Wednesday, September 12, 2012

Korupsi sudah terlalu parah ; untuk dapat Geran bantuan PM juga libat bayaran komisyen RM 200,000

Korupsi sudah terlalu parah ; untuk dapat Geran bantuan PM juga libat bayaran komisyen RM 200,000


Korupsi sudah terlalu parah ; untuk dapat Geran bantuan PM juga libat bayaran komisyen RM 200,000

Posted: 12 Sep 2012 10:39 AM PDT


Kenyataan Umum

13 September 2010


KORUPSI SUDAH MEMBARAH ; GERAN BANTUAN PERDANA MENTERI LIBAT BAYARAN 'KOMISYEN' RM200,000 KEPADA ORANG TENGAH

che'Gubard semalam 12 September 2012 telah mendapat satu set dokumen yang membuktikan bahawa bagaimana geran bantuan Perdana Menteri kepada sebuah badan kebajikan telah diselewengkan sebanyak RM200,000 yang terpaksa dibayar kepada orang tengah sebagai 'komisyen'.

Set dokumen ini mengandungi :

  • surat bertarikh 28 Mac 2012 dari Kementerian Kewangan yang memaklumkan kepada pertubuhan kebajikan tersebut mengenai peruntukan geran sebanyak RM 500,000.
  • surat jawapan persetujuan penerimaan bantuan geran dari pertubuhan tersebut kepada kementerian kewangan
  • minit mesyuarat pertubuhan tersebut yang menyebut dengan jelas nama pemimpin (antara pemimpin tertinggi Bn) yang membantu mendapatkan geran bantuan dari Perdana menteri tetapi diputuskan pembayaran 'komisyen' sebanyak 40 % dari apa yang perolehi harus dibayar ke sebuah syarikat yang ditetapkan.
  • dilampirkan juga penyata kira - kira akaun yang menyatakan dengan jelas pembayaran komisyen dibuat melalui 10 cek kepada syarikat yang dinyatakan sebelum ini.
  • beberapa dokumen juga boleh membuktikan operasi pembayaran komisyen ini diketahui oleh pihak yang menguruskan pembayaran dari pejabat Perdana Menteri itu sendiri.
  • pembayaran komisyen ini juga dalam pengetahuan pihak berkuasa.
Semua dokumen tersebut telah temui di rumah che'GuBard di N.Tebal, P.Pinang. Persoalanya dalam negara ini korupsi sudah amat teruk umpama sel barah yang merosak dalam tubuh. Untuk mendapatkan peruntukan geran bantuan kebajikan juga sudah terlibat 'komisyen' yang sangat tinggi. Berapa banyak wang rakyat hangus kerana membayar komisyen ini.

Persoalanya :
  • pertubuhan kebajikan mana yang dapat Geran Bantuan RM 500,000 dari PM ?
  • siapa pemimpin Bn yang disebut ?
  • syarikat mana dan siapa pemilik syarikat tersebut ?
Bukan sahaja pembelian kapal selam tetapi geran bantuan kebajikan juga sudah perlu bayar komisyen. Malaysia sudah terlalu parah nampaknya.Kesemua dokumen tersebut telah dibuat carian dan disahkan salinan dari dokumen asal yang betul, kini hanya memerlukan beberapa carian lagi sebelum pendedahan penuh. Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) akan membuat pendedahan kesemua dokumen yang diperolehi dalam masa tiga hari dari hari ini.


Sekian.

che'GuBard
Penyelaras SAMM Kebangsaan

eMail : chegubard@gmail.com
blog :   http://chegubard.blogspot.com
twitter : www.twitter.com/chegubard
Fan Page FB : www.facebook.com/pages/CheGuBard
Laman rasmi : www.anakmudamalaysia.com
SAMM FB : http://www.facebook.com/pages/Solidariti-Anak-Muda-Malaysia


Kenapa Pemimpin UMNO Tunjuk Tanda Simbolik Yahudi?

Posted: 12 Sep 2012 10:12 AM PDT


Knapalah pemimpin-pemimpin UMNO menunjukkan tanda simbolik Jewish Magi?

Dimana mereka belajar?

Apa perlunya menggunakan simbolik yahudi itu?

mereka melakukan perkara-perkara yang dilakukan oleh yahudi, yang sememangnya jelas memusuhi Islam?

Apakah orang Islam dibolehkan melakukan perkara-perkara yang menjadi amalan orang-orang bukan Islam? kredit: -Undi BN Bankrap Negarakredit: -teguhimansusiloPamela Choo - Kina Grannis - Without Me (cover)

Posted: 12 Sep 2012 07:28 AM PDTAirasia more expensive than MAS?

Posted: 12 Sep 2012 07:13 AM PDT

I recently flew Malaysia Airlines ("MAS") on my trip to Kuching.  It was an amazingly lovely experience.  Firstly I had to make a late booking on the flight and was pleasantly surprised to find that MAS was actually cheaper than the supposedly low cost Airasia.  How does that happen? No wonder Airasia is making big profits. 

Well I checked in online so I just had to drop my luggage an hour before flight.  I was queuing for my turn when my flight number was announced and we were told to go to another counter for dropping the bags faster. So I did and I asked the counter guy when is boarding time and he said - now. I looked at my watch and was surprised that it was 20 minutes to departure time.  Anyway, it's amazing how seamless it all was, not really having to worry about being shut out at the counter.

And I got onto the plane, it was a lovely Airbus.  The steward helped me to put up my cabin bag. And the food... oh, it was yummy.. lovely roti canai for breakfast!

Well, I now check for MAS tickets first.  The gap between MAS and Airasia prices also seems to be closing. And in many instances, AirAsia prices are more expensive than MAS.  There really should be a check on Airasia prices - why their air tickets are so expensive for a low cost with no frills.  How is it justifiable that Airasia, budget airlines can have more expensive fares than MAS a full service airlines.  Flights from KL to Kuching used to be around RM400 return for excursion fares if you stay more than 2 nights. How can Airasia prices be higher.  I also want to express appreciation for MAS in adding more flights during the last Hari Raya holidays and keeping the fares lower than Airasia. Such corporate social responsibility by MAS is in the right direction, and such generosity should really begin in our own country.  There really should be sensitivity in a family-centric country like Malaysia not to advertise crazily cheap fares to overseas destinations during festive seasons, when our own people are struggling to find affordable airtickets to fly home. 


Najib Kena Letak Jawatan Selepas PRU13

Posted: 12 Sep 2012 08:10 AM PDT

Najib tidak ada pilihan, beliau akan terpaksa meletakkan jawatan selepas PRU13 - Aspan Alias

Kerana permainan pemimpin-pemimpin besar UMNO berpecah belah ahli-ahli serta pimpinan keperingkat bawahan. Akhirnya ahli-ahli di bawah hanyalah diperguna untuk menjadi 'kuda pelejang' pimpinan yang di atas. Nampaknya seperti tenang tetapi hakikatnya pergolakan ini berlaku di antara pimpinan yang hendak terus berkuasa dan pemimpin yang sudah terkelior untuk merasa nikmat menjadi orang nombor wahid dalam UMNO. Maklum sajalah secara konvensyennya Presiden UMNO itu adalah Perdana Menteri Malaysia.

Itulah sebabnya saya selalu bercakap yang UMNO itu akan akhirnya kecundang bukan oleh kerana pihak-pihak lain tetapi oleh pemimpin-pemimpin UMNO itu sendiri. Kepada siapa yang berpengalaman lama dalam permainan ini mereka hampir kesemuanya telah tidak bergiat lagi dan tidak mengambil indah tentang parti mereka yang kian hari kian menguncup itu. Mereka yang kekal hanyalah mereka yang merasa nikmat dari parti kerana berjaya dalam meloloskan diri dalam percaturan politik yang sangat 'complicated' dalam UMNO itu.

Siapa yang menjadi korban dari permainan kotor politik oleh pemain-pemainnya ini? Yang menjadi korban ialah parti dan pemimpin-pemimpin berwibawa yang selalunya tertumpas dalam permainan politik kotor ini. Hasilnya negara ditadbir dan dikuasai oleh mereka yang hanya tahu membina kekayaan dan kepentingan keluarga mereka semata-mata dan mereka selalunya akan disokong oleh mereka yang tiada sisek politiknya. Mereka akan menjadi pemimpin untuk mendukung pimpinan yang memerlukan sokongan tanpa mengira mereka-mereka ini berguna atau sebaliknya untuk negara dan parti.

Perbuatan Mahathir yang memulakan politik memecah dan mengeksploitasi di antara pemimpin-pemimpin yang berpontensi ini lama-kelamaannya menghasilkan parti dan pimpinan yang kita lihat pada hari ini. Mereka yang mewarisi kepimpinan Mahathir ini merupakan mereka-mereka yang datang dari acuan yang sama dan siapa juga dari mereka ini menjadi pemimpin tidak akan membawa faedah kepada negara. Kesemua yang ada di dalam barisan kabinet dan pimpinan UMNO (majlis tertinggi) itu merupakan kumpulan yang sudah hilang arah dan tujuan perjuangan dan mereka hanya mementingkan wang ringgit yang merupakan matlamat utama mereka.

Oleh itu permainan politik di antara pemimpin besar negara pada hari ini akan menambahkan bencana kerana kejayaan mana-mana pihak pun tidak akan membawa apa-apa faedah kerana seperti yang saya sebutkan tadi mereka datang dari acuan yang sama. Jika mereka datang dari acuan yang sama sesiapa yang mengambil alih kepimpinan negara tidak akan membawa apa-apa kebaikan lagi.

Kali ini pilihan pimpinan negara mesti datang dari pemimpin yang datang dari acuan dan budaya yang berbeza dari kumpulan yang ada. Itulah yang menyebabkan orang ramai tidak lagi mempunyai rasa kasih dan hormat kepada UMNO seperti dahulu kala. Malahan ahli-ahli UMNO sendiri tidak menghormati pimpinan mereka dan selalu sahaja memberikan sokongan kepada pembangkang dalam senyap senyap. Lebih ramai lagi akan memberikan sokongan kepada parti-parti bukan BN dalam peti undi dan saya amat merasai keadaan itu akan berlaku.

Jika Najib kekal dengan kemenangan kecil Najib terpaksa meletakkan jawatan dan yang mengambil alih beliau jika datangnya dari mereka yang ada dalam barisan kepimpinan UMNO itu ia akan membawa UMNO ke penghujung usianya tanpa ragu-ragu lagi.

Pendeknya apa pun yang akan berlaku UMNO tidak akan menjadi relevan lagi. Apabila UMNO tewas lebih banyak kerusi kali ini ia merupakan saat UMNO yang akan dipandang sepi dan tidak berdaya lagi untuk maju kehadapan.

Ramai yang faham mengapa Muhyiddin beriya-iya meminta Pak Lah berhenti kerana beliau tahu yang akan mengambil tempat Pak Lah ialah pemimpin yang dengan senang boleh di ketepikan oleh beliau. Muhyiddin tahu Najib mempunyai 'baggage' yang berat tetapi beliau (Muhyiddin) sendiri mempunyai 'baggage' seberat yang di bawa oleh Najib.

Muhyiddin mungkin berjaya mengenepikan Najib tetapi UMNO itu akan terus kecundang bersama beliau (Muhyiddin) jika beliau yang mengambil alih dari Najib. Keadaan ini merupakan salah satu dari penyebab mengapa UMNO semakin hari semakin berkurangan keyakinan rakyat terhadap parti itu.

Apa pun, jika UMNO menang dengan margin yang kecil Najib akan di paksa meletakkan jawatannya sebagai PM. Itu pun pelan Dr Mahathir. tetapi untuk mendapat kemenangan itu ramai yang berpendapat ia sudah 'predictable'. UMNO akan jatuh dan kehilangan kuasa. -aspanaliasnet

Ulasan GB

GB sudah ulas dahulu, malah menurut pemerhatian GB, Najib akan turun lebih cepat dan lebih dasyat dari Pak Lah!Laporan sebelum ini
klik untuk baca

Humourous Sayings

Posted: 12 Sep 2012 06:44 AM PDT

Girls have an unfair advantage over men: If they can't get what they want by being smart, they can get it by being dumb.
Yul Brynner

A good lawyer knows the law; a clever one takes the judge to lunch.
Anonymous

Always end the name of your child with a vowel, so that when you yell the name will carry.
Bill Cosby

If things get any worse, I'll have to ask you to stop helping me.
Unknown

Yes, madam, I am drunk. But in the morning I will be sober and you will still be ugly.
Winston Churchill

The duty of a patriot is to protect his country from its government.
Thomas Paine

A house is just a place to keep your stuff while you go out and get more stuff.
George Carlin

Confidence is the sexiest thing a woman can have. It's much sexier than any body part.
Aimee Mullins

Pessimist : A person who says that O is the last letter of ZERO, instead of the first letter in word OPPORTUNITY.
Anonymous

God made mud, God made dirt, God made boys so girls can flirt.

Ask no questions. Hear nor lies.

If you can make a girl laugh – you can make her do anything.
Marilyn Monroe

The towels were so thick there I could hardly close my suitcase.
Yogi Berra

It takes 8,460 bolts to assemble an automobile, and one nut to scatter it all over the road.

If it weren't for electricity we'd all be watching television by candlelight.
George Globol

I both love and do not love and am mad and not mad.

I got caught kissing, like by my parents. It was so horrible. It's so embarrassing, I'm blushing.

TV has proved that people will look at anything rather than each other.
Ann Landers

Cheese, wine, and a friend must be old to be good.
Cuban Proverb

Always do sober what you said you'd do drunk. That will teach you to keep your mouth shut.
Ernest Hemingway

Be nice to nerds. Chances are you'll end up working with one.
Bill Gates

When a subject becomes totally obsolete we make it a required course.
Peter F. Drucker

Did you ever walk in a room and forget why you walked in? I think that's how dogs spend their lives.
Sue Murphy

If you ask me anything I don't know, I'm not going to answer.
Yogi Berra

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Dave Allen

Show me a sane man and I will cure him for you.
Carl Gustav Jung

The quickest way to double your money is to fold it in half and put it back in your pocket.
Unknown

Arguing about whether the glass is half full or half empty misses the point, which is this: the bartender cheated you.
Unknown

Thank you Facebook, I can now farm without going outside, cook without being in my kitchen, feed fish I don't have & waste an entire day without having a life.
Unknown

What do you mean, my birth certificate expired?

In the primary school, I was an outstanding student. My teacher would send me to stand outside of the class as a punishment.

Don't let your mind wander, Its too little to be let out alone.

If you are talking behind my back, you are in a good position to kiss my a$$.

Teacher ends the class early with "okay that's enough for today; I need to update my face-book status.

Congrats on getting married… (Inside card) – It's not everyday you decide to ruin your life.

I had a nightmare last night. I dreamed Dolly Parton was my mother and I was a bottle baby.
Henny Youngman

After one look at this planet any visitor from outer space would say "I WANT TO SEE THE MANAGER.".
William S. Burroughs

Some people come into our lives and leave footprints on our hearts, while others come into our lives and make us wanna leave footprints on their face.
Unknown

Don't you find it Funny that after Monday(M) and Tuesday(T), the rest of the week says WTF?
Unknown

Sorry, I can't hangout. My uncle's cousin's sister in law's best friend's insurance agent's roommate's pet goldfish died. Maybe next time.

As you were, I was. As I am, you will be.
Hell's angels

Once the toothpaste is out of the tube, it's hard to get it back in.

May I be excused? My brain is full.

Why go to college? There's Google.

Kids are like farts. You don't mind your own, but other peoples are unbearable.

I was on the street. This guy waved to me, and he came up to me and said, "I'm sorry, I thought you were someone else." And I said, "I am."
Demetri Martin

Microsoft bought Skype for 8,5 billions!.. what a bunch of idiots! I downloaded it for free!

Nobody goes where the crowds are anymore. It's too crowded.
Yogi Berra

We must believe in luck. For how else can we explain the success of those we don't like?
Jean Cocturan

I saw six men kicking and punching the mother-in-law. My neighbor said 'Are you going to help?' I said, 'No, Six should be enough.
Les Dawson

What would men be without women? Scarce, sir … mighty scarce.
Mark Twain

People who have what they want are very fond of telling people who
haven't what they want that they don't want it.
Ogden Nash

I didn't fall. The floor just needed a hug.

Everybody lies, but it doesn't matter since nobody listens.
Unknown

To be sure of hitting the target, shoot first. And, whatever you hit, call it the target.
Ashleigh Brilliant

You have to stay in shape. My grandmother, she started walking five miles a day when she was 60. She's 97 today and we don't know where the hell she is.
E. DeGeners

They've finally come up with the perfect office computer. If it makes a mistake, it blames another computer.
Milton Berle

Avoid fruits and nuts. You are what you eat.
Jim Davis

A young man fills out an application for a job and does well until he gets to the last question, "Who Should we notify in case of an accident?" He mulls it over and then writes, "Anybody in sight!"
Milton Berle

Graduation Speech: I'd like to thank the internet, Google, Wikipedia, Microsoft Word, and Copy & Paste.

It matters not whether you win or lose; what matters is whether I win or lose.
Steven Weinberg


Ambassador Killed, Embassy Attacked: A Time of Testing By John Podhoretz

Posted: 12 Sep 2012 05:55 AM PDT

If reports are true, Chris Stevens, the U.S. ambassador to Libya, was one of four diplomats killed yesterday in a rocket strike in Benghazi. This is awful, calamitous, horrible news in a hundred different ways, not only for his family and for the Foreign Service in which he served so honorably, but when it comes to the most fundamental rule of relations between countries from time immemorial—which is that their emissaries are guaranteed safe passage and safe conduct when they travel on behalf of their own governments. We can presume Stevens and his colleagues were not killed by the Libyan government, because if that were the case, this would be nothing less than an act of war that required a response.

As we saw yesterday in Cairo, with the assault on the U.S. embassy there on the pretext of a cinematic offense against the Prophet, the United States has entered a new time of testing in the long war against Islamism—with assaults on official U.S. property and U.S. personnel. Such tests have always been highly problematic for us; before this becomes an occasion to blame Barack Obama's weakness and vascillation, it's worth remembering that the United States has never handled it well. In the 1960s, radicals attacking U.S. embassies became a kind of running joke. The joke ended in 1979 with the taking of the hostages in Iran, which was a state action in the guise of a radical private action.

But after yesterday, the test is Obama's.

The strange spectacle of the dreadful initial response from the U.S. Embassy in Cairo—apologizing for an offense that the United States did not offer and that under any circumstances would not justify an attack—followed by a White House disavowal six hours later ("we didn't clear it") can be ascribed to the initial daze of a two-pronged attack that must have left everyone in shock. That lack of clarity must end today, or there will be more of this. Much more. Commentary Magazine.


Obama to Israel: You're On Your Own

Posted: 12 Sep 2012 05:44 AM PDT

Does President Obama want Israel to bomb Iran before the election? If we had more faith in this Administration's competence, we'd be tempted to think so. Both publicly and behind the scenes, Administration officials have insisted they oppose a unilateral Israeli strike for many reasons: Diplomacy and sanctions still need time to work; an Israeli attack could destabilize the region; Israel doesn't have the military means to do the job thoroughly; and so on.

It's no secret the Israelis don't want to strike Iran either, provided the U.S. is serious about keeping a bomb out of the mullahs' hands. But Israel's confidence in Mr. Obama's seriousness is fading fast. This week, Secretary of State Hillary Clinton told Bloomberg Radio that "we're not setting deadlines" for Iran to halt its program. That prompted Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu to note that "those in the international community who refuse to put red lines before Iran don't have a moral right to place a red light before Israel."

That's the kind of tough diplomatic exchange that an Administration should want to smooth over, at least if it's truly intent on forestalling an Israeli attack. But now comes word that Mr. Obama will not even meet with Mr. Netanyahu during the latter's visit later this month to the U.S. Scheduling conflicts, you know. Late Tuesday the White House issued a statement saying the two leaders had talked and denying any snub. But the message that's reaching Jerusalem these days is closer to "you're on your own, pal" than to "we've got your back." Israel will have to factor that into its security calculations as it contemplates whether to act against Iran, and when. 

It's possible this is how President Obama wants it, in order to leave the job of stopping Iran to Israel while avoiding American entanglements. But it's hard to imagine an Israeli attack that didn't ultimately entangle that country's most important ally. The Administration's diplomatic rebukes to Israel are also telling Iran that it is that much freer to move ahead with its nuclear plans. If Israel does strike Iran, Mr. Obama's mishandling of our ally will be a major reason. WSJ


Apparently President Obama can’t see Egypt and Libya from his house

Posted: 12 Sep 2012 05:23 AM PDT

On the anniversary of the worst terrorist attacks ever perpetrated on America, our embassy in Cairo and our consulate in Benghazi were attacked by violent Islamic mobs. In Cairo, they scaled the walls of our embassy, destroyed our flag, and replaced it with a black Islamic banner. In Benghazi, the armed gunmen set fire to our consulate and killed an American staff member. The Islamic radicals claim that these attacks are in protest to some film criticizing Islam. In response to this, the U.S. embassy in Cairo issued a statement that was so outrageous many of us thought it must be a satire. The embassy actually apologized to the violent mob attacking us, and it even went so far as to chastise those who use free speech to "hurt the religious feelings of Muslims." (Funny, the current administration has no problem hurting the "religious feelings" of Catholics.)

But where is the president's statement about this? These countries represent his much touted "Arab Spring." How's that Arab Spring working out for us now? Have we received an apology yet from our "friends" in the Muslim Brotherhood for the assault on our embassy?

It's about time our president stood up for America and condemned these Islamic extremists. I realize there must be a lot on his mind these days – what with our economy's abysmal jobless numbers and Moody's new warning about yet another downgrade to our nation's credit rating due to the current administration's failure to come up with a credible deficit reduction plan. And, of course, he has a busy schedule – with all those rounds of golf, softball interviews with the "Pimp with the Limp," and fundraising dinners with his corporate cronies. But our nation's security should be of utmost importance to our Commander-in-chief. America can't afford any more "leading from behind" in such a dangerous world. We already know that President Obama likes to "speak softly" to our enemies. If he doesn't have a "big stick" to carry, maybe it's time for him to grow one.

- Sarah Palin


Polis Ada Dalam Kumpulan Samseng Serang Bas Merdeka Rakyat

Posted: 12 Sep 2012 06:19 AM PDT

Ketua Angkatan Muda KEADILAN (AMK), Shamsul Iskandar Mohd Akin menggesa polis menjelaskan kehadiran anggota mereka berpakaian preman bersama samseng Umno dalam kejadian serangan terhadap bas Jelajah Merdeka Rakyat di Jasin, Melaka Sabtu lalu.

Ia berikutan penahanan serta merta ke atas Penolong Ketua Pengawal Peribadi kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim semasa insiden melempar cat merah oleh samseng Umno.

Ketika berhadapan serangan samseng, Harizal Zahid ditahan oleh beberapa individu yang berada dalam kumpulan itu.

"Ia menunjukkan polis berpakaian biasa sememangnya berada dalam kumpulan (samseng) sejak awal lagi," katanya ketika ditemui di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jasin petang semalam.

Pengerusi KEADILAN Melaka itu mengiringi Harizal memberi keterangan tambahan di balai tersebut.

Kata Shamsul, polis seolah-olah tahu lebih awal tentang rancangan serangan ke atas bas jelajah itu.

"Perkara cukup dikesali… Jika polis mengenakan uniform, (samseng) tentu tidak akan bertindak ganas,"
katanya.

Beliau yang juga peguam memaklumkan kes ini disiasat di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan atas tuduhan ugutan jenayah.

"Saya juga berharap polis akan buat siasatan secara adil dan jangan tunduk kepada arahan pihak-pihak tertentu yang cuba campur tangan," katanya.

Semalam, seorang samseng Umno berjaya dikenalpasti oleh peserta jelajah semasa kawad cam dibuat di IPD yang sama.

Dalam perkembangan berkaitan, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah, Datuk Seri Mohd Bakri Mohd Zinin menggesa suspek kes simbah cat kepada bas Jelajah Merdeka Rakyat di Melaka agar segera menyerah diri untuk membantu siasatan.

Menurutnya, polis sudah berjaya mengenalpasti suspek terbabit selepas menjalankan siasatan. -KD
This "Arab Spring" certainly has resulted in a flowering of democracy and pluralism, just as the mainstream media told us it would

Posted: 12 Sep 2012 04:58 AM PDT

"U.S. ambassador to Libya killed in Benghazi attack," by Tamim Elyan and Omar al-Mosmari for Reuters, September 11:
BENGHAZI, Libya (Reuters) - The U.S. ambassador to Libya and three other embassy staff were killed in a rocket attack on their car, a Libyan official said, as they were rushed from a consular building stormed by militants denouncing a U.S.-made film insulting the Prophet Mohammad. Gunmen had attacked and burned the U.S. consulate in the eastern city of Benghazi, a center of last year's uprising against Muammar Gaddafi, late on Tuesday evening, killing one U.S. consular official. The building was evacuated. 
The Libyan official said the ambassador, Christopher Stevens, was being driven from the consulate building to a safer location when gunmen opened fire. "The American ambassador and three staff members were killed when gunmen fired rockets at them," the official in Benghazi told Reuters. There was no immediate comment from the State Department in Washington. U.S. ambassadors in such volatile countries are accompanied by tight security, usually travelling in well-protected convoys. Security officials will be considering whether the two attacks were coordinated.
Libyan deputy prime minister Mustafa Abu Shagour condemned the killing of the U.S. diplomats as a cowardly act. The consular official had died after clashes between Libyan security forces and Islamist militants around the consulate building. Looters raided the empty compound and some onlookers took pictures after calm returned.
In neighboring Egypt, demonstrators had torn down an American flag and burned it during the protest. Some tried to raise a black flag with the words "There is no God but God, and Mohammad is his messenger", a Reuters witness said.... "The Libyan security forces came under heavy fire and we were not prepared for the intensity of the attack," said Abdel-Monem Al-Hurr, spokesman for Libya's Supreme Security Committee. In Benghazi, unidentified men had shot at the consulate buildings, while others threw handmade bombs into the compound, setting off small explosions.

On Wednesday morning, the compound stood empty, with passers-by freely walking in to take a look at the damage. Walls were charred and a small fire burned inside one of the buildings. A small group of men was trying to extinguish the flames and three security men briefly surveyed the scene. A Reuters reporter saw chairs, table and food lying alongside empty shells. Some blood stains could also be seen in front of one of the buildings. Three cars were torched.
The crowd of around 2,000 protesters in Cairo was a mixture of Islamists and teenage soccer fans known for fighting police and who played a part in the revolt that toppled Egypt's leader Hosni Mubarak last year. The fortress-like U.S. mission is near Tahrir Square, where Egypt's uprising began and the scene of many protests since. Youths danced and chanted football songs. A Reuters reporter said they appeared to climb into the embassy compound almost as an afterthought.
"We sacrificed dozens and hundreds during the uprising for our dignity. The Prophet's dignity is more important to us and we are ready to sacrifice millions," said mosque preacher Mohamed Abu Gabal who joined the protest.... Hat tip: Jihad Watch


ေမာင္ေသာ္ကကိုေထာင္ အႏွစ္(၂၀) က်ေစခဲ့တဲ့ တပ္မေတာ္ေရသို႔ ေပးစာ (၁)ေစာင္

Posted: 12 Sep 2012 04:03 AM PDT

Source: ေမာင္ေသာ္ကကိုေထာင္ အႏွစ္(၂၀) က်ေစခဲ့တဲ့ တပ္မေတာ္ေရသို႔ ေပးစာ (၁)ေစာင္

5th August
ရန္ကုန္
ဗိုလ္မွဴးၾကီး သန္းညြန္႕

ပထမဆံုး ကိုယ္ရွင္းျပလိုတာက ဒီလႈပ္ရွားမႈၾကီးမွာ (ဒိီမိုကေရစီလႈပ္ရွားမႈ) ကိုယ္ပါ၀င္လာရတဲ့အေၾကာင္းရင္းကေတာ့

(၁) ေက်ာင္းသားလူငယ္မ်ား ျပည္သူအမ်ား ေသြးေျမက် ေသဆံုးရျခင္းကို မၾကည့္ရက္ မရႈရက္ေတာ့လို႔

(၂) ကုိယ္ခ်စ္တဲ့ ျမတ္ႏိုးတဲ့ တပ္မေတာ္ကို တိုင္းျပည္က လူသတ္သမား မုဒိမ္းဒျမ အျဖစ္ ျမင္လာျပီး အစဥ္အလာေကာင္းတဲ့ တပ္မေတာ္ရဲ႕ ဂုဏ္အသေရကို မညိႈးႏြမ္းေစလိုတဲ့ ေစတနာဘဲျဖစ္တယ္။ ကိုယ္မွာ ဒီေစတနာဘဲရွိပါတယ္။ ေသဒဏ္လည္း ရွိမွာဘဲ။ အဲဒီေတာ့ကိုယ္ဘာလုပ္သလဲဆိုေတာ့   ေက်ာင္းသားေတြ ေရွ႕မွာ စာေပအႏုပညာရွင္တို႔ရဲ႕ မ်က္ႏွာကိုျပေစမဲ့ ခေလးေတြ ေနာက္ထပ္မေသၾက ရေအာင္တပ္လဲ မ်က္ႏွာ မပ်က္ေအာင္ ကိုယ္ ၀င္ရပ္ခဲ့ပါတယ္။

ကိုယ္ဟာ ကေလးေတြရဲ႕ ၾကားမွာ ေက်ာင္းသားနဲ႔ အစိုးရ ေစ့စပ္ျဖန္ေျဖေရးလို စြမ္းေဆာင္ႏိုင္တဲ့ ဂုဏ္အဂၤါမ်က္ႏွာ မရွိပါဘူး။ စြမ္းေဆာင္ႏိုင္တဲ့သူေတြလည္း ေထာင္ထဲေရာက္ေနေတာ့ ကိုယ္ ေအာင္ဆန္းစုၾကည္နဲ႔ အၾကိတ္အနယ္ေဆြးေႏြးျပီး ခေလးေတြနဲ႔ အစိုးရၾကားမွာ (Mediator) ျဖန္ေျဖသူ အေနနဲ႔ ၀င္ရပ္တည္ေပးဖို႔ ေဆြးေႏြးခဲ့ပါတယ္။ သူမွာလည္း ဘာႏိုင္ငံေရး ရည္ရြယ္ခ်က္မရွိပါဘူး။ ကိုယ္ကအတင္းတိုက္တြန္း ဇြတ္ဆြဲေဆာင္လို႔ သေဘာတူလက္ခံခဲ့တာပါ။ ေက်ာင္းသားထုေတြ သိပ္ေမွ်ာ္လင့္ေတာင့္တေနတဲ့ ျဖန္ေျဖသူအျဖစ္ သူမကို ကိုယ္ရွာေဖြတင္ေပးခဲ့ျခင္းပါ။

ဒီေန႔ ကိုယ္ဘာျဖစ္ေနသလဲ။ သူငယ္ခ်င္း တပ္က ေအာင္ဆန္းစုၾကည္ကို သူတို႔ရဲ႕ ရန္သူအျဖစ္ သတ္မွတ္ျပီး လုပ္ၾကံ့သတ္ျဖတ္ဖို႔ အဲဒီမွာ ကိုယ္ကိုလည္း (Target) အျဖစ္သတ္မွတ္ျပီး (Death Squal) ေတြနဲ႔ စီစဥ္ေနၾကပါတယ္။ ကိုယ္မေသခ်င္ေသးေပးမဲ့ မွန္ကန္တဲ့လုပ္ရပ္အတြက္ ေသရမွာ မေၾကာက္ပါဘူး။

ခု တပ္တြင္းမွာ အာဏာကို ဆုပ္ကိုင္ထားလိုတဲ့ အာဏာရူးတစုက လက္နက္အားကိုးနဲ႔ အၾကမ္းဖက္ အာဏာသိမ္းဖို႔ စီစဥ္ေနၾကပါတယ္။ တိုင္းျပည္မွာ ေသြးေခ်ာင္းစီးေတာ့မွာကို သိပ္ေၾကာက္ပါတယ္။ သူတို႔အခ်င္းခ်င္းလည္း စိတ္၀မ္းကြဲေနၾကပါတယ္။ တိုင္းျပည္နဲ႔ လူမ်ိဳးအက်ိဳးကိုသာ ၾကည္သူနဲ႔ ကိုယ္က်ိဳးနဲ႔ ကိုယ္က်ိဳးရဲ႕ ကြင္းဆက္ျဖစ္တဲ့ပါတီရဲ႕ အက်ိဳးကိုသာ ၾကည္သူလို႔ ၂စုကြဲေနတယ္။

အဲဒီေတာ့ ကိုယ္အႏူးအညြတ္ ေတာင္းပန္လိုတာကေတာ့ ေပါက္ကြဲေပၚထြက္လုဆဲဆဲျဖစ္တဲ့ ေၾကာက္စရာေကာင္းတဲ့ အာဏာလုပြဲမွာ ကိုယ္ခ်စ္တဲ့ ေမာင္ရင္တို႔ ေရတပ္က အနည္းဆံုးအားျဖင့္ (Policy of non – cooperation) ပူးေပါင္းမပါ၀င္ေရးဆိုတဲ့ ရပ္တည္ခ်က္ကို စြဲစြဲျမဲျမဲ ဆုပ္ကိုင္ေပးၾကပါ။ ကိုယ္ေတာင္းဆိုေနတာက open revolt ေသာ္လည္းေကာင္း muliny ေသာ္လည္းေကာင္း မဟုတ္ပါ။ တိုင္းျပည္ကို ညွာၾကဘို႔ အေလးအနက္ ေတာင္းပန္ျခင္းပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ကိုယ့္သေဘာထားဟာ ျပည္သူ႔လူထုၾကီးရဲ႕ သေဘာထား၊ ေအာင္ဆန္းစုၾကည္ရဲ႕ သေဘာထားပါ။ ေအာင္ဆန္းစုၾကည္ ႏိုင္ငံေရးအာဏာကို ယူဖို႔ မရည္ရြယ္ဘူးဆိုတာ ကိုယ္ ရဲရဲၾကီး အာမခံပါတယ္။ ေလာေလာဆယ္ ေက်ာင္းသားေတြလည္း အၾကမ္းမဖက္ၾကဖို႔၊ အစိုးရကလည္း တပ္အားကိုးနဲ႔ ေနာက္ထပ္လူမသတ္ၾကဖို႔ ဦးတည္ေဆာင္ရြက္ေနျခင္းပါ။ ဒီမိုကေရစီေရးတို႔ ဘာတို႔က ေနာက္မွထား၊ တိုင္းျပည္ေသြးေခ်ာင္းစီးမွာကို ေမာင္ရင္တို႔လည္းျမင္ရက္ ၾကမွာ မဟုတ္ဘူးလို႔ ကိုယ္ယံုၾကည္ပါတယ္။ ဗိုလ္မွဴးၾကီး ၀င္းရွိန္တို႔ကိုလည္း ကိုယ္သေဘာထားကို ေဆြးေႏြးၾကည့္ပါ။ ေမာင္ရင္တို႔ရဲ႕ လံုျခံဳေရးကို ထိခိုက္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ကိုယ္ထပ္မတိုက္တြန္းခ်င္ပါဘူး။ ေရတပ္ဌာနခ်ဳပ္မွဴး၊ စစ္ဦးစီမွဴးတို႔ဟာ အမ်ားၾကီး အကူအညီျပဳႏိုင္တဲ့သူေတြပါ။ ကိုယ္အႏူးအညြတ္ ထပ္ေလာင္းေမတာရပ္ခံပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္း ဒီစာကို မီးရႈိ႔ဖ်က္ဆီးပစ္လိုက္ပါ။ ႏိုင္ဦးက တဆင့္ေသာ္လည္းေကာင္း သန္းေက်ာ္ေဌးက တဆင့္ေသာ္လည္းေကာင္း ေရတပ္ရဲ႕ သေဘာထားေလး၊ ေမာင္ရင္ရဲ႕သေဘာထားေလး သိပါရေစ။ ကိုယ္လွ်ိဳ႕၀ွက္ထားပါမယ္။ သိပ္အေရးၾကီးေနတယ္ သူငယ္ခ်င္း

က်န္းမာရႊင္လန္းပါေစ

ေမာင္ေသာ္က (ခ) ဗိုလ္မွဴးေဟာင္း ဘေသာ္

(ဒီစာမွာ က်ေနာ္အဘိုးဟာ တိုင္းျပည္အတြက္ အမ်ားအက်ိဳးအတြက္ ေရးသားေပးခဲ့တာပါ။ တပ္မွာ အာဏာသိမ္းမွာရယ္ ေက်ာင္းသားမ်ားနဲ႔ ျပည္သူကို သတ္ျဖတ္မွာကို ၾကိဳသိျပီး ျမင္ခဲ့တယ္။ ဒါကို န၀တအစိုးရက တပ္မေတာ္ကိုျဖိဳခြဲတယ္ဆိုျပီး ၁၉၅၀ အေရးေပၚအက္ဥပေဒ ပုဒ္မ ၅ နဲ႔ ေထာင္ အႏွစ္ ၂၀ က်ခံခဲ့ရတယ္။)

ေမာင္လူငယ္以不实数据误导媒体和读者,黄冠文须检讨从政态度

Posted: 12 Sep 2012 03:34 AM PDT

马华新古毛州议员黄冠文日前针对一则民生问题以不确实的数据发表文告谴责乌雪县议会是非常不负责任的行为,也显示马华领袖在大选将近缺乏议题之际竟然铤而走险,以不确实的数据误导媒体和广大读者。黄冠文日前发表一则文告,谴责乌雪县议会去年接获一名居住在新古毛退休花园(Taman Pesara)的居民投诉,即他住家外面的一颗树过于茂盛,希望县议会能够派员把大树砍掉。黄冠文说这位居民虽然致函向县议会投诉,但是县议会回函说有关树木并不处于县议会的管辖范围之内,因此无法派员砍掉这棵树木。结果在这个月,这个大树倒下来,破坏其屋子和车镜。黄冠文也借此机会抨击县议会和本人,没有尽责处理民生问题。本人在新闻简报之后立即向县议会和负责处理新古毛区县议员杨赞喜接洽,结果所获得的资料和黄冠文在报章所言相差甚远。该居民确实在去年曾经向乌雪县议会投诉,而乌雪县议会确实回函表示无法协助砍除该颗大树,原因是该树位于私人土地上。


ေကအုိင္ေအ ဒု-စစ္ဦးစီးခ်ဳပ္ ဗုိလ္ခ်ဳပ္ဂြမ္ေမာ္ႏွင့္ ကခ်င္ၿငိမ္းခ်မ္းေရးကြန္ရက္ ေတြ႔ဆံုစကားေျပာ (႐ုပ္သံ)

Posted: 12 Sep 2012 02:54 AM PDTConmen targets elderly ladies in Sungei Way

Posted: 12 Sep 2012 01:52 AM PDT

By The Star MetroELDERLY ladies in the Sungei Way new village in Petaling Jaya are being targeted by conmen who take advantage of their vulnerability.Ooi Lea Choo, 63, said that she received a call about a week ago from a man who claimed that her 38-year-old son had been kidnapped and beaten up."The call came at about 1pm. The man spoke in Cantonese and asked for RM30,000. I could hear screaming


假阿窿骗说儿子欠钱被打 2妇女镇定没上当

Posted: 12 Sep 2012 01:52 AM PDT

摘自《中国报》(吉隆坡11日讯)又是电话诈骗案!两名妇女分別接获自称"阿窿"的男子来电,指儿子欠债不还,被人带走殴打,幸两人临危不乱,及时获知儿子仍安全才没上当。 首名妇女黄丽珠(63岁)是于本月3日下午1时许,接到一名口操粤语的陌生男子来电,告知其大儿子因欠下阿窿多达3万令吉,如今遭人带走及殴打。不让盖电话 她今日在甘榜东姑区州议员刘永山陪同召开记者会时说,该名男子要她立即还钱,电话里更传来与其儿子声音相当神像似的求救声音,让她一度真的以为儿子欠债被人打。 她当时要求对方不要再打儿子及答应付钱,並告知对方身上只有几千令吉,唯对方不让她盖上电话,几乎不让她致电给其他人求助。 "我最终选择盖上电话,拨电给大儿子確定他正在工作且安全也较安乐,不再接听诈骗者电话。" 另一名妇女张太太则说,她也在两、三个月前曾遭遇类似经歷,有人拨电指儿子欠债3万令吉,也不让她盖电话,由於儿子身在新加坡,


Sekeping Gambar Lucu Berbicara

Posted: 12 Sep 2012 03:52 AM PDT
Today’s cases…

Posted: 12 Sep 2012 01:13 AM PDT

I was on clinic duty again today. This time alone because the trainee volunteer who was supposed to be on duty with me had office matters to attend to. But I am already used to being on clinic duty alone, even in Taiping, so it wasn't a problem at all.

The moment I went in the doctor's room, the nurse told me there were 2 new cases today and both of them were already there. So yep, no waiting for me today. Off I went to the support service room and within just minutes, the nurse came in with the first case.

A big-sized guy came in, alone. Looking through his file, I noticed he has a wife. "You punya bini sudah tau ka belum?" I asked. "Belum. Nanti la bila-bila saya bagitau…" he replied. I told him the importance of telling his wife so she can get tested as well. He then said he knew about his HIV infection since 2010 but didn't go for any follow up. Wow, for the past 2 years he knew he had HIV, yet he never told his wife? As a matter of fact, when I kept advising him to inform his wife, he told me about how some time last year, his wife did a full blood test and she was found to be HIV-negative. Duh! I hope he wasn't using that as an excuse not to tell his wife NOW. Whatever it is, I believe the doctor and nurses too will be pestering him to get his wife tested…

After a while, the staff nurse herself came into the room to refer the next case to me. A couple came in, the guy using crutches, accompanied by his wife. The guy had been tested positive for HIV after he was hospitalised recently for lung infection. The wife had yet to be tested but at least she's fully aware of her husband's condition and based on what was written in the file, she was due to do her blood test today.

The guy looked calm. He admitted he used to "main perempuan" when he was much younger before he got married, but he claimed he must have got HIV during a blood transfusion 10 years ago after an accident (the reason he's using crutches now).

The couple has 2 children, one almost 20 and is working now. The younger one, 16,  is still in school. Since the guy lives on his Socso and welfare aid, I thought the schooling child may need educational help. But the guy admitted his son has been getting financial assistance from various sources for his schooling. At least he's honest, unlike some people I know who'd take advantage of any form of financial assistance offered, despite getting help from various other sources. The older son, was offered to a place in IKM after form 5, but decided to turn down the offer. With his father's condition after the accident, and his mother not working to take care of the father, this boy decided to work so he could help his family financially by working. In fact, while he was still schooling, he brought nasi lemak made by his mother to school and sold them to his friends. Wow! I truly respect this boy's sense of responsibility. Despite himself having to work immediately after he finished schooling, he is giving encouragement to his younger brother to study hard so he can further his studies after SPM. I like this boy already!

When I turned my attention to wife, she started crying. She's afraid to get tested. I told her that whatever the outcome of the blood test, positive or not, she will have to accept because there is no way she can turn back the clock. She must now think of the future, not the past. "Tapi kenapa saya?" she asked as though she is already confirmed positive.

Guess she will need some time to swallow everything in. I will have to follow up on her later.

Those were the 2 cases referred by the Ipoh ID clinic today. I finished quite early by about 11.15 or so. But I couldn't go hack yet as I had promised to meet up with a PLHIV who called me earlier, interested to join Buddies, either as a client or a volunteer. He stays in Perak but does his follow up in Sg Buloh, which was why his case was never referred to us before despite being on treatment for a number of years already. He was hoping to find fellow PLHIV in his town so he could form a group and they could meet from time to time to give support to each other. But although he knew of a few PLHIV in his town, they don't seem to want to meet up. Which was why he finally decided to join Buddies. He said he's getting bored doing nothing at home, and so he might as well do something useful like helping out fellow PLHIV.

What I like is the fact that he is willing to open up and share his experience with the public. He said if the PLHIV themselves don't speak up, then people will never understand them. Great, now if we get invited for talks or the likes, we probably can rope him in to share his own experiences in dealing with HIV – such experience sharing will probably leave a greater impact on the audience.

We will take him in as a client first, then later on, after assessing him, we may pull him in as a volunteer.


Multi-religious praying cerimony.mp4

Posted: 12 Sep 2012 01:04 AM PDTLaman Umno sahkan Khairy menipu ?

Posted: 12 Sep 2012 12:40 AM PDT

Masih ingat lagi kes mengenai laman Facebook pemuda Umno yang mengeluarkan masej negatif yang mengundang perbalahan agama / kaum dalam negara. Isu yang dimunculkan pula betul - betul penuh penipuan semata - mata untuk meraih keuntungan politik. Bila isu ini hangat diperkatakan tiba - tiba Pemuda Umno muncul dengan penafian. Tidak cukup dengan penafian Khairy, Pemuda Umno pula muncul dengan laporan polis.

Sebaik laporan dibuat seperti biasa polis juga terus mengeluarkan kenyataan sedang menyiasat dan seumpamanya. Namun dihujung kehangatan isu itu Ketua Pemuda Umno itu pula mengeluarkan kenyataan mohon maaf walaupun tidak terus terang. Kemudian isu ini sejuk sedikit demi sedikit, siasatan polis yang konon sedang bersungguh dilakukan tadi pun sejuk juga tanpa penghujungnya.

Namun wujud sebuah laman pro Umno yang membangkitkan semula dan mengaku punya bukti yang Ketua Pemuda Umno itu sebelum ini sememangnya sedar kewujudan laman FB tersebut dan sememangnya dia pernah berikteraksi dengan pengendali Fan Page Pemuda Umno tersebut. Adakah Khairy ditipu atau kena tipu atau terlupa dan keliru ? Dia harus tampil menjelaskan serta PDRM juga harus tampil dengan hasil siasatan.

klik sini untuk membaca lanjut laman Umno tersebut ?


No comments: