Tuesday, March 6, 2012

Today's Modern Food

Today's Modern Food


Today's Modern Food

Posted: 06 Mar 2012 07:41 AM PST

Part 1:Part 2:


Ancient Chinese beauty paintings

Posted: 06 Mar 2012 09:58 AM PST

Chinese paintings from Qing Dynasty (1644-1912) of some ancient "beauties" in their daily livings. The artworks were painted on folding screens (184cm x 98cm) and are currently stored in Beijing's Palace Museum. Image via Xinhuanet [Cn]…

Ancient Chinese beauty painting

There's more, read the full post »

Ancient Chinese beauty paintings from YeinJee's Asian Journal


Marvel Avengers Assemble (2012) movie trailer

Posted: 06 Mar 2012 09:21 AM PST

Trailer for Avengers Assemble (or The Avengers, depends on where you live), a Hollywood scifi-action flick starring a bunch of superheroes, and Scarlett Johansson

To be frank I'm not familiar with Marvel's comics, and this is the first time I've read of the Avengers (and realising that all these superfolks are actually connected). Seems like an interesting movie regardless. Coming soon in April (UK) or May (US).

Marvel Avengers Assemble UK movie poster

Marvel Avengers Assemble (2012) movie trailer from YeinJee's Asian Journal


Last weekend of February...

Posted: 06 Mar 2012 07:51 AM PST


The Last weekend of February celebrated with lots of food and drinks... 

Saturday Feb 25th 2012:  I drove to Klang for a crabby night out. The tasty crab in Bagan Hainam @ Port Klang. Before the dinner, we worked out @ Klang Bukit Tinggi gym to lose some calories in order to have the nice food without guilt. 

At around 7 something, we met the other friend of mine in whom stay in Klang. A 45 mins drive from KBT towards the Hainam village. During the journey, we were catching up with each others. 

We ordered three dishes, one pork stew fried noodles, one mantis prawn and three baked crab (each of us one). 

Three baked crab
After we finished the crab, i was not satisfied and later we ordered another crabby dish. This time, we ordered steam Crab with Roe... yum yum... 

Steam Crab with Roe
We ended up with a total RM180 for 5 crabs, one dish of mantis prawn, one pork stew fried noodles, two bottles of Tiger Beer. 1 watermelon juice... Quite reasonable eh~

Sunday Feb 26th 2012: At around 4pm, my mom and I went to my uncles place. My uncle has invited us over and he has prepared spaghetti. My the other aunty bought the famous Seremban Siew Pau and the crispy pork (Siew york). We had a simple dinner. Together with the dinner, my uncle has opened a few bottles of wine. We were sitting in the living room drinking wine from 4pm - 10pm while outside was raining... Uncle kept opening different types of wine i.e. wine from New Zealand, Argentina. My uncle decided to open this bottle of wine on my aunty request (his wife). 

20 years old Late Harvest Wine
Unfortunately the label was destroyed and we could not determine the exact name of the wine. And my uncle has forgot the name. This wine is categories as sweetness and it's a late harvest wine. This wine was in my uncle's collection for nearly 20 years. it's a very very nice wine. The wine smell good and the sweetness of the wine is purely came from grapes. I like it so much ... 

That's all for my final weekend of Feb 2012... 
Looking forward for another wine tasting gathering *wink 


Isu Kedah: Hentikan Segera Politik Saling Bogel-Membogelkan

Posted: 06 Mar 2012 09:44 AM PST

Kontrak RM600 juta punca krisis PAS Kedah

Krisis PAS Kedah meledak selepas Menteri Besar Datuk Seri Azizan Razak didakwa mahu memberikan sebuah projek yang dikatakan bernilai RM600 juta kepada syarikat yang dikaitkan dengan pemimpin Umno.

Perkara itu disahkan oleh Datuk Phahrolrazi Mohd Nawawi, seorang daripada dua exco yang menolak pelantikan semula mereka ke jawatan itu sebelum ini.

Ketika ditemui Malaysiakini semalam bagi mengesahkan dakwaan beliau pada mulanya menolak pelantikan semula kerana tidak puas hati dengan desakan Azizan, Phahrolrazi mengakuinya.

Sumber sebelum ini memberitahu Malaysiakini, projek yang dipertikaikan itu adalah berkenaan pembinaan jalan di negeri itu yang mahu diberikan oleh menteri besar kepada syarikat milik bekas pemimpin Umno bahagian di Kedah.

Phahrolrazi bagaimanapun tidak mendedahkan lebih lanjut berhubung perkara itu tetapi memberitahu ia projek usahasama dengan syarikat berkaitan kerajaan negeri (GLC).

ADUN Pengkalan Kundor itu juga mendakwa, projek berkenaan bernilai "beberapa juta ringgit".

"Saya tak setuju dengannya," dakwanya sambil berkata keputusan berkaitan biasanya dibuat pada mesyuarat exco.

Projek itu bagaimanapun kini belum dianugerahkan kepada mana-mana pihak, kata Phahrolrazi lagi ketika ditemui selepas sidang media di rumahnya di Alor Setar semalam.

Pada sesi itu, beliau dan seorang lagi exco Datuk Ismail Salleh mengumumkan menerima pelantikan sebagai exco selepas PAS membentuk jawatankuasa pemandu untuk menasihati pentadbiran negeri.

Ketika laporan ini ditulis, Malaysiakini masih belum dapat mendapatkan respons daripada pejabat menteri besar.

Seorang pembantu Azizan memberitahu, menteri besar itu mahu berehat dan tidak akan mengeluarkan kenyataan dalam masa terdekat. -mk

Kisah dalam kelambu buat apa nak bagi tahu orang lain

Kata semua dah selesai, hingga Umno gigit jari. Tapi masih ada yang mulut besar. Macam ini bila nak habis. Banyak sangat cakap lagi banyak silap, Islam kan dah ajar kurangkan bercakap. Cakap bila perlu sahaja. Jangan marah wartawan kalau dia tulis apa yang kita cakap, sebab itu memang kerja dia.

Fokuskan pada kerja yang diamanahkan serta mempertahankan kemenangan dalam PRU 13 akan datang. Tiada makna bermulut besar sekarang tapi akhirnya mencuka bila keputusan PRU diumumkan kelak.

Politik macam ni membosankan dan sengaja memberi peluru hidup pada musuh. Yang dah sudah tu sudahlah, buang yang keruh ambil yang jernih. Ini tidak semua nak cakap dan nak bagi tahu semua orang, kisah dalam kelambu buat apa nak bagi tahu orang lain.
-p111kotaraja


Ulasan GB

Episod Kedah sudah berakhir. Tiba-tiba exco yang dikaitkan dengan krisis tersebut membuat pendedahan :

Phahrolrazi bagaimanapun tidak mendedahkan lebih lanjut berhubung perkara itu tetapi memberitahu ia projek usahasama dengan syarikat berkaitan kerajaan negeri (GLC).

ADUN Pengkalan Kundor itu juga mendakwa, projek berkenaan bernilai "beberapa juta ringgit".

"Saya tak setuju dengannya," dakwanya sambil berkata keputusan berkaitan biasanya dibuat pada mesyuarat exco.

Projek itu bagaimanapun kini belum dianugerahkan kepada mana-mana pihak, kata Phahrolrazi lagi ketika ditemui selepas sidang media di rumahnya di Alor Setar semalam.


Benda dah selesai tapi diungkit lagi.

Sepatutnya apabila ditanya mana-mana wartawan pun, exco itu hendaklah berdiam diri demi menghormati keputusan damai PAS Pusat.

Selagi satu pihak keluarkan kenyataan, akan muncul pula pihak lain mempertahankannya.

Isu kontrak yang dikatakan RM600 juta itu kabur. Seorang pengkomen pula mempertahankan tindakan MB Kedah.

projek RM600 belum lagi dianugerahkan kepada sesiapa dan ia cuba fitnahkan kepada mb kononnya hendak diberikan kpd org umno.

sebenarnya phahrolrazi yang terkilan apabila projek itu melepas sebab syarikat perniagaan kejuteraannya dikatakan yang hendak membolot projek itu.

Ia telah dihentikan oleh MB sendiri untuk elak dituduh kronisme.

kalau tak tahu kisah jangan merepek.


Ini politik yang saling bogel membogelkan. What goes round turns around. Anda ketuk kepala orang, kepala anda pula akan diketuk. Ia kesan lantunan. Anda perlu sedia dibogelkan apabila anda membogelkan orang lain. Tidak mungkin anda membogelkan orang, orang itu berdiam diri. Kadang-kadang dendam berlarutan sampai ke anak cucu.

Itu hukum dalam ilmu mantik, ilmu hakikat. Kalau tak faham atau tak tahu lansung ilmu ini, pergi belajar lagi. Alam terbentang boleh menjadi gurunya. Tapi jangan sampai jadi sesat, apatah lagi jika berguru kepalang ajar, nanti bagai bunga kembang tak jadi.

Dilaporkan, sms-sms pro dan kontra sentiasa berlegar-legar di kalangan rakyat khususnya di Kedah sekalipun sudah reda sedikit selepas Majlis Mahabbah.

Kita berharap semua ini dihentikan segera. Dan munajat perdana ini diharapkan benar-benar dapat menjernihkan semula air yang keruh itu.

Kedah: PAS rakam tahniah, rancang munajat perdana

KUALA LUMPUR, 6 Mac: PAS merakamkan tahniah kepada semua yang terlibat dalam penyelesaian isu Kedah dan merancang munajat perdana dalam masa terdekat.

Ketua Penerangan PAS Pusat Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataan hari ini berkata, tahniah diucapkan kepada seluruh ahli PAS yang menerima berita gembira penyelesaian kepada ribut kecil di PAS Kedah ini.

Tindakan kedua-dua exco Timbalan Pesuruhajaya PAS Kedah, Ir Phahrolrazi Zawawi dan Dr Ismail Salleh dan Menteri Besar Datuk Seri Ustaz Azizan Abdul Razak mencerminkan satu akhlak jamaah yang tinggi, bilamana akur dengan pandangan parti, tambah beliau.

"Tahniah diucapkan kepada Jawatan Khas yang terdiri daripada Timbalan Presiden Mohamad Sabu dan dua Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub dan Mahfuz Omar yang bertungkus lumus menjadi orang tengah menyelesaikan kemelut ini. Khususnya bagi YB Salahuddin, sememangnya anda dilayak digelar Kofi Anan dalam PAS," kata Tuan Ibrahim.

Menurut Tuan Ibrahim, ahli dan para pemimpin juga sangat gembira dan terharu dengan kepenatan Presiden PAS Tuan Guru Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang bergegas balik dari Bosnia transit di Austria, Kaherah, Bangkok dan sesampai di Kuala Lumpur bergegas ke Kedah tak sempat menjamah makanan, terus menghadiri mesyuarat dalam keadaan demam hingga jam 3 pagi.

"Kegembiraan kerana seluruh ahli parti ingin melihat Kedah terus mantap, dan menjadi pangkalan kedua terkuat pemerintahan PAS selepas Kelantan. InsyaAllah apa yang dibincang dan dirumus akan dapat dilaksanakan, demi kebaikan dan masa depan PAS Kedah khususnya dan negara amnya.

"Mari kita himpunkan ribuan rakyat Kedah di Stadium untuk kita bemunajat, dekatkan diri dengan Allah, meluahkan kasih sayang dan mahabbah antara kita. Semoga Allah memperteguhkan jamaah ini. Allahu Akhbar," tambah beliau
.
-HD
Staying On Top Of Cystic Fibrosis

Posted: 06 Mar 2012 08:00 AM PST

The boy who makes me strive to live longer (Disability Dads series)Linda Debrah | 10:21 UK time, Friday, 2 March 2012

At 41, Tim Wotton has reached the median age of survival for a
person with cystic fibrosis and intends to carry on keeping healthy for
his now five year old son.
 


"Daddy better," my little boy said as he patted my chest following
one


PKR Rembau Kecewa Polis Ambil Sikap Berpihak, Biarkan Gangsterisme UMNO

Posted: 06 Mar 2012 07:38 AM PST

Polis tunduk kepada gangsterisme Umno

REMBAU: PKR Cabang Rembau hari ini melahirkan rasa kecewa dan terkilan dengan sikap Polis DiRaja Malaysia yang gagal menjamin ketenteraman dan sebaliknya tunduk kepada gangsterisme Umno di kawasan Menteri Besar Negeri Sembilan, Dato' Seri Mohamad Hasan.

Setiausahanya Norazizi A Aziz dalam kenyataan kepada FMT sebentar tadi menyatakan kekesalan tersebut apabila pihak polis daerah Seremban gagal memberikan permit untuk program ceramah yang pada asalnya dijadualkan berlangsung pada malam ini di Taman Jed Indah, Kuala Sawah, Rantau.

Menurut Norazizi, pada 6 Februari lalu telah dijadualkan satu program ceramah di pekan Kuala Sawah dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) Rantau dan Parlimen Rembau.

"Namun ketika persiapan tapak dilakukan pada hari tersebut, sekitar jam 6 petang sekumpulan lelaki dengan diketuai oleh ketua kampung Kuala Sawah hadir dengan bersenjatakan parang.

"Ketika kekecohan berlaku di lokasi yang hanya jaraknya sekitar 300 meter dari Balai Polis Kuala Sawah, ada anggota polis datang dan selepas bercakap dengan ketua kumpulan penyerang (Ketua Kampung), anggota polis tersebut terus beredar.

"Selepas itu PKR membuat laporan polis mengenai serangan dan ugutan bersenjata namun polis gagal mengambil tindakan hanya kerana beliau merupakan ketua kampung yang dilantik Menteri Besar.

"Serangan bukan sahaja dengan menggunakan senjata tetapi juga bersifat perkauman apabila Ketua Kampung lantikan Umno itu mencarut dan memaki hamun petugas-petugas PKR berbangsa India yang ada bersama termasuk ugut 'mandi darah'," kata Norazizi.

Pada masa yang sama katanya, apabila berita ini tersebar ada juga sekumpulan orang kampung yang menyokong Pakatan Rakyat dalam perjalanan untuk datang ke lokasi kejadian.

Bagaimanapun untuk mengelak kejadian yang tidak diingini berlaku PKR Rembau membuat keputusan program ceramah tersebut ditangguhkan sahaja.

"Kali ini kami telah mengatur satu lagi program ceramah dengan mengubah sedikit lokasi ceramah iaitu di Taman Jed Indah tetapi masih berdekatan dengan pekan Kuala Sawah.

Umno guna otot, tidak guna otak

"Namun sejak semalam telah disebarkan sms daripada Ketua Kampung Kuala Sawah memanggil orang-orang Umno berkumpul untuk 'menghancurkan' program pembangkang di Dun Rantau, kawasan Menteri Besar.

Malahan sejak pagi tadi kami mula mendapat panggilan dari pihak polis yang 'menasihati' agar program tersebut dibatalkan kerana mahu mengelak berlakunya kekecohan.

"PKR amat kecewa dengan sikap polis ini. Demokrasi sudah tiada tetapi undang-undang negara semakin menjadi hukum rimba.

"Mengambil sikap mengelakkan daripada kekecohan maka program ini akan ditukar lokasi ke lain tetapi tetap di Dun Rantau yang kononnya kubu kuat Menteri Besar, " jelas Norazizi.

Norazizi berkata Umno sebenarnya semakin lemah dan mereka panik apabila semakin ramai rakyat mengetahui maklumat sebenarnya.

Oleh kerana Umno semakin sedar maka mereka gagal menggunakan otak untuk berhujah sebaliknya terpaksa bergantung guna otot pula.

Umno menyebabkan politik negara menjadi politik rimba.

Justeru itu program ceramah tersebut akan diadakan pada malam ini di perkarangan Pejabat PKR Rantau (depan setesen Petronas) di Pekan Rantau.

Bertemakan "Pendedahan Hubungan Dagang Malaysia–Israel dan isu lembu NFC", pemimpin yang akan menyampaikan ceramah pada malam ini ialah Pengarah Strategik PKR, Rafizi Ramli; Ketua PKR Cabang Rembau, Badrul Hisham Shaharin (Chegu Bard) dan Adun Paroi dari PAS, Mohd Taufek Abdul Ghani. -FMT

PKR dakwa ceramah diugut 'mandi darah'

PKR mendakwa pihaknya terpaksa menangguhkan ceramah pada bulan lalu di Rembau kepada hari ini selepas sekumpulan lelaki bersenjatakan parang mengugut untuk 'mandi darah' semasa persiapannya.

Ketua Cabang PKR Rembau, Badrul Hisham Shaharin berkata, dalam insiden pada 6 Februari lalu, berlaku kekecohan sehingga mengundang kedatangan polis ke tempat itu di Pekan Kuala Sawah.

"Selepas bercakap dengan ketua penyerang, anggota polis terus beredar. Kemudian PKR membuat laporan polis mengenai serangan dan ugutan bersenjata namun polis gagal mengambil tindakan hanya kerana dia ketua kampung yang dilantik menteri besar Negeri Sembilan.

"Serangan bukan sahaja bersifat bersenjata tetapi juga bersifat perkauman apabila ketua kampung itu mencarut dan memaki hamun petugas berbangsa India yang ada bersama dan mengugut untuk 'mandi darah'," dakwa Badrul dalam blognya.

Sehubungan itu, Badrul berkata, bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku, penganjur menangguhkan ceramah tersebut dan turut mengubah lokasinya.

"Sejak semalam, telah disebarkan SMS dari ketua kampung itu dan memanggil orang Umno untuk berkumpul bagi 'menghancurkan' program pembangkang di kawasan menteri besar (DUN Rantau)," dakwanya lagi.

Badrul atau lebih dikenali sebagai Chegubard turut melahirkan rasa dengan pihak polis yang didakwanya lemah dalam menjamin ketenteraman dan akur dengan "gangsterisme" Umno.

"Umno sebenarnya makin lemah. Mereka panik apabila makin ramai rakyat mengetahui maklumat sebenarnya kerana makin sedar.

"Mereka makin gagal guna otak untuk berhujah maka mereka terpaksa bergantung guna otot pula. Umno membawa politik negara menjadi politik rimba," katanya.

Lokasi ceramah kini diubah ke hadapan pejabat PKR di pekan Rantau.

Ceramah malam ini akan dihadiri oleh Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli, Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan Mohamad Taufek Abd Ghani dan Badrul sendiri.
-mkEQUAL RIGHTS for all the citizens is already in the 2008 CONSTITUTION

Posted: 06 Mar 2012 05:54 AM PST

ျပည္ေထာင္စုသမၼတျမန္မာႏိုင္ငံေတာ္ဖြဲ႕စည္းပံုအေျခခံ ဥပေဒ (၂၀၀၈) တြင္ ေအာက္ပါအတိုင္း ေဖၚျပထားပါသည္ -

၃၄၈။ ႏိုင္ငံေတာ္သည္ ျပည္ေထာင္စုသမၼတျမန္မာႏိုင္ငံေတာ္၏ မည္သည့္ႏိုင္ငံသားကိုမွ်

  • လူမ်ိဳး၊
  • ဇာတိ၊
  • ကိုးကြယ္ရာဘာသာ၊
  • ရာထူးဌာနနႏၲရ၊
  • အဆင့္အတန္း၊
  • ယဥ္ေက်းမႈ၊
  • အမ်ိဳးသား၊ အမ်ိဳးသမီး၊
  • ဆင္းရဲခ်မ္းသာ

တို႔ကို အေၾကာင္းျပဳ၍ခြဲျခားမႈမရွိေစရ။

၃၄၉။ ႏိုင္ငံသားမ်ားသည္ ေအာက္ပါလုပ္ငန္းမ်ားကို လုပ္ကိုင္ေဆာင္ရြက္ရာတြင္ တူညီေသာ အခြင့္ အလမ္း ရရွိေစရမည္ -

(က) ျပည္သူ႔၀န္ထမ္း တာ၀န္ထမ္းေဆာင္မႈ၊

(ခ) အလုပ္လုပ္ကို္င္မႈ

(ဂ) ကုန္သြယ္ေရာင္း၀ယ္ ေဖာက္ကားမႈ၊

(ဃ) အတက္ပညာႏွင့္ အသက္ေမြး၀မ္းေက်ာင္းမႈ၊

(င) ၀ိဇၹာပညာ၊ သိပၸံပညာႏွင့္ နည္းပညာရပ္မ်ား ရွာေဖြေဖာ္ထုတ္မႈ။

အခန္း(၈)

ႏိုင္ငံသား၊ ႏိုင္ငံသားမ်ား၏ မူလအခြင့္အေရးႏွင့္ တာ၀န္မ်ား

၃၄၅။ ေအာက္ေဖၚျပပါ အရည္းအခ်င္း တစ္ရပ္ရပ္ႏွင့္ျပည့္စံုသူမ်ားသည္ ျပည္ေထာင္စု သမၼတ ျမန္မာႏိုင္ငံေတာ္ ၏ ႏိုင္ငံသားမ်ားျဖစ္ၾကသည္ -

(က) ျပည္ေထာင္စုသမၼတျမန္မာႏိုင္ငံေတာ္၏ တိုင္းရင္းသားမိဘႏွစ္ပါးမွ ေမြးဖြားသူ၊

(ခ) ဤဖြဲ႔စည္းပံုအေျခခံဥပေဒ အတည္ျပဳျပဌာန္းလိုက္သည့္ေန႔တြင္ ဥပေဒအရ ႏိုင္ငံသား ျဖစ္ၿပီးသူ။

၃၄၇။ ႏိုင္ငံေတာ္သည္မည္သူ႔ကိုမဆိုဥပေဒအရာတြင္တန္းတူညီမွ်အခြင့္အေရးရရွိေစရမည္။ ထို႔အျပင္ဥပေဒ ၏ အကာအကြယ္ကိုလည္း တန္းတူညီမွ်စြာ ရယူပိုင္ခြင့္ေပးရမည္။

၃၆၆။ ႏို္င္ငံသားတိုင္းသည္ ႏိုင္ငံေတာ္ကခ်မွတ္ထားေသာ ပညာေရးဆိုင္ရာမူ၀ါဒမ်ားႏွင့္အညီ-

(က) ပညာသင္ၾကားပိုင္ခြင့္ရွိသည္။

(ခ) ဥပေဒျဖင့္ျပဌာန္းထားသည့္ မသင္မေနရအေျခခံပညာမ်ားကို သင္ၾကားရမည္။

(ဂ) သိပၸံပညာစူးစမ္းရွာေဖြမႈ၊ စာေပႏွင့္အႏုပညာ ေခတ္မီတိုးတက္ေစရန္ တီထြင္ႀကံဆ ေဖာ္ထုတ္ေရးသားမႈႏွင့္ ယဥ္ေက်းမႈကိစၥမ်ားတြင္ လြတ္လပ္စြာ သုေတသနျပဳ ေဖာ္ထုတ္ ေဆာင္ရြက္ခြင့္ရွိသည္။

၃၈၄။ ႏိုင္ငံသားတိုင္းသည္ ဤဖြဲ႔စည္းပံုအေျခခံဥပေဒပါ ျပဌာန္းခ်က္မ်ားကိုလိုက္နာ ေစာင့္ထိန္းရန္ တာ၀န္ရွိသည္။

TQ my brother, Haji U Mg Mg for the information.

Related articles


Netanyahu's Speech at AIPAC 2012

Posted: 06 Mar 2012 05:34 AM PST

(Algemeiner) Thank you for the warm reception. It could be heard as far away as Jerusalem – the eternal and united capital of Israel. More than two thirds of the Congress is in attendance here tonight. I deeply appreciate your being here.Last May when I addressed the Congress, you stood up to applaud the state of Israel. Now I ask the 13,000 friends of IL here to stand up and applaud you, the representatives of the American people. Democrats and Republicans alike, we applaud your unwavering commitment to Israel.

I want to recognize Yossi Peled who is here tonight. Yossi was born in Belgium. His parents hid him with a Christian family during World War II. His father, and many other members of his family, were murdered at Auschwitz. His mother survived the Holocaust, returned to reclaim Yossi, and brought him to Israel. He became one of Israel's bravest and greatest generals.

And today, Yossi Peled serves as a minister in my government. Yossi's life is the story of the Jewish people – the story of a powerless and stateless people who became a strong and proud nation able to defend itself. And ladies and gentlemen, Israel must always reserve the right to defend itself.

I'd like to talk to you about a subject no one has been talking about recently….Iran. Every day, I open the papers and read about these red lines and these timelines. I read about what Israel has decided to do or what Israel might do. Well, I'm not going to talk to you about what Israel will do or will not do. I, never talk about that. But I do want to talk to you about the dangers of a nuclear-armed Iran. I want to explain why Iran must never be allowed to develop nuclear weapons.

President Obama has reiterated his commitment to prevent this from happening. He stated clearly that all options remain on the table, and that American policy is not containment. Well, Israel has the same policy. We are determined to prevent Iran from developing nuclear weapons. We leave all options on the table. Ad containment is definitely not an option.

The Jewish state will not allow those seeking our destruction to possess the means to achieve that goal. A nuclear armed Iran must be stopped. Amazingly, some people refuse to acknowledge that Iran's goal is to develop nuclear weapons. You see, Iran claims that it's enriching uranium to develop medical research. Yeah, right. A country that builds underground nuclear facilities, develops intercontinental ballistic missiles, manufactures thousands of centrifuges, and absorbs crippling sanctions – is doing all that in order to advance…medical research. So you see, when that Iranian ICBM is flying through the air to a location near you, you've got nothing to worry about. It's only carrying medical isotopes.

Ladies and Gentlemen, if it looks like a duck, walks like a duck, and quacks like a duck, then what is it? That's right, it's a duck –but this duck is a nuclear duck. And it's time the world started calling a duck a duck.

Fortunately, President Obama and most world leaders understand that the idea that Iran's goal is not to develop nuclear weapons is ridiculous. Yet incredibly, some are prepared to accept an idea only slightly less preposterous:

That we should accept a world in which the Ayatollahs have atomic bombs. Sure, they say, Iran is cruel, but it's not crazy. It's detestable but it's deterrable. Responsible leaders should not bet the security of their countries on the belief that the world's most dangerous regime won't use the world's most dangerous weapons. And I promise you that as Prime Minister, I will never gamble with the security of Israel.

From the beginning, the Ayatollah regime has broken every international rule and flouted every norm. It has seized embassies, targeted diplomats and sent its own children through mine fields. It hangs gays and stones women. It supports Assad's brutal slaughter of the Syrian people. Iran is the world's foremost sponsor of terror. It sponsors Hezbollah in Lebanon, Hamas in Gaza and terrorists throughout the Middle East, Africa, and South America. Iran's proxies have dispatched hundreds of suicide bombers, planted thousands of roadside bombs, and fired over twenty thousand missiles at civilians. Through terror from the skies and terror on the ground, Iran is responsible for the murder of hundreds, if not thousands, of Americans. In 1983, Iran's proxy Hezbollah blew up the Marine barracks in Lebanon, killing 240 American servicemen.

In the last decade, its been responsible for murdering and maiming American soldiers in Afghanistan and Iraq. Just a few months ago, it tried to assassinate the Saudi Ambassador in a restaurant just a few blocks from here. The assassins didn't care that several Senators and members of Congress would have been murdered in the process. Iran accuses the American government of orchestrating 9/11, and it denies the Holocaust. Iran brazenly calls for Israel's destruction, and they work for its destruction – each day, every day.

This is how Iran behaves today, without nuclear weapons. Think of how they will behave tomorrow, with nuclear weapons. Iran will be even more reckless and far more dangerous.

There's been plenty of talk recently about the costs of stopping Iran. I think it's time to talk about the costs of not stopping Iran.

A nuclear-armed Iran would dramatically increase terrorism by giving terrorists a nuclear umbrella. That means that Iran's terror proxies like Hezbollah, Hamas will be emboldened to attack America, Israel, and others because they will be backed by a power with atomic weapons.

A nuclear-armed Iran could choke off the world's oil supply and make real its threat to close the Straits of Hormouz. If you're worried about the price of oil today, imagine how high oil prices will be when a nuclear-armed Iran starts blackmailing the world. If Iran gets nuclear weapons, this would set off a mad dash by Saudi Arabia, Turkey, Egypt and others to acquire nuclear weapons of their own.

The world's most volatile region would become a nuclear tinderbox waiting to go off. And the worst nightmare of all, Iran could threaten all of us with nuclear terrorism. It could put a nuclear device in a ship heading to any port or in a truck parked in any city. Think about what it would mean to have nuclear weapons in the hands of radicals who lead millions in chants of "Death to America" and "Death to Israel."

For the sake of our prosperity, for the sake of our security, for the sake of our children, Iran must not be allowed to get nuclear weapons!

The best outcome would be if Iran abandoned its nuclear weapons program peacefully. No one would be happier than me and the people of Israel if Iran actually dismantled its program.

But so far, that hasn't happened.

For fifteen years, I've been warning that a nuclear-armed Iran is a grave danger to my country and to the peace and security of the world. For the last decade, the international community has tried diplomacy. It hasn't worked.

For six years, the international community has applied sanctions. That hasn't worked either. I appreciate President Obama's recent efforts to impose even tougher sanctions against Iran. Those sanctions are hurting Iran's economy. But unfortunately, Iran's nuclear march goes on. Israel has waited patiently for the international community to resolve this issue.

We've waited for diplomacy to work.
We've waited for sanctions to work.

None of us can afford to wait much longer.

As Prime Minister of Israel, I will never let my people live under the shadow of annihilation.

Some commentators would have you believe that stopping Iran from getting the bomb is more dangerous than letting Iran have the bomb.

They say that a military confrontation with Iran would undermine the efforts already underway, that it would be ineffective, and that it would provoke even more vindictive action by Iran. I've heard these arguments before. In fact, I've read them before. In my desk, I have copies of an exchange of letters between the World Jewish Congress and the US War Department. The year was 1944. The World Jewish Congress implored the American government to bomb Auschwitz. The reply came five days later. I want to read it to you. Such an operation could be executed only by diverting considerable air support essential to the success of our forces elsewhere…..and in any case would be of such doubtful efficacy that it would not warrant the use of our resources….And here's the most remarkable sentence of all. And I quote: Such an effort might provoke even more vindictive action by the Germans. Think about that – "even more vindictive action" — than the Holocaust.

My Friends, 2012 is not 1944. The American government today is different. You heard it in President Obama's speech yesterday. But here's my point.

The Jewish people are also different. Today we have a state of our own. The purpose of the Jewish state is to secure the Jewish future. That is why Israel must always have the ability to defend itself, by itself, against any threat.

We deeply appreciate the great alliance between our two countries. But when it comes to Israel's survival, we must always remain the masters of our fate. Israel's fate is to continue to be the forward position of freedom in the Middle East. The only place where minorities enjoy full civil rights; The only place where Arabs enjoy full civil rights. The only place where Christians are free to practice their faith; The only place where real judges protect the rule of law; And as Prime Minister of Israel, I will never allow anything to threaten Israel's democratic way of life. And most especially, I will never tolerate any discrimination against women.

This week, we will read how one woman changed Jewish history. In Synagogues throughout the world, the Jewish people will celebrate the festival of Purim. We will read how some 2,500 years ago, a Persian anti-Semite tried to annihilate the Jewish people. We will read how his plot was foiled by one courageous woman – Esther. In every generation, there are those who wish to destroy the Jewish people.

We are blessed to live in an age when there is a Jewish state capable of defending the Jewish people. And we are doubly blessed to have so many friends like you, Jews and non-Jews alike, who love the State of Israel and support its right to defend itself. Thank you for your friendship, Thank you for your courage, Thank you for standing up for the one and only Jewish state. Hat tip: The ever indispensable Eye On The World.


Muslims Making Atheists - Islamists drive Muslims away from Islam.

Posted: 06 Mar 2012 05:19 AM PST

Here in Sydney, Australia, where I've been lecturing for a week, I may have had one Australian-born waitress or waiter, and one Australian-born taxi driver. As is my wont, I have been asking all my waiters, waitresses, and taxi drivers where they were born and, whenever possible, having some discussion about their native country.

I say "whenever possible" because, unlike in the United States, where taxi drivers, whether foreign- or American-born, are known for being talkative, in Sydney, apparently, the influence of the famous British reserve is still very much in evidence. I ask a driver where he was born, he responds, and the discussion is pretty much ended.

But the waiters and waitresses have been quite willing to talk, and one of these discussions was of particular interest.

After attending a performance of Puccini's Turandot at the magnificent Sydney Opera House, my wife and I dined at a nearby Italian restaurant overlooking the harbor. I asked our young, personable waitress where she was from, and she said Iran. I then did what I almost always do when I meet an Iranian — I spoke the only thing I know how to say in Farsi (Persian): "Let's all go study with the ayatollah." Many years ago I asked an Iranian friend in Los Angeles how to say that phrase, figuring that if I were ever in Iran and arrested by the Revolutionary Guards, that might help me considerably more than, let us say, "Where is the men's room?"

It has been a terrific ice-breaker with just about every Iranian émigré I have ever met. Some laugh out loud; others immediately "correct" me, insisting that the Ayatollah is the last person anyone should ever study with; and others don't know what to make of me.

Our young waitress laughed herself silly, and wondered how I ever learned such a phrase. I explained that I have numerous Iranian friends, living as I do in "Teherangeles" — the name Iranians in Los Angeles give to the largest Iranian community outside of Iran, and a name with which she, though living in Australia, was well familiar.

I asked Shakila if she was Muslim. She told me that though one could say she was a Muslim, she did not identify as such, and in fact she was an atheist.

She was not the first Muslim-born atheist from Iran I have met. And from what I am told, an entire generation of atheists has been produced by the Islamic Republic of Iran. How could it be otherwise?

Nothing produces atheists like despicable religious people. They do far more harm to religious faith than all the atheist writers and activists in the world put together.

Hezbollah, Hamas, al-Qaeda, the Muslim Brotherhood, the ayatollahs, Jamaat-e-Islami in Pakistan, the Taliban, and all the other Islamist organizations actually decrease the number of believers in the world.

Over the course of time, people do not judge religions by their theology. Yes, some people convert to a religion thanks to its convincing theology. And many remain in a religion because of family ties, cultural norms, and sheer inertia. But over time, religion — and faith in God itself — is judged by its fruit. Which is how it should be.

And the best-known fruit of Islam today — in countries calling themselves Muslim, such as Iran, Saudi Arabia, Pakistan, and Taliban Afghanistan, and certainly among the Islamist groups mentioned above — is so ugly that many millions of people are increasingly repelled by religion and by God.

It is not entirely fair, since there are beautiful people in every religion whose goodness goes unreported. But, when the best-known actions of some of the most religious people in the world are kidnappings, slaughter, torture, mass murder, suicide bombings, beheadings, and mistreatment of women unparalleled in recorded history, then religion and faith in God suffer everywhere. Shakila is not alone. National Review.

Dennis Prager is a nationally syndicated radio-talk-show host and columnist. He may be contacted through his website, dennisprager.com


[KEJI] Ibu Rakam Teman Lelakinya Ratah Anak Sendiri Berusia 11 Tahun

Posted: 06 Mar 2012 06:06 AM PST

Seorang janda bukan sahaja bertindak keji membiarkan anaknya diratah teman lelakinya, malah tambah jijik dia tergamak merakam aksi rogol itu menggunakan telefon bimbit untuk kepuasan nafsu. Gambar Fail

Nasib kanak-kanak berusia 11 tahun itu mendapat pembelaan apabila Mahkamah Sesyen di sini menjatuhkan hukuman penjara 21 tahun terhadap wanita itu kerana bersubahat dengan teman lelakinya merogol mangsa, tiga tahun lalu.

Hakim Latifah Mohd Tahar turut menjatuhkan hukuman penjara 30 tahun dan 15 sebatan terhadap tertuduh Ma Kassim Sirat, 44.

Ma Kassim, pemandu teksi, mengaku bersalah atas tiga pertuduhan merogol mangsa di sebuah pangsapuri di Rawang pada 12 tengah malam, pertengahan Disember 2009 dan 30 Januari 2010, dan jam 10 malam, Mac 2010.

Sementara itu, ibu kanak-kanak itu didakwa bersubahat dengan teman lelakinya di tempat dan masa yang sama.


Pasangan kekasih itu didakwa mengikut Seksyen 376 (2) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 30 tahun dan boleh dikenakan denda, jika sabit kesalahan.

Peguam Roland Engan dan M Hafiz Zainol Abidin memohon mahkamah menjatuhkan hukuman ringan dengan mengambil kira pengakuan salah anak guamnya yang telah insaf dan menyesal.

Bagaimanapun, Timbalan Pendakwa Raya Hemy Annerina Haja Mydin memohon mahkamah menjatuhkan hukuman berat kerana peranan ibu mangsa yang bersubahat dalam kes itu amat mendukacitakan.

"Perkara ini menyedihkan kerana ia tidak pernah didengar dalam mana-mana kes sebelum ini," katanya.

Beliau yang dibantu oleh Timbalan Pendakwa Raya R Kalaiyarasi berkata, mahkamah perlu mengambil kira kesan terhadap mangsa yang trauma sepanjang hayat akibat perbuatan kedua-dua tertuduh.

"Setiap hari, mangsa akan tertanya-tanya mengapa ibunya sendiri tidak menyelamatkannya (dari kejadian rogol). Hanya disebabkan oleh nafsu kedua-dua tertuduh, mangsa berdepan titik hitam dalam hidupnya. Kecederaan fizikal boleh diperbaiki, tetapi tidak emosi," katanya.

Berdasarkan keterangan mangsa, ibu memanggilnya masuk ke bilik tidur sebelum Ma Kassim merogolnya.

Pada kejadian kedua, ibu mengumpan mangsa dengan hadiah sempena hari lahir dan pada kejadian terakhir, wanita itu merakam perbuatan terkutuk lelaki itu. -SH


Rant and Reprise

Posted: 06 Mar 2012 04:03 AM PST

Here's an old but very meaningful post which I am sharing with you this evening. I have been so busy with marking and grading essays the whole afternoon. In the process, I am so depressed because of the drastic, ACCELERATED and UNPRECEDENTED drop in the quality of writing and proficiency in English that my heart bleeds. :-( I really cannot believe how neuron-challenged homo sapiens have the audacity to undermine the opportunities of our young people by limiting their potential via sub-standards in education. What is the value of A or A* when many cannot even string a sentence in English? What in the world will happen to this land? *head shaking* My heart goes out to the youths. Really. End of rant.

__________________________________________________________________________________
The Boomerang Principle

By Dr John C. Maxwell

In the early years of my career, I did not have a correct view of life. I approached life as if it were a slot machine. I wanted to put as little as possible into it, and I always hoped to hit the jackpot. I'm embarrassed to say that I often had a similar approach in my interaction with people. I was more focused on what people could do for me than what I could do for them. As a result, I would try to make relational "withdrawals" without ever having made any "deposits." Needless to say, I was not very successful.
As I spent more time working with others, my thinking slowly began to change. I began to learn the Big Picture Principle, to see people in a different light, and to place a higher value on them. Once my attitude started changing, so did my actions. I started to invest in people simply because they had value. They were important. And I found that when I focused on what I could give rather than what I could get, people blossomed, relationships matured, and life was more rewarding. After I started to make giving my goal, I often felt that I received more from people than I was able to give.
Over the course of many years, I began learning to invest in people first and often. Somebody has to make the first move in relationships. So I figured, Why not me? I started to take a giver's approach to life, focusing on what I could give in relationships. And I often tried to do it without an expectation of receiving something in return. I discovered that when I added value to people, many desired to add value back to me. When that happened, the relationships developed an incredible synergy and went to a new level.

WHAT GOES AROUND

Where do you stand on the subject of giving to others? I believe there are only three kinds of people when it comes to this subject:

1. TAKERS RECEIVE AND NEVER GIVE. Many people focus on themselves and rarely go out of their way to do anything for others. Such people are takers. They worry only about what they can get, and they are never satisfied.

2. TRADERS RECEIVE AND THEN GIVE. Some people focus on keeping score. They are willing to give, but their primary motivation isn't to help others. They see relationships as an exchange. Often they give because they think they owe something to someone who has helped them, and they desire to make things "even." I was like that early in my career. I was grateful to people who helped me, but I didn't understand the value of adding value to others. And I didn't initiate giving.

3. INVESTORS GIVE AND THEN RECEIVE. In this third group, people focus on others. They give first and then receive if something is offered in return. They believe that success comes from being helpful, caring, and constructive. They desire to make everything and everyone they touch better, and they understand that the best way to accomplish that is to give of themselves. Ironically, by possessing an agenda to give first, they are the ones who most often experience the synergy of win-win relationships.

People who invest in other people have some things in common:

Investors Understand That People Are of Great Value

Once when I was speaking to employees at BellSouth, an executive for the company stated, "People are our company's most appreciable asset." I heard good news and bad news in that statement. The good news is that he truly valued his people and cared about their well-being. The bad news is that what he said is only partly true. People are an appreciating asset only if we are willing to invest in them. Most people, if left alone, remain much the same.

Investors Embrace the Boomerang Principle

People who invest in others know that the best way to help themselves is to help others. They start that investment process by investing in relationships. They see everyone as a potential friend. Counselor and author Alan Loy McGinnis noted:

In research at our clinic, my colleagues and I have discovered that friendship is the springboard to every other love. Friendships spill over onto the other important relationships of life. People with no friends usually have a diminished capacity for sustaining any kind of love. They tend to go through a suc­cession of marriages, he estranged from various family members, and have trouble getting along at work. On the other hand, those who learn how to love their friends tend to make long and fulfilling marriages, get along well with the people at work, and enjoy their children.'

When you invest in a friendship, you open the door to investment— and ultimately the possibility of a return.

Investors Practice the Principle of Sowing and Reaping

There has never been a person who gave that did not receive in return! You may not believe that, but it is a fact. The Boomerang Principle is true: when we help others, we help ourselves. Here's why I say that. Whenever you give to another person, you will receive something in return that affects your valuables, your values, or your virtues.

• VALUABLES: the things that provide financial worth. When people think about receiving something in return for giving, their thoughts often turn to material benefits. Sometimes when you help others, you do receive something of financial worth. But that is only one kind of benefit and perhaps not the most common kind.

• VALUES: the things that bring fulfillment. Have you ever given anonymously? If so, then you understand that while you received nothing tangible in return, you benefited emotionally or spiritually. Anytime you do something to fulfill your values, you benefit.

• VIRTUES: the things that develop character. Many benefits we receive from giving come in the area of character. Every time you overcome the inclination to be greedy by giving, you become less selfish. Every time you help someone and don't see an immediate return, you become more patient. Such things build character.

In nature, if you sow, you reap. What you reap depends on what you plant. And you always reap later than you sow. The same is true when it comes to relationships. As in nature, they take time.

Investors Believe That Helping Others Is the Divine Work of People

American literary giant Ralph Waldo Emerson advised:

Don't be a cynic ... [and] bewail and bemoan. Omit the nega­tive propositions . . . Don't waste yourself in rejection, nor bark against the bad, but chant the beauty of the good ... Set down nothing that will not help somebody. It is one of the beautiful compensations of life that no man can sincerely try to help another without helping himself. To help the young soul, to add energy, inspire hope, and blow the coals into a useful flame; to redeem defeat by new thought and firm action: This, though not easy, is the work of divine man.

TAKE INVESTING IN OTHERS TO A NEW LEVEL

Investing in others is one of the most noble and productive things we can do. Whatever we can do to help others makes the world a better place. As President Woodrow Wilson said, "You are not here merely to make a living. You are here in order to enable the world to live more amply, with greater vision, with a finer spirit of hope and achievement. You are here to enrich the world, and you impoverish yourself if you forget the errand."
So how do you enrich the world and become someone who invests in others? Begin by taking these five steps:

1. Think "Others First"

Good, healthy, growing relationships begin with the ability to put other people first. Remember the Big Picture Principle, and work to develop an attitude of kindness toward everyone. Begin every relationship by giving the other person respect—even before he has had a chance to earn it. Initiate acts of kindness with everyone.

2. Focus on the Investment, Not the Return

Novelist Herman Melville believed that "we cannot live only for our­selves. A thousand fibers connect us with our fellow men; and along those fibers, as sympathetic threads, our actions run as causes, and they come back to us as effects." We are intimately linked with other people, and our destinies are interwoven. As a result, when we help others, we will benefit. But that is not where we should place our focus.
Investors in people are like investors in the stock market. In the long haul, they will benefit, but they have little control over what that return will look like or how it will occur. But they can control what and how they invest. And that's where they should focus their time and energy.

3. Pick Out a Few People with Great Potential

In 1995 when I began investing in people full-time, I felt called to invest strategically in ten people. My desire was to pick people with great potential and invest in them to help them become better leaders. The list of people has changed over the years, but my commitment to serving others has not. If anything, it has intensified. In 1995, I simply wanted to add value to others. Now ten years later, I want to multiply value to others by adding value to leaders.
When people prepare to make financial investments, the wise ones don't put all their money into a single stock or fund. They diversify by investing in several areas. (If you invest in only one and it doesn't perform well, you're in trouble.) But good investors don't spread themselves too thin, either. They know they can give only so much time and attention to each particular investment. Wise investors in people follow a similar pattern. Pick only as many people as you can handle with intensity, choose only people with great potential for growth, and choose only people whose need for growth matches your gifts and talents.

4. With Their Permission, Begin the Process

You cannot help someone who does not want your help. That seems so obvious that I hesitate to say it, but I feel that I must because I see people with good intentions trying to initiate the process without getting the buy-in of the person they're trying to help.
In The 21 Irrefutable Laws of Leadership, the Law of Buy-In says that people buy in to the leader, then the vision. Mentoring relationships possess a leader-follower dynamic. The people being mentored must trust and believe in their teachers. The stronger the relationships and the greater the trust, the higher the likelihood that the investment process will work. But it must begin with agreement.

5. Enjoy a Return in Due Season

Poet Edwin Markham wrote.

There is a destiny that marks us as brothers;
No one goes his way alone:
All that we send into the lives of others
Comes back into our own.

I am convinced that when people's motives are pure and they genuinely desire to add value to others, they cannot help others without receiving some benefit. The return may be immediate, or it may take a long time, but it will occur. And when it does, the relationship begins to resonate with synergy.
You are probably familiar with the story of Helen Keller, the deaf and blind girl whose life was transformed thanks to the efforts of Anne Sullivan. Keller, who was only seven when Sullivan came into her life, lived almost like an animal. But Sullivan taught her to communicate and opened the world to her. By the time Keller was an adult, she was able to take care of herself. She went on to receive a degree from Radcliffe College and to become a famous author and lecturer.
What you may not know is that when Anne Sullivan became ill years later, the person who took care of her was none other than Helen Keller. The helper became the one who needed help, and the one to whom she had added value turned around and added value to her. Invest in others, and like a boomerang, it will come back to you, sometimes in a most unexpected way.


Touching Hearts ... Changing Lives .... Pass It On .
____________________________________________________________________


Untangling Dr M's disastrous financial speculation

Posted: 06 Mar 2012 04:03 AM PST

Sometime over the next few days, a court in Kuala Lumpur will put the finishing touches to an agreement that allows Tajudin Ramli, the former head of Malaysia Airlines (MAS), not only to walk away from charges that he had allegedly looted the airline of tens of millions of ringgit but with an RM580 million out-of-court settlement from the government.

It appears to be a settlement that the government would rather keep to itself.

bank negara 270307At the heart of the agreement with Tajudin is a convoluted story that began as long ago as the 1980s when Malaysia's central bank, Bank Negara, at the urging of then-prime minister Dr Mahathir Mohamad, began speculating aggressively in global foreign exchange markets, at one time running up exposure rumoured to be in the region of RM270 billion - three times the country's gross domestic product and more than five times its foreign reserves at the time.

Eventually, playing with the big boys came home to roost. In 1992 and 1993, Mahathir became convinced he could make billions of ringgit by taking advantage of a British recession, rising unemployment and a decision by the British government to float the pound sterling free of the European Exchange Rate Mechanism.

Mahathir ordered Bank Negara to buy vast amounts of pounds sterling on the theory that the British currency would appreciate once it floated. However, in what has been described as the greatest currency trade ever made, the financier and currency wizard George Soros's Quantum hedge fund established short positions borrowing in pounds and investing in Deutschemark-denominated assets as well as using options and futures positions.

In all, Soros's positions alone accounted for a gargantuan US$10 billion. Many other investors, sensing Quantum was in for the kill, soon followed, putting strenuous downward pressure on the pound. The collapse was inevitable. Quantum walked away with US$1 billion in a single day, earning Mahathir's eternal enmity and earning Soros the title "the man who broke the Bank of England."

Mahathir and Bank Negara, on the other hand, walked away with a US$4 billion loss, followed by another US$2.2 billion loss in 1993, the total equivalent of RM15.5 billion.

NONEAlthough the disastrous trades destroyed the entire capital base of Bank Negara, after first denying it had taken place, the then-finance minister Anwar Ibrahim repeatedly reassured Parliament that the losses were only "paper losses" and, now that he is opposition leader and head of the Pakatan Rakyat opposition coalition, has managed to skate free of the controversy.

Eventually, the Finance Ministry had to recapitalise the central bank, almost unheard of for any government anywhere. It is reliably estimated that Bank Negara lost as much as US$30 billion in this and other disastrous currency trades, costing the head of the central bank and his currency trader deputy their jobs.

Costly attempt to corner the tin market

It was at one with Mahathir's unfortunate penchant for believing he could beat the global financial system in other ways.

In the early 1980s, at his behest the Malaysian government attempted to corner the tin market through Maminco Sdn Bhd, a dummy company set up to buy tin futures and physical tin to push up prices on the London Tin Market. Malaysia at that point was producing 31 percent of the world's tin.

However, the rising prices as a result of Malaysia's action caused miners to increase production in the other 69 percent of the tin world. At the same time, the US government released its tin stockpile. The price collapsed, costing Malaysia RM1.6 billion with the subsequent low prices wrecking Malaysia's tin industry. Mahathir has repeatedly railed against western governments for rigging the rules against him.

The attempt to corner the tin market and the subsequent loss established an interesting precedent in terms of what would take place with the speculation in the pound sterling.

Rather than acknowledge the losses in the tin speculation, the government set up another dummy company called Makuwasa Sdn Bhd, creating new shares supposedly reserved for ethnic Malays which were allocated to the Employees Provident Fund, the country's retirement fund for private and public workers.

The plan was to sell these cheaply acquired shares at market price for a profit to cover Maminco's losses. Finally, in 1986, Mahathir was forced to admit that Makuwasa was created to recoup the government's losses from the Maminco debacle and to repay loans to Bank Bumiputra.

Link between forex losses and MAS

Fast forward to today and the out-of-court settlement between several government-linked companies and Tajudin Ramli, in which the government quietly cancelled Tajudin's debt of RM840 million. It is believed to be the biggest such sum awarded in Malaysian history.

tajudin ramli 1In 1994, according to affidavits that Tajudin filed in court, he bought 32 percent of the shares of the government-controlled Malaysian Airline System at a price of RM8 at Mahathir's behest - while the shares were trading at RM3.30 - and became executive chairman using funds from government-linked companies.

According his allegations, the idea was to use the "profit" off the share sale to cover as much as possible of the forex losses by Bank Negara from Mahathir's currency speculation.

When Tajudin took control of MAS in 1994 through his company, Naluri Bhd, MAS had a cash reserve in excess of RM600 million. Seven years later, in 2001, when the government bought back MAS for RM8 a share, the state-owned airline had accumulated losses in excess of RM8 billion. The government bought back an almost bankrupt airline for the same price that it sold to Tajudin.

In the welter of lawsuits and countersuits that eventually followed, including a RM13.46 billion statement of claim that Tajudin brought against a government-linked company involved in the mess, he alleged in his affidavit that it was Mahathir who had instructed him to acquire the stake to bail out Bank Negara.

Ex-CCID chief probed Tajudin case

Like Mahathir, the then 49-year-old Tajudin was a native of Alor Setar in Kedah state. He was regarded as a shining example of the bumi businessman that Mahathir wanted to foster to run the country and take the commanding heights of the economy back from the ethnic Chinese.

Unfortunately, according to a long list of whistle-blowers within the airline, he was also allegedly involved in looting it of tens of millions of dollars and very nearly putting it into bankruptcy before the government buyback.

When officials not connected to Umno recommended prosecution, they apparently came under fire that nearly ruined their careers and almost put them in jail.

According to allegations in documents made public in August of 2010, Tajudin colluded with three other MAS officers and directors through two nominee companies - one in Singapore and the other in Hong Kong - to establish a company called Advanced Cargo Logistics GmbH Germany, at Hahn Airport in Frankfurt, Germany, to provide ground-handling services for MAS.

ramli yusuff commercial crime director police pc 301007 total denyAccording to a report filed in March 2007 to then-prime minister Abdullah Ahmad Badawi by Ramli Yusuff (right), the director of Commercial Crime Investigation Department (CCID) and an official who seems to have been singularly incorruptible, "Tan Sri Tajudin Ramli was in control of MAS from 1994 to 2001. When he left MAS in 2001, MAS had accumulated losses in excess of RM8 billion (US$2.54 billion). Many projects were made under very suspicious circumstances."

Ramli's report indicated a wide range of abuses that Tajudin's family was deeply involved in setting up shell companies to siphon off money from MAS ancillary operations.

But instead of preferring charges against Tajudin, the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) went after the investigation officer instead for allegedly not declaring his assets, for misusing a police airplane, and abusing his power as a police officer, all of which were convincingly refuted.

Ramli's lawyer also arrested

Ramli, however, wasn't the only one to go before the courts. His lawyer, Rosli Dahlan, who was also the lawyer for the airline itself, prepared Ramli's defence against the criminal charges only to be arrested on charges of collaborating with Ramli.

ramli yusuff police aca trial 011107 rosli dahlanAt one point, on a pretext that Rosli (left) had mishandled a letter from the MACC, police officers invaded Rosli's office, arrested and handcuffed him, then kept him in a cell overnight, refusing him medical treatment for injuries to his wrists from the handcuffs. They also refused his request to file a report against the arresting officers.

Rosli went to a court especially created to handle MACC cases, only to have the case fizzle out when a prosecutor announced that neither Rosli nor Ramli had been charged for corruption, having been summarily acquitted without having to put on a defence.

For his part, Rosli has charged that the MACC, Bank Negara, the government of Malaysia and the three major newspapers owned by the political parties had conspired with those in power to damage him for his attempts to defend Ramli.

And for his part, Tajudin remains uninvestigated and uncharged, and a continuing example of bumiputera power at the top of Malaysia's political and social structure, apparently RM580 million richer.

It also brings into question Prime Minister Najib Razak's March 30, 2010 statement that the government "can no longer tolerate practices that support the behaviour of rent-seeking and patronage, which have long tarnished the altruistic aims of the New Economic Policy". Malaysiakini

- Asia Sentinel


Kuasa MB Kedah Tidak Terganggu, JK Pemandu PAS Bukan Untuk Hadkan Kuasa MB

Posted: 06 Mar 2012 03:21 AM PST

Petaling Jaya: Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata, jawatankuasa pemandu yang ditubuhkan oleh parti itu bukan bertujuan untuk mengambil alih kuasa menteri besar.

Beliau berkata, ini kerana kuasa tertinggi di sesebuah negeri adalah Majlis Mesyuarat Kerajaan atau exco yang dipengerusikan oleh menteri besar atau ketua menteri manakala di peringkat pusat pula jemaah menteri atau kabinet yang dipengerusikan perdana menteri.

"Tiada jawatankuasa apapun yang boleh mengatasi kuasa exco dan kabinet. Ia (jawatankuasa pemandu) hanya bersifat penasihat dalam hal-hal yang perlukan pandangan pimpinan berkaitan dengan perancangan dan program yang dibuat.

"Oleh itu, penubuhan jawatankuasa pemandu ini tiada kaitan untuk ambil alih kuasa menteri besar dan sememangnya tiada kuasa untuk campur tangan pentadbiran negeri,"
katanya dalam satu kenyataan di sini, Selasa.

PAS Pusat pada Isnin mengumumkan untuk mengaktifkan semula Jawatankuasa Pemandu untuk memberi pandangan kepada kerajaan negeri yang diterajui PAS atau di mana pentabirannya merupakan sebahagian daripada parti itu.

Mustafa berkata, jawatankuasa itu juga bukan khusus untuk menasihati individu tertentu dalam pentadbirannya tetapi kepada semua yang memerlukan pandangan pimpinan parti.

"Contohnya PAS telah mula menubuhkan jawatankuasa pemandu ini pada tahun 1990 apabila PAS menang semula di Kelantan.

"Saya ketika itu dilantik sebagai salah seorang anggota jawatankuasa pemandu ini dan tugas kami hanyalah menjadi jawatankuasa penasihat untuk kerajaan negeri sahaja.

"Selepas itu, ia terus kekal untuk negeri yang dimenangi PAS dalam pilihan raya umum 1999 dan 2008. Tetapi apabila keadaan sudah stabil, kita tidak meneruskan peranan ini," katanya.

Beliau menambah, mengaktifkan semula jawatankuasa berkenaan berikutan terdapat keperluan untuk memberikan pandangan dan nasihat kepada pimpinan kerajaan negeri.

"Oleh itu tidak seharusnya salah faham tentang fungsi jawatankuasa pemandu,"
katanya yang turut memaklumkan PAS akan mengadakan mesyuarat pada 12 Mac ini untuk membuat pelantikan anggota jawatankuasa pemandu. -mstar


Toilet tribulations: Couples using the toilets for ‘quickies’

Posted: 06 Mar 2012 01:13 AM PST

No entry: The toilet in front of the highly populated Pudu Sentral station is closed for maintenance work.
Out of action: The automated toilet in front of Lot 10 Bukit Bintang has been closed for months.

Fixing the problem: A contractor seen repairing the automatic toilet in Chulan Square KL.
Source: http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2012/3/6/central/10822162&sec=central & http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2012/3/6/central/10793704&sec=central (Stories by BAVANI M & photos by P. NATHAN, 6/3/2012)
Twenty high-tech toilets bought by DBKL are in constant need of repair due to vandalism and bad management. StarMetro reports. The state-of-the art toilets, also known as the Automatic Street Toilets (AST), which made their first appearance along Bintang Walk, Kuala Lumpur in 2006 are continuously breaking down due to vandalism and bad management. The first of the high-tech toilets, launched by Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak, when he was the Deputy Prime Minister, are reported to be out of order. According to stakeholders living and working in the Bukit Bintang district, the toilets in front of the McDonald's and Lot 10 have not been functioning or are constantly under maintenance. The same situation has been reported regarding the public toilets in Pudu Sentral, Chulan Square behind Pavilion and Hang Tuah Monorail station. Currently there are 20 ASTs located at strategic points in the city.
Each toilet cost RM400,000.
A check by StarMetro during a two-week period showed that at least half of the toilets were not working or were under maintenance.
A reader had called to complain that the toilets at the heart of Bukit Bintang had been closed for a long time. Tourist Maria Huer complained that once she wanted to use the toilet in front of McDonald's but found to her dismay that it was closed. "I asked an officer at the police beat next to it how could I get in, the policeman answered 'not working'," the American tourist said. The policemen suggested that she use the one opposite the Lot 10 shopping centre. "So I crossed over and guess what? That toilet was closed too,'' said the disgruntled tourist. According to Huer, the toilets were still down two days later when she visited the place again. "What is the point of having it when they serve no purpose,'' she added.
Menaka Gosh, a tourist from India, queried why the toilet in front of Lot 10 was closed just because of construction at the site. "The construction is not obstructing anyone, so why close?" she asked.
"Why build when you cannot maintain,'' asked Maya Ahmad, a clerk who works at Berjaya Times Square. "City Hall is spending taxpayers' money to build the toilets and they should take care of the facility,'' she said.
Bukit Bintang-KLCC Tourism Association (BBKLCC) chairman Joyce Yap said facilities like public toilets should be placed in the correct location to ensure that it was used by the right people. "If it is not in the right spot then perhaps City Hall should review its location,'' she said. "We were not consulted about that (location), maybe the committee will take a look and see if it is relevant,'' she said, adding that BBKLCC was commited in ensuring that the business district was elevated to be on par with a world-class city standard.
"There must be periodic maintenance of public properties like these toilets,'' said Sungei Wang Plaza Merchants Association chairman Yee Man. "We are good at building grand projects and launching them. But the maintenance culture must be instilled as well,'' he said.
There had also been complaints that the ASTs did not accept the new Malaysian coins.
Segambut MP Lim Lip Eng said that Bank Negara had given the vending industry ample time to adjust to the new coins series. "However, if the new coins fail to work in vending machines, then millions of people using DBKL's parking meters, train ticket vending machines and the automated public toilets will be inconvenienced. "It means replacing every vending machine. This is going to cost the vending industry and the local authorities a considerable amount, and who will ultimately pay for this? It will have to be the taxpayers.
Meanwhile, a spokesman from the DBKL's building maintenance unit said the department was aware of the problem (AST toilets breaking down) and the situation was constantly monitored. "The toilets are very sensitive, especially the door — if you force it, it will jam up,'' he said. "We have put up signage informing people how to use the toilets so they should be able to read and follow the instructions easily,'' he said. When asked if the 20sen fee to use the toilets was too cheap and that was the reason why the public took the toilets for granted, the spokesman said: "I can only say that a large number of people who use the ASTs are foreign workers and labourers,'' added the spokeman.
As for the new coins, the spokesman said City Hall was looking into modifying the system so that the new coins would be accepted. "For the time being, our janitors will assist them by providing them the change.''
The automatic street toilets (ASTs) located in the city centre are being used by couples for sexual act, said a City Hall contractor. According to the contractor who spoke to StarMetro on condition of anonymity, the size and privacy (of the toilets) are ideal for couples looking for a "quickie". "They come here in the late evenings when there are not many people around,'' said the contractor who works as a janitor at one of the ASTs in the city.
The ASTs are air conditioned and quite spacious. Each unit measures 2.25m x 6.2m and is 2.6m high and weighs 3.5 tonnes. "It costs only 20sen to use and you have the entire toilet to yourself for 15 minutes,'' she said. "Once the 14th minute is up, a recorded verbal warning will alert the couples. It is like the cheapest 'hotel'," she said.
There are 20 ASTs in Kuala Lumpur and the ones popular with couples are near Cahaya Suria in Pudu, Bangkok Bank, Medan Pasar, Chow Kit and Pasarama Kota.
A spokesman for Tetuan Goh Ban Huat (GBH), the company that provides the toilets to DBKL, said all its units were handed to City Hall with a warranty period. According to the contract, City Hall has ordered 20 of the ASTs for Kuala Lumpur and GBH has delivered all 20, but seven units are still under its warranty period which ends in 2013. "We have been repairing the units constantly and consistently as per our warranty agreement. However, we are not responsible for maintenance,'' said the spokesman. He added that as of February this year, the company had received five reports of breakdown for toilets under warranty. According to the spokesman, vandalism was the main reason the toilets broke down frequently. "It is like operating a lift and like all gadgets with buttons, it will break down if you abuse it," he said.
The toilets are programmed to operate between 7am and 7pm. After 7pm it shuts down. But there had been cases of drug addicts and vagrants trying to force the door open to get in after that, and this caused the motor to burn and spoil the door. "We once had to repair the roof of the AST toilet near the Hang Tuah Monorail station three times in one week,'' he said.
Other problems include people stealing the coin slots, steel bars and screws which are said to be worth quite a bit. Leaking pipes and tanks had also been reported. A DBKL source attributed the vandalism to the toilet fee being too cheap. He said the fee was initially supposed to be RM1, but City Hall had reduced the rate to 20sen to enable more people to use it.
The toilets come with automatic sensors that trigger water, soap and the hand-dryer upon touch. The sensors also activate the flushing system after each use and the toilet seats are cleaned automatically as well. It is disabled and baby-friendly.


Habis Santan Hampas Dibuang: Habis Galas Ku Li Terbuang

Posted: 06 Mar 2012 01:08 AM PST

Sila berundur secara terhormat

GUA MUSANG - Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah yang disifatkan `barah' dalam Umno kerana banyak mengeluarkan kenyataan yang bertentangan dengan prinsip perjuangan parti itu dinasihatkan berundur secara terhormat.

Ini bagi mengelakkan pemimpin yang menerajui 37 tahun Umno Bahagian Gua Musang itu menanggung malu akibat digugurkan daripada senarai calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi tersebut pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) tidak lama lagi.

Keputusan itu dicapai dalam perjumpaan antara 16 pemimpin akar umbi Umno Bahagian Gua Musang yang mengadakan mesyuarat tergempar di Bandar Baru, di sini, pagi semalam.

Majlis perjumpaan yang dipenge­rusikan Ketua Umno Cawangan Bandar Lama, Ab Wahab Yunus itu turut dihadiri tiga Ahli Jawatankuasa Umno Bahagian Gua Musang, enam ketua cawangan, wakil peneroka Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (Kesedar) dan Felda.

Kebanyakan mere­ka menyuarakan su­dah sampai masanya ba­gi pemimpin paling lama berkhidmat di Parlimen Gua Musang itu bersara daripada parti dan memberi laluan pula kepada pemimpin mu­da sebagai usaha mentransformasikan perjuangan parti berkenaan di peringkat bahagian terbabit.

Perjumpaan diadakan bagi memperbetulkan kenyataan pemim­pin itu yang disiarkan dalam kebanya­kan media berhubung langkahnya untuk bertanding sebagai calon Bebas jika tidak dicalonkan BN pada PRU13 nanti.

Ab Wahab berkata, Tengku Ra­zaleigh semakin hilang pengaruhnya yang bukan sahaja di peringkat pusat, tetapi di bahagian itu apabila tidak mempunyai pendirian dalam perjuangan parti Umno serta BN.

Beliau berkata, kumpulannya terpaksa memberanikan diri membuat pendirian lebih tegas dengan mendesak Tengku Razaleigh berundur lebih awal kerana zaman sekarang bukan lagi sepadan dengan jiwa pemimpin veteran.

"Beliau dalam Umno pun banyak mengeluarkan berita-berita yang sensitif dengan perjuangan Umno dan seolah-olah lebih mirip kepada pembangkang, oleh itu adalah lebih baik dia berterus terang dengan pendirian sebenar.

"Kita sebagai pemimpin peringkat akar umbi kadang-kala malu dan sedih dengan kenyataan yang dikeluarkan Tengku Razaleigh kerana lebih banyak memihak kepada pembangkang termasuk isu royalti minyak serta penyenaraian Felda di Bursa Malaysia," katanya.

Sementara itu, AJK Umno bahagian, Ab Aziz Mohamad, pula berkata, Tengku Razaleigh juga sejak kebelakangan ini berjuang lebih mementingkan peribadinya yang ingin merebut jawatan pemimpin tertinggi kerajaan dan Umno.

Beliau berkata, pemimpin itu langsung tidak mengambil kisah masalah yang dihadapi rakyat termasuk juga peneroka Rancangan Kemajuan Tanah (RKT) Kesedar yang dijanjikan untuk lupus hutan, namun sampai sekarang gagal dilaksanakan.

"Ini telah membuktikan kepada kita bahawa Tengku Razaliegh bukan lagi pemimpin yang harus kita puja seperti sebelum ini dan saya minta beliau berundurlah secara terhormat dan memberi laluan pula kepada pemimpin muda yang lebih berwibawa," katanya.

Ketua Umno Cawangan Kampung Panggong Lalat, Ab Karim Mat Diah berkata, mungkin Tengku Razaleigh yang terlalu ghairah kemenangannya selama ini disebabkan rakyat memujanya.

"Sekarang bukan lagi untuk kita memuja atau menyanjung tinggi pemimpin tersebut berikutan dia langsung tidak menghomrmati pemimpin lain di peringkat tertinggi hingga kerap kali menteri yang datang ke kawasan ini tidak menyambut bersama," katanya. -SHKu Li tetap tanding jikapun tidak dicalon

SHAH ALAM - Ahli Parlimen veteran Tengku Razaleigh Hamzah mahu bertanding lagi di kerusi Parlimen Gua Musang, yang disandangnya sejak 1969, jikapun tidak dicalonkan oleh partinya pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Menurut Ketua Umno Gua Musang ini, hanya rakyat yang boleh memutuskan kedudukannya dalam pilihan raya umum akan datang.

"Saya terpulang kepada rakyat...," kata beliau dalam temu bual eksklusif dengan saluran Astro Awani yang disiarkan hari ini.

Tengku Razaleigh, yang juga bekas Menteri Kewangan dan Naib Presiden Umno, merupakan antara wakil rakyat paling lama yang masih berkhidmat.

Bahagian Gua Musang merupakan antara beberapa kerusi yang menjadi kubu kuat Umno dan Barisan Nasional (BN) di Kelantan.

Mengikut tradisi BN, parti-parti komponen akan menamakan senarai calon untuk dipilih oleh pucuk kepimpinan perikatan itu.

Tengku Razaleigh melahirkan pendirian ini ketika BN sedang bersiap untuk mengadakan PRU13, yang banyak pihak menyebut akan dipanggil pada Mei atau Jun ini.

Sidang Parlimen akan bersidang selama sebulan mulai 12 Mac ini.

Dalam temu bual itu, Tengku Razaleigh yang mesra dengan panggilan "Ku Li" berkata, soal parti tidak begitu penting sekali.

"Soal parti barangkali tak begitu penting sekali... bukanlah saya ketepikan kepentingan parti," kata beliau yang pada tahun 1987 mencabar Tun Dr Mahathir Mohamad dalam pemilihan jawatan Presiden Umno.

Mengenai kualiti calon yang rakyat mahukan, Tengku Razaleigh berkata, mereka yang hendak dipilih sebagai calon seharusnya dapat melayani tuntutan-tuntutan rakyat.

"Mesti bukan saja pandai buat kerja misalnya di Parlimen ataupun di luar Parlimen, tetapi mesti dapat melayani tuntutan rakyat, memang tuntutan rakyat ini banyak, seribu satu macam berbeza daripada bandar dan di luar bandar," katanya lagi.

Katanya, rakyat juga mahu wakil rakyat yang tidak mencari komisen daripada projek kerajaan atau menyeleweng duit peruntukan untuk rakyat.

Sehubungan itu jelas beliau, tidak cukup untuk BN meletakkan calon boleh menang, tetapi wakil yang hendak diturunkan itu mesti juga dilihat bersih.
-SHPakatan sedia benar Ku Li bertanding atas tiketnya

Pakatan Rakyat sedia berunding dengan ahli veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah jika beliau berhasrat bertanding mempertahankan kerusi Parlimen Gua Musang yang dipegangnya atas tiket Pakatan Rakyat, kata naib presiden PAS, Salahuddin Ayub.

Salahuddin mengulas kenyataan Razaleigh baru-baru ini bahawa beliau akan bertanding di kerusi Parlimen yang dipegangnya sejak pilihan raya umum 1969 meskipun tidak dicalonkan oleh Umno.

"Sama ada Pakatan terima atau tidak, ia tidak Ku Li bertanding di bawah Pakatan Rakyat, saya tidak boleh putuskan. Perkara ini perlu persetujuan semua (parti yang bergabung dalam Pakatan, iaitu PAS, PKR dan DAP).

"Saya percaya sekiranya beliau menyatakan hasrat itu, kita (Pkatan) sedia berbincang," katanya dipetik akhbar Sinar Harian, hari ini, sambil menambah bahawa bekas menteri kewangan itu masih relevan dalam landskap politik semasa.

Razaleigh, yang lebih dikenali sebagai Ku Li, baru-baru ini memberitahu media bahawa hanya rakyat dapat membuat keputusan berhubung kerjaya politik beliau.

Sebelum ini, ada ura-ura bahawa putera Kelantan itu tidak akan dicalonkan semula kerana beliau didakwa sebagai lantang membidas BN, khususnya Umno.

Bagaimanapun akhbar milik parti itu, Utusan Malaysia dalam satu laporan pada bulan lalu melaporkan Pengerusi BN Kelantan Tan Sri Annuar Musa mengesahkan bahawa Ku Li antara 16 muka lama yang akan dicalonkan semula pada pilihan raya umum akan datang.
-mk


Pua: NFC bosses' companies dormant since 2007

Posted: 05 Mar 2012 11:06 PM PST

Three companies owned by the directors of the National Feedlot Corporation (NFC) were found to be dormant since 2007, without filing any audited accounts to the Registrar of Companies.

The three companies - Meatworks Corporation Sdn Bhd (Meatworks), Real Food Company Sdn Bhd (RFC), and National Meat & Livestock Corporation (NMLC) - are among the companies to which the NFC directors had allegedly transferred part of the RM250 million government soft loan.

NONEAccording to documents from the Companies Commission of Malaysia, furnished by Petaling Jaya Utara MP Tony Pua (right in photo), the three companies are owned by four family members of Women, Family and Community Development Minister Shahrizat Abdul Jalil.

The four family members are Shahrizat's husband Mohd Salleh Ismail, who is also NFC executive chairperson, her two sons Wan Shahinur Izmir and Wan Shahinur Izran, and daughter Wan Izzana Fatimah Zabedah, all NFC directors.


Apa Hak Polis Tendang Motosikal Orang Awam?

Posted: 05 Mar 2012 11:31 PM PST

Orang ramai marah polis 'terajang' motosikal remaja

Kurang dua hari disiarkan, gambar seorang anggota polis yang didakwa menerajang seorang penunggang motosikal semasa sekatan jalan raya sehingga menyebabkan remaja berusia 14 tahun itu terbabas dan mengalami kecederaan teruk telah dikongsi oleh tidak kurang 10,000 warga maya.

Gambar-gambar yang dimuat-naik itu menunjukkan seorang anggota polis berpangkat koperal yang memakai jaket hijau kuning serta bercermin mata gelap hitam dan remaja yang terlentang selepas terjatuh itu menimbulkan kemarahan warga maya yang membidas apa yang disifatkan mereka sebagai keganasan polis.

Kejadian pada Sabtu lalu dikatakan berlaku di Taman Tangkak Jaya, Ledang, Johor, dan telah dilaporkan dalam akhbar-akhbar Cina, dengan beberapa daripada mereka menyiarkan cerita itu di muka depan akhbar mereka.

Menurut akhbar Kwong Wah Jit Poh, penunggang motosikal itu yang dikenali sebagai Lim Hup Hwang menunggang motosikal tanpa memakai topi keledar pada sekitar jam 5:50 petang apabila beliau melalui sekatan jalan itu.

Cedera parah

Ketika cuba menghentikan Lim, anggota polis berkenaan menerajang motosikalnya menyebabkan remaja jatuh itu akibat melanggar pembahagi jalan.

Laporan itu bagaimanpun tidak menyebut sama ada remaja itu cuba merempuh anggota polis berkenaan ketika cuba mengelakkan dirinya daripada sekatan jalan raya.

Lim kemudiannya dikejarkan ke Hospital Tangkak sebelum dipindahkan ke sebuah hospital swasta di Melaka akibat kecederaan teruk pada kepala, telinga kanan, leher, kaki dan bahagian lain di badannya.

"Ini anggota polis itu! Hanya kerana adik saya tidak memakai topi keledar, dia menendang motosikalnya. Kenapa dia berbuat demikian kepada adik saya yang berusia 14 tahun apabila dia hanya boleh mengeluarkan saman?" soal kakak Lim di posting Facebook posting yang turut memaparkan gambar polis yang sedang bertugas itu.

"Adik saya koma. Beliau mengalami pembekuan darah di lehernya yang terseliuh. Pendarahan juga dilaporkan pada bahagian kepala dan di telinga. Beliau juga terpaksa menerima jahitan untuk kecederaan di seluruh badannya!" -mk


Silver Heading Towards 80 US Dollars An Ounce

Posted: 05 Mar 2012 10:14 PM PST

Let's see what certain experts have got to say about gold and silver in the immediate future!

Gold and silver prices showed big volatility in both directions over the past week, indicating we may be ready to run to the next new highs.

After a big run-up in prices earlier last week, gold and silver were hammered on February 29th after manipulative comments from Federal Reserve Chairman Ben Bernanke.

It should come as no surprise that Big Ben would run to the rescue of the gold and silver shorts, trying to stem the tide of higher metals prices...

"Helicopter Ben" made comments last week trying to insinuate diminished prospects for a third round of quantitative easing. This testimony is supposed to make us believe QE3 is a figment of people's imaginations.

But wait a minute — haven't we heard this all before when we were told QE2 would never happen?

I think we're having a déjà vu moment!

We already know how this drill goes...


Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road

Posted: 05 Mar 2012 08:00 PM PST

Click here to read more about my China Trip.

China Trip – Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road 南京东路苹果电脑专卖店 (Day 3) – I had some rest at the hostel after getting back from the awesome day trip at Zhouzhuang, the ancient water town. After that, the real Shanghai trip began as this started our real exploration of Shanghai. We started off with Apple Store which located at the super famous East Nanjing Lu (Road) Pedestrian.

I have always wanted to visit a real Apple Store for a long time, what's difference between the Apple Store and Apple Reseller in our country is staffs at the Apple Store are very friendly, it's always very crowded and happenings at the Apple Store, the interiors are beautiful and the big Apple is so awesome.

Apple Store @ East Nanjing Road is my first Apple store visit in the world. All the while, Apple Stores are present in United States only, later then Tim Cook, CEO of Apple expanded the stores across the world to Europe, Asia and Australia.

This Apple Store at East Nanjing Road opened just not long ago only at last year. It was so packed with people during my visit and the atmosphere in there were really happy. Everyone was smiling, happily playing Apple products and asking for help from the Apple's staff. This is one of the most happenings retail outlet along East Nanjing Road shopping street.

In there, you can notice the standard Apple Store interior design like aluminum wall panel, wood table and of course the cool glass spiral staircase. Another cool thing is that every Apple products are accompanied by an iPad which works as product introduction & price tag. Very cool.

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road
Big Apple logo.

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road
Me in front of Apple Store.

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road
Apple Store activity time table.

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road
My brother holding his brand new iPhone 4S which was not available in China at that time.

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road
iPad as product information display! Very brilliant.

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road
Look at the amount of people in the store!

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road
The famous glass spiral staircase.

Shanghai: Apple Store, East Nanjing Road
East Nanjing Road Pedestrian Shopping Street.

To me, I feel Apple Store in China are must-visit places because there's only 3 stores in China, 2 in Shanghai, 1 in Hong Kong. I've visited them all! Stay tune to my blog for more photos on other Apple Stores.

Click here to read more about my China Trip.


No comments: