Wednesday, January 18, 2012

Facebook "Ah Jib Gor" Dibanjiri Sindiran: Ada Yang Mohon Nak Bela Lembu!

Facebook "Ah Jib Gor" Dibanjiri Sindiran: Ada Yang Mohon Nak Bela Lembu!


Facebook "Ah Jib Gor" Dibanjiri Sindiran: Ada Yang Mohon Nak Bela Lembu!

Posted: 18 Jan 2012 10:29 AM PST

Mungkin di luar jangkaan dirinya, cubaan Perdana Menteri Najib Razak untuk mendampingi komuniti Cina melalui Facebook telah mengundang kesan sebaliknya, apabila warga internet membanjiri laman rasmi Facebook versi bahasa Cina ini dengan sindiran dan kritikan yang tajam.

Tidak kurang komen yang menyasarkan isteri Najib Razak, iaitu Rosmah Mansor, misalnya mengajukan soalan nakal seperti "Nak shopping kat mana hari ini bersama isterimu? Apa jenama baru yang boleh kamu perkenalkan?", malah ada yang mengungkit semula nama "Altantuya Shaariibuu", wanita Mongolia yang diletupkan dengan C4 di Malaysia pada tahun 2006.

Laman Facebook ini menggunakan Ah Jib Gor (makna: abang Jib) sebagai namanya, membuatkan tidak kurang yang menganggap laman itu direka oleh warga internet yang sengaja menyindir Najib. Ini kerana "Ah Jib Gor" adalah nama yang digelar oleh pembangkang dalam ceramah, ketika merujuk kepada Najib Razak. Gelaran ini dipopularkan di ruang internet, sedikit sebanyak berunsur "sindiran" ketika digunakan. Bagaimanapun, laman ini akhirnya dikesahkan sebagai laman rasmi oleh Setiausaha Politiknya, Wong Nai Chee.

Ketika ditanya MerdekaReview mengapa laman itu dinamakan "Ah Jib Gor", sedangkan gelaran ini selalu digunakan untuk tujuan menyindir, Wong Nai Chee berkata ramai yang memberitahu Najib bahawa beliau digelar sebegitu. Malah, Najib sendiri menganggap panggilan sebegitu agak mesra, maka tidak mengapa jikalau digunakan, menurut Wong Nai Chee.

Tiada perbincangan politik

Bagaimanapun, laman "Ah Jib Gor" mengundang kritikan sebermulanya apabila menyatakan bahawa "tiada perbincangan politik" di situ. Admin menyatakan, "Sekali lagi anda diperingatkan, bahawa tiada perbincangan politik di sini, 'mengacau' tidak dialu-alukan. Anda boleh masuk dan melihat apa yang ada di sini, tetapi anda diharapkan berniat baik dan neutral, dan bukannya berniat jahat atau sengaja sabotaj. Kami sangat mengalu-alukan seandainya perbincangan berdasarkan fakta, juga perkongsian pengalaman hidup. Terima kasih!"

Kenyataan "tiada perbincangan politik" terus mengundang kritikan warga internet, mempertikaikan "Takkan rakyat bersembang soal cinta dan kasih dengan seseorang Perdana Menteri, jika bukan politik?" Kemudian ada pula yang mengalih topik ke shopping, beg tangan, Altantuya Shaariibuu, kapal selam dan sebagainya, memenuhi kehendak PM yang enggan membincang soal politik di laman ini.

Hampir semua soalan yang diajukan berlapik, misalnya ada yang memohon untuk membela lembu, ada pula ingin mengambil alih kontrak mengendali laman Facebook ini, menyindir peruntukan RM1.8 juta untuk Facebook Kementerian Pelancongan sebelum ini.

Terdapat juga warga internet yang cuba mengaitkan sikap "tiada perbincangan politik" ini dengan MCA pada zaman Ong Ka Ting menyandang jawatan Presiden. Pada ketika itu Ong Ka Ting cuba elak untuk menyentuh agenda besar politik, sebaliknya menumpu kepada soal kebajikan, sehingga mencungkil kritikan. Wong Nai Chee adalah ahli jawatankuasa pusat pergerakan belia MCA, dilihat berada dalam sekta Ong Ka Ting sebelum ini.

Bagaimanapun, Wong Nai Chee berkata kepada MerdekaReview bahawa ia bukan bermaksud tiada langsung perbincangan politik. PM akan respon kepada perkara yang mempengaruhi kehidupan orang ramai. Wong Nai Chee menjelaskan, Najib telah memiliki satu laman yang khas dalam bahasa Inggeris, maka laman versi bahasa Cina-nya tidak berniat untuk menjadi tiruan kepada laman tersebut. Lebih-lebih lagi, laman ini tidak berniat menampilkan imej Najib yang serius sebagai PM, tetapi sebaliknya.

Menurut pengamatan wartawan, respon rasmi laman ini terbahagi kepada dua, iaitu jawapan daripada Admin, dan kedua, jawapan daripada Najib setelah soalan diterjemahkan kepadanya. Sesetengah warga internet mengadu komen mereka telah dipadamkan admin, menyindir bahawa tidak usah menubuhkan laman Facebook seandainya tidak berani berdepan dengan kritikan.

Najib baru-baru ini hadir dalam majlis penayangan filem Cina tempatan, Ah Beng The Movie: Three Wishes. Ketika ditanya sama ada beliau faham apa yang dikisahkan filem tersebut, Najib menjawab dirinya cuba memahami jalan ceritanya melalui subtitle, dan adegan yang paling disukainya adalah apabila bapa Ah Beng mengambil keputusan untuk berhenti merokok, dan berjaya mengelak dari kebakaran rumahnya.

Jawapan Najib sedemikian lantas mengundang pertikaian warga internet, "Bagaimana pula pembinaan kilang pemprosesan nadir bumi Lynas yang bakal menghancurkan rumah orang?"


"Ah Jib Soh"

Tidak lama selepas laman "Ah Jib Gor" ditubuhkan, satu laman dengan wajah Rosmah Mansor ditubuhkan, bernama "Ah Jib Soh" (makna: makcik Ah Jib). Laman itu secara terang-terang menyatakan bahawa ia "perwatakan rekaan", kini menarik lebih 3,000 peminat.

Status yang diperbarui dengan memilih topik-topik tertentu, menyasarkan isteri Perdana Menteri, Rosmah Mansor, misalnya rambutnya, berat badannya, malah amalan menabung sejak zaman kanak-kanak - untuk membeli cincin intan, yang menjadi bahan sindiran warga internet sebelum ini. -MR

Ulasan GB

Pengunjung FB Ah Jib Gor tak tanya ker Wong Nai Chee, ahli jawatankuasa pusat pergerakan belia MCA yang menjaga FB tersebut berapa juta dia perolehi dari Najib? Takkan cuma RM1K atau RM2K sedangkan Facebook Kementerian Pelancongan yang cekai tu pun RM1.8 juta!


My Big Boy Miki is 4!

Posted: 18 Jan 2012 07:55 AM PST

Below video is taken in October 2008, when Miki was just 9 months and looking mighty cute I think I wanna dip him in Nutella and swallow him whole.

The next video is taken 3 days after his second birthday ( 20 Jan 2010).  He spoke very well but very pelat as well! Hehe!
His hair was short and curly and he was still in diapers.

If you wanna take a peek into our lives, just see below video and you will understand what I mean by Miki can speak very fast and non-stop.This video is taken when Miki was 3 years old.

At 3 he no longer wears a diaper day and night, like a typical boy he loves robots (like Real Steel that speak of in the video), fights, cars and zombies. He rides his bicycle like a pro and can read and write a little bit. He sleeps in his own room and his hobby is story-telling. One of the sweetest story or conversation that we had was posted on my FB status a couple of weeks ago -

"Yesterday Miki talked for 15 minutes about the characteristic of the car he is going to buy once he gets a job. It is a green car with sirens and missiles at the back. Miki is going to drive Mummy and Daddy to Mamak with that car and once Adik Miki keluar, Adik will sit at the back. The car has many cool button, click on this one and flowers will come out, click on that and another car will come out… There are dozens of buttons and Mummy can't remember their functions already but there is this button that if you press it, pizza, drinks complete with serviettes, fork and spoon will appear. I told Miki this is the best button because Mummy doesn't have to cook. Then Miki said there is another button kalau tekan keluar longkang. LONGKANG?
"Aah, keluar longkang senang Mummy nak muntah…"
Nice observation Miki, you know since I got preggie with your Adik, I keep vomiting 24-7, kadang-kadang kat longkang tepi jalan. Thanks for having that wonderful longkang feature in your car especially for me, Cimiki. You are so thoughtful and Mummy loves you and the longkang very much!"

Indeed Mummy and Daddy are very much in love with you Miki. We often watch your old videos because you seem to be growing too fast and we just can't get enough of you. Yesterday 17 Jan 2012, you turned 4 years old. You want Nike football boots for your birthday. You know I would buy you the world if you desire so, but baby you have to always remember who you are, your roots, your background. Always be good my baby, to God, to your family and to all other people you will meet throughout your life. I am wishing you the blessings from Allah swt on your birthday, Miki. May he bestow you with good health, strong faith and protect you from all the harm there are out there. Insya Allah!


Kalau Najib 'restui' C4, 'restui' ancaman senang aje!

Posted: 18 Jan 2012 07:18 AM PST

Najib 'restui' ancaman ke atas saya, dakwa Ambiga

S Pathmawathy
4:03PM Jan 18, 2012

Pengerusi BERSIH 2.0 Datuk Ambiga Sreenevasan menuduh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak "merestui" ancaman yang dibuat ke atas dirinya menjelang perhimpunan awam menuntut reformasi pilihan raya pada 9 Julai tahun lalu.

Sambil menceritakan pengalaman yang "mengerikan" itu kepada siasatan awam Suruhanjaya Hak Asasi Manusia (Suhakam) hari ini, Ambiga berkata keselamatan peribadi dipertaruhkan.

bersih pc on jom 100 170112 ambigaMemetik laporan portal berita The Malaysian Insider, yang melaporkan Najib menyokong Pertubuhan Seni Silat Lincah Malaysia, sebuah organisasi kumpulan-kumpulan silat yang memberi amaran bahawa mereka akan berdepan dengan BERSIH 2.0 jika perhimpunan itu tidak dibatalkan.

"Saya percaya, jika ada musuh-musuh jahat yang mahu menyerang negara ini baik dari luar mahupun dari dalam, 'anak-anak lincah' akan bangkit melawan mereka," Najib dipetik berkata dua hari sebelum perhimpunan itu.

Pada 2 Julai tahun lalu, Ambiga berkata Najib juga melabel dirinya sebagai "ancaman kepada Islam" apabila beliau berkata: "Siapa yang tidak kenal Ambiga? Beliau adalah pengancam Islam. Dan di bawah beliau ialah Mat Sabu."
Katanya, beliau juga dituduh menyokong mermutadkan umat Islam dituduh mewakili Azlina Jailani yang memeluk agama Kristian dan mengheret kerajaan ke mahkamah kerana enggan membenarkan wanita itu menukar namanya di kad pengenalan kepada Lina Joy.

"Terdapat juga desakan supaya kewarganegaraan saya dilucutkan, serangan oleh media yang dikawal oleh kerajaan dan saya percaya bahawa semua ini direstui oleh kerajaan," kata Ambiga.

Dalam mengukuhkan keterangannya, beliau juga mengemukakan laporan berita dan keratan akhbar mengenai 'pengumuman perkhidmatan awam' oleh Radio Televisyen Malaysia yang memomokkan BERSIH.

NONESelain itu, katanya kumpulan pendesak Melayu, PERKASA telah membakar gambarnya dan secara meluas mengedarkan risalah dengan perkataan tertera 'Awas! Ambiga wanita Hindu yang berbahaya '.

Katanya lagi, presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali juga memberi amaran kepada masyarakat Cina supaya tidak menyertai perhimpunan BERSIH dan menasihatkan mereka supaya tidak keluar rumah serta menyimpan bekalan makanan.


NFC – THE TRUTH SHALL PREVAIL

Posted: 18 Jan 2012 06:51 AM PST

Absurdity is the only word to describe the instruction by PM Najib to both DPM Muhyiddin Yasin and Agriculture Minister Noh Omar to look into the NFC fiasco. I think the instruction comes a bit too late since the case is now being investigated by the police and MACC. And what good is Muhyiddin and Noh Omar to the case now, particularly Muhyiddin who is deemed a party to the fiasco; him being the Agriculture Minister then to have approved the project to NFC. Now, it is just like asking someone to investigate a break in, when that someone was involved in the incident itself.

It was also reported that when a reporter had asked Noh Omar about the case, he conveniently said that the case be best referred to Muhyiddin. Now, what sort of an answer is this? It only shows how irresponsible he is, despite being instructed by PM Najib to look into the case. This answer would mean that the burden now rest solely upon Muhyiddin and Noh Omar wants to have nothing to do with it. This is the state that UMNO ministers are in now, where responsibility and accountability are taken for granted, despite Noh Omar being the present Agriculture Minister. The least he could have answered was that the matter is currently being looked at, although such an answer may sound equally stupid.

Shahrizat is now on a three weeks leave, hopefully to ponder over her fate and that of her family. I do not wish to speculate what will become of her when she is back from leave, and hopefully by then Malaysians would have a better insight as to how the case will proceed i.e. will there be charges leveled at the owners of the NFC or otherwise. I don't believe that Shahrizat would be asked by the party leadership to resign knowing that she could bring others down with her over the NFC issue. The only choice that the party leadership has is for her to voluntarily exit the party and with 'conditions' attached.

As of now, the focus on the NFC fiasco is the misappropriation and abuse by the NFC management's handling of the project where accusation is targeted at Shahrizat's husband and her three children. But little attention is given to the people and authorities that were a party to have approved the project. Had the project being closely monitored and procedures abided strictly by the relevant government authorities, I think the project could have been saved from the mess that was reported. I am also not expecting that the approval was without a 'side deal' to benefit someone of influence or simply a 'toll keeper'.

Looking back at the case, surely Muhyiddin who was the Agriculture Minister then has a lot to answer. And for him to absolve blame would tantamount to an act of betrayal, cowardice and dishonesty to the solemn pledge he made upon assuming the post of the Agriculture Minister. And now being the DPM, he has to show greater courage and forthrightness in what he does since this is a case of serious public interest. He can no longer hide the truth; neither can he lie because the facts are all in public domain. I think Muhyiddin is now trapped between the two evils and the only way out of his predicament is to reveal the truth, although this may be damaging to the party and to his close associate that had a hand in approving the project. This act may also be the cause of his final demise from politics, which I believe he fears most.

Clearly, the NFC fiasco has grown from bad to worse. The deeper you prod, the more is revealed, and now out comes the credit card spending amounting to RM600 thousand by NFC. Now, it would be interesting to know what was actually spent. I hope it is not for some personal luxury items like expensive watches, bags, shoes, perfumes and clothing that bears exclusive and branded names. I think there is that tendency to do the aforesaid because the money isn't theirs.

Finally, let's await the outcome of the investigation by the police and MACC. I would definitely not want to listen to what Muhyiddin or Noh Omar has to say about the case, and it would be best that they lay off from having to do anything with the ongoing investigations. Actually, they ought to be investigated too rather than being asked to look into the case, as ordered by PM Najib.

CRUSADE AGAINST CORRUPTION


Animal Groups Against Cesar Millan

Posted: 18 Jan 2012 06:16 AM PST

Cesar Millan, the television celebrity dog trainer, teaches people how to be the leader of their canine "pack."

But
when the famed "dog whisperer" makes an appearance at the Auditorium
Theatre Sunday to share his views on dog behavior, he will be greeted by
a small pack of protesters decrying his controversial dominance-based
methods.

About a dozen dog trainers from
western New York will


Myanmar Chinese Muslim Heroine, Daw Win Mya Mya

Posted: 18 Jan 2012 05:58 AM PST

Source: Moe Ma Ka, ပူတာအိုအက်ဥ္းေထာင္မွ လြတ္ေျမာက္လာသူ ေဒၚ၀င္းျမျမႏွင္႕ အင္တာဗ်ဴး – Daw Win Mya Mya Interview by မင္းမင္းလတ္(ေရႊျမစ္မခ)

အဖြဲ႔၀င္တစ္ေယာက္အေနနဲ႔ အဖြဲ႔ခ်ဳပ္ကို သိုင္းမယ္ ၀ိုင္းမယ္၊ အလုပ္ လုပ္လို႔ရတယ္။ ေနရာက ေတာ့ လူငယ္ေတြ လူလတ္ပိုင္းေတြကိုေပးခ်င္တယ္"

၂၀၁၂ ဇန္န၀ါရီလ ၁၃ရက္ေန႔တြင္ လြတ္ၿငိမ္းခ်မ္းသာခြင့္ေၾကာင့္ ပူတာအို အက်ဥ္းေထာင္မွ လြတ္ေျမာက္လာသူ ေဒၚ၀င္းျမျမကို ၎၏ေနအိမ္တြင္ သြားေရာက္ေတြ႔ဆုံေမးျမန္းခဲ့ပါတယ္၊ အဆိုပါေမးျမန္းမႈကို တင္ျပေပး လိုက္ပါတယ္။

ေမး။ ။ လြတ္ၿငိမ္းခ်မ္းသာခြင့္ရခဲ့တဲ့အေပၚ ေဒၚ၀င္းျမျမအေနနဲ႔ ဘယ္လိုျမင္ပါသလဲ။

ေျဖ။ ။ ဒီေန႔လြတ္ၿငိမ္းခ်မ္းသာခြင့္ေပးတယ္ဆိုတာ ကိုယ္တင္မကပါဘူး တစ္ႏိုင္ငံလုံးေပၚမွာ လြတ္ၿငိမ္းခ်မ္းသာခြင့္ ေပးတယ္ဆိုတာ ဒါက လုပ္သင့္လုပ္ထိုက္တဲ့ အလုပ္ကို၊ လုပ္ရမယ့္ အလုပ္ကို သမၼတႀကီး အေနနဲ႔ ေခါင္းထဲမွာထည့္ၿပီး စဥ္းစားၿပီးေတာ့မွ ရဲရဲ၀င့္၀င့္နဲ႔ ပီပီျပင္ျပင္ ေပၚေပၚ လြင္လြင္ ထင္ထင္ရွားရွား ျမင္သာထင္သာ လုပ္ေပးလိုက္တယ္။

ဒါကိုေက်နပ္တယ္ ေရွ႕လဲပဲ ေနာက္ထပ္ၿပီးေတာ့ ၀န္ထမ္းေတြ က်န္ပါေသး တယ္ အင္မီဂေရးရွင္းေတြ ၊ ကာစတန္ေတြ ၊ ေထာက္လွမ္းေရးေတြ သူတို႔ကိုလဲ လႊတ္ေပးဖို႔ လိုပါတယ္။ ဒီေန႔ လႊတ္ေပးတာကိုလဲ လုပ္သင့္လုပ္ထိုက္တဲ့အလုပ္ လုပ္ကိုလုပ္ရမယ့္ အလုပ္ကို လုပ္တယ္လုိ႔ျမင္ပါတယ္။ ေက်နပ္မိတယ္ ၊ ေက်းဇူးလဲ တင္ပါတယ္။

ေမး။ ။ လက္ရွိအစိုးရအဖြဲ႔အေပၚေရာ ဘယ္လိုျမင္ပါသလဲ။

ေျဖ။ ။ ကုန္ခဲ့ေသာ ႏွစ္ေပါင္း(၂၀)အတြင္းကေတာ့ ျမန္မာႏိုင္ငံေရးဟာ ေတာ္ေတာ္ကို အက်ည္း တန္ခဲ့တာပါ။ ဒီအက်ည္းတန္ခဲ့တဲ့ ကုန္ခဲ့တဲ့ကိစၥေတြကို ျပည္ဖုံးကားခ်ၿပီးေတာ့မွ လက္ရွိအစိုးရအေနနဲ႔က တိုင္းျပည္အတြက္ကို သူတို႔ လုပ္သင့္လုပ္ထိုက္တာကိုလုပ္မယ္ လုပ္ကို လုပ္ရမဲ့အလုပ္ေတြကို လုပ္မယ္ ၊ ျပည္တြင္းၿငိမ္းခ်မ္းေရး ၊ ႏိုင္ငံေရးသမားေတြနဲ႔ ပူးေပါင္းေဆာင္ရြက္မႈေတြကို ေစတနာနဲ႔ လုပ္တယ္လို႔ ျမင္ပါတယ္။ လက္ရွိအစိုးရအေနနဲ႔လဲ ဒီကိစၥေတြကို ပိုၿပီး ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ ထက္ထက္ျမက္ျမက္ ပိုၿပီး လုပ္သြားဖုိ႔ လိုပါတယ္။ (၁)ႏွစ္ေလာက္အတြင္းမွာ အေျခအေနေတြ ေျပာင္းလဲသြားတယ္၊ ျမင္သာထင္သာ ေျပာင္းလဲသြား တယ္ဆိုေတာ့ ပိုေကာင္းတာေပါ့။ ျပည္သူေတြရဲ႕ ရင္ထဲမွာလဲ ယုံၾကည္မႈ ပိုရွိသြားမယ္ ၊ ခုနက တိုင္းရင္းသား ေခါင္းေဆာင္ေတြ ဒီလက္နက္ကိုင္ေတြေပါ့ေနာ္ ဒီတိုင္းရင္းသား ေခါင္းေဆာင္ေတြကလဲ ႏိုင္ငံေရးသမားေတြ ပါပဲ။ ကိုယ့္အမ်ဳိးသားေရးအတြက္ ကိုယ္လုပ္ၾကတာပါ။ အလြန္ကို ေလးစားပါတယ္။ ဒီေန႔ တိုင္းရင္းသားေခါင္းေဆာင္ေတြနဲ႔ ၿငိမ္းခ်မ္းေရးေဆြးေႏြးတယ္ ႏိုင္ငံေရးသမားေတြ လႊတ္ေပးေနတယ္ ၊ ဒီမိုကေရစီကိုလဲ တေရြ႕ေရြ႕ ပိုၿပီး ထင္သာျမင္သာ ျဖစ္ေအာင္ ေပးေနတယ္ဆိုတာေတြကို ေတြ႔ရတဲ့အခါ ေက်နပ္ပါတယ္။ ဒါကို ပိုၿပီးေတာ့ သြက္သြက္ လက္လက္ေလး ျဖစ္ေစခ်င္ပါတယ္။

ေမး။ ။ ခုျပန္လြတ္လာေတာ့ေရာ ႏိုင္ငံေရးကိုဆက္လုပ္ဖို႔ အစီစဥ္ရွိပါလား။

ေျဖ။ ။ ႏိုင္ငံေရးကေတာ့ မေသမခ်င္း လုပ္မယ္။ အဖြဲ႔ခ်ဳပ္ အလုပ္ကိုလဲ မေသမျခင္း လုပ္မယ္။ သို႔ေသာ္ အဖြဲ႔ခ်ဳပ္ရဲ႕ တာ၀န္ေတြကိုေတာ့ လူလတ္ပိုင္းေတြ လူငယ္ေတြကို တာ၀န္ေပးခ်င္တယ္။ ကုိယ္က ဘယ္လိုေနရာမွာရွိရွိ ကိုယ္က ဒီအလုပ္ကို တာ၀န္ေက်ေနမွာပဲ။ ေနာက္ထပ္ လူငယ္ေတြ လူလတ္ပိုင္းေတြ ဒီအႏွစ္(၂၀)ေက်ာ္အတြင္းမွာ အဖြဲ႔ခ်ဳပ္ရဲ႕ အလုပ္လုပ္ေပးခ်င္သူေတြ ေနာက္ထဲမွာရွိတယ္။ သူတို႔ေလးေတြကို ေနရာေပးခ်င္တယ္။ အဲဒီအေပၚမွာ အဖြဲ႔ခ်ဳပ္ တာ၀န္ကိုေတာ့ မယူေတာ့ဘူး အဖြဲ႔ခ်ဳပ္ အလုပ္ကိုေတာ့ ေတာက္ေလွ်ာက္ စဥ္ဆက္မျပတ္ လုပ္ေနမယ္။ ႏိုင္ငံေရးကိုလဲ စဥ္ဆက္မျပတ္ လုပ္သြားမယ္။ ေနရာမယူပဲနဲ႔ လုပ္မယ္။ ေနရာကိုေတာ့ လူငယ္ေတြနဲ႔ လူလတ္ပိုင္းေတြကို တာ၀န္ေပးခ်င္တယ္။

ေမး။ ။ ေနရာမယူပဲလုပ္မယ္ ဆိုတာက NLD ပါတီကို ျပန္၀င္မွာလား မ၀င္ဘူးလား။

ေျဖ ။ ပါတီကိုျပန္၀င္မယ္ ပါတီရဲ႕ တာ၀န္ေပါ့ေနာ္ တိုင္းစည္းတာ၀န္ ၿမိဳ႕နယ္စည္း တာ၀န္ကိုေတာ့ မယူေတာ့ဘူး၊ အဖြဲ႔၀င္တစ္ေယာက္အေနနဲ႔ အဖြဲ႔ခ်ဳပ္ကို သိုင္းမယ္ ၀ိုင္းမယ္၊ အလုပ္ လုပ္လို႔ရတယ္။ ေနရာက ေတာ့ လူငယ္ေတြ လူလတ္ပိုင္းေတြကိုေပးခ်င္တယ္။ ကိုယ္ကေတာ့ ဘယ္လိုမဆို ပါမွျဖစ္မယ္ဆိုတာ သိတယ္၊ ကိုယ့္ကိုလဲပဲ မပါလို႔မျဖစ္ဘူး ဆိုတာ လူတိုင္းသိတယ္။ သို႔ေသာ္ေနရာေလးေတြကိုေတာ့ က်န္တဲ့သူေတြကို ေပးခ်င္တယ္၊ အဲဒီဆႏၵရွိတယ္။

ေမး။ ။ ႏိုင္ငံေရးသမားေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ႏိုင္ငံေရးေၾကာင့္ က်တယ္ဆိုေပမဲ့ အျခားပုဒ္မေတြ တပ္တာမ်ဳိး ရွိတယ္၊ ဥပမာပုံႏွိပ္အက္ဥပေဒတို႔ ဆက္သြယ္ေရးဥပေဒတို႔ ဆိုၿပီး ပုဒ္မေတြ အမ်ဳိးစုံတပ္ၿပီး ခ်ခဲ့တာေပါ့။ ေဒၚ၀င္းျမျမကိုေရာ ဘယ္ပုဒ္မနဲ႔ခ်ပါသလဲ။

ေျဖ။ ။ (၅ည) နဲ႔ပါပဲ။ ႏိုင္ငံေရးပုဒ္မနဲ႔ ခ်ပါတယ္။ အမွန္ေတာ့ ဘာအျပစ္မွ မရွိပါဘူး။ ေရြးေကာက္ပြဲ မတိုင္ခင္မွာ အျပင္မွာ မထားခ်င္လို႔ ထည့္တယ္လို႔ပဲ ခံယူတယ္။ ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ အေမရိကန္ သံတမန္ေတြ သံအရာရွိေတြနဲ႔ ေတြ႔တယ္ ၊ ေတြ႔တဲ့အခါမွာ သံအရာရွိေတြက အဖြဲ႔ခ်ဳပ္ ဗဟိုကို ခြင့္ေတာင္းၿပီးမွ ေတြ႔တာ။ တရား၀င္ေတြ႔တာပဲ တိတ္တိတ္ပုန္း ခိုးေတြ႔တာမဟုတ္ဘူး။ ဒါေပမဲ့ ဒီသံတမန္ေတြနဲ႔ ေတြ႔တဲ့အခါမွာ သူက ဘာတုန္းဆိုေတာ့ NLD မွာ ခုလို မီဒီယာေတြက ပြင့္ပြင့္လင္းလင္း လုပ္လို႔ မရဘူး။ မီဒီယာအခြင့္အေရးေတြ မရေသးဘူးဆိုေတာ့ လုပ္လို႔မရဘူး ျဖစ္ေနတယ္၊ သတင္းစာထဲမွာပါတဲ့ ကိစၥေတြ ဥပမာ စဥ့္ကူးၿမိဳ႕နယ္ ေရႊျပည္ရြာက NLD ( ၆၈ ) ဦး ႏႈတ္ထြက္တယ္။ ေရႊျပည္ရြာမွာ (၆၈)ဦး ႏႈတ္ထြက္တာ မဟုတ္ဘူး အဖြဲ႔ခ်ဳပ္၀င္မွ (၈)ဦးပဲရွိတယ္။ အဲဒါမ်ဳိးကို သံတမန္နဲ႔ေတြ႔တဲ့အခါ သူတို႔ကေမးတယ္ သတင္းစာထဲမွာ NLD က (၆၈)ဦးႏႈတ္ ထြက္တယ္ေမးေတာ့ အမွန္အတိုင္းေျပာရတယ္ေလ။

ကၽြန္မ ေရႊျပည္ရြာကို သြားခဲ့တယ္။ သြားၿပီးေတာ့ ခ်က္ခ်င္းေမးတယ္။ ေမးေတာ့ အဖြဲ႔ခ်ဳပ္၀င္ (၈)ဦးပဲ ရွိတယ္ (၆၈)ဦးႏႈတ္ထြက္တယ္ ဆိုတာ သတင္းမွားတယ္ လို႔ေျပာတယ္။ ေနာက္ၿပီးက်ေတာ့ အေနာက္ေျမာက္ၿမိဳ႕နယ္ ဆိုင္းဘုတ္ေတြ ျဖဳတ္ခံရတယ္။ ကၽြန္မတို႔ NLD ဆိုင္းဘုတ္ေတြ ညသန္းေခါင္မွာ လိုက္ၿပီး အျဖဳတ္ခံရပါတယ္ ၊ ဒါေတြေျပာတယ္ ၊ ( ၁၇ )ႏွစ္ႏွစ္အတြင္း ႏိုင္ငံေရး အေျခအေနေတြကိုေျပာျပတယ္။ ဒါက ႏိုင္ငံျခားသံတမန္ေတြက ျပည္တြင္းထဲမွာ ျဖစ္ေနတဲ့ အေျခအေနေတြကို သုံးသပ္ခ်င္တဲ့အခါမွာ တာ၀န္ရွိတဲ့ NLD ကိုေမးတယ္ ၊ ေျပာရမွာပဲ။

ႏိုင္ငံေရးအဖြဲ႔အစည္း ဆိုတာ သံတမန္ဆက္ဆံေရးေတြ ရွိတယ္။ ဒါ အျပစ္မရွိပါဘူး။ ေျပာတာလဲပဲ ဒါေတြပဲေျပာတာပါ။ အဲဒီဟာက တစ္ခု။ ေနာက္တစ္ခုက ၿမိဳ႕နယ္ (၃၀) အစည္းအေ၀း တက္ေရာက္မႈတဲ့။ ၿမိဳ႕နယ္(၃၀) အစည္းအေ၀း ဆိုတာ စက္တင္ဘာဆို အဖြဲ႔ခ်ဳပ္ ထူေထာင္တာ ႏွစ္ပတ္လည္ေန႔ ၊ အဲဒီမတိုင္ခင္ၾကရင္ ဗဟိုရုံးခ်ဳပ္က စာထြက္တယ္။ ၿမိဳ႕နယ္ၿမိဳ႕နယ္ေတြမွာ ၊ ႏိုင္ငံေရး စီးပြားေရး က်န္းမာေရး အစစအရာရာေတြကို တင္ပါ ဆိုေတာ့ ဒါၿမိဳ႕နယ္ေတြကို အစည္းအေ၀းေခၚရတယ္။ ၿမိဳ႕နယ္တိုင္းမွာရွိတဲ့ ႏိုင္ငံေရး ၊ က်န္းမာေရး ၊ စီးပြားေရး အဲဒါေတြကို တင္ျပတယ္။ ဒါေတြကို ဗဟိုကို ျပန္တင္ေပးရတယ္။ ဒါပဲ အစည္းအေ၀း ဆိုတာက။ ဒါေၾကာင့္မို႔လို႔ စစ္ေၾကာေရး မွာေျပာတယ္။ ဒီၿမိဳ႕နယ္(၃၀) အစည္းအေ၀းကို ကၽြန္မတို႔ သြားတက္တာမဟုတ္ဘူး ၊

ကၽြန္မတို႔တိုင္းစည္းေတြ က ဒီၿမိဳ႕နယ္(၃၀)အစည္းအေ၀းကို ေခၚလိုက္တာ။ ကၽြန္မတို႔ တိုင္းစည္းေတြက ဦးေဆာင္ၿပီး ေခၚလိုက္တာ။ ကၽြန္မတို႔ရဲ့ စက္တင္ဘာ ၂၇ရက္ေန႔မွာ ၿမိဳ႕နယ္တိုင္းရဲ့ အေျခခံ က်န္းမာေရး ႏိုင္ငံေရး စီးပြားေရးေတြကို ဗဟိုကို တင္တာ။ ဒါပဲ ။ အဲဒါနဲ႔ဖမ္းခံရတာ။

ေမး။ ။ေထာင္ဒဏ္ဘယ္ႏွစ္ႏွစ္ ခ်ခံရပါလဲ။

ေျဖ။ ။ခ်ခံရတာေတာ့ (၁၂)ႏွစ္ ၊ အယူခံ(၄)ႏွစ္ႏိုင္တယ္ (၈)ႏွစ္က်တယ္။ ၂၀၀၇ခုႏွစ္ စက္တင္ဘာ (၂၇)ရက္ေန႔မွာ စၿပီး ထိန္းသိန္းလိုက္တယ္။ စစ္ေဆးေရးစခန္းမွာ (၈)ရက္ ေန႔ည မအိပ္ရပါဘူး။ စစ္ေၾကာပါတယ္။ ေအာက္တိုဘာ (၅)ရက္ေန႔မွာ ေထာင္ကို ပို႔လိုက္တယ္။ ေထာင္ကိုပို႔လိုက္ၿပီးေတာ့ ေနာက္ႏွစ္ စက္တင္ဘာက်ေတာ့မွ ရုံးတင္တယ္။ တစ္လတိတိေနၿပီး ေအာက္တိုဘာက်ေတာ့မွ ျပစ္ဒဏ္ေတြ ခ်လိုက္တယ္။ ျပစ္ဒဏ္ေတြခ်ၿပီး မတ္လ(၂၃)ရက္ေန႔က်မွ ျမစ္ႀကီးနား ပို႔လိုက္တယ္ (၂၈)ရက္ေန႔က်ေတာ့ ပူတာအိုကို ဆက္ပို႔ လိုက္တာပါ။ အဲဒီေတာ့ ေလးနွစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ေနခဲ့ရပါတယ္။ သို႔ေသာ္လဲပဲ သူတို႔ တစ္ႏွစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ ခ်ဳပ္ထားတာကို ေလွ်ာ့ရက္ မေပးဘူး ၊ ေပးတာ မေပးတာေတာ့ ထားလိုက္ေတာ့ေလ။ သူတို႔ လႊတ္ခ်င္ လႊတ္မွာပဲ ထားျခင္ ထားမွာပဲ အဲဒါကိုေတာ့ ဘယ္လိုမွ မေအာင့္ေမ့ပါဘူး။ လြတ္ၿငိမ္းခ်မ္းသာခြင့္ထဲမွာ အႀကဳံး၀င္ၿပီး လြတ္လာတာပါ။

ေမး။ ။ ေနခဲ့ရတဲ့အေတြ႔အႀကဳံကိုေရာ ေျပာျပေပးႏိုင္မလား။

ေျဖ။ ။ ေနရတဲ့အေတြ႔အႀကဳံ ဆိုတာကေတာ့ ေထာင္တိုင္းေထာင္တိုင္းမွာက မနက္မုန္႔ ၊ ေန႔လယ္ ထမင္း ၊ ေရ ၊ မီး ေပးႏိုင္ရင္ကေတာ့ ဒါ ေထာင္တာ၀န္က ေက်ၿပီေလ။ က်န္တဲ့ျပည့္စုံမႈ ဆိုတာကေတာ့ အိမ္ကလာရင္ လာသေလာက္ အဆင္ေျပၾကရတာပါပဲ။ အထဲထဲမွာကေတာ့ က်န္းမာေရးကို ဂရုစိုက္တယ္ ၊ ကိုယ့္အိမ္မွာေနသလိုပဲ က်န္းမာေရး ဂရုစိုက္တယ္။ ေရာက္တဲ့ေထာင္မွာေတာ့ ကို္ယ့္အိမ္မွာေနသလိုပဲ ေရာက္တဲ့ အရပ္မွာပဲ ဘုရား၀တ္ျပဳခ်ိန္ ၀တ္ျပဳတယ္။ က်မ္းစာ ဖတ္ခ်ိန္ ဖတ္တယ္ ။ စားခ်ိန္စား ေသာက္ခ်ိန္ေသာက္ ဒီလိုပဲ ေနလိုက္တယ္။ ေသာက သိပ္မထားဘူး ။ မႏၱေလးေထာင္ေရာက္ေတာ့လဲ ေၾသာ္ ငါဒီမွာေနရမွာပဲ ဆိုၿပီး ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ ေအာက္ေမ့တယ္။ ျမစ္ႀကီးနားေထာင္ေရာက္ေတာ့လဲ ဒီမွာေနရမွာပဲ ဒါပဲ ၊ ေအးေအးေလးပဲ ေနလိုက္တယ္။ ပူတာအိုေရာက္ေတာ့လဲ ဒီမွာေနရမွာပဲ ဒီလိုပဲေနလိုက္တယ္။ ဘာေၾကာင့္မို႔လို႔လဲ ဆိုေတာ့ အက်င့္သီလေကာင္းၿပီး ေကာင္းတဲ့ အလုပ္ လုပ္တာပဲေလ။ အိမ္မွာေနတာနဲ႔ ဟိုထဲမွာေနတာနဲ႔ ဒီလိုပဲေနလိုက္တယ္။ တစ္ျခားေခါင္းထဲမွာ ဘာမွ မထားဘူး။ ေထာင္က်ေနတယ္လို႔လဲ မထားဘူး ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ ေကာင္းတဲ့ အလုပ္ကို လုပ္ၿပီး ေထာင္ထဲ ထည့္ထားတာပဲေလ ဟုတ္တယ္မလား။ အဲဒီအခါက်ေတာ့ ဘယ္အရပ္မွမဆို ကိုယ္ေရာက္တဲ့ေနရာမွာ ကိုယ္ အက်ဳိးရွိေအာင္ေနမွာပဲ။ အဲဒါပဲ။

ေမး။ ။ ဒီေလးႏွစ္အတြင္းမွာ ဘယ္ႏွစ္ေနရာေျပာင္းခဲ့ရေသးလဲ။

ေျဖ။ ။ ဘယ္ႏွစ္ေနရာလဲဆိုေတာ့ မႏၱေလးကေန ပူတာအိုကိုေျပာင္းတဲ့အခါက်ေတာ့ ျမစ္ႀကီးနားမွာ ခဏ၀င္ရတယ္။ ထရန္စစ္ေပါ့။ မႏၲေလးကေနမွ ေလယာဥ္နဲ႔ ျမစ္ႀကီးနားကို ပို႔တယ္။ ျမစ္ႀကီးနားကေနမွ ေလယာဥ္နဲ႔ ပူတာအိုသြားတယ္။

ေမး။ ။ ဒီေန႔ျပန္လႊတ္မယ္ဆိုတာေရာ ႀကိဳတင္ၿပီး အေၾကာင္းၾကားထားတာ ရွိလား။

ေျဖ။ မနက္က (၈)နာရီေလာက္မွာ ေထာင္မွဴးမေလးက လာေျပာပါတယ္။ ေထာင္မွဴးတစ္ပြင့္ ေလးက။ အဘြား တဲ့ အဘြားလြတ္မယ္ ထင္တယ္ တဲ့။ အဖြားပစၥည္းေလးေတြ သိမ္းထားေပးပါလား တဲ့။ အဖြားကေတာ့ လြတ္ၿပီဆိုမွ သိမ္းမယ္ ။ မဟုတ္လဲ ကိုယ့္ပစၥည္းက စံနစ္တက်ထားထားတာေလ။ သို႔ေသာ္လည္း ကိုယ့္ရွိတဲ့ပစၥည္းေတြက ဟိုမွာရွိတဲ့ အက်ဥ္းသူေတြကို ေပးခဲ့ဖို႔ စီမံဖို႔ လိုတယ္ေလ။ လြတ္ၿပီ ဆိုမွပဲ သိမ္းမယ္ဆိုေတာ့ ။ ခဏေနၾကေတာ့ အဖြား အဖြားနာမည္ ပါတယ္ ဆိုေတာ့မွ ေပးစရာရွိတာေတြ ေပးလိုက္တယ္။ အဲဒီမွာတင္ ရုံးက လာေခၚတယ္။ ရုံးမွာ ၆၁ ေယာက္ ေရာက္ေနၿပီ။ ေထာင္မွဴးလဲ ေရာက္ေနၿပီ။ သူတို႔လဲ ျမန္ျမန္ဆန္ဆန္ လုပ္တာပါ။ ေလယာဥ္ကြင္းေရာက္ေတာ့ ေလယာဥ္ကေရာက္ေနၿပီ။ အဲဒီေလယာဥ္စင္းလုံးနဲ႔ ရန္ကုန္ကလူရန္ကုန္။ မႏၱေလးကလူ မႏၱေလးေပါ့။ ႏိုင္ငံေရးသမားေတာ့ တိုက္ထဲမွာရွိတဲ့သူ အကုန္ ကုန္သြားပါၿပီး က်န္တာကေတာ့ အင္မီဂေရးရွင္း ၊ ကာစတန္ပါမယ္ ၊ ရဲပါမယ္ ၊ ေထာက္လွမ္းေရးပါမယ္။ အကုန္လုံး လူႀကီးလူေကာင္းပါပဲ။ (၁၀၅)ကိစၥတုန္းကေပါ့ ႏိုင္ငံေရးသမားကေတာ့ (၃၀) ၀န္းက်င္ျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ အားလုံး (၆၁)ေယာက္ပါ။

ေမး။ ။ ဗိုလ္ခ်ဳပ္ခင္ညြန္႔ျပန္လြတ္လာတဲ့အေပၚမွာေရာ ဘယ္လိုျမင္လဲ။

ေျဖ။ ။ ေကာင္းပါတယ္။ အကုန္လုံးကို လႊတ္တယ္ဆိုတာ ဒီေန႔လက္ရွိ အစိုးရအေပၚ လူေတြရဲ့ရင္ထဲမွာ ယုံလာမယ္ေလ။ ေကာင္းတာေတြလုပ္တယ္ ဆိုၿပီး ။ လူေတြက အစကတည္းက ႏိုင္ငံေရးလုပ္တယ္ ဆိုတာ လူပုဂၢဳိလ္စြဲနဲ႔ လုပ္ေနတာ မဟုတ္ဘူး ေဒၚေအာင္ဆန္းစုၾကည္ကို လႊတ္တယ္။ ေဒၚေအာင္ဆန္းစုၾကည္နဲ႔တြဲၿပီး လုပ္တယ္ဆိုေတာ့ အလုပ္ လုပ္ႏိုင္တဲ့ပုဂၢိဳလ္ကို လက္ခံတယ္ ဆိုတာ ခ်ီးက်ဴးတယ္ ။ လုပ္ႏိုင္တဲ့ပုဂၢိဳလ္ကို ခုလို လက္ခံတယ္ဆိုေတာ့ တိုင္းျပည္ တိုးတက္တယ္ေလ။ လုပ္ႏိုင္တဲ့ပုဂၢဳိလ္ကို ေဘးဖယ္ထားရင္ေတာ့ မတိုးတက္ဘူး။ ဒီကိစၥက လြန္ခဲ့တဲ့အႏွစ္(၂၀)က စၿပီးေတာ့ ဒီလိုအစိုးရမ်ဳိးနဲ႔ လုပ္ခဲ့ရင္ ဒီေန႔ျမန္မာႏိုင္ငံဟာ အမ်ားႀကီး တိုးတက္ေနၿပီ။ ခုဟာ ႏိုင္ငံေရးသမားေတြ ႏိုင္ငံေရး ဒီမိုကေရစီေရး ဆိုတာေျပာခြင့္ မရွိဘူး။ ေျပာရင္ အကုန္ ဆြဲထည့္လိုက္တာ အဲဒါေတြက ဆုတ္ယုတ္ကုန္တာ။

ေမး။ ။ ေရွ႕လုပ္ငန္းစဥ္ေတြမွာေရာ ဗိုလ္ခ်ဳပ္ခင္ညြန္႔ကို အလုပ္လုပ္ဖို႔ ျပန္လည္ လက္တဲြ ေခၚယူမယ္ ဆိုရင္ ဘယ္လိုမ်ား ျဖစ္ႏိုင္ပါလဲ။

ေျဖ။ ။ အဲဒါကေတာ့ အာဏာပိုင္ေတြရဲ့အပိုင္း ဗိုလ္ခ်ဳပ္ခင္ညြန္႔ရဲ႕ အပိုင္းျဖစ္ေနေတာ့ ကိုယ္ကိုယ္တိုင္ မဟုတ္တဲ့အတြက္ မေျဖႏိုင္ပါဘူး။

ေမး။ ။ ေနာက္ထပ္ ဘာမ်ားျဖည့္စြက္ေျပာခ်င္ပါေသးလဲ။

ေျဖ။ ။ ဒီေန႔အစိုးရဟာ လုပ္သင့္လုပ္ထိုက္တာကို လုပ္တယ္။ ဒီအလုပ္ကိုပဲ ဒီ့ထက္ပိုၿပီး ေပၚလြင္ ထင္ရွားေအာင္ သြက္သြက္ လက္လက္ေလးနဲ႔ လုပ္ေပးဖို႔လုိပါတယ္။ ဒီႏိုင္ငံဟာ အႏွစ္(၂၀) ေက်ာ္ႀကီး ဆုတ္ယုတ္လာခဲ့တဲ့ ႏိုင္ငံျဖစ္ပါတယ္။ ျပည္သူေရာ အာဏာပိုင္ေရာ တိုင္းရင္းသား ေခါင္းေဆာင္ေတြေရာ ႏိုင္ငံေရး အင္အားစုေတြေရာ အားလုံးဟာ ေတာ္ေတာ္ ပင္ပန္းလာၾကပါၿပီ။ ဒီအစိုးရအသစ္ အေနနဲ႔ကေတာ့ အရင္တုန္းက ကိစၥေတြကို လက္ခံပါတယ္ ။ ေရြးေကာက္ပြဲ ဆိုလဲ ဘယ္လို ေရြးေကာက္ပြဲျဖစ္ခဲ့တယ္။ ဘယ္လို အေရးယူခဲ့လဲ။ ဒါကို သမိုင္းေကာင္းခ်င္လို႔ လက္ရွိအစိုးရက လုပ္တယ္လို႔ျမင္ပါတယ္။ သမိုင္းေကာင္းေအာင္ လုပ္ဖုိ႔ လူတိုင္းမွာ တာ၀န္ ရွိပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဒီထက္က ပိုၿပီးသြက္သြက္ေလး လုပ္ဖုိ႔ လိုပါတတယ္။ ႀကိဳလဲ ႀကိဳဆိုပါတယ္။ ခုလို လႊတ္ေပးတာကိုလဲ ေက်နပ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔လို႔ သမၼတႀကီး ဦးသိန္းစိန္ကို ရဲရဲ၀ံ့၀ံ့နဲ႔ ျပတ္ျပတ္ သားသားနဲ႔ ဆက္ၿပီးလုပ္ပါလို႔ တိုက္တြန္းခ်င္ပါတယ္။

ခုလိုေျဖၾကားေပးခဲ့တဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။

http://seg.sharethis.com/getSegment.php?purl=http%3A%2F%2Fdrkokogyi.wordpress.com%2Fwp-admin%2Fpost-new.php%3Fpost_type%3Dpost&jsref=&rnd=1326894783331

Like this:

Be the first to like this post.


Hassan "Putumayong" Jadi Kenyataan, Rayu Tak Mahu Sekarang Pertikai Lantikan Exco Baru

Posted: 18 Jan 2012 07:24 AM PST

Hasan Ali 'pertikai' lantikan Exco baru, dakwa terlalu awal

SHAH ALAM - Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata beliau telah menerima surat daripada Datuk Dr Hasan Ali yang menyifatkan pelantikan Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Sijangkang, Dr Ahmad Yunus Hairi sebagai exco baru terlalu awal kerana beliau masih mempunyai ruang untuk merayu kepada Majlis Syura Pas.

"Saya ada menerima surat bertarikh 10 dan 11 Januari daripada Datuk Dr Hasan Ali...beliau (Hasan) berkata bahawa pelantikan ini terlalu awal kerana
beliau (Hasan) masih mempunyai ruang untuk merayu kepada Majlis Syura Pas.

"Saya telah menjawab surat Hasan dengan menyatakan bahawa keputusan saya menggugurkan beliau (Hasan) adalah lanjutan daripada keputusan Mesyuarat Jawatankuasa Pas Pusat yang melucutkannya sebagai anggota Pas pada 8 Januari lepas dan isu rayuan tidak dinyatakan dalam surat berkenaan," kata Khalid kepada pemberita selepas upacara angkat sumpah oleh Adun Sijangkang Dr Ahmad Yunus Hairi sebagai anggota exco Selangor yang baru di Istana Bukit Kayangan di sini.

Hasan dipecat daripada Pas kerana didakwa bertindak bertentangan dengan kepentingan parti dan telah diberikan sehingga 7 Februari untuk merayu penyingkirannya.

Sebelum digugurkan, Hasan memegang jawatan sebagai Exco Hal Ehwal Agama Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam.

Abdul Khalid berkata Hasan mempertikaikan tarikh pemecatannya sebagai anggota Exco kerajaan Selangor kerana mendakwa ia bercanggah dengan kuatkuasa keanggotaannya sebagai anggota Pas yang sepatutnya tamat pada hari akhir tempoh rayuan.

Dengan pemecatan Hassan, Ahmad Yunus akan bertanggungjawab terhadap portfolio Adat Resam Melayu, Belia dan Sukan manakala portfolio Hal Ehwal Islam, Infrastuktur dan Kemudahan Awam, kini dipengang oleh Abdul Khalid.

"Pertimbangan kita ke atas pelantikan ini adalah atas dasar kerja...proses rayuan adalah amalan yang dipraktikkan oleh Pas sebagai sebuah parti politik dan saya percaya ia tidak bermaksud memberi sebarang prasangka kepada kelangsungan pentadbiran kerajaan negeri.

"Saya berharap Dr Hasan dapat menerima keputusan ini dengan berlapang dada dan saya mengambil kesempatan mengucapkan terima kasih di atas peranan beliau ketika berkhidmat sebagai ahli MMKN (Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri)," kata Abdul Khalid.

Sementara itu, ketika diminta mengulas mengenai kedudukan Hasan yang masih memegang jawatan sebagai Timbalan Pengerusi Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Abdul Khalid berkata itu terpulang kepada budi bicara Sultan untuk menentukannya. - Bernama

Pas tidak bimbang road show Hasan Ali - Nik Aziz

KOTA BHARU - Pas tidak bimbang dengan cadangan jelalah ke seluruh negara oleh bekas pesuruhjaya Pas Selangor Datuk Dr Hasan Ali, kata Mursyidul Am Pas Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Beliau berkata Hasan kini bukan lagi anggota Pas dan beliau boleh berbuat apa sahaja yang bukan atas nama parti itu.

"Beliau (Hasan) bebas berbuat apa sahaja atas sifatnya sendiri dan bukan atas nama parti kerana beliau tidak lagi menjadi anggota Pas," kata Nik Abdul Aziz ketika ditanya mengenai cadangan "road show" itu untuk Hasan menjelaskan kedudukannya dalam politik selepas dipecat dari Pas.

Menteri Besar Kelantan itu bercakap kepada pemberita selepas menerima kunjung hormat lima anggota Parlimen dari China diketuai Menteri Pembangunan Pusat Bandar Kampung Baru dan Kewangan China, Thao Guang Qing, di pejabatnya di Kota Darulnaim, di sini hari ini.

Dalam pada itu Nik Abdul Aziz mengalu-alukan pelantikan Anggota Dewan Undangan Negeri Sijangkang Dr Ahmad Yunus Hairi sebagai anggota Exco Selangor yang baru menggantikan Hasan.

Sebelum digugurkan Hasan memegang Exco Hal Ehwal Agama Islam, Adat-adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam Selangor.Ulasan GB

Apa hal dengan "Hassan Putu Mayong" (gelaran ini adalah ungkapan Hassan Ali sendiri sewaktu menafikan adanya Hassan Ali yang menemui pemimpin UMNO) tiba-tiba sekarang pertikaikan perlantikan exco baru sedang beliau sendiri mengungkapkan tiada keperluan untuk beliau merayu?

Sikap Hassan ini memang aneh. Sebelum ini beliau dilaporkan meminta maaf kepada TG Nik Aziz di Kota Bahru kemudian tiba-tiba menafikannya. Hari itu kata rela dipecat, bila dipecat tuduh pula ada parasit dalam parti. Kata tak nak merayu, tak ada keperluan untuk kekal dalam parti, sekarang pertikaikan pula perlantikan exco baru.

Benar-benar sebijik perangai UMNO dibawanya ke dalam PAS. Sama fe'el dengan rakan-rakan UGnya yang lain. Sungguh bertambah kecewa dan meluat ahli-ahli PAS dengan mereka selepas ini.

"Penyakit" atau "bencana" yang menimpamu bermula dari "penyakit" yang ada di dalam hati, kata ahli tasauf. Anda hebat berbicara, hebat berpidato hebat memberi motivasi, itu di zahirnya. Sedangkan anda terlupa roh di dalam diri anda, anda sebenarnya "melarat" dan hati anda penuh dengan parasit yang menimbulkan pelbagai "penyakit hati". Kata sahabat, anda ada PhD dalam hati - parasit hasad dengki. Anda sendiri sebenarnya yang perlukan mativasi!

Kini, nasi sudah jadi bubur. Dah terhantuk tak guna tengadah. Terima seadanya dan perbaiki diri.

Hassan "Si Penjual Putu Mayong" di petang hari mungkin lebih kaya jiwanya daripada seorang Hassan Ali yang sebelum ini berkereta Mercedes-Benz tetapi kini sudah tercampak keluar dari Parti Islam SeMalaysia.

Laporan sebelum ini
klik untuk baca

Turkey: NATO’s ‘Open Prison’ by Alex Alexiev

Posted: 18 Jan 2012 05:24 AM PST

The West needs to confront Turkey, its former ally.

With Egypt's Islamists scoring a crushing electoral victory over their secular opponents, governments and pundits alike are considering the likely denouement of the vaunted Arab Spring in the region's largest country, Turkey. It is therefore worth noting some very troubling recent developments in the country that the Muslim Brotherhood and many in the West consistently tout as a successful "Islamist democracy" worth emulating.

On January 5, Turkish prosecutors arrested Gen. Ilker Basbug — the commander, until 2010, of the Turkish Armed Forces appointed by prime minister Recep Erdogan's government — for allegedly plotting terrorist activities against the state. Basbug now faces the same predicament as 300 other military officers who have languished in jail for years on dubious charges of conspiracy to overthrow the AKP (Justice and Development Party) government, without a single conviction to date.

Perhaps even more disturbing, the regime has begun a new wave of arrests of journalists, bringing their total in prison to 98, as reported by the Turkish journalists union, though this number is not exact. Few of them have been convicted of anything, even though some of them have been kept in jail for four years. Using terrorism legislation to keep suspected opponents in jail for years on trumped-up charges appears to have become the Erdogan regime's favorite method of punishing and intimidating the opposition and stifling the press. Nor are these tactics limited to his political opponents. In a searing indictment of the profoundly undemocratic nature of the justice system under Erdogan, the Turkish Human Rights Association revealed that 42 percent of the 128,000 people currently imprisoned in Turkey have never been convicted of a crime. To find preemptive incarceration on this scale, one would have to go back to the totalitarian regimes of the 20th century.

Not surprisingly, the AKP's increasingly repressive policies have caused a storm of indignation among opposition parties in parliament, where the AKP has a commanding majority. The leader of the main opposition party, CHP (the Republican People's Party), Kemal Kilicdaroglu, accused the government of engaging in a "blood feud" and of having transformed the country into an "open prison," while another opposition-party leader blasted the AKP for "legitimizing oppression, lawlessness, and slander."

In response, a government prosecutor has asked the Ministry of Justice to remove Kilicdaroglu's parliamentary immunity, making it possible for him also to be indicted and thrown in jail for "attempting to influence a fair trial." As if to confirm that the prosecutor acted with the full support of the government, Prime Minister Erdogan opined tersely that "what needed to happen has happened," adding that the prosecutor's action was long overdue. Should the Islamist government carry out this blatant threat to silence even the duly elected opposition, it would be difficult to argue that the AKP regime maintains even a semblance of democracy.

Which raises the question why the AKP appears to be in such a hurry, seemingly overreaching at a time when there is no visible challenge to its political dominance. The short answer is that, just below the surface, problems are brewing that may soon present a formidable threat to Turkey's Islamists. To begin with, the grand geopolitical scheme of the AKP, known as "Neo-Ottomanism," is in shambles. The policy was designed to re-create a Turkish Islamist sphere of influence in former Ottoman domains, based on the radicalization of Muslim minorities and a putative "zero problems with neighbors" policy, but its author, Foreign Minister Ahmet Davutoglu, has little to show for his efforts. Nor has he succeeded in convincing the Balkan Christian nations long enslaved by the Ottomans that "the Ottoman centuries were a successful history" that "needs to be re-created." Worse still, in his hysterical reaction to the new French law making the denial of Armenian genocide a crime, Davutoglu has managed to alienate the French — especially Nicolas Sarkozy, whom he compared to dictators Bashar al-Assad and Moammar Qaddafi. (He conveniently forgot that the former was a favorite Neo-Ottoman partner, while the latter dispensed the al-Qaddafi Human Rights Prize to a grateful Erdogan.) Erdogan's anti-Israeli policy has created yet another axis of intractable conflict, and recent indications that Ankara is taking over from Tehran the role of chief sponsor of Hamas is only likely to exacerbate it.

Domestically, the AKP has aggravated the conflict with Turkey's large Kurdish minority to such an extent that a new flare-up of widespread Kurdish anti-government violence is no longer unthinkable. Neither is the large, educated, and secular Alevi community anywhere near making its peace with the Islamists.

Perhaps most significantly, there are now clear signs that the AKP's greatest achievement and the most important source of its popularity, a booming economy, may soon be a thing of the past. Over the past year, the Turkish stock market has lost half of its value, inflation has reached double digits, and the lira has depreciated 20 percent against the dollar. With the country importing twice as much as it exports, the trade deficit is an unsustainable 10 percent of GDP. Indeed, none of these trends is sustainable, which is why the International Monetary Fund now projects a dramatic slowdown of Turkish GDP growth — from 7.5 percent in 2011 to 2 percent in 2012.

Despite these troubling signs on all fronts, there is no evidence that the West, especially Washington, is willing to go beyond the usual apologetics for the AKP regime and admit that our NATO ally is becoming an enemy of the West and everything it stands for. If this continues, American politicians may begin having to ask, "Who lost Turkey?"

— Alex Alexiev is a visiting fellow at the Hudson Institute in Washington, D.C. He tweets on national-security politics at twitter.com/alexieff. National Review


Jogger Attacked By Dogs

Posted: 18 Jan 2012 04:14 AM PST

Dogs don't attack unless they are provoked? Here's an interesting story from overseas that says a different story to such claims often from doting animal lovers: 

 

Jogger who lost foot details terrifying dog attack

The 62-year-old man who lost his
left foot when


Greatest Burmese Muslim Hero and Martyr Maung Thaw Ka

Posted: 18 Jan 2012 03:06 AM PST

Greatest Burmese Muslim Hero and Martyr who had even successfully persuaded Daw Aung San Suu Kyi to join politics under NLD.Isu bayaran RM250 Kepada NFC: Kenapa Sekarang Baru Timbul Ada Perjanjian Pada 2007?

Posted: 18 Jan 2012 04:58 AM PST

PAS ragu penjelasan NFC kontrak RM250 juta

KUALA LUMPUR, 18 Jan: PAS meragui penjelasan Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC) bahawa kontrak bagi pinjaman mudah RM250 juta yang diterima daripada kerajaan ditandatangani pada 2007.

NFC turut mempertikai dakwaan Jawatankuasa Kira-kira Awam (PAC) bahawa syarikat itu menerima sejumlah wang sebelum kontrak dimeterai.

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Datuk Kamarudin Jaafar berkata, penjelasan itu menimbulkan persoalan kerana PAC dalam mesyuaratnya sebelum ini telah memanggil semua pihak untuk memberikan maklumat.

"PAC telah memanggil semua pihak untuk memberi maklumat dalam sidang PAC jadi sepatutnya maklumat ini (NFC) ada dan dibentangkan.

"Kenapa baru sekarang NFC sebut perkara ini dan kenapa kerajaaan dan Unit Perancang Ekonomi tidak maklumkan kepada PAC?" soal beliau ketika ditemui Harakahdaily hari ini.

November lalu, Pengerusi PAC, Tan Sri Azmi Khalid berkata bahawa selepas menyoal siasat beberapa pegawai Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani, pihaknya mendapati bahawa pinjaman dikeluarkan pada 2009 sedangkan kontrak itu dimeterai setahun kemudian iaitu pada tahun 2010.

Kamarudin yang juga ahli jawatankuasa PAC turut meminta mana-mana pihak yang mempunyai maklumat terus menulis surat kepada PAC agar jawatankuasa itu boleh terus berperanan menyiasat perbelanjaan yang diluluskan kerajaan.

"Kita menyeru kepada pihak yang mempunyai maklumat terus tulis surat kepada PAC," kata Ahli Parlimen Tumpat itu.

Sementara itu, Penolong Setiausaha Agung PAS, Dr. Syed Azman Syed Ahmad Nawawi berkata, laporan PAC tidak wajar dipertikai kerana jawatankuasa itu dilantik oleh Parlimen dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong.

"PAC tidak boleh dipertikaikan kerana ia telah dibentang di Parlimen dan telah diterima pakai termasuk menerima perkenan Yang di-Pertuan Agong," katanya. -HD

NFC nafi RM250 juta diterima sebelum kontrak dimeterai

Syarikat projek ternakan lembu Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC) menjelaskan bahawa kontrak bagi pinjaman mudah RM250 juta yang diterima daripada kerajaan ditandatangani pada 2007 dan sekali gus mempertikaikan dakwaan Jawatankuasa Kira-kira Awam (PAC) bahawa syarikat itu menerima sejumlah wang sebelum kontrak dimeterai.

"Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC) hari ini menjelaskan bahawa perjanjian pinjaman antara kerajaan yang diwakili oleh Kementerian Kewangan dan Perbadanan Fidlot Kebangsaan Sdn Bhd telah ditandatangani pada 6 Disember, 2007 dan bukannya pada tahun 2010 seperti yang tersilap dilaporkan oleh sesetengah pihak.

"Pengeluaran pertama wang sebanyak RM7 juta dibuat pada Januari 2008. Ini mematuhi prosedur yang betul," kata NFC dalam satu kenyataan media hari ini melalui agensi syarikat perhubungan awamnya.

"Mulai tahun ini, NFCorp akan mula membayar balik pinjamannya seperti yang ditetapkan dalam perjanjian pinjaman," katanya.

November lalu, Pengerusi PAC, Tan Sri Azmi Khalid berkata bahawa selepas menyoal-siasat beberapa pegawai Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani Kementerian, pihaknya mendapati bahawa pinjaman dikeluarkan pada 2009 sedangkan kontrak itu dimeterai setahun kemudian iaitu pada tahun 2010.

Azmi berkata masalah lain dengan NFC yang dikesan oleh PAC, adalah termasuk pengurusan yang lemah, kelewatan dalam memberikan kelulusan dan perubahan dalam matlamat syarikat. -mk


Ulasan GB

Ketara sangat seperti wujudnya satu "kosnpirasi" pihak tertentu untuk menyelamatkan NFC dengan menyatakan wujudnya Perjanjian pada tahun 2007 bagi mendapatkan pinjaman mudah RM250 juta setelah ia dipertikaikan oleh bagaimana pinjaman itu dilepaskan kepada NFC pada 2009 sedangkan kontrak itu dimeterai setahun kemudian iaitu pada tahun 2010.

Perbuatan salahlaku kini ditokok dengan salahlaku yang lain.

Itu sebab mengapa kita mendesak agar satu Suruhanjaya Diraja ditubuh bagi menyiasat ke akar umbi dan mengehret semua yang terlibat ke muka pengadilan.

Laporan sebelum ini
klik untuk bacaThink For A Moment...

Posted: 18 Jan 2012 02:32 AM PST

A doctor entered the hospital in hurry after being called in for an urgent surgery. He answered the call as soon aspossible, changed his clothes and went directly to the surgery block. He found the boy's father going and coming in the hall waiting for the doctor. Once seeing him, the dad yelled, "Why did you take all this time to come? Don't you know that my son's life is in danger? Don't you have the sense of responsibility?"

The doctor smiled and said, "I am sorry, I wasn't in the hospital and I came the fastest I could after receiving the call…… And now, I wish you'd calm down so that I can do my work."

"Calm down?! What if your son was in this room right now, would you calm down? If your own son dies now what will you do??" said the father angrily

The doctor smiled again and replied: "I will say what Job said in the Holy Book "From dust we came and to dust we return, blessed be the name of God". Doctors cannot prolong lives. Go and intercede for your son, we will do our best by God's grace."

"Giving advice when we're not concerned is so easy," murmured the father.

The surgery took some hours after which the doctor went out happy.

"Thank goodness! Your son is saved!" And without waiting for the father's reply he carried on his way running. "If you have any question, ask the nurse!!"

"Why is he so arrogant? He couldn't wait some minutes so that I ask about my son's state" commented the father when seeing the nurse minutes after the doctor left.

The nurse answered, tears coming down her face: "His son died yesterday in a road accident, he was in the burial when we called him for your son's surgery. And now that he saved your son's life, he left running to finish his son's burial."
NEVER JUDGE ANYONE BECAUSE You never know how their life is or as to what is happening or what they're going through. Just think ABOUT this moment.

-Author Unknown-

Thanks to reader TCK who sent me this very meaningful post. Do leave a comment to share your response. Have a lovely evening!


Are Myanmars conveniently ignored the sacrifices and struggles of Ko Mya Aye ?

Posted: 18 Jan 2012 01:04 AM PST

The Myanmars conveniently ignored the sacrifices and struggles of Ko Mya Aye just because of his religion and his daughter had supported the marginalized Muslim group of Myanmar.

The top 8888 leaders were arrested on 27th June 2006 on the 18th anniversary of the founding of the National League for Democracy.

On the 02nd October 2006 the remaining 88 Generation Students group led by Ko Mya Aye and Ko Jimmy started_

A.  Signature for Petition

B. "White Expression" Campaign

C. "Multi Religious Prayer Campaign,"

Which lead to the:

 • Famous Saffron Revolution which shook Myanmar and causes Tsunami vibration waves around the world.
 • Multi-religious prayer campaigns for Daw Aung San Suu Kyi's mother Daw Khin Kyi
 • Multi-religious prayer campaigns for Peace in Kachin State
 • And the present Multi-religious prayer campaign for Peace in Myanmar

A.  Signature for Petition

 • the first-ever-public- campaign against      the SPDC
 • and      gathered signatures for a petition calling for the release of political      prisoners, including Daw Aung San Suu Kyi.
 • More      than half a million people sign the petition although they were harassed      by SPDC Kyant Phuts and their thugs. The signatures were later presented      to the UN.

B. Later they organized the"White Expression" Campaign_

 • "White Expression"
 • requesting      the people to wear white clothes to protest the SPDC. It was continued      until the 44th birthday of Ko Min Ko Naing on 18 October.

C. "Multi Religious Prayer Campaign,"On the 29th October, they started a third campaign,

 • called      "Multi Religious Prayer Campaign,"
 • and      requested the people to wear white      clothing
 • and      hold candlelight vigils
 • and      prayers in temples, churches and mosques.

Ko Mya Aye & Ko Jimmy, the remaining ones of the 88 Generation leaders told the BBC Burmese fearlessly_

"Burmese people have to stay away from politics, because the government has kept them out. They are always looking for a way to participate in politics, so that is why we are trying to involve them."

So the 88 Generation Student Group and Leaders are the prime movers and shakers of STORMY Burma Politics in 2006 but sadly now during the SPRING time of 2012 Myanmar politics conveniently ignored the sacrifices and struggles of Ko Mya Aye just because of his religion and his daughter had supported the marginalized Muslim group of Myanmar?Ketokohan Azizan Sebagai MB Tak Dapat Dinafikan. Terima Pujian Sultan & Ulamak

Posted: 18 Jan 2012 01:22 AM PST

Sultan Kedah puji Azizan laksana pembaharuan di Kedah

ANAK BUKIT - Sultan Kedah, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah memuji pentadbiran negeri diterajui Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak kerana berjaya melaksanakan beberapa pembaharuan dan kemajuan pembangunan dalam meningkatkan kesejahteraan rakyat.

Baginda bertitah, pelbagai program pembangunan yang sedang giat direncanakan oleh Kerajaan Negeri termasuk memajukan sektor pertanian untuk meningkatkan taraf hidup rakyat kini menampakkan hasil.

"Beta harap aktiviti pembuatan yang kini berkembang pesat dapat terus dimajukan sehingga menjadi tumpuan utama selain menarik pelabur asing dan tempatan untuk melabur dan mendirikan kilang perindustrian di Kulim Hi-tech Park, Sungai Petani, Kuala Ketil, Gurun, Yan dan Bukit Kayu Hitam".

Baginda bertitah pada istiadat menyembah tahniah dan penganugerahan darjah serta bintang kebesaran sempena ulang tahun keputeraannya ke-84, di Balai Penghadapan, Istana Anak Bukit, semalam.

Titah ucapan baginda dibacakan oleh Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah, Tunku Bendahara, Tunku Annuar Sultan Badlishah.

Tuanku Abdul Halim bertitah, kerancakan aktiviti ekonomi ini menyediakan peluang pekerjaan dan perniagaan kepada rakyat selain berharap taraf hidup rakyat dapat terus dipertingkat menerusi kemudahan prasarana yang menjadi asas kepada perkembangan aktiviti komersil seperti perumahan, perkilangan dan perkhidmatan.

"Beta amat sukacita kerana Kedah sentiasa aman dan sejahtera setiap masa. Walaupun terdapat beberapa peristiwa hangat yang berlaku akhir-akhir ini, tetapi ia dapat dikawal hasil kerjasama Kerajaan Negeri dan rakyat," titah baginda.

Baginda turut melahirkan kesyukuran kerana Kedah terhindar daripada keganasan dan ketegangan antara kaum yang kritikal seperti yang berlaku di beberapa negara lain, selain berpuas hati dengan corak pentadbiran Kerajaan Negeri yang mendokong prinsip keadilan tanpa mengira latar belakang.

"Tidak ada peristiwa yang tidak diingini berlaku dan rakyat yakin dengan kestabilan politik negeri ini. Beta harap semua pihak komited menjalankan tugas, ikhlas, amanah serta telus dalam mengendalikan urusan pentadbiran," titah baginda.

Tuanku Abdul Halim bertitah, untuk memastikan dasar ini dapat dilaksana, seluruh kepimpinan kerajaan, anggota pentadbiran dan rakyat haruslah bertakwa kepada ALLAH SWT agar mendapat keberkatanNya.

"Jentera pentadbiran dan pengurusan negeri yang cekap amat penting untuk merancang dan melaksana dasar dan program Kerajaan Negeri. Oleh itu, anggota perkhidmatan awam perlu berpegang teguh pada konsep amanah dan kepimpinan berintegriti," titah baginda.

Tuanku Abdul Halim turut mengingatkan Menteri Besar supaya memastikan keadilan dapat terus dilaksana sebaik mungkin, selain setiap rakyat hendaklah diberi hak masing-masing tanpa mengira perbezaan anutan agama, bangsa mahupun fahaman politik. -SN


Tokoh ulama saran contohi MB Kedah

SIK, 16 Jan: Tokoh ulama, Tuan Guru Haji Salleh Musa (gambar) menyeru ahli dan pimpinan PAS Kedah agar mencontohi Menteri Besar, Datuk Seri Diraja Azizan Abdul Razak yang tidak pentingkan diri sendiri, sebaliknya sentiasa mengutamakan keperluan-keperluan rakyat.

"Saya pujilah Ustaz Azizan ni. Semua kita perlu ikut contoh macam Ustaz Azizan, cukup elok. Jangan hendak tamak itu dan ini. Dia tidak pentingkan diri tetapi sentiasa utamakan keperluan rakyat," ujarnya berucap pada Multaqa Daie dan Aktivis Islam di Kompleks PAS Kawasan Sik, awal bulan ini.

Ujarnya, setiap pendokong PAS perlu mengenang segala nikmat diberikan Allah terutamanya nikmat kemenangan yang diperolehi hari ini.

Jelas beliau, bersyukur dengan nikmat kemenangan adalah memanfaatkannya untuk menuju ke jalan keredaan Allah.

Nasihatnya, ahli PAS perlu mengelak menjadikan kemenangan ini untuk mendapatkan habuan kebendaan dan meminta-minta seperti mana Umno.

"Dasar kita bukan cari benda. Allah jadikan kita untuk takwa, dengan takwa Dia akan berikan rezeki yang kita tidak sangka-sangka. Maka, mesti ikhlas dan ikhlas itulah pintu untuk mencapai matlamat," terang beliau yang juga Mudir Madrasah ar-Rahmaniah.

Para pimpinan PAS juga tegurnya, perlu mengelak perasaan hasad dengki kerana orang yang memiliki sifat itu tidak layak menjadi pemimpin.

Serunya, ahli PAS mesti kekal teguh berpegang kepada tali Allah dan terus bekerja kerana tidak ada lagi golongan yang dapat diharap untuk menyeru kepada kebaikan melainkan PAS.

Tempelak beliau, Umno tidak boleh diharap untuk menjaga agama kerana agama pada diri pemimpin mereka sendiri dipertikaikan.

Oleh itu katanya, seluruh pendokong PAS perlu mempersiapkan diri dengan agama untuk menghadapi segala cabaran itu.

"Jangan kuat kerja politik sahaja, kena ambil faham sama ilmu-ilmu akidah. Hari ini dah celaru macam-macam. Maka kitalah nak kena ambil tanggung jawab ni," ujarnya menyuntik semangat.

Multaqa bertemakan "Menghadapi Cabaran Ummah Dan Persiapan PRU13" itu dihadiri lebih 1,000 aktivis PAS Kedah dan diadakan sebagai kesinambungan Ijtimak Tarbawi PRU13 di Taman Melewar bulan lalu....Harakah cetak.Ayumi Hamasaki to divorce husband

Posted: 17 Jan 2012 11:46 PM PST

Ayumi Hamasaki and Manuel SchwarzJapanese pop star Ayumi Hamasaki is going to divorce her Austrian actor Manuel Schwarz after just a year into marriage.

Hamasaki told fans that she had initiated the split, explaining that she felt unable to keep the promise she made to Schwarz, who lives in Los Angeles, that the pair would live together in America. "Since the Tohoku disaster, I have had the feeling that I don't want to be apart from Japan," she wrote. "As a result I have been spending more and more days away from him."

"We spoke about this and we thought we could maintain our relationship by travelling to see each other, but at some point, physical distance becomes emotional distance," she explained. "When I thought about our future, I realized I couldn't see myself returning to the state of mind I was in when I agreed to live in America."

The couple met each other when filming Hamasaki's Virgin Road MV (Schwarz as lead actor) in August 2010. They tied the knot in Las Vegas on January 1, 2011.

Ayumi Hamasaki to divorce husband from YeinJee's Asian Blog


Chinese New Year Lighting

Posted: 17 Jan 2012 10:28 PM PST

Chinese New Year Lighting – Those who celebrate Christmas, they will get a Christmas tree and decorate it nicely with bells, candies, gift boxes as well as LED lighting. My family is not really a Christmas person when it comes to Christmas, our house doesn't has a Christmas tree.

However, when it comes to Chinese New Year, we will hunt for Chinese lanterns as well as those LED lighting. Different types of lighting can be seen at almost every electrical and lighting shops in Penang. It sort of light up some part of the city too. Now you see that Chinese has their love on lighting too.

Do you decorate your home of garden with these kind of lighting?


[Bergambar] Bangunan MRCB Di KL Sentral Dalam Pembinaan Terbakar

Posted: 18 Jan 2012 01:00 AM PST

Bangunan pejabat milik Malaysian Resources Corporation Bhd (MRCB) di kawasan KL Sentral di sini, yang sedang dalam pembinaan, terbakar kira-kira jam 3 pagi tadi.

Timbalan Pengarah Bomba Kuala Lumpur, Azizan Ismail berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian pada jam 3.53 pagi, sebelum jentera pertama dari Balai Bomba Pantai tiba di lokasi kejadian kira-kira lima minit kemudian.

Beliau berkata, sebaik pihaknya sampai di lokasi kejadian, api sedang marak di tingkat 30 dan 31 bangunan terbabit.

Menurutnya, bomba menghadapi kesukaran untuk memadamkan kebakaran kerana bangunan terbabit tidak mempunyai sistem bomba sepenuhnya.

"Spesifikasi pembinaan bangunan baru perlu ada sistem bomba di setiap selang dua tingkat daripada keseluruhan bangunan yang dibina.

"Dalam kes ini, sistem bomba sepatutnya ada di tingkat 28. Namun hanya sistem bomba di tingkat 25 bangunan sahaja yang berfungsi menyebabkan kita mengambil masa satu jam setengah untuk menyambung hos bagi memadamkan api," katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Azizan berkata, pihaknya juga terpaksa naik ke tingkat 38 Kondominium Saujana Sentral yang terletak berhampiran bagi memudahkan proses menyiram air.

Api berjaya dipadam dan dikawal sepenuhnya pada jam 7.40 pagi.

Menurutnya, siasatan menunjukkan minyak yang digunakan untuk pembinaan bangunan dan disapu pada papan dan kayu, dipercayai antara punca menyebabkan api marak dengan cepat, sebelum membakar keseluruhan tingkat 30 dan sebahagian dari tingkat 31 bangunan itu. -SH

Gambar ehsan nst


Ceylyn Tay, it's not about race but about class, OK!

Posted: 17 Jan 2012 10:12 PM PST

Gerakan councillor's speech goes viral, gets bashing

Wong Teck Chi & Lee Long Hui
7:58AM Jan 18, 2012

It is rare for online videos of BN politicians giving speeches to go viral, but one relatively unknown Gerakan politician has managed to buck this trend.

The video in question is a 20-minute speech in Cantonese at a 1Malaysia event on Jan 7 in Ipoh. The speech was made by Ipoh City Council member Ceylyn Tay who without Wasting any time launched into a tirade against Pakatan Rakyat, arguing that the birth of coalition had led to more racialism resulting in an undesirable "two-race system". Hence, Malaysia should not have a two-party system.

The original YouTube clip, uploaded by user TalkEastTalkWest, was taken down yesterday afternoon after about 16,000 views with an overwhelming majority of 1,237 viewers who voted on the video gave it the 'thumbs down', compared to 24 who gave it the 'thumbs up'.

The only 'race' right now is Umno. Other component parties in BN are second class. The rakyat is pariah but NEVER underestimate the UNDERDOGS!And, it happens!

Posted: 17 Jan 2012 09:02 PM PST


ca-pub-5430283382112812


It's happening in six minutes' time

Posted: 17 Jan 2012 08:53 PM PST


Today, the Wikipedia community announced its decision to black out the English-language Wikipedia for 24 hours, worldwide, beginning at 05:00 UTC on Wednesday, January 18 (you can read the statement from the Wikimedia Foundation here). The blackout is a protest against proposed legislation in the United States – the Stop Online Piracy Act (SOPA) in the U.S. House of Representatives, and the PROTECT IP Act (PIPA) in the U.S. Senate – that, if passed, would seriously damage the free and open Internet, including Wikipedia.

This will be the first time the English Wikipedia has ever staged a public protest of this nature, and it's a decision that wasn't lightly made. Here's how it's been described by the three Wikipedia administrators who formally facilitated the community's discussion. From the public statement, signed by User:NuclearWarfare, User:Risker and User:Billinghurst:
It is the opinion of the English Wikipedia community that both of these bills, if passed, would be devastating to the free and open web.
Over the course of the past 72 hours, over 1800 Wikipedians have joined together to discuss proposed actions that the community might wish to take against SOPA and PIPA. This is by far the largest level of participation in a community discussion ever seen on Wikipedia, which illustrates the level of concern that Wikipedians feel about this proposed legislation. The overwhelming majority of participants support community action to encourage greater public action in response to these two bills. Of the proposals considered by Wikipedians, those that would result in a "blackout" of the English Wikipedia, in concert with similar blackouts on other websites opposed to SOPA and PIPA, received the strongest support.
On careful review of this discussion, the closing administrators note the broad-based support for action from Wikipedians around the world, not just from within the United States. The primary objection to a global blackout came from those who preferred that the blackout be limited to readers from the United States, with the rest of the world seeing a simple banner notice instead. We also noted that roughly 55% of those supporting a blackout preferred that it be a global one, with many pointing to concerns about similar legislation in other nations.


ca-pub-5430283382112812


No comments: