Monday, August 22, 2011

sab.sob.sab.

sab.sob.sab.


sab.sob.sab.

Posted: 22 Aug 2011 09:59 AM PDT


i am missing that moment with her now.
n i know im gona miss it more later.
definitely one of a kind girl that has a special place in my heart.


UMNO Nafi Cucuk Hidung Hassan Ali, Nak Saman PAS & Mustafa Ali

Posted: 22 Aug 2011 10:22 AM PDT

Isu gereja: Umno Selangor mahu saman SU Agung PAS RM10 juta

SHAH ALAM, 22 Ogos — Umno Selangor akan memfailkan saman RM10 juta terhadap Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali berhubung dakwaan kononnya parti Melayu itu memainkan peranan dalam tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) ke atas sebuah gereja awal bulan ini.

Menurut Setiausaha Umno Selangor Datuk Seri Ir Mohd Zin Mohamed, selain Mustafa, pihaknya juga akan mempertimbangkan pihak-pihak lain dalam saman yang akan difailkan selepas Aidilfitri.

"Kita akan memulakan langkah permulaan saman iaitu saman tuntutan ganti rugi dan saman malu terhadap fitnah yang dibuat Datuk Mustafa Ali terhadap Umno Selangor dengan jumlah RM10 juta.

"Ini adalah tindakan yang terpaksa dilakukan demi mempertahankan maruah dan hak, kami akan hantar notis kepada beliau dan pihak-pihak tertentu dan jika tiada jawapan, kita akan failkan saman selepas Aidilfitri," katanya pada sidang media di sini.

Mustafa sebelum ini mendakwa mempunyai bukti kononnya Umno berperanan dalam pemeriksaan yang dilakukan Jais ke atas Gereja Methodist Damansara Utama pada 3 Ogos lalu.

Beliau turut mengatakan Umno memainkan peranan dalam mempolitikkan isu itu ekoran tindakan Jais yang sehingga kini belum mendedahkan hasil siasatan mereka ke atas gereja itu.

Tambah Mustafa, beliau sedia mendedahkan maklumat campur tangan Umno kepada Pengarah Jais Marzuki Hussin.

Bagaimanapun tegas Mohd Zin, Mustafa masih boleh membuat permohonan maaf secara terbuka kepada Umno Selangor dalam tempoh tujuh hari bermula hari ini sebelum tindakan undang-undang diambil.

Jelas beliau, notis pemberitahuan saman akan dihantar kepada Mustafa dalam tempoh terdekat.

"Dan, saya (sebelum ini) telah memberi notis (tiga hari) kepada Mustafa supaya memohon maaf dan kita bersedia memaafkan beliau tetapi malangnya dengan begitu bongkak dan sombong beliau bukan mahu mengaku kesilapan, tetapi keluarkan kenyataan kononnya beliau mempunyai bukti dokumen bahawa semua tindakan dibuat Jais adalah arahan dan didalangi Umno Selangor.

"Oleh kerana dalam semangat Ramadan dan persaudaraan sesama Islam ini, Umno Selangor tiada pilihan kecuali mempertahankan diri dengan mengambil proses undang-undang untuk mendapatkan pembelaan," katanya.

Menurut Mohd Zin, mustahil untuk pihaknya mengarahkan Jais bertindak sedemikian.

Ini kerana jelas beliau, Jais adalah sebuah agensi yang terletak di bawah urus tadbir kerajaan negeri Selangor bukan Umno Selangor.

"Kita tertunggu-tunggu apa yang sebenarnya berlaku dalam peristiwa itu kerana Jais adalah sebuah agensi di bawah urus tadbir kerajaan negeri Selangor dan tiada kaitan dengan Umno Selangor, dan exco yang bertanggungjawab adalah Datuk Dr Hasan Ali daripada PAS
.

"Dan, tidak mungkin Hasan Ali boleh dicucuk hidung oleh Umno Selangor dan saya fikir rakyat juga ingin tahu mengenai tindakan Jais itu itu ada kaitan dengan penyebaran agama bukan Islam kepada umat Islam atau tidak," katanya.

Gereja Methodist Damansara Utama menjadi tumpuan sejak beberapa minggu lalu selepas Jais melakukan pemeriksaan ke atas satu majlis makan malam muhibah anjuran Harapan Komuniti di premis itu.

Jais berkata tindakan mereka hanya bersifat pemeriksaan tetapi pengurusan gereja mendakwa agensi itu melakukan serbuan.

Tindakan Jais melakukan pemeriksaan ke atas Gereja Methodist Damansara Utama mendapat bantahan banyak pihak.

Bagaimanapun Hasan mempertahankan tindakan Jais atas alasan ada bukti pihak terbabit mahu memurtadkan umat Islam.

"Ini adalah sangkaan jahat dan satu niat untuk mendapatkan sokongan politik dan kita rasa amat terkilan dengan tindakan Mustafa Ali dengan memberi segala gambaran yang berlaku didalangi Umno Selangor.

"Saya bagi pihak Umno Selangor membuat penafian sekeras-kerasnya, kita tidak terlibat dalam peristiwa ini dan kita tiada peranan dan tanggungjawab untuk mengeluarkan arahan kepada Jais," tegas Mohd Zin.

Umno Selangor akan diwakili peguam dari Tetuan Hafarizam Wan & Aisha Mubarak. -TMI


Umno saman PAS, Mustafa Ali RM10 juta

Menurut Datuk Seri Ir Mohd Zin Mohamed, ini langkah permulaan ke atas tuntutan ganti rugi, malu dan fitnah oleh Mustafa dan PAS.

SHAH ALAM: Umno Selangor menyaman PAS dan Setiausaha Agungnya Datuk Mustafa Ali sebanyak RM10 juta berhubung fitnah bahawa parti itu didakwa berperanan dalam pemeriksaan yang dilakukan Jabatan Agama Islam (Jais) ke atas Gereja Methodist Damansara Utama di Petaling Jaya pada 3 Ogos lalu.

Menurut Setiausaha Perhubungan Umno Selangor Datuk Seri Ir Mohd Zin Mohamed, itu langkah permulaan ke atas tuntutan ganti rugi,malu dan fitnah oleh Mustafa dan PAS.

Mohd Zain berkata mengambil semangat bulan Ramadhan pihaknya telah menghantar surat pada 17 Ogos kepada Mustafa sebagai kesediaan untuk memberi kemaafan kepada beliau.

Walau bagaimanapun beliau berkata Mustafa secara bongkak dan sombong mengeluarkan kenyataan yang mengaitkan Umno Selangor berhubung isu tersebut.

"Tindakan Umno Selangor adalah untuk mempertahankan maruah. Disebabkan Mustafa dan PAS gagal memohon maaf di atas fitnah yang dilemparkan maka kami ambil proses undang-undang sebagai pembelaan.

"Saman (terhadap) Mustafa, PAS dan pihak-pihak lain sebanyak RM10 juta. Pihak-pihak lain itu juga akan dipertimbangkan memandangkan kenyataan beliau turut dikeluarkan menerusi Harakah Daily," katanya dalam sidang media di ibu pejabat Umno Selangor di sini hari ini.

Klip video

Menurut Mohd Zin, Umno Selangor akan diwakili peguam Abu Bakar Isa Rahmat dari Tetuan Hafarizam Wan dan Aisha Mubarak.

Abu Bakar yang ditemui pula menjelaskan notis oleh peguam yang dilantik telah dihantar kepada pihak yang berkenaan.

Manakala saman itu akan dibuat dalam masa terdekat di Mahkamah Tinggi Shah Alam.

Mustafa pada minggu lalu mendakwa Umno memainkan peranan dalam mempolitikkan isu tersebut ekoran tindakan Jais yang sehingga kini belum mendedahkan hasil siasatan mereka ke atas DUMC.

Tambah Mustafa, beliau sedia mendedahkan maklumat campur tangan Umno kepada Pengarah Jais Marzuki Hussin.

Begitu juga ekoran pendedahan klip video kehadiran Jais ke DUMC pada hari kejadian seperti yang ditayangkan dalam beberapa blog Umno. -FMTUlasan GB

Tindakan Hassan Ali dari dulu sampai sekarang tidak pernah membantu memeperkukuhkan parti sebaliknya lebih kerpada mencari publisiti murahan untuk dirinya.

Di dalam isu gereja, "serbuan JAIS" adalah didalam pengetahuannya sebagai Exco Kerajaan Negeri Selangor. Dan isu gereja itu sendiri mendedahkan banyak perkara iaitu kelemahan JAIS sendiri di dalam pengagihan zakat dimana yang dikatakan mereka yang "sanggup murtad" itu adalah terdiri dari golongan yang daif/lemah dan kedua kelemahan Hassan Ali sendiri selaku exco yang mengawal JAIS tetapi sebaliknya JAIS yang berkuasa lebih daripadanya.

Jika Hassan Ali tahu membuat kerjanya, beliau telah lama mengarahkan JAIS memperkemaskan institusi zakat dan memanggil kesemua ynag hendak dimurtadkan itu menerima zakat. Serbuan ke gereja itu menjadi tidak perlu. Tetapi lemahnya Hassan Ali sebagai exco, lemahnya JAIS di dalam pengagihan zakat menjadi golongan Muslim terpaksa berpaut kepada pihak gereja. Samada mereka hendak dimurtadkan oleh pihak gereja ataupun tidak itu hal berasingan, yang pentig golongan Muslim dhaif ini telah dipinggirkan oleh JAIS.

Akibat daripada itu, PAS yang tersepit. Dan Mustafa Ali sebagai seorang yang sekarang cuba untuk "membersihkan diri dari kumpulan UG" dan sedang mencari ruang di era pasca-Muktamar, telah mendakwa wujudnya penglibatan UMNO di dalam isu gereja. Hassan Ali pula dilihat oleh ramai, sebagai duri dalam daging bagi parti.

Harakahdaily tumpang sekaki. Semasa isu gereja bergelandangan, harakahdaily pula sibuk mendokong dan menyokong Hassan Ali. Ketua Editor dan para wartawannya mungkin terlupa untuk merujuk big bossnya Mustafa Ali terlebih dahulu. Tepat seperti apa yang GB jangkakan hal sebelum ini di SINI. Kumpulan UG akan berberantakan, "suweh" bakal menimpa ke atas mereka. Petikan:

Jangan lupa Khir Toyo yang dahulu menghadiahkan penyapu kepada PBT, tiba-tiba beliau yang ditimpa suweh sehingga sekarang tak habis-habis lagi.

Kerana apa? Mentaliti orang Melayu dah anggap penyapu itu pembawa suweh. "Kamu ialah apa yang kamu fikirkan"!

Maka yang akan ditimpa suweh nanti nampaknya bukan Khalid Ibrahim tetapi kepada penghadiah penyapu itu iaitu UMNO Selangor yang berselindung di sebalik nama NGO yang dikenali sebagai GEMPAK dan WARISAN.

Kalau geng kepala lembu sudah menerima habuannya, tak lama lagi geng penyapu dan mangkuk tandas ini bakal menerima apa yang mereka lakukan bersama-sama tokoh pujaan mereka Hassan Ali namanya.

Allah itu Maha Melihat dan Allah itu Maha Berkuasa. Sebenarnya Allah yang akan mengurniakan habuan pembalasan itu, bukan kerana suwehnya penyapu.

Dia juga yang akan menunjukkan siapa sebenarnya yang bertanduk. MB Selangor & Khalid Samadkah atau geng songkok tinggi bersama UG. Di dalam Islam, yang jahat akan terkena balik kejahatan yang mereka lakukan. Di dalam konteks demonstrasi semalam nampaknya UMNO Selangor yang diwakil oleh geng bersongkok tinggi bersama-sama tokoh pujaan mereka Hassan Ali & kumpulan UG bakal terkena "suweh penyapu" itu disertai dengan wartawan-wartawan & akhbar-akhbar yang menjulang tinggi tindakan mereka itu.

InsyaAllah, pemerhatian GB ini tidak silap.


Ayuh PAS, mari bersiap sedia untuk bersatu hati. Seorang dari anak Pak Ali, alhamdulillah, Mustafa namanya, telah kembali ke dalam saf semula. Kita akan nyatakan bahawa PAS sentiasa bersedia untuk hadapi sebarang tantangan dari UMNO selepas ini. Hassan Ali? Biarkan dia terjun bersama UMNO dan cita-citanya untuk menjadi MB dalam mimpi!


SU Agung PAS: Saya tidak akan minta maaf, jumpa di mahkamah

Kekal dengan pendirian mempunyai bukti mengaitkan Umno dalam pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) ke atas sebuah gereja di Petaling Jaya awal bulan ini, Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali menegaskan, beliau bersedia untuk bertemu parti Melayu terbesar itu di mahkamah.

Ketika dihubungi The Malaysian Insider, Mustafa yang kini berada di luar negara berkata, beliau tidak akan memohon maaf atau menarik balik dakwaan dilemparkan terhadap Umno sebelum ini.

Sebaliknya beliau dengan tegas mempertahankan dakwaannya itu.

"Kita jumpa di mahkamah, kalau nak saman itu hak dia (Umno Selangor), saya tidak akan minta maaf dan saya kekal dengan pendirian saya sebelum ini, kita jumpa di mahkamah," jawabnya.

Mustafa (gambar) juga secara tegas berkata akan mengemukakan bukti itu ke mahkamah.

"Saya akan kemukakan bukti ke mahkamah jika dibawa ke mahkamah," katanya ringkas.

Hari ini, Umno Selangor berkata pihaknya akan memfailkan saman RM10 juta terhadap Mustafa berhubung dakwaan kononnya parti itu memainkan peranan dalam tindakan Jais ke atas pemeriksaan di Gereja Methodist Damansara Utama pada 3 Ogos lalu.

Menurut Setiausaha Umno Selangor Datuk Seri Ir Mohd Zin Mohamed, selain Mustafa, pihaknya juga akan mempertimbangkan pihak-pihak lain dalam saman yang akan difailkan selepas Aidilfitri.

Awal minggu lalu, Mustafa dalam satu sidang media di Kuala Terengganu mendakwa Umno berperanan dalam pemeriksaan yang dilakukan oleh Jais ke atas Gereja Methodist Damansara Utama.

Beliau juga mengatakan Umno memainkan peranan dalam mempolitikkan isu itu ekoran tindakan Jais yang sehingga kini belum mendedahkan hasil siasatan mereka ke atas gereja itu.

Tambah Mustafa, beliau sedia mendedahkan maklumat campur tangan Umno kepada Pengarah Jais Marzuki Hussin pada satu pertemuan yang dijadual untuk diadakan minggu lalu.

Tetapi ia ditangguhkan buat sementara waktu sehingga siasatan Jais selesai.

Gereja Methodist Damansara Utama menjadi tumpuan sejak beberapa minggu lalu selepas Jais melakukan pemeriksaan ke atas satu majlis makan malam muhibah anjuran Harapan Komuniti di premis itu.

Jais berkata tindakan mereka hanya bersifat pemeriksaan tetapi pengurusan gereja mendakwa agensi itu melakukan serbuan. -TMIDid Najib and Anwar REALLY BONK Altantuya and Saiful respectively?

Posted: 22 Aug 2011 09:34 AM PDT

'Anwar is a gay,' someone told me today.

I thought to myself, 'Well, the Government has indeed done a good job in producing the sequel 'Sodomy II'.'

How can this someone hold the view that Anwar is a gay?

Well, I think Raja Petra's article today really sums it all up!
Raja Petra Kamarudin:
So, never mind what happens during Anwar's trial. And never mind whether they do or do not put Najib on trial. Everyone's mind is already set. They already believe what they believe. And whatever you or the court may say is not going to change this belief.One-Eyed Albino Shark Caught In Baja, Scientists Baffled

Posted: 22 Aug 2011 07:28 AM PDT

The recent discovery in Mexico of a one-eyed albino baby shark has created a stir among scientists and piqued the interest of thousands who have seen the images and questioned the authenticity of the find. The three-foot-long fetus was removed from the body of a large bull shark captured by a commercial fisherman in the Sea of Cortez beyond La Paz, the capital of Baja California Sur.
The story broke late last week on the Pisces Sportfishing blog, under the headline, "Freak Shark Puzzles Scientists."
Pete Thomas Outdoors then shared the top right image with two well-known shark experts in California. Both were skeptical at first, suggesting it was some kind of hoax.
One of them jokingly identified the species as a "Cycloptomus" because of a perfectly centered eye located just above the mouth.
(Click here to read more)Photos of Myit Ngae-Set Kwe, Dhottha Waddy and Myit Ngae Bridges (Old and New )

Posted: 22 Aug 2011 07:17 AM PDT

Click to view slideshow.

Source:From FB of Dr. Hla Hla Myint . This was my old day time GP . Evening and night GP in Mandalay. (Before joining the IMM)

320933_135676509860241_100002536782735_204594_5755125_n 320564_135676993193526_100002536782735_204606_4457884_n 317428_135676563193569_100002536782735_204595_673543_n 316924_135676379860254_100002536782735_204592_3319773_n 313854_135677133193512_100002536782735_204608_7935127_n 312544_135676633193562_100002536782735_204596_5372551_n 312537_135676739860218_100002536782735_204599_2677818_n 308695_135676896526869_100002536782735_204603_1793008_n 307837_135676443193581_100002536782735_204593_3971262_n 307562_135676686526890_100002536782735_204597_2269853_n 302735_135676849860207_100002536782735_204602_1358699_n 300979_135677013193524_100002536782735_204607_2851285_n 293354_135676776526881_100002536782735_204600_5370771_n


Ban on designer labels Prada, Gucci, Versace etc in popular prison in Italy

Posted: 22 Aug 2011 07:31 AM PDT

Italy's jailed mobsters 'humiliated' by clampdown on designer clothing

Silk-suited godfathers languishing in Palermo's Ucciardone prison hit out at governor's ban on high-end labelsPappaRich 3 Two Square: Family dinner @ www.papparich.com.my. Nice!

Posted: 22 Aug 2011 06:19 AM PDT

Fried Rice with Fried Egg & Teh C Hot!

Janson's favourite drink, Pappa 100+ Energy Booster!

Far left: Fried Rice Special with Fried Egg, Chicken.
The Bloody History of Communism (1 of 14)

Posted: 22 Aug 2011 06:06 AM PDT

Communism was the bloodiest ideology that caused more than 120 million innocent deaths in the 20th century. It was a nightmare which promised equality and justice, but which brought only bloodshed, death, torture and fear. This three-volume documentary displays the terrible savagery of communism and its underlying philosophy. From Marx to Lenin, Stalin, Mao or Pol Pot, discover how the materialist philosophy transforms humans into theorists of violence and masters of cruelty.


Najib Tidak Ikhlas: Pakatan Adakan Mesyuarat Tergempar

Posted: 22 Aug 2011 07:45 AM PDT

Satu perbincangan mengenai ketidakikhlasan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Umno-Barisan Nasional (BN) melakukan reformasi sistem pilihanraya sebelum pilihan raya umum ke-13 akan diadakan pada Rabu ini.

Pakatan Rakyat membuat keputusan tersebut ekoran kenyataan perdana menteri bahawa pilihan raya umum boleh diadakan pada bila-bila masa dan ia tidak perlu menunggu keputusan jawatankuasa khas parlimen mengenai reformasi pilihan raya.

Ketua penerangan PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, PAS juga akan mengadakan mesyuarat khas bagi menimbang penyertaan dalam Jawatankuasa Khas Parlimen (PSC).

Katanya, ini kerana beliau berpendapat, ianya tidak membawa sebarang makna setelah perdana menteri membuat kenyataan sedemikian sambil menyuarakan kekesalan PAS.

"Kenyataan tersebut membuktikan sikap sebenar kerajaan terhadap tuntutan rakyat agar sistem pilihanraya yang bersih dan adil dapat diwujudkan, sebelum PRU akan datang.

"Tujuan utama Jawatankuasa Khas ini ialah merumus satu sistem pilihanraya yang adil dan bersih, setelah pelbagai kelemahan dibongkar.

"Apa guna dibentuk jawatankuasa Khas, sekiranya kerajaan sudah memberikan bayangan jelas bahawa pilihanraya umum akan diadakan sebelum jawatankuasa itu menyiapkan laporan dan sekaligus memberikan petanda yang jelas bahawa sememangnya kerajaan BN tidak bersedia untuk menerima dan memperbaiki kelemahan yang ada," katanya dalam satu kenyataan semalam.

Menurut Tuan Ibrahim, adalah mustahak bagi rakyat bahawa inisiatif mengatasi kelemahan dan hilangnya keyakinan mereka terhadap sistem pilihanraya yang ada kini diperbetulkan terlebih dahulu supaya satu perjalanan sistem pilihanraya yang bersih dan adil di Malaysia dapat dijalankan.

"Sekiranya tidak, apa gunanya rakyat mengundi sekiranya keputusan pilihanraya bukan keputusan yang membayangkan hasrat mereka sebenar di akar umbi, tetapi hasrat pengundi hantu dan warga asing yang berlambak untuk memenangkan calon parti tertentu," tambahnya.

Tegasnya, kerajaan harus menyedari kemarahan rakyat dan tuntutan dalam perhimpunan aman BERSIH 2.0 baru- baru ini.

"Sikap kerajaan yang menolak diadakan pilihanraya sebelum sistem diperbaiki sudah tentu akan mengundang kemarahan rakyat dan tahap kebolehpercayaan terhadap Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan terus merosot.

"Keadaan ini sangat tidak baik bagi negara, dan terutamanya kerajaan memerintah dan tidak mustahil parti- parti dalam Pakatan Rakyat akan menarik diri ekoran kenyataan Perdana Menteri.

"Ketidakikhlasan kerajaan Barisan Nasional ini juga dijangka akan mempercepatkan bantahan rakyat, justeru menyemarakkan semangat untuk himpunan BERSIH 3.0 diadakan," tambahnya.

Ujarnya lagi, PAS menegaskan bahawa kerajaan tidak patut dan sememangnya "ia amat tidak bertanggungjawab untuk membubarkan Parlimen dalam keadaan mereka sedar bahawa sistem pilihanraya negara kita sememangnya tempang berhadapan dengan kelemahan dan kepincangan yang pelbagai.

"Sila perbaiki dahulu beberapa kelemahan yang utama, barulah diadakan pilihanraya ke 13, demi rakyat, untuk rakyat dan kerana rakyat," katanya.
...And the only way to do great work is to love what you do. Steve Jobs

Posted: 22 Aug 2011 05:24 AM PDTDiscount for M'sians visiting Singapore Zoo, Jurong Bird Park, Night Safari!

Posted: 22 Aug 2011 04:26 AM PDT

Published: Thursday August 11, 2011 MYT 1:42:00 PM
Updated: Thursday August 11, 2011 MYT 1:44:56 PM

Discount for M'sians visiting S'pore parks

KUALA LUMPUR: Wildlife Reserves Singapore (WRS) is offering Malaysians a 50% discount on admission fees to the Jurong Bird Park, Night Safari and Singapore Zoo.
WRS said in a statement Thursday this was in conjunction with Malaysia's 54th Merdeka Day and Aidilfitri celebrations at the end of this month.
The offer is valid for the period of Aug 27 to Sept 4 at all three attractions.
Malaysian visitors only need to show their immigration cards at the park entrances to claim the 50% discount. - BernamaLelong.my E-Commerce Fair 2011 At Mid Valley Exhibition Centre

Posted: 22 Aug 2011 04:13 AM PDT

Lelong.my E-Commerce Fair 2011 At Mid Valley Exhibition Centre

2 weeks ago, I went to check out the Lelong.my E-Commerce Fair at Mid Valley Exhibition Centre. It's the first and biggest e-commerce fair in Malaysia organized by Lelong.my. Basically, it's a fair where the online shops that sell on Lelong.my brings their product to the fair and sell it there. If you don't know Lelong,my, it's actually Malaysia's version of eBay and it's the largest online shopping website in the country.

Besides shopping offline at the e-commerce fair, there were also talks on how to set up your own online stores and online business, there's also free goodies bag too!

The fair was pretty fun because that the shops that we normally see on the internet was at there physically and we could actually get a touch on the product which we normally don't. I also found some good stuff at there and know about new store too which I will be doing more shopping online.

One thing, there's actually lucky draw at the fair where people can walk away with handphones and gadget, as well as a Super Bid where bidding on gadget starts at RM1. Sadly, I couldn't able to join as I was busy with assignment. Hmm.

Well, I checked out the opening ceremony and Lelong.my said that they will be organizing similar fair in the coming years. Seems interesting!


Random Walkaround At Bukit Bintang Area

Posted: 22 Aug 2011 03:45 AM PDT


Best place in Kuala Lumpur.

After residing here for a year in Klang Valley, I realised that life outside the city – the place I am staying and studying isn't really fun when compare to the city. Klang Valley is just another normal metropolitan city, with the downtown Kuala Lumpur is fun.

I wonder why there's no beautiful and quality university campuses located right downtown. It would be really great if there is. Haha. Life, fun and study must blends well, with a well and healthy city life. Sunway area is pretty boring for me, all the building looks the same with no colour, it's isn't anywhere close to the city where beautifully designed skyscrapers are.


New Apple shop is coming to town, hidden opposite of Low Yat Plaza.

Even though the skyline of Kuala Lumpur is beautiful, when comparing to my hometown Penang, I still greatly like Penang more because of the colours, the people, and the old heritage city. That's something Kuala Lumpur doesn't have.


I still prefer Chatime and Gong Cha despite many awesome bubble tea out there.

Penang is colourful with the old colonial styles houses, blends with a little bit of modern shopping malls and buildings. With low skyline, you can see a colourful red tiles roof. Another thing that I fancy Penang is the close-nest to the sea, water, and greens. Kuala Lumpur is just a concrete jungle within a valley with no sea but a little but of greens. That's the biggest dislike, the nearest sea needs about 45 minutes trip, a beautiful beach needs about 1.5 hours of drive. When in Penang, beach, sea and nature are so near.


Happy Merdeka Day Malaysia!

Anyway, home will be the best place to be after study.


If you are clean, prove it Anwar!

Posted: 22 Aug 2011 03:23 AM PDT

Opposition Leader Anwar Ibrahim, in taking his stand of defense for the first time, told the High Court today there was a conspiracy by PM Najib and friends to send him to 'political oblivion'.

Describing the sodomy accusation against him as a 'blatant, vicious lie', he also warned Mohd Saiful Bukhari Azlan that his allegation will prove to be a big lie soon
.

"I state, in no uncertain terms, that I have never had any sexual relations with the complainant, Mohd Saiful Bukhari Azlan. Saiful's allegation is a blatant and vicious lie and will be proved to be so.

"This entire process is nothing but a conspiracy by Prime Minister Najib Razak to send me into political oblivion by attempting once again to put me behind bars.

"...They can do all they want to sully my reputation and threaten me with... jail. They won't be able to cow me. The truth will prevail," he said.

Some call Anwar a coward for giving an unsworn statement (not subject to cross examination) from the dock.

But for me, Anwar still got the time to quash the allegations... only if he is really innocent. However, it was not right to accuse Najib and his government forming a cahoot to run him down.

What he should concentrate on now is to produce every tangible evidence to beat the prosecution. He is, actually, going against all odds!Just To Say...

Posted: 22 Aug 2011 03:00 AM PDT

Thank you to all readers, friends and relatives for your kind comments, messages, emails and Facebook wall posts to express your concern, good wishes and prayers for my husband's recovery. (Read about what happened here.) I am truly overwhelmed by the outburst of love, concern and kindness. Your sincere words of inspiration have moved mountains in my way and inspired me to look up, and never to lose hope. Thank you for blessing us!My husband is much better today. He can remember what he ate for breakfast and can recall many things. It is just the events from 7pm 21st August to 7am 22nd August which are a blur to him.

Dr Murali was with me this morning when my husband went for his EEG test. The result of the EEG and the MRI all indicate that his brain is functioning normally. So the trigger could have been stress.

A friend and fellow blogger UP41 alerted me about the dangers of doing chi 'wrongly' some are not so suitable if using concentration on certain parts of the body. Come to think of it, it was after his evening chi kung session that this whole episode began. Whatever the case, I am certainly going to make sure that he adopts a more relaxing lifestyle from now instead of being stressed by work pressure.

Life is really fragile and precious and each of us must live it fully and cherish what and who we have. Take care and once again, thanks for your supportive comments.

Here's a beautiful poem that reader SKT just sent me. Have a pleasant evening!If you woke up this morning
with more health than illness,
you are more blessed than the
million who won't survive the week.


If you have never experienced
the danger of battle,
the loneliness of imprisonment,
the agony of torture or
the pangs of starvation,
you are ahead of 20 million people
around the world.


If you attend a church meeting
without fear of harassment,
arrest, torture, or death,
you are more blessed than almost
three billion people in the world.If you have food in your refrigerator,
clothes on your back, a roof over
your head and a place to sleep,
you are richer than 75% of this world.


If you have money in the bank,
in your wallet, and spare change
in a dish someplace, you are among
the top 8% of the world's wealthy.


If your parents are still married and alive,
you are very rare,
especially in the United States.


If you hold up your head with a smile
on your face and are truly thankful,
you are blessed because the majority can,
but most do not.If you can hold someone's hand, hug them
or even touch them on the shoulder,
you are blessed because you can
offer God's healing touch.


If you can read this message,
you are more blessed than over
two billion people in the world
that cannot read anything at all.


You are so blessed in ways
you may never even know.

-Author Unknown-  

Rejoice, that we are so blessed indeed in many ways!Pelajar IPTA Sempat Asmara Sebelum Sahur

Posted: 22 Aug 2011 04:46 AM PDT

Kebiasaannya umat Islam mengaji atau melakukan qiamullail sebelum bersahur, namun berbeza dengan pasangan kekasih ini apabila sanggup menunggu waktu bersahur dengan berasmara di atas tembok pantai.

Pengakuan berkenaan dibuat setelah kedua-duanya dicekup Jabatan Agama Islam Pulau Pinang (JAIPP) dalam Ops Santai di Lebuh Sungai Pinang Bandar Sri Pinang Jelutong.

Mereka yang masih menuntut di sebuah institut pengajian tinggi awam (IPTA) di negeri ini mengaku ingin bersahur, namun waktu terlalu awal untuk ke kedai makan dan mengambil kesempatan melepaskan penat di tembok pantai seawal jam 2 pagi.

Ketika ditahan, si gadis berbaring dan kepalanya diletakkan di celah riba kekasihnya, namun perbuatan mereka lebih mencurigakan apabila butang baju wanita sedikit terbuka sementara tudung yang dipakai sudah terbuka.

Seorang penguat kuasa kemudiannya menegur ada tudung terjatuh di bahagian belakang tembok dan pelajar wanita itu mengaku tudung itu miliknya.


"Saya pening kepala sebab itu tudung dibuka dan kami duduk di sini untuk berehat sahaja," katanya kepada penguat kuasa.

Lelaki yang berasal dari Kelantan itu bagaimanapun hanya tersenyum sahaja ketika ditanya kenapa duduk di tempat yang gelap dan berdua-duaan bersama kekasihnya.

Namun, gadis yang berusia 18 tahun dan berasal dari Johor itu agak kasar ketika menjawab soalan penguat kuasa di lokasi kejadian.

"Kamu tahu apa kesalahan kamu duduk berdua-duaan di tempat gelap ini, dan kenapa mahu berdua-duaan di sini menunggu waktu bersahur.

"Kamu berdua tidak takut kena rompak atau samun?," tegur seorang penguat kuasa JAIPP.

Mereka kemudiannya diberikan notis mengikut Seksyen 29 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Pulau Pinang 1996 atas perbuatan kurang sopan, jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman denda tidak lebih RM1,000 atau penjara tidak lebih enam bulan.

Turut hadir dalam operasi berkenaan, Ketua Unit Operasi dan Penguat kuasa JAIPP, Khairul Azman Azizan dan hampir 20 penguat kuasa JAIPP. -SH


Bertekad Untuk Memurtadkan Lebih Ramai Muslim

Posted: 22 Aug 2011 02:14 AM PDT

Shah Alam - "Ya Tuhan, kalau benar agama Kristian adalah jalan saya, kuatkanlah saya, untuk terus mengkristiankan orang Islam di Ar-Arqam ini, dengan nama Jesus, Amin", itu antara doa harian Mohammad Arabi Abdullah, 50.

Walaupun ketika itu, beliau sudah hampir empat tahun memeluk Islam, beliau masih mengamalkan agama Kristian.

Tujuannya untuk mengetahui tentang Islam tetap diteruskan dan saban hari, beliau menunaikan solat lima waktu dan berdoa, "Ya Allah kalau benar agama Islam adalah jalan saya, kuatkanlah saya untuk terus mencintai Islam, Amin."

Menurut Arabi, tujuan asal memeluk Islam adalah untuk memurtadkan lebih ramai orang Islam.

"Saya masuk Islam, setelah menjadi anak angkat sebuah keluarga di Sarawak. Saya juga mengkaji tentang Islam supaya mudah menarik orang Islam masuk Kristian.

"Ketika itu, usia saya 15 tahun, keluarga angkat mahu menyekolahkan saya kerana sebelum ini, saya tidak pernah bersekolah sejak kematian ibu, saya tinggal dan dibesarkan di gereja sejak berusia tiga tahun.," katanya.

Sebelum bertemu dengan keluarga angkat, Arabi dimasukkan ke Hospital Kuching disebabkan penyakit misteri.

"Setelah sembuh, saya terus tinggal di hospital menjadi sukarelawan, saya mengkristiankan empat orang pesakit.

"Walaupun saya masih belasan tahun, semangat mengkristiankan orang kuat kerana perkara itu, sudah tertanam sejak kecil ," katanya yang dilatih menjadi paderi sejak kecil.

Arabi berkata, dia dilatih mendekati orang supaya disenangi setiap gerinya dan apabila orang tanya siapa mengajarnya, dia akan katakan Kristian mengajarnya.

Menurutnya, itu sebahagian pendekatan digunakan untuk memurtadkan orang, iaitu dengan berbuat baik kepada mereka dan menariknya secara halus.

Namun, segalanya berubah apabila dia masuk Ar-Arqam, niat untuk memurtadkan orang berubah apabila dia nampak keindahan di dalam Islam.

"Saya sering menimbulkan persoalan dengan ustaz sehingga menimbulkan kemarahan di hati mereka.

"Di Ar-Arqam kami makan di dalam dulang. Saya bertanya, kenapa makan seperti itik (dengan niat mahu memburukkan Islam), lalu Ustaz itu menjawab, Islam mengajar kita tidak membazir dan tidak perlu berebut pinggan yang membolehkan timbul pergaduhan kerana Islam tidak suka akan peperangan,"
katanya.

Pada malamnya, Arabi menunaikan solat berdoa dalam dua cara Islam dan Kristian, setelah itu merasakan ada 'kesejukan' ketika dia bersolat.

Sejak daripada malam itu, dia dengan rasminya, meninggalkan Kristian setalah empat tahun menganut dua agama.

Setelah keluar daripada Ar-Arqam dia terus mendalami Islam dan menjadi penceramah bebas. -SH


Ulasan GB

Berdasarkan kisah di atas, jelas menunjukkan bahawa "kemenangan" Islam ke atas agama lain ialah "hujjah". Bukan kerana tekanan, bukan disebabkan tunjuk perasaan bukan juga dengan undang-undang.

Di dalam Hikayat Munsyi Abdullah, dikisahkan bahawa Munssyi pernah diasuh untuk mempelajari BIBLE, malah beliau merupakan penterjemah Bible ke dalam Bahasa Melayu.

Sewaktu beliau diajak untuk memeluk ugama Kristian oleh padri yang menyayanginya ketika itu, beliau menjawab, "Cikgu membaca satu kitab iaitu Bible, saya membaca dua kitab iaitu Al-Quran dan Bible. Tentulah saya lebih tahu ugama mana yang betul dan yang perlu saya ikuti." Maka terdiamlah padri yang menjadi cikgunya pada ketika itu.

Beliau mengkisahkan bahawa beliau menterjemahkan Bible itu ke dalam Bahasa Melayu supaya kita dapat mengetahui ilmu Kristian dan kemudian mudah untuk berhujjah dan menjadi benteng keimanan kita sendiri. Sama seperti apabila kita mempunyai mengetahui "ilmu" musuh di dalam peperangan, maka mudahlah untuk kita memenangi peperangan itu.

Masalahnya kini, ialah umat Islam sendiri MALAS untuk membaca Al-Quran dan akhirnya menjadi "takut" dengan Bible. Malah pegangan agama Islam sendiri longlai dan layu, jauh sekali untuk dapat berhujjah dengan pegangan agama lain.

Malah memahami konsep ketuhanan Yang Maha Esa pun ramai umat Islam yang gagal, maka dengan sebab itu ramai umat Islam sendiri melakukan kerja syirik seperti menggunakan tangkal, menyembah keris, bertafakkur di tugu dan seumpamanya.

Ulamak-ulamak terdahulu dengan penuh jerih payah menghasilkan kitab-kitab peningkatan iman dengan cara mempertajamkan akal fikiran supaya mampu berhujjah - dengan lahirnya ilmu kalam - ilmu yang perlukan kepada berkata-kata dan berhujjah - tetapi kini berapa peratuskah umat Islam yang ada mempelajari dan memilikinya?

Pernah Rasulullah SAW bersabda bahawa bilangan umat Islam kita di akhir zaman amat ramai laksana buih di lautan. Apa ertinya buih? Ditiup terus hilang - tidak ada kekuatan. Kuantitinya banyak, kualitinya hancus....2 Pelajar PMR Dicekup Bersama Pasangan Di Hotel Murah Waktu Sahur

Posted: 21 Aug 2011 11:25 PM PDT

Pasangan 'bersahur' kena cekup

ALOR SETAR: Empat remaja, termasuk dua daripadanya akan menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) terpaksa bermalam di lokap selepas dicekup berkhalwat dalam sebuah bilik hotel murah di Kuah, Langkawi, awal pagi kelmarin.

Tindakan berani dua remaja lelaki berusia 15 tahun itu membawa pasangan mereka yang setahun lebih tua menyewa di hotel itu dengan alasan hanya untuk bersahur sebenarnya membongkar kegiatan maksiat mereka.

Dua remaja lelaki itu adalah pelajar sebuah sekolah menengah di Kuah, Langkawi, manakala pasangan mereka pula tidak bersekolah.

Pegawai Penyiasat Pejabat Agama Daerah Langkawi, Muhammad Hidayat Halim, berkata dalam serbuan jam 3.45 pagi kelmarin, sepasukan anggotanya membuat pemeriksaan di hotel itu selepas mendapat maklumat awam.

Katanya, pasangan remaja itu agak berani kerana sanggup menyewa hotel yang hanya bersebelahan dengan pejabat agama daerah.

Beliau berkata, ketika anggota penguat kuasa mengetuk pintu dan memberi salam berulang kali seorang remaja perempuan yang hanya memakai tuala dalam keadaan panik dan takut membuka pintu.

"Pemeriksaan menemui pasangannya yang hanya berseluar pendek dan pemeriksaan lanjut menemui seluar dalam mereka di tepi katil. Kedua-dua remaja itu mengaku baru selesai melakukan hubungan seks," katanya.

Muhammad Hidayat berkata, hasil pemeriksaan turut menemui sepasang lagi kekasih berpakaian lengkap dan dipercayai baru bangun tidur terkejut melihat kehadiran anggota penguat kuasa berada di bilik berkenaan.

Ketika disoal siasat kedua-dua remaja perempuan itu mengaku bekerja di sebuah kafe di Langkawi dan baru berkenalan dengan pelajar lelaki terbabit.

"Mereka yang berasal dari Langkawi, mengaku menyewa hotel semata-mata untuk melakukan hubungan seks," katanya.

Kes itu disiasat mengikut Seksyen 9(1) dan (2) Enakmen Kanun Jenayah Syariah Kedah 1988 kerana berkurung sehingga mendatangkan syak kepada orang ramai dan sabit kesalahan boleh didenda tidak melebihi RM2,000 atau setahun penjara atau kedua-duanya sekali. -BH

Ulasan GB

Begitulah warna-warni kehidupan remaja masa kini.

Masih di bangku sekolah, yang perempuan pula yang menjadi pasangannya sudah bekerja da berumur etahun lebih tua, siap sewakan hotel murah untuk lakukan maksiat, di bulan Ramadhan.

Itu baru tingkatan 3. Yang tingakatan-tingkatan yang lebih tinggi daripadanya, 4, 5 & 6 dicampur pula pelajar-pelajar IPTA/IPTS?

GB telah katakan dahulu, aura seks semakin menebal di atmosfera negara hasil daripada sistem dan nilai kehidupan yang memilih untuk tidak menjadikan Islam sebagai norma kehidupan.

Akibatnya, kita kembali ke era jahiliah.Of KLIA2 Aerobridges And The Disability Movement In Malaysia

Posted: 21 Aug 2011 09:20 PM PDT

When the disability movement in Malaysia does not speak in one voice, everybody becomes confused, disabled people themselves included. The issue of aerobridges at KL International Airport 2 (KLIA2) clearly shows the split.

Do disabled people need aerobridges to board planes at the KLIA2? Christine Lee, whelchair user and co-ordinator of the Barrier-Free Environment and Accessible Transport Group (BEAT) thinks it is needed and was quoted by Bernama as saying:

"The MAHB decision not to include aerobridges is a step backward and taken in the wrong direction," she told reporters at a gathering attended by some 30 people with various disabilities to express their displeasure over this matter, here today.

"If underdeveloped countries can have aerobridges at their airports, why is Malaysia, which is a step away from developed nation status, regressing to third world infrastructure and service provision," said Lee of the Barrier-free Environment and Accessible Transport (BEAT).

She added that aerobridges should and must be made a universal feature in all airport designs and developments.

(Disabled Community Pushes For Aerobridges At KLIA2 – August 20, 2011)

However, Anthony Thanasayan who is also a wheelchair user and Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) councillor opines otherwise as reported in The Star:

He said he personally did not think it necessary for the aerobridges to be installed as ambulifts could cater for the disabled.

"What's wrong with using ambulifts? Able-bodied passengers don't need the aerobridges," he said, adding that he was more concerned with the toilet and ramp designs at the new low-cost carrier terminal.

(Disabled group insists on aerobridge at new KLIA2 terminal – August 21, 2011)

Who should Malaysia Airports, and for that matter, the government and all other infrastructure providers, listen to? One party says we need aerobridges which is not only a convenience for disabled people but also to senior citizens, pregnant women, children and adults with prams. On the other hand, the other party says that ambulifts are sufficient.

Anthony was further reported to have argued against the use of aerobridge in Free Malaysia Today:

Thanasayan, a disabled himself felt that aerobridges were too expensive a commitment.

He suggested instead the use of the portable ambulifts in airports.

"The ambulift is more suitable as it is portable.

"Having an aerobridge will increase cost for passengers by 20%.

"It is unfair to shift the cost to able-bodied passengers.

"I have been carried up into planes in the US because the smaller airports does not have aerobridges and ambulifts," said Thanasayan, who is the president of Petpositiev and an activist for the disabled community.

('Inconsiderate' MAHB, Air Asia slammed – August 20, 2011)

This disagreement cannot come at a worse time, especially when the public and private sectors are beginning to warm up to the concept of right of access to the built-environment for disabled people. This right is recognized in the Persons with Disabilities Act 2008 and clearly stated in Clause 26 (Access to public facilities, amenities and services and buildings) and Clause 27 (Access to public transport facilities).

Access for disabled persons should not be exclusive, meaning, as far as possible, we do not advocate for special or separate facilities. This is where universal design comes in. This concept promotes that the built-environment and products are made accessible and usable to both non-disabled people and disabled people.

The importance that the Malaysian government accords to universal design is reflected in the formation of the Universal Design and Built Environment Committee (Jawatankuasa Reka Bentuk Sejagat Dan Alam Bina) under the National Council for Persons with Disabilities (Majlis Kebangsaan Bagi Orang Kurang Upaya).

The National Council was constituted under Clause 3 of the Persons with Disabilities Act 2008 and is chaired by the Minister of Women, Family and Community Development. Unfortunately, the same National Council did not make the effort to ensure that the facilities at KLIA2 are inclusive and universally usable.

Aerobridges are a good example of universal design. It provides convenience to all categories of passengers boarding and disembarking from aircrafts irrespective of weather. Wheelchair users can go right to the boarding door before transferring to a boarding chair to get into the plane. Likewise, senior citizens and non-disabled adult passengers with children, prams and luggages in tow can walk right up to the boarding door without having to heave kids and luggages up the boarding stairs.

To answer Anthony's question of "What's wrong with using ambulifts?" My answer is that there is absolutely nothing wrong in using ambulifts for boarding in airports that do not have boarding bridges. However, in the case of KLIA2, it is built from the ground up and "provisions have been made in the design of the terminals at the new low cost carrier terminal, the KLIA2, to accommodate the installation of aerobridges, if required at any time by AirAsia group or other low cost carriers (LCCs)." (The Star – New LCT designed to enable installation of aerobridges – July 15, 2011). So why not install the aerobridges for the convenience and safety of everyone?

Acording the a statement by Malaysia Airports dated July 15, 2011 with the heading No Aerobridges At KLIA2 To Cater For AirAsia's Rquirement, it was mentioned that aerobridges are mandatory for airlines in other countries in the region. A calculation of the cost per passenger for the usage was also furnished.

Airports in other countries in the region make it mandatory for airlines to use aerobridges where provided, in order to enhance passenger convenience, safety and security. Should the airlines choose not to use aerobridges, they then have to park the aircraft in a remote position and bus the passengers to the terminal. AirAsia had explained that they use aerobridges at these other countries as they are compelled to adhere to the regulatory requirements at these airports, as no exemptions are given.

Based on AirAsia's decision not to use aerobridges at klia2, the terminal for LCCs, even during inclement weather or for long haul operations, the terminal is being constructed without the installation of aerobridges and instead ramps will be provided. As AirAsia and AirAsiaX would be the major airlines at klia2, it may not be worthwhile to incur the cost if the aerobridges are not going to be used. However provision has been made in the design of the terminal to accommodate the installation of aerobridges, if so required at any time, by AirAsia group or any other LCCs. Discussions will be held with other LCCs as well on their requirements.

The current charge to the airline for the use of the aerobridge is RM85.00 per usage. Based on a full A320 aircraft carrying 180 passengers for both arriving and departing flights, the cost of using the aerobridge works out to be less than 25 sen per passenger. This makes Malaysia Airports' charge for the aerobridge the lowest in the region.

Malaysia Airports has continually received numerous feedbacks from the public requesting that all airlines be required to use aerobridges in order to avoid inconvenience to passengers. Tan Sri Bashir added, "As such, we will continue to engage AirAsia and AirAsiaX, as well as other airlines to look into the possibility of further aligning their operations to the needs of passengers."

If other countries are already imposing the mandatory use of aerobridges, why are we arguing against it here? It is a matter of regulatory requirements at those airports and airlines have no choice but to comply. The costs are passed down to passengers in the form of airport tax and passengers using those airports have no issue with it.

In the case of aerobridge charges at KLIA2, is 25 sen per passenger an excessive amount for a measure of convenience and safety, irrespective of whether one is a disabled person or not? I find it very surprising for Anthony to say that it is unfair for non-disabled passengers to bear the cost of providing such facilities to disabled passengers in Malaysia. Each and every passenger in the countries where aerobridge is mandatory has to pay for the usage and it is not due to providing for the needs of disabled passengers but by the force of regulation.

Malaysia have similar regulations as stated by the Malaysia Airports statement. Why then is it so different in Malaysia that disabled people are singled out and blamed should such charges be imposed? It is a regulatory requirement and has nothing to do with whether the facilities are for disabled passengers or otherwise. Therefore, the issue of passing on the cost to non-disabled passengers is untenable and without basis.

What is disappointing is that exemption is given to AirAsia and other low-cost carriers that are currently operating at KLIA-LCCT and will be operating at KLIA2 to not use aerobridges. This is at the expense of security, convenience and safety of passengers in addition to imposing a great inconvenience to disabled passengers who have to depend on ambulifts for boarding failing which we have to be bodily carried up the narrow boarding stairs. This is dangerous in many aspects, for the passenger and the crews carrying the passenger.

Malaysia Airports further stated that ramps will be provided in place of aerobridges. It was not elaborated what kind of ramps these were and whether wheelchair users can independently ascend these ramps. One point I have to wholeheartedly agree with Christine is that Malaysia is very close to becoming a developed nation but has unfortunately regressed to becoming third world again by this act of not using aerobridges, especially for a modern airport such as the KLIA2 that is being built at a cost of RM2bil and will become operational by the fourth quarter of 2012.

The issue of aerobridges is not limited only to KLIA2. It involves all major airports in the country where low-cost carriers fly to, like Penang and Kota Kinabalu. Malaysia Airports must seriously consider the views of all stakeholders in this matter as it involves the comfort, convenience and safety of passengers using the airports under its management.

At the same time, disabled advocates should take a step back to see what damage the aerobridge debacle has done to the disability movement in Malaysia. I am very concerned with the disunity displayed when confronted by major issues such as this. It is as if the head knows not what the tail is doing. If we cannot speak in one voice convincingly, no one will ever take us seriously again.

Engaging in one-upsmanship where disability issues are concerned benefits no one. In the end, the disabled community as a whole loses and suffers the consequences of disabled advocates cancelling each other out with contradictory statements.

I sincerely urge Christine and Anthony, as leaders of the respective groups, to come together to trash out the differences and come out with a common statement in this issue for the sake of all disabled people in Malaysia. Please take to heart the very apt Malay proverb: Bersatu teguh, bercerai roboh (United we stand, divided we fall).

Related posts:

  1. Easier for disabled to fly AirAsia soon: The Star – August 5, 2007 Nation Sunday August 5, 2007 Easier for disabled to fly...
  2. NST – July 17, 2007: Minister wants AirAsia to settle wheelchair issue 2007/07/17 Minister wants AirAsia to settle wheelchair issue SEPANG: Settle...
  3. The Star – July 17, 2007: Order to Malaysia Airports and AirAsia: Ease movement of the disabled Nation Tuesday July 17, 2007 Order to Malaysia Airports and...
  4. Bernama – July 16, 2007: Govt Orders AirAsia, Malaysia Airports To Facilitate Disabled Govt Orders AirAsia, Malaysia Airports To Facilitate Disabled SEPANG, July...
  5. AirAsia to provide disabled-friendly facilities: The Star – August 4, 2007 B U S I N E S S Saturday August...


Nikon D70 + 00

Posted: 21 Aug 2011 09:00 PM PDT

Baby Nikon D7000
After i have no choice but putting my Baby Nikon D70 to sleep... I have decided to add two more zero and get My new Baby Nikon D7000 last Saturday. Baby Nikon D7000 will be my new travel companion and our first trip will be this coming weekend. Yup! we are flying off to country "V"... Vietnam

Baby Nikon D7000 is very new to me so now i have to get use to his style. There are such a thick book about Baby Nikon D7000 for me to read...

About Baby Nikon D7000
After scanning through the about Baby Nikon D7000, it's time to get familiar with him. Let's get started eh~

My very first shots with Baby Nikon D7000
What do you think?
Still couldn't got hold of the lighting that good :(
A tryout at the poolside
Many more road trip to go with my Baby Nikon D7000
So how's the shots, which one you like most?


No comments: