Saturday, June 19, 2010

Musa Hassan Diingat Perlu Perbetulkan Dirinya Dahulu

Musa Hassan Diingat Perlu Perbetulkan Dirinya Dahulu


Musa Hassan Diingat Perlu Perbetulkan Dirinya Dahulu

Posted: 19 Jun 2010 10:32 AM PDT

Anwar dingat tak campuri keselamatan negara

Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan hari ini mengingatkan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya tidak campur tangan dalam urusan dan masalah keselamatan negara.

Katanya, Anwar cuba memperlekeh usaha PDRM dalam mengawal dan menangani ancaman kumpulan Jemaah Islamiah (JI) di negara ini dengan mendakwa kononnya ia merupakan cerita rekaan.

Anwar pada sidang media di lobi Parlimen semalam menuduh kerajaan sengaja mereka cerita kewujudan gerakan JI yang menjadi ancaman besar terhadap negara untuk mengalih perhatian rakyat terhadap isu besar lain yang timbul.

Dalam pada itu, Musa berkata polis akan memberi taklimat khas kepada Kementerian Pengajian Tinggi dan wakil-wakil IPTA pada Selasa ini mengenai usaha membendung penyebaran anasir pengganas di institusi pengajian tinggi (IPT).

Beliau berkata taklimat itu turut merangkumi usaha mengekang kegiatan kumpulan militan Jemaah Islamiah (JI) merekrut penuntut IPT menyertai kumpulan itu.

Diminta mengulas dakwaan adanya penglibatan tenaga pengajar IPT dalam JI, beliau berkata "Saya tidak boleh hendak beritahu apa-apa, biar kita siasat dahulu".

Musa bercakap kepada pemberita selepas Istiadat Perbarisan Tamat Latihan dan Penyampaian Sijil Pelantikan Kor Sukarelawan Polis Siswa/Siswi (Suksis) Institut Pengajian Tinggi Awam 2010 di Universiti Malaya di Kuala Lumpur hari ini.


Beliau berkata PDRM memantau segala bentuk aktiviti di negara ini termasuk yang berkaitan dengan pelampau agama dan perkauman dengan dibantu rangkaian risikan.

"Apa sahaja yang boleh menyebabkan keadaan keselamatan negara tergugat, kita akan siasat dan ambil tindakan sepatutnya, sebab itu kita juga pantau melalui risikan bagi mendapatkan maklumat sebelum terjadi sesuatu.

"Kita juga sedang memantau jika ada lagi ancaman militan selain dari JI dalam negara ini...bagaimanapun saya tidak boleh beritahu semuanya," katanya kepada Bernama.

Musa berkata sehingga kini, belum ada mana-mana tangkapan terbaru melibatkan aktiviti JI tersebut.

- Bernama

Ulasan GB

Jika rakyat tidak dibenarkan campurtangan di dalam urusan keselamatan negara, maka rakyat sudah tidak perlu memberikan kerjasama dengan polis di dalam penyaluran apa-apa maklumat dan seumpamanya.

Jika Musa Hassan begitu yakin bahawa anggota perisikannya terhebat dan sudah memadai untuk mengawal keselamatan negara perlu apa lagi kerjasama dari rakyat?

Inilah padahnya negara mempunyai seorang KPN yang taraf akademiknya pun amat diragui. Laporan di bawah ini berkaitan.


Keterangan palsu Musa mengenai kelulusan akademiknya

PETALING JAYA: Ahli Parlimen Subang R Sivarasa hari ini membuat laporan di Balai Polis Damansara Utama, di sini terhadap keterangan palsu Ketua Polis Negara Musa Hassan yang mendakwa beliau (Musa) mempunyai kelulusan Ijazah Undang-Undang.

"Musa telah melakukan kesalahan jenayah dengan memberi keterangan palsu kepada mahkamah berhubung kelulusan akademiknya," kata Sivarasa yang turut diiringi oleh Ahli Parlimen Petaling Jaya Selatan Hee Loy Sian.

Beliau yang juga Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat berkata, "apa yang dibuat oleh Musa adalah satu kesalahan di bawah Seksyen 191 Kanun Keseksaan dan boleh dihukum di bawah Seksyen 193 Kanun yang sama."

Menurut beliau, Musa mendakwa beliau memiliki Ijazah Undang-Undang ketika memberi keterangan bersumpah dalam satu pembicaraan kehakiman iaitu dalam perkara Pendakwa Raya melawan Anwar Ibrahim dalam Wilayah Persekutuan Perbicaraan Kes No: 45-48-98 dan 48-49-98 pada 14 Disember 1998.

"Pada hal, beliau sendiri ketahui bahawa beliau hanya memiliki kelulusan Diploma in Law (diploma biasa) sahaja dan tidak pernah memiliki Ijazah Undang-Undang daripada mana-mana Universiti dalam atau Luar Negeri
," katanya.

Sivarasa berkata, "kenyataan palsu Musa ini bersifat material kerana ianya mempengaruhi kredibiliti dan keboleh-percayaan peribadi beliau dalam pembicaraan kehakiman ini.

"Adalah munasabah untuk menganggap motif Musa memberi kenyataan palsu sedemikian adalah untuk melonjak secara perdayaan kredibiliti dan keboleh-percayaan dirinya di kaca mata Hakim berkenaan ketika memberi keterangan dalam pembicaraan kehakiman tersebut," tambahnya.

Menurut beliau, kenyataan beliau ini bercanggah dengan keterangan beliau dalam kes Pendakwa Raya melawan Datuk Ramli Yusuf di Mahkamah Sesyen Kota Kinabalu, Sabah pada 25 Jun 2009.

"Selaku saksi Pendakwa Raya, Musa berkata, kelulusan profesional saya ialah Diploma in Law and Management Studies apabila disoal-balas oleh James Tsai, peguambela Datuk Ramli," kata beliau.

Berdasarkan kenyataan yang bercanggah ini maka jelas beliau tidak mempunyai kelulusan Ijazah Undang-Undang seperti yang diberikannya dalam kes Pendakwa Raya melawan Anwar Ibrahim pada 14 Disember 1998. – FMT


Jika benar Musa Hassan menipu mengenai kelulusan akademiknya berarti wang gaji yang diterimanya selama ini tidak sah dan perlu dibayar semula kepada Perbendaharaan Negara.

Selain itu ia adalah "wang haram" kerana gaji yang diperolehi adalah tidak bersih kerana terdapatnya unsur penipuan untuk membolehkan beliau menjawat jawatan KPN.

Bagaimana seorang anak kepada seorang ustaz (Hassan Azahari) boleh memakan harta dengan cara yang tidak betul dan bersih?


Found in Conversation: Creativity and Innovation in Politics

Posted: 19 Jun 2010 09:56 AM PDT

I'll be appearing in a forum with Khairy Jamaluddin and Tony Pua on 'Creativity and Innovation in Politics.' Hopefully, it'll be a great mash-up of ideas that could garner and develop into policies!

Come and join us!

When: Sunday, June 20, 2010

Time : 6:30pm – 9:00pm

Where :Leonardo's Dining Room

61-1, Jalan Bangkung, Bangsar KL

Description:

With Rembau MP Khairy Jamaluddin, Petaling Jaya Utara MP Tony Pua & Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar.

Hosted by The Nut Graph editor Jacqueline Ann Surin.

RM20 Cover charge including refreshments.

RSVP at events@thenutgraph.com or call 03-7957 6009/8009.

Found in Conversation (FiC) is a project that links personalities, ideas and people. The event is intended to give the public access to a cosy and timely forum that engages a good mix of speakers — notable personalities, industry experts and people with ideas — in a conversation wrapped around a central theme.

Through these one-and-a-half-hour conversations, we hope to generate thoughtful and scintillating conversations about six different topics: politics, eco-friendly living, education, design, show biz, and business negotiations. As for the theme of the conversations, we decided to take a leaf from our government's call for creativity and innovation.

The forum will begin with questions from the moderator to kick things off before opening up a Q&A session to the floor.


Democratise education first, says Nurul Izzah

Posted: 19 Jun 2010 09:25 AM PDT

By FMT Staff

KUALA LUMPUR: No real innovation will take place without first democratising the education sector and giving autonomy to the higher education institutions, Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar said.

She said that without offering democracy and autonomy to the education field, the ambition of developing a strong human capital will remain a pipe dream.

"Democratising the education sector should be followed up by a sense of responsibility and integrity in the nation's economy," she said when debating the 10th Malaysia Plan (10MP) at the Dewan Rakyat yesterday.

"This will show the government has the political will to encourage innovation," said Nurul Izzah, the Pakatan Rakyat's member of the Science, Innovation and the Environment Committee.

On June 10, Prime Minister Najib Tun Razak unveiled the 10MP which focuses, among others, on nurturing a strong human capital based on skills development and innovation capabilities.

Nurul Izzah added that currently the nation's education is not centred on creative and analytical human capital.

"In terms of Global Competitiveness Index, our nation was at 19 in 2007 and tumbled to 21 in the following two years."

"In the latest list, we now stand at 24, behind nations like the UAE, Qatar, Luxembourg and New Zealand," she said.

She said this is a sign that the nation is in dire need of complete reformation of its education and its economic culture.

"Without this complete overhaul, the 10MP will fail," she said.


Happy Father's Day!!!

Posted: 19 Jun 2010 10:03 AM PDT
Cashper...perched on the chair.

Eva.

Momo.

Lady Yoda.


Queensbay Mall With Sumay, Mei Yen and Wei Jun

Posted: 19 Jun 2010 09:29 AM PDT

Two days ago, Thursday, I was bored and I went to watch movie at Queensbay Mall and walk walk. I didn't feel like going to Gurney which is near to my place so I went to Queensbay Mall. Called a few people out but in the end it was 2 girls with me, Mei Yen and Sumay, then Wei Jun came to join us after the movie.

IMG_4522 by nicholaschan.

IMG_4526 by nicholaschan.

IMG_4528 by nicholaschan.

We watched The Haunting Lover, it was a Hong Kong horror romance film but somehow seems boring to us and it's not scary and sweet to me. Though the cinema was full! I wanted to watch Karate Kid, but Wei Jun and Mei Yen has already watched it already. Forgot to mention, Wei Jun, Sumay and Mei Yen were friends I made in NS. =)

Because we were pretty late, the queue was long, and we didn't get a nice seat in the cinema. Though, it's still a lot better than to be on the first row. You know, sitting on the first row closest to the screen sucks a lot.

After movie, Mei Yen went back. Then it was me, Sumay and Wei Jun came to find us. Walked around the mall and met Ker Ying at there. Wanted to buy a 480ml tall water bottle at Muji-liked store, Material at RM29, but it's out of stock. Too bad, I safe back my money. Material does sells nice stuff but I don't like them copying Muji. >.<

IMG_4531 by nicholaschan.

IMG_4532 by nicholaschan.

Then we saw some cool stuff at the centre atrium of Queensbay Mall. There's the Toy's Story 3 roadshow and 3D LED TV demo. We went in the 3D TV thing to check it out, it was by Samsung. After wearing a 3D glasses, wow, the cartoon became 3D, pretty cool. 3D maybe the next big thing, but we need to have a lot of glasses if we have a lot of family members at home and it will look a little bit LOL when it's TV time, glasses must be on, that's the future high tech stuff.

IMG_4533 by nicholaschan.

IMG_4538 by nicholaschan.

IMG_4539 by nicholaschan.

IMG_4541 by nicholaschan.

IMG_4543 by nicholaschan.

IMG_4545 by nicholaschan.

IMG_4548 by nicholaschan.

IMG_4549 by nicholaschan.

After demo-ing, there's the Toy's Story character around the place for people to take photo with. You know, they're very funny because the toy soldier were really good, they really didn't move or smile to let people to take pictures with. I tried to make them smile, but they were strong, trying hard not to laugh or smile. Haha.

IMG_4556 by nicholaschan.

IMG_4557 by nicholaschan.

IMG_4559 by nicholaschan.

IMG_4561-1 by nicholaschan
Sumay, me, Wei Jun.

Photo finish, we went back. No, we stopped by the beach for a while. =D Why no Mei Yen's photo? Because she came here for movie then went back straight away already, no chance.


Dinner at Sri Ananda Tanjung Bungah

Posted: 19 Jun 2010 08:55 AM PDT

That day, after going to Red Box and mirror shoot and movie at Gurney Plaza, we went to dinner together at Tanjung Bungah, it's Indian food. Zheng Feng did not join us but instead, Yiphing and Vivian came to join us. Woo.

IMG_4492 by nicholaschan.

IMG_4493 by nicholaschan.
Sweet couple.

The dinner was so full, I ordered something call Chicken don't know what Pratta. It's like roti canai chopped into pieces mixed with chicken and lots of onion. Very full after the meal because I had bak zhang before going to Sri Ananda as the next day was Bak Zhang Festival.

IMG_4494 by nicholaschan.

IMG_4495 by nicholaschan.

IMG_4498 by nicholaschan.
Me, Chien Chern, Zez Chien, Cheong Kin and Arron.

IMG_4500 by nicholaschan.

IMG_4501 by nicholaschan.
Yiphing and Vivian.

We just eat and talk at there. After that, they came to my place to watch Switzerland versus Spain. Very LOL match because Spain did not score. Switzerland defend until very hard. Wow.


Nazri only respects non-Muslims' rights with respect to sports betting

Posted: 19 Jun 2010 07:02 AM PDT

"You must remember that the country does not belong to the Muslims. There are things that sometimes non-Muslims do, for example, gambling. It is their culture, their way of life and we have to respect their rights. "Jangan semua undang-undang berdasarkan keperluan orang Islam sahaja (All laws in the country cannot be based on only the needs of Muslims)," Nazri told The Malaysian Insider this week.
The issue here is not about enacting a law against non-Muslims' betting. The issue here is about the issuance of sports betting licence. Legalising sports betting will make things worse as both illegal and legalised betting will thrive together. I know  of people who buy illegal empat ekor. Why is Nazri so concerned about the non-Muslims' rights to bet? So that the government can get money into its coffers?  How about non-Muslim's rights to religion - specifically the right to use the word 'Allah'? Finally, click here to read 'Yes, let's give the Chinese what they want' by Raja Petra.YAB PM Datuk Sri Najib urges Burma seek ‘reconciliation’

Posted: 19 Jun 2010 06:33 AM PDT

Prime Minister Najib Razak marked the 65th birthday of Burma's jailed opposition icon Aung San Suu Kyi by calling on her country's military junta to embrace democracy.

In a rare departure from the 10-member Association of Southeast Asian Nations' (Asean) policy of non-interference in members' internal affairs, Najib said: "I like to see national reconciliation in Myanmar (Burma)."

He also said he hoped electoral reforms adopted in Burma this year – which have nevertheless led to the dissolution of its main opposition – would involve all political players.

"I hope the democratic road map will entail a solution that is inclusive. That is the hope of Asean," Najib told reporters.

Suu Kyi, the world's only Nobel Peace laureate in detention, has been held for 14 of the past 20 years – mostly at her lakeside villa in Rangoon – after her National League for Democracy (NLD) won elections in 1990 by a landslide.

This year the NLD was dissolved under rules for forthcoming elections that critics have denounced as a sham and from which Suu Kyi has been excluded.

Asked if he would like to see Suu Kyi freed, Najib said: "I think the (Burmese) government knows what it needs to do to get the confidence and support of the international community."

Birthday cake for Suu Kyi in KL

Elsewhere in Kaula Lumpur around 100 Burmese exiles marked Suu Kyi's birthday with patriotic songs and speeches at a ceremony that ended with the cutting of a birthday cake.

"We feel very sad that Aung San Suu Kyi is being held by the military junta," Kyaw Myo Maung, 27, the event's organiser, told AFP.

"We urge the Myanmar people to boycott the election. The people will be cheated again. How can there be fair election with Aung San Suu Kyi and others leaders in jail," he asked.

Burma's junta has pledged to hold elections in 2010, but has not set a date for the polls, the first since it refused to recognise 1990′s result.

The NLD and Burma's ethnic minorities are suspicious about the election, fearing the junta will use it to legitimise its rule.

Source_ Najib urges Burma seek 'reconciliation'We Won! (:

Posted: 19 Jun 2010 04:55 AM PDT

My team rocks! ;)


CSL caught stripping but not stripped of his Datuk title!!

Posted: 19 Jun 2010 03:51 AM PDT

The Malaysian Insider reported: Chua insists Umno behind Johor awards revocation Both Chuas were given the 'Datuk' title by the Johor State Government.
One Chua has a good track record while another Chua is tainted by a sex scandal.
One got his awards revoked. Another got to keep them despite his sex romp!
(Image source: Malaysiakini)


HE'S A BRAVE MAN!

Posted: 19 Jun 2010 03:24 AM PDT

It has been a very busy today today as the school break is coming to an end. Also, it is my uncle's birthday today. By the time I settled down, I came across THIS POST in The Star and I have to say Datuk Seri Idris Jala is a brave man indeed. The Star reported:

KOTA KINABALU: Datuk Seri Idris Jala insists that Malaysia needs to start reducing subsidies or face the risk of bankruptcy.

The Minister in the Prime Minister's Department said that since 1998, Malaysia has been operating on a deficit budget, which has seen its debts increase.

He said the country's debt was growing around 12% annually and it would not be able sustain this based on the last decade's annual gross development growth of 4%.

"We have been borrowing to spend, it is increasing our deficit and debt, we cannot go on like this," Idris said at a talk with Parti Bersatu Sabah members on the 10th Malaysia Plan and other the government transformation programmes, here, Saturday.

"If you earn RM1,000 and spend RM1,200 a month, then you have borrow and if you go on (without an increase in salary), you are heading for bankruptcy as you won't be able to pay the debts," he explained.

Idris, however, said Malaysia's debt was still manageable but what was necessary was to reduce expenditure.

He said mechanisms had been worked out to assist the poorer groups if the subsidies were taken away.

Idris also said that Malaysia's 10% gross domestic product (GDP) growth in the first half this year was a good sign for its planned economic transformation to a high-income country.

Despite the flak he has received for his earlier statement, including Ibrahim Ali's call for him to step down, it appears that Idris is firm in his stand and I applaud his courage.

What I am more concerned about this evening is the fact that the authorities DO NOT seem to take heed of his warning and suggestions.

Anyone with any sense would automatically tighten the belt and trim the fats to cope with the situation. Even in this post, Datuk Seri Idris has said that it is necessary to reduce expenditure.

However, why didn't he make a direct appeal to the government to reduce expenditure? It is public spending which seems to be on the rise (such as highlighted in previous posts) and on stuff that do not benefit the people directly.

During such lean times, the government should be on cost-cutting measures but are they? Of course not. Instead, we read about how functions cost 100 000Rm (must they spend sooooo much on each function???), RM35 million spent on a pavillion for the Shanghai World Trade Expo', millions spent on the Istana Negara, the proposed million dollar shift to Putrajaya or a multi-million dollar renovation etc etc...(You can read more in MP Tony Pua's blog.)

So why take away subsidies which will certainly penalize the poorer folk?

Who is the one spending like there is no tomorrow??? Who is the one borrowing and taxing others to foot their bills???

Isn't it shocking to read that Malaysia has been operating on a deficit budget (which has seen its debts increase) since 1998? It has been TWELVE years and the spending is still going on!!!

So when will our politicians wake up????


Touch N Go

Posted: 19 Jun 2010 03:20 AM PDT

How low have I become...?


Yep, the poor Palestinian terrorists in Gaza are starving!!!!

Posted: 19 Jun 2010 02:33 AM PDT

Gaza has been under Israeli blockade since Hamas took control of the Strip in 2007. The siege has forced Gazans to rely on supplies smuggled through tunnels that go underneath the territory's border with Egypt.On Thursday, the Israeli government announced its decision to let in some items, but Hamas dismissed it as "just propaganda". Al Jazeera's Nicole Johnston's reports from Gaza.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Animal Group Clash Over Dogs With Local Council

Posted: 19 Jun 2010 05:42 AM PDT

PETPOSITIVE BREAKING NEWS!

NEWS JUST IN:
A press conference is scheduled for tomorrow (Sunday) in Klang by the Member of Parliament for the area Charles Santiago.
Several dogcatchers from the Klang local council (MPK) are alleged to have threatened a domestic maid whilst walking her pet. It is not clear if she was walking one dog or two.
Reports claim that the canines were also abused.
Meanwhile


Saramago Dies

Posted: 18 Jun 2010 09:34 PM PDT

Nobel winning Portuguese novelist, Jose Saramago, died yesterday at his home in Lanzarote, aged 87. He had been ill for some time.

He moved to the Canary Islands in 1998 after a spat with the Portuguese government concerning his novel The Gospel According to Jesus Christ, which many considered offensive to Catholics in its depicting a a flawed and very human Jesus. He also courted controversy as an unflinching supporter of communism.

Born into poverty in 1922 in a small village outside Lisbon, Saramago was largely self-educated. He never finished university but continued to study part time, supporting himself as a metal-worker. He's described by Helder Macedo, emeritus professor of Portuguese literature at Kings College London as :
... an avid reader (and) a voracious intellectual ... acquiring information as much as he could.
He wrote his first novel when he was in his 20s, but left off writing fiction for many years because he said he had nothing to say and turned to journalism instead.

When his membership of the communist party cost him his job as a newspaper editor in 1974, he returned to writing fiction, now well into his 50's. He called himself :
... a belated writer.
He wrote novels which tackled big themes and blended fact with fantasy and folklore. In Blindness, for example, he wrote about the whole population of a city losing its sight.

His 1982 novel, Baltasar and Blimunda, was the first to be widely translated,and to attract international attention. He won the Nobel in 1998.


Jose Socrates, Portuguese Prime Minister, has called Saramago one of Portugal's great cultural figures and said that his death had left the culture poorer.

NPR has an excellent piece on the author (which you can listen to as well). Carl Franzen on politicsdaily.com reveals five fascinating facts about his life. He is profiled too in The Globe and Mail.

Doubtless there will be any other tributes flooding in, and I will post links to them later below.


Wanita disaran solat Jumaat

Posted: 18 Jun 2010 08:45 PM PDT


Immigrant Arrested After His Wife’s Plea to Obama

Posted: 18 Jun 2010 11:10 PM PDT


Senarai Makanan & Hikmahnya dalam Islam

Posted: 19 Jun 2010 12:39 AM PDT


ROTI
Roti yang paling bagus ialah diperbuat daripada gandum yang baik dimasak dalam pembakar roti yang bulat. Roti itu dibiarkan sejuk sebelum dimakan, jika tidak kita akan merasa haus bila
memakannya. Roti yang sudah lama dan tidak elok akan menyebukan perut. Roti yang terdapat sekam gandum mudah dicernakan. Nabi s.a.w. pernah bersabda "Jangan potong roti dengan pisau. hormatilah roti itu dengan memotong dengan tanganmu kerana Allah menghormati roti itu".JINTAN MANIS
Jintan manis banyak khasiatnyaianya melegakan kesakitandalam badan, melancarkanaliran keluar haid,membanyakkan susu danmembuang gas dalamusus. Ianya juga bolehdigunakan dalam bentukserbuk dan disapu disekelilingmata bagi menguatkan pandangan mata.BIJI KOPI
Sebagai ubat penyakitbuang air besar berdarah,menghilangkan dahaga dandikatakan menimbulkankebijaksanaan.KULIT KAYU MANIS
Kulit kayu manismerupakan pemanas badan.Minyaknya sebagai penawar untukmenghapuskan rasa tidak hadam. Iamerupakan campuran (rempah ratus) yang digunakan dalam resepi masakanhampir tiga suku penduduk dunia.AYAM
Ayam,memudahkan penghadaman.membetulkan imbangan badan,baik untuk otak dan badan, serta mencantikkan rupa paras.Walaubagaimana pun jika dimakan terlalu banyak boleh
menyebabkan penyakit sendi dan yang terbaik ialah daging ayam betina yang tidak bertelur.LIMAU/LEMON
Rasulullah s.a.w. pernah bersabda, "Limau ini seperti mukmin: bagus dirasa & bagus dihidu".
Limau menguatkan organ hati & menjauhkan kesedihan & bintik-bintik pada kulit, menghapuskan kelaparan & melambatkan pengaliran dlm hempedu.MENTEGA
Mentega khasiatnya memanas dan melembapkan.Baik untuk menghilangkan sembelit.. Mentega
yang dicampurkan dengan kurma dan madu sejenis makanan yang menghilangkan rasa mengidam pada perempuan hamil.BIJI SELASIH
Selasih berkhasiat untuk menguatkan organ hati, memudahkan tidur dengan cara menyapu kepala dengan basil yang dicampurkan air.BUAH PISANG
Pisangboleh menyejukkan badan dan ianya boleh dimakan dengan madu lebah.BUAH EPAL
Epal yang masam lebih sejuk daripada yang manis. Ianya juga boleh menguatkan organ hati.SAYUR LOBAK
Kegunaan lobak memanaskan badan. Ianya juga melancarkan aliran haid dan air kencing.SAYUR ASPARAGUS
Asparagus berkhasiat bagi membuka sekatan pada buah pinggang dan memudahkan kelahiran
anak.BARLI
Barli berkhasiat sebagai penyejuk badan. Rasulullah s.a.w. pernah memberi sup barli kepada orang yg mengidap demam.BIJI HITAM
Dilaporkan bahawa Nabi s.a.w. pernah bersabda "Jadilah seperti biji habb al sauda kerana biji ini ubat semua penyakit kecuali kanser dan mati". Adalah dilaporkan juga bahawa Allah Taala menunjukkan bahawa "ia" itu ialah hab al sauda menghapuskan angin dalam usus dan demam. Baik untuk merawat 'leukoderma' dan membuka saluran urat yang halus. Berguna untuk menghilangkan penyakit selesema.JINTAN PUTIH
Jintan putih khasiatnya untuk memanaskan badan. Jintan putih yang direndam di dalam air dan diminum adalah baik untuk mengubat perut yang memulas.TAMAR / KURMA
Nabi s.a.w. pernah bersabda, "Rumah yang tiada tamar atau kurma adalah rumah yg tiada bermakanan". Nabi s.a.w. sendiri pernah menanam kurma atau tamar. Kurma hendaklah dimakan dengan badam untuk menghapuskan parut yang tidak diingini.TIMUN
Timun yang masak menghilangkan panas dan menggalakkan pembuangan air kecil. Makan kurma dengan timun muda menambahkan berat badan.TELUR
Khasiat telur yang paling baik boleh kita dapati daripada telur ayam (setengah masak atau masak) bukan direbus keras. Putih telur melegakan apabila kita melecur atau kulit terbakar
dan menghilangkan parut pada kulit.HALBA
Nabi s.a.w. pernah bersabda "jika umatkutahu apa yang ada pada hulbah, mereka pasti membeli dan membayarnya dengan emas". Antara khasiat hulbah membantu pengaliran haid dan berguna untuk menyembuhkan sakit perut (memulas).INAI
Inai dapat menghilangkan bekas calar-calar / lebam pada badan, menghilangkan sakit kepala, sakit dalam kaki, sakit kuku & mengelokkan rambut. Inai bersifat sangat panas & menerbitkan perasaan cinta. Wangian yang terbaik ialah yang diperbuat dari bunga inai.TERUNG
Terung hitam menyebabkan keluarnya hempedu. Kecenderungan benda ini mengeluarkan hempedu dapat dibetulkan dengan memakannya bersama daging.IKAN
Khasiat ikan air tawar lebih baik terutama yang makan tumbuh tumbuhan, bukan yang makan lumpur dan benda-benda seni dalam air. Ikan yang tidak dimasak sukar dihadam dan mengeluarkan ketidak seimbangan badan.BAWANG PUTIH
Bawang putih juga elok untuk memanaskan badan. Khasiatnya membuang gas dan menggalakkan pengeluaran air mani. Baik untuk pembawakan sejuk, untuk mencairkan balgham. Minyaknya digunakan untuk merawat gigitan serangga dan Nabi s.a.w pernah
bersabda "Sesiapa yang memakan pohon ini maka janganlah dia mendekati kami dan janganlah
sembahyang bersama bersama kami."HALIA
Halia disebut dalam ayat alQuran(ayat17, Surah Al-Insan) firman Allah Taala yang bermaksud 'Dan mereka dalam Syurga itu,diberi dari sejenis minuman yang campurannya dari zanjabil'.
Khasiatnya membantu penghadaman dan memanaskan badan.KEKACANG
Semua kekacang mengeluarkan kekeringan. Jenis-jenis kekacang hendaklah dimakan sedikit kerana kalau dimakan dengan banyak ianya tidak baik untuk perut. Ada hadith mengatakan bahawa sesiapa memakan kekacang akan menerbitkan hati yang simpati, mata berair dan
menghapuskan kesombongan.SALAD
Meskipun ianya sejuk, ia dianggap sayuran yang baik untuk dimakan. Ia melembutkan tubuh yang keras dan membantu menyembuhkan penyakit gangguan mental. Salad melemahkan tenaga batin dan terlalu banyak memakannya juga melemahkan penglihatan.MADU LEBAH
Madu lebah mempunyai berbagai-bagai khasiat. Madu atau manisan lebah ini apabila dicampur dengan air panas boleh mengubati penyakit cirit birit. Sabda Nabi s.a.w., 'Demi Allah yang aku dalam genggaman Nya, minumlah madu. Malaikat akan memohon rahmat pada penghuni rumah yang ada madu di dalamnya. Jika seseorang itu makan madu, seribu ubat masuk keperutnya dan sejuta penyakit keluar darinya.' Rasulullah sendiri mengamalkan meminum madu, dengan
meminum segelas air yang dicampurkan dengan madu setiap pagi ketika perut kosong. Madu dianggap ibu segala makanan, minuman dan ubatan. Madu yang paling berkualiti ialah madu yang dikeluarkan dalam musim bunga (spring), seterusnya dalam musim panas (summer) dan yang kurang berkualiti adalah madu yang dihasilkan dalam musim sejuk (winter).DAGING
Daging mengandungi banyak khasiat. Dikatakan bahawa orang yang memakan daging selama 40
hari berturut turut tidak akan mendatangkan kebaikan. Dan orang yang tidak memakan daging selama 40 hari berturut-turut juga tidak akan mendatangkan kebaikan. Dengan kata lain makanlah daging secara sederhana. Daging yang paling baik ialah daging kambing. Ianya
bersifat panas dan lembab. Daging kambing yang paling baik ialah daging kambing jantan yang berumur satu hingga dua tahun. Adapun daging **** haram dimakan. Terdapat pertelingkahan pendapat mengenai daging kuda sebagai makanan biasa. Ibnu Sina berpendapat bahawa daging
unta, kuda, keldai adalah tidak baik dimakan sebagai makanan biasa. Syariat juga melarang memakan daging binatang pemangsa. Dilarang memakan daging binatang pemangsa yang kukunya mencengkam dan menyangkuk


Alex the parrot

Posted: 18 Jun 2010 11:56 PM PDT


Got bored on a lazy Saturday afternoon, so I thought that I'd get entertained by this talking bird. It could distinguish between colours and shapes. It had a vocabulary of about 150 words which it used intelligently. Alex the parrot died in September 2007, so this video that I found on YouTube is a little tribute to it.

ca-pub-5430283382112812


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Aung San Suu Kyi: the unseen photo album via guardian.co.uk

Posted: 18 Jun 2010 11:43 PM PDT

Click to view slideshow.

Aung San Suu Kyi: the unseen photo album | World news | guardian.co.uk

www.guardian.co.uk

Burmese pro-democracy leader and Nobel laureate's family life in Britain is depicted in photographs released for her 65th birthday

17 June 2010: On Saturday 19 June the Burmese human rights activist Aung San Suu Kyi will turn 65. She remains under house arrest in Rangoon, and to mark her birthday the Guardian has been given previously unpublished photographs taken from the private collection of her late husband, Michael Aris, showing the Burmese democracy movement leader as a young bride-to-be, mother and housewife. Proceeds from the pictures are being donated to Dr Cynthia's Mae Tao Clinic (maetaoclinic.org), a charity that provides free healthcare for refugees, migrant workers and other people who cross the border from Burma to Thailand and Prospect Burma, which helps educate Burmese students, either in exile or within Burma

1 / 12

Aung San Suu Kyi's Burmese passport, issued in New York on 9 December 1970. She refused to get a British passport – though she was entitled to one, being married to the British academic Michael Aris. It was and still is illegal in Burma to have dual nationality.

Photograph: Private Aris Family Collection

2 / 12

New Year's Day, 1972, Chelsea registry office in London. Aung San Suu Kyi and Michael Aris marry, aged 26 and 25 respectively

Photograph: Private Aris Family Collection

3 / 12

Aung San Suu Kyi at her wedding reception, following a Buddhist blessing at a family friend's London home

4 / 12

Aung San Suu Kyi on the snowy slopes of a mountain in Bhutan in 1971. Further up the hill, at Taktsang temple, Michael had proposed to her

5 / 12

The future Nobel laureate riding a mule up a mountain in Bhutan, 1971

6 / 12

Her husband-to-be, Michael Aris, riding a yak in Bhutan, where he was a tutor to the royal family, 1971

7 / 12

Aung San Suu Kyi's mother, Daw Khin Kyi, meets her grandson, Alexander, for the first time on a family visit to Rangoon. Michael Aris stands at the back. 1974

8 / 12

A family picnic in Grantown-on-Spey. Aung San Suu Kyi with her husband (with the beard) and two sons Alexander and Kim. The woman in the back wearing the headscarf is Mathané Fend, a famous pre-war singer who was Aung San Suu Kyi's most trusted friend and confidante, her 'emergency aunt'

9 / 12

1970/1980 on the lawn of her father-in-law's house in Grantown-on-Spey, Scotland, Aung San Suu Kyi plays with her two sons, Alexander (in the braces) and Kim

10 / 12

Aung San Suu Kyi's husband, Michael Aris, an academic and specialist in Tibetan and Himalayan Studies, in his study at St John's College, Oxford

11 / 12

From 1973 to 1988, Aung San Suu Kyi devoted her time and energy to motherhood in Oxford where her husband was an academic

12 / 12

Having a barbecue on a family holiday to the Norfolk Broads in the early 1980sNo comments: