Friday, September 14, 2012

bila dah malas..gitew lah gamaknya

bila dah malas..gitew lah gamaknya


bila dah malas..gitew lah gamaknya

Posted: 14 Sep 2012 08:53 AM PDT

mengapakah, adakah...mengapakah..itukah...

ni bukan bersawang lagi...tapi dah berkurun x hapdate...menyampah..meluat..penat..malas...semua ada bila jenguk blog...sejak sejak tikar sembahyang menjadi teman baik akak ni...malas nak gosip2 halilintar kat sini...

akak ni bukan macam hotmama tu..terkentut 3 kali sehari pun nak tulis dalam blog...kannn

tapi ade je petir2 yang duk menghanjeng akak bila nak hapdate...apa je akak post kat fb ade je tanya..." bila nak hupdate"...malas gamaknya...

sejak menjangkau usia emas 916 ni...berat je nak menaip....tapi kalau duk menaip kat TAGGED  tu rajin lah pulak yer....walau pun akak ni bukan seleburti terkenal tp ade je yang suka ngan cerita2 akak kat sini...

ingat lagi cerita hit akak bila akak menggayakan fesyen tudung dulu...wahhhh hit blog akak mengalahkan hit laman web imam muda gitew...tapi sejak lepas tu terus malas...


ala ala ayunya ko senduk...sesuai di buat menantu...

eh sapa ni...hazabnya ko nokkkkk

ramai je yang tunggu akak maki kan jiran tetangga or orang sekeliling akak kan..korang suka tengok aku dapat dosa kan...saje je ajak akak terjun dalam neraka jahanam kan...tapi kalau akak post cerita suci ala2 ustazah pilihan ramai lak yang feeling kata akak ni pura2 alim kan...ape pun senduk is senduk..ade aku kesah...

kalau sombong lebih2 kang...terbakar lak cam rumah belakang umah akak kan...opssss...sapa suruh sombong lagi..kan dah terbakar rumah ko...nasib baik x rentung ko kan..kalau tak leh aku buatkan nasik kerabu makan ngan daging bakar....matilah carut jiran blakang rumah sebab rumah dia terbakar...harap2 anak dia x baca lah blog ni...caboottt....

nak maki jiran lagi kang mau anak dia baca blog akak ni...bukan jiran je baca ..sedara akak yang duduk kan johor nun disana pun bukak blog akak..ko mampu..mentang2 lah kat kg akak kat johor ko tu ada public wifi free...tekan tekan trus bukak blog kak senduk...orang kampung sekarang dah ada wifi percuma...

makin ramai lah yang dulu buta bangang IT trus celik...makanya pakcik2 atas 40an trus tau search PORNTUBE n REDTUBE... matilah....makcik2 tua yang sedetik lagi nak meninggal pun leh sempat update status FB..." uollsss ...mak rasa nak kojol jap lagi...sapa suka sila tekan like yer"....kannnn

                                                    weiii redtube le bukan tudung merah....

makcik saya nak tanya ni..sehari berapa kali makcik update status FB?..." setiap 15 saat... katang tu sebelah pegang pisau noreh sebelah update facebook...sekarang ni makcik dah ada 10000000 freing..ko ada?"

x gitew senah....sejak2 zaman IT ni ramai je yang dah pandai guna internet..lagi2 FB...maka ramailah makcik pakcik kat felda air Tawar 5 tu duk update FB setiap 5 saat..." wow letih..lepas menoreh..."...trus 100 like...

tapi akau ni yang internet ada kat tangan hari2 malas nak hupdate blog kan...gitewww...ape pun kalau rajin update....kalau x diam sajork....

ok lah uolllsss thats all for now...jaga jaga ada orang yang merhati...awas lo....
..


Kerajaan UMNO BN Sudah Gila, Mahu Terus Bina Menara Warisan

Posted: 14 Sep 2012 10:02 AM PDT

Pembinaan Menara Warisan Merdeka oleh Kerajaan Pusat bakal mengundang nasib serupa sebagaimana projek National Feedlot Corporation (NFC), LRT dan Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), dan lain-lain projek yang didapati berlaku penyelewengan oleh pimpinan Umno BN.

Ketua Wanita KEADILAN, Zuraida Kamaruddin menggesa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak membentangkan laporan penuh berhubung peningkatan kos berikutan ketinggian menara itu kini ditambah kepada 600 meter berbanding 509 meter ketinggian asal pada permulaan projek ini.

"Kalau dulu kos menara ini RM5 bilion, bermakna kalau ditambah lagi (ketinggiannya), sudah tentu kos tersebut akan meningkat naik dan Najib perlu dedahkan perkara ini.

"Projek bangunan ini pernah dibawa ke sidang Parlimen, kemudian ia disenyapkan dan tiada susulan dibuat selepas itu. Tapi malangnya apa yang berlaku sekarang, malah peningkatan kos juga tidak diumumkan, " katanya ketika dihubungi.

Projek untuk kayakan kroni

Zuraida tidak menolak bangunan pencakar langit tersebut antara projek gajah putih Umno bertujuan mengkayakan kroni mereka.

"Ini yang menimbulkan keraguan, melihatkan spekulasi yang berlaku sekarang, pastinya ada penyelewengan.

"Projek itu pasti kroni mereka akan bolot, kosnya tentu berlipat kali ganda. Kenapa perlu bina bangunan yang begitu mahal?" soal Ahli Parlimen Ampang itu lagi.

Sebagai pemimpin, kata Zuraida, beliau tidak mahu Menara Warisan dijadikan 'bank' untuk Umno mengaut keuntungan dari hasil rakyat.

"Umno tidak pernah takut untuk habiskan duit rakyat, mereka tak pernah ambil iktibar apa yang berlaku dalam projek NFC, LRT, KTMB dan lain-lain lagi.

"Umno perlu sedar bahawa rakyat sedang memerhatikan anda. Jalan bagi menyelesaikan sikap boros Umno ini pastinya ketika Pilihan Raya Umum ke-13 nanti," katanya.

Projek di bawah pengurusan syarikat berkaitan pelaburan kerajaan, Permodalan Nasional Berhad (PNB) itu mengesahkan, penambahan ketinggian bangunan itu yang memungkinkannya menjadi bangunan ketiga tertinggi di dunia dengan kos RM5 bilion diumumkan Najib dalam Belanjawan 2010.

Pengumuman itu mencetuskan tentangan, namun Najib tegas mempertahankan kononnya projek itu bukan pembaziran dan mempunyai kesan 'baik' ke atas ekonomi.

Dalam pada itu, Aktivis Warisan Negara, Teoh Chee Keong mendakwa, Menara Warisan akan ditambah daripada 102 kepada 120 tingkat.

Dengan ketinggian 600 meter, Menara Warisan hanya ketinggalan di belakang Burj Khalifa UAE (828 meter) dan Royal Clock Tower Hotel (601 meter) di Arab Saudi.

Ia juga bakal melangkaui ketinggian 501 meter Taipei 101 – pencakar langit tertinggi antara 2004 sehingga 2010.

Projek yang dibina bersebelahan Stadium Merdeka dan Stadium Negara dan dijangka siap pada 2015 itu bakal melebihi bangunan tertinggi negara sekarang iaitu Menara Berkembar Petronas setinggi 88 tingkat.


Rakyat bantah

Tinjauan Merdeka Center dalam kaji selidiknya terhadap pendapat pengundi Semenanjung Malaysia bagi suku keempat tahun 2010 mendapati, hampir 2/3 rakyat Malaysia membantah pembinaan bangunan itu.

Kaji selidik itu merangkumi 1,005 orang yang merupakan pengundi berdaftar berusia 21 tahun ke atas di Semenanjung Malaysia, menyaksikan 65 peratus responden membantah cadangan tersebut.

Masyarakat Cina adalah yang paling ramai membantah pembinaan menara tersebut (65 peratus) diikuti dengan Melayu (60 peratus) dan India (58 peratus). -KD


WEEKEND VIEW: New ID For Disabled - Step In Right Direction

Posted: 14 Sep 2012 09:00 AM PDT

<!--[if gte mso 9]>

Normal
0




false
false
false

EN-MY
X-NONE
X-NONE













MicrosoftInternetExplorer4













<![endif]--><!--[if gte mso 9]>


My Birth Story : The Arrival of Annakate

Posted: 14 Sep 2012 06:16 AM PDT

I remembered clearly how miserable I was in the morning of September the 6th, knowing that I had another weekly visit with my ObGyn that same afternoon. I was dreadfully complaining why Annakate was still in me after being over 40 weeks of pregnancy. After the ObGyn visit, I was rather anxious to find out that I had progressed to 3-4cm of cervix dilation and 75% effaced. She also estimated that baby to be over 8lbs. Holy crap! 8 lbs? How am I going to push out such a big baby?

To my surprise, the cervical check did stimulate some pink discharge and I googled all night on how fast labor can progress since I was already 3-4cm dilated. My hubby kept comforting me that labor would come any minute now even though it is not uncommon to experience the discharge after a cervical "digging". So, I went to sleep like any other night, thinking about when labor will strike.

The very next morning at 655am, I woke up wondering if I would go into labor. 5 minutes upon deep-thinking, I felt water leaking in three small gushes in a row. I jumped out of bed with joyous anxiety knowing that the time has come. The pink discharge continued and I called my mom to tell her that 'This Is It'. By 730pm, my first diarrhea-like cramp struck me in a wave of 30 seconds long but 5 minutes apart. I jumped into the hot shower to relieve myself and reminded myself to stay relaxed as tensing up will only send my muscles to pain dungeon.

I called up my ObGyn and she told me to report to the clinic office soon. So, I rushed Mike to get his breakfast and ensure everything I needed to assist my labor was packed. My constipated-diarrhea-like cramps were getting more intense by 845am and I kept sitting on the birthing ball to rock those pressure away (while waiting for Mike to get dressed up). By 9am, I screamed at Mike "WE HAVE TO GO NOW!"

Mike raced us to St Mary's Hospital which was 25 minutes away. Throughout the bumpy car ride, I breathed through those contractions and told myself I had to relax if I wanna achieve an all-natural delivery. I checked in at the Virginia Physicians For Women's clinic at 940am and by that time, I could feel the rectal pressure banging real hard. Nurses told me that I cannot push now though I feel the urge badly. Dr Draper checked me immediately and I was already 6cm dilated. I was O_o! Didn't know that dilation from 3-4cm to 6cm could go so fast on me! They put me on a wheelchair and pushed me to L&D ward which was 5 minute walk away.

That was when I updated my FB Status – "6cm and Nasty contractions. You can do it, Grace!" I know a lot of my family and friends in Malaysia were at shock that I could still update my FB status. But hey, I've got an iPhone in my hand and my parents and my brother needs to know how I am doing. What else can I do when I'm on a wheelchair? *winks*

Thank God for Birth Plans! I wrote a birth plan a few weeks ago and my ObGyn approved it. With that, I managed to grab a L&D room with a bath tub (which was the last one available on that day).

labor 01

I got into L&D around 1010am and the nurses hooked me up to the fetal monitoring for about 6 contractions, just to ensure Annakate was not going through any distress in me. By then, I was already 7cm dilated. The rectal pressure was intensified and I told the nurse, I need to get off the bed ASAP. She helped me to get into the bath tub and I soaked in for a good 40 minutes. The warm bath seriously helped to take the pressure away by half. But it was getting worse at the same time, so Mike held onto my hand and reminded me to breath through the contractions to avoid pushing.

labor 02

By 11am, I got out of the tub as the nurses needed to hook me up on fetal monitoring again. Oh, the rectal pressure was magnified and I remembered telling Mike "I felt like a big pooooop is coming!" Nurses guided me with Lamaze breathing like how to blow birthday cake candles in 5 seconds "Hee Hee Hee Hoooooo" to avoid pushing. At 1130am, I was already 8cm and this time, I got out of the bed and sat on the ball to rock away the ever magnified rectal pressure. Seriously, it felt like constipated-diarrhea cramps but magnified by a thousand times. Mike kept calming me down throughout the process and he counted with me and breathed the Hee Hee Hee Hoo with me. Oh I love my husband because of that.

labor 03

At 1230pm, I was completely dilated and they rushed Dr Draper to my L&D room. I was telling the nurse repeatedly that I really have the urge to push. She told me to wait for the doctor. When Dr Draper arrived at 1245, she gave me the green light to push. Oh boy, you have no idea how I felt when she said that, and I pushed with all my might, and my bag of water broke like someone popped the balloon. Dr Draper's scrub was all soaked. (Mike was laughing!)

labor 04

labor 07

To cut the story short, I had to push for 2.5 hours because my dear daughter was huge. Pushing for that amount of time felt like running a marathon endlessly. Praise God, I finally got her out at 3:28pm but with a third degree tear. Annakate was 8lbs 2 oz and she was super alert when I held onto her for the first time.

labor 05

From the leaking of water at home to the time of birth, it was only 8 hours in total. God is really good to me! I cannot believe I have achieved an all-natural childbirth experience that I will never forget. Monthly prenatal massages by sister in law (Kristin), rocking on the birthing ball daily during the third trimester, walking a shopping mall at least 3 times a week, swimming every alternate day during summer, and any other preparation for labor works.

labor 06

Today is a week after her birth, and I am trying to recuperate from all the pain I have gone through to shower my unconditional love for Annakate. Praise God for He is good. I am blessed. I know I am. Praise God for all the good things He has done for me.

labor 08

Note: I am observing the 30-day Chinese confinement practices with Mike preparing all the herbal soup, red dates tea and food cooked with sesame oil or ginger. Thus, I won't be able to update often. This entry took me 3 days to complete!


Jawapan Hishamuddin Seperti Galakkan Jenayah & Samseng Berterusan

Posted: 14 Sep 2012 08:32 AM PDT

Tiada jaminan keselamatan pada program pembangkang

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata, kerajaan tidak perlu menjamin keselamatan untuk program jelajah pembangkang yang terus dicemari perbuatan khianat.

"Tak payah jaminan, yang akan tentukan (penerimaan terhadap PKR) orang Johor itu sendiri," katanya kepada Malaysiakini ketika ditanya sama ada kerajaan boleh menjaminan insiden kekasaran terhadap pembangkang tidak berulang.

"Saya tengok PKR pun tahu dan boleh menilai sendiri apa yang berlaku di sana. Ini politik. Politik adalah berkaitan dengan risiko, risiko yang dicongak.

"Kalau risiko yang dicongak juga tidak jalan, maknanya tiada tempatlah dia. Orang Johor yang akan menentukan."

Bas kempen Jelajah Merdeka Rakyat PKR disimbah cat merah - buat kali ketiga - sewaktu Ibrahim mengadakan siri jelajah ke Johor tengah hari ini.

Sebelum ini, bas tersebut diserang buat kali pertama di hadapan Pasar Siti Khadijah di Kota Bharu awal bulan ini dan kemudiannya di Jasin pada minggu lalu

Beliau bagaimanapun enggan mengulas langsung berhubung kejadian di Tangkak itu.

"Itu kena tanya orang Johor sendiri," kata anggota Parlimen Sembrong itu. -mk




Ulasan GB

Sebagai seorang menteri yang menjaga hal ehwal keselamatan di dalam negara, menjadi kewajipannya untuk menjamin keselamatan rakyat tidak kira penyokong atau pembangkang.

Apabila beliau dengan secara terbuka menyatakan "tiada jaminan keselamatan pada program pembangkang" bererti beliau sudah tidak lagi layak untuk menjadi menteri kabinet Malaysia.

Malah kenyataan beliau itu seolah-olah memberikan endorsement terhadap perbuatan liar ahli-ahli UMNO dan sekutunya yang melakukan perbuatan-perbuatan khianat dan jenayah selama ini.

Dengan bersikap sedemikian, hukum kebenaran dan keadilan pasti akan menghukum Hishamuddin satu hari nanti.



Anti Islamic Movie on Prophet Muhammad (DSAI)

Posted: 14 Sep 2012 06:55 AM PDT

PRESS STATEMENT

14 SEPTEMBER 2012
ANTI ISLAMIC MOVIE ON PROPHET MUHAMMAD
 
We denounce in the strongest terms the latest anti-Islamic film denigrating the religion and Prophet Muhammad. The movie, which is the product of a scheme to hurt Muslim sensitivities and stir chaos, must be withdrawn and condemned by world leaders unequivocally.
 
A line must be drawn between sacrilege and blasphemy on the one hand and free speech or even artistic license on the other. The U.S. must hold to account the individuals responsible for producing this disgusting and despicable movie and demonstrate that free speech cannot be abused for the purposes of committing hate crimes.
 
We unequivocally condemn the senseless killing of the U.S. Ambassador to Libya and other innocent individuals and call on all Muslims who cherish freedom not to react in a rash and violent manner. It is clear that the conspirators behind this movie want to sow animosity and strife between religions and peoples. To resort to violence and destruction is to play into their hands.
 
While this shameful film is not only offensive to Muslims throughout the world but to all religions, it must not be allowed to be hijacked by extremists as an excuse to create more violence. We once again call on all community leaders throughout the world to renew efforts to boost inter religious ties, engage in greater dialogue and not to allow misunderstanding and ill will to rule over us.
 
DATO SERI ANWAR IBRAHIM
LEADER OF THE MALAYSIAN OPPOSITION


The Nurse and the Attorney

Posted: 14 Sep 2012 05:45 AM PDT

A big shot attorney had to spend a couple of days in the hospital. He was a royal pain to the nurses because he bossed them around just like he did his staff. None of the hospital
staff wanted to have anything to do with him.

The head nurse was the only one who could stand up to him.

She came into his room and announced, "I have to take your temperature."

After complaining for several minutes, he finally settled down, crossed his arms and opened his mouth.

"No, I'm sorry," the nurse stated, "but for this reading, I can't use an oral thermometer." This started another round of complaining but eventually he rolled over and bared his behind.

After feeling the nurse insert the thermometer, he heard her announce, "I have to get something. Now you stay JUST LIKE THAT until I get back!"

She left the door to his room open on her way out. He cursed under his breath as he heard people walking past his door, laughing.....

After about 20 minutes, the man's doctor came into the room.

"What's going on here?" asked the doctor.

Angrily, the man answered, "What's the matter, Doc? Haven't you ever seen someone having their temperature taken?"

After a pause, the doctor confessed..... "Not with a Daffodil!!!"

*Posted fr laughs with no intention to offend anyone!

Thanks to reader SKT who sent me this joke. Keep smiling and in all situations be nice to everyone, or at least try to be nice :-).

Cheers!


DETA – Dulux Emerging Talent Award @ KBU College

Posted: 14 Sep 2012 04:35 AM PDT

DETA – Dulux Emerging Talent Award 2012 @ KBU College – Only 4 person from my class, another 6 from the degree's class and 5 of my senior went to the Dulux Emerging Talent Award on last Saturday. It was supposed to be more than that, in fact my lecturer invited everyone to go but all of them were lazy and has no passion of it. I told myself, since it's my final year in Taylor's University, so why not? Just go for fun, get some inspiration, experience, foster friendship and play.

Funny that the lecturer actually booked 2 bus but ended only 10 boarded the bus. Haha. So sad for them.

DETA - Dulux Emerging Talent Award @ KBU College

DETA - Dulux Emerging Talent Award @ KBU College

It was a competition for interior design student held at KBU College and 3 winners get to go to Amsterdam and some other part of Europe for free! Cool right? But it's not for me as I am not that good, yet. HAHA. There's more than 10 school participated in this little competition and it's pretty happenings at there.

So basically, the competition was about designing a space concept for different type of space – Restaurant, Office, Gallery. Each of us were divided into 3 different team and each team get their own type of space. I've got office design. We were given a paper box and some paint colour as well as some recycling material, then we have to produce a conceptual design through all the material.

DETA - Dulux Emerging Talent Award @ KBU College

DETA - Dulux Emerging Talent Award @ KBU College

Well, I kinda suck at it, blur at first then came up with a childish stuff in the end. Admit that I was blur and stucked. Haha. However, looking at other's creative work, it gives me an energy to search for creativity and study on creativity. Yeah! My school has a few person got into final, but then didn't make it for the grand prize.

DETA - Dulux Emerging Talent Award @ KBU College

The college has notice board for Club and Society. It feels so 'high school' to me! =D

 

DETA - Dulux Emerging Talent Award @ KBU College

Me, Henry, Connie and Wei Shi.

DETA - Dulux Emerging Talent Award @ KBU College

Hanan, Aida, Rasyid and Me! =D

Anyway, it was a fun day, realised that I am not creative, got free food, know my friend from other class more and I told myself to strive hard to look for creativity.


A Myanmar Muslim who went to Sittway for humanitarian assistance together with Malaysia group was attacked by Buddhist Rakhines

Posted: 14 Sep 2012 05:04 AM PDT

A Myanmar Muslim who went to Sittway for humanitarian assistance together with Malaysia group was attacked by Rakhine.

Malaysian Relief Agency (MRA) members meeting with Sittwe Buddhist monks. The one with the yellow shirt is Mr. (Ko) Shine.

One of our colleagues from Yangon went to Sittway, Rakhine state together with Malaysian organization (MRA) few days ago. He and the other four (two Singaporean and two Malay) visited both side camps in Sittway; Rakhine Buddhists and the Muslims. Actually, our colleague arranged t
he trip by the agreement with Rakhine Nationalities Development Party (RNDP). A member of RNDP also followed together with them.

According to the information to me from Yangon, the Myanmar Muslim, Mr. Shine was attacked while he was standing in front of the central market after they bought different materials and goods for the refugees both Rakhine and Muslims. Two Rakhine men (an old Rakhine man was included) vigorously attacked him and about 500 Rakhine also surrounded him. Some Rakhine took him to a shop and he was beaten. Another one tried to beat him with a hammer on his head. He mentioned that he went for humanitarian assistance together with Malay group. But Rakhine said he must be beaten to death because he went there together with Kalar group.

He was stabbed by a Rakhine but he protected himself with a small bag. While a police tried to take him by motor bike, another Rakhine hacked him with a long knife but he protected again with his bag. Finally, another Rakhine beat him with the hammer on his head. He was wounded.

He was hospitalized and taken to the police station as well. He will come back today on 14th September to Yangon by flight together with Malay group.
The information was sent directly to me after mid night. He was attacked on 13th Sept.

In our observation long time, Rakhine are favored in Myanmar by other ethnic groups that they are doing good things. And international community is also afraid to use hard words to Rakhine nationalists.
There are also such attacks on the Muslims until now in some places. But on the surface, the Rakhine state government, and RNDP members point at the good things.

If the Muslims involve in such violence, they will be quickly taken action. Today, Rakhine are threatening the security of the Muslims inside Myanmar. On the other side, some people are hiding the flaws created by Rakhine.

Some people are supporting Rakhine nationalists on saying the Muslims are foreigners/Bengalis without any consideration. In fact, some Muslims are indigenous and some are citizens of Myanmar (Burma) according to Burmese immigration law.

Especially, some Buddhists monks, ethnic and religious nationalists from Myanmar ignored long time human rights violation on indigenous Rakhine Muslims, Caman Muslims and citizens, other Muslims.

It is surprising to me that some of our colleagues and friends never contact with us since the anti-Muslim violence was started and only believing on Rakhine nationalists.

Some do not even believe that if I say 'our home was destroyed by Rakhine ethnic nationalists and my family got into trouble.'

Whatever Rakhine nationalists say, everything is right.

I myself do not care about any religion and race but I am standing on the right side only with justice for all human beings.

The news in Burmese/Myanmar. from MMSY

Malaysian Relief Agency (MRA) အဖြဲ႕သားမ်ား စစ္ေတြျမိဳ႕မွာ သံဃာေတာ္မ်ားႏွင့္ ေတြ႔ဆံုစဥ္
အက်ၤီ အဝါေရာင္ ဝတ္ဆင္ထားသူမွာ အၾကမ္းဘက္တိုက္ခိုက္ခံရေသာ ကိုရိႈင္းျဖစ္ပါသည္။

" က်ေနာ္တို႔ရဲ႕ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ တစ္ေယာက္ျဖစ္ျပီး ျမန္မာ မြတ္စလင္ တစ္ဦးလည္းျဖစ္တဲ႔    ကိုရႈိင္း ဟာ ရခိုင္ျပည္နယ္ စစ္ေတြျမိဳ႕သို႔ လူသားခ်င္းဆိုင္ရာ အကူအညီမ်ားေပးရန္ အတြက္ မေလးရွား NGO အဖဲြ႔ တစ္ခုျဖစ္ေသာ (MRA) ႏွင္႔ အတူ ရက္အနည္းငယ္ အရင္က ေရာက္ရွိသြားခဲ႔ပါတယ္။ စင္ကာပူ ႏုိင္ငံသား ႏွစ္ဦး ႏွင္႔ မေလးရွားႏိုင္ငံသား ႏွစ္ဦး ပါ၀င္ေသာ သူတို႔ အဖဲြ႔သည္ စစ္ေတြျမိဳ႕  ရွိ  မြတ္စလင္ ႏွင္႔ ဗုဒၶဘာသာ ႏွစ္ဘက္စလံုး၏ ဒုကၡသည္ စခန္းမ်ားသို႔ အကူအညီေပးရန္ သြားေရာက္ခဲ့ ၾကပါသည္။ အမွန္တကယ္အားျဖင္႔ က်ေနာ္တို႔ရဲ့ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ မ်ားအေနျဖင္႔ ရခိုင္တိုင္းရင္းသားတိုးတက္ေရးပါတီ (RNDP) ႏွင္႔ ကနဦး သေဘာတူညီခ်က္ ရယူကာ ဤ အကူအညီ ေပးေရး ခရီးစဥ္ ကို သြားေရာက္ခဲ႔ၾကျခင္းျဖစ္ပါသည္။ ရခိုင္တိုင္းရင္းသားတိုးတက္ေရးပါတီ (RNDP) မွ အဖဲြ႔ ၀င္မ်ားလည္း သူတို႔ အဖဲြ႔ ႏွင္႔ အတူတကြ လိုက္ပါခဲ႔ ၾကပါသည္။

ရန္ကုန္မွ ရရွိေသာ ေနာက္ဆံုး သတင္းမ်ားအရ ျမန္မာ မြတ္စလင္ တစ္ဦးလည္းျဖစ္တဲ႔ ကိုရႈိင္း  ဟာ ရခိုင္ျပည္နယ္ စစ္ေတြျမိဳ႕  ျမိဳ႕ မေစ်းၾကီး ၌ မြတ္စလင္ ႏွင္႔ ဗုဒၶဘာသာဝင္  ရခိုင္ ဒုကၡသည္မ်ားကို ေပးရန္ အတြက္ အကူအညီ ပစၥည္းမ်ား၀ယ္ျပီး ရပ္ေနစဥ္ တိုက္ခိုက္ ခံရျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ ဗုဒၶဘာသာ၀င္ရခိုင္လူမ်ိိဳး ႏွစ္ဦး မွ စတင္ တိုက္ခိုက္ျခင္းျဖစ္ျပီး မ်ားမၾကာမီ ဗုဒၶဘာသာ၀င္ ရခိုင္လူမ်ိဳး အေယာက္ ၅၀၀ ေလာက္ ၀ိုင္းရံ ေရာက္ရွိလာပါတယ္။ အခ်ိဳ႕ ရခုိင္မ်ားမွ သူကို ဆိုင္တစ္ခု အတြင္း ဆဲြေခၚသြားခဲ႔ျပီး ၀ိုင္း၀န္း ရိုက္ႏွက္ခဲ႔ၾကပါတယ္။ ရခိုင္တစ္ေယာက္မွ သူ၏ေခါင္းကို တူျဖင္႔ တိုက္ခိုက္ပါတယ္။ သူအေနနဲ႔ စစ္ေတြျမိဳ႕  ရွိ  မြတ္စလင္ ႏွင္႔ ဗုဒၶဘာသာ ႏွစ္ဘက္စလံုး၏ ဒုကၡသည္ စခန္းမ်ားသို႔ လူသားခ်င္းဆိုင္ရာ အကူအညီမ်ားေပးရန္ မေလးရွား NGO အဖဲြ႕   ႏွင္႔ အတူ လာေရာက္ခဲ့ ျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း ၾကိဳးစား ေျဖရွင္းေျပာျပေသာ္လည္း ရခိုင္ အၾကမ္းဖက္သမား မ်ားမွ သူကို ေသေအာင္ ရိုက္ႏွက္ရမည္ဟု ေအာ္ဟစ္ေနျပီး ၊ သူအေနျဖင္႔ မေလးကုလား အဖဲြ႔ မ်ားႏွင္႔ အတူတကြ သြားေရာက္ ခဲ႔ျခင္းျဖစ္ေသာေၾကာင္႔ ေသေအာင္ ရိုက္သတ္သင္႔ေၾကာင္းေအာ္ေျပာေနၾကပါတယ္။

သူကိုရခိုင္တစ္ေယာက္က ဓားနဲ႕ထိုးလိုက္စဥ္မွာ သူ႔ မွာပါလာတဲ့အထုပ္(အိတ္ကေလး)နဲ႔ ကာကြယ္လိုက္  ႏိုင္ခဲ့ပါတယ္။  အဲဒီအခ်ိန္မွာပဲ ရဲတစ္ဦးကဆိုင္ကယ္နဲ႔  ကို႐ိႈင္းကိုကယ္ဖို႕ၾကိဳးစားပါတယ္။ ဒီလိုရဲကကယ္ဖို႕ၾကိဳးစားေနခ်ိန္မွာ ရခိုင္ေနာက္တစ္ဦးက ဓားရွည္နဲ႔  လွ်က္တစ္ျပက္ ဝင္ပိုင္းတာကို ကို႐ိႈင္းကအိတ္ ႏွင္႔  ထပ္မံကာလိုက္ပါတယ္။  ေနာက္ဆုံးမွာေတာ့ ရခိုင္ေနာက္တစ္ေယာက္က တူနဲ႕ဝင္ထုလို႔  ကို႐ိႈင္းေခါင္းမွာဒဏ္ရာရသြားပါတယ္။  အဲဒီေနာက္ေတာ့ သူ႕ကိုရဲေတြကေဆးရုံပို႕လိုက္ၾကျပီး အဲဒီကမွတဆင့္ရဲစခန္းကို ပို႕လိုက္တယ္။

ကို႐ိႈင္းကို မေလးNGOအဖြဲ႕နဲ  အတူစက္တင္ဘာ၁၄ရက္ေန႔ မွာ ေလယာဥ္နဲ႕ရန္ကုန္ကိုပို႕ေဆာင္ၾကပါလိမ့္မယ္။  ဒီသတင္းကို ကို႐ိႈင္း အတိုက္ခိုက္ခံရတဲ႔  စက္တင္ဘာ၁၃ရက္မွာ ေပးပို႕တာျဖစ္ပါတယ္။

အခုလို လူမ်ိဳးေရးမုန္းတီးသူ  အၾကမ္းဖက္သမားရခိုင္မ်ားကို  ဗမာအပါအဝင္တျခားတိုင္းရင္းသားမ်ားကလဲ  မ်ိဳးခ်စ္စိတ္ဓာတ္ထက္သန္သူမ်ားအျဖစ္ ခ်ီးမြမ္းေထာ္မနာျပဳေနခဲ့တာ ၾကာပါျပီ။  ႏိုင္ငံတကာအဖြဲ႕အစည္းမ်ားကလဲ လူမ်ိဳးေရးမုန္းတီးသူအၾကမ္းဖက္သမားရခိုင္မ်ားကို ျပင္းျပင္းထန္ထန္ကန္႕ကြက္ဖို႕ တြန္႕ဆုတ္ေနခဲ့ပါတယ္။ အခုအခ်ိန္အထိဒီလိုတိုက္ခိုက္မႈမ်ိဳးကိုေနရာအခ်ိဳ႕မွာ မၾကာခဏၾကဳံေတြ.ေနရေပမဲ့ အေပၚယံမ်က္ႏွာစာမွာေတာ့ ရခိုင္တိုင္းရင္းသားတိုးတက္ေရးပါတီ (RNDP) နဲ႔ ျပည္နယ္အစိုးရကေတာ့ မရွိမဲ့ရွိမဲ့ ေကာင္းကြက္ကေလးေတြကိုပဲ လက္ညိဳးထိုးျပေနၾကပါတယ္။

ဒီအၾကမ္းဖက္မႈမွာ ပါဝင္ခဲ့သူေတြသာ မြတ္စလင္မ္ေတြ ျဖစ္ခဲ့မယ္ဆိုရင္ သူတို႔အေနနဲ႔ အေရးယူမႈကို ခ်က္ခ်င္းလွ်င္လွ်င္ျမန္ျမန္ ေဆာင္ရြက္ၾကပါလိမ့္မယ္။ ဒီကေန႔ ရခိုင္ေတြဟာ ျမန္မာႏိုင္ငံအတြင္း မီွတင္းေနထိုင္ၾကတဲ့ မြတ္စလင္ေတြရဲ႕ လံုၿခံဳေရးကို အထူးၿခိမ္းေျခာက္ ေနပါတယ္။  တစ္ခ်ဳိ႕လူေတြဟာ  ဘာမွေျခေျချမစ္ျမစ္ သိရွိေလ့လာျခင္း မရွိဘဲ ျမန္မာနိုင္ငံက  မြတ္စလင္မ္ေတြဟာ ဘဂၤလီေတြ၊ ႏိုင္ငံျခားသားေတြျဖစ္တယ္ဆိုျပိး   ရခိုင္အမ်ဳိးသားေရးဝါဒီေတြကို ေထာက္ခံေျပာဆိုေနၾကပါတယ္ တကယ္တန္းေျပာရရင္ ျမန္မာမြတ္စလင္မ္ အမ်ားစုဟာ ေဒသခံေတြ ျဖစ္ၾကၿပီး အခ်ိဳ႕ဟာ ဆိုရင္လည္း လူဝင္မႈႀကီးၾကပ္ေရးဥပေဒအရ ႏိုင္ငံသားေတြသာ ျဖစ္ပါတယ္။

အထူးသျဖင့္ ဗုဒၶဘာသာဘုန္းေတာ္ႀကီးအခ်ဳိ႕၊ တိုင္းရင္းသားအခ်ဳိ႕နဲ႔ ဘာသားေရးအစြန္းေရာက္သမား အခ်ဳိ႕တို႔က ရခိုင္မြတ္စလင္ေတြ၊ ကမန္မြတ္စလင္ေတြနဲ႔ အျခားႏိုင္ငံသား မြတ္စလင္ေတြအေပၚမွာ လူ႔အခြင့္အေရး ခ်ဳိးေဖာက္အၾကမ္းဖက္ေနမႈကို ကာလရွည္ၾကာစြာကပဲ ဥပကၡာ ျပဳထားခဲ့ၾကပါတယ္။

ဒီ မြတ္စလင္မ္ ဆန္႔က်င္ေရးအၾကမ္းဖက္မႈေတြ စတင္ခ်ိန္ကစလို႔ က်ေနာ့္ရဲ႕ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္တစ္ခ်ဳိ႕နဲ႔ သူငယ္ခ်င္းအခ်ဳိ႕က က်ေနာ့္ကို အဆက္အသြယ္ မလုပ္ၾကေတာ့ဘဲ ရခိုင္အမ်ဳိးသားေရး အစြန္းေရာက္သူေတြရဲ႕ စကားကိုပဲ ယံုၾကည္ေနၾကေတာ့တာဟာ က်ေနာ္ေတာ္ေတာ္ အံ့အားသင့္ခဲ့ရပါတယ္။ က်ေနာတို႔အိမ္ကို ရခိုင္အမ်ဳိးသားေရး အစြန္းေရာက္ေတြရဲ႕ ဖ်က္စီးျခင္းခံခဲ့ရၿပီး က်ေနာ့္မိသားစုဟာ ဒုကၡအတြင္း က်ေရာက္ေနတယ္လို႔ ေျပာျပတာကိုလည္း လံုးဝမယံုၾကပါဘူး။ ရခိုင္အမ်ဳိးသားေရး အစြန္းေရာက္ဝါဒီေတြ ေျပာသမွ်သာ အမွန္ျဖစ္တယ္လို႔ ယံုၾကည္ေနၾကပါတယ္။

က်ေနာ့္ရဲ႕႔ခံယူခ်က္ကေတာ့ ဘယ္ဘာသာဝင္၊ ဘာလူမ်ဳိးပဲ ျဖစ္ေနပါေစ၊ တရားမွ်တတဲ့ လူ႔အခြင့္အေရး ရရွိဖို႔အတြက္ မွန္ကန္တဲ့ဘက္က ခိုင္ခိုင္မာမာ ရပ္တည္ေပးမွာပါ။

(အၾကမ္းဘက္တုိက္ခိုက္ခံရသူ ကိုရိႈင္းမင္း ရဲ႕ လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဘက္ မိတ္ေဆြ တစ္ဦးရဲ႕ FB စာမ်က္ႏွာမွ ေဖာ္ျပခ်က္ကို ဘာသာျပန္ ေဖာ္ျပျခင္းျဖစ္ပါတယ္။)



Hairie Othman Saran Zed Zaidi Tidak Terikut Budaya Fitnah Umno

Posted: 14 Sep 2012 06:22 AM PDT

Shah Alam, 14 Sept: Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) Zed Zaidi diingatkan agar tidak terikut dengan budaya politik fitnah yang dibawa oleh Umno-BN sehingga sanggup memfitnah rakan seni.

Ingatan tersebut dibuat oleh pelakon terkenal, Hairie Othman ketika mengulas dakwaan yang dilemparkan oleh Zed seperti yang dilaporkan portal, 'mStar On Line hari ini.

Dalam laporan tersebut, Zed mendakwa terdapat artis yang dibayar puluhan ribu ringgit oleh sebuah parti bagi memburukkan kerajaan.

Zed juga dilaporkan berkata golongan artis di negara ini tidak akan melakukan sesuatu kerja dengan sukarela sebaliknya melaksanakan sesuatu apabila terdapat imbuhan disebaliknya.

Menafikan kenyataan itu, Hairie menyifatkan Zed seperti 'menepuk air di dulang, terpercik ke muka sendiri' apabila kenyataan yang dikeluarkannya itu lebih merupakan gambaran sebenar dirinya dalam Seniman.

"Dia cakap macam itu sebab dia melihat diri dia sendiri agaknya dan dia fikir semua orang berfikiran sama macam dia.

"Kalau tidak, masakan dia mengakui, artis tidak akan membuat sesuatu dengan percuma," kata Hairie yang terkenal dengan watak 'Leftenan Adnan' kepada TVS hari ini.

Selain Hairie, kenyataan tersebut juga tidak disenangi beberapa rakan artis lain termasuk golongan artis yang menyertai Umno kerana memberi persepsi buruk terhadap keputusan mereka memilih Umno yang dikenali sebagai sebuah parti memiliki sumber kewangan besar.

Hairie juga berkata, Zed harus bersikap lebih terbuka dan lebih matang terhadap pendirian mana-mana artis untuk menyokong mana-mana parti politik yang disukai mereka.

"Kalau artis atau Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) seperti Seniman contohnya hendak menyebelahi Umno, tak apa pula, tetapi bila ada yang sokong pihak lain tak bolehkah?

"Seniman sendiri juga digunakan Umno, tetapi itu pendirian Seniman," ujarnya lagi.

Sementara itu, seorang lagi pelakon terkenal, Abby Abadi ketika dihubungi TVS berkata, tiada siapa yang boleh menidakkan rezeki yang diturunkan oleh Allah kepada sesiapa yang dikehendakiNya.

"Sedikit atau banyak atau saya tak dapat langsung, itu antara saya dengan Allah dan lebih penting lagi hanya Allah akan menilai keikhlasan saya.

"Dia tak perlu nak pertikaikan dengan pelbagai dakwaan kerana memberi persepsi buruk kepada golongan yang mahu menyampaikan agama Allah," kata Abby lagi.


Sunrise: Straits Quay, Penang

Posted: 14 Sep 2012 03:39 AM PDT

Sunrise: Straits Quay, Penang
Sunrise: Straits Quay, Penang – This is my long waited sunrise post. Was thinking to post it up earlier but have caught up with some school assignments. I actually went for this sunrise photoshoot about a month ago when I was in Penang for a short holiday.

I woke up as early as 6.30am, drove there in 10 minutes and it was just nice as the sky was clear! However, I've no idea why it was pretty warm that morning. Usually, morning is cool and fresh, but it's not on that day.

At there, I've seen people jogging at there, doing some morning walk. Seems like there's people earlier than me. Haha. Straits Quay was so quiet in the morning, not forget to mention – pretty and peaceful! Set up my tripod and then I waited! It feels good in the morning, when the air is fresh and sky is clear. Let's check out the sunrise now. =)

Sunrise: Straits Quay, Penang

Sunrise: Straits Quay, Penang

Sunrise: Straits Quay, Penang

Sunrise: Straits Quay, Penang

Sunrise: Straits Quay, Penang

Sunrise: Straits Quay, Penang

Penang is pretty isn't it?


First Time: Pubika @ Solaris Dutamas

Posted: 14 Sep 2012 03:22 AM PDT

First Time: Pubika @ Solaris Dutamas – Publika, a mixed development mall + office + residential located at Solaris Dutamas, Kuala Lumpur is a very cool place. I went there for the very first time last week for dinner and to check out that place as I've heard friends telling me that the place is cool. Yes, indeed it is.

First Time: Pubika @ Solaris Dutamas

It's a very artsy mall which houses many cool and nice cafe and restaurant. The interiors of the mall is decorated with various arts pieces that also serves as furniture. If you are a designer, sure you will like that place, touching, taking photos and enjoying the place.

First Time: Pubika @ Solaris Dutamas

First Time: Pubika @ Solaris Dutamas

First Time: Pubika @ Solaris Dutamas

First Time: Pubika @ Solaris Dutamas

Unfortunately I did not bring my DSLR with me, or else I would have busy shooting. Anyway, will go back again, eat and to see. =)


Best Dog To Represent Malaysia In Florida in December

Posted: 14 Sep 2012 02:50 AM PDT

PETPOSITIVE NEWSFLASH!

The Malaysian Animal-Assisted Therapy for the Disabled and Elderly Association or PETPOSITIVE will be at this weekend's dog show called "Eukanuba World Challenge Malaysia".

One lucky canine among several dozens will be picked at this final qualifying round to represent Malaysia at the 2012 Eukanuba World Challenge in Orlando Florida on December 15 & 16 this year. 

The


The Power of Non-Violence

Posted: 14 Sep 2012 02:37 AM PDT

Dr. Arun Gandhi, grandson of Mahatma Gandhi and founder of the M.K.Gandhi Institute for Nonviolence, in his June 9 lecture at the University of Puerto Rico, shared the following story:

________________________________

I was 16 years old and living with my parents at the institute my grandfather had founded 18 miles outside of Durban , South Africa , in the middle of the sugarplantations. We were deep
in the country and had no neighbors, so my two sisters and I would always look forward to going to town to visit friends or go to the movies.

One day, my father asked me to drive him to town for an all-day conference, and I jumped at the chance. Since I was going to town, my mother gave me a list of groceries she needed
and, since I had all day in town, my father asked me to take care of several pending chores, such as getting the car serviced.

When I dropped my father off that morning, he said, "I will meet you here at 5:00 p.m., and we will go home together."

After hurriedly completing my chores, I went straight to the nearest movie theatre. I got so engrossed in a John Wayne double-feature that I forgot the time. It was 5:30 before I remembered. By the time I ran to the garage and got the car and hurried to where my father was waiting for me, it was almost 6:00.

He anxiously asked me, "Why were you late?" I was so ashamed of telling him I was watching a John Wayne western movie that I said, "The car wasn't ready, so I had to wait," not realizing that he had already called the garage.

When he caught me in the lie, he said: "There's something wrong in the way I brought you up that didn't give you the confidence to tell me the truth. In order to figure out where I went wrong with you, I'm going to walk home 18 miles and think about it." So, dressed in his suit and dress shoes, he began to walk home in the dark on mostly unpaved, unlit roads.

I couldn't leave him, so for five-and-a-half hours I drove behind him, watching my father go through this agony for a stupid lie that I uttered. I decided then and there that I was never going to lie again.

I often think about that episode and wonder, if he had punished me the way we punish our children, whether I would have learned a lesson at all. I don't think so. I would have suffered the punishment and gone on doing the same thing. But this single non-violent action was so powerful that it is still as if it happened yesterday.

That is the power of non-violence.


*Thanks to Angela who sent me this post.


Lampu Spotlight Di Sri Pentas Terjatuh & Hempap Penyanyi!

Posted: 14 Sep 2012 03:32 AM PDT

Penyanyi Alyah, tercedera apabila sebuah lampu acara (spot light) terbalik lalu terjatuh atas belakangnya pada majlis rumah terbuka Hot FM di Sri Pentas di sini pagi Jumaat.

Beliau kemudian dikejarkan ke Hospital KPJ Damansara di sini.

Lampu yang ditempatkan di ruang legar stesen penyiaran untuk acara tersebut dikatakan telah dilanggar oleh seseorang menyebabkan ia terjatuh atas badan Alyah dan kejadian itu berlaku pada kira-kira pukul 9.30 pagi.

Tetamu berkumpul apabila sebuah ambulan datang untuk membawa penyanyi itu ke hospital bagi mendapatkan rawatan.

"Alyah berada dalam keadaan stabil kerana ia hanya kemalangan kecil tetapi bagi mengelakkan sebarang komplikasi lain pihak penganjur mengambil keputusan membawanya ke hospital.

"Alyah sebelum ini memang pernah mengalami kesakitan pada bahagian tersebut," ujarnya.

Tambah saksi itu lagi, hentakan yang dialami Alyah itu menyebabkan dia tidak mampu bertutur kerana mahu menahan sakit.

Penyanyi lagu Kisah Hati itu hadir ke majlis tersebut bersama-sama selebriti lain seperti kumpulan Forteen, Tomok dan Yuna. -hatikaca


Ways to Eliminate Herpes (HSV 2)

Posted: 14 Sep 2012 01:21 AM PDT

Many individuals relate the most risky as well as incurable disorders with HIV/AIDS. There are a variety of additional disregarded problems that are according to the health occupation 'untreatable', Numerous of these therefore called untreatable disorders have an also much more extensive influence. One of these overlooked yet extremely far-reaching conditions is Herpes (HSV2). One may live


Ways to Eliminate Herpes (HSV 2)

Posted: 14 Sep 2012 01:21 AM PDT

Many individuals relate the most unsafe and also incurable disorders with HIV/AIDS. There are a variety of additional disregarded problems that are according to the health occupation 'untreatable', Numerous of these therefore called untreatable problems have an also a lot more common influence. One of these overlooked yet massively far-reaching ailments is Herpes (HSV2). One are able to live


Ways to Remove Herpes (HSV 2)

Posted: 14 Sep 2012 01:21 AM PDT

The majority of individuals relate the most harmful as well as incurable ailments with HIV/AIDS. There are a variety of additional overlooked problems that are according to the health career 'untreatable', Several of these therefore called untreatable ailments have an also a lot more far-reaching influence. One of these overlooked however massively common illness is Herpes (HSV2). One may


Ways to Eliminate Herpes (HSV 2)

Posted: 14 Sep 2012 01:21 AM PDT

Many individuals relate the most unsafe as well as incurable ailments with HIV/AIDS. There are a variety of additional disregarded problems that are according to the health career 'untreatable', Countless of these therefore called untreatable problems have an also much more far-reaching influence. One of these disregarded yet massively extensive ailments is Herpes (HSV2). One can easily live


Ways to Eliminate Herpes (HSV 2)

Posted: 14 Sep 2012 01:20 AM PDT

A lot of individuals relate the most risky and also incurable ailments with HIV/AIDS. There are a variety of additional overlooked problems that are according to the health career 'untreatable', Numerous of these therefore called untreatable ailments have an also much more extensive effect. One of these disregarded yet extremely far-reaching illness is Herpes (HSV2). One are able to live


No comments: