Sunday, August 15, 2010

Twitter Weekly Updates for 2010-08-15

Twitter Weekly Updates for 2010-08-15


Twitter Weekly Updates for 2010-08-15

Posted: 15 Aug 2010 08:59 AM PDT

 • I think I caught something from the babysitter. Oh shut up, it's a sniffle. #
 • A bit under the weather. Should go to a clinic for meds but I'm off to our clinic to deal with contractors. WoO0oO0O00oo #
 • I think I'll bring a chair with me so I can zone out while the contractors are measuring walls/windows/etc. #
 • There's one room I'll renovate myself: my own office. Can see it now. Desk, bookshelves. Maps on the walls. #
 • Contractor admiring my 5 o'clock shadow: 'U shd grow a full beard.' He has maybe a dozen long hairs clinging desperately to his chin. #
 • Reading Paddy Clarke Ha Ha Ha at a little table in a little corner of a little Malay restaurant & trying not to roar my arse off. #
 • Saw a man chucking an empty cardboard box off a bridge. Hey, I've done stuff like that too! Ah, to be five again. #
 • Thinking about my little office again. Books and maps! How exciting is that? I can see it now… #
 • Putting 'Pass out with a clumsy fall & a heavy, disturbing thud' on my to-do list for today. Maybe after I hang out the clothes. #
 • There's a good comment from the Foreign Spouse Support Group on my post abt Michael Chong's 'Don't marry foreign women' http://bit.ly/9AntVg #
 • Took Aaron for his 5-month shot today. He screamed but as soon as he looked up & saw his big brother he smiled. Glad I brought Al along. #
 • You know it must be hard to get current, reliable info from the Immigration Dept when the UN wants to know abt a certain visa & they ask me. #
 • Some images from the Book of Kells, ca. 800 http://bit.ly/aAYknG (via NS_Archives) #
 • Khadr Lawyer Collapses during trial http://huff.to/dkRMKF #
 • Aaaaand it's migraine time kiddies. #
 • Normally I'd hate having a caffeine withdrawal headache, but it sure beats a migraine. #
 • Sometimes I think my local 7-Eleven only stocks oral rehydration solution for me. I go in there & clean them out every Ramadhan. #
 • Finally over the flu + migraine (I hope) AND finally got the caffeine monkey off my back (I hope!) so my Ramadhan starts tomorrow. #

Powered by Twitter Tools.


Adakah Karpal dan kurang ajar berpisah tiada?

Posted: 14 Aug 2010 06:09 AM PDT


Buang bayi dan polis belasah orang awam, lagi banyak kes menjadi-jadi

Posted: 15 Aug 2010 04:14 AM PDT

Macam-macam cara difikirkan oleh masyarakat di Malaysia bagi mengurangkan kes buang bayi dan penderaan kanak-kanak.

Sehinggakan beberapa hari yang sudah, Karpal Singh mencadangkan hukuman mati dikenakan ke atas pesalah jenayah itu.

Malah Jabatan Peguam Negara bersetuju agar pesalah seperti itu dihukum mati.

Masyarakat juga asyik memikirkan satu lagi kes yang sinonim dengan kes buang bayi dan penderaan kanak-kanak.

Banyak mana difikir dan dibincang untuk penyelesaiannya, lagi banyak ia timbul.

Kes apakah itu ?

Kes polis memukul dan mendera orang awam. Tidak kira di tempat terbuka atau di tempat tertutup. Lagi banyak masyarakat bercakap, lagi banyak ia menjadi.

Inipun kes mendera juga. Mungkin Karpal dan Peguam Negara boleh mencadangkan hukuman yang sama kepada pesalah dalam kes ini.

Bukankah undang-undang melihat dan mentafsir dengan kacamata yang sama ?

Remaja dakwa dipukul sebelum disaman


Bencana Petir Kilat melanda Malaysia

Posted: 15 Aug 2010 03:47 AM PDT

Malaysia adalah salah satu negara tertinggi di dunia yang banyak mengalami kejadian petir dan kilat. Bencana alam, fenomena alam semulajadi, semuanya adalah ketentuan Allah. MALANGNYA rakyat Malaysia tidak peka akan betapa tingginya risiko dipanah petir. Kita lebih banyak leka dengan hiburan, juadah berbuka puasa, sambutan hari raya. Sila ke pautan berikut untuk mengetahui berapa banyak Malaysia dipanah petir dan berapa ramai yang mati akibat panahan petir http://kilatmalaysia.blogspot.com/

*******************************
Rumah posmen hangus dipanah petir
Utusan Malaysia 15 Ogos 2010SAIPOLBAHARI Suib (kiri) mententeramkan Mohd. Zahri Abdul Kadir Jelani yang kesedihan apabila rumahnya musnah dalam kebakaran di Batu 18 Air Hitam, Muar, Johor, kelmarin.

-------------------------------------------------------------------

MUAR 14 Ogos - Ketika umat Islam yang lain ceria meraikan waktu berbuka puasa, sebuah keluarga di Batu 18 Air Hitam di sini menangis kehibaan apabila rumah mereka musnah dalam kebakaran yang dipercayai berpunca daripada petir.

Dalam kejadian pada waktu hujan lebat kira-kira pukul 4.30 petang itu, rumah milik seorang posmen, Mohd. Zahri Abdul Kadir Jelani, 39, musnah sama sekali selain sebuah kereta Proton Iswara dan dua motosikal turut rentung.

Kejadian tersebut bagaimanapun menyaksikan tiada mangsa yang tercedera kerana Mohd. Zahri serta isterinya, Normaizah Ismail, 37, dan tiga orang anak mereka tiada di rumah ketika kebakaran tersebut berlaku.

Pegawai Bomba Kanan Dua, Shafie Hashim berkata, pihaknya menerima panggilan pada pukul 4.47 petang dan mengejarkan tiga jentera bomba ke tempat kejadian.

"Sebaik sahaja kami tiba bersama kekuatan 15 anggota, rumah mangsa telah habis terbakar beserta dengan sebuah kereta dan dua motosikal.

"Siasatan awal mendapati kebakaran ini mungkin dicetuskan oleh petir yang mengakibatkan percikan api sebelum ia merebak membakar rumah ini," katanya ketika ditemui pemberita di lokasi kejadian di sini semalam.

Sementara itu, ayah mangsa, Abdul Kadir Jelani Mustakim, 65, berkata, walaupun sedih dia tetap bersyukur kerana anak menantu serta cucu-cucunya terselamat.

Katanya, semasa kejadian tersebut, anak serta menantunya berada di tempat kerja manakala dua cucunya berada di sekolah sementara seorang lagi cucunya yang berusia 4 tahun berada bersamanya.

"Sebelum itu, saya mendengar bunyi dentuman guruh yang kuat dan saya terkejut apabila mendengar orang menjerit mengatakan rumah terbakar. Rupa-rupanya rumah yang terbakar itu rumah anak saya sendiri," katanya yang tinggal bersebelahan rumah anaknya.

Hadir bagi mententeramkan Mohd. Zahri yang juga merupakan Ketua Pemuda UMNO cawangan Batu 18 Air Hitam adalah Ketua UMNO Bahagian Bakri, Datuk Saipolbahari Suib.

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0815&pub=Utusan_Malaysia&sec=Johor&pg=wj_03.htm


Ada Sekolah Untuk Pelajar Mengandung

Posted: 15 Aug 2010 09:30 AM PDT

Sekolah Mengandung Galakkan Gejala Negatif

Pelajar yang mengandung anak luar nikah disaran meneruskan pembelajaran mereka dirumah- rumah perlindungan bukannya di sekolah kerajaan seperti mana pelajar- pelajar lain.

Tindakan itu perlu supaya mesej yang betul dihantar kepada pelajar lain bahawa mengandung anak luar nikah merupakan kesalahan.

Akan tetapi Ahli Parlimen Shah Alam Khalid samad berkata, jika pelajar hamil itu sudah berkahwin, masih boleh diterima jika mereka mengikuti sesi persekolahan seperti pelajar lain.

"Saya rasa pendekatan yang sebegitu tidak wajarlah. Bila pelajar lain nampak macam tidak ada apa- apa masalah, kita akan hantar mesej yang salah seolah- olah perkara itu adalah biasa."

"Mereka mesti diasingkan dan kita mesti tolong mereka yang tersilap langkah ini. Kita tidak mahu mereka terus tersilap langkah," katanya.

Meskipun dikritik hebat oleh pelbagai pihak, Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Ali Rustam masih mahu meneruskan cadangan menubuhkan sekolah mengandung kononnya untuk mengurangkan kes kelahiran bayi luar nikah di negeri itu.

Namun, Khalid menolak cadangan itu kerana ia seolah- olah membuka ruang dan membantu muda belia untuk mengandungkan anak luar nikah.


"Sekolah mengandung tu saya rasa luculah. Kalau kita hantar ke sekolah mengandung itu nampak tiada kesalahan. Malah ada pula satu intitusi khas yang membantu mereka jika mereka terlanjur."

"Akan tetapi jika mereka dihantar ke rumah perlindungan, masyarakat akan terkesan mesej yang dihantar bertapa apa yang mereka lakukan itu merupakan kesalahan yang tidak patut dituruti," kata Khalid.

Sementara itu, Ahli Parlimen Tumpat, Datuk Kamaruddin Jaafar berpandangan pelajar yang hamil samaada sudah berkahwin atau mengandung luar nikah perlu diberi peluang untuk menuntut ilmu.

Namun, beliau menegaskan, hukuman kepada mereka yang melakukan kesalahan itu tetap perlu dilaksanakan.

"Penjenayah sekalipun mesti kita bagi peluang untuk mereka belajar. Kita berharap dengan ilmu yang mereka pelajari mereka boleh tentukan kelak apa yang baik dan apa yang buruk.Tetapi, hukuman keatas mereka yang lakukan kesilapan tetap perlu dilaksanakan," kata Kamaruddin.

Kementerian Pelajaran sebelum ini dilapor membenarkan pelajar- pelajar yang mengandung samada berkahwin atau tidak, untuk mengikuti sesi persekolahan sebagaimana pelajar lain.

Seorang pegawai kementerian pelajaran mengesahkan pelajar hamil masih boleh ke sekolah kebangsaan sekaligus menolak persepsi bahawa mereka tidak boleh berbuat demikian, menurut portal The Malaysian Insider.

Sumber itu juga menambah tiada peraturan yang menghalang pelajar perempuan daripada menghadiri sekolah seperti biasa jika mereka telah berkahwin atau mengandung anak luar nikah.

Bagaimanapun bagi mereka yang ada rekod mengelak daripada datang ke sekolah selama 60 hari akan dibuang secara automatik. -TVS


Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah, don’t question non-Malays’ citizenship

Posted: 15 Aug 2010 09:29 AM PDT

Dr Mohd Ridhuan Tee Abdullah, you have no right to tell the non-Muslims to 'go home'.

Tun Dr Mahathir Mohamad has never denied the fact that he is a racist even though he has been labeled as one by Datuk Seri Nazri Aziz. At one time, even the racist mamak Mahathir said this:

Don't question non-Malays' citizenship

Whoever this 'Tee' is, he sure sounds like racist Mahathir.

Why does Ridhuan still keep his Chinese name 'Tee' when he considers himself a Malay?

Maybe 'Tee' knows deep down in his heart that even though he is constitutionally a Malay, he is genetically a Chinese.

Maybe 'Tee' is having a feeling of guilt for betraying his own 'original' race.

Whatever it is, 'Tee' is certainly having an identity crisis! Poor 'Tee'!Bicara Hati

Posted: 15 Aug 2010 07:52 AM PDT

hanya Allah yang tahu.

tapi Allah itu maha adil.

i believe it waits for me, right there. all i need to do is keep on walking.

p.s.: khairi i miss you so badly.


Filed under: heart talks


Freedom of Information Enactment: Consultation Begins

Posted: 15 Aug 2010 06:54 AM PDT

Last Thursday, the Select Committee on the Freedom of Information Enactment of which I am a part of organised a public feedback session with several NGOs to see how the draft enactment can be improved. In the FOI spirit, the session was done with the media in attendance to report the proceedings.

The historic enactment was passed at the second reading in the recent Selangor State Assembly and has been referred to the Select Committee to improve it.

The Select Committee is chaired by YB Saari Sungib (PAS – Hulu Kelang) and consists of YB Hannah Yeoh (DAP – Subang Jaya), YB Amiruddin Shari (Keadilan – Batu Caves), YB Dr. Yunus Ahmad Hairi (PAS – Sijangkang), YB Dr. Karim Mansor (BN – Tanjung Sepat), YB Abdul Shukor Idrus (BN – Kuang) and myself.

In the public feedback session, the Center for Independent Journalism, the Malaysian Bar Council, Malaysian Trades Union Congress, the National Union of Journalists and Suara Rakyat Malaysia all provided their feedback.

I highlighted several points I had raised in the State Assembly debate earlier including:

a) the need to widen the scope of the enactment beyond merely State Government Departments but to include Local Councils, State GLCs and Statutory Bodies as well as private companies carrying out public functions;

b) the need to incorporate aspects of the Personal Data Protection Act (2010) that was recently passed in Parliament. The Act exempted Federal and State Governments but it is important to address concerns from individuals on the need to protect their data in light of the FOI Enactment;

c) the Constitutionality of the FOI Enactment in light of the Official Secrets Act (1972) at the Federal level;

d) a clearer focus on citizen's right to know as espoused in other FOI legislation such as UK's FOI Act (2000). The present Enactment only speaks of opportunity as opposed to right;

As none of the BN members of the Select Committee were in attendance, I joked that I had to play the role of Devil's advocate to raise their concerns! On a more serious note I expressed my disappointment with BN repts that objected to the historic enactment in the State Assembly either because it was unconstitutional or that it did not go far enough have so far not attended any Select Committee meetings.

The NGOs were generally agreeable to points a), b) and d). On point c), the Bar Council countered that under Section 2(c) of the OSA, the MB is empowered to declassify information under the OSA. We can redraft the Enactment to specifically declare that all information (except those covered under the exemption clauses) will be declassified with the passing of the FOI Enactment.

The NGOs also proposed the setting up of an FOI Commission instead of merely an appeals board to be accountable to the State Assembly and promote FOI compliance.

Outside the scope of the FOI Enactment, the Bar Council proposed that the State introduces a policy where all private companies dealing with the state must not include a confidentiality clause into their agreements with the state to allow the public.

YB Saari also said that the public feedback session was the first of many other engagement with specialists, NGOs and the public on the issue that will also include seminars, forums and roundtable discussions. The final draft is slated to be presented to the State Assembly in March 2011 for the third and final reading before being submitted for Royal Assent.

Other reports of the feedback session can be seen here, here, here and here.

My blog entry on the FOI is here while my State Assembly speech is here.


Don't Know Much About Algebra ...

Posted: 15 Aug 2010 06:03 AM PDT

My younger boy came and asked me this morning and asked me about some Math homework help. He thrust his book in front of me and asked me to explain a few of his math problems. I took one look at the book and almost had a heart failure.

Of all the people in the world to ask for some Free math help and he comes to me. He would have been better off asking Pebbles for help. When it comes to maths, I worship the fellow who invented the calculator. If you took away my calculator I wouldn't be able to calculate two plus two. I'd probably need all my hands and toes just to answer that question and I would probably give the answer as five ... LOL!

I was never very good in maths even when I was young and just looking at my younger boys maths book was enough to give me a headache. I seriously hated maths and always wonder just the heck did we need to know all those formula's and stuff. It was not like I was going to grow up and become a rocket scientist or anything like that. Well, I did what any sane person would do, I directed him to his mommy to give him some Free homework help ... hahaha ...

Maybe if we had places like TutorVista, one of the leading online tutoring companies on this planet, I could have at least recommended him there but knowing him, he'd probably end up playing some online game instead of getting his homework do. I know I would ... LOL!
.


“The point of no return” for me was when I enter the tarmac of Mingaladon airport

Posted: 15 Aug 2010 04:19 AM PDT

"The point of no return" for me was when I enter the tarmac of Mingaladon airport.

The point of no return is the point beyond which someone, or some group of people, must continue on their current course of action, either because turning back is physically impossible, or because to do so would be prohibitively expensive or dangerous. It is also used when the distance or effort required to get back would be greater than the remainder of the journey or task as yet undertaken.

A particular irreversible action (e.g., setting off an explosion or signing a contract) can be a point of no return, but the point of no return can also be a calculated point during a continuous action (such as in aviation).

Source: wikipedia

Ko Ko Gyi Bayintnaung destroyed the rafts. This act is the same as The point of no return for Burmese.

On April 29 711, the armies of Tariq landed at Gibraltar (the name Gibraltar is derived from the Arabic name Jabal al Tariq, which means mountain of (the) Tariq, or the more obvious Gibr Tariq, meaning rock of Tariq).

The 17th century Muslim historian Al-Maqqari wrote that upon landing, Tariq burned his ships and then made a speech, well-known in the Muslim world, to his soldiers.

" Oh my warriors, whither would you flee? Behind you is the sea, before you, the enemy. You have left now only the hope of your courage and your constancy. Remember that in this country you are more unfortunate than the orphan seated at the table of the avaricious master. Your enemy is before you, protected by an innumerable army; he has men in abundance, but you, as your only aid, have your own swords, and, as your only chance for life, such chance as you can snatch from the hands of your enemy.

Wikipedia

Crossing the Rubicon" means embarking on a course of action on which there is no going back. The phrase comes from the time when Rome changed from a republic to an empire.
Julius Caesar, who was the governor of the Roman province of Gaul,… took his armies across the river Rubicon, which marked the boundary between Gaul and Italy, to attempt to seize power in Rome. The governor of a Roman province had great power within his own domain
, including direct command over large armies.
Because of this, Roman rulers had feared that a governor might be tempted to use his armies to seize power in the capital. For this reason, they made it a capital offence for a Roman governor to take his armies outside the boundaries of his province into Italian territory. So, when Caesar took his armies across the Rubicon, he had made himself liable to execution, and would either succeed in his goal of becoming Roman dictator or would fail and be killed. Source here

Even Romans tried uncessfully to protect the military coup with this rule forbiding of "crossing the Rubicon".
Roman law forbade any general to cross the Rubicon southward with troops; any Roman soldier south of the Rubicon became automatically a civilian and was no longer bound to obey his military commander's orders -… rather he was obliged to obey the law. The river marked the boundary between the Roman province of Cisalpine Gaul to the north and Italy proper to the south; the law thus protected the Roman Republic from internal military threat. A Roman general was thus obliged to disband his army before crossing the Rubicon, otherwise both he and his men were guilty of high treason and sacrilege, and automatically condemned to death.
When Julius Caesar crossed the Rubicon with his army in 49 BC, supposedly on January 10 of the Roman calendar, to make his way to Rome, he broke that law and made armed conflict inevitable. According to historian Suetonius, Caesar uttered the famous phrase ālea iacta est ("the die has been cast").[1] Caesar's decision for swift action forced Pompey, the lawful consul, and a large part of the Roman Senate to flee Rome in fear. Caesar's eventual victory insured that punishment for the infraction would never be rendered.
The phrase "crossing the Rubicon" has survived to refer to any individual or group committing itself irrevocably to a risky or revolutionary course of action, similar to the modern phrase "passing the point of no return". It also refers, in limited usage, to its plainer meaning of using military power in a non-receptive homeland.

Source: Wikipedia

 


Your concerns are my concerns, Najib tells Chinese: Are you for real, Najib?

Posted: 15 Aug 2010 04:05 AM PDT

Prime Minister Najib Abdul Razak, Speaking at the Chinese Economic Congress in Kuala Lumpur, made several appeals today for the Chinese community to trust him as their leader who has their interests at heart and said like his predecessors, he is a leader for all Malaysians and would "chart the best possible future" for everyone. 

To allay doubts over the government's commitment to reforming its policies and practices in order to attract greater local and foreign investments, Najib pointed to the New Economic Model, the 10th Malaysia Plan and the Government Transformation Plan and cited, in particular, the removal of the bumiputera ownership requirement, the plan to do away with the Foreign Investment Committee (FIC), and the announcement that all students who achieve 9A+ in their secondary school SPM exams be assured Public Services Department scholarships.chinese economic congress 140810 najib abdul razak speaking

Oooo...ok lah....trust Najib. Give 1Malaysia a chance even though I just met a Chinese girl who scored 11 As in SPM two or three years ago but failed to get any scholarship until today whether from JPA or others.

Too bad for this girl! If only Najib was to succeed Dr M, and not Pak Lah, then probably, she would have gotten her scholarship that she so badly needed and still needs!


The Unpolished Diamond

Posted: 15 Aug 2010 02:53 AM PDT

How a person reacts to criticism often means the difference between success and failure. Take the case of Ole Bull, the famous Norwegian violinist of the past century.


His practical father, a chemist, sent him to the University of Christiania to study for the ministry and forbade him to play his beloved violin. He promptly flunked out and, defying his father, devoted all his time and energy to the violin. Unfortunately, though he had great ability, his teachers were relatively unskilled, so that by the time he was ready to start his concert tour he wasn't prepared.

In Italy a Milan newspaper critic wrote: "He is an untrained musician. If he be a diamond, he is certainly in the rough and unpolished."There were two ways Ole Bull could have reacted to that criticism. He could have let it make him angry, or he could learn from it. Fortunately he chose the latter. He went to the newspaper office and asked to see the critic. The astounded editor introduced him. Ole spent the evening with the 70-year-old critic, asked about his faults, and sought the older man's advice on how to correct them.

Then he canceled the rest of his tour, returned home, and spent the next six months studying under really able teachers. He practiced hours upon hours to overcome his faults. Finally, he returned to his concerts and, when only 26, became the sensation of Europe.

-Author Unknown-

*If only some politicians in our country could react positively to criticisms. Our country would be a better place to live in with more positivism, accountability, transparency and equality.


UMNO kan Hantar Lebih Banyak Peluru M16 Kepada MCA?

Posted: 15 Aug 2010 02:23 AM PDT

Peniaga Cina mahu ekuiti Bumi dimansuh

Kongres Ekonomi Cina anjuran MCA, dalam deklarasinya semalam, menggesa dimansuhkan syarat ekuiti 30% Bumiputera secara perlahan-lahan.

Gesaan ini dibuat ditengah-tengah desakan golongan radikal Melayu yang mahu dasar pengagihan ekonomi berasaskan kaum dikekalkan.

Kongres itu berkata, "selari dengan promosi tadbir urus yang baik dan lebih telus" dan "pemansuhan secara perlahan-lahan" kuota berasaskan kaum ini mestilah sejajar dengan amalan sistem tender terbuka supaya semua pihak mempunyai peluang yang adil dan sama rata.

Kuota ekuiti Bumiputera menjadi dilema utama di tengah-tengah sistem ekonomi negara.

Di samping ada pihak yang percaya hak Bumiputera sebagai "kontrak sosial" telah termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan, golongan lain berpendapat dasar ini menjadi penghalang kepada pertumbuhan ekonomi dan menggalakkan rasuah.

Kongres juga menyalahkan orang-orang Melayu kerana gagal bersaing dalam perniagaan dan perdagangan.

Terdahulu, Presiden MCA Dr Chua Soi Lek, menggesa supaya diperkenal dasar yang lebih inklusif berhubung penyertaan bukan Bumiputera dalam syarikat-syarikat berkaitan kerajaan (GLC).

Ini juga merupakan satu lagi isu yang sensitif di mana golongan radikal Melayu dalam arus perdana politik di mana ramai memikirkan bahawa GLC adalah hak eksklusif Bumiputera, dengan penyertaan yang kecil dari bukan Bumiputera.

Tetapi Chua, yang membaca deklarasi 12 perkara itu, berkata pendekatan yang radikal ini adalah penting untuk merealisasikan seruan Perdana Menteri Najib Tun Razak tentang konsep 1Malaysia.

"Kongres mendesak kerajaan mengamalkan dasar-dasar yang inklusif dengan meliberalisasi GLC supaya mengambil ahli lembaga pengarah dari berbilang kaum dan tenaga kerja dalam sistem-eko GLC.

"Ini termasuk memberi kontrak kepada syarikat-syarikat tempatan yang layak tanpa mengira komposisi ekuiti," kata bekas menteri kesihatan itu.

Titik perseimbangan

Tuntutan-tuntutan ini meletak Najib dalam keadaan serba salah dalam menghadapi proses membuat keputusan.

Beliau perlu mencari titik perseimbangan di antara mengekalkan sokongan orang-orang Melayu yang radikal atau menghadapi risiko hilang undi Cina. Masyarakat Cina merupakan golongan kedua terbesar para pengundi.

Chua, dalam ucapan penutupnya, secara berseloroh berkata, pertemuannya dengan Najib di kongres pagi semalam membuat Najib keluh, di mana perdana menteri berharap rumusan forum tidak membawa "lebih banyak masalah kepadanya."

"Saya telah bertemu beliau dan memberitahu beliau tentang tuntutan itu dan beliau menasihati supaya saya perlu faham bahawa dengan ekonomi, terdapat isu-isu yang rumit yang perlu kepada titik perseimbangan," kata Chua.

Bagaimanapun, kongres telah berikrar sokongan penuh dan taat setia terhadap pentadbiran Najib dan program-program reformasinya.

Banyak perkara yang ditimbulkan mempunyai persamaan dari segi kelemahan yang dikenalpasti oleh kerajaan, yang memerlukan perhatian segera seperti dasar gaji minima yang komprehensif dan pemotongan subsidi bagi mengurangkan defisit belanjawan yang sangat luas.

Kongres menggesa kerajaan menambah bantuan tunai kepada enterprais kecil dan sederhana (SME), yang disifatkan oleh kongres sebagai kritikal untuk mencapai status negara maju dalam tempuh 10 tahun sepertimana digariskan di bawah Model Baru Ekonomi.

Satu lagi perkara yang ditimbulkan ialah keperluan kepada langkah pro-aktif oleh pentadbiran Najib untuk mengukuhkan usahasama perniagaan Bumiputera-Cina yang tulen dengan mengambil peluang dari kekuatan dan pelbagaian etnik. -FMT


Lau Seru Penghantar Peluru Raifal M-16 Berani Tampil Ke Hadapan

Adun Kampung Tunku, Lau Weng San mencabar pihak yang menghantar peluru raifal M-16 dan nota ugutan bunuh kepada Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara tampil ke hadapan dan bersemuka membincangkan isu yang dihadapi secara rasional.

Lau Weng San berkata apa sahaja permasalahan boleh diatasi dengan lebih berkesan tanpa perlu kepad keganasan dan bunuh-membunuh.

"Saya mencabar penghantar peluru tersebut tampil ke hadapan dengan pendiriannya untuk datang berbincang berhubung isu itu secara lebih rasional tanpa melibatkan sentimen perkauman.

"Malaysia seharusnya tidak boleh bertolak ansur dalam hal seperti ini, jadi saya mencabar supaya penghantar peluru tersebut datang dan berbincang secara lebih terbuka sebelum 15 Ogos ini di Kafe Rocket dalam memastikan perbincangan dari hati ke hati atas isu ini tanpa ada kekerasan terhadap mana-mana individu. Atau dalam masa yang sama kita tidak boleh terima mereka ini yang tiada keberanian dan tidak mahu pegang kepada pendiriannya," katanya.

Surat ugutan itu diterima oleh keraninya pada petang semalam yang dihantar dalam bentuk bungkusan surat ke alamat pejabat Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara itu.

DAP percaya ia mempunyai kaitan kepada cadangan Tony Pua yang mahu potongan harga sebanyak tujuh peratus yang diberikan kepada bumiputera untuk memberi hartanah disalurkan khusus untuk golongan berpendapatan rendah dan sederhana sahaja bagi hartanah bernilai sekitar RM500,000 ke bawah.

"Sekiranya kita memberikan potongan harga tersebut kepada orang kaya, ini bermakna kerajaan juga membenarkan orang Malayu yang kaya seperti Tan Sri Syed Moktar, Tan Sri Rozali Ismail atau Datuk Seri Najib Razak sendiri yang mendapat gaji enam angka sebulan bagi membolehkan mereka sama turut menerima potongan harga tersebut," katanya.

Beliau berkata tindakan ini adalah sama sekali tidak adil dan menindas golongan bawahan yang lebih memerlukan potongan harga itu tanpa mengambilkira mana-mana kepentingan kaum.

Beliau meminta semua pihak melihat cadangan Tony ini secara lebih rasional dan terbuka bukannya dengan tindakan keras mengugut. -TVS
RESCUED: Bear Cub With Its Head Stuck In A Plastic Jar

Posted: 15 Aug 2010 02:09 AM PDT

IT'S NOT ONLY HEARTWARMING but most inspiring to read of accounts of local authorities rushing to the rescue of animals in the environment. 
We can only wait for the day when we can read more of such stories fill up our local newspapers instead of cruelty being inflicting on many of these God-created creatures. Here's a story today from BBC Online:   15 August 2010 Last updated at 00:00 GMT  '


Prior to Marriage 101

Posted: 15 Aug 2010 12:01 AM PDT

I have been reading a few books that talks about dating and lifelong commitment in marriage. A few of my favourites would be I Kissed Dating Goodbye by Joshua Harris and Relationships that Work (and those that don't) by Norman Wright.

Kissed Dating Goodbye Relationships that Work Neil Warren

There are differences and similarities shared by every couple. Similarities often satiate while differences often attract. Differences are rarely the cause of conflict in a marriage. However, problems arise from our similarities. This means differences are the occasion while similarities are the cause. Differences often attract in the first place, then irritate, then frustrate, then illuminate and finally may unite us. Nevertheless, the uniqueness of the other one often attracts in a way that one would either accept or gets irritated.

And for many years, people often ask the same question – "When you marry, do you end up marrying someone who is your opposite or someone who is similar?"

There is a list by Dr Neal Warren (in the book Finding the Love of Your Life) which I would highly recommend to couples who are dating exclusively and thinking about the next level.

Which of these have you thought about?

1. Socioeconomic background of family
2. Intelligence
3. Formal education
4. Verbal skills
5. Expected roles for both persons within the marriage
6. Views about power distribution within the family
7. Desired number of children
8. When a family should be started
9. Child-rearing views
10. Political philosophy

11. Views about smoking, alcohol and drugs
12. Amount of involvement with in-laws
13. Sense of humour
14. Punctuality
15. Dependability
16. Desire for verbal intimacy and ability to be intimate
17. The role of conflict and how to resolve it
18. The way to handle anger
19. How friendships with the opposite sex should be handled
20. Expected amount of privacy and rules for its use

21. Level of ambition
22. Life goals
23. Attitudes about weight
24. Religious and spiritual beliefs and preferences
25. Amount of church involvement
26. Family spiritual involvement
27. Hobbies and Interests
28. Type of music enjoyed
29. Energy level of physical activities
30. Sexual drive and sexual interests

31. Amount of income to be spent and saved
32. How money should be allocated (clothes, vacations, etc.)
33. Amount of money to be given away and to whom
34. Degree of risks to be taken with investments
35. Attitudes about cleanliness — house, clothes, body, etc
36. Ways of handling sickness
37. Health standards — when to see a doctor
38. Interpersonal and social skills
39. Amount and type of social involvement preferred
40. Geographical area in which to live

41. Size and style of house
42. Type of furniture and decorations
43. Amount and type of travel preferred
44. How to spend vacations
45. How to celebrate major holidays
46. How much time to spend together
47. When to go to sleep and get up
48. Temperature of home during the day and night
49. Activity during meals (talking, watching TV, etc.)
50. Television programs preferred

If you are in a relationship right now, how well do you know what your bf or gf knows, thinks or does about each of these 50 items? How well does the other half know what you believe, think or do regarding these items?

Isn't it time to discover this before going any deeper into a relationship?

Working together to achieve compatibility is the ultimate educational experience! :) Happy Discussing!


Ramen restaurant closes because it’s too popular

Posted: 15 Aug 2010 12:45 AM PDT

Tokyo Rokurinsha ramenYou don't hear this often. A ramen (noodle) shop in Tokyo is closing its doors, at least temporarily, because of its overwhelming popularity.

Customers line up for hours to eat the noodles at the Shinagawa based Rokurinsha [Jp] restaurant, but the long queue is causing problem for the neighbourhood, i.e.customers blocking the traffic, smoking on the street and talking loudly etc.

The shop has tried to look for solutions after receiving repeated complaints from the neighbours but to no avail, and finally decided to close its current shop by end of August and look for a more suitable location.

Ramen restaurant closes because it's too popular from YeinJee's Asian Blog


Company to face the music for native land encroachment

Posted: 14 Aug 2010 07:34 AM PDT


Najib terdesak pujuk komuniti Cina

Posted: 14 Aug 2010 06:10 PM PDT


Langkawi sees more foreigners in 2010

Posted: 14 Aug 2010 09:24 PM PDT


Dumping of babies: Karpal seeks Royal Commission of Inquiry

Posted: 14 Aug 2010 08:51 AM PDT


No comments: