Tuesday, March 19, 2013

MAHKAMAH RAKYAT PUTUSKAN MAHATHIR PENGKHIANAT SEBENAR

MAHKAMAH RAKYAT PUTUSKAN MAHATHIR PENGKHIANAT SEBENAR


MAHKAMAH RAKYAT PUTUSKAN MAHATHIR PENGKHIANAT SEBENAR

Posted: 19 Mar 2013 10:37 AM PDT Kenyataan Media

19 Mac 2013

MAHKAMAH RAKYAT PUTUSKAN MAHATHIR PENGKHIANAT SEBENAR

SolidaritiAnakMuda Malaysia merakamkan terimakasih dan tahniah kepada semua yang terlibat menjayakan program 'Mahkamah Rakyat :Isu sebenar Lahad Datu, siapa pengkhianat sebenar?' Program anjuran SAMM bersamaAngkatanPerubahan Sabah (APS) malamtaditelahdihadiriolehlebih 5,000 orang.

Program dikendalikan secara 3 segmentasi - Segmentasi suara anak muda telah menampilkan Boby (Penyelaras SAMM Sabah), Freed (wakili suara anak muda Sabah) dan Sani Hamzah (Pengarah Pilihanraya DPPP selaku mewakili suara anak muda Semenanjung).

Kemudian segmentasi kedua menampilkan Sdr. Hasnar danPn. SitiAminah yang kedua – duanya bekas tahanan ISA dan terlibat sendiri dalam projek kad pengenalan dibawah Dr.Mahathir yang mengagadaikan kedaulatan dengan memberikan warganegara secara mudah hanya untuk meraihkan kemenangan parti komponen Bn.

Malah Hasnar secara jelas menyebut beliau bukan sahaja terlibat dalam projek Kad Pengenalan ketika menjadi Pegawai Daerah Sandakan tetapi apabilaparti Berjaya (komponen Bn) tewas kepada PBS, beliau telah terlibat sebagai antara yang menimbulkan huru hara di Sabah. Rusuhan yang dikenali sebagai 'silent riot' itu sememangnya dicipta Bn dengan perlindungan anggota keselamatan, agensi kerajaan malah beliau diminta membuat kecoh sehingga menyebabkan kematian.

Pendedahan dua saksi ini benar – benar menyentak hadirin semalam. Beberapa nama pimpinan besar selain Dr. Mahathir telah disebut dengan jelas sebagai pemimpin yang terlibat dalam yang digelar projek IC Dr.M.

Segmentasi ketiga dimulakan dengan pidato Janeral (B) Dato Ghafir yang menimbulkan persoalan penting mengenai kelemahan pemimpin politik dan mengganggu operasi di Lahad Datu.

Duawakil APS Sabah iaituDatuk Seri Panglima Wilfred Bumburing dan Datuk Kalakau Untul menegaskan betapa rakyat Sabah sengsara kerana projek IC dan sebahagian besar punca malasah di Sabah adalah angkara Dr. Mahathir. Penduduk asal Sabah mahu terus kekal bersama Malaysia dan itu bukan pertikaianya. Majoriti warga Sabah sudah tidak sabar menanti PRU untuk melakukan perubahan bersama PR dan mereka menyebut dengan jelas Sabah akan bersama menabalkan Anwar sebagai bakal PM Malaysia.

Tn Hj. MohamadSabu tidak dapat hadir saat akhir kerana mewakili Presiden untuk program ke Johor, DatukYahya Lampung hadir tetapi tidak berucap kerana tidak sihat, YB Tian Chua hadir tetapi terpaksa beredar awal kerana program di tempat lain bersama YAB MB Selangor. Keluarga Tun Datu Mustafa juga hadir dan Cik Roni cucunda beliau telah sudi sama naik ke atas pentas meraikan majlis. kemunculan Sasterawan rakyat Pak samad yang memberikan ucapan ringkas dan membacakan sajak cukup mengujakan hadirin.

Antara rumusan Mahkamah Rakyat semalam :
  • Tiada siapa yang tidak menghargai pengorbanan prajurit negara, sebaliknya muncul membela kematian wira negara.
  •  Pemberian IC menggadai kedaulatan negara memang berlaku malah turut dibuktikan Bn terlibat mewujudkan huru – hara sehingga sanggup mengakibatkan kematian ketika hilang polulariti
  • Projek IC menyebabkan banyak masalah , ramai punya dua kerakyatan (contoh Filipina dan Malaysia), kerakyatan diberikan hanya untuk mengundi Bn bukan kerana kesetiaan pada negara, Janeral kumpulan militan yang menyerang bukan sahaja punya IC tetapi pernah menjadi pegawai kerajaan Bn Sabah dan ramai antara mereka juga punya IC
  • Pemimpin Bn lemah dalam pertahan kedaulatan hingga menyebabkan operasi meleret dan mengorbankan prajurit negara. Hishamuddin pada mulanya umum yang penceroboh bukan militant/pengganas dan perlu berunding ? Kenapaberunding ? Apa isi perundingan ?Apa yang diselindungkan ? Hishamuddin harus bercakap benar dan meminta maaf pada rakyat Malaysia.
  • Mahkamah Rakyat memutuskan Malaysia dalam bahaya keranapunya pemimpin lemah dan hanya tahu mempolitikan semua perkara. Semua sebulat suara memutuskan Dr. Mahathir pengkhianat negara dan harus dihadapkan kemuka pengadilan, satu sidang parlimen khas harus dipanggil serta kertas putih Lahad Datu harus dikeluarkan segera sebelum PRU.
Sekian

Speed bump on the Penang Bridge

Posted: 18 Mar 2013 12:30 AM PDT


It is a given fact that facebook reaches out to people more quickly than blogs. As a result, I've been finding myself preferring to write short items on facebook rather than longer items on this blog. For example, on 26 Feb 2013 at the height of the last traffic snarl on the Penang Bridge, I had uploaded these four pictures to facebook. None of them had appeared here until now.


And the reason why I'm suddenly writing about an event that's past is because yesterday, while on my way to the island to meet up with friends at the USM team chess competition, I drove right across a small hump that had been erected at exactly the same spot that the Penang Bridge was working on three weeks ago. I could have sworn that previous to Sunday, there were no such obstacle at all.


It's my habit to drive in the middle lane of the bridge at about 70kph and this is by no means a fast speed. It's well within the speed limit. But all the same, it was a shock coming across this hump in the middle of the road. Appearing with little warning. I considered myself lucky on Sunday. A car that's travelling faster could jolly well lose control and cause an accident.   

 The Penang Bridge authorities need to explain why they have constructed this hump on the bridge. Have they not been able to repair the road successfully three weeks ago? We need to know what's the matter.


ca-pub-5430283382112812

Sabotaj? Bangla Yang Pasang? Apa-apa Pun Ia Petanda UMNO BN Dah Nak Terlingkup!

Posted: 19 Mar 2013 10:39 AM PDT


Lokasi: Pusat Khidmat Masyarakat ADUN Kuang dan Pusat Daerah Mengundi Bandar Tasik Puteri, Rawang, Selangor.

Sebagai Pusat Khidmat Masyarakat sudah pasti pusat ini sentiasa saja ada kakitangan bertugas melainkan sekadar wujud pusat tetapi tiada penghuni.

Masakan tidak nampak bagaimana bendera lambang dacing, bendera dan lambang kebanggaan dan kemegahan para penyokong, pendokong dan ahli UMNO/BN dipasang terbalik.

Atau adakah disengajakan pasang terbalik sebagai tanda yang UMNO/BN bakal terlingkup di PRU 13 nanti atau para petugas dan kakitangan Pusat Khidmat ini mengharapkan agar UMNO/BN terlingkup? -omakkau

p/s atau apakah ini kes upah Bangla pasang bendera? Di bawah ini di lokasi yang lain, iaitu di Chemor Perak, bangla diupah pasang bendera BN. Saksikan:


[GAMBAR & VIDE0] Pemberian IC Pada Warga Asing: Mahathir Pengkhianat Negara!

Posted: 19 Mar 2013 08:10 AM PDT


Rata-rata panelis forum 'Mahkamah Rakyat : Kisah dari Lahad Datu, Siapa Pengkhianat Sebenar?' menyimpulkan mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohammad sebagai individu yang menjadi punca sehingga timbulnya krisis terbabit.

Dr Mahathir dipersalahkan kerana menjadi orang bertanggungjawab memberi taraf kerakyatan melalui 'Projek IC' di Sabah sejak awal tahun 80-an.

Bekas tahanan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) Hassnar Ebrahim dalam ucapannya mengakui, beliau pernah menandatangani 500 borang kosong dalam satu masa semasa menjadi Ketua Daerah Sandakan.

Terlibat dalam Projek IC tanpa sedar, Hasnar berkata borang kosong terbabit kemudiannya disahkan dan dibawa kepada Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) sebelum diubah menjadi sijil kelahiran.

Katanya, semasa Sabah di bawah pemerintahan Parti Bersatu Sabah (PBS) antara 1979 sehingga 1984, tidak kurang daripada 125,000 jumlah kad pengenalan yang dikeluarkan kerajaan persekutuan kepada sebilangan besar pendatang haram.

"Gunung berapi dalam dada saya sudah mahu meletup.

"Kalau ini fitnah dakwa saya kita jumpa di mahkamah," katanya di hadapan kira-kira 1, 000 orang di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur Selangor (KLSCAH) malam tadi.

Peranan Megat Junid

Beliau turut mengakui wujud pertemuan bekas Timbalan Menteri Dalam Negeri Allahyarham Tan Sri Megat Junid Megat Ayub dengan 15 pegawai tertinggi kerajaan ketika itu termasuk Ketua Pengarah Imegresen, polis, dan Timbalan Ketua Pengarah JPN di pejabat Jabatan Perdana Menteri.

Beliau mendakwa, semasa pertemuan itu Megat Junid memberitahu mereka Dr Mahathir sendiri meluluskannya dan mahu meminta RM 2 juta untuk kos projek terbabit.

"Berikutan itu saya ditahan ISA selama 59 hari namun tidak diseksa atau dipukul," katanya yang juga pernah menjadi saksi penting kes petisyen Pilihan Raya Dewan Undangan Negeri (DUN) Likas pada tahun 1999.

Sementara itu, Siti Aminah Mahmud berkata dirinya tidak sedar terlibat dalam Projek IC di Sabah ketika menjadi ahli Umno dan bertugas di Pejabat Umno Bahagian Sembulan.

Katanya, pada tahun 1990 sehingga 1995 beliau membantu mendapatkan gambar dan cap jari pendatang asing untuk dihantar ke pejabat Umno.

"Saya tak tahu di mana mereka cetak kad pengenalan…saya bantu Umno di Sabah dan menambahkan undi Melayu," katanya.

Beliau juga ditahan di bawah ISA dan disiasat selama 10 hari.

Turut hadir berucap pemimpin Sabah Datuk Kalakau Untol, ahli parlimen Tuaran Datuk Seri Wilfred Bumburing, bekas Timbalan Panglima Tentera Darat Leftenan Jeneral (B) Datuk Ghafir Abdul Hamid dan sasterawan negara Tan Sri A Samad Said.

Suasana forum tersebut juga meriah dengan jualan baju, buku, termasuk produk makanan bijirin sarapan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai super hero yang laris dijual dengan harga RM15. -FMT


Beri IC pada warga asing, Mahathir pengkhianat negara – Azmin


Tun Dr Mahathir Mohamad merupakan pengkhianat negara ekoran tindakannya memberi kewarganegaraan kepada pendatang asing untuk menjamin kuasa politik Umno, kata Timbalan Presiden KEADILAN, Mohamed Azmin Ali.

"Ini pengkhianatan kepada negara. Memberi kerakyatan kepada warga asing tanpa melalui prosedur ditetapkan.

"Mengikut kata saksi, ia bagi tujuan pilihan raya, supaya mereka mengundi BN. Ini perkara serius," kata Azmin ketika ditemui selepas forum Pasca Himpunan Kebangkitan Rakyat di Dewan Himpunan Cina Kuala Lumpur-Selangor (KLSCAH), malam tadi.

Semalam, mantan Perdana Menteri itu mengaku bertanggungjawab memberi kewarganegaraan kepada pendatang asing di Sabah semasa mentadbir negara.

Beliau bagaimanapun dilihat cuba mengalih pengakuannya dengan mendakwa bapa kemerdekaan, Tunku Abdul Rahman melakukan perkara 'lebih teruk' dengan memberi lebih banyak kerakyatan kepada mereka yang tidak layak.

"Ini bukan soal banyak atau sikit. Isunya Mahathir mencabul kedaulatan negara, walaupun (dia) seorang, ia tetap dipanggil pengkhianatan kepada negara!" tegas Azmin.

"Pegawai yang memberi keterangan juga mengaku bahawa kemasukan dan pemberian kerakyatan oleh Mahathir tidak mengikut proses serta undang-undang yang ditetapkan," tambahnya.

Rabu lalu, dua bekas orang kanan Mahathir ketika memberi keterangan dalam siasatan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) berhubung pendatang asing di Sabah, mengaku memberi kewarganegaraan kepada mereka untuk menjadi pengundi.

Bekas Ketua Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Tamparuli, Yakup Damsah memberi keterangan dia dan beberapa orang lain menginap di rumah Tan Sri Abdul Aziz Shamsuddin, yang merupakan Setiausaha Politik kepada Mahathir pada masa itu untuk mengeluarkan kad pengenalan biru kepada pendatang asing.

Seorang lagi saksi, bekas Pengarah Jabatan Pendaftaran Sabah, Ramli Kamaruddin mengaku menerima arahan dari Timbalan Menteri Dalam Negeri ketika itu, Tan Sri Megat Junid Megat Ayub untuk mengeluarkan resit kad pengenalan sementara (resit JPN), dengan tarikh luput kepada warga asing, semata-mata untuk tujuan pilihan raya.

Sehubungan itu, Azmin bimbang jika pemberian kad pengenalan masih diteruskan menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU 13).

"Kita mahu perkara ini dihentikan. Pihak berkuasa termasuk polis, SPRM (Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia), SPR (Suruhanjaya Pilihan Raya) serta peguam perlu mengambil tindakan, seterusnya membawa mereka yang terlibat ke muka pengadilan," kata Azmin yang juga Pengarah Pilihan Raya KEADILAN.
-KD

Dogs Put Down According To WHO Procedures - DVS DG

Posted: 19 Mar 2013 05:46 AM PDT

Vet chief defends killing of K9 dogs

Story by Free Malaysia Today.


Priscilla Prasena |

March 19, 2013'They were incurably ill and the euthanasia followed WHO procedures.'
PUTRAJAYA: The Veterinary Services Department today defended its decision to kill eight sniffer dogs early this month.


The animals

Absolutely Adorable

Posted: 18 Mar 2013 05:31 AM PDT

Thanks to Evelyn who sent me the link to this very cute video clip.

I wish I can have another dog so that I can train him to do this. As it is, I am happy with Tiger but would not mind having another dog.

CLICK HERE to watch the dog who has mastered so many tricks and can even do housework!

Serious Dog Powwow In CAT MBPJ

Posted: 19 Mar 2013 05:25 AM PDT

PETPOSITIVE NEWS!

DATELINE PETALING JAYA:

Activists ready for battle: aNt, Pam, Shal & Yani (MPK)

MORE THAN TWO DOZEN persons gathered at the Petaling Jaya City Council's (MBPJ) headquarters yesterday to talk dog.  


Animal activists, local councils and veterinarians discussed canine issues from stray management to animal put downs and more at length in MBPJ's Canine Advisory Team or CAT

Cerita Pembaca

Posted: 19 Mar 2013 05:08 AM PDT

hi uollsss... 

sorry banyak keje sangat sangat sbb tu xde masa nak update. sorry guys yang tunggu cerita2 merepek akak.
cam ni lah lumrah hidup..makin tua ni makin kurang idea nak tulis blog. 

beberapa hari akak x update ni rupanya banyak orang komen2 blog akak.. slah satu comment yang menjadi perhatian akak adalah comment dan cerita ini... akak nak kongsikan cerita ni sambil komen sikit2...
kisahnya tentang dia yang telah berubah...
akak ada mintak tuan punya diri share gambar dia kalau dia sudi..yer lah orang ni nak juga akak kenal..buat tatapan semua untuk mengajaran..tp dia refuse..so xpe lah...kat sini akak kongsikan cerita dan nasihat dia...Assalamualaikum,
OK, jangan salah faham, aku cari blog2 PLU untuk membantu. aku harap ko dapat masukkan story yg aku nk cerite ni dekat blog ko..please,

"macam mane aku ubah diri aku untuk tidak terjebak dalam dunia plu..dah lebih 3 tahun, alhamdulillah aku berjaya. aku just nk tolong korang semua agar korang tak tersesat jauh sangat macam aku dulu.

1. dulu aku terjebak dengan club gay, mase tu baru habis study, bercampur dengan org bukan, culture shock, time bulan puase pun aku pergi jugak, tapi habis ramadhan, hati aku jadi tak tenteram, pikir bukan2, pikir pasal neraka,azab dan bla bla

bla...jadi aku berazam, Aku bersumpah dengan Allah yg aku tak akan jejakkan kaki aku dekat club, kalau aku pergi, aku akan mati dalam keadaan hina, di panah petir dll. Alhamdulillah sampai sekarang aku pegang janji tu, sebab, bile kite janji

dengan Allah,kita akan takot, sebab DIA ada kuasa & kita dah buat perjanjian, so aku pegang betol2, alhamdulillah aku dah tak jejakkan kaki ke situ.

2. Ingat Mak Ayah. mane yg "adik2" tu pikir pasal mak ayah, memang betul kita tak diminta lahir macam ni, naluri songsang macam ni, tapi bile kite jalan lengang lengok, dressup adik2, tergedik gedik balik kampung, mak ayah yang tanggung

malu, orang mengate anak die, dieorang yg kene tanggung tu semue.. memang betul "Be Your Self", tapi bile dah "Be Your Self" mak bapak tu yg kene sindir, malu dengan jiran2 & saudara mara. kita tak pikir ape2 sebab kite kat luar. Cuba

bekorban untuk mak ayah, apesalahnye kite abaikan naluri & sifat semulajadi kita ni demi dieorang kan.

3. cara ni kejam, Tingalkan kawan2 PLU korang, kalau nak jugak, berkawanlah dalam 2,3 orang je. Sebab, time korang nak berubah, dieorang ni akan tetap maintain dengan cara2 dieorang...so kite yg nak berubah ni pun akan terikut-ikut balik

dengan care kite yg lame. Tak payah mesej, tak payah jawab call, tak payah hangout dengan dieorang..kalau nk pun sebulan or 2 bulan sekali tak ape. jangan selalu. cakap je korang busy & ade masalah. Mule2 memang berat untuk dipraktikkan,

tapi lame2 akan ok jugak. percayelah. Tapi risikonye korang akan rase sunyi, boring, tak tentu arah dan lain2. Tapi ingat, sampai bile korang nak macam tu?? Pikir korang nak berubah je.
(bagi akak lak..x perlu sisihkan kawan asal kita tahu jalan mana kita pilih.. sejahat2 kawan kita pasti ada baiknya...kalau kita putuskan tali persaudaraan itu kan lebih buruk...apa kata kita pelan2 bersama mereka untuk buat kebaikkan...salah cara ko ni.. akak x setuju)
4. cari kawan2 baru dalam alam maya ke, yg penting deiorang tu str8. try begaul dengan lelaki2 str8. memang sangat2 susah sebab dieorang akan pandang kite ni lembut. sampai sekrang aku susah lagi nak bergaul, jadi aku banyak mendiamkan diri. jadi pendiam. memang merane hidup sebab kite dah biase huha huha tibe2 jadi pendiam, tapi tak ape, Tu namenye Pengorbanan untuk ke arah yg lebih baik.
5. Cube tanye diri, adekah Naluri songsang ni Allah sengaje nak bagi ataupun Itu sebenarnye Hasutan Syaitan??? kadang2 kite selalu salahkan takdir, tapi pernahkah kite terpikir syaitanlah yg menghasut kite dari kecik untuk jadikan kite ni GAY/PLU.

6. Aku percaye korang mesti pernah dengar ayat ni "pelacur bagi makan anjing kelaparan dapat masuk syurga. & seorang anak yg banyak berdosa & derhaka dapat masuk syurga sebab mak die doakan die hari2 supaya die masuk syurga." INi

yg banyak PLU pegang. TAPI korang jangan terlalu taksub dengan bende2 tu, Itu bukan alasan untuk korang terus terjebak dalam maksiat gay. dosa tetap dosa, nerake tetap neraka.

7. Ingat dalam kepale, Rasulullah tak terime orang2 yg menjalinkan hubungan songsang, kite pikir kite nak syafaat die je mase akhirat nanti.

8. Belajar-belajar buat kerje kampung (bagi sape yg memang orang kampung). memang adik2 kebanyakkanye tak reti. Korang try push diri korang buat menukang, mesin rumput ke, menebas ke dll. insyallah, dari adik2 boleh jadi Lelaki Str8.

9. pikir, Jangan salahkan orang lain kalau depa tak terime kite, kutuk kite ke padahal kite sendiri yg tak nak ubah diri kita. kite yg tergedik, buat bende songsang, lepas tu marah bile orang hine.

10. Masukkan dalam kepale, kalau kite berjaye berubah, Insyallah, Syurga menanti kita sebab kita Berperang & Berjihad untuk Nafsu yg sangat2 Besar & Aneh. bukan semue orang dapat peluang macam kita ni.

p/s: Dalam korang nak buat tips2 kat atas ni, korang akan banyak menderita dari segi mental, tapi tak ape, ini untuk perubahan diri kite supaye diterime masyarakat & Allah. Aku harap sangat ko dapat post bende ni dalam blog kau, sebab aku nak 
membantu. aku dulu pun macam tu. Mohon semua doakan akau agar aku kekal berubah & tidak terjebak dalam dunia songsang lagi, amin..Assalamualaikum"
ini akak nak komen skit...
bagi akak berubah kejalan yang baik pasti ada dalam hati semua orang. sebagai islam kita tau batas kita..dan tau apa yang bakal di hisap di akhirat kelak...oleh itew kita renungkan dan mari lah beramal..
mungkin berubah secara drastik tidak boleh.. tp mulai dengan hati terbuka..dan banyakkan berzikir dalam hati...insyaallah.
p/s : akak tertarik dengan ayat dia ni . "try push diri korang buat menukang, mesin rumput ke, menebas ke"..
demi tuhan akak cakap rumah parents akak dulu mmg akak ngan bapak akak yang tolong buat..jangan kata menyimen..pasang atap..plaster dinding..wiring bagai semua akak buat... kalau menebas jangan kata lah..lama dulu akak dah buat... kita kalau nak berubah x perlu menyimen bagai baru nak keras berubah... banyak kat luar sana buat kerja2 pompuan ..mengait, menjahit bagai..tu dia...anak lima...
hati itu penting..dan ikhlas melakukan sesuatu...
sekian wasalam...
abang tolong betulkan tudung senduk jap..senduk nak pi ngaji... lalalalala

..

FOOD @ BBQ Thai Street Food Old Klang Road KL

Posted: 19 Mar 2013 05:23 AM PDT

Came to BBQ Thai for the first time this month. Apparently, BBQ Thai is a 'newly-opened'. Probably, less than one year old.

How is the food here? Overall, OK. Well, my mother-in-law who is quite a good cook herself rated the tom yam as average while my wife said it was not as nice as the tom yam served at Nong & Jimmy located at Ampang KL.

Direction: If you're coming from Mid Valley, you will see the sign 'BBQ Thai' on your left as you travel on Old Klang Road.

We ate in hut.
If you want to eat in a hut and not in the open air, be sure to make reservation first.

The dinner spread. ;)

If ou want more info, just visit this blog, 'Everyday Food I Love'. It has a review on Thai BBQ here:

http://www.everydayfoodilove.co/2013/01/bbq-thai-thai-street-food-old-klang-road.html

A Never Ending Dream

Posted: 19 Mar 2013 03:30 AM PDT

I am sure many of us are aware of the success enjoyed by Ang Lee. But how many know about his zest to realise his dreams?

Thanks to Angela who shared this article taken from HERE by Irene Shih.

Following Ang Lee's second Best Directing win at the Academy Awards last night, this beautiful essay resurfaced. Here is my translation of Ang Lee's words, written in 2006 (post-Oscar win). Please credit the translation to Irene Shih (and to this blog), thank you!

In 1978, as I applied to study film at the University of Illinois, my father vehemently objected. He quoted me a statistic: 'Every year, 50,000 performers compete for 200 available roles on Broadway.' Against his advice, I boarded a flight to the U.S. This strained our relationship. In the two decades following, we exchanged less than a hundred phrases in conversation.

Some years later, when I graduated film school, I came to comprehend my father's concern. It was nearly unheard of for a Chinese newcomer to make it in the American film industry. Beginning in 1983, I struggled through six years of agonizing, hopeless uncertainty. Much of the time, I was helping film crews with their equipment or working as editor's assistant, among other miscellaneous duties. My most painful experience involved shopping a screenplay at more than thirty different production companies, and being met with harsh rejection each time.

That year, I turned 30. There's an old Chinese saying: 'At 30, one stands firm.' Yet, I couldn't even support myself. What could I do? Keep waiting, or give up my movie-making dream? My wife gave me invaluable support.

My wife was my college classmate. She was a biology major, and after graduation, went to work for a small pharmaceutical research lab. Her income was terribly modest. At the time, we already had our elder son, Haan, to raise. To appease my own feelings of guilt, I took on all housework – cooking, cleaning, taking care of our son – in addition to reading, reviewing films and writing scripts. Every evening after preparing dinner, I would sit on the front steps with Haan, telling him stories as we waited for his mother – the heroic huntress – to come home with our sustenance (income).

CLICK HERE for the rest of the entry.

Umair..Umair..Umair..Assalammu'alaikum Umair..

Posted: 19 Mar 2013 02:07 AM PDT

Alhamdulillah syukur Muhammad Umair is 4 months old today..

May Allah SWT bless you, your abah and mama with loads of good health..and enormous happiness dunia and akhirat..Ameen.
Nenek love you all loads and lots..you are always on my mind..you are always on my mind.....^_^

 Umair has followed his darling parents to so many wedding invitations..Alhamdulillah..

Najib Perlu Disiasat Dakwaan Arahkan Peguam Reka Akuan Bersumpah Palsu

Posted: 19 Mar 2013 05:25 AM PDT

Pihak berkuasa perlu menyiasat Datuk Seri Najib Razak berikutan pengakuan peguam kanan, Tan Sri Cecil Abraham berkaitan perbuatan mereka akuan bersumpah SD kedua yang palsu untuk P Balasubramaniam.

Hal itu didedah peguam mendiang Bala, Americk Singh Sidhu pada Mesyuarat Agung Tahunan (AGM) Majlis Peguam di Kuala Lumpur, 16 Mac lalu.

Peguam, N Surendran berkata, Perdana Menteri boleh disiasat mengikut Seksyen 107 Kanun Keseksaan atau Seksyen 120A Jenayah Terancang atau Seksyen 191 Pemalsuan Bukti di bawah Akta Pengakuan Bersumpah 1960.

Bercakap kepada Keadilan Daily, Naib Presiden KEADILAN itu juga mendesak Najib sekurang-kurangnya memberi reaksi sama ada menafi pengakuan Cecil Abraham itu jika beliau benar-benar tidak terlibat.

"Najib perlu jawab. Kalau tidak, rakyat akan terus hilang kepercayaan, malah imej Malaysia buruk di mata dunia kerana Perdana Menteri gagal membela diri dalam kes pembunuhan.

"Polis juga perlu segera mulakan siasatan. Mahu tunggu sampai bila lagi baru hendak bertindak? Atau badan kehakiman negara cuma berfungsi untuk soal siasat rakyat bawahan?" katanya, sinis.

Peguam PI Bala kata terpaksa mungkir janji

Semasa mesyuarat agung tahunan Majlis Peguam tempoh hari, peguam Americk Sidhu membuat satu aduan serius semasa membahaskan usul untuk menubuhkan jawatankuasa bebas untuk menyiasat pengarang akuan berkanun kedua P Balasubramaniam.

Americk mendakwa beliau menemui pengarang tersebut, peguam kanan Tan Sri Cecil Abraham yang memberitahunya bahawa beliau berbuat demikian atas arahan timbalan perdana menteri pada masa itu Datuk Seri Najib Razak.

Malaysiakini berusaha menghubungi Abraham sejak Deepak Jaikishan mula-mula menimbulkan dakwaan tersebut. Malaysiakini berpeluang bertemu dengan Cecil namun beliau enggan mengulas dakwaan tersebut.

Dalam ucapan itu, Americk berkata beliau mengingkari janjinya dengan Balasubramaniam untuk merahsiakan pengakuan yang didakwa dibuat oleh Abraham.

Americk berkata beliau terpaksa berbuat demikian walaupun ia melanggar hukum kerahsiaan antara beliau dan anak guamnya itu, yang meninggal dunia pada hari Jumaat lalu – sehari sebelum beliau mendedahkan perkara itu di AGM Majlis Peguam.

Sekiranya pendedahan itu tidak dibuat, beliau tidak akan dapat menghadapi kenyataan hidup, katanya.

"Saya tahu ini perlu dilakukan sebagai tanda hormat ke atas pengorbanan Balasubramaniam, yang berjuang begitu gigih dan menderita begitu banyak hanya kerana beliau percaya apa yang dilakukannya itu adalah benar," katanya.
-mk


'Najib instructed Cecil to draft Bala's SD2′

SKUALA LUMPUR: The Malaysian Bar was today told that Prime Minister Najib Tun Razak had instructed senior lawyer Cecil Abraham to prepare the second statutory declaration for former private investigator P Balasubramaniam.

Balasubramaniam's lawyer Americk Sidhu revealed this during the ongoing Malaysian Bar's annual general meeting (AGM) today, where Balasubramaniam's SD2 was one of the motions tabled to be discussed.

PKR vice president R Sivarasa tweeted: "Americk Singh Sidhu, PI Bala's lawyer reveals in Bar AGM that Cecil Abraham told him he did the 2nd SD on instructions from PM Najib."

Americk, who drafted Balasubramaniam's SD I, later confirmed the statement.

Speaking to reporters outside of the AGM's venue, Americk said he met Abraham at a restaurant near his office in Jalan Ampang two weeks ago.

He claimed that in the 30-minute conversation, Abraham apologised to him over the drafting of SD2 and admitted that it was done on the instruction of Najib.

Americk said he had promised Abraham to keep the information between themselves, but he opted to reveal it today after considering the late Balasubramaniam's quest for justice.

"Balasubramaniam has been courageous to pursue justice for a Mongolian woman. I felt it is necessary for me to carry on his quest," he said, in reference to the private investigator who passed away yesterday of a heart ailment.

Americk hoped the authorities would take Abraham's confessions into account and reopen the case.

"We have been saying Azilah Hadri and Sirul Azhar Umar (both of whom were convicted of Altantuya's murder) would not have murdered somebody they don't know.

"The question is who ordered this? Why was the chain of command not tendered out in court?" he asked.

Motion withdrawn

Americk also said the motion to discuss Bala's SD2 was withdrawn because delegates felt it was technically wrong for the AGM to direct the Bar to set up an independent investigation committee.

He also said the motion was also arguably redundant because the Bar began its probe into the case since last December.

Fadiah Nadwa Fikri, one of the proposers of the motion, told FMT that she might lodge a police report against Abraham for criminal offence for covering up a murder.

Balasubramaniam, in his second SD announced on July 4, 2008 retracted all his shocking allegations linking Najib to the murder of Mongolian national Altantuya Shaariibuu.

This came a day after he published his first statutory declaration, in which he claimed Najib and aide Abdul Razak Baginda had an intimate relationship with Altantuya.

In the first SD, Bala claimed that he was hired by Abdul Razak to deal with Altantuya's harassment of the duo and Najib had direct involvement in the murder of the Mongolian national.

Carpet trader Deepak Jaikishan first revealed that a "Tan Sri" lawyer and his son had been involved in the preparation of the second SD in an interview with PAS organ Harakah in December, 2012.

There had been much speculation over the identity of the "Tan Sri" lawyer ever since.

Meanwhile, Puchong MP Gobind Singh Deo, said Najib should respond to the allegation by Americk Sidhu that the second SD was prepared on his instructions.

"The Bar Council should also tell us why there has been a delay in the probe into this complaint. The Bar Council is unusually slow in its probe of this matter," said Gobind.
-FMT

HOT! explosive! video exposed the white-haired devil (taib! sarawak’s CM!) and family in corruption

Posted: 19 Mar 2013 02:59 AM PDT

VIDEO BY NGO GLOBAL WITNESS, REVEALS LICENSE ABUSE BY SARAWAK CHIEF MINISTER, ABDUL TAIB MAHMUD AND HIS FAMILY!! Watch and spread it far and wide!!

WHAT IS THIS FILM ABOUT?

This investigation provides undercover footage of the corruption and illegality at the heart of governance in Sarawak, Malaysia's largest state, on the island of Borneo.

For over thirty years, Sarawak has been governed by Chief Minister Abdul Taib Mahmud, who controls all land classification, forestry and plantation licenses in the state. Under his tenure, Sarawak has experienced some of the most intense rates of logging seen anywhere in the world. The state now has less than 5 per cent of its forests left in a pristine condition, unaffected by logging or plantations and continues to export more tropical logs than South America and Africa combined.


The film reveals for the first time the instruments used by the ruling Taib family and their local lawyers to skirt Malaysia's laws and taxes, creaming off huge profits at the expense of indigenous people and hiding their dirty money in Singapore. Taib and the local lawyers we approached denied Global Witness's allegations of corruption. A summary of their responses are included at the end of the film.

HOW DOES CORRUPTION AFFECT SARAWAK'S PEOPLE?

Corruption is destroying the fabric of Sarawak's society and squandering the state's natural resources. The region's indigenous people have born the brunt of this. Ancestral land to which they have claims has been routinely licensed for logging and plantations, badly damaging their livelihoods and violating their rights under Sarawak and Malaysian law. This has trapped many communities in a cycle of poverty and dependency.

Moreover, corruption affects the future well-being of all Malaysian citizens. This investigation demonstrates how money that should be driving development is being lost to corruption and hidden in secrecy jurisdictions overseas. Malaysia is thought to be the world's third largest source of such illicit financial flows, losing the country an estimated US$285 billion (RM863 billion), or over US$43,000 (RM130,000) perhousehold between 2001 and 2010. This is money that could have been spent on improving key services and quality of life for ordinary Malaysians.

IS THIS A WIDER PROBLEM THAN SARAWAK?

The timber rush which occurred during Taib's three decades in office has spawned some of the world's largest logging companies. These companies have had a catastrophic effect on forests and indigenous communities in almost every major tropical forested region in the world, and are regularly implicated in major illegal logging scandals.

Global Witness' analysis shows that Sarawak's logging companies are currently logging or converting forests to plantations in at least 12 countries. Their operations cover an area of 18 million hectares worldwide, an area roughly three times the landmass of Norway.

(taken from Global Witness)

Global Witness on Facebook
Malaysia Shadow State on Facebook

=================================================

Aljazeera
Undercover sting exposes Malaysia land-grab

Allegations of corruption get louder following secret tapes showing plunder of resource-rich Sarawak province.

Long Napir, Malaysia – Plantations and logging are ravaging Malaysia's majestic Borneo region and indigenous people who have lived for centuries here say they are increasingly being uprooted from their once-pristine lands.

But as the timber and palm oil companies swarm over the rugged landscape of resplendent rivers and ancient rainforests, villagers in Long Napir in the country's biggest state Sarawak have vowed to thwart any further land-grabs.

The village is a settlement of longhouses, the traditional communal housing favoured by indigenous people in eastern Malaysia's Borneo island.

Under the Sarawak Land Law, indigenous people have rights over areas as long as they can prove they have lived in or used the lands prior to January 1, 1958.

But the surrounding ancient rainforests that are so essential to their traditional way of life is under threat because of logging and plantation companies. Over the past 30 years, Sarawak – one of the richest Malaysian states – has become one of the largest exporters of tropical timber.

Despite its wealth, profits have failed to trickle down, and the people here are some of the poorest in the country.

Long Napir villagers lay the blame for their plight squarely on one man: the state's powerful chief minister, Abdul Mahmud Taib, who is in charge of all land classification and the allocation of lucrative forestry and plantation licenses.

"He lives, the rest of us suffer," Tamin Sepuluh Ribu, a former village headman, told Al Jazeera. "We have no land to farm, our rivers have become muddy, there's hardly any fish left anymore."

'Coterie of cronies'

Global Witness, a non-governmental organisation working against environmental exploitation, has investigated and exposed the situation in remote eastern Malaysia.

An undercover Global Witness investigator posing as an investor was offered several opportunities to purchase land in Sarawak by company officials linked to Chief Minister Taib. In each instance, the land in question was occupied by indigenous communities, who have valid claims to ownership rights under Malaysian law.

Global Witness said the indigenous areas were being sold by companies with close personal or political ties to the chief minister.

Taib has held the post since 1981, and has been repeatedly accused of corruption during his nearly 32-year rule.

The US Embassy in Kuala Lumpur noted in one cable released by WikiLeaks: "Chief Minister Taib Mahmud … doles out timber-cutting permits while patrolling the underdeveloped state using 14 helicopters, and his family's companies control much of the economy."

The American cable added that, "All major contracts and a significant portion of land to be converted to palm oil plantations [including on indigenous 'customary land rights' that the state government has refused to recognize] are given to these three companies."

People in Sarawak are "fed up" with Taib's administration, "seen as only enriching his family and a small coterie of cronies", it said.

Under investigation

Global Witness released a November 2012 report titled, "In the future, there will be no forests."

"Taib's powerful executive position and personal responsibility for the issuance of lucrative logging and plantation licences has enabled him to systematically extract 'unofficial payments' from the state's timber tycoons for the enrichment of himself and his family," the report said.

Taib, meanwhile, denied the corruption allegations as "wholly untrue and malicious", said the report.

In 2011, the Malaysian Anti-Corruption Commission launched an official investigation into Taib, which continues at present.

In secretly taped negotiations provided to Al Jazeera, the Global Witness investigator discussed buying land with company shareholders Fatimah Abdul Rahman and Norlia Abdul Rahman – Taib's first cousins. Fatimah admitted the parcel of land under discussion had been transferred to them by Chief Minister Taib.

"Yeah, he's the one who gave us the land. He's my cousin," Fatimah said, laughing.

In 2011, Taib gave his cousins 5,000 hectares of land for about $300,000 dollars, according to leaked land registry documents. Having secured agriculture and timber licences, they were trying to sell it a year later for more than $16mn.

Later, discussing the ease of receiving a forestry license, Fatimah told the Global Witness investigator: "The Land and Survey Department, they are the ones that issue this licence. Of course, this is from the CM's [Chief Minister's] directive, but I can speak to the CM very easily."

Fatimah and Norlia did not respond to Al Jazeera's requests for comment.

'Naughty people'

Over the years, Taib's government has sought to limit the exercise of indigenous land rights. More than 200 land dispute cases are now before Sarawak courts, brought on behalf of claimants from indigenous communities.

Jannie Lasimbang, Malaysia's National Human Rights Commissioner, told Al Jazeera that numerous amendments have eroded indigenous land rights over the years.

"The commission is concerned about the high degree of frustration, anger and desperation among indigenous peoples," Lasimbang said.

In 1994, the Sarawak government gave the minister in charge of land the power to extinguish Native Customary Rights to land. Two years later, it was legislated that land dispute cases were automatically to presume the land belongs to the state, and the burden of proof was shifted to the claimant.

In 2011, the definition of "native" was amended to include "any party entering into a joint-venture plantation deal with the Land Custody and Development Authority".

In the secretly recorded conversations with Global Witness, Taib's cousins Fatimah and Norlia showed disdain and contempt for indigenous rights, describing local villagers as "naughty people".

"So the minute they hear this land has been given, has been titled to this company to do oil palm and what-not, they'll plonk themselves there," said Fatimah.

Her sister Norlia added, "They may harass you, that's all. They are actually squatters on the land, because the land doesn't belong to them. It's government land. So they're squatting."

The secret dealings caught on tape only just scratch the surface of the Taib family's business interests.

Leaked land registry documents analysed by Swiss non-governmental organisation Bruno Manser Fonds suggest that companies linked to Taib's family control about 200,000 hectares of land in Sarawak – an area twice the size of Hong Kong. Global Witness estimates it has a market value of $500mn.

Divorce settlement proceedings in Malaysia between one of Taib's son, Mahmud Abu Bakir Abdul Taib and his first wife Shahnaz Abdul Majid, also highlight the vast wealth of the family. The ex-wife testified that Mahmud had an estimated $233 million deposited in more than 100 bank accounts across the world.

In June 2011, the Malaysian Anti-Corruption Commission said it had launched an investigation into Chief Minister Taib, but gave no further details. When Al Jazeera inquired about the progress of the case last month, the commission said it had "no comment on the matter".

Taib's office did not respond to Al Jazeera's request for an interview, but he has consistently denied allegations of corruption.

The family appears not view the accusations with much seriousness. As Taib's cousin Fatimah declared on tape: "I know people are talking about him [Taib] being corrupted and all, but I think who isn't in this world when they're leaders?"

One villager in Sarawak promised not to allow the status quo to continue.

"We will fight on at all costs," farmer Vincent Balingau told Al Jazeera. "We let them take timber in the past, but we had no idea they were planning to take our land."

=================================================

Malaysiakini
Explosive video reveals licence abuses by Taib family
10:01AM Mar 19, 2013 

VIDEO | 16.24 min

EXCLUSIVE    An undercover investigation by an international NGO has revealed video evidence of how Sarawak Chief Minister Abdul Taib Mahmud's family members and business associates abuse logging licences to enrich themselves at the expense of ordinary Sarawakians.

Two of Taib's first cousins, a family member of Taib's key business partner and a lawyer who represented the cousins have been caught on video explaining the mechanisms of circumventing existing laws to profit from the scheme.

The video was discreetly recorded by an investigator with Global Witness, a London-based NGO that investigates and campaigns against environmental and human rights abuses.

The undercover investigator was sent to Sarawak last year posing as a "foreign investor" looking to buy land to set up oil palm plantations.

The investigator approached the Regional Corridor Development Authority (Recoda), the state government body charged with handling foreign investments, and was immediately directed to certain members of Taib's family who were selling companies licensed to log and clear land for plantations in Sarawak.

These licences were issued by Sarawak's Ministry of Resource Planning and Environment, which is headed by Taib.

Caught on video

The investor was offered four land leases during the investigation.

Meetings with these family members and other agents of the companies were covertly recorded by Global Witness and produced into a 16-minute film posted on its website.

The largest lease was a 60-year licence issued to a company named Billion Venture Sdn Bhd for oil palm and commercial tree plantations covering an area of 32,000 hectares of natural forest in Limbang district, bordering the Gunung Mulu National Park, Malaysia's first World Heritage Area.

Billion Venture has also been issued with two more prized licences to log the rare and extremely valuable Belian tree species in the area.

The investigator met with Huang Lung Ong of Huang & Company Advocates, a representative of Billion Venture, who stated that the owner of the company is his uncle, prominent Sarawak timber tycoon Hii Yii Peng, and that Hii is very close to Taib.

Huang divulges that Hii would be expected to pay Taib a kickback of approximately 10 percent of the licence value in return for the directive from Taib's ministry to issue the logging licence.

"It's like, 'I [Taib] award you this licence. In return you grateful to me.' Maybe he say I give you a percentage…

"The existing owner [Hii] will pay him [Taib] up… probably 10 percent," Huang tells the investigator, as shown in the video believed to be filmed in a hotel room.

A RM22 million kickback

Huang stated that Hii is looking to sell Billion Venture for US$76 million (about RM230 million), which implies that Taib's kickback would be more than US$7 million (about RM22 million).

Asked about the allegation after the covert investigation was completed, Huang told Global Witness that "I have no knowledge how Hii Yii Peng obtained the asset or that there is a kickback, as alleged…

"Your allegations are untrue and not within my knowledge to answer… I am only aware of this asset through brokers middle of last year and these brokers asked me to act as solicitor to safeguard their commission… I have never been appointed by Hii Yii Peng as his solicitor."

Global Witness claims that the mechanism is consistent with allegations made by senior government officers and a timber industry executive in Sarawak that it interviewed.

However, Taib's solicitors in London told Global Witness, "Our client never demands or accepts bribes for the grant of licences and leases – whether for 10 percent of the value of those licences or leases or through structures designed to conceal his identity."

Documents from the Companies Commission of Malaysia confirm Billion Venture to be owned by the Hii family, who have extensive and enduring commercial interests with Taib and his immediate family in sectors including joint-ventures and common shareholdings in the palm oil, timber and hospitality industries.

Global Witness also found that the land under the licence issued to Billion Venture encroached into the ancestral land of Long Napir, a settlement of Penan and Kelabit indigenous people who told the NGO that they were never consulted by the government or company on plans to clear their land for plantations.

Global Witness claims that maps produced by the Sarawak Land and Survey Department show the Long Napir community have been living and farming the area before 1956 and therefore have robust claims to the area as Native Customary Rights land.

Land worth half a billion US dollars

Three other land leases offered to the Global Witness investigator, covering a total area of 23,438 hectares, were held by proxies or shell companies on behalf of family members of Taib.

Using a RM4,000 per acre sale price as discussed in the meetings with the sellers, the total sale value of the three leases would be US$77 million (about RM232 million).

This represents an investment return of about 3,600 percent for Taib's family, considering the total recorded premium paid to the state government for all three leases was just US$2.1 million (about RM6.4 million), according to data leaked from the Sarawak Land and Survey Department.

However, these three land leases represent just a fraction of the total land bank accumulated by Taib's family members.

An earlier analysis of leaked database from the state Land and Survey Department by Swiss-based NGO Bruno Manser Fund indicated that the total area held by companies linked to Taib's family members is nearly 200,000 hectares, representing assets worth more than half a billion US dollars.

In response to the questions Global Witness put to Taib, his solicitors told the NGO: "Our client's wider family consists of hundreds of individuals. Our client has no responsibility for or contact with the vast majority of these people…

"The government of Sarawak issues licences for land in very controlled circumstances, as part of a general policy for limited agricultural and industrial development. This is an administrative exercise, not political patronage.

"Individuals can apply for land under certain circumstances. Your statement suggests that the system is directed towards relatives of the chief minister. This is not the case."

Taib's first cousins

One of the shell companies that offered to sell its licence to the undercover "investor" was Ample Agro Sdn Bhd, whose six shareholders are Taib's first cousins and all daughters of former Sarawak chief minister Abdul Rahman Ya'akub.

The six sisters controlled the RM2 company through a holding company called Sateras Holdings Sdn Bhd.

The deal was proposed to Global Witness by Norlia Abdul Rahman (right in photo) and Fatimah Abdul Rahman (left in photo), both directors of Ample Agro.

Meetings with Norlia and Fatimah are recorded on the video.

They proposed the selling price of US$16.6 million (RM52 million) for their 5,000 hectares of land lease or RM4,000 per acre (RM9,884 per hectare).

Records show that the land lease was given by the state government in 2011 with a nominal premium of only US$300,000, which means a hefty profit of US$16.3 million or an investment return of over 5,400 percent for the sisters in the period of just one year.

"The Land and Survey Department, they are the ones that issues this licence. Of course it is from the CM's [Chief Minister] directive but I can speak to the CM very easily." Fatimah says in the video.

"Yeah, he was the one who gave us the land. He is my cousin, so… (laughing). His mother and my father are sisters and brothers, siblings. So he is my first cousin so it is quite easy."

In the footage, Norlia says: "I bought that company as a shell company for this land."

Two other Rahman sisters who would have pocketed millions of dollars from any such sale are Tanjung Manis MP Norah (right), who is a company shareholder, and Khadijah, a company director and shareholder.

Khadijah is also the sister-in-law of Prime Minister Najib Abdul Razak.

None of the six sisters from Ample Agro responded to the claims made by Global Witness.

Taib's lawyer: Allegations entirely untrue

The NGO also visited the area licensed to Ample Agro and was informed that there are 12 longhouse communities whose native customary rights would be encroached by the licence.

One community told Global Witness that they had lived on the land for more than 100 years. Aerial photos from 1947 taken by Britain's Royal Air Force shows the area being used for shifting cultivation at that time, providing backing to their claim.

The extensive aerial mapping carried out at that time is routinely used by Malaysian courts in deciding land rights claims.

Asked for response to the allegations, the law firm representing Taib, Mishcon de Reya, told Global Witness that the NGO's allegations "are entirely untrue", and they "call into question our client's personal and professional integrity and seek to say that he is unfit for the role he holds within Sarawak".

Sarawak's way of evading tax and shareholding rules 

=================================================

Malaysiakini
Sarawak's way of evading tax and shareholding rules
10:23AM Mar 19, 2013

VIDEO l 16.24 min

EXCLUSIVE Not only was the abuse of logging licences by some of Sarawak Chief Minister Abdul Taib Mahmud's family members and business associates captured on video, their illegal modus operandi to evade tax and circumvent the government's requirement of 51 percent local shareholding ownership was also exposed.

An undercover investigation conducted by Global Witness, a London-based NGO that investigates and campaigns against environmental and human rights abuses, last year clandestinely recorded video footage showing two Taib's cousins and their lawyer explaining the mechanism.

Posing as a "foreign investor" looking to buy land for oil palm plantations, the undercover investigator sent by Global Witness went to a state government body charged with handling foreign investment and was immediately directed to certain members of Taib's family.

These family members were looking to sell their shell company which was issued with licences by Sarawak's Ministry of Resource Planning and Environment, which is headed by Taib, to log and clear land for plantations.

One of the companies is Ample Agro Sdn Bhd, whose six shareholders are Taib's first cousins and all daughters of Sarawak's former chief minister, Abdul Rahman Ya'akub (right).

They include Tanjung Manis MP Norah Abdul Rahman, and Khadijah, who is also sister-in-law to Prime Minister Najib Abdul Razak.

The six sisters controlled the RM2 company through a holding company called Sateras Holdings Sdn Bhd.

The deal was proposed to the Global Witness investigator by Norlia Abdul Rahman and her sister Fatimah, both directors of Ample Agro.

Sisters suggest two sets of agreements

During their meetings with the investigator, Norlia and Fatimah suggest that the proposed US$16.6 million (RM52 million) sale of their land lease could be done illegally to evade paying millions in Real Property Gains Tax (RPGT).

They suggest that two sets of agreements be drawn up, with one setting out a nominal sum that would be registered with authorities in Malaysia, while the principal amount would be paid through an undisclosed agreement in Singapore to evade paying any RPGT.

"Well, there are different ways of doing it, some people do it this way. Certain portions are paid here and the balance of it can be paid in Singapore. You know, outside, why they do that is to save on the RPGT," Norlia explains in the video recording.

"We will have to do two sets of agreements… both agreements are done here but the other one specifies the full amount where the details are spelled out, whilst the one here is only just for the portion that's here."

Asked whether the arrangement would breach any law, Norlia firmly replies, "No, it's been done… It's been done before."

Such an arrangement is in fact illegal under the Real Property Gains Tax Act 1976 and punishable with a prison sentence.

However, none of the Ample Agro shareholders, when contacted, responded to the claims made by Global Witness.

During the investigation, the investigator was also referred to lawyers acting on behalf of Taib's family interests, who divulged details on the corrupt system used to extract wealth from Sarawak.

'Singapore, the new Switzerland'

One of these lawyers is Alvin Chong Chee Vun of Alvin Chong & Partners, Kuching, who has represented the Sarawak government, government-linked companies and prominent public listed companies with close links to Taib's family.

Engaged by Norlia for the proposed sale of the land by Ample Agro to the "foreign investor", Chong explains in the video that their suggestion is to execute the deal in Singapore.

"The Singapore has a China Wall… They will not tell them, the Malaysian government, nothing… They [Malaysian government] ask them and they've been turned down…

"Sorry, it's none of your business. They are the new Switzerland. Jurisdiction by choice for people like us. We operate Singapore accounts too, both personal and corporate entities," Chong says in the video.

In addition, Chong advises another mechanism to allow foreign investors to circumvent existing company laws, which requires the majority of the shares to be held by a Malaysian citizen.

This mechanism involves finding Malaysian nominee shareholders, then arranging a "loan" between the foreign investors and the nominees for the "purchase of shares" in the local company, and in turn using these shares as collateral against the loan.

This in effect renders the local shareholders as nominees who remain "indebted" to the foreign investors and are thus compliant.

Although the law stipulates that local shareholders must not hold shares on trust, Chong assures the investigator that the agreement underpinning the mechanism would be "locked up offshore", meaning that the agreement would not be disclosed to the Malaysian authorities.

The proposed offshore jurisdiction for Chong's mechanism was Singapore, which he said would not comply with requests from Malaysian authorities for information about such agreements.

'Nominees' are ignorant villagers

When asked where the potential nominees could be found, Chong stated that he targets villagers from remote communities who are ignorant to the true nature of legally binding contracts, and who are unable to seek legal redress.

"From the lowest rank we can find in a remote area. They will not be distracted by clever advisers.

"What I normally do… so I'll tell you some trade secrets, as such… We find some guys who are villagers, sign them for all the stuff, you can't even reach them.

"They wouldn't know how to find a lawyer, would they? (Laughs) This is cheap, it's really cheap.

"Can you imagine the villager comes to town and you say 'I'm giving you 10,000 bucks'. My God, he is going back to the village, you know, he'll be the one-eyed man who is king in the land of the blind, you know," Chong elaborates.

Chong assures the investigator that the chosen nominees "won't surface" and "won't hold a shred of paper", and that he had used this mechanism "many a times".

In response to Global Witness' questions later, Chong's firm replies, "We categorically deny our Mr Chong acted as legal spokesperson for the alleged party.

"…We categorically deny each and every unfounded allegation made… We deny any discussions to allegedly evade tax and if there were any purported discussions, these were strictly hypothetical," the firm's statement says.

Global Witness is calling on Malaysia's federal authorities to set up a royal commission of inquiry to investigate the extent of corruption among Sarawak's leaders and state government institutions.

The proposed RCI should explore institutional reforms to improve systems of transparency and accountability, and to ensure prosecutions swiftly follow against those found to have been engaged in corruption.

HyperSmash

Blog Ping Site

Roti Canai Morning Chat..

Posted: 18 Mar 2013 10:44 PM PDT

Wong my handyman came today..after almost 2 years of taping the broken side of the twin sliding door, I can finally spare the budget to fix the problem.
Though it was only one slide that got crashed by the heavy, teak dinner table chair, I shuddered and loathed at the inconvenience and the cost.

Alas..the lock used had gone rusty and refused to open with its key.
And so Wong has gone to get a cutter gadget to slice the old lock.

Since the big broken pieces are going to be dismantled, for safety reasons, I have placed all the Persians in the room.
Only Rocky is sleeping soundly in the girls' room.
We have ten whom we are crazy like hell for.

A poop tray has been placed in my bedroom for 'our heartthrobs' to carry out their business.
Simba was the first to break the ice..so my room has some 'perfume'.

Wong is back now..luckily my cleaner is on duty today to lend him some help.
His long awaited job is about to begin.

Wong is going to put a temporary plastic sheet and take the frame back to the factory to fit a new glass.

And maybe after a day or two, my sliding glass will be ready.
Thus, I have no more shameful secret to hide.

Not many knew that behind those dusty curtains was an ugly sight of shattered glass.
Fortunately the strong, blue, glued tape managed to hold back the unsightly cracked grooves.

However, if there are robust small kids around, I will NOT recommend you to take the unavoidable risk I took.
It's so extremely dangerous..never ever wait to replace anything that is of glass substance in the living room hall.

Keraaaangggg pinnnnnngggg..chiiiinnkkkk( got this idea from blogger http://tinkeringthink.blogspot.com/2013/03/macam-macam-bunyi-ada.html )..the sound of scattered,broken glasses always give me the creeps..

Wong has fully dislodged the wreckage of glasses from the affected half frame.

Be it the ones outside or those sharp splinters that fell within, they must be cleanly swept to safeguard the stray cats that innocently roam around the house compound.

Thorough vacuuming is a must for the convenience of my proudly humble family too.

Anwar Saman Papagomo RM100 juta

Posted: 19 Mar 2013 01:31 AM PDT

Sudah lama bersabar, akhirnya kesabaran ada batasnya.

Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim sebentar tadi telah memulakan prosiding undang-undang terhadap Wan Muhammad Azri b Wan Deris yang merupakan pemilik dan pengendali blog berkaitan Umno yang dikenali sebagai "Papa Gomo".

Anwar sendiri mengarahkan pasukan peguamnya untuk menyaman blogger yang kononnya tidak bertuan itu.

Dalam satu posting di Facebook, Anwar menjelaskan:

Saya telah arah pasukan peguam saya utk mengambil tindakan undang-undang ke atas blogger pemfitnah yg punyai kaitan rapat dgn Umno.

Pada 16 Mac 2013, laman web Papa Gomo menyiarkan gambar palsu dan tuduhan ganas terhadap Anwar dalam usaha untuk mengaitkan beliau dalam satu lagi video seks yang direka.

Berpura-pura dan pengedaran gambar dan dakwaan palsu yang bersifat seksual terhadap Anwar telah menjadi tanda dagangan politik longkang yang diamalkan oleh Umno dan blogger.

Blogger Papa Gomo terkenal kerana hubungan rapat dan sulit dengan kepimpinan Umno, termasuk Naib Presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi.

Pada Disember 2011, Papagomo telah diiberikan akses istimewa untuk memasuki kapal selam KD Tun Razak, yang merupakan salah satu kapal selam terbaru dan paling maju Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), semasa kontroversi antara BN dan Pakatan Rakyat mengenai keupayaan pertahanan.

Ia membuktikan Umno-BN tidak layak lengkap untuk terus memerintah dan mentadbir negara kita.

Kenyataan media tersebut dibuat Naib Presiden KEADILAN, N Surendran mewakili Anwar sebagai peguam terhadap saman tersebut.

Sementara itu, Pakatan Rakyat mendesak atas nama keadilan agar pilihanraya umum ke-13 mengambil kira lima penambah baikan berdasarkan laporan persidangan antarabangsa berkaitan pilihan raya anjuran pihaknnya awal bulan ini.

Anwar yang juga Ketua Umum KEADILAN berkata, penambah baikan itu antaranya mahu Perdana Menteri, Najib Altantuya bersetuju dengan penubuhan kerajaan sementara.

"Beliau harus memastikan jentera dan dana kerajaan tidak disalahgunakan dalam usaha meraih undi Barisan Nasional (BN)," kata Anwar dalam satu kenyataan media yang dibacakan oleh Naib Presiden PKR, Tian Chua di Petaling Jaya hari ini. -jalanpulang

Anwar sues UMNO-linked blogger Papa Gomo over latest fake sex video allegations
Federal opposition leader Dato' Seri Anwar Ibrahim has today commenced legal proceedings against one Wan Muhammad Azri b Wan Deris who is the owner/operator of the Umno-linked website known as " Papa Gomo ".

On 16th March 2013, the Papa Gomo website published fake photos and vicious allegations against Dato' Seri Anwar in an attempt to implicate him in another fabricated sex video.

The faking and distribution of photos and false allegations of a sexual nature against Dato' Seri Anwar has become a trademark of the gutter politics practised by Umno and its bloggers.

The blogger Papa Gomo is notorious for his close and confidential ties with the Umno leadership, including Umno Vice President Datuk Ahmad Zahid Hamidi.

In December 2011, the blogger was even allowed privileged access to KD Tun Razak, which is one of our Navy's newest and most advanced submarine, during a controversy between BN and PR on defence capabilities.

The hidden hand of Umno is thus clearly present behind this latest disgusting attack upon the character and reputation of the leader of Pakatan Rakyat. Umno' s heavy reliance upon this type of sleazy politics and dubious bloggers highlights their utter moral and ethical collapse.

It proves Umno-BN's complete unfitness to continue to rule and administer our nation.

In the letter of demand sent today, Dato' Seri Anwar's solicitors have demanded that the blogger Papa Gomo withdraw his malicious allegations, apologize within 48 hours from today, and pay damages in the sum of RM 100 million.

The sum of damages demanded reflects the blogger's close ties with Umno amd Umno's clear backing for him.

N SURENDRAN
Vice President
Parti Keadilan Rakyat

The Shocking Truth About Cancer

Posted: 18 Mar 2013 09:30 PM PDT

As I was giving my dog a 'facial' to whiten the area around his mouth which turns rusty colour when in contact with water, Angela called me and told me the sad news that Daniel Yong is in hospital. Daniel, who is the stepdad of one of my former students, Leon, is in the terminal stage of the big C. May the Lord give him and his family strength for the day and love to surround all of them during this challenging moment.

Worrying does not take away tomorrow's trouble but only robs us of the peace which is ours today.

CLICK HERE to learn the shocking truth about cancer. Thanks to Angela who shared this link.

Take care and God bless you. Have a nice day.

In Loving Memories – My LV Speedy 35

Posted: 18 Mar 2013 09:43 PM PDT

I was going through my picture archive when I saw a few snapshots that we took in IKEA last year. Miki's hair was still long, Rafa was a new born and I was carrying A BAG THAT WAS LATER STOLEN FROM ME! *meraong guling-guling tarik rambut sampai putus* MY BELOVED LOUIS VUITTON SPEEDY 35. Oh how I miss you so much!

I had the Speedy for the longest time and I never! Never! took a picture of it, let alone pose with it when I had it in my keep. When it was stolen, all memories were gone but little did I know I actually have these two pictures…

Alahai… Ini jelah gambar yang ada… Muka haku pun tak nampak. Kalau kutahu ko nak kena curi wahai beg, aku dah posing-posing dengan ko ala Titanic… wearing this, wearing only this.. boley?

ikea 1

ikea kids 2

I don't know if these pictures are sweet memories or just adding salt to my wound. Somehow I think it gotta be the latter. I hope the pencuri keparat mati sakit protate cancer…

Anyway, these are some pictures taken on the same day. Miki was 4 years old and I think he looks so cute with his hair long-ish. Here he is dancing di khalayak ramai just like the boy in Real Steel did. :)

mikael 4 years old

mummy and miki

Me and my first baby

daddy and the boys

Time flies really fast and I haven't replaced my old Speedy. and my kids have grown much bigger now. But I still suck at camwhoring. I guess lepas ni I need to learn how to take pictures while mengepit handbag like the others do lah ek?? :p

As for the bag, although I will never forgive the one who took it, I have long forgotten about it. After all, a hubster and two boys you see in the picture above, have completed my look. They are the best, most stylish accessories I would ever need!

Haha!

Have a great day everyone! Keep your bags safe! :p

Fitnah Terbaru Burukkan Anwar: "Jelmaan Saiful" Kini Muncul...

Posted: 18 Mar 2013 11:15 PM PDT


Fareez: Jangan ganggu hidup saya

PETALING JAYA: Bekas Setiausaha Politik Ahli Parlimen Ampang mengugut untuk mendedahkan perkara sebenar jika Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail terus menggangu hidupnya.

Fareez Kamal Intidzam mendakwa, sehingga hari ini beliau serta keluarga masih tidak berhenti diganggu pihak tertentu, yang dipercayainya penyokong parti dan orang suruhan Wan Azizah.

"Jangan perkecilkan kemampuan saya – andai tekanan ini berterusan, saya tidak teragak-agak untuk mendedahkan punca dan sebab cemburunya beliau (Dr Wan Azizah) kepada saya.

"Maka sekalian akan sedar betapa hipokrasi dan tinggi obsesi kemahuan mahu berkuasanya beliau," katanya dalam kenyataan hari ini.

Fareez mendakwa, ancaman yang dihadapinya itu kerana sikap cemburu Dr Wan Azizah hubungannya dengan Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dan mahu menghukumnya.

Beri amaran

Sehubungan itu beliau mahu gangguan tersebut dihentikan segera kerana enggan dan memberi amaran supaya keluarganya tidak lagi dilibatkan dalam hal ini.

"Maka saya menggesa kepada mereka yang terlibat, yang saya percaya adalah penyokong parti dan kemungkinan orang suruhan Wan Azizah agar hentikan segala gangguan dan ancaman ini dengan segera," katanya.

Beliau sekali lagi turut mendesak agar Dr Wan Azizah segera meletakkan jawatan daripada terus menerajui parti.

"Malah saya yakin, ramai pimpinan dan ahli akar umbi juga sependapat dengan saya.

"Namun mereka gentar untuk bersuara kerana sedar kesan akan disisih dan dikecam seperti yang dihadapi saya kini, walaupun mereka sedar ianya adalah kebenaran yang harus parti terima. -FMT

Ulasan GB

Ini satu "skrip pendedahan" yang amat melucukan.

Entah malaon mana merencana skrip yang sedemikian rupa.

Seperti permainan billiard, bertujuan untuk menyerang Anwar dengan menyerang Ketua PKR, Datin Seri Wan Azizah.

"Jelmaan Saiful" ini muncul tiba-tiba, untuk mewujudkan satu kes baru tetapi beliau dan perencana konspirasinya seperti orang yang sudah terrencat akal.

Ada yang mahu percayakah pendedahan ini?

p/s Ada pula yang bertanya, yang ini pulak berapa hari tak berak?

Fire And Rescue Dogs Shared A Unique Bond With Their Trainers

Posted: 18 Mar 2013 08:29 PM PDT

PETPOSITIVE NEWSFLASH!

DATELINE PUTRAJAYA: 

A PRESS CONFERENCE is being held within the hour by the Director-General of the Department of Veterinary Services Datuk Dr Abdul Aziz bin Jamaluddin here where he is expected, among others, to make a statement on the put downs of the search and fire rescue dogs recently.

Meanwhile, an initial check with the latter by PET+BLOGSPOT has revealed that

What Became of the Indus Civilization?

Posted: 18 Mar 2013 06:02 PM PDT

The following article by Rachel Nuwer on An Ancient Civilization, Upended by Climate Change highlights the need for all "to pay attention to "deep time," or the very slow changes that accompany the deterioration of climatic conditions and resources, for the benefit of third, fourth or fifth generations.."

Excerpt from HERE:

The Vedas, a collection of texts composed over 3,000 years ago in India, speak of a mythical sacred river called the Sarasvati from which the Hindu goddess of science and learning emerged. Hers was a river "surpassing in majesty and might all other waters." But around 4,000 years ago, all was lost when climate change kicked in.

That is the conclusion of a group of geologists, geomorphologists, archaeologists and mathematicians who joined forces to answer a question that has dogged scholars for centuries: what became of the Indus civilization?

This colossal civilization rose about 4,500 years ago, flourished for 600 years and then began a steady and relentless decline. Previous scholars hypothesized that regional strife or a foreign invasion led to its unraveling, while others suggested that environmental factors may have been to blame. The researchers who took part in the new study, published in the Proceedings of the National Academy of Sciences, had a hunch that the latter theory was correct.

"What we thought was missing was how to link climate to people," said Liviu Giosan, a geologist at the Woods Hole Oceanographic Institution in Massachusetts and the lead author of the study. "The answer came when we looked at the wide-scale morphology."

Using satellite photos and topographical data, the researchers prepared digital maps of the Indus River landscape. They collected field samples to determine the age of sediments in the region and whether their structure was shaped by rivers or the wind. The information was then overlaid across prior archaeological findings, yielding a compelling new chronology of 10,000 years of human history and landscape changes, and what drove them.

The story goes something like this:

CLICK HERE for more.

If you have time, please check out THIS BLOG POST by Lubos Motl Pilsen, a physicist and also Fluvial landscapes of the Harappan civilization from the National Academy of Science (U.S.A.).

No comments: