Thursday, April 29, 2010

orang asli converted to muslim against their will

orang asli converted to muslim against their will


orang asli converted to muslim against their will

Posted: 29 Apr 2010 10:45 AM PDT

read from the nutgraph, please. read!

ain't no surprise eh. as i had blog before, having met some orang asli, i have heard it from themselves how JHEOA is forever pressuring them to convert, or how only if the orang asli are muslim, they'll get special attention. oh well, this is 1malaysia for you.South Korean first woman to conquer top 14 peaks

Posted: 29 Apr 2010 04:23 AM PDT

South Korean Oh Eun-sun became the first woman to conquer the world's top 14 peaks after reaching the top of Annapurna in Nepal on Tuesday.

There are 14 independent peaks on earth over 8,000m above sea level (referred to as the Eight-Thousanders). Italian Reinhold Messner was the first to reach all the peaks in 1986. A total of 20 men and woman have completed the feat.

There are still some questions over Oh's record though, as there's dispute on whether the 44-year-old Korean has reached one of the tops in 2009.

South Korean first woman to conquer top 14 peaks from YeinJee's Asian Journal


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

citizen journalism conference in KL

Posted: 29 Apr 2010 10:34 AM PDT

this morning will be taking the aeroline bus to KL. going to attend the citizen journalist (CJ) conference. it is held in conjunction with world press freedom day which falls on 3 may. the conference will be held at central market annexe for 2 days, 1 and 2 may. there will be an exhibition. (hey my photo – among many of the CJs… or rather VCJ as most of them are VCJ actually – will be up on exhibit too, so do drop in central market annexe during the weekend if you are free or passing by.

interesting programs are lined up during the 2 days. some programs are open to public, some to us CJs only.

all of us out-station CJs will be staying at tune hotel one night, courtesy of malaysiakini (thanks, malaysiakini).  however i'll be there one day earlier (where i have to foot the room rate). also i'll be leaving only on monday morning. sunday after the programme, going to meet up with my good friend, sharon for dinner, then to her house to stay the night.

oh i'll be bringing my notebook (and i have my maxis broadband modem) thus i can still get connected. thank god for that… otherwise i'll suffer withdrawal syndrome. . oh but i can still get connected if without notebook using my mobile phone but that will cost me a bomb. the aeroline bus has a lounge where i can sit on the sofa with my notebook on a table and using electricity supply. great! even the individual seats are provided with a power socket.

ok i'm looking forward to meeting my fellow CJ again (more of VCJ!) and also new CJ.Rencana saya di Sinar Harian: Kes Aminulrashid tuntut reformasi menyeluruh institusi polis

Posted: 29 Apr 2010 08:48 AM PDT

Kita baru sahaja dikejutkan dengan satu lagi kes tembakan polis, melibatkan Aminulrashid Amzah, pelajar 15 tahun yang meninggal dunia di Shah Alam. Kejadian terbaru ini sebahagian daripada 'insiden tembakan untuk membunuh' (shoot to kill) yang menjadi semakin serius akhir-akhir ini.

Saya hadir bersama-sama YB Yaacob Sapari, YB S Manikavasagam, dengan peguam-peguam keluarga Aminul, iaitu N Surendran, Latheefa Koya dan Puspawati Rosman ke Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam pada 27 April lalu ketika keluarga pelajar itu membuat laporan polis terhadap insiden tersebut. Sukar membayangkan penderitaan yang dialami keluarga Allahyarham kecuali kita sendiri pernah melalui pengalaman serupa.

Aminul dimaklumkan keluar bersama rakannya dengan kereta Iswara kakaknya pada awal pagi 26 April. Menurut pihak polis, dia cuba melanggar pihak polis sebelum anggota polis menembak tayar kereta tersebut. Polis kemudian mendakwa menjumpai parang di dalam Iswara tersebut.

Rakan Aminul yang bersamanya memberi keterangan berbeza: mereka sedang pulang dari restoran, dan kebetulan memotong sebuah kereta polis yang kemudian mengejar dan menembak mereka. Kereta tersebut berhenti dan rakan Aminul cuba merangkak keluar tetapi ditendang dan ditumbuk ketika cuba menyerah diri. Dia kemudiannya melarikan diri sebelum membuat laporan polis kemudian.

Surendran juga menyangkal kenyataan pihak polis. Menurut Surendran, kenyataan Aminul cuba melanggar polis dan mempunyai parang di dalam keretanya adalah satu penipuan. Kesemua tembakan adalah dari belakang mangsa, termasuk tembakan yang membunuhnya. Polis kemudian mendakwa Aminul cuba melanggar mereka dengan mengundurkan Iswara yang dibawanya.

Keluarga dan jiran Aminul menganggapnya seorang remaja yang baik, rajin ke surau. Kakak Aminul pula menyatakan cuma payung, bukannya parang yang ada di dalam keretanya. Mungkin seperti remaja lain (termasuk diri kita dahulu) Aminul ada kenakalannya, tetapi adakah hukuman kenakalan dengan menembak bunuh?

Bukan kes asing

Lebih menakutkan lagi, kes yang menimpa pelajar 15 tahun ini bukan insiden terasing, tetapi melanda rakyat Malaysia yang lain.

Kejadian ini hampir sama dengan kejadian tembakan terhadap Norizan Salleh, 30, di Segambut tahun lalu. Dalam kes Norizan, dia bernasib baik terselamat daripada insiden tersebut untuk menyampaikan kisahnya. Dia mendakwa sebuah MPV menghampiri kereta yang dinaikinya bersama rakan-rakan. Secara tiba-tiba terdapat tembakan dari MPV ke arah mereka. Salah satu daripada lima tembakan tersebut terkena pada dadanya hingga darah mengalir tanpa henti. Apabila keretanya berhenti, polis menghalakan pistol kepadanya. Norizan yang tidak bersenjata meminta bantuan polis, tetapi ditendang dan dipijak belakangnya sehingga patah tulang rusuk. Dia pada masa itu dikepung 10 kereta polis.

Norizan kemudian dihantar ke hospital, dirawat selama 11 hari di bawah pemantauan polis. Sehingga hari ini dia tidak didakwa di mahkamah atas apa-apa kesalahan. Polis memaklumkan kepada hospital Norizan terlibat dalam kemalangan jalan raya dan perlu menanggung kos perubatan RM20,000 sendiri.

Apabila Norizan membuat laporan polis terhadap insiden tersebut, tiada tindakan lanjut diambil. Malah rakan-rakan yang bersamanya turut mengadu diseksa oleh polis.

Polis mendakwa mereka mengesyaki sesuatu yang tidak betul terhadap kereta Norizan. Kereta peronda cuba menghentikan kereta tersebut, namun tidak diendahkan dan kereta Norizan memecut ke hadapan. Lebih banyak kereta peronda turut sama mengejar kereta Norizan. Sama seperti kes Aminul, polis mendakwa kereta Norizan cuba merempuh beberapa polis di jalan raya dan kemudiannya menjumpai senjata dalam kes Norizan.

Pada November 2009, kita dikejutkan pula dengan kes kematian Tawfiq Noorzan yang berusia 22 tahun di Perlis. Dalam kes ini bapa mangsa mendakwa Tawfiq digari sebelum ditembak polis. Pihak polis mendakwa cuba menembak kaki Tawfiq tetapi terkena dadanya apabila Tawfiq dikatakan hendak menyerang rakannya.

Sebelum kes Norizan dan Tawfiq ada lagi kes kematian enam orang di Kulim dan 5 di Klang di tangan polis secara aneh pada 2009. Kes kematian A Kugan di dalam tahanan pula berlaku pada Januari 2009.

Kesemua kes ini merupakan fenomena membimbangkan. Ya, polis mendakwa insiden ini berlaku ketika mereka menjalankan tugas memerangi jenayah. Namun fakta-fakta kes ini terlalu aneh. Dalam kes Norizan dan Aminul, bukankah polis sepatutnya menembak ke arah tayar kenderaan dahulu, bukannya kepada individu di dalam kereta? Kejadian kematian mangsa tembakan yang lain juga menimbulkan tanda tanya terhadap kesahihan fakta diberikan pihak polis.

Prosedur penggunaan senjata api oleh polis adalah jelas:

1. Mesti melepaskan tembakan ke udara terlebih dahulu
2. Sekiranya tidak berkesan, tembakan perlu dihalakan ke paras bawah pinggang, lebih tepat, kaki
3. Sekiranya masih tidak berkesan, barulah tembakan boleh dihalakan kepada penyerang.

Kuasa menyiasat Suruhanjaya Diraja

Bagi menjawab pertanyaan-pertanyaan ini, seharusnya sebuah Suruhanjaya Diraja ditubuhkan dengan kuasa menyiasat kes-kes mangsa tembakan polis. Ini satu-satunya cara meraih kembali keyakinan rakyat terhadap institusi Polis Diraja Malaysia dan membolehkan ramai lagi anggota polis yang berkhidmat dengan baik meneruskan kerja mereka dengan terhormat. Panel siasatan yang diketuai Timbalan Menteri sebagaimana disuarakan Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishamuddin Hussein Onn tidak mampu melihat isu ini secara menyeluruh dan mengembalikan keyakinan orang ramai.

Jika siasatan mendapati mangsa-mangsa ini dibunuh dengan sengaja, maka anggota polis yang bertanggungjawab mestilah didakwa atas tuduhan bunuh Seksyen 302 Kanun Jenayah.

Malah sekiranya cadangan Suruhanjaya Diraja tentang PDRM pada 2004 dahulu agar diwujudkan Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salahlaku Polis (IPCMC) dilaksanakan, kita tidak perlu menubuhkan satu lagi Suruhanjaya Diraja (dan apa gunanya menubuhkan Suruhanjaya Diraja jika cadangannya terus tidak dihiraukan Kerajaan?). Padahal IPCMC bukan cadangan pembangkang, tetapi diketengahkan oleh mantan Ketua Hakim Negara Tun Dzaiddin Abdullah dan mantan Ketua Polis Negara Tun Muhammad Hanif Omar bagi memulihkan kewibawaan polis. Namun Kerajaan Persekutuan telah menolak cadangan tersebut.

Pakatan Rakyat telah menyatakan sokongan terhadap kewujudan IPCMC, selain meningkatkan kebajikan pihak polis dalam Dasar Bersama yang dilancarkan tahun lalu.

Kita boleh belajar dari pengalaman negara lain memperkenalkan reformasi dalam polis mereka. Sebelum ini, Royal Ulster Constabulary (RUC), pasukan polis di Ireland Utara – yang terperangkap di dalam pergelutan antara masyarakat Protestan dan Katolik – mempunyai imej yang negatif khususnya di kalangan masyarakat Katolik. Justeru sebuah Suruhanjaya Bebas ditubuhkan pada 1998 bagi mengatasi persepsi negatif yang membelenggu RUC.

Beberapa perubahan diperkenalkan berikutan laporan Suruhanjaya Bebas tersebut bagi meningkatkan kebertanggungjawaban dan kebebasan pasukan polis yang dinamakan Police Service of Northern Ireland (PSNI). Sebuah lembaga polis mentadbir PSNI manakala badan ombudsman (hisbah) ditubuhkan untuk mengendalikan sebarang aduan atau dakwaan salah laku anggota polis. Lembaga polis tersebut dianggotai semua parti politik dan juga individu yang dihormati bagi membolehkan semua masyarakat Ireland Utara dapat menerimanya. Sebuah Historical Enquiries Team (Pasukan Penyelidikan Sejarah) pula ditubuhkan bagi menyiasat lebih 3,000 kematian yang tidak diselesaikan ketika konflik di Ireland Utara antara 1968 – 1998.

Kita perlu memikirkan secara serius cadangan ini. Ketika kita berhadapan dengan insiden-insiden tragis ini, kadar jenayah terus serius. Saban hari saya menerima aduan dari penduduk DUN Seri Setia tentang masalah jenayah. Walaupun polis terletak dalam bidang kuasa Kerajaan Persekutuan saya cuba mengambil langkah proaktif sebab saya yakin semua perlu main peranan bagi menanganinya. Tidak semua kita mampu hidup dengan kawalan keselamatan peribadi atau kediaman berpagar. Saya anjurkan dialog cegah jenayah dan menggalakkan aktiviti Rukun Tetangga.

Saya mempunyai hubungan baik dengan ramai anggota polis dan mereka sering mengadu kepada saya tentang kekurangan anggota dan campur tangan politik pihak atasan. Namun ironisnya, cadangan Majlis Bandaraya Petaling Jaya untuk menubuhkan sebuah pasukan Polis Bantuan telah ditolak Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan selepas lebih setahun tiada jawapan walaupun kemudiannya dialu-alukan Menterinya, Hishamuddin.

Saya faham ramai anggota polis menjalankan tugas mereka dengan baik dan cuba sedaya upaya membanteras jenayah. Namun kejayaan ini hanya dapat dicapai dengan sokongan dan penyertaan masyarakat. Jika kewibawaan polis tidak dipulihkan mana mungkin masyarakat memberikan sokongan. Cuba kita bertanya pada diri sendiri, siapa mahu anak-anak mereka dibesarkan dalam keadaan mereka takut terhadap polis yang sepatutnya melindungi mereka? Sebab reformasi menyeluruh institusi polis bukan lagi pilihan tetapi adalah kemestian. Kita menantikan keazaman politik bagi menyelesaikan masalah ini secara menyeluruh.

Berapa lagi Aminul, Tawfiq, Norizan dan Kugan harus membayar dengan nyawa mereka bagi kita melihat reformasi ini menjadi realiti?


Mahathir Akui BN Menang Kerana Tiupan Api Perkauman PERKASA

Posted: 29 Apr 2010 09:11 AM PDT

Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, hari ini memuji Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) yang didakwanya berjaya meningkatkan sokongan masyarakat Melayu kepada Barisan Nasional pada pilihan raya kecil parlimen Hulu Selangor, Ahad lalu.

"Mungkin, sumbangan PERKASA, kerana kebanyakan orang Melayu mengundi untuk BN. Kita tak tahu, Dulu ramai orang Melayu tidak sokong BN. Jika BN tidak menyokong PERKASA, kita tidak akan mendapat undi Melayu.

"Dan jika kita tidak mendapat undi orang Cina, undi itu akan pergi ke Pakatan (Rakyat) lah," katanya pada sidang media selepas menyampaikan kertas kerjanya yang bertajuk '"Malaysia As A Maritime Nation - Are We There? di Institut Maritime di Kuala Lumpur.

Dr Mahathir juga mengulangi bahawa isu-isu perkauman tidak harus dibincangkan secara terbuka kerana ia boleh mencetuskan ketegangan dalam masyarakat pelbagai kaum.

"Seorang bercakap sesuatu, maka orang lain akan membalas. Jika anda cakap orang itu bersikap perkauman, maka mereka akan kata anda seorang bersikap perkauman," katanya.

Awal minggu ini, Dr Mahathir berkata BN harus melakukan analisis mengenai sokongan kaum Cina yang berkurangan kepada gabungan itu pada pilihan raya kecil tersebut.

Ditanya sama ada krisis dalaman MCA yang berlarutan sebelum ini merupakan salah satu faktor, Dr Mahathir berkata: "Semua parti komponen BN - MCA, Gerakan, MIC dan Umno, juga mempunyai masalah masing-masing." -mk

Ulasan GB

Pertama, semua orang kenal PERKASA, sebuah badan NGO yang tebal sifat perkauman Melayunya yang dikatakan mesra-BN.

Di dalam perhimpunan mesyuarat agong yang pertama, TDM yang telah merasmikannya.

TDM memang dahaga platform untuk bersuara setelah hampir 8 tahun dia diketepikan sewaktu era Tun Abdullah sebagai PM.

Kini dia bernafas sedikit di era Najib.

Hairannya TDM memang kenal sangat dengan perwatakan Ibrahim Ali, tetapi sengaja memberikan sokongannya kepada PERKASA kerana itu satu cara untuk dia menghentam UMNO yang telah menyisihkannya sekian lama.

UMNO tak lantik TDM apa-apa jawatan dalam parti. Kerajaan pun tak berinya apa-apa jawatan selain dari jawatan Timbalan Menteri kepada anaknya Mukhriz.

Dan kini TDM mengakui bahawa PERKASA lebih vokal menyuarakan hal-hal kemelayuan daripada UMNO. Sekaligus memperakui bahawa kemenangan BN di Hulu Selangor adalah permainan isu perkauman kemelayuan yang membolehkan BN mendapat sokongan dari orang Melayu semula.

And Mahathir, let me quote your own words: Menang tak dapat semua, kalah tak hilang semua.

BN menang di Hulu Selangor, tapi slogan 1 Malaysianya hancur lebur apabila sokongan masyarakat Cina merudum dengan api perkauman yang dimainkan oleh PERKASA semata-mata untuk menarik sokongan kaum Melayu. Justeru BN akan hanya didokongi UMNO secara sendirian selepas ini.

PR kalah, namun tapaknya semakin kukuh didokongi oleh masyarakat berbilang bangsa untuk menjulang parti itu sebagai pengganti BN sebagai pemerintah di negara Malaysia tercinta selepas ini.

What say you TDM?The right veg for health - bbc online

Posted: 29 Apr 2010 09:00 AM PDT

'Pick the right veg' for health

Papaya is a fruit rich in beta-cryptoxanthin
Obvious choices of fruit and vegetables are not necessarily the healthiest, say researchers.According to US experts, making simple swaps like eating sweet potatoes instead of carrots and papaya rather than oranges could make a difference.
Foods, like raspberries, watercress and kale, are richer in


Lady Gaga's latest trend - leg amputation

Posted: 29 Apr 2010 08:36 AM PDT


LOS ANGELES - USA - The bizarre American pop starlet, Lady GaGa, astounded fans and TV audiences Friday when she announced that she has had one of her legs amputated below the knee purely for fashion purposes.

The pop singer endured the operation so that she could look increasingly 'different', and it seems she has achieved her objective. Her record company even paid for the operation and her new video will showcase the knew image when filming begins in three weeks.

"This is the latest fashion I'm starting and you can see that I'm a world leader when it comes to wacky and weird shit huh. Next month after I recover from the surgery I hope to have the other leg amputated or maybe my arm, hmm...which one should I amputate next?" Lady GaGa said on MTV yesterday whilst hopping around the studio.

"Cosmetic Amputation Surgery"

According to pop music experts, Lady GaGa has pioneered a new trend in pop acts who want to cash in on the amputations.

"Just think how cool it would be if other mediocre pop acts were to amputate parts of their bodies? You could have headless wonders singing along to their latest template RnB nonsense drum tracks or maybe legless fucktard bimbos being ferried around in wheel chairs or makeshift carts. Personally, I think this new trend is a godsend, and I'd be first in line to chop off that untalented cunt Robbie Williams' head or how about that awful vulgar tart, Paris Hilton. I think this GaGa bird is onto something, innit," Ronald Schweiner, a music journalist for Melody Maker remarked.

Veteran pop act, Madonna has already shown an interest in the new craze and has vowed to have both of her unsightly arms amputated, and in an extra twist, donated to science.


Umno started 'racism' first, followed by MIC, then MCA but all started in 40s!

Posted: 29 Apr 2010 08:58 AM PDT

Starting para:
Tun Dr Mahathir Mohamad today waded into the war of words between the MCA and Perkasa, telling his Barisan Nasional ally to rid itself of "extremist Chinese" before demanding Umno reject the Malay right-wing group.
Ending para:
The Malay rights leader also demanded the Chinese voters be "grateful" for the donation and suggested that the Chinese may have been promised more than the Malays of Hulu Selangor.
Firstly, Dr M admitted that Umno is a 'racist' party but Umno is weak. So, enter Perkasa. Then, MIC weak. Enter Hindraf...MCA??? MCA is a SELFish party. It is supposed to fight for Chinese but it is SELF-serving! 
One thing is certain: Extremism will never end as long as 'racist' Umno-led BN government is around.Establishing contacts with an old friend after 16 years

Posted: 29 Apr 2010 07:07 AM PDT

Lt Col Dan Maroun on patrol in Baghdad.

The A Team. I blogged about these guys in July of 2005. These were the guys who provided liasion to the Quick Reaction Force for fire support. Bravo Company of 7th Mech, was the Quick Reaction Force for UNOSOM 11. The Company Commander was Major Christopher Joseph whilst the 2nd in command was me.

Type of fire support provided was AH64D (Apache Attack Helis) and AC-130 (Spectre), is a Hercules aircraft with a 105mm gun. It is fired from 6000 ft, also has an assortment of smaller calibre guns. Later an ANGLICO team from the US Marines joined in to complement the A team.

The ANGLICO team was from the USS Pelulu. These were for fire support from the ships. They, the guys in the picture and the Anglico (No pictures) were true brothers in arms. They stayed with us throughout, firefights and all.

Lt Col Dan Maroun in the Green Zone.

I managed to establish contacts with Captain Dan Maroun, thanks to his daughter. Dan is now a Lieutenant Colonel. A bit older, though, still looks fit.

He recalls how great the guys (us Malaysians) were in Somalia. He missed us in Iraq.

Ha, ha.

I miss those good old days!


Tips for better life, e mail from my brother

Posted: 29 Apr 2010 06:43 AM PDT

Tiny apartment space utilised to the fullest

Posted: 29 Apr 2010 06:27 AM PDT

Story of Gary Chang from Hong Kong, on how the architect transformed his tiny apartment space into a stylish, multifunctional, eco-friendly home. I'm amazed, though I would still prefer a simple spacious house over the cool gimmicks…

And the dude has a book collection that I seriously envy of. I always wanted a mini-library like that, but I've not been reading much (books) these days, as everything is conveniently readable online instead. Blame it on the internet lol.

[Video via Jellywoo1014@Youtube & Imprinttalk]

Tiny apartment space utilised to the fullest from YeinJee's Asian Journal


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Jawapan Musa Hassan Dedahkan Keangkuhan Polis

Posted: 29 Apr 2010 06:22 AM PDT

Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan membidas kritikan pelbagai pihak berhubung kematian remaja berusia 14 tahun - Aminulrasyid Amzah dan berkata beliau sedia mengarahkan anggotanya supaya tidak lagi mengawal jika itu kehendak rakyat.

"Biarlah apa yang nak dikatakan oleh ahli politik, tapi saya ingin tahu sama ada anda mahu kami menguatkuasakan undang-udnang atau tidak.

"Kalau tak nak, saya akan beritahu orang saya supaya tidak lagi menahan kereta yang dipandu dengan cara mencurigakan atau mengambil tindakan terhadap pelumba haram yang bermaharajalela di jalan raya," katanya dalam laporan The Star online.

Musa mengulas kenyataaan pelbagai pihak berhubung kematian Aminulrasyid, apabila polis melepaskan empat tembakan ke arah kereta yang dipandu remaja itu kerana didakwa cuba berundur dan merempuh ke arah polis.

Kejadian itu berlaku di Seksyen 11, Shah Alam apabila Aminulrasyid dikatakan memecut dan melanggar beberapa lampu isyarat merah tanpa berhenti meskipun diarahkan berbuat demikian.

Menurut Musa, beliau tidak mahu membuat seberang spekulasi mengenai perkara itu dan meminta orang ramai agar tidak terburu-buru membuat kesimpulan tentang kejadian.

Beliau juga mengulangi jaminannya bahawa tiada apa yang akan disembunyikan berhubung kes itu.

"Saya tak berat sebelah, jangan buat spekualsi. Seperti yang saya kata sebelum ini, kami tak akan menyembunyikan apa-apa dan kami akan berlaku adil dalam siasatan kami. Oleh itu, tunggulah hasilnya nanti," katanya dalam laporan Bernama.

Ditanya tentang keadaan yang membolehkan polis menggunakan senjata api, beliau berkata: "Orang saya tahu bahawa mereka hanya boleh menggunakan senjata api untuk mempertahankan diri, itu sudah menjadi peraturan dalam tugas kami".

Musa berkata sesebuah kenderaan itu sama bahayanya dengan pistol, pisau atau tukul.

"Kenderaan boleh digunakan sebagai senjata... senjata bukan bermakna pistol, pisau atau parang saja. Kalau seseorang itu enggan berhenti dan cuba merempuh pegawai yang cuba menahannya, ia (kenderaan) boleh dianggap sebagai senjata kerana ia boleh membahayakan nyawa pegawai penguatkuasa," kata beliau.

Sebelum ditembak, mengikut polis Aminulrasyid mengundur kereta dan cuba merempuh pegawai polis untuk cuba melepaskan diri daripada sekatan jalan raya berhampiran rumahnya.

Musa juga menasihati orang ramai supaya berhenti apabila diminta berbuat demikian oleh polis atau pegawai penguatkuasa dan jangan cuba melarikan diri kerana perbuatan demikian boleh menimbulkan rasa curiga.

"Dalam keadaan gelap itu, siapapun tak akan dapt pastikan sama ada pemandunya adalah seorang remaja atau orang dewasa.

"Setakat itu saja yang boleh saya komen tentang isu ini kerana ia sedang disiasat. Oleh itu, jangan buat sebarang spekulasi," katanya kepada pemberita selepas menghadiri acara menderma darah oleh anggota polis di Pusat Darah Negara bersempena sambutan Hari Polis di Kuala Lumpur hari ini. -mk

Ulasan GB

Prosedur menembak perlu diperbetulkan. Di dalam kes yang menimpa adik Aminulrayid Amzah dan Norizan Salleh, jelas menunjukkan bahawa polis telah melepaskan tembakan secara wewenangan TANPA benar-benar pasti mereka adalah penjenayah.

Ada banyak kaedah lain yang boleh digunakan. Mengapa polis tidak menembak tayar kereta misalnya, tetapi terus menerus menembak figur manusia di dalam kenderaan?

Apakah modus operandi sedemikian dilakukan selama ini dengan kemudiannya mengisytiharkan simati adalah "penjenayah yang dikehendaki yang mempunyai rekod jenayah sekian-sekian banyak" untuk melepaskan polis daripada bertanggungjawab tanpa perlu membawa kes itu ke mahkamah lantaran mangsa sudah tiada lagi?


Masyarakat agak terperanjat dengan jawapan biadab Ketua Polis Negara seperti dilaporkan di atas. Ini kerana kamu-kamu polis dibayar gaji oleh rakyat untuk menjaga keselamatan dan mengurangkan jenayah. Rakyat tidak menyatakan bahawa kamu-kamu tidak perlu lagi mengawal keselamatan tetapi yang rakyat inginkan ialah supaya polis berlaku benar dan professional di dalam menjalankan tugas kamu sebagai anggota polis.

Mungkinkah ini akibatnya dengan melantik orang yang berlagak sombong dan tak reti menjalankan tugas sebagai Ketua Polis Negara?

Tan Sri Musa Hassan perlu menghormati suara rakyat dan kes ini telah dibawa dan disuarakan sehingga ke peringkat parlimen. Beliau juga perlu menghormati kabinet kerana kes ini juga telah pun dibawa ke kabinet.

Kabinet perlu tegas dengan menganggil Ketua Polis Negara dan Ketua Polis Negeri Selangor yang telah membuat kenyataan memperlekehkan suara rakyat apabila mereka mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang melulu dan seolah-olah menunjukkan bahawa tiada yang lebih berkuasa di dalam negara selain polis.

KPI dan NKRA yang meletakkan sasaran supaya kadar jenayah dapat dikurangkan tidak menjadi prioriti PDRM dengan tidak mengendahkan lansung mutu kerja yang professional tetapi mengambil jalan mudah untuk menyelesaikan sesuatu kes iaitu TEMBAK MATI!


South Korea seeks law to protect actresses

Posted: 28 Apr 2010 11:55 PM PDT

South Korea is to bring in legislation to protect actresses after a survey by The National Human Rights Commission found that 60 percent of them said they had been pressured to have sex to further their careers.

The survey was conducted last year of 111 actresses and 240 aspiring actresses. 22 percent said they were "forced or requested" by their agents to provide sexual favours; more than six percent said they were sexually assaulted; 45 percent were forced to drink with influential figures; while 32 percent said they had experienced unwanted physical contact or sexual harassment.

In a separate survey last year, 19 percent said they were either forced to have sex with influential figures or witnessed their colleagues being coerced to do so; and 62 percent said they faced disadvantages for refusing such demands.

The forced-sex-for-career issue has been a hot topic since the death of actress Jang Ja-yun, who committed suicide in March 2009, while leaving hint that she might have been sexually abused by prominent figures in entertainment industry.

What makes me wonder though, is why seeking a new law to protect the actresses when the fundamental law is applicable. Isn't it illegal at the first place to force people into unwilling physical contact, regardless of gender or profession? A law is useless if it's not enforced properly; a new law won't help much anyway.

And it's not just the law; social education should also be emphasised imo, and that's another long story. To simply put it, have the actresses done enough to protect themselves? And how many aspiring youngsters would still be willing to enter the industry despite knowing the not-so-hidden fact about this matter.

South Korea seeks law to protect actresses from YeinJee's Asian Journal


P.212 Sibu By-Election - Part 6

Posted: 29 Apr 2010 05:51 AM PDT

Down-to-earth, frank, pragmatic! This is the make-up of Robert Lau Junior, the candidate representing BN for the upcoming P212 Sibu by-election.

Some say Robert Lau Junior is a little bit green in politics. That may be true to certain extent, but let's look at his brighter side - he has all the zeal to serve rakyat and to make Sibu a better place.

BN is drumming up for support to ensure that the foothold is fortified. This fight is crucial in determining the timing for calling the next State Election for Sarawak and General Election for the whole nation.

Work hard, Robert Lau Junior!

The picture shows Robert Lau Junior at Special Olympics Sarawak State Games held in Sibu April 16-18. Photo: bengbeng


Launching Voter Registration at Night Market

Posted: 29 Apr 2010 05:44 AM PDTVideo by Malaysiakini CJ Jimmy Leow


As reported in Malaysiakini
Pakatan Rakyat has launched an aggressive new voter registration campaign with an eye on capturing Putrajaya in the next general election, speculated to be held in the first quarter of 2011.

voter registration campaign 110707 line upAt the Penang chapter of the campaign held last night at the Caring Society Complex, Pantai Jerejak (PKR) assemblyperson Sim Tze TSin said Pakatan is aiming at registering the ambitious figure of 10,000 people within the May 1-9 period.

"We are in a political movement and we want to capture Putrajaya, therefore it is important we register as many voters as possible so that they can join us and bring changes to this country," Sim told a crowd of 80 participants at the event .

"We know that without new people joining us, this movement will not be successful," he said, adding that the Pakatan will operate registration counters in 22 places around Penang, mostly in shopping malls and supermarkets.

Penang has the lowest number of unregistered voters: 211,410 out of 926,122 and 1.3mil nationwide.

Unregistered voters must register soon to qualify as voters in 2011 as the approval process for new voters would take between four to six months.

Benefits of automatic voting

Also present at the event was Pulau Tikus (DAP) assemblyperson Koay Teng Hai and PAS coordinator for the Bayan Baru women's wing Hasnah Hashim.

NONEMeanwhile, Sim criticised the Election Commission for not allowing citizens to vote automatically upon reaching 21.

"I want to stress that we can save all the effort, money, time and resources, if only the EC announces that automatically those above 21 can vote," he said.

"It is ridiculous that the EC is not responsive to the needs of the people, the government has placed all this hindrance in front of the voters," he added.

Air Itam (DAP) assemblyperson Wong Hon Wai said that the party had been conducting new voter registration aggressively in the past.

Wong, who is Penang executive member for Town and Country Planning and Housing added that it was a public duty to assist the EC in carrying out this activity.

"It should be the EC's job to spend all their resources on this exercise," said Wong.

"(But) we need to do this as there is a misconception among young voters who think they can automatically vote when they are 21 or above, but this is not the case," he added.


Malaysian Insider : Julia Roberts named ‘world’s most beautiful’ by ‘People’

Posted: 29 Apr 2010 05:30 AM PDT

Julia Roberts named 'world's most beautiful' by 'People'

LOS ANGELES, April 28 — Julia Roberts topped the list of People magazine's "World's Most Beautiful People" yesterday, marking the 12th time that the "Pretty Woman" star has appeared in the annual special issue.

Roberts (right), 42, the mother of 5-year-old twins and a 2 year-old son, is joined by Halle Berry, Angelina Jolie and Jennifer Lopez on the 2010 list.

Garry Marshall, who directed Roberts in her breakout role as a prostitute with a heart of gold in the movie "Pretty Woman" 20 years ago, said she was "as beautiful as ever."

She's much more centred and calm now and not so stressed. She is quite the mom — very nurturing," Marshall told People.

Roberts, who won an Oscar in 2001 for her lead role in "Erin Brockovich", will be seen next in August in the movie "Eat, Pray, Love" based on the best-selling book of the same name by Elizabeth Gilbert.

Ashley Greene, 23, who plays a vampire in the "Twilight" hit movie franchise, was among the newcomers to the widely-read list that annually is a measure of celebrity status.

Her "Twilight" co-star, heartthrob Robert Pattinson, as well as Canadian teen singer Justin Bieber and 2009 "American Idol" runner-up Adam Lambert made it to the male section of "world's most beautiful", while actresses Jessica Biel, Jessica Alba and singer Jessica Simpson were featured in a new "Beautiful Jessicas" section.

While Roberts appeared on the cover of the People magazine special edition, other celebrities were not ranked but included Jennifer Aniston, Rihanna, Taylor Swift, Beyonce, Bradley Cooper, Johnny Depp and Patrick Dempsey.

Last year's title was awarded by People magazine to actress Christina Applegate, who had previously made public her battle with breast cancer and double mastectomy. — ReutersRules of engagement in police or military operations from Wikipedia

Posted: 29 Apr 2010 04:46 AM PDT

Rules of engagement in police or military operations from Wikipedia

In military or police operations, the rules of engagement (ROE) determine

 1. when,
 2. where,
 3. and how force shall be used.

Such rules are both general and specific, and there have been large variations between cultures throughout history. The rules may be made public, as in a martial law or curfew situation, but are typically only fully known to the force that intends to use them. The ROE should comply with the generally accepted martial law.

Rules of Engagement for Operation Provide Relief, 1992.

British Military ROE

The British Ministry of Defence officially defines ROE as:

"Directives issued by competent military authority which delineate the circumstances and limitations under which UK forces will initiate and/or continue combat engagement with other forces encountered." [1]

The ROE addresses four topics:

 • When military force may be used
 • Where military force may be used
 • Against whom force should be used in the circumstances described above
 • How military force should be used to achieve the desired ends.

The ROE take two forms: (1) actions that a military commander may take without consulting a higher authority, unless explicitly forbidden (sometimes called "command by negation") and (2) actions that may only be taken if explicitly ordered by a higher authority (sometimes called "positive command").

In addition to a typically large set of standing orders, military personnel are given additional rules of engagement before performing any mission or military operation. These can cover circumstances such as how to retaliate after an attack, how to treat captured targets, which territories the soldier is bound to fight into, and how the force should be used during the operation.

The ROE are extremely important:

 1. They provide a consistent, understandable and repeatable standard on how forces act. Typically they are carefully thought out in detail well before an engagement and may cover a number of scenarios, with different rules for each.
 2. They help synchronize political-diplomatic and military components of a strategy by allowing political commanders to understand, forecast, and tailor the actions of a force better.

The first rule of engagement for British Armed Forces is always the right to use force in self-defence.

U.S. Military ROE

The 1999 Marine Corps Close Combat Manual (MCRP 3-02B) presents a "Continuum of Force" broken down as follows:

 • Level 1: Compliant (Cooperative). The subject responds and complies to verbal commands. Close combat techniques do not apply.
 • Level 2: Resistant (Passive). The subject resists verbal commands but complies immediately to any contact controls. Close combat techniques do not apply.
 • Level 3: Resistant (Active). The subject initially demonstrates physical resistance. Use compliance techniques to control the situation. Level three incorporates close combat techniques to physically force a subject to comply. Techniques include: Come-along holds, Soft-handed stunning blows, Pain compliance through the use of joint manipulation and the use of pressure points.
 • Level 4: Assaultive (Bodily Harm). The subject may physically attack, but does not use a weapon. Use defensive tactics to neutralize the threat. Defensive tactics include Blocks, Strikes, Kicks, Enhanced pain compliance procedures, Impact weapon blocks and blows.
 • Level 5: Assaultive (Lethal Force). The subject usually has a weapon and will either kill or injure someone if he/she is not stopped immediately and brought under control. The subject must be controlled by the use of deadly force with or without a firearm.

Rules of engagement are most often decided upon by space-battle commanders and are created to carry out and fall in line with over-arching orders or goals from higher command. In order for this to be accomplished,space-battle commanders must manufacture rules of engagement that will not violate the trust of the local population, but will instead foster a relationship of respect and understanding.

ROE failures

In any engagement, the ROE need to balance two competing goals: The need to use force effectively to accomplish the mission objectives and the need to avoid unnecessary force. (Marcus Luttrell's "Lone Survivor: The Eyewitness Account of Operation Red Wing and the Lost Heroes of SEAL Team 10″ is a critique of America's rules of engagement for professional soldiers.[1]) This creates room for two types of error:

 • Excessively tight ROE can constrain a commander from performing his mission effectively, called a Type I error. It is typical for the political leadership to constrain the actions of military commanders. This is often a source of tension between the political leaders, who are trying to accomplish a political or diplomatic objective, and the military commanders, who are trying to make the most effective use of their forces. Sagan [2] provides an excellent discussion of this topic. The UN Peacekeeper's ROE (see UNAMIR) during the Rwandan Genocide is a tragic example of over-restrictive ROE.
 • Excessively loose ROE can facilitate the escalation of a conflict which, while being tactically effective, negates the political objectives that the use of force was meant to achieve. This is a Type II error or "escalatory" error. A common contemporary Type II error would be the use of excessive force, such as air-strikes, in an area with high numbers of noncombatants where such force would result in unintended collateral damage. Such action would most likely negate the trust of a local indigenous population who would then support the escalation of an insurgent force through protection, harboring of weapons, and recruitment.

Current Issues

The late 1990s and early 2000s has seen an increase in the use of private military contractors particularly from United States and Britain. Contractors such as Blackwater are not bound by the same rules of engagement, standing orders, or levels of accountability as are members of a national military force. This is a military policy problem as the wrongful actions that many civilian security companies have taken part in are taken as the action of the force in country; the actions of civilian security forces hired by the United States are taken to be the actions of the United States directly. The fight against modern piracy has become the most needed field, where generally agreed ROE should be established within the NATO and/or higher level political panels.

Read IGP: We'll pull cops off the streets if that's what you want

Inspector-general of police Musa Hassan has suggested that he would pull his men off the street amid criticisms over Monday's shooting of 14-year-old Aminulrasyid Amzah.

"If you do not want the police to enforce the law, then say so," said the police chief, who was apparently peeved by the growing public rebuke over the shooting.

NONE"I can tell my men to not take any action, including conduct inspections on vehicles or arrest Mat Rempit who ride without licences," he told reporters after launching a blood donation drive at the National Blood Bank in conjunction with the 203rd Police Day celebrations today.
Aminulrasyid was shot dead by police in an incident in Shah Alam at 2am, when he allegedly ignored police calls for him to stop the car that he was driving.

Having kept mum on the incident thus far, Musa blew his top and said that there was no way for the officers to know that the driver was not an adult as it was dark.

"If you refuse to stop and try to drive your way through when an officer is trying to stop you, then that vehicle is considered a weapon because it poses a danger to the life of the enforcement officer," said Musa.

The Star reported that Musa also defended his officers saying that they had reason to be suspicious of a vehicle which refuses to stop when told to.

No cover-up

When asked about the circumstances under which police are allowed to use firearms, he replied: "My men know that they can only use their firearms in self-defence, that is our rule of engagement."

He asked the public not to pre-judge the incident and again gave an assurance that there would be no cover-up.

"I'm not biased, don't speculate. As I said earlier, we will not cover anything and will be fair in our investigation. So wait for the outcome of investigations," he was quoted by Bernama.

The Monday incident, which follows the police shooting of Norizan Salleh who survived with five gunshots wounds last October, has caused public outcry over trigger-happy officers.

The teen shooting has also reignited calls for the formation of Independent Police Complaints and Misconduct Commission (IPCMC), which was first mooted by former prime minister Abdullah Ahmad Badawi.

Can't shoot unless 'deadly' threat, say ex-cops By Neville Spykerman

SHAH ALAM, April 29 — Policemen may only discharge their firearms when there is an imminent threat of death or grievous hurt, two retired senior officers said today, even as controversy continued over the fatal shooting of schoolboy, Aminulrasyid Amzah.

One of them also pointed out that policemen could only open fire at a car if the occupants were known to be dangerous criminals.

"Everyone, including the police, has the right to self-defence," former assistant commissioner of police Osman Abu Bakar told The Malaysian Insider today.

The police veteran, who retired as Federal Internal Security and Public Order assistant deputy director, said it was now up to those involved in Monday's shooting of the 14-year-old to justify their actions.

According to initial reports, the Form Three student was shot in the head when he tried to reverse his car into four policemen after a high speed chase, just 100m from his home in Section 11 here.

Police also reportedly fired at the tyres of the Proton Iswara in an attempt to disable the vehicle.

Osman, who was in charge of police Mobile Patrol Vehicles (MPVs) and procedures while he served in Bukit Aman, pointed out there were still many unanswered questions surrounding the case.

For instance, he said, among the standard operating procedures for car pursuits was to call for backup to help stop a fleeing vehicle.

An undated photo of the victim, Aminulrasyid.

Another former state police chief, who chose to remain anonymous, said firing at the tyres to stop a vehicle is only done if policemen knew for sure that dangerous criminals were present in the car.

"These are cases where policemen know that allowing the suspects to escape would pose more danger to the public."

However, he pointed out that discharging a firearm was usually a split-second decision and that there was a very thin line between whether it was justified or otherwise.

"The guiding factor is that there must be danger to life."

In the meantime, he said politicians should lay off the case and let police carry out their investigations.

"The investigations have not even been completed and they are trying to get on the bandwagon to criticise the police.

"Of course the investigations will be transparent and fair, it has to be scrutinised by the Attorney-General's Chambers," he concluded.

To date four policemen involved in the case have been transferred to desk duties, while the investigation into the case, classified as murder, is expected to be wrapped up within the week.Fitnah Kickdefella Untuk Jatuhkan TGNA, Pemuda PAS K'tan Cabar Dedahkan Siapa Biaya RM4 juta

Posted: 29 Apr 2010 04:03 AM PDT

Dewan Pemuda PAS Kelantan mencabar penulis blog Kickdefella, Syed Azizi Syed Abdul Aziz, mendedahkan siapa yang didakwanya membayar RM4 juta kepadanya untuk mewujudkan persepsi buruk terhadap bekas perdana menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi dan memastikan PAS kekal memerintah Kelantan.

"Bila dia (Syed Azidi) sebut terima RM4 juta, menjadi tanggungjawab dialah untuk mendedahkannnya. Ia daripada tulisannya. Kalau betul (dakwaannya), dedahkanlah," cabar ketua penerangannya, Ahmad Fadhli Shaari (gambar).

Selepas dipecat daripada Perbadanan Menteri Besar Kelantan (PMBK) November tahun lalu oleh menantu menteri besar Kelantan, Abdul Ariffahmi Ab Rahman – peneraju PMBK ketika itu - Syed Azidi menjadi tumpuan kerana kerap mendedahkan pelbagai dakwaan 'kepincangan' dalam kerajaan pimpinan PAS itu.

Ahmad Fadhli berkata, pihaknya tidak tahu menahu mengenai dakwaan Syed Azidi dalam blognya semalam.

"Kami Pemuda PAS negeri tidak tahu menahu. Jadi kita akan bincangkan perkara ini dalam mesyuarat Dewan Pemuda yang akan datang.

"Kita tidak tahu perkara tersebut (isu peruntukan RM4 juta), mungkin pihak atasan tahu. Kita tidak tahulah," kata beliau yang juga setiausaha akhbar menteri besar, Datuk Nik Aziz Nik Mat.


Ditanya bilakah dewan tersebut akan bermesyuarat, Ahmad Fahdli yang juga seorang pensyarah agama di sebuah kolej milik kerajaan negeri menjawab: "Dalam masa terdekat".

Ahmad Fadhli yang dilantik sebagai setiausaha akhbar Nik Aziz sejak Februari lalu, diminta mengulas dakwaan Syed Azidi bahawa beliau (Syed Azidi) menerima peruntukan tersebut dalam tempoh tiga tahun bagi pelbagai aktiviti "Operasi Gerak Saraf".

Menulis dalam blognya semalam, beliau yang juga digelar "Sheikh" di kalangan penulis blog, dilaporkan merujuk kepada kenyataan Ahmad Fadhli dan tulisan seorang lagi penulis blog – Abdul Rahman Talib (Tulang Besi) - yang didakwa menyifatkannya (Syed Azidi) sebagai 'seorang yang kecewa dan membuat pelbagai pembohongan'.

Dalam coretannya berjudul 'Saya yakin Nik Aziz akan kena dakwa – jawapan kepada S/U akhbar MB Kelantan dan Tulang Besi' semalam, Syed Azidi mencabar Ahmad Fadhli menyiasat perbelanjaan wang itu dan membuktikan sama ada ia digunakan bagi tujuan peribadi.

Sementara Abdul Rahman yang lebih dikenali sebagai "Tulang Besi" pula dicabar menyiasat dan mendedahkan nama individu yang membiayai aktiviti yang ditaja itu.

Ketika dihubungi Malaysiakini ini, Ahmad Fadhli berkata Dewan Pemuda PAS Kelantan tidak akan melayan cabaran daripada seorang "penulis blog murahan". -malaysiakini


A Letter To Myself

Posted: 29 Apr 2010 03:48 AM PDT

I woke up, checked my email and after reading up on my life insurance rate, was surprised to see an email addressed to me. It shouldn't be all that surprising really since I get lots of emails on a daily basis, more than half of them which are spam from some company offering to enlarge a certain portion of my anatomy ... LOL! I wonder if it really works.

Anyway, this email was rather surprising cos it was from me! Yes, I got an email from myself dated way back from April 28, 2007. I actually got an email from my past and here's what I wrote to my future self, well, more like my present self,

Dear Future Version of Me,

I'm sending this to you at 4.30pm, the 28th of April in the year 2007. 


Hopefully you're still around to read this email in the future ... hehehe ... and most importantly, hope you still have hair and the world hasn't somehow blown itself up. 

I'm in my room, wearing that 'flamin' hot arse burning' T-shirt. You're probably still your lazy old self ... LOL. Not forgetting a mean old grump too ... hahaha!

Cheers dude:)
 

Written at Sat Apr 28, 2007

I was laughing my head off at receiving that email from my past self. I don't even remember sending myself a future email. Good gosh, I must have been so darned free back in 2007 to have the time to write to myself.

One thing I know for sure is, that email is definitely from me judging by the sarcasm contained in it ... LOL! Only I could ridicule my own self like that. I wonder if I wrote to more of my future selves or not? I guess only time will tell :D

But it is kinda cool getting an email from the past, especially for someone like me who is intrigued with time travel and the space time continuum and all that weird stuff. Makes it so very 'Back To The Futureish' ... LOL!
.


Maintaining USA status as a nation of immigrants put on the backburner

Posted: 29 Apr 2010 03:46 AM PDT

US Congress may put immigration issue on the backburner

WASHINGTON, April 29 — President Barack Obama said today there may not be an "appetite" in Congress to immediately tackle the divisive issue of US immigration reform.

Given the amount of work to do on energy legislation and lawmakers' concerns about congressional elections in November, comprehensive immigration reform might be too much, he told reporters on board Air Force One when asked if he thought immigration reform could be passed this year.

"We've gone through a very tough year and I've been working Congress pretty hard, so I know there may not be an appetite immediately to dive into another controversial issue," Obama said.

"There's still work that has to be done on energy, midterms are coming up, so I don't want us to do something just for the sake of politics that doesn't solve the problem," he said.

Obama said he still wanted bipartisan effort on comprehensive immigration reform but appeared reluctant to put the issue before climate change legislation. Republicans have made clear they will not cooperate on climate change unless immigration is taken off the table for now.

"I think I can get a majority of Democrats to support a comprehensive approach, but I need some help on the Republican side," he said.

US Senate Majority Leader Harry Reid said today he would work to pass energy legislation before tackling immigration, a strategy that might restore the bipartisan coalition behind the climate change bill push.

"I am going to move forward on energy first," the Democratic senator told reporters at a news conference. "The bill's ready. I don't see why we can't do that."

Republican Senator Lindsey Graham pulled out of the effort to craft legislation addressing global warming with Democrat John Kerry and Independent Joseph Lieberman on Saturday, leaving the future of the climate bill unclear.

Graham said he was upset that Senate Democratic leaders and the White House were talking up the possibility of pursuing immigration reform prematurely, and complained it could take away time for a climate debate in the Senate.

Obama said his administration is looking into a new immigration law in Arizona that requires state and local police to determine a person's immigration status if there is "reasonable suspicion" they are undocumented. Critics say it is unconstitutional and opens the door to racial profiling.

Republican backers of the law say it is needed to curb crime in the desert state, which is a major corridor for drug and migrant smugglers from Mexico.

Obama said he understood concerns about security and the hundreds of thousands of people who enter the country illegally.

"Obviously we still have to do more," Obama said. "But we have to do more in the context of a comprehensive plan that maintains our status as a nation of laws and a nation of immigrants," he said."

"These kinds of short cuts I think we end up polarizing the situation instead of solving the problem."

Traveling back from a trip to the Midwest heartland states of Iowa, Missouri and Illinois, Obama said he was confident Americans would support comprehensive reform.

"Those folks aren't enthusiastic about illegal immigration, but when you lay out for them a sensible way of doing it, making people who have broken the law responsible, securing our borders but also recognizing we're not going to send millions of people back, many of them who have children here, and that there's a more sensible way of dealing with it, people understand that," he said.

"It's a matter of political will." — ReutersNo comments: