls and roof of the clinic are made from pure salt and a fan helps maintain the temperature and humidity, creating the so-called "micro-climate" that offers patients relief, Shah says.

A 10-day course at the Khewra Mines salt therapy centre costs 5,300 rupees (RM205), with 11 hours a day spent in the caves while nights are spent in a nearby hospital.

Since opening in 2007, the clinic has treated about 500 patients. Shah claims that 60 percent of patients experience some relief from their symptoms and says patients have come from as far as Britain and Saudi Arabia.

But Shahid Abbas, a doctor who runs the private Allergy and Asthma Centre in Islamabad, told AFP that although an asthma or allergy sufferer may get temporary relief, there is no quick-fix cure.

"There is no scientific proof that a person can permanently get rid of asthma by breathing in a salt mine or in a particular environment," he said.

Khaled Sajjad Khokhar, managing director of the Pakistan Mineral Development Corporation, a government body which owns the mine, says they will assess the success of the Khewra clinic before approving its expansion to 100 beds.

But some patients are returning, happy to get even temporary relief.

"This hospital is a blessing, it gave me a second life. I never had problems breathing after spending 10 days over there in 2007," said Pakistani patient Adnan Khan, on his second visit to the clinic. — afprelaxnews.com'Porn Star' Chua leading the vote...? Yeah!!! This time Umno will have a good running dog!

Posted: 28 Mar 2010 01:58 AM PDT

Dr Chua leading the vote, insiders say
By Clara Chooi
KUALA LUMPUR, March 28 — Datuk Seri Dr Chua Soi Lek is said to be leading in the count for the MCA presidency although the presidential votes will only be tabulated after 5pm.
Party insiders say early indication shows that Dr Chua (picture, centre) is in the lead with at least 1,000 votes in his favour.
He is trailed by incumbent Datuk Seri Ong Tee Keat followed by former president Tan Sri Ong Ka Ting.
However, no confirmation this information could be obtained.
Counting of the votes began at about 2pm in the MCA headquarters here after 2,315 of the 2,318 central delegates who registered, cast their ballots shortly after noon.
According to officials, three delegates had not collected their ballot papers.
The extraordinary general meeting was adjourned at 12.30pm by assembly Speaker Datuk Yik Phooi Hoong and delegates proceeded to the building's foyer for lunch.
A total of 101 candidates are contesting for the 31 posts in the MCA central committee (CC).
The election was called after 21 CC members resigned early this month to protest against Tee Keat's presidency.
The Transport Minister was elected in 2008 after Ka Ting stepped down in the aftermath of the party's losses in Election 2008.
MORE TO COME


Malaysiakini, Fathima Idris :Science and faith complement each other

Posted: 28 Mar 2010 01:25 AM PDT

Source-Malaysiakini, Fathima Idris:Science and faith complement each other. As the late Ayatullah Murtaza Mutahhari had eloquently put it:

 1. 'Science gives us enlightenment and power; faith gives us love, hope and ardour.
 2. Science makes instruments; faith constructs purposes.
 3. Science gives speed; faith gives direction.
 4. Science is power; faith is benevolence.
 5. Science shows what is; faith inspires insight into what must be done.
 6. Science is the outer revolution; faith is the inner revolution.
 7. Science makes the universe the human universe; faith makes the psyche the psyche of humanity.
 8. 'Science expands man's being horizontally; faith conveys him upward.
 9. Science shapes nature; faith shapes man.
 10. Both science and faith empower man,
  • but science gives power of discrimination
  • and faith gives power of integration.
 11. Both science and faith are beauty,
  • but science is the beauty of the reason,
  • and faith is the beauty of the spirit.
  • Science is the beauty of thought,
  • and faith is the beauty of feeling.
 12. 'Both science and faith give man security.
  • Science gives security against the onslaught of illness, floods, earthquakes, storms;
  • faith against worry, loneliness, feelings of helplessness, feelings of futility.
 13. Science brings the world into greater harmony with man, and faith brings man into greater harmony with himself'.

I refer to the letter In defence of atheism and I would like to put across my views on why I find atheism disconcerting.

It is not their denial of God that bothers me but their worship of science, logic and rationality, and as the writer puts it 'the teachings of atheism are generally of a scientific and logical nature' and 'the atheists do not believe in anything without evidence'.

What I understand is that for atheists, every human experience has to be scientifically understood ie, it has to be empirically verifiable.

Putting aside the challenge of having to explain the experience of God scientifically, let's ponder to see whether all human experiences can be scientifically understood.

Let us take the writer's own seeking, his/her own sense of disillusionment and the grappling with the evil that exists around us. How is this experience to be scientifically understood? What sort of data, theory and equations ought to be put forward to explain this? If this is not done does it mean that what the writer goes through is not a valid experience?

I do not mean to put down the writer by making this query but to illustrate how, for me as a believer, I find it perplexing and unreal to understand human emotions in terms of formulae, equations and chemical reactions.

To the atheist, human beings are mere material objects and this may be their experience and their reality but this is not so for most humans who experience far more than just the base impulses of life. We need both reason as well as faith. For us life lived by reason without faith is like living on a parched earth.

We cannot deny that both co-exist in us and this is what makes us human. As Karen Armstrong explains in her book The case for God – what religion really means:

'In most pre-modern cultures, there were two recognised ways of thinking, speaking and acquiring knowledge. The Greeks called them mythos and logos. Both were essential and neither was considered superior to the other; they were not in conflict but complimentary. Each had its own sphere of competence and it was considered unwise to mix the two.

Logos ('reason') was the pragmatic mode of thought that enabled people to function effectively in the world. It had, therefore, to correspond accurately to external reality. People have always needed logos to make efficient weapons, organise their societies or plan an expedition. Logos was forward-looking, continually on the lookout for new ways of controlling the environment, improving old insights or inventing something fresh.

Logos was essential to the survival of our species. But it had its limitations: it could not assuage human grief or find ultimate meaning in life's struggles. For that, people turned to mythos or 'myth'.'

Science to me is to understand the world that is zahir, and faith that is which is batin. Therefore to try and measure what is batin using science would be akin to using an external callipers to measure internal dimensions. One is not going to get the right measure that way. Atheists may not experience this but most of us do and we should not be ridiculed for this; just as those who are tone deaf should not be dismissive of the music that they cannot appreciate.No comments: