Monday, October 4, 2010

Lee Hyori is Top Girl

Lee Hyori is Top Girl


Lee Hyori is Top Girl

Posted: 04 Oct 2010 11:28 AM PDT

Korean pop star Lee Hyori modelling for the F/W 2010 collection of Top Girl [Kr] fashion brand. Smoking, literally…

Lee Hyori Top Girl fashion

Read the rest of this post »

Lee Hyori is Top Girl from YeinJee's Asian Blog


Tempat Mustajab Berdoa di Masjidil Haram<br><br>Antara tempat-tempat

Posted: 03 Oct 2010 09:31 PM PDT

Tempat Mustajab Berdoa di Masjidil Haram


Antara tempat-tempat yang mustajab untuk berdoa di Masjidil Haram ialah:

1. Di Multazam iaitu suatu kawasan antara Hajar Aswad dengan pintu kaabah seperti yang ditunjukkan oleh anak panah dalam gambar di bawah (di tempat polis berdiri).


Masa yang mustajab untuk berdoa ialah setelah pertengahan malam hingga azan Subuh. Di Masjidil Haram azan dikumandangkan sebanyak dua kali. Kali pertama untuk membangunkan penduduk untuk solat malam. Azan kali kedua ialah menandakan masuk waktu subuh. Maka rebutlah peluang untuk berdoa di Multazam pada saat ini. Apakah doa yang paling baik untuk dipohon di sini? Kata Tok Guru saya, pohonlah kepada Allah perlindungan daripada api neraka.

Cara berdoa: Letakkan kedua-dua tapak tangan, pipi kanan, dan dada kiri ke dinding kaabah. Kemudian berdoa.

2. Di belakang Maqam Ibrahim. Waktu mustajab ialah antara azan Subuh dengan solat Subuh. Di sini disarankan kita berdoa untuk mendapat kebahagian keluarga dan untuk kesembuhan penyakit.3. Di Belakang Telaga Zam-Zam iaitu kira-kira 7.5 meter kekiri dari 8 saf di belakang maqam Ibrahim. Sehingga pertengahan tahun 90an para jemaah boleh memasuki kawasan telaga zam-zam ini dengan menuruni tangga yang berasingan untuk lelaki dan wanita. Sekarang ini pintu masuk ke kawasan telaga zam-zam telah ditutup untuk meluaskan lagi ruang tawaf / solat. Namun kawasan telaga sekarang ini ditandai dengan sekeping marmar 4 segi selebar 1/2 meter dan berbingkai besi bewarna timah.


Masa berdoa di sini ialah pada bila-bila masa sahaja. Usahakan berdoa di sini pada waktu jemaah kurang sesak (agak lapang) iaitu di sekitar jam 10.00 pagi atau 2.00 petang. Di sini disarankan kita berdoa agar Allah s.w.t. melimpahkan ilmu kepada kita. Agar kita mudah menerima ilmu yang bermanfaat. Adalah sangat elok jika sebelum berdoa kita minum air zam-zam dan selepas itu berdoa seperti yang dilakukan oleh Ibnu Abbas.

Daripada 'Ikramah meriwayatkan, bahawa adalah lbnu Abbas Radhiallahu Anhuma apabila minum air Zamzam beliau berdoa (ertinya) : "Ya Allah ya Tuhanku! Aku bermohon kepadaMu supaya dikurniakan ilmu yang memberi manfaat, rezeki yang luas dan kesembuhan daripada segala penyakit." (Diriwayatkan oleh ad-Dara Qutni dan lbnu Majah).

4. Di Hijir Ismail dan di bawah pancuran emas. Waktu mustajab berdoa ialah di antara selepas Asar dan azan Maghrib. Di sini elok berdoa untuk mendapat kemurahan rezeki di samping kita bersifat qonaah iaitu rasa cukup ke atas rezeki yang Allah kurniakan. Juga di sini sangat elok berdoa untuk mendapat zuriat.

5. 2 meter sebelum rukun Yamani – bertentangan dengan multazam dipanggil Mustajaru ajair. Di sini juga mustajab untuk berdoa. Di sini kita boleh berdoa pada bila-bila masa. Antara doa yang baik di sini ialah agar orang yang berhutang kepada kita membayar hutang.

Kaedah berdoa di sini ialah dengan meletakkan tapak tangan kanan di dinding kaabah dan berdoa.


6. Di Rukun Yamani sebab dikatakan di sini Allah s.w.t. mewakilkan seramai 70 orang malaikat untuk mengaminkan apa yang kita doa. Jadi arah rukun Yamani adalah antara tempat yang paling mulia di Masjidil Haram.

7. Di hadapan pintu kaabah pada bila-bila masa.

8. Tempat sujud Jibrail dan Nabi s.a.w. ketika Jibril mengajar Nabi solat lima waktu. Satu meter ke kanan dari pintu kaabah. Tempat ini ditandai dengan ceramik bewarna coklat pada syazarwan sebanyak 7 keping.

9. Tempat asal Hajar Aswad (melekat ke dinding kaabah)- 3 meter dari tempat sujud Jibril, ditandai dengan marmar bewarna cream di syazarwan. Di atas marmar tersebut terdapat tulisan ayat kursi versi tulisan arab lama (tidak ada titik).Tempat-Tempat Mustajab Berdoa Di Masjidil Nabawi <br><br>Semasa di

Posted: 03 Oct 2010 09:46 PM PDT

Tempat-Tempat Mustajab Berdoa Di Masjidil Nabawi

Semasa di Masjidil Nabawi, sudah semestinya para jemaah akan berebut-rebut untuk mendapatkan ruang solat / berdoa di tempat-tempat yang mustajab untuk berdoa, terutamanya di Raudhah. Rasa tidak puas sekiranya tidak dapat solat atau berdoa di Raudhah. Sebab Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud: "Antara rumahku dan mimbarku adalah termasuk taman syurga dan mimbarku berada di atas telagaku" - Hadis riwayat Abu Hurairah ra. Berada di Raudhah bererti berada di taman syurga. Solat di Raudah bererti solat di taman syurga. Jesteru itu, Raudhah adalah salah satu tempat mustajab untuk berdoa. Maka dengan itu jemaah berpusu-pusu berebut untuk mendapatkan ruang solat di Raudhah. Di dalam Raudhah sendiri, terdapat beberapa lagi tempat yang dikenal pasti lebih afdal untuk berdoa iaitu:


1.
Di mehrab Rasulullah s.a.wMehrab Nabi dan Di Sebelah Kanan Ialah Mimbar Nabi:
Gambar dari Internet utk view yang lebih luas.
2.

Suasana Berhampiran Raudhah Sebelum Solat Subuh 12/05/2010 jam 4:29 am
Raudhah Berada Di Sebelah Kiri Gambar Ini.
Yang Kelihatan Mimbar Usmani bukan Mimbar Rasul.
Perhatikan, Tiang-Tiang Tidak Berwarna Putih -- Bukan Kawasan Raudhah

Inilah Kawasan Raudhah: Perhatikan Tiang-Tiangnya Bewarna Putih.
Gambar Diambil Pada 11/5/2010 jam 4:45pm - 2 jam sebelum Maghrib.


2. Di tiang aisyah

Rasulullah s.a.w. bersabda: "Di dalam masjidku terdapat satu tiang jikalau manusia tahu kelebihannya nescaya mereka akan mengadakan undian untuk solat di situ." Setelah Rasulullah s.a.w. wafat, para sahabat bertanyakan mengenai tiang tersebut kepada A'aisyah r.ah, tetapi A'aisyah r.ah enggan memberitahu kedudukan tiang tersebut. Namun setelah para sahabat pergi, kelihatan A'aisyah membisikkan sesuatu kepada anak saudaranya iaitu Urwah Ibnu Zubair. Setelah itu Ibnu Zubair sering melakukan solat di salah satu tiang di Raudah tersebut. Akhirnya tiang itu dikenali sebagai tiang A'aisyah. Sekarang ini pada tiang itu tertulis Usthuwanah Aisyah.


Tiang A'aisyah
Gambar Diambil Pada 11/05/2010 jam 4:45 pm Iaitu Selepas Solat Asar


3. Di tiang taubat

Iaitu tiang tempat sahabat, Abu Lubabah Al Anshari mengikat dirinya untuk beberapa lama dan berkata, Demi Allah saya tidak akan melepaskan ikatan ini hingga Allah mengampuniku dan Rasulullah s.a.w. melepaskanku."

Ketika Allah menurunkan ayat pengampunannya, baginda Rasul sedang berada di rumah istrinya, Ummu Salamah ra. Ummu Salamah berkata, "Aku telah mendengar Rasulullah saw tertawa di waktu dini hari, maka aku bertanya, "Apa yang membuat baginda tertawa dan semoga Allah senantiasa membuatmu tertawa gembira?" Rasulullah menjawab, "Abu Lubabah telah diampuni." Kemudian Ummu Salamah berkata lagi, "Bolehkah aku memberikan kabar gembira ini kepadanya wahai Rasulullah?" Rasulullah menjawab, "Boleh jika kamu menghendaki." Setelah itu Ummu salamah berdiri di pintu kamarnya --ayat hijab belum diturunkan--, kemudian berkata, "Wahai Abu Lubabah aku membawa berita gembira buatmu, Allah telah mengampunimu." Setelah orang-orang tahu tentang pengampunan itu mereka saling berlomba untuk melepaskannya, tetapi dia berkata, "Jangan, demi Allah! Biar Rasulullah sendiri yang melepaskanku.

Ketika Rasulullah melewatinya seusai salat Subuh, beliau melepaskannya dari ikatannya. Dari sini dinamakanlah tiang itu dengan tiang Taubat.

Rasulullah selalu menunaikan salat-salat sunatnya di tiang ini, selalu datang ke situ setelah salat Subuh, juga iktikaf sambil bersandar kepadanya.

4. Di mimbar rasulullah saw

Mimbar Nabi merupakan sempadan Raudhah. Sempadan tersebut ditandai oleh tiang bewarna putih dan juga karpet yang berwarna putih kehijau-hijauan. Di belakang mimbar ini terletak pangkin yang digunakan oleh mu'azzin untuk melaaungkan azan.


5.
Perhatikan Warna Karpet dan Juga Warna Tiang
Yang Menjadi Sempadan Kawasan Raudhah

Mua'zzin Sedang Melaungkan Azan Subuh
Pada 12/05/2010 Jam 4:12am


5. Kesemua kawasan raudah

6. Di Pangkin ahli-ahli suffah yang banyak meriwayatkan hadis daripada Nabi saw spt Abu Hurairah r.a., Abu Zarrin al-Ghafiri, dll.

Menunggu Masuk Waktu Maghrib Di Pangkin Ahli Suffah
Gambar Diambil Pada 12/05/2010 Jam 6:24pm

Juadah Untuk Berbuka Puasa Di Pangkin Ahli Suffah

Pangkin Ahli Suffah: Gambar Dari Internet

Usahakanlah agar kita dapat berada ditempat-tempat tersebut untuk melakukan solat-solat sunat spt solat taubat, solat tahajjud, solat hajat, berdoa, membaca al-Quran, berzikir, berselawat, beristighfar dan sebagainya.


Kredit: http://msaadhamid.blogspot.com


Pasca pemilihan Pena: Baha Zain yang tetap tenang

Posted: 03 Oct 2010 04:37 PM PDT


SALUT UNTUK MEREKA YANG BERANI

Posted: 03 Oct 2010 06:36 PM PDT


Pasca pemilihan Pena: Kegelisahan Mohamed Saleeh yang sebenar

Posted: 03 Oct 2010 08:11 PM PDT


Baca@ September

Posted: 03 Oct 2010 09:04 PM PDT

Seperti biasa, aku mulakan entri blog ini untuk Oktober dengan menyenaraikan bacaan aku sepanjang September 2010. Kekal dengan purata seminggu sebuah buku seperti berikut:

1. 70 Kisah Kehidupan 3 Orang Mursyidul Am Al-Ikhwan Al-Muslimin
2. Romlah: The Untold Stories
3. Menuju Kejernihan Hati, Ibnu Omar
4. Alexander adalah Zulqarnain, Muhammad Alexander

Buku pertama telahpun disentuh sedikit di sini, dan buku ke-4 dengan panjang lebar dalam entri terdahulu.

Selamat membaca dan dipersilakan berkongsi apa yang anda baca di sini. Wassalam.

©2010 Kecek-kecek Tok Mudin 3.0. All Rights Reserved.

.
Feed Ads By BidVertiser.comFeed Ads By BidVertiser.com

Related posts:

  1. Baca seperti Czechs! (Ini adalah entri ulangan, entri asal di sini.) Rakyat Republik...
  2. Kecek2 tentang Alexander adalah Zulqarnain 1. Alexander adalah Zulqarnain oleh Muhammad Alexander bukanlah jenis buku...
  3. Buku: 29 untuk 2009 Terima kasih kepada Zunar yang menerbitkan Perak Darul Kartun sebagai...

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


Sajak Ted Kooser (Memilih Pembaca)

Posted: 03 Oct 2010 08:48 PM PDT

Memilih Pembaca

Pertamanya, aku inginkan dia wanita jelita,
melangkah, hati-hati, pada puisi-puisiku,
di petang hari, di waktu paling sepi,
rambutnya masih basah di tengkuk
yang baru dicuci. Dia semestinya memakai
baju hujan, yang telah dicerna usia, serta kotor,
sebab dia tidak cukup wang untuk hantarnya ke dobi.
Di toko kedai buku dia mengeluarkan kacamata
lalu dibaca sepintas kumpulan puisiku. Dalam hatinya,
dia akan kata, "Dengan duit buat harga buku ini, aku
boleh gunakan untuk hantar baju hujanku yang kotor ini
ke kedai dobi." Dan ini dia pasti lakukan.

Terjemahan: Wan Nor Azriq


Cebu Pacific Air’s dancing flight attendants

Posted: 04 Oct 2010 10:41 AM PDT

Philippines' Cebu Pacific Air are testing something new with their pre-flight safety instructions, with the female flight attendants dancing to some hit songs while showing the demo instead of the usual serious stuff…

Cebu Pacific Air's dancing flight attendants from YeinJee's Asian Blog


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

favourite pass-time in malaysia: lodging police report

Posted: 04 Oct 2010 10:17 AM PDT

… and thus no wonder our police are so busy acting on these police reports that they have no time go be out there to catch criminals…. and oh of course they only act fast on police reports made by umno or umno"s proxy for extremism, perkasa.

i'm sure many of you would have been aware that lately there were so many reports, especially from perkasa and oh well… friends of perkasa espcially against opposition MPs. e.g. the police report against serdang MP teo for entering a surau, the police report against PJ MP tony pua for making a remark about doing away with discount for bumi buying house over RM500K. the police report against nurul izzah for an article she wrote about article 153, the police report against namewee's 'nah' video, the police report against a christian preacher of something happened 6 years ago…… the list goes on and on non stop (you get to know more from the hartal msm blog – mentioned below).  and at all those reports, sooner than you can say "i-bra-him!", the police had called in those people (who were reported against) for questioning.

wait! hold your horses. the best is yet to come… yesterday BTN deputy director, hamim, lodged a police report against the malaysian insider for reporting on his racist remarks of 'si mata sepet' and 'si botol'.  gosh! will the malaysian insider reporter be called in for questioning by the police soon? will perkasa demand for the reporter to be ISA-ed because the reporter, as the perkasa youth chief, aman, said is "jeopardising the country's racial harmony"?   and why is perkasa protecting hamin? more interestingly enough to ask – why did hamin, a civil servant, and obviously a umno member,  partner with perkasa to lodge the police report? what's this we hear… umno does not support perkasa, perkasa does not support umno?

incidentally, speaking about the perkasa youth chief, arman ,  the blog hartal msm had an interesting take about him being present at so many police report incidents.  read it ans see for yourself.UMNO Tiupkan Api Perkauman Untuk Kekal Berkuasa

Posted: 04 Oct 2010 09:55 AM PDT

Tindakan-tindakan perkauman pegawai awam akan berterusan selagi Umno memerintah negara ini, kata Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar.

Menurutnya, Umno tiada pilihan lain untuk terus kekal berkuasa selain terus meniupkan api perkauman seperti mereka lakukan sejak dahulu lagi.

"Apa lagi yang pemimpin Umno hendak cakap selain perkauman? Bila bercakap soal demokrasi, rakyat mencemuh mereka kerana mereka tidak demokratik.

"Bila bercakap soal ekonomi, penyokong-penyokong Umno sendiri mempersendakan mereka seperti yang terjadi kepada Program Transformasi Ekonomi (ETP) yang dicanang-canangkan oleh (Perdana Menteri, Datuk Seri) Najib (Tun Razak), " katanya.

Sebab itulah, kata Mahfuz, amaran Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd. Sidek Hassan kononnya kerajaan tidak akan bertolak ansur terhadap pegawai awam yang menyentuh soal sensitiviti kaum dan agama tidak lebih dari semata-mata cakap mulut atau 'lip service' sahaja.

"Kalaupun berlaku pegawai kerajaan bertindak mengapi-apikan perkauman, pemimpin Umno di dalam kerajaan akan berdolak-dalik dan tidak mahu mengambil tindakan.

"Lihat saja bagaimana (Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri) Muhyiddin (Yassin) berdolak-dalik dan dengan jelas enggan bertindak terhadap seorang pengetua di Kulaijaya, Johor dan seorang guru di Bukit Selambau, Kedah yang didakwa mengeluar kenyataan berbaur perkauman.

"Sedangkan, sudah berpuluh-puluh tahun kita lihat begitu ramai guru dan pegawai kerajaan yang dikenakan pelbagai tindakan tindakan semata-mata kerana menyokong PAS.

"Bila hendak mengambil tindakan ke atas guru-guru dan pegawai awam yang menyokong PAS, tidak pula timbul soal bidang kuasa antara Kementerian Pelajaran atau Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA)," kata Ahli Parlimen Pokok Sena itu.

Mahfuz bagaimanapun melihat perbuatan mengapi-apikan perkauman itu akan menyebabkan Umno semakin dilihat sebagai jenama yang jijik. -harakahdaily


Azmin is immodest

Posted: 04 Oct 2010 11:25 AM PDT

It was immodest for Azmin Ali to call Tun Dr Mahathir 'a fallen leader'. Some people may label Azmin a wretch for uttering such words while others would regard it as improper, like what DPM Muhyiddin said (here).

Perhaps Azmin, the PKR vice-president should look back at where he used to belong. When he was with Anwar Ibrahim at the DPM's office, he was full of praise for the former premier. I remember him describing Dr M as a leader everyone should respect and appreciate.

That was about 15 years ago. And now that he is with the Opposition, he finds it necessary to batter the 'warlord' whose Cabinet decided to sack Anwar. Or he was finding an 'overkill' element prior to the PKR party elections.

But still, I dont find it necessary to say such things, especially when you dont really understand what a fallen leader is. Obviously it is not Dr M, who has steered Malaysia into what it is today. With an average economic growth of 8 per cent throughout his 22 years tenancy as a Prime Minister, switching Malaysia from an agricultural to an industrial-based economy, reducing poverty from 28 per cent in 1980 to less that 4 per cent at the time of his retirement, placing Malaysia well on the diplomatic map, making Malaysia as one of the world's most competitive economies...etc, etc... you called him a fallen leader?

What Azmin said was a sock to Malaysia and the majority of its people who see Dr M as a true leader. Even those who used to call him a dictator and oppose his policies have high respect for him. For a politician as young as Azmin, such a statement backfires easily - not only from those who support the government but also from those who are not.

A fallen leader refers to someone who fails his country and his people, a leader who fails to bring about development to his country, someone who is highly corrupt, a leader who practices corporate and legalistic entity, one who puts his country into disarray, someone who cant accept defeat and a leader who easily sells his soul to foreign forces.

No, Dr M is not such. I think Azmin admits the fact but as he is with Anwar, he cant say good things about Dr M anymore. We can understand that.

I hope Azmin doesnt turn from 'bad to evil'. He can stay with the Opposition but he should stay clear with his own good conscience. He should be able to distinguish between the moon and the sun...


Offbeat roundup (October 4, 2010)

Posted: 04 Oct 2010 08:36 AM PDT

Offbeat snippets from various sources…

Chinese pig walks on two legs[1] Chinese university installs urinal in female restroom to save water consumption.

[2] Pig learns to walk on two legs (pic).

[3] World's largest sand sculpture.

[4] 50+ years of Japanese concept cars.

[5] WWF posters: If the tree falls, we all fall. If the ice goes, we all go.

[6] Delhi ropes in monkeys for Commonwealth Games security.

[7] Best Environmental Photos of 2010.

[8] Extreme and funny photographers.

Offbeat roundup (October 4, 2010) from YeinJee's Asian Blog


Dutch anti-Islam lawmaker challenges race trial judges

Posted: 04 Oct 2010 08:33 AM PDT

Mein Kampf

The Star:Dutch anti-Islam lawmaker challenges race trial judges By Aaron Gray-Block

AMSTERDAM (Reuters) – Dutch anti-Islamist politician Geert Wilders, a key player in efforts to form a new government, accused judges trying him on charges of inciting hatred of scandalous bias and demanded they be replaced.

Wilders, who has 24-hour police guard because of death threats, went on trial on Monday over comments including a comparison he made between the Islamic faith and Nazism.

The prosecutor, reacting to complaints about Wilders, originally said he was protected by the right to free speech, but a court overruled him and ordered that Wilders be charged.

Anti-racism group the Netherlands Admits Colour, which helped initiate the case against Wilders, has placed 100 comments by Wilders online to back its allegation that he is responsible for xenophobia and discrimination.

"I have said what I have said and I will not take one word back, but that doesn't mean I've said everything attributed to me," Wilders said before invoking his right to remain silent.

That stance prompted the presiding judge to say that Wilders had been accused by others of making statements while avoiding debate and that it appeared he was doing the same in court.

"I find it … inappropriate, improper and even scandalous the chairman of the court interprets this and commentates on it," Wilders said at a separate hearing hastily held to discuss concerns raised by his lawyer Bram Moszkowicz about the impartiality of the judges.

"The appearance of bias … has been invoked. A fair process is no longer possible," Wilders added.

But Geert-Jan Alexander Knoops, an international criminal law professor at Utrecht University, said it was difficult to assess whether the court had crossed the line as the remarks do not necessarily say anything about Wilders's guilt or innocence.

Judges adjourned the trial and will decide at about 1200 GMT on Tuesday on the issue of the judges' impartiality.

If the court rules in favour of the defence's objections, new judges must be imposed, delaying the trial for months.

GOVERNMENT ROLE

The trial comes at an awkward time for Wilders, whose party is poised to gain a powerful role in the running of the country through its support of a minority government made up of the Liberals (VVD) and Christian Democrat (CDA) parties.

A CDA congress voted in favour of entering into a minority government with support from the Freedom Party on Saturday, but remains split over the prospect of relying on Wilders' support. A final decision on the matter will be made on Tuesday.

"He divides, he creates hate, he creates conflicts between people. Some people can't accept this. Other people can," said Mohammed Rabbae of the National Council for Moroccans.

There was a small group of anti-Wilders protestors outside the heavily-policed Amsterdam court building on Monday and one protest banner said a Wilders-backed Dutch government would stand for "discord and polarisation".

If convicted, Wilders faces a maximum sentence of one year imprisonment or a fine, but would be able to keep his parliamentary seat.

In theory, the court could impose a sentence preventing him running for re-election, but such a drastic ruling is considered by legal experts to be highly unlikely.

In his 2008, film "Fitna" he said the Koran incited violence and in an opinion piece in a Dutch daily he compared Islam to fascism and the Koran to Adolf Hitler's book "Mein Kampf".

The case against him is reminiscent of the trial of French politician Jean Marie Le Pen, who was first convicted in 2005 for inciting hatred against Muslims. The European Court for Human rights denied Le Pen's appeal in April.

(Editing by Ralph Boulton)

Related Articles


Alhamdulillah, Thanks Allah, TDM is safe

Posted: 04 Oct 2010 08:28 AM PDT

The Stars:Dr M responding well to treatment

Tun Dr Mahathir Mohamad and his wife Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali pose for a photograph at Epworth Hospital in Melbourne, Australia, on Monday, Oct. 4, 2010. Dr Mahathir may be discharged from the hospital 'within the next few days,' his spokesman said.Suu Kyi to sue Myanmar junta over dissolution

Posted: 04 Oct 2010 08:22 AM PDT

Source_MInsider:Suu Kyi to sue Myanmar junta over dissolution

YANGON, Oct 4 – Myanmar's detained Nobel laureate Aung San Suu Kyi will try to sue the country's military rulers for dissolving her political party after it decided to boycott next month's election, her lawyer said today. 

Suu Kyi (picture), who is currently under house arrest for breach of an internal security law, told lawyers of her now defunct National League for Democracy (NLD) party to file a lawsuit with the Supreme Court.

"On her behalf we will demand that the court declares that the NLD is still in existence," lawyer Nyan Win said.

 Legal experts said it was highly unlikely the case would be accepted by the court, which usually rules in favour of the military regime that has kept Suu Kyi in detention for 15 of the last 21 years.

Some even suggested the move could anger the junta so much that it might seek to detain her longer to prevent her from trying to derail the formation of a post election government that is likely to be dominated by army generals. 

Suu Kyi's current term of house arrest is due to expire on November 13, six days after the country's first election in two decades and at a time when parliament will convene to choose a president.

"I don't think it's worth challenging the regime at this point," said a retired judge in Yangon. "It's sure to backfire and give the regime a pretext to to extend her house arrest." 

The NLD, which won the 1990 polls in a landslide but was denied the chance to rule, voted in March to boycott the polls because of "unfair and unjust" election laws and the continued detention of hundreds of its members.

The NLD was disbanded last month because it missed a May 7 deadline to re-register as a political party and was therefore declared an "unlawful association" by the election commission.

Without the NLD's participation, two parties backed by the military are expected to sweep the polls, meaning parliament will be dominated by serving generals or the army's political proxies.

The National Democratic Force, formed by a renegade NLD faction, is the biggest of the pro-democracy parties but is contesting only 14 per cent of constituencies nationwide. – ReutersPM Datuk Sri Najib kickstarts bid to reverse brain drain

Posted: 04 Oct 2010 08:10 AM PDT

Malaysian Prime Minister, Najib Tun Razak

Image via Wikipedia

Source_MInsider:Najib kickstarts bid to reverse brain drain

BRUSSELS, Oct 4 — Prime Minister Datuk Seri Najib Razak announced today that Malaysia's Talent Corporation will be launched in January to arrest the country's growing brain drain problem.

The exodus of local talent to more developed countries has threatened his vision of transforming Malaysia into a high-income nation by 2020.

"Previously, we waited for them to get back to us but this time we will seek them out," Najib told reporters here on last night.

"We will find out what it takes for them to consider going back home, and at the same time create more business opportunities and pay them wages that are more aligned with global wages," he said.

Companies have complained about the lack of skilled labour in Malaysia and economists have cited this problem as a hindrance in the country's ability to attract more high-technology industries. About 80 per cent of the country's workforce only has secondary school education.

About 700,000 Malaysians are currently living abroad, with half of them in Singapore, while the rest can be found mostly in Australia, Britain and the United States.

An Australian immigration agency in Perth with offices in Kuala Lumpur and Selangor has reportedly said that the number of Malaysians enquiring about moving to Australia had spiked by 80 per cent since 2008.

Last night, Najib pointed out that numerous government initiatives had been successful in injecting optimism among Malaysians abroad who now saw the opportunities for them to return and contribute to the country's development.

"They see a wider opportunity for them to play a role. I believe that if we can implement our programmes in the near future, their level of optimism will increase because they already like our new plans and strategies," said the prime minister.

Previous government attempts to lure back Malaysian expatriates, such as the Brain Gain Malaysia and Returning Expert programmes, however, have had little success.

They have attracted fewer than 3,000 applicants despite offering financial incentives like importing cars tax-free and efforts to ease access to permanent residency for foreign spouses.

Yesterday, Najib cited effective and swift execution of the programmes as the key to draw back Malaysian expatriates.

"I think the icing on the cake will be how fast we can implement the various projects and business opportunities that have been identified; only then will we be able to attract the Malaysian diaspora to consider going back," he said.

Many Malaysians living abroad, however, have reportedly cited racial tension and affirmative action policies among their concerns about returning to their homeland.

Although Najib has said that affirmative action would be made "market-friendly, merit-based, transparent and needs-based" under the New Economic Model, his deputy Tan Sri Muhyiddin Yassin recently stressed that the economic plan would protect the Malay agenda.

A sour reaction from Malay rights groups had also forced Najib to backtrack and call the policy a "trial balloon".

Economist Terence Gomez was reported as saying that it was crucial for Malaysia to change affirmative action policies and become more of a meritocracy to bring back the diaspora.

Meanwhile, London School of Economics and Political Science economics professor Danny Quah had pointed out that brain drain has had a huge impact on Malaysia's economic and industrial development for the past decade or longer.

Malaysia's growth rate dropped to an average of 5.5 per cent a year from 2000 to 2008, from an average of about 9 per cent a year from 1991 to 1997.

The country is also facing uncertain economic prospects with average GDP growth in the next five years projected to be just shy of the six per cent target Najib had set.

Foreign direct investment plunged a record 81 per cent last year and the World Bank has warned that a lack of human capital is a "critical constraint in Malaysia's ambition to become a high-income economy."

The number of Malaysian migrants rose by more than 100-fold in a 45-year period, from 9,576 Malaysians in 1960 to 1,489,168 Malaysians in 2005, according to the World Bank.

Malaysian migrants with tertiary education living in Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) countries, such as the United States, Canada, Australia, New Zealand and the United Kingdom, numbered at 102,321 in the year 2000.

Deputy Foreign Minister Senator A. Kohilan Pillay said recently that 304,358 Malaysians had migrated from March 2008 till August 2009 compared with 139,696 Malaysians in 2007.

Stars:Talent Corp to kick off in January: PM Najib By MERGAWATI ZULFAKAR

Initiative is to woo back Malaysians working overseas

BRUSSELS: The Talent Corporation, which has been tasked with encouraging Malaysian professionals overseas to return home, will start operating in January.

Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak said the Government was in the midst of hiring key personnel for the corporation, which will headhunt Malaysians who want to come back and work.

"We are creating more exciting things to attract Malaysians and foreigners to come back and play a part in the next level of growth.

 Prime Minister Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak and Datin Seri Rosmah Mansor meeting guests at a Hari Raya gathering in Brussels on Sunday. – Bernama pic by Mazlan Samion

"If we can create more opportunities, some of you might want to come back and those married to Belgians can bring spouses with you, they will be allowed to work.

"Our policy is to be more open because a society that is open will thrive in the 21st century. A society that is closed up will not attract the best brains, you will attract mediocre people and the good ones would have left the country and we will be a lot poorer as a result of that," he told some 200 Malaysians living in Belgium and Luxembourg during a Hari Raya gathering hosted by him and his wife Datin Seri Rosmah Mansor Sunday night.

The Prime Minister is in Brussels to attend the Asia-Europe Summit, which will end Tuesday.

Najib had announced the setting up of the corporation when tabling the 10th Malaysia Plan (10MP), saying the Talent Corporation would identify shortages in key sectors and attract and retain the necessary skilled human capital.

 Prime Minister Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul Razak addressing the guests at a Hari Raya gathering in Brussels on Sunday. – Bernama pic by Mazlan Samion

The Talent Corporation, will be under the Prime Minister's Department, and will provide an integrated skilled human capital blueprint with the cooperation of the public and private sectors.

Meanwhile, according to Bernama, Najib, in his speech, said Malaysia was going through an exciting time.

"We are now turning the bend and going the final stretch towards the year of reckoning … to become a developed nation by the year 2020," he said.

He also spoke of the 1Malaysia concept and said that it was not a slogan but a guiding philosophy for Malaysia in formulating policies and actions.

"It does not mean that everything will be perfect, or that once we have a concept, everyone will fall in line. You will have situations in which a few individuals will make remarks about certain things.

"But it doesn't mean that it is a failure," he said.

"It means that we really need the 1Malaysia concept." – Bernama

 

Related Articles


Keshvinder Singh Sertai PPP, Tidak Mahu Umum Berapa Habuan Yang Diterima.

Posted: 04 Oct 2010 09:41 AM PDT

Adun bebas Keshvinder Singh umum sertai PPP

Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) kawasan Malim Nawar, Keshvinder Singh yang sebelum ini keluar daripada DAP untuk menjadi wakil Bebas yang menyokong Barisan Nasional (BN), hari ini mengumumkan beliau akan menyertai Parti Progresif Penduduk (PPP).

Katanya, beliau memutuskan untuk menyertai parti komponen BN itu selepas dipelawa oleh Naib Presiden PPP Datuk Nik Sapeia Nik Yusoff.

Permohonan akan dikemukakan selepas Presiden PPP Datuk M. Kayveas balik dari luar negara tidak lama lagi, katanya kepada pemberita pada majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Yayasan Bina Upaya (YBU) dan Institut Darul Ridzuan di sini.

Keshvinder mengisytiharkan keluar daripada DAP pada 15 Jun lepas.

"Setelah mengambil kira PPP adalah sebuah parti yang dianggotai pelbagai kaum dan sesuai dengan jiwa saya maka saya menerima pelawaan itu," katanya.

Sementara itu, Menteri Besar Perak yang juga Pengerusi BN Perak Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir ketika ditemui pada majlis sama, menyifatkan hasrat Keshvinder itu sebagai keputusan yang bijak.

Beliau berkata BN sentiasa mengamalkan dasar pintu terbuka untuk menerima sesiapa saja untuk menyertainya asalkan mereka bersedia menerima perjuangan BN. — Bernama

Ulasan GB

Pertama, Keshvinder Singh tak dedah berapa jumlah "cash" beliau sudah dapat dengan langkah keluar dari DAP untuk jadi bebas kemudian sertai BN.

Beliau dahulu sekadar menafikan ada menerima habuan, katanya di dalam akaun banknya tak ada wang tersebut. Jawapan untuk membodohkan orang. Kalau terima duit tak semestinya masuk akaun sendiri, boleh guna nama orang lain.

Kedua yang ajak beliau serta PPP ialah Datuk Nik Sapeia Nik Yusoff. Kenal siapa Nik Sapeia? Yang tembak air lada ke mata Tun Dr Mahathir di Kota Bahru dulu.

Pada 14 Januari 2010, Majistret Azman Mustapha mendapati Nik Sapiea bersalah menyembur bahan pemedih mata ke arah Tun Dr Mahathir Mohamad pada 2006. Keputusan bersalah diputuskan Mahkamah Majistret Kota Bharu . Dia juga dituduh menyebabkan kecederaan kepada Datuk Ibrahim Ali (58), Mohd Nasir Muda (48), dan Suberi Sahidan (50) di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Pengkalan Chepa, Kelantan pada 11 pagi 28 Julai 2006.

Peguam Nik Sapeia iaitu Saseedharan Menon memohon hukuman penjara 6 bulan ditangguhkan kerana hendak mengemukakan rayuan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur. Raja Rozela Raja Toran menjadi timbalan pendakwaraya setuju dengan penangguhan itu.

Tiba-tiba pada 13 Mac 2010, Nik Sapeia menuntut saman malu RM20 juta kerana perniagaannya serta reputasinya terjejas. Defenden ialah Pegawai Penyiasat, Asisten Superintendan Baharin Mohd Noh; bekas Ketua Polis Kelantan, Datuk Zulkifli Abdullah dan Kerajaan Malaysia.

PPP sebuah parti saingan kepada MIC. Tetapi masa depan PPP dikatakan lebih malap lagi selepas pilihanraya umum 2008 dengan kekalahan Presidennya, Kayveas kalah di parlimen Taiping dengan majoriti 11,298 undi apabila mendapat 16,800 undi berbanding lawannya daripada DAP, Nga Kor Ming yang mendapat 28,098 undi.

Dengan senario itu, sebenarnya Keshvinder selepas ini akan bersara dari politik. tetapi ramai percaya beliau sudah menjadi seorang jutawan Cashvinder Singh.


Discriminatory and Prejudice

Posted: 04 Oct 2010 07:14 AM PDT

In today's (Sept 4, 2010) news report, it was quoted that the Kedah Department of Health will not recommend for service excellence for its staff if they are smokers, which I guess is the prerogative of the department concern which however is smack of discriminatory and prejudice against smokers for whatever reasons provided.

Whilst, in embarking on this, I hazard a guess that it is ok to be addicted to other substances and alcohol for one to be recommended for the service excellence award. One the other hand, what about those who play corporate politics, ass-kissers, backstabbers and practicing cronyism and nepotism?DSC00061

I believe that whatever it is, service excellence has got nothing to do with you being a smoker or not! Period!


Minor Milestones of Daryn Mishka from 115-125 days

Posted: 04 Oct 2010 07:09 AM PDT

At about 115 days Thida started trying to give very soft solid food, scraped avocado pear or alligator pear and smashed soft rice. She likes a lot, and show her anger if Thida and Ma Khin are slow to feed her.

When her mother came back from duty at HKL, the first thing she do was smile and move her lips against each other as if girls do to even the newly applied lipsticks. I immediately understand that because I showed her and teased her when her grandma was feeding her. She was actually telling her mother about her first experience of eating solid foods.

Below her update photos at 100 days about her kissing. Now if we ask her to touch us, she stretched her hand to touch our mouth or cheek.

Last night she hold the napkin, smell it, touch her mouth repeatedly and was happy holding that. Just like her mum and uncles.

Last night I was carrying her and walking, because of the TV3 midnight news, I stopped for a while in front of TV. We know that she used to look at the TV on and off but when the newscaster was alone talking, Daryn lookup, smile, nod her chin forwards and try to talk with her own words. She repeated three times like that because she thought the newscaster was talking to her.

Today (04-10-10) my wife told me that Daryn look at her mother in the morning (Fari is on leave today) and keep on telling Ah Poo, Ah Poo. Fari could not understand at first, later only Daryn's usual features when she want to defecate appear; sad anxious face in pain and usual noise came out, Fari understands that Daryn want to Poo Poo. It is typical for her because she used to pass motion once in every 2 or 3 days only.

(Sorry, I even have no time to read back once. I will edit later)

Related Articles


No comments: