Monday, January 16, 2012

Exco Selangor: Siapa Ganti Hassan Ali Bakal Terjawab

Exco Selangor: Siapa Ganti Hassan Ali Bakal Terjawab


Exco Selangor: Siapa Ganti Hassan Ali Bakal Terjawab

Posted: 16 Jan 2012 10:00 AM PST

PAS hantar calon ganti Hasan kepada MB Selangor

KUALA LUMPUR, 16 Jan: PAS Pusat telah menghantar nama calon bagi menggantikan Datuk Dr Hasan Mohamed Ali sebagai Exco Kerajaan Negeri Selangor kepada Pejabat Menteri Besar kira-kira jam 12.30 tengah hari ini.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata, beliau menghantar nama calon berkenaan telah menerima nama itu daripada Presiden, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

"PAS Pusat telah buat keputusan tentang orang yang akan menggantikan Datuk Hasan Ali dan saya telah menerima nama itu daripada Presiden dan nama itu telah pun saya maklumkan kepada Pejabat Menteri Besar Selangor sekitar pukul 12.30 tengah hari.

"Dan saya pun dah berhubung Pejabat Menteri Besar dan dah dimaklumkan mereka terima makluman itu," katanya kepada Harakahdaily sebentar tadi.

Beliau bagaimanapun tidak bersedia mendedahkan nama calon yang dicadangkan itu.

"Tapi untuk hari ini, saya rasa saya tak sedia untuk memaklumkan nama itu sekarang kerana urusan selanjutnya urusan kerajaan negeri dengan DYMM Sultan Selangor," ujarnya lagi.

Jelasnya, terserah kepada pihak-pihak berkenaan untuk mengambil langkah selanjutnya.

Semalam, beliau memberitahu Presiden PAS akan membuat keputusan calon bagi menggantikan Hasan sebagai Exco Kerajaan Negeri Selangor.

Beliau berkata, nama itu akan beliau sampaikan kepada Menteri Besar Selangor.

"Kita jangka, jika tidak ada sebarang masalah, mesyuarat Exco Selangor Rabu ini akan mendapat anggota baru dari PAS," katanya.

Hasan dipecat daripada menjadi ahli PAS pada 8 Januari lepas oleh Mesyuarat Jawatankuasa PAS Pusat.

Beliau bagaimanapun berpeluang membuat rayuan terhadap keputusan itu kepada Majlis Syura Ulamak dalam tempoh 30 hari selepas dipecat.

Bagaimana pun, malam semalam Hasan membuat keputusan tidak akan merayu. Ia diumumkan beliau dalam satu majlis di Gombak.

Pada 13 Januari lepas, Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim memaklumkan perlantikan exco kerajaan negeri yang baru bagi menggantikan Hasan akan diadakan pada 18 Januari nanti di Istana Kayangan, Shah Alam.

Beliau yang hadir pada sidang media selepas mengadap Tuanku Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah memberitahu pertemuan tersebut adalah bagi membincangkan status kedudukan Hasan yang tidak lagi menjadi ahli PAS. -HD


Exco: Fokus pada Dr Rani, Pas serah nama hari ini

SHAH ALAM - Dengan tumpuan memfokus ke atas Pesuruhjaya Pas Selangor Dr Abdul Rani Osman, parti Islam itu akan menghantar nama calon jawatan Exco Kerajaan Negeri, hari ini.

Ketua Penerangan Pas pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, nama pengganti Datuk Dr Hasan Mohd Ali sudah pun diputuskan kelmarin dan akan diserahkan kepada Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim hari ini.

"Saya jangka ia akan diserahkan hari ini, Setiausaha Agung parti akan uruskan," kata beliau kepada Sinar Harian Online pagi ini.

Bagaimanapun beliau enggan berkongsi butiran calon yang telah pun diputuskan oleh Dewan Harian Pas pusat, yang mengadakan mesyuaratnya di Alor Setar kelmarin.

"Nama belum dihantar kepada Menteri Besar, jadi tidak boleh didedahkan. Maaf," katanya lagi.

Sinar Harian Online difahamkan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang akan mengeluarkan kenyataan mengenainya lewat hari ini.

"Saya difahamkan begitu. Itu sahaja yang boleh katakan sekarang," kata seorang pegawainya ketika dihubungi lewat malam tadi sama ada Hadi akan membuat kenyataan rasmi mengenainya.

Tuan Ibrahim berkata, pihaknya telah mempertimbangkan lebih daripada tiga nama yang disebut-sebut "layak" untuk menggantikan tempat Hasan.

"Selain nama yang dihantar oleh Pas Selangor, Pas pusat juga telah menghalusi beberapa nama lain," katanya lagi.

Hasan, Exco Hal Ehwal Agama Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor, dipecat sebagai ahli Pas 8 Januari lalu.

Selain Dr Rani, dua nama lain yang disebut-sebut ialah Adun Bangi, Dr Shafie Abu Bakar yang juga merupakan Pembantu Exco Hal Ehwal Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam.

Nama Pembantu Exco Pelajaran, Pengajian Tinggi dan Pembangunan Modal Insan, Dr Ahmad Yunus Hairi, yang juga Adun Sijangkang, turut tersenarai dalam teka-teki layak mengisi jawatan tersebut.

Berdasarkan laporan media sebelum ini, Hadi sepatutnya membuat keputusan berkenaan calon bagi menggantikan Hasan semalam.

Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali dipetik media semalam berkata, "kita jangka, jika tidak ada sebarang masalah, mesyuarat Exco Selangor Rabu ini akan mendapat anggota baru dari Pas."

Khamis lalu, Sultan Selangor telah memberi perkenan untuk membatalkan pelantikan Hasan daripada jawatan Exco Kerajaan Negeri Selangor.

Penyandang baru dijadual mengangkat sumpah, Rabu ini. -SH

Laporan sebelum ini
klik untuk baca


Like bull like calf: NFC not in a mess. So A-G lied?!

Posted: 16 Jan 2012 09:17 AM PST

Yellow Penang Chung Ling High School

Posted: 16 Jan 2012 08:25 AM PST

Yellow Penang Chung Ling High School

Yellow Penang Chung Ling High School – Back to my high school last weekend and surprised to see that the make over of the front school facade has done. They have repainted the school yellow colour! It's the bright yellow colour. Looking weird, very weird, but somehow, cool I guess.

It'd been very long time that I didn't visit my high school. I miss it quite a lot actually. 2012, this is my third year after leaving high school already. I went there to visit my Leo Club friends where the school was having the annual CCA Open Day.

The school was beige in colour back then, I wonder who suggest yellow colour. A little information is that yellow colour is one of the colour in Chung Ling High School's emblem.


Random #1: The police cadet so serious.


Random #2: LCD screens are everywhere in school!


Random #2.1: Oooo, so it's Samsung.

Untitled
Random #3: Look disgusting, but we like! Chung Ling-style fried egg.

Untitled
Random #4: The stand of the motorcycle sunken into the tar road. WOW.


Bereavement Raises Heart Attack Risk

Posted: 16 Jan 2012 08:00 AM PST

10 January 2012
Last updated at 00:51 GMTBereavement raises heart attack risk, says study

By Michelle Roberts
Health reporter, BBC News


The first seven days following bereavement appear to be the most risky in terms of heart health

 

The newly bereaved are at greatly increased risk of heart attack after the death of


Little Red Elmo Mobile Accessory From Universal Studio Japan

Posted: 16 Jan 2012 07:16 AM PST

Little Red Elmo Keychain From Universal Studio Japan – A souvenir from Stanley and Sammy for the little cute Elmo handphone accessory from Universal Studio, Japan.

Untitled

Untitled

Hello!


Memang Binatanglah "Lembu-lembu" Tu, Belanja Kad Kredit NFC Lebih 1/2 Juta

Posted: 16 Jan 2012 08:43 AM PST

Keluarga Shahrizat didakwa belanja RM600,000 kad kredit NFC

Dalam usaha memberi tekanan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak untuk bertanggungjawab terhadap skandal projek ternakan lembu Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC), PKR hari ini membuat satu lagi pendedahan mengenai dakwaan penyalahgunaan dana NFC.

Kali ini, dakwa pengarah strategi PKR Rafizi Ramli, empat ahli keluarga Menteri Wanita, Keluarga dan Pembangunan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil membelanjakan RM593,500 pada tahun 2009 dengan kad kredit yang wangnya dari dana NFC.

Menurut Rafizi, empat ahli keluarga yang memegang jawatan pengurusan dalam NFC telah menggunakan kad kredit yang bayarannya dituntut dari NFC bagi perbelanjaan antara RM122,402 dan RM182,525 setiap seorang.

Mereka adalah suami Shahrizat, Datuk Mohammad Salleh Ismail, iaitu pengerusi NFC, anak lelaki mereka yang berusia 31 tahun, Wan Shahinur Izmir (pengarah eksekutif), seorang lagi anak mereka Wan Shahinur Izran yang berusia 27 (ketua pegawai eksekutif) dan anak perempuan mereka Wan Izzanah Fatimah (pengarah) yang berusia 25 tahun.

"PKR tidak ada pilihan kecuali terus membongkarkan pelbagai penyelewengan yang ada di dalam rekod kami untuk meningkatkan tekanan politik terhadap Datuk Seri Najib Razak untuk bertindak dengan telus dan tidak berdolak dalih," kata Rafizi dalam satu kenyataan hari ini.

Menurutnya, petang esok pada jam 2 petang, aktivis PKR yang diketuai Fariz Musa akan membuat satu lagi laporan di Balai Polis Dang Wangi mengenai perbelanjaan kad kredit oleh keluarga Ketua Wanita Umno itu yang didakwa melampaui batas.

Bagaimanapun, Rafizi tidak mendedahkan butiran perbelanjaan berkenaan.

Mengenai kenyataan Izmir, semalam, bahawa NFC masih menjalankan "perniagaan seperti biasa" walaupun Sabtu lalu kerajaan mengumumkan bahawa aset syarikat berkenaan telah dibekukan sementara menunggu sisatan, Rafizi mempersoalkan sama ada Najib hanya membuat kenyataan kosong tanpa memberikan arahan khusus, atau NFC mengingkari arahan yang dikeluarkan oleh kerajaan.

Katanya, tindakan "membekukan aset NFC" sepatutnya bermakna:

 • Sebarang perbelanjaan selain dari membayar gaji pekerja-pekerja yang bertugas dalam operasi penternakan lembu (seperti yang dimandatkan di dalam perjanjian pembiayaan oleh kerajaan) perlu dibekukan;


 • Pengurusan sedia ada yang terdiri dari kaum keluarga Shahrizat tidak dibenarkan membuat sebarang keputusan bersabit operasi, kewangan, sumber manusia dan keputusan-keputusan penting lain;


 • Sebarang pemindahan wang keluar dari NFC, termasuk pembayaran gaji dan perbelanjaan syarikat-syarikat lain yang dimiliki oleh keluarga Shahrizat perlu dihentikan serta-merta;


 • Sebarang keputusan mengenai aset atau struktur syarikat dan pelaburan tidak dibenarkan dibuat bagi mengelakkan pemindahan aset.


Menurut Rafizi, secara lazimnya dalam amalan korporat yang berdasarkan tata kelola yang baik, apabila seseorang disiasat akibat tuduhan pecah amanah, beliau tidak dibenarkan masuk ke pejabat dan digantung serta-merta bagi mengelakkan cubaan menghapuskan bukti.

"PKR mengulangi desakan supaya Najib bertindak lebih berani dengan menggantung penglibatan kaum keluarga Datuk Seri Shahrizat Jalil di dalam operasi NFC dan melantik pentadbir korporat (corporate administrator) untuk mengambil alih pengurusan dengan mandat membongkar semua penyelewengan yang telah berlaku," katnya lagi.

Sementara itu, Wan Shahinur Izran melalui akaun Twitter miliknya, hari ini menafikan dakwaan PKR bahawa beliau dan anggota keluarganya yang lain menyalah-gunakan kad kredit syarikat untuk tujuan peribadi.

"Perbelanjaan syarikat dibayar melalui kad kredit. Usaha PKR untuk menipu itu cuba memperbodohkan orang ramai," tulisnya di Twitter berhubung dakwaan yang dibuat Rafizi itu.

"PKR akan sentiasa membuat fitnah dan mengeluarkan kenyataan berbaur hasutan. Ini adalah politik. Kami akan bekerjasama dalam sebarang siasatan." -mkMaxis One Club: The day I got my free HTC Desire!

Posted: 16 Jan 2012 08:53 AM PST

 I went to Maxis KLCC. Almost immediately I was served by an agent named Alex who was very helpful.
Frankly, I was quite impressed by the service provided by this agent. Maxis, take note!

 Ok, this was the FREE HTC phone. I must admit I was happy (still happy until today) that I didn't have to pay a single sen for this phone. If I wanted the SE Xperia Arc or Samsung Nexus, I only had to pay like RM200 for the former and also for latter (if I remember correctly!). Neverthless. I just didn't have the budget for neither SE nor Samsung. So, I chose the best FREE phone - the HTC Desire S!


 Nicely wrapped with a plastic cover with a message.
It says, 'Important...To prevent damage, do not apply excessive pressure to the screen or device case. Please remove the phone from your trouser pockets before sitting down...'
Frankly, reading this first message didn't give me a good impression of the phone - made it sound like the phone was freaking fragile. On the plus side, I thought HTC was thoughtful enough to give a preemptive warning to its users.

The guide at the back of the plastic cover shows you how to open the cover, take the new battery out, insert the SIM card and close back the cover. Four easy steps but not so easy actually.
I struggled at the last step.
Somehow, the cover just did not slide snugly back into the case no matter how hard I tried.
After a few failed attempts, I finally covered the phone securely!


A proper Desa Mawar shortcut road to Kg Melayu

Posted: 16 Jan 2012 06:10 AM PST

Residents of Desa Mawar, Farlim hung a banner to thank YB Wong Hon Wai (Assemblyman of Air Itam) for the allocation to resurface the shortcut road.


On mak angkat mode for a day…

Posted: 16 Jan 2012 05:56 AM PST

After running my errands last Saturday, I realised there were 2 missed calls on handphone – both coming from Sofie. I suspected it had something to do with Azman's culinary school as the lady from the school did mention earlier that the session for new students would probably start in mid Jan. True enough, when I called Sofie, I was told that Azman had just received a call from a lady asking him to report to the school on Monday.

Sofie asked how to go about as neither she nor Azman were familiar with Ipoh (except the hospital). I told Azman to take the bus to Ipoh – I'd fetch him from the bus station and send him to the culinary school. I did suggest to Sofie that maybe she too could come along so she could see the place herself, but after giving it some thought, Sofie felt she shouldn't. She needed to send/fetch her 2 younger children to/from school. And if she came to Ipoh together with Azman, it would mean no nasi lemak business aka no income for the day. For someone who doesn't earn much, missing out on a day's sale of about RM30 to RM40 is a lot.

Azman promised to call me once the bus was nearing the bus station. He needed to go to the bank first to arrange for an ATM card and immediately after that's done, he'd get on the bus to Ipoh.

I got to the bus station at about 10.25 am, and the bus Azman was on, arrived 5 minutes later. Immediately I brought him straight to the culinary school, in fact our timing was just nice. We didn't have to wait long for the 1 hour briefing session starting at 11 am given by one of the management personnel. I am glad I attended the session, it opened my eyes to the wide career prospects for the students once they obtained their certificates. As a matter of fact, they could go on to diploma level if they performed well. I sat beside Azman during the briefing and I noticed he paid attention throughout. Obviously this is where his interest lies. I doubt he'd be paying attention in class had I forced him to continue schooling in form 4. He'd probably ponteng 3 out of the 5 days each week in school…

After the briefing, those who needed hostel accommodation were brought to the hostel. Students would need to pay RM150 per month for hostel, and since they'd be getting a fixed monthly allowance under the Tabung Kemahiran, they can use their allowance to pay for the hostel fee. Food however, is not inclusive.

Parents were allowed into the hostel today since it was registration day, and so yes, I did get to see Azman's dorm. There were 8 beds in the dorm. One good thing is that there is a kitchen where the students are allowed to cook. Azman prefers to cook rather than buy out every day.

Anyway, there were quite a number of things Azman still needed to buy. He came today wearing the pair of shoes bought when I brought him shopping 2 weeks ago, but he didn't bring along any slippers. He can't be wearing the shoes for games, and definitely not to go to the toilet! He also needed pillow, bedsheet, trackbottom, sports shoes, necktie (the dress code for Mondays is smart-dressed, including neckties for the boys), socks (the only pair he brought was the one he was wearing & when he took off his shoes to enter his dorm, I noticed his socks had one big whole).

There were more induction sessions after 2 pm for the students, and I didn't think there was enough time for me to bring him shopping for all those stuff during lunch break, so I just brought him to a nearby minimarket to buy a pair of slippers and a pail. I told him I'd come back after asar so I could bring him out to buy all the other necessities.

After zohor, I decided to buy some of the stuff first – the ones that didn't require size measurements. Besides, I know Azman well enough to know that he's not fussy in terms of colour or patterns, so I bought the pillow, bedsheet/pillowcase, blanket, socks and a necktie. That way, when I brought Azman out later, we didn't have to spend so much time shopping.

When I went to fetch Azman at the hostel later, 2 of his new friends wanted to come along. The 2 boys needed to buy some stationeries and being from outstation like Azman, they too weren't familiar with the area yet. So yep, no problem, I took them along.

Just like when I brought him shopping 2 weeks ago, shopping with Azman had always been easy. He's not fussy, and knowing that if it was his mother who had to pay, he wouldn't have most of the things anyway, Azman would usually just agree with whatever that I suggested. So we bought him a pair of trackbottom, a pair of shoes and some stationeries.

Only one thing is not settled yet. Apparently for the monthly allowance, he'd need to have an account with a particular bank. The one he has right now is from another bank. Being only 16 this year, he'd need his guardian to come along with him when he applies to open up an account with the bank. Knowing it would be troublesome for his mother to come all the way to Ipoh to open up the bank account, Azman confided with the officer at the culinary school. The officer said she'd try to call the bank to ask if I could be the one accompanying Azman for the opening of bank account. But then I figured, since there was mention that the school will be closed for the whole week next week, might as well Azman open up the account at his hometown, where it wouldn't be too troublesome for Sofie to go to the bank with him.

After being on mak angkat mode for the day, I noticed Azman seemed eager and excited this time around. He promised me he'd make full use of the opportunity given to him. I truly hope he will try his very best to prove that my suggestion to send him to the culinary school was right.

Come on Azman, show us what you're made of…


All aglow to usher in Chinese New Year

Posted: 16 Jan 2012 05:52 AM PST

As reported in The Star.

All aglow to usher in Chinese New Year
By ANDREA FILMER
andrea@thestar.com.my

GEORGE TOWN: The inner city was transformed into a fairyland of lights as 2,400 bright red lanterns were lit up for the first time this year.

The lanterns that adorn over half a dozen roads surrounding Armenian Street, were put up in conjunction with the upcoming annual Chinese New Year Cultural and Heritage Celebration.

Penang Chief Minister Lim Guan Eng stood under an arch between two towering golden dragons to flip a switch and officiate the lighting ceremony.

Together with members of the cultural and heritage celebration's organising committee, Lim then took a short walk around the heritage enclave to get a closer look at the festive decorations.

Organising committee secretary Loh Boon Huan said the lanterns would be lit every night until Chap Goh Meh — the 15th and final day of Chinese New Year that falls on Feb 6.

On a related issue, Lim, who was accompanied by state executive councillors Chow Kon Yeow and Wong Hon Wai, said the re-tarring of Jalan Mesjid Kapitan Keling was postponed to after the Chinese New Year.

"The work was scheduled for January, but because of the inconvenience that it will cause, the state government has decided to postpone the job until after the Chinese New Year celebration," Lim said.

In August last year, the state announced that an 800m-stretch of cobblestone on Jalan Mesjid Kapitan Keling would be re-tarred after numerous complaints from the public about its rough surface.

The Chinese New Year Cultural and Heritage Celebration is jointly organised by the Penang Chinese Clan Council, Penang Clan Associations Youth Committee and Penang Government.

E&O Hotel and Star Cruises are co-sponsors of the event.

It will run from 3pm to midnight on Jan 29. All are welcome.


All aglow to usher in Chinese New Year

Posted: 16 Jan 2012 05:52 AM PST

All aglow to usher in Chinese New Year
By ANDREA FILMER
andrea@thestar.com.my

GEORGE TOWN: The inner city was transformed into a fairyland of lights as 2,400 bright red lanterns were lit up for the first time this year.

The lanterns that adorn over half a dozen roads surrounding Armenian Street, were put up in conjunction with the upcoming annual Chinese New Year Cultural and Heritage Celebration.

Penang Chief Minister Lim Guan Eng stood under an arch between two towering golden dragons to flip a switch and officiate the lighting ceremony.

Together with members of the cultural and heritage celebration's organising committee, Lim then took a short walk around the heritage enclave to get a closer look at the festive decorations.

Organising committee secretary Loh Boon Huan said the lanterns would be lit every night until Chap Goh Meh — the 15th and final day of Chinese New Year that falls on Feb 6.

On a related issue, Lim, who was accompanied by state executive councillors Chow Kon Yeow and Wong Hon Wai, said the re-tarring of Jalan Mesjid Kapitan Keling was postponed to after the Chinese New Year.

"The work was scheduled for January, but because of the inconvenience that it will cause, the state government has decided to postpone the job until after the Chinese New Year celebration," Lim said.

In August last year, the state announced that an 800m-stretch of cobblestone on Jalan Mesjid Kapitan Keling would be re-tarred after numerous complaints from the public about its rough surface.

The Chinese New Year Cultural and Heritage Celebration is jointly organised by the Penang Chinese Clan Council, Penang Clan Associations Youth Committee and Penang Government.

E&O Hotel and Star Cruises are co-sponsors of the event.

It will run from 3pm to midnight on Jan 29. All are welcome.


White Knights revive abandoned projects- launching of Taman Bukit Erskine

Posted: 16 Jan 2012 06:03 AM PST
As reported in The StarColourful fanfare: (From left) Ivory deputy chief operating officer Goh Chin Heng, Loh, Kebun Bunga assemblyman Jason Ong, Wong, Ivory chief operating officer Datuk Ooi Chin Loo and Komtar assemblyman Ng Wei Aik launching the project.

A DEVELOPER is building 554 low medium-cost apartment units along Lebuhraya Halia in Tanjung Tokong, Penang.

Currently 30% complete, the 38-storey Taman Bukit Erskine developed by Ivory Villas Sdn Bhd, a subsidiary company of Ivory Properties Group Berhad, is expected to be completed in 2014.

Ivory Properties Group Berhad executive director Ron Loh said each unit with a built-up area of 654sq ft comes with three bedrooms, a bathroom and a washroom.

"Despite being a low-medium cost project, the apartments offer good views," he said in a press conference at Penang Time Square on Friday.

He added that the project was abandoned for 11 years due to the 1997 economic crisis and was revived when Ivory took up the project as a white knight in 2007.

Originally named Fettes Villa, the project was later renamed Mount Erskine Development which consists of The Peak Residences, The Latitude and Taman Bukit Erskine.

Loh said the group had since changed the initial 500sq ft layout plan to 654sq ft and increased the units from 363 to 554.

He also said former purchasers who had paid the deposit in the previous project can opt to purchase the units or get a full refund next year.

"According to a court order, we can only refund the deposit a year after we launch this project.

"So far, 30% of the 363 former purchasers wanted to continue with this project," he said.

State Town and Country Planning, Housing and Arts Committee chairman Wong Hon Wai who launched the project said that he had contacted Rapid Penang to consider plying the route there.

"They used to ply the route but in 2007, they stopped due to poor response.

"I suggest that the bus company conduct a study on the need to service the route there since the apartments are coming up," he said.

He added that the public could send their feedback to Rapid Penang at rapidcare@rapidpg.com.my.

Wong also said that since 2008, seven abandoned projects including Taman Bukit Erskine had been revived and were at different stages of completion.

The projects are Desa Aman in Paya Terubong, Taman Cemerlang in Bandar Baru Air Itam, Mengkuang Heights and Taman Guar Perahu Indah in Central Seberang Prai, Taman Orkid Indah in North Seberang Prai and Taman Pekatra in South Seberang Prai.

On a related issue, Wong said the request for proposal (RFP) period for the revival of the Majestic Heights project in Paya Terubong ended on Jan 6.

He added that the Malaysia Building Society Berhad and the property liquidator Deloitte Kassim Chan had called for the RFP on Oct 7 last year.

"Phase 2A, 2B and 3A have been abandoned.

"They are going through the submissions by several developers.

"We hope that the phases can be completed soon after being abandoned for more than 10 years," he said.


As reported in New Straits Times

'White knights' revive projects
By AUDREY DERMAWAN
GEORGE TOWN
penang@nstp.com.my | 0 comments
Some 2,500 low- and low medium-cost units will be made available in Penang following the revival of seven abandoned housing projects.
Taman Bukit Erskine

MORE than 2,500 low- and low medium-cost units will be made available in Penang following the revival of seven abandoned housing projects.

Three of the projects are on the island -- they are Desa Aman, Fettes Villa (which has been renamed to Taman Bukit Erskine) and Taman Cemerlang.

The other four are Mengkuang Heights and Taman Guar Perahu Indah (in the Seberang Prai Tengah district), Taman Orkid Indah (in the Seberang Prai Utara district) and Taman Pekatra (in the Seberang Prai Selatan district).

State Housing Committee chairman Wong Hon Wai said the seven projects, which had been abandoned for between five and 15 years, were in various stages of revival.

"Thanks to 'white knights', these projects will be revived (once) again.

"With the completion of these affordable houses within the next few years, more and more people in the state will be able to own houses," he said at the launching ceremony of the Taman Bukit Erskine project at Penang Times Square here yesterday.

Present were Ivory Properties Group Bhd executive director Ron Loh, chief operating officer Datuk Ooi Chin Loo and deputy chief operating officer Goh Chin Heng.

The Taman Bukit Erskine is undertaken by Ivory Villas Sdn Bhd, a subsidiary of Ivory Properties.

It was abandoned for 11 years due to the 1997 economic crisis before Ivory Villas stepped forward as a 'white knight' to revive the project following a High Court arrangement.

A total of 554 low- and low medium-cost units are being offered in Lebuhraya Halia in Tanjung Tokong here with a built-up area of 60.75sq m each and priced at RM72,500.

Originally, only 363 units were offered with a built-up area of 46.45sq m.

Loh said the Taman Bukit Erskine project is now 30 per cent completed and is expected to fully completed in 2014.

Meanwhile, Wong said the state government was looking into efforts to revive other long-abandoned housing projects in the state.

"There is now a glimmer of hope for purchasers of these long-abandoned project," he said.

As reported in Nanyang Siang Pau

玮力4千万拯救云景园 前购屋者可续约或取回头期钱

北马
地方新闻

2012-01-15 13:51

黄汉伟(右三)为玮力产业集团的白云山"云景园"中廉价公寓计划主持推介礼,左起为吴敬恒、黄振裕、黄伟益、罗振铨及王康立。

(槟城14日讯)玮力产业集团接手拯救,耗资4000万令吉重新打造的白云山"云景园"(前身为花地园房屋计划)正式推介,受搁置计划影响的前购屋者可选择继续向玮力购屋,或取回之前所付的头期钱。

白武士玮力集团于2007年接手拯救后,于去年开始复工的白云山"云景园"中廉价公寓已完成30%工程,今日正式举行推介礼。

这项计划更从原本的500平方尺单位面积增加至654平方尺,单位数目也从363间增加至554间,售价从7万2500令吉起。

槟州行政议员黄汉伟指出,根据法庭谕令,发展商必须在该被拯救的房屋发展计划正式推介一年后,退还1万令吉头期购屋款项的第一批付款予要求退款的受影响购屋者。

云景园公寓推介礼

他是于昨日中午为白云山云景园中廉价公寓主持推介礼后,在记者会上这样指出。

罗振铨指出,在363名前购屋者当中,目前已有30%的购屋者选择继续向玮力购屋,至于另65%的购屋者签署同意书,要求退回之前缴付予前发展商的20%头期钱或1万令吉,仅有剩余的5%购屋者仍未被联络上。

有鉴于此,他促请这些购屋者尽快联络该公司04-210 8000或槟州房屋局04-650 5392。

他说,随着时代的变迁和人们对居住环境的素质要求已提高,同时也受现有房屋条例限制的情况下,玮力产业集团耗资4000万令吉重新包装及销售这栋高入云端的"云景园",38层楼高,拥有三房一厅及一间浴室及一间厕所实用格局,已进行了约30%的工程,预计可在2014年的下半年完工。

白云山居民可上网反映 要求恢复快捷通服务

黄汉伟促请白云山一带居民及购屋者踊跃上网向槟城快捷通(Rapid Penag)巴士公司反映民情,要求重新恢复川行白云山路载客路线。

他说,由于乘客少,使到快捷通巴士公司于2007年开始以这为由,取消白云山路的载客路线。

不过,黄汉伟说,继Puncak Erskine中廉价组屋后,将于2014年建竣及入伙的白云山"云景园"将有554个单位入伙,即将需要更完善的公共交通服务。

因此,他促请当地居民及未来购屋者上快捷通服务网站http://rapidcare@rapidpenang.com.my浏览,并在该网站反映心声,促使该巴士公司恢复载客路线。

出席白云山云景园中廉价公寓主持推介礼的人尚包括玮力产业集团执行董事罗振铨、总营运长拿督黄振裕及副总营运长吴敬恒、光大区州议员黄伟益及植物园区州议员王康立。


RM1 for a glass of water at Purple Cane Restaurant

Posted: 16 Jan 2012 06:15 AM PST

Yesterday, we had our dinner at one of the Purple Cane restaurants in Klang Valley.

We were surprised that we were charged RM1 for a glass of water after paying the bill.

All of us agreed that RM1 for a glass of water was atrocious. After all, it was neither distilled water nor RO water but it was just plain boiled water!

Hence, as a family, we decided that we would no longer order water if we were to dine at Purple Cane.

Do you know what other restaurants that charge RM1 for a glass of water?

I'm sure Purple Cane is not the only one.


RAJA NONG CHIK – STOP YOUR DAY DREAMING!

Posted: 16 Jan 2012 05:18 AM PST

I was with a group of retirees sharing their normal tea tarik session this morning at Putrajaya. And being retirees what else could we be talking about other than about our children, grandchildren and most of all, what need to be done to keep our mind and body healthy. And being retirees, this does not mean that we do not keep abreast with all that is happening in the country today. On the contrary, our level of awareness has peaked up and we are more concern now about what is happening to the country today, than during the time when we were all working. The reason is simply that time is now at our pleasure to read and to reason out, and to be able to make a comparison with all that we see happening to the country today, with that of the past.

They all having to know that I am a blogger had asked me to comment on the recent statement made by FT Minister Raja Nong Chik that the Chinese community at Lembah Pantai are beginning to be drawn towards the BN. I said, "Yes, I am aware of that statement by Raja Nong Chik, but I believe he must be day dreaming when he uttered that statement". I do not know on what basis of facts was used by the minister to come out with such a statement. If it was Shahrizat to have said that, then I do have some reason to believe it. But having to come from Raja Nong Chik who is virtually a 'novice' in the Lembah Pantai constituency is hard for me to believe. Is it because after handing over hampers and 'ang pow' to some 400 odd elderly Chinese, and presumably after having a quick brief by the MCA representatives is enough to convince Raja Nong Chick that the Chinese at Lembah Pantai will vote for the BN this time around?

Now, let me say this to Raja Nong Chik and to his MCA 'advisors' – once again, please stop your day dreaming. The reason I say this is firstly, Raja Nong Chik isn't an elected representative and he became a minister through the 'rear door'. They should know that the Lembah Pantai voters are not the kampung type where they can be easily manipulated once a year with hampers and 'ang pows'. You give, they take and after all, the money for the hampers and 'ang pows' does not come from their personal pockets. If the money is from the allocation provided by the government, then it is public money and for this, the entire elderly Chinese community throughout the country deserves the same gift of hampers and 'ang pows'.

Secondly, Lembah Pantai constituents are of the middle and higher income group; hence they are not illiterates; rather they are a learned lot. They are fully aware of what is going on to the country today, and can differentiate lies from truth; rhetoric or otherwise. When even the super mama Shahrizat Jalil could be trounced by a virtually unknown Nurul Izzah in the last elections, this time who is Raja Nong Chik to take on the jewel of PKR Nurul Izzah. Does he not know that Nurul Izzah has got much stronger and more popular today? Just walk the streets at the Lembah Pantai constituency and one can sense her popularity. And even if BN were to use the usual money tactics to buy votes, they can be terribly mistaken this time? Was it not the popular former Tourism Minister Tan Sri Kadir Sheikh Fadzir who said that money (lots of it) was used to buy votes in previous elections? Of course the voters will take the money handed to them, but this does not guarantee the electorates will vote for the BN candidate – not now.

Thirdly, Lembah Pantai has a large number of young voters and there is no denying that this time around, it is the young voters that will make that critical decision as to which party will be chosen to govern the country. We have seen how the youth (especially university/college students) have daringly come forward to make their voices heard at public forums, in direct challenge to the rulings imposed by the government. This new form of public opinion and awareness is unheard off before. There is the obvious realization that their voices can no longer be subdued by archaic government rulings, and that they want to have a role in the political, economic and social development of the country; especially that affecting their life as matured university students. They no longer want to be cocooned to the academic trap, and to be seen as school children; to be told what can be done and what cannot be done.

Finally, if someone were to ask me this question,"Where then should Raja Nong Chik contest, given that PM Najib thinks he is a winnable candidate and wants to still make him a minister; this time through the 'front door'? My answer would be this – "Dump Tengku (?) Adnan out of Putrajaya and bring in Raja Nong Chik". I think Tengku (?) Adnan has had enough as a minister. Let's see if PM Najib takes this bite.

CRUSADE AGAINST CORRUPTION


Stuff You Might Wish You Could Say :-)

Posted: 16 Jan 2012 04:43 AM PST

There are times when we might wish we could say certain things to someone. However, due to a variety of reasons, we bridle our tongues and send cards with decent and often times ordinary wishes :-). Here's a list of possible sentences which might have crossed the minds of some people. Please feel free to add on in the comments section. Thank you! Wishing all a restful evening!


"Congratulations on your wedding day! Too bad no one likes your wife."
"I've always wanted to have someone to hold, someone to love. After having met you, I've changed my mind."
"I must admit, you brought Religion in my life. I never believed in Hell until I met you."
"As the days go by, I think of how lucky I am that you're not here to ruin it for me."
"If I get only one thing for Christmas, I hope it's your sister."
"As you grow older, Mum, I think of all the gifts you've given me. Like the need for therapy..."
"Thanks for being a part of my life! I never knew what evil was before this!"
"Congratulations on your promotion. Before you go, would you like to take this knife out of my back. You'll probably need it again."
"I'm so miserable without you, it's almost like you're here."
"Congratulations on your new bundle of joy. Did you ever find out who the father was?"
"You are such a good friend that if we were on a sinking ship and there was only one life jacket... I'd miss you heaps and think of you often."
"Your friends and I wanted to do something special for your birthday, so we're having you put to sleep."
"How could two people as beautiful you have such an ugly baby?"
"Someday I hope to get married, but not to you."
"Sorry things didn't work out, but I can't handle guys with boobs that are bigger than mine."
"Happy Birthday! You look great for your age...Almost Lifelike!
"Congratulations on getting Married! It's not every day you decide to ruin your life!"
"I always wanted to be rich, powerful, and well respected. While I'm dreaming, I wish you weren't so damn ugly."
"Sex with you is like using drugs. Lots of people do it, but nobody's stupid enough to admit it."
"When we were together, you always said you'd die for me. Now that we've broke up, I think it's time you kept your promise."
"I knew the day would come when you would leave me for my best friend. So here's his leash, water bowl and chew toys."
"We have been friends for a very long time. What say we call it quits?"
"If you didn't have any money, I'd still love you. And miss you very much."
"Happy Birthday, Uncle Dad!!" (available only in Virginia)


Avoid Religious fanaticism to gain mutual trust and respect

Posted: 16 Jan 2012 04:30 AM PST

Don't let our-selves become religious fanatic

 1. Extremism is always bad. Islam teaches us to practice moderation.
 2. Acting extremely is always bad, especially in religious matters.
 3. Buddha also advised the followers to choose the moderate, middle path.
 4. Siddhartha (563-483 BC) followed the extreme path for many years in meditating but could not get enlightenment until he changed to the moderate path.

Mutual trust is important

 1. We must try to understand the other faiths.
 2. If we have no interest, we cannot know others' feelings.
 3. Only if we know and understand the others, we will have a faith and trust.
 4. From that we could sow and grow tolerance.
 5. Stop pointing fingers, finding faults regarding the past mistakes.
 6. Whether right or wrong, forget the past and try to forgive others.

Like this:

Be the first to like this post.


Hassan Ali, Pergilah ke Angkasa Raya Sekalipun, Untuk Jadi Lembu Tunggangan

Posted: 16 Jan 2012 06:41 AM PST

Hasan Ali akan menjelajah keseluruh negara perjelas isu pemecatan

KUALA LUMPUR, 16 Jan — Bekas pemimpin PAS Selangor, Datuk Dr Hasan Ali hari ini berkata dia akan menjelajah ke suluruh negara untuk memberi penjelasan sebenar terhadap sebab pemecatannya oleh PAS yang disifatkan tidak adil.

Dalam sidang media di kediamannya, Hasan menuduh pemecatannya berlaku sehari selepas Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali menyerangnya apabila dia tidak menggalakkan mahasiswa daripada menyertai perhimpunan pembebasan Datuk Seri Anwar Ibrahim minggu lepas.

Menurut Hasan, pemecatannya adalah bertentangan dengan prosedur dan tidak demokratik serta menyifatkannya sebagai tindakan "autokratik" pemimpin PAS kerana tidak memberikan ruang kepadanya untuk mempertahankan diri daripada tuduhan yang dia sendiri tidak jelas.

"Saya tiada kepentingan tersendiri. Saya akan mulakan jelajah ke seluruh negara, dan setakat ini saya telah menerima jemputan di Sabah .... untuk menjelaskan keadaan sebenar institusi berkenaan, sama ada mereka mampu untuk mempertahankan Islam, Melayu, dan kedaulatan institusi Raja.

"PAS seharusnya menjadi bertanggungjawab terhadap aspek-aspek terbabit, tetapi mereka gagal ... saya akan turut menjelaskan sejauh mana PKR dan DAP telah mempengaruhi PAS dalam jelajah tersebut," katanya.

Hasan turut menuduh "parasit" berkenaan telah menyerap ke dalam parti dan menundukkannya terhadap kehendak mereka dan mengubah perjuangan Islam PAS.

"Pemecatan saya adalah kerana saya mengatakan perbicaraan pemimpin PKR itu adalah perkara peribadi beliau.

"(Tapi) sekarang, terdapat proses "pengAnwarisasi" berlaku dalam PAS," kata Hasan, dan menuduh keputusan parti tersebut telah dipengaruji Anwar.

Hasan turut menjelaskan, pihaknya sudah menerima surat rasmi dari istana Selangor hati ini yang menyatakan pemecatannya sebagai exco negeri berkuatkuasa hari ini.

"Saya merasakan, pengguguran saya sebagai exco adalah bertentangan degan perundangan PAS, yang mana akan tamat pada hari terakhir rayuan saya ... (tapi) saya tiada sebarang masalah digugurkan sebagai exco," tambahnya.

Tambah Hasan, dia akan gunakan kedudukannya sebagai orang kanan NGO Himpun sebagaiplatform baginya menyuarakan pendapatnya, dan dia belum terfikir untuk menyertai PAS semula buat masa ini.

"Bila PAS kembali ke landasan asalnya, kemudian baru Hasan Ali akan mengisi borang keahlianya," tambahnya lagi. -TMI

Hasan boleh bebas melayang di angkasa raya Oleh Subky Latif,

SUDAH tentu PAS rasa amat dukacita memecat keahlian Dato Hasan Ali kerana ia amat jarang memecat ahlinya.

Bukan mudah untuk mendapatkan seorang Islam dan rakyat Malaysia menyertai parti itu dalam negara yang memberi banyak pilihan kepada setiap rakyat, maka tentulah tidak mudah pula ia memecat ahlinya, apa lagi ahli itu ada sedikit sebanyak jasa dan sumbangannya.

Sudah tentu pada PAS setiap yang menyertainya, diharapkan tidak menyertainya untuk satu ketika tetapi sebolah-bolehnya biarlah dia mati dalam parti itu.

Jika boleh kita mahu ada dalam PAS seorang ahli macam Dato Ibrahim Ali bagi UMNO, sesudah dihina dan dipecat dari ahli seumur hidup, dia tidak berubah setia pada UMNO, menunggu untuk diterima semula menjadi ahli UMNO. Ketika UMNO tidak bercadang untuk mengambilnya semula, dia buat macam-macam kegiatan untuk partinya yang membuangnya itu.

Apa pun Hasan tentu tidak dipecat sampai mati. Dia ada peluang untuk merayu kalau mahu, kalau dia rasa parti itu dapat menjadi saluran kepadanya memperjuangkan kepentingan Islam, bangsa Melayu dan raja. Itu pun kalau dia mahu jadi macam kebanyakan ahli PAS yang bercita-cita untuk mati sebagai ahli PAS.

Tentu ramai yang pilu atas tindakan ke atasnya, bahkan mengeluarkan air mata, tetapi tidaklah air mata itu sampai menjadi sebatang sungai baru di Selangor. Justeru setiap ahli PAS ada juga jasanya disamping ada sebab musabab dia terpaksa dipecat.

PAS pernah memecat keahlian bekas Yang Dipertua Agungnya Dato Asri bersama beberapa orang ahli anggota Jawatankuasa Agung yang lain. Siapa kata Dato Asri tiada jasa dalam PAS? Bahkan besar jasanya kepada parti. Tetapi demi kepentingan parti, jasa-jasa yang besar dan banyak tidak menjadi sebab seseorang tidak boleh dipecat.

Pemecatan tidak dibuat atas kemahuan Mursyidul Am atau Presiden parti, tetapi dibuat oleh Jawatankuasa Kerja PAS Pusat. Tentunya ia tidak dibantah oleh Majlis Syura.


Saya pernah mewakili PAS ke Ijtimak Jamiatee Islami Bangladesh. Jamiatee adalah sama bagi Pakistan dan India. Tiada siapa boleh terus jadi ahli parti Islam itu melainkan setelah sepuluh tahun menjadi Rukun, satu nama bagi pemohon menjadi ahli. Sesudah 10 tahun jadi Rukun pun belum tentu diterima menjadi anggota Jamiatee Islami.

Dalam keadaan demikian berpuluh ribu anggota Rukun menunggu dengan sabar untuk menjadi ahli.

Tetapi PAS tidak seketat rakan-rakan parti Islam di benua kecil India. Hassan Ali tidak perlu menunggu 10 tahun untuk menjadi ahli Jawatankuasa Pusat dan Naib Presiden parti. Dan diberi amanah selama lapan tahun jadi Pesuruhjaya PAS Selangor.

Di Selangor dia jadi orang PAS yang paling bertuah sepanjan sejarah, menjadi Exco kerajaan Negeri Selangor apabila Pakatan memerintah. Orang yang lebih besar dan lama perjuangannya di Selangor tidak sebertuah sepertinya.


Saya tahu sedikit sebanyak masalah dalaman parti. Penggal pertama Hassan menjadi pesuruhjaya, dia telah tidak menjadi calon tunggal untuk menyambung amanah itu. Dia sudah tidak dinamakan, tetapi Jawatankuasa PAS memberi peluang kepadanya untuk menjadi PJ lagi hinggalah ke tahun 2011.

Setakat dia mempertikai dasar terkini PAS secara terbuka, PAS tidak begitu segera untuk bertindak drastik, tetapi apabila dia boleh menserba-salahkan hubungan PAS dengan sekutu-sekutunya dalam Pakatan Rakyat, maka PAS tidak banyak pilihan melainkan (memecatnya).

Sekarang Hasan sudah bebas, seperti burung dia boleh terbang melayang sejauh mana dan setinggi mana pun di angkasa raya. Dia boleh kata apa yang dia rasa perlu kata. Dia boleh hinggap di mana dahan yang ada.

Melepaskannya dari PAS adalah untuk membebaskannya bersuara bebas seperti yang dijamin oleh perlembagaan negara.
-HD


Ulasan GB

Apa yang GB telah tuliskan sebelum ini benar. Pena Subky Latif sememangnya masih tajam.

Benar apa yang dikatakan. Hassan Ali boleh jelajah bukan saja ke seluruh negara malah ke seluruh dunia dan diperlebarkan oleh Subky, ke seluruh angkasa raya... untuk tujuan apa sekalipun...

Nak dedahkan parasit? Sedangkan dirinya sendiri tidak menyedari, adalah parasit paling merbahaya...

Tak siapa halang untuk anda mendedahkan. Sebab kini majoriti ahli PAS sudah mengenal kamu. Tak macam dulu, Subky terpaksa menulis secara halus, hanya dapat dikesani maknanya oleh si pembaca yang teliti, yang terpaksa mengasing permata daripada kaca.

Laporan sebelum ini
klik untuk baca
Muslims in Myanmar must engage with our non-Muslim Myanmars

Posted: 16 Jan 2012 03:15 AM PST

Engaged Islam is the path we, Muslims in Myanmar should choose, in this modern world of multiethnic society.

 1. As we are staying in a non-Islamic country, it is more important for us not to isolate our-selves.
 2. But we must communicate, relate, discuss and have a dialogue with or Buddhist Burmese friends.
 3. No man is an island. We should not just stay in our own religious atmosphere.
 4. We have a lot of things to do in unity despite of our differences in religions.
 5. We have to build our beloved country.
 6. We have to work together

- to eradicate hard core poor.

- Many social and welfare works.

- World peace and more important than that,

- peace, stability and progress of Myanmar etc.

We should cooperage extensively in various social and welfare works.

 • We all should look after and work together for the less privileged of our country.

 • The poor, the aged, ill patients, orphans and people out of job, drug addicts, ex-addicts, ex-criminals, socially out cast people like beggars, prostitutes, HIV positives, school drop outs, delinquent children, domestic violent victims are few of the people we want to mention here.

 • Works of merits like building schools, extension of schools, opening free or subsidised clinics and hospitals, rehabilitation centres, rest-houses and resting places for the travellers, digging wells, building ponds, cleaning the streets and city etc could be co-ordinated and done together by the various social and welfare groups regardless of the difference of religion.

 • Those voluntary works should become the regular meeting centres of co-operation for the people of different religions.

 • By working closely together, we can build mutual trust and understanding.Apabila SMS Sering Menjadi Punca Pergaduhan Dan Penceraian...

Posted: 16 Jan 2012 03:54 AM PST

Cemburu SMS bawa padah

KUALA LUMPUR: Gara-gara SMS, seorang isteri berusia 26 tahun teruk dibelasah suami yang cemburu di rumah mereka di Setapak, awal pagi kelmarin. Gambar fail

Dalam kejadian jam 2 pagi itu, suami mangsa yang berusia 30-an itu terbaca SMS dalam telefon bimbit isterinya yang dihantar seorang rakan perempuan.

Sumber polis berkata, dalam SMS dihantarnya rakan itu bertanya hubungan mangsa dengan seseorang lelaki dan ia amat mengejutkan suami mangsa.

Menurutnya, suspek mengejut mangsa yang tidur sebelum berlaku pertengkaran.

"Mangsa menafikan ada hubungan dengan lelaki lain dan dan memberitahu semua itu hanya salah faham namun suspek masih tidak berpuas hati dan mendakwa isterinya curang.

"Suspek naik angin dan menumbuk muka mangsa beberapa kali tanpa mempedulikan rayuan mangsa menyebabkan mangsa cedera di muka dan lebam seluruh badan," katanya.

Menurutnya, lebih kejam, lelaki terbabit duduk di atas badan dan menarik rambut mangsa sebelum keluar rumah.

Tidak tahan dengan sikap panas baran suami, mangsa nekad membuat laporan di Balai Polis Jinjang. -hm

Ulasan GB

Ini adalah kisah masyarakat, kisah rumahtangga. GB paparkan kes di atas untuk mencari moral (pelajaran) di sebalik isu berkenaan. Ia berkaitan dengan perlakuan tidak baik oleh pasangan dengan menggunakan teknologi yang ada sehingga hubungan suami isteri tergugat. Ia banyak berlaku dewasa ini.

GB pernah ulaskan hal ini di sini. Petikan:http://www.blogger.com/img/blank.gif

Dewasa ini terdapat banyak kes di mana handfon dan beberapa media komunikasi digital seperti internet melalui facebook dan lamanweb sosial yang lain seperti Friendster, MySpace, Wayn, menjadi penyebab kepada berlakunya banyak pergaduhan dan penceraian.

Dan kisah di atas hanyalah satu daripada beberapa ratus kes yang berlaku disebabkan oleh kewujudan media baru ini.

Suami dan isteri menjadi porak peranda gara-gara SMS.

Justeru itu, sebagai pasangan sebuah rumahtangga Islam, sepatutnya TIADA RAHSIA diantara suami dan isteri dalam hal komunikasi yang menggunakan handfon. Sebarang kerahsiaan sebenarnya menyerlahkan sikap ketidak-jujuran.

Justeru itu tidak sewajarnya suami menyembunyikan apa-apa hal melalui handfonnya daripada isteri begitulah juga disebaliknya, isteri tidak sepatutnya menyembunyi komunikasi dengan orang lain di belakang suaminya.We need to promote mutual understanding and respect of all the religions

Posted: 16 Jan 2012 02:13 AM PST

I here by want to promote mutual understanding and respect of all the religions.

 1. Let us promote mutual understanding, mutual love and mutual respect for each other.
 2. All the religions have common good virtues and teachings.
 3. Let us highlight the common and similar teachings and leave the differences to practice personally in our own homes and in the premise of the religious worshipping places. We must fulfil our religious rituals and prayers in our own houses and in worshipping places.
 4. We should avoid argues, debates, quarrels and discussions on religious differences.
 5. These must be avoided in the public but it should be strictly done  in the confines of our own religious community.
 6. We should have a communication hot line open always to discuss any social and religious problems among the different faiths as we are staying together and the potential problems will crop up any time.


No comments: