Monday, February 4, 2013

Ahn Sohee Tommy Hilfiger Denim

Ahn Sohee Tommy Hilfiger Denim


Ahn Sohee Tommy Hilfiger Denim

Posted: 04 Feb 2013 10:36 AM PST

Sohee of Korean pop group Wonder Girls modelling for Tommy Hilfiger Denim's Spring 2013 collection. Image via Musinsa [Kr] Korean fashion store…

Wonder Girls Sohee Tommy Hilfiger Denim

There's more, read the full post »

Ahn Sohee Tommy Hilfiger Denim from YeinJee's Asian Journal

Early 30s

Posted: 04 Feb 2013 07:30 AM PST

After i have a new hairstyle and new image... guess what? People just said i'm early 30s... Do i really look early 30s?

Hey, I just celebrated my 3x birthday last week. And these few days i kept hearing people said i'm early 30s. I was super happy as I look way younger than my age. True or Not i asked them... Even my boss whom is not sitting besides me in the office said i looks early 30s.


What do you think?

[VIDEO] Ribut Melanda "My Beautiful Malaysia" Di Teluk Chempedak Ketika PM Mula Berucap

Posted: 04 Feb 2013 10:04 AM PST


Kuantan – Seorang kakitangan Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional Pahang (JPNINP) cedera selepas khemah yang diduduki terbalik dan terbang dalam kejadian hujan serta ribut di Teluk Chempedak, semalam.

Wanita berkenaan yang juga Penolong Guru Tadika Perpaduan Balok Makmur 1, Norhashimah Sulaiman, 23, dikatakan berada di khemah berhadapan pantai bersama beberapa lagi rakan untuk menyediakan makanan kepada peserta dan pengunjung sempena program My Beautiful Malaysia.

Norhashimah dikatakan cedera di beberapa bahagian badan, bagaimanapun tindakan cepat orang ramai dan pasukan keselamatan dapat membawa wanita itu dengan segera ke Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) untuk rawatan lanjut.

Pengarah JPNINP, Fairojibanu Zainal Abidin mengesahkan kejadian itu tetapi belum pasti kecederaan yang dialami kakitangannya.

"Kita sudah maklum kejadian ini dan Norhashimah sudah dibawa ke HTAA untuk rawatan lanjut," katanya.

Bagaimanapun, beliau enggan mengulas lanjut mengenai kecederaan yang dialami kakitangannya sehingga doktor mengesahkannya.

Pengunjung panik

Pengunjung pantai Teluk Chempedak, dekat sini, panik dan lari bertempiaran menuju ke bawah bangunan berdekatan selepas ribut dan hujan lebat tiba-tiba melanda kawasan berkenaan, semalam.

Akibat kejadian itu juga, dua pokok tumbang. Kejadian berlaku kira-kira jam 10.10 pagi ketika semua peserta siap mengadakan gotong-royong dan berkumpul di bawah khemah di dataran Teluk Chempedak untuk mendengar ucapan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak melalui skrin gergasi di situ.

Seorang petugas, Hazlina Ismail, 43, berkata, dia bersama rakan lain terpaksa melarikan diri apabila tiba-tiba khemah mereka terangkat dan terbalik bersama dua pokok berdekatan khemah terbabit.

"Saya dah nampak keadaan laut putih manakala angin sangat kencang dan kami yang berada di bawah khemah terasa seperti terbang," katanya yang bertugas di bahagian jamuan.

Menurutnya, dia dan beberapa rakan lain cuba bertahan dan duduk di situ sehinggalah khemah terbalik akibat angin terlalu kencang.

Berlari selamatkan diri Rakannya, Sy Zaharah Sy Abd Rahman mengakui kejadian itu pertama kali dialaminya dan tidak menyangka ribut kuat memusnahkan khemah yang menjadi tempat mereka menyajikan makanan kepada tetamu.

Katanya, sebaik sahaja khemah 'terbang' dia berlari menyelamatkan diri ke bawah bangunan gerai makan berdekatan.

"Saya tidak mendengar apa-apa pun kecuali angin kencang," katanya yang masih terkejut dengan kejadian rakannya cedera dalam kejadian itu.

Ketika kejadian juga, polis dan anggota keselamatan turut membantu mengawal keadaan bagi mengelakkan kejadian tidak diingini berlaku.

Sementara itu, semua pemimpin yang bersama meraikan My Beautiful Malaysia dan pengarah agensi kerajaan terus berada bersama ketika kejadian ribut dan meneruskan acara jamuan selepas itu.

Menteri Besar, Datuk Seri Diraja Adnan Yaakob dan Timbalan Menteri Sumber Manusia, Senator Datuk Maznah Mazlan dilihat menyajikan makanan kepada pengunjung dan peserta My Beautiful Malaysia. -SH

[Apa yang berlaku ini bukanlah kali yang pertama sebenarnya. Cuma kali berbeza apabila kelibat Perdana Menteri Malaysia, Datuk Sri Najib Tun Razak hanya berucap secara langsung dari Kuala Lumpur.

Sebelum ini di Padang MPK2 juga berlaku ribut yang cukup dasyat hingga merosakkan banyak booth pameran dan jualan ketika majlis pelancaran hari Koperasi.

Selepas itu satu lagi kejadian ribut disaksikan pula di Taman Gelora dalam acara yang turut melibatkan Najib.

Kini, kali ketiga ia berlaku di bandar Kuantan.

Apakah ia bermakna negeri Pahang bakal tenggelam dek gelombang kebangkitan suara rakyat pada Pilihanraya Umum akan datang agaknya? Malah, Kuantan juga ditenggelami air yang paling teruk dalam sejarah ketika banjir melanda baru-baru.

Mungkinkah "Tsunami Politik" yang sebelum ini tidak melanda Pahang akan menjadi kenyataan kali ini.

Kini, cuma rakyat yang berhak membuat keputusan sama ada mahu kekal bersama UMNO BN atau membuat perubahan untuk menyelamatkan negeri ini.

Buat pilihan yang tepat dan mungkin ribut yang melanda ada hikmah dan satu petanda jelas angin perubahan akan melanda.

Kini segalanya terletak ditangan rakyat Pahang]
. -PDO

Lost Adult Doberman Spotted in PJ

Posted: 04 Feb 2013 05:08 AM PST

PETPOSITIVE NEWSFLASH!  An adult male Doberman is in 5/9F Petaling Jaya possibly pining for its owner.
It is sleeping outside someone's home. It is reported to be unkempt, suggesting it could have been lost for several days. Rescue operation needed. Please call 0122203146 for more information.

[Isu Banner Najib Diturunkan] Perdana Menteri Bukannya Tuhan Malaysia

Posted: 04 Feb 2013 07:00 AM PST

Saya amat terharu apabila membaca artikel dalam Bernama yang menyatakan Menteri Pelancongan, Ng Yen Yen, memaki Ketua Menteri Pulau Pinang kerana tindakan yang diambil oleh Kerajaan Pulau Pinang untuk menurunkan bunting dengan gambar Perdana Menteri mengucapkan Gong Xi Fa Cai kepada kaum China.

Untuk seorang warga Malaysia berbangsa China, ini tidak perlu diheboh-hebohkan sehingga gambar Najib terdapat di hampir setiap sudut negara ini seolah-olah Najib sudah menjadi satu-satunya tuhan agama baru di Malaysia atau dalam Bahasa Inggerisnya, sudah timbulnya, Najib's Cult.

Pada zaman Adolf Hitler, gambar Hitler dipaparkan di seluruh negara Jerman, tetapi akhirnya jatuh juga Empayar yang dikuasai Nazi Jerman. Pada hari ini, Hitler masih diingati tetapi sebagai seorang diktator yang mengancam keamanan dunia.

Kerajaan negeri berhak bertindak waras

Sudah cukup sekiranya Najib berlaku matang dan tidak memerangi rakyat biasa, tidak perlu dipaparkan gambarnya lagi, kecuali kalau muka beliau seperti seorang raja yang kacak seperti Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong semasa baginda masih muda.

Pada pendapat saya, Ketua Menteri Pulau Pinang bukan sahaja berhak menurunkan banner yang berunsurkan kempen BN untuk pilihanraya umum yang akan datang, malah pihak Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPRM) seharusnya mengambil tindakan ke atas Najib kerana sudah mula berkempen dengan dana rakyat sebelum tarikh pilihanraya diisyhtiharkan.

Apabila sebelum ini, gambar Ketua Menteri Pulau Pinang dipijak-pijak, dan Najib tidak memberi sebarangan komen untuk mengawal perangai ahli-ahli Umno, maka saya percaya Saudara Lim Guan Eng juga tidak perlu memberi sebarang jawapan kerana jelas ternyata dalam Akta Kerajaan Tempatan bahawa banner yang tidak mendapat lesen seharusnya diturunkan.


Ng Yen Yen sebagai ahli pahlimen seharusnya merujuk kepada Akta tersebut dan Najib, sebagai perdana menteri, tidak seharusnya berlagak seolah-olah beliau adalah lebih tinggi daripada undang-undang yang sedia ada.

Dengan ini, saya juga menyeru semua Kerajaan Negeri di bawah Pakatan mengambil tindakan seperti Kerajaan Pulau Pinang untuk memastikan sebarang banner yang tidak mendapat lesen diturunkan sama sekali. Ini adalah kerana Umno seolah-olahnya cuba mengagungkan Najib sehingga ke tahap Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong yang wajahnya pun tidak pernah dipaparkan sebagai bendera di Wisma Putra.

Tidakkah salah di sisi keagamaan?.

Saya juga menanya-nyanyakan kenapa mufti-mufti negara ini tidak menegur Perdana Menteri kerana membenarkan Umno dan BN memaparkan gambarnya di setiap sudut negara ini. Bukankah ini salah di sisi keagamaan? Bekas Perdana Menteri sebelum ini tidak pernah berbuat demikian sehingga gambar mereka dijadikan subjek publisiti, tetapi walaupun mereka sudah meninggal dunia, malah kami masih lagi ingat kepada muka mereka, terutama sekali Bapa Malaysia yang disanjung tinggi sehingga hari ini, YAM Tunku Abdul Rahman.

Begitu juga Ketua Pembangkan, Anwar Ibrahim. Sekiranya bertemu di tepi jalan, tidak seorang pun akan tertanya-tanya, "Ini kah rupanya Anwar Ibrahim (DSAI)?" Ataupun Pak Lah, yang menang besar dalam pilihanraya umum 2004.

Sebagai rakyat, saya berharap paparan gambar Najib dapat diberhentikan sama sekali. Sekiranya tidak, sebagai rakyat biasa, saya menyeru supaya semua rakyat mengambil tindakan seperti apa yang saya berhak untuk terus mengoyakkan gambar Najib yang dikirimkan sehingga ke rumah tanpa diminta keizinan saya. Kedua-dua surat yang dikatakan dikirimkan oleh Najib ke rumah saya terus masuk dalam tong sampah selepas dikoyak, seperti kebanyakan iklan yang diletakkan dalam peti surat saya.

Tiada bezanya Najib dengan pengiklan yang lain, kerana Najib sudah menjadi satu produk iklan yang saya tidak perlu dalam menyara kehidupan saya.

Cuba faham, jangan angkuh

Yen Yen dan Najib seharusnya faham bahwa rakyat biasa seperti saya sangat muak dengan kempen Barisan Nasional yang sudahpun melampaui batas. Hari-hari di sini dan di sana diberitahu janji ditepati, tetapi keesokan hari pelbagai isu dibangkitkan. Sementara membaca iklan "Janji Ditepati", tayar kereta masuk dalam lubang jalan yang tidak ditampal kerana pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur kekurangan bajet.

Wang yang dibelanjakan untuk mencetak banner dan bunting seharusnya digunakan untuk memperbaiki segala kemudahan asasi untuk rakyat, bukannya dibazirkan dengan kempen Barisan Nasional yang pada pendapat saya sudah menjadi semakin songsang.

Kempen ini menelan perbelanjaan yang amat besar dana rakyat. Pada pendapat saya, wang ini seharusnya digunakan untuk membantu fakir-fakir miskin yang tidak berkemampuan untuk meraikan Tahun Baru China pada tahun ini, ataupun digunakan untuk memperbesarkan Jalan Sungai Palas di Cameron Highlands yang terlalu sempit untuk menampung 2,000 ke 3,000 pelawat setiap hujung minggu sebelum cuti panjang Tahun Baru ini, sebelum malapetaka berlaku. Saya difahamkan bahawa cadangan melebarkan jalan ini sudahpun dibuat sejak Rancangan Malaysia Ke-9, tetapi bajetnya sehingga kini tidak diperolehi.

Perkara berkenaan dengan keselamatan pelancong-pelancong ke Pusat Teh Boh di Sungai Palas pernah dikemukakan kepada Ng Yen Yen, Menteri Pelancongan, secara emel, namum tiada sebarang progres (kecuali apa yang dibuat oleh pihak Teh Boh) walaupun sudah hampir dua tahun saya mengikuti perkembangan di Jalan Sungai Palas. Selaku MP Raub dan orang Pahang, Yen Yen seharusnya mengambil berat ke atas sebuah destinasi pelancongan yang berjaya di negeri Pahang.

Dana rakyat, titik peluh rakyat

Dalam sebuah negara demokratik, Najib tidak seharusnya membelanjakan wang rakyat yang besar untuk berkempen sebelum tarikh pilihanraya diishyitiharkan. Perbelanjaan sebesar apa yang dibuat oleh Kerajaan Barisan Nasional, pada pendapat saya, juga bercanggah dengan undang-undang yang sedia ada, dan SPRM seharusnya mengawasi kempen yang berat sebelah ini.

Saya ingin mengingatkan kepada Najib dan Ng Yen Yen bahawa salah satu daripada agenda Jawatankuasa Pemandu Bersih 2.0 adalah untuk memastikan peluang berkempen adalah diadakan dengan adil untuk kedua-dua pihak, Pembangkang dan Barisan Nasional. Dengan kempen yang sudah dimulakan dengan dana rakyat, ini adalah tidak telus kerana wang kerajaan adalah dari titik peluh rakyat.

Najib dan Yen Yen seharusnya juga sedar bahawa hari ini mereka adalah parti yang membentuk kerajaan tetapi keesokan harinya, mereka mungkin menjadi pembangkang pula. Dalam sebuah negara demokratik, ini tidak mustahil! Jadi jangan terlalu angkuh atau cuba memerangi rakyat sekalian.
-surat FMT


MPSP: Yen Yen mahu kami langgar undang-undang?


Majlis Perbandaran Seberang Perai menyelar menteri pelancongan Datuk Seri Dr Ng Yen Yen kerana didakwa tidak menghormati undang-undang dan menghina pekerja yang menurunkan kain rentang ucapan Tahun Baru Cina perdana menteri di kawasan berkenaan.

Seorang ahli majlisnya, Steven Sim berkata Ng bukan sahaja menghina kebijaksanaan rakyat Pulau Pinang tetapi juga pekerja MPSP yang hanya menjalankan tugas mereka pada har itu.

"Sebagai seorang menteri, Ng sepatutnya lebih tahu bahawa undang-undang mesti dipatuhi.

Adakah dia bermaksud bahawa tiada apa-apa jika langgar undang-undang, hanya kerana ia melibatkan PM, atau Najib?," soalnya ketika dihubungi.

Beliau menjelaskan bahawa MPSP menurunkan kain rentang dengan gambar Najib itu kerana ia dipasang tanpa mendapat permit daripada pihak berkuasa tempatan.

"Adakah Ng berkata pekerja itu salah kerana menjalankan tugas? Beliau patut meminta maaf kepada MPSP dan pekerjannya atas kenyataan menghinanya yang mengkritik tugaas rasmi MPSP," katanya.

Sim berkata tindakan sama turut dikenakan ke atas kain rentang haram lain dan tiada kaitan dengan BN atau Najib.

Tambahnya, pekerja MPSP hanya menjalankan tugas biasa mereka di sekitar kawasan Bagan apabila terlibat kain rentang haram yang dinaikkan oleh BN.

Sebanyak 971 kain rentang, termasuk 678 dengan gambar Najib, diturunkan dalam operasi pada hari itu, katanya.
-mk

Outburst of Joy

Posted: 04 Feb 2013 03:22 AM PST

My fourteen-year old son finished his ABRSM Grade 8 (both piano and violin) in 2011 and recently sat for his ATCL (piano) on November 5th,2012. Since then, we have been awaiting the results anxiously.

This evening, his piano teacher, Dr. Jason Tye, called me and shared the good news.

My son, Nicholas, passed the ATCL Diploma exam with distinction!!!!!

Well done, young man!!! Press on now for the next hurdle: ATCL (violin) and LTCL (piano). I just pray that he will win a scholarship to study music in a conservatory or university in the future or better still, for his high school.

I am sorry I do not have the $$$ to buy you a grand piano but I just want you to know that I love you and that each time you play the piano, it sounds as though you ARE playing on a grand piano.

Thanks to all his previous music teachers who taught him including Dr. Jason Tye and his lovely wife Dr. Yumi Yoshioka, Miss Catherine Lee, ATCL, FTCL, LTCL, Miss Helen Ong and Miss Chum. Each of you has been so important in developing and nurturing Nicholas' gift. Thank you for inspiring him to be more than where he is now and for your guidance, encouragement and lessons not just in music, but in life.

Here's Nicholas playing one of his exam pieces at a recital ...Here are some pics of Nick...

Nick performing with his schoolmates @ USM

Nick representing his school in Surabaya last year


@ Straits Quay with Musika Smfonietta


Nick with Musika Simfoneitta - Rehearsal @ Dewan Sri Pinang for Peter and the WolfCLICK HERE for a video of both my boys doing blues violin improvisation.

Thank you God, for the gift of music in the lives of my sons....

[Isu Banner Najib Diturunkan] Perdana Menteri Bukannya Tuhan Malaysia!

Posted: 04 Feb 2013 02:47 AM PST


Saya amat terharu apabila membaca artikel dalam Bernama yang menyatakan Menteri Pelancongan, Ng Yen Yen, memaki Ketua Menteri Pulau Pinang kerana tindakan yang diambil oleh Kerajaan Pulau Pinang untuk menurunkan bunting dengan gambar Perdana Menteri mengucapkan Gong Xi Fa Cai kepada kaum China.

Untuk seorang warga Malaysia berbangsa China, ini tidak perlu diheboh-hebohkan sehingga gambar Najib terdapat di hampir setiap sudut negara ini seolah-olah Najib sudah menjadi satu-satunya tuhan agama baru di Malaysia atau dalam Bahasa Inggerisnya, sudah timbulnya, Najib's Cult.

Pada zaman Adolf Hitler, gambar Hitler dipaparkan di seluruh negara Jerman, tetapi akhirnya jatuh juga Empayar yang dikuasai Nazi Jerman. Pada hari ini, Hitler masih diingati tetapi sebagai seorang diktator yang mengancam keamanan dunia.

Kerajaan negeri berhak bertindak waras

Sudah cukup sekiranya Najib berlaku matang dan tidak memerangi rakyat biasa, tidak perlu dipaparkan gambarnya lagi, kecuali kalau muka beliau seperti seorang raja yang kacak seperti Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong semasa baginda masih muda.

Pada pendapat saya, Ketua Menteri Pulau Pinang bukan sahaja berhak menurunkan banner yang berunsurkan kempen BN untuk pilihanraya umum yang akan datang, malah pihak Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia (SPRM) seharusnya mengambil tindakan ke atas Najib kerana sudah mula berkempen dengan dana rakyat sebelum tarikh pilihanraya diisyhtiharkan.

Apabila sebelum ini, gambar Ketua Menteri Pulau Pinang dipijak-pijak, dan Najib tidak memberi sebarangan komen untuk mengawal perangai ahli-ahli Umno, maka saya percaya Saudara Lim Guan Eng juga tidak perlu memberi sebarang jawapan kerana jelas ternyata dalam Akta Kerajaan Tempatan bahawa banner yang tidak mendapat lesen seharusnya diturunkan.

Ng Yen Yen sebagai ahli pahlimen seharusnya merujuk kepada Akta tersebut dan Najib, sebagai perdana menteri, tidak seharusnya berlagak seolah-olah beliau adalah lebih tinggi daripada undang-undang yang sedia ada.

Dengan ini, saya juga menyeru semua Kerajaan Negeri di bawah Pakatan mengambil tindakan seperti Kerajaan Pulau Pinang untuk memastikan sebarang banner yang tidak mendapat lesen diturunkan sama sekali. Ini adalah kerana Umno seolah-olahnya cuba mengagungkan Najib sehingga ke tahap Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong yang wajahnya pun tidak pernah dipaparkan sebagai bendera di Wisma Putra.

Tidakkah salah di sisi keagamaan?.

Saya juga menanya-nyanyakan kenapa mufti-mufti negara ini tidak menegur Perdana Menteri kerana membenarkan Umno dan BN memaparkan gambarnya di setiap sudut negara ini. Bukankah ini salah di sisi keagamaan? Bekas Perdana Menteri sebelum ini tidak pernah berbuat demikian sehingga gambar mereka dijadikan subjek publisiti, tetapi walaupun mereka sudah meninggal dunia, malah kami masih lagi ingat kepada muka mereka, terutama sekali Bapa Malaysia yang disanjung tinggi sehingga hari ini, YAM Tunku Abdul Rahman.

Begitu juga Ketua Pembangkan, Anwar Ibrahim. Sekiranya bertemu di tepi jalan, tidak seorang pun akan tertanya-tanya, "Ini kah rupanya Anwar Ibrahim (DSAI)?" Ataupun Pak Lah, yang menang besar dalam pilihanraya umum 2004.

Sebagai rakyat, saya berharap paparan gambar Najib dapat diberhentikan sama sekali. Sekiranya tidak, sebagai rakyat biasa, saya menyeru supaya semua rakyat mengambil tindakan seperti apa yang saya berhak untuk terus mengoyakkan gambar Najib yang dikirimkan sehingga ke rumah tanpa diminta keizinan saya. Kedua-dua surat yang dikatakan dikirimkan oleh Najib ke rumah saya terus masuk dalam tong sampah selepas dikoyak, seperti kebanyakan iklan yang diletakkan dalam peti surat saya.

Tiada bezanya Najib dengan pengiklan yang lain, kerana Najib sudah menjadi satu produk iklan yang saya tidak perlu dalam menyara kehidupan saya.

Cuba faham, jangan angkuh

Yen Yen dan Najib seharusnya faham bahwa rakyat biasa seperti saya sangat muak dengan kempen Barisan Nasional yang sudahpun melampaui batas. Hari-hari di sini dan di sana diberitahu janji ditepati, tetapi keesokan hari pelbagai isu dibangkitkan. Sementara membaca iklan "Janji Ditepati", tayar kereta masuk dalam lubang jalan yang tidak ditampal kerana pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur kekurangan bajet.

Wang yang dibelanjakan untuk mencetak banner dan bunting seharusnya digunakan untuk memperbaiki segala kemudahan asasi untuk rakyat, bukannya dibazirkan dengan kempen Barisan Nasional yang pada pendapat saya sudah menjadi semakin songsang.

Kempen ini menelan perbelanjaan yang amat besar dana rakyat. Pada pendapat saya, wang ini seharusnya digunakan untuk membantu fakir-fakir miskin yang tidak berkemampuan untuk meraikan Tahun Baru China pada tahun ini, ataupun digunakan untuk memperbesarkan Jalan Sungai Palas di Cameron Highlands yang terlalu sempit untuk menampung 2,000 ke 3,000 pelawat setiap hujung minggu sebelum cuti panjang Tahun Baru ini, sebelum malapetaka berlaku. Saya difahamkan bahawa cadangan melebarkan jalan ini sudahpun dibuat sejak Rancangan Malaysia Ke-9, tetapi bajetnya sehingga kini tidak diperolehi.

Perkara berkenaan dengan keselamatan pelancong-pelancong ke Pusat Teh Boh di Sungai Palas pernah dikemukakan kepada Ng Yen Yen, Menteri Pelancongan, secara emel, namum tiada sebarang progres (kecuali apa yang dibuat oleh pihak Teh Boh) walaupun sudah hampir dua tahun saya mengikuti perkembangan di Jalan Sungai Palas.

Selaku MP Raub dan orang Pahang, Yen Yen seharusnya mengambil berat ke atas sebuah destinasi pelancongan yang berjaya di negeri Pahang.

Dana rakyat, titik peluh rakyat

Dalam sebuah negara demokratik, Najib tidak seharusnya membelanjakan wang rakyat yang besar untuk berkempen sebelum tarikh pilihanraya diishyitiharkan. Perbelanjaan sebesar apa yang dibuat oleh Kerajaan Barisan Nasional, pada pendapat saya, juga bercanggah dengan undang-undang yang sedia ada, dan SPRM seharusnya mengawasi kempen yang berat sebelah ini.

Saya ingin mengingatkan kepada Najib dan Ng Yen Yen bahawa salah satu daripada agenda Jawatankuasa Pemandu Bersih 2.0 adalah untuk memastikan peluang berkempen adalah diadakan dengan adil untuk kedua-dua pihak, Pembangkang dan Barisan Nasional. Dengan kempen yang sudah dimulakan dengan dana rakyat, ini adalah tidak telus kerana wang kerajaan adalah dari titik peluh rakyat.

Najib dan Yen Yen seharusnya juga sedar bahawa hari ini mereka adalah parti yang membentuk kerajaan tetapi keesokan harinya, mereka mungkin menjadi pembangkang pula. Dalam sebuah negara demokratik, ini tidak mustahil! Jadi jangan terlalu angkuh atau cuba memerangi rakyat sekalian.
-Surat FMT

[VIDEO TERHANGAT] Makcik UMNO Goyang Sakan Dengan Lufya - Cara Umno Didik Umat

Posted: 04 Feb 2013 04:37 AM PST


Hidup melayu!! Parti yang memelihara Kalimah Allah!! lai lai macai macai alim sekalian.

Mari komen islamic sikit kat wanita Umno ni ahahahahaha!!!mohon pekida, perkasa, ibrahim ali, hassan ali, najib, rosmah, pencacai buat demo -fbUlasan GB

Baru beberapa hari yang lepas pencacai UMNO memfitnah di beberapa laman sosial kononnya ada muslimat PAS bergoyang pinggul berkaraoke walaupun tidak dapat dibuktikan perempuan itu sebagai muslimat PAS, atau acara itu acara PAS.

Hukum kebenaran dan keadilan pun turun kini untuk menjelaskan bahawa yang ada aksi sedemikian rupa adalah aktiviti UMNO seperti ditunjuk video di atas. Mana buktinya ia aktiviti UMNO? Banner yang ada di kerusi di belakang makcik itulah buktinya!

I am a virtual slave!

Posted: 04 Feb 2013 12:24 AM PST

Slavery

I NEVER use CREDIT cards.

But my housing loan (Mortgages), car-loans (called Hire-Purchases) and Children's Education loans shackled me into virtual slavery.

Pic. source FB of Rationalist


Sultan Kelantan Cemar Duli Lawat Pemuda OKU

Posted: 04 Feb 2013 01:15 AM PST


DDalam gambar di atas Tuanku Sultan mencemar duli melawat seorang pemuda OKU yang kudung tangannya.

Sebelum meninggalkan rumah ni, Tuanku Sultan telah memeluk pemuda ni, dan selepas itu Tuanku telah menyediakan kepada keluarga ini sebuah rumah yang selesa ... Subhanalah...

Sultan yang amat2 menuruti pemerintahan Khilafah Islamiyah zaman kegemilangan Islam dahulu... Sultan yang begitu zuhud, merendah diri, sentiasa berpenampilan sederhana, berjubah & berkopiah adalah pakaian harian baginda .

Sultan yang sentiasa mencemar duli ke ceruk2 kampung menziarahi rakyat.

Ini lah Sultan yang mirip pemerintahan Khalifah Umar Abdul Aziz Abad ke-21, baginda adalah Sultan Kelantan, Sultan Muhammad V (Tuanku Muhammad Faris Petra)

Subhanallah ...

♥ Sungguh Indah Negeri Kelantan ♥
"ISLAM DIJUNJUNG, KELANTAN TERSOHOR" -fb

Chinese New Year Greetings from PETRONAS

Posted: 03 Feb 2013 08:02 PM PST

You see Malaysia, although a Muslim country, care about its citizens of Chinese origin as well as Indian origin NOT like RACIST MYANMAR GOVERNMENT.


Musa Aman Mengaku Lelaki Yang Diburu INTERPOL Itu Saudara Jauhnya

Posted: 03 Feb 2013 10:28 PM PST

Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman mengakui bahawa suspek yang dikehendaki kerajaan Filipina Manuel Karingal Amalilio merupakan "saudara jauh" keluarganya.

Bagaimanapun, Musa menafikan bahawa beliau campurtangan untuk menghalang penghantaran pulang individu tersebut.

"Saya ada keluarga besar dan saya baru saja diberitahu bahawa individu ini merupakan seorang saudara jauh," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, kerajaan negeri Sabah tidak akan masuk campur dan tidak pernah melakukan seperti didakwa.

"Ini adalah soal polis dan Interpol.

"Sama ada Amalilio seorang saudara atau tidak, pihak berkuasa perlu menyiasat perkara ini dan mengambil tindakan sewajarnya.

Tiada orang yang dikecualikan undang-undang," katanya lagi.

Kenyataannya itu dipercayai bagi menjawab gesaan timbalan presiden PKR Azmin Ali semalam yang menuntut penjelasan ke atas dakwaan para pegawai Filipina bahawa Musa campurtangan dalam urusan tersebut.

Ketua Menteri Sabah Datuk Musa Aman digesa menjawab dakwaan para pegawai Filipina bahawa beliau campurtangan dalam urusan penghantaran pulang seorang suspek yang dikehendaki negara itu.

Timbalan presiden PKR Azmin Ali berkata perkara itu merupakan kepentingan awam dan ketua menteri mesti menjawabnya kerana ia boleh menjejaskan kredibilitinya.

Musa, katanya, mesti tampil menyatakan sama ada terdapat kebenaran dalam dakwaan bahawa suspek tersebut, Manuel Karingal Amalilio (kiri) juga merupakan anak saudaranya.

Tambahnya, begitu juga sama ada atau tidak beliau ada kaitan dengan keputusan pihak polis untuk campurtangan dalam penghantaran Amalilio ke Filipina.

Azmin mengingatkan Musa bahawa sikap berdiam diri dalam hal ini boleh menimbulkan tanggapan sebagai pengakuan bersalah memandangkan akhir-akhir ini beliau sangat vokal dalam akhbar (mengenai isu-isu lain).

Sementara itu, Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim menggesa polis membantu Manila membawa suspek ke muka pengadilan.

"Proses sewajarnya mesti dipatuhi dan Amalilio mesti diberikan perbicaraan yang adil," katanya dalam satu kenyataan semalam.

"Pihak polis Malaysia mesti bertindak selaras dengan undang-undang dan tidak harus dilihat mengambil arahan dari tuan politik," tambahnya.

Jumaat lepas, Setiausaha Dalam Negeri Filipina Mar Roxas menuduh Musa menyekat cubaan untuk membawa Amalilio pulang ke Filipina.

Amalilio dikehendaki oleh Manila kerana didakwa menipu lebih 15,000 orang yang membabitkan 12 bilion peso (RM895 juta).

Presiden Filipina Benigno S Aquino III telah berikrar untuk membawa Amalilio ke muka pengadilan.

Tiada perjanjian ekstradisi

Menurut Setiausaha Keadilan Filipina, Leila de Lima, Amalilio diambil oleh pihak berkuasa Malaysia 10 minit sebelum dia dijadual menaiki penerbangan ke Filipina.

Empat ejen Biro Penyiasatan Nasional (NBI) Filipina mengiringi Amalilio pada masa itu. Mereka tidak diberikan alasan yang "jelas dan boleh diterima" untuk campurtangan, kata de Lima (kiri).

Ketua Polis Sabah, Hamza Taib telah menafikan dakwaan bahawa Amalilio dikaitkan dengan Musa dan menjelaskan bahawa deportasi itu dihentikan kerana prosedur tidak diikuti.

Beliau juga mendakwa bahawa pihak berkuasa Filipina tidak membuat permintaan untuk membawa pulang Amalilio. Tidak ada perjanjian ekstradisi antara Malaysia dan Filipina dan dengan itu ia tidak terikat dengan sebarang permintaan untuk ekstradisi.

Menurut The Star, Amalilio telah ditangkap di Ranau, Sabah Khamis lepas kerana didakwa memegang pasport Filipina palsu.

Amalilio juga mendakwa dia warganegara Malaysia, tetapi Manila telah berhujah ia tidak penting kerana ejen NBI telah membawa dokumen, termasuk sijil kelahiran, untuk membuktikan suspek sememangnya rakyat Filipina.

Media blackout

Dalam perkembangan terbaru, pihak berkuasa Filipina membisu bagi mengelakkan menjejaskan usaha untuk membawa pulang Amalilio.

Menurut akhbar Manila Standard Today, de Lima berkata laporan media di Kota Kinabalu telah menyumbangkan kepada situasi semasa.

"Saya rasa laporan media – terutama di Kota Kinabalu – menyumbang kepada apa yang telah berlaku. Itulah penilaian kami.

"Sekarang, kita memilih untuk berada di pihak yang selamat dan berhati-hati. Berhentilah melaporkan mengenainya untuk seketika bagi memudahkan proses tersebut," beliau dipetik sebagai berkata.

Sementara itu, jurucakap bagi Presiden Filipina Edwin Lacierda berkata adalah "tidak baik" untuk Filipina mendedahkan setiap langkah mereka.

"Saya rasa ia adalah bijak bagi kita untuk tidak mendedahkan setiap langkah sesuatu operasi."

纳吉公帑补贴水供公司间接鼓励私企胡作非为

Posted: 03 Feb 2013 07:04 PM PST

首相兼财政部长纳吉于2月2日宣布额外拨款1亿两千万零吉予雪州水供公司,嘴上说要解除人民的痛苦,实际上以公帑补贴私人企业的做法,对雪水供公司的胡作非为根本是一种间接鼓励,也违背拨款的公益性原则,尽显其伪善嘴脸。 水供私营化计划致富了少数人,却造成全雪州人民必须承担高昂的水费,任这些私人企业鱼肉,因此雪州政府才想尽办法争取水供管理权,为的是方便在未来能够将水价掌控在合理水平,防止少数私人企业谋取暴利。 然而,雪州政府早前献购水务公司,却受到国阵联邦政府百般阻扰,如今宣布要在十四日内接管雪州水供之时,能源水务部长陈华贵这边厢说联邦政府无法介入水供接管,纳吉那边厢却宣布拨款予雪水供公司,由此可见,这彻头彻尾是一场国阵与私人企业勾结的黑戏,试图蒙混过关。 此外,拨款是全体纳税人的公共财产,理应用在人民公益,纳吉如今却将拨款补贴予无法妥善管理水供且让人民饱受断水之苦的私人企业,

Useful?

Posted: 03 Feb 2013 06:45 PM PST


Ask a flower in the field: 'Do you feel useful? After all, you do nothing but produce the same flowers over and over?'

And the flower will answer: 'I am beautiful, and beauty is my reason for living.'

Ask the river: 'Do you feel useful, given that all you do is to keep flowing in the same direction?'

And the river will answer: 'I'm not trying to be useful, I'm trying to be a river.'

Nothing in this world is useless in the eyes of God.

Not a leaf from a tree falls, not a hair from your head, not even an insect dies because it was of no use.

Everything has a reason to exist.

Even you, the person asking the question. 'I'm useless' is the answer you give yourself.

Soon that answer will poison you and you will die while still alive, even though you still walk, eat, sleep and try to have a little fun whenever possible.

Don't try to be useful. Try to be yourself: that is enough, and that makes all the difference.

-Paul Coelho- 

From his latest book Manuscript found in Accra.

Check out my photos on Facebook

Posted: 03 Feb 2013 06:34 PM PST

facebook
Emmanuel Joseph wants to share photos and updates with you.
View Emmanuel's Photos
Emmanuel has invited you to Facebook. After you sign up, you'll be able to stay connected with friends by sharing photos and videos, posting status updates, sending messages and more.
This message was sent to emmanuel_83.ej83@blogger.com. If you don't want to receive these emails from Facebook in the future or have your email address used for friend suggestions, please unsubscribe.
Facebook, Inc., Attention: Department 415, PO Box 10005, Palo Alto, CA 94303

Permata Untuk Isteri..^_^

Posted: 03 Feb 2013 05:41 PM PST


Samseng UMNO BN Ganggu Pesta Ponggal Di Alor Gajah

Posted: 03 Feb 2013 07:11 PM PST


Melaka 4 Feb: Sekumpulan samseng Umno BN cuba menganggu sambutan Pesta Ponggal bersama Datuk Seri Anwar Ibrahim di Taman Melaka Perdana, Alor Gajah, petang semalam.

Lebih 20 samseng berkumpul kira-kira 50 meter dari tapak program dan menaikkan sepanduk provokasi serta memaki hamun dengan kata-kata kesat.

Tiada kejadian buruk berlaku berikutan penyokong Pakatan Rakyat tidak menghiraukan provokasi mereka, sebaliknya menumpu perhatian terhadap atur cara sambutan.

Anwar menyifatkan gangguan berkenaan membuktikan Umno BN semakin terdesak berikutan kebangkitan rakyat yang menolak mereka.

"Jadi, upah orang-orang ini untuk kacau supaya rakyat jangan dengar apa yang kita ingin sampaikan.

"Kita datang untuk cerita apa yang akan kita lakukan bila perintah kelak. Apakah ia salah?

"Nasib rakyat tidak boleh diubah dengan upah RM20 untuk ganggu dan buat kacau. Negeri ini bukan milik Umno BN tapi milik rakyat.

"Kamu di seberang sana boleh kata macam-macam tapi saya tidak akan berganjak untuk menyampaikan agenda keperubahan pada rakyat," katanya.

Ketua Umum KEADILAN itu berkata demikian depan lebih 1,000 rakyat tempatan yang menyertai program berkenaan.

Turut hadir, Pengerusi Majlis Pimpinan KEADILAN Melaka, Shamsul Iskandar Mohd Akin; Timbalan Ketua Penerangan Angkatan Muda KEADILAN (AMK), Najwan Halimi, Exco AMK, Ginie Lim dan pimpinan lain.

Anwar kesal kerana Umno BN terus mengamal budaya politik maki hamun sedangkan Pakatan membawa amalan politik menjaga ehwal rakyat.

"Tapi saya percaya – walaupun diganggu – kehadiran ramai rakyat membuktikan mereka mahukan perubahan," katanya. -KD

HIV May Have Ancient Origin

Posted: 03 Feb 2013 04:00 PM PST

BBC ONLINE 25 January 2013
Last updated at 07:53 GMTHIV 'may have an ancient origin'

By Helen Briggs
BBC News


Bonobo chimps in AfricaThe origins of HIV can be traced back millions rather than tens of thousands of years, research suggests.

HIV, which causes Aids, emerged in humans in the 20th
Century, but

Outrageous Slogans

Posted: 03 Feb 2013 02:30 PM PST


This post showcases a list of unusual combinations - what if famous brands used their slogans/tag lines for condoms? Posted solely for laughs with no intention to offend/insult any person/organization/company.

Nike Condoms: Just do it.

Toyota Condoms: Oh what a feeling.

Diet Pepsi Condoms: You got the right one, baby.

Pringles Condoms: Once you pop, you can't stop.

Mentos Condoms: The freshmaker.

Flintstones Vitamins Condom Pack: Ten million strong and growing.

Secret Condoms: Strong enough for a man, but made for a woman.

Macintosh Condoms: It does more, it costs less, its that simple.

Ford Condoms: The best never rest.

Chevy Condoms: Like a rock.

Dial Condoms: Aren't you glad you use it? Don't you wish everybody did?

New York Lotto Condoms: Cause hey-- you never know.

California Lotto Condoms: Who's next?

Avis Condoms: Trying harder than ever.

KFC Condoms: Finger-Licking Good.

Coca Cola Condoms: Always a Real Thing.

Lays Condoms: Betcha can't have just one.

Cambells Soup Condoms: Mm, mm good.

The Carl's Jr. Condom: If it doesn't get all over the place, it doesn't belong in your face...

General Electric: We bring good things to life!

AT&T condom:' Reach out and touch someone.'

Bounty: The quicker picker upper.

Microsoft: where do you want to go today?

Energizer: It keeps going and going and going....

M&M condom:' It melts in your mouth, not in your hands!'

Chevron: use them? people do.

Taco Bell: get some; make a run for the border

MCI: for friends and family

Double Mint: Double your pleasure, double your fun!

The Sears latex condom: One coat is good for the entire winter.

Delta Airlines travel pack: Delta's ready when you are

United Airlines travel pack: Fly United

The Star Trek Condom: To Boldly Go Where No Man Has Gone Before

Wendy Condoms: Where's the beef?

Denny's Condoms: $1.99 Grand Slam

Mazda Condom: It Just Feels Right!

Maxwell House: Good to the last drop!

McDonalds condom: Over 99 billion served

Hewlett Packard condoms: Expanding Possibilities

Burger King: Have it your way

Dairy Queen: We treat you right

AOL: So easy to use, no wonder it's #1

No comments: