Saturday, December 11, 2010

Straits Quay, Penang’s Latest Seafront Hangout PLace

Straits Quay, Penang’s Latest Seafront Hangout PLace


Straits Quay, Penang’s Latest Seafront Hangout PLace

Posted: 11 Dec 2010 09:14 AM PST

When I was back to Penang few weeks ago, I rushed to check out Straits Quay at Sri Tanjung Pinang, a reclaimed land somewhere between Tanjung Bungah and Tanjung Tokong, it's a new area on the island and it's the latest seafront hangout place in Penang. Yo. A combination of residences and commercial place, this place is cool and I am so proud of being a Penangite.

The place is very nice, by the sea and it's a little mall with seafront promenade, having cafe, bistro, restaurants and some shoplots. Unfortunately, not all the shops are opened, it's only part of it which make it kinda quiet at the moment.

And the best part is the seafront view. There's one place where you can overlook the Gurney Drive and the coastal of Penang, and it looks a bit like Victoria Harbour or Avenue of Stars in Hong Kong just that we don't have high skyscrapers and beautiful expensive light shows.

Although there's nothing much there, crowds started flowing in slowly. There's a fireworks display and Christmas countdown celebration at here too.

Still looking forward to more shops opening at there and some great development of Penang island. Yo.


5 Petua Untuk Dapatkan Anak Soleh

Posted: 11 Dec 2010 08:46 AM PST

5 Petua Lahir Anak Soleh

Allah SWT berfirman dalam surah ar-Rum ayat 30 yang bermaksud: "(Tetaplah atas) fitrah Allah yang menciptakan manusia menurut fitrah itu. (Hukum-hukum) ciptaan Allah tidak dapat diubah. Itulah agama yang benar. Tapi sebahagian besar manusia tidak mengetahui."

Dalam sebuah hadis riwayat al-Bukhari daripada Abu Hurairah : "Nabi Muhammad SAW bersabda yang bermaksud, "setiap anak dilahirkan dalam keadaan fitrah (tidak mempersekutukan Allah) tetapi orang tuanya yang menjadikannya seorang Yahudi atau Nasrani atau Majusi."

Sebenarnya, setiap manusia yang lahir ke dunia dalam keadaan suci bersih dan yang membentuknya menjadi baik atau buruk adalah kedua ibu bapanya sama ada secara langsung atau tidak langsung.

Namun, sebelum mahu membentuk anak menjadi salih, ibu atau bapa hendaklah berusaha menjadi ibu yang salihah dan bapa yang salih.

Justeru, pertama, perlu kita mempertingkatkan ketakwaan kepada Allah SWT agar anak meniru sikap yang kita paparkan. Jangan sekali-kali meninggalkan sembahyang atau apa-apa disyariatkan kita lakukan.

Kedua, banyakkan memohon kepada Allah SWT dengan menggunakan doa yang ma'thur iaitu doa daripada al-Quran atau Hadis.

Antaranya doa terbaik yang dipetik daripada al-Quran iaitu ayat 38 surah ali-Imran : "Rabbi Hab li Min Ladunka Zurriyatan Toiyibatan, innaka sami'ud du'a." Maksudnya: "Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik, sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan."

Begitu juga surah Ibrahim ayat 40: "Rabbij'alni muqiimas solati wamin zurriyati rabbana wa taqabbal du'a." Maksudnya: "Wahai Tuhanku Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankan doa permohonan ku."

Ketiga, suami isteri perlu hindarkan diri daripada sering bertengkar. Ini disebabkan, pertengkaran itu boleh menyebabkan wujud suasana tidak harmoni dalam hubungan suami isteri dan dibimbangi mempengaruhi anak.

Keempat, jauhi daripada melakukan perkara fasik atau maksiat. Apabila ibu atau ayah sukakan perkara maksiat boleh membawa kerosakan besar dalam hubungan suami isteri, begitu juga anak. Berusahalah mewujudkan suasana baik sebagai mana firman-Nya dalam surah ar-Rum ayat 21 yang bermaksud: "Dan antara tanda yang membuktikan kekuasaan-Nya dan rahmat-Nya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki) isteri-isteri daripada jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati (Sakinah) dan hidup mesra dengannya dan dijadikan-Nya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang (mawaddah) dan belas kasihan (rahmah)…"

Kelima, banyakkan membaca al-Quran ketika mengandung. Tidak semestinya membaca ayat pilihan seperti surah Yusuf dan surah Maryam. Sebaik-baiknya, baca sehingga khatam kemudian diulang. Begitu juga apabila anda ingin membesarkan anak, dengarkan anak dengan bacaan al-Quran kerana ia boleh mempengaruhi jiwanya. -feryco


新建溝渠數月坍塌‧劉永山抨豆腐渣工程

Posted: 11 Dec 2010 07:24 AM PST

SS9A/7路新建的溝渠發生坍塌,劉永山(左)批評為豆腐渣工程。左2起為陳友財、甯生、陳亞枸和葉再發。(圖:星洲日報)星洲日報雪隆 2010-12-11 10:44(雪蘭莪‧八打靈再也10日訊)新建的溝渠短短數個月便發生坍塌,甘榜東姑州議員劉永山直批豆腐渣工程,浪費公帑!他指出,位於雙溪威SS9A/7路與SS9A/17交界處的溝渠,大約在兩三個月前由聯邦村委會撥款所興建,無奈才短短數個月,其中2公尺長的溝渠,在不堪重型車輛日夜輾過的壓力下,便已坍塌。他召開新聞發佈會時批評這項工程。其他出席的包括村長陳友財、市議員助理葉再發、州議員助理甯生及陳亞枸。未按照施工指示"我們已向八打靈再也市政廳瞭解工程,坍塌原因因為施工時沒有按照市政廳的施工指示,當然我們也不排除所使用的洋灰不足所致。"他促請有關單位儘快將問題處理,否則不知情的駕駛人士可能因此不小心將車子駛入溝渠內,或在下雨天時造成水災。今晚


Flower-powered garbage truck

Posted: 11 Dec 2010 07:11 AM PST

Time to stop and smell the flowers. Whatever you do, try thinking positive like these men, whose job isn't the most positive in this world. 


ca-pub-5430283382112812


Perbetulkan PKR Segera Sebelum Rakyat Tolak Pakatan Rakyat

Posted: 11 Dec 2010 06:30 AM PST

Konflik dalaman PKR menghakis sokongan terhadap PR

PETALING JAYA: Konflik dalaman, masalah imej dan indentiti Parti Keadilan Rakyat (PKR) ketika ini dijangka menghakis sokongan pengundi terhadap Pakatan Rakyat (PR) dalam Pilihan Raya Umum ke 13 nanti.

Demikian menurut pandangan Pensyarah Kanan Universiti Malaya (UM), Profesor Dr Abu Hassan Hasbullah ketika ditemubual oleh FMT sejurus beliau kembali dari Vietnam semalam.

"Tidak dapat dinafikan sama sekali secara persepsinya dan diperkuatkan lagi oleh data dari kajian yang dibuat oleh UM baru-baru ini, berlaku kemerosotan kepercayaan politik terhadap PR hasil dari masalah imej, indentiti dan konflik internal PKR sewaktu proses pemilihan parti itu baru-baru ini.

"Ini paling ketara ketika berlangsung proses pemilihan pucuk pimpinan baru-baru ini. Ia lebih mendatangkan kesan apabila pemimpin-pemimpin PKR termasuk sebahagian calon bertanding tidak bijak memahami media, tidak bijak dalam mengatur perhubungan awam dan juga dari segi komunikasi.

"Ini telah mewujudkan gambaran corak atau fenomena yang mereka berkelahi sesama sendiri dan tidak mempunyai konsensus secara pragmatik, secara praktikal terhadap visi yang hendak mereka bawakan," terang beliau.

Menurut satu kajian yang dijalankan di dua negeri yang dikuasai PR, Kuala Lumpur dan Selangor oleh Pusat Demokrasi dan Pengajian Pilihan Raya UM (Umcedel) baru-baru ini, beliau berkata, "Kajian itu mendapati 52 peratus daripada 1,124 responden berkata konflik dalaman PKR telah menghakis keyakinan terhadap kepimpinan Dato Seri Anwar Ibrahim manakala 49 peratus pula berpendapat mereka kecewa dengan PKR.

Berdasarkan keputusan bancian itu lagi, sebanyak 43 peratus pula berkata perkembangan tersebut akan mempengaruhi keputusan mereka sama ada akan meberikan undi mereka kepada PKR atau sebaliknya pada pilihan raya akan datang.

PKR masih ada ruang

Bagaimanapun menurut Prof Abu Hassan lagi, keputusan tersebut masih bergantung kepada perkembangan semasa dan beliau tidak menolak kemungkinan PR, khususnya PKR sendiri masih mempunyai ruang untuk membaiki keadaan sebelum ketibaan PRU 13 nanti.

"Tetapi sejauh mana kemerosotan itu berlaku masih lagi dalam peringkat perkembangan. Kemungkinan ianya akan berubah atau sebagainya bergantung kepada demografi pengundi terbesar iaitu yang berumur 21 hingga 40 tahun yang kebanyakannya menyokong pemikiran alternatif iaitu PR.

"Jadi selagi tidak ada data demografi yang mewakili kelompok ini secara detail, masih ada ruang untuk penambahbaikan bagi menarik semula kepercayaan tersebut," ujar beliau lagi.

Sebelum ini dalam perkembangan bancian yang dijalankan oleh Umcedel tersebut, Anwar mendakwa laporan media yang memburukkan nama parti dan imejnya tidak mendatangkan kesan. -FMT

Ulasan GB

Apa pun alasannya, PKR perlu dibersihkan akibat daripada konflik dalaman mereka ekoran Pemilihan parti yang tercemar dengan pelbagai kes penipuan.

Ia memerlukan keberanian, ketelusan dan kejujuran untuk mengakui fakta bahawa insiden penipuan itu MEMANG BERLAKU dan justerunya, PKR telah menjadi bebanan kpada Pakatan Rakyat.

Benar tugas utama kita ialah menumbangkan UMNO BN, tetapi kita juga tidak mahu apabila kita menjadi pemerintah kita juga melakukan kerja-kerja yang UMNO BN telah lakukan terhadap rakyat.

Kita tidak mahu kemenangan sementara, yang apabila kita menang kita dijatuhkan semula akibat dari kegilaan untuk berkuasa dan merebut Putrajaya.

Rakyat kini amat kritikal dan sebarang penipuan walau sekecil mana akan tetap terbongkar jua.

Tidak ada pemimpin di atas dunia, walau pandai dan bijak macam mana sekalipun yang mampu terlepas dari hukuman rakyat, hanya lambat atau cepatnya sahaja.

Dan sesuatu jawatan yang dimenangi secara tidak betul (baca: haram) akan tetap hilang keberkatan dan pertolongan dariNya, malah akan terus menerima laknat dari Allah dan para malaikatNya disamping kutukan dari rakyat jelata sampai akhir dunia.


Allah or God

Posted: 11 Dec 2010 06:25 AM PST

"Truth About the Moon God"

 

Does it Mean God?

The word "Allah" is the perfect description of the "One God" of monotheism for Jews, Christians and Muslims!

Is "Allah" only for Islam and Muslims?
[No! It is for All Three Abrahamic Faiths.]

"Allah" is the same word used by Christian Arabs and Jewish Arabs in their Bible, centuries before Islam came.

On page one [1] of Genesis in the Old Testament, we find the word "Allah" seventeen [17] times.

Every hotel and motel has a Bible. Next time you see one look in the introduction, you will find samples of the different languages they have translated. For Arabic they have translated the verse in the New Testament in Arabic from the famous verse in the Gospel John 3:16 -

"For God so loved the world…"
- and the word the translators used in Arabic for "God" is the very same word used by Muslims around the planet, "Allah."
Where Does the word "Allah" Come From?

"Allah" comes from the Arabic word "elah"a god' or something worshiped. – (Arabic) means '

This word (elah) can be made plural (gods), as in "aleha" and it can be male or female just as the word in English can be "goddess."

"Allah" comes from "elaha" but it brings more clarification and understanding.

Allah = Has no gender (not male and not female)
"He" is used only out of respect and dignity – not for gender
Allah = Always singular – Never plural
"We" is used only as the "Royal WE" just as in English for royalty
Allah = Means "The Only One to be Worshipped"


အစၥလာမ္ တရားေဟာ (Islamic teachings in Burmese language)

Posted: 11 Dec 2010 06:05 AM PST

Islamic teachings in Burmese language Part 1

Islamic teachings in Burmese language Part 2

Islamic teachings in Burmese language Part 3

Islamic teachings in Burmese language Part 4

Islamic teachings in Burmese language Part 5

Islamic teachings in Burmese language Part 6

Islamic teachings in Burmese language Part 7

 Suami Cekup Isteri Bawa Lelaki Lain Ke Rumah

Posted: 11 Dec 2010 05:58 AM PST


Suami cekup isteri curang

ALOR SETAR: Geram kerana isterinya berlaku curang, seorang suami bukan saja nekad menghubungi Pejabat Agama Daerah Langkawi (Padal), tetapi turut menampar isterinya yang berusia 36 tahun bersama pasangannya berusia 50 tahun ketika mereka ditahan pihak berkuasa itu kerana disyaki berkhalwat di sebuah rumah di Kuah, Langkawi, awal pagi semalam. Gambar fail

Suami berusia 40-an itu dikatakan sudah hilang sabar dengan tindakan isterinya itu yang kerap membawa lelaki lain pulang ke rumah sejak beberapa bulan lalu.

Difahamkan, dia dan isterinya kini dalam proses perceraian dan tinggal berasingan sejak beberapa bulan lalu dan ia berkemungkinan berpunca akibat sikap wanita itu yang berlaku curang di belakang suaminya.

Menurut sumber Padal, pihaknya yang menerima maklumat daripada lelaki terbabit kira-kira jam 4 pagi bergegas ke lokasi dan mendapati keadaan rumah itu gelap dan pintu berkunci dari dalam.

Beliau berkata, selepas mengetuk pintu dan memberi salam, seorang lelaki berusia 50 tahun yang berseluar panjang dan tidak berbaju membukanya lalu membenarkan pemeriksaan dijalankan.

"Lelaki itu memberi alasan terpaksa membuka baju kerana basah kuyup akibat hujan ketika dalam perjalanan ke rumah wanita itu dengan menunggang motosikal.

"Hasil pemeriksaan menemui wanita terbabit yang memakai baju dan seluar ketat berada di dalam rumah itu dan dalam keadaan takut selepas mendapati suaminya turut berada bersama kami," katanya.

Sumber itu berkata, pasangan itu gagal menunjukkan sebarang bukti hubungan mahram atau suami isteri menyebabkan mereka ditahan kerana disyaki berkhalwat.

Katanya, ketika serbuan, seorang kanak-kanak perempuan dipercayai anak pasangan suami isteri itu yang berusia lapan tahun turut berada dalam rumah terbabit dan sedang nyenyak tidur.

"Suspek lelaki yang ditahan itu memberi alasan dia hanya menganggap wanita itu sebagai adik sendiri dan kerap menghantar makanan serta memberi wang kepadanya.

"Bagaimanapun, alasan itu tidak diterima kerana ketika serbuan dilakukan, pintu rumah itu berkunci dari dalam sehingga menimbul syak mereka melakukan maksiat," katanya.

Difahamkan, lelaki itu sudah mempunyai isteri serta tiga anak tetapi kerap ke rumah 'adik angkatnya' itu untuk berkongsi kasih sayang antara abang dan adik.

Lebih malang lagi apabila suri rumah itu dan pasangannya terpaksa bermalam dalam lokap pada malam itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Langkawi selepas tiada penjamin untuk menjamin mereka di pejabat agama.

Kes disiasat mengikut Seksyen 9(1) dan (2) Enakmen Kanun Jenayah Syariah Kedah 1988 kerana disyaki berkhalwat dan sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM2,000 atau setahun penjara atau kedua-duanya sekali. -hm


Selangor Speaker Teng gets ‘datukship’

Posted: 10 Dec 2010 06:30 PM PST


Mahu ubah kuasa, fahamkan anak muda - Samad Said

Posted: 08 Dec 2010 11:34 PM PST


SPRM akui penjawat awam Kelantan bersih

Posted: 08 Dec 2010 11:43 PM PST


Putrajaya jatuh, Umno akan kelaparan

Posted: 09 Dec 2010 06:45 AM PST


Bawa barang guna minyak, bukan air liur

Posted: 10 Dec 2010 01:45 AM PST


<a rel="nofollow" href="http://news.xinhuanet.com/english2010/world/2010-12/11/c_13644375.htm">Hillary Clinton to stress role of parties to end Mideast conflict</a>

Posted: 11 Dec 2010 12:00 AM PST

Dakwaan pecah Amanah RM1.5 Juta, Suami Isteri Mengaku Tidak Bersalah

Posted: 11 Dec 2010 05:04 AM PST

Suami-Isteri Didakwa Pecah Amanah RM1.5 Juta

GEORGE TOWN: Bekas ketua pusat khidmat pelanggan sebuah bank dan suaminya telah dicaj di Mahkamah Sesyen di sini Jumaat atas dakwaan pecah amanah melibatkan wang berjumlah lebih RM1.5 juta. Aishah Mohamed Rose, 49 dan Johari Ahmad, 53, dari Kangar, Perlis, mengaku tidak bersalah dan meminta supaya dibicarakan.

Mereka dituduh melakukan pecah amanah melibatkan RM1,578,191 milik Bank Muamalat Bhd Cawangan Universiti Sains Malaysia antara 23 Februari dan 7 Disember 2009.

Timbalan Pendakwa Raya, S. Devanandan pada mulanya mencadangkan agar mahkamah mengenakan wang jaminan sebanyak RM100,000 dengan seorang penjamin ke atas setiap seorang daripada mereka memandangkan ini adalah satu kes pecah amanah yang serius.

Beliau juga meminta mahkamah menahan pasport antarabangsa kedua-dua tertuduh itu.

Bagaimanapun peguam Jagdeep Singh Deo berhujah walaupun anak guamnya didakwa pecah amanah melibatkan satu jumlah wang yang besar tetapi sebenarnya tidak ada satu formula yang jelas bagaimana untuk menetapkan jumlah wang jaminan.

"Kedua-dua anak guam saya hanya mempunyai M50,000... dan mereka boleh menyerahkan pasport mereka kepada mahkamah," katanya.

Malah katanya, kedua-dua tertuduh juga telah memberikan kerjasama kepada polis sepanjang tempoh penyiasatan dilakukan.

Hakim Sitarun Nisa Abdul Azizkemudiannya menetapkan wang jaminan kepada RM50,000 seorang 17 Januari 2011 untuk kes mereka didengar.

Jika didapati bersalah kedua-dua suami isteri itu berhadapan dengan hukuman 20 tahun penjara, sebatan dan denda. -mstarFor the past few days I have been suffering anguished moments

Posted: 11 Dec 2010 04:23 AM PST

For the past few days I have been suffering anguished moments over what has happened between my son and his girl friend. I feel sad that they have parted ways. I need to console myself and get out of these feelings of despair. I am not happy at what my son has done but I cannot condemn him too much. Much as I adore the girl, I cannot encroach on her feelings and she has decided. I look towards happier days ahead and the peace of God to fill in me.


The Prayer of St. Francis of Assisi
Lord, make me an instrument of your peace,

Where there is hatred, let me sow love;

where there is injury, pardon;

where there is doubt, faith;

where there is despair, hope;

where there is darkness, light;

where there is sadness, joy;

O Divine Master,
grant that I may not so much seek
to be consoled as to console;

to be understood as to understand;

to be loved as to love.

For it is in giving that we receive;

it is in pardoning that we are pardoned;

and it is in dying that we are born to eternal life.


Les Anges dans nos Campagnes

Posted: 11 Dec 2010 04:17 AM PSTLes anges dans nos campagnes
Ont entonné l'hymne des cieux,
Et l'écho de nos montagnes
Redit ce chant mélodieux :
Gloria in excelsis Deo (Bis)

Bergers, pour qui cette fête ?
Quel est l'objet de tous ces chants ?
Quel vainqueur, quelle conquête
Mérite ces cris triomphants :
Gloria...

Ils annoncent la naissance
Du libérateur d'Israël
Et pleins de reconnaissance
Chantent en ce jour solennel :
Gloria ...

Cherchons tous l'heureux village
Qui l'a vu naître sous ses toits
Offrons-lui le tendre hommage
Et de nos cœurs et de nos voix :
Gloria ...

Bergers, quittez vos retraites,
Unissez-vous à leurs concerts,
Et que vos tendres musettes
Fassent retenir les airs :
Gloria ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

The Christmas song

Posted: 11 Dec 2010 04:02 AM PST

This is my favourite Christmas song, and I found it on You Tube! AND, some angel left the words there for anyone who was interested. Thank you, angel.Le feu danse dans la cheminée
Dehors on tremble de froid
Nuit de Noël, de sapins parfumés
Partout, tu fais naître la joie
Et au réveillon, pour les amoureux sous le gui
Les baisers seront permis
Les enfants, le coeur vibrant d'espoir,
On peine à s'endormir ce soir

Le père noël s'est mis en route
Sur son traîneau chargé de jouet et de cadeaux
Et les petits guettent et écoutent
La ronde folle des rennes dans le ciel

Et moi pour vous, je fais ce simple voeux
Qu'on échange depuis l'enfant dieu
Jeunes et moins jeunes soyez tous très heureux
Joyeux joyeux noël !


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sazali Sumbang Pingat Emas Acara Bina Badan

Posted: 11 Dec 2010 03:30 AM PST

Mr Universe Sazali Abdul Samad menang pingat emas pertama Malaysia di Muscat

KUALA LUMPUR - Juara Mr Universe enam kali, Sazali Abdul Samad, menyumbang pingat emas pertama Malaysia melalui acara bina badan kategori lightweight 70kg pada Kejohanan Pantai Asia Kedua Muscat 2010 yang berlangsung di Qurum National Park Amphitheater, Oman, malam semalam.

Aksi Sazali yang penuh berkeyakinan nyata menjadi tumpuan penonton dan mendapat tepukan gemuruh ketika melakukan persembahan gaya bebas dengan latar belakang muzik yang menggabungkan tema filem 'Robocop' dengan runut bunyi filem klasik lakonan Arnold Schwarzenegger, 'Conan the Barbarian'.

"Saya sangat gembira bertanding buat julung kali dalam Kejohanan Pantai Asia dan seterusnya menjuarai gelaran ini.

"Ini merupakan gelaran terbaru sebagai tambahan kepada kejuaraan yang telah saya raih sepanjang karier dalam sukan bina badan dan saya rasa sungguh teruja," katanya menerusi kenyataan yang dikeluarkan oleh Majlis Olimpik Malaysia hari ini.

Au Nguyen Hai dari Vietnam memenangi perak manakala Somsri Turimthaisong dari Thailand pula meraih gangsa. -Bernama


Momentum

Posted: 11 Dec 2010 02:36 AM PST

Here we go again, another long stretch without 'real' posts, just weekly Twitter updates. Well hey, at least I'm tweeting. Why aren't I blogging? I could blame Twitter, my busy schedule (consulting work during the day, teaching in the evenings, all the while trying to spend time with the boys), or some sort of writer's block. But here's my story, and I'm sticking to it: I haven't been blogging because I'm trying to finish writing the book I've been working on.

You may remember a mention or two of that book, since I've been writing it for FIVE YEARS. No, it's not a really long book. It's just that I've never been a full-time writer, so I've only been able to work on the book in spurts. Throw in a year in China, two kids, and an inability to stay focused, etcetera, etcetera, and you get a guy who should have finished his book long ago but…hasn't.

For anyone who doesn't know: The book is about Rizal Sahputra, a friend of mine from Aceh who was swept out to sea by the big tsunami of 26 December, 2004. He spent eight days floating in the Indian Ocean before being picked up by a passing freighter and dropped off in Malaysia. I started writing the book shortly after I met him in early 2005, and still haven't finished the damn thing.

It's all good, I've been working on it quite a bit lately and want to keep the momentum going. I'm not really writing so much now, just revising; I should have a draft ready to send out by the end of this month. Still not sure who's going to publish it. Hopefully that phase of the book won't take as long as writing it has! Anyway, it will be out in the world eventually, God willing. In the meantime, an excerpt will be appearing soon in a book published by Sharon Bakar and Bernice Chauly. The book is a collection of some of the highlights from the last couple of years of their Readings events. Woohoo, I'm a highlight! My contribution to the book is entitled The Six Maidens. Watch for it!

So I think my blogging will be pretty light from now until the end of the year. I plan to come back all rejuvenated in the new year, though. Every ending is a new beginning, right?

Speaking of beginnings: If anyone reading this happens to be in Kajang tomorrow (12 December), drop in at Klinik pergigian Dr. Leen in Reko Sentral, Kajang. Leen's having her official opening ceremony from 3 to 6 pm. We'll have enough home-cooked food for about 100 people, including delicious kacang pool. Mmmmm I just love kacang pool. Feel free to drop in and celebrate with us.


No comments: