Saturday, January 12, 2013

[VIDEO] HKR 112 Cemerlang Bukti Pakatan Rakyat Sudah Bersedia Untuk Tadbir Negara

[VIDEO] HKR 112 Cemerlang Bukti Pakatan Rakyat Sudah Bersedia Untuk Tadbir Negara


[VIDEO] HKR 112 Cemerlang Bukti Pakatan Rakyat Sudah Bersedia Untuk Tadbir Negara

Posted: 12 Jan 2013 09:42 AM PST


#KL112: Tahniah semua!

Tahniah! Tiada perkataan lain yang nampak sesuai dan tepat untuk diberikan kepada semua.

Tahniah bukan sahaja kepada penganjur Himpunan Kebangkitan Rakyat (#KL112), tahniah juga kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM), Kementerian Dalam Negeri, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur dan pengurusan Stadium Merdeka.

Sekali lagi rakyat dan pihak berkuasa telah berjaya membuktikan bahawa satu perhimpunan - tidak kira saiz dan bilangan peserta - boleh diadakan dengan aman dan berjaya jika setiap individu yang terbabit, sama ada yang memegang kuasa atau sebaliknya, bekerjasama, menghormati satu sama lain, memahami tugas dan tanggungjawab masing-masing dan pihak lain, dan menghormati peraturan dan undang-undang.

Selepas insiden pahit Perhimpunan Bersih 2.0 dan Bersih 3.0, semua menunjukkan bahawa rakyat Malaysia masyarakat matang. Perhimpunan Bersih 2.0 disusuli dengan penggubalan Akta Perhimpunan Aman. Undang-undang itu disusuli dengan Perhimpunan Bersih 3.0.

Hari ini, di tempat tertutup Himpunan Kebangkitan Rakyat.

Bertolak daripada persekitaran himpunan hari ini, yang dipercayai disertai sekitar 100,000 orang, nampaknya kita boleh menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), yang akan diadakan sebelum akhir Jun ini, dengan tenang dan aman.

Komen di Twitter

Komen-komen blog mikro yang ditinjau Sinar Harian Online sebaik sahaja berakhir Himpunan Kebangkitan Rakyat, menunjukkan pemimpin dari Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat (PR) mengucapkan tahniah atas 'kejayaan' hari ini.

Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Saifuddin Abdullah yang mengucapkan tahniah kepada Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Hussein berkata, "+100 RT "@dinogombak: tahniah boss @HishammuddinH2O dan syabas pada @PDRMsia ada yang tak tidur dari semalam... #Salute.

"

Saifuddin yang juga Timbalan Menteri Pengajian Tinggi menulis, "Tahniah! RT "@dinogombak: boss @HishammuddinH2O dah boleh relaks minum kopi !!"

Hishammuddin, yang juga Naib Presiden Umno pula membalas mesej Twitter dengan menulis: "Terima kasih, ia tidak mudah @DrFathirAlhadad: #KL112 #HKR112 @HamdanMSalleh dengar khabar @PDRMsia semakin matang bersama masyarakt madani... Kudos H2O."

Ezmir SAMM pula berkata, "walaupun pelbagai SMS ugutan yang kami terima termasuklah ugutan 'bunuh', namun tidak menjadi penghalang untuk anak muda lakukan revolusi!"

Penasihat DAP, Lim Kit Siang tidak ketinggalan berkongsi tahniah hasil penganjuran himpunan hari ini.

Beliau turut mengucapkan tahniah kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak atas alasan membenarkan penganjuran Himpunan Kebangkitan Rakyat.

"Najib juga layak terima kredit kerana membenarkan #KL112 diadakan dengan aman meskipun menerima bangkangan daripada golongan tegar dalam Umno, kerajaan, polis, yang seharusnya diketepikan," kata ahli Parlimen veteran ini.

Katanya, "HKR Stadium Merdeka satu kejayaan bersejarah, 100,000 orang, semua kaum berhimpun secara aman dengan harapan untuk perubahan. Demokrasi Malaysia sudah matang."

Naib Pengerusi Kelab Penyokong-penyokong Kerajaan BN, Datuk Abdul Rahman Dahlan berpendapat bahawa himpunan #KL112 telah membuktikkan ia hanya satu perjumpaan politik manakala dakwaan bahawa sejuta orang akan berhimpun adalah palsu, ucapan Anwar pula hanya berkisar isu lama dan sebenarnya mana-mana perhimpunan akan aman jika tiada isyarat gerak tangan, yang dilihat merujuk kepada gerak-geri Anwar semasa Perhimpunan Bersih 3.0.

Pemimpin muda dari Majlis Peguam, Syahredzan Johan menulis: "Warga KL - buat apa sahaja yang anda perlu lakukan hari ini, jangan berhenti kerana #KL112. Ia juga hak anda.Jadikan demokrasi satu norma."

Anas Zubedy mengulas perkembangan hari ini dengan berkata, "#KL112 juga menunjukkan jika Pas mengepalai, hasilnya baik dan matang. Sudah pasti yang Pas pemimpin dalam PR. Tahniah!"

Bekas Mufti Perlis, Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin juga berkongsi pandangan berhubung perkembangan hari ini.

Kata beliau, "ertinya jika tiada campur tangan politik permusuhan dari atasan, pihak PDRM dapat menjalankan tugas dengan baik untuk semua."

Tahniah kepada polis

Naib Presiden PKR, Fuziah Salleh juga mengucapkan tahniah kepada polis dengan mengulangi mesej yang dihantar pemegang akaun @MahasiswaMsia.

MahasiswaMsia menulis, "terima kasih buat pasukan @PDRMsia yang sangat komited dalam menjalankan tugas demi menjaga keamanan."

Seorang pemilik akaun bernama Najib berkata, "matang RT @saifuddinabd: +1 RT "@Hussamuddin: Kalau semua pihak bekerjasama macam ni kan baik."

Mesej itu dikongsi itu oleh Saifuddin.

Dalam SMS kepada Sinar Harian Online, Saifuddin berkata, perhimpunan politik adalah sebahagian darpada demokrasi."

Oleh itu beliau yang dilihat sebagai pemimpin moderat dalam Umno berkata, ia sepatutnya bebas dianjurkan oleh mana-mana parti politik, asalkan secara aman.

"Ia tidak perlu menjadi isu, terutama apabila dianjurkan pihak yang berbeza pendirian politik dengan kita. Ia tidak boleh kelihatan seolah-olah hanya sesuatu pihak sahaj yang dibolehkan menganjurkannya.

"Perhimpunan hari ini secara fundamentalnya tidak banyak berbeza dengan Perhimpunan Ulang Tahun Umno ke-66 di Stadium Nasional Bukit Jalil pada tahun lalu," kata beliau sambil berkata, "kedua-duanya dianjurkan oleh parti politik."

Perhimpunan masa depan

Saifuddin yang juga Ahli Parlimen Temerloh berkata, semua pihak kelihatan mematuhi Akta Perhimpunan Aman 2011.

"Ini perkembangan baik.

Tahniah juga kepada polis yang menjalankan tugas dengan cemerlang. Selepas ini, saya harap semua pihak yang ingin menganjurkan perhimpunan dan yang terlibat dengannya akan memberikan kerjasama baik antara satu sama lain.

"Semoga tiada lagi usaha menakut-nakutkan orang ramai dengan adanya perhimpunan atau bagi yang ingin menyertainya.

"Lebih penting lagi, selepas ini, kita dapat membincangkan apa yang dibicarakan dalam perhimpunan itu, dan tidak lagi tentang logistik perhimpunan semata-mata," katanya.

Penganjur menyifatkan himpunan tersebut cukup berjaya berikutan ia berjalan dengan aman tanpa sebarang provokasi.

Bermula dengan perarakan dari lapan 'checkpoint' berbeza, pihak berkuasa tempatan menempatkan pegawainya di setiap lokasi terbabit.

Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali ketika ditemui selepas himpunan tamat sekitar jam 5.

30 petang tadi melahirkan kesyukuran atas kelangsungan himpunan tersebut.

"Saya amat bersyukur dan berterima kasih kepada semua rakyat Malaysia yang bangkit pada hari ini.

Kami himpun secara aman dan teratur.

"Ini membuktikan bahawa rakyat Malaysia ini cukup bertanggungjawab, mereka sekadar ingin berhimpun menyatakan aspirasi mereka untuk membawa perubahan," katanya kepada Sinar Harian Online.

Beliau menyentuh soal kehadiran sebilangan besar golongan muda yang membanjiri Stadium Merdeka.

"Hari ini kita saksikan anak-anak muda begitu ramai daripada pelbagai kaum termasuk kaum-kaum dari Sabah dan Sarawak, bersatu hati untuk sama-sama menjana satu perubahan.

"Ini juga satu mesej yang cukup jelas. Kalau mesej ini pun Perdana Menteri tidak faham, saya kira amat malang sekali," katanya.

Tambahnya, "perhimpunan hari ini disifatkan cukup berjaya dan ini akan menjadi perhimpunan yang akan menjana kekuatan baru menjelang Pilihan Raya Umum ke-13."

Dalam pada itu, sebahagian pemimpin lain menyampaikan penghargaan terhadap kerjasama yang dihulurkan pihak berkuasa tempatan.

Aman kerana tiada gangguan

Pengasas Soladiriti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin atau Cikgubad berkata pihak polis sudah bertindak rasional atas kerjasama hari ini.

"Perhimpunan hari ini boleh aman kerana apa? Kerana kita tidak diganggu. Maknanya, kalau pihak polis boleh bertindak rasional, tiada masalah. Akhirnya, hari ini mencatat sejarah.

"Mereka mula melihat bahawa peralihan itu suatu perkara yang tidak boleh dielak lagi dan ini merupakan pertanda yang baik bahawa kebangkitan rakyat akan memperolehi kemenangan dalam masa terdekat ini," katanya.

Pengerusi Persatuan Anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak), Mazlan Aliman pula menyifatkan kejayaan himpunan hari ini berkait rapat dengan perbincangan yang dijalankan pihak penganjur dan pihak berkuasa sebelum ini.

"Kalau perbincangan itu berjalan, saya yakin akan dapat hasil yang baik. Pengalaman masa lampau menunjukkan apabila berlaku masalah interaksi antara kedua belah pihak, perbincangan tidak berlaku. Berbeza dengan kali ini," katanya.

Himpunan ini dihadiri sebahagian besar pemimpin PR termasuk Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim; Pengerusi DAP Kebangsaan, Karpal Singh dan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Meskipun peserta dilarang membawa anak ke himpunan itu, terdapat sebilangan kanak-kanak yang menyertai himpunan tersebut.

Pihak berkuasa bukan saja menjalankan pemerhatian di jalan raya, malah sebuah helikopter dilihat berlegar-legar di udara ketika peserta berarak menuju ke Stadium Merdeka.

Ahli jawatankuasa penganjur Himpunan Kebangkitan Rakyat, Hishamuddin Rais berkata, "himpunan tadi (hari ini) telah berjaya mengumpulkan 500,000 orang dan program kita berjalan mengikut masa yang dirancang dari jam 2 hingga 5 petang."

"Bagi kita ini adalah satu kejayaan besar. (Seramai) 500,000 rakyat itu, Anwar telah bercakap tadi, ia satu amaran kepada Najib, Umno-Barisan Nasional, jangan menipu di pilihan raya akan datang," katanya

Di sudut polis, penganjur perhimpunan dikatakan telah melanggar tiga daripada 27 syarat yang dipersetujui antara mereka dan polis sebelum ini.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi ACP Zainuddin Ahmad berkata tiga syarat itu ialah larangan membawa kanak-kanak berusia bawah 15 tahun; membawa plakad, sepanduk dan kain rentang berunsur hasutan serta peserta perhimpunan yang melebihi 30,000 orang.

Menurut Zainuddin polis menganggar kira-kira 45,000 peserta hadir pada perhimpunan itu. -SH


Kejayaan himpunan lambang kebangkitan rakyat


Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim yakin perhimpunan hari ini adalah lambang kebangkitan rakyat negara ini.

"Dengan semngat kebangkitan rakyat, saya tabik kepada saudara sekalian.

"Rakyat bangkit bukan kerana parti atau NGO, tetapi kesedaran mereka untuk merobah sistem yang bobrok dalam negara kita. Saya rasai sendiri derita rakyat, saya tahu kemarahan rakyat.

"Oleh yang demikian kami dalam Pakaran Rakyat berikrar dengan setulus hati dalam pentadbiran kami, kerajaan baru nanti, percayalah kami tidak akan izinkan rasuh dan rompakan dari negara yang tercinta ini. Tiada tolak ansur dengan rasuah dan rompakan," kata beliau ketika berucap di Himpunan Kebangkitan Rakyat HKR112 di Stadium Merdeka hari ini.

Bagi beliau, Umno dan BN sudah diberi peluang dan rakyat sudah cukup sabar selama ini.

"Kita mintak dan rayu kepada rakyat beri peluang kepada suara rakyat menjadi suara keramat," kata beliau di majlis itu.

Anwar mewakili seluruh pimpinan Pakatan turut mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat khasnya pihak polis yang memberikan kerjasama untuk menjayakan himpunan ini.

"Kita juga berterima kasih kepada polis yang merasakan ada aliran perubahan dalam negara ini. Media cakap lah apa pun. Rakyat tahu inilah masanya untuk rakyat bangkit membuat perubahan," kata beliau.

Anwar menutup ucapan dengan laungan "Merdeka" dan disambut "Rakyat" sebanyak tujuk kali mengulangi sejarah perisytiharan merdeka di tempat sama pada tanggal 31 Ogos 1957 dahulu
-HD

Lagi Gambar & Video Menarik HKR 112

Posted: 12 Jan 2013 07:43 AM PST
Laporan sebelum ini
klik untuk baca

(title unknown)

Posted: 12 Jan 2013 04:27 AM PST

[MENAKJUBKAN] Gambar & Video Sekitar HKR 112 Di Stadium Merdeka

Posted: 12 Jan 2013 05:02 AM PST


100,000 banjiri stadium, himpunan lancar

Pusat bandar Kuala Lumpur dibanjiri 100,000 penyokong Pakatan Rakyat yang hadir ke Himpunan Kebangkitan Rakyat di Stadium Merdeka - himpunan paling besar anjuran gabungan parti tersebut bagi menghadapi pilihan raya umum ke-13.

Penganjur mengharapkan kehadiran besar ke perhimpunan itu akan mempengaruhi golongan pengundi atas pagar.

Pentadbiran Datuk Seri Najib Razak dilihat mengambil pendekatan berbeza bagi perhimpunan kali ini dengan memastikan tiada insiden tidak diingini.

Pihak berkuasa membenarkan Pakatan menggunakan lokasi bersejarah Stadium Merdeka, dan polis turut mensasarkan "kecelakaan sifar" bagi perhimpunan berkenaan.

Penganjur akan menguji sikap baru yang ditunjukkan pihak berkuasa ini dengan berjalan kaki dalam kumpulan besar menuju ke Stadium Merdeka, bermula dari tujuh lokasi, sebelum perhimpunan bermula pada jam 2 petang.
Laporan sebelum ini
klik untuk baca

Shadowland

Posted: 12 Jan 2013 01:18 AM PST

Dance, music, beautiful artistes - a beautiful combo in Shadowland by Pilobulus Dance Theatre.
CLICK HERE to enjoy...

Thanks to Angela who sent me this link.

It's 100,000!

Posted: 12 Jan 2013 12:56 AM PST

100,000 throng Stadium Merdeka for 'Uprising' rally

 

10:08AM Jan 12, 2013


Downtown
Kuala Lumpur is expected to be swamped with thousands of Pakatan Rakyat
supporters as part of the coalition's final show of force ahead of a
crucial general election.Organisers are hoping that the big
turnout at the rally - dubbed the People's Uprising Rally - would sway
fence-sitters who are likely to

An Ocean Of People To Exercise Their Rights

Posted: 12 Jan 2013 12:35 AM PST

PETPOSITIVE NEWSFLASH!

DATELINE MERDEKA STADIUM, KUALA LUMPUR:

Was posted this picture by my pal Jeffrey Phang shortly on Facebook. The human and social rights activist is with the crowds right now imbibing the atmosphere of freedom and the ability to exercise his human right to gather to show support for good things for the country. 

I just wish that I could be with him and the thousands of

KL 112

Posted: 11 Jan 2013 10:16 PM PST


Stadium Merdeka and the surrounds, as far as the eye can see.


Stadium Merdeka at 2.30p.m. today...


Stadium Merdeka at 1.58p.m. today...


I'm sure there will be still some people who would claim that these pictures, as well as many others, were doctored.
ca-pub-5430283382112812

Missing Boy Found Eighteen Years Later

Posted: 11 Jan 2013 11:55 PM PST


CLARISSA, Minn. (AP) — In 2006, an 18-year-old Minnesota man legally changed his name to Michael Jeff Landers. Six years later, authorities determined Landers was really the Indiana child who had been abducted by his paternal grandparents in 1994.

Richard Wayne Landers Jr., was reportedly abducted when he was 5 years old. The 24-year-old Michael Landers now lives in the small central Minnesota town of Browerville, the Todd County Sheriff's Office said Friday.

Sheriff Peter Mikkelson said the investigation is ongoing and the case will be forwarded to federal authorities for possible charges.

It's unclear what Landers knew about his history, but authorities said he had lived with his grandparents since birth.

According to court records, Landers applied for the name change himself in November 2006, just a couple weeks after he turned 18. The application doesn't say why he requested the change, and it wasn't immediately clear how long he had used the name Michael.

A home phone number for Landers could not be found, and he and his wife didn't respond to multiple messages sent through social networking sites.

But a posting from his Facebook account appeared Friday night on the Minneapolis television station KARE's Facebook page, saying: "For you people who jump to conclusions you should find out the whole story I was where I needed to be. My 'grandparents' were in the the right I dont care what anyone else thinks."

Landers didn't immediately respond to a follow-up message from The Associated Press seeking confirmation it was his statement. AP believes the Facebook account to be Landers' based on multiple links between it and confirmed friends and relatives.

His grandparents fled during a custody dispute with Landers' mother in July 1994 from Wolcottville, Ind., about 50 miles southeast of South Bend.

The mother and stepfather were unemployed and lived in a car, recalled John R. Russell, who spent several months investigating the disappearance with the LaGrange County Sheriff's Department in Indiana.

"These people (the grandparents) were nice people. It was wrong for them to do it, but I can understand why," Russell said. "But I also didn't think the child would be in any danger at all with them."

But an attorney for Landers' mother refuted claims that she was homeless at the time. Attorney Richard Muntz said Landers' mother, Lisa Harter, spent only three days living in a car and it was with Landers' biological father.

She had divorced Landers' father by the time the grandparents obtained custody after Harter, who has mild developmental disabilities, moved into a group home that could not accommodate children, Muntz said.

After a while, she moved into an apartment and gained custody of her son on weekends, and she filed a petition to expand her custody rights when she remarried.

"The judge gave her custody on a trial basis, and before she could get him, that's when they left," Muntz told the AP late Friday.

He said the grandparents withdrew $5,000 out of a home equity line, went out for breakfast and left town.

"The trail on this case went cold the day they disappeared. There was no trace of them after they left the restaurant," he said.

The grandparents were charged with misdemeanor interference with custody, which was bumped up to a felony in 1999. But the charge was dismissed in 2008 after the case went cold.

READ MORE HERE.

Dr. Maung Zarni: Institutionalized racism against the Rohingya Muslims led Burma to genocide.

Posted: 11 Jan 2013 11:25 PM PST

50 TRICYCLE spring 2 013
by Maung Zarni
Institutionalized racism against the Rohingya Muslims led Burma to genocide.

Buddhist Nationalism in Burma
For those outside Burma, the broadcast images of the
Theravada monks of the "Saffron Revolution" of 2007 are
still fresh. Backed by the devout Buddhist population,
these monks were seen chanting metta and the Loving kindness
Sutta on the streets of Rangoon, Mandalay, and Pakhoke-ku,
calling for an improvement in public well-being in the face of
the growing economic hardships afflicting Burma's Buddhists.
The barefooted monks' brave protests against the rule of the
country's junta represented a fine example of engaged Buddhism,
a version of Buddhist activism that resonates with the age-old
Orientalist, decontextualized view of what Buddhists are like:
lovable, smiley, hospitable people who lead their lives mindfully
and have much to offer the non-Buddhist world in the ways of
fostering peace.
But in the past year, the world has been confronted with
images of the same robed monks publicly demonstrating against
Islamic nations' distribution of aid to starving Muslim
Rohingya, displaced into refugee camps in their own country
following Rakhine Buddhist attacks. The rise of genocidal
Buddhist racism against the Rohingya, a minority community
of nearly one million people in the western Burmese province of
Rakhine (also known as Arakan), is an international humanitarian
crisis. The military-ruled state has been relentless in its
TRICYCLE spring 2 013 51
Thousands of unregistered Rohingya
Muslim refugees from Burma live
next to the registered refugee camp at
Kutupalong Refugee Camp, Bangladesh.
52 TRICYCLE spring 2 013
Rakhine men and a Buddhist monk hold handmade spears and watch as a fire burns in Sittwe, capital city of Rakhine State. Two weeks of clashes between Rohingya
Muslims and ethnic Rakhine Buddhists left an official death toll at 50, with 58 injured and more than 2,500 houses burned down.
attempts to erase Rohingya ethnic identity, which was officially
recognized as a distinct ethnic group in 1954 by the democratic
government of Prime Minister U Nu. Indeed, in the past
months of violent conflict, beginning in June 2012, the
Rohingya have suffered over 90 percent of the total death toll
and property destruction, including the devastation of entire
villages and city neighborhoods. Following the initial eruption
of violence in western Burma, several waves of killing, arson,
and rampage have been directed at the Rohingya, backed by
Burma's security forces.
Over the course of the past few years an extremely potent
and dangerous strain of racism has emerged among Burma's
Theravada Buddhists, who have participated in the destruction
and expulsion of the entire population of Rohingya Muslims.
The atrocities occurring in the name of Buddhist nationalism in
Burma are impossible to reconcile with the ideal of metta.
Buddhist Rakhine throw young Rohingya children into the
flames of their own homes before the eyes of family members.
On June 3, 10 out-of-province Muslim pilgrims were pulled off
a bus in the Rakhine town of Taunggoke, about 200 miles west
of the former capital Rangoon, and beaten to death by a mob of
more than 100 Buddhist men. The crime occurred in broad
daylight and in full view of both the public and local law
enforcement officials.
One of the most shocking aspects of anti-Rohingya racism is
that the overwhelming majority of Burmese, especially in the
heartland of upper Burma, have never met a single Rohingya in
person, as most Rohingya live in the Rakhine state of western
Burma adjacent to Bangladesh.
Physical appearance—aside from language, religion, culture,
and class—is an integral marker in a community of nationalists.
The importance of complexion is often overlooked when examining
racism across Asia. Rohingya are categorically darkerskinned
people—sometimes called by the slur Bengali kalar.
Indeed the lighter-skinned Buddhists of Burma are not alone in
their fear of dark-skinned people and belief that the paler the
skin, the more desirable, respectable, and protected one is.
The virulent hatred and oppression directed at Muslims
extends to any Buddhists who are considered to have helped
them. In October 2012, local Rakhine Buddhist men were
named, degraded, punished, and paraded around public places
wearing handwritten signs that said, "I am a traitor." Their
crimes? Selling groceries to a Rohingya.
The rose-tinted Orientalist take on Buddhism is so hegemonic
that Westerners are often shocked when they hear of the
atrocities carried out by militarized Buddhist masses and the
political states that have adopted or manipulated Buddhism as
part of the state ideological apparatus. Buddhism's popular
Thet Htoo/ZUMA Press /Newscom
TRICYCLE spring 2 013 53
image as a peaceful, humanistic religious doctrine immune to
dogma contradicts a long history of violent Buddhist empires—
from Emperor Ashoka's on the old Indian subcontinent to the
Buddhist monarchies of precolonial Sri Lanka and Siam, and
the Khmer and Burmese kingdoms—some of whom sanctioned
war with recourse to the dharma. The oppression carried out
under Burmese President Thein Sein and his Sri Lankan counterpart,
President Rajapaksa, is just the latest from a long line of
violent Buddhist regimes.
Prejudice arises wherever communities of different faiths,
classes, and ethnicities coexist and interact. But genocide
is not an inevitable outcome of group prejudice; there
have to be institutional mechanisms and an organized harnessing
of forces, generally enacted by the state. Burma's lay public
and political society, while supposedly informed by the worldwide
ideals of human rights and democracy that spread across
formerly closed leftist polities, have evidently failed to undergo
what Aung San Suu Kyi famously called "the revolution of the
spirit." Instead, they have chosen to pursue a destructive nationalism
that is rooted in the fear of losing property, land, and
racial and religious purity.
The Burmese state has mobilized its society's Islamaphobia
through various institutional mechanisms, including the state
media outlets and social media sites, the presidential office's
Facebook page among them. Burmese-language social media
sites, which thrive out of the purview of international media
watchdogs, are littered with hate speech. Postings of graphic
images of Muslim victims, including Rohingyas, on Facebook—
easily the most popular social media website in the newly
opened Burma—have been greeted with approving responses
from the country's Buddhist netizens, both within the country
and throughout the diaspora. The few Burmese and foreign
human rights activists and journalists who dare to speak out
against this rising tide of racist, fascist tendencies in Buddhist
society have been increasingly subjected to slander, cyberthreats,
and hate speech. Journalists have repeatedly expressed
dismay over the volume of angry hate email they receive from
Over the cou rse of the past few years an extremely
potent and dangerou s strain of racism has emerged
among Bu rma's Theravada Bu ddhists.
Rakhine Buddhist monks pray in Langon, Burma, in June 2012. Several thousand monks took to the streets of Mandalay to protest against a world Islamic
body's efforts to help Muslim Rohingya in strife-hit Rakhine state.
Soe Than Win/AFP/Getty/Newscom
54 TRICYCLE spring 2 013
Burmese citizens whenever stories are published condemning
the recent violence.
In a documentary first aired by Al Jazeera on December 9,
2012, Professor William Schabas, one of the world's foremost
experts on genocide and until recently the president of the
International Association of Genocide Scholars, characterized
the sectarian violence against the Rohingya as genocide. "We're
moving into a zone where the word can be used," Schabas said
"When you see measures preventing births, trying to deny the
identity of the people, hoping to see that. . . they no longer exist,
denying their history, denying the legitimacy of the right to live
where they live, these are all warning signs that mean that it's
not frivolous to envisage the use of the term genocide."
The United Nations Convention on the Prevention and
Punishment of the Crime of Genocide, which entered into force
on January 12, 1951, states: "In the present Convention, genocide
means any of the following acts committed with intent to
destroy, in whole or in part, a national, ethnical, racial or religious
group, as such:
( a ) Killing members of the group;
( b ) Causing serious bodily or mental harm to members
of the group;
( c ) Deliberately inflicting on the group conditions of life
calculated to bring about its physical destruction in whole
or in part;
( d ) Imposing measures intended to prevent births within
the group;
( e ) Forcibly transferring children of the group to another
group.
The ruling Burmese, both the Buddhist society and the
Buddhist state, have committed the first four of these acts,
though the state denies wrongdoing by their security forces during
the nearly six months of violence in 2012 that left 167
Rohingya Muslims dead and 110,000 refugees.
As for paragraph (e), malnourished, poorly educated
Rohingya children have not been "forcibly transferred" to
another group, but there have been instances of Rohingya children
being brutally murdered—
stabbed, drowned, burned
alive—by the Buddhist Rakhine.
During a public lecture in Brunei, Southeast Asia, on
December 2, 2012, Professor Ekmeleddin Ihsanoglu, Secretary-
General of the Organization of Islamic Cooperation (OIC), was
asked by a student what the OIC—with its 57 member states
representing, in theory, at least 1.5 billion Muslims—was doing
to address the persecution of Muslim minorities around the
world. In his response, Ihsanoglu described the Burmese
An unregistered Rohingya child draws on the wall of a classroom provided by the charity Islamic Relief at Leda Refugee Camp, Bangladesh.
Jonathan Saruk/Getty Images
TRICYCLE spring 2 013 55
democracy icon and Nobel Peace Prize Laureate Aung San Suu
Kyi as a human rights activist for Burma's Buddhists. Suu Kyi,
he said, is "only interested in the human rights of the Buddhists
because they are human beings and the Muslims are not."
While the emotion behind the statement is understandable,
there is a political calculus at play. Aung San Suu Kyi has little
to gain from speaking out against the treatment of the Rohingya
Muslims. She is no longer a political dissident, she's a politician
and her eyes are fixed on a prize: winning the 2015 election with
a majority Buddhist vote.
Prior to his lecture in Brunei, Professor Ekmeleddin Ihsanoglu
sent a letter to Suu Kyi on behalf of OIC in which he pressed
the National League for Democracy (NLD) leader to use her
enormous awza, or earned societal influence, to help stem the
tide of Buddhist racism against the Rohingya and the Muslim
population at large. The letter was met with silence. In failing
to decry the human rights abuses against the Rohingya,
Burma's iconic leader—who is seen in some Burmese Buddhist
circles as bhodhi saddhava ("would-be Buddha")—has failed to
walk the walk of Buddhist humanism.
On January 4, 2013, the 65th anniversary of Burma's independence
from British rule, Suu Kyi said in a speech at the
NLD headquarters that Burma's people need to rely on themselves
if they want to realize their dream of a free and prosperous
nation. "Don't expect anyone to be your savior," she
warned. But as the Burmese magazine The Irrawaddy pointed
out in a recent editorial, "Suu Kyi is right that Burma doesn't
need a savior; but it does need a leader."
The current leaders of Burma's 25-year-old human rights
movement now speak the language of national security, absolutist
sovereignty, and conditional human rights, echoing the
language and sentiment of their former captors, the ruling
military. The NLD and the democracy opposition have failed
to see their own personal and ideological contradictions. Their
embrace of conditional human rights and their absolutist reading
of sovereignty indicates that they have talked to the talk of
Buddhism, with its ideal of universal lovingkindness, but have
failed to walk the walk. Many student leaders and human
rights activists of the 1988 uprisings who spent half their lives
behind bars in the notorious military-run Insein Prison as
"prisoners of conscience" are unprepared to extend such human
rights ideals to the Rohingya Muslims, a population that the
United Nations identifies as one of the world's most persecuted
minorities.
Buddhism, as a religious and philosophical system, has
absolutely nothing to say about the political, economic,
and cultural organizations that we call nation states.
Buddhism is not about people imagining a national community
predicated upon adversarial relations but rather about using one's
own intellectual faculties to see through the nonexistent coreessence
of self. Yet in Burma, this humanistic philosophy has
proven itself indisposed to guard against overarching societal
prejudices and their ultranationalist proponents, those Burmese
who vociferously profess their adherence to Buddhist faith, practice
religious rituals and patronize Buddhist institutions, and
then proceed to commit unspeakable atrocities against anyone
they imagine to be an enemy of Buddhism, the Buddhist state,
Buddhist wealth, Buddhist women, and Buddhist land. Instead
of propagating the guiding societal principles of religious tolerance,
nondiscrimination, and social inclusion among lay devotees,
the influential Buddhist clergy themselves have, in their
outspoken criticism and picketing against the Royingya, become
an entire people's most dangerous threat.
Throughout the alien British rule from 1824 to 1948, the
Buddhism of colonial Burma contributed to the formation of a
common national identity, providing a basis for concerted antiimperialist
efforts among disparate social classes and ethnolinguistically
diverse Buddhist communities with conflicting
political interests. The current resurgence of racism is a direct
result of a half-century of despotic military rule. The careful
construction of an iron cage—a monolithic constellation of
values, an ad hoc ethos—locks in and naturalizes a singular
view of what constitutes Burma's national culture. The dominant
population remains potently ethnonationalist, essentializing
Buddhism as the core of an authentic Burmese national
identity.
For a minority of Burmese Buddhists, the combination of
Buddhist nationalism and strong racial distinctions that served
as an ideological springboard and a rallying cry against the
British Raj is now scorned as a thing of the past. But for many
Burmese Buddhists, the same ethnoreligious nationalism that
once served the Burmese independence movement has provided
an environment in which their racism can flourish.
Buddhist-inspired social forces have proven to be a doubleedged
sword over the years. In the newly independent post–
WWII Burma of the late 1940s, Marxist-inspired revolutionary
nationalists led by the martyred Aung San (Aung San Suu
Kyi's father) set out to forge a new multiculturalist, secular, and
civic nationalism. In 1948, after Aung San was assassinated by
a rival Burmese politician (and less than 90 days after the country's
newly acquired independence), the state plunged into a
long series of armed communist revolts led by various ethnic
minorities. Aung San's successors gradually abandoned any
attempts to secularize Burmese nationalism along the lines of
civic nationalism, which would have moved the Burmese away
from the premodern provincialist blood- and faith-based view
of national identity.
Against this backdrop, the popular racism of the Buddhist
majority presents itself as a potent social force that can be
appropriated by Burma's national security state to unify and
rally anti-Muslim Burmese citizens. Burma's state authorities,
consisting predominantly of generals and ex-generals, are also
generous patrons of Buddhist institutional activities such as
dana, and pagoda and temple building. These military leaders
will continue to feed the masses their opiate—the pretension of
Buddhism, with its effect of normalizing human suffering—to
the masses, as long as the Buddhists believe that their faith, and
not their political economy, promises better rebirth. As one
regime official told me, "The bottom line is, we don't want any
more 'Mus' in our country but we can't possibly kill them all."
As a solution, the reformist state leadership has outsourced the
job of cleansing its Golden Land to the Rakhine Buddhists.
Maung Zarni is a Burmese activist and scholar. He is a visiting fellow at the
London School of Economics and the founder of the Free Burma Coalition.

zarni on burmese buddhist racism.pdf

CRIMES AGAINST RELIGION IN THE INDIAN PENAL CODES OF BURMA under British

Posted: 11 Jan 2013 10:33 PM PST

CRIMES AGAINST RELIGION IN THE PENAL CODES OF BURMA, THAILAND AND THE PHILIPPINES
In the Indian Penal Code of Burma, "Whoever destroys, damages or defiles any place of worship, or any object held sacred by any class of persons with the intention of thereby insulting the religion of any class of persons or with the knowledge that any class of persons is likely to consider such destruction, damage or defilement as an insult to their religion, shall be punished with imprisonment of either description for a term which may extend to two years, or with fine, or with both".


In comparative perspective the Indian Penal Code is very specific and detailed, and has a special section which reads, "Whoever, with deliberate and malicious intention of outraging the religious feelings of any class of His Majesty's subjects, by words, either spoken or written, or by visible representations, insults or attempts to insult the religion or the religious beliefs of that class, shall •be punished with imprisonment of either description for a term which may extend to two years, or with fine, or with both".
According to the Indian Penal Code, "Whoever with the intention of wounding the feeling of any person, of insulting the religion of any person, or with its knowledge that the feelings of any person are likely to be wounded, or that the religion of any person is likely to be insulted thereby, commits any trespass in any place of worship or on any place of sepulture, or any place set apart for the performance of funer~ rites or as a depository for the remains of the dead, or offers any indignity to any human corpse, or causes disturbance to any persons assembled for the performance of funeral ceremonies, shall be punished with imprisonment of either description for a term which may extend to one year, or with fine, or with both".

In addition, "Whoever, with deliberate intention of wounding the religious feelings of any person, utters any word or makes any sound in the hearing of that person or makes any gesture in the sight of that person or places any object in the sight of that person, shall be punished with imprisonment of either description for a term which may extend to one year, or with fine or with both"
In summary Burma was the first country that received the Penal Code.

Reference :

Author : AyeKyaw
Department of Modern Languages and Linguistics, Morrill Hall,
Cornell University, Ithaca,
New York, U.S.A.

ၿမန္မာၿပည္မွာ အဂၤလိပ္အုပ္ခ်ဳပ္စဥ္က ၿပဌာန္းခဲ႔ေသာ CRIMES AGAINST RELIGION ပါ။ ဒီေန႔ေတာ႔(ေဖ႔ဘြတ္အပါအဝင္) ေခတ္နွင္႔ဆီေလ်ာ္ေအာင္ၿပင္ထားၿပ

ီးလား မၿပင္ထားဘူးလားေတာ႔မသိဘူး။ စာတမ္းရွင္ကေတာ႔ ထုိင္း၊ဖိလစ္ပင္းတုိ႔နဲ႔နွုိင္းယွဥ္ၿပီး ၿမန္မာၿပည္မွာ ၿပဌာန္းခဲ႔တဲ႔ (Indian Penal Code of 1860) ဒီဥပေဒဟာ အၿပည္႔အစုံဆုံးပါတဲ႔ခင္ဗ်ာ။


Cursing the Post Malaysia, DBKL and EPF staff who are inefficient and forcing us to pay unnecessary fines and interests

Posted: 11 Jan 2013 08:37 PM PST

DBKL and Post Malaysia's LAZY and INEFFICIENT staff causing a lot of problems to the people and FORCED to pay fines every where. I hope these could be improved immediately in the Gov transforming programme.


If the business owners want to renew and pay license fees, DBKL do not accept early but asked us to come back with their invoice. Post Malaysia sent and delivered to our clinic on 24.12.12. We went to Wangsa Maju branch 3 time. Once closed, another 2 times off line cannot pay. Our nurse went to Gombak twice. After queue for one hour, off-line. At last yesterday paid at DBKL HQ only fined RM 100.00.

Our EPF cheque lost in the post. EPF Investigator came to our clinic. We could prove that we even sent the cheque very early before the end of the month. Nurses posted at supermarket information countre, so they recorded all the letters. The Investigator ADMITTED that the Post Malaysia is giving a lot of problems and delays.

He advised me to write a new cheque. I told him that I need to check with my bank, the cheque was banked in or cashed, I will made a police report and not paying them again. Go to court.

I have to apologized my patients, run to the bank, as the cheque was not cleared yet, blocked the cheque and sent the new cheque to his office by hand.

(Because of the Investigator, waiting patients were angry and even knocked the consultation room door and scolded me. Pt is from Bukit Aman and the husband scolded me. See…if we scold the police anywhere, we could be arrested and charged with disturbing the duty of the government servant!)

Although we have to pay RM 15.00 for cancellation of checqe fees and RM 15.00 again for taxi-fees to personally sent the cheque, we got the letter demanding late fees and fine from EPF.

We have to pay with anger and I hereby CURSE that those people who cause us to pay would be PUNISHED severely by Allah at hereafter.

The unfir Fines and Non-Halal Interests we paid would go into their salaries and would serve as burning fire and poisons for them

Ameen.


州政府捐赠粮食给双溪威新村老人院

Posted: 11 Jan 2013 08:36 PM PST

(双溪威新村1月29日讯)甘榜东姑州议员刘永山今日连同双溪威新村村长陈有才代表州政府捐赠70包10公斤白米、60包米粉以及78瓶2公斤食油给双溪威新村院。

刘永山说,双溪威新村老人院是甘榜东姑选区内唯一一座老人院,自2008年中选迄今多次拜访该院,5年之间其中从选区拨款拨出至少1万令吉给该院。

"除此以外,我们也不时从选区拨款购买粮食捐赠给该院和该院的老人,以协助减轻老人院的开支。"

刘永山也强调,州政府是本着取之于民、用之于民的精神下管理雪州政府的资源。

他说:"在2006年,国阵执掌的雪州政府只从沙石税收获取437万令吉。2007年则是459万令吉。当民联于2008年执政雪州之后,沙石税收开始上扬至712万令吉。虽然在2009年微跌至529万令吉,但是2010年却获税1098万令吉。单在2011年,州政府从售卖沙石就获利8400万令吉,也证明州政府有效及精明的行政管理下

Out OF Bounds

Posted: 11 Jan 2013 08:14 PM PST

It's almost two weeks into the new year and I've yet to update this blog. Been a little busy with work and running in the first week of this brand new year that I hardly had time for anything.

Not complaining about the work part cos more work means more money and we all know that once the Chinese New Year celebrations draws even nearer, the work load is going to get slower. If I was working for someone, that wouldn't be an issue too much but since I run my own business, making sure we have enough funds to tide through the next two months is of paramount importance and thankfully, with the securing of a new account early this year, I don't have to worry all that much :D

Now, running wise, is where I'm not too happy. Running is out of bounds for me for the next 3 weeks cos I've got a patella meniscus tear and tendon sprain in my right knee. It's actually a 4 week running ban, but I've already served one entire week of it and still have at least 3 more weeks to go.

There will be no chance of trying to skimp on the ban cos the wife is making sure I explicitly follow the doctors orders to rest for a month before even attempting to run again. This is one of my most serious injuries to date. I've been told by the doctor that I've overworked the legs which resulted in the tear.

One month may seem like a little while but to someone who loves to run, it's like an eternity. The worst thing is the fitness level is going to take a huge beating and it'll be tough starting from scratch again. The good thing is, the racing season proper doesn't start till March and I do have time to get fit again. It's also a chance (albeit reluctantly) to give the entire body a good long rest and repair whatever else damage I have in both my legs.

I've always loved weekends but ever since I started running, I'd loved weekends even more. Weekends are the times the wife and me reserve for long runs. To not make me feel bad about not being able to run long on weekends, the wife has so kindly decided to keep me company by not running. That girl is a gem but I'm not going to let her lose her fitness just cos I'm injured.

I'll accompany her for her runs and just walk around the park or something while she gets her running workout for the weekend. It's not going to be fun seeing her and all the others run but I don't want her not running because of me. I'm hoping the next three weeks will just fly by but I'm seriously doubting that it would.

With that said, since I'm not running at the moment, I do have loads of time to kill and will probably, I say probably cos I can be lazy, be updating this blog more. In fact I can look into this pneumatic sensor brochure that I have lying on my desk for the past three weeks. We've been looking to get one for our installation work in the office. Let's just hope it's not too pricey.

[LIVE] HKR 112 - Ribuan Rakyat Mula Sampai Dataran Merdeka - VIDEO & GAMBAR

Posted: 12 Jan 2013 02:03 AM PST


Sinar Harian melaporkan: BERIKUT perkembangan menjelang Himpunan Kebangkitan Rakyat yang akan berlangsung petang ini di Stadium Merdeka. Peserta perhimpunan mula membanjiri lapan lokasi di Kuala Lumpur dan Petaling Jaya.

3.15 petang: Sasterawan Negara, Datuk A. Samad Said berucap. Dalam ucapannya kata beliau, "dalam hidup saya berusia 80 tahun, saya memang mengimpikan untuk melihat lautan insan yang ingin ubah sekarang."

"Saya banyak berterima kasih, oleh kerana memberi maruah kepada orang baca puisi. Saya tidak berbuat apa-apa, saya hanya baca puisi, saya tidak sangka puisi menjadi senjata.

"Saya banyak berterima kasih kepada anda semua demikian ramai. Saya hanya bacakan sebuah puisi, puisi yang akan bacakan ada hubungannya dengan padang ini." Judul puisi, Di Atas Padang Sejarah.

3.10 petang: Penyanyi Ito, bekas penyanyi Blues Geng, menyampaikan lagu 'Ubah'

2.25 petang: Naib Presiden Salahuddin Ayub bersama Datuk Chua Jui Meng masuk ke dalam stadium

2.15 petang: Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Setiausaha Agungnya, Datuk Mustafa ALi masuk ke dalam stadium

2.05 petang: Mat Sabu masuk ke stadium, disambut dengan tepukan

1.45 tengah hari: Laluan masuk ke Stadium Merdeka dipenuhi orang ramai, peserta perhimpunan. Anggaran dalam stadium dianggarkan 50,000. Peserta juga berada di luar stadium. Pengurusan Stadium Merdeka hanya membenarkan 30,000 orang

12.40 tengah hari: Kumpulan dari KLCC sudah tiba di Jalan Ampang bagi menyertai kumpulan yang sudah menunggu sejak jam 12.15 tengah hari tadi

12.35 tengah hari: Peserta dari Kampung Baru berhenti dari jam 12.15 tengah hari sehingga sekarang di Jalan Ampang bagi menanti kumpulan dari KLCC. Sementara menanti, mereka menyanyikan lagu Negaraku

12.15 tengah hari: Kelihatan dua pegawai dari Suhakam membuat tinjauan pergerakan peserta himpunan

12.11 tengah hari: Peserta tetap meneruskan perjalanan meskipun cuaca sudah menunjukkan perubahan, hujan rintik-rintik

12.05 tengah hari: Wanita Pakatan Rakyat di hadapan Pasar Seni mula berbaris untuk bergerak ke Stadium Merdeka

12.05 tengah hari: Di Brickfields ada sekitar 500.

12 tengah hari: Peserta dari Masjid UM tiba di kawasan Brickfields

12 tengah hari: Ramai di kalangan pemimpin Pakatan Rakyat telah berada di sekitar Pasar Seni. Antaranya Tony Pua

11.50 pagi: Di hadapan pintu masuk Pasar Seni, Muslimat Pas berbaju unggu berkumpul dengan memegang kain rentang 'pilihan raya bersih dan adil'

11.40 pagi: Peserta dari Masjid Negara bergabung dengan peserta dari Jalan Sultan

11.35 pagi: Kira-kira 5,000 peserta dari Masjid Negara tiba di bulatan Jalan Syed Putra. Jumlah meningkat kepada 8,000. Polis memberikan kerjasama baik

11.30 pagi: Dari Masjid Negara, diketuai dr Mujahid Yusuf Rawa

11.25 pagi: Pemimpin PKR dari Rembau, Badrul Hisham Shaharin yang juga Ketua Penyelaras Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) berucap "ini bukan demonstrasi, bukan perarakan. Kebetulan kita berkumpul di sini dan berjalan berlenggang-lenggang ke Stadium Merdeka"

Perjalanan dijangka mengambil masa satu hingga satu setengah jam. Beliau juga menerangkan jalan-jalan yang dilalui. Peserta dari sini diingatkan untuk tidak masuk ke Stadium Merdeka

11.22 pagi: Peserta sudah bersedia untuk bergerak dengan melaungkan slogan "Hidup Hidup Bangkit Rakyat, Anak Muda Kini Bangkit dan Anak Muda Ayuh Bangkit."

11 pagi: Peserta di kawasan Masjid UM mula bergerak ke 'check-point' seterusnya iaitu Brickfields

11 pagi: Peserta #KL112 mula menghampiri kawasan Masjid UM

10.50 - 11pagi: Pemandu menggunakan Lebuh Raya Persekutuan membunyikan hon dan ada yang melambai tangan ke arah peserta himpunan. Keadaan lalu lintas dari pemantauan Sinar Harian Online masih terkawal. Bersama mereka unit rawatan kecemasan yang ditugaskan khas memberi khidmat kepada mereka

10.54 pagi: Khalid mengumumkan ribuan pihak polis sudah turun dengan memakai pakain serupa dengan para peserta. Oleh itu, Khalid meminta pesertanya agar tidak terlibat dalam sebarang provokasi. Beliau juga mengingatkan agar peserta pulang bersama-sama dalam pasukan.

10.48 pagi: - Presiden Kumpulan Aktivis Mahasiswa Independen (Kami), Khalid Ismeth meminta peserta berkumpul untuk bersedia berarak ke Stadium Merdeka sambil menanti pemimpin yang akan mengetuai perarakan

10.25 pagi: Kira-kira 200 orang peserta sudah memenuhi sekitar kawasan Kelab Sultan Ismail

10.20 pagi: - Presiden Kami, Khalid Ismeth tiba bersama penyokongnya dengan melaungkan slogan "hidup rakyat" dengan menggunakan haler

10.05 pagi: Peserta mula bergerak dari kawasan Amcorp Mall ke 'check point' seterusnya dengan berjalan kaki melalui Lebuh Raya Persekutuan

10 pagi: Sebuah bas yang dipercayai dinaiki peserta, terdiri daripada Muslimat Pas termasuk warga emas tiba di kawasan KL Sentral

10 pagi: Di kawasan Amcorp Mall, kira-kira 50 orang peserta himpunan memakai pakaian bewarna biru, hijau, dan kuning yang diketuai oleh Timbalan Presiden AMK Pusat, Jamal. Beliau berkata ada kerjasama baik antara PDRM dengan rakyat hari ini, menjadi sejarah politik. Mereka bergerak ke 'check point' seterusnya

10 pagi: Di kawasan Kelab Sultan Sulaiman, polis membuat rondaan udara di sekitar Kampung Baru

10 pagi: Di kawasan Amcorp Mall, kira-kira 50 orang peserta himpunan memakai pakaian bewarna biru, hijau, dan kuning yang diketuai oleh Timbalan Presiden AMK Pusat, Jamal. Beliau berkata ada kerjasama baik antara PDRM dengan rakyat hari ini, menjadi sejarah politik. Mereka bergerak ke 'check point' seterusnya.

9.50 pagi: Ketua AMK Selangor Azmizam Zaman Huri meminta peserta jangan terlibat dengan provokasi.

9.48 pagi: Pegawai polis yang bertugas meninjau gerai jualan yang dibuka di tepi jalan sekitar Kelab Sultan Sulaiman. Setakat ini tiada ura-ura akan berlaku sebarang pergerakan. Malah kelibat pemimpin yang bakal mengetuai kumpulan ini juga masih belum kelihatan

9.45 pagi: Di Masjid Negara, peserta mula bergerak

9.42 pagi: Hampir 400 peserta termasuk beberapa kumpulan kecil, terdiri daripada lima hingga enam orang berlegar-legar di KL Sentral.

9.40 pagi: Di pekarangan Masjid Negara, kira-kira 5,000 peserta berkumpul Pukul 10 pagi peserta akan mula bergerak ke check point seterusnya iaitu Universiti Malaysia (UM) dan seterusnya. Difahamkan kumpulan ini akan akan berjalan kira-kira 9 KM ke check poit seterusnya. Perjalanan ini dikatakan akan diawasi oleh pihak polis.

9.30 pagi: Kawasan tepi jalan Kelab Sultan Sulaiman, sudah ada beberapa gerai yang dibuka menjua kemeja-T dan mafla perhimpunan serta menjual makanan

9.27 pagi: Kawasan Kelab Sultan Sulaiman masih sunyi. Dua anggota polis berseragam kelihatan di pekarangan kelab tersebut

9.15 pagi: Ketua AMK Selangor, Aznizam Zaman Huri, peserta dalam lingkungan 50 orang memakai pakaian biru, kuning, hijau di kawasan berhampiran bangunan Amcorp di Petaling Jaya iaitu tidak jauh dari stesen LRT

9.08 pagi: Hampir 40 anggota Unit Amal tiba di kawasan KL Sentral

9 pagi: Anggaran kira-kira 50 orang perserta sedang menikmati sarapan pagi di medan selera di KL Sentral


Harakahdaily melaporkan


Laporan langsung:

4.48 pm - Penganjur mengumumkan himpunan tamat dan meminta peserta bersurai secara aman.

4.47 pm - Nyanyian Lagu Negaraku sebagai penutup kepada himpunan bersejarah di Stadium Merdeka hari ini.

4.44 pm - Laungan Azan Asar bergema dalam Stadium Merdeka.

4.10 pm - Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim berucap.

3.40 pm - Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berucap. Mengucapkan syabas kepada penganjur. "Saya tak tahu kira jumlah ini, media lagi tak tahu kira".

Berhimpun di tempat yang sangat bersejarah Stadium Merdeka, kerana di sini diisytiharkan kemerdekaan negara lebih 50 tahun lalu. 50 tahun beri peluang kepada BN.Namun apa erti 50 tahun merdeka jika rakyat merempat di tanah air sendiri, anak muda menganggur, harta negara disapu.

Beliau berkata apa yang berlaku "Bukan salah ibu mengandung, tapi silap memangkah undi". Kini PAS bersama Pakatan Rakyat, bersetuju atas perinsip-perinsip bersama dan menerima perbezaan pandangan.

Buku Jingga bukan cakap kosong. PAS pernah masuhkan tol di Terengganu sewaktu memerintah dan jika menang, Pakatan akan masuhkan tol di negara ini.

"Pulau Pinang jadi 'Pulau Pening' 50 tahun di bawah BN. Bila Pakatan ambik baru jadi tak pening. Di Selangor kita beri air percuma, tapi dimanipulasikan oleh media".

"Jangan takut kepada BN. BN bukan hantu, tapi rakyat macam kita, rakyat kena berani. Mari kita isytiharkan kemerdekaan yang kedua. Bila pulang buat kerja. InsyaAllah kita dapat Ubah Sekarang".

3.25 pm - Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berucap. Memulakan ucapan dengan "Salam Bersih untuk semua". Himpunan kali ini catat sejarah, permulaan kepada Malaysia baru. Pilihan di tangan kita semua. Malaysia adalah milik rakyat Malaysia".

"Sudah sampai masanya selepas 56 tahun, hari ini kita buktikan bahawa rakyat Malaysia cintai keamaan. Terima kasih kepada semua anda yang datang dari jauh".

Beliau berpesan jangan termakan fitnah perkauman BN. "Pakatan menang bukan Melayu habis, bukan Cina habis tapi...."BN habis" jawab hadirin.

3.20 pm - Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu merangkap pengarah HKR berucap. Memulakan ucapan dengan pantun "Tepuk Amai-amai, belalang kupu-kupu. Datang beramai-ramai selamatkan negaraku." Beliau turut melancarkan kutipan sumbangan.

Beliau juga menafikan satu SMS yang dikesan tersebar hari ini yang menggesa peserta himpunan untuk mendapatkan wang dari ibu pejabat PKR.

3.15 pm - Wakil gerakan mahasiswa Safwan Anang berucap, manuntut pemansuhan PTPTN. Mengakhiri ucapan dengan laungan 'Student Power'. Turut berucap selepas itu wakil gerakan Mansuhkan PPSMI.

3.05 pm - Datuk Mahfuz Omar menjemput penyanyi Blues Gang, Ito menyanyikan lagu 'Ubah Sekarang'. Sasterawan Negara Datuk A. Samad Said turut dijemput menyampaikan sajak bertajuk "Di atas padang sejarah".

4.30 pm - Bacaan ikrar 'deklarasi rakyat' yang dipimpin oleh Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution.

3.00 pm - Presiden Anak, Mazlan Aliman berucap. Beliau menegaskan rakyat mendesak Pengerusi Felda Tan Sri Isa Samad meletak jawatan ekoran pelbagai masalah telah menimpa Felda dan peneroka.

2.55 pm - Pengerusi Bersih 2.0 Ambiga Sreenevasan berucap. Beliau berkata " Perhimpunan hari ini tanda cinta kepada negara". Wakil NGO R Kelantan memberi ucapan menuntut Royalti Kelantan. Turut berucap Pengerusi Himpunan Hijau Wong Tack.

2.52 pm - Wilfred Bumburing berucap beliau berkata Sabah bukan lagi simpanan tetap BN.

2.50 pm - Hampir 100,000 orang memenuhi Stadium Merdeka ketika ini.

2.45 pm - Menteri Besar Selangor Tan Seri Khalid Ibrahim tiba di stadium.

2.40 pm - Pemimpin DAP, Lim Kit Siang, Lim Guan Eng serta Karpal Sing dilihat masuk ke Stadium.

2.30 pm - Wakil NGO bekas tentera Kerabat memberi ucapan.

2.20 pm - Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim tiba di Stadium

2.15 pm - Turut kelihatan ialah Pengerusi Bersama BERSIH, Datuk S Ambiga dan Naib Presiden PKR, N Surendran.

2.12 pm - [Stadium Merdeka] Presiden PAS Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang bersama Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali tiba di pentas utama.

2.10 pm - [Stadium Merdeka] Lebih 50,000 orang sudah berada di Stadium Merdeka. Beberapa pemimpin NGO mengambil pentas untuk berucap.

2.08 pm - [Stadium Merdeka] Saudara Tijah dari wakil orang asal berucap dituruti selepas itu Pengerusi GMI Syed Ibrahim. Sebelum itu turut berucap Antholy Loke.2.05 pm - [Stadium Merdeka] Suasana terkini di Stadium Merdeka2.00 pm - [Stadium Merdeka] Suasana terkini di Stadium Merdeka puluhan ribu sudah berada di sini. Himpunan rasmi akan berlaku sedikit masa lagi. Menunggu kepimpinan utama tiba.
1.35 pm - [Stadium Merdeka] Peserta menunaikan solat Zohor di stadium.

1.30 pm - [Jalan Tun SH Lee] Peserta dari KLCC hampir tiba di stadium

12.55 pm - [Jalan Sultan] Kumpulan dari Jalan Sultan sedang bergerak menuju ke stadium.

12.50 pm - [Kg.Baru] Kumpulan dari Kelab Sultan Sulaiman meneruskan perjalanan ke Stadium Merdeka, berasingan dengan kumpulan dari KLCC.

12.35 pm - [Pasar Seni] Polis di Jalan Tun SH Lee menjaga laluan kumpulan wanita pakatan yang bergerak dari Pasar Seni ke Stadium Merdeka.

12.30 pm - [KLCC] Kumpulan KLCC akan bergabung dengan kumpulan dari Kelab Sultan Sulaiman. Kini kumpulan Kelab Sultan Sulaiman sedang menunggu kumpulan dari KLCC di Jalan Ampang bersebelahan Wisma TES. Suasana terkawal dan santai.

12.20 pm - [Pasar Seni] Kumpulan dari sini mula bergerak ke Stadium Merdeka. Kira-kira 1000 orang menyertai pergerakan dari sini.

12.20 pm - [Jalan Sultan] Hujan renyai-renyai mula turun. Sekitar 2000 orang peserta berada di sini. Ada sekumpulan kecil sudah bergerak ke stadium.

12.15 pm - [KLCC] Keadaan semasa pergerakan kumpulan dari KLCC mencecah puluhan ribu orang peserta.

12.15 pm - [Stadium Merdeka] Keadaan dalam stadium kira-kira jam 12.30 tengah hari tadi. 12.10 pm - [Masjid Negara] Azmin Ali, Nizar Jamaludin tiba di perkarangan Masjid Negara dan memberi ucapan kepada para peserta di sini.

12.05 pm - [KLCC] Peserta dari KLCC hampir 15000 bergerak memasuki Jalan Sultan Ismail menuju ke stadium. Mereka melaungkan hidup rakyat, royalti sepanjang perjalanan.

12.05 pm - [Masjid Negara] Puluhan ribu masih berada di Masjid Negara. Mereka perlahan-lahan berjalan ke Stadium Merdeka.

12.00 pm - [Dataran Merdeka] Polis sedang berkawal di sekitar Dataran Merdeka. Tiada peserta di sini kerana laluan ditutup.

11.55 am - [Jalan Sultan] Suasana di sini meriah dengan penyokong anti Lynas. Turut kelihatan peserta baju kuning, riuh dengan tiupan trompet.

11.50 am- [Pasar Seni] Wanita Pakatan Rakyat sedia bergerak. Mereka membawa belon, sepanduk dan kain rentang suara perubahan wanita.

11.45 am - [Kg.Baru] Kumpulan yang berkumpul di Kelab Sultan Sulaiman hampir 1000 orang mula bergerak ke Stadium Merdeka. Mereka akan bergabung dengan kumpulan KLCC dan kumpulan Jalan Sultan.

11.40 am - [KLCC] Hampir 10000 sudah berkumpul di KLCC. Wakil-wakil NGO telah memberi ucapan. Mereka mula berjalan menuju ke Stadium Merdeka.

11.30 am - [Masjid Negara] Kumpulan dari Masjid Negara mula menuju ke stadium.

11.25 am - [Pasar Seni] Kumpulan wanita di Pasar Seni. Mereka mengenakan pakaian berwarna ungu.

11.20 am - [Masjid Negara] Pasukan Unit Amal menerima taklimat terakhir sebelum mengawal perjalanan peserta ke Stadium Merdeka.

11.15 am - [Masjid Jamek] Jalan menghala ke Dataran Merdeka dan ke Sogo mula ditutup. Kumpulan dari Jalan TAR berhampiran Masjid Jamek mula berjalan menuju ke stadium.

11.10 AM - [Sogo] Pasukan bermotosikal dilihat melalui jalan ini menuju ke Stadium Merdeka.

11.05 am - [Stadium Merdeka] Suasana terkini di Stadium Merdeka. Peserta berpusu-pusu masuk ke dalam stadium.

11.00 am - [KLCC] Terkini di KLCC hampir 2000 orang peserta sudah berada di sini. Kelihatan Datuk Kamaruddin Jaffar tiba di sini.

10.55 am - [Brickfield] Kumpulan di sini sudah mula bergerak. Mereka akan bercantum dengan kumpulan dari Masjid Ar- Rahman UM sebelum menuju ke Stadium Merdeka.

10.50 am - [KLCC] Hampir 1000 orang sudah memenuhi perkarangan KLCC. 30 anggota Unit Amal dilihat sedang menerima taklimat. Mazlan Aliman, Dr. Dzulkefly Ahmad, Dr. Syed Azman akan mengetuai di sini.

10.45 am - [Masjid Ar-Rahman, UM] Kumpulan dari sini mula berjalan menuju ke Stadium Merdeka.

10.40 am - Biarpun bertongkat, seorang warga emas sanggup turun bersama-sama ke HKR.

10.30 am - [Masjid Negara] Suasana di Masjid Negara ketika ini. Jumlah peserta bertambah dengan mendadak.

10.25 am - [KLCC] Hampir 100 peserta kini sudah berada di sini. Di sini kumpulan Royalti Kelantan dan Terengganu akan mengepalai perjalanan ke Stadium Merdeka. Mereka mengenakan pakaian Merah dan Hitam.

10.20 am - [Brickfields] Kumpulan di sini sedang mengumpul peserta sebelum berjalan menuju ke Stadium Merdeka. Kelihatan komander, kartunis Zunar sedang berada di sini.

10.15 am - [Masjid Ar-Rahman, UM] Kumpulan dari sini akan mula berjalan sedikit masa lagi. Jarak dari UM ke Stadium Merdeka kira-kira 10km.

10.10 am -[PDRM] Aliran trafik sekitar Kuala Lumpur adalah lancar, kecuali Jalan Loke Yew ke Jalan Kinabalu sahaja sesak.

10.00 am - Video sokongan rakyat Malaysia di Jordan terhadap HKR 2013 . Perhimpunan ini telah diadakan di Mu'tah, Jordan pada 11 Januari 2013 bertujuan untuk menunjukkan tanda sokongan penuh kami yang berada diluar negara khususnya di Jordan terhadap Himpunan Kebangkitan Rakyat 120113 yang berlangsung di Malaysia.

9.55 am - Dianggarkan lebih 5,000 peserta sudah berada di sekitar Masjid Negara ketika ini. Mereka masih menunggu komender bertugas sebelum berjalan santai menuju ke Stadium Negara.

Malaysiakini melaporkan


2.40pm: Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng, Ahli Parlimen Ipoh Timur Lim Kit Siang dan pengerusi DAP Karpal Singh baru tiba dan masuk ke dalam stadium.

2.31pm: Wakil daripada bekas anggota tentera KERABAT, yang menegaskan anggota tentera bukanlah balaci kepada BN. Ia disambut dengan laungan reformasi dan sorakan para hadirin.

2.30pm: Datuk Seri Anwar Ibrahim sampai ke stadium, disambut dengan laungan reformasi. Beliau melambai pada hadirin.

2.25pm: Kumpulan baru peserta himpunan yang sebahagiannya berbaju kuning logo BERSIH dan membawa bendera PAS mula bergerak dari Masjid Negara menuju ke Stadium Merdeka.

Jumlah mereka dianggarkan seramai kira-kira 3,000 orang dan pergerakan mereka memenuhi jalan menuju ke Stadium Merdeka.

Mereka berjalan sambil melaungkan 'Reformasi' dan bertakbir.

Turut kelihatan di antara peserta adalah seorang lelaki berkerusi roda, Mohamad Yusof yang datang dari Ijok untuk menyertai himpunan ini.

2.15pm: Wakil Orang Asli dari Semenanjung, Tijah Yak Chopil, berucap. Beliau berkata, hak Orang Aslli dinafikan serta banyak tanah Orang Asli telah dirampas.

Katanya, hari ini juga patut diingat dalam sejarah. Hak Orang Asli juga jangan dinafikan dan dilayan sama adil.

Turut kelihatan ialah Pengerusi Bersama BERSIH, Datuk S Ambiga dan Naib Presiden PKR, N Surendran.

2.10pm: Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang serta Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustapha Ali tiba dan masuk ke dalam stadium.

2.08pm: Wakil PAS dari Johor, Suhaizan Kaiat sedang berucap. Setiap pemimpin menyampaikan ucapan kira-kira dua minit.

Dalam ucapannya, Suhaizan menyentuh beberapa perkara, iaitu mengenai Pulau Batu Putih dan projek Iskandar di Johor.

1:54pm: Stadium Merdeka - Himpunan dimulakan dengan ucapan MP DAP Anthony Loke dalam bahasa Cina dan bahasa Melayu.

Beliau antara lainnya meminta orang ramai supaya menumbangkan kerajaan BN.

"Najib berhimpun di Tesco Semenyih. Kita di Stadium Merdeka dan kita bangkit untuk lawan BN," katanya.

Turut kelihatan ialah Presiden Ikatan, Tan Sri Kadir Sheikh Fadzir.

1.45pm: Stadium Merdeka - seorang peniaga kebab Mansur Ahmad, 56, berkata kesemua 500 kebabnya sudah habis dijual.

"Hari ini saya ada sekurang-kurangnya RM1,000 dalam kocek," katanya peniaga itu dengan gembira.

Katanya, beliau mula membuka gerai di Kelab Sultan Sulaiman ketika perhimpunan pada malam tadi.

Anaknya, Faeza Mansor, 28, yang membuka gerai mi sup di sebelah gerainya berkata perniagaannya amat luar biasa hari ini.

Beliau menjangkakan akan berjaya menjual 100 mangkuk mi sup hari ini.

1.34pm: Jalan Petaling/Jalan Maharajalela - Exco AMK pusat merangkap komandan lapangan Ramlan Roes berkata beliau curiga dengan kegiatan sekumpulan tiga lelaki dan seorang wanita berpakaian baju-T biru AMK yang didakwanya sedang merakam video peserta yang masuk ke stadium.

Beliau mengesyaki bahawa individu berkenaan bukan anggota AMK kerana individu berkenaan menutup muka dengan bandana dan tindak-tanduk mereka juga mencurigakan dan merisaukan anggota AMK, kata Ramlan.

1.30pm: Jalan Sultan - Seramai 15,000 peserta yang dianggarkan berada di kawasan ini terus melaungkan slogan "Royalti", "Puyau Lynas", Hidup peneroka" dan "Bangkit rakyat".

Kumpulan peserta yang berada di luar kawasan Stadium Merdeka pula berada dalam keadaan tenang dan tidak membuat bising.

1.17pm: Jalan Sultan - Kumpulan aktivis SAMM menyertai kumpulan besar yang berada di Jalan Sultan.

Aktivis Royalti dan ANAK pula memenuhi Jalan Tun Perak selepas melalui Jalan Tun HS Lee dan kini menghampiri Pudu Raya. 1.11pm: Dang Wangi - Polis berkata mereka membenarkan peserta memasuki Stadium Merdeka lebih awal kerana penganjur menyewa stadium untuk sehari suntuk.
Abby Abadi


Deepak pun ada


ada yang dah sampai (masuk) stadium merdeka
Takda ruang untuk bergerak


Tak dapat masuk stadium

dekemaskinikan setiap 15 minit. Sila REFRESH

Stay Safe Everybody..

Posted: 11 Jan 2013 05:43 PM PST

Whatever chaos that happens, please remember to be careful.
Nobody can stop the supporters of HKR 112..they feel special..it's us observers who feel stressed out and worried.
Others are angry and pissed off with this whole 'soap opera'.

We do differ in our political beliefs.. but as an UMNO person, I do care for everyone's safety.
Both the demonstrators and the FRU/police personnel are our good fellow Malaysians.
As humans, we pray that the rally will stay peaceful as much as possible.

For most of them, they want to get that amazing and extraordinary experience of being in a gigantic assembly..they are determined to be a part of their magnificent gathering even though the risks are evident..they have their reasons.

We are against what they're doing..we hate the thought of tear gas cannons and baton beatings..etc
It's scary because there's bound to be trouble..
The pea-brain/no brain organizers have their selfish agendas..in doing so, they are willing to endanger so many innocent voters who have beautiful dreams of making Malaysia a better place to live in.

I don't blame the PR supporters..they believe they are doing a sober thing..we cannot rule other people's lives..we cannot dictate others not to look dramatically foolish.

Nevertheless..we are not laughing at them..
Many of us are not going to clap and smile should bad things happen in this event.
I can't wait for the HKR 112 to be over..nice and sweet with no casualties whatsoever.
Good luck to us peace-loving Malaysians from both sides of the divide.

HKR rally: Don't be bothered!

Posted: 11 Jan 2013 06:18 PM PST

There was no 'march to Stadium Merdeka' as mentioned by Hishammuddin Tun Hussein and IGP. It is a rally inside the stadium, instead.

So, they kept to their promise of a 'peaceful demonstration'.

However, the government (especially Home Ministry) should be well aware that such an event - quite similar to Bersih - will go on and on until the next general election, and perhaps beyond that. They will never stop as it is part of the opposition strategies to undermine the Cabinet of PM Najib Tun Razak and avowing their displeasure at some 'unattended' issues.

And this time around, the police should have learned their lesson. My suggestion - as had been in the recent Bersih 3.0 - is for PDRM personnel be deployed at a distant and not somewhere near to the protesters.

While the police, according to IGP Ismail Omar are committed to ensuring that the rally planned for today will be peaceful, the Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR) organisers pledge to do their part to maintain order.

It is a positive decision that no Federal Reserve Unit personnel would be deployed and there would be no roadblocks in the city, something that had put Kuala Lumpur and its surrounding to a halt on April 28, 2012.

This was in line with the goal of having zero casualty during the rally, dubbed KL112, said city police chief Deputy Comm Mohmad Salleh yesterday. Police will facilitate the rally to ensure the safety of the participants and others present. They would set up 40 beat points within a 1km radius of Stadium Merdeka to ensure smooth movement of pedestrians and rally participants.

KDN and Bukit Aman must also realise there are already 'dirty plans' by the opposition to put all the blame on them should they police are engaged in a brawl with the protesters. During Bersih 3.0, the Suhakam special inquiry pointed out mostly to the police for starting the chaos.

So, learn from the past, will you! Keep up to the good and clean image. Of course, the protesters would intimidate them for no reason but this is the time to stay out of trouble. Unless the rally turns ugly, then the police should take necessary steps to control it.

The rally is just another milestone to the opposition's intimidating politic. No doubt it will get a wide cover-up by foreign media who would spin and exaggerate it to its extreme, the government of Barisan Nasional must not pay too much attention to it.

HKR rally, regardless of the turnout, should not deter BN from carrying out its duty for the nation and the rakyat.

Taking into account all events over the last few years, I believe the rakyat have realised how the opposition has been trying to dodge them with too many lies. Although a few appeared 'so realistic', they fizzled out when no supportive elements came to uphold it.

PM and team must focus more on strengthening its machinery for the next national poll. What's most important is getting the right fact and news from the ground, and not by reading and approving anything that comes from the people appointed for the job.

Why? Some of them are lying to please the bosses!

[VIDEO & GAMBAR] Sekitar Countdown HKR112 Di Kampung Baru -updated

Posted: 11 Jan 2013 06:51 PM PST


Berikut ialah rakaman gambar-gambar sempena Countdown HKR112 yang berlansung di padang kelab Sultan Sulaiman Kampung Baru malam tadi.

Sumber gambar dari Telok Bakong Online & FB

What IS A Grandparent? *humour*

Posted: 11 Jan 2013 02:30 PM PST


WHAT IS A GRANDPARENT?
( The following responses were taken from papers written by a class of 8-year-olds)

Grandparents are a lady and a man who have no little children of their own.  They like other people's.

A grandfather is a man, & a grandmother is a lady!

Grandparents don't have to do anything except be there when we come to see them. They are so old they shouldn't play hard or run. It is good if they drive us to the shops and give us money.

When they take us for walks, they slow down past things like pretty leaves and caterpillars.

They show us and talk to us about the colors of the flowers and also why we shouldn't step on 'cracks.'

They don't say, 'Hurry up.'

Usually grandmothers are fat but not too fat to tie your shoes.

They wear glasses and funny underwear.

They can take their teeth and gums out.

Grandparents don't have to be smart.

They have to answer questions like 'Why isn't God married?' and 'How come dogs chase cats?'

When they read to us, they don't skip. They don't mind if we ask for the same story over again.

Everybody should try to have a grandmother, especially if you don't have Television because they are the only grownups who like to spend time with us.

They know we should have snack time before bed time, and they say prayers with us and kiss us even when we've acted bad.

A six-year old was asked where his grandma lived.

He siad, "Oh! She lives at the airport and when we want her, we just go get her. Then when we're done having her visit, we take her back to the airport."

Grandpa is the smartest man on earth! He teaches me good things but I don't get to see him enough to get as smart as him.

It' funny when they bend over; you hear gas leaks, and they blame their dog.

Send this to other grandparents, almost grandparents, or heck, send it to everyone. It will make their day.

Have a wonderful day!

*Thanks to Angela who sent me this list.

No comments: