Wednesday, August 22, 2012

Manipulasi statistik jenayah: Anonymous Policeman

Manipulasi statistik jenayah: Anonymous Policeman


Manipulasi statistik jenayah: Anonymous Policeman

Posted: 22 Aug 2012 08:13 AM PDT

Isu Nasharuddin: Biar Luncai Terjun Dengan Labu-labunya - Subky Latif

Posted: 22 Aug 2012 11:12 AM PDT

PAS diam saja apa Nasharudin kata

Nasihat saya kepada PAS di semua peringkat, termasuk di Bachok ialah diam saja terhadap kenyataan Nasharudin Mat Isa yang menyeru PAS keluar dari Pakatan Rakyat kerana DAP menentang hudud.

PAS banyak kerja di semua peringkat untuk menghadapi pilihan raya dan banyak isu penting yang perlu dijelaskan. Jangan buang masa untuk melayan seruan MP Bchoknya dan bekas Timbalan Presidennya itu.

Saya tidak fikir DAP susah hati atas kenyataan Nasharudin yang meminggirkan dirinya dari PAS sejak dia dikalahkan oleh Mohamad Sabu dalam pemilihan parti itu setahun lalu. Karana DAP pun tahu kedudukannya dalam PAS dan keupayaan politiknya.

Jika PAS diam diri dan tidak mengambil tindakan disiplin terhadapnya pun tidak mendatangkan kudis kepada PAS dan Pakatan Rakyat.

Tetapi kalau PAS bertindak terhadapnya, PAS boleh dilihat menyamakan busut dengan gunung. Busut itu pula bukan busut jantan.

Semua orang tahu dia sudah tiada apa-apa sejak dikalahkan oleh Mohamad Sabu dalam pemilihan yang lalu. Mat Sabu berkali-kali kalah untuk menjadi Naib Presiden PAS dan dia pernah kalah kepada Nasharudin untuk jadi Timbalan Presiden. Tetapi dia tidak jatuh dan tidak hilang, sebaliknya dia naik.

Walaupun baru sekali dia kalah, dia letakkan diri dalam PAS lebih rendah daripada ahli jawatankuasa cawangan dan ramai ahli biasa pun lebih cerdik daripadanya. Tidak seorang yang pernah menjadi Timbalan Presiden jadi begitu jika ia berwibawa.

Apapun dia adalah ahli PAS dan bekas pemimpin penting PAS. Setiap ahli PAS ada hak untuk bersuara. Perlembagaan PAS menjamin hak itu. Sama ada suaranya itu betul atau merepak, ia bukan hujah. Hujahnya dia bersuara dan menyatakan pandangannya.

Jika PAS bertindak terhadapnya, ia seolah-olah PAS tidak membenarkan ahlinya bersuara. Dia menyuarakan apa yang perlembagaan parti benarkan. PAS bukan seperti parti komunis yang melarang ahlinya memberi pandangan bebas. Jika PAS bertindak, ia akan dilihat tidak demokratik dan parti yang tidak terbuka.

Biarkan dia bercakap, tidak kira dia diupah atau disuruh oleh budak-budak Najib. Soalnya dia bersuara tentang partinya. Dan saya fikir tiada siapa yang tertarik dengannya selain satu dua kerat pemimpin Jati, yang semuanya akan habis sebaik saja pathul Putrajaya berjaya dibebaskan nanti.

Jika PAS melenting dan bertindak terhadapnya, PAS tiada kerja lain terpaksa melayannya pula. Itulah menyeronokkan Umno yang sentiasa mencari peluang untuk menyakat PAS.

Jika PAS tidak melayannya, dia pun mati kutu dan dia akan hilang dari alam politik, apa lagilah kalau Umno dan Najib pun hilang sama selepas pembebasan Putrajaya nanti.

Soal DAP tidak menerima hudud itu bukan benda baru. Nasharudin sendiri ada penolong bidan yang menyambut kelahiran Pakatan Rakyat. Dia tahu dan sama membincangkan apa yang PAS mahu dan ia tidak mahu. Dia tahu apa yang DAP mahu dan tidak mahu. Setelah semua tahu apa yang semua mahu dan yang mereka tidak mahu barulah PAS dan DAP bersetuju membentuk Pakatan Rakyat.


Bukan semua pemimpin PAS jadi bidan untuk melahirkan Pakatan. Sebagai Timbalan Presiden dia sama memasukkan PAS dalam Pakatan. Jika ia satu keputusan yang silap, maka dia ikut sama melakukan kesilapan itu.

Tetapi PAS secara ijmak tidak mengira tindakan secara siasah syariyah yang disambil untuk bersama DAP dan PKR itu suatu yang silap.

Biarkan saja Luncai terjun dengan labu-labunya. -Subky Latif/HD


If The World Were To End Tomorrow....

Posted: 22 Aug 2012 06:40 AM PDT

If it is the end of the world tomorrow, can you imagine the kind of headlines we would be reading?

 • USA Today: We're dead
 • The Wall Street Journal: Dow Jones plummets as world ends
 • National Enquirer: Jon and Kate, together again
 • Microsoft Systems Journal: Apple loses market share
 • Victoria's Secret catalog: Our final sale
 • Sports Illustrated: Game over
 • Wired: The last new thing
 • Rolling Stone: the Grateful Dead Reunion Tour
 • Readers Digest: 'Bye'
 • Discover Magazine: How will the extinction of all life as we know it affect the way we view the cosmos?
 • Lady's Home Journal: Lose 10 lbs by judgment day with our new "Armageddon" diet!
 • America Online: System temporarily down. Try calling back in 15 minutes.
 • Inc. Magazine: Ten ways you can profit from the Apocalypse
 • Time Magazine: Renew your subscription for eternity
-Author Unknown-


Penurunan Harga Kereta - Najib Kebas Idea Pakatan Rakyat Lagi

Posted: 22 Aug 2012 08:33 AM PDT

Saya merujuk kepada laporan The Star bertarikh 21 Ogos 2012 bertajuk "Car Prices In Malaysia To Drop Gradually?". Laporan itu memetik sumber dalaman yang rapat dengan kerajaan berhubung cadangan rombakan Dasar Automotif Kebangsaan (NAP2012) untuk mengurangkan harga kereta.

Saya mengalu-alukan perkembangan ini kerana ia jelas mengesahkan pendirian KEADILAN selama ini bahawa penurunan harga kereta melalui pengurangan cukai eksais secara berperingkat-peringkat adalah sesuatu yang mampu dilakukan.

Ia juga membuktikan bahawa kajian KEADILAN mengenai kesan buruk harga kereta yang tinggi turut dipersetujui oleh pakar-pakar dan pegawai kerajaan.

Pun begitu, ia membayangkan sikap bermuka-muka dan hipokrasi pimpinan Umno/Barisan Nasional yang secara berterusan mengkritik cadangan KEADILAN tersebut atas alasan ia akan memufliskan negara. Pemimpin seperti Saudara Khairy Jamaluddin, Ketua Pemuda Umno dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Nor Yaakob telah membuat kenyataan rasmi menolak cadangan mengurangkan harga kereta seperti yang dibawa KEADILAN.

Oleh kerana adanya pertembungan maklumat yang disampaikan oleh pimpinan Umno/Barisan Nasional setakat ini, saya menyeru supaya Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Dato' Seri Mustapha Mohamad yang bertanggungjawab merombak Dasar Automotif Kebangsaan (NAP2012) supaya berterus terang kepada rakyat apakah sebenarnya dasar kerajaan Umno/Barisan Nasional berhubung penurunan harga kereta?

Sekiranya beliau bersetuju dengan cadangan KEADILAN untuk mengurangkan cukai eksais secara berperingkat dan menurunkan harga kereta, beliau wajar memanggil kepimpinan Pakatan Rakyat untuk mengadakan rundingan meja bulat membincangkan pelaksanaan dasar ini kerana penurunan harga kereta adalah satu-satunya isu nasional yang mendapat konsensus di kedua-dua belah pihak (Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional).

Saya juga menyeru supaya Saudara Khairy Jamaluddin dan Tan Sri Nor Yaakob menarik balik kenyataan mereka sebelum ini mengkritik cadangan KEADILAN. Malah, saya mengalu-alukan Saudara Khairy untuk turut serta bersama-sama mempromosikan kempen #turunkanhargakeretadengan menaiki kereta rasmi Cheapmobile ke tempat-tempat strategik di sekitar Kuala Lumpur dan mengedarkan pelekat kereta kempen.

Saya masih yakin bahawa penurunan harga kereta melalui pengurangan cukai eksais secara berperingkat adalah langkah pertama untuk menyelesaikan pelbagai masalah berhubung ekonomi rakyat, pengangkutan, keselamatan dan pencemaran alam sekitar.

KEADILAN percaya dengan harga kereta yang murah:

1. Beban hutang isi rumah rakyat akan diringankan dan wang lebihan boleh digunakan untuk pelaburan lain yang lebih penting seperti rumah, pendidikan, kesihatan dan lain-lain;

2. Liberalisasi pasaran kenderaan di Malaysia memaksa kerajaan meningkatkan kapasiti dan mutu pengangkutan awam di negara ini bagi mengimbangi risiko kesesakan jalan raya;

3. Harga kereta yang lebih murah memungkinkan dasar tempoh umur kereta (car scrap policy) dilaksanakan untuk mengurangkan jumlah kenderaan persendirian yang telah mencecah 10 juta;

4. Harga kereta yang lebih murah membolehkan rakyat memiliki kereta yang lebih berkualiti dan selamat, seterusnya mengurangkan kemalangan jalan raya;

5. Kereta yang lebih berkualiti dan berteknologi hijau mampu dimiliki rakyat dan mengurangkan pencemaran alam sekitar; dan

6. Lebih banyak kereta berteknologi hijau dan lebih berkualiti akan mengurangkan penggunaan petrol dan seterusnya mengurangkan beban subsidi bahan api negara.

Oleh kerana dasar harga kereta yang lebih rendah ini mempunyai kesan yang besar kepada negara seperti yang dijelaskan di atas, KEADILAN akan bekerjasama dengan rakan-rakan di dalam Pakatan Rakyat untuk membawa kempen ini ke bawah tanpa mempedulikan tindakan Umno/Barisan Nasional yang seterusnya kerana saya yakin Umno/Barisan Nasional tidak ikhlas untuk menurunkan harga kereta.

RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN

Car prices in M'sia to drop gradually?

PETALING JAYA: The revised National Automotive Policy (NAP) will include a policy that will address the gradual reduction of car prices in the country, said an industry source.

"The Government, through the Malaysia Automotive Institute (MAI), had engaged us in the past few months to discuss on the matter," he told StarBiz.

"There will be a policy that will tackle the gradual reduction of car prices in Malaysia. Details of this policy are expected to be made public in the near future,"
he added.

The source said the policy would outline a structure to gradually reduce car prices over the next three to four years.

What happens to second-hand cars? Naza Group of Companies joint executive chairman SM Nasarudin SM Nasimuddin was quoted in a recent report as saying: if prices dropped, the resale value of a car would then plummet but the loan amount owed to banks (on cars already bought) would be unchanged.

The Government has been considering it (the reduction of car prices) in the revised NAP and it was only a matter of time for this issue to be addressed," said the industry source.

It is a known fact that the prices of cars are high in Malaysia compared with Thailand.

However, it has been argued that the cost of vehicle ownership in Malaysia is still among the most competitive in the Asean region, primarily due to the subsidised fuel prices, cheaper road tax and insurance premiums.

In a recent news report, MAI chief executive officer Madani Sahari was quoted as saying that Malaysia had the second lowest cost of vehicle ownership in the region after the Philippines.

According to him, the cost of vehicle ownership in Malaysia, compared to Thailand and Indonesia, was lower by 39% and 12% respectively.

In terms of petrol prices, Thailand was the highest, followed by Singapore, Indonesia, Vietnam and the Philippines, Madani said in the news report.

Meanwhile, on the point of car prices being slashed overnight via the reduction of vehicle excise duties, industry observers argue that the impact would be negative for existing buyers rather than first-time ones.

"If you're a first-time buyer, it would be like a dream come true as it means you can now afford to buy a car that was too expensive previously," said one industry observer who requested anonymity.

"For the existing buyer, it would mean that the resale value of the car would have diminished overnight," he added.

It is also argued that the sudden drop in vehicle prices would have a severe impact on second-hand car dealers.

Those servicing existing car loans will also be severely affected.

In a local news report recently, Naza Group of Companies joint executive chairman SM Nasarudin SM Nasimuddin was quoted as saying that if taxes were scrapped, consumers would have to overpay bank loans taken for their vehicles.

In the report, Nasarudin claimed that if prices dropped, the resale value of a car would then plummet but the loan amount owed to banks would be unchanged.
-thestarSemua dijemput ke Rumah Terbuka Eidulfitri SAMM Kebangsaan

Posted: 22 Aug 2012 05:24 AM PDT
Opposing Blasphemy Laws - The case of a young Pakistani girl by Nina Shea

Posted: 22 Aug 2012 05:22 AM PDT

Today's New York Times and Washington Post shed rare light on the latest gross injustices that result from Pakistan's blasphemy law. They report on yesterday's arrest of Rimsha Masih, an 11- or 12-year-old Christian girl, who, according to some accounts, suffers from Down's syndrome. Rimsha has been jailed for allegedly burning pages of the Koran while sweeping a facility in her slum neighborhood near the capital of Islamabad.

Should the case go to trial, the girl now faces a virtually certain sentence of life imprisonment, since under the sharia court, her testimony is worth a quarter of a Muslim male's and there is only oral evidence in this case. Should she be released back to her community, she will face the wrath of the mob, incited by mosque leaders who are quoted by the Post as condemning her to death by burning. Meanwhile, her mother has been incarcerated with her, and hundreds of her co-religionists have fled their homes, terrorized by vigilantes.

Christians, Ahmadiyyas, Shiites, and Hindu have been disproportionately targeted under Pakistan's blasphemy law. But moderate and reformist Muslims from the country's Sunni majority have also been victimized by this very bad law. As the Post states: "Under Pakistani law, those found guilty of defaming the Islamic prophet Muhammad face the death penalty, while defiling the Koran can bring a life sentence. The case of the girl is the fourth in recent months to alarm human rights advocates, who say the law is frequently used to persecute Christians and also has been unfairly applied to the mentally ill — including some Muslims."

A notable feature of the law is that it engenders more killings from extra-judicial violence than from court-ordered death sentences. In July in Punjab province, a mob whipped into a frenzy by radical leaders hunted down a man thought to have blasphemed against Islam, beat him to death, and burned his body burned outside a police station. In other cases, defendants awaiting trial, or even those who have been released or acquitted, along with the acquitting judge, have been murdered or threatened with murder. Last year, Pakistani minister of minority affairs Shahbaz Bhatti and Punjab governor Salman Taseer who dared to criticize the law were themselves accused of "blasphemy" and gunned down by Islamist extremists. In Taseer's case, the murderer was heralded as a hero by the bar association; though eventually convicted of his crime; the presiding judge, however, was forced to go into hiding by vigilante death threats. No one has been convicted in the murder of Minister Bhatti, a Christian.

The Times reports that some officials involved with Rimsha's case have commented that the charges are "baseless" and that she and her mother will be let go. But the mobs, even now swarming the jail where Rimsha is held, will seek bloody retribution against any official who allows this to happen. If Asia Bibi (Christian mother of five imprisoned since 2009) and other past cases offer any precedent, Rimsha is likely to languish in prison for a long time.

When asked about the case at yesterday's press briefing, U.S. State Department spokesman Victoria Nuland spoke in terms of "misuse of the blasphemy law." It is time for U.S. diplomats to recognize that this is not a problem of "misuse." No reform or legal tweaking can perfect this law. It is an irredeemably unjust statute that is routinely used to persecute minorities, crush reformers, and in the process subvert the rule of law and individual freedoms. The Times accurately concludes about Pakistan that "it is the emotionally charged blasphemy issue that has most polarized society." Rather than quelling sectarian violence, it enflames it, and gives Islamic extremists a platform within society to further manipulate and radicalize it.

The United States government needs to understand the dynamic of the blasphemy law and get its response right. This threat is spreading: Blasphemy charges are surfacing in Egypt and Tunisia along with the rise of Islamist rule, and the Organization of Islamic Cooperation persistently presses for such laws within the United Nations.

— Nina Shea is director of the Hudson Institute's Center for Religious Freedom and co-author with Paul Marshall of Silenced: How Apostasy & Blasphemy Codes Are Choking Freedom Worldwide (Oxford University Press, 2011).
National Review


The hudud card: MCA's big chill by Commander (Rtd) S THAYAPARAN, formerly of the Royal Malaysian Navy

Posted: 22 Aug 2012 05:12 AM PDT

"...in the hands of politicians, grand designs achieve nothing but new forms of the old misery..." - John le Carré (Tinker, Tailor, Soldier, Spy)
COMMENT At this late stage in the game you can't blame Donald Lim for distinguishing between serving the people of Selangor if BN wins (the "people" being an afterthought) and continuing to defend the interest of the Chinese (the main priority). He and his Umno minders realise that the MCA is akin to the wounded soldier whose better off left on the battlefield (for the advancement of higher objectives) but who is being dragged along by his comrades out of charity and perhaps a fair bit of contempt. Honour and brotherhood having fled the war zone a long time ago, if they were ever present.

MCA's hollow pledge to prevent Selangor from being turned into an Islamic paradise is the final card in a losing streak that would no doubt see the DAP reigning supreme as far as the Chinese vote is concerned in the next general election.
Where DAP used to be a counterbalance to MCA with Chinese dealings with Umno, it would seem that the Chinese are making their stand (perhaps the most important one) by abandoning MCA for DAP after decades of playing nice and getting diminishing returns on their racial expectations.

MCA did a piss poor job in its role as a moderating presence in the ruling coalition as far as impeding the creeping process of Islamisation, or more accurately Arabisation, that has afflicted this country. And as far as the counter balance theory goes, all the DAP managed to achieve is the strengthening of the perception that the non-Malays, specifically the Chinese, were opportunistic 'pendatangs' who would shift allegiances when it suited them. Racial politics is a bitch.

Playing the hudud card is just sealing its fate when it comes to a sizeable section of the Chinese electorate disgusted at the running dog antics of this corrupt party infested with plutocrats or at least patronised by those who aspire to that class. If anything, the constant barrage of anti-Chinese sentiment directed by Umno at the DAP has radicalised the Chinese community and the MCA is seen as collaborators working with the enemy to subjugate a community which is only fighting for its rights. While the MCA constantly harps on the hudud issue, Pakatan Rakyat has been for the most part disciplined in its response to these provocations.

The fact that most Chinese Pakatan supporters are more than willing to put this issue on the backburner while on the march to Putrajaya (much to the delight of the moderates in PAS) and PAS itself with the ascension of the Edrogans, is playing well with others, is an indication that whatever racial or religious compromises coming out of Pakatan (tenuous as it may be) is a workable alternative to the 'my way or the highway' dogma of BN.

The Islamic peril campaign


While Umno continues to bait PAS on its Islamic credentials and claiming the real power behind PAS is the DAP mandarins, the MCA continues on its fear mongering Islamic peril campaign. Don't BN strategists realise the cockamamieness of this attack plan? On the one hand, you have one party in your alliance claiming that their opponent is not religious enough and on the other, you have another party from the same alliance warning that that same opponent is too religious. I understand they are speaking to two different audiences but doesn't BN realise that these two different audiences are on the same page because they have a common goal?

And doesn't the MCA realise that every time Umno demonises the Chinese community (and Umno propaganda organs generally attack the Chinese community and when they do attack the DAP, they don't have the finesse to make such attacks without tarring the whole Chinese community), it is just further evidence that the MCA can only stand by while the Chinese community and their interests are attacked by Umno even though the real target of all this scapegoating is the DAP. Of course, historically the Chinese have always been convenient scapegoats for whatever inferiority that decades of Umnoism has wrought and the community itself has played its part in this unfortunate narrative.

Furthermore, haven't the geniuses in MCA caught on to the fact that Umno's continued onslaught on PAS' Islamic credentials works for the political benefit of the DAP? By continuously claiming that PAS' Islamic preoccupations are lacking and they are being controlled by the 'Chinese' DAP, this shows that at the very least PAS is not as extreme as Umno and that maybe the DAP is acting as a moderating influence in the alternative alliance.

And what does this mean as far as 'Chinese' interest and the Islamisation process is concerned? It means that the DAP would do a better job at slowing down the Islamisation process if they ever came into power with the rest of their coalition partners. When you have BN-friendly politicians like Hasan Ali (left) and Zulkifli Nordin stoking racial and religious embers, not to mention Umno members whose rhetoric does the same and who belong to ultra right-wing groups like Perkasa, it's difficult to make the claim that your is the centrist alliance.

Meanwhile, PAS is dropping candidates like Nasharudin Mat Isa and openly snipping at members who are perceived as pro-Umno and Muslim hardliners, which nurture the perception that it is Umno with its cow-head protestors and their ilk that pose the greater Islamic threat. PAS is shrewdly playing the game after decades of scrambling around like a bull in a China shop. Just as how Umno demonises the Chinese community in an attempt to appeal to the baser instincts of the Malay electorate, PAS uses the DAP as a safety valve against the more extremist elements in its fold.

What the moderates can't voice out, the DAP does for them - starting a dialogue which always ends with compromises and usually means making Islamic elements palatable to the non-Muslims and vice versa, which is why all this talk about welfare state and the "time is not right for hudud" echoes through Pakatan cyberspace.
Delusion of MCA

Umno knows of course that the reality is that PAS is not solely made up of mullahs' intent on establishing a greater caliphate or whatever in this region. PAS has always had a plurality of voices, but at this time the moderate tones are leading the charge to Putrajaya while the hardliners have no problem making the appropriate noises on the sidelines and occasionally indulging in the religious excesses they are known for as a reminder they are will always be the religious party du jour.

After all, when it comes to the big religious questions and bigotries, more often than not PAS and Umno are on the same religious page. The tension which occasionally flares up between the alternate alliance pact members over whatever politically-motivated Umno issue, works to the advantage of the alliance because this as seen as evidence that pact members are each fighting for their communities 'rights' in an open manner instead of the sub rosa (behind closed doors) method that is perceived as merely Umno's way of hoodwinking or threatening its other members. As I mentioned in previous pieces one of the main motivations for kicking BN out is hate. The MCA may think appropriating Pakatan catchphrases and spinning it as a weapon against Pakatan (the DAP specifically) is something that would gain them political mileage.

They could not be more wrong. By mocking the Chinese community with "Janji Tidak Ditepati" all they are doing is reminding the community that the only role MCA played all these decades was that of political eunuchs who enriched themselves while the hard work of furthering the communities' interest was done on the backs of diverse economic class which had worked the Umno system and resulted in the toxic private sector rife with racism and classism of its own. Not to mention that precious 'right' of vernacular schools and 'special' positions of the Malays (combined with a whole range of policies) has been anathema to any kind of social cohesion that this country desperately needs, which is why those very same 'interests' that the MCA is deluded enough to think they are still championing has been usurped by a rival Chinese party riding the multicultural/racial wave that has caught the imagination of a certain section of the Malaysian voting public.

The whole issue of water and electricity which the MCA has painted as a problem which Pakatan and the DAP have been unable to resolve has been turned into a question of the roles of the federal and state government in either encouraging or hampering the will of the rakyat. The reality is that Umno is viewed as the tyrant impeding populist sentiment and the MCA playing the role of willing enforcer, making threats, threats mostly in these politically turbulent times.

The irony, of course, is that the time will eventually come when non-Malay race-based parties will lose their utilitarian value because of the changing demographic and because there is no common ideological base that Pakatan shares beyond claiming the throne in Putrajaya, any party which inherits the 'responsibilities' of the MCA is doomed to the same fate. Like I said, racial politics is a bitch and apparently an unforgiving one. Malaysiakini


Tanda Kita Akan Mendapat Mandat Rakyat - Salehudin Ayub

Posted: 22 Aug 2012 05:34 AM PDT


Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub yakin bahawa 'gelombang rakyat' yang sedang melanda di seluruh negara kali ini akan berpihak kepada Pakatan Rakyat.

"Kalau kita mengadakan ceramah diseluruh negara hari ini, maka keadaan sangat luar biasa berlaku – iaitu trend dimana Pakatan Rakyat akan dihadiri oleh orang Cina, orang India, orang Melayu.


Bumbung Rumah Terbang Di Pontian

Posted: 22 Aug 2012 03:39 AM PDT

Pontian - Kegembiraan menyambut Hari Raya Aidilfitri bagi 21 keluarga di Kampung Sungai Bunyi dan Kampung Kelapa dekat sini, terjejas apabila ribut melanda kampung berkenaan pada petang satu Syawal lalu.

Gambar: Ithnin dan isterinya, Rosimah Samad, menunjukkan dapur rumah mereka yang rosak teruk akibat kejadian ribut yang berlaku pada 1 Syawal lalu.

Kejadian kira-kira jam 2.00 petang itu menyebabkan dua rumah penduduk terjejas teruk dengan hampir keseluruhan bumbungnya diterbangkan angin selain beberapa bahagian rosak.

Kejadian tersebut berlaku sangat pantas dengan hujan lebat sebelum itu yang secara tiba-tiba membawa angin kencang sehingga menerbangkan atap rumah penduduk.

Salah seorang penduduk, Ithnin Marto, 51, berkata, dia tidak menyangka hujan renyai sebelum itu, membawa ribut dan angin kencang.

Menurutnya, ketika kejadian dia bersama enam orang anaknya sedang menziarahi jiran di sebelah rumah dan segera pulang ke rumah apabila angin semakin kuat.

Katanya, dia dan anak-anak amat terkejut apabila mendapati bumbung rumahnya diterbangkan ribut dan angin kencang yang secara tiba-tiba berlaku.

"Menggeletar kaki saya lihat bumbung di bahagian dapur diterbangkan angin secara tiba-tiba yang kemudiannya disertai dengan hujan lebat.

"Saya serta anak-anak segera berlindung di ruang tamu yang tidak terjejas sementara menunggu ribut reda lebih kurang dua minit kemudian," katanya ketika ditemui semalam.

Jelasnya, akibat kejadian itu, tujuh keping zink atap diterbangkan angin dan bahagian dapur rumahnya rosak.

"Syukur tiada sebarang kejadian yang tidak diingini berlaku, walaupun rumah kami turut dimasuki air," katanya.

Menurut Ithnin, kejadian ribut yang berlaku itu adalah yang kedua melanda rumahnya selepas kejadian pertama pada Februari lalu.

"Kejadian ribut dan angin kencang yang berlaku kali ini lebih teruk berbanding yang lepas dan lebih menyayat hati kerana berlaku pada hari raya pertama," katanya.

Dia yang tinggal di rumah Projek Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) di kampung itu berharap agar ada bantuan diberikan bagi membolehkan mereka sekeluarga membeli zink dan asbestos yang rosak.

Jiran terpaksa pecah rumah selamat barang

TINDAKAN pantas beberapa penduduk kampung memecah masuk sebuah rumah mangsa ribut di Kampung Sungai Bunyi, ketika kejadian berjaya menyelamatkan beberapa barang berharga dari mengalami kerosakan akibat dimasuki air.

Kamariah Arshad, 50, berkata, dia terkejut menerima panggilan daripada salah seorang penduduk memaklumkan kejadian ribut yang berlaku.

Katanya, ketika itu mereka sekeluarga sedang meraikan Aidilfitri di kampung halaman mereka di Mersing dan terpaksa pulang segera ke rumah.

Dia berkata, rumahnya mengalami kerosakan teruk apabila kira-kira 15 keping zink diterbangkan angin selain asbestos menyebabkan bahagian dapur serta bilik rumahnya dimasuki air.

"Saya baru sahaja sampai ke rumah ibu bapa mertua di Mersing Kecil, Mersing dan terpaksa bergegas balik ke Pontian setelah terima panggilan daripada seorang jiran mengenai kejadian itu," katanya.

Katanya, tindakan penduduk memecah masuk rumahnya berjaya menyelamatkan peralatan seperti komputer riba anak-anak.

"Kami berharap akan mendapat bantuan segera walaupun rumah yang kami didiami ini adalah rumah sewa," katanya yang bekerja di kantin sekolah, manakala suaminya, Abd Rahman Idris, 57, tidak bekerja kerana menghidapi penyakit angin ahmar.

Kamariah berkata, selain dia dan suaminya, turut tinggal di rumah tersebut ialah enam orang anaknya yang masih bersekolah, manakala dua masih menuntut di institusi pengajian tinggi (IPT) dan dua telah bekerja. -SH


Mendapat Hidayah Semasa 'Mati'

Posted: 22 Aug 2012 03:00 AM PDT

Kuantan - "Saya benar-benar terkejut apabila ahli keluarga memberitahu bahawa saya 'sudah mati' malah rekod perubatan tertera pengesahan itu," kata Chow King Kong atau Mohd Fadil Chow Abdullah, 38, salah seorang mangsa kemalangan maut yang meragut tiga nyawa di kawasan Perindustrian Gebeng dekat sini, 14 tahun lalu.

Gambar: Mohd Fadhil menceritakan kisah 'luar biasa' yang membawa kepada pengislamannya sejak 12 tahun lalu.

Katanya, ALLAH Maha Berkuasa, ketika persiapanmenuntut dan membawa pulang mayatnya sudah dilakukan keluarga, tiba-tiba mereka dikejutkan kejadian luar biasa apabila mayat terbaring kaku itu kembali bernyawa.

"Saya disahkan 'kembali sedar' dan ambil masa kira-kira lima tahun untuk pulih sepenuhnya daripada kecederaan akibat kemalangan itu," katanya ketika ditemui dalam satu majlis anjuran Yayasan Pahang bersama Persatuan Cina Muslim Pahang (MACMA) dan Pusat Perkembangan Tamadun Masyarakat Asli (Petama) di sini, kelmarin.

Mohd Fadhil berkata, dia bersyukur kerana mendapat peluang kedua bagi membolehkan dia memperbetulkan perjalanan hidupnya.

"Ternyata ada rahmat di sebalik kemalangan yang 'meragut' nyawa saya itu kerana di sebalik dugaan itulah ALLAH memilih King Kong menerima hidayah-Nya," kata bapa kepada empat anak ini.

Mohd Fadhil mengakui, di saat nyawanya berada di penghujung, seorang lelaki berjubah dan bersongkok putih dengan bau harum mendampinginya sambil perdengarkan bacaan ayat suci al-Quran di telinga.

"Kehadiran 'lelaki' itu beri satu perasaan yang sukar digambarkan dengan kata-kata kerana saya bukan Islam dan peristiwa itu berlaku ketika saya 'koma'," katanya.

Menurutnya, kejadian itu buka pintu hatinya memahami Islam dan seterusnya ambil keputusan 'berhijrah' sebagai Islam dua tahun selepas peristiwa itu pada usia 26 tahun.

"Selepas memeluk Islam, jiwa dan hati saya semakin tenteram. Saya banyak belajar daripada isteri, Salamah Mahmud, 32, yang sentiasa beri perangsang dan nasihat bagi bina semula kekuatan. -SH


Diminshing Nest Egg

Posted: 22 Aug 2012 12:44 AM PDT

I just read this post by Kong See Hoh of The Sun which really resonates with me. Being an eccentric person who abhores materialism, I opted to leave full-time employment in 1995 when my older boy started his primary education. Since then, EPF contributions have been minimal so I have just a tiny quail's egg in my EPF. Whereas in the past I was not that particular with regards to expenses since I only spend on gadgets and IT stuff while shopping rarely and carefully, at my age now, I do worry about my future. I do not expect my children to support me but if they do, it is a blessing. Being emancipated, I do not get allowances from my husband since the day I said 'I do' and pay my own credit card bills. Sometimes, he does clear some of my unexpected bills such as my first experience in online shopping to support a friend's daughter's site. Still, at the rate the cost of living is spiralling and looking at my diminishing nest egg, I do feel quite worried. Whilst I have yet to enter the doldrums, I can feel the heartbeat steadily increasing in tandem with anxiety level. If you are still young, do think twice about buying that consumer good and ask yourself if it is necessary. If not for my fetishes with handbags and shoes when I was younger and my craze for IT gadgets and handphones, I believe I could have much more $$$ than I do right now. So, save while you are still young and spend wisely!

EPF savings of many retirees inadequate by Kong See Hoh, The Sun

MANY retirees find themselves in the doldrums because they do not have enough EPF savings to last them through their golden years.

According to a report in Sin Chew Daily today, a total of 62,358 contributors who turn 55 this year have only about RM150,000 each with EPF.

Based on the average life expectancy of 75 years for the average Malaysian, it means that many of these retirees will only have RM625 a month at their disposal for the last 20 years of their lives.

The EPF's 2011 statistics showed that contributors who had reached 54 and were still actively contributing to the fund numbered 62,358, and their average savings were RM150,000 each.

According to Malaysian Employers Federation's (MEF) estimates, each retiree needs RM700 a month to cover his basic expenditures.

However, EPF public relations general manager Nik Affendi Jaafar told the daily that whether retirees have enough EPF savings depends on the contributors' needs, lifestyle and home location.

It is very difficult to accurately calculate how much one needs per month as living expenditures, he said.

If a retiree still has school-going children, the monthly expenditure will be very much higher.

It is hard to imagine that EPF savings of RM150,000 alone are enough as contribution to meet his or her expenses for 20 years after retirement.

Nik Affendi agreed that some contributors will encounter financial problems after they have retired.

As such, he urged them to make early plans for retirement as sound financial planning would ensure they have saved enough for retirement.

He pointed out that as at 2011, EPF had 13 million contributors but only about half of them, or 6,262,832 were active members.

"Figures as at end-2011 showed that only 7.37% (461,479) of the active contributors had savings of more than RM150,000 each, whereas active contributors with between RM50,000 and RM150,000 in savings accounted for 21.74% (1,361,325), and those with less than RM50,000 in their savings made up the bulk at 70.89% or 4,440,028 persons."

Meanwhile, Nik Affendi disclosed that 75% of the contributors have yet to name their beneficiaries despite EPF's repeated reminders to them to do so.

He said should a contributor pass away without naming any beneficiary, his or her family will have to go through a tedious and lengthy process to claim his or her savings.

He urged those who have yet to list their beneficiaries to do so as soon as possible.

Nik Affendi pointed out the EPF has, through many channels including advertisements in the media, counter services, its hotlines, Facebook as well as Twitter accounts, made efforts to raise contributors' awareness on the importance of naming their beneficiaries.

He said the fund had also set up mobile service counters at areas with high human traffic to make it convenient for contributors to name their beneficiaries.

Nik Affendi said self-employed peoples such as artistes, taxi drivers, petty traders, hawkers, farmers, fishermen and home-makers can also plan for their retirement with the EPF.

"They can choose to make contributions to the fund, or take part in the 1Malaysia Retirement Savings Scheme, which was launched in January this year," he said.

He disclosed that as at June, the scheme, which requires a participant to deposit a minimum of RM50 a month, had attracted some 55,000 participants who had deposited a total of RM151.86 million.


If u haven't already, register 2 vote @ Reg2Vote.com

Posted: 21 Aug 2012 10:50 PM PDT

DAP lancar kempen nasional galakkan pendaftaran pengundi


Oleh Nomy Nozwir
August 22, 2012
KUALA LUMPUR, 22 Ogos — DAP akan melancarkan kempen nasional bagi menggalakan orang ramai mendaftar sebagai pengundi terutamanya orang muda, kata ketua pemudanya, Anthony Loke (gambar).
"DAP dan sekutunya melancarkan kempen nasional untuk menggalakkan orang mendaftar untuk mengundi," kata Anthony Loke dalam sebuah sidang akhbar di pejabat DAP hari in.
Menurut Ahli Parlimen Rasah itu, jumlah yang masih belum mendaftar sangat tinggi iaitu seramai 3.3 juta orang atau 20.5 peratus dari 16.2 juta warga yang layak mengundi.
Pengundi baru mendaftar akan menjadi penentu kepada keputusan pilihan raya umum ke 13 yang akan berlangsung selewat-lewatnya April tahun hadapan.
 Loke berkata, warga yang layak mengundi perlu mendaftar selewat-lewatnya 15 September 2012 untuk berpeluang mengundi jika pilihan raya berlangsung pada Januari 2013.
"Pada pilihan raya 2008, Barisan Nasional memperoleh 4.08 juta undi, lebih 280,000 undi berbanding dengan Pakatan Rakyat dengan 3.79 undi.
"Untuk menggalakkan pengundi baru mendaftar, kempen ini akan dilancarkan dalam masa tiga minggu dari sekarang."
"Terdapat lebih dari 40 tempat akan disediakan untuk menjadi pusat pendaftaran, antaranya di kompleks membeli belah, pasar pagi, pasar malam dan pusat perkhidmatan kami di seluruh negara."
"Untuk keterangan lanjut bolehlah melayari laman web Reg2Vote.com dan pertanyaan di email kami di info@reg2vote.com," katanya dalam sidang medianya hari ini.
DAP juga melancarkan kempen pendaftaran melalui Youtube dalam video "Alamak! Kena Register!" pada hari Sabtu yang lalu dan ditonton sebanyak 7,000 pelawat setakat ini.
Menurut Anthony Loke lagi, mereka juga akan melancarkan kempen ini melalui blog, Twitter dan Facebook, di mana DAP mempunyai 450,000 orang mengikuti laman Facebook rasmi parti tersebut.
Mereka juga berharap melalui kempen ini mereka dapat mendaftarkan lebih ramai pengundi baru sebelum 15 September 2012 untuk memastikan mereka dapat mengundi sekiranya pilihan raya berlangsung pada Januari 2013.


Politik Sabah: BN Bakal Tumbang Di semua Kerusi Majoriti KDM & Cina

Posted: 22 Aug 2012 12:14 AM PDT


Pilihanraya Umum Ke-13 Sabah kali sememangnya dijangkakan yang paling sengit selepas pilihanraya 1985. Jika pada PRU 1985 itu, satu sejarah telah tercatat apabila Kerajaan Berjaya yang gagah perkasa atas sokongan Kuala Lumpur telah ditumbangkan di bumi Sabah oleh Parti Nyamuk (PBS) pimpinan Datuk Joseph Pairin Kitingan.

Kini setelah 27 tahun berlalu, adakah sejarah berkenaan akan berulang lagi? Tidak dinafikan, angin perubahan sedang bertiup kencang dan rata-rata rakyat Sabah sedang menunggu hari mengundi sahaja kali ini.

Rasa muak dan jengkel semakin membara, terutama semangat ingin menukar baju baru di hati mereka sememangnya telah terpendam sejak PRU 12 lalu; Apatah lagi selepas melihat warga Semenanjung yang meniupkan TSUNAMI sehingga takhta BN di 5 negeri telah jatuh ke tangan Pakatan Rakyat dan memaksa Tun Abdullah Ahmad Badawi menyerahkan kuasa kepada Datuk Seri Najib.

Berbalik pada PRU 13 Sabah kali ini, sememangnya kawasan KDM dan Cina yang dimenangi BN dalam PRU-12, kini berada dalam bahaya dan bakal jatuh ke tangan pembangkang.

Kesungguhan pembangkan memainkan isu 20 perkara, royalti minyak, Sabah adalah sebuah Negara dalam pembentukan Malaysia; Borneonisasi dan paling mujarab isu Pendatang Asing di bumi Sabah.

Kesemua isu ini nampaknya telah meracuni fikiran masyarakat KDM dan Cina serta 40% orang Islam sejati Sabah. Jentera Penerangan BN dan Pemimpin BN Sabah nampak tidak berdaya melawan dan menangkis senjata tajam yang telah dimainkan oleh STAR dan SAPP; dua parti yang mendakwa menjadi harapan rakyat Sabah kali ini.

Rakyat Sabah yang begitu sensitif dengan isu parokial, etnocentrisme dan kenegerian begitu ketara di era 85 apabila isu sekecil penyerahan Pulau Labuan telah menjadi senjata menumbangkan Kerajaan Berjaya.

Jika kita analisa, kawasan KDM hanya tinggal 18 kerusi, yang semuanya dikuasai PBS, UPKO, dan PBRS, dengan majoriti di antara 171 undi majoriti paling tipis kemenangan di N 33 Bingkor dan majoriti paling tinggi 5,455 undi di N 40 Labuk. Sementara 16 kerusi yang lain, adalah di bawah 2,900 undi.

Sementara itu, kawasan Cina hanya tinggal 9 kerusi yang 95% adalah pengundi Cina dan 3 lagi iaitu N 2 Tanjung Kapor, N 14 Likas serta N 58 Merotai hanya mempunyai 55 % pengundi Cina.

Jika trend angin orang Cina terhadap BN, seperti pilihanraya Sarawak yang lalu dan dengan sentimen yang sedang dimainkan oleh SAPP dan DAP, kita percaya kesemua 11 kerusi ini bakal jatuh ke tangan pembangkang Sabah.

Jika di analiasa dan kita lihat peluang pembangkang Sabah kali ini, sudah separuh kaki pembangkang telah menjejaki Pejabat Jabatan Ketua Menteri di Teluk Likas. STAR dan SAPP dijangka dapat merampas kesemua kerusi KDM ini dan SAPP dan DAP pada kesemua kerusi Cina.

Jika 18 kerusi dicampur 11, maka jumlahnya adalah 29. Ini bermakna pembangkang hanya perlu 3 kerusi lagi untuk membentuk kerajaan baru Sabah dengan 'simple majoriti'.

Mari kita tengok pula kawasan Umno yang dirasakan ada peluang dirampas daripada BN. Kita hanya 'target' dan analisa 5 kawasan yang Umno menang hanya menang di bawah 2,500 undi dan peratus keluar mengundi di kelima-lima kawasan ini adalah bawah 66%.

Kawasan tersebut ialah;

N 1 Banggi undi majoriti - 2,024
N 43 Sekong undi majoriti - 2,189
N 48 Sukau undi majoriti -2,107
N 49 Tungku undi majoriti 2,389
N 52 Sulabayan undi majoriti 2,037

Kesemua lima kawasan Umno ini, peluang pembangkang boleh merampas kerusi ini menerusi PKR. Andai peratus yang keluar mengundi kali ini boleh mencapai sehingga 90 % ke atas, serta pengundi atas pagar ini menyebelahi PR Sabah dan juga yang paling mustahak, pengundi hantu tidak digunakan BN kali ini.

Kita sangat pasti dengan angin perubahan dan Tsunami yang bakal melanda ini akan dapat menukar kerajaan BN-UMNO dengan kerajaan rakyat Sabah.

Salam Hormat,

MOHD DANIAL ABDULLAHMichael J Fox To Return To TV More Powerful Than Ever

Posted: 21 Aug 2012 10:02 PM PDT

BBC ONLINE 21 August 2012
Last updated at 08:49 GMTMichael J Fox to make full-time TV returnFox set up his own foundation to research a cure for Parkinson's in 2000Twelve years after giving up full-time acting to focus on fighting Parkinson's disease, Michael J Fox will star in a new TV comedy based on his illness.

The Back to the Future star will play a father of


To Snip Or Not To Snip?

Posted: 21 Aug 2012 09:19 PM PDT

BBC Online: 20 August 2012
Last updated at 23:11 GMTCircumcision, the ultimate parenting dilemma

Comments (263)

By Cordelia Hebblethwaite
BBC News, Washington DCWhile Europe increasingly questions the practice of circumcising boys,
US paediatricians are about to say that the medical case for it is
getting stronger. Most


The partisan nature of BN-Pakatan conflict by Commander (Rtd) S THAYAPARAN, formerly of the Royal Malaysian Navy

Posted: 21 Aug 2012 08:43 PM PDT

"Politicians and diapers should be changed frequently, and for the same reason." - Eça de Queirós
COMMENT Well, it seems blogger Raja Petra Kamarudin (RPK) is in the news again. I have no idea how the "he said, he said" game between private eye P Balasubramaniam and him is newsworthy, except that it proves my point that online journalism has that unmistakable tinge of yellow in it. I still can't help but be amazed at the vitriol spewed RPK's way by the former faithful. I've written about RPK before and have no interest in pointing out the hypocrisy of his former evangelical admirers or the nature of his shit-stirring posts.

When he is not feeding a certain section of the wired Malaysian public with his salacious but entertaining concoctions of the seedy underbelly of the powers-that-be, which now include Pakatan Rakyat, he's digging around in the racial muck beneath the muhibbah spirit, slaying sacred cows of the Chinese and Indians (well, mostly Chinese) much as he did in his glory days with the Malays with blog posts such as
'The art of silat' and 'On that sahabat karib thing again'.

Then there is something like 'It is not about government, it is about us', which is another in a long line of attempts to repudiate his extremely partisan former position and place himself firmly in the centre of the Malaysian body politic. Educated readers would have always viewed what RPK said in his messiah days with a healthy dose of skepticism and I believe it is they who still regularly visit his blog and form the majority of his readers, now that he has managed to piss off both sides of the political divide.
Near religious showdown

So although I have no interest in his feud with Balasubramaniam, I did find his blog post 'An adversary impossible to beat' meandering but ultimately interesting if flawed. No doubt for most Pakatan supporters whatever he writes (now) is verboten by their alliance groupthink, but I think he raises some interesting points about the nature of the BN-Pakatan conflict although he misses far too many along the way.

The central thesis of his argument is that the Najib Razak regime's primary adversaries are the faith and belief that Pakatan has managed to harness for their political benefit. He characterises the extremely partisan nature of this conflict as a near religious showdown between those who have faith that their belief in Pakatan would result in changes for the better (even though they have no real evidence of this) if Pakatan ever came into federal power and those who wish to maintain the status quo, believing the devil you know is better than the one you don't.

In his 'It is not about government, it is about us' post, he articulates certain contradictions of the lack of 'idealism' (which ironically is the main propaganda tool of the Pakatan machine) with regards to certain fundamental issues and policies in Pakatan supporters and their realpolitik belief that the only way for 'change' is kicking out BN and then working out a basic framework with the belief that any problems would be handled by Pakatan in an egalitarian manner. In other words, they (Pakatan supporters) don't want to put in the effort for fighting for collective principles or policies which differentiate them from BN, all the while coasting on the corruption scandals that feed the need for 'change'. Any attempt to point this out is perceived as either the Machiavellian workings of pro-BN trolls or contrarian opinions that hamper the progress to Putrajaya.

While I do believe that faith and belief are adversaries of the Najib regime, I believe they are secondary in nature. I think the primary adversary is hate. There is a certain section, perhaps a sizeable section of the voting public who hates BN and has no real interest in questioning the ideological foundations or lack thereof of their preferred political alliance, except as a vehicle to replace BN on the Putrajaya throne. Ironically it is RPK that brought to boil this hate with his shit-stirring posts in his messianic heyday. By slaying Malay sacred cows and exposing in the most polemical of manner the malfeasances of BN and positioning Pakatan as the white knight that would banish the BN evil from the land, he set up the playing board that he finds so frustrating now.

As Helen Ang (left), the bête noire of most DAP supporters, points out in her various contrarian posts (which is a good thing), Pakatan supporters have no problem pointing out the 'hate' spewing forth from BN, but have no qualms about engaging in hate of their own. Indeed cruise the comments section of Malaysiakini and you would be surprised (or maybe you won't be) of the hateful speech which passes most often without notice since it's either directed at BN or at ideas that don't sit comfortably with Pakatan supporters.

Her 'Haram sokong DAP not mirror image of ABU, meh?' and 'Kafir rating downgraded' posts are in my opinion problematic (seeing as how I am partisan in nature) but nonetheless illuminating on the hypocritical nature of oppositional politics but also for old timers like me with more than a passing familiarity with opposition parties before their revamped image, extremely perceptive.
Seething resentment

Before there was 'PAS for all', I used to hang out with the "bad old" PAS boys who had no problem calling for the fall of the "maha firaun" and his despicable silencing of opponents using the ISA and his regime's systemic corruption, but had no problem imposing Islam regardless of the objections of the non-Muslims. These same loyal (sic) Muslims are part of the 'new' PAS, alternating between seething resentment at being accused of being pro-BN lackeys if they voice their consent for hudud or any other Islamic preoccupations and rabid obsession of ejecting Umno by any means necessary even if it means having an undeclared ceasefire with the heathens until the time is ripe for a religious revival.

Ang's Pakatan baiting 'Logo Hari Merdeka Pakatan ada elemen-elemen Kristian' post was a much needed master class in Internet trolling if only because it brought out the vicious undercurrents of Pakatan (DAP specifically) hate mongers who view any Chinese not supportive of the aims of DAP (or Pakatan) as self-loathing cretins - the usual murder fantasies were spewed her way - and the popular canard that only non-Umno Malay/Muslims were acceptable in this new Malaysia. Indeed any Malay 'intellectual' who engages in public self-flagellation all the while partaking in broadsides against Umno is welcomed as an enlightened Malay but woe to the Malay who points out the fact that the so-called systemic racism goes hand in hand with the general racism that afflicts this country or makes a defence of Umno ideology, which is not far off from Pakatan's own dogma except without the decades of abuse. This last part is an important point, which would explain the 'faith" aspect in RPK's argument.

This is why we have the "why can't they get on with the programme" attitude when it comes to status quo agitators like Hindraf. This is why these groups are demonised by the zealots secure in their multiracial/cultural camouflage but displaying no real commitment to the ideal. Of course, there will always be those who self-righteously shout down those who draw attention to this fact as having done nothing for 55 years (how absurd), but don't seem to have a problem with the inmates running the asylum in their new found role as liberators. Frogs not only leap, they breed. Umno, of course, has already proven that it is incompetent in these power/perception games. So long being used to locking up those who disagree with them and relying solely on their propaganda tools has left them unable to form a coherent strategy of dealing with Pakatan and the wild west frontier of the new media. "Blunder after blunder and still standing by dodgy means" should be their Merdeka Day slogan.

So, in my opinion RPK has got it somewhat wrong. I think both our arguments paint a bleak picture of the political landscape of Malaysia. Each side is peddling a different thing, playing on our sentiments. Umno is peddling fear, while Pakatan hope. There are many who would blame Umno for this, and rightly a large portion of the blame should go to them, but this piece really isn't about Umno or BN. And this may be the reason why many would find it unpalatable. Malaysiakini


Banjir Kilat Di Ibu Kota, Kereta Ditenggelami Air

Posted: 21 Aug 2012 09:44 PM PDT


Hujan lebat lebih dua jam di ibu negara petang semalam menyebabkan beberapa kawasan dilanda banjir kilat dan berlaku kesesakan lalu lintas, selain beberapa kenderaan ditenggelami banjir. - Foto Abdullah Yusof/BH

Hujan lebat lebih dua jam di ibu negara petang semalam menyebabkan beberapa kawasan dilanda banjir kilat dan berlaku kesesakan lalu lintas, selain beberapa kenderaan ditenggelami banjir.

Antara kawasan lain dilanda banjir ialah Segambut, Taman Kolam Air dan Kampung Kasipillay di Sentul serta Jalan Tun Razak, Jalan Ipoh dan Jalan Sultan Ismail, di ibu negara.

Banjir kilat di Segambut turut menyebabkan menjejaskan sambutan Aidilfitri penduduk di beberapa kampung di situ apabila rumah mereka digenangi air.

Hujan lebat yang bermula jam 3 hingga 5 petang itu, bagaimanapun tidak menerima sebarang laporan kecederaan atau kemalangan jiwa dan keadaan kembali pulih kira-kira jam 6 petang.KL 'panik' sekejap

KUALA LUMPUR: Beberapa jalan di sekitar ibu kota dilanda banjir kilat menyebabkan sejumlah kenderaan ditenggelami air berikutan hujan lebat petang semalam.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Khirudin Drahman berkata, Pusat Gerakan Operasi (PGO) bomba dan penyelamat menerima panggilan mengenai kejadian banjir daripada orang awam sekitar jam 4 petang, semalam.

"Beberapa jentera bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Sri Hartamas, Sentul, Jinjang dan Chow Kit dikejarkan ke lokasi banjir kilat," katanya ketika dihubungi semalam.

Menurutnya, antara kawasan dinaiki air ialah berhampiran Stesen Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) Segambut, Kampung Lekuk Kelapa Segambut, Masjid Ubaidiah Segambut, Kampung Kasipillay dan Taman Kolam Air Sentul.

Harian Metro turut difahamkan, lokasi lain yang turut dilanda banjir kilat ialah Jalan Tun Razak, Jalan Rahmat off Jalan Ipoh dan Mutiara Damansara, Petaling Jaya.

Bagaimanapun, air di semua lokasi itu surut beberapa jam kemudian dan tiada mangsa dipindahkan. Sementara itu, jurucakap Bilik Gerakan Jabatan Penguatkuasaan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) ketika dihubungi memaklumkan pihaknya juga ada menerima panggilan banjir membabitkan Kampung Ladang Segambut dan Masjid Wilayah, Jalan Duta.

Bagaimanapun, lalu lintas terkawal dan hanya beberapa kenderaan mengalami kerosakan diberi bantuan.
-hmTime Flies When You're Having Fun

Posted: 21 Aug 2012 08:19 PM PDT

Where did the past 4 days go? It was a nice long Aidilfitri break for us over here and for the life of me, I can't believe it went by so fast! One minute, the holidays just started and the next thing I know, I'm getting ready for work again. Holidays must have a secret auto fast forward switch that I'm unaware of hidden somewhere.


The worst thing coming back after a long break is to discover half the electricity supply to the office is not working leaving us able to only switch some things on. Unfortunately the air-conditioning in my room is one of the not working things and the technician can only drop by late evening to fix the problem. Looks like it's going to be a hot day for me today.

Well, at least the power for computer and the internet still works. That must at least count for something. Maybe I'll take the time given to set up my speakers in the office using this new behringer amplifiers I found lying around the office. Some music might liven up the place.


With Za in Canada!

Posted: 21 Aug 2012 07:31 PM PDTHad a good time with my daughter and her family, especially Za!  Here are some pictures taken at Fernshawe Pioneer Village I would like to share!


The Opposition's plagiarism

Posted: 21 Aug 2012 06:08 PM PDT

A-ah..!

The 'warlord' drops another bombshell on the Opposition. Over the past few months, former PM Tun Dr Mahathir Mohamad has been consistent and very sharp in steamrolling Pakatan Rakyat.

Bersih, PAS, DAP and other key local issues.

And this time, he says the Opposition slogan was just a plagiarism of US President Barack Obama's campaign propaganda.

Excerpts:

"Now the opposition in Malaysia have copied Obama and is promising change. Give them a chance they say. The BN has ruled this country for 55 years. It is time to change. They will change this into a welfare state. Everything will be free. No fees for education. No tolls. Large subsidy for petrol. 20% royalty to oil producing states etc.etc. The Socialist and Communist have tried this welfare state idea. They failed. Malaysia has no ideology. But the reality is that the Government needs money in order to develop the country and to subsidise living cost for the people. But when Government foregoes taxes, tolls and fees, it will have less money. But it will have to spend more on running an maintaining utilities, expressways, schools, operational and development cost, pension etc"
I believe its normal to copy a great and outstanding idea but when it comes to logic and sense, some of it will not apply... not in Malaysia!


No comments: