Sunday, April 8, 2012

Pelakon Natasya Hudson Kini Bertudung

Pelakon Natasya Hudson Kini Bertudung


Pelakon Natasya Hudson Kini Bertudung

Posted: 08 Apr 2012 10:27 AM PDT

Pelakon dan penyanyi Natasha Hudson, 29, bakal menamatkan zaman solonya bersama seorang ahli perniagaan dan juga penyanyi Carleed Khaza, 33, pada 15 April hadapan. Pasangan ini memilih Masjid Wilayah, Jalan Duta, Kuala Lumpur sebagai lokasi pernikahan dan majlis akan diadakan sekitar jam 11 pagi.

Menurut Natasha yang dihubungi GUA semalam, dia dan Carleed tidak ada sebab-sebab tertentu memilih tarikh 15 April, sebaliknya tarikh itu dipilih kerana mengikut tarikh yang dicadangkan oleh pihak masjid.

"Perancangan untuk melangsungkan pernikahan telah kami buat sebelum masing-masing menunaikan umrah baru-baru ini. Namun, ketika berada di Mekah saya telah membuat keputusan muktamad. Saya tidak rasa ia terlalu tergesa-gesa sebab saya memang sudah bersedia.

"Tarikh itu dipilih kerana pihak masjid maklumkan tarikh itu masih kosong. Bukan ada sebab lain. Kami akan adakan majlis sederhana sahaja. Tidak ada sebarang majlis resepsi kerana kami tidak mahu bazirkan duit. Selepas akad nikah selesai, akan ada majlis makan-makan untuk tetamu. Itu sahaja," ujar Natasha.

Ditanya sama ada pihak keluarga bersetuju atau tidak dengan majlis perkahwinan yang ringkas itu, Natasha memberitahu kedua-dua belah pihak keluarga tidak punya masalah kerana masing-masing memang tidak suka mengadakan majlis beberapa kali atau diadakan secara besar-besaran.

"Baik Carleed mahupun pihak keluarga, masing-masing tidak kisah sama ada hendak adakan majlis resepsi atau tidak. Sebenarnya mereka pun tidak suka kalau kami hendak adakan majlis beberapa kali. Cukuplah sekadar majlis yang sederhana tapi cukup bermakna," ulas ibu kepada Nessa Helena ini.

Untuk makluman, bakal suami Natasha selain bergelar penyanyi dia juga seorang ahli perniagaan yang memiliki syarikat muzik, PhuturePhlow. Pasangan ini pernah berduet menerusi lagu "Jika Ku Boleh Ubah Dunia".

Sudah berhijab

Dalam perkembangan lain, tahniah GUA ucapkan kepada Natasha dengan penampilan terbarunya. Natasha kini memilih untuk mengenakan hijab dan keputusan ini dibuat ketika dia berada di Tanah Suci. Jelas Natasha, keputusannya itu bukan atas desakan sesiapa tetapi kerana pintu hatinya telah terbuka.

"Memang ramai kawan-kawan yang tidak sangka dengan perubahan saya ini. Begitu juga dengan keluarga. Namun, mereka semua gembira untuk saya dan memberikan sokongan. Carleed juga gembira dengan imej baru ini.

"Saya akan teruskan karier lakonan dan nyanyian seperti biasa kerana saya tidak menganggap pemakaian hijab sebagai satu masalah besar. Kalau Yuna boleh melakukannya, saya juga boleh. Saya percaya perjalanan hidup kita ditentukan oleh Allah. Buat masa ini saya gembira dengan perubahan ini dan mendoakan ia berkekalan," ujar Natasha dengan nada gembira. -gua.com.myLaporan sebelum ini
klik untuk baca
All 14 of us

Posted: 08 Apr 2012 06:05 AM PDT

(Photo by Dylan Tan)

A small reunion of old school friends today at the official launch of Thuan Chye's latest book, No More Bullshit, at Clove Hall in George Town, Penang.

Standing, left to right: Gaik Meng, Choi Choon, Eng Siang, Oon Hup, Seng Oo, Errol, Seng Sun; sitting, left to right: Kim Guan, Kah Theang, Kok Yong (surprise appearance from Sydney), Kheng Hock (expected appearance from Singapore), Thuan Chye, Teik Wah and Kok Hin.ca-pub-5430283382112812


Nizar Sudah Di Puncak Bumbung Tatkala Zambry Baru Sekadar Menjengah Bibir Asbestos

Posted: 08 Apr 2012 09:08 AM PDT


Klik untuk besarkan

Setelah gagal untuk menyahut cabaran Datuk Seri Nizar Jamaluddin, supaya mendedahkan semua dokumen dan minit mesyuarat berkaitan kontroversi kilang bijih besi Vale, Zambry Kadir menyerang Mohamad Nizar dengan mendakwa ADUN Pasir Panjang itu, Mohamad Nizar tidak menghiraukan permasalahan penduduk di kawasan yang diwakilinya.

Bernama hari ini melaporkan kenyataan MB Rayuan, Zambry, kononnya, sejak memenangi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Pasir Panjang tiga tahun lalu, Mohamad Nizar tidak pernah sekali pun membangkitkan permasalahan penduduk di situ. "Sepanjang DUN bersidang sejak tiga tahun lalu, Nizar tidak pernah mengemukakan sebarang permasalahan penduduk di situ untuk diselesaikan.

"Beliau lebih gemar berpolitik, berceramah, memaki hamun kerajaan dan meracun pemikiran rakyat supaya terus membenci kerajaan Barisan Nasional (BN).

"Pengundi di Pasir Panjang terbiar...jadi sebagai kerajaan yang prihatin dengan permasalahan rakyat, BN menerusi Penyelaras DUN Pasir Panjang terpaksa mengambil alih tanggungjawab untuk menyelesaikan setiap masalah di situ," katanya kepada pemberita selepas merasmikan serentak persidangan Cawangan-Cawangan UMNO Bahagian Lumut 2012 di Teluk Muroh dekat sini, hari ini.

Sedangkan umum mengetahui Mohamad Nizar adalah pemimpin yang prihatin terhadap masalah rakyat.

Beliau terus pergi bertemu rakyat yang menghadapi masalah, menyelesaikan masalah itu sehingga ke akar umbinya, tidak seperti Zambry yang sekadar melakukan penyelesaian di pinggiran.

Buktinya pada 3 Februari lalu, tatkala berpuluh-puluh buah rumah di Taman Sri Manjung, Fasa 3 hilang bumbung masing-masing apabila diserang ribut puting beliong, Mohamad Nizar sendiri gbantuan kepada mangsa ribut. Hal yang tak perlu dibincang di dalam Dewan dan bantuan segera untuk kepada mangsa berkenaan hasil dari sumbangan daripada pelbagai pihak termasuklah DS Nizar sendiri selaku Adun Pasir Panjang serta ahli-ahli Pas Lumut. Ajijoi ada maklumatnya:

Bantuan DS Nizar kepada mangsa ribut di Seri Manjung

Minggu lalu, ribut yang kuat telah melanda di Fasa 3A, Seri Manjung. Banyak rumah yang mengalami kerosakan terutamanya dibahagian bumbung yang diterbangkan oleh ribut tersebut.


Dato Seri Nizar telah meluangkan masa melawat tempat kejadian sambil menghulurkan bantuan segera bagi membaiki rumah yang terlibat dengan bencana alam itu.DS Nizar meninjau dengan lebih dekat lagi keadaan rumah-rumah mangsa ribut

Bukan hanya bumbung rumah yang musnah, malah syiling dan harta benda didalam rumah juga turut terlibat sama

Bantuan segera yang tiba, dengan sumbangan daripada pelbagai pihak termasuklah DS Nizar selaku Adun Pasir Panjang serta ahli-ahli Pas Lumut. Bilangan atap asbestos yang diperolehi agak terbatas kerana kekurangan bekalan di Seri Manjung akibat kejadian ribut itu


DS Nizar meninjau sendiri keadaan bumbung rumah dengan memanjat sehingga ke tengah bumbung

Penulis teringin melihat Zambry melakukan perkara yang sama


DS Nizar bertanya khabar dengan salah seorang mangsa ribut

Makan tengahari bersama penduduk. Makan pagi dan tengahari disediakan oleh Pusat Khidmat Pasir Panjang

DS Nizar menyampaikan ucapan serta sedikit bantuan sebagai tanda simpati di Surau Fasa 3A yang dijadikan Pusat Gerakan Bantuan Bencana

Penduduk terbabit mengisi borang aduan

Pegawai-pegawai dari Pejabat Daerah Manjung juga berada disana

DS Nizar berbincang dengan Pegawai Majlis Keselamatan Negara (MKN) yang bertanggungjawab mengenai hal ehwal bencana di daerah Manjung

Kejadian ribut kini kerap berlaku di kawasan Fasa 3A Seri Manjung ini. Kemungkinan semenjak dilakukan pembangunan dikawasan pantai berhampiran. MPM, perancang bandar, NYH Karsin, TNB Janamanjung dan Kilang Besi Vale perlu mengambil perhatian yang lebih serius terhadap kejadian ribut kencang sebegini.

Kredit foto buat fb Hamidun AhmadMy first PT Session

Posted: 08 Apr 2012 04:24 AM PDT

I had PT few years back, one and half year after i joined the gym, if not mistaken somewhere around year 2007. I have engaged a young PT, Isaiah whom is very enthusiastic to train me up to hit my goal.

Hmmm... my goal is very simple. Get rid of those stubborn FAT, build the stamina and get a lean/tone body... So i started the PT session with this PT of mine in year 2007. Let's cut this short if you wanna to know more, visit my previous years post.

Anyway, I had a trial session with a PT, AJ in FF 1MK last Thursday. And i found that he also have the enthusiastic to help his client to achieve their goal. He has 4 years experience in this industry and he is new to FF. So i decided to sign up for 30 sessions. Anyone wanna to guess what is my goal for this round? (i will leave this question for you to answer eh~)

Today is my 1st PT session. One word... tough~ Why? Coz i have stopped this kind of training for years. Now wanna to pick up the momentum, i need to start somewhere. Today is the day. AJ requested to only kicked started the training session after i did the warmed up with 100 calories burnt. So i was struggling with the warmed up and it took around 30 mins on the threadmill to hit 100 calories. Leg was pain and sore.

You know what? more legs exercise with the back and back roll after the warm up... So now my back was sore especially lower back. I have found out another weaker point of my body after shoulder. Sigh~

After the workout, when i cool myself down. I check my earlier status up date in Facebook. My friends has left some comments

Status update : Time to have my first PT Session
Friend #1: Hope he torture you to get the result.
Friend #2: Dear Trainer, please torture him.

Anyway, after an hour of training i felt good.... :)


Dedahkan Kandungan CCTV Kepada Umum, Ujar Gobin Kepada AG

Posted: 08 Apr 2012 05:47 AM PDT

Ahli Parlimen Puchong, Gobind Sigh Deo hari ini menuntut Peguam Negara mendedahkan kandungan rakaman litar tertutup (CCTV) berhubung insiden pergaduhan anak lelaki Datuk Seri Nazri Aziz kepada umum supaya tidak timbul persoalan berhubung perkara berkenaan.

Menurut Gobind (gambar), Peguam Negara juga perlu memberi penjelasan mengapa pihaknya sudah membuat rumusan sebelum kes itu disiasat kerana ia akan mempertikaikan kredibiliti pihak berkuasa.

"Rakaman CCTV itu perlu didedahkan kepada umum dan siasatan dijalankan supaya tidak timbul keraguan rakyat terhadap isu ini.

"Peguam Negara juga perlu menjelaskan mengapa pengumuman berkenaan hasil siasatan itu dibuat sedangkan siasatan masih berjalan kerana kredibiliti pihak polis akan dipertikaikan," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Pemimpin PKR sebelum ini turut menggesa pihak polis menjelaskan perkara itu.

Naib Presiden PKR, N.Surendran mempersoalkan pihak polis bertindak sedemikian sedangkan laporan media menunjukkan terdapatnya bukti berhubung insiden pergaduhan anak lelaki Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz dengan pegawai keselamatan itu.

Pihak polis mendakwa telah menyelesaikan perkara itu hanya selepas empat hari kes tersebut didakwa berlaku.

Ketua Balai Polis Brickfield mengesahkan insiden tersebut dan menegaskan insiden pergaduhan berkenaan hanya melibatkan pengawal peribadi Mohamad Nedim dengan pengawai keselamatan berkenaan.

PKR turut mendakwa kemungkinan berlakunya insiden penyalahgunaan kuasa berhubung perkara itu kerana ia melibatkan anak kepada pemimpin kanan Umno Barisan Nasional (BN).

Tambah Surendran, kes tersebut boleh diklasifikasikan sebagai serangan dan membawa kepada kecederaan di bawah Kanun Jenayah seksyen 321, 350, dan 351, dan kes itu harus dipindahkan daripada balai polis Brickfield kepada badan siasatan bebas.

Video shows Nazri's son assaulting guard: report

Apr 7: Despite the claim by Brickfields police OCPD Wan Abdul Bari Wan Abdul Talib that the son of minister in the Prime Minister's Department was not involved in assaulting a security guard last month, a CCTV video has emerged to show otherwise.

According to news portal Malaysiakini, the video shows Mohamad Nedim, son of Nazri Aziz, joining two others in assaulting a condominium security guard for insisting that he register as a guest at the guard house as required by condominium rules.

The portal said what depicted in the video would also raise questions about the police's classification of the case as a minor offence - causing affray - which provides for a mere six-month imprisonment or RM1000 fine as the maximum sentence upon conviction.

Last month, Malaysiakini cited sources who said a police report was lodged by the security guard against Nedim and his bodyguard.

It was said that Nedim, driving his Porsche into the condominium, had refused to alight from his car to register at the guard house. Upon being told that he should also register, despite his accompanying bodyguard's claim that Nedim was a "royalty", both Nedim and the bodyguard allegedly grabbed the security guard before assaulting him.

News of the assault not only led to calls for a transparent investigation by the police, but also fuelled speculation over why Nazri had earlier come out strongly against a proposal by the Malaysian Anti-Corruption Commission to have cabinet members and their families declare their wealth.

A quick check by Harakahdaily on the internet revealed a set of photographs of Nedim, some in compromising situations, published on various sites. Their authenticity has yet to be verified.

One website, awesomepowered.com, dedicated to the expensive hobby of motorsports, shows Nedim emerging with his father on January 8 at an event in Kuala Lumpur to celebrate the participation of Aylezo Motorsports - of which Nedim is its principal - in a motorsports race in Abu Dhabi.

Rights lawyer and PKR vice president N Surendran, who earlier blasted Wan Abdul Bari's clearance to Nazri's son, has urged the MACC to investigate the sources of funds for the Porsche and luxury MPV used by Nedim and his bodyguards respectively.

"While the public are suffering from low wages and rising prices, BN leaders and their families have accumulated enormous wealth by virtue of their government positions and political influence ...The existence of this super-rich Umno-BN elite exposes the insincerity of the Prime Minister's promises of reform and change," said Surendran.

Wan Abdul Bari, who is in charge of the Brickfields police, is also known as someone who could not keep his cool in public. In 2009, he instructed the arrest of twenty candlelight vigil participants and lawyers gathered outside the Brickfields police station. Video clips of the incident are available on YouTube, showing an irate Wan Abdul Bari venting out his anger and yelling at members of the public, repeatedly screaming "Tangkap! Tangkap!"
-en.harakahdaily


Laporan sebelum ini
klik untuk baca

Baby Boomers - Then and Now

Posted: 08 Apr 2012 04:30 AM PDT

According to Wikipedia:

A baby boomer is a person who was born during the demographic Post-World War II baby boom between the years 1946 and 1964, according to the U.S. Census Bureau. The term "baby boomer" is sometimes used in a cultural context. Therefore, it is impossible to achieve broad consensus of a precise definition, even within a given territory. Different groups, organizations, individuals, and scholars may have widely varying opinions on what constitutes a baby boomer, both technically and culturally. Ascribing universal attributes to a broad generation is difficult, and some observers believe that it is inherently impossible. Nonetheless, many people have attempted to determine the broad cultural similarities and historical impact of the generation, and thus the term has gained widespread popular usage.

Baby boomers are associated with a rejection or redefinition of traditional values; however, many commentators have disputed the extent of that rejection, noting the widespread continuity of values with older and younger generations. In Europe and North America boomers are widely associated with privilege, as many grew up in a time of widespread government subsidies in post-war housing and education, and increasing affluence. As a group, they were the healthiest, and wealthiest generation to that time, and amongst the first to grow up genuinely expecting the world to improve with time.

One feature of Boomers was that they tended to think of themselves as a special generation, very different from those that had come before. In the 1960s, as the relatively large numbers of young people became teenagers and young adults, they, and those around them, created a very specific rhetoric around their cohort, and the change they were bringing about. This rhetoric had an important impact in the self perceptions of the boomers, as well as their tendency to define the world in terms of generations, which was a relatively new phenomenon. CLICK HERE FOR MORE

Here is a list of what baby boomers could have been longing for in the 1960's compared to what they COULD be longing for now...:-)

P.S. I am a babyboomer...:-) born in the 1960's!

Baby Boomers : The '60s vs. the '90s - Author Unknown


Then: Long hair.
Now: Longing for hair.

Then: The perfect high.
Now: The perfect high-yield mutual fund.

Then: Keg.
Now: EKG.

Then: Acid Rock.
Now: Acid reflux.

Then: Moving to California because it's cool.
Now: Moving to California because it's warm.

Then: Growing pot.
Now: Growing pot belly.

Then: Watching John Glenn's historic flight with your parents.
Now: Watching John Glenn's historic flight with your children.

Then: Trying to look like Marlon Brando or Elizabeth Taylor.
Now: Trying not to look like Marlon Brando or ElizabethTaylor.

Then: Seeds and stems.
Now: Roughage.

Then: Popping pills, smoking joints.
Now: Popping joints.

Then: The president's struggle with Fidel.
Now: The president's struggle with fidelity.

Then: Killer weed.
Now: Weed killer.

Then: Hoping for a BMW.
Now: Hoping for a BM.

Then: The Grateful Dead.
Now: Dr. Kevorkian.

Then: Getting out to a new, hip joint.
Now: Getting a new hip joint.

Then: Rolling Stones.
Now: Kidney stones.

Then: Being called into the principal's office.
Now: Calling the principal's office.

Then: Screw the system!
Now: Upgrade the system.

Then: Peace sign.
Now: Mercedes logo.

Then: Parents begging you to get your hair cut.
Now: Children begging you to get their heads shaved.

Then: Take acid.
Now: Take antacid.

Then: Passing the driver's test.
Now: Passing the vision test.

Then: "Whatever"
Now: "Depends"


HTC Desire S: How to print screen - my HTC Desire

Posted: 08 Apr 2012 04:42 AM PDTMore than a month ago, I was delighted to learn that I could actually print screen.

How to do it?
Press the home button and power button simultaneously.[Video] Jet Pejuang F-18 AS Rempuh Pangsapuri

Posted: 08 Apr 2012 03:28 AM PDT

Virginia Beach - Pasukan bomba menyelongkar serpihan sebahagian bangunan pangsapuri di Amerika Syarikat (AS) yang runtuh semalam selepas dirempuh sebuah jet pejuang F-18 milik Tentera Laut AS.

Insiden tersebut mencetuskan satu kebakaran besar yang mencederakan sembilan orang termasuk dua juruterbang kelmarin tetapi tiada kemalangan jiwa dilaporkan setakat ini.

Jet berkenaan merempuh bangunan pangsapuri di sini, dalam negeri Virginia, sejurus selepas ia berlepas dari sebuah pangkalan tidak jauh dari lokasi kejadian.

Seorang pegawai tentera laut AS, Kapten Mark Weisgerber menyalahkan kerosakan mekanikal sebagai punca nahas.

Menurutnya, kedua-dua juruterbang sempat mengaktifkan kerusi anjal mereka untuk menyelamatkan diri sebelum pesawat terhempas.

Beberapa pegawai penyelamat pula memberitahu, sekitar 40 pangsapuri didapati musnah atau rosak dalam nahas tersebut.

Bahagian-bahagian pesawat yang berkecai dapat dilihat di belakang beberapa buah bangunan di sekitar lokasi kejadian selepas pasukan bomba menyembur cecair buih bagi mengelakkan api daripada merebak.

Beberapa saksi berkata, jet itu menjunam secara tiba-tiba manakala kebakaran merebak dengan cepat akibat tumpahan bahan api pesawat.

"Bangunan pangsapuri itu seperti mula hendak runtuh," kata seorang lelaki, Zack Zapatero kepada saluran berita CNN.

Seorang saksi lain, Jon Swain menceritakan detik cemas jet pejuang itu merempuh blok pangsapuri berkenaan.

"Saya melihat api keluar dari bahagian belakang pesawat dengan ia terbang semakin rendah. Saya kemudian melihat seorang juruterbang melantun ke udara sebelum jet itu terhempas," katanya.

Jet F-18 berkenaan ditempatkan di Stesen Udara Tentera Laut Oceana, di sini yang merupakan pangkalan kepada 19 skuadron AS.

Punca kejadian masih disiasat. - Agensi

From Darkness to Light, story of an Islamic Revert Sister from Wales

Posted: 08 Apr 2012 01:24 AM PDT


Happy Myanmar New Year/Water Fastival

Posted: 07 Apr 2009 06:18 AM PDT

thingyan_greeting-11This pictured is modified from the picture from Chatrium Hotel Yangon's online greeting e-mail I received

Happy Khmer/Thai/Laos/Burmese and Indians' New Year

Reference WIKIPEDIA

The new year of many South and Southeast Asian calendars falls between 13 and 15 April, marking the beginning of spring.

 • Tamil New Year (Puthandu) is celebrated in the South Indian state of Tamil Nadu, on the first of Chithrai (சித்திரை)(13 or 14 or 15 April). In the temple city of Madurai, the Chithrai Thiruvizha is celebrated in the Meenakshi Temple. A huge exhibition is also held, called Chithrai Porutkaatchi. In some parts of Southern Tamil Nadu, it is also called Chithrai Vishu. The day is marked with a feast in Hindu homes and the entrance to the houses are decorated elaborately with kolams.
 • Punjabi/Sikh New Year is celebrated on 14 April in Punjab.
 • Nepali New Year is celebrated on the 1st of Baisakh Baisākh (12–15 April) in Nepal. (Not to be confused with Nepal EraNew year)
 • Assamese New Year (Rongali Bihu or Bohag Bihu) is celebrated on 14–15 April in the Indian state of Assam.
 • Bengali New Year (Bengali: পহেলা বৈশাখ Pôhela Boishakh or Bengali: বাংলা নববর্ষ Bangla Nôbobôrsho) is celebrated on the 1st of Boishakh (14–15 April) in Bangladesh and the Indian state of West Bengal.
 • Oriya New Year (Vishuva Sankranti) is celebrated on 14 April in the Indian state of Orissa.
 • ManipuriNew Year or CHeirouba is celebrated on 14 April in the Indian State of Manipur with much festivities and feasting.
 • Sinhalese New Yearis celebrated with the harvest festival (in the month of Bak) when the sun moves from the Meena Rashiya (House of Pisces) to the Mesha Rashiya (House of Aries). Sri Lankans begin celebrating their National New Year "Aluth Avurudhu" in Sinhala and "Puththandu (புத்தாண்டு)" in Tamil. However, unlike the usual practice where the new year begins at midnight, the National New Year begins at the time determined by the astrologers. Not only the beginning of the new year but the conclusion of the old year is also specified by the astrologers. And unlike the customary ending and beginning of new year, there is a period of a few hours in between the conclusion of the Old Year and the commencement of the New Year, which is called the "nona gathe" (neutral period). During this time one is expected to keep off from all types of work and engage solely in religious activities. It will fall on 13 April for the year 2009.
 • Malayali New Year (Vishu) is celebrated in the South Indian state of Kerala.
 • In some parts of Karnataka, the new year may be celebrated in mid-April, although it is most commonly celebrated on the day of Gudi Padwa, the Maharashtriannew year.
 • The Water Festival is the form of similar new year celebrations taking place in many Southeast Asian countries, on the day of the full moon of the 11th month on the lunisolar calendareach year. The date of the festival was originally set by astrological calculation, but it is now fixed on 13–15 April. Traditionally people gently sprinkled water on one another as a sign of respect, but as the new year falls during the hottest month in Southeast Asia, many people end up dousing strangers and passersby in vehicles in boisterous celebration. The festival has many different names specific to each country:

Like this:

Be the first to like this post.


Bas Terbalik Di Lebuhraya PLUS, 29 Penumpang Terselamat

Posted: 08 Apr 2012 02:27 AM PDT

Gopeng – Seramai 29 penumpang dan dua pemandu nyaris maut apabila bas persiaran yang dinaiki mereka terbabas dan terbalik di Kilometer 300 Lebuh Raya Utara-Selatan, menghala ke utara dekat Gua Tempurung di sini, kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 6 petang itu, bas yang dipandu seorang lelaki berusia antara 40-an dalam perjalanan dari Genting Highland ke Batu Gajah dipercayai hilang kawalan selepas melanggar lopak air.

Ketua Polis Daerah Kampar, Superintendan Abd Aziz Salleh berkata, 15 mangsa yang cedera ringan mendapat rawatan pesakit luar di Hospital Kampar dan Hospital Tapah dan Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh.

"Bas berkenaan dipercayai hilang kawalan selepas melanggar lopak air. Keadaan cuaca yang hujan lebat berserta angin kuat menyebabkan bas itu senget ke bahagian kiri jalan selepas menuruni bukit.

"Bagaimanapun, semua penumpang berjaya menyelamatkan diri dengan merangkak menerusi cermin hadapan yang pecah. Bas berkenaan terbalik dengan keempat-empat tayar di atas," katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini, semalam.

Menurutnya, pemandu bas berusia 40-an tidak mengalami apa-apa kecederaan dan akan diambil keterangan berhubung kejadian itu.

"14 penumpang lagi telah pulang ke rumah kerana tidak mengalami apa-apa kecederaan," katanya.

Sementara itu, jurucakap bilik gerakan Balai Bomba Goepng berkata, pihaknya menerima panggilan jam 6.11 petang dan tiga jentera dari Balai Bomba Gopeng, Tapah dan Simpang Pulai dikejarkan ke tempat kejadian.

"Bomba mengambil masa kira-kira dua jam untuk menarik bas berkenaan selain memastikan tiada kebocoran bahan bakar bagi mengelakkan sebarang letupan," katanya. -SH
1 Biggest Mistake That 99% of Guys at the Gym Make and How to Fix It

Posted: 08 Apr 2012 01:22 AM PDT

You, I and everyone else you know go to the gym because it makes us feel good. Even more importantly, we go because it makes us look good. You wouldn't go to the gym if somehow it made you look worse. So what is the specific look that you're trying to achieve? Most guys have an idea of what they want to look like, but can't pin it down to an exact size or shape. They just know there is some


A Flight Simulator Game to Get Rid

Posted: 08 Apr 2012 01:22 AM PDT

A Flight Simulator Game to Get Rid of Aerophobia If you fear of flights and you would like to help yourself from getting rid of this problem? If this is the case, then one of the easiest ways for you to overcome this problem, of course aside from visiting a specialist, is to make use of a flight simulator game to help you get used to flying and sooner get rid of aerophbia. This aircraft


Are You The Cause Of Your Lower Back Pain

Posted: 08 Apr 2012 01:21 AM PDT

Although eighty percent of adults will suffer at some stage with lower back pain it still remains very much a mystery to the medical world. Are we missing something? Is the answer a little closer to home? If you have had a medical examination for your lower back pain and no specific cause has been diagnosed what can you do? You may have been told that it is either 'all in your mind' or,


Categories of People Prone to Angular Cheilitis

Posted: 08 Apr 2012 01:20 AM PDT

Each and every year, thousands or even millions of people are searching for an effective treatment that will get them rid of their Angular Cheilitis as soon as possible. In order to see what are the people with high risk of suffering from this disease, it is absolutely necessary to understand what Angular Cheilitis is and how it develops. Angular Cheilitis is a skin condition which affects


Cropping for Perfect Composition in Photoshop

Posted: 08 Apr 2012 01:20 AM PDT

There are many things that make a great photograph but one of the most important elements of a good photo is composition. Composition has to do with the placement of the subject and objects in a photograph and how these various elements interact together. Good composition is really what sets apart really good photographers from mediocre ones. Now while there are many aspects of good


5 Muscle Building Tips

Posted: 08 Apr 2012 01:19 AM PDT

Here are 5 random muscle building tips that may make a big difference in your training. – Don't exceed 5-6 reps on most of your warm up sets. Your first set could consist of a very light weight for 10-20 reps just to get loosened up and get the blood flowing but beyond that you want to keep the reps low. The reason for this is that you don't want to build up too much lactic acid or accumulate


Are There Any Cheap Ways of Getting Energy?

Posted: 08 Apr 2012 01:19 AM PDT

With so many different things to spend you money on, there is no wonder that your income is never enough to cover all your expenses. Yet, how could it be enough when more than a quarter of the money you earn each month must be given away on the electricity bill. There are lots of electrical appliances without which you cannot live, so you must be sure that you do not get disconnected because you


Avoiding Scams when You’re Restoring Your Hair

Posted: 08 Apr 2012 01:18 AM PDT

Like a lot of guys, I battled hair loss on and off for several years. I know from personal experience how discouraging it is to wake up in the morning and see yet more bare skin gleaming along your hairline where a thick forest of hair once grew. Yes, I tried a lot of baldness cures, too, searing my luckless scalp with strange medicinal products and spending money for months on end for


Children Suffering From Eczema: Questions They May Ask

Posted: 08 Apr 2012 01:17 AM PDT

Many children suffer from eczema.  Many are babies who are too young to realize what is going on and ask questions.  Older kids, however, know.  If you are a parent of a child with eczema, they are likely to have many questions.  A few of these common questions and ideal answers are outlined below. Question:  What did I do wrong? As a parent, it just breaks your heart


No comments: