Saturday, October 13, 2012

[RELOADED] Daim Kata UMNO BN Hanya Menang 3 Negeri Dalam PRU Akan Datang

[RELOADED] Daim Kata UMNO BN Hanya Menang 3 Negeri Dalam PRU Akan Datang


[RELOADED] Daim Kata UMNO BN Hanya Menang 3 Negeri Dalam PRU Akan Datang

Posted: 13 Oct 2012 10:35 AM PDTBekas Bendahari Umno, Tun Daim Zainuddin meramalkan Umno BN hanya menang di Johor, Melaka dan Pahang pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang dengan selainnya dimenangi Pakatan Rakyat.

Daim berkata demikian dalam wawancara eksklusif bersama akhbar harian Cina, Nanyang Siang Pau yang diterbitkan awal tahun ini, seperti dilaporkan Malaysiakini.

Daim turut dipetik sebagai berkata, Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak kini umpama "jeneral tanpa askar" dalam berdepan cabaran PRU.

"Perdana Menteri dan pemimpin utama lain sudah pun melakukan lebih dari cukup. Maka situasi semasa mereka umpama 'jeneral tanpa askar'.

"Di manakah askar-askar BN? Pemimpin di peringkat cawangan dan bahagian perlu lebih proaktif melibatkan diri dengan orang ramai," kata Daim.

Daim turut meramalkan agak sukar untuk Umno BN mengekalkan Sabah dan Terengganu ekoran krisis dalaman parti itu di kedua-dua negeri itu.

Mengenai Negeri Sembilan, Daim tidak menolak bahawa Pakatan Rakyat berpeluang cerah untuk menang di situ ekoran gabungan KEADILAN, PAS dan DAP hanya memerlukan sekurang-kurangnya enam kerusi untuk membentuk kerajaan.

Selain itu, kata Daim, Umno juga terpaksa mencari calon sesuai untuk menggantikan Menteri Besar Negeri Sembilan ketika ini, Datuk Seri Mohamad Hasan yang dijangka bertanding kerusi Parlimen untuk dilantik sebagai menteri persekutuan.

Mengenai Perak yang dirampas Umno BN yang diketuai Najib sejak Februari 2009, Daim melihat agak sukar untuk Umno BN kekal di negeri itu.

Sementara Kelantan dan Pulau Pinang, Daim yakin Pakatan Rakyat akan terus memerintah di kedua-dua negeri itu.

Menjelang PRU 8 MAc 2008, Daim pernah meramalkan Umno BN akan kalah di Kelantan, Terengganu, Kedah, Selangor dan Pulau Pinang, namun tiada siapa melihat dengan serius ramalan beliau.

Sehinggalah keputusan 8 Mac diumum yang yang menyaksikan Umno bukan sahaja kalah di negeri itu, kecuali Terengganu, malah buat pertamakali dalam sejarah BN hilang 2/3 kerusi Parlimen.

Ulasan GB

Ramalan Daim di atas boleh jadi kenyataan JIKA tiada unsur penipuan dari SPR.

Berdoalah kepada Allah swt agar Dia mendedahkan dan menggagalkan segala tipu daya yang dilakukan SPR di dalam PRU akan datang ini.


ရခိုင္ျပည္သူ ့သမၼတနိဳင္ငံကို ၂၀၁၂ ၾသဂုတ္လ ၁၄ရက္ေန ့တြင္ ေၾကျငာရန္-ရခိုင္ အၾကမ္းဖက္ သမားမ်ားကုိ လက္ႏွက္မ်ားႏွင္ ့အတူဖမ္းဆီးမိျခင္း

Posted: 13 Oct 2012 05:23 AM PDT

Source:ေက်ာက္ေတာ္ၿမိဳ႕တြင္ ရခိုင္ အၾကမ္းဖက္ သမားမ်ားကုိ လက္ႏွက္မ်ားႏွင္ ့အတူဖမ္းဆီးမိျခင္း

ရခိုင္ျပည္နယ္ေက်ာက္ေတာ္ၿမိဳ ့တြင္လွဳပ္ရွားေနေသာ ရခိုင္အၾကမ္းဖက္သမားမ်ား(ရခိုင္အမ်ိဳးသားလြတ္ေျမာက္ေရးတပ္ဖြဲ ့ဝင္) ၁၇ဦးကို လက္ႏွက္မ်ိဳးစံု ၁၈လက္ႏွင့္အတူ ဖမ္းဆီးထားေၾကာင္း သိရွိရသည္။ ေက်ာက္ေတာ္ၿမိဳ႕နယ္တြင္ မြတ္စလင္ရြာ (၅)ရြာ၊ အိမ္ေျခ (၆၀၀)ကို ရခိုင္အၾကမ္းဖက္သမားမ်ားက မီး႐ိႈ႕ခဲ့ရာ လူဦးေရ (၅၀၀၀)ေက်ာ္အိုးမဲ ့အိမ္မဲ ့ျဖစ္ခဲ့ၿပီး မြတ္စလင္(၂၀)ဦး အသတ္ခံခဲ့ရသည္။ ၄င္းအနက္၂ဦးမွာ အရွင္လတ္လတ္ မီး႐ိႈ႕ခံခဲ့ ရျခင္းျဖစ္သည္။ ရခိုင္ျပည္နယ္အေရးအခင္းတြင္ ရမလ(ရခိုင္အမ်ိဳးသားလြတ္ေျမာက္ေရးတပ္ဦး) အဖြဲ ့ဝင္မ်ားက လံုထိန္းရဲတပ္ဖြဲ႕ဝတ္စံု ဝတ္ဆင္ၿပီး မြတ္စလင္မ်ားကို တိုက္ခိုက္ခဲ ့သည္။ လံုထိန္းတပ္ဖြဲ ့ႏွင္ ့ရမလ တို ့ နားလည္မွဳ ယူျပီး ပူးေပါင္းလုပ္ႀကံျခင္းျဖစ္သည္။ RNDP ပါတီက ရခိုင္အၾကမ္းဖက္သမားမ်ားကို သူတို ့ေရးဆြဲထားေသာ မဟာဗ်ဴဟာအတိုင္း ဦးေဆာင္ညႊန္ၾကားမွဳေပးခဲ့သည္။

မြတ္စလင္မ်ားက မိမိအိမ္ကို မိမိ မီး႐ိႈ႕ခဲ ့သည္ဟုလည္းေကာင္း၊ ဆန္စက္ကို မီး႐ိႈ႕ခဲ့သည္ဟုလည္းေကာင္း မမွန္သတင္းမ်ားကို စစ္ေတြၿမိဳ ့တြင္ RNDP ျပည္နယ္အဖြဲ ့ဝင္ ဦးေအာင္ျမတ္ေက်ာ္ မွထုတ္ျပန္ခဲ ့သည္။ ရခိုင္ျပည္နယ္ၿမိဳ႕နယ္အသီးသီးရွိ မြတ္စလင္ေက်းရြာမ်ားကို မီး႐ိႈ႕ၿပီးလူမ်ားကို အိုးမဲ့အိမ္မဲ့ အျဖစ္ ေရာက္ေအာင္ စီမံေနၾကသည္။ စစ္ေတြၿမိဳ႕တြင္ မြတ္စလင္မ်ားကို အစုလိုက္ အျပံဳလိုက္သတ္ျဖတ္ၿပီး ဗလီမ်ားႏွင့္ အိုးအိမ္မ်ားကို မီး႐ိႈ႕ဖ်က္ဆီးခဲ့စဥ္္က ရခိုင္ျပည္နယ္လႊတ္ေတာ္အမတ္မ်ား ျဖစ္ေသာ ဦးကာလူရွင္ႏွင္ ့ဦးေအာင္ျမတ္ေက်ာ္တို႕ ကိုယ္တိုင္ ဦးေဆာင္ ညႊန္ၾကားမွဳ ေပးခဲ့သည္ ့ခိုင္မာေသာ အေထာက္အထားမ်ားရွိသည္။ ၁၉၆၈ခုႏွစ္ စစ္ေတြၿမိဳ႕တြင္ ဆန္ျပႆနာျဖစ္ပြားခဲ့စဥ္က ရခိုင္လူမ်ိဳးမ်ားႏွင့္ မြတ္စလင္မ်ားစြာ အသတ္ခံခဲ့ရသည္။ စစ္ေတြၿမိဳ႕ရွိ ဆတ္႐ိုးက် ေခ်ာင္းမွာ ေသြးခ်င္းခ်င္းနီခဲ့သည္။

၄င္းျဖစ္ရပ္ကို အေၾကာင္းျပဳ၍ "14 August Never Forget" ဟူ၍ ရခိုင္လူမ်ိဳးမ်ားအၾကား မေပ်ာက္ပ်က္ႏိုင္ေသာ နာက်ည္းဖြယ္ရာ သမိုင္းျဖစ္ရပ္ တခုအျဖစ္ရွိေနသည္။ ယခုရခိုင္ျပည္နယ္ အေရးအခင္းကာလတြင္ မြတ္စလင္အိမ္မ်ား၊ ဗလီမ်ားကို ဖ်က္ဆီး ေျမလွန္ျပစ္ရန္ ရခိုင္ျပည္နယ္ ဝန္ႀကီးခ်ဳပ္ လွေမာင္တင္ ကိုယ္တိုင္ ေျမတူးစက္မ်ား၊ မီးသတ္ကားမ်ားကို စီစဥ္ေပးခဲ့သည္။ ဦးလွေမာင္တင္မွာ သူေတာ္ေကာင္း အေယာင္ေဆာင္ေနသည္ကိုေတြ႔ ရသည္။ အမွန္မွာ ရခိုင္ျပည္နယ္အေရးအခင္း၏ အဓိကမဟာဗ်ဴဟာကို RNDP ပါတီႏွင္ ့ရခိုင္ အၾကမ္းဖက္သမားမ်ား ပူးေပါင္းေရးဆြဲခဲ ့ေသာ မဟာဗ်ဴဟာတြင္ ရခိုင္ျပည္နယ္ရွိ မြတ္စလင္မ်ားကို လူမ်ိဳးတုန္း (genocide) သုတ္သင္ သတ္ျဖတ္ၿပီး ရခိုင္ျပည္နယ္ကို ရခိုင္လူမ်ိဳးမ်ား၏ စိတ္ကူးယဥ္ အိပ္မက္ျဖစ္ေသာ ရခိုင္ျပည္သူ ့သမၼတနိဳင္ငံကို ၂၀၁၂ ၾသဂုတ္လ ၁၄ရက္ေန ့တြင္ ေၾကျငာရန္ျဖစ္သည္။ ဖြဲ႔စည္းပံု အေျခခံ ဥပေဒ ကိုေရးဆြဲထားျပီး ျဖစ္သည္။ အစိုးရ အဖြဲ႕ဝင္မ်ားကုိလည္း ေအာက္ပါအတိုင္း လ်ာထားေၾကာင္းသိရွိရသည္။ နိုင္ငံနယ္နိမိတ္မွာ ငသိုင္းေခ်ာင္းမွ စစ္တေကာင္းအထိ ျဖစ္သည္။

 •  ဦးေက်ာ္ေမာင္ ဗိုလ္မွဴး(ၿငိမ္း) သမၼတ
 •  ဦးေအးေမာင္ လႊတ္ေတာ္ အမတ္၊ ဝန္ႀကီးခ်ဳပ္
 •  ဦးေအးသာေအာင္ ရခိုင္ NLD နိဳင္ငံျခားေရးဝန္ႀကီး
 •  ဦးလွေမာင္တင္ ရခိုင္ ဝန္ႀကီးခ်ဳပ္ ကာကြယ္ေရးဝန္ႀကီး
 •  ဦးထြန္းေရႊခိုင္ ေမာ္ကြန္းထိန္း(ျငိမ္း) ျပည္ထဲေရးဝန္ႀကီး
 •  ဦးဘေရႊ ပညာေရး ( ဒုဝန္ႀကီး) ပညာေရးဝန္ႀကီး
 •  ေဒါက္တာေက်ာ္သိန္း ဘ႑ာေရးဝန္ႀကီး
 •  ဦးလွျမင္ ့ ျပန္ၾကားေရးဝန္ႀကီး
 •  ေဒါက္တာသန္းထြဋ္ေအာင္ eleven journal က်န္းမာေရးဝန္ႀကီး
 •  ဦးဦးလွေစာ အတြင္းေရမွဴး (RNDP) လွ်ပ္စစ္ႏွင္ ့စြမ္းအင္ဝန္ႀကီး
 •  ေဒၚေစာခင္တင္ ့ ရခိုင္သဟာရ အသင္း လူမွဳေရးႏွင္ ့ကယ္ဆယ္ေရးဝန္ႀကီး
 •  ဦးျမေအာင္ ရခိုင္ျပည္နယ္ လႊတ္ေတာ္ကိုယ္စားလွယ္ လူဝန္မွဳႀကီးၾကပ္ေရး ဝန္ႀကီး
 •  ဦးမင္းၾကည္ ဗိုလ္မွဴးႀကီး(ျငိမ္း) ေဆာက္လုပ္ေရးဝန္ႀကီး
 •  ဦးေက်ာ္ဇံလွ ဗိုလ္မွဴးႀကီး(ျငိမ္း) စည္ပင္သာယာေရးဝန္ႀကီး
 •  ဦးကာလူေရွ ရခိုင္ျပည္နယ္လႊတ္ေတာ္အမတ္ ဆက္သြယ္ေရးဝန္ႀကီး
 •  ဦးေဇာ္ေအးေမာင္ ရန္ကုန္တိုင္း ရခိုင္မ်ိဳးႏြယ္စု ဝန္ႀကီး အားကစားႏွင္ ့ကာယပညာ
 •  ဦးစံေရႊေမာင္ ျပည္နယ္ဥပေဒ အရာရွိ တရားသူႀကီးခ်ဳပ္
 •  ဦးေအာင္ျမတ္ေက်ာ္ ရခိုင္ျပည္နယ္လႊတ္ေတာ္ စိုက္ပ်ိဳးေရးဝန္ႀကီး
 •  ဦးေစာလြင္ အလုပ္သမားေရးရာဝန္ႀကီး

 Gambar Menarik Hari Ini - Isu Debat

Posted: 13 Oct 2012 08:03 AM PDTSehingga hari ini Najib masih takut untuk berdebat. Bukan budaya kita katanya.Yang aneh walaupun dikatanya bukan budaya kita tetapi beliau hadir menyampaikan piala dan hadia untuk Pertandingan Debat Piala Perdana Menteri dua hari lepas.Penakut atau hipokrit? Atau kedua-duanya sekali?


Nasha Sengaja Cari Pasal Supaya Dipecat Dari PAS

Posted: 13 Oct 2012 04:03 AM PDT

Nik Aziz sifatkan Nasha 'lidah panjang'

KOTA BHARU - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa, yang Selasa lalu memberi peringatan agar tidak mengejar kuasa semata-mata, sebagai pemimpin 'lidah panjang' ekoran pendirian kebelakangan ini yang tidak selari dengan parti.

Kenyataan tegas Nik Aziz itu dikeluarkan ekoran tindakan Nasharudin yang juga Ahli Majlis Syura Pas mahu merencanakan perpaduan terutamanya melibatkan Umno dan Pas.

"(Rancangan perpaduan) itu mengarut, mengapa sekarang baru timbul, dia (Nasharudin) itu calon Pas di Bachok, sikap itu seperti 'lidah panjang'," kata beliau ketika ditemui selepas Majlis Hari Keluarga Mawaddah di Pengkalan Chepa di sini hari ini. -SH

Nasha mahu dipecat PAS kerana tidak berani langgar 'Bai'ah'

KUALA LUMPUR, 13 Okt — Tindakan Nasharuddin Mat Isa memprovokasi hubungan diantara PAS dan DAP sejak akhir-akhir ini dalam isu Hudud dan negara Islam dipercayai mahu dipecat daripada parti tersebut kerana tidak berani melanggar "Bai'ah" dengan meninggalkan PAS secara sukarela.

"Jika kita lihat, semenjak dua menjak ni, Nasha agresif melaga-lagakan PAS dan DAP supaya Pakatan Rakyat (PR) berpecah," kata seorang pemimpin tertinggi PAS kepada The Malaysian Insider.

"Beliau lakukan semua ini dengan tujuan agar PAS memecat beliau dan bukannya beliau meninggalkan PAS.

"Meninggalkan PAS bererti melanggar sumpah 'Bai'ah' dan ini mungkin menjadi sebab besar mengapa beliau tidak tinggalkan PAS secara sukarela.

" "Bai'ah" bermaksud sumpah untuk taat kepada perjuangan Islam yang kebiasaan diamalkan oleh gerakan Islam.

Jika melanggar Bai'ah, dipercayai balasan daripada Allah akan menimpa seseorang itu.

Nasharuddin merupakan bekas timbalan presiden PAS yang gagal mempertahankan jawatannya selepas tewas ditangan Mohamad Sabu dalam Muktamar Agung PAS pada tahun 2011 dalam pertarungan tiga penjuru diantara dirinya, Mohamad dan Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man.

Menurut Prof Datuk Mohamad Abu Bakar, apa sahaja yang berlaku kepada Nasharuddin tidak akan memberikan impak yang besar kepada PAS dari sokongan.

"Pada saya, apa yang dilakukan oleh Nasha ini lebih kepada mengukuhkan orang Umno yang sudah Umno," kata penganalisis politik daripada Universiti Malaya (UM) itu apabila dihubungi oleh The Malaysian Insider.

Prof Mohamad juga menambah, jika Nasha meninggalkan PAS dan menyertai Umno sekalipun, beliau hanya akan mengulangi nasib pemimpin PAS terdahulu yang menyertai Umno seperti Datuk Mohd Asri Muda (bekas presiden) dan Nakhaie Ahmad (timbalan presiden).

"Jika Nasha menyertai Umno, beliau tidak akan mendapat kepercayaan sepenuhnya daripada parti tersebut kerana semua sudah tahu hati dan sanubarinya bersama PAS," katanya sambil menjadikan Datuk Dr Hasan Ali sebagai contoh terkini.

Dr Hasan walaupun telah meninggalkan PAS tidak disambut menyertai Umno sebaliknya terpaksa menubuhkan badan bukan kerajaan (NGO) Jalur Tiga (Jati) yang memperjuangkan Islam, Melayu dan Raja.

Naib Presiden PAS, Datuk Husam Musa mempersoalkan tentang keikhlasan Nasharuddin dalam memperjuangkan agenda Hudud seperti yang dilakukan kebelakangan ini.

"Dulu masa nak yakinkan PAS menyertai Umno tubuhkan kerajaan perpaduan, Ustaz Nasa (Nasharuddin) beritahu PAS, Pak Lah (Tun Abdullah Ahmad Badawi) nak beri tiga kerusi menteri jika PAS bersetuju bersama Umno.

"Saya nak tanya dia, masa Pak Lah tawar tiga kerusi menteri tu, ada tak beliau dibincangkan sekali tentang pelaksanaan hukum Hudud?" kata beliau melalui perbualan telefon bersama The Malaysian Insider beberapa hari lalu.

Tambah Husam lagi dengan sinis, jika Umno benar-benar ikhlas mahu bermuzakarah dengan PAS, Nasharuddin harus diberikan laluan untuk menang tanpa bertanding di kerusi parlimen Bachok pada pilihan raya ke 13 nanti.

"Kita nak tengok Umno letak atau tidak calon di Bachok nanti," katanya.

Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad di parlimen beberapa hari lalu menegaskan kenyataan-kenyataan Nasha seolah-olah mempunyai agenda politik tertentu yang menguntungkan Barisan Nasional (BN) dan cuba mewujudkan ketegangan dalam PR.

"Kebelakangan ini hubungan beliau (Nasha) dengan PAS tidak serapat berbanding hubungannya dengan kerajaan (Barisan Nasional) BN.

"Kenyataan dikeluarkan jelas bertujuan untuk menguntungkan BN dan wujudkan ketegangan antara parti PR walaupun dikeluarkan tanpa bukti," kata Khalid kepada pemberita di lobi Parlimen.

Kenyataan terbaru dikeluarkan Nasha adalah DAP cuba menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Kristian dengan mendakwa parti komponen PR itu pernah menganjurkan majlis dan berdoa memohon negara dijadikan sebagai negara Kristian selepas DAP memenangi 12 kerusi di Sarawak tahun lalu.

Khalid turut menegaskan, perkara itu tidak pernah dibangkitkan Nasha dalam pertemuan dengan Majlis Syura Ulama sebelum ini.

Prof Mohamad bersetuju dengan kenyataan Khalid itu dengan mengatakan menjelang pilihan raya ke 13 yang semakin hampir ini, strategi Umno adalah untuk mewujudkan konflik dalam PR.

"Apabila parti dalam PR berlaga sepertimana perselisihan PAS dan DAP dalam isu Hudud, Umno dan BN yang untung.

"PR akan dilihat tidak bersatu jika terus bergaduh sesama sendiri dan inilah yang dimahukan Umno," katanya lagi.

Is the END at hand?

Posted: 13 Oct 2012 01:30 AM PDT

Currently, I spend loads of my free time reading as much as I can on economic, health and technological issues. I am no economics/financial guru but I seriously believe that the world is heading towards economic collapse.

Many already know I have no intention to blog or comment on our local political scene any more because I regard it as a total waste of time. Why? We can see some running the same worn-out plots, singing the same out-of-tune melodies, introducing the same bogeymen and spinning the same old yarn. And yet, there is absolutely no progress because all they want is to cling on to power or to wrest power in the name of the rakyat's well being. Helloooooooooo!!! Who are they kidding? Time to get out of that delusional ambience. A cursory glance at the headlines of each day can tell us how shallow and selfish are some or worse still, how deceptive can some 'angels' be. Many are still caught up with ideological aspirations, or being fooled by spin  doctors who gleefully lead the herd astray with their so-called theories. While they are fighting amongst themselves, the worldwide situation is worsening and we DO NOT see aspiring leaders telling us HOW they will save us all from the worst case scenario. Moving on....There are MORE important things that concern us! Simply put, is the end at hand? We have to be aware of the signs around us.

This site gives fourteen signs that the world economy is getting weaker.

Here's a summarised form of the 14 signs. Please click here to read the post in full. There are already 120 comments so far.

#1 Things in China do not look good right now. 

#2 The Bank of Japan has resorted to yet another round of money printing in a desperate attempt to try to bolster the faltering Japanese economy....

#3 In Spain, violent demonstrations over the state of the Spanish economy just outside the national Parliament building in Madrid on Tuesday evening made headlines all over the globe. 

#4 As unemployment hovers around the 25 percent mark, foraging through garbage bins for food has become so rampant in Spain that one city has actually started putting locks on supermarket garbage bins "as a public health precaution".

#5 Despite all of the money printing that the ECB has been doing, the yield on 10 year Spanish bonds has risen back up to about 6 percent again.

#6 The economic protests in Greece are getting completely and totally out of control. 

#7 The unemployment rate in France has risen for 16 months in a row and is now the highest that it has been in over a decade.

#8 The number of unemployed workers in Italy has increased by more than 37 percent over the past year.

#9 New orders for durable goods in the United States fell by a whopping 13.2 percent in August.  That was the largest decline that we have seen since the middle of the last recession (January 2009).

#10 According to the Bureau of Economic Analysis, U.S. GDP only grew at a 1.3 percent annual rate during the second quarter of 2012 as opposed to the 1.7 percent annual rate previously reported.

#11 The U.S. Postal Service is about to experience its second financial default in just the past two months....

#12 It looks like General Motors is on a path that will lead to bankruptcy (again).

#13 According to a recent survey conducted by State Street Global Advisors, 71 percent of "investors in a survey of 300 around the world, including the largest pension funds, asset managers and private banks, fear an imminent Lehman-like event."

#14 According to a recent survey of American CEOs by Business Roundtable, the number of CEOs that plan to eliminate jobs has risen significantly from earlier this year....

Reader YK also sent me an article about Lindsey's Four Signs of Economic Collapse. I am not posting it here because it is too long and too er... *coughs* to do so.

CLICK HERE to read the article.

CLICK HERE to access articles on economic collapse in The Examiner. You might want to check out the latest articles in The Examiner on:
Look around you. I feel it. What? The increase in the prices of goods, especially food! Some of my friends overseas have already started growing their own vegetables and fruits.

There will come a time when the prices of food will rocket sky high and many will suffer. Self-reliance is the best. Most importantly, we need to (I have not yet...) ensure we have ample supplies such as...

 • water, water filters (more than one), water containers, water purification pills
 • water purifiers (small ones) such as what you can see HERE
 • peanut butter
 • dried beans of any type
 • Mixed stuff eg those that hikers bring along such as a variety of ingredients, raisins, peanuts and other nuts, dried fruit and berries and chocolate. :-)
 • Non-perishable food
 • Brown rice
 • Sunflower seeds
 • Lighters, tinder packed in waterproof containers, Candles
 • Solar power generator, solar powered batteries for home use and even for cell phones
 • Cell phone/Laptop Signal Boosting Kits
 • Propane and propane stove
 • Torch-lights etc
Some of you might think I have lost my marbles. By now, you can understand why I do not comment on local issues. The current problems that we see in our own back yard is nothing compared to what lies before all of us, all over the world.

In closing, allow me to share with you with Bill Ryan wrote HERE:
Dear All:

I'm as certain as I can be that in the next 6-9 months quite a lot is going to happen that may require us to get our life jackets on (routine and sensible when ocean sailing), work together well, and safeguard our energy, resources and well-being until the storm is over.

Like sailing at sea, storms are not to be feared -- just to be handled. If one wanted to avoid storms, one should not be at sea at all. Here we are all on this planet this lifetime, and it wasn't a mistake. You chose to be here. You have a mission to accomplish.

If you have a good boat and a good crew, then it's simply an adventure ... and, as a spin-off, a test and learning experience for everyone.

It can be a great deal of fun. Nothing trivial is intended by that statement. As spiritual beings, we're all fun-loving dolphins swimming in the universal sea... and sometimes we find ourselves trapped in nets which we have to get out of. That's part of the adventure, too.

The only real problem is remembering your mission. Not easy with Jason-Bourne-amnesia. Look for clues all around you: people you know, people you meet, the things that "happen to you", the coincidences and synchronicities, and what energizes you and keeps capturing your attention.


CLICK HERE for the rest of the entry.
In 1979, I formed this Christian singing group called The Living Harmony with Rev. Koe Choon Huan (PJ) ,Rev. Michelle Lee (La, Paz, Bolivia), Rev Moses Lee (currently on sabbatical in US), Anthony Khor (Perth), Hock Guan (Singapore), Sook Cheng (???) and myself. Then, we won a state level Talentime with our cover version of Larry Norman's "I Wish We'd All Been Ready". As a group, we arranged the seven-part harmony with overlapping parts for the song and used Cliff Richard's version which you can view HERE (FOR NON-MUSLIMS ONLY).

I am not a religious fanatic and you can see that in all my blog posts, I have never quite proclaimed my faith at all. For the record,  I am not trying to convert anyone in this post which I am writing to raise awareness that there are MORE IMPORTANT and worrying issues that concern all of us than the current situation in our own backyard. In my entire life, I have never shoved the gospel down anybody's throats. In fact, I rarely share the gospel openly and have done so to only less than ten persons because I believe religion is a very personal affair and it is every one's right to decide on their own which faith they want to believe. Five of them converted - including my dad,  my god-daughter now finishing her PhD in US, her cousin and my varsity course-mate - Cindy Ooi - who is currently an interim pastor At this point of time, I believe the end is within my lifetime. And it is ironical that the song I sang in 1979, is a question that I have to ask myself.

Am I ready?

Frankly, no. To other Christians out there reading this, are you ready? To those from other faiths, if indeed the end is near, are you ready?

What will we do?

Honestly, I have no answer. I am taking a big risk blogging about this but I just hope that in time to come, we can really take time to smell the roses, to see the world as it is, to have the right values, beliefs and perspectives so that we are not hoodwinked into forgetting what is important. Beliefs, perspectives and values or even priorities may differ but one thing we have in common is the fact that our lives are precious, so are our family members and loved ones. So, cherish them always and make the right decisions...may the God you believe in bless and guide you always.စစ္အစိုးရ ဘယ္လိုထိန္းျပီး လႊတ္ခ်င္ရင္ဘယ္လိုလႊတ္တယ္ဆိုတာ အားလံုးသိျပီးသားပါ

Posted: 13 Oct 2012 12:46 AM PDT

My friends said>>>
၁။ ေတြးမိတာေလး တစ္ခု မ်ွေ၀ခ်င္တယ္။
" ဒီေကာင္ေတြေၾကာင့္ မြတ္စလင္မ္ေတြ စိတ္ဆင္းရဲရတာမွန္တယ္ ဒါေပမယ့္ ႏိုင္ငံေရးအရ ဒိေကာင္ေတြ ရႈံးျပိးရင္းရံႈးရငး္ပဲ သိကၡာလဲ က်ျပိးရင္က်ပဲ " က်ေနာ္လည္း အဲဒီအတုိင္းေတြးမိတယ္။ ႏိုင္ငံေရးဘက္ကို နဲနဲ ေလး ထပ္တိုး စဥ္းစားမိေတာ႔ အားလံုး သိတဲ႔အတုိင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ မွာ ႏိုင္ငံျခားရင္းႏွီးျမွဳပ္ႏွံမႈေတြလာဖို႔ အၾကီးအက်ယ္ၾကိဳးစားေနတယ္ ၀င္လာမယ္ စီးပြားေ၇းသမား အတတ္ပညာရွင္ေတြဟာ လူမ်ိဳးစံုျဖစ္တယ္ မြတ္စလင္ေတြ အမ်ားၾကီး ပါလာႏုိင္တယ္ ။ ( ေရနံကုမ္ပဏီေတြမွာ ဆိုရင္ အေမရိကန္ ဥေရာပ ပိုင္ ျဖစ္ပါေစ ၀န္ထမ္းအဆင္႔ျမင္႔အရာရွိေတြမွာ အစၥလာမ္ဘာသာ၀င္ေတြအမ်ားၾကီးွရိွတယ္ ) ဒါေတြဟာ မလဲြမေရွာင္သာ ၾကံဳေတြ႕ရမယ္ ကိစၥျဖစ္တယ္။

၂။ ဒီလို ႏုိင္ငံတကာ နဲ႔ ဆက္ဆံရမယ္႔ အေရးကို ျမန္မာအစိုးရလည္းသိတယ္ ။ ဘာေၾကာင္႔ ဒီလို လူနည္းစု ရုပ္ပ်က္ဆင္းပ်က္ ဆုိင္းဘုဒ္ေတြ ကိုင္ျပီး ဆူပူေအာ္ဟစ္ေနတာကို ခြင္႔ျပဳထားတာလဲ?
အစိုးရရဲ႕ ေနာက္ကြယ္က PLAN AND MOTIVE ကဘာလဲ။

၃။ လက္ရွိ သိန္စိန္အစိုးရမွာေကာ အုပ္ခ်ဳပ္ေရး အာဏာ အျပည္႔အ၀ ရွိရဲ႕လား။
က်ေနာ္တို႔ အားလံုး စစ္အစိုးရလက္ထြက္ေတြဆိုေတာ႔ စစ္အစိုးရ ဘယ္လိုထိန္းျပီး လႊတ္ခ်င္ရင္ဘယ္လိုလႊတ္တယ္ဆိုတာ အားလံုးသိျပီးသားပါ။

၄။ ရခိုင္ပါတီ အရမ္းစြမ္းတယ္ဆိုတာ က်ေနာ္ေတာ႔ သိပ္မယံုခ်င္ဘူး။ တကယ္ေတာ႔ စစ္အစိုးရ ဘဲျဖစ္ျဖစ္ ( လက္ရွိ သိန္းစိန္အစိုးရဘဲျဖစ္ျဖစ္ ) RNDP ကို ကိုင္ခ်င္ရင္အလြယ္ေလးပါ။
ရခိုင္ထက္ မ်ားစြာ အင္အားေတာင္႔တယ္႔ ကရင္ ၊ ရွမ္း၊ မြန္ စသည္ကိုေတာင္ ဘယ္လို ျဖိဳခဲ႔လည္းဆိုတာ အားလံုးသမိုင္းသက္ေသရွိပါတယ္။

၅။ေကာင္းျပီး သိန္းစိန္အပါအ၀င္ ၊ NLD ၊ ၈၈ လူေတာ္ေတာ္မ်ား မြတ္စလင္ကို အတြင္းဓါတ္ခံမုန္းတာက က်ေနာ္တို႔ အတြက္ သိပ္မထူးဆန္းပါဘူး ၊ သူတုိ႔ ၾကီးျပင္းလာတဲ႔ သမိုင္းေၾကာင္း ၊ သူတို႔ စည္းပူးခဲ႔တယ္႔ ပညာရပ္ ၊ သူတို႔ ဘုရားထူးေနတဲ႔ ဘုန္းၾကီး ….. မည္သူကမွ – DIVERSITY (လူမ်ိဳးဘာသာ ယံုၾကည္ခ်က္မတူသူမ်ား ေအးခ်မ္းစြာအတူတကြေနထိုင္ေရး ) ၊ ဂ်ီနီဗာ ေကာ္ဗင္းရွင္းကျပဆိုထားတဲ႔ လူအခြင္႔အေ၇း စတဲ႔ ဘာသာရပ္ေတြကို မသင္ေပးလိုက္ဘူးေလ …. ။

၆။ က်ေနာ္အတြက္ ပေဟရိ ျဖစ္ေနတာက လက္ရွိအစိုးရနဲ႔ ေနာက္ကြယ္ၾကိဳးကိုင္သူေတြ မြတ္စလင္ကို ဓါးစာခံလုပ္ထားတဲ႔ အေရးအခင္းကေန သူတို႔ လိုခ်င္တဲ႔ ရလဒ္ကဘာလဲ ?????
က်ေနာ့ အျမင္ေတာ့ ဦးသိန္းစိန္အစိုးရ ရဲ႕ တိုင္းရင္းသား ျငိမ္းခ်မ္းေရး ေပၚလစီကို ရခို္င္ေတြ နင္းျပီး ဒီပြဲကို ကစားသြားတာလို႔ ျမင္တယ္။
ရခိုင္ေတြ အင္အားကို ေလ်ာ့တြက္လုိ႔မရဘူး။ သူတို႔ အင္အားက တျခားတိုင္းရင္းသားေတြနဲ႔မတူဘူး။ ပညာတတ္မ်ားတယ္။ နယ္စံုမွာ ရခိုင္ေတြ ျမွဳပ္ထားတယ္။
အခု လုပ္သြားတဲ့ပြဲမွာ လႊတ္ေတာ္၊ မီဒီယာ၊ တိုင္းရင္းသားပါတီေတြ၊ ရခိုင္အမ်ားအျပားပါတဲ့ အရပ္ဘက္အဖြဲ႕အစည္းေတြ၊ ရခိုင္ ဘုန္းၾကီးေတြ အားလံုး တကြက္ျခင္းဆီ ကစားသြားၾကတာ။
လႊတ္ေတာ္မွာ ရခိုင္ေတြအားေကာင္းတာကို သမၼတဆီက ရခိုင္အေရးတင္တဲ့စာတမ္း ဖတ္တဲ့ကိစၥေတာင္ ေနာက္ဆုတ္သြားတာကို ၾကည့္ရင္သိႏိုင္တယ္။
အုပ္ခ်ဴပ္ေရးပိုင္းမွာ သမၼတနဲ႔ အေစးမကပ္တဲ့ ေနာက္ျပန္လွည့္ခ်င္ လုပ္ပိုင္ခြင့္ရိွသူ တခ်ိဳ႕ ဒီကိစၥမွာ ပူးေပါင္းေဆာင္ရြက္သြားတယ္လို႔ ထင္တယ္။
လႊတ္ေတာ္မွာလဲ ဦးသိန္းစိန္အစိုးရနဲ႔ အားျပိဳင္ေနတာ ခံုရုံုးကိစၥကို ၾကည့္ရင္သိႏိုင္တယ္။
ရခိုင္ေတြက တိုင္းရင္းသားပါတီေတြနဲ႔ က်ယ္က်ယ္ျပန္႔ျပန္႔ သေဘာတူညီမႈတည္ေဆာက္ထားပံုရတယ္။
တျခားတိုင္းရင္းသားပါတီေတြက ခရစ္ယာန္ျဖစ္ေတာ့ ၈၂ ဥပေဒကို ျပင္ခ်င္တယ္။ ဒါေပမယ္ လႊတ္ေတာ္မွာ ဒီကိစၥအသံက်ယ္က်ယ္မထြက္လာတာ ေတာ္ေတာ္ကို စဥ္းစားစရာပါ။
အစိုးရပိုင္း (ၾကံဖြတ္)ပါတီက ၂၀၀၅ ေရြးေကာက္ပြဲမွာ မြတ္စလင္မ္ နယ္ေျမက လြဲျပိးက်န္တဲ့ ေနရာေတြမွာ ရခိုင္မွာ အႏိုင္မရဘူး။
အခုလဲ ရခိုင္ ၾကံဖြတ္တာဝန္ခံ ေမာင္ဦး (အရင္ ျပည္ထဲေရး ဝန္ၾကီး) သြားတာေတာင္ အဆဲခံရတယ္ၾကားတယ္။
ဒီမိုကေရစီအသံထြက္ရင္ ေနာက္ပိုင္း ရခိုင္မွာေရာ တႏိုင္ငံလုံုးမွာ မြတ္စလင္မ္ကိုေနရာေပးကိုေပးရေတာမယ္ (လႊတ္ေတာ္)
အထူးသျဖင့္ ရခိုင္ေတြ ဒါကို လံုးဝမလုိခ်င္လို႔ ဒီ ပဋိပကၡကို ဖန္တီးတယ္လို႔ထင္ပါတယ္။Anti-Islam Anti-Muslim monks

Posted: 13 Oct 2012 12:42 AM PDT

ျမန္မာႏိုင္ငံတြင္ OIC (အစၥလာမၼစ္ပူးေပါင္းေဆာင္ရြက္ေရးအဖြဲ႕ ) ႐ံုးခန္းလာေရာက္ဖြင့္လႇစ္မည္ကို လက္မခံႏိုင္ေၾကာင္း မႏၲေလးျမိဳ႕မႇ သံဃာေတာ္မ်ားက ေအာက္တိုဘာလ ၁၂ ရက္ေန႔မြန္းလြဲတစ္နာရီ၀န္းက်င္ခန္႕က စီတန္း လႇည့္လည္ ဆႏၵေဖာ္ထုတ္ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။
ယင္းသို႔ဆႏၵေဖာ္ထုတ္ရာတြင္ ေထာင္ဂဏန္းရႇိေသာ သံဃာေတာ္မ်ားသည္ ခ်မ္းျမသာစည္ၿမိဳ႕နယ္ ဦးပြားဆုေတာင္းျပည့္ဘုရားႀကီး၀င္းအတြင္းမႇစတင္၍ စီတန္းထြက္ခြာခဲ့ၿပီး စစ္ကိုင္း-မႏၲေလးလမ္းခြဲမႇတစ္ဆင့္ စစ္ကိုင္း-မႏၲေလးလမ္း၊ ၈၄ လမ္း၊ ၄၂ လမ္း၊ ၇၈ လမ္း၊ ရန္ကုန္-မႏၲေလးလမ္းမႇ ဦးပြားဘုရား၀င္းအတြင္းသို႔ ျပန္လည္၀င္ေရာက္ကာ ညေနသံုးနာရီခြဲအခ်ိန္တြင္ ေလးျပင္ေလးရပ္ရႇိ မိမိတို႔၏ေက်ာင္းတိုက္ မ်ားအသီးသီးသို႔ ျပန္ၾကြခဲ့ေၾကာင္း သိရႇိရသည္။Pemandu Teksi Desak Syed Hamid Albar Letak Jawatan Dari SPAD

Posted: 13 Oct 2012 12:51 AM PDT

Badan Bertindak Pemandu-pemandu Teksi Bermeter (BBPTB) mendakwa Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) gagal berfungsi menjalankan tanggungjawab meningkatkan mutu perkhidmatan teksi dan menggesa pengerusinya, Tan Sri Syed Hamid Albar meletak jawatan.

BBPTB menggariskan lima faktor kegagalan SPAD yang menyebabkan kemarahan pemandu teksi tidak dapat lagi dibendung dalam kenyataan oleh pengerusinya, Amran Jan kepada The Malaysian Insider.

Perkara tersebut ialah gagal mengiktiraf mahupun melantik wakil pemandu teksi di dalam jawatankuasanya, gagal memansuhkan sistem kupon, gagal mengeluarkan permit khas kepada Duta Kecil Pelancongan seperti yang diminta sendiri oleh Menteri Pelancongan, Datuk Seri Dr Ng Yen Yen, gagal menangani kemelut perkhidmatan teksi yang berlarutan sejak berpuluh tahun dan gagal melaksanakan langkah satu warna untuk teksi bermeter walaupun cadangan itu sudah lama diutarakan.

"Kelima-lima kegagalan ini jelas membuktikan SPAD adalah sebuah badan yang gagal.

"Syed Hamid perlu meletak jawatan kerana gagal melaksanakan tanggungjawab yang diberikan kepadanya," kata Amran.

Dalam laporan The Malaysian Insider semalam, Amran juga menyelar kenyataan presiden Persatuan Pengusaha Teksi dan Kereta Sewa Kuala Lumpur, Selangor (Perpekli), Datuk Aslah Abdullah yang menyokong perkhidmatan percuma bas Go-KL.

Sikap dan kecenderungan Aslah yang sering memihak kepada Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) dan gagal membela kebajikan pemandu teksi menyebabkan kredibilitinya dipertikaikan rata-rata pemandu teksi.

Amran juga memberi amaran kepada SPAD untuk mengambil serius perkara ini sambil mengugut untuk menggunakan "media" terbesar di ibu kota itu untuk memberikan imej buruk kepada kerajaan.

"SPAD dan kerajaan perlu ingat, pemandu teksi adalah "media" terbesar di ibu kota.

Kalau mereka abaikan, tanggunglah akibatnya nanti.

"Kami boleh sampaikan perkara buruk dan baik mengenai kerajaan," tambah Amran lagi.

Pada Selasa minggu lalu, 250 pemandu teksi bertindak mengadakan piket di Jalan Bukit Bintang ekoran tidak puas hati dengan perkhidmatan bas percuma Go KL yang didakwa menyebabkan kemerosotan pendapatan sehingga 70 peratus.

Himpunan secara aman itu bermula kira-kira jam 2 petang hingga 7.30 malam membabitkan sekitar kawasan pusat beli-belah Pavillion hingga ke Lot 10.

Perbuatan pemandu terbabit yang kebanyakannya ahli Persatuan Pemandu Teksi Bestari Kuala Lumpur menyebabkan kawasan di sekitar Bukit Bintang sesak teruk apabila laluan digunakan untuk melakukan bantahan itu terpaksa ditutup.

Berdasarkan laporan polis yang dibuat persatuan itu kelmarin, perhimpunan juga dibuat sebagai bantahan terhadap masalah ulat teksi "Arab" dan perkhidmatan teksi sapu serta beberapa tindakan SPAD yang mereka anggap menekan pemandu-pemandu teksi berlesen.


Bufori, fully handmade car, made in Malaysia: Woot

Posted: 12 Oct 2012 10:00 PM PDT

Asia's rich crave luxury hand-crafted cars from Malaysia

Posted on 11 October 2012 - 11:52am
KUALA LUMPUR (Oct 11, 2012): The global economic doldrums may have weighed on businesses around the world, but in Malaysia a luxury hand-crafted carmaker struggles to keep up with demand as orders pour in from China and the Middle East.
Some customers are willing to wait nearly two years for their Bufori vehicle, which costs anywhere from US$150,000 to US$350,000 and can contain unique touches at the buyer's request, ranging from built-in vaults to pearl-studded interiors.
One such customer is eHong Tan, a Malaysian green technology entrepreneur and tea connoisseur, who asked for her Bufori to be fitted with tea-making and aromatherapy features.
"I love drinking Chinese tea. The car allows me to make tea and drink it while I'm traveling," said Tan, adding that both are "unique and satisfying" creature comforts that she had always wanted.
The hefty price tag does little to dampen the car's popularity among Asia's rich, whose number of high net worth individuals overtook North America for the first time last year as wealth in Thailand and Indonesia surged almost 10%, according to the Asia-Pacific Wealth report.
Bufori's founder and managing director, Gerry Khouri, said he first started the company in his native Australia in 1987, but decided to move to Malaysia in the early 90s when demand from the region began to jump.
In the past three years, orders for his Buforis, which he says is the only fully handmade car produced in Asia, have steadily risen 15%-20% each year.
"China and Middle East are probably our two biggest markets right now," said Khouri, adding that he also gets orders from Southeast Asian countries, Hong Kong, Japan and Europe.
"There's a lot of promise here -- that's what brought us to Malaysia and kept us here," Khouri said. The country hosts Bufori's only plant where customers can visit to see their cars being made. Showrooms are found in Sydney and Shanghai.
"The beautiful thing is I get to see it built from the beginning to end, like watching a baby growing up," said Tan.
Khouri, who built his first car in his backyard at only 21, says that while the Bufori kept its trademark classic designs, the cars' performance itself is "in a class of its own".
The Geneva, a 4-door luxury limousine with elegant curves and a long running board, is powered by a 6.4-litre V8 engine boasting up to 470 horsepower and 630 Newton meters (Nm) of torque.
"These are exclusive, very elite. You've got to be very special to own one of these cars," he said.
But Khouri admits that the long waiting list can push some customers to competitors such as Bentley and Rolls Royce.
"These cars are made by hand. No machines -- look around you, it's just people," he says, gesturing around the 50,000 sq ft (4,645 sq m) factory in the outskirts of Kuala Lumpur where workers are busy fitting custom-made parts and molding the Bufori's classic body.
Upstairs, in the upholstery and interior section, leather is cut and stitched by hand while engineers put together electronic controls.
"You can't speed up people like a machine," he added.
With around a hundred workers, the factory makes only 60 cars worldwide per year -- a fraction of its 300 target, with the limited workforce and the long hours it takes to complete a car dragging down production.
"Our problem is our demand exceeds our capacity. We're not in the situation where we can produce enough vehicles to meet the demand worldwide," says Khouri.
"It sounds like a crazy problem to have - but it's serious because we are losing sales everyday."
Khouri wants to set up more factories to speed up production but is wary, wanting to preserve the quality.
"Bufori cars are very labor-intensive and dependent on people. We might compromise the quality which is something we don't want to do," he added.
The Bufori La Joya coupe takes 3,500 man hours to complete while the Geneva saloon needs 9,000 man hours.
"That's ridiculous in the overall scheme of things. If you look at a mass producer carmaker, even 50 man hours is taking too much," says Khouri.
But customers who chose to be patient have no regrets.
"It is worth the wait," says Tan, whose car took 20 months to finish. "It's more than a car. To me, the Bufori is an art." – Reuters


Terbukti SPRM Alat UMNO BN, Tutup Skandal RM40 juta UMNO Sabah

Posted: 12 Oct 2012 10:26 PM PDT

BN ingat rakyat senang ditipu kes RM40 juta?

Kuala Lumpur: "Adakah SPRM telah membuat siasatan penuh termasuk mengambil kenyataan Datuk Seri Musa?" tanya Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng.

Semalam, katanya kerajaan BN bangga mengumumkan pembebasan Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman daripada skandal wang tunai S$16 juta (RM40 juta) ekoran tindakan SPRM untuk menggugurkannya daripada dakwaan rasuah dan pengubahan wang haram.

Menurutnya, mengikut jawapan bertulis Parlimen Menteri dalam Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz, Pejabat Ketua Peguam Negara tidak menjumpai apa-apa elemen rasuah dalam kes seorang ahli peniagaan Sabah yang ditahan di Hong Kong kerana menyeludup wang berjumlah RM40 juta dalam mata wang Singapura.

Katanya, Nazri berkata bahawa siasatan menunjukkan duit itu sebenarnya merupakan sumbangan politik kepada Umno Sabah dan bukan kepada Musa.

"Adakah BN ingat bahawa rakyat Malaysia senang tertipu dengan cerita sebegini dan menerima bahawa tidak ada masalah kerana duit yang diseludup itu adalah untuk Umno Sabah dan bukan untuk Musa?" soalnya dalam satu kenyataan.

Tanya beliau lagi, apakah syarat-syarat di sebalik sumbangan RM40 juta itu dan kenapakah ia dilakukan dengan mata wang Singapura.

Bagi Ahli Parlimen Bagan itu, sekali lagi SPRM cuba untuk menutup skandal politik wang oleh BN.

"Skandal penyeludupan RM40 juta wang tunai ini menyusul selepas dua lagi skandal yang melibatkan dua orang lagi ketua menteri BN," katanya.

Baru-baru ini, ujarnya sebuah NGO Switzerland telah mendakwa bahawa kekayaan Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Taib Mahmud dianggarkan mencecah RM46 bilion, lantas menobatkannya sebagai orang terkaya di Malaysia.

"Lepas itu, kita berhadapan dengan majlis kenduri kahwin anak Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Ali Rustam, di mana 130,000 orang tetamu telah dijamu dalam sambutan yang memecah rekod.

Sehingga hari ini, ujarnya Ali Rustam masih lagi gagal menjelaskan bagaimana beliau mampu menanggung kenduri yang begitu mewah yang mendakwa kosnya hanya RM600,000 dan mendapat tajaan.

Justeru, kata Lim, rakyat Malaysia sudah tidak boleh tahan dengan keangkuhan pemimpin-pemimpin BN yang bukan sahaja mengaut kekayaan yang luar biasa tetapi juga menonjolkannya di khalayak umum. -HD

Umno terlibat seludup wang ke Hong Kong
. Petaling Jaya: Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz mengakui wujudnya wang sebanyak RM40 juta milik seorang ahli perniagaan yang diseludup melalui Hong Kong adalah untuk sumbangan kepada Umno Sabah. Menteri di Jabatan Perdana Menteri mengenai hal ehwal undang-undang itu mengaku berlakunya kejadian ini di Dewan Rakyat semalam, demikian menurut Ketua Penyelaras Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Kebangsaan, Badrul Hisham Shaharin. Badrul Hisham @ CheguBard berkata, seorang ahli pernigaan bernama Micheal Chia telah ditahan Lapangan Terbang Antarabangsa Hong Kong pada 14 Ogos 2008 dengan matawang Singapura berjumlah RM40 juta di dalam bagasinya sebelum menaiki pesawat menghala ke Kuala Lumpur. "Namun berita ini diselindung sebaik mungkin dan tidak mendapat liputan dari media tempatan," katanya dalam satu kenyataan media hari ini. Menurut beliau, terbaru semalam apabila hal ini dibangkitkan semula oleh Ahli Parlimen Batu Tian Chua ekoran jawapan bertulis yang diperolehinya dari Menteri terbabit yang mengatakan ia bukan wang untuk Ketua Menteri Sabah Tan Sri Musa Aman tetapi untuk Umno Sabah. Bankrap negara"Apa yang harus disedari ialah mungkin dalam keghairahan regim pertahan pemimpin mereka maka mereka tidak sedar secara tidak langsung diakui bahawa penyeludupan wang RM40 juta itu memang wujud. Makanya apa tindakan undang-undang terhadap kejadian yang diakui wujud itu? CheguBard yang juga Ketua PKR Cabang Rembau menegaskan, untuk membela Musa, Nazri mengakui wang itu bukan untuk Musa secara peribadi tetapi untuk Musa selaku Ketua Umno Sabah maka ini bermakna sahlah Umno Sabah terlibat dalam penyeludupan wang. Kata beliau, menurut satu sumber, wang tersebut ada kaitan dengan kawasan balak yang diluluskan di Sabah dan adalah amalan biasa sebahagian keuntungan harus dipulangkan sebagai dana politik untuk komponen Barisan Nasional (BN) atau terus kepada pemimpin tertentu. "Bukan sedikit wang negara diseludup keluar berkaitan kepentingan pemimpin BN," jelas CheguBard. Contoh katanya sebelum ini terbongkar bagaimana Menteri Besar Negeri Sembilan Mohamad Hasan dikaitkan dengan penyeludupan wang RM10 juta ke London dan setelah didapati sahih berlaku, hanya syarikat penghantaran yang dihukum dengan lesennya ditarik. "Inilah pengkhianat sebenar menjejaskan ekonomi negara. Sudahlah terlibat merompak wang rakyat terlibat pula melarikan wang keluar negara. "Yakinlah jika regim ini terus berkuasa pasti tidak akan ada antara mereka yang diambil tindakan, lebih penting kegiatan mereka ini akan pasti membankrapkan negara," ujar beliau. -FMT


Monks Protest at Bangladesh Embassy (for not treating Buddhists there like Myanmar Government’s treating on its Muslims?)

Posted: 12 Oct 2012 08:27 PM PDTရခိုင္ျပည္နယ္ စံုစမ္းစစ္ေဆးေရးအဖြဲ႕၀င္ ဇာဂနာႏွင့္ ေတြ႕ဆံုျခင္း

Posted: 12 Oct 2012 08:22 PM PDT

Source: FB of Zaw Min Tun
တိုင္းျပည္ ျငိမ္းခ်မ္းဖို႕ လူမႈဆက္ဆံေရးသဟဇာတျဖစ္ဖို႕ အားလံုးမွာတာ၀န္ရွိတယ္

ရခိုင္ျပည္နယ္ စံုစမ္းစစ္ေဆးေရးအဖြဲ႕၀င္ ဇာဂနာႏွင့္ ေတြ႕ဆံုျခင္း
ကၽြန္ေတာ္တို႕တိုင္းျပည္မွာလူမႈဆက္ဆံေရးသဟဇာတ (social harmony) ျဖစ္ဖို႕အတြက္ အားလံုးမွာ က်င့္၀တ္ရွိရမယ္။ အခုလို လူမႈဆက္ဆံေရး သဟဇာတမျဖစ္တာေၾကာင့္ ျပည္တြင္းမွာ ပ႗ိပကၡေတြျဖစ္ေနရတာပါ။ က်င့္၀တ္ေတြထဲမွာမွယဥ္ေက်းမႈက်င့္၀တ္ရွိဖို႕က အေရးၾကီးဆံုးျဖစ္ျပီး လူကိုလူလို႕ျမင္ဖို႕လိုျပီး တျခားဘာသာနဲ႕ ဓေလ့ထံုးတမ္းအစဥ္အလာကို မေစာ္ကားရဘူးဆိုတာနဲ႕ ပတ္သက္လို႕ ရခိုင္ျပည္နယ္စံုစမ္းစစ္ေဆးေရးေကာ္မရွင္အဖြဲ႕၀င္ ဦးဇာဂနာကို ေမးျမန္းပါတယ္။ တခ်ိဳ႕ကိုေကာက္ႏွတ္ေဖာ္ျပပါတယ္။

ေမာ္။ ။ဦးတို႕ေကာ္မရွင္အေနနဲ႔ ရခိုင္အေရးနဲ႕ပတ္သက္ျပီး ဘာေတြေဆာင္ရြက္ေနပါသလဲ။
ေျဖ။ ။ ႏုိင္ငံတကာက တခ်ိဳ႕သတင္းေတြနဲ႕ပတ္သက္ျပီးမဟုတ္မမွန္ ေလွ်ာက္ေျပာတာေတြရွိတယ္။ မဟုတ္တာေတြေျပာတယ္လို႕ စြပ္စြဲခ်င္တာေတာ့ မဟုတ္ဘူး။ သတင္အမွားေတြ ျဖစ္လာတဲ႔အခါ အဲ႔ဒီသတင္း အမွားေတြကို ျပန္ေျဖရွင္းႏွိင္ဖို႕အတြက္ ျပန္ၾကားေရးအဖြဲ႕ မွာပါတဲ့ ဆရာဦး၀ံသရယ္ဦးကိုကိုၾကီးရယ္၊ ကၽြန္ေတာ္ရယ္ျပန္ေျဖေနပါတယ္။ အဓိကေတာ့ ႏိုင္ငံျခားက တခ်ိဳ႕ေတြက မဟုတ္မမွန္လုပ္တယ္ေလ။ ကၽြန္ေတာ့္အေနနဲ႔က ဘယ္ဘက္ကမွ လိုက္ျပီးရွင္းတာမဟုတ္ေပမဲ႔ ရပ္တည္ခ်က္အရျငိမ္းျငိမ္းခ်မ္းခ်မ္းပဲ ေျဖရွင္းေစခ်င္တယ္။ ၾကမ္းၾကမ္းတမ္းတမ္းမေျဖရွင္းေစခ်င္ဘူး။

ေမာ္။ ။ ဒီမိုကေရစီသြားေနတဲ့ လမ္းေၾကာင္းမွာ အဓိက႐ုဏ္းေတြျုဖစ္ေအာင္ လႈံေဆာ္ေနတဲ့သူေတြကို ဦးအေနနဲ႕ဘာေတြ ေျပာျပခ်င္ပါသလဲ။
ေျဖ။ ။ ဆိုရွယ္ဟာမိုနီျဖစ္ဖို႕အတြက္ က်င့္၀တ္ေတြက ေျခာက္ခုရွိတယ္ေပါ့။ ကၽြန္ေတာ့္ အျမင္ပါ။ တျခားလူေတြကိုေတာ့ မေျပာဘူး။ အခုလို social harmony မျဖစ္လို႕ ကခ်င္ျပည္နယ္မွာေကာ၊ ရခိုက္ျပည္နယ္မွာေကာ ပ႗ိပကၡေတြ ျဖစ္ေနရတာေပါ့။ သူမ်ားဘာသာကိုလည္း မေစာ္ကားရဘူး။ သူမ်ားဓေလ့ထံုးတမ္းအစဥ္အလာကိုလည္း မေစာ္ကားရဘူး။ ယဥ္ေက်းမႈ၊ ကိုးကြယ္ရာကိုလည္းမေစာ္ကားရဘူ။ အခုလိုျဖစ္ေအာင္ေသြးထိုးေျမွာက္ပင့္လုပ္ေနတဲ့ သူေတြကလည္း culture ethic ကိုခ်ိဳးေဖာက္တာပဲ။ သည္လို လုပ္ေနတယ္ဆိုရင္ ကၽြန္ေတာ္တို႕ ျပႆနာကေျဖရွင္းလို႕ရမွာ မဟုတ္ဘူး။ ၾကီးလာဖို႕ပဲ ရွိေတာ့တယ္။ မေျဖရွင္းႏွိင္ရင္ ရခိုင္နယ္ၾကီးတစ္ခုလံုးဟာ တစ္ခ်ိန္လံုးစစ္အုပ္ခ်ဳပ္ေရးလက္ေအာက္မွာပဲ ေနေနရေတာ့မွာ။သည္အတြက္ နစ္နာစရာရွိရင္ ရခိုင္တိုင္းရင္းသားေတြ နစ္နာသလို အဲသည္ေဒသမွာရွိေနတဲ့ အစၥလာမ္ဘာသာ ကိုးကြယ္တဲ့ လူမ်ိဳးေတြလည္း နစ္နာမယ္။ ဘာေၾကာင့္လည္းဆိုေတာ့ ဟိုဘက္မွာ ဗုဒၶဘာသာေက်ာင္းေတြ ဖ်က္ဆီးခံရတယ္ဆိုရင္ ဗုဒၶဘာသာကိုးကြယ္တဲ့ စစ္သားေတြကေကာ သည္ခံမွာလား။ ပိုျပီးဖိႏွိပ္ေတာ့မွာေပါ့။ ဒါနဲ႕ပဲျပႆနာက ျပီးေတာ့မွာ မဟုတ္ဘူးေလ။ ၿငိမ္းခ်မ္းစြာအတူယွဥ္တြဲေနထိုင္လို႕ရေအာင္ အေျခအေနေတြကို ဖန္တီးေနလို႕ စစ္ေတြမွာ အေျခအေနေလး ေကာင္းခါစရွိေသး ျပႆနာတစ္ရပ္ျဖစ္ေအာင္ ထပ္ထပ္ဖန္တီးၾကတယ္။ ျပႆနာမဟုတ္ဘဲ ျပႆနာလုပ္တာဆိုေတာ့ တစ္ဖက္ႏိုင္ငံကလည္း အခုလို လုပ္ၾကမယ္ဆိုရင္ ႏိုင္ငံအခ်င္းခ်င္း၊ ဘာသာအခ်င္းခ်င္းဆိုတဲ့ က်င့္၀တ္ကို ခ်ိဳးေဖာက္တာ။ ယဥ္ေက်းမႈ က်င့္၀တ္ကို ခ်ိဳးေဖာက္တယ္ဆိုရင္ ကၽြန္ေတာ္ေျပာတဲ့လူမႈဆက္ဆံေရးက သဟဇာတျဖစ္ဖို႕အတြက္ social harmony ကရမွာမဟုတ္ဘူး။ social harmony မရသမွ် ရခိုင္ျပည္နယ္ျငိမ္းခ်မ္းမႈဆိုတာ ကတည္ေဆာက္လို႕မရ။ ေျပလည္ေအာင္ေျဖရွင္းေပးေနတာကို နားမ၀င္ဘူးဆိုရင္ ကိုယ့္ဒုကၡကိုယ္ရွာသလို ျဖစ္လိမ့္မယ္။ ဒါကၽြန္ေတာ္ေကာ္မရွင္ အဖြဲ႕၀င္ တစ္ေယာက္အေနနဲ႕မဟုတ္ဘဲ အလြတ္ေျပာျပတာပါ။ အဲသည္မွာ ရခိုင္လူမ်ိဳးေတြမွာလည္း ေ၀ဒနာအမ်ားၾကီးရွိပါတယ္။ ဥပေဒအတိုင္း ဥပေဒခ်ိဳးေဖာက္က်ဴးလြန္တဲ့သူကို အေရးယူဖို႕က နံပါတ္တစ္ ဥပေဒက အကာအကြယ္ေပးရမယ္။ အခုလိုမဟုတ္ဘဲ ဥပေဒနဲ႕အကာအကြယ္မေပး ဘဲနဲ႕ ဘာအျပစ္မွမရွိတဲ့ လူေတြဒုကၡေရာက္ေနတာကို ကၽြန္ေတာ္တို႕အေနနဲ႕ လိုက္ပိုက္ၾကည့္လို႕ မသင့္ေတာ္ ပါဘူး။ ျဖစ္ေစခ်င္တာက ကခ်င္မွာစစ္ျဖစ္တယ္။ ေကအိုင္ေအနဲ႕ ျမန္မာစစ္တပ္ျဖစ္တယ္ ခံရတာကျပည္သူေတြ ကၽြန္ေတာ္တို႕ အဲ့သည့္ျပည္သူေတြရဲ႕မ်က္ႏွာကိုၾကည့္ရမယ္။ မတရားအမႈက်ဴးလြန္သူေတြကို ဥပေဒအတိုင္း အေရးယူဖို႕လုပ္ေနတယ္။ ထိုက္သင့္တဲ့ ျပစ္ဒဏ္အရ အေရးယူမယ္။ အျပစ္လုပ္တဲ့သူကို ေျခရာခံမိေပမယ့္ သူတို႕က ေျပးေနတယ္။ ျပည္နယ္ထဲမွလဲ မဟုတ္ဘူးဆိုေတာ့ ဘယ္လိုလုပ္ၾကမလဲ။ ကၽြန္ေတာ္တို႕လည္း သူတို႕ကိုအႀကိမ္ႀကိမ္ အဖန္ဖန္ ေမတၲာရပ္ခံတယ္။ ခင္ဗ်ားတို႕ကိုသိေနၿပီ မလုပ္ၾကနဲ႕ဆိုၿပီးေတာင္းပန္ပါတယ္။ တိုင္းျပည္ၿငိမ္းခ်မ္းေရးအတြက္ပါ။ ဒီမိုကေရစီလမ္းေၾကာင္းအေပၚကို သြားေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ရခိုင္ျပည္နယ္ႀကီး ၿငိမ္းခ်မ္းသြားရင္ ကခ်င္ျပည္နယ္ၿငိမ္းခ်မ္းေရးကို ႀကိဳးစားလို႕ရမယ္။ တၿပိဳင္နက္တည္းေတာ့ မလုပ္ႏိုင္ပါဘူး။ အတတ္ႏိုင္ဆံုးႀကိဳးစားေနတဲ့ကာလမွာ ျပႆနာေတြမျဖစ္ေစခ်င္ဘူး။ တခ်ိဳ႕ကိုယ္တိုင္လည္းမေတြ႕ဘဲ ေျပာတဲ့ လူေတြရွိတယ္။ ေဖ့စ္ဘုတ္ခ္လိုေနရာမွာေတာ့ မေျဖရွင္းခ်င္ေတာ့ပါဘူး။

ေမာ္။ ။ ဆိုရွယ္မီဒီယာတစ္ခုျဖစ္တဲ့ ေဖ့စ္ဘုတ္ခ္ကစၿပီး ပဋိပကၡျဖစ္သြားတယ္ဆိုၿပီး သိထားရပါတယ္။ ႏိုင္ငံ တကာကလည္း သည္ဆုိရွယ္မီဒီယာကို သံုးေနၾကတယ္ဆိုေတာ့ သည္ကေန တစ္ဆင့္၀ါဒျဖန္႕တဲ့သူေတြနဲ႕ ပတ္သက္ၿပီး ေကာ္မရွင္အေနနဲ႕ ဘယ္လိုေျဖရွင္းဖို႕ စီစဥ္ထားပါသလဲ။
ေျဖ။ ။ တကယ့္ျဖစ္ရပ္အမွန္ကို ေကာ္မရွင္ရဲ႕ ေဖ့စ္ဘုတ္ခ္မွာ ဆက္တိုက္တင္ေပးေနပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္ေတာ္တို႕ဘက္မွာလဲ အားနည္းခ်က္ရွိပါတယ္။ ဆယ္မိနစ္တစ္ခါ ဆယ့္ငါးမိနပ္တစ္ခါ သတင္းေတာက္ ေလွ်ာက္တင္ဖို႕ ဆံုးျဖတ္ခဲ့ေပမယ့္ အခုကိုထိုင္လုပ္ေနတဲ့သူေတြေၾကာင္႔ေလွ်ာက္တင္ဖို႕ ဆံုးျဖတ္ခဲ့ေပမယ့္ အခုကိုထိုင္လုပ္ေနတဲ့သူေတြေၾကာင့္ ေႏွာင့္ေႏွးေနရတာလည္းရွိတယ္။ ဒါ့အျပင္အင္တာနက္မရွိတဲ့ေနရာမွာ ဘာလို႕ဒီေကာင္မေလးပံုတက္တာလည္းဆိုၿပီး စဥ္းစားေနတာ။ အဲ့သည္တင္တဲ့လင့္ခ္ကို မီခါနီးၾကမွ အလယ္ ကလူက ထြက္ေျပးေတာ့ ဘာမွအေရးမယူႏိုင္ေသးဘူး။ ေနာက္ၿပီး ဆိုက္ဘာအတက္ခ္က ျပန္ခုခံႏိုင္တဲ့ အင္အားမွာ နည္းပညာက သည္ႏိုင္ငံက အားနည္းေနတယ္။ ေနာက္တစ္ခုက သတင္းတင္ႏိုင္ဖို႕အတြက္ ေရးသားပံုကလည္း အေရးႀကီးတယ္ ဒါနဲ႕ပက္သတ္ၿပီး ကၽြန္ေတာ္တို႕ကို ႏိုင္ငံေတာ္ကေပးထားတဲ့ facility မွာ အားနည္းတယ္။ ဒါကေတာ့ အမွန္မဟုတ္ပါဘူး။ အမွန္ကဒီလိုပါဆိုၿပီး ခ်က္ခ်င္းျပန္ၾကားႏိုင္ဖို႕ကလည္း လိုတယ္ တစ္ခ်ိဳ႕က အဓိက႐ုဏ္းေတြ ျဖစ္ေနတဲ့ၾကားထဲ ဘာမွန္းမသိ ညာမွန္းမသိတဲ့သူေတြကလည္း တစ္ပံု ႀကီး အမွားလုပ္တဲ့ သူတို႕ကို ျပန္ၿပီးတိုက္ခိုက္ဖို႕ေတာ့မရွိဘူး။ ျပန္ကာကြယ္ဖို႕ဘဲရွိတယ္။ ၿပီးခဲ့တဲ့အပတ္က ရခိုင္မွာ ေစ်းေရာင္းတဲ့ေကာင္ေလးရဲ႕ သတင္းအမွားေတြ ထြက္လာတဲ့အတြက္ ကၽြန္ေတာ္တို႕ေကာ္မရွင္က သည္ေကာင္ေလးရဲ႕ အျဖစ္ကအခုလိုမဟုတ္ပါဘူး။ သူ႕ကိုသူ႕အေမနဲ႕ျပန္ေတြ႕ေနၿပီဆိုတာကို ကၽြန္ေတာ္တို႕ ဆိုက္မွာျပန္ေျဖရွင္းေပးထားပါတယ္။ ၀က္ဘ္ဆိုဒ္က official မထြက္ေသးေပမယ့္ ေဖ့စ္ဘုတ္ခ္မွာ ေဖာ္ျပေနပါ တယ္။

ေမာ္။ ။ တျခားျဖည့္စြက္ေျပာၾကားခ်င္တာရွိရင္ ေျပာေပးပါ။
ေျဖ။ ။ တစ္ဘက္ႏိုင္ငံရဲ႕ လုပ္ရပ္ေၾကာင့္ သည္မွာ ဆႏၵေဖာ္ထုတ္မႈေတြကိုလုပ္ပါ။ ဒါေပမယ့္ ဘဂၤလားေဒ့ရွ္ သံ႐ံုးရဲ႕နယ္နိမိတ္ကိုေတာ့ မဖ်က္ဆီးၾကပါနဲ႕။ ဆႏၵဘဲထုတ္ေဖာ္ၾကပါ။ ကိုယ့္တိုင္းျပည္က ေလးစားမႈတစ္ခု အေနနဲ႕ေပးေစခ်င္တယ္။ ၿငိမ္းၿငိမ္းခ်မ္းခ်မ္းနဲ႕ ျပႆနာတစ္ခုကို ေျပလည္ေအာင္ ေျဖရွင္ေနၾကတဲ့အခ်ိန္မွာ အတတ္ႏိုင္ဆံုး ကိုယ့္မွာရွိေနတဲ့စိတ္လႈပ္ရွားမႈေတြကို နည္းနည္းထိန္းေပးၾကပါ။ ျပႆနာတစ္ခုျဖစ္လာတိုင္း ဆူဆူပူပူေျဖရွင္းမယ့္အစား ၿငိမ္းၿငိမ္းခ်မ္းခ်မ္းေျဖရွင္းၾကပါ။ မီးေလာင္တာကိုေတြ႕တယ္။ အဲ့ဒါကိုေရနဲ႕ပက္ျဖန္း ရင္ၿငိမ္းပါတယ္။ ေရေအးနဲ႕ၿငိွမ္းလည္း ၿငိမ္းသလို ေရေႏြးနဲ႕ဆိုလည္းၿငိမ္းတယ္။ ဒါကိုဘာလို႕ ေရေႏြးနဲ႕ပက္ခ်င္ တာလဲ၊ ေရေႏြးနဲ႕ပက္ေတာ့ ကိုင္တဲ့သူလည္းပူပါတယ္။ ေျဖရွင္းေပးေနတာကို လက္ခံေပးပါ။ ေျမွာက္ေပးေနတဲ့ ႏွစ္ဖက္လံုးကိုလည္း ေမတၱာရပ္ခံပါတယ္။ ဆက္လုပ္ေနရင္ေတာ့သမၼတကတိုက္႐ိုက္ခန္႕အပ္ထားတဲ့ေကာ္မရွင္ အဖြဲ႕ျဖစ္တာေၾကာင့္ လုပ္ေနတဲ့သူေတြကို ျပင္းျပင္းထန္ထန္အေရးယူသြားမယ္။ ဒါ့အျပင္ ရခိုင္ကိစၥကို ရခိုင္ျပည္နယ္တစ္ခုတည္းမွာမဟုတ္ဘဲ ေနရာစံုေဒသစံုမွာ ကၽြန္ေတာ္တို႕ကိစၥလို႕ သတ္မွတ္ေပးေစခ်င္တယ္။
ေမာ္။ ။ အခုလိုေျဖၾကားေပးတာ ေက်းဇူးအထူးတင္ပါတယ္။

ဒီေအ၀ိုင္
(၁၂.၁၀.၁၂ထုတ္ေမာ္ဒန္ဂ်ာနယ္)

ကုိတင္ေမာင္သန္းထံမွကူးယူေဖာ္ၿပပါသည္"Soros wanted to see Najib"

Posted: 12 Oct 2012 06:59 PM PDT

To the opposition media, read this carefully.

It was Soros who wanted to see PM Najib in New York two years ago, and not the other way round as you people had spun!

The Umno president said he had met Soros in New York on the request of the currency trader.
He added that there was nothing wrong with the meeting, pointing out that Dr Mahathir had also previously done the same thing.
"Yes, I met with Soros. It was only to fulfil his request," Najib told reporters tonight after chairing a Barisan Nasional (BN) supreme council meeting.
The Umno president declined, however, to reveal details of the meeting.
"It is not a problem meeting with Soros. As long as it is not done with the intention of bringing down the government and it was not about getting any financial aid, I don't think there is anything wrong with that," he said.
Yes, nothing's wrong with that. So many people had met that currency manipulator, including former premier Tun Dr Mahathir. In fact, when Soros wanted to have a meeting with Najib, it implied how much he recognised Malaysia and the way its being managed.

Najib didn't ask for any financial aid from Soros, unlike the Malaysian opposition and some of its NGOs and media like Suaram and Mkini.

Just look at how Mkini spun the meeting, turning it into a 'political crime' when putting the country's interest under their feet seems alright to them!

Mkini and the opposition should be ashamed of themselves for politicising the issue... or could it be to cover their fundings from George Soros? Writer Steven Gan got no bullet in his gun for the kill but made himself and Mkini a bunch of fool, losing credibility for trying to spin it out of context.

Dr Mahathir wrote in Sunday Times:
"So why is Soros financing Malaysiakini, a Malaysian NGO?
"Obviously, it is in order to achieve regime change, to put his nominees as prime minister and ministers in the Malaysian government."
"My view is of Soros is that he is still a rouge currency trader and he compounds this evil by using the money to put his kind of people to rule the countries targeted by him.
"And Malaysia is obviously one of his targets...
The opposition is good at shooting at others as a mean to cover their own mistakes. What Mkini, Malaysia Chronicle and others did was to avert attention on their Soros fund, thus finding Najib-Soros meeting as a shield to defend themselves.

Unfortunately, it ended up with them shooting at their own feet!


Najib, Mahathir Hipokrit, Sembunyi Jumpa Soros

Posted: 12 Oct 2012 07:02 PM PDTTun Dr Mahathir Mohamad dan Najib Razak hipokrit menyalak kononnya George Soros musuh yang cuba memporak-perandakan negara dan mengaitkan spekulator mata wang itu dengan Pembangkang, tetapi dalam masa sama bertemu untuk meminta bantuan, kata Datuk Saifuddin Nasution Ismail.

"Sekarang sudah terdedah topeng kedua-dua mereka. Di satu sisi mereka memainkan sentimen kononnya Soros musuh luar yang cuba huru harakan negara.

"Dalam masa sama mereka sebenarnya mempunyai hubungan rapat dengan Soros yang turut dijalin bersama pemimpin Umno lain.


"Kemudian dia tuduh kita (Pakatan Rakyat) pula. Sedangkan Najib dan Soros secara sembunyi-sembunyi bertemu," kata Setiausaha Agung KEADILAN itu ketika dihubungi.

Ahli Parlimen Subang, Sivarasa Rasiah minggu lalu mendedahkan pertemuan antara Perdana Menteri dengan Soros di sebuah hotel mewah, Hotel Plaza di Manhattan, New York 27 September 2010.

Saifuddin turut menempelak pertemuan pemimpin Umno dengan agen Yahudi.

"Dalam episod boneka asing, Dr Mahathir sendiri membayar jutaan ringgit kepada pelobi Yahudi, Jack Abramoff hanya untuk bertemu Presiden Amerika.

"Terbaru Dr Mahathir mengatakan Soros akan melantik Perdana Menteri boneka, walhal beliau sendiri pernah menulis tiga pucuk surat kepada tiga Perdana Menteri Israel yang berbeza," katanya.

"Beberapa tahun sebelum itu, Menteri Luar, (ketika itu) Datuk Seri Syed Hamid Albar turut bertemu David Levy (Menteri Luar Israel)," kata Saifuddin.

Perkara itu merujuk pertemuan kedua-dua pemimpin itu pada Ogos 1999 semasa Perhimpunan Agung Tahunan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (UNGA) bagi membincangkan pungutan dana untuk Umno dalam persediaannya menghadapi pilihan raya umum ke-10.

"Pendedahan terbaru ini akan menyebabkan rakyat lebih kenal wajah pemimpin Umno yang bermuka-muka," tegas Ahli Parlimen Machang itu lagi.

Sementara itu, Naib Presiden, Tian Chua mendedahkan pertemuan sulit tersebut adalah untuk meyakinkan Soros bahawa Najib seorang yang mengambil pendekatan sederhana dalam pentadbiran.

"Kononnya negara (Malaysia) diancam kumpulan ekstrim dan (Najib) nak dapatkan sokongan (Soros). Adakah Utusan (Malaysia) dan media arus perdana diberitahu? Kemudian beranikah media ini menyerang mereka?" soal Tian.

"Mereka serang orang lain kononnya pengkhianat. Mereka menuduh orang lain tanpa asas. Sedangkan Dr Mahathir dan Najib menipu untuk mengekalkan kuasa," tegas Ahli Parlimen Batu itu.

Najib: 'Memang saya ada jumpa Soros'


KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak malam ini mengaku pernah mengadakan pertemuan dengan George Soros di New York dua tahun lalu.

Menurut Najib, pertemuan dua tahun lalu dibuat atas permintaan Soros sendiri dan baginya ia tidak menimbulkan sebarang masalah.

"Memang saya ada berjumpa Soros atas permintaan beliau, ini tidak jadi masalah," katanya kepada pemberita dalam sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Dewan Tertinggi Barisan Nasional (BN) di Menara Datuk Onn, malam ini.

Sambil berkata ia adalah kunjung hormat biasa antara dua pihak, Najib yang juga Pengerusi BN berkata, "tak perlu dibimbangi.

" "Tidak ada isu untuk menjatuhkan kerajaan. Tak bincang pun untuk dapat kewangan. Tak ada niat jahat.

"Beliau (Soros) mahu jumpa saya. Hakikatnya, selepas Tun Mahathir datang terlebih dahulu untuk jumpa dengan dia," kata beliau yang juga Menteri Kewangan.

Beberapa pihak mendakwa Najib dan Dr Mahathir pernah mengadakan pertemuan dengan Soros.

Sehubungan itu mereka meminta agar Najib memberi penjelasan segera di sebalik laporan media bahawa beberapa pihak menerima dana daripada institusi milik jutawan tersebut.
-SHUlasan GB

Demikian hukum kebenaran dan keadilan berjalan. Terdedah tembelang pemimpin-pemimpin UMNO. Menunjuk jarinya ke arah Pakatan Rakyat ada hubungan dengan Soros sedangkan mereka tidak menyedari empat jari yang lainnya menunjuk ke arah mereka sendiri.

Itulah yang dinamakan hipokrit yang tak terkata dasyatnya!

UMNO tetap binasa. Hanya menunggu detik dan ketikanya!

Laporan sebelum ini
klik untuk baca
Singing in the Life Boat

Posted: 12 Oct 2012 03:30 PM PDT

Thanks to reader YK who sent me the following Inspirational Video some time ago. I never watched it until recently. It is a very simple and yet beautiful video with a lesson or two for everyone of us!!

What are we complaining about when we have life and everything? Listen to EVERY word this 15-year old girl says and learn how she imparts life lessons to us.

I was skeptical at first but when watching the video, I could really feel and see that Aisha Chaudhury meant every word she said.

I am not joking when I say that I shed tears when I watched this refreshing video that gave me more oomph and zest for life like no other has ever given me.

"There's always something in life to sing about...something to be grateful for...even for the challenges life has thrown at us because they let us experience life at a much greater intensity than we would have otherwise...

And our souls would have no rainbows if our eyes had no tears....(paraphrased from Aisha's speech)

This INK video is about:

AISHA CHAUDHARY
 
Fifteen year-old Aisha Chaudhary was born with an immune deficiency disorder and overcame a predicted life expectancy of only one year to have become an accomplished artist today. Despite a serious lung disease called Pulmonary Fibrosis, her persistent optimism, extraordinary maturity in the face of impossible odds, and calm perspective on life's challenges have been an inspiration to many.

Like Voltaire, she believes a shipwreck gives us an opportunity to sing in the life boats. Little Aisha Chaudhary, the first INK Youth Fellow, teaches us a big lesson even as she is battling a life-threatening medical condition. All of 15, Aisha has taught herself to paint, take pictures, run with her dog and dance at her cousin's wedding, not just once but twice. Aisha learned art at the American Embassy School. "You live every moment twice, once in your mind and once when you actually live it," she said to a standing ovation.


CLICK HERE to watch the video on SINGING IN THE LIFE BOAT.

* INKtalks are personal narratives that get straight to the heart of issues in 18 minutes or less. They are committed to capturing and sharing breakthrough ideas, inspiring stories and surprising perspectives--for free!


No comments: