Tuesday, August 24, 2010

U.S. Court Rules Against Obama’s Stem Cell Policy

U.S. Court Rules Against Obama’s Stem Cell Policy


U.S. Court Rules Against Obama’s Stem Cell Policy

Posted: 23 Aug 2010 03:30 PM PDT


Pemuda Umno Pondan, Samy Vellu Lebih Berani

Posted: 24 Aug 2010 07:28 AM PDT

Sebagai seorang ahli Pemuda Umno saya merasa amat malu bila melihat cara Pemuda Umno membuat bantahan di Kedutaan Indonesia hari ini.

Orang pijak bendera kita dan baling najis ke kedutaan kita, tetapi pemuda kita pergi bawa kertas dan hulur di pagar sahaja.

Pondan, Pemuda Umno memang pondan. Kurang-kurangnya bakarlah sekeping bendera Indonesia di depan kedutaannya.

Sewaktu kemuncak konfrontasi Malaysia-Indonesia, sekumpulan anak muda pada 17 September 1963 telah pergi ke bangunan Kedutaan Indonesia di Jalan Ampang dan menurunkan simbol Pancasila negara Indonesia lalu menggantikannya dengan bendera Malaysia.

Siapakah anak muda yang berani itu ? mereka ialah Samy Vellu dan Khalid Yunus.

Gambar diatas menunjukkan Samy Vellu dan Khalid Yunus berjaya 'menawan' Kedutaan Indonesia di Jalan Ampang KL.

Tetapi hari ini jangan kata nak turunkan bendera Indonesia, nak bakar sekeping bendera pun Zaki Zahid tak berani.

Sekarang terbukti sudahlah yang Samy Vellu lebih sayangkan negara ini berbanding dengan Pemuda Umno yang ada pada hari ini.

Keberanian dan semangat cintakan negara mu tetap ku kenang wahai Datuk Seri Samy Vellu dan Datuk Khalid Yunus.Raya Puasa Sehari saja, selebihnya adakah Bidaah ?

Posted: 24 Aug 2010 03:04 AM PDT

Hari Raya Idil Fitri hanya sehari sepatutnya. Selebihnya sepatutnya tidak dipanggil Hari Raya Idil Fitri, cendekiawan Islam sepatutnya memberikan istilah lain untuk mengelakkan perayaan dan persiapan hari raya Idil Fitri yang melampau. Tapi Melayu ni faham perayaan Islam terbalik, Hari Raya Haji atau Idil Adha yang sepatutnya dirayakan 4 hari hanya dirayakan 1 hari dikebanyakan tempat.

Itu yang jadinya suami isteri bergaduh kalau kahwin jauh-jauh nak balik raya mana, sebab tak faham konsep Idil Fitri dan Idil Adha. Nak ziarah sepanjang bulan Syawal boleh, berilah istilah lain, bukan Raya Kedua, Raya Ketiga, Raya Keempat dan sebagainya. Rasanya tak pernah jumpa dalam kitab , Raya Kedua Idil Fitri. Mungkin kena guna istilah lain Ziarah Syawal, Makan makan Syawal, perjumpaan Syawal, Raya Melayu dan sebagainya.

Malaysia pula satu hal, cuti umum Idil Fitri 2 hari, cuti umum Idil Adha hanya 1 hari.


Petai Makruh, Petai Haram, Cempedak Halal

Posted: 24 Aug 2010 03:04 AM PDT


Ayah saya ada sikitlah dusun berhampiran Gunung Datuk, Kg Batang Nyamor, Rembau. Adalah petai 1-2 pokok, cempedak 1-2 pokok, durian beberapa batang. Dusun ni memang ayah jaga, selalu ditebas dan tiada semak.

Hasil dusun dikongsi , tidak dijual. Makan sekeluarga dan dikongsi dengan kera, monyet, tupai dan PENCURI. Baru-baru ni PENCURI ambil semua petai dan cempedak. Sebenarnya banyak PETAI di Rembau ini , kalau pemilik dusun alpa sikit ianya akan dicuri. Yang curi ini orang MELAYU.

Jadi berhati-hatilah kepada mereka yang membeli PETAI di REMBAU, jangan bersubahat dengan PETAI CURI. Petai ni makruh, tapi kalau dah PETAI CURI, Entahlah.

Masalah orang Melayu REMBAU pemalas , hanya suka curi buah orang di dusun ni, rasanya berlaku di mana-mana. Orang MELAYU malas nak usaha kebun, hanya rajin curi hasil kerja titik peluh orang macam ayah saya yang dah berumur 73 tahun, sedangkan pencuri tadi sihat lagi , muda lagi.

PUNCA nak tak tahu kenapa ? SEBABNYA orang Melayu dah tak tahu apa itu Dosa dan Pahala , apa itu Syurga dan Neraka. Masjid-masjid di Rembau dan seluruh Negeri Sembilan ini banyak yang nak mati, yang ada imam tua yang bacaan pun susah nak dengar.

Pengerusi Majils Agama Islam Negeri Sembilan tak risau ke akan ditanya di akhirat nanti apa usaha tuan untuk mengimarahkan masjid di Negeri Sembilan ini. Macamana nak ajak orang kampung ke masjid ajar mengenal dosa dan pahala, syurga dan neraka supaya gejala BALA WABAK mencuri buah di Rembau dan seluruh Negeri Sembilan ini dapat dikurangkan dan agar orang ramai yang beli buah dan petai tepi jalan di Rembau tidak terlibat dalam membeli buah yang ada unsur syubahat ?

Bagi saya mudah, lagi banyak pencuri ini curi buah, lagi banyak boleh tuntut semula di akhirat dari pencuri buah tadi. Tapi kesian juga, pencuri tadi tak kenal dosa dan pahala kerana masjid di Negeri Sembilan makin mati. Kalau boleh nak tengok pencuri tadi insaf dan sama-sama masuk syurga.

Nak harapkan hukum hudud, entah bila akan terlaksana di Malaysia ini.

Kalau yang menentang hukum hudud itu bukan Islam , biasalah. Takkan kita nak suruh orang bukan Islam sokong hukum hudud, lebih baik kita ajak dia masuk Islam.

Apa guna kita bersorak gembira orang bukan Islam sokong hudud, tetapi mereka tidak mendapat hidayah Allah, yang menyebabkan mereka saudara sebapa dengan kita iaitu Nabi Adam tidak mendapat rahmat Allah di akhirat nanti.

Tapi yang peliknya orang Islam yang tak sokong hukum hudud.


KAH KAH KAH - PADAN MUKA

Posted: 24 Aug 2010 03:53 AM PDT


Hakim Durjana Mahkamah Rayuan Tak Hormat Agong

Posted: 24 Aug 2010 01:13 AM PDT

Video Lingam: Salah bagi mahkamah benar rayuan, kata Karpal

Karpal Singh berkata salah bagi Mahkamah Rayuan membenarkan permohonan peguam kanan Datuk V.K. Lingam dan dua bekas ketua hakim negara Tun Ahmad Fairuz Sheikh Abdul Halim dan Tun Mohd Eusoff Chin untuk menyemak hasil Suruhanjaya Diraja Siasatan mengenai klip video kontroversi dua tahun lalu.

Peguam veteran itu berkata, suruhanjaya tersebut hanya membuat syor, yang tidak terikat kepada semakan penghakiman.

"Suruhanjaya Diraja Siasatan hanya membuat syor dan bukannya keputusan. Anda hanya boleh membuat semakan penghakiman terhadap sesuatu keputusan, jadi apa yang diputuskan oleh Mahkamah Tinggi adalah betul dalam mengatakan ia tiada bidang kuasa.

"Saya terkejut dengan keputusan Mahkamah Rayuan," kata beliau kepada pemberita ketika ditemui di Mahkamah Persekutuan hari ini.

Beliau menambah, syor-syor yang dibuat oleh Suruhanjaya Diraja Siasatan tidak boleh dipersoalkan di mahkamah.

"Suruhanjaya Diraja Siasatan seharusnya bebas dalam membuat syor dan tidak boleh dipersoalkan oleh mahkamah. Ini tidak pernah berlaku sebelum ini di negara ini," katanya lagi.

Karpal juga berkata, syor-syor yang dibuat oleh suruhanjaya itu seharusnya diambil tindakan, bukannya disemak semula.

"Ini kali pertama saya dengar perkara seperti ini. Saya tidak melihat apa yang dibuat oleh Mahkamah Rayuan adalah betul," katanya.

Pagi tadi, Mahkamah Rayuan membenarkan permohonan Lingam, Ahmad Fairuz dan Eusoff untuk menyemak hasil siasatan suruhanjaya itu.

Dalam keputusan majoriti 2-1 mahkamah itu memutuskan bahawa Mahkamah Tinggi telah menggunakan prinsip yang salah semasa menolak permohonan bagi semakan kehakiman terhadap hasil siasatan suruhanjaya oleh ketiga-tiga mereka.

Hakim Datuk Tengku Baharudin Shah Tengku Mahmud, yang mengetuai panel tiga anggota bersama Datuk Zaharah Ibrahim membenarkan rayuan berkenaan manakala Datuk Mohd Hishamudin Mohd Yunus menolak.

Kes itu kini dikembalikan ke Mahkamah Tinggi untuk mendengar merit kes berkenaan.

Lingam, Ahmad Fairuz dan Eusoff mengemukakan rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi yang menolak permohonan mereka bagi membuat semakan kehakiman terhadap hasil siasatan suruhanjaya diraja itu.

Pada 12 Disember 2008, Mahkamah Tinggi memutuskan bahawa hasil siasatan suruhanjaya itu tidak boleh disemak atau dicabar kerana ia bukan satu keputusan dan ia tidak memberi kesan terhadap hak individu atau obligasai mereka yang terbabit.

Dalam laporan siasatan mereka, panel lima anggota itu mendapati klip video yang menunjukkan Lingam sedang bercakap dengan Ahmad Fairuz mengenai pelantikan hakim, adalah tulen.

Suruhanjaya itu memperakukan agar tindakan sewajarnya dikenakan terhadap enam individu iaitu Lingam, Ahmad Fairuz, Mohd Eusoff, jutawan Tan Sri Vincent Tan, Setiausaha Agung Umno Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad kerana salah saku.

Suruhanjaya itu mendapati ada bukti yang cukup bagi menyiasat keenam-enam individu mengikut Akta Hasutan, Akta Rahsia Rasmi, Kanun Keseksaan dan Akta Profesion Undang-undang 1976. Kecuali Dr Mahathir, kelima-lima mereka mengemukakan permohanan agar mahkamah mengadakan semakan semula bagi membatalkan hasil siasatan suruhanjaya itu.

Bagaimanapun, Vincent dan Tengku Adnan menarik balik rayuan mereka terhadap keputusan Mahkamah Tinggi pada awal tahun ini. -TMI

Ulasan GB

Seperti yang GB ulaskan sebelum ini di sini, bahawa hakim-hakim di dalam instusi kehakiman negara terus-menerus berlaku khianat terhadap profesyen mereka dengan menjadikan diri mereka lembu-lembu yang diperbodohkan oleh politik.

Keputusan Mahkamah Rayuan yang membenarkan semakan kehakiman kepada Lingam dan bekas Ketua Hakim jelas membuktikan Suruhanjaya Diraja yang dilantik oleh DYMM Yang Dipertuan Agong tidak dihormati.

Hakim-hakim Mahkamah Rayuan meletakkan diri mereka "superior" daridapa Agong dan ini amat menjelekkan.

Tidak cukup dengan pencabulan kehakiman yang telah berjalan selama ini, kini institusi kehakiman hendak dicabul lagi.

Jika GB ada di dalam kabinet apabila Pakatan Rakyat memerintah nanti, kesemua hakim-hakim durjana ini disumbatkan ke dalam penjara seumur hidup.IS MERITOCRACY RACIST?

Posted: 24 Aug 2010 01:28 AM PDT

1. In 1964 Malaysia held its first elections. The Tunku had an understanding with the Chief Minister of Singapore, Mr Lee Kwan Yew that the PAP (People's Action Party) would contest only in Singapore and would stay out of the rest of Malaysia. It was really not a smart kind of agreement. It was not put on paper at all. Only an understanding between two leaders.

2. It was not surprising that the PAP decided to contest in the peninsular. Lee had expected the Malaysian Chinese who had been represented in the Government only by the MCA could be persuaded to support him. If he defeated the MCA then the Tunku would replace the MCA with the PAP in the Alliance.

3. The PAP is a Chinese party largely. But it had always projected itself as non-racial. To win in Malaysia he had to appeal to Chinese chauvinism. However he could not do this openly.

4. Being the astute politician that he is, Lee came up with a slogan which did not sound chauvinistic but which played up Chinese sentiments to the core. The slogan was "Malaysian Malaysia".

5. While appearing to be appealing for all Malaysians the slogan was clearly suggesting that there was no equality between the Chinese and the Malays. He and his party was made out to be fighting for equality between the Chinese and the Malays, whereas the MCA represented only the Chinese towkays.

6. The Malays were alarmed at the prospect of the Peninsular Chinese combining with Singapore, Sabah and Sarawak Chinese to outnumber them. Split as they were between PAS and UMNO, their chances of continuing to dominate Malaysian politics was at risk.

7. Strangely the PAP bid failed against the MCA. But the Tunku was shocked and decided that Singapore's inclusion in Malaysia posed great danger. One year after the election Singapore was expelled. But the PAP chauvinistic legacy was taken up by the DAP. And the slogan "Malaysian Malaysia" continued to figure in Malaysian politics, evolving into a new catchword, "Meritocracy". If "Malaysian Malaysia" conjures equality between races, "Meritocracy" implies something stronger. It implies dominance by the race with the greatest merit in every field; in education, in business and in all fields of human endeavour.

8. When the Malays, understanding the implications, protest against meritocracy, they were condemned as racists. Faced with being labelled as such, most Malays dared not support even the NEP. Some, perhaps due to mistaken pride have begun to support meritocracy, undermining the Malay position further.

9. Today we see a lot of Malay NGOs trying to defend the Malay position. Invariably they have been labelled racists. The unfortunate truth is that those who labelled them are equally racists because of their advocacy of meritocracy.

10. It is the same with political party which appeal on the basis of the religion of Islam. In Malaysia the Malays are all Muslims. There are quite a large number of Indian Muslims in Malaysia but they do not figure in the political party said to be Islamic. The party, by using Islam, knows full well they are appealing to Malays almost exclusively. But the intention is not to defend the Malays but merely to gain their support. One can say they are not Malay racists. Rather they are Malay political opportunists.

11. That is why they find no difficulty in switching tactics in order to win the support of the non-Malays. Where before they condemn UMNO for working with non-Muslims, today their co-operation with non-Muslims knows no bounds.

12. The difference between UMNO and the other parties is that UMNO is openly partisan, not hiding its concern for the well-being of the Malays. Unfortunately because of mismanagement it has become weak. That is why today we have Perkasa and other Malay NGOs who are as openly concerned about the Malays as the UMNO once was. The condemnation by those said to be advocating meritocracy is because they see the racism of the meritocrats, just as the Malays of 1964 saw the racism of "Malaysian Malaysia".

13. What we are seeing today is not a campaign against racism but a campaign by racists against racists. The meritocrats are as much racists as the Malay NGOs, and Perkasa.

14. Incidentally by writing this I know the meritocrat racists will condemn me as racist. So be it.


UNICEF: Better With Water

Posted: 24 Aug 2010 10:41 AM PDT

Better with Water, is a one-minute video created for the Tajikistan oneminutesjr. workshop by Mukaddas Aslamova, 15, where she celebrates the improvements at her new school – a toilet with flush and clean water…

Read the rest of this post »

UNICEF: Better With Water from YeinJee's Asian Blog


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

the old man speaks

Posted: 24 Aug 2010 10:43 AM PDT

… bullshit!

"Today we see a lot of Malay NGOs trying to defend the Malay position. Invariably they have been labelled racists," said Mahathir (picture) on his blog today. "The unfortunate truth is that those who labelled them are equally racists because of their advocacy of meritocracy."

"If 'Malaysian Malaysia' conjures equality between races, 'Meritocracy' implies something stronger," he added referring to the DAP's old slogan.

"It implies dominance by the race with the greatest merit in every field; in education, in business and in all fields of human endeavour."

Dr Mahathir said that the campaign for meritocracy is not a campaign against racism but a campaign by racists against racists.

"The meritocrats are as much racists as the Malay NGOs, and Perkasa," he said. "Incidentally by writing this I know the meritocrat racists will condemn me as racist. So be it."

[...]

"That is why today we have Perkasa and other Malay NGOs who are as openly concerned about the Malays as Umno once was," he said. "The condemnation by those said to be advocating meritocracy is because they see the racism of the meritocrats, just as the Malays of 1964 saw the racism of 'Malaysian Malaysia'."

[...]

"There are quite a large number of Indian Muslims in Malaysia but they do not figure in the political party said to be Islamic," he said.

"The party, by using Islam, knows full well they are appealing to Malays almost exclusively. But the intention is not to defend the Malays but merely to gain their support. One can say they are not Malay racists. Rather they are Malay political opportunists."

the winner:-

"The meritocrats are as much racists as the Malay NGOs, and Perkasa," he said. "Incidentally by writing this I know the meritocrat racists will condemn me as racist. So be it."

my dear dr m, correction. long long time ago, when you were ruling for 22 years, people had already labelled you as racist. we don't have to wait till now when you came out to support perkasa, to label you as racist.

read further 'dr m says meritocracts are racist too' (where above quotes taken from).

then the racist went to show further proof of his racism when he told malays to unite or else they would lose the country but… he said he is not racist! what the $@^!?(^!

"I'm not a racist who wants to incite Muslim hatred towards non-Muslims but we have certain rights that other parties must respect.

is he senile or what?

he must be, for this takes the cake:-

"And respect only comes if we are strong and in power."

respect works both way. if you want people to respect you, you got to respect others too. it's not a one way traffic thingy. just like being sensitive and respecting people's rights – all these work both ways.

my dear past PM of 22 years, we don't respect people just because they are strong and powerful. in fact, instead of 'respect' the appropriate word would be 'fear'. we fear those who are strong and powerful! and that is because the people who become strong and powerful…. has become a dictator!

it is no surprise at all that these word – "And respect only comes if we are strong and in power." – came out of dr m's mouth, right?Mahathir, Engkau Hipokrit Darjat Tertinggi

Posted: 24 Aug 2010 09:19 AM PDT

Mahathir: Melayu perlu bersatu atau hilang kuasa politik

Sambil merujuk kepada nasib penduduk rantau Timur Tengah, Tun Dr Mahathir Mohamad sekali lagi memberi amaran kepada masyarakat Melayu negara ini bahawa mereka berhadapan dengan risiko hilang kuasa politik jika terus kekal tidak bersatu.

Bekas perdana menteri berkata orang Melayu memerintah selama ini kerana mereka adalah majoriti penduduk negara ini.

Malangnya tegas beliau, pergaduhan dan pertelingkahan dalaman menyebabkan mereka kehilangan kuasa politik kepada bukan Islam.

"Jika kita berpecah-belah, kita hilang kuasa majoriti kita," kata beliau dengan merujuk kepada perpecahan kuasa Melayu kepada tiga parti — Umno, PAS dan PKR.

"Saya bukan rasis yang mahu menyemai sentimen kebencian Muslim terhadap bukan Islam tetapi perlu ada perasaan hormat," kata beliau kepada pemberita sebelum majlis berbuka puasa di Felda D'saji bersama Perkim di sini.

"Dan, sebarang rasa hendak hormat hanya datang jika kita kuat dan berkuasa," katanya.

"Sebelum ini kita hanya bercakap mengenai masalah umat Islam di Timur Tengah, tetapi kini umat Islam di Malaysia juga berhadapan dengan masalah besar," katanya.

Seolah-olah merujuk kepada kerajaan negeri diterajui Pakatan Rakyat, Dr Mahathir berkata sudah ada contoh seorang Menteri Besar beragama Islam menerima arahan daripada Dewan Undangan Negeri dikuasai masyarakat minoriti.

"Dia dipaksa tunduk kepada kehendak mereka, seolah-olah dia bukan lagi mengambil berat tentang agama dan kaumnya," katanya.

Beliau berkata umat Islam di negara ini sedang berhadapan dengan cabaran terbesar terutama dalam keadaan umat yang berpecah belah, yang mungkin mengakibatkan Islam kehilangan kuasanya di negara ini.

"Hari ini walaupun Islam menuntut kita bersaudara tapi kita berpecah, sehingga tahap mungkin hilang kuasa," katanya.

Dr Mahathir yang juga Yang Dipertua Perkim mengingatkan umat Islam agar memikirkan semula tanggungjawab kepada agama, sekalipun tanggungjawab kepada bangsa sudah tidak lagi menjadi keutamaan.

Katanya walaupun jumlah umat Islam di negara ini ramai, tidak mustahil Islam akan kehilangan tempatnya sebagai agama rasmi sekiranya sikap berpecah-belah masih diteruskan.

"Jumlah ramai ini tidak bermakna kalau sudah berpecah belah dan bermusuh antara mereka. Apabila bermusuh, pihak lain berpeluang gunakan permusuhan sesama Islam ini untuk mengutarakan kedudukan mereka, bahkan untuk berkuasa dalam negara.

"Jangan fikir tidak mungkin satu hari nanti khutbah sebut ketua negara bukan Islam kerana mereka telah berkuasa dan kita sudah jadi puak yang kecil, berpecah belah dan tidak berkuasa," katanya.

Beliau berkata sudah ramai umat Islam di negara ini yang tidak mengamalkan tingkah laku dan cara hidup seperti yang dituntut dalam al-Quran dan hadis.

Justeru katanya kuasa umat Islam hanya dapat dikekalkan sekiranya umat Islam itu sendiri yang berusaha menyelamatkan agama mereka.

"Berkuasa hari ni tidak bermakna kekal berkuasa di masa depan. Jangan fikir pegangan kita akan terus kekal.

"Ia akan terhakis juga bila kita sudah miskin dan daif. Islam tak suruh kita berpecah-belah, tapi suruh kita bersaudara.

"Tanya kepada diri adakah kita benar-benar berpegang kepada ajaran Islam tentang persaudaraan ini," katanya. -TMI

Ulasan GB

Menarik kenyataan Tun Dr Mahathir di atas seolah-olah kini beliau ingin kembali semula ke pentas politik tanahair setelah disisih sekian lama oleh partinya sendiri.

Beliau melihat perpaduan dari kacamata "kebangsaan" - bahawa kuasa politik Melayu bakal pupus apabila masyarakat Melayu tidak bersatu. Namun beliau yang licik menggunakan sentimen 'agama" bukan bangsa untuk melindungi perjuangan kebangsaannya demi meraih simpati dari kalangan masyarakat Melayu yang tidak menyokong UMNO.

Seterusnya beliau menyerang seorang menteri Besar sebuah negeri Pakatan Rakyat.

Seolah-olah merujuk kepada kerajaan negeri diterajui Pakatan Rakyat, Dr Mahathir berkata sudah ada contoh seorang Menteri Besar beragama Islam menerima arahan daripada Dewan Undangan Negeri dikuasai masyarakat minoriti.

"Dia dipaksa tunduk kepada kehendak mereka, seolah-olah dia bukan lagi mengambil berat tentang agama dan kaumnya," katanya.


Mahathir terlupa bahawa selama ini Menteri Besar daripada UMNO telah banyak mencabuli maasyarakat Islam dan bangsa Melayu sendiri. Rasuah yang menjadi amalan pemimpin-pemimpin UMNO menyebabkan begitu ramai umat Islam yang rata-rata terdiri dari bangsa Melayu menderita sehinggakan mereka terpaksa bangun menentang MB-MB berpuaka ini sekalipun terdiri dari bangsa sendiri.

Mahathir menggelapkan matanya terhadap MB-MB dari kalangan UMNO yang telah menjual negeri dan bangsanya kepada orang asing. Di Johor, apa yang telah dilakukan oleh MBnya sehingga sebahagian negeri itu kini telah tergadai kepada negara jiran? Di Pahang dan Selangor sebelum ini, apa yang telah dilakukan oleh MB-MB UMNO terhadap tanah-tanah dataran tinggi yang di atas terbina pusat kasino terbesar di rantau ini?

Dan kini Mahathir memainkan sentimen bangsa dan agama untuk memulihkan keyakinan orang ramai terhadap parti yang pernah ditinggalkannya semata-mata kerana protesnya terhadap seorang PM yang dilantiknya tidak mendengar kata-katanya.

Beliau berkata sudah ramai umat Islam di negara ini yang tidak mengamalkan tingkah laku dan cara hidup seperti yang dituntut dalam al-Quran dan hadis.

Mahathir cuba bercakap mengenai "perpaduan Islam" sedangkan beliau sendiri adalah musuh terhadap Islam dengan menuduh hukum-hukum Allah dengan perkataan-perkataan keji dan hina. Cuba lihat:


# "Hukum rejam kepada penzina adalah primitif." (kata Dr Mahathir Mohamad: 3 Mac 1994).
# "Apabila hukum rejam batu sampai mati kepada penzina dan potong tangan kepada pencuri, nescaya ramailah rakyat Islam yang mati dan kudung tangan. Ini sangat memalukan umat Islam kerana orang bukan Islam akan sempurna sifatnya dan boleh meneruskan kerja." (Dr Mahathir Mohamad: 14 Julai 1992).
# "Bagaimana kita boleh maju kalau orang Islam sudah tiada tangan dan kaki. Bagaimana mereka mahu bersaing dengan bangsa-bangsa lain kalau sifatnya sudah tidak cukup. Hukum hudud tidak sesuai dilaksanakan di negara ini yang mempunyai rakyat berbilang kaum dan agama." (Dr Mahathir Mohamad: 2 Mei 1992.
# "Saya akan memastikan bahawa negeri-negeri yang diperintah oleh BN tidak akan melaksanakan hukum hudud." (Dr Mahathir Mohamad: 1994).
# "Sukar dilaksanakan hukum syarak kerana masyarakat Malaysia bukan seratus peratus Islam." (Dr Mahathir Mohamad: 4 Ogos 1994).
# "Hudud tidak boleh dilaksanakan kerana sukar mendapat saksi yang tidak fasiq." (Dr Mahathir Mohamad: 3 Mac 1994, Nilam Puri).
# "Tujuan menutup aurat ialah kerana pada zaman Nabi, Arab Jahiliah mempunyai nafsu yang kuat sehingga sering menculik dan merogol wanita daripada kabilah-kabilah lain. Akibatnya ialah peperangan antara mereka yang tidak pernah tamat." (Dato' Seri Dr Mahathir Mohamad: 5 September 1997, PWTC, Perhimpunan Agung UMNO, pita rakaman).
# "Melaksanakan hukum hudud sehingga melemahkan orang Islam sehingga menjadi masyarakat kucar kacir dan ditindas oleh orang lain tidak secocok dengan ajaran Islam." (Dato' Seri Dr Mahathir Mohamad, ucapannya di Pasir Mas, Kelantan. 14 Ogos 1994, pita rakaman).


Last but not least, I would like to ask you, TDM, could you recall those that had attacked and sprayed you with a mace at the Kota Bharu airport a couple of years ago? Were they from PAS, PKR or DAP? No, not at all. They were from your own bloody party! Your party, UMNO, is surely at the brink of collapse. Nither the Malays, nor Islam.

Hei Mahathir, kami telah lama kenal kamu bahawa kamu hipokrit darjat tertinggi.


1Malaysia elegantly silent on recent 'racist' incidents: PM fights lone battle!

Posted: 24 Aug 2010 08:26 AM PDT

Monday August 23, 2010

Khairy: Don't let Najib fight lone battle

Compiled by Ann Tan

SIN Chew Daily reported Barisan Nasional Youth chief Khairy Jamaluddin as saying that the people should support Datuk Seri Najib Tun Razak and not let the Prime Minister fight a lone battle.
"The Government under the leadership of Najib is changing. Those who work with the Prime Minister should reform and not be afraid to change," he said in an interview.
He said Barisan Youth fully supported the 1Malaysia concept.
"MCA Youth chief Datuk Dr Wee Ka Siong can comment on issues affecting the Chinese community and I can give my views on problems faced by the Malays," he said.
"Sometimes, I can ask Dr Wee to speak for the Malays and I can speak for the Chinese because we represent all the communities."
Khairy said the Barisan would be in big trouble if they failed to convince the young people, as there were about three million new voters in the next general election.
"In general, young people think that the Barisan is sticking to the old ways, refusing to change and it is not open. What the younger generation wants is a new political culture," he said.
Khairy said 62% of the youths had yet to decide whether to support Barisan or Pakatan Rakyat in the next election.

 @ The Malaysian Insider

Najib acting like Pak Lah, Pakatan leaders claim

If you want to complain about traffic jams here, just look at the worse place; A100 km traffic jam in China

Posted: 24 Aug 2010 07:15 AM PDT

Does your blood boil when you get caught in a traffic snarl?

If so, then do spare a thought for motorists in China who have been stuck for the past 10 days in a traffic jam that stretches a good 100 km on a highway.

Trucks bound for the Chinese capital are barely moving on the Beijing-Tibet Expressway, formerly known as the Badaling Expressway, due to ongoing maintenance construction work.

Traffic authorities are struggling to cope with congestion on the major national expressway on which traffic has slowed to a snail's pace, Global Times reported on Monday. 

The congestion is expected to last for almost a month, since the construction is due for completion September 13. 

Local residents are profiting due to the massive traffic jam by overcharging drivers for food. 

Since August 14, thousands of Beijing-bound trucks have choked the expressway. Now traffic stretches for over 100 km between Beijing and Huai'an in Heibei Province and Jining in Inner Mongolia Autonomous Region, China National Radio (CNR) reported. 

Minor traffic accidents and broken-down cars have aggravated the jam. 

"Insufficient traffic capacity on the National Expressway 110 caused by maintenance construction is the major cause of the congestion," a publicity officer with the Beijing Traffic Management Bureau told the Global Times. 

The National Expressway 110 is available to trucks with a carrying capacity of eight tonnes and more. The road had suffered serious damage due to the great volume of heavy trucks. 

This month there have been more trucks carrying excessive coal or fruit, but the Beijing section of the Beijing-Tibet Expressway is available only to trucks with a weight of less than four tonnes. 

Traffic congestion and road safety have become major concerns for Chinese motorists. 

Some kill time by playing cards, while some wait patiently. 

In the latest bout of congestion on the Huai'an section, a truck driver surnamed Huang,

told the newspaper that he suffered "double blows". 

He said: "Instant noodles are sold at four times the original price while I wait in the congestion." 

"Not only the congestion annoys me, but also those vendors," he joked. 

Wang, driving from Hohhot to Tianjin in a coal truck, had been on the Huai'an section for three days and two nights. 

"We are advised to take detours, but I would rather stay here since I will travel more distance and increase my costs," said Wang. 

The Beijing-Tibet Expressway and the Highway 110 are two of the major routes leading to Beijing. 

The huge traffic jam has failed to dampen spirits with some people joking that "concerts should be held at each congested area every weekend, to alleviate drivers' homesickness". 

About 400 traffic police officers are on duty to maintain order and to prevent further accidents. 

Some critics attribute the worsening congestion to poor road planning and lack of proper implementation of regulations. 

"If there's no traffic jam in the city, that would be news," said Niu Fengrui, director of the Institute for Urban and Environmental Studies at the Chinese Academy of Social Sciences. 

"Our government should pick up the pace of urban infrastructure construction and spend some of its budget," he said. 

Source:A100 km traffic jam in ChinaMigrant Workers Feel Pinch

Posted: 24 Aug 2010 06:58 AM PDTPlight of Singapore’s Migrant Workers

Posted: 24 Aug 2010 06:53 AM PDTPlight of migrant workers

Posted: 24 Aug 2010 06:49 AM PDT

The problems facing migrant workers have been brought to the forefront again following the gruesome death of two Bangladeshi workers at a construction site in Bangsar, Kuala Lumpur on 8th March 2009.

The two Bangladeshi workers were crushed to death by a ton of concrete bricks that fell from the 22nd floor of the almost-completed UOA Bangsar Tower after a crane cable snapped. The site is just a stone's throw from Malaysiakini office in Bangsar Utama.

Incidents like this one are not uncommon in the country,as Malaysiakini finds out after contacting various migrants' rights activists and organisationsMy Heart Beats Like A Crazy ...

Posted: 24 Aug 2010 06:44 AM PDT

Take One

There are a few signs that indicate when you start getting old. This evening wifey and me were on the way back from one of our shopping sessions. On the way back to our neighbourhood we have to pass by a security point since the neighbourhood is now a gated community.

This passing of the security point is something that I do everyday and the guards all know me and the family pretty well. Most times, I'll just give them a friendly wave as I drive through. Today on the other hand, I slow the car, wind down my window and proceed to pay them toll!

*Shakes head in bewilderment*

I have no idea why the heck I did that but all I can say is that is surely one huge sign you're growing old and losing your mind. You should have seem the weird looks wifey gave me ... hahaha! Maybe I'll go and quietly do my camcorder reviews after this so as to avoid any more major embarrassing issues cropping up.


Take Two

Our cell phone these days are pretty high tech, what with all the camcorder facilities, camera functions, internet accessibility and hands free convenience. All these high tech facilities are designed to make life easier for us, right?

Then tell me why do people enable their hands free function and then proceed to HOLD the phone next to their mouths and talk into it? I mean, why the heck use hands free and then hold the phone and talk? I don't know, maybe my interpretation of hands free is skewered from the rest of the world.

I've even seen people with those hands free head sets plugged into their ears but they still hold the phone to their mouths and talk into it. And some of them do this while they're driving ... I mean, wtf? I wouldn't be surprised at all if they decided to watch a video while they were driving too!

Take Three

I think I posted about bad grammar on T-shirts before. Well, while shopping today, I came across another T-shirt with some pretty shady grammar that begged to have its picture taken. Here, read for yourself.


My heart beats like a crazy ...???

My body shake like a crazy ...???

*Rolling on the floor in laughter holding on to aching sides!*

That would sure make one hell of a digital video :D
.


A sad thing, the apathy over our brain-drain

Posted: 24 Aug 2010 05:29 AM PDT

Source:MKini_A sad thing, the apathy over our brain-drain by An Overseas Malaysian. Taken extracts and edited for my safety and to be also relevent to our country, Myanmar.

Bright, young minds attracted to study in our universities, doing internships in local companies, then staying back to contribute to our economic progress. Definitely not in my lifetime and probably not for the next few generations if nothing changes. Even if our universities can attract bright students to come over to study, and the government offers them a chance to stay back, why would they do so? Not if they realise they would eventually live as citizens with less than equal rights.

On the other hand, we are losing our brightest students to countries overseas like Singapore, Austrialia and the US. Many of our brightest students, having failed to get scholarships locally, opt to apply directly to overseas universites for scholarships. And these countries will be only too happy if they stay back after graduation.

Our government politicans continue to give the excuse that they cannot attract back their doctors and other professionals working overseas because of the pay. But for many of us working overseas, the pay is not the main stumbling block that prevents us from returning.

It is the thought of how our children will fare in our country, enduring what we have experienced: treated with less then equal rights and given less than equal opportunity. It is hard to accept that, after having lived for a while in a society where everyone is treated equal regardless of race.

But sadly, nothing will change, as many of our ruling party politicians do not consider the migration of professionals and brightest students overseas as a serious problem for the country.

 Home Ministry admits to poor standards at detention centres for illegal migrants

Posted: 24 Aug 2010 05:17 AM PDT

semenyih hunger strike 060904 detaineesMalaysia's Home Ministry admitted today to poor standards at detention centres for illegal migrants and trafficking victims, after a report labelled them "ticking time bombs".

"We must realise that these people in the depots are human beings and that they are also not prisoners, they must be treated humanely, they are not in prison so they shouldn't be treated like they are," he said.

The New Straits Times said that most of the 13 detention centres were insecure and that the detainee population of 7,000 – of which it said more than half were "hardcore criminals" – found it easy to escape.

"On a scale of one to 10, security at these camps is rated at only three," it quoted immigration director-general Abdul Rahman Othman as saying.

"These camps are old and do not have proper security installations to house detainees," he said according to the daily, which said some detainees were murderers and rapists awaiting deportation after serving jail time.

The Home Ministry's top civil servant Mahmood Adam (right) said it was developing a plan to tackle the situation and that a committee had been set up to review conditions.

"The situation in some of these depots are bad and the places are in urgent need of improvement," he told reporters.

Immigration activists say Malaysia is often used as a staging post for trafficking gangs moving people from Afghanistan and Burma to Indonesia and Australia. AFP

Source:MKini_Home Ministry admits 'lapses' at detention campsImam Rauf and the ‘One State Solution’ for the Israeli-Palestinian Conflict

Posted: 24 Aug 2010 04:46 AM PDT

Understandably, Feisal Rauf's assertion that the U.S. has more innocent blood on its hands than does al-Qaeda is getting lots of attention (see, e.g., Keep America Safe). Something else caught my eye, though. Way down toward the end of the transcript, we find him endorsing the "one-state solution" for the Israeli-Palestinian conflict (my italics):

We now have post-Zionism movements in Israel. We have a very broad spectrum of people in Israel who regard Israel as a nation state, as a secular state, as a multicultural state. The very fabric and demographic, and I would say even identity, of Israel has shifted enormously in the last 60 years since its founding. . . .

The differences, perhaps, may lie on whether the solution lies in the two-state solution or in a one-state solution. I believe that you had someone here recently who spoke about having a "one land and two peoples" solution to Israel. And I personally — my own personal analysis tells me that a one-state solution is a more coherent one than a two-state solution.


This is the "solution to Israel" preferred by the Muslim Brotherhood and the anti-Israel Left.

For the Islamists, the terror campaign of Hamas (which is the Muslim Brotherhood's Palestinian branch) is a method of keeping up the pressure. It is not something they believe will, by itself, destroy Israel. Terrorism is a means to an end, not an end in and of itself. The end in question here is the destruction of Israel as a Jewish state. Hamas is pledged to use violent jihad, but the important thing is accomplishing the mission, not how it is accomplished.

As I've pointed out before (I've even written a book about it), the Brotherhood and al-Qaeda are after the same bottom line: Islamist rule. The Brotherhood, however, distinguishes itself by being willing to work through available political and legal processes. Al-Qaeda, by contrast, rejects this, reasoning that this approach legitimizes non-sharia processes and, in any event, takes too long. The terrorism and non-terrorism methods of advancing the sharia agenda are far from mutually exclusive; in fact, they reinforce one another. And the non-terrorism approach has, for practitioners, the added advantage that Western opinion elites will laud them as "moderates" even though their agenda is the very opposite of moderate.

For the Brotherhood, Hamas's jihad (and Fatah's terrorism, and Israel's responses) create international pressure for a political solution. In that political solution, the idea is to turn the West's democracy infatuation and rhetoric against Israel, so that Israel is browbeaten into putting its character as a Jewish state up for a democratic vote. In the interim, the Arab population in Israel (now over a million) is swelling, and Palestinians insist on the "right of return" as part of any political settlement. Between this push for ever-higher Palestinian numbers in Israel and support from secular Israeli Jews who would be willing to trade Israel's Jewish identity for "peace," the Brotherhood is moving toward what it expects will be an electoral majority.

The idea is that once Israel's status as a Jewish state is delegitimized and democratically overturned, the Palestinian territories can be formally joined to Israel, and it will soon become a Palestinian Islamic state — at which point there will be no further need for democracy. That's the one-state political solution. It just happens to be the same as Hamas's terrorist solution: No more Israel.

For anyone who has studied how the Brotherhood operates, taken note of Rauf's Brotherhood associations, and listened to the imam's slippery answers to simple questions such as Do you believe Hamas is a terrorist organization?, none of this is surprising. But it does raise a question for the Obama administration as it pressures Israel to return to the negotiating table: If the official policy of the United States is that Hamas is a terrorist organization and that the solution to the Israeli-Palestinian conflict is "two states living side-by-side in peace," how can the State Department be using, for diplomatic missions to Arab states, an emissary who doesn't believe Hamas is a terrorist organization and who favors a one-state solution in which the Jewish state is disappeared? Andrew C McCarthy in the National Review


Inventing Moderate Islam

Posted: 24 Aug 2010 04:45 AM PDT

It can't be done without confronting mainstream Islam and its sharia agenda.

'Secularism can never enjoy a general acceptance in an Islamic society." The writer was not one of those sulfurous Islamophobes decried by CAIR and the professional Left. Quite the opposite: It was Sheikh Yusuf al-Qaradawi, the Muslim Brotherhood's spiritual guide and a favorite of the Saudi royal family. He made this assertion in his book, How the Imported Solutions Disastrously Affected Our Ummah, an excerpt of which was published by the Saudi Gazette just a couple of months ago.

This was Qaradawi the "progressive" Muslim intellectual, much loved by Georgetown University's burgeoning Islamic-studies programs. Like Harvard, Georgetown has been purchased into submission by tens of millions of Saudi petrodollars. In its resulting ardor to put Americans at ease about Islam, the university somehow manages to look beyond Qaradawi's fatwas calling for the killing of American troops in Iraq and for suicide bombings in Israel. Qaradawi, they tell us, is a "moderate." In fact, as Robert Spencer quips, if you were to say Islam and secularism cannot co-exist, John Esposito, Georgetown's apologist-in-chief, would call you an Islamophobe; but when Qaradawi says it, no problem — according to Esposito, he's a "reformist."

And he's not just any reformist. Another Qaradawi fan, Feisal Rauf, the similarly "moderate" imam behind the Ground Zero mosque project, tells us Qaradawi is also "the most well-known legal authority in the whole Muslim world today."

Rauf is undoubtedly right about that. So it is worth letting it sink in that this most influential of Islam's voices, this promoter of the Islamic enclaves the Brotherhood is forging throughout the West, is convinced that Islamic societies can never accept secularism. After all, secularism is nothing less than the framework by which the West defends religious freedom but denies legal and political authority to religious creeds.

It is also worth understanding why Qaradawi says Islam and secularism cannot co-exist. The excerpt from his book continues:

As Islam is a comprehensive system of worship (Ibadah) and legislation (Shari'ah), the acceptance of secularism means abandonment of Shari'ah, a denial of the divine guidance and a rejection of Allah's injunctions. It is indeed a false claim that Shari'ah is not proper to the requirements of the present age. The acceptance of a legislation formulated by humans means a preference of the humans' limited knowledge and experiences to the divine guidance: "Say! Do you know better than Allah?" (Qur'an, 2:140) For this reason, the call for secularism among Muslims is atheism and a rejection of Islam. Its acceptance as a basis for rule in place of Shari'ah is downright apostasy.

Apostasy is an explosive accusation. On another occasion, Sheikh Qaradawi explained that "Muslim jurists are unanimous that apostates must be punished." He further acknowledged that the consensus view of these jurists, including the principal schools of both Sunni and Shiite jurisprudence, is "that apostates must be executed."

Qaradawi's own view is more nuanced, as he explained to the Egyptian press in 2005. This, I suppose, is where his vaunted reformist streak comes in. For private apostasy, in which a Muslim makes a secret, personal decision to renounce tenets of Islam and quietly goes his separate way without causing a stir, the sheikh believes ostracism by the Islamic community is a sufficient penalty, with the understanding that Allah will condemn the apostate to eternal damnation at the time of his choosing. For public apostasy, however, Qaradawi stands with the overwhelming weight of Islamic authority: "The punishment . . . is execution."


The sad fact, the fact no one wants to deal with but which the Ground Zero mosque debate has forced to the fore, is that Qaradawi is a moderate. So is Feisal Rauf, who endorses the Qaradawi position — the mainstream Islamic position — that sharia is a nonnegotiable requirement. Rauf wins the coveted "moderate" designation because he strains, at least when speaking for Western consumption, to paper over the incompatibility between sharia societies and Western societies. Continue to Page 2 of Andrew C McCarthy's article in the National Review


No comments: