Tuesday, November 20, 2012

Sejak Bila Di Atas Dunia Ini Ada Undang-undang Halang Orang Berdoa?

Sejak Bila Di Atas Dunia Ini Ada Undang-undang Halang Orang Berdoa?


Sejak Bila Di Atas Dunia Ini Ada Undang-undang Halang Orang Berdoa?

Posted: 20 Nov 2012 09:51 AM PST


Doa 'KO BN': Umno Kelantan buat laporan polis

KOTA BHARU - Umno Kelantan hari ini membuat dua laporan polis berhubung tindakan Pas membaca doa untuk menghancurkan Umno dan Barisan Nasional (BN) dan tuduhan bahawa Umno sebuah parti murtad.

Mereka meminta polis menyiasat dan mengambil tindakan terhadap Pas kerana menyifatkan segala kenyataan itu telah mengguris hati bangsa Melayu dan Islam di negara ini.

Ketua Wanita Umno Pengkalan Chepa, Zarina Md Eusoffe mengetuai kira-kira 30 anggota pergerakan itu membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Baharu di sini.

Ketika ditemui, Zarina berkata, mereka mahu polis menyiasat perkara itu mengikut peruntukan undang-undang yang ada termasuk Akta Hasutan kerana menyifatkan doa berkenaan boleh menghasut umat Islam bertelagah sesama mereka.

"Hati kami tersentuh. Kami orang Melayu beragama Islam dan tuduhan ini sangat melampau yang menyerlahkan sikap sebenar Pas dan Mursidul Amnya Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat," katanya.

Beliau meminta rakyat Kelantan terutamanya menilai siapa sebenarnya pemimpin Pas itu yang ternyata mempunyai politik dendam terhadap Umno kerana sanggup mendoakan kehancuran dan menuduh Umno murtad.

Di IPD yang sama, Majlis Veteran Umno Kelantan turut membuat laporan serupa, diketuai Pengerusi Biro Ulama Majlis Veteran itu, Mohd Noor Deris.

Mohd Noor berkata tuduhan murtad oleh Nik Aziz itu itu disifatkan sebagai melampau dan meminta Sultan Kelantan campur tangan.

"Kami juga memohon perkenan Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V agar dapat segera mengubat perkara yang memudaratkan umat Islam di negeri ini," katanya.

Mohd Noor juga meminta Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan menyuarakan pandangan mereka menurut nas-nas Islam berhubung perkara itu dan mengajak pemimpin Pas termasuk Nik Aziz bermuzakarah.

Pada Jumaat lepas, Pas mengadakan solat hajat dan berdoa supaya Umno hancur yang diadakan di Stadium Sultan Muhammad IV dengan dipimpin adik Menteri Besar, Nik Razi Nik Mat, sempena Muktamar Tahunan Pas Kali Ke-58.

Pada Ahad, Nik Abdul Aziz mengundang kontroversi apabila mendakwa Umno murtad kerana memperlekeh dan menolak Islam. - Bernama

Ulasan GB

Sejak bila di dalam dunia khuususnya di Malaysia ini wujudnya undang-undang yang menghalang seseorang daripada berdoa?

Apabila laporan polis dibuat kerana ada orang berdoa (tak kira apa pun doanya) maka ia menunjukkan kebebalan UMNO sendiri dan agensi berita yang melaporkannya semata-mata untuk mensensasikan isu berkenaan.

Sebelum ini GB pernah menulis menyatakan bahawa DOA adalah hak individu/kumpulan. Orang berdoa kepada Tuhan untuk apa juga tujuan dan adalah hak Tuhan untuk memakbulkan doa seseorang sepertimana firmannya yang bermaksud:

"Dan tuhanmu berfirman: 'berdoalah kepadaku nescaya akan kuperkenankan bagimu.' Sesungguhnya orang yang menyombongkan diri daripada menyembah-ku akan dimasukkan ke neraka jahanam dalam keadaan hina." (Surah Ghafir: 60)

Tiada siapa yang boleh menghalang doa seseorang - apatah lagi jika doa itu doa yang dibaca secara sirr (di dalam hati)

Nak ditangkapkah keseluruhan 40,000 orang ahli PAS yang mengaminkan doa KO BN di Stadium Sultan Muhammad IV itu dan kita mengalu-alukan jika polis bersedia untuk menahan keseluruhan mereka yang berdoa itu.

Cuma yang GB nak tanya, dibawah fasal mana, seksyen berapa - undang-undang di dalam negara ini yang ada memperuntukkan menghalang seseorang daripada berdoa?

Belum pernah ada sebarang kes di dalam mahkamah seluruh dunia sejak dulu sampai sekarang yang melibatkan penghalangan seseorang daripada berdoa.

Kemudian tentang isu murtad. Perlu dinyatakan secara khusus dan teliti bilakah masanya Mursyidul Am PAS, TG Nik Aziz memurtadkan UMNO? TG Nik Aziz hanya menyatakan bahawa mereka yang memperlekehkan Islam boleh menjadi murtad, berdasarkan kitab Mestika Hadith terbitan Jabatan Perdana Menteri.

Yang UMNO terasa sangat perkataan itu ditujukan kepada mereka, kenapa? Sudah termakan ladakah sehingga terasa pedasnya?

Masalah utama kini ialah orang UMNO sendiri tidak memiliki dan tidak membaca kitab Mestika Hadith yang kata-kata aluannya ditandatangani sendiri oleh Perdana Menteri ketika buku itu diterbitkan iaitu Dr. Mahathir Mohammad!


အစၥလာမ္ ရနံမကင္းတဲ႔ ဘားရက္ဟူစိန္အုိဘားမား

Posted: 20 Nov 2012 04:57 AM PST

အိုဘားမားႏွင့္အတူဆရာအိုမာ

အစၥလာမ္ ရနံမကင္းတဲ႔ ဘားရက္ဟူစိန္အုိဘားမား

မြတ္စလင္ ဆန္႔က်င့္ေရး လႈပ္ရွားမွဳ ပ်ံႏွံေနခ်ိန္ ၊ အစၥလာမ္သာသနာကို အေၾကာင္းမဲ႔ အျမင္မွားေန ခ်ိန္ ၊ ကမာၻ႕အင္အားႀကီး အေမရိကန္ႏိုင္ငံသမၼတ အုိဘားမား ျမန္မာ ႔ေျမသို႔ ေျခခ်ခဲ့ သည္။ အစၥလာမ္ မုန္းတီးေရးတရား မိႈင္းတုိက္ခ်ိန္ တြင္  တေျမတည္းေန သူ ျမန္မာျပည္ သူမ်ား အၾကား အျပန္ အလွန္ေလးစားခ်စ္ခင္မွဳ ကို တည္ေဆာက္ၾက ေစရန္ ရည္ရြယ္၍ အစၥလာမ္ သာသနာ ႏွင့္ သမၼတ အုိဘားမား အဆက္အစပ္ကို တင္ျပေပးလုိက္ပါ သည္။

အဖြားျဖစ္သူက အိုဘားမားကို မြတ္စလင္ ျဖစ္ေစခ်င္

သမၼတ အုိဘားမား ၏ အဘြားျဖစ္သူ အသက္ ၈၈ ႏွစ္ရွိ ကင္ညာႏုိင္ငံသူ က ၂၀၁၀ ဟာဂ်္၀တ္ျပဳ စဥ္ ေျမးျဖစ္သူ အုိဘားမားႏွင့္ ပတ္သက္ျပီး အစၥလာမ္ ဘာသာ၏ အျမတ္ဆံုး၀တ္ေက်ာင္းေတာ္ တြင္ ဆုမြန္ေတာင္းဖူးခဲ့သည္။

"ကြ်န္မ ေျမးေလး ဘားရက္ အစၥလာမ္ ေအးရိပ္ခိုလာဖို႔ ဆုမြန္ဒိုအာ ေတာင္းခဲ့ပါတယ္ "ဟု ဆာရဟ္ အိုမာ က ေဆာ္ဒီအေျခစိုက္ အလ္၀သန္ သတင္းစာႏွင့္ အင္တာဗ်ဴးစဥ္ ေျပာၾကားလုိက္သည္။

အဆိုပါ ဟာဂ်္ ခရီးစဥ္တြင္ အိုဘားမား အဘြား ဆာရာအိုမာ၊ ႏွင့္အတူ ဦးေလး စအီဒ္ဟူစိန္အို ဘားမား လည္း ဟာဂ်္၀တ္ျပဳခဲ့သည္။

အိုဘားမား တစ္၀မ္းကြဲ ညီအစ္ကိုျဖစ္သူ ဖိုင္ဆယ္အမ္ဘုယ သည္လည္း အဘြားျဖစ္သူ ၏ တုိက္တြန္း မွဳေၾကာင့္ အစၥလာမ္ ေအးရိပ္ ခိုခဲ့သည္။

"ကြ်န္ေတာ္ အဖြားကေတာ့ မြတ္စလင္မ ဟုတ္သူ ေတြကို အစၥလာမ္ရိပ္ခိုလာေအာင္ ဖိတ္ေခၚ ဖို႔  ေတာ္ေတာ္ စိတ္၀င္စားတာဗ်။ ကြ်န္ေတာ္ အစၥလာမ္ သာသနာကို သူဆီက ေန ေလ႔လာခဲ့တာ " ဟု ၄င္းက ေျပာပါသည္။

ငယ္ငယ္တုန္းက ဆြလာသ္ ၀တ္ျပဳဖူးခဲ့

အိုဘားမား မိသားစု အင္ဒိုနီးရွားႏုိင္ငံတြင္ေနထိုင္ခဲ့စဥ္ အိုဘားမား တစ္ေယာက္ မြတ္စလင္ အ သိုင္း အ၀ိုင္း အၾကား ေပ်ာ္ေမြ႕ခဲ့ဖူးသည္။ အိုဘားမား သူ႔အေဖက မြတ္စလင္ ျဖစ္ခဲ့ေပမယ္႔ သူ မိခင္ ကေတာ့ သူ အစၥလာမ္ကိုေလ႔လာေနတာ မၾကိဳက္ဘူး။ တစ္ခါတစ္ခါ ေက်ာင္းကိုလာရင္ ဘာေၾကာင့္ အိုဘား မား ဘာေၾကာင့္  ကုရ္အာန္က်မ္းစာသင္ေပးရလဲ လို႔ သူ႔အေမက ဆရာေတြ ကို ေဒါသတစ္ႀကီး ေျပာဖူး တယ္။ ဒါေပမယ္႔ သူက ေတာ့ ဆက္ျပီး အစၥလာမ္နဲ႔ထိေတြ႕ဆဲပဲ "ဟု အုိဘားမား ကို စာသင္ေပးခဲ့ဖူးသူ Grade 3 ေက်ာင္းဆရာ Effendi က ျပန္ေျပာင္းေျပာျပသည္။

ဆလာမ္ ေမတၱာပို႔သခဲ့သူ

၂၀၀၉ ခုႏွစ္ သမၼတအျဖစ္ေရြးေကာက္တင္ေျမာက္ျပီးေနာက္ ၂၀၀၉ ခုႏွစ္ အီဂ်စ္ႏိုင္ငံ သို႔ ေရာက္ရွိ ခဲ့ စဥ္ အုိဘားမားသည္ ကမာၻမြတ္စလင္တို႔အား အတ္စလမ္ မုအာလိုင္းကြန္းမ္ ဟု ဆိုကာ လူပရိတ္ သတ္အားစတင္ ႏႈတ္ခြန္းဆက္ခဲ့သည္။ သူ၏ မိန္႔ခြန္းေနာက္ဆံုးပိုင္း တြင္လည္း သမၼာက်မ္း၊ The Talmud က်မ္းအပါအ၀င္ ကုရ္အာန္ က်မ္းစာပိုဒ္ ကို ကိုးကားေျပာၾကားခဲ့ေသးသည္။

အိုလူသားအေပါင္းတို႔ ။ ငါအရွင္ျမတ္သည္ သင္တို႔ကို အမ်ိဳးသားတစ္ဦး အမ်ိဳးသမီးတစ္ဦးမွ ဖန္ဆင္းခဲ့သည္။ လူမ်ိဳး၊ အသြယ္သြယ္ အျဖစ္ ဖန္ဆင္းခဲ့သည္႔အေၾကာင္းမွာ တစ္ဦးကို တစ္ဦး အသိအမွတ္ျပဳဖို႔ရန္ျဖစ္သည္။ ဟူေသာ ကုရ္အာန္က်မ္းစာ ပိုဒ္ကို ကိုးကား၍ လူသားမ်ား အတူ တကြ ၿငိမ္းခ်မ္းေရးတည္ေဆာက္ၾကရန္ တုိက္တြန္းေျပာၾကားခဲ့သည္။

အမွန္တကယ္တမ္း ဘာသာတရားအားလံုးသည္ ေကာင္းရာကိုညႊန္ၾကားၾကသည္ခ်ည္းျဖစ္ရာ အစၥလာမ္ ရနံ႕မကင္းသူအုိဘားမား မိန္႔ခြန္း ၊ အိုဘားမား သတင္းကိုနား စြန္႕ရင္း  အစၥလာမ္ သာသ နာ အေပၚ အမွန္ျမင္လာျပီး အမုန္းတရားမ်ားမွ အျမန္ဆံုး လႊတ္ၿငိမ္းခြင့္ရရွိပါကာ အမိျမန္မာေျမ ၿငိမ္းခ်မ္း သာယာေစရန္  အတူ တကြ လက္တြဲ လုပ္ေဆာင္ႏိုင္ၾကပါေစလို႔ မြတ္စလင္ သတင္းစဥ္ မွ ဆုမြန္ေတာင္း လုိက္ရပါ သည္။

ကိုးကား

http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5hApkK-aAJM96xjQF3EaYkwyFiIvQ?docId=CNG.e5674f2588c170342227835c325968e3.211

http://www.theaustralian.com.au/news/world/barack-obama-joined-muslim-prayers-at-school-teacher-says/story-e6frg6so-1225949239614

http://www.huffingtonpost.com/2009/06/04/obama-egypt-speech-video_n_211216.htmlOur Mulberry Tree

Posted: 20 Nov 2012 04:27 AM PST

The mulberry tree we bought from Kampung Simee pasar tani in Ipoh two years ago has grown and is fruiting. What a sight it was to see the little fruits bursting out in shades of pink and red as they began to ripen. I remember reading about silkworms being fed mulberry leaves in geography class and had always wondered how a live tree looked like. Now I know.


Ripening mulberry fruits in our garden.
Photo by Wuan.

Traditional Chinese Medicine uses mulberry leaves as one of the ingredients in herbal soups to improve eyesight. The dried leaves are also used to make tea and are believed to be beneficial against a number of ailments. As for me, I prefer to enjoy the fruits. They should be ripe for harvesting in the next few days when they turn black.

Related posts:

  1. Herbal Soups
  2. Souping Up For Health
  3. Calabash Tree
  4. A Mother's Love
  5. In The Park


AES Guna Kenderaan Berlogo JPJ - KASE Buat Laporan Polis

Posted: 20 Nov 2012 06:23 AM PST


PAS membuat laporan polis terhadap kontraktor AES kerana didakwa menggunakan kenderaan dengan warna dan logo Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) untuk memasang kamera di pelbagai lokasi.

Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuuk Mahfuz Omar dan Ahli Parlimen Jerai, Mohd Firdaus Jaafar membuat laporan itu di Ibu Pejabat Polis Dang Wangi hari ini.

Mereka masing-masing membuat laporan yang mendakwa bahawa dua kenderaan, satu didaftarkan kepada Ates Sdn Bhd dan satu lagi berdaftar kepada Preferred Synergy Sdn Bhd, telah dirakam gambarnya yang mengguna warna dan logo JPJ.

Kase lapor polis pengendali AES menyamar penjawat awam


KUALA LUMPUR: Jawatankuasa Kempen Anti Saman Ekor (Kase) hari ini membuat laporan polis berhubung dengan tindakan dua syarikat Beta Tegap Sdn Bhd dan ATES Sdn Bhd yang telah menyamar sebagai penjawat awam.

Laporan polis terhadap syarikat tersebut dibuat secara berasingan oleh Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar dan juga Ahli Parlimen Jerai, Mohd Firdaus Jaafar di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi pagi tadi.

Menurut Mahfuz, laporan ini dibuat apabila dua syarikat pengendali kamera AES telah bertindak menyamar sebagai penjawat awam iaitu dengan mewarnakan kenderaan milik syarikat dengan warna dan logo Jabatan Pengangkutan Jalan.

"Saya mengesyaki kedua-dua syarikat tersebut telah melakukan kesalahan yang amat serius apabila menyamar sebagai penjawat awam dengan mewarnakan kenderaa milik mereka menyerupai warna kenderaan JPJ.

"Mereka melakukan penyamaran ini sewaktu mengendali kamera mobile AES di beberapa lokasi," jelasnya.

Tambahnya lagi, hasil carian yang dibuat melalui JPJ dan Polis mendapati kedua-dua kenderaan tersebut adalah milik ATES Sdn Bhd dan Preferred Synergy Sdn Bhd yang beralamat di Petaling Jaya dan bukannya milik JPJ.

"Perkara ini merupakan satu kesalahan yang amat serius dan pihak polis perlu mengambil tindakan segera atas penyamaran tersebut.

"Kita tidak mahu sesuatu berlaku atas kekeliruan penyamaran itu dan rakyat terus menjadi mangsa dalam pelaksanaan AES," sambung beliau lagi.

Dalam pada itu, peguam Kase, Zulhazmi Sharif juga turut hadir sewaktu laporan dibuat.

Laporan tersebut dibuat di bawah Seksyen 170 dan Seksyen 171 Kanun Keseksaan, iaitu menyamari penjawat awam dan memakai pakaian atau membawa tanda yang digunakan oleh penjawat awam dengan niat untuk menipu.

Sementara itu, kira-kira 30 anggota NGO Aktivis Bantah AES (Bantah AES) dan Angkatan Muda Keadilan (AMK) berhimpun di hadapan bangunan Parlimen bagi memberi amaran kepada kerajaan agar membatalkan AES dengan segera.

Himpunan tersebut diketuai Ahli Majlis Pimpinan Pusat Keadilan, Chang Lih Kang yang juga Adun Teja.

Jurucakap Bantah AES, Saifullah Zulkifli berkata, jika kerajaan enggan berbuat demikian, himpunan besar-besaran bagi membantah AES akan diadakan.

"Hari ini hanya wakil sahaja yang datang menyerahkan memorandum dan mendesak Kementerian Pengangkutan membatalkan AES.

"Kami bagi amaran, jika kerajaan tidak juga menghiraukan bantahan kami, himpunan lebih besar akan diadakan melibatkan semua rakyat," katanya.

Memorandum tersebut diserahkan kepada Ahli Parlimen Bukit Bendera, Liew Chin Tong. Turut bersama dalam himpunan tersebut Tian Chua (PKR-Batu), Sim Tong Him (DAP-Kota Melaka) dan Jeff Ooi (DAP-Jelutong).
-HD


Laporan sebelum iniklik untuk baca


ရန္ကုန္တကၠသိုလ္မွာ ေျပာၾကားခဲ့တဲ့ အေမရိကန္ သမၼတအုိဘားမား၏ သမုိင္း၀င္မိန္႔ခြန္း

Posted: 20 Nov 2012 02:05 AM PST

ရန္ကုန္တကၠသိုလ္မွာ ေျပာၾကားခဲ့တဲ့ အေမရိကန္ သမၼတအုိဘားမား၏ သမုိင္း၀င္မိန္႔ခြန္း (အခ်ဳိ႕ေနရာမ်ားတြင္ အသံမ်ားလုံးေထြးေနမႈေၾကာင့္ ေဖာ္ျပႏုိင္ျခင္းမရွိပါ)

က်ေနာ္ဒီတကၠသိုလ္ကုိ ေရာက္လာခဲ့ရတဲ့အတြက္ ဒီႏုိင္ငံကုိ ပထမဆုံး တက္ခြင့္ရတဲ့ အေမရိကန္သမၼတဦးျဖစ္တဲ့အတြက္လည္း ၀မ္းသာဂုဏ္ယူမိပါတယ္။ က်ေနာ္ကုိ ဒီကုိလာတာက ဒီႏုိင္ငံရဲ႕အေရးပါမႈေၾကာင့္ပါပဲ။ လူႀကီးမင္းတုိ႔က အေရွ႕နဲ႔ေတာင္အာရွဆက္စပ္ေပးတဲ့လမ္းဆုံလမ္းခြမွာ ေရာက္ေနတဲ့အတြက္ အေရးပါေနတာ။ ကမၻာေပၚမွာ လူဦးေရ အမ်ားဆုံးႏုိင္ငံေတြနဲ႔ လူႀကီးမင္းတုိ႔က နယ္ေျမခ်င္းဆက္ေနပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ လူႀကီးမင္းတို႔ရဲ႕ႏုိင္ငံသမုိင္းက လည္း ႏွစ္ေပါင္းေထာင္ခ်ီရွိ္ေနၿပီျဖစ္သလုိ ကမၻာ့အလွ်င္ျမန္ဆုံး ဖြံ႕ၿဖဳိးတုိးတက္ေနတဲ့ ေဒသရဲ႕ကံၾကမၼာကိုပံ့ပုိးေပး ႏုိင္တဲ့စြမ္းအား ေတြရွိေနပါတယ္။

က်ေနာ္ ဒီကိုေရာက္လာတာက လူႀကီးမင္းတုိ႔ႏုိင္ငံရဲ႕လွပတင့္တယ္မႈနဲ႔ ထူးျခား မတူကြဲျပားမႈေတြေၾကာင့္။ က်ေနာ္ေရႊတိဂုံ ေစတီေတာ္ႀကီးကို ေစာေစာကပဲ ျမင္ေတြ႕ခဲ့ရပါတယ္။

ဒီကုိေရာက္လာျခင္းတခုကေတာ့ ဒီတကၠသိုလ္ကုိ ေလးစားလုိ႔ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီေက်ာင္းေတာ္ႀကီးမွာ ကိုလုိနီဆန္႔က်င္ေရးကို စတင္ခဲ့ပါတယ္။ ဒီေက်ာင္းေတာ္ႀကီးမွာပဲ ကိုေအာင္ဆန္းက လြတ္လပ္ေရးလႈပ္ရွားမႈကို မစတင္ခင္မွာ မဂၢဇင္းအယ္ဒီတာအျဖစ္ လုပ္ခဲ့ဖူးပါတယ္။ ဒီေနရာမွာပဲ ဦးသန္႔က ကုလသမဂၢကို မဦးေဆာင္ခင္မွာ ဒီေက်ာင္းေတာ္ႀကီးမွာပဲ ကမၻာႀကီးအေၾကာင္းကုိ ဆည္းပူးခဲ့ပါတယ္။

လြန္ခဲ့တဲ့ ရာစုႏွစ္ေတြမွာ ပညာရွင္ေတြရုန္းကန္ႀကဳိးစား ခဲ့ၾကသလုိ ေက်ာင္းေတာ္သူ ေက်ာင္းေတာ္သားေတြကလည္း သူတို႔ရဲ႕အေျခခံလူ႔အခြင့္အေရးေတြ ကုိ ေတာင္းဆုိခဲ့ၾကပါတယ္။ အခုအခါမွာေတာ့ လႊတ္ေတာ္က ဒီတကၠသိုလ္ကို အားသစ္ျပန္ေလာင္းဖုိ႔ ဆုံးျဖတ္ခ်က္တစ္ရပ္ကို အနည္းဆုံးခ်မွတ္ခဲ့ၿပီးပါၿပီ။ ဒီႏုိင္ငံရဲ႕အနာဂတ္ကုို ဒီႏုိင္ငံရဲ႕လူငယ္ေတြရဲ႕ ပညာေရးကသာ အဆုံးအျဖတ္ေပးမွာျဖစ္လို႔ ဒီေက်ာင္းေတာ္ႀကီးက တခ်ိန္က သူရဲ႕ႀကီးက်ယ္ျမင့္ျမတ္မႈ ကို ျပန္လည္ေဆာင္ၾကဥ္းရမွာမလြဲေတာ့ပါဘူး။

ေနာက္ဒီကို ေရာက္လာျခင္းက က်ေနာ္တုိ႔ႏွစ္ႏုိင္ငံၾကားက ဆက္စပ္မႈေၾကာင့္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ လြန္ခဲ့တဲ့ ရာစုႏွစ္ေတြက အေမရိကန္ကုန္သည္ေတြ၊ သာသနာျပဳသူေတြက ကုန္သြယ္မႈ၊ သာသနာျပဳမႈေတြ အတြက္ ေရာက္ရွိခဲ့ၾကပါတယ္။ ဒီနယ္နိမိတ္အတြင္းမွာပဲ ဒုတိယကမၻာစစ္အတြင္းက က်ေနာ္တုိ႔ရဲ႕ ေလသူရဲေတြက တရုတ္ျပည္ကုိ ပ်ံသန္းခဲ့ၾကသလုိ က်ေနာ္တုိ႔ရဲ႕ တပ္ဖြဲ႕အမ်ားအျပားကလည္း ဒီေျမေပၚမွာပဲ အသက္ေပးခဲ့ၾကပါတယ္။ က်ေနာ္တုိ႔ႏွစ္ႏုိင္ငံႏွစ္ခုစလုံးက ၿဗိတိသွ်အင္ပါယာ အတြင္းက ေပၚထြန္းလာတဲ့ ႏုိင္ငံျဖစ္ၿပီး ျပည္ေထာင္စုျမန္မာႏုိင္ငံရဲ႕လြတ္လပ္ေရးကုိ ပထမဆုံးအသိအမွတ္ျပဳတဲ့ ႏုိင္ငံေတြထဲမွာ အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုပါ၀င္ခဲ့ပါတယ္။

အေမရိကန္ယာဥ္ေက်းမႈဗဟုိဌာနကုိ ရန္ကုန္မွာထူေထာင္ႏုိင္ခဲ့ၿပီး ဒီေက်ာင္းေတာ္ႀကီးမ်ဳိးေတြနဲ႔ ပညာအျပန္အလွန္တည္ေဆာက္ႏုိင္ခဲ့တဲ့အတြက္ ဂုဏ္ယူ၀မ္းသာမိပါတယ္။ မတူကြဲျပားမႈေတြရွိေနတဲ့ ဆယ္စုႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာအတြင္းမွာပဲ အေမရိကန္လူမ်ဳိးေတြက ဒီႏုိင္ငံနဲ႔ ႏုိင္ငံသားေတြအေပၚ သံေယာဇဥ္ရွိခဲ့ၾကပါတယ္။

အားလုံးထဲက အေရးႀကီးတခ်က္ ဒီကုိေရာက္လာခဲ့တာက လူ႕ဂုဏ္သိကၡာအေပၚမွာ အေမရိကန္ရဲ႕ယုံၾကည္မႈေၾကာင့္ျဖစ္ပါတယ္။ လြန္ခဲ့တဲ့ လြန္ခဲ့တဲ့ ဆယ္စုႏွစ္ေတြအတြင္းမွာ က်ေနာ္တုိ႔ႏုိင္ငံေတြက တစိမ္းေတြျဖစ္ခဲ့ၾကပါတယ္။

ဒါေပမယ့္ ဒီေန႔မွာေတာ့ ျမန္မာျပည္သူေတြအတြက္ အၿမဲတမ္းပဲေမွ်ာ္လင့္ခ်က္ထားခဲ့ၾကတယ္ဆိုတာကိုေျပာႏုိင္ပါတယ္။ ျမန္မာျပည္သူေတြက က်ေနာ္တို႔ကို  ေမွ်ာ္လင့္ခ်က္ေတြ ေပးခဲ့ပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ျမန္မာျပည္သူေတြရဲ႕ သတိၱေတြကိုလည္း က်ေနာ္တို႔မ်က္ျမင္ေတြ႕ခဲ့ရပါတယ္။ အျဖဴေရာင္၀တ္ထားၾကတဲ့ လႈပ္ရွားတက္ၾကြသူေတြက တနဂၤေႏြေန႔မွာ ႏုိင္ငံေရးမိသားစုေတြဆီ သြားေတြ႕ခဲ့ၾကတာေတြ။ ေရႊ၀ါေရာင္သကၤန္း၀တ္ထားတဲ့ သံဃာေတာ္ေတြက လမ္းေတြေပၚမွာ ၿငိမ္းခ်မ္းစြာဆႏၵထုတ္ေဖာ္ခဲ့ၾကတာေတြကို က်ေနာ္တုိ႔ ျမင္ခဲ့ရပါတယ္။ နာဂစ္မုန္တုိင္းကုိ တုံ႔ျပန္ဖုိ႔ ကယ္ဆယ္ေရးအဖြဲ႕ေတြဖြဲ႕စည္းခဲ့ၾကတဲ့ ျမန္မာျပည္သူေတြအေၾကာင္းလည္း သိခဲ့ရပါတယ္။ လြတ္လပ္မႈအသံကုိ ဟစ္ေၾကြးခဲ့ၾကတဲ့ ေက်ာင္းသားေတြရဲ႕အသံေတြ၊ ဟစ္ေဟာ့ပ္အႏုပညာရွင္ေတြရဲ႕ စည္းခ်က္ေတြကိုလည္းက်ေနာ္တုိ႔ၾကားခဲ့ရပါတယ္။ မိမိတို႔ရဲ႕ မိသားစုေတြနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ ဘိုးဘြားေတြနဲ႔ပဲျဖစ္ျဖစ္ အဆက္အသြယ္မျပတ္ခဲ့ၾကတဲ့ ျပည္ပေရာက္ ျမန္မာေတြကိုလည္း သိခဲ့ရပါတယ္။

ရင္ထဲက ေမွ်ာ္လင့္ခ်က္ရွင္သန္ေနမွ် ဘယ္လူသားကုိမွ အမွန္တကယ္ အက်ဥ္းခ်ထားလုိ႔မရဘူးဆုိတာ သက္ေသျပခဲ့တဲ့ ေဒၚေအာင္ဆန္းစုၾကည္ရဲ႕ ေဆာင္ရြက္မႈေတြ၊ ဂုဏ္သိကၡာေတြေၾကာင့္ က်ေနာ္တုိ႔မွာ အေတြးသစ္ေတြႏုိးၾကားခဲ့ရပါတယ္။
သမၼတဦးသိန္းစိန္လက္ထက္မွာ ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲေရးေတြက ရုပ္လုံးေပၚလာပါတယ္။ အခုဆုိရင္ အရပ္သားဦးေဆာင္တဲ့ အစုိးရ၊ လႊတ္ေတာ္ေတြ ခုိင္ခုိင္မာမာရွိေနၿပီ။ အရင္က ဥေပဒျပင္ပလုိ႔ သတ္မွတ္ခံခဲ့ရတဲ့ အမ်ဳိးသားဒီမုိကေရစီအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ ကလည္းေရြးေကာက္ပြဲ၀င္ခဲ့ၿပီး ေဒၚေအာင္ဆန္းစုၾကည္ကလည္း လႊတ္ေတာ္ကုိယ္စားလွယ္တဦးျဖစ္လာခဲ့ပါၿပီ။ ယုံၾကည္ခ်က္ေၾကာင့္ အက်ဥ္းက်ေနသူေတြ ရာေပါင္းမ်ားစြာကို လႊတ္ေပးခဲ့သလုိ အဓမၼေစခုိင္းမႈေတြကိုလည္း တားျမစ္ႏုိင္ခဲ့ပါၿပီ။

တုိင္းရင္းသားတပ္မေတာ္မ်ားနဲ႔ကနဦးအပစ္အခတ္ရပ္စဲႏုိင္ခဲ့သလုိ ပုိမိုပြင့္လင္းတဲ့ စီးပြားေရးအတြက္ ဥပေဒသစ္မ်ားကုိလည္း ဖြင့္ေပးေနပါၿပီ။ ဒီေတာ့ က်ေနာ္က က်ေနာ့္ကတိတည္ဖို႔ ခင္မင္ရင္းႏွီးမႈကမ္းလင့္ လက္ကုိ ဆန္႔တန္းဖို႔ေရာက္လာခဲ့တာပါ။ ဒီေန႔ အေမရိကန္သံအမတ္ရန္ကုန္မွာရွိေနၿပီ၊ စီးပြားေရးပိတ္ဆုိ႔မႈေတြ ကိုလည္းေျဖေလ်ာ့ထားပါၿပီ။ ဒီႏုိင္ငံရဲ႕ လူထုအတြက္ အခြင့္အေရးေတြေပးလာမယ့္ ကမၻာ့ႀကီးရဲ႕ တုိးတက္မႈကို ေမာင္းႏွင္ေပးမယ့္အင္ဂ်င္တလုံးအျဖစ္ ရပ္တည္လာမယ့္ စီးပြားေရးတရပ္ကို ျပန္လည္တည္ေဆာက္ရာမွာ က်ေနာ္တို႔ကူညီပံ့ပုိးသြားပါ့မယ္။ ဒါေပမဲ့ ဒီထူးျခားလွတဲ့ ခရီးက အခုက အစသာရွိပါေသးတယ္။ က်ေနာ္တုိ႔ အမ်ားႀကီးဆက္သြားရဦးမယ္။

ထိပ္ပုိင္းက ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲမႈေတြက ဒီမုိကေရစီအေျခခံျဖစ္တဲ့ ႏုိင္ငံသားေတြရဲ႕ သေဘာဆႏၵနဲ႔ ကုိုက္ညီရပါလိမ့္မယ္။က်ေနာ္တို႔ ျမင္ေတြ႕ခဲ့ရတဲ့ ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲမႈ
ေရာင္ျခည္ၿဖဳိးဖ် ကလည္း ၿငိမ္းသြားလုိ႔မရပါဘူး။ ဒီမီးလွ်ံေလးက ဒီႏုိင္ငံရဲ႕ လူထုအတြက္ ထိန္လင္းတဲ့ ဓူ၀ံၾကယ္ႀကီးမျဖစ္မေန ျဖစ္လာရပါတယ္။ ဒီအတြက္ အားထုတ္ရာမွာ ျမန္မာျပည္သူေတြရဲ႕ေအာင္ျမင္မႈက က်ေနာ့္အတြက္ ၊ အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုအတြက္ အေရးႀကီးလွပါတယ္။ က်ေနာ္တုိ႔ လာခဲ့ၾကတဲ့ လမ္းေၾကာင္းေတြမတူညီၾကေပမယ့္ ကုိယ့္ေခါင္းေဆာင္ကုိ ကုိယ္ေရြးခ်င္တာ ၿငိမ္းခ်မ္းစြာ အတူယွဥ္တြဲေနထုိင္ခ်င္တာ၊ ပညာေရးတရပ္ကို ရရွိၿပီး ေကာင္းမြန္စြာ အသက္ေမြးခ်င္တာ၊ ကုိယ့္မိသားစုေတြနဲ႔ ကုိယ့္အသုိင္းအ၀ုိင္းေတြအေပၚ ေမတၱာထားခ်င္တာဆိုတဲ့ က်ေနာ္တုိ႔အိမ္မက္ေတြက တူညီၾကပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္ လြတ္လပ္မႈနဲ႔ က်ေနာ္တုိ႔ရဲ႕ယုံၾကည္ခ်က္ေတြက ျဒပ္မဲ့သေဘာတရားမဟုတ္ပါဘူး။ လြတ္လပ္မႈက လူသားတုိ႔ရဲ႕ေအာင္ျမင္မႈကို ျဖစ္လာေစတဲ့ တခုတည္းေသာ အရာျဖစ္ပါတယ္။ လြတ္လပ္မႈက မဲရုံမွာသာမဟုတ္ဘဲ က်ေနာ္တုိ္႔ရဲ႕ ေန႔စဥ္ဘ၀မွာပါ ရွိေနရမွာပါ။ အေမရိကန္ႏုိင္ငံရဲ႕ႀကီးျမတ္တဲ့ သမၼတတဦးျဖစ္တဲ့ ရုစဖဲ့က ဒီအမွန္တရားကို နားလည္ခဲ့ပါတယ္။ အေမရိကန္ႏုိင္ငံရဲ႕အေရးက မဲေပးပုိင္ခြင့္ထက္ ထက္ပုိတယ္လုိ႔ဖြင့္ဆုိခဲ့ပါတယ္။ လြတ္လပ္စြာေျပာဆုိခြင့္၊ လြတ္လပ္စြာကိုးကြယ္ခြင့္၊ လိုခ်င္မႈမ်ားက လြတ္လပ္ခြင့္၊ သက္၀င္မႈမ်ားက လြတ္လပ္ခြင့္ဆုိတဲ့ အေျခခံလြတ္လပ္ခြင့္ေလးရပ္ကို လက္ကမ္းၾကဖို႔ ကမၻာႀကီးကိုေတာင္းဆိုခဲ့ပါတယ္။ ဒီလြတ္လပ္ခြင့္ေလးခုက တခုအေပၚ တခုအျပန္အလွန္ အားျဖည့္ေနပါတယ္။ ၿပီးေတာ့လည္း ဒီေလးခုထဲက တခုကိုမေဖာ္ေဆာင္ဘဲ က်န္တခုကို မရႏုိင္ပါဘူး။ အဲဒါက လူအားလုံးအတြက္ က်ေနာ္တုိ႔လိုခ်င္တဲ့ အနာဂတ္ပါပဲ။ အားလုံးေျပာခ်င္တဲ့ အေၾကာင္းအရာပါပဲ။

က်ေနာ္တုိ႔က လြတ္လပ္စြာေျပာဆိုခြင့္ကို ယုံၾကည္ပါတယ္။ ဒါမွသာ ျပည္သူေတြရဲ႕အသံေတြကုိ ၾကားႏုိင္ၿပီး အစိုးရေတြအေနနဲ႔ သူတုိ႔ရဲ႕သေဘာဆႏၵကို သိႏုိင္မွာပါ။
ဒီအခြင့္အေရးေတြကို ေဖာ္ေဆာင္တဲ့ေနရာမွာ တႏုိင္ငံနဲ႔တႏုိင္ငံမတူညီႏုိင္ပါဘူး။ဒီႏုိင္ငံရဲ႕ျပည္သူေတြအားလုံးရဲ႕ အင္အားကိုသာ စုစည္းသြားမယ္ဆုိရင္ ဒီႏုိင္ငံက ပိုၿပီး ခုိင္မာေတာင့္တင္းမယ္ဆိုတာ အျငင္းပြားစရာမရွိပါဘူး။ အဲဒီအခ်က္ကပဲ ႏုိင္ငံမ်ားကုိ ေအာင္ျမင္ေစတာျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒီအခ်က္ကုိသာ ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲေရးက စတင္ေဆာင္ရြက္ေပးတာျဖစ္ပါတယ္။ အမိန္႔နဲ႔ ခ်ဳပ္ျခယ္ထားမယ့္အစား လူထုရဲ႕စုေ၀းခြင့္ကို အခုအခါမွာ အျပည့္အ၀ေလးစားရမယ္။ မီဒီယာဆင္ဆာျဖတ္ေတာက္မႈ အသံေတြကိုပိတ္ဆုိ႔ထားမယ့္အစား မီဒီယာလြတ္လပ္ခြင့္ကို ဆက္ေပးထားရပါလိမ့္မယ္။ ဒီေျခလွမ္းေတြကို လွမ္းသြားရင္းနဲ႔ဒီမုိကေရစီခရီးကို ေရာက္ရွိေဖာ္ေဆာင္ႏုိင္မွာျဖစ္ပါတယ္။

ျမစ္ဆုံဆည္တည္ေဆာက္ေရးကို ဆန္႔က်င္ခဲ့ၾကတဲ့ ႏုိင္ငံသားမ်ားရဲ႕ အသံကို လ်စ္လ်ဴရႈထားမယ့္အစား ၾကားနာေပးခဲ့ပါတယ္။ ႏုိင္ငံေရးပါတီမ်ားကိုလည္း ဥပေဒျပင္ပကလုိ႔သတ္မွတ္မယ့္အစား ႏုိင္ငံေရးပါ၀င္ေဆာင္ရြက္ခြင့္ေပးခဲ့တယ္။ လႊတ္ေတာ္ေရြးေကာက္ပြဲမွာလည္း မဲဆႏၵရွင္တဦးက ေျပာခဲ့ပါတယ္။ က်ေနာ္တုိ႔ မိဘေတြ၊ ဘိုးဘြားေတြ အခုလို မဲေပးခြင့္ရေအာင္အေစာင့္ႀကီး ေစာင့္ဆုိင္းခဲ့ရေပမယ့္ ျမင္မသြားၾကရပါဘူးတဲ့။ မဲဆႏၵရွင္ေတြရဲ႕လြတ္လပ္ခြင့္ကို ကာကြယ္ေစာင့္ေရွာက္ေပးဖုိ႔ အာဏာရွိသူမ်ားက လုပ္ရပါလိမ့္မယ္။ ဒီလိုေဆာင္ရြက္ႏုိင္ဖို႔ အေမရိကန္စနစ္ကုိ ေရးဆြဲထားတာပါ။

အေမရိကန္က ကမၻာေပၚမွာ အင္အားအႀကီးဆုံး စစ္တပ္ကို ပိုင္ဆုိင္ထားေပမယ့္ အရပ္သားထိန္းခ်ဳပ္မႈေအာက္ကုိ စစ္တပ္ကို ထားရွိပါတယ္။ အခု ကာကြယ္ေရးဦးစီးခ်ဳပ္တဦးအေနနဲ႔ က်ေနာ္ျဖစ္ခ်င္တာေတြကုိ ဇြတ္အတင္းျပ႒ာန္းလုိ႔မရပါဘူး။ အဲလုိလုပ္လုိ႔ရရင္ သိပ္ေကာင္းမွာပဲလုိ႔ ေတြးရုံသာ ေတြးမိပါတယ္။ တရားသူႀကီးေတြကိုလည္း က်ေနာ္ခန္႔ထားပါတယ္။ သူတို႔ကလည္းက်ေနာ့္ကိုစစ္တယ္၊ က်ေနာ္ရဲ႕အာဏာကို စစ္ပါတယ္။ ဘယ္လိုတရားစီရင္ရမယ္လုိ႔ က်ေနာ္ေျပာလုိ႔မရပါဘူး။ ဘာေၾကာင့္လဲဆုိေတာ့ ဆင္းရဲတဲ့ကေလးတဦးကစၿပီး သမၼတအထိ လူတုိင္းလူတုိင္းက ဥပေဒအရ တန္းတူညီတူ ခံစားခြင့္ရွိလို႕ပါပဲ။ ဒါေၾကာင့္ တရားသူႀကီးေတြက က်ေနာ္ ဥပေဒလုိက္နာသလား၊ မလုိက္နာဘူးလားဆုိတာကိုု စစ္ေဆးႏုိင္ပါတယ္။

က်ေနာ္ေျပာခ်င္ပါတယ္။ ဒါက ျမန္မာျပည္သူေတြ လွမ္းကုိင္ရမယ့္ အနာဂတ္ပါပဲ။ ယုံၾကည္ခ်က္ေၾကာင့္အက်ဥ္းက်ေနသူတဦး တည္းရွိေနရင္ေတာင္မွ မ်ားလွပါၿပီဆိုတဲ့ အနာဂတ္။ ဘယ္ေခါင္းေဆာင္ထက္မဆုိ ဥပေဒက ပိုလုိ႔ ခုိင္မာအားရွိတဲ့အနာဂတ္၊ တာ၀န္ခံတဲ့ အစုိးရေတြ၊ ဘယ္ကေလးမွ စစ္သားမလုပ္ရ၊ ဘယ္အမ်ဳိးသမီးမွ ေခါင္းပုံမျဖတ္ခံရတဲ့ အနာဂတ္၊ သူတုိ႔ကို ကာကြယ္ေစာင့္ေရွာက္ေပးတဲ့ အနာဂတ္၊ အရပ္သားမ်ားရဲ႕ လက္ေအာက္မွာ အလုပ္အေကၽြးျပဳေနတဲ့ တပ္မေတာ္ကသာ ႏုိင္ငံေတာ္လုံၿခဳံေရးကို ခုိင္မာေစတဲ့ အနာဂတ္၊ လူထုက ေရြးေကာက္တင္ေျမွာက္လုိက္သူမ်ားကသာ အုပ္ခ်ဳပ္ရမယ္ဆုိတဲ့ ဖြဲ႕စည္းပုံအေျခခံဥပေဒက အာမခံခ်က္ေပးတဲ့ အနာဂတ္ကို ဆုိလိုပါတယ္။

အဲဒီခရီးကို ခ်ီတက္ရာမွာ အရပ္သားလူ႕အဖြဲ႕အစည္းကို အားရွိလာေအာင္ က်ေနာ္တုိ႔ ကူညီေထာက္ပံ့မႈ အသုံးျပဳၿပီးေတာ့ေသာ္လည္းေကာင္း တပ္မေတာ္ကုိလည္း တပ္ကိုကၽြမ္းက်င္ ျပဳလုပ္ၿပီး လူ႕အခြင့္အေရးမ်ားကို ပူးေပါင္းေဖာ္ေဆာင္ေပးျခင္းျဖင့္လည္းေကာင္း၊ ေလွ်ာက္လွမ္းေနတဲ့ ဒီမုိကေရစီခရီးေရာက္ေရးမွာ စီးပြားေရးနဲ႔ခ်ိတ္ဆက္တဲ့ အက်ဳိးဆက္ေတြကို ေဖာ္ေဆာင္ေပးျခင္းျဖင့္လည္းေကာင္း အေမရိကန္ႏုိင္ငံက ဒီလမ္းေၾကာင္းတေလွ်ာက္ ကုိ ေဖာ္ေဆာင္ေရးကို ကူညီသြားမွာပါ။

ဒီခရီးကုိ ေရွ႕ဆက္သြားရာကေန လူတုိင္းက လုိအင္ဆႏၵမ်ား လြတ္လပ္သင့္တယ္ဆုိတဲ့ ယုံၾကည္မႈကုိအေျခခံတဲ့ ဒုတိယလြတ္လပ္ခြင့္ကိုေရာက္ရွိလာပါလိမ့္မယ္။

ဟာေနတဲ့ ၀မ္းေတြ ျဖည့္ေပးရုံနဲ႔ မလုံေလာက္ပါဘူး။ လူထုက တင္ေျမွာက္တဲ့ အစုိးရ ၊ လူထုအတြက္ အစိုးရက ပိုၿပီးၾကြယ္၀မႈေပးႏုိင္တယ္ဆုိတာက သမုိင္းက သက္ေသျပခဲ့ၿပီးပါၿပီ။ ျမန္မာျပည္သူေတြနဲ႔ တြဲဖက္ေဆာင္ရြက္ခ်င္တယ္ဆုိတာ အဲဒါပါပဲ။ ျမန္မာျပည္သူေတြရဲ႕အနာဂတ္အတြက္ ေျပာခြင့္ရွိလာတဲ့အခါ ျမန္မာျပည္သူေတြရဲ႕ ေျမကို ယူလုိ႔မရပါဘူး။

ဒါေၾကာင့္ ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲေရးမ်ားမွာ ကုိယ္ေနထုိင္ရာေျမ ကုိယ္အလုပ္လုပ္ရာ ေျမပုိင္ဆုိင္ခြင့္ အေထာက္အထားဆုိတဲ့ပုိင္ဆုိင္မႈအားလုံးအနက္ အေျခခံအက်ဆုံး  ႏုိင္ငံသူႏုိင္ငံသားမ်ားရရွိေအာင္ေဆာင္ရြက္ေပးဖုိ႔လုိတယ္။

လူေတြရဲ႕ပါရမီအစြမ္းအစေတြကို ဆြဲထုတ္လိုက္တဲ့အခါ အခြင့္အလမ္းေတြကုိ လူတုိင္းအတြက္ဖန္တီးေပးႏုိင္မွာပါ။

အက်င့္ပ်က္ျခစားမႈကို ထားရစ္ႏုိင္ခဲ့မွ စီးပြားေရးတုိးတက္မႈဖန္တီးႏုိင္မွာပါ။အေမရိကန္ကုမၸဏီေတြက ပြင့္လင္းမႈနဲ႔အျမင့္ဆုံးစံသတ္မွတ္ခ်က္ေတြကို လိုက္နာဖုိ႔ တုိက္တြန္းေနပါတယ္။

ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲေရးက ဆာေလာင္ေနသူေတြ၊ ဖ်ားနာသူေတြ၊ လွ်ပ္စစ္ဓာတ္အားမရွိ၊ ေရမရွိဘဲ ေနရသူေတြဆီ ေရာက္ရွိဖို႔ လုိအပ္တာျဖစ္ပါတယ္။ အေမရိကန္ႏုိင္ငံက သူ႕တာ၀န္သူယူသြားပါမယ္။ အာရွစပါးက်ီျဖစ္ခဲ့တဲ့ ျမန္မာႏုိင္ငံအတြက္ ကိုယ့္လူထုကို ထမင္း၀၀ေကၽြးႏုိင္၊ ကုိယ့္ကေလးေတြကုိ စာသင္ေပးႏုိင္ေအာင္၊ကုိယ့္ျပည္သူေတြ အိမ္ေဆာက္ေပးႏုိင္ေအာင္ ေဆာင္ရြက္ေပးႏုိင္တဲ့ မိတ္ဖက္ႏုိင္ငံတဦးအျဖစ္ အေမရိကန္က ရပ္တည္သြားမယ္။

တတိယလြတ္လပ္ခြင့္က လြတ္လပ္စြာကိုးကြယ္ခြင့္နဲ႔ လူ႕ဂုဏ္သိကၡာပါပဲ။ ဒီတုိင္းျပည္မွာလည္း မတူကြဲျပားမႈေတြ အမ်ားႀကီးရွိပါတယ္။ လူတုိင္းလူတုိင္းက ဘာသာတခုတည္းကို ကုိးကြယ္ၾကတာမဟုတ္ဘူး။ ဘုရားေတြ၊ ခရစ္ယာန္ေတြ၊ ဗလီေတြ ရွိေနၾကပါတယ္။ တုိင္းရင္းသားလူမ်ဳိးတရာေက်ာ္ကလည္း အခန္းက႑တခုကေန ပါ၀င္ေနပါတယ္။ မေရမတြက္ႏုိင္တဲ့အသက္ေပါင္းမ်ားစြာေပးဆပ္ခဲ့ရတယ္။ အမ်ဳိးသားျပန္လည္သင့္ျမတ္မႈမရွိဘဲ ဘယ္ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲမႈမွ မေအာင္ျမင္ႏုိင္ပါဘူး။အခုအခါမွာေတာ့ အပစ္အခတ္ရပ္စဲေရး အသြင္ေျပာင္းႏုိင္တဲ့ ကခ်င္ျပည္နယ္အပါအ၀င္ ၿငိမ္းခ်မ္းမႈကို ေဖာ္ေဆာင္ႏုိ္င္တဲ့ ထူးျခားတဲ့အခြင့္အလမ္းတခုကို ရရွိေနပါၿပီ။ ဒီအားထုတ္မႈက လိုအပ္ေနသူအတြက္ လူသားခ်င္းစာနာေထာက္ထားမႈ အကူအညီေတြရရွိႏုိင္ဖို႔၊ ေရႊ႕ေျပာင္းခံရသူေတြ ကုိယ့္ေနရပ္ကုိယ္ျပန္ႏုိင္ဖုိ႔ အပါအ၀င္ ပုိမုိတရားမွ်တၿပီး ပိုမိုတည္တံ့တဲ့ၿငိမ္းခ်မ္းေရးေဖာ္ေဆာင္သြားဖုိ႔လိုပါတယ္။

ရခိုင္ျပည္နယ္မွာ အၾကမ္းဖက္မႈေတြကုိ ေတြ႕ျမင္ရၿပီး တင္းမာမႈေတြဆက္လက္ျဖစ္ႏုိ္င္မယ့္ အႏၱရာယ္ကိုျမင္ေနရပါတယ္။ ရခုိင္တုိင္းရင္းသားမ်ားအပါအ၀င္ ဒီျပည္နယ္လူထုေတြက ဆင္းရဲႏြမ္းပါးမႈနဲ႔ တရားလြန္ညွင္းပန္းႏွိပ္စက္မႈဒဏ္ကုိ ကာလရွည္ၾကာစြာရင္ဆုိင္ခဲ့ၾကရပါတယ္။ သုိ႔ေပမယ့္ အျပစ္မဲ့သူမ်ားကို အၾကမ္းဖက္မႈအတြက္ ဘာဆင္ေျခမွ ေပးလုိ႔မရပါဘူး။ ရုိဟင္ဂ်ာေတြလည္း အျခားျပည္သူေတြလုိ၊ က်ေနာ့္လုိ သူတို႔မွာလည္း သူတို႔ဂုဏ္သိကၡာနဲ႔သူတို႔ရွိပါတယ္။ အမ်ဳိးသားျပန္လည္သင့္ျမတ္ေရးအတြက္ အခ်ိန္ယူရမွာျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ က်ေနာ့္တို႔အားလုံးရဲ႕ လူသားျဖစ္တည္မႈအတြက္ ဒီႏုိင္ငံရဲ႕အနာဂတ္အတြက္ ရည္မွန္းၿပီး ေသြးထုိးလႈံ႕ေဆာ္မႈေတြ အၾကမ္းဖက္မႈေတြကို ရပ္တန္းကရပ္ဖုိ႔ အခ်ိန္တန္ပါၿပီ။ တရားမွ်တမႈ၊ တာ၀န္ခံမႈ၊ လူသားခ်င္းစာနာေထာက္ထားမႈနဲ႔ ဒီျပည္နယ္က ျပည္သူျပည္သားမ်ားရဲ႕ အေရးကိစၥ အစုိးရေဆာင္ရြက္မႈကို က်ေနာ္ႀကဳိဆုိပါတယ္။

မတူကြဲျပားမႈဆုိတာက အင္အားဆုိတာ က်ေနာ္ယုံၾကည္ပါတယ္။ အားသာခ်က္ပါ။ အားနည္းခ်က္မဟုတ္ပါဘူး။ ဒီလုိေျပာရတာ က်ေနာ့္ႏုိင္ငံနဲ႔ က်ေနာ့္ရဲ႕ဘ၀ေပးအေတြ႕အႀကဳံရ က်ေနာ္သိလာတာပါ။ ဒီခရီးစဥ္ေၾကာင့္ လူေတြအမ်ားစုကို အားက်ေစမယ္။ ဒီႏုိင္ငံအေနနဲ႔ျပဳျပင္ေျပာင္းလဲမႈေတြကုိ ေအာင္ေအာင္ျမင္ျမင္လုပ္ႏုိင္လား၊ မလုပ္ႏုိင္ဘူးလားဆိုတဲ့ စမ္းသပ္မႈႀကီးလည္းျဖစ္တယ္။

ေျမာက္ကုိရီးယားေခါင္းေဆာင္ေတြကုိ ေရြးခ်ယ္စရာ ကမ္းလွမ္းခ်င္ပါတယ္။ နဴကလီးယားလက္နက္ေတြကို စြန္႔လႊတ္ၿပီး ၿငိမ္းခ်မ္းမႈနဲ႔တုိးတက္မႈလမ္းေၾကာင္းေပၚ တက္လွမ္းလာခဲ့ပါ။ အေမရိကန္ဘက္က လက္ကမ္းႀကဳိဆိုပါ။ ၂၁ ရာစုမွာ ေတာင္ေျမာက္ကြဲျပားမႈေတြကုိ ဆက္စြဲစရာမလုိပါဘူး။ အဲလုိကမၻာမ်ဳိးကုိ သမုိင္း၀င္ရန္ကုန္ခရီးကေန စတင္တည္ေဆာက္လုိ႔ရပါၿပီ။ ဒီႏုိင္ငံအေနနဲ႔ အမ်ားႀကီး ၀ုိင္းပစ္ပယ္ခံခဲ့ရပါတယ္။ အခုေတာ့ ဒီႏုိင္ငံက ျပႏုိင္တာက အစေကာင္းမႈရဲ႕ စြမ္းအားပါ။ ဒီမုိကေရစီလမ္းေၾကာင္းေပၚေလွ်ာက္လွမ္းရာမွာ ဖြံ႕ၿဖဳိးတုိးတက္မႈေတြကုိပါ တပါတည္း တြဲယူသြားႏုိင္တာကို ျပႏုိင္တာပဲျဖစ္ပါတယ္။

ဒီႏုိင္ငံထဲမွာ ခင္ဗ်ားတုိ႔ ရေနတဲ့ အခြင့္အလမ္းေတြကို မရဘဲ ဆုံးရႈံးေနရသူေတြ မေရမတြက္ႏုိင္ေအာင္ ရွိတယ္ဆိုတာ သိထားလုိ႔ပါ။ လွ်ပ္စစ္မီးမရတဲ့သူေတြ၊ လြတ္မယ့္ ရက္ကုိေစာင့္ဆုိင္းေနတဲ့ ယုံၾကည္ခ်က္ အက်ဥ္းသားေတြ၊ ေမွ်ာ္လင့္ခ်က္ေတြ အလွမ္းေ၀းေနတဲ့ ေနရပ္ေပ်ာက္ဆုံးေနတဲ့ ဒုကၡသည္ေတြ၊ ထြက္ေျပးေနရသူေတြလည္း စခန္းေတြမွာ ဆက္ရွိေနပါတယ္။ ဒီေန႔ေျပာပါရေစ၊

ဒီေန႔ဒီႏုိင္ငံမွာရွိတဲံ ျပည္သူအားလုံးကိုလည္း ေျပာခ်င္ပါတယ္။ အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုအေနနဲ႔ ျမန္မာျပည္သူေတြနဲ႔ ဆက္ၿပီး ရပ္တည္သြားမယ္။ ျမန္မာျပည္သူေတြ ျဖစ္ပ်က္ ခံစားရတာေတြ က်ေနာ္တုိ႔ေခါင္းထဲမွာရွိ္ေနပါတယ္။ ျပည္သူေတြရဲ႕ ေမွ်ာ္လင့္ခ်က္ေတြလည္း က်ေနာ္တို႔ရဲ႕ ႏွလုံးသားထဲမွာ ကိန္း၀ပ္ေနပါတယ္။ ဘာေၾကာင့္လဲဆုိေတာ့ ၂၁ ရာစုမွာ နည္းပညာေတြ တုိးတက္လာတာ၊ ႏုိင္ငံေတြၾကားက အတားအဆီးေတြ ၿပဳိလဲသြားတာေတြေၾကာင့္ လြတ္လပ္မႈရဲ႕ေရွွ႕တန္းနယ္ေျမေတြက ႏုိင္ငံအတြင္းမွာပဲ ရွိေနပါတယ္။ ႏုိင္ငံေရးအက်ဥ္းသားေဟာင္းတဦးကေျပာပါတယ္။ ႏုိင္ငံေရးဆုိတာ ျပည္သူတိုင္းရဲ႕အလုပ္ပါ။ ႏုိင္ငံေရးသမား ေတြရဲ႕အလုပ္သက္္သက္မဟုတ္ပါဘူး။ ႏုိင္ငံသားတဦးေကာင္းျဖစ္ဖို႔ အဲဒီအခ်က္ရွိဖို႔လုိပါတယ္။တာ၀န္သိတဲ့ ႏုိင္ငံသားေတြျဖစ္ဖို႔။ အခုလုိ ထူးျခားတဲ့ကာလ စိန္ေခၚခ်က္ေတြအမ်ားႀကီးရွိေနေပမယ့္ အေျပာင္းအလဲ မျဖစ္ႏုိင္ဘူးလုိ႔ ထင္ေကာင္းထင္ႏုိင္ပါတယ္။ ေနာက္ဆုံးက်ရင္ ရလာမယ့္ လြတ္လပ္မႈအတိမ္အနက္ကုိ အဆုံးအျဖတ္ေပးရမွာက ျမန္မာျပည္သူေတြကုိယ္တုိင္ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ဘာေၾကာင့္လဲဆုိေတာ့ တဦးခ်င္စီတုိင္းမွာကုိ စစ္မွန္တဲ့ေတာ္လွန္ေရး၊ ေျပာင္းလဲလိုစိတ္ေတြ စေမြးျမဴေပးဖုိ႔လိုပါတယ္။ ဒီေနရာမွာ ေခါင္းေဆာင္ေတြျပခဲ့တဲ့ သတိၱမ်ဳိးရွိ္ဖို႔လိုပါတယ္။ လာမယ့္ ေရွ႕ခရီးလမ္းမွာ ႀကီးမားတဲ့စိန္ေခၚမႈေတြရွိေနပါတယ္။ အေျပာင္းအလဲလုပ္လုိသူေတြကုိ ခုခံဆန္႔က်င္မယ့္သူေတြရွိလာမွာပါ။

ဒါေပမယ့္ယုံၾကည္မႈ အျပည္နဲ႔ ျမန္မာျပည္သူေတြနဲ႔ က်ေနာ္ရပ္တည္ေနပါတယ္။ ဒီႏုိင္ငံမွာ ေရြ႕လ်ားမႈေတြ၊ လႈပ္ရွားမႈေတြစတင္ေနပါၿပီ။ ေနာက္ျပန္ဆြဲလုိ႔ မရႏုိင္ပါဘူး။ ျပည္သူေတြရဲ႕စိတ္အင္အားနဲ႔ ဒီႏုိင္ငံကို တုိးတက္ေအာင္လုပ္ယူၿပီး ကမၻာႀကီးအတြက္လည္း အတုယူစရာသင္ခန္းစာျဖစ္သြားလိမ့္မယ္။ ခရီးလမ္းႀကီးက ရွည္ပါေသးတယ္။ ဆက္ေလွ်ာက္ရဦးမွာပါ။ ပန္းတုိင္ေရာက္မယ္လုိ႔ က်ေနာ္ယုံၾကည္ပါတယ္။PKNS Nafi Tuduhan Liar & Fitnah Noh Omar

Posted: 20 Nov 2012 02:54 AM PST

Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) menafikan dakwaan yang dibuat Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Noh Omar mengenai anak syarikat PKNS iaitu Worldwide Holdings Bhd (WHB) yang dikatakan merancang menjual sebahagian pegangan sahamnya bernilai RM 150 juta kepada syarikat bukan Bumiputra.

Pengurus Perhubungan Awam PKNS, Ishak Hashim, berkata, WHB tidak akan menjual pegangan sahamnya itu kepada mana - mana pihak dan akan kekal menjadi milik perbadanan itu.

"PKNS menubuhkan anak syarikat untuk memiliki aset komersial PKNS dan proses pertukaran nama pengarah serta pemegang saham 'shell company' ini diuruskan oleh Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan Setiausaha Syarikat."

"Ini adalah isu pentadbiran yang biasa dilakukan dan melibatkan SSM serta Setiausaha Syarikat," katanya yang menyifatkan tuduhan berkenaan sebagai tidak berasas dan mengelirukan.

WHB merupakan anak syarikat PKNS yang menjalankan empat aktiviti perniagaan utama iaitu pelaburan dan pembangunan hartanah, perkhidmatan pengurusan alam sekitar, penjana kuasa bebas, pelaburan dan pembuatan peralatan perubatan.

Sementara itu, Ishak juga menyifatkan tuduhan yang dilemparkan itu sebagai tindakan yang tidak beretika dan boleh mengelirukan pelanggan – pelanggan dan rakan niaga PKNS dan WHB serta orang awam.

"PKNS dan WHB tidak berminat untuk terlibat dalam polemik politik dan menggesa agar pihak yang terlibat untuk memeriksa dan memastikan kesahihan fakta terlebih dahulu sebelum melontarkan sebarang dakwaan di media," katanya lagi. -pkns


White papers on Talam and water industry in Selangor

Posted: 20 Nov 2012 01:23 AM PST

KPMG STATEMENT TO KERAJAAN NEGERI SELANGOR ON THE TALAM DEBTS RESTRUCTURING AND RECOVERY EXERCISE (https://docs.google.com/file/d/0B1zOCiKO4MgMMWRzUTZUZGR1TVk/edit) KERTAS PUTIH PELUNASAN MENYELURUH HUTANG TALAM (https://docs.google.com/file/d/0B1zOCiKO4MgMM0gwWHBKenRVTW8/edit) Senarai hartanah yang dilunaskan tanpa bebanan (https://docs.google.com/file/d/0B1zOCiKO4MgMQWlMR3NlVHRUTFE/edit)


Selangor Peneraju Ekonomi Malaysia

Posted: 19 Nov 2012 11:23 PM PST

Ucapan perbahasan semasa membahas Enakmen Perbekalan (2013) 2012 Peringkat Dasar Bacaan Kali Kedua oleh ADUN Kampung Tunku di Shah Alam: 1. Saya mengucapkan tahniah kepada Kerajaan Negeri Selangor (KNS) pimpinan YAB Dato Menteri Besar kerana berjaya membentangkan Belanjawan 2013 berimbang buat tahun kelima berturut-turut. 2. Dalam kesibukan kita bersiap sedia menghadapi masa depan yang penuh


မြတ္စလင္တို႔အား ရိကၡာေရာင္းခဲ့၍ ရခိုင္ အခ်င္းခ်င္း သတ္ခဲ့မႈျဖင့္ ရခိုင္လူမ်ိဳး ၁၂ ဦးအား ဖမ္းဆီးထား

Posted: 19 Nov 2012 11:17 PM PST

မြတ္စလင္တို႔အား ရိကၡာေရာင္းခဲ့၍ ရခိုင္ အခ်င္းခ်င္း သတ္ခဲ့မႈျဖင့္ ရခိုင္လူမ်ိဳး ၁၂ ဦးအား ဖမ္းဆီးထား

ရခိုင္ျပည္နယ္ တေက်ာ့ျပန္  ဆူပူအၾကမ္းဖက္မႈျဖစ္ပြားၿပီး ေနာက္ ေအာက္တိုဘာ (၂၁)ရက္တြင္  ေျမာက္ဦးၿမိဳ႕ ေအာင္တပ္ ရပ္ကြက္  တြင္ ေနထိုင္ေသာ ဆန္ကုန္သည္   ဦးေက်ာ္ေဇာျဖဴ ေသဆံုးသည့္  ကိစၥႏွင့္ ပတ္သက္၍ ေျမာက္ဦးၿမိဳ႕ ရွိ ရခိုင္(၁၂)ေယာက္အား စြပ္စြဲ  ဖမ္းဆီးလိုက္ေၾကာင္း ေဒသခံမ်ား ႏွင့္ ဖမ္းဆီးခံလိုက္ရသူ၏ ေဆြမ်ဳိး   မ်ားေျပာျပခ်က္အရသိရသည္။

အဆိုပါျဖစ္စဥ္ႏွင့္ပတ္သက္  ၿပီးေျမာက္ဦးေဒသခံမ်ားေျပာဆို  ေနၾကသည္မွာ "အဲဒီေန႔က (၂၁. ၁၀.၂၀၁၂)က ေသဆံုးသြားတဲ့   ကိုေက်ာ္ေဇာျဖဴကို ေျမာက္ဦးၿမိဳ႕   သားေတြက ဘဂၤါလီေတြကို ဆန္ပို႔ေရာင္းခ်ေနတာကို ရပ္တန္႔ဖို႔ အတြက္ ေထာင္ခ်ီတဲ့လူအုပ္ႀကီး နဲ႔သြားတားၾကတယ္၊အဲလို သြား တားတဲ့အခ်ိန္မွာ ကိုေက်ာ္ေဇာျဖဴ   က သူ႔ဆီကို လူေတြအမ်ားႀကီး  လာတာေတြ႕ေတာ့ အိမ္ေပၚက   ဆင္းၿပီးေတာ့ ဓားနဲ႔ရမ္းတယ္။ အနားမွာရွိတဲ့ လူႏွစ္ေယာက္ကို ထိသြားေတာ့ လူအုပ္ကေဒါသ ထြက္ၿပီး ၀ိုင္း၀န္း႐ိုက္ႏွက္လိုက္ ေတာ့ လက္လြန္ၿပီးေသသြားတယ္၊  အဲဒီလိုျဖစ္ေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ လံုထိန္း  ရဲတပ္ရင္းက ရဲေဘာ္ေတြ၊ၿမိဳ႕နယ္ ရဲေတြ အကုန္လံုးရွိပါတယ္၊ အဲဒီ ေန႔ ညေနမွာပဲ (ဦးသိန္းေဆြ၊ဦး ေအာင္ေက်ာ္၊ကိုေအာင္ေအာင္၊  ကိုေမာင္ႀကီး၊ကိုေမာင္ၫႊန္႔လိႈင္) အပါ၀င္ လူ(၁၂)ေယာက္ကို ေျမာက္ဦးၿမိဳ႕နယ္ရဲေတြက လာ  ဖမ္းသြားပါတယ္။ ေနာက္တစ္ေန႔ မွာ (၈)ေယာက္ျပန္လြတ္ေပးတယ္    လို႔ၾကားပါတယ္၊အခုေတာ့ လြတ္ ေပးတဲ့(၈)ေယာက္ထဲက ငါး ေယာက္ကိုျပန္ဖမ္းထားတယ္လို႔  သိရပါတယ္ဟု ေျမာက္ဦးေဒသခံ တစ္ဦးကေျပာသည္။

ယခုလက္ရွိ ဖမ္းဆီးခံထား ရသည့္ သူမ်ားထဲက ေဆြမ်ဳိးေတာ္ စပ္သူတစ္ဦးကေျပာဆိုရာ ""ကၽြန္မ တို႔ အခုထိေထာင္၀င္စာ မေတြ႕ရဘူးဖမ္းထားတဲ့ အထဲက ျပန္  လႊတ္ေပးလိုက္တဲ့သူေတြေျပာျပ တာေတြက၊ကိုေက်ာ္ေဇာျဖဴကို သတ္ပါတယ္လို႔ ၀န္မခံမခ်င္း ႐ိုက္ႏွက္ေနတယ္လို႔ေျပာျပပါတယ္။  တကယ္သတ္ခဲ့ရင္ေတာင္မွ ဥပေဒ  နဲ႔အညီေဆာင္ရြက္ေစခ်င္ပါတယ္"" ဟု ဖမ္းဆီးခံရသူ ဦးသိန္းေဆြ  ၏ အမ်ဳိးသမီး ေဒၚခင္လွယဥ္က ေျပာဆိုသည္။

ယင္းအမႈအခင္းႏွင့္ပတ္သက္  ၿပီး ေျမာက္ဦးၿမိဳ႕နယ္ရဲစခန္းသို႔  သတင္းေထာင္(၂၀)ခန္႔သြား ေရာက္ဆက္သြယ္ စံုစမ္းသည့္အခါ  ေျမာက္ဦးၿမိဳ႕နယ္ စခန္းမွဴးမွာ ျပင္ပဧည့္သည္မ်ားအျပင္ မီဒီယာမ်ားကိုပါ လက္ခံေတြ႕ဆံုျခင္းမရွိသျဖင့္ မေတြ႕ဆံုခဲ့ရေသာ္လည္း  ေျမာက္ဦးၿမိဳ႕နယ္ရွိ ရပ္မိရပ္ဖမ်ားက အဆိုပါျဖစ္ရပ္မွာ ဟုတ္မွန္ ေၾကာင္းေျပာဆိုခဲ့သည္။

မွီျငမ္းသတင္း – Hot News

ဇြန္လ ဆန္းမွ စတင္ျဖစ္ေပၚခဲ့သည့္ ၇ခိုင္ျပည္မွ မြတ္စလင္မ်ားအား အၾကမ္းဖက္တိုက္ခိုက္ခံရရံုသာမကဘဲ စားနပ္ရိကၡာႏွင့္ ေဆးဝါးမ်ားကိုပါ ေရာင္းခ်ျခင္းမျပဳရန္ ရခိုင္တျပည္လံုးအေနျဖင့္ ရခိုင္လူမ်ိဳးမ်ားမွ လုပ္ေဆာင္ခဲ့ၾကျခင္းျဖစ္သည္။ မြတ္စလင္မ္မ်ားအား ရိကၡာေရာင္းသည့္ အဆက္အဆံျပဳလုပ္သည့္ သေဘာထားေပ်ာ့ေျပာင္းေသာ ရခိုင္လူမ်ိဳးမ်ားကို လဲ အဆိုပါအစြန္းေရာက္ရခိုင္မ်ားက ယခုကဲ့သို႔ ျခိမ္းေျခာက္သတ္ျဖတ္မႈမ်ား ျဖစ္ေပၚခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။အစၥလာမ္ဘာသာကိုဆဲခဲ့ေစာ္ကားခဲ့တဲ့လူေတြ ခြင့္ျပဳထားတဲ့ အစိုးရ မသိခ်င္ မျမင္ခ်င္ဟန္ေဆာင္ေနတဲ့ အတုုိက္အခံဆိုသူေတြ ေျမာက္ထိုးပင့္ေကာ္လုပ္ေပးတဲ့ လူသတ္မီဒီယာေတြ ကမၻာတည္သ၍ မေက်နပ္ဘူး

Posted: 19 Nov 2012 11:03 PM PST

အစိုးရကလည္း လြတ္ထားေပးရံုတင္မကဘူး ေျမာက္ထိုးပင့္ေကာ္လုပ္ေပးတယ္။ အတိုက္အခံဆိုတဲ့ လူေတြ လည္း အတူတူပဲ။ သူတို ့ကိုယ္ တိုင္က ကုလားမုန္းတီးေရးကို မရွက္မေႀကာက္လုပ္ေနတဲ့ထဲမွာပါတယ္။ မသိခ်င္ ဟန္ေဆာင္ေပးေနတယ္။ မီဒီယာေတြက လူသတ္မီဒီယာ ေတြျဖစ္ကုန္တယ္။
ခင္ဗ်ားတို ့ ေစာ္ကားတဲ့ အတိုင္းတာ ေက်ာ္လြန္ေနျပီ။ က်ဴပ္တို ့ သည္းခံေနသမွ် ဆက္ျပီး မိုက္ရိုင္းေနမယ္ဆိုရင္ က်ဳပ္တို ့ မျငိမ္းခ်မ္းသလို ခင္ဗ်ားတို ့လည္း ျငိမ္းခ်မ္းမယ္မထင္နဲ ့။ ဖိတိုင္းလည္း ပိမယ္မထင္နဲ ့။
သူတို ့က်ေတာ့ ဆတ္ဆတ္ထိမခံ။ သူတို ့လူထိရင္ ကမၻာမီးေလာင္သလိုပဲ။ က်ဴပ္တို ့ကိုက်ေတာ့ ေစာ္ကားေနတာ
 က်ဴပ္တို ့ကို ေစာ္ကားတဲ့လူေတြ အတိုင္းအတာေက်ာ္လြန္သြားျပီ။ က်ဴပ္တို ့က ျငိမ္ခံေနရေအာင္ သူတို ့က ဘာ ေတြလဲ။ က်ဳပ္တို ့ကဘာေတြ လဲ။

က်ဳပ္မေမ့ဘူး။ ဒီလူေတြရဲ ့ပက္ပက္စက္စက္ေစာ္ကားမွဳေတြအတြက္ ကမၻာမေႀကဘူး။ က်ဳပ္တို ့ကို ေစာ္ကား ခဲ့သမွ် က်ဳပ္တို ့ ျပန္ေတာင္းရ မယ္။ ၁၀၉ -၁၁၀ေတြ၊ ေဖ့စ္ဘြတ္စာေလာက္တတ္တဲ့ေကာင္ေတြ၊ လူရိုင္းေတြ၊ စိတ္ဓာတ္နဲ့ပါးစပ္ညစ္ညမ္းတဲ့လူေတြ ေျပာခ်င္တိုင္းေျပာ၊ ဆဲ ခ်င္တိုင္းဆဲ၊ ေစာ္ကားခ်င္တိုင္းေစာ္ကားတာေတြကို ျငိမ္ခံေနရေအာင္ က်ဳပ္တို ့က ေ-ာက္သံုးမက်တဲ့ ငတံုးေတြ၊ နလပိန္းတုန္းေတြ၊ ငဖ်င္း င တူးေတြ၊ ခ်ီးထုပ္ေတြမဟုတ္ဘူး။ ေကြ်းတာစား ေပးတာယူ လုပ္သမွ် ျငိမ္ခံတဲ့ ကြ်န္ေတြ၊ အက်ဥ္းသားေတြမဟုတ္ဘူး။ ကိုယ့္ဒူးကိုယ္ခြ်န္၊ ကိုယ့္ထမင္းကိုယ္စား၊ ကိုယ့္မာနနဲ ့ကိုယ္လူလုပ္ေနတဲ့ လူေတြဗ်။ မဟုတ္တာမလုပ္ မဟုတ္ရင္ ျငိမ္မခံတဲ့ လူေတြဗ် လူေတြ။

ဆဲခဲ့ေစာ္ကားခဲ့တဲ့လူေတြ၊ ခြင့္ျပဳထားတဲ့ အစိုးရ၊ မသိခ်င္ မျမင္ခ်င္ဟန္ေဆာင္ေနတဲ့ အတုုိက္အခံဆိုသူေတြ၊ ေျမာက္ထိုးပင့္ေကာ္လုပ္ေပး တဲ့ မီဒီယာေတြ က်ဳပ္တို ့ကို မေတာင္းပန္မခ်င္း၊ က်ဳပ္တုိ ့ဂုဏ္သိကၡာ က်ဳပ္တို ့မာန ေတြကို အသိအမွတ္မျပဳမခ်င္း မေက်နပ္ဘူး။ ကမၻာတည္ သ၍မေက်နပ္ဘူး။ Action တိုင္းအတြက္ Reaction ဆိုတာ ရွိသျမဲပဲ။ ဖိတိုင္းပိမယ္ ေတာ့မထင္နဲ ့။ က်ဴပ္တို ့ဘာသာက သူတပါးကို မတ ရားေစာ္ကားခြင့္မေပးထားဘူး။ ႏွိပ္စက္ျငင္းပမ္းခြင့္မေပး ထားဘူး။ မတရားမွဳနဲ ့ ဖိႏွိပ္မွဳကိုလည္း ျငိမ္ခံဖို ့မေျပာထားဘူး။

လတ္တေလာ က်ဳပ္တို ့ဖက္က ေတာင္းဆိုရမယ္။

(၁) အင္တာနက္စာမ်က္ႏွာမ်ားမွာ က်ဴပ္တို ့ကို ေစာ္ကားဆဲဆိုေနတာခ်က္ခ်င္းရပ္
(၂) ဘုန္းႀကီးေတြနဲ ့ မ်ိဳးခ်စ္ဆိုသူေတြဦးေဆာင္ျပီး ကုလားဆန္ ့က်င္ေရးေဟာေျပာလွဳပ္ေဆာ္ စာေပျဖန္ ့ခ်ိေနတာခ်က္ခ်င္းရပ္
(၃) မီဒီယာေတြမွာ ကုလားေတြမနာနာေအာင္ ေရးသားေနတာေတြခ်က္ခ်င္းရပ္
(၄) ဦးသိန္းစိန္အစိုးရအေနနဲ ့ အစၥလာမ္အားဆန္ ့က်င္ေရးသား လွဳပ္ေဆာ္စည္းရံုးေနတဲ့ လူ၊ ဘုန္ႀကီး၊ ႏိုင္ငံေရးသမား၊ သတင္းသမား အားလံုးကို တားဆီးျပီး ဆက္လက္ေရးသားလွဳပ္ေဆာ္ ေဟာေျပာေနသူေတြကို အေရးယူေပးပါ။
သူတို ့ဘာသာက သံဃာအဖြဲ ့အစည္းေတြကို ေျပာႀကည့္ေလ။ ဘုန္းႀကီးေတြဦးေဆာင္ျပီး ကုလားအိမ္ဖ်က္၊ ဗလီ မီးရွိဳ ့ လူသတ္ပစၥည္းလုလိမ့္ မယ္။ သူတို ့ဘုန္းႀကီးကို နဲနဲေလးေျပာႀကည့္ေလ။ မေအႏွမမေျပာနဲဲ ့ အျပဳသေဘာနဲ ့ေ၀ဖန္ရင္ေတာင္ရလို ့လား။

ထြန္းထြန္းခင္က ၁၀ တန္းေအာင္ျပီး ႀကံဳတဲ့ေနရာမွာေသာက္တယ္။ တိုးအိပ္ခ်င္တဲ့ေနရာမွာ အိပ္တယ္။ သူမူးတိုင္း ေဂၚရခါးေက်ာ္ခိုင္က လိုက္ဆြဲရတယ္။ ဘံုကထိန္အတြက္ေကာက္ထားတဲ့အလွဴေငြကို ကာရာအိုေကေပၚစ အဲ့ဒီမွာ ေကာင္မေလးေတြနဲ ့သြားျဖဳန္းပစ္တယ္။ အဲ့ဒီ လိုလူစားမ်ိဳး။ အေမနဲ ့ျပသနာတတ္ရင္ သူ ့အေမက လမ္းထိပ္အထိလိုက္ရိုက္လို ့ ငိုငိုျပီး ေအာ္ေအာ္ျပီးထြက္ေျပးတယ္။ ဘယ္ေလာက္ေပေပ ေတေတ အေမအရိုက္ႀကမ္းလို ့ အေမကိုေႀကာက္တယ္။ တရက္ စကားမ်ားျပီး အေမလိုက္ရိုက္လို ့ထြက္ေျပးရာက အေမက ငါ့တုတ္ကိုမ ေႀကာက္ရင္ သတိၳရွိရင္ျပန္လာဆိုျပီး ရိုက္လိုက္လို ့ ထြက္ေျပးတယ္။ လူလို အိမ္မျပန္လာရဲေတာ့ ေနာက္ ၃ ရက္ေလာက္ေနမွ ဘုန္းႀကီး ၀တ္ ျပီးျပန္လာတယ္။ လမ္းေထာင့္ေရာက္ေတာ့ ေဂၚရခါး ေက်ာ္ခိုင္က သူငယ္ခ်င္းဆိုးမလို ့ "ေဟ့ေကာင္ ငါ -ီး လိုပဲ မင္းကလဲ ဘုရားျဖစ္မဲ့ အုတ္ခဲ" လို ့ေျပာတာကို လမ္းေထာင့္ကြမ္းယာဆိုင္မွာ ကြမ္း၀ယ္ေနႀက လက္တြန္းလည္းသမားေတြက ႀကားသြားျပီး ဘာမသိညာမသိနဲ ့ ကုလားက ဘုန္းႀကီးကို ေစာ္ကားတယ္ဆိုျပီးဆဲရာက အျပန္အလွန္ျပန္ဆဲႀကျပီး ထိုးမယ္ ႀကိတ္မယ္ေတြျဖစ္ေတာ့ ရ၀တ ရံုး ေရာက္သြားတယ္။ ေနာက္ တခါ ဒီလိုမျဖစ္ေအာင္ထိန္းဖို ့လို ့ဆိုျပီး သက္ဆိုင္ရာလူႀကီးေတြကို ေခၚေတာ့ က်ဳပ္တို ့ရပ္ကြက္ထဲက ဗလီဆရာနဲ ့ ဗလီ ေဂါဗကဥကၠဌကို သြားေခၚလာတယ္။ ေဂၚရခါးနဲ ့ ဗလီဆရာဘာ ဆိုင္လို ့လဲ။ ေဂၚရခါးနဲ ့ မြတ္စလင္မ္ေတာင္မကြဲတဲ့လူေတြ၊ ရပ္ကြက္လူႀကီးမင္းေတြ။

ဗလီဆရာနဲ ့ ေဂါပကဥကၠဌကလည္း ျပသနာ ဆက္မျဖစ္ရင္ျပီးေရာဆိုျပီး ေဂၚရခါးနဲ ့ မြတ္စလင္မ္သက္သက္ဆီဆိုတာနဲနဲပါးပါးရွင္းျပျပီး က်န္ တာ "ဟုတ္ကဲ့ပါ" လုပ္ခဲ့ရတယ္။ စာအုပ္မရွိတဲ့ ရပ္ကြက္စာႀကည့္တိုက္အတြက္ အလွဴေငြ ထည့္ေပးခဲ့ရတယ္။ က်ဴပ္တို ့လူမွားတာမွမဟုတ္ တာ က်ဴပ္တို ့ဖက္က ဘာကိစၥ ေခါင္းညိမ့္ခဲ့ရတာလဲ။ "ေဟ့လူေတြ၊ ခင္ဗ်ားတို ့ အရွဳပ္ထုပ္ခင္ဗ်ားတို ့ရွင္း၊ က်ဴပ္တို ့နဲ ့ဘာမွမဆိုင္ဘူး၊ ေသာက္ဂရုလည္းမစုိက္ဘူး၊ အားလည္း မအားဘူး၊ ဘာအလွဴေငြမွလည္း မထည့္ႏိုင္ဘူး" လို ့ ျပန္မက်ဲခဲ့သင့္ဘူးလား။

 တေလာကပဲ အသက္ ၈၀ ေက်ာ္ ကရင္အဖိုးႀကီးတေယာက္ ဘုန္းႀကီးေတြ ဆြမ္းခံတဲ့လိုင္း ႀကားထဲ ျဖတ္ေလွ်ာက္လို ့ဆိုျပီး ဘုန္းႀကီးေတြ ၀ိုင္းရိုက္လို ့ေသသြားတယ္။ အဲ့ဒီအဖိုးႀကီးကဆို အလကားေနရင္းရိုက္သတ္ခံလိုက္ရတာ။ ဘာမွ ေျပာတာ၊ ဆိုတာ၊ ဆဲတာမဟုတ္ေသးဘူး။ ဘာမွေစာ္ကားတာမဟုတ္ဘူး။လိုင္းျဖတ္ေလွ်ာက္လို ့ဆိုျပီး ရိုက္သတ္ခံလိုက္ရတာ။
Source>>>က်ဴပ္တို႔ကုလားေတြ ေ-ာက္သံုးမက်လို႔လား M media ႏို၀င္ဘာ ၁၉ ၊ ၂၀၁၂
By ကုလား


SPR Akui Terdapat Pelbagai Kesilapan Dalam Daftar Pemilih

Posted: 20 Nov 2012 12:46 AM PST

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengesahkan terdapat pelbagai kesilapan dalam daftar pemilih, kata pemimpin Pakatan Rakyat (PR) hari ini.

"Semua kebimbangan dan keraguan kami terbukti adalah benar. Ia bukan satu tuduhan liar, tapi ia berdasarkan penemuan sah yang disahkan sendiri oleh SPR," kata naib presiden PKR, Nurul Izzah Anwar kepada wartawan selepas mesyuarat dengan SPR bersama 40 ahli parlimen (MP) hari ini.

"Mereka kata mereka juga manusia. Tidak sempurna.

"Tolong sampaikan kebimbangan ini dan tolong beri kami satu jaminan bahawa anda tidak boleh mengadakan pilihan raya sehingga semua perkara ini diselesaikan," kata beliau.

MP PKR, Fuziah Salleh dan DAP, Anthony Loke yang turut hadir dalam sidang akhbar tersebut juga mendedahkan pelbagai kesilapan dalam daftar pemilih yang diakui sendiri oleh SPR sendiri hari ini.

Fuziah berkata terdapat 40 ribu pengundi yang nama mereka hilang dalam daftar pemilih disebabkan status kematian mereka tetapi mereka kemudiannya didaftarkan sekali lagi.

Beliau menambah terdapat pengundi meragukan yang berumur melebihi 90 tahun.

Menurut Fuziah lagi, SPR memberitahu bahawa peraturan pilihan raya menyatakan mereka tidak dibenarkan untuk membuang nama melainkan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) mengesahkan pengundi tersebut meninggal dunia.

Fuziah juga berkata terdapat 2, 709 kes di mana pengundi yang ditempatkan semula di negeri yang salah lokalitinya walaupun alamat mereka menetap masih sama.

"SPR berkata mereka telah berhenti melakukannya, tetapi penemuan kami menunjukkan mereka masih terus melakukannya lagi," dakwa Fuziah.

Dalam pada itu juga, Fuziah mendakwa seramai 7, 958 pengundi baru yang ditemui "muncul tiba-tiba" dalam daftar pengundi tanpa dipaparkan terlebih dahulu sambil mengatakan perkara tersebut berdasarkan data-data terbaru daripada Disember 2011 hingga suku hujung tahun ini.

Loke pula berkata rekod menunjukkan hampir 300 ribu pengundi yang telah mendaftar sebelum berusia 21 tahun, umur yang wajib untuk mengundi.

Belia berkata SPR telah mengakui dan membetulkan "kesilapan kemasukkan data" tetapi menyimpan nama dalam daftar pengundi memandangkan semakan SPR mendapati pengundi ini telah mendaftar selepas melepasi umur 21.

Pemimpin PR dan kumpulan aktivis Bersih 2.0 telah lama meminta daftar pengundi yang bersih menjelang Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-13.

Antara tujuh permintaan lain Bersih 2.0 adalah mereformasikan undi pos, penggunaan dakwat kekal, minimum tempoh berkempen 21 hari, kebebasan media, memperkukuhkan institusi awam, hentikan rasuan dan tamatkan politik kotor.


မြန္ျပည္နယ္ရိွ မြတ္စလင္မ်ား၏ မွတ္ပံုတင္တြင္ လ၀ကမွ ဘဂၤါလီလူမ်ိဳးဟု အဓမၼထည္႔သြင္း ေဖာ္ျပ

Posted: 19 Nov 2012 08:53 PM PST

မြန္ျပည္နယ္ရိွ မြတ္စလင္မ်ား၏ မွတ္ပံုတင္တြင္ လ၀ကမွ ဘဂၤါလီလူမ်ိဳးဟု အဓမၼထည္႔သြင္း ေဖာ္ျပ

ႏိုဝင္ဘာ ၁၉ ၊ ၂၀၁၂ M-Media ေနသစ္ထြန္း

မြန္ျပည္နယ္ အတြင္း ေနထိုင္လ်က္ရွိ ျမန္မာမြတ္စလင္မ်ားအား မွတ္ပံုတင္ျပဳလုပ္ရာတြင္ သက္ဆိုင္ရာ လ၀က ဌာနမ်ားမွ ဘဂၤလီ လူမ်ိဳး ဟုထည္႔သြင္းေရးသားေဖာ္ျပေနေၾကာင္း သိရသည္။ " ေပါင္က လ၀က ရံုးမွာ မွတ္ပံု တင္ လုပ္ေတာ့ လ၀က အတင္းပဲ ဘဂၤလီ လို႔ေရးပါတယ္။ ကြ်န္ေတာ္ ဘဂၤလီမဟုတ္ဘူး လို႔ ေျပာေတာ့ မရဘူး။ ဘဂၤလီလို ႔ေရးမွ မွတ္ပံုတင္ ရမယ္ လို ႔ေျပာတယ္  " ဟု မြန္ျပည္နယ္ ေပါင္ၿမိဳ႕နယ္ မုတၱမ ေက်းရြာမွ ျမန္မာ မြတ္စလင္ တစ္ဦးက ေျပာသည္။

မိဘမ်ိဳးရိုးမ်ားသည္ ဘဂၤလီမ်ားမဟုတ္ေသာ္လည္း သားသမီးမ်ား၏ မွတ္ပံုတင္မ်ားတြင္ ဘဂၤလီ ဟု ထည္႔သြင္း ခံေနရသည္။

" ကြ်န္ေတာ္ အေဖမွတ္ပံုတင္မွာက ေဇရ္ဘာဒီလူမ်ိဳးလို႔ ေရးထားပါ တယ္။ ဒါေပမယ္႔ ကြ်န္ေတာ္ကိုက်ေတာ့ ဘဂၤလီ / မြန္ / ကရင္ လို႔ ေရးထားတယ္။ ဒီလိုဘာလို႔ေရးလဲ ဆိုတာ ေတာင္ ကြ်န္ေတာ္မသိရဘူး  "ဟု ေမာ္လၿမိဳင္မွ ျမန္မာမြတ္စလင္ တစ္ဦးက ေျပာၾကားသည္။

သက္ဆိုင္ရာ လ၀က အရာရွိမ်ားသည္ တိုင္းရင္းသားလူမ်ိဳးမ်ားမွ အစၥလာမ္ဘာသာ၀င္ မ်ား ဘဂၤလီ ၊ သို႔မဟုတ္ အိႏိၵယ မ်ိဳးႏြယ္ အျဖစ္ မွတ္ပံုတင္တြင္ တြဲဖက္ ေဖၚျပလ်က္ရွိသည္။

"ကြ်န္ေတာ္က ကရင္-ဗမာ ပါ။ လ၀ကမွာ မွတ္ပံုတင္လုပ္ေတာ့ ဘဂၤလီလို႔ ေရးဖို႔ လုပ္ပါတယ္။ ကြ်န္ေတာ္႔ကို ဘဂၤလီ လို႔ ေရးမယ္ဆိုရင္ အဲဒီမွတ္ပံုတင္ ကြ်န္ေတာ္မယူဘူး ။ လူမ်ိဳးအမွန္ကို ေရးမွ မွတ္ပံုတင္ယူမယ္လို႔ ေျပာၿပီး ရေအာင္မွတ္ပံုတင္လုပ္ခဲ့ရတယ္ " ဟု ေပါင္ၿမိဳ႕နယ္ နတ္ေမာ္ေက်းရြာ ကရင္တိုင္းရင္းသား အစၥလာမ္ ဘာသာ၀င္တစ္ဦးက ၄င္းအေတြ႕အႀကံဳကို ေျပာပါသည္။

ဘဂၤလီစကား ေျပာဆိုျခင္း၊ ဘဂၤလီ ယဥ္ေက်းမွဳ က်င့္သုံးျခင္း၊ ဘဂၤလီ ရိုးရာ ၀တ္စံု ၀တ္ဆင္ျခင္း မ်ားမရွိၾကပဲ ျမန္မာစကား ေျပာဆိုျခင္း၊ ျမန္မာ႔ ယဥ္ေက်းမွဳ က်င့္သံုးျခင္း၊ ျမန္မာ႔၀တ္စံု မ်ား၀တ္ဆင္ေလ႔ရွိသူ ျမန္မာ မြတ္စလင္ မ်ား ၊ တိုင္းရင္းသား အစၥလာမ္ ဘာသာ၀င္မ်ားကို ဘဂၤလီ လူမ်ိဳးအျဖစ္ လ၀က မွ အဓမၼ ေဖၚျပေနျခင္းသည္ လူ႔အခြင့္အေရး ခ်ိဳးေဖာက္ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း ေဒသခံ မ်ားက ေျပာဆိုၾကသည္။

မြန္ျပည္နယ္ မုတၱမေဒသရွိ အစၥလာမ္ဘာသာ၀င္ ပသီ(ျမန္မာမြတ္စလင္) တို႔သည္ မြန္ဘုရင္မ်ား လက္ထက္ ကပင္ ေနထိုင္ခဲ့ ျပီး မြန္ေဒသသို႔ က်ဴးေက်ာ္ လာသူမ်ားကို ခုခံ တုိက္ခိုက္ရာတြင္ ပါ၀င္ခဲ့ေၾကာင္း ျမန္မာ႔သမိုင္း တြင္ေဖၚျပထားသည္။ေမာင္ေတာျမိဳ႕ ကိုင္းၾကီး မြတ္စလင္မ္ေက်းရြာ မီး႐ိႈ႔ခံရ

Posted: 19 Nov 2012 08:27 PM PST

ေမာင္ေတာျမိဳ႕ ကိုင္းၾကီး မြတ္စလင္မ္ေက်းရြာ မီး႐ိႈ႔ခံရႏို၀င္ဘာ ၁၉၊ ၂၀၁၂
M-Media ထြန္းေတာက္

ရခိုင္ျပည္နယ္ ေမာင္ေတာျမိဳ႕႐ွိ ကိုင္းႀကီးမြတ္စလင္မ္ေက်း႐ြာအား ၂၀၁၂ ခုႏွစ္ ႏိုဝင္ဘာ ၁၉ ရက္ ည ၁၀-နာရီခန္႔က အၾကမ္းဖက္သမားမ်ားက မီး႐ိႈ႕ခဲ့ေၾကာင္း သတင္းရ႐ွိပါတယ္။

"အခုည ၁၀-နာရီေလာက္က ေမာင္ေတာက ကိုင္းႀကီးဆိုတဲ့ မြတ္စလင္မ္႐ြာကို အၾကမ္းဖက္သမားေတြက မီးစ႐ိႈ႕ခဲ့တာ။ နတလကလူေတြပါ မီး႐ိႈ႕တာက။ မြတ္စလင္မ္အိမ္ ၂၀-ေလာက္ ေလာင္သြားျပီ။ က်န္တဲ့ သတင္းကို ဆက္လက္စုံစမ္းေနပါတယ္။ အခုေတာ့ နစက ေရာက္လာျပီး မီးမ႐ိႈ႕ဖို႔ တားေနတယ္။

ပႆနာေတြ ျငိမ္္ေနျပီးအခုမွ ျပန္ထလုပ္တာ အိုဘားမားရဲ႕မိန္႔ခြန္ုေၾကာင့္မ်ားလားလို႔ထင္တယ္။ ကၽြန္ေတာ္လည္း အခု ဖုန္းနဲ႔ၿခိမ္းေျခာက္ခံေနရတယ္။ ဘယ္သူလဲလို႔ေမးတာလည္းမေျဖဘူး။ ကိုင္းႀကီးက မြတ္စလင္မ္ေတြအတြက္ ဆုေတာင္းေပးၾကပါဦးဗ်ာ"လို႔ ေမာင္ေတာျမိဳ႕ခံမွ M-Media ကို ေျပာျပလာပါတယ္။အိုဘားမား မိန္႔ခြန္းအေပၚ ျမန္မာႏိုင္ငံသား အစၥလာမ္ဘာသာဝင္မ်ား အားရေက်နပ္

Posted: 19 Nov 2012 08:07 PM PST

အိုဘားမား မိန္႔ခြန္းအေပၚ ျမန္မာႏိုင္ငံသား အစၥလာမ္ဘာသာဝင္မ်ား အားရေက်နပ္

M-Media ေနသစ္ထြန္း ျမန္မာႏိုင္ငံသို႔ေရာက္ရွိခဲ့ေသာ အေမရိကန္သမၼတ အိုဘားမားက  ရန္ကုန္တကၠသိုလ္စိန္ရတု ခန္းမတြင္ ျမန္မာျပည္သူမ်ားသုိ႔  ေျပာၾကားခဲ႔ေသာ မိန္႔ခြန္းအေပၚ အေကာင္းျမင္ အားရေက်နပ္ခဲ့ေၾကာင္း အိုဘားမား မိန္႔ခြန္း တက္ေရာက္ နားေထာင္ခဲ့သူ ျမန္မာမြတ္စလင္မ်ားက ေျပာပါသည္။

အေမရိကန္သမၼတ အိုဘားမား ရန္ကုန္တကၠသိုလ္ ဘြဲ႕ႏွင္းသဘင္ခန္းမတြင္ ျမန္မာျပည္သူမ်ားအား မိန္႔ခြန္းေျပာေနစဥ္

'မြတ္စလင္အေရး ဆုိတာထက္ လူအခြင့္ေရးပိုင္းကိုေျပာတယ္။ လြတ္လပ္စြာကိုးကြယ္ခြင့္ကိုေျပာတယ္။ သူ႕ႏိုင္ငံနဲ႔ ယွဥ္ၿပီး မတူကြဲျပားတာေတြကို အားအျဖစ္ အသံုးခ်ဖို႔ သူ႕ႏိုင္ငံနဲ႔ ယွဥ္ၿပီး ေျပာပါတယ္။ ဘယ္သူက ဘယ္ေနရာက လာတယ္ဆိုတာထက္ ႏိုင္ငံသားျဖစ္ဖို႕ပဲ အေရးႀကီးတယ္ဆိုတာကို ေျပာသြားပါတယ္။ ဒါက မြတ္စလင္ေတြအတြက္ အမ်ားႀကီးေကာင္းပါတယ္"  ဟု အစၥလာမ္ဓမၼဗိမာန္ မွ ဓမၼကထိက ဦးေအးလြင္က သံုးသပ္ပါသည္။

အိုဘားမား လူ႔အခြင့္ေရး ရႈေထာင္မွာ ေျပာၾကားေသာ မိန္႔ခြန္းအေပၚ ျမန္မာမြတ္စလင္ ကြန္ရက္၀င္ တစ္ဦးမွလည္း ေထာက္ခံေၾကာင္းေျပာၾကားသည္။

"အားရပါတယ္။ သူေျပာတဲ႔ အထဲမွာ ရိုဟင္ဂ်ာကိစၥလည္းပါတယ္။ လူ႕အခြင့္အေရးရႈေထာင္ကေန ေျပာသြား တာေကာင္းပါတယ္ " ဟု ျမန္မာမြတ္စလင္ကြန္ရက္မွာ ဦးမ်ိဳး၀င္းက ေျပာပါသည္။

"ဒီလို Transition Period မွာ အမ်ိဳးသား ျပန္လည္သင့္ျမတ္ေရးက အေရးႀကီးဆံုးပဲတဲ႔  ။ အိုဘားမားရဲ႕ မိန္႔ခြန္းက လက္ရွိျဖစ္ေန တဲ႔အေျခ အေနနဲ႔ အခ်ိန္ကိုက္ပါပဲ။ ျပည္တြင္းမွာျဖစ္ေနတဲ႔ ႏိုင္ငံေရးအေျခအေနကို သူေကာင္းေကာင္း သိေနတယ္" ဟု ျမန္မာမြတ္စလင္ ကြန္ရက္မွာ ဦးမ်ိဳး၀င္းက သံုးသပ္သည္။

သမၼတ အိုဘားမား ၏ မိန္႔ခြန္းတြင္ မတူကြဲျပားမွဴ မ်ားအား နားလည္ျခင္း ၊ ရိုဟင္ဂ်ာမ်ား၏ ဂုဏ္သိကၡာ ၊ တိုင္းျပည္ညီညြတ္ေရး တို႔ႏွင့္ စပ္လ်ဥ္း၍ သူ႔မိန္႔ခြန္းတြင္ ထည္႔သြင္းေျပာၾကားခဲ့သည္။

"တကယ္လုိ႔ အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုဟာ မတူကြဲျပားျခားနားမႈေတြကုိ ေက်ာ္လႊားႏုိင္တယ္ဆုိရင္ ခင္ဗ်ားတုိ႔လည္း ေက်ာ္လႊားႏုိင္ၾကမွာျဖစ္ ပါတယ္။ မတူကြဲျပားျခားနားမႈဆုိတာ ခြန္အားရွိမႈရဲ႕အရင္းအျမစ္တစ္ခုျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္… ခင္ဗ်ားတုိ႔၊ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔မွာရွိတဲ့ ဂုဏ္သိကၡာမ်ိဳး ရုိ ဟင္ဂ်ာေတြမွာလည္းရွိၾကပါတယ္… ဒီတုိင္းျပည္မွာ မတူကြဲျပားမႈေတြ ရွိေနပါတယ္။ ေစတီပုထုိးေတြ၊ ဘုရားရွိခုိးေက်ာင္းေတြနဲ႔ ဗလီေတြ ဟာ ေဘးခ်င္း ယွဥ္လ်က္ရွိေနၾကတယ္… အေမရိကန္ေတြဟာ ဆယ္စုႏွစ္မ်ားစြာ မတူကြဲျပားမႈေတြ ရွိေနတဲ့ ကာလတစ္ေလွ်ာက္ တုိင္းျပည္နဲ႔ ျပည္သူအတြက္ ခ်စ္ျခင္းေမတၱာထားရွိတဲ့ေနရာမွာ ညီညီညြတ္ညြတ္ရွိခဲ့ၾကပါတယ္" ဟု အိုဘားမားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။

ျမန္မာမြတ္စလင္မ္ ေခါင္းေဆာင္မ်ားျဖစ္ၾကေသာ ေဒါက္တာျမင့္သိန္(တိုက္ပံုအျဖဴ)၊၊ အစၥလာမ္ဓမၼဗိမာန္ မွ ဓမၼကထိက ဦးေအးလြင္(တိုက္ပံုအညိဳ)အား သမၼတ အိုဘားမား မိန္႔ခြန္းေျပာသည့္ အခမ္းအနားသို႔ တက္ေရာက္လာစဥ္ေတြ႔ရပံု

ကုလသမဂၢမွ ကမာၻတြင္အဖိႏွိပ္ခံဆံုးလူမ်ိဳး အျဖစ္ သတ္မွတ္ခံထားရေသာ ရိုဟင္ဂ်ာမ်ားကလည္း သမၼတ အိုဘားမား မိန္႔ခြန္းေပၚ လွဳိက္ လွဳိက္လွဲလွဲ ေထာက္ခံၾကသည္။ "ရိုဟင္ဂ်ာတမ်ိဳးသားလုံး ကႀကိဳဆိုပါ တယ္။ ဒါက ျမန္မာ႔ သမိုင္း၀င္ မိန္႔ခြန္းပဲ လို႔ ျမင္ပါတယ္" ဟု ရိုဟင္ဂ်ာအမ်ိဳးသား ဦးေက်ာ္ေအာင္က ထင္ျမင္ခ်က္ေပးပါ သည္။

မိန္႔ခြန္းတက္ေရာက္ နားေထာင္ခြင့္ရသူ ျမန္မာမြတ္စလင္အမ်ိဳးသမီး မသဥၥာ အျမင္ကေတာ့  " ပညာေရး အေၾကာင္း အဓိက ေျပာသြားတယ္။ ေနာက္ျပီး Diversity နဲ႔ ပတ္သက္လို႔ကေတာ့ မတူညီမွဳေတြကို ႏိုင္ငံ တည္ေဆာက္ေရးမွာ အသံုးျပဳဖို႔ တုိက္တြန္း သြားပါတယ္' ဟု  ေျပာပါသည္။

အုိဘားမား မိန႔္ခြန္းသည္ ဘက္စံုေထာင့္စံုက ဖိႏွိပ္မွဳ  ခြဲျခားဆက္ဆံမွဳ ခံေနရေသာ ျမန္မာႏိုင္ငံက အစၥလာမ္ ဘာသာ၀င္ မ်ားအတြက္ အားအင္တစ္ရပ္ဟု  သေဘာထားၾကသည္။

"လူနည္းစုျဖစ္တဲ႔ အစၥလာမ္ ဘာသာ၀င္ေတြ အျမင္အရေျပာရေတာ့ သူ႔မိန္႔ခြန္းက ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ လူမ်ိဳးေရး ဘာသာေရးအရ ခြဲျခားတာေတြ မလုပ္ဖို႔ေျပာပါတယ္ ။ သူသေဘာထားက ရခိုင္ကိစၥက ေဒသတြင္း တင္မကဘူး ကမာၻကိုပါကူးစက္သြားႏိုင္တဲ႔ သေဘာကို သူေျပာသြားတယ္။ မိန္႔ခြန္းကိုျခံဳငံုၾကည္႔ရင္  ျမန္မာ မြတ္စလင္ ေတြ အတြက္အားျဖစ္ေစပါတယ္ " ဟု ျမန္မာမြတ္စလင္ စီးပြားေရးလုပ္ငန္းရွင္ တစ္ဦးက သံုးသပ္ပါ သည္။

အေမရိကန္ သမၼတ အုိဘားမား မိန္႔ခြန္းေျပာၾကားသည့္ အခမ္းအနားသို႔ တက္ေရာက္ခြင့္ရသည့္ ျမန္မာမြတ္စလင္မ္ အမ်ိဳးသမီးငယ္တစ္ဦးအား ေတြ႔ရစဥ္
(ဓါတ္ပံု – Popular Myanmar News Journal)

"အိုဘားမားက ႏိုင္ငံတကာ စံခ်ိန္စံညႊန္းေတြကို အဓိက ထားျပီး ေျပာတာကို သမၼတဦးသိန္းစိန္၊ ဒီမုိကေရစီ ေခါင္းေဆာင္ ေဒၚေအာင္ဆန္းစု ၾကည္ နဲ႔ အျခား ဒီမုိကေရစီ ေခါင္း ေဆာင္ ေတြ ၊ အစိုးရအဖြဲ႔ ေတြအားလံုးကို အေကာင္အထည္ေဖၚဖို႔ ေရွ႕တိုးေဆာင္ရြက္သင့္ပါ တယ္" ဟု ရိုဟင္ဂ်ာ အမ်ိဳးသား ကိုေက်ာ္စိုးက ေျပာပါသည္။

အေမရိကန္သမၼတ အုိဘားမားသည္ ႏို၀င္ဘာ ၁၉ နံနက္ နံနက္ ၉ နာရီ မိနစ္ ၃၀ တြင္ ရန္ကုန္ အျပည္ျပည္ ဆုိင္ရာ ေလဆိပ္သုိ႔ ေရာက္ရွိကာ ညေန ၃း၄၀  နာရီ ဝန္းက်င္တြင္ ရန္ကုန္အျပည္ျပည္ဆိုင္ရာ ေလဆိပ္မွ ျပန္ လည္ ထြက္ခြာသြားၿပီ ျဖစ္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။Like It Or Not, It's The Bitter Truth..

Posted: 19 Nov 2012 08:50 PM PST

As an x wife, that does not mean I have to be against every single argument that my x husband has written to highlight the terrible corrupted abuse by some of our mighty leaders, x premiers and current heads of our national conglomerates.
I'm not ashamed to admit he's damn right.

In my personal  opinion, we Umno members will be the ultimate losers..not our leaders, not their families..nor their buddies.
I know it sounds despicable.

'They' have amassed so much 'whatever' for their clan and cucu cicits...little or hardly for our sakes.
It's up to us Umno members to keep on fighting for what is right..we are in an absolute quandary.
We cannot keep on washing their selekeh, smelly buttocks!

There are many intelligent pro BN bloggers who can advise our leaders in their own effective style.
Scold them, shake them up, pour water over their head, just do it!
We do fight our opponents but those we're defending must come clean.
Give them a good, brutal whack..wallop them!
Whether we are paid handsomely to blog or otherwise is immaterial.

We don't want to lose..we mustn't!
We want BN to win with a satisfying majority in the PRU 13.

Yet we don't want to win and still be saddled with the obviously torturous economic turmoil created/bungled by our VVIP leaders who think they can do whatever they like while holding power.

Sadly, there are those whom we had idolized and hold in high esteem still hoodwinking us loyal Umno members and carrying on with their innocent looking faces..macam takde guilt langsung!!
The worst part is that 'they' are still carrying on with their dishonesty and thinking we're blind fools.

As an inconsequential, indispensable, just an insignificant sole Umno member vote, I hope we will take note of this pro pembangkang posting in a very serious and liberal-minded manner..55 years after..http://sakmongkol.blogspot.com/

To our topmost row of Umno leadership, do your job sincerely for the people of Malaysia or buzz off.
Let the more capable and trustworthy Umno members take the helm before it's too late.
We are willing to humban you guys out but NOT allow the one and only party Umno which we belong to jadi punah! 


Terasa Pedasnya Cili, Utusan Fitnah TG Nik Aziz Lagi

Posted: 19 Nov 2012 10:21 PM PST


Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, laporan muka depan sebuah akhbar berkenaan "Umno murtad" hari ini satu pembohongan dan fitnah terbaru ke atas beliau.

Sehubungan itu kata Nik Aziz, beliau akan mengambil tindakan undang-undang ke atas akhbar berkenaan.

"Tajuk muka hadapan Utusan Malaysia hari ini yang menulis 'Nik Aziz dakwa Umno murtad" adalah satu pembohongan yang besar ke atas saya.

"Barangkali gaji mereka yang bertanggungjawab menabur fitnah ini cukup besar sehingga berbaloi utuk menebus dosa akibat fitnah. Insya-ALLAH saya akan mengemukakan saman ke atas fitnah terbaru ini," kata beliau di laman sosial Facebook hari ini.

Utusan Malaysia dalam laporannya hari ini berkata, selepas adiknya mendoakan kehancuran Umno dan Barisan Nasional (BN), Nik Aziz pula memberi gambaran bahawa Umno merupakan sebuah parti yang murtad kerana menolak dan memperlekehkan Islam dalam dasar parti itu.

Kata laporan itu, beliau dalam nada tegas kemudiannya melontarkan persoalan sama ada parti itu kini menganut agama Kristian, Buddha atau pun sebuah parti politik yang tidak mempunyai agama.

Sehubungan itu katanya, Umno tidak perlu dimuliakan sebaliknya doa-doa yang memohon agar Umno dan BN ditimpa bala tidak salah kerana ia sama dengan kisah Nabi Noh yang memohon kepada Allah untuk memusnahkan umatnya yang tidak patuh kepadanya.

"Bila Umno buang Islam daripada dasar hidup dia, maka Umno agama apa? Agama Islam itu al-Quran, bila Umno tolak Islam, dalam dasar parti maka Kristian ke, Buddha ke atau tidak ada agama?

"Timbul masalah murtad. Murtad ini khabarnya orang Kristian, paderi-paderi dia. Saya nak kata tidak, yang jadi orang Melayu murtad ini kerana orang Melayu sendiri perlekeh Islam.

"Umno tolak Islam maka nampak dia memperlekeh Islam, dia buang Islam macam benda sudah habis tempoh, macam ubat sudah habis tempoh, buang," katanya dipetik akhbar itu.

Terdahulu 'admin' FB Nik Aziz berkata: "Setelah layanan baik diberikan kepada media termasuk Utusan Malaysia sepanjang Muktamar Pas Kali ke-58, inilah hadiahnya. Fitnah yang sangat dahsyat terhadap Tuan Guru Al Mursyidul Am Pas". -SH

Ulasan GB

"FITNAH" - talian hayat terakhir UMNO untuk survive.

Cukup jelas di dlam laporan semalam dimana begini laporan dari harakahdaily:

KOTA BHARU: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, sesiapa sahaja orang Islam yang memperlekeh agama Islam dengan sengaja maka ia boleh jatuh kepada murtad (terkeluar dari Islam).

Katanya, tindakan memperlekeh Islam boleh berlaku dengan banyak cara termasuk menolak Islam sebagai dasar perjuangan kerana menganggap Islam itu sudah lapuk dan tidak sesuai lagi zaman ini.

"Tak kira siapa pun kalau tok guru berserban berjanggut sekalipun kalau tolak islam dengan hati yang sengaja, dia kata Islam tak guna, dia murtad sekalipun tak ada mufti bagitau dia.

"Umno tolak Islam maka nampak dia telah memperlekeh Islam. Dia buang Islam macam buang ubat habis tempoh. Boleh jadi yang tolak Islam tu murtad dah, boleh jadi dia jahil, boleh jadi dia tak faham," katanya.


Amat nyata di dalam ayat itu, TGNA tidak menuduh UMNO murtad TETAPI yang nyata UMNO perlekeh Islam dan yang perlekeh Isla, BOLEH JADI murtad. TGNA menghuraikannya berdasarkan kitab Mestika Hadith yang diterbitkan oleh Jabatan Perdana Menteri sendiri.

Mengapa tidak ditimbulkan kitab yang disebutkan oleh TGNA itu?

Apakah kerana sudan terpentong ke batang hidung maka isi kandungan kitab itu cuba diselindungkan?

Apakah kerana sudah tergigit cili dan merasa pedasnya maka dituduhnya TGNA telah berkata UMNO murtad?

Jelas, TGNA tidak menyatakan UMNO murtad, namun, yang nyata, hukum kebenaran dan keadilan dari Tuhan akan tetap terdedah nanti samada UMNO yang perlekehkan Islam itu murtad atau pun tidak.

Laporan sebelum ini
klik untuk baca


PAS Berdoa Demikian Kerana Tiada Tempat Lain Untuk Mengadu

Posted: 19 Nov 2012 06:24 PM PST

Berdoa kepada ALLAH, kerana tiada tempat mengadu

SHAH ALAM – Pas mendoakan kehancuran Umno dan Barisan Nasional (BN) mungkin disebabkan kezaliman yang dibuat terhadap rakyat.

Pensyarah Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Dr Maszlee Malik berkata, Pas berbuat demikian kerana parti itu didakwa tidak ada tempat untuk mengadu menyebabkan mereka berdoa dengan ALLAH.

Menurutnya, Pas berbuat demikian kerana kezaliman yang dihadapi oleh mereka antaranya royalti minyak rakyat Kelantan, kezaliman kepada parti itu yang merupakan parti pembangkang dan fitnah serta kebebasan media.

"Doa harus bagi yang dizalimi. Doa orang yang dizalimi tidak ada hijab (dinding) dengan ALLAH SWT," katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Maszlee berkata, Pas seharusnya menggunakan perkataan yang baik dan berhikmah ketika berdoa.

"Cadangan saya untuk mengelakkan supaya didoakan keburukan, setiap pihak perlu diberikan peluang dan ruang demokrasi, kembalikan hak rakyat dan pihak terlibat," katanya. -SH

Ulasan GB

Ketara sangat UMNO BN kini terlalu takut dan kecut dengan doa PAS berkenaan.

Jika yakin tidak melakukan kesalahan dan kezaliman sepatutnya UMNO BN tidak perlu rasa takut dan kecut kerana orang-orang PAS berdoa demikian, seperti kata Dr. Maszlee di atas, adalah kerana kezaliman yang dihadapi oleh mereka antaranya royalti minyak rakyat Kelantan, kezaliman kepada parti itu yang merupakan parti pembangkang dan fitnah serta kebebasan media.

Jika UMNO BN tidak zalim, doa orang-orang PAS itu tidak terangkat ke langit. TETAPI jika benar UMNO BN itu zalim maka barulah doa itu dimakbulkan Allah swt seperti hadith menyebut:

Daripada Abdullah bin Abbas ra baginda berkata bahawa Rasulullah saw telah mengutus Muadz bin Jabal ke Yaman dan baginda bersabda: " Takutlah akan doa orang yang dizalimi, kerana sesungguhnya ia (doa tersebut) tidak ada hijab (pendinding) antaranya dengan Allah swt."


Laporan sebelum ini
klik untuk baca
How "Moderate" Palestinians Succumb to Threats

Posted: 19 Nov 2012 04:37 PM PST

by Khaled Abu Toameh November 15, 2012 

This radicalization — to a point where they are not ready to hear about any concessions to Israel — is the direct result of decades of anti-Israel incitement and indoctrination, spearheaded, ironically, by the "moderate" Palestinian Authority leadership that is publicly talking about making peace with Israel.
Today there is almost no room for moderates among the Palestinians. Any Palestinian who dares to talk about compromise and peace with Israel, or even meet with Israelis, is immediately denounced as a "traitor" and "defeatist." Take, for example, the most recent case of Munib al-Masri, a wealthy Palestinian businessman from Nablus, the largest city in the West Bank. Known as the "Palestinian Rothschild," al-Masri has drawn strong condemnations from many Palestinians for hosting Israeli businessman Rami Levy at his home.

Even Palestinian journalists have joined the campaign against al-Masri. Some 70 journalists signed a petition calling on the Palestinian media to stop calling calling al-Masri's palace by its name "The House of Palestine." Inspired by Andrea Palladio, the most influential individual in the history of Western architecture, The "House of Palestine" is the most expensive palace in the West Bank. It was in this palace that al-Masri met with Levy and Palestinian, Arab, Islamic, UN and EU representatives to find ways to "break the stalemate" in the Middle East peace process.

The main purpose of the gathering was to "create an Arab-Islamic-Jewish alliance to impact decision-makers by launching an initiative to break the stalemate," according to a statement issued by al-Masri. Palestinians representing various political groups have since condemned al-Masri for promoting "normalization" with Israel by inviting an Israeli businessman to the meeting in his palace. The widespread condemnations forced al-Masri to issue a "clarification" in which he reassured Palestinians that he was "totally opposed to any economic relations with Israeli businessmen as long as Israel continued to occupy the 1967 territories." The "clarification" is yet another sign of how moderate Palestinians succumb to threats and calls for boycott. A few days later, Palestinian Authority President Mahmoud Abbas underwent the same experience.

In an interview with Israel's Channel 2 TV station, Abbas stated that he did not want to return to his birthplace of Safed [in northern Israel], triggering an unprecedented wave of denunciations from many Palestinians who accused him of relinquishing the Palestinian refugees' "right of return" to their former villages inside Israel. Like al-Masri, Abbas later reassured Palestinians that he remained "committed to the right of return" and that he would never compromise on the rights of the refugees. 

Obviously, the Palestinians have been radicalized to a point where they are not ready to hear about any concessions to Israel or tolerate the presence of an Israeli businessman in a Palestinian city. This radicalization is the direct result of decades of anti-Israel incitement and indoctrination in the Palestinian territories -- a campaign that has been spearheaded, ironically, by the "moderate" Palestinian Authority leadership that is publicly talking about making peace with Israel. Gatestone Institute


An Arab View....................

Posted: 19 Nov 2012 04:30 PM PST

 by Khaled Abu Toameh November 19, 2012 


This hostility is the direct result of years of anti-Israel and anti-Western incitement in the Arab and Muslim world -- not only toward Israel but also toward the United States. In today's world of the Palestinians, anyone who talks about peace with Israel is a traitor and a collaborator; but anyone who calls for the destruction of Israel and fires rockets at Tel Aviv and Jerusalem is a hero.
There is nothing more nauseating than watching people celebrate as rockets are being fired toward Israel from the Gaza Strip. This is what happened last week when Hamas fired rockets at Jerusalem and Tel Aviv. As soon as the sirens went off, many Palestinians took to the streets and rooftops, especially in Jerusalem's Arab neighborhoods, to cheer Hamas. Sometimes they responded to the Hamas rockets by launching fireworks into the air as a sign of joy, and chanting, "We are all Hamas!" and, "O Jews, the army of Mohammed is coming after you!"

Scenes of jubilation over the rocket attacks on Israel were also reported in several Palestinian cities in the West Bank, including Ramallah, the center of Palestinian "pragmatism and moderation." Later, upon learning that Hamas's rockets had failed to kill Israelis in the two cities, the Palestinians voiced disappointment. Never mind that the rockets could have fallen on their heads. As far as these Palestinians are concerned, there is no problem if a number of Arabs are killed on the way to destroying Israel. The celebrations reflect the strong hostility that many Palestinians continue to feel toward Israel despite 20 years of a peace process, and billions of dollars of Western aid. This hostility is the direct result of years of anti-Israel and anti-Western incitement in the Arab and Islamic world.

The hostility is directed not only toward Israel, but also its friends -- above all, the United States. Similar outbursts of joy had erupted in many parts of the West Bank, Gaza Strip and east Jerusalem immediately after Palestinians heard of the 9/11 terror attacks in the US. And this was not the first time that Palestinians had expressed joy over the targeting of Israeli cities. During the 2006 war in Lebanon, Palestinians and some Arab citizens of Israel took to rooftops to cheer Hizbullah's rocket attacks on northern cities in Israel. During the second intifada, many Palestinians, particularly in the Gaza Strip, used to take to the streets to sing and dance and hand out candies after hearing about another suicide bombing inside Israel.

And when Saddam Hussein fired rockets at Israel in the early 1990's, Palestinians also took to the streets and rooftops, chanting, "O beloved Saddam, strike strike at Tel Aviv!" Last week, by the way, many Palestinians in Ramallah, Nablus and Hebron were chanting: "O beloved Qassam [Hamas's armed wing], destroy, destroy Tel Aviv!" and "The people want the destruction of Israel!" No one is expecting the Palestinians to express solidarity or sympathy with Israel in its confrontation with Hamas.

But when many Palestinians express their joy in public over the firing of rockets and missiles at Israeli cities, one is entitled to wonder whether there is a majority of Palestinians who would ever agree to any form of compromise with Israel. In today's world of the Palestinians, anyone who talks about peace with Israel is a traitor and a collaborator; but anyone who calls for the destruction of Israel and fires rockets at Tel Aviv and Jerusalem is a hero. Gatestone Institute


No comments: