Tuesday, April 9, 2013

(video) Isu Altantuya & Kapal Selam Scorpene

(video) Isu Altantuya & Kapal Selam Scorpene


(video) Isu Altantuya & Kapal Selam Scorpene

Posted: 09 Apr 2013 11:58 AM PDT

(video) Nak bantu bekas polis Bn ambil komisyen ?

Posted: 09 Apr 2013 11:52 AM PDT

isu ini telah dibuat laporan SPRM, telah dibangkitkan di Parlimen tetapi tiada yang berani menjawab !
Bn zalimi bekas polis.

Video : Rusuhan jika Bn hilang kuasa buktinya Sabah Mahathir arah huru hara.

Posted: 09 Apr 2013 11:53 AM PDT


Skrip Terlewat : Rosmah jadi bibik besan tengok cincin ..!!

Posted: 09 Apr 2013 11:53 AM PDT

rosmah sultan
Skrip Terlewat : Rosmah jadi bibik besan tengok cincin ..!!

Semakin menarik nampaknya cerita cincin permata RM24juta. Isu cincin ni sebenarnya dah pun agak tenggelam dengan pelbagai isu dan skandal yang membabitkan keluarga Rosmah dan isterinya, Najib si bibir merah.

Setelah hampir dua tahun isu ini timbul, barulah muncul Philip Nassimi (gambar bawah) Pengarah Barang Kemas Jacob & Co membuat penjelasan, "Natural Fancy Blue Grade Cushion Diamond Ring" 30.11 karat itu sebenarnya untuk dilihat oleh Maira Nazarbayev, ibu kepada Daniyar Nazarbayev yang bertunang dengan anak Rosmah, Nooryana Najwan.
Selama ini rakyat tidak pernah mendengar Rosmah menyebut mengenai kedatangan Maira, besannya ke Seri Perdana untuk 'melihat' cincin berkenaan. Andainya memang betul cincin yang dipersoalkan itu dihantar kepada Maira ketika beliau (Maira) berkunjung ke kediaman Rosmah, logiknya, itulah alasan pertama yang akan diberikan oleh Rosmah apabila isu ini mula-mula ditimbulkan hampir dua tahun lalu. 
Mengapa Rosmah sanggup bersumpah bahawa cincin itu tidak ada pada dirinya, tapi tidak pernah walau sekalipun menyebut cincin berkenaan dihantar kepada Maira Nazarbayev, ibu kepada Daniyar Nazarbayev? Mengapa baru sekarang, muncul tukang emas membuat cerita bahawa cincin itu ditujukan kepada Maria yang berkunjung ke mahligai Rosmah?
Logiknya, jika penerangan si tukang emas yang mengatakan Maira adalah pelanggan setia, apa perlunya Maira meminta cincin berkenaan dikirim kepadanya ketika beliau mengunjungi Rosmah di Putrajaya? Maira sebagai isteri seorang Presiden sebuah negara, boleh sahaja terbang ke Jacob & Co, Amerika Syarikat untuk melihat sendiri cincin berkenaan. Ataupun, minta cincin berkenaan dikirim kepadanya ketika beliau berada di negaranya, Kazakstan.
Tapi yang lebih menarik, sejak sekian lama isu ini menjadi 'bualan hingga ke peringkat antarabangsa' mengapa Maira tidak pun mengeluarkan sebarang kenyataan bagi menjelaskan isu cincin RM24 ini.
Sepatutnya, Maira sudah sedia maklum bahawa isu cincin yang kononnya ingin beliau lihat, telah menyeret Rosmah, yang bakal menjadi besan beliau. Sepatutnya, beliaulah orang pertama yang akan membuat penjelasan. Bukan tukang emas kedai cincin!!
 Baca kenyataan SAMM klik di sini

Cincin RM24J: Mengapa Plot Hadir Selepas Hampir 2 Tahun?

Posted: 09 Apr 2013 11:54 AM PDT

(no 1) Imelda-Rosmah
Kenyataan Media
7 April 2013

Cincin RM24J: Mengapa Plot Hadir Selepas Hampir 2 Tahun?

Berikutan kemunculan sebuah wawancara mengenai cincin berlian RM24 juta, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) hari ini menegaskan bahawa kredibililti wawancara tersebut sangsi dan mencurigakan.

Terdapat beberapa perkara yang menjadi persoalan ekoran 'cubaan' untuk menutup persepsi besar namun dilihat menimbulkan lebih banyak polemik, antaranya;

1. SAMM pada awalnya mempersoalkan mengapa nama Datin Paduka Rosmah Mansor tertera dalam borang kastam K1, menjadi satu bukti yang tidak mampu disangkal. Namun mengapa penafian pertama rosmah pada 29 Julai 2011, tidak digunakan ruang ini untuk menjelaskan perihal sebenar? Rosmah hanya nafi tanpa penjelasan.
2. Mengapa pihak syarikat pengeluar membuat kenyataan berbentuk video hanya setelah hampir dua tahun isu 'cincin Imelda Rosmah RM24 juta' menggemparkan negara? Mengapa begitu lama masa diambil? Dua tahun adalah tempoh yang sangat lama untuk menjawab satu dakwaan serius.
3. Jika benar cincin tersebut masuk ke Malaysia untuk tujuan pameran, mengapa borang kastam K1 digunakan dan mengapa tidak guna borang ATA CARNET? Borang ATA CARNET diperuntukkan untuk sebarang bentuk pameran.
4. Bila tarikh sebenar cincin tersebut keluar dari Malaysia? Apakah 20 April 2011 seperti dilaporkan? Parlimen membuat kenyataan bertulis bahawa cincin tersebut dipulangkan semula kepada syarikat 'pemilik asal' selepas beberapa hari di Malaysia, sedangkan bulan lalu dilaporkan di media bahawa cincin tersebut dipulangkan setahun selepas masuk ke Malaysia. Mana satu yang betul? Apakah perubahan kenyataan ini berlaku kerana borang kastam K2 yang didedahkan dulu telah dibuktikan oleh SAMM sebagai satu cubaan menipu?
5. Bagaimana besan kepada Perdana Menteri turut terlibat? Apa kena mengena besan Perdana Menteri sehingga terpalit nama Rosmah Mansor dalam dokumen rasmi melibatkan harta bernilai RM24 juta?

Dalam risalah cincin yang diterbit SAMM, terdapat juga pendedahan sekeping gambar yang menunjukkan Rosmah memakai sebuah gelang bertatah berlian. Setelah diperiksa, gelang tersebut dinamakan "Zebra Safari" berharga RM1.65 juta. Ironinya gelang tersebut dikeluarkan dari syarikat pengeluar cincin bernilai RM24 Juta. Ia menggambarkan Rosmah sebagai pelanggan yang tidak asing kepada syarikat berpengkalan di New York itu dan tidak mustahil syarikat tersebut cuba melindungi pelanggannya.

Bagi SAMM, pendedahan isu cincin RM24 juta ini menjadi satu titik tolak penting kerana selepas itu lebih banyak lagi pendedahan membongkar pekung kebobrokan negara seperti pendedahan NFC dan beberapa kes keluarga menteri dianugerah projek. Isu cincin ini menjadi pendorong untuk pegawai kerajaan tampil berani menyalurkan maklumat ketirisan wang rakyat.

Akhir sekali, SAMM tidak menolak kemungkinan pendedahan cincin RM24 juta ini sebenarnya telah menggagalkan pemilikkan cincin tersebut dan seterusnya menyelamatkan wang negara ini dari terus dibazirkan kepada pihak 'jahat'.

che'GuBard
Pengasas
Solidariti Anak Muda Malaysia

Salahguna jentera kerajaan Bn bukti Bn tak mampu ; sudah tak mampu bersikap 'gangster pula.

Posted: 09 Apr 2013 11:03 AM PDT


Pada 8 April 2013 dalam kawasan Pilihanraya Batu jelas kelihatan tiga kenderaan milik Jabatan Penerangan digunakan untuk membantu majlis perasmian pusat operasi pilihan raya BN untuk kawasan parlimen di situ.

Kenderaan ini bagi memasang pembesar suara dan membawa petugas kementerian bagi membantu jentera Bn. Ini satu pencabulan demokrasi dan penyalahgunaan wang rakyat yang serius. Ia bukan kes terpencil tetapi ia merupakan amalan salah yang menjadi budaya oleh regim Bn.

Amat malang sekali apabila budaya amalan salah ini dipertahankan oleh Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Rais Yatim yang dengan jelas mempertahankan tindakan BN menggunakan khidmat Jabatan Penerangan dalam acara anjuran parti itu dalam, satu temuramah yang dilakukan oleh Malaysiakini.

Beliau berpendapat, salahguna kuasa ini halal kerana BN yang masih dianggap sebagai kerajaan sementara pada masa ini boleh berbuat demikian.

 Bukan itu sahaja ketika wartawan Malaysiakini hadir meminta penjelasan penganjur program Bn di parlimen Batu yang jelas menyalah guna jentera awam dan harta rakyat, wartawan Malaysiakini diugut ala samseng.

Menurut laporan Malaysiakini, Setiausaha penerangan BN Batu Rodzi Tajudin mengarahkan Malaysiakini bercakap dengan seorang yang bernama Suhaimi Yahya untuk penjelasan, dan mendakwa lelaki tersebut merupakan penganjur acara tersebut.

Suhaimi sebelum itu dilihat berucap melalui sistem siaran dengan logo Jabatan Penerangan.

Malaysiakini: Saya nak tanya soalan. Pasal van itu.

Suhaimi: Kenapa?

Malaysiakini: Adakah ia merupakan satu salahguna...

Suhaimi: Bukan hari ini. (Tanya) lain kali, lain kali.

Malaysiakini: Hari apa? Lain kali? Saya nak tulis pasal ni.

Suhaimi: Mana saya tahu? You ada mata, bacalah.

Malaysiakini: Mengapa van itu di sini?

Suhaimi kemudiannya berhenti berjalan, berpaling dan berkata: "Eh, saya tak lepuk (kamu) sudah baguslah."

Pada waktu itu juga, seorang lelaki yang tidak dikenali dengan memakai baju BN mendekati dan mengarahkan Malaysiakini meninggalkan kawasan itu dan menjerit: "Balik!" dan "Jangan buat kacau!".

The Most Beautiful Woman

Posted: 09 Apr 2013 08:51 AM PDT

Who do you think is the most beautiful woman on earth or who ever lived on earth?

My vote goes to Audrey Hepburn and Monica Belluci.

My guy friends say I have bad taste and that men look at women differently from ladies.

I can still recall the first time I saw Audrey Hepburn when I was a little girl. Watching 'Breakfast at Tiffany's' impacted me so much that till today, 'Moon River' is a firm favourite. And of all the versions of that song, the one I love best is this one...which still makes my hair stand and all teary even as I type this...As my sons say, there is no hope for hopeless romantics like me...Audrey Hepburn - elegance personified that none can compare....Even if she were to wear a gunny sack, I am sure her beauty would still shine through blazing its rough texture...


Certainly, I was absolutely thrilled to have bought a limited collector's version of 'Breakfast at Tiffany's' a few years ago.


Even as I approach my sunset years, I still gasp in awe when I behold Audrey Hepburn's beauty. Such innocence, character and an impish persona embodied in one whose beauty radiated externally and internally...

As for Monica Belluci, suffice to say I have watched 'Malena', 'Irreversible' because of her captivating beauty.


I am not joking when I say I have three copies of 'Malena' - VCD, DVD and a superior DVD version from overseas. I have a very expensive copy of 'Irreversible' which shot her to fame. CLICK HERE for her wow and *gulp* photos from 'Irreversible'. I can bet that many of you will be hunting for 'Malena' and 'Irreversible' soon!!! CLICK HERE for the best scenes from 'Malena' which I have watched at least thirty times. Do read the comments.

Malèna, a 2000 Italian romantic drama film was directed and written by Giuseppe Tornatore from a story by Luciano Vincenzoni. Giuseppe Tornatore is my favourite director and I think I have all but two of his movies. Monica Belluci - beautiful and oozing with sex appeal, absolutely hot! On a serious note, Malèna is a movie that everyone should watch because of the hidden messages about women that it portrays through the exquisitely beautiful Monica Belluci. And, I am very sure many women out there in this world have gone through what she went through - the utter despair, humiliation, loss of dignity - all because of circumstances, prejudices, sexism, jealousy and the works. Read about it HERE.

Comparatively speaking, she has not aged as well as Audrey Hepburn who had a timeless, ageless beauty. Even when suffering from cancer, she still looked ever so beautiful.

Anyway, you may not share my views...but if you are thinking of who is indeed the most beautiful woman...perhaps you might want to check out the following post which made me rethink my diet and fitness programme again tonight :-)...

And the post is:

50 of the Hottest Women Who Have Posed in the Sports Illustrated Swimsuit Issue 

So, who do you think is the most beautiful woman?

money money money – BN splashing it around!

Posted: 09 Apr 2013 08:57 AM PDT

i'm sure many of you know the popular song 'money money money' by abba? well, here is a revised version (chorus only), courtesy of me, specially decidated for the GE period – all together, sing it loud and clear!


REVISED

 Money, money, money 
Must be BN
Now that GE is here
Money, money, money 
Always BN
Now that GE is here
Aha-ahaaa 
All the things they could do 
With a lot of money
It's a world of BN

ORIGINAL

 Money, money, money 
Must be funny 
In the rich man's world 
Money, money, money 
Always sunny 
In the rich man's world 
Aha-ahaaa 
All the things I could do 
If I had a little money 
It's a rich man's world 

memorize it and sing it all the time! why not, even before the EC announce the nomination and polling dates, BN had already started campaigning…. WITH MONEY! throwing money here and there.

in penang, we heard so much of BN organising free dinner everyday for the people…. and some with entertainment, some with lucky draw – all these cost MONEY of course.

then we read of how flamboyant billionaire low taek jho (better known as jho low) is helping a little known NGO, 1malaysia welfare club to organise a charity concert that features international stars. read about it in malaysiakini (not a subscriber? sign up through me! i can give discount). with a name like '1malaysia' naturally it is a NGO that support BN, so it is money splashed for BN, see.

the international celebrities that are expected to perform are american hip hop singer, swizz beats and rapper, busta rhymes.  other artistes who have agreed to perform at the concert include hong kong singers sandy lam, george lam, sally yeh, and local artists eric moo, ning baizura and shila amzah. canadian teen sensation, justin bieber might appeared too.

 more recently, we suddenly heard that this 1malaysia welfare club donated RM2 million to journos and NGOs!!  as reported by same person, my penang buddy, susan loone:

Three journalists' organisations received RM50,000 each while 103 NGOs got between RM5,000 and RM50,000 at a dinner attended by party boy and billionaire Low Taek Jho,widely known as Jho Low.

A total of RM2.2 million in donations were given out to the groups last night by pro-BN 1Malaysia-Penang Welfare Club

then… this is kind of new… we heard of a 'gambling syndicate' that is claim to be happening in penang, under the pulau tikus constituency. it was reported in malaysiakini that…

pulau tikus incumbent koay teng hai is bracing for a possible defeat against a Gerakan candidate in the coming general election – because of a secret gambling activity he says is being carried out in his constituency by anonymous bookies.

koay  said the bookies have been going around collecting bets from residents in the pulau tkus state constituency to ensure that he losses the coming election.

bets at RM200 each are offered to the for me to lose my seat and if i lose, those betting will win RM1,000 each," koay told a press conference at his service centre today.

whoaa! see, MONEY again! money money money! it's a BN world!

hold your horses, please! lots of MONEY stuff to let you know… don't go away yet.

from malaysiakini, at the bahasa section (same report as above by susan loone), i came across this picture 

PRU13

what is it? lucky draw!! the 1malayisa NGO dinner had a lucky draw… and look at the prizes offered! RM800,000!!! whoaa! MONEY MONEY MONEY!

then from the penang pemantau mailing list., i came across this.

PRU13

someone reported that the number seen here. called to one of his client and this was what his client heard (a female voice):

"salam 1 malaysia , encik undilah barisan nasional kalau encik undi barisan nasional kita bagi RM 1500….
mahu tak encik? kalau mahu kita kena minta IC number encik la untuk pengesahan nanti."

whoaa! MONEY MONEY MONEY!

oh of course i can't end without mentioning BN's manifesto. didn't you realise it was al money money money? refer to this post i made earlier, where i show a picture of BN's money-festo… see??  BR1M of RM500 this year, next year rraised to RM1200. for single persons RM250, raised to RM600 next year. then, the 1M book voucher and school assistance… all also to be increased next year IF you vote BN. 

just great! fabulous! more and more to come i'm sure. as campaigning hots up, you'll see MONEY MONEY MONEY being splashed around here and there by BN (and maybe by PR too… only thing is they are not that rich), so come on, all together now, we sing……

Money, money, money
Must be BN
Now that GE is here
Money, money, money
Always BN
Now that GE is here
Aha-ahaaa
All the things they could do
With a lot of money
It's a world of BN

[VIDEO] Bandar Ipoh Dilanda Ribut Selepas Kehadiran Najib -updated

Posted: 09 Apr 2013 10:22 AM PDT


SSaksikan !!! Bandar Ipoh, Perak di landa ribut taufan hari ini selepas kehadiran Najib Razak... Najib datang jer mesti ada ribut.

Sudah banyak tempat terjadi macam nie... Adakah satu kebetulan ??? -kedahkiniUlasan GB

Jika berita di atas benar maka sekurang-kurangnya sudah tiga kali di mana Najib berada, di situ ribut taufan melanda.

Sebelum ini:

03 Feb : [VIDEO] Ribut Melanda "My Beautiful Malaysia" Di Teluk Chempedak Ketika PM Mula Berucap

16 Mac : [GAMBAR & VIDEO] Program Najib Di Kelantan Diserang Ribut

Serfdom

Posted: 09 Apr 2013 07:14 AM PDT

According to Charles Hugh Smith: 

Debt-serfdom and the dominance of Financial Power are two sides of the same coin.

Let's be clear about three things:

Too Big to Fail financialization is the metastasizing cancer that has crippled democracy and capitalism.

Financialization feeds on expanding debt and cannot survive without it.

Debt is serfdom.

READ MORE ABOUT IT HERE.

32 Students Allegedly Massacred in Recent Meikhtila Violence

Posted: 09 Apr 2013 07:14 AM PDT

32 Students Allegedly Massacred in Recent Meikhtila Violence By

A man stands in front of a mosque as it burns in Meikhtila on March 22. (Photo: Reuters / Soe Zeya Tun)

MEIKHTILA—Pressure is growing on the Burmese government to investigate an alleged massacre of more than 30 Muslim students at a madrasa in Meikhtila town in central Burma, during an outburst of inter-communal violence last month.

Reports of the incident, which would constitute one of the biggest single acts of mass killing since anti-Muslim violence, have been corroborated by eyewitnesses.

The students who were at the madrasa in Mingalarzayaung quarter when it was attacked and razed by a mob on the morning of 21 March remain unaccounted for. Families of the missing fear they were killed, and say authorities have given no information about their whereabouts.

Staff working for the US-based Physicians for Human Rights (PHR) collected the names of 32 students missing since the attack. An additional four teachers are also unaccounted for. Testimonies collected last week from eyewitnesses, one of whom told The Irrawaddy she had seen a pile of bodies being burned close to the madrasa, lend weight to fears that all of the missing are dead.

The majority of the Muslim population of Mingalarzayaung quarter now resides in camps outside Meikhtila town. One lady interviewed in an unofficial camp for some 3,400 displaced persons, said she had not seen her son, a 26-year-old teacher at the madrasa, since the attack. Students who managed to escape later relayed his final moments to her.

"He was trying to help the other students to hide in bushes close to the madrasa," she said. Police had arrived after the mob started attacking and told the students to come out from the bushes. "They [the police] said they would be safe. Some of the students tried to run but were caught by the mob." Her son confronted a group of the attackers and a fight broke out. "The students told me that they saw him fall to the ground and then they cut him with a sword."

Win Htein, head of the National League for Democracy's branch in Meikhtila, also witnessed the attack on the madrasa. He says that he saw eight people being killed, and that "police stood and watched" as the attack unfolded.

Saw Nang, a reporter with the Democratic Voice of Burma, arrived at the madrasa around 5 pm on 21 March, some six hours after the attack took place. She said she saw a pile of 30 to 40 bodies between the madrasa and a nearby elevated road. She returned at 9 pm and the bodies were on fire. People were standing around the pile, some of whom she said were crying.

Video shot by Radio Free Asia and circulated on Facebook shows the immediate aftermath of the attack on the madrasa and surrounding buildings, with police seen escorting hundreds of Muslims out of Mingalarzayaung quarter. At one point in the video, a woman watching the evacuation from the road is heard shouting "Kill them, kill them!"

The Irrawaddy visited the site in early April and found the area to be a mass of rubble. Various other buildings surrounding the madrasa were also razed–satellite images obtained by Human Rights Watch indicate that 46 buildings were destroyed in the neighborhood. Apart from a few piles of charred clothing, the area had been picked clean by scavengers. Security forces were nowhere to be seen.

A 32-year-old woman at the camp, who also asked to remain anonymous, said that she had seen an elderly man attacked by a group of men as he walked away from the madrasa with his grandson. She said she saw him fall to the ground, but could not see what happened to the child. Other groups of students who had escaped the building were reportedly set upon by the waiting mob.

According to Physicians for Human Rights, the 32 students still missing from the incident are aged between 14 and 24. Although no information about their whereabouts has been released, and authorities have refused to provide any details, PHR said that families and community leaders the group interviewed "feared that all of the missing were killed."

The mother of the 26-year-old teacher said she believed his body had been burned during a mass cremation. This would support eyewitness reports of a pile of bodies burning close to the madrasa. Win Htein also said he had heard the bodies were burned. "The Muslim community is very upset that that they weren't given Muslim rights."

PHR said in a statement that some of the missing students have been identified in photographs of dead bodies taken in the town immediately following the attacks. The group said the government should allow international investigators to probe the madrasa massacre, and urged community and religious leaders to denounce the violence.

The violence in Meikhtila was triggered on 20 March by a brawl in a gold shop between a Buddhist couple and the Muslim owner; later that day, a group of Muslims reportedly snatched a monk, U Thawbita, from a monastery, and killed him. The two incidents sparked a wave of attacks by Buddhist mobs on Muslims that ceased only after the announcement of martial law on 22 March.

More than 12,000 people have been displaced since the violence began. Five official camps for displaced civilians have been set up in Meikhtila—three for Muslims, and two for Buddhists. Other unofficial camps exist outside of town. Since the end of March, journalists have barred from entering the official camps; according to Win Htein, aid distributed by the NLD and other local groups has to be left outside of the camps, although this has not been independently verified.

He dismissed reports that the violence was organized, although acknowledged that he had witnessed police standing by and watching several killings take place. "The police had told [government officials] that the violence was stopped early, but it wasn't—no action was taken."

By the time a state of emergency was announced on the 22 March, the official death toll had reached 43 and 93 people had been hospitalized. Burmese authorities have made no statement regarding the alleged madrasa attack and it remains unclear whether the incident is being investigated.

After visiting Meikhtila in late March, leader of the 88 Generation Students activists Min Ko Naing told the media that he had "a strong suspicion that these violent situations were caused intentionally by highly-trained persons."

Like other incidents of violence in Burma, particularly against the Rohingya minority in Arakan state, locals in Meikhtila say many of the attackers were brought in from outside the town, suggesting the unrest had been planned.

One aid group who did not want to be identified told The Irrawaddy that key informants in Meikhtila had said organized elements from two nearby townships were fomenting violence. Similar reports emerged following heavy rioting in Arakan state last year.

Saw Nang said that on 22 March, the day after the madrasa attack, she had seen the remains of six charred bodies, all of whom were dumped on street corners in downtown Meikhtila. She believes they were killed and then dragged to the street corner before being set alight. She was witness to one killing in broad daylight on the morning of 22 March.

"I saw a man, around 30 years old, walking down the street close to the clock tower [in central Meikhtila]. A group of six or seven men surrounded him and slit his throat. They then poured petrol on him and burned him."

Saw Nang filmed the whole event; after the attackers told her to stop filming she jumped on a motorbike taxi and fled. The group chased her on motorbikes and when they caught up with her, began hitting her across the back with sticks, but she managed to escape.

 


Govt Admits Not Doing Anything to Stop Sales of Anti-Muslim Propaganda

Posted: 09 Apr 2013 07:10 AM PDT

Govt Admits Not Doing Anything to Stop Sales of Anti-Muslim Propaganda

Nationalist Buddhist monk U Wirathu inspects the injuries of a farmer who was injured during a land dispute in Maupin Township, Irrawaddy Delta last month. (Photo: Jpaing / The Irrawaddy)

RANGOON — Police forces in areas of Burma hit by communal violence in recent weeks have done nothing to enforce laws against the distribution of extremist propaganda, local police officers and a government official told The Irrawaddy on Monday.

The CDs containing "969" propaganda, which are readily available on the streets of many towns and cities in the majority Buddhist country, call on Buddhists to avoid dealing with Muslims in daily life, essentially promoting social apartheid.

Police officers in Insein and Mingaladon townships told The Irrawaddy that they had not arrested anyone or seized any CDs, as they have not received orders to do so.

A police officer in Wundwin Township, Mandalay Division, told The Irrawaddy that some people had been arrested for selling them, but he later changed his tune, saying he had not taken action against anyone.

An officer from Pegu Division police force, where violence erupted in March between Buddhists and Muslims, confirmed that there had been no police crackdown on 969 propaganda materials.

There also appears to be some confusion in central government as to how to deal with the spreading of the materials.

An official from the Ministry of Religious Affairs stressed that the CDs were not officially allowed to be distributed, but the ministry would only act if it received pressure to ban them.

"At the moment, people make copies of the CDs and distribute them on their own. I don't even know whether it is legal or illegal."

The 969 movement, widely seen as anti-Muslim, is being promoted by a small number of influential monks, most notably U Wirathu.

The numbers 969 represent the nine attributes of the Lord Buddha, the six attributes of his teachings and the attributes of the monkhood.

A number of Rangoon-based businessmen involved in the distribution of 969 CDs told The Irrawaddy that sales of the CDs have dropped significantly due to the news about the arrest of sellers in Pegu Division, Mandalay Division and elsewhere, where violence between Buddhists and Muslims took place.

"I heard that people in places outside Rangoon didn't buy 969 CDs at all because they were scared of being arrested," said a businessman in Rangoon's Yuzana Plaza. "The sales of those CDs have dropped significantly following the recent riots.

"Even shops in Rangoon dare not sell them any longer. I haven't heard that anyone has ever been arrested for selling them but I was told that CDs were seized," he said.

"I haven't heard of any arrests in our area either, but I don't sell 969 CDs anymore because of the rumors about such actions," said Kyaw Zaw Lin, a CD shop owner in Rangoon's Thingungyun Township.

"I am not sure if the arrest of sellers and the seizure of 969 CDs are carried out as an attempt to prevent further racial and religious unrest," he added.

 


[VIDEO] PAS Umumkan Calon: Salehuddin Di Pulai Husam Di Putrajaya

Posted: 09 Apr 2013 08:11 AM PDT


PAS hari ini mengumumkan Timbalan Presiden parti itu Mohamad Sabu akan bertanding di Parlimen Pendang, manakala Naib Presiden Datuk Husam Musa di Putrajaya.

Selain itu, dua lagi Naib Presiden PAS iaitu Datuk Mahfuz Omar dan Salahudin Ayub masing-masing akan bertanding di Parlimen Pokok Sena, Kedah dan Pulai, Johor.

Pengumuman calon-calon tersebut dibuat Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang pada satu sidang media di Pusat Media PAS di Pejabat Agung parti itu sebentar tadi.


"Saya sendiri saya tak boleh umum, biar negeri yang umum," katanya dalam nada berseloroh.

Ketika ditanya tentang kerusi yang akan ditandingi Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali, Tuan Guru Abdul Hadi dalam nada bergurau berkata "dia bertanding seluruh Malaysia".

Mohamad Sabu kemudian mencelah dengan mengumumkan bahawa presiden PAS itu akan mempertahankan Parlimen Marang yang diwakilinya.

Pada sidang media sama, Kerabat Diraja Terengganu, Raja Datuk Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad turut diumum sebagai calon PAS bagi Parlimen Kuala Terengganu manakala bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Fauzi Shaari pula di Larut, Perak.

Selain itu, Wan Aishah Wan Arifin juga turut diumum sebagai calon bagi Parlimen Jempol Negeri Sembilan.-HDPas: Husam sah di Putrajaya, Salahuddin Pulai


Pas mengumumkan Timbalan Presiden parti itu, Mohamad Sabu akan bertanding di kerusi Parlimen Pendang, manakala Naib Presidennya, Datuk Husam Musa pula di Putrajaya, yang kini disandang oleh Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor.

Tengku Adnan juga merupakan Setiausaha Agung Umno.

Husam, yang juga Exco Kerajaan Negeri Kelantan, sebelum ini disebut-sebut akan diturunkan di Putrajaya.

Selain itu, dua lagi Naib Presiden Pas iaitu Datuk Mahfuz Omar dan Salahuddin Ayub masing-masing akan bertanding di kawasan Parlimen Pokok Sena di Kedah dan Pulai, Johor.

Pengumuman calon-calon tersebut dibuat oleh Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang pada sidang media di sini hari ini.


Dalam pada itu, Raja Datuk Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad diumum sebagai calon kerusi Parlimen Kuala Terengganu manakala bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Fauzi Shaari pula akan bertanding di Larut, Perak seperti dilaporkan sebelum ini.

Penyanyi Wan Aishah Wan Arifin pula diumum sebagai calon kerusi Parlimen Jempol, Negeri Sembilan.

Abdul Hadi mengesahkan beliau akan mempertahankan kerusi Marang.

Sebanyak 76 kerusi Parlimen akan ditandingi Pas manakala di peringkat Dewan Undangan Negeri pula parti itu akan bersaing di 230 kerusi.

Ketika Abdul Hadi ditanya pemberita mengenai masalah pertindihan kerusi yang berlaku khususnya di Labuan, beliau berkata, perkara itu akan diselesaikan di peringkat pusat dalam masa terdekat.
-SH99% of educated Burmese Buddhists professionals inside and outside country seems happy to see lost of Muslims life and sufferings

Posted: 09 Apr 2013 05:36 AM PDT

(This is translated by Bro Closy)

I would like to share what I have observing sentiment and attitude of so called educated working professionals group of Buddhists Burmese inside and outside country regards to this recent and violence attack to Muslims in Myanmar.

We have studied the mostly higher educated working professionals inside and outside country since violence in Rakhine state to have understanding of their sentiment.
Below is our evaluation of what we found out..
During Rakhine violence, non of them condemned killing Rohingyas and burning their house inhumanely by Rakhine Terrorists and they claimed Rohingyas are invaders and deserved to be treated with such atrocity and don't even give a thought on humanitarian ground and they stand firm to anti-Muslims propaganda of pro government mouth pieces such as "the voice" and eleven media group
They believe that, other local Muslims (except U Mg Mg from Mandalay and Ko Mya Aye who voiced out a bit ) were absolutely wrong to have sympathy with Rohingyas and not speaking up protesting against invading Rohingyas. They believe other local Muslims are supporting Rohingyas invasion.
After violence killing Muslims and burning of their homes and Mosques in Meikthilar,
International media coverage revealed probable link that Wirathu who at first they think that he is low profile no a proper good Buddhist monk and his 969 group is behind this killing and destroying homes of Muslims. Then, they start to panic, frighten and start speaking up below in general.

1) Act of Wirathu and his 969 will harm image of our peaceful Buddhism.
2) His act is not true teaching of Buddha.
3) Yet they ignore suffering of Muslims due to attacked of terroists Buddhists with "brutal efficiency" as UN special human right comissoner BJ Nambiar called it and no word of sympathy and compassion offer to Muslims. Their worries and concern is not much about suffering of Muslims more about damaging image of their Buddhism.
4) They condemn wirathu not because of killing of Muslim just because they afraid of harming image of Buddhism.
5) And also they condemn him because, this wirathu criticized ASSK and MKN whom they respect so much.

Now they are saying that problem is not just with wiratu and 969, Muslims are also to be blamed for failing to avoid problem and some act of Muslims are sources of problem etc.They hate to see Muslims seek assistant from OIC. They hate OIC. They hate idea of

Sayar U Myint thein who suggest that all Muslims in Myanmar should be identified themselves as Pathi in coming national census.
They hate to see protests of Muslims demanding safer and fair treatment of Myanmar Muslims in other countries such as Egypt, Malaysia England.
They blindly believe that Myanmar Muslims are relying too much to other Muslims countries.
They claimed that such attacked to Muslims happen in Myanmar because of our daily practice of teaching of Islam in our daily. For example, they dislike our mass prayer on Friday. they dislike we are not eating in their non-halal food stall, they dislike muslims woman wearing Hajab, they dislike we slaughter cattle in Hari Raya Adaha although more them 90 % of Buddhists in Myanmar are non-vegetarian..etc..

Some of these Myanmar Buddhists educated working professionals are living in other countries, even in some are in Muslims majority countries and they are enjoying all the right and protection given by the countries that they are working and living in. Yet they have no regard when it come to Muslim minority right in their home country..
Most participants of such forum are graduate and post graduate of Universities in Myanmar and foreign countries and high earning professionals and include 90% Buddhists, a few Christian and a few Muslims
Generally, we expect people with such high education and qualification to have objectivity, integrity, compassion towards others especially weaker. Unfortunately we can find only a few among them who will speak up for what is fair and just for minority Muslims in Myanmar.
What we find in conclusion of our evaluation is that they may talk nice things in front of us to avoid lost of friendship to maintain working relationship. But when given a chance for them to speak to their mind, they seems happy to see lost of Muslims life and suffering..

(May be my friend missed the very good sympathetic writings, which I shared in my FB and published in my blog: of Dr Zarni, Dr. Thein Oke Kyaw Myint (Australia), Bo Bo Lansin, Kaungkin Ko, Kay Thwel (Australia) and some few others including Kachins.)

ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား ရဲ႕ အတြင္းသေဘာထားေတြကို ေလ႕လာခဲ႔ပါတယ္

Posted: 09 Apr 2013 04:54 AM PDT

ဒီ၇က္ပိုင္း ေမႊေႏွာက္ ဖတ္မိသေလာက္ ရွယ္လုပ္ပါ၇ေစ

အထူးသျဖင္႔ ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား ( စင္ကာပူ ၊ ျမန္မာ ၊ ဥေ၇ာပ ၊ ကေနဒါ ၊ ဂ်ပန္ ၊ ကိုရီးယား ၊ အာစီယမ္ႏုိင္ငံမ်ား ) အမ်ားစု ကို ၉၆၉ ကိစၥ နဲ႔ ပက္သက္ျပီး သူတို႕ရဲ႕ အတြင္းသေဘာထားေတြကို ေလ႕လာခဲ႔ပါတယ္။

– ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္ ၁၀၀ ၇ာခိုင္ႏွႈန္းသည္ ရိုဟင္ဂ်ာ အေ၇းအခင္း၌ ဘင္ဂါလီ က်ဴးေက်ာ္မႈဟု ကင္မြန္းတပ္ကာ ျပည္တြင္းမွာ Voice, Eleven တို႕၏ ေလသံအတိုင္း ၇ခိုင္ ဗုဒၶ မ်ား လူသတ္မီးရိႈ႕သည္မွာ တ၇ားသည္ဟု တေလသံတည္း ထြက္ခဲ႔ပါသည္။ လူသားဆန္စြာျဖင္႔ လူသတ္မီးရိႈ႕ မက်ဴးလြန္သင္႔ေၾကာင္း ေျပာဆိုေသာ ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား ( ႏိုင္ငံျခားေ၇ာက္ ) တစ္ေယာက္မွ် မေတြ႕မိပါ။

(May be my friend missed the very good sympathetic writings, which I shared in my FB and published in my blog: of Dr Zarni, Dr. Thein Oke Kyaw Myint (Australia), Bo Bo Lansin, Kaungkin Ko, Kat Thwel (Australia) and some few others including Kachins.)

– ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ားသည္ – ျပည္တြင္းရွိ ျမန္မာ မြတ္စလင္မ်ား ရိုဟင္ဂ်ာအေ၇းအခင္း၌ မြတ္စလင္ ရိုဟင္ဂ်ာမ်ား ဘက္မွ ၇ပ္တည္သည္မွာ လံုး၀ မွားယြင္းျပီး ျပည္တြင္း မြတ္စလင္မ်ား ၌ ရိုဟင္ဂ်ာ(ဘင္ဂါလီ က်ဴးေက်ာ္မႈ ) ကို ဆန္႕က်င္ကန္႕ကြက္ ၇န္တာ၀န္ ပ်က္ကြက္ခဲ႕ သည္ဟု ခံယူၾကသည္ ( ခၽြင္းခ်က္အျဖစ္ မန္းေလးမွ ဦးေမာင္ေမာင္ ႏွင္ ကိုျမေအး သည္သာ အနည္းငယ္ အသံထြက္သည္ဟု သူတို႕ဆိုသည္ ၊ အမ်ားစုမွာ ဘင္ဂါလီ က်ဴးေက်ာ္မႈကို ေထာက္ခံသည္ဟု သူတို႕ ယူဆသည္ )

– ယခု ၉၆၉ မိတၲီလာ ျပသနာ အေပၚသံုးသပ္ပံုမွာ – ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား သည္ ၀ီ၇သူကို ယခင္က သိပ္သတိမထားမိေၾကာင္း ၊ ၀ီ၇သူသည္ အားကိုးေလာက္စ၇ာ ဘုန္းၾကီးမဟုတ္ေၾကာင္း ဗုဒၶ ဘာသာ ရႈေထာင္႕က ၾကည္႔လ်ွင္ ဆ၇ာေတာ္ ေကာင္းတစ္ေယာက္မဟုတ္ေၾကာင္း ၊ သိပ္ အေ၇းမပါေၾကာင္း ၊ ၀ီ၇သူ ဦးေဆာင္ေသာ ၉၆၉ အုပ္စု လူသတ္ မီးရိႈ႕လာသည္ကို ႏုိင္ငံတကာ မီဒီယာက ကြက္ကြက္ကြင္းကြင္း ေထာက္ျပလာေသာ အခါ – ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား သည္ အလန္႕တၾကား၀ိုင္း၀န္း ေျပာဆိုၾကသည္မွာ

၁။ ၀ီ၇သူနဲက ၉၆၉ လုပ္လို႕ ငါတို႕ ျငိမ္းခ်မ္းေ၇း ဗုဒၶ ဘာသာ နာမည္ပ်က္ေတာ႕မယ္
၂။ ၀ီ၇သူနဲ႕ ၉၆၉ တ၇ားဟာ ဗုဒၶ ဘာသာ တ၇ား အစစ္မဟုတ္ဘူး
၃။ ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား သည္ ၀ီ၇သူနဲ႕ ၉၆၉ အစြန္းေ၇ာက္မ်ား ပက္ပက္စက္စက္ မြတ္စလင္မ်ားကို သတ္သည္ကို လံုး၀ (လံုး၀) မသိက်ိဳးကၽြန္ျပဳခဲ႕ၾကသည္။
၄။ ၀ီ၇သူ ၉၆၉ ကို ရႈတ္ခ်သည္မွာ မြတ္စလင္ကို သတ္လို႕ မဟုတ္ ၊ ဗုဒၶ ဘာသာ ကမၻာအလယ္မွာ နာမည္ ပ်က္မွာ ျဖစ္၍ ျဖစ္သည္။
၅။ ၀ီ၇သူ ၉၆၉ ကို ရႈတ္ခ်သည္မွာ မြတ္စလင္ကို သတ္လို႕ မဟုတ္ ၊ ၀ီ၇သူက မင္းကိုႏုိင္ ႏွင္႕ ေအာင္ဆန္းစုၾကည္ကို ေသာက္သံုးမက်ဘူးဟု ေျပာထားဘူး၍ ေဒၚစု ႏွင္႕ မင္းကိုႏိုင္ကို ကိုးကြယ္သူ ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား ၀ီ၇သူ ကို မၾကိဳက္တာပါ။

– ေနာက္ဆံုး အေျခ အေန ………….. ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား စတင္ေျပာဆိုလာၾကျပီ …………… မြတ္စလင္ေတြ အေနနဲ႕ ျပသနာ မျဖစ္ေအာင္ ၾကိဳးစား ေရွာင္က်ဥ္ေနသင္႔သည္၊ ျပသနာ အစသည္ ၉၆၉ တစ္ခုတည္းမဟုတ္ ၊ မြတ္စလင္ေတြ အေနအထို္င္မတတ္လို႕ ျဖစ္သည္ ။ မြတ္စလင္ေတြ ထစ္ကနဲ ရွိ ႏုိင္ငံတကာ မြတ္စလင္ေတြ (OIC) ကို အကူအညီ ေတာင္းျခင္းသည္ ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား အတြက္ အလြန္ ေသာက္ျမင္ကပ္စ၇ာ ကိစၥဟု သူတို႕ခံယူသည္။

– ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား OIC ကို အလြန္မုန္းသည္

– ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား ျပည္တြင္းရွိ ျမန္မာ မြတ္စလင္မ်ားပသီလူမ်ိဳး ခံယူေ၇းကိစၥ ကို အလြန္မုန္းသည္

– ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား အီဂ်စ္ အင္ဂလန္ မေလးရွား အစရွိသည္ ႏိုင္ငံတို႕၌ ဆနၵ ျပသည္ကို အလြန္မုန္းသည္

– ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ားက ျပည္တြင္းရွိ ျမန္မာမြတ္စလင္မ်ားသည္ ျပည္ပ မြတ္စလင္အားကိုးမ်ားဟု တထစ္ခ် ခံယူထားသည္

– ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ားက ျပည္တြင္းရွိ ျမန္မာမြတ္စလင္မ်ား အေနအထို္င္အစားအေသာက္ အေျပာအဆို မတတ္၍ ယခုလို ေသြးထြက္သံယုိမ်ား ျဖစ္၇သည္ဟု အမ်ားစု ခံယူသည္

– ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား ႏုိင္ငံျခားေ၇ာက္ေနသူမ်ားသည္ ကိုယ္တိုင္က လူအခြင္႕အေ၇း ကို အျပည္႕အ၀ ခံစားေန၇ေသာ္လည္း ျပည္တြင္းရွိ ျမန္မာမြတ္စလင္ မ်ားအတြက္ လူအခြင္႕အေ၇း ရွႈေဒါင္႕ ကို လံုး၀ (လံုး၀ ) ထည္႕သြင္းမစဥ္းစားပါ။

– ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္အုပ္စု မ်ားအတြင္း၌ စင္ကာပူေ၇ာက္ RIT, YIT , NUS, NTU ေက်ာင္းဆင္း အသက္ ၃၀ -၄၀ အတြင္းရွိသူမ်ား ၊ IT ပညာရွင္မ်ား ။ အျခား ဥေ၇ာပ ၊ အေမ၇ိက ၊ ကေနဒါ ေ၇ာက္ ေခတ္ပညာတတ္မ်ား ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ပါ၀င္သည္။

နိဂံုးခ်ဳပ္ သံုးသပ္၇လွ်င္ – က်ေနာတို႕ ေမ်ွာ္လင္႔လ်က္ရွိေသာ ပညာတတ္ စဥ္းစား ဆင္ျခင္သံုးသပ္မႈ ၊ စာနာ ညွာတာေထာက္ထားမႈ ၊ ေအးအတူ ပူအမွ် ျငိမ္းခ်မ္းစြာ အတူတကြ ယွဥ္တဲြေနထိုင္ေ၇း အစရွိသည္႕ ေကာင္းမြန္ သင္႔တင္႔မ်ွတေသာ အယူ၀ါဒ ရွိသည္႕ ျမန္မာ ဗုဒၶ ပညာတတ္မ်ား အလြန္ နည္းပါးသြားပါျပီ ။
က်ေနာ္တို႕ အေရွ႕တြင္ ဟန္ေဆာင္ သနား ညွာတာျပေကာင္း ျပမည္ (အားနာ ၍ ျဖစ္ႏုိင္ပါသည္ ) ေနာက္ကြယ္ သူတို႕ခ်ည္း လြတ္လြတ္လပ္လပ္ ေျပာခြင္႔ ၇လွ်င္ လံုး၀ (လံုး၀) သနားညွာတာ စာနာ စိတ္မရွိေၾကာင္း ေတြ႔၇ပါသည္။


Japanese Sakura 2013

Posted: 09 Apr 2013 04:13 AM PDT

Awesome videos by AquaGeographic [Jp], shot from various famous cherry blossom viewing spots across Japan. Spring is in the air…

Famous sights of cherry blossoms in Tohoku…

There's more, read the full post »

Japanese Sakura 2013 from YeinJee's Asian Journal

An orgy of greed and self-indulgence at a crooks’ convention by Mariam Mokhtar

Posted: 09 Apr 2013 04:07 AM PDT

From Malaysiakini

Watching Prime Minister Najib Abdul Razak entertain BN supporters at the Stadium Putra in Bukit Jalil was like attending an orgy of greed and self-indulgence at a crooks' convention. In what could be the final line-up of BN leaders before they disappear from public view, Najib's last act encapsulated Umno's rule - corruption and abuse of power.  His final attempt at wooing voters with cash handouts will corrupt the nation's morals. Most leaders encourage their citizens to follow honest and hardworking paths in life, but not Najib. He is a feckless prime minister, a dishonourable Malaysian and a moral degenerate.

To cries of adulation, Najib announced various increases in handouts like the BR1M payment. He denied that these were "vote-buying" tactics. When he said that some payments would be given yearly, the crowd burst into a frenzy.  Former PM Mahathir Mohamad is allegedly the driving force for establishing the evils of corruption in Malaysian politics, but is Najib an evil conspirator or is he a victim, too?  Clearly, Najib attracts some sympathy. Son of a former prime minister, born into privileged Pahang society, a ladies' man and a bon viveur, Najib wants for nothing and could have used his impressive lineage to help the rakyat.

NONEAt the launch of the BN manifesto, Najib charted his political ascent: "I started as a backbencher, then deputy minister, then minister, menteri besar, deputy prime minister, then PM. The principle of my struggle is that of loyalty to my superiors. I served under three prime ministers and was loyal to all. Was Anwar loyal? Definitely not."

The untimely death of Najib's father, Abdul Razak Hussein, catapulted Najib into politics but few would be impressed by Najib's lacklustre performance as a career politician.  Ironically, Najib's personal tragedy lies along the path that led him to wealth and power.  Despite his political pedigree, Najib cannot empathise with the rakyat. His other encounter with "normal" life, was a brief stint in the corporate world. He sees little of the rakyat's suffering and has experienced few hardships in life.

One could always argue that Anwar has proved his loyalty to the rakyat. He dared to challenge Mahathir, but was punished: however, to what or whom is Najib loyal? Money, power or both?  The moment Najib started to milk the taxpayers' money, he became a prisoner of the system. Our leaders are good at taking what does not belong to them.  Mahathir dispensed with transparency, accountability and responsibility. Cronies were encouraged to embrace a culture of entitlement. They are used to receiving something for nothing. Mahathir compromised our work ethics, our culture of honesty, sense of values, respect for the judiciary and the police, self-respect and respect for one another.

Offers of cash, with the promises of more, risk the nation's finances. Who foots the bill? Will the crowd be euphoric when taxes are increased? Will they be jubilant when subsidies are reduced?  Corrupt leaders have studied and worked the system to their advantage. Their success is mainly due to our apathy and our inability to ask challenging questions. Politicians succeed because they are able to massage the greedy side of our human nature. Whilst we were engrossed with our RM500 BR1M payment, we overlooked the billions of ringgits acquired by politicians through commissions and land deals.

Subsidising the lifestyles of the corrupt

Why should we subsidise the lifestyles of corrupt politicians? They live off us like drug addicts consume drugs. Like drug addicts, they are not interested in stable employment or earning a decent living through an honest day's work.  Najib is Umno's evil conspirator but he is not a victim, like us.  Najib is trapped by his lifestyle and the vicious cycle of fame and debauchery. Neither he nor his peers feel they have done anything wrong. They believe that they are entitled to the culture of "something for nothing".

azlanShahrizat Abdul Jalil has shown no remorse for the National Feedlot Corporation (NFC) scandal, whilst Taib Mahmud has expressed contempt for the MACC in investigating allegations of his corruption. Both Najib and his self-styled First Lady, Rosmah Mansor, have denied allegations of murder, corruption and excessive spending.

The tragedy of Najib is that he is unprincipled. He could have achieved greatness by being an able leader, by putting his nation first; before him or his wife.

In times of crises, he invokes the memory of his father's good deeds. He is just trying to hide behind his father's laurels, like a child hiding behind his mother's apron. In the end, he failed everyone, including himself.  A few years ago, Umno politicians boasted of being able to trounce the opposition at the polls. The rhetoric gradually reduced to that of a hung parliament. If people could be used as a barometer for despair, then Mahathir is one. He entered the fray, and warned Najib that if he did not perform, his deputy would take charge.  Umno realised that their internal power struggles were turning the rakyat against them. They knew that a failure to win GE13, would signify an end to their political futures and personal freedom. They knew that if at any time one of them had fallen, they would all have been toppled, like a house of cards.

Saturday's launch was an open show of bribery which shames everyone. Umno knows it faces defeat at the polls, but it has gone past caring.  Anwar Ibrahim is not perfect and it would be facetious to claim that the opposition parties are unblemished; however, only fools would be seduced by more lies that Umno needs more time to reform.  Lest people forget, Anwar's ill-treatment at Mahathir's hand awakened a moral desire, in each of us,  to be rid of racist and religious bigotry, and the desire to establish a just and equitable society.

Even if Anwar could not continue with the struggle, the spark he lit has already ignited the embers of consciousness in most Malaysians.


MARIAM MOKHTAR is a non-conformist traditionalist from Perak, a bucket chemist and an armchair eco-warrior. In 'real-speak', this translates into that she comes from Ipoh, values change but respects culture, is a petroleum chemist and also an environmental pollution-control scientist.

What is behind Burma’s wave of religious violence?

Posted: 09 Apr 2013 03:38 AM PDT

What is behind Burma's wave of religious violence?

Jonathan Head: "20 boys from a Muslim school were cut down and burned on the spot"

Last month more than 40 people died in violence between Buddhists and Muslims in the central Burmese town of Meiktila. The BBC's South East Asia correspondent Jonathan Head looks at the causes of the violence.

At first sight it appears that Meiktila has been hit by a natural disaster. Entire neighbourhoods have been levelled, homes of brick and cement smashed to rubble.

Then you notice holes pounded into the walls that are still standing, clearly made by human hands. It was anger, not nature, that wreaked this destruction.

The families and shop-owners that occupied these buildings have disappeared. The only people are the scavengers, salvaging anything of value left in the ruins.

A Muslim community that dates back many generations has been wiped out.

Scavengers in Meiktila
After Muslim neighbourhoods were levelled, only scavengers could be seen at the site of the destruction

Just outside the town centre people stop to look at a blackened patch of ground. This is where at least 20 Muslim boys were taken, from a madrassa, and hacked to death, their bodies soaked in petrol and set alight. Fragments of charred bones still lie in the ashes, beside discarded shoes.

On the surface Meiktila seems calm and orderly. Soldiers, who are supposed to be less visible in the new Burma, are back on the streets. A night-time curfew is being enforced.

But the events in March have shaken Meiktila's member of parliament.

"Start Quote

When someone was killed, they cheered"

Win Htein MP, National League for Democracy

Win Htein is a man of proven courage, who spent 20 years in appalling conditions in prison because of his loyalty to Aung San Suu Kyi and the National League for Democracy. The former army captain has seen plenty of violence, but he still shakes his head in disbelief at what he witnessed last month.

"I saw eight boys killed in front of me. I tried to stop the crowd, I told them to go home. But they threatened me, and the police pulled me away.

"The police did not do anything – I don't know why. Perhaps because they lack experience, perhaps because they did not know what orders to give.

"On the bank thousands of people were cheering. When someone was killed, they cheered. And they were shouting 'they killed our monk yesterday, we must kill them'. There were women, monks, young people. I feel disgusted – and ashamed."

A camp of internally displaced persons at a football stadium in Meiktila
At least 12,000 Muslims are thought to have fled their homes because of the unrest

Around 30% of Meiktila's population is Muslim. They were prominent in its commercial life, owning many of the shops.

Now most of them have been herded into rudimentary camps, where they are tightly guarded by armed police.

Our attempts to enter and speak to the displaced people were politely rejected. We could see aid being delivered – international agencies are already visiting – but conditions seemed squalid, with almost no sanitation.

Monk's xenophobia

So what caused this frenzy of rage and hatred?

It started at a Muslim-owned gold-shop in the town centre on 20 March. People told me a Buddhist couple had gone to sell their jewellery. There was a dispute over the price, which escalated into a fight.

Then a Buddhist monk was attacked. He died later in the town hospital. News of that incident appears to have sparked off a sustained mob attack on all Muslim quarters.

The gold shop where the dispute took place
An argument in this gold shop quickly escalated into widespread communal violence

There are differing views over how spontaneous the violence was, and whether outside, organised forces might have played a role.

"Start Quote

Now [the Muslims] are taking over our political parties"

Ashin Wirathu Buddhist monk

But what is beyond dispute is the visceral fear and resentment of Muslims, openly expressed these days all over Burma. They refer to them with the derogatory term "kala".

The most prominent exponent of this view is a 45-year-old monk in Mandalay, Ashin Wirathu.

Imprisoned in 2003 for inciting anti-Muslim violence, he was released last year as part of the broader amnesty for prisoners.

He organised protests in support of Buddhists in Rakhine state, where communal violence broke out in June, and published speeches which have been widely distributed. He presents a frighteningly xenophobic picture of his country.

He agreed to meet me at his Ma Soe Yein monastery in Mandalay. Calm and softly-spoken, he projects a powerful charisma, and his many followers are clearly in awe of him.

Ashin Wirathu
Ashin Wirathu (front) is urging Buddhists to boycott Muslim businesses

When I saw him he had just returned from Rangoon, where he had been summoned by the government to a meeting of religious leaders in order to ease community tensions.

So he has agreed to tone down his speeches, he told me.

But his hostility towards a Muslim minority making up at most 8% or 9% of the population seemed unchanged.

'969 stickers'

"We Buddhist Burmese are too soft," he told me. "We lack patriotic pride.

"They – the Muslims – are good at business, they control transport, construction. Now they are taking over our political parties. If this goes on, we will end up like Afghanistan or Indonesia."

Ashin Wirathu has amassed a collection of what he says is "evidence" of the evils of the Muslim community.

He accuses Muslim men of repeatedly raping Buddhist women, of using their wealth to lure Buddhist women into marriage, then imprisoning them in the home.

Monks in Mandalay
Burmese monks have a long tradition of political involvement

Their population is growing too fast, he says. They are taking over.

He shows me a book with a lurid cover, depicting a Buddhist woman cowering in terror before a giant, salivating wolf. Then he offers a chilling allegory.

"Start Quote

I do not want to be involved in this. Maybe they don't like the way I dress"

Muslim stall-holder

"When you leave a seed, from a tree, to grow in a pagoda, it seems so small at first. But you know you must cut it out, before it grows and destroys the building."

He insists he played no role in the violence at Meiktila, although he was there. But he has not stopped campaigning.

He is urging Buddhists all over the country to boycott Muslim businesses.

So his followers have been distributing stickers printed with the number '969′, which symbolise elements of Buddhism, to shopkeepers around Mandalay.

I went with Kyi Kyi Ma, a local estate agent, around the main market, and she pointed out with pride how many stalls had the sticker, identifying them as Buddhist.

A Mandalay market stall with the 969 sticker
Buddhist stalls are using stickers to identify themselves

A solitary Muslim stall-holder, in a headscarf, sat without customers.

Speaking in a nervous whisper, she told me her customers had fallen dramatically since the trouble in Meiktila.

"I am a businesswoman. I do not want to be involved in this," she said. "Maybe they don't like the way I dress."

Burma has a long history of communal mistrust, which was allowed to simmer, and was at times exploited, under military rule.

It is out in the open now, and spreading quickly in the new climate of freedom which was supposed to move the country towards a better, kinder future.

A Muslim stall owner in Mandalay market
Many Buddhists are boycotting Muslim businesses

Najib ajar anak kita budaya rasuah by MiLo SuaM

Posted: 09 Apr 2013 03:30 AM PDT

'What BN gives, it will take away' By CL Tang

Posted: 09 Apr 2013 03:30 AM PDT

From Malaysiakini

No doubt the biggest highlight of the BN Manifesto, launched on April 6, was the increase of BR1M from RM500 to RM1,200 for every household earning less than RM3000 per month, estimated to represent 80 percent of total Malaysian households. The statistic - 80 percent of Malaysian households or 5.2 million families earning less than RM3,000 a month, comes from BN's own website glorifying the objectives of BR1M. Does BN not realise that BR1M is a manifestation of its failure to uplift Malaysian families out of this low income trap? By touting its "noble" BR1M handouts and promising to make it an annual payment for years to come, BN is sending a conflicting message to the people - how can a country striving to achieve high income status still need to rely on a RM100 per month handout for 80 percent of its households?

The BN government has been running on deficits for the past 15 years, with a disproportionate of its revenue (40 percent) coming from a single source, Petronas. Rating agencies and international creditors have already forewarned that Malaysia need to diversify its revenue sources and reduce subsidies. This means that to protect Malaysia's current credit rating, it is inevitable that some form of tax, e.g. GST has to be introduced, while subsidies on petrol, sugar and a host of other essential items must be reduced. The government has acknowledged as much via its agency Pemandu, though these reforms has been swept under the carpet due to elections. But the implementation is inevitable.

What this mean for the low-income households, as they queue under the hot sun to get their BR1M cheques (so that BN representatives can snap a picture or two for publicity), they will receive a one time off and unsustainable boost to their income, while their costs of living will rise over many fronts on a permanent basis. Net effect to their standard of living? Likely to be minimal. A host of other welfare initiatives, such as gradually reducing car prices and broadband fees are akin to giving scraps to the masses while some privileged few continue to enjoy a sumptuous buffet spread.

Car prices in Malaysia are artificially expensive because of AP's awarded to BN cronies and super-high excise duties to protect politically-connected car companies, some of which even accorded "national car" status when most of its components are sourced overseas. For so many years, we Malaysians slaved to pay off our car installments, while these AP holders and "national" concessionaires laugh all the way to the bank, without breaking a sweat. Finally, only after Pakatan Rakyat unveil their aim to lower car prices, presto, does the BN government scramble to make cars affordable for the masses. Too little, too late.

The scheme to lower broadband fees may be cause to celebrate until you compare the costs with our neighboring countries. A Unifi package offered by Telekom Malaysia for 20Mbps upload/download speed is at RM250 per month, while a similar package offered by M1 Singapore costs just RM100. And for RM250, M1 Singapore will give the user up to 200 Mbps, or 10 times the speed given by TM for the same price! And if we compare data plans given by Maxis, Celcom and the likes against what is offered by their counterparts in Singapore, we will soon realise that due to the monopolistic control of our national broadband spectrum by these well-connected companies with the BN government, users in Malaysia has always received the short end of the stick.

All these years, we have been paying up to 100 percent or more for similar data packages, and now the BN party wants to cut it by 20 percent?! The government also announced that one million "affordable" homes will be built, including 500,000 PR1MA houses that will be priced 20 percent below market rates. You see the key word, below market rates. With the government reserving massive swathes of prime land for politically-connected companies or state agencies, it is little wonder that land prices are escalating at a rate faster than the increase in average wages. It could be that by the time these homes are built and released at 20 percent discount to the market rate, the low-income purchaser would be no better-off than he is now.

Meanwhile, million dollar homes are still selling like hot cakes in the city centre and a 100-storey monument are built in an already oversupplied office space by a certain state agency. Poor households owe nothing to the BN government for these BR1M handouts. For years, Malaysians has borne the brunt of artificially high prices due to the collision between powerful tycoons and their political masters, while corruption and lop-sided deals has seeped away billions which could have been used to boost our spending power via targeted cuts in income tax or sustaining the subsidies on essential items.


What the BN gives on one hand, it takes away on another. The privileged few, under the protection of BN, have been enjoying the blood and sweat of millions of Malaysians for too long. Do not be swayed by these crumbs from desperate BN politicians who want to continue to stick their crummy hands into the national cookie jar - it is time to take back what has always been rightfully ours.

No comments: