Tuesday, June 8, 2010

Away to PLKN (Day 75): Geoffrey 18 Birthday’s Eve at Gurney

Away to PLKN (Day 75): Geoffrey 18 Birthday’s Eve at Gurney


Away to PLKN (Day 75): Geoffrey 18 Birthday’s Eve at Gurney

Posted: 08 Jun 2010 11:22 AM PDT

This photos showcases Geoffrey 18th Birthday Eve. I went to meet them at Gurney and this happened on 25 February at Gurney Plaza. LOL. I am coming back soon so I don't know what to write. Wait for me!

IMG_6540 by nicholaschan.

IMG_6541 by nicholaschan.

IMG_6543 by nicholaschan.

IMG_6545 by nicholaschan.

IMG_6552 by nicholaschan.

IMG_6559 by nicholaschan.

IMG_6558 by nicholaschan.

IMG_6570 by nicholaschan.

IMG_6568 by nicholaschan.

IMG_6572 by nicholaschan.


Anggota tentera Malaysia mati tergantung

Posted: 08 Jun 2010 06:38 AM PDT



Seorang anggota tentera berusia 26 tahun dipercayai kecewa selepas bercerai dengan isterinya, ditemui mati tergantung di rumah keluarganya di Kampung Pulau, Sungai Berembang, dekat sini, kelmarin. Gejala bunuh diri dijangka menjadi faktor kedua tertinggi menyumbang kepada jumlah bilangan kematian di negara ini.

3 juta daripada 26 juta penduduk di negara ini menghidap masalah gangguan mental. Purata 6 orang bunuh diri setiap hari , 2500 orang setiap tahun dan 50,000 kes cuba bunuh diri setiap tahun.

Ya ALLAH , Selamatkanlah rakyat Malaysia dari gejala bunuh diri.

Artikel Makin ramai orang, remaja 1Malaysia bunuh diri pada pautan berikut. http://waghih.blogspot.com/2010/04/makin-ramai-orang-remaja-1malaysia.html

**************************
Anggota tentera mati tergantung

Harian Metro 8 Jun 2010

KANGAR: Seorang anggota tentera berusia 26 tahun dipercayai kecewa selepas bercerai dengan isterinya, ditemui mati tergantung di rumah keluarganya di Kampung Pulau, Sungai Berembang, dekat sini, kelmarin.

Nasrul Efendi Najmi, 26, dari sebuah kem tentera di Sungai Petani, Kedah, ditemui tidak bernyawa oleh bapanya, Najmi Ibrahim, 56, kira-kira jam 1.50 tengah hari dengan tali nylon membelit lehernya.

Anak kedua daripada empat beradik itu dikatakan baru berpisah dengan isterinya tiga bulan lalu. Hasil perkongsian hidup, pasangan berkenaan mempunyai dua anak.

Allahyarham yang dalam proses untuk berhenti sebagai tentera dikatakan tertekan dan sangat merindui dua anaknya yang berada di bawah jagaan bekas isterinya di Perak.

Ketua Polis Daerah Kangar, Superintendan Abdul Rahman Mohd Noordin berkata, ketika kejadian, mangsa di rumah, manakala keluarganya menghadiri kenduri jiran bersebelahan.

"Nasrul yang baru pulang ke sini tidak banyak bercakap dan sering termenung serta enggan mengikut keluarga menghadiri majlis kenduri itu," katanya di sini, semalam.

"Bapanya terkejut melihat Nasrul sudah tidak bernyawa tergantung di dalam rumah dengan tali nylon membelit leher ketika pulang membawa makanan untuk anaknya.

"Nasrul yang baru pulang ke rumah di sini tidak banyak bercakap dan sering termenung serta enggan mengikut keluarga menghadiri majlis kenduri itu," katanya di sini, semalam.

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Anggotatenteramatitergantung/Article

************************
Tikam diri akibat penyakit kronik

Harian Metro 8 Jun 2010

KUALA LUMPUR: Akibat tertekan pelbagai penyakit dialaminya, seorang lelaki berusia 69 tahun nekad mengakhiri penderitaannya bertindak luar kawalan dengan menikam dirinya dengan pisau, semalam.

Tindakan luar pertimbangannya itu mengundang padah apabila dia maut kira-kira jam 11.20 pagi semalam di Hospital Kuala Lumpur (HKL) di sini, selepas hampir lima jam menerima rawatan.

Difahamkan, mangsa tertekan dengan penyakit terpaksa ditanggungnya iaitu Parkinson, darah tinggi, kencing manis dan rabun. Dalam kejadian kira-kira jam 6.30 pagi di Segambut di sini, semalam, lelaki terbabit yang mendiami bersama anak dan menantunya di flet berkenaan menikam tertusuk di perutnya.dirinya menggunakan pisau yang diambil daripada dapur rumah mereka.

Menurut sumber, mangsa bertindak demikian kerana tertekan dengan penyakit dialaminya dan bukan disebabkan masalah kewangan. Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi berkata, mangsa ditemui terbaring di kawasan kaki lima flet oleh saudaranya yang juga tinggal di kawasan sama dalam keadaan sebilah pisau "Saksi menghubungi ambulans sebelum memberitahu anak dan menantunya mengenai kejadian terbabit.

"Anak dan menantunya melaporkan kejadian itu kepada polis sebelum sepasukan polis bergegas ke tempat kejadian," katanya.

Difahamkan, ambulans tiba di tempat kejadian kurang 10 minit sebelum membawa mangsa ke HKL untuk mendapatkan rawatan kecemasan.

Menurut Zakaria, mangsa bagaimanapun maut kira-kira jam 11.20 pagi, semalam selepas menerima rawatan di hospital berkenaan.

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Tikamdiriakibatpenyakitkronik/Article

*******************************
Beberapa kes bunuh diri di Malaysia sebelum ini :

26 Mei 2010 - Gua Musang , Lelaki Kecewa Mati Tergantung
http://waghih.blogspot.com/2010/05/melayu-di-kelantan-pula-bunuh-diri.html

22 Mei 2010 - Kuala Terengganu , Gadis 17 Tahun Cuba Membunuh Diri
http://waghih.blogspot.com/2010/05/lagi-cubaan-bunuh-diri-di-terengganu.html

15 Mei 2010 - Kuala Terengganu , Seorang Lelaki Merempuh Cermin Tingkap Hospital Sebelum Terjun Dari Tingkat Tujuh
http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Rempuhkaca/Article

6 Mei 2010 - Kuala Terengganu , Lelaki Mati Tinggal Nota Untuk Isteri
http://waghih.blogspot.com/2010/05/melayu-bunuh-diri-di-terengganu-sebab.html

30 Apr 2010 - Kangar Bunuh Diri Malu Menganggur
http://waghih.blogspot.com/2010/04/bunuh-diri-malu-menganggur.html

26 April 2010 – Bachok , Lagi Murid Cuba Terjun Dari Bangunan Sekolah
http://waghih.blogspot.com/2010/04/murid-11-tahun-cuba-bunuh-diri-di.html

23 Apr 2010 - Pontian , Shocked By Son's Suicide Over Bike
http://waghih.blogspot.com/2010/04/makin-ramai-orang-remaja-1malaysia.html

23 Apr 2010 – Kangar , Pelajar Cuba Terjun Bangunan Sekolah
http://waghih.blogspot.com/2010/04/makin-ramai-orang-remaja-1malaysia.html

6 Dis 2009 - Seremban , Polis Mati Tertembak Diri Sendiri
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=1206&pub=Utusan_Malaysia&sec=Selatan&pg=ws_02.htm

15 Dis 2004 - Seremban, The Officer In Charge Of The Paroi Police Station Was found dead with a gunshot wound in the chest in his office this morning.
http://www.accessmylibrary.com/coms2/summary_0286-18248802_ITM


Bekas Panglima TUDM Berang Tanah TUDM Dijual KERAjaan

Posted: 08 Jun 2010 11:07 AM PDT

artikel di bawah ialah petikan dari email yang dihantar kepada cheGuBard@gmail.com

KERAjaan melalui Kementerian Pertahanan telah berjaya menjual tanah Pengkalan Tentera Udara Diraja Malaysia yang terletak di Jalan Lapangan Terbang Lama Kuala Lumpur (Sungai Besi) kepada sebuah syarikat swasta yang terkenal.

Tanah tersebut kononnya diserahkan kepada UDA selaku agensi kerajaan yang dipertanggunjawabkan untuk membangunkan tapak berkenaan. Tetapi ini hanyalah untuk mengaburi rakyat Malaysia. Sebenarnya tanah berkenaan telah dijual kepada satu syarikat swasta yang terkenal dan syarikat ini ialah kroni kepada KERAjaan UMNO/BN sejak dari dahulu lagi. Boleh diakatakan semua orang tahu.

Bekas Panglima Tentera Udara yang kedua sangat marah dan kecewa dengan tindakan KERAjaan itu. Beliau menganggap Pengakalan TUDM itu mempunyai nostalgia yang sangat berharga dan sukar melupakan pelbagai peristiwa tentang pengkalan TUDM ini.

Pengkalan TUDM Kuala Lumpur itu asalnya adalah satu-satunya Lapangan Terbang Awam sebelum Merdeka. Lapangan terbang itu juga adalah pengkalan yang menempatkan Tentera Udara British (RAF) beroperasi. Pengkalan itu kemudiannya diserahkan kepada TUDM untuk melaksanakan operasinya pada tahun 1960 setelah melalui pelbagai rintangan dan tentangan dari Kerajaan British dan Ratu Queen Elizabeth.

Panglima Tentera Udara yang Kedua itu menegaskan, adalah tidak wajar pengkalan itu dijual kepada sektor swasta memandangkan pengkalan itu adalah yang pertama di miliki pihak tentera apabila TUDM ditubuhkan dan ianya memiliki pelbagai nostalgia dan sejarahnya yang tersendiri yang telah dilaluinya.

Menurut bekas Panglima Tentera Udara itu, jika Pusat LATEDA Tentera Darat di Port Dickson, Negeri Sembilan boleh diisytiharkan oleh YB Dr, Rais Yatim sebagai Warisan Negara, mengapa Pengkalan TUDM di Sungai Besi yang ulung bagi TUDM tidak boleh?

Sebelum itu bekas Panglima TUDM itu meluahkan perasaannya (remarks) seperti berikut:
"The RMAF now have no balls... Those idiots in the lower ranks sold the fighter engines, but those fucking Generals sold the Base, I think we all should demonstrate as a show of protest outside the Base".
Demikian luahan bekas Panglima TUDM itu dalam satu pertemuan dengan bekas-bekas warga TUDM dalam satu Majlis Jamuan Makan Malam yang berlangsung pada 29hb. Mei, 2010 bertempat di Laman Budaya, Tasik Shah Alam.

Pengkalan TUDM itu telah dan sedang melalui banyak perubahan yang amat ketara sejajar dengan rancangan perkembangan dan pembangunan TUDM untuk memenuhi sasaran sebagai Kuasa Udara (Air Power) di rantau Asia Pasifik. Umpamanya pembinaan sebuah Masjid yang baru dibina dan dirasmikan pada tahun 2009 yang lalu.

Bangunan Muzium TUDM baru dibaik pulih (refurbished) dan ditambah dengan bangunan-bangunan baru pula. Bangunan Kuarters untuk anggota-Anggota Pangkat Rendah yang lama (2 bilik tidor) telah dirobohkan dan dibina Kuarters baru yang lebih besar dan selesa (3 Bilik Tidor) di tapak yang sama. Demikian juga dengan beberapa bangunan pejabat lain yang baru sahaja selesai pembinaannya dalam beberapa tahun yang lepas.

Manakala Pengkalan tersebut juga dikongsi bersama oleh Unit Udara Polis, PDRM di mana terdapat hangar untuk menempakan beberapa unit pesawat helikopter dan satu bangunan baru yang dibina untuk menempatkan ruang pejabat dengan kelengkapan Unit Simulator Helikopter untuk latihan juruterbang.

Bagaimana pun kita tidak mengetahui berapakah jumlah transaksi harga jualan keseluruhan Pengkalan tersebut. Namun ia amat mengharukan warga bekas-bekas TUDM terutama bagi mereka yang telah lama pernah berkhidmat di Pengkalan itu termasuk mereka yang diserapkan dari Tentera Udara British (RAF) kepada RMAF (atau TUDM).

Sememangnya ia amat mengecewakan kerana ia adalah suatu yang nostalgik dan bersejarah. Tempat jatuh lagi dikenang, ini kan pula tempat cari makan).

Sekian,

X TUDM
para_jump101


Quick Dropby at Eng Chuan Tong Tan Kongsi (Tan Clan House)

Posted: 08 Jun 2010 09:59 AM PDT

IMG_0798 by nicholaschan.

One day, I was driving, on the way to Beach Street from Prangin Mall, then I simply turned into a street, no idea where it was, some where on Beach Street I guess, then I looked around and accidentally found the Tan Clan House & Temple also known as Tan Kongsi to the local.

IMG_0801 by nicholaschan.

IMG_0796 by nicholaschan.

Alright, Tan is a Chinese surname, Tan is known to Hokkien people and my surname Chan is known to Cantonese people and we share the same ancestor thousands of years ago I believe. Tan, Chan, Chen, it's all the same.

IMG_0799 by nicholaschan.

IMG_0800 by nicholaschan.

Found a parking space and parked the car. Then I went down to look around for fun because I've never been there before and it's my first time knowing this place. The temple was close and I guess I may find names of my ancestor who first came to Penang many many years back.

This place is small compare to Khoo Kongsi, this can said that the Khoo has more families. This kongsi-kongsi was where all the people of the same surname live together when they first arrive in Penang island. Later then when the island is modernized, everyone spreaded out.

Pretty cool. Gonna go here again when it's open.


amended ISA? what amendments?

Posted: 08 Jun 2010 10:22 AM PDT

what are the amendments? why didn't reveal to us the amendments? as it is now, the amendments will be sent to the attorney general for approval, and after the AG had approved, it will be tabled at parliament.  is it that we should not know about the amendments until it is bought to parliament for tabling? is it that anything brought to the AG is secret?  then can the public give their opinion when the amendments are made known at parliament?  the AG seems to be so powerful! everything must pass to his hands e.g. police investigation report, pass to him to see if he will press charges. and that's the biggest worry of all – since we know that the AG is on umno's side.

the ISA should not be amended. the ISA should be abolished all together! SAY NO TO ISA!!

say, since the government/police allow such a huge protest on the street regarding the israeli attack, they should also allow us to go on the street to protest against ISA!! will they? gabungan mansuhkan ISA (GMI – the abolish ISA movement) should consider organising one!!

—————————————————

Malaysiakini

ISA amendments to be tabled in July

The Home Ministry is expected to table amendments to the Internal Security Act 1960 (ISA) and two other laws in Dewan Rakyat next month.

Deputy Home Minister Abu Seman Yusop (left) said the two are the Dangerous Drugs Act (Special Preventive Measures) 1985 and Emergency Ordinance (Public Order and Prevention of Crime) 1969.

"The amended draft has been sent to the attorney-general's (chambers) for approval and once approved, it will be tabled," he told reporters at the Parliament lobby today.

He added that three other laws – Restricted Residence Act 1933, Banishment Act 1959 and Crime Prevention Act 1959 – are being reviewed.

In March, the cabinet approved amendments to the ISA and six related laws to ensure a comprehensive change in dealing with security issues.
Abu Seman said the ISA would be streamlined with current circumstances, namely ministerial powers, duration of detention, police power, rights and treatment of detainees and abolishment of several sections of the Act.

He added that the amendments were done with consultation from 13 NGOs and prominent individuals.

- Bernama

VIDEO | 10 mins



what the mainstream media won’t publish (3)

Posted: 08 Jun 2010 09:51 AM PDT

pictures of israeli soldiers being attacked (injured).

what the mainstream media won't publish 1

what the mainstream media won't publish 2



Korean World Cup songs

Posted: 08 Jun 2010 09:37 AM PDT

With the FIFA World Cup approaching, South Korean pop stars are joining the fun by releasing some World Cup theme songs. There are probably a dozen of those; most are just ok to be frank. Sharing just a few here…

T-ara – We're The One

Probably the most theme fitting song and music video; can be pretty annoying though with the over-repetitive lyrics.

Read the rest of this post »

Korean World Cup songs from YeinJee's Asian Blog


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Animal Rights Demo Today At Indian High Commission

Posted: 08 Jun 2010 09:00 AM PDT

DATELINE KUALA LUMPUR: 
Animal rights and welfare groups are expected to gather outside the building of the High Commission of India later today to display their utter outrage in protest of plans of an Indian biotechnology company to establish an animal-testing facility in Malaysia soon.
The event, which is scheduled to take place at No 2, Jalan Taman Duta off Jalan Duta in KL just before 1pm, is


Quick Updates – Mekah, Darah, Katil dan Toner

Posted: 08 Jun 2010 08:52 AM PDT

Tuesday, 8 June 2010

1. It has been a very long day, I ran back from work when Azman called saying Miki was bleeding in the ear. I swear to God the Al-Mighty I heard he said sticky yellow pus with BLOOD oozed from Miki's ear. When I got home, his ear was clean and it was actually yellow earwax that was in larger quantity than it normally should be. No blood. But anyhow we both panicked and took him to the paed. Apparently Miki had earwax blockage.

Patutla selama ni aku jerit-jerit cam pontianak sewel suruh ko sudah-sudahlah mandi tu esok boleh mandi lagi takkan habis air di Malaysia bil pun murah lainla elektrik memang mahal bilnya cilakakkk punya TNB… rupanya taik telinga Miki sumbat sebelah rupanya.. hehehe

Anywayyy.. I'm so thankful his ear is fine; it never affected him in anyway and hopefully will never be. Now I need to have a talk with MY EAR and question her BILA MASA AZMAN KATA DARAH HAA??? BILA?? PSYCHO PUNYA TELINGA!

2. I have not been using my facial toner for gulp! weeks! I ran out of cottons and too damn lazy to go buy a new pack. I am a total hopeless. Sob!

3. My mother gets to go for Haj this year! Hooray! She has been waiting for her turn for so long and the time is finally here. I hope she will pray for me in front of the Kaabah. Make me never forget my toner!

4. I am happy because I have finally made up my mine and bought the final essential furniture that we need before we move in. They are new bed and mattress for master bedroom, new Queen bed for second room and a TV cabinet. All will be delivered to the house on Saturday. With that we can comfortable move in although I am still looking like 20 more items but they can come in later. Who can tell me where to find that chesterfield sofa?

5. I have received so many enquiries on shopping tips especially in regards to household items, furniture, home renovation tips, home decor etc from friends and blog readers. I have several messages in my FB inbox that I haven't reply. Guys, please pardon me, I am very busy. I am hearing things, you know… when people say taik telinga I hear darah telinga! Cam haremmm…

Anyway, although I do not like to give this businesses free advertising, I will write a blog entry about my experience and recommendations. Ok? So all of you can refer to that entry. I will do it later when I am less busy. If you see me drifting away in forgetfulness just send me a text message saying just a single word – TONER. In caps ok? Then I will remember.

Good night!


M'sia will not go bankrupt. Another lie by Finance Minister?

Posted: 08 Jun 2010 08:44 AM PDT

Malaysia will not go bankrupt like Iceland and Greece following the nation's success in maintaining its debt level under control and prudent measures taken to reduce debt rate, Prime Minister Najib Abdul Razak told the Dewan Rakyat today.

He said the federal government's financial position will be carefully planned, constantly monitored and strictly controlled with full responsibility.

On the contrary, Idris Jala said:
To be clear, I said we could go bankrupt IF, and I repeat the word IF we continue with the same trends as in the past 10 over years; based on an annual increase of 12%, our debt will reach 100% of GDP in 2019 (a staggering RM1.158 trillion) and we could potentially go bankrupt then. Together with escalating fiscal deficit exceeding 10%, we could end up in a similar economic situation like Greece and other similar
countries.

Compare Najib's statement with Idris'. Najib is very certain that we will not go bankrupt while Idris is being cautious and conservative. I'd rather believe in Idris than Najib who merely pays lip service by making promises.
(Image source: The Sun on June 03, 2010 - pg 16)


Nazri Dan APCO Worldwide Beri Keterangan Esok

Posted: 08 Jun 2010 07:43 AM PDT

Jawatankuasa hak dan kebebasan, Parlimen yang sepatutnya mendengar Ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim membela diri kerana kenyataannya yang mengaitkan 1Malaysia dengan konsep One Israel terpaksa ditangguhkan.

Penangguhan itu kerana jawatankuasa berkenaan menolak permintaan Anwar supaya ahli parlimen dibenarkan hadir sebagai pemerhati, manakala peguamnya walaupun dibenarkan mengikuti prosiding itu tetapi kuasanya tidak jelas.

Pengerusi jawatankuasa berkenaan, Tan Sri Pandikar Amin Mulia, berkata Anwar akan dipanggil semula pada tarikh yang ditentukan kemudian.

Mesyuarat jawatankuasa itu hari ini juga mengambil keputusan untuk mengarahkan wakil firma perhubungan awam, Apco Worldwide untuk tampil memberi keterangan esok.

Selain itu, Pandikar Amin yang juga Yang Dipertua Dewan Rakyat berkata mesyuarat jawatankuasa yang bersambung esok akan juga memanggil Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz sebagai saksi.

Ahli parlimen Pakatan Rakyat yang menganggotai jawatankuasa itu, Karpal Singh (DAP-Bukit Gelugor) dan R Sivarasa (PRK-Subang) memaklumkan wartawan berhubung keputusan penolakan itu.

"Anwar dinafikan haknya untuk hadir bersama seorang peguam, keputusan itu dibuat oleh jawatankuasa berkenaan. Saya dan Sivarasa menentangnya tetapi empat yang lain tidak mahu berganjak," katanya.

Menurut Karpal, di bawah Peraturan Dewan 83 (7)(a) jawatankuasa hak dan kebebasan mempunyai hak membenarkan peguam kepada sesiapa yang dihadapkan kepadanya.

Anwar hari ini tiba pada jam 12.35 tengah hari, sejam selepas jawatankuasa itu bermesyuarat tetapi diarahkan meninggalkan bilik itu.

Ini kerana jawatankuasa yang bersidang belum membuat keputusan berhubung permintaannya supaya perbicaraan diadakan secara terbuka dan dia dibenarkan diwakili oleh peguam.

Beberapa ahli parlimen - Nurul Izzah Anwar (PKR-Lembah Pantai), Gobind Singh Deo (DAP-Puchong), Azmin Ali (PKR-Gombak) dan Loh Gwo-Burne (PKR-Kelana Jaya) cuba memasuki bilik mesyaurat sebagai pemerhati tetapi juga diarahkan keluar.

"Ia adalah jelas. Menurut peraturan, hanya ahli parlimen dibenarkan masuk, tetapi apabila kita membuat bantahan, mereka sedang mempertimbangkannya," kata Gobind.

Jawatankuasa berkenaan kemudiannya memutuskan bahawa peguam Anwar yang juga bekas ketua Majlis Peguam - Datuk S Ambiga dibenarkan hadir sebagai pemerhati tetapi beliau tidak benarkan mengambil bahagian.

Pada perbicaraan ini, Anwar akan diminta mengemukakan bukti-buktinya yang mengaitkan 1Malaysia dengan konsep One Israel.

Beliau yang juga ketua umum PKR sebelum ini berkata Apco Worldwide adalah firma yang bertanggungjawab mencetuskan kedua-dua idea 1Malaysia dan One Israel.

Berikutan itu, pada 22 April lalu, Dewan Rakyat memutuskan melalui undian suara untuk merujuk Anwar kepada jawatankuasa tersebut.

Selain Karpal dan Sivarasa anggota parlimen lain yang menganggotai jawatankuasa itu ialah Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat Datuk Ronald Kiandee, Datuk Seri Fong Chan Onn (BN-Alor Gajah), Datuk Razali Ibrahim (BN-Muar) dan Nancy Shukri (BN-Batang Sadong)-mk


Statement: Parliamentary Democracy

Posted: 08 Jun 2010 07:03 AM PDT

Today, the Malaysian parliament  witnesses yet again another onslaught on parliamentary democracy. After subjecting the Opposition Leader to the  Rights and Privileges Committee for his exposure on BN Government's contractual ties with APCO, any semblance of a fair proceeding was further tarnished by denying the Opposition Leader his right to counsel. In addition to that, other Members of parliament were also denied access to the proceedings though convention clearly states the formal practice of allowing us to be presence during such deliberations.  What better way to safeguard and demonstrate parliamentary democracy in action than through openly disclosing the Rights and Privileges Committee's process  at work?
The denial today again lends credence to authoritarian tendencies by certain parties, which smacks of bipartisanship and will further discourage other members of Parliament from speaking out on any issues without fear or favour.

I reiterate the need for the Rights and Privileges Committee to respect democracy by reaching the fullest standards of transparency and natural justice in the case involving the Opposition Leader.At the very least, it is crucial that the Opposition Leader and his counsel be present during the investigation stage, including in the sessions involving APCO representatives to ensure they are not only being just, but also seen to do so.

If not, why bother with a committee at all.


Malaysia Ikut Iceland & Greece Jadi Bankrap? -Kit Siang

Posted: 08 Jun 2010 05:38 AM PDT

Malaysia's foreign debt – Parliament Question

SOALAN:
Lim Kit Siang (Ipoh Timur) minta PERDANA MENTERI menyatakan apakah tindakan yang telah diambil untuk memastikan bahawa Malaysia tidak akan mengikut jejak langkah Iceland dan Greece dan menjadi sebuah negara bankrap yang memerlukan penyelamatan dan masyarakat serantau atau antarabangsa.

JAWAPAN:
Tuan Yang di-Pertua,

 1. Untuk makluman Yang Berhormat, hutang negara adalah hutang luar negara yang terdiri daripada hutang luar jangka sederhana dan panjang bagi Kerajaan Persekutuan, Perusahaan Awam Bukan Kewangan (PABK) dan sektor swasta serta hutang jangka pendek sektor perbankan dan swasta. Peratusan hutang negara kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) dan tahun 2004 hingga 2009 kekal terurus dengan purata 34.6% dan pecahannya adalah seperti berikut:

  Tahun Peratus hutang negara kepada KDNK
  2004 42.3
  2005 37.8
  2006 32.1
  2007 29.2
  2008 31.9
  2009 34.3
 2. Pada tahun 2009, jumlah hutang negara berkurangan kepada RM233.92 bilion daripada RM236.18 bilion pada tahun 2008 walaupun peratusannya meningkat sedikit. Pengurangan adalah disebabkan bayaran balik bersih hutang jangka sederhana dan panjang oleh Kerajaan Persekutuan dan sektor swasta yang lebih mengimbangi ambilan bersih yang lebih besar oleh Perusahaan Awam Bukan Kewangan (PABK). Kekukuhan nilai ringgit berbanding dengan dolar AS juga menyumbang kepada penurunan hutang luar negara secara keseluruhan. Nisbah khidmat hutang luar negara pada 31 Disember 2009 dianggarkan pada tahap 7.0% mencerminkan kekukuhan pendapatan eksport untuk membayar tanggungan hutang. Nisbah rizab antarabangsa kepada hutang luar jangka pendek lebih daripada mencukupi bagi menampung 4.2 kali hutang luar jangka pendek.

 3. Kerajaan terus melaksanakan pengurusan hutang luar negeri yang berhemat dan pragmatik untuk memudahkan pelbagaian pinjaman luar negeri oleh sektor awam dan sektor swasta, meminimumkan risiko berkaitan obligasi luar negeri yang besar dan kemampuan khidmat bayaran hutang. Bagi sektor swasta, pinjaman luar negeri hanya dibuat jika perlu untuk membiayai aktiviti ekonomi yang produktif yang mampu menjana terimaan tukaran asing untuk membayar balik pinjaman. Langkah-langkah khusus yang diambil oleh Kerajaan untuk mengurangkan hutang luar negara adalah seperti berikut:

  1. dasar semasa Kerajaan ialah mengutamakan pinjaman dalam negeri yang tidak menyebabkan inflasi. Ini adalah kerana mudah tunai yang tinggi di pasaran domestik dan kos pinjaman yang lebih murah.

  2. bagi menggalakkan kestabilan monetari dan kewangan di samping memelihara kedudukan imbangan pembayaran, pengurusan hutang luar negari disokong oleh sistem pengawasan dan pemantauan hutang yang menyeluruh. Ini bagi membolehkan pengesanan awal risiko dan kelemahan yang berpunca daripada pendedahan hutang luar negari keseluruhan;

  3. selaras dengan matlamat konsolidasi kedudukan fiskal secara berperingkat, Bajet 2010 memberi penekanan kepada langkah-langkah untuk menambah balik keberkesanan dan kecekapan pendapatan dan perbelanjaan Kerajaan. Kerajaan sedang mengkaji penstrukturan sistem subsidi bahan api yang merupakan sebahagian besar dalam perbelanjaan tahunan Kerajaan;

  4. bagi mempertahankan kedudukan fiskal yang berterusan tanpa menjejaskan matlamat pertumbuhan dan pembangunan yang menyeluruh, Kerajaan juga akan memperhebat program perkongsian sektor awam-swasta (public-private partnership program) untuk beberapa projek berimpak tinggi termasuk projek jalur lebar berkelajuan tinggi, koridor pembangunan wilayah dan infrastruktur pengangkutan awam; dan

  5. untuk memperkukuhkan aliran pendapatan, Kerajaan sedang berusaha memperkenalkan cukai barangan dan perkhidmatan (goods and seivices tax, GST). Melalul GST, asas pendapatan Kerajaan akan diperluas dan sekaligus lebih terlindung daripada ayunan kitaran harga minyak.

 4. Kejayaan Malaysia mengekalkan hutang negara di paras yang terkawal dan langkah-langkah yang diambil untuk mengurangkan kadar hutang, Malaysia tidak akan mengalami masalah seperti yang berlaku di Greece dan Iceland. Kedudukan kewangan Kerajaan Persekutuan akan terus dirancang, dipantau dan dikawal dengan baik dan bertanggungjawab. Paras defisit dijangka akan menurun dan paras hutang akan terus terkawal pada jangka masa sederhana dan panjang. Usaha-usaha ini akan membantu memastikan paras hutang dan defisit Kerajaan Persekutuan tidak akan meningkat sehingga menjejaskan kemampuan negara membayar balik hutang. (Suntingan dari parlimen/AK)

Lihat sebelum ini...


'LEMBU PUNYA SUSU, SAPI YANG DAPAT NAMA'

Posted: 08 Jun 2010 05:55 AM PDT

25 Jamadil Akhir 1431 H | 8 Jun 2010

Bilamana syarikat perjudian sukan sanggup menyerahkan RM 525 juta kepada kerajaan, apakah ini merupakan habuan yang dijanjikan sehingga kerajaan sanggup menganugerahkan lesen perjudian tersebut, walau mendapat bantahan dari pelbagai pihak? Apakah ini elemen rasuah yang dijanjikan oleh syarikat tersebut, bagi mendapat lesen besar mangaut keuntungan hasil pertaruhan judi itu? Kalau inilah asas yang kerajaan BN fikirkan, bagaimana nanti kalau syarikat pengurusan pelacuran pula memohon lesen dan sanggup memberikan kepada kerajaan jauh lebih besar dari itu. Apakah ianya juga akan diluluskan oleh kerajaan?

Ternyata dalam kesempitan kewangan yang dihadapi oleh kerajaan sebelum muflis pada tahun 2019, kerajaan BN akan melakukan apa sahaja; tanpa mengira apakah ianya halal dan baik untuk rakyat atau haram yang mengundang kehancuran moral rakyat. Apa yang
malang bagi umat Islam negara ini ialah pengisytiharan pengurniaan lesen dilakukan oleh orang Islam, manakala yang mengisytiharkan pengharaman pula Lim Guan Eng yang bukan Islam. Ini juga agaknya antara tanda-tanda kiamat.

Dalam keghairahan kita membantah kekejaman
Israel dan kehebatan 12 orang yang ditahan Israel, jangan pula Najib yang jadi juara. Sikap mengambil kesempatan dengan peristiwa besar ini jangan pula kita melupai bahawa negara sedang berhadapan dengan kemelut lesen perjudian yang akan menghancurkan moral rakyat. Sikap UMNO/BN yang seolah-olah 'memekakkan' telinga dengan bantahan dari pelbagai pihak, nampaknya tidak banyak beza dengan sikap Israel yang memekakkan telinga dengan bantahan seluruh dunia. Apakah ini kaeadah yang dinasihati oleh APCO kepada pihak kerajaan?

Kita juga jangan lupa dalam keghairahan menyokong usul dalam Parlimen bagi menyokong kecaman ke atas
Israel, negara baru kehilangan dua blok L dan M kepada Brunei - bagaimana kawasan yang sangat bernilai boleh diserah begitu sahaja. Dan apa pula yang terjadi dengan tanah KTM di Singapura? Rakyat perlu tahu dan kerajaan jangan cuba menutup isu besar ini dengan mengambil kesempatan di atas kemarahan rakyat kepada Yahudi laknatullah.

PAS menyokong sebarang tindakan kecaman dan usaha mengheret
Israel ke mahkamah jenayah antarabangsa. Negara Islam yang mempunyai hubungan diplomatik dan perdagangan dengan Israel mesti memutuskan hubungan segera; termasuk Turki. Semua tindakan biadab Israel mesti ditentang. Tapi jangan keghairahan kita membantah sehinga lupa apa sebenarnya sedang berlaku dalam negara yang cuba ditutupi oleh kerajaan BN.


Kedua-duanya Penipu… Video

Posted: 08 Jun 2010 06:18 AM PDT

MP: Who's lying – MoF or Berjaya?



Yoohoo!!! Selected photos taken on the 6th of June!

Posted: 08 Jun 2010 07:28 AM PDT


Arrived at Cengkih from Kuantan at 4pm.
Had an evening meal with Seth, Hakim and Azra.

With my radiant partner.

My sister Era was there too...

My newlywed darlings.

My sister is off for Umrah on the 28th of June with her 2 boys.

With Tipah, the iron chef from Johor.

Era and her brood.

Kak Nas, Che Det and gang at Lake Club.

Puteri, Zen, Muni, Syirah and Sakmongkol AK47.

The Golden Couple.

Blogger Zendra and her beautiful daughters.

From L-R: RG, Birthday Girl, Raja and MH.


Aspan raising the karaoke curtain.

My birthday cake...courtesy of dearest NanaDJ.
Surrounded with karaoke cd's brought by Puteri...macam nak jual punya banyaknya.
Thanks NanaDJ, Thanks Puteri...





Pak Abu manning the karaoke table...
Thank you Pak Abu for being such a great guy.

Pak Abu belting out one of his favourites.


Puteri, our Lake Club karaoke champ...













Ferri Anugerah Makmur...still a powerful singer even though he said 'sudah berkarat'...



Ferri's cute wife...it was her birthday too!

Same old couple.

Bloggers Ezza and Zen berduet...

Hardworking Pak Abu at the karaoke station.



RG's (Dalilah's) darling scanning the list of karaoke songs.

Ferri's wife and very jovial kakak.

Muni and Ferri's wife going through the karaoke song choices.

Thank you Kak Nas and Che Det.

Ferri and the girls enjoying the song 'Gadis-gadis Melayu'...

We sang 'Bila Larut Malam' like superstars!!

Pak Abu with his 'back-up dancers'.
THANK YOU PUTERI AND PAK ABU FOR THROWING ME SUCH A BEAUTIFUL KARAOKE BIRTHDAY..NAK LAGI!!


Nurul Izzah: Anwar unlikely to get fair hearing in Parliament

Posted: 08 Jun 2010 06:39 AM PDT

FREE MALAYSIA TODAY

TUE, 08 JUN 2010 17:57

KUALA LUMPUR: Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar today reiterated the need for the parliamentary Rights and Privileges Committee to respect democracy and adhere to convention.

She said it was vital that the committee practises the fullest standards of transparency and natural justice in the case involving Opposition Leader Anwar Ibrahim.

"At the very least, it is crucial that Anwar and his counsel be present during the investigation stage, including in the sessions involving Apco representatives to ensure they are not only being just, but also seen to do so," she said in a statement today.

Nurul Izzah was responding to the committee's decision to disallow legal representation for Anwar when he testifies.

The committee is chaired by Dewan Rakyat Speaker Pandikar Amin Mulia with members comprising deputy speaker Ronald Kiandee, Karpal Singh (DAP-Bukit Gelugur), Fong Chan Onn (BN-Alor Gajah), Razali Ibrahim (BN-Muar), Nancy Shukri (BN-Batang Sadong) and R Sivarasa (PKR-Subang).

The committee today informed Anwar that he cannot be represented by his lawyer at the hearing. The decision was made after the committee members took a vote on the matter.

Karpal said his and Sivarasa's votes for Anwar to have the right to legal representation were outweighed by the four BN MPs.


MPs not allowed too

The committee also decided to deny other members of parliament access to the proceedings.

In an immediate reaction, Puchong MP Gobind Singh Deo said he will be forwarding a letter to the committee demanding an explanation on why other MPs were not allowed to attend the proceeding.

Meanwhile, Nurul Izzah also queried the reasoning behind the decision to bar MPs from the hearing.

"The convention clearly allows us to be present during such deliberations.

"What better way to safeguard and demonstrate parliamentary democracy in action than through openly disclosing the Rights and Privileges Committee's process at work?

"But once again we bear witnesses to another assault on parliamentary democracy. Any semblance of a fair hearing is now tarnished. Why bother with the committee at all?" she asked.

Meanwhile, Anwar faces the prospect of a six-month suspension if convicted.

Anwar was referred to the disciplinary committee for his accusation in Parliament linking government-employed public relations outfit, Apco Worldwide, to Israel.

Anwar had requested yesterday for a public hearing and not the usual closed-door proceeding.


New anti-cancer drug extends life of melanoma victims

Posted: 08 Jun 2010 06:36 AM PDT

Nearly everyone in the world is against Israel; let’s hope they’re right.

Posted: 08 Jun 2010 06:13 AM PDT

If Israel Is Not Evil, the World Is in Big Trouble. With the exception of the United States, nearly all the world's nations have condemned Israel over the Gaza-flotilla incident, as have the United Nations and nearly all the world's newspapers, radio and TV-news stations, leftist academics, and leftist organizations. Their characterizations of the Jewish state range from a society so evil that it should not be allowed to exist to a villainous nation that is responsible for a) the suffering of millions of innocent Palestinian men, women, and children and b) the lack of Mideast peace; and therefore c) the Muslim world's anger at the West; and therefore d) Islamic terrorism itself.

Let's hope the world is right. Israel is almost totally isolated. A visitor from another planet would have every reason to report back home that the greatest problem on Earth is the planet's Jewish state. Although Israel is the size of the American state of New Jersey and smaller than El Salvador, and although its population is smaller than that of Sweden, Burundi, and Bolivia, it is the most censured country in United Nations history.

Let's hope the world is right.

Though Israel is a thriving liberal democracy for all its citizens — including the one citizen out of five who is Arab (83 percent of whom are Muslim) — and has an independent judiciary and an independent press, though it signed an agreement establishing an independent Palestinian state, and though it returned to Egypt every inch of the Sinai Peninsula, a land mass larger than Israel itself with major oil reserves, the world deems Israel a villain.

Though Hamas runs a theocratic police state based on torture and terror, though it recognizes no freedom of speech and no freedom for any religious expression outside of radical Islam, though it seeks to annihilate the Jewish state, and though its state-controlled media depict Israelis and Jews as worthy of death, the world sees Israel, not Hamas, as the villain.

Let's hope the world is right.

Here is a random sampling of world reactions:

"The EU condemns the use of violence that has produced a high number of victims among the members of the flotilla."

"The President [of France] expresses his profound emotion in the face of the tragic consequences of the Israeli military operation. . . . He condemns the disproportionate use of force."

"Spain unequivocally condemns the Israeli attack on the humanitarian flotilla and it does so as a country and as the acting president of the EU Council." Continue to Dennis Prager's views in Page 2 & 3 from the National Review


Please say NO to the Penang Botanic Garden arches

Posted: 08 Jun 2010 05:27 AM PDT


I've written a few times already about the desecration of the Penang Botanic Garden by the Federal Government and the way that the Ministry of Tourism is riding roughshod over the state of Penang, disregarding the environmental disaster. Maybe finally, we have a chance to get them to listen to the people.

Today, I've just visited the website of the Ministry of Tourism. On the right side of their home page, the Ministry is running a survey to determine whether the two arches at the Penang Botanic Garden should be retained or removed. I hear that they are going to use the survey results as the reason to keep or bring down the arches.

I would like to urge my fellow Malaysians - whether or not you are a Penangite, whether you are living in Penang or outside Penang, whether you are living in Malaysia or anywhere else in the world - to participate in the survey and say NO to the two monstrous arches. If you are concerned about the adverse environmental impact of this project by the Ministry of Tourism, please say NO to the concrete arches.

Please participate in the survey here and choose the NO button in their survey. 


Thank you.
ca-pub-5430283382112812


No comments: