Friday, June 10, 2011

Riadah di Taman Sebelah Ridzuan Condo, PJS 10

Riadah di Taman Sebelah Ridzuan Condo, PJS 10


Riadah di Taman Sebelah Ridzuan Condo, PJS 10

Posted: 10 Jun 2011 09:42 AM PDT

12 Jun 2011
8.00 pagi
Taman Sebelah Ridzuan Condo, PJS 10


Hadir di Kuliah Subuh Masjid al-Husna Bandar Sunway

Posted: 10 Jun 2011 09:40 AM PDT

12 Jun 2011
5.30 pagi
Masjid al-Husna, PJS 10 Bandar Sunway


Keynote Speaker at BUM 2011: Bloggers Solidarity with the Press?

Posted: 10 Jun 2011 09:39 AM PDT

11 June 2011
8.00 pm
KL Selangor Chinese Assembly Hall
Keynote Speaker: Nik Nazmi Nik Ahmad
Forum Panelists: Hata Wahari, Datuk Ambiga Sreenavasan, Zunar, Cheam Toon Lee
Link: http://bum4msia.wordpress.com


Officiating Youth Development Camp, Malaysian Hindu Sangam Bandar Sunway Branch

Posted: 09 Jun 2011 09:34 AM PDT

10 June 2011
4.00 pm
Batang Kali, Hulu Selangor


Turut Hadir Rombongan Projek Mentari ke Karangkraf

Posted: 08 Jun 2011 09:25 AM PDT

9 Jun 2011
9.00 pagi
Kompleks Media Karangkraf, Shah Alam


Pemimpin Gerakan Akan Turut Serta "Perhimpunan BERSIH" 9 Julai

Posted: 10 Jun 2011 10:08 AM PDT

Pemimpin Gerakan akan hadir perhimpunan BERSIH

Walaupun pengerusi Gerakan Kedah Cheah Soon Hai, semalam, melabelkan perhimpunan Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH) sebagai 'lawak bodoh yang tidak bermanfaat', namun rakannya di Pulau Pinang akan menyertai acara itu bersama sekumpulan peguam.

Menurut ketua biro hak asasi dan undang-undang Gerakan Pulau Pinang Baljit Singh, beliau bersama 10 peguam lain dari negeri itu akan menyertai Majlis Peguam memantau perhimpunan pada 9 Julai ini di Kuala Lumpur.


Baljit berkata keputusan menyertai perhimpunan itu bukan kerana beliau menyokong BERSIH dan tuntutannya tetapi kerana perlembagaan persekutuan menjamin demonstrasi aman.

Kumpulan itu akan menyerahkan nama-nama peguam yang akan terbabit dan mereka juga akan membekalkan perkhidmatan perundangan kepada peserta BERSIH sekiranya tangkapan dibuat.

"Setiap orang mesti hormat perlembagaan persekutuan yang membenarkan demonstarsi aman bagi rakyat meluahkan suara mereka," kata Baljit kepada Malaysiakini.

Perhimpunan besar-besaran itu akan diketuai oleh beberapa NGO dengan tujuan menyerahkan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong bagi memohon campurtangan Seri Paduka dalam memulakan reformasi sistem pilihan raya negara. -mk

Ulasan GB

Baljit berkata keputusan menyertai perhimpunan itu bukan kerana beliau menyokong BERSIH dan tuntutannya tetapi kerana perlembagaan persekutuan menjamin demonstrasi aman.

Pemimpin Gerakan Pulau Pinang itu perlu sekolahkan rakan-rakannya dari Pemuda UMNO Malaysia yang sudah sibuk dan bising-bising buat laporan polis mengenai Himpunan Bersih 2.0 yang bakal diadakan 9 Julai ini.


PM warns Muslims of divisive foreign doctrines

Posted: 09 Jun 2011 10:04 PM PDT


Jururawat Diculik Nyaris Dijual

Posted: 10 Jun 2011 08:59 AM PDT

Seorang jururawat berusia 22 tahun kini trauma selepas diculik sebelum dipukul sekumpulan tiga lelaki tidak dikenali ketika berada di Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Wangsa Maju, di sini, kelmarin.

Difahamkan, selepas menculik wanita itu, kumpulan terbabit membawa mangsa ke lokasi tidak diketahui dan mahu menjualnya kepada individu lain yang sedia menunggu.

Namun, dalam kejadian kira-kira jam 1 tengah hari itu, urusan tiga suspek terkubur apabila mangsa berjaya melarikan diri.

Biarpun jururawat itu dikejar ketiga-tiga penjenayah terbabit, dia menyembunyikan diri di dalam stor sebuah kedai makan di kawasan berkenaan selama tiga jam dan sebaik merasakan selamat, dia keluar dan membuat laporan di Balai Polis Wangsa Maju, kira-kira jam 4.30 petang.

Menceritakan semula kejadian itu, sumber polis berkata, mangsa yang berjalan sendirian di kawasan LRT berkenaan mendakwa dihampiri sebuah kereta BMW biru gelap dinaiki tiga lelaki sebelum pemandu kenderaan itu menegur mangsa. -hm

Ulasan GB

Negara sudah menjadi semacam sudah tidak selamat.. simbahan asid, culik menjadi-jadi, polis rembak remaja dan lain-lain.

Tetapi kita dikejutkan dnegan statistik palsu menyatakan kadar jenayah menurun, semata-mata untuk mewangikan NKRA.

Allah Maha Berkuasa, kebenaran itu di tanganNya dan Dia akan menyerlahkan samada kadar jenayah itu sebenarnya turunkah atau naikkah.

Rakytat tak perlu ditipu.[Video] Mat Sabu Siap Sedia Hadapi Sasaran UMNO

Posted: 10 Jun 2011 07:30 AM PDT

Mat Sabu Sedia Jadi Sasaran Fitnah Umno

SHAH ALAM 10 JUN : Mohamad Sabu berkata beliau tidak gusar jika menjadi sasaran terbaru kecaman dan fitnah Umno, berikutan pelantikannya sebagai Timbalan Presiden baru PAS minggu lalu.

"Saya tidak mahulah diuji kerana umur pun sudah semakin meningkat, tetapi sekirannya datang ujian saya akan sabar menghadapi," kata Mohamad Sabu kepadaTVselangor.

Mohamad Sabu kerap dipandang oleh Umno sebagai penceramah utama parti Islam itu yang berupaya mempengaruhi pengundi Melayu dan bukan Melayu dengan sikap kesederhanaan beliau.

Ucapan-ucapan Mohamad Sabu mengenai rasuah dan penyelewengan kuasa dan kepemimpinan talam dua muka yang penuh sinis bukan sahaja mencuit hati hadirin diceramah tetapi turut menghantar mesej yang tajam kepada pemimpin-pemimpin Umno.

Pelantikan beliau sebagai orang kedua tertinggi dalam Jawatankuasa Pusat Parti awal bulan ini menjadikan Mohamad Sabu sebagai tonggak utama PAS, sekaligus menjadikan beliau sasaran utama Umno.

Mohamad Sabu berkata beliau sudah lali dengan budaya fitnah yang diamalkan pemimpin-pemimpin Umno demi kelangsungan jangkahayat politik mereka.

Ditanya kemungkinan beliau diserang oleh Umno secara lebih hebat, seperti mana yang berlaku kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mohamad Sabu berkata Umno akan membuat kesilapan besar jika Anwar diheret ke penjara sekali lagi.

"Saya yakin mereka tidak mampu mengulangi perkara seperti itu, sebab pilihanraya yang bakal berlangsung ini. Mungkin mereka akan kehilangan kuasa kerana rakyat akan membuat perhitungan,"kata beliau.

Anwar dipenjarakan enam tahun setelah dipecat dari kerajaan dan Umno dan dibebaskan pada tahun 2005 setelah Mahkamah Persekutuan memutuskan beliau telah disabit di atas tuduhan liwat dengan keterangan-keterangan rapuh dan dipaksa.

Kini beliau sekali lagi menghadapi pertuduhan liwat dengan keterangan-keterangan mencurigakan daripada saksi dan pengadu sendiri.

Anwar juga diaibkan dengan pengedaran video lucah dengan dakwaan-dakwaan Umno kononnya Ketua Pembangkang itu adalah pelaku dalam rakaman berkenaan.

Mengenai pemilihan PAS yang lalu, Mohamad Sabu berkata dakwaan Utusan Malaysia dan juak-juak Umno kononnya wujud perbalahan dalaman di PAS bersabit perjuangan Negara Berkebajikan menyerlahkan budaya fitnah Umno.

Mohamad Sabu berkata dakwaan itu tidak logik dan hanya cubaan berterusan Umno untuk memburukkan PAS tanpa sebarang bukti atau hujah bernas.

"Macam mana mahu berbalah, bermesyuarat pun belum, selepas bermuktamar ada yang balik ke kampung masing-masing, ada yang mengambil cuti kerana letih, macam saya tiap-tiap hari dihubungi pihak wartawan, jadi bila masa kami berjumpa dan berbalah, bertemu pun belum," kata Mohamad Sabu kepada TvSelangor.

Beliau mengulas laporan-laporan Utusan Malaysia yang cuba memberi gambaran kononnya PAS diambang perpecahan berikutan perjuangan parti itu menegakkan Negara
Berkebajikan yang turut didokong oleh parti komponen Pakatan Rakyat.

Utusan dan pemimpin Umno mendakwa langkah itu menunjukkan PAS mengabaikan perjuangan menubuhkan Negara Islam dan parti itu tidak lagi didokong oleh pimpinan ulama.

"Media kawalan Umno ini kami cukup pelik, tiba-tiba mereka menunjukkan mereka begitu sayang kepada kepimpinan ulama, sedangkan mereka menyerang hebat dan mencerca para ulama PAS dan kenapa mereka tiba-tiba sayang, ini semua rakyat boleh baca iaitu mereka hanya mahu melaga-lagakan sahaja bukan mereka sayangkepada ulama," kata Mohamad Sabu.

Semalam Mursyidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat menegaskan konsep Negara Berkebajikan adalah selari dengan Islam dan tidak timbul soal parti itu luntur dalam
perjuangan demi Islam.

Mohamad Sabu juga berkata Umno semakin terdesak dalam reaksinya terhadap pemilihan barisan kepimpinan Pusat PAS. Barisan depan parti Islam itu dilihat akan memberi kesan kepada peluang Umno untuk menawan semula kerusi-kerusi yang hilang kepada PAS pada pilihanraya umum akan datang.

Utusan semalam mencadangkan Umno mewujudkan sayap Ulama dan menjemput ulama-ulama yang tewas pada pemilihan PAS menyertai Umno.

"Kalau Umno tergerak mahu mencadangkan untuk adakan majlis ulama sendiri, kami akan melihatlah bagaimana mereka mahu laksanakan dan peranannya serta termasuk dasar parti mereka, jangan hanya bercakap di peringkat cadangan sahaja," kata Mohamad Sabu.

Tambah Mohamed Sabu lagi, kenyataan sedemikian diada-adakan Utusan solah-olah menggambarkan parti kerajaan itu semakin akur bahawa riwayat hidupnya bakal beralih kepada menjadi pembangkang selepas pilihanraya umum ke 13.

"Dan barang kali mereka tahu yang mereka bakal menjadi pembangkang maka mereka bersedia seperti apa yang ada dalam pembangkang hari ini." katanya. -tvsnews
This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dr Death's Controversial Life

Posted: 10 Jun 2011 07:25 AM PDT

From BBC Online: 3 June 2011 Last updated at 20:33 GMT

Jack Kevorkian: How he made controversial history Kevorkian claimed he was easing suffering
Jack Kevorkian, the controversial American doctor who claimed to have assisted more than 100 suicides, has died aged 83.

To his critics, he was Dr Death. To other detractors, Jack the Dripper.

Kevorkian was given plenty of


There are more than two options for a 3rd. party in a conflict

Posted: 10 Jun 2011 07:20 AM PDT

Someone asked me:"Suppose there is a war between two countries that recognizes you as their citizens whose side will you take?"

Ko Ko Gyi If there is a conflict, I will try to be a Peacemaker. Not only 2 sides, one neutral as if nothing concern, one could act as Peace Maker, One could take profit from both sides (See USA profit from Arab Israel War), and last Fast Aid, Humanitarian NGO helping war refugees…. There R my friends & relatives on both sides. They R more imp for me than fighting.

And after all I am not a Malaysian. And my Myanmar citizen means I need to loyal to the country and people. I will never BLINDER support or attack ANY gov or opposition but depend on CASE by CASE only. I will act as a LOOSE canon to fight both of them to gets BEST profit to the country & people of all races or religions of our country.

When ASEAN R discussing that some of the countries wanted to expel Myanmar, I request personally to TDM (I got his private e-mail from my son) and requested to mediate B/W Military & DASSK with the help of PM & DPM of Malaysia.

Next day, when my son was in his office, TDM came out with my e-mail print out and told his secretaries to contact Malaysia gov. to ask what he could do. And told the whole office that that e-mail was from ZIN's (my son's Burmese name Zin Oo Ko) father. So I believe that I am not just talking but had done something for Myanmar….en my son was in his office, TDM came out with my e-mail print out and told his secreteries to contact Malaysia gov. to ask what he could do. And told the whole office that that e-mail was from ZIN's (my son's Burmese name Zin Oo Ko) father. So I believe that I am not just talking but had done something for


IQ, EQ, examan results and candidates’ reactions

Posted: 10 Jun 2011 07:09 AM PDT

Passing all the fields of Medical Examinations depends on:
The student's IQ & EQ. IQ is OK but sub standard EQ of some is the problem.

[More than 99% of students' IQs are up to the standard but most of the students are distracted by drugs, liquor, gambling, women and others, may be called inadequate EQ or Emotional intelligence. (a self-perceived ability to identify, assess, and control the emotions of oneself)]

  1. Attendance of lectures, practical, tutorials and Clinical teachings,
  2. Learning, reading and revision
  3. Interest in the Medicine, concentration on learning in clinical acumen or competence in clinical practice in preparation,
  4. But there is a luck factor. For me, I have a good luck in all (Yes, ALL) the written examinations, practical exams, long and short cases.

What I prepared or read or think would unbelievably always come out. But not a very good luck in Viva Voce or Interviews. (May be I have no cabal and because of my heritage)

So after my very satisfying Theory, practical and Bed sides (long and short cases) before the result, I had a strange feeling. If the authorities failed to give me the distinctions no problem, but I had a dangerous desire to kill all the examiners if I were unfairly failed in the Final Part 2 Exam.

I even think about doing something to the Three Stooges: i.e. Three Surgical Heads from three Medical Universities: Bo Ni, MML& KMS.

But now I even need to thank them as I am in much a better position than they or Myanmar MOH could give me.

So I hereby wish to advise the Medical Students and young drs sitting the post Graduate exams to try your best and accept the results with the open heart.

  1. Try again few times if not do not hit the wall with your head but try to walk around that wall.
  2. Believe in your own religion and God.
  3. There is always a blessing in disguise.
  4. There is a saying, "(Hu)man proposes and God disposed. People can make plans; God determines how things will turn out.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


The Irreplaceable Void

Posted: 10 Jun 2011 07:01 AM PDT

Honestly, I could not finish reading the following story yesterday. I was overcome by emotion and tears. This evening, I read it again and cried my eyes out because even as a 50 year old mother, I still miss the mom I lost when I was 11 years old.

Her loss is truly an irreplaceable void in my life and I know I would be more than who I am today, if my mother had not died at such a young age. Throughout my childhood, she strove to be the best mom she could be to me, cooking the best food, encouraging me to read, write stories, do needlecraft, walk with a head on my head that I might have good posture, sing, go for ballet lessons, sewed all my dresses and clothes for me, showered me with all her love and attention etc. and was always with me...until she died unexpectedly. :-( Anyway, do enjoy the following tale that Angela sent me and be blessed by the many lessons in it. Take care and carpe diem!

The Irreplaceable Void

Four years ago, an accident took my beloved away and very often I wonder, how does my wife, who is now in the heavenly realm, feel right now? She must be feeling extremely sad for leaving a husband who is incapable to taking care of the house and the kid. 'cos that is the exact feeling that I have, as I feel that I have failed to provide for the physical and emotional needs of my child, and failed to be the dad and mum for my child.

There was one particular day, when I had an emergency at work. Hence, I had to leave home whilst my child was still sleeping. So thinking that there was still rice leftovers, I hastily cooked an egg and left after informing my sleepy child.!

With the double roles, I am often exhausted at work as well as when I am home. So after a long day, I came home, totally drained of all energy.

So with just a brief hug and kiss for my child, I went straight into the room, skipping dinner. However, when I jumped into my bed with intention of just having a well-deserved sleep, all i heard and felt was broken porcelain and warm liquid! I flipped open my blanket, and there lies the source of the 'problem'... a broken bowl with instant noodles and a mess on the bed sheet and blanket!

Boy, was I mad! I was so furious that I took a clothes hanger, charged straight at my child who was happily playing with his toy, and give him a good spanking! He merely cried but not asking for mercy, except a short explanation:

"Dad, I was hungry and there wasn't anymore leftover rice. But you were not back yet, hence I wanted to cook some instant noodles. But I remembered you reminding me not to touch or use the gas stove without any adults around, hence I turned on the shower and used the hot water from the bathroom to cook the noodles. One is for you and the other is for me. However, I was afraid that the noodles will turn cold, so I hid it under the blanket to keep it warm till you return. But I forgot to remind you 'cos I was playing with my toys...I am sorry Dad..."

At that moment, tears were starting to run down my cheeks...but I didn't want my son to see his dad crying so I dashed into the bathroom and cried with the shower head on to mask my cries. After that episode, I went towards my son to give him a tight hug and applied medication on him, while coaxing him to sleep. Then, it was time to clear up the mess on the bed. When everything was done and well past midnight! I passed my son's room, and saw that he was still crying, not from the pain on his little buttock, but from looking at the photograph of his beloved mummy.

A year has passed since the episode, I have tried, in this period, to focus on giving him both the love of his dad and mum, and to attend to most of his needs. And soon, he is turning seven, and will be graduating from kindergarten. Fortunately, the incident did not leave a lasting impression on his childhood memories and he is still happily growing up.

However, not so long ago, I hit my boy again, with much regret. This time, his kindergarten teacher called, informing me of my son's absence from school. I took off early from work and went home, expecting him to explain. But he wasn't to be found, so I went around our house, calling out his name and eventually found him outside a stationery shop, happily playing computer games. I was fuming, brought him home and whack the hell out of him. He did not retaliate, except to say, 'I am sorry, Dad'.

But after much probing, I realized that it was a 'Talent Show' organized by his school and the invite is for every student's mummy. And that was the reason for his absence as he has no mummy.....

Few days after the caning, my son came home to tell me, the kindergarten has recently taught him how to read and write. Since then, he has kept to himself and stayed in his room to practise his writing, which I am sure, would make my wife proud, if she was still around. 'cos he makes me proud too!

Time passes by very quickly, and soon another year has passed. It's winter, and it's Christmas time. Everywhere, the Christmas spirit was in every passer-by, Christmas carols and frantic shoppers but alas, my son got into another trouble. When I was about to knock off from the day's work, the post office called.

Due to the peak season, the post master was also on an edgy mood. He called to tell me that my son has attempted to post several letters with no addressee. Although I did make a promise never to hit my son again, I couldn't help but to hit him as I feel that this child of mine is really beyond control. Once again, as before, he apologized, ' I'm sorry, Dad' and no additional reason to explain. I pushed him towards a corner, went to the post office to collect the letters with no addressee and came home, and angrily questioned my son on his prank, during this time of the year.

His answer, amidst his sobbing, was : The letters were for Mummy.

My eyes grew teary, but I tried to control my emotions and continued to ask him: " But why did u post so many letters, at one time?"

My son's reply was: " I have been writing to mummy for a long time, but each time I reach out for the post box, it was too high for me, hence I was not able to post the letters. But recently, when I went back to the postbox, I could reach it and I sent it all at once..."

After hearing this, I was lost. Lost at not knowing what to do, what to say....

I told my son, "Son, mummy is in the heavenly kingdom, so in future, if you have anything to tell her, just burn the letter and it will reach mummy."

My son, on hearing this, was much pacified and calm, and soon after, he was sleeping soundly. On promising that I will burn the letters on his behalf, I brought the letters outside, but couldn't help opening the letter before they turned to ash.

And one of the letters broke my heart....

Dear Mummy,


I miss you so much! Today, there! was a 'Talent Show' in school, and the school invited all mothers for the show. But you are not around, so I did not want to participate as well. I did not tell Dad about it as I was afraid that Dad would start to cry and miss you all over again.
Dad went around looking for me, but in order to hide my sadness, I sat in front of the computer and started playing games at one of the shops. Dad was furious, and he couldn't help it but scolded and hit me, but I did not tell him the real reason.
Mummy, everyday I see Dad missing you and whenever he think of you, he is so sad and often hides and cries in his room. I think we both miss you very very much. Too much for our own good I think. But Mummy, I am starting to forget your face. Can you please appear in my dreams so that I can see your face and remember you?


I heard that if you fall asleep with the photograph of the person whom you miss, you will see the person in your dreams. But mummy, why haven't you appeared?

After reading the letter, I couldn't stop sobbing. 'cos I can never replace the irreplaceable gap left behind by my wife....
For the females with children:
Don't do so much overtime. If you cannot finish the work, it must be
some kind of problems within the company, and it is not your sole
problem. Feedback to your boss. Endless overtime may not necessary be the answer to the problem. Take care of your health so that you can treasure and take care of your little precious.

For the married men:
Drink less, smoke less, cos nothing can replace your good health, not even business nor clients.Try thinking this way, are you able to work till your clients are totally dependent on you? or your boss is totally dependent on you? In this society, no one is indispensable. Take care of your health, so that you can take care of your little precious and your loved ones.

For those singles out there…
Beauty lies in loving yourself first.With confidence and loving yourself, you will see the beauty in other
things around you. You will be able to work better and happier. Don't let your health be affected by your work or your boss, so nothing matters more than your well being.

**Time and Patience is the key to achieving what u aim for... **

- Author Unknown-


Jadi Loya Dengar Najib Kata PAS Mahu Ciplak Negara Kebajikan UMNO BN!

Posted: 10 Jun 2011 06:30 AM PDT

Najib minta PAS jangan 'ciplak' model negara kebajikan BN

PUTRAJAYA, 10 Jun — Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mendakwa PAS "menciplak" model kejayaan Barisan Nasional (BN) sambil berkata Malaysia sentiasa berperanan sebagai negara berkebajikan.

Najib berkata konsep negara berkebajikan yang diketengahkan oleh PAS minggu lalu bukan sesuatu yang baru dan sentiasa menjadi matlamat pentadbiran semasa.

"Kerajaan sentiasa berjuang ke arah negara berkebajikan.

"Oleh itu, saya merasakan sesuatu janggal dan ganjil, mereka mahu mengadakan negara kebajikan," kata Najib (gambar) sambil menambah, apa yang diketengahkan oleh PAS sebagai baru sudah lama dilaksanakan oleh kerajaan pimpinan Barisan Nasional.

"Tidak perlu bagi mereka mengambil model kerajaan semasa," kata beliau pada Konvensyen Wasatiyah di sini hari ini.

Najib juga menekankan bahawa rakyat Malaysia tidak lagi bersatu seperti dulu kerana sesetengah pihak mahu mempolitikkan agama demi kepentingan mereka.

Katanya, dalam negara pelbagai kaum, debat agama seharusnya diurus dengan cermat sebab perbincangan sedemikian boleh membawa kepada persekitaran benci-membenci di kalangan semua kaum.

Kata Najib, institusi-institusi seperti Felda, Felcra, Bank Islam dan Bank Rakyat menunjukkan bahawa negara mempertahankan konsep kebajikan awam.

Muktamar PAS yang berakhir Ahad lalu dilangsungkan dengan penekanan ke atas tema negara berkebajikan, susulan daripada manifesto pilihan raya umum parti itu tiga tahun lalu.

Pada sidang media selepas merasmikan Muktamar Tahunan PAS Ke-57 Jumaat lalu, Presiden Datuk Seri Abdul Hadi Awang menyampaikan ucapan dasar yang bertemakan "Membangun Negaar Berkebajikan" -TMI

Ulasan GB

Bagus sangat ker negara kebajikan UMNO BN sampai dihalang untuk menciplak? Dan PAS pun rasa geli dan loya untuk meniru negara kebajikan UMNO BN - lihat sahaja kes-kes terbaru di negara kita, kesemuanya dijumpai di dalam "negara kebajikan" tajaan UMNO BN seperti kes rasuah Khir Toyo, kes pembunuhan rakyat seperti Ahmad Sarbani dan Teoh Beng Hock di pejabat SPRM, kes polis bertindak berat sebelah, kes penipuan dan ketidak-telusan SPR menjalankan pilihanraya, kes video seks fitnah semata-mata untuk menjatuhkan musuh politik, kes hakim yang durjana dan ikut telunjuk Peguam Negara dan pelbagai lagi...

Sedangkan negara kebajikan yang diperjuangkan oleh PAS adalah berpandukan kepada Al-Quran dan Sunnah bagi memenuhi tuntutan baldatun taybatun wa rabbun ghaffur.

Ia seperti apa yang disuarakan oleh Mursyidul Am PAS iaitu konsep berkebajikan tidak semestinya memberi sesuatu dalam bentuk material, sebaliknya ia boleh diberikan dalam bentuk kebaikan seperti tindakan kerajaan PAS Kelantan menghapuskan riba dan menutup kelab malam.

Jadi usahlah UMNO BN terutama Najib rasa perasan sangat yang PAS nak ciplak konsep negara kebajikan mereka. Jauh bezanya umpama langit dan bumi.Horribly Repulsive and Sickening

Posted: 10 Jun 2011 05:26 AM PDT

A few minutes ago, I was chatting with a friend in Facebook. She asked me to read THIS LINK and I was completely appalled. It is so awful that such an incident can happen. The family discovered the incident three days after the burial. Please click the link to read about it. It is so awful that I cannot repost the report here. You can see clearer pics of the event AT THIS LINK.
My condolences and sympathy to the family of the victim. May they come to terms with the loss and what happened to the poor victim. May the police discover who are the culprits of this heinous crime!

What makes some people sexually attracted to corpses? You can read more about NECROPHILIA HERE.

Nathan A. Heflick of Psychology Today wrote a very good article HERE.

I cannot write more as I am so shocked. Next post will be up in a short while. I don't think the incident was reported in other MSM.

MOST SADDENING and SICKENING!!!

May the girl's spirit rest in peace.


Video Seks Mat Sabu Pula Diedarkan?

Posted: 10 Jun 2011 05:50 AM PDT

Ketua Wanita PKR terima rakaman video seks didedah 'Datuk T'

Ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin menerima rakaman video seks, yang didedahkan "Datuk T" mendakwa si pelakunya Datuk Seri Anwar Ibrahim, menerusi pos semalam.

Ahli Parlimen Ampang itu berkata satu salinan DVD dihantar ke rumahnya semalam.

Sehubungan itu kata beliau, DVD rakaman video seks yang memfitnah Anwar, Ketua Umum Pakatan Rakyat, diedarkan di seluruh negara.

"Polis seharusnya boleh mengesan dalang (melakukan perkara ini). Tetapi sehingga kini tiada hasil siasatan terhadap laporan polis mengenai pengedaran VCD lucah ini," kata Zuraida dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.

"Lebih buruk, saya sendiri menerima DVD dan risalah berbaur fitnah yang dihantar ke rumah saya semalam. Sampul surat yang mengandungi surat yang menggunakan kepala surat PAS yang palsu, dan satu VCD bertajuk 'Skandal Seks Mat Sabu' dan risalah-risalah yang menggambarkan beberapa sedutan DVD lucah, yang didakwa mirip Datuk Seri Anwar Ibrahim," kata beliau sambil menegaskan, budaya politik kotor sudah muncul di bahagian yang diwakilinya.

Rakaman video itu buat pertama kali dipertontonkan kepada umum pada 21 Mac lalu oleh "Datuk T" di hotel Carcosa Seri Negara di sini.

Dua hari kemudian tiga "Datuk T" iaitu ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah, bekas ketua menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan bekas bendahari Perkasa Datuk Shuib Lazim muncul di khalayak sambil mengaku mereka yang bertanggungjawab atas pengedarannya.

Beberapa hari kemudian mereka menyerahkan salinan asal rakaman video itu kepada polis.

"Susulan laporan polis saya hari ini, saya meminta polis segera menyiasat perkara ini. Ini kerana apa yang berlaku sekarang adalah jelas bermotifkan politik dan mungkin disebabkan arahan dan pembabitan penguruasan atasan," kata wakil rakyat penggal pertama itu. -TMI


Kes video seks: Tiada perkembangan, tangkapan

Polis masih belum mempunyai sebarang petunjuk baru atau membuat tangkapan berhubung pengedaran VCD lucah yang memaparkan aksi seks seorang lelaki yang didakwa mirip ketua pembangkang seperti yang dipertontonkan oleh trio 'Datuk' kepada wartawan.

Menurut Ketua Polis Selangor Datuk Tun Hisan Tun Hamzah pihaknya masih menyiasat kes berkenaan.

"Tiada perkembangan baru atau tangkapan berhubung perkara itu.

"Kami memang sedari bahawa video itu sedang diedarkan di negeri ini dan mengklasifikasikan kes itu mengikut seksyen 292 Kanun Keseksaan kerana mengedarkan barangan lucah," katanya.

Sejak bulan lalu, semakin ramai pemimpin masyarakat mendakwa menerima video seks berkenaan.

Antara mereka termasuk ketua kampung di kebanyakan tempat di Selangor sebelum menular ke negeri-negeri lain.

Selain kampung-kampung Melayu, turut menjadi sasaran adalah kampung Cina dan India.

VCD lucah yang diposkan ke rumah mereka dikatakan berasal dari Shah Alam dan ada yang dari Melaka. Ini berdasarkan setem dan cop pos di sampul surat yang dihantar itu.

Awal hari ini, ahli parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin membuat laporan polis di ibu pejabat daerah polis Ampang Jaya setelah menerima VCD di peti suratnya bersama surat palsu yang kononnya dikeluarkan oleh PAS.

Bahagian luar VCD itu memaparkan imej timbalan presiden PAS yang baru Mohamad Sabu, dengan judul 'Skandal Seks Mat Sabu'.

Skandal Seks Mat Sabu

"Sebaran VCD lucah fitnah Datuk Seri Anwar Ibrahim kini sudah berleluasa ke seluruh negara. Sepatutnya pihak polis sudah boleh mengesan siapa dalangnya. Namun sehingga kini tiada sebarang hasil siasatan dari semua laporan polis yang dibuat mengenai penyebaran VCD lucah ini.

"Lebih melampau, saya sendiri telah menerima VCD dan risalah fitnah ini yang dihantar ke rumah saya semalam. Sampul surat yang dihantar mengandungi surat palsu yang menggunakan kepala surat PAS, VCD bertajuk 'Skandal Seks Mat Sabu' dan risalah yang memaparkan beberapa adegan dari VCD lucah...mula dicemarkan sehingga ke Ampang pula," katanya.

Zuraida mendakwa penyebaran rakaman seks itu kerja Umno sebagai usaha mereka bagi memecah-belakan kerjasama parti-parti gabungan Pakatan Rakyat.

"Susulan dari laporan polis saya hari ini juga, saya meminta agar Unit Siasatan PDRM segera menyiasat perkara ini. Ini kerana apa yang berlaku jelas bermotifkan politik dan berkemungkinan turut melibatkan arahan dan penglibatan pihak atasan," kata Zuraida. -mk'Skandal' seks: Tak apa, kisah lama, kata Mat Sabu

Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu masih enggan mengulas berhubung penyebaran video seks sekitar kawasan Ampang yang dikaitkan dengan dirinya.

Ini kerana, katanya, beliau masih tidak tahu menahu dan mahu mendapatkan maklumat lanjut daripada ahli parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin yang membuat laporan polis berhubung perkara itu terlebih dahulu.

"Bagi saya tanya Zuraida dulu. Nanti baru saya boleh komen," katanya ketika ketika diminta mengulas berhubung penyebaran VCD itu.

Ditanya sama ada beliau selesa kontroversi kisah silamnya diungkit semula, Mohamad menjawab: "Bagi saya tidak mengapa, (ia) kisah lama."

Awal pagi ini, Zuraida membuat aduan di ibu pejabat polis daerah (IPD) Ampang Jaya setelah menemui VCD bersama surat palsu dalam peti surat rumahnya yang kononnya dikeluarkan PAS.

Bahagian luar VCD itu memaparkan imej Mohamad - yang baru dipilih sebagai timbalan presiden PAS yang baru - dengan judul 'Skandal Seks Mat Sabu'.

Zuraida mendakwa terdapat penglibatan Umno dalam kerja itu dalam rangka untuk memecah-belahkan kerjasama parti gabungan Pakatan Rakyat.

'Bagi saya tanya dulu'

Ketika dihubungi Malaysiakini petang ini, Mohamad bagaimanapun memberitahu beliau bersedia mengulas perkara itu selepas menghubungi Zuraida yang juga ketua wanita PKR.

"Boleh, boleh (minta komen). Bagi saya tanya Zuraida dulu," katanya ringkas.

Sementara itu, Zuraida (kanan, tuduh cerah) dalam kenyataannya berkata, "tindakan melampau" itu membuktikan bahawa "budaya politik kotor sudah mula dicemarkan sehingga ke Ampang".

Sambil mengaitkan dengan penyebaran video yang dikaitkan dengan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum ini, Zuraida mempertikaikan tindakan polis yang masih belum berjaya mengesan dalangnya.

"Namun sehingga kini tiada sebarang hasil siasatan dari semua laporan polis yang dibuat mengenai penyebaran VCD lucah ini," katanya.

Beliau juga menggesa Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil tidak terus berpeluk tubuh dan segera menjelaskan pendiriannya berkenaan perkara itu.

Menurut Zuraida, "penyebaran melampau" VCD sebegitu mencemarkan nilai dan semangat keharmonian kekeluargaan di negara ini.

"Institusi keluarga yang dibina seharusnya suci dari anasir dan budaya lucah sebegini agar masyarakat yang dibina tidak terus cetek dek kerana budaya lucah ini," katanya. -mk


Ulasan GB

Rupa-rupanya tajuk saja menggunakan nama Mat Sabu, isi dalamnya orang lain.

Kita jadi hairan dimana yang dikatakan polis Malaysia ini cekap sehingga kini banyak kes jenayah tidak berjaya diselesaikan?

Sehinggakan pengedaran video lucah itu pun tak tahu siapa yang mengedarkannya. Susah sangat ke nak kesan atau, memang sengaja tak mahu tangkap di atas sebab-sebab yang hanya polis sahaja mengetahuinya?


Tembak Mati Remaja : Ibu Bapa Mangsa Kesal Tindakan Terburu-buru Polis

Posted: 10 Jun 2011 04:42 AM PDT

Hancur luluh hati seorang ibu apabila membayangkan saat terakhir anaknya sedang melutut dan merayu meminta nyawa sebelum ditembak dari jarak dekat di kepala dan dada begitu sahaja.

Apatah lagi si penembak merupakan mereka yang sepatutnya menjaga keamanan, keselamatan dan keadilan rakyat dan orang awam.

Dengan esak tangis, Norhafizah Mohd Ghazali menyatakan kekesalan dan hilang keyakinan terhadap Polis Di Raja Malaysia(PDRM) yang seolah cuba menyembunyikan hal sebenar berkaitan kematian anak beliau, Muhammad Syamil Hafiz bin Shafiei yang ditembak mati oleh anggota polis seminggu hari jadi ke 16 nya November tahun lalu.

"Selama hampir 7 bulan saya menunggu apa yang saya fikirkan selama ini menjadi kenyataan. Anak saya memang dibunuh. Kenapa dia dibunuh? Anak saya bukannya pembunuh. Dia cuba berumur 15 tahun. Di mana keadilan untuk anak saya? Saya hilang kenyakinan pada pihak polis. Saya nak tegakkan keadilan untuk anak saya. Saya nak orang yang bunuh anak saya dihadapkan ke mahkamah dan terima balasan setimpal,"

Malah katanya, beliau tidak faham mengapa Polis yang lengkap bersenjata tidak menangkap dan menghadapkan anaknya ke mahkamah jika ia benar-benar melakukan kesalahan tanpa perlu bertindak sedemikian rupa.

"Kenapa tidak dia ditangkap sahaja, kenapa dia harus dibunuh. Mereka tidak merasakan apa yang saya rasa, sebagai ibu saya tak dapat membayangkan anak saya merayu agar nyawanya tidak diambil," ujarnya.

Muhammad Hanafi Omar, 22, Muhammad Shamil Hafiz Shapiei, 15, dan Hairul Nizam Tuah, 20, mati ditembak polis di Jalan Kerjaya Glenmarie kira-kira pukul 4.15 pagi pada 13 Disember lalu.

Pihak polis sebelum ini turut mendakwa ketiga-tiga remaja berkenaan telah menyerbu anggatonya dengan bersenjatakan parang dan bagi mempertahankan diri mereka pihaknya terpaksa melepaskan beberapa das tembakan.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan Timbalan Ketua Polis Selangor Datuk A. Thaiveegan sebelum ini, ketiga-tiga remaja terbabit juga baru sahaja selesai merompak sebuah stesen minyak di Jalan U1/1, Glenmarie dan bertembung dengan sepasukan polis yang sedang melakukan rondaan mencegah jenayah di kawasan itu.

Bagaimanapun laporan bedah siasat yang dikeluarkan oleh Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang dan Jabatan Kimia Malaysia didapati ia bercanggah dengan kenyataan Thaiveegan itu.

Menurut laporan bedah siasat Hairul dan Syamil dan berdasarkan penemuan keluarga pada badan mangsa, Hanafi masing-masing mempunyai dua kesan tembakan iaitu di kepala dan dada.

Kata beliau, kesemua tembakan dilepaskan pada bahagian kepala dan dada manakala peluru-peluru pula keluar rendah dan badan mereka mengalami lebam dipercayai akibat dipukul.

Ia menunjukkan trajektori peluru pada badan Hairul juga menunjukkan penembak mangsa itu melepaskan peluru dari kedudukan yang tinggi.

Laporan kimia pula menunjukkan ketiga-tiga mereka ditembak dari jarak dekat berdasarkan kesan serbuk pistol di badan mangsa.

Justeru bapa Hanafi, Omar Abu Bakar mempertikai kenyataan Polis yang seolah cuba menyembunyikan apa yang berlaku.

"Saya nak pertikaikan kenapa Polis tembak anak saya dari sebelah kanan. Dua butir di kepala dan dibahu. Pihak polis keluarkan laporan lain. Hospital keluarkan laporan betul. Dan kalau polis kata serang dari depan, kenapa tembakan dari kanan? soalnya.

"Saya tak puas hati dengan kenyataan Timbalan Ketua Polis Selangor itu. Mengaburi mata rakyat untuk melindungi anggotanya. Apa standing orders untuk menenbak penjenayah bersenjata? Yang bersenjata api tembak, yang pakai parang pun tembak juga? Pistol boleh tembak dari jauh," tambahnya lagi. -tvsnews

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

[Bergambar] Mamat, Si Monyet Yang Pakai Pampers

Posted: 10 Jun 2011 03:34 AM PDT

George Town - PENYAYANG.....Mamat cuba merasai "Teh Tarik"..., begitulah reaksi yang ditunjukkan oleh seekor monyet peliharaan Mazlan Abdullah, 52.

Monyet yang berusia empat bulan itu cuba menyedok "Teh Tarik" yang diminum oleh Mazlan di sebuah kedai makanan di Jalan Perak.

Menurut Mazlan, beliau mula memelihara monyet berkenaan sejak usianya seminggu.

Tambahnya lagi, monyet berkenaan mula dipelihara apabila ibu monyet itu mati dilanggar oleh sekumpulan mat rempit di Jalan Kebun Bunga.

"Saya belanja sebanyak RM4 setiap hari untuk membeli makanan dan pampers bagi Mamat", kata Mazlan.

Setiap kali beliau keluar minum, monyet kesayangan akan menemaninya. - foto BERNAMA
Ulasan GB

Sikap penyayang terhadap binatang yang ditunjukkan oleh Mazlan amat dipuji.


Definisi Arak & Bir Kabur Dan Mengelirukan

Posted: 10 Jun 2011 02:09 AM PDT

Definisi arak kabur

KUALA LUMPUR: Penetapan definisi arak di negara ini perlu dibuat selari mengikut hukum syarak supaya tidak mengelirukan umat Islam, kata Timbalan Ketua Pengarah, Institut Kefahaman Islam Malaysia (Ikim), Prof Datuk Dr Zaleha Kamaruddin.

Beliau berkata, terdapat perbezaan penetapan peratusan alkohol untuk diklasifikasikan sebagai arak antara agensi penguat kuasa dengan hukum syarak hingga menyukarkan tindakan penguatkuasaan.

Dari segi syariah, ditetapkan minuman melebihi 0.01 peratus kandungan alkohol sebagai arak, sebaliknya di bawah Akta Kastam Diraja Malaysia (KDRM) pula menetapkan minuman itu sebagai arak jika melebihi dua peratus kandungan alkohol.

"Justeru, tindakan penguatkuasaan seperti rampasan tidak boleh dilakukan bagi minuman kurang daripada dua peratus kandungan alkohol di pasaran sedangkan jumlah itu sudah melebihi apa yang ditetapkan dalam syarak dan kita bimbang ia mengelirukan umat Islam," katanya pada sidang media selepas sesi Persidangan Meja Bulat 'Arak dan Pencegahannya : Pengalaman Agensi Berkaitan' di Ikim di sini, semalam.

Baru-baru ini, umat Islam dikejutkan dengan pendedahan Harian Metro mengenai ujian makmal yang dijalankan terhadap minuman yang popular sebagai 'bir halal' di kalangan pengguna Islam dikesan mengandungi alkohol pada kadar melebihi jumlah dibenarkan syariat.

Penemuan kandungan alkohol sebanyak 0.5 peratus itu terbongkar selepas pengguna meragui minuman itu membuat aduan kepada Jabatan Agama Johor (JAJ) dengan membawa sendiri 'bir halal' untuk dianalisis bagi mendapatkan kepastian.

Malah Majlis Fatwa Kebangsaan sebelum ini memutuskan kandungan alkohol dalam makanan serta minuman dibenarkan syariat Islam tidak melebihi 0.01 peratus.

Persidangan itu dihadiri empat panel jemputan daripada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan; Jabatan Kebajikan Masyarakat, Majlis Perbandaran Subang Jaya dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia.

Ia bagi mengenal pasti langkah pencegahan yang sudah, sedang dan akan dilaksanakan agensi berkaitan selain mengenal pasti cadangan berkesan bagi mengemas kini langkah pencegahan sedia ada serta membantu merangka dasar kerajaan berkaitan kesihatan mental dan penyelesaian isu arak.

Hasil perbincangan dan penyelidikan berkaitan isu terbabit akan diserahkan kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Jamil Khir Baharom untuk tindakan selanjutnya.

Zaleha berkata, definisi arak di negara ini dilihat masih samar dan perlu dibincangkan lebih terperinci selain mencari jalan penyelesaian segera untuk mengelak umat Islam terjebak dengan pengambilan arak yang semakin berleluasa.

"Selain itu, sudah sampai masanya kerajaan memberikan tumpuan lebih terhadap pencegahan arak kerana ia memberi kesan lebih buruk daripada dadah dan rokok terhadap rakyat negara ini.


"Kita juga akan berbincang Jabatan Peguam Negara mengenai penetapan undang-undang berkaitan arak supaya memenuhi kehendak syariah," katanya.


The difference between Rosmah and Imelda: Rosmah's handbag costs more

Posted: 10 Jun 2011 12:16 AM PDT


Corrupt Barisan Nasional Written by  J. D. Lovrenciear
Why does Prime Minister Najib's current wife always get into the news circuit for all the wrong reasons and all the time? Indeed it is mind boggling. Could it be that she was born under an unlucky star and therakyat (populace) are absolutely wicked devils?
If she carries out a task, there is a flaw. If she opens her mouth - be it in response to a global-scale disaster or at some local political rally, she fouls up easily. If she goes on an overseas trip she trips all the time. And now, the latest that is riling up the rakyat - her million-ringgit handbag.

When and where in the five-dacade history of Malaysia did we witness the Prime Minsiter's wife facing so much of criticism and ridicule? Yes, none. And so why is Rosmah seen to be saying and doing all the wrong things and on that account also not seen to be saying and doing all the right or widely accepted things?
Take her branded handbag. The point is the rakyat never issued any edict that the PM's wife must only carry a Petaling Street fake bag. They never said that our officials' wives must dress like a pauper.
In fact throughout our history, the rakyat had always praised a VVIP for his or her adorable dress sense and mannerisms. But why, when Rosmah walks the corridors of the wealthy, powerful and famous, the rakyat always cannot miss a pot shot at her?
Well the First Lady and all her pretending loyalists can dismiss all these as 'oh just ignore the stupid Malaysians okay'. But surely one cannot ignore the truth, that is, none of our past Primie Ministers' wives were so despiced and mauled by the rakyat.
None of them earned any brick brats whatsoever even when it came to the choice of dress, jewelry and accessories including handbags. But the same is not with the case of Najib's current wife. Sad. Very sad. Not sad for Najib. Not sad for Rosmah.
But truly very sad for the nation. But you see there are and there always will be people like the Marcos'. Fortunately the Filipinos knew when to say enough is enough.


No comments: