Monday, June 27, 2011

Hazy Penang And Gurney Drive

Hazy Penang And Gurney Drive


Hazy Penang And Gurney Drive

Posted: 27 Jun 2011 11:05 AM PDT

Hazy weather had intruded Penang again which ugly-fied the view of the beautiful Penang. The hazy weather have been around for a few days already. Everyday I wake up, I tried to look out the balcony to look for a clear blue sky but the haze disappointed me.

It's not clear out there. It's blurish. It's not fog, it's haze, it's warm and it's smelly. Industrial waste and forest burning are causing this and we can't really do anything about it. I believe Beijing is in fact more worse than us. Haha.

Luckily, the heavy downpour which happened in the afternoon cleared the sky for some time. So, yay!

Hopefully, it's big blue sky again so I can go out and take more photos! =D This post is so random. Haha.


RM17juta Dibelanjakan Untuk Lawatan Rasmi PM Dan Isteri Dalam Tiga Tahun Membuktikan Cogan Kata 1Malaysia Hanya Untuk Mengaburi Mata Rakyat

Posted: 27 Jun 2011 10:42 AM PDT

Dalam ketika rakyat seluruh Malaysia teruk menghadapi kesan kenaikan harga barangan dan inflasi, rakyat kini dikejutkan dengan berita bahawa sebanyak RM17 juta wang rakyat telah dibelanjakan untuk lawatan rasmi Perdana Menteri, Najib Tun Razak dan Isterinya Rosmah Mansor dalam masa tiga tahun dari 2008 hingga Jun 2011.Jawapan ini diberi oleh Jabatan Perdana Menteri semasa menjawab soalan di Dewan


Straits Quay, Penang #2

Posted: 27 Jun 2011 10:29 AM PDT

My hands have been feeling itchy lately as they keep wanting to press the camera shutter button of my new camera. =D To ease my itchiness, I went to Straits Quay in the afternoon to press a feel shutters on my camera. I haven't really been there during the afternoon and when the sun is hanging high above my head.

It was a quiet Monday afternoon and Straits Quay was, quiet. Feeling bad for the restaurant and cafe owner as there's so little people visiting their shops at that time. If it's at Singapore or Hong Kong, there will be people almost at anytime. Guess Penangites are too lazy to come out to spend time at the cafe or perhaps selfish to buy themselves expensive beverage.

IMG_0111-1

I went there with my girlfriend, Hueisean. It was windy and the warm sea breeze blows on my face which it's not really a good time to spend outdoor.

Took some shots of her of course as she had become my spontaneous model. It's not all about building, landscape and random people anymore. After changing a new camera, my feel in photography is getting stronger again, it's like boost up which makes me want to takes more photos! =D

Straits Quay is a good hang out place and the concept is great, somehow it's not really accessible to public as there's no public transport going there. And the pubs only opens till 1am because there's residence on top of it, so no live band and late closing, which is not that good.

Anyway, it's a good place for some better dining experience and a new spot to hang out in Penang.

Heart for LIKE. =D Do press the LIKE button. Weeeee.


People’s Court At Sunset

Posted: 27 Jun 2011 10:04 AM PDT

IMG_0483

People's Court is one of the oldest flat in Penang, located somewhere near Cintra Street and Campbell Street. It was a place where all people lived happily and a majority of Chinese living there. Until today, the flats are still there with shop lots surrounding the place and now mostly elderly or old Penangite lives at there.

My family always loves to dine at the Chinese restaraunt, Boey Chong Kee which situated right below the People's Court flat. =)


Harvest of the Day – Super Spinach!

Posted: 27 Jun 2011 09:32 AM PDT

Surprise.. surprise! Look what we have growing in the most secluded corner in our garden… That's spinach! Or bayam! Or amaranth! Or Popeye's favourite! Aren't they glorious?

Those leaves are so huge and healthy! And they grew so fast, this whole spinach patch is a surprise even to myself. You see, Azman was saying that he wanted to start a new vegetable patch… and as usual he went bla bla bla… and I went ya ya ya… masuk telinga kiri keluar telinga kanan… yata yata yata… (sorry Daddy! hehe)

 


And last Saturday he finally managed to pull me out to the back and look at his prized kebun sayur. Hidden behind my ginger shoot (bunga kantan)  and daun kari plants, he has been growing organic bayam that never looks so good.


Pokok sayur bayam, bunga kantan & daun kari

And as usual, the plowing, watering, building the patch etc is done by the hardworking man but harvesting must be done by the camwhoring woman. Tadaaa…. Rasa nak tampar je muka sendiri kat gambar bawah ni… haha! Anyway, below pic is the proof that homegrown vege is way much better than those you can find in the supermarket.

These are strictly organic people! No pesticide no chemical fertilizer.

I think those who appreciate simple living, green environment and have a smallest piece of land should really try gardening. It is very satisfying to see the seeds you plant grow and even more satisfying if you can make a meal out of it. Like this batch of spinach was already served at dinner for the whole family.  I don't know which one is more happy, our heart or our tummy!

:) Have a nice day everyone!


Mengapa Polis Panggil Anwar, Tidak Panggil Pengerusi SUHAKAM? Takut?

Posted: 27 Jun 2011 09:31 AM PDT

Bersih: Polis panggil Anwar beri keterangan esok

KUALA LUMPUR, 27 Jun: Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dipanggil memberi kenyataan esok dipercayai berhubung seruan kepada rakyat agar menyertai himpunan BERSIH 2.0 dalam satu ceramah di Brickfield.

Menurut satu kenyataan Biro Komunikasi PKR lewat malam ini, Anwar yang juga Ketua Umum PKR itu diminta hadir jam 5 petang di IPD Dang Wangi.

"Notis 111 itu juga ada menyebut siasatan dibuat di bawah Akta Polis dan Akta Hasutan",kenyataan itu dipetik.

Dalam perkembangan sama, turut dipanggil untuk disiasat esok adalah Naib Presiden PKR Nurul Izzah Anwar dan anggota Lawyers for Liberty, Latheefa Koya dan Ahli parlimen PKR Subang, R Sivarasa Rasiah.

Petang tadi, polis turut merekod keterangan Sasterawan Negara Datuk A Samad Said dipercayai berhubung puisi 'hasutan' di majlis pelancaran BERSIH 2.0 pada 19 Jun lalu.

Siasatan berkenaan dijalankan mengikut Seksyen 4(1)(b) Akta Hasutan dan juga Seksyen 27(5) Akta Polis berhubung pengucapan puisinya dalam majlis berkenaan.

Selain A Samad, turut disiasat adalah pengerusi jawatankuasa pemandu BERSIH 2.0, Datuk Ambiga Sreevenasan. -HD


Bersih 2.0: Suhakam mahu Putrajaya benar himpunan aman 9 Julai

KUALA LUMPUR, 27 Jun – Di sebalik tindakan keras pihak berkuasa yang dilihat semakin meningkat, Suhakam mahu pentadbiran Najib membenarkan perhimpunan-perhimpunan aman termasuk anjuran Bersih 2.0 pada 9 Julai ini.

Pada masa yang sama, Suhakam berkata pihak-pihak lain yang merancang perhimpunan berkenaan agar melaksanakan hak mereka dalam keadaan terancang dan penuh tanggungjawab.

"Suruhanjaya akan memantau perhimpunan itu (dengan) sewajarnya," kata Pengerusi Suhakam Tan Sri Hasmy Agam dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini merujuk kepada perhimpunan aman yang dirancang oleh Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) pada 9 Julai dan juga perhimpunan-perhimpunan yang dilaporkan dirancang oleh Pemuda Umno dan Perkasa.

Pemuda Umno dan Perkasa mahu mengadakan perhimpunan balas membantah Himpunan Bersih 2.0 pada tarikh dan masa yang sama.

Bersih 2.0 mendakwa pihaknya hanya mengadakan perhimpunan aman bagi menuntut sistem pilihan raya yang bebas dan adil dengan diletakkan lapan tuntutan.

Hasmy berkata Suhakam mengulangi pendiriannya bahawa orang ramai mempunyai hak untuk berhimpun dan menyuarakan pandangan secara aman, sepertimana yang termaktub ddalam Perkara 10(1)(b) Perlembagaan Persekutuan serta Perkara 20(1) Perisytiharan Hak Asasi Manusia Sejagat.

Kata beliau, Suhakam mengulangi syor-syor yang telah dikemukakan sebelum ini kepada kerajaan untuk menghormati kebebasan berhimpun seperti yang terkandung dalam, antara lain laporan tahunannya kepada Parlimen serta permintaan bagi pemansuhan Subseksyen (2), (2A) hingga (2D), (4), (4A), (5), (5A) - (5C), (7) dan (8) Seksyen 27 dan Seksyen 27A Akta Polis 1967.

"Dan, mengesyorkan agar pihak polis menggunakan cara yang bersesuaian dan tanpa keganasan sekiranya mereka mendapati ia perlu untuk mengawal atau menyuraikan orang ramai semasa perhimpunan," katanya lagi.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein menegaskan pihak polis tidak akan mengeluarkan permit kepada mana-mana kumpulan yang mahu mengadakan perhimpunan pada tarikh tersebut.

Pihak polis sudah mula memanggil pihak penganjur ketiga-tiga perhimpunan itu.

Malah pihak polis juga sudah mula menahan mereka yang memakai kemeja-T Bersih 2.0. -TMI


Ulasan GB

Kenapa Anwar Ibrahim dan lain-lain yang dipanggil tetapi tidak Pengerusi Suruhanjaya SUHAKAM yang terang-ternag menyatakan " orang ramai mempunyai hak untuk berhimpun dan menyuarakan pandangan secara aman, sepertimana yang termaktub ddalam Perkara 10(1)(b) Perlembagaan Persekutuan serta Perkara 20(1) Perisytiharan Hak Asasi Manusia Sejagat."

Panggillah SUHAKAM! Ambil kenyataan mereka. Jangan hanya berani mengugut dan tunjuk kuasa kepada rakyat terbanyak tetapi menikus terhadap Suruhanjaya yang dilantik Agong.

Polis perlu bertindak adil. Perlu jalankan amanah tanpa diskriminasi dan pilihkasih. Tanpa perlu mengikut telunjuk UMNO BN. Tetapi apa yang berlaku kini semua terbalik. Polis hanya menjadi pak turut kepada UMNO BN. Kredibiliti dan integriti polis keseluruhannya terjejas lantaran itu.

Tak mengapa. Teruskan. Rakyat juga "ada kuasa" menukar kerajaan nanti sewaktu pilihanraya. Dan salah satu faktor UMNO BN kalah nanti adalah kerana polis yang bertindak menyalahgunakan kuasanya.


Jantan Tak Jantan, Laksanakan Dahulu Tuntutan BERSIH!

Posted: 27 Jun 2011 09:02 AM PDT

Laksana Dahulu Tuntutan Bersih, Baru "Anak Jantan" - Dr. Nasir

Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Razak perlu ada keberanian terlebih dahulu untuk menunaikan segala tuntutan yang dikemukakan oleh Bersih 2.0, jika mahu mencabar Pakatan Rakyat bersaing di arena itu pada pilihan raya umum akan datang.

Menurut Presiden Parti Sosialis Malaysia (PSM), Dr Nasir Hashim yang juga bekas tahanan Bersih 1 pada 2007, Najib sepatutnya hanya mencabar Pakatan Rakyat bertanding selepas beliau melaksanakan gesaan rakyat di bawah gabungan pertubuhan badan bukan kerajaan di negara ini yang mahukan pilihan raya adil dan bersih dilaksanakan di negara ini.

" Kalau kita lihat semua tuntutan Bersih, ia adalah tuntutan yang memang semua orang mahukan untuk dapatkan pilihan raya yang adil.

" Kalau ini dapat kita laksanakan, lepas itu kita boleh berlawan (secara adil). Sekarang ini kalau pilihan raya memang berat sebelah. Cuba kita lihat tuntutan Bersih itu, boleh mereka kata tidak mahu.. Kalau mereka tak mahu, maknanya mereka tak mahu pilihan raya yang bersih," kata Dr Nasir merujuk kepada pendirian Najib dan rakan-rakannya dalam Umno-Barisan Nasional(BN).

Semalam Najib mencabar Pakatan Rakyat untuk berdepan dengan Barisan Nasional pada pilihan raya umum ke-13 sebagai "anak jantan" dan bukan turun di jalanan untuk mengadakan himpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini.

Dakwa Najib, himpunan Bersih 2.0 bukan bertujuan untuk menyerahkan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong bagi menuntut pilihan raya yang adil dan bersih tetapi bertujuan mahu menimbulkan huru-hara dalam negara.

"Waktu pilihan raya, kalau anak jantan yang sebenar bila pilihan raya, bertandinglah . . . kalau berani, kalau bukan anak jantan buatlah di jalanan dan berdepan dengan undang-undang," Najib dipetik sebagai berkata ketika merasmikan Perhimpunan Agung Tahunan Parti Progresif Penduduk di Kuala Lumpur, semalam.

Najib juga turut memberi amaran bahawa beliau akan mempertanggungjawabkan segala insiden pada hari berkenaan kepada Pakatan Rakyat dan mereka yang menyertai perhimpunan berkenaan akan menerima "akibat" dari perbuatan itu.

Melihat kepada pendirian Najib dan tindakan polis mutakhir ini menahan sesiapa sahaja yang memakai pakaian berwarna kuning terutamanya yang mempunyai logo Bersih jelas mencerminkan ketakutan yang begitu memuncak dalam jiwa pemimpin negara itu.

" Najib sekarang ini memang paranoid, takut pada bayang-bayang sendiri. Nampak orang baju kuning pun tak boleh.

" Oleh kerana 2008, rakyat sudah berubah. Ramai orang yang mengundi kita... tetapi oleh kerana penyelewengan, kemenangan kita itu nampak kecil kita menang (majoriti undi)," katanya.

Oleh itu katanya, segala bentuk perundangan hatta nama Yang di-Pertuan Agong akan digunakan bagi mengekang kemaraan rakyat kerana mereka tahu tuntutan yang dibawakan oleh Bersih 2.0 akan meranapkan impian mereka mempertahankan Putrajaya.

" Sekarang ini kalau kita berentap, memang berat sebelah kepada dia (Umno-BN). Sebab itu mereka tak mahu ikut Bersih, mereka akan bermasalah, mungkin mereka akan jatuh.

" (Trend pengundian) ini yang mereka takutkan sebab kalau tidak ada penyelewengan, mereka tidak akan lepas (menang pilihan raya). Sebab itu tuntutan Bersih yang sememangnya adil, tidak ada satu pun yang boleh dipertikaikan kepada sesiapa yang mahukan pilihan raya adil, inilah yang harus diikuti.. tetapi mereka tak mahu itu. Jadi kalau kata nak bertanding secara saksama, tapi tak mahu ikut cara yang betul macam mana?," kata Dr Nasir. -tvsnews





This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Why does Umno still work with Communist Party of China? Umno hypocrite!

Posted: 27 Jun 2011 08:44 AM PDT

UPDATED @ 06:46:42 PM 26-06-2011
By Shazwan Mustafa Kamal
June 26, 2011

The home minister said today his orders to the police were to "take action to maintain peace and security." — file pic
HULU SELANGOR, June 26 — Datuk Seri Hishammuddin Hussein has defended the arrest of 30 Bersih activists in Penang under Section 122 of the Penal Code, saying today there were reasons to justify the police action.
The police said they are probing an alleged attempt by some Bersih activists to revive communism and are investigating 30 Parti Sosialis Malaysia (PSM) members, including Sungai Siput MP Dr Michael Jayakumar for "waging war against the Yang DiPertuan Agong."
Hishamuddin, who is the Home Minister, said that he had yet to be briefed in detail on the arrests, but stated that preliminary reports showed that the activists had "other agendas" in mind.
"I have not received a detailed report. But preliminary reports show that the movement, which was said to be mainly a "peaceful" demonstration, (had) other agendas (in mind).
"I believe in facts. I will wait for a further report, but my orders to the police from the start was follow the law, take action to maintain peace and security," he told reporters after opening the Hulu Selangor Umno division meeting here.
He did not elaborate on the reasons for the arrests, and stressed that it was the police who made the arrests and not him as he did not have the power to do so.
"It's not me who arrested them. The police decide," he said, adding that the public should look at the incident from a "wider perspective."
Deputy Penang police chief Datuk Abdul Rahim Jaafar said today that remand orders would be exercised in order to detain the 30 activists under Section 122 of the Penal Code.
The law was used to prosecute militant terrorist group Al Ma'unah who were involved in an audacious arms heist at an army camp and a tense standoff in the jungles of Perak in 2000.
Section 122 of the Penal Code states: "Whoever collects or attempts to collect men, arms or ammunition, or otherwise prepares to wage war with the intention of either waging or being prepared to wage war against the Yang di-Pertuan Agong or any of the Rulers or the Yang di-Pertua Negeri or abets the waging or the preparation of such war, shall be punished with imprisonment for life or imprisonment for a term not exceeding twenty years, and shall also be liable to fine."
"It's not as straightforward as the points (put forth) by Bersih ... Why do you need to have roadshows (throughout) the country?" Hishamuddin said.
The government has said it will not issue permits for Bersih's planned rally on July 9 that demands free and fair elections.

When will Umno sever all bilateral ties with China, given the fact that the Communist Party of China (CPC), also known as the Chinese Communist Party (CCP), is the founding and ruling political party of the People's Republic of China (PRC)?

Denouncing attempts by various groups to link the minor political group backing Bersih to "communists", Ambiga.said, "I don't know what it's about... They are caught in a time warp. Who talks about communists in this day and age?"

Indeed, Umno is in a time warp, an archaic party that is, slowly but surely, sinking like the Titanic! ;-)


UPDATED @ 06:49:41 PM 27-06-2011
By Debra Chong
June 27, 2011

Ambiga waves as she arrives at the Dang Wangi police station for questioning, June 27, 2011. — Picture by Choo Choy May
KUALA LUMPUR, June 27 — Despite being hauled up for police questioning today, Bersih chief Datuk Ambiga Sreenevasan insists the July 9 march for electoral reforms will continue as planned.
The prominent lawyer said she will also not apply for a police permit to hold the street demonstration as the home minister and the police have made it clear one will not be issued.
She then slammed the authorities for hauling up civil society members campaigning for electoral reform instead of engaging them.
"Instead of threatening people, engage with us," she urged the authorities, repeating the movement's statement made last night.
Ambiga also repeatedly called the arrests of Parti Sosialis Malaysia (PSM) members in Penang during the weekend "ridiculous", denouncing attempts by various groups to link the minor political group backing Bersih to "communists".
"I don't know what it's about... They are caught in a time warp. Who talks about communists in this day and age?" she quizzed, claiming the arrests were baseless.
The British colonial authorities battled communist terrorists from 1948 to 1960 in a police action called the Emergency and Malaysia later enacted the Internal Security Act (ISA) to allow detention without trial. The Communist Party of Malaysia (CPM) later laid down their weapons in 1989.
"Whoever wants to support Bersih, it's up to them. It's open to all citizens," she stressed.
Ambiga, who arrived at the Dang Wangi police station at about 2pm and left nearly two hours later, told reporters she had been questioned on three issues.
The first concerned the Bersih rally launched last week at the Chinese Assembly Hall here; followed by a recent police report in which she was accused of holding an illegal assembly outside the Jalan Travers police station; and the last was about her speech at a PKR-organised event held at the Girl Guides' Association in Brickfields on June 12.



Politically Correct Statements About Men and Women

Posted: 27 Jun 2011 08:07 AM PDT

She is not a BABE or a CHICK - She is a BREASTED AMERICAN.

She is not a SCREAMER or MOANER - She is VOCALLY APPRECIATIVE.

She is not EASY - She is HORIZONTALLY ACCESSIBLE.


She does not TEASE or FLIRT - She engages in ARTIFICIAL STIMULATION.

She is not DUMB - She is a DETOUR OFF THE INFORMATION SUPERHIGHWAY.

She has not BEEN AROUND - She is a PREVIOUSLY ENJOYED COMPANION.

She does not GET YOU EXCITED - She causes TEMPORARY BLOOD DISPLACEMENT.

She is not KINKY - She is a CREATIVE CARETAKER.

She does not have a KILLER BODY - She is TERMINALLY ATTRACTIVE.

She is not an AIRHEAD - She is REALITY IMPAIRED

She does not get DRUNK or TIPSY - She gets CHEMICALLY INCONVENIENCED.

She is not HORNY - She is SEXUALLY FOCUSED.

She does not have BREAST IMPLANTS - She is MEDICALLY ENHANCED.

She does not NAG YOU - She becomes VERBALLY REPETITIVE.

She is not a SLUT - She is SEXUALLY EXTROVERTED.

She does not have MAJOR LEAGUE HOOTERS - She is MAMMORALLY SUPERIOR.

She is not a TWO BIT WHORE - She is a LOW COST PROVIDER.

How to speak about a man and be politically correct


He does not have a BEER GUT - He has developed a LIQUID GRAIN STORAGE FACILITY.

He is not a BAD DANCER - He is OVERLY CAUCASIAN.

He does not GET LOST ALL THE TIME - He INVESTIGATES ALTERNATIVE DESTINATIONS.

He is not BALDING - He is in FOLLICLE REGRESSION.

He is not a CRADLE ROBBER - He prefers GENERATIONALLY DIFFERENTIAL RELATIONSHIPS.

He does not get FALLING-DOWN DRUNK - He becomes ACCIDENTALLY HORIZONTAL.

He does not act like a TOTAL ASS - He has a case of RECTAL-CRANIAL INVERSION.

He is not a SEX MACHINE - He is ROMANTICALLY AUTOMATED.

He is not a MALE CHAUVINIST PIG - He has SWINE EMPATHY.

He is not afraid of COMMITMENT - He is MONOGAMOUSLY CHALLENGED.

He doesn't UNDRESS YOU WITH HIS EYES - He has an INTROSPECTIVE PORNOGRAPHIC MOMENT.

-Author Unknown-


Chung Ling High School Sixth Form Food Fair

Posted: 27 Jun 2011 07:46 AM PDT

IMG_0302

Yeah, it's about my high school, Chung Ling High School again! I missed the super big food fair of Chung Ling High School few years back when I was Form 2, 14 years old and in between, the school didn't organized any food fair until just recently that the Sixth Form student organized a food fair and invited me to come check it out.


Zez Chien.

Since many of my high school friends are in the Sixth Form, so I went to meet them, though, I couldn't stay for long as I was working later that day.


See Rong Zhi.

From what I have known, the purpose of organizing the food fair was to fund for their graduation night.


Loke Yimei.


Jin Jie Tan, my classmate when I was form 5.

There's many food at the food fair, and some games stall too. Although not very super-overwhelming, but then I can see the enjoyment of them in promoting and selling the food and everyone enjoyed.


Sook Fang and Jane.


Chin Lai.

Even though it was just a short visit, I met friends, talked and ate breakfast at there too, before I proceeded to work at Queensbay Mall.


Juan Shong, my class monitor in 2009.

IMG_0300
Ong Kooi Jin. =D

IMG_0298

IMG_0299

I didn't get to check out the fun fair area as I was in a hurry, afterall, it was a fun short while at the canteen. Oh yeah.


Polis Dan Kerajaan Perlu Patuh Dan Hormat Gesaan SUHAKAM

Posted: 27 Jun 2011 07:37 AM PDT

Hak rakyat untuk berhimpun – Suhakam

PETALING JAYA: Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam) mengulangi pendiriannya ke atas perhimpunan Bersih, Pemuda Umno mahupun Perkasa yang akan diadakan serentak pada 9 Julai ini, sebagai hak orang ramai untuk berhimpun dan menyuarakan pandangan secara aman.

Menurut Pengerusinya Tan Sri Hasmy Agam (gambar), perkara itu termaktub di dalam perkara 10(1)(b) Perlembagaan Persekutuan serta Perkara 20(1) Perisytiharan Hak Asasi Manusia Sejagat.

Suhakam mengulangi syor-syor yang telah dikemukakan sebelum ini kepada kerajaan untuk menghormati kebebasan berhimpun seperti yang terkandung dalam, antara lain laporan tahunannya kepada Parlimen serta permintaan bagi pemansuhan Subseksyen (2), (2A) hingga (2D), (4), (4A), (5), (5A) – (5C), (7) dan (8) Seksyen 27 dan Seksyen 27A Akta Polis 1967.

Suhakam juga mengesyorkan agar pihak polis menggunakan cara yang bersesuaian dan tanpa keganasan sekiranya mereka mendapati ia perlu untuk mengawal atau menyuraikan orang ramai semasa perhimpunan dijalankan.

"Maka Suhakam menyeru agar pihak berkuasa untuk membenarkan perhimpunan aman itu diadakan.

"Dan kepada pihak-pihak lain yang merancang perhimpunan berkenaan agar melaksanakan hak mereka dalam keadaan terancang dan penuh tanggungjawab," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurut beliau, Suhakam juga akan memantau perhimpunan itu dengan sewajarnya.

Semalam Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata kerajaan tidak menolak kemungkinan menggunakan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) ke atas mereka yang terlibat dalam perhimpunan haram Bersih jika ia benar-benar didapati menggugat keselamatan awam dan negara.

Beliau bagaimanapun berkata, penggunaan akta tersebut buat masa ini masih belum diperlukan memandangkan pemantauan terhadap matlamat sebenar perhimpunan itu sedang dilakukan pihak berkuasa. -FMT


Bersih 2.0: Suhakam mahu Putrajaya benar himpunan aman 9 Julai
June 27, 2011

KUALA LUMPUR, 27 Jun – Di sebalik tindakan keras pihak berkuasa yang dilihat semakin meningkat, Suhakam mahu pentadbiran Najib membenarkan perhimpunan-perhimpunan aman termasuk anjuran Bersih 2.0 pada 9 Julai ini.

Pada masa yang sama, Suhakam berkata pihak-pihak lain yang merancang perhimpunan berkenaan agar melaksanakan hak mereka dalam keadaan terancang dan penuh tanggungjawab.

"Suruhanjaya akan memantau perhimpunan itu (dengan) sewajarnya," kata Pengerusi Suhakam Tan Sri Hasmy Agam dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini merujuk kepada perhimpunan aman yang dirancang oleh Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) pada 9 Julai dan juga perhimpunan-perhimpunan yang dilaporkan dirancang oleh Pemuda Umno dan Perkasa.

Pemuda Umno dan Perkasa mahu mengadakan perhimpunan balas membantah Himpunan Bersih 2.0 pada tarikh dan masa yang sama.

Bersih 2.0 mendakwa pihaknya hanya mengadakan perhimpunan aman bagi menuntut sistem pilihan raya yang bebas dan adil dengan diletakkan lapan tuntutan.

Hasmy berkata Suhakam mengulangi pendiriannya bahawa orang ramai mempunyai hak untuk berhimpun dan menyuarakan pandangan secara aman, sepertimana yang termaktub ddalam Perkara 10(1)(b) Perlembagaan Persekutuan serta Perkara 20(1) Perisytiharan Hak Asasi Manusia Sejagat.

Kata beliau, Suhakam mengulangi syor-syor yang telah dikemukakan sebelum ini kepada kerajaan untuk menghormati kebebasan berhimpun seperti yang terkandung dalam, antara lain laporan tahunannya kepada Parlimen serta permintaan bagi pemansuhan Subseksyen (2), (2A) hingga (2D), (4), (4A), (5), (5A) - (5C), (7) dan (8) Seksyen 27 dan Seksyen 27A Akta Polis 1967.

"Dan, mengesyorkan agar pihak polis menggunakan cara yang bersesuaian dan tanpa keganasan sekiranya mereka mendapati ia perlu untuk mengawal atau menyuraikan orang ramai semasa perhimpunan," katanya lagi.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein menegaskan pihak polis tidak akan mengeluarkan permit kepada mana-mana kumpulan yang mahu mengadakan perhimpunan pada tarikh tersebut.

Pihak polis sudah mula memanggil pihak penganjur ketiga-tiga perhimpunan itu.

Malah pihak polis juga sudah mula menahan mereka yang memakai kemeja-T Bersih 2.0. -TMI



Ulasan GB

SUHAKAM perlu dihormati, kerana ia sebuah Suruhanjaya Bebas yang ahlinya dilantik oleh Yang Dipertuan Agong.

Jika gesaan SUHAKAM itu tidak dipatuhi, jelas pihak polis dan Kerajaan tidak menghormati Yang Dipertuan Agong.

Dan jika perhimpunan BERSIH 2.0 dihalang juga, syaa meminta pesuruhjaya-pesuruhjaya SUHAKAM letak jawatan mereka sebagai protes kerana kehadiran mereka tidak dihormati oleh polis dan kerajaan yang ada.

Biar satu dunia tahu polis dan kerajaan BN tidak mematuhi Perlembagaan Persekutuan serta Perkara 20(1) Perisytiharan Hak Asasi Manusia Sejagat yang memberikan hak rakyat untuk berhimpun.


Zahid Hamidi Serlahkan Kejahilannya Terhadap Islam

Posted: 27 Jun 2011 06:06 AM PDT

Istikharah: Kejahilan Zahid terserlah

Gesaan Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi supaya pemimpin PAS solat istikharah berhubung video seks menyerlahkan lagi kejahilannya terhadap hukum feqah di dalam Islam.

Demikian Setiausaha Dewan Ulamak PAS Pusat, Dr Khairuddin Aman Razali sebagai respons kepada laporan Utusan Malaysia hari ini yang bertajuk "Nik Aziz digesa solat istikharah".

Kenyataan itu memetik kata-kata Zahid selaku Naib Presiden Umno yang berkata: Saya fikir mereka (pemimpin Pas) perlu melakukan solat sunat istikharah untuk memohon hidayah Allah sama ada segala kebenaran di sebalik video seks itu berpihak kepada Anwar atau tidak.

Khairuddin berkata, kenyataan itu menunjukkan Umno semakin tersepit pada hari ini.

"Tidak cukup dengan kebiadapan Utusan yang menyiarkan karikatur yang menggambarkan persepsi yang negatif terhadap Islam, pada hari ini kita membaca pula kenyataan Naib Presiden Umno yang menggesa supaya pemimpin PAS melakukan solat istikharah dalam menangani isu seks yang dikaitkan dengan seorang pemimpin pembangkang," katanya.

Jelasnya, solat istikharah tidak dilaksanakan untuk bertujuan yang bertentangan dengan hukum syarak.

Dalam isu ini, katanya seseorang itu tidak dianggap bersalah melakukan kesalahan zina selagimana tidak didatangkan dengan empat orang saksi.

Ini, ujarnya adalah peraturan yang telah ditetapkan oleh Allah SWT secara jelas di dalam Al-Quran dan Al-Hadis.

Ianya merupakan kaedah keterangan yang dipegang di dalam Islam.

Katanya, selagi mana tidak di datangkan 4 orang saksi maka sesorang itu adalah tidak bersalah dan tidak melakukan zina.

"Tiada seorang Islam pun yang berhak untuk keluar daripada ketetapan Allah SWT ini," tegasnya.

Justeru, beliau meminta para alim ulama di dalam Umno seharusnya menasihatkan pemimpin mereka supaya berhati-hati sebelum mengeluarkan apa-apa kenyataan yang berkaitan dengan urusan agama sebelum masyarakat turut menjadi haru biru dek kerana kenyataan tersebut. -HD


Nik Aziz digesa solat istikharah

KUALA LUMPUR 26 Jun – Pemimpin Pas terutamanya Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat digesa melakukan solat sunat istikharah, bagi mencari hidayah Allah untuk melihat segala kebenaran membabitkan skandal seks seorang pemimpin pembangkang.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, ini kerana bukti utama iaitu rakaman video seks, telah disahkan tulen oleh dua pakar Amerika Syarikat, Prof. Hany Farid dan Prof. Lorenzo Torresani bahawa pelakunya 99.99 peratus menyerupai Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Selain itu, katanya, bukti alibi kononnya Anwar bersama keluarga dan sedang berinteraksi di laman sosial Twitter serta Facebook ketika aksi seks berlangsung juga satu pembohongan, kerana sistem kamera liter tertutup (CCTV) menunjukkan Anwar berada di lokasi kejadian.

"Saya fikir mereka (pemimpin Pas) perlu melakukan solat sunat istikharah untuk memohon hidayah Allah sama ada segala kebenaran di sebalik video seks itu berpihak kepada Anwar atau tidak? Sebelum ini mereka buat solat sunat pohon kebenaran dan kebenaran itu kini tersedia.

"Mereka juga elok tengok dulu video tersebut, betul Anwar atau tidak, menyerupai Anwar atau tidak? Kalau Anwar, mereka kena buat ketetapan. Jangan buat tuduhan sebelum tengok kebenaran video tersebut," katanya kepada pemberita di Sungai Buloh, dekat sini hari ini.

Mengulas lanjut, beliau berkata, pemimpin Pas dan golongan yang menyokong perjuangan parti itu, harus membuka hati serta minda mereka untuk menerima fakta, bukan semata-mata membuat pendirian berdasarkan persepsi jika bercita-cita mahu memimpin negara.

Mengenai penafian berterusan Anwar, bahawa lelaki yang 99.99 peratus itu bukan dirinya, Ahmad Zahid berkata, rakyat Malaysia perlu mengadili moral ketua pembangkang tersebut berdasarkan maklumat pakar selain bukti sahih berbentuk rakaman video dan CCTV.

Dalam perkembangan berasingan, beliau yang juga Menteri Pertahanan berkata, pendirian kerajaan berhubung isu tuntutan bertindih di kepulauan Spratly kekal sebagaimana sebelum ini, iaitu segala permasalahan perlu diselesaikan melalui diplomasi dan bukan ketenteraan.

"Pendirian kerajaan dan negara yang terlibat kekal tetapi kita telah meletakkan anggota tentera di setiap terumbu yang berada dalam perairan negara. Soal tuntutan Vietnam, Filipina dan China kita tidak campur, kita hormati tuntutan negara-negara terbabit," ujarnya. -UM



Ulasan GB

GB dah ulas dahulu, bahawa pemimpin UMNO ini, dari Presidennya sampai kepada akar umbi, adalah mereka yang jahil terhadap Islam.

Mereka anggap agama itu urusan peribadi, mereka memisahkan pemerintahan dan kehidupan dari agama.

Para menteri UMNO misalnya, berapa ramai yang ada membaca Al-Quran?

Maka sebab itu kita dapati majoriti dari mereka mroyan dan meraban bila bercakap mengenai hal-hal agama.

Yang tahu serba sedikit bab agama pula terikat dengan cinta dan sayang kepada pangkat dan harta.

Itulah UMNO!


Ucapan Penangguhan YB Nurul Izzah Anwar- Ahli Parlimen Lembah Pantai

Posted: 27 Jun 2011 04:54 AM PDT

27 Jun 2011

Saya, Puan Nurul Izzah binti Anwar [LembahPantai] mohon mencadangkan agar Dewan ini ditangguhkan dengan merujuk kepada Peraturan Mesyuarat 17(1) untuk ucapan penangguhan mengenai kes Yong Vui Kong, yang telah ditangkap kerana mengedar 47.27 gram heroin di Singapura pada 13 Jun 2007.

Tan Sri Yang di-Pertua,

Peluang kedua untuk bertindak betul dan menjalani kehidupan bermakna:

Saya membawa perhatian dewan kepada kes melibatkan remaja Sabah berumur 22 tahun, Yong Vui Kong, yang ditangkap pada usia 19 tahun kerana memiliki 47.27 gram heroin di Singapura pada 13 Jun 2007.

Vui Kong dijatuhkan hukuman gantung pada 7 Januari 2009, dibawah Seksyen 5 (1)(a) Akta Penyalahgunaan Dadah Singapura dan kini sedang menanti pelaksanaan hukuman gantung tersebut.

Disebalik cercaan terhadap beliau, dilempar tuduhan selaku seorang pengedar dadah,Vui Kong sebenarnya merupakan mangsa keadaan, kemiskinan dan keruntuhan institusi keluarga.

Ketika berumur tiga tahun, ibu bapaVui Kong bercerai, dan ibunya mengalami tekanan mental serta pada masa itu masih seorang kanak-kanak dan terpaksa melalui pelbagai peristiwa menyedihkan.

Beliau terpaksa bekerja di lading kelapa sawit datuknya selepas sekolah, dibelasah seandainya terlewat pulang. Untuk memperbaiki kehidupan ibu dan dirinya, Vui Kong meninggalkan rumah pada usia 12 tahun dan 3 tahun kemudian tiba di kota Kuala Lumpur sebatangkara.  Kerana tidak tahan didera dan dihina, beliau berhenti kerja sebagai tukang masak dan menjadi ahli persatuan kongsi gelap, yang mengheret beliau untuk melakukan sesuatu yang melanggar undang-undang.

Malangnya, penderitaan Vui Kong tidak terhenti di situ. Beliau sekali lagi gagal diberikan keadilan apabila melalui perbicaraan yang tempang.

Empat hari sebelum penghakiman Mahkamah Rayuan pada 9 Mei 2010, Menteri Perundangan Singapura, K Shanmugam secara terbuka berkata, "Yong Vui Kong (yang dijatuhkan hukuman mati kerana mengedar 47 gram heroin) sangat muda. Tetapi, seandainya kami melepaskan dia (Yong), apakah mesej yang kami sampaikan?  Kami menyampaikan satu mesej kepada pengedar dadah asing, pastikan anda memilih seorang pemuda, atau seorang ibu kepada anak sebagai mangsa anda, dan peralatkan mereka untuk membawa masuk dadah ke Singapura."

K Shanmugam menambah, ini kerana orang sedemikian akan mencungkil simpati orang ramai jikalau ditangkap. "Seandainya kami tidak melaksanakan undang-undang, kita gagal menghalang kemasukan orang-orang ini."

Saya tidak mempertikaikan pelaksanaan undang-undang Singapura; yang dibantah adalah ketidakadilan didalam proses perbicaraan Vui Kong.

Kenyataan Menteri Perundangan Singapura ini  dibuat sedang permohonan  pengampunan belum difailkan lagi. Jelas sekali, kes Vui Kong telah tercemar dengan prasangka ini.

Kenyataan Menteri Singapura ini telah menafikan hak Vui Kong untuk memohon pengampunan Presiden. Ini kerana persetujuan jemaah menteri diperlukan sebelum permohonan pengampunan dikemukakan. Malangnya, kenyataan terbuka Menteri Perundangan telah mengikat keputusan terhadap Vui Kong.

Kegagalan melaksanakan keadilan juga berlaku kerana Ketua Hakim Singapura kini, semasa beliau menjadi Peguam Negara, telah member pendapat bahawa Presiden Singapura tidak mempunyai hak sendiri untuk member pengampunan, tetapi bertindak di atas nasihat cabinet Singapura.

Sehubungan itu, saya yang mewakili Dewan Rakyat yang mulia ini merayu kerajaan Malaysia melalui Kementerian Luar Negeri untuk mengambil tindakan sewajarnya bagi member peluang kedua kepada Vui Kong untuk kesnya dipertimbangkan atas meritnya sendiri dan melalui proses perundangan and pengampunan yang adil

Kerajaan Malaysia perlu campurtangan dalam kes ini, untuk memastikan kezaliman tidak berlaku kepada rakyat Malaysia di Negara asing.

Ini bukan satu pilihan tetapi satu kewajipan, malah hak Vui Kong yang terakhir dan menyeru agar kerajaan Malaysia menghentikan hukumanini yang telah dijatuhkan tanpa keadilan sepenuhnya dengan membawa kes ini ke Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ) untuk mendapat keputusan ICJ mengenai kuasa Presiden Singapura untuk mengampunkan seorang banduan.

Kerajaan Malaysia mampu melunaskan tanggungjawab ini. Pada tahun 2008, kerajaan Malaysia dan PAS bertungkus lumus, melakukan segala yang mampu untuk menyelamatkan Umi Azlim Mohamad Lazim yang dijatuhkan hukuman mati kerana mengedar heroin yang seberat 2.9 kilogram.  Akhirnya, Mahkamah Tinggi di Guangzhou meringankan hukuman mati kepada penjara seumur hidup.

Sehubungan dengan itu saya dan ahli-ahli Dewan Rakyat yang mulia ini merayu kerajaan Malaysia melalui Kementerian Luar Negeri dapat melaksanakan tindakan yang betul dengan mengikut saluran undang-undang antarabangsa bagi menuntut keadilan untuk Vui Kong serta rakyat Malaysia yang percaya kepada peluang kedua untuk setiap insan.

Nurul Izzah Anwar

Ahli Parlimen Lembah Pantai


HISHAMUDDIN - BE MORE CAUTIOUS IN WHAT YOU SAY

Posted: 27 Jun 2011 04:30 AM PDT

How erratic and insane can Home Minister Hishamuddin Hussein be by suggesting that the Army will be deployed, should the up-coming Bersih 2.0 rally scheduled for 9thJuly goes berserk. I protest vehemently to such a deployment, for I believe the Army should never to be used against a peaceful public rally.

Does Hishamuddin want to test the loyalty of the Army to response to his call? What right does Hishamuddin have over the Army, by suggesting such a dumb and thoughtless idea, when the people involved in the rally are ordinary and peaceful citizens of this country; some maybe his own family members? Does Hishamuddin think that this is a police state where public dissent or discontentment cannot be tolerated? Has he not learnt the lessons of the recent events in Egypt, Tunisia, Yemen and the current political upheaval in Libya? All these events started as a peaceful public protest against a 'tyrannical' government, but when physical force is applied onto the people, they will revolt. I am not surprised if the same will occur if force is applied to those attending the up-coming Bersih rally.

Let me remind Hishamuddin that the Army is not a tool to fool around with. His father Hussein Onn being trained as an Army Officer would be saying the same thing. We are not yet police state, and I do not think the Army would want to take orders from him; particularly when the order is to silence public opinion and protest. Being a lawyer and a lawmaker, he should have understood better that the nation's constitution give its citizen every right to a freedom of expression, and organizing a peaceful public rally is one way of expressing such rights.

I have complete faith and confidence in the current Army leadership in not wanting to be cowed by Hishamuddin's call for the use of the Army. I can also say for certain that the other two sister services of the Armed Forces would not want to be a tool of Hishamuddin. I am also confident that all retired military officer would share the same feeling that I have on the use of the Army against public rally. I am certain too that the consequences towards public security and disorder would be extremely severe if military troops were to be used, and this certainly is not what the nation wants.

My brotherly advice to Hishamuddin is to be more cautious in what he says, especially with regards to the use of the military forces, and to show due respect to His Royal Highness the King, for he is the Supreme Commander of the Malaysian Armed Forces.

CRUSADE AGAINST CORRUPTION


A must read for those asking what Bersih 2.0 is about (and why it's so important)

Posted: 27 Jun 2011 04:29 AM PDT

Consensus on unfair polls backs case for Bersih march
Lim Teck Ghee

Many Malaysians may be unaware of the considerable research work by social scientists - both local and foreign - that have unequivocally concluded that the country's record on free and fair elections has been abysmal. Analysis of this remarkable record of trickery, manipulation and gerrymandering by first the Alliance, followed by Barisan Nasional (BN), goes back for more than 50 years - in fact soon after the country received its independence.

Dishonest election conduct takes the following main forms:

1. the manipulation of electoral boundaries or gerrymandering,

2. the vast disparity of voter numbers among the constituencies,

3. the contamination of electoral rolls with phantom voters and other fraud,

4. the grossly unfair use of the governmental machinery and resources in support of ruling party candidates,

5. impersonation, multiple voting, ballot stuffing and other frauds in polling, counting and tabulation,

6. the rigid and opaque postal voting system,

7. the short campaigning period and selective restriction on campaign freedom,

8. the biased and distorted official media coverage ,

9. the inadequate and outdated regulations on election expenses and funding,

10. the ineffectiveness of or limitation in judicial remedy.

Adding to the above is the impotency of the Electoral Commission (EC). Lately, there has been an upsurge of political hooliganism which is increasingly coming from high levels and aimed at suppressing any expression of concern over the fair conduct of elections. Thus, it is not surprising that the leaders of the ruling party are confident BN will remain in power - by hook or by crook - for the next 50 years.

Malaysians interested in how the ruling parties have manipulated the electoral process to their advantage are spoilt for choice in the matter of reading material. Reference to the work of any of the following scholars will provide facts and figures on the truth behind the facade of 'democratic' elections in the country.

Among them are: Sothi Rachagan, Mavis Puthucheary, Noraini Othman, Lim Hong Hai, Wong Chin Huat, Harold Crouch, James Jesudason, John Funston, Rainer Heufers, Bridget Welsh, Ong Kian Meng, Mustafa K. Anuar, James Chin, William Case, Francis Loh Kok Wah, Andrew Aeria, Dan Slater, Simon Barraclough, Gordon P Means and Diane Mauzy.

A selection of excerpts from some recent published work is provided in the annex (see below).

Obliterated from media coverage

Unfortunately such accounts have been deliberately obliterated from national media coverage whilst the antics of Ibrahim Ali as well as diversionary issues are prominently broadcast and splashed in the papers.

The commentaries of media sycophants focusing on the purported economic losses likely from traffic disruption (aren't these columnists capable of finding better reasons to explain why the planned march should not take place!) are merely to hoodwink Malaysians whereas the more belligerent editorials resort to intimidation to discourage Bersih supporters marching.

Reading the independent and scholarly work on Malaysian elections should lead most in the country to conclude that the Bersih march has good reason to go ahead, if only to show to the rest of the world that BN's claim of democratic elections has been one of the oldest - if not the oldest - lie in Malaysian politics.

Annex

Excerpts from recent academic writing on elections

"…Thus, the electoral system contained built-in advantages for the Malay community. There was no realistic possibility of a non-bumiputra party's or coalition's "going it alone" and winning an election. The only way for Chinese and Indian politicians to participate in government was by allying themselves with Malays, inevitably as junior partners. In practice, only two types of government could emerge from elections: an all-Malay government or a Malay dominated coalition…"

Crouch, Harold (1996) 'Government and Society in Malaysia', St Leonards, New South Wales: Allen and Unwin Australia

"…Malaysia has institutionalised a semi-democratic political system. It does engage in elections, which provide for free choices, and the opposition has won seats. Yet the contest is not a fair one, given state dominance of the media, bias in government funding toward the incumbent BN, continuing electoral irregularities, and constituencies that are constructed to favour BN…"

Welsh, Bridget (2007), 'Malaysia at 50: Midlife Crisis Ahead?', Current History pp106, 699

"…We have demonstrated how the Barisan Nasional has managed to perpetuate its rule through various forms of electoral manipulation and administrative repressions. On one hand, its initial electoral strengths have been entrenched through control of franchise, alternation of international and administrative boundaries, malapportionment and gerrymandering of electoral constituencies, controlled electoral campaigns and polling irregularities. On the other hand, political opposition is disempowered with infringement of civil and political liberties, extensive patronage networks and abuse of federal apparatus to suppress intergovernmental competition. The opposition state governments are discriminated against and in some cases overthrown through direct federal intervention, while the local elections which the ruling coalition had largely failed to win were outright terminated since 1965…"

Wong, Chin-Huat, Chin, James and Othman, Norani (2010), 'Malaysia - towards a topology of an electoral one-party state', Democratization, 17: 5, 920- 949

"…In Malaysia, elections are not fair since basic political rights and civil liberties are restricted. Limitations to press freedom and to the right to associate and assemble, malapportionment, gerrymandering, and the financial advantages of the ruling parties are testimony to the systematic violation of fairness principles…"

Ufen, Andreas (2009), 'The transformation of political party opposition in Malaysia and its implications for the electoral authoritarian regime', Democratization, 16:3, 604-627

"..On average in 11 general elections in Malaysia, the opposition wins 45 percent of the votes, but due to the limits on the opposition within the electoral system, through gerrymandering, malapportionment and the impact of a first-past-the post system, and constraints on political organization for the opposition, holds less than 15 percent of the seats in parliament. In the 2004 election the BN won 63.4 percent of the popular vote, but won 91 percent of the overall seats…"

Welsh, Bridget, Suffian, Ibrahim & Aeria, Andrew (2007), 'Malaysia country report.' Asian Barometer

"…All mainstream media are directly controlled by either the government, such as Radio and Television Malaysia (RTM), or by companies that have a close link with the BN's top leadership, such as Utusan Malaysia, Straits Times, TV3, and NTV7. Their relationships with leadership make them favourable to the ruling BN…"

Mohd Azizuddin Mohd Sani (2009), The Emergence of new politics in Malaysia – from consociational to deliberative democracy', Taiwan Journal of Democracy, Vol. 5, No. 2: 97-125

"The Malaysian electoral system . . . [has been] so heavily loaded in favour of the government that it is hard to imagine that [it] ... could be defeated in an election."

Crouch, Harold (1996), 'Malaysian Government: Authoritarian Repression and Democratic Responsiveness', Ithaca: Cornell University Press

"…Further, these iterative electoral victories have extended some legitimating cover for the government's often sly legislation, habitual amendments to the constitution, manipulation of standing orders and question time, and elevation of loyalists to the largely ceremonial upper house. In sum, while the government can claim that Malaysia holds the longest unbroken record of elections in the region, it has not been established competitively. As Tun Razak noted in 1971: 'So long as the form is preserved, the substance can be changed to suit conditions of a particular country... '"

Case, William (1996), 'Can the 'Halfway House' stand? Semi-democracy and elite theory in three Southeast Asian countries', Comparative Politics, Vol 28, No 4, pp 437-464.

" …A further package of factors working in Umno's favour included an electoral redistribution, changes to electoral laws, and a 'cleansing' of the electoral roll. An electoral redistribution carried out by the Election Commission (EC) added 26 seats to Parliament, most in areas favourable to Umno in the south (Johor from 20 to 26, Selangor 17 to 22), and Sabah (20 to 25). The northern states of Kelantan, Terengganu and Kedah had no additions. Furthermore, several seats in Kedah won by PAS in 1999 were reorganised with a higher proportion of non-Malay voters, making a repeat PAS victory unlikely.

"…Traditionally, not issues but the 'three Ms' - media, money and machinery - are the key determinants of Malaysian elections. (It used to be the 'four Ms', before Mahathir retired.) The BN controls all television and radio stations, and all major newspapers, either through its control of government or party ownership. It uses this control to sell the virtues of the BN, and denigrate the opposition. An independent voice does exist in the form of the online newspaper Malaysiakini. Some opposition parties and NGOs also have their own publications on the internet and/or in hard copy. But such publications cannot reach a large audience.

"…The most controversial aspect of the 2004 election campaign was its management by the EC. The elections were the most disorganised and contested ever. In some cases this may simply have reflected incompetence, but EC activities frequently provided direct benefits to the BN, as they had in the revisions of electoral boundaries and membership of the electoral roll.

"In the face of very broad concern over EC activities its chairman proposed an independent inquiry into EC conduct. Prime Minister Abdullah quickly rejected this, telling the EC to conduct its own internal inquiry…"

Funston, J. (2006), 'The Malay Electorate in 2004: Reversing the 1999 Result?', in Saw Swee-Hock and K. Kesavapany (ed.), Malaysia: Recent Trends and Challenges, Institute of Southeast Asian Studies (ISEAS), Singapore, p 313


Anwar: Najib, I know what you did in PD. Does najis not come from Najib? ;)

Posted: 27 Jun 2011 04:27 AM PDT

Opposition leader Anwar Ibrahim has poured scorn over the prime minister's remark that 'finding the truth" was most important in determining whether the man in a sex video was indeed him.

NONEPrime Minister Najib Abdul Razak had said that the people could judge for themselves as to the authenticity of the tape since foreign experts had reportedly said the video - showing a couple on a sexual romp in a room - resembled Anwar 99.99 percent,

Anwar said Najib and his spouse Rosmah Mansor are not fit to speak about morals, although he did not explain in detail why he made such a snide remark and added by saying, "I have been challenged to reveal what I know about Port Dickson," said Anwar at a ceramah in Pokok Sena last night in reference to a scandal that purportedly occurred in the mid-1990s. But it is not my style to insult (cerca) or fitnah (slander) others just because I want to win."

He quipped in front of the 700-strong crowd and said, "I want to win with good morals intact."



Top Ten Lessons I Learnt from Disney!

Posted: 27 Jun 2011 04:18 AM PDT

10. Fish are friends ... not food. Well, in my case, fish are food too, so maybe this is a lesson I take with a grain of salt—or some herbs and a garlic rub.



9. Always listen to your father; otherwise, he'll get angry and tear apart your secret room of trinkets with his trident.

8. Cleanliness is next to Godliness—just ask Cinder-elly and her assemblage of aids.

7. Never, ever, go out into a clearing during hunting season. Especially if you look a little game-y....

6. If you sing about your problems, it usually makes life better.

5. Never judge a book by its cover. Or a desk, or dresser ... or chipped tea-cup. You might find out that cup is, in fact, a little boy.

4. Little towns are rarely also quiet villages.

3. Stay true to your best friends. Even if one of you is a fox, and the other a hound.

2. Never accept apples from strangers. Or any fruit, for that matter. Especially if it's from a creepy old woman.

1. Eyes are the window to the soul. This is why everyone's eyes are so big.

Next time you pop open that bottle of red and pop in your favourite character flick, ask yourself, "What has Disney done for me?"

-Author Unknown-

Thanks to TO who sent me this post.

Have a pleasant evening, everyone. Do swing by for the next post. Have had a busy day and will be writing later. Take care!


Gadis Hamba Seks Seminggu

Posted: 27 Jun 2011 04:11 AM PDT

Melaka - Akibat terpedaya dengan janji manis seorang lelaki, seorang gadis, 17, menjadi hamba seks lelaki berkenaan yang kononnya berjanji mahu membantu gadis terbabit selepas dibuang keluarga.

Mangsa mengenali lelaki berusia 29 tahun itu menerusi seorang rakannya, sebelum dibawa dan dikurung di sebuah rumah dekat Taman Asia Selatan, Jasin, di sini selama seminggu.

Sumber berkata, mangsa dikurung pada 19 hingga 25 Jun lalu, selain dipukul sehingga mendatangkan kecederaan kepada tubuh.

Selain itu, menurutnya, mangsa yang tidak bersekolah itu mendakwa turut dirogol lelaki terbabit.

"Bagaimanapun, mangsa bernasib baik apabila dibebaskan dari kurungan Sabtu lalu, sebelum bertindak membuat laporan polis sehari kemudian," katanya.

Menurutnya, polis berjaya menangkap lelaki berkenaan pada hari sama mangsa membuat laporan.

Sementara itu, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Asisten Komisioner Raja Shahrom Raja Abdullah ketika dihubungi mengesahkan kejadian berkenaan.

Berikutan itu, kes terbabit disiasat mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan, jika sabit kesalahan tertuduh boleh dikenakan hukuman penjara 20 tahun maksimum serta sebatan.

Menurutnya, lelaki terbabit direman selama tujuh hari bermula semalam.

Sementara itu, menurutnya, mangsa kini sedang dirawat di sebuah hospital berdekatan. -SH


Police report against Taib-linked coal plant

Posted: 27 Jun 2011 03:20 AM PDT

Corrupt Barisan Nasional - KUCHING: Angry villagers in the Rumah Bansan longhouse in Mukah have lodged a police report against the Mukah coal-fired power plant, which is linked to Chief Minister Taib Mahmud's family- owned conglomerate Cahaya Mata Sarawak (CMS).
In their report, the Ibans in the 13-door longhouse claimed that sea water entering their rivers during high tide had caused severe erosion and destruction to their crops and properties.
They claimed the land erosions were due to the construction of a cooling pond, which was meant to supply adequate water to cool the plant's coal-powered generators.

The construction of the pond has caused the water level at Sungai Bedengan to go down.
When the fast-flowing sea water rushed into the river, it began to erode the banks causing them to collapse, and as a result, damaging the residents' crops and properties.
When contacted today, Tuai Rumah (longhouse chief) Bansan claimed that his farm house collapsed in November 2010, causing about RM300,000 in losses.
He lodged the police report on behalf of himself and the villagers.
He said that they first noticed the erosion in 2009, just over a year after the plant began operations in 2008.
Initially, they thought it was just a storm, but the erosion became more frequent whenever the tides rush in.
They noticed that the water level in the river was very low and this had never happened prior to the construction of the cooling pond.
No action
He said when the erosion became worse, the villagers wrote a complaint to the Mukah Power Generation Sdn Bhd (MPG), the company managing the plant.
The MPG sought the help of the Department of Drainage and Irrigation (DID) to investigate the complaint.
However, the results of the investigations showed that the cooling pond was not responsible for the erosions and the DID concluded that the erosion was a result of "natural causes".
But the tuai rumah Bansan was not happy with the investigations because he claimed that he has been farming at the area for more than 13 years and nothing like this has ever happened before.
"I am also not happy that MPG has yet to take action to mitigate the effects of the erosion," he said.
Meanwhile, the executive director of Borneo Resources Institute Malaysia, Mark Bujang, said that the Mukah coal-fired power plant was completed in September 2008 and is located at the coastline at the intersection of Sibu-Mukah and Balingian and Mukah Roads.
It can generate a total of 135MW of electricity which, in turn, will be used to power the coastal grid stretching from Balingian to Sarikei and to the state-wide power grid, linking major towns in Sarawak.
The plant uses coal mined from deposits in the surrounding Mukah and Balingian districts, which is now causing land disputes with the local inhabitants as the state government is overriding native customary rights (NCR) on native-owned lands when issuing the mining licences.
Bujang said that the plant was built by CMS, a conglomerate controlled Taib's family and is currently managed by MPG, a subsidiary of Sarawak Energy Bhd (SEB) in which the chief minister also allegedly has an interest.







KOBA 2011 Canon show models

Posted: 27 Jun 2011 02:45 AM PDT

Canon models Kim Ha-yul, Ju Da-ha and Hwang Mi-hee at the Korean Broadcast, Audio and Lighting Equipment Show (KOBA) earlier this month.

Korean Canon model Kim Ha-yul at KOBA 2011

There's more, read the full post »

KOBA 2011 Canon show models from YeinJee's Asian Blog


No comments: