Thursday, May 23, 2013

Tian Chua, Haris & Tamrin Tidur Dalam Lokap Jinjang Malam Ini

Tian Chua, Haris & Tamrin Tidur Dalam Lokap Jinjang Malam Ini


Tian Chua, Haris & Tamrin Tidur Dalam Lokap Jinjang Malam Ini

Posted: 23 May 2013 10:03 AM PDT


Pemimpin Pakatan Rakyat (PR) Chua Tian Chang dan Tamrin Ghafar, serta aktivis politik Haris Ibrahim, ditahan di bawah Akta Hasutan semalaman di Lokap Berpusat Kuala Lumpur di Balai Jinjang hari ini.

Ketiga-tiga mereka yang ditahan sekitar tengahari tadi dimasukkan ke lokap berkenaan sekitar jam 5 petang tadi.

Ketika sidang media, peguam mewakili Haris, Gobin Singh Deo berkata, pihaknya bagaimanapun tidak dimaklumkan "kenyataan menghasut" bagaimana yang telah dikeluarkan kesemua pemimpin pembangkang berkenaan sehingga menyebabkan mereka ditahan.

"Mereka telah ditahan dan akan di bawa ke lokap untuk permohonan reman ... kita baru dimaklumkan ketiga-tiga mereka akan ditahan, untuk siasatan kesalahan di bawah Seksyen 4 (1) (c) Akta Hasutan dan seksyen 124 Kanun Keseksaan.

"Polis akan bawa mereka esok jam 11 pagi untuk permohonan reman, kemudian terpulang kepada majistret sama ada untuk teruskan reman atau sebaliknya," katanya.

Individu pertama yang ditahan dan didakwa di bawah akta berkenaan adalah aktivis mahasiswa, Adam Adli Abdul Halim di kompleks mahkamah Jalan Duta pagi tadi.

Ahli Parlimen Batu Tian Chua telah ditahan di LCCT pada pukul 12.30 tadi semasa menunggu pesawat untuk ke Kuala Terengganu.

Sementara Haris, aktivis pergerakan Asal Bukan Umno (ABU) ditahan pada waktu sama semasa sedang makan tengahari di Segambut sejurus memberikan sokongan kepada Adam Adli di mahkamah.

Anak kepada bekas timbalan perdana menteri Tun Ghafar Baba, Tamrin yang merupakan bekas ahli Parlimen Batu Berendam turut ditahan ketika sedang makan di Bangsar.

Tian Chua diwakili peguam, New Sin Yew manakala Tamrin diwakili Dr Dzulqarnain Lukman.

Turut hadir di balai polis Jinjang adalah Pengerusi Bersama Bersih Datuk Ambiga Sreenevasan dan ahli Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar untuk memberikan sokongan kepada ketiga-tiga mereka.

Pihak polis turut dilihat telah mengepung kawasan sekitar balai polis berkenaan tepat jam 6 petang tadi dan melarang mana-mana pihak daripada melakukan demonstrasi pembebasan ketiga-tiga mereka dengan meletakkan kon dan tali penghadang polis.

Adam Adli telah didakwa di bawah seksyen 4(1) (b) Akta Hasutan 1948 (Akta 15), yang mana sekiranya didapati bersalah, pelajar Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) boleh dikenakan tindakan denda tidak lebih daripada RM5,000 atau penjara tidak lebih tiga tahun.

Beliau walau bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan dibebaskan dengan diikat jamin sebanyak RM5,000.

Hakim Norsyaridah Awang membebas dan melepaskan Adam yang hadir berbaju T hitam diwakili peguam, Datuk Ambiga Sreenevasan, N. Surendran, Afiq M. Noor, dan Shamsul Iskandar Mat Akin.

Hakim ketika pendakwaannya berkata ucapan Adam yang dibuat pada 13 Mei di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor mempunyai kecenderungan bagi membangkitkan rakyat Malaysia supaya cuba menukar kerajaan pemerintah dengan cara yang tidak sah.

Adam bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan minta dibicarakan.

"Ini akta hasutan Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Razak) sudah kata akan hapuskan, tetapi beliau masih gunakan akta ini untuk mendakwa Adam.

Hakim bagaimanapun berpendapat cadangan pemansuhan akta berkenaan masih sedang dikaji diperingkat cadangan dan bersifat pramatang, menjadikan akta berkenaan masih boleh digunakan.

Antara kenyataan Adam yang terkandung dalam kertas pertuduhan yang dibacakan hari ini adalah :"Ambil butiran saya, buat laporan polis, kerana hari ini, saya nak ajak semua yang ada di sini, kita harus susun dan kita akan turun ke jalan raya untuk rampas kembali kuasa kita! Boleh atau tidak?! Boleh atau tidak?! Boleh atau tidak?! Kita tak banyak masa lagi, semua siap sedia, beli kasut, beli tracksuit, beli seluar jeans, sedia kita akan turun ke jalan raya sebab akhirnya dalam dunia ketiga macan negara Malaysia, pilihan raya takkan tumbangkan kerajaan kita.

"Yang boleh tumbangkan kerajaan hanyalah kuasa rakyat. Sedara, ingat, ini sahaja peluang yang kita ada ..."

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar, kedua-duanya yang baru dilantik selepas Pilihan Raya 2013 telah memberi amaran dan berikrar akan mengambil tindakan tegas terhadap golongan yang menyeru agar rakyat berhimpun di jalan raya bagi membantah keputusan Pilihan Raya 2013. -TMI


Tidak wajar tangkap, bimbang rakyat marah


Ketua Pengarah Pilihan raya PAS, Dr. Mohd Hatta Ramli mempertikaikan tindakan rakus kerajaan berhubung penangkapan yang dibuat ke atas dua pemimpin Pakatan Rakyat dan seorang aktivis NGO tanpa memikirkan sentimen rakyat.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Kuala Krai turut memberitahu sikap keterlaluan menangkap pemimpin dikhuatiri akan menimbulkan kemarahan rakyat.

"Ia menunjukkan sikap rakus kerajaan berhubung penangkapan yang dibuat terhadap tiga individu yang bagi saya mereka bukannya satu ancaman kepada berlakunya huru hara.

"Apa yang merisaukan saya tindakan tersebut akan menimbulkan satu sentimen dan kemarahan rakyat terhadap kerajaan," ujar beliau kepada Harakahdaily.

Kata Dr Hatta lagi sebagai sebuah negara yang mengamalkan hak kebebasan bersuara, ketiga-tiga yang ditangkap itu merupakan pemimpin yang boleh melontarkan suara mereka kepada rakyat sebagai pandangan.

Beliau yang berharap pihak polis segera membebaskan mereka sebelum menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan rakyat.

"Kita mempunyai undang-undang dan kebebasan untuk menyampaikan pandangan dan dalam beberapa siri himpunan sebelum ini yang dikatakan boleh timbul kacau bilau tetapi ia berlansung dengan aman dan baik

"Sepatutnya ini boleh diambil kira oleh pihak berkuasa untuk menilai bahawa tidak ada suasana kacau bilau sepertimana dihebohkan oleh media milik kerajaan sebelum ini," sambung beliau.

Dr Hatta yang meminta agar Kementerian Dalam Negeri (KDN) serta pihak polis berfikir dengan waras dan menghentikan segera tangkapan bagi memastikan sesuatu yang tidak diingini berlaku apabila rakyat benar-benar bangkit mencari keadilan.

Dalam pada itu, beliau yang juga tidak menolak bekemungkinan akan berlaku lagi tangkapan susulan selepas ini.

"Saya tidak menolak kemungkinan akan berlaku lebih banyak tangkapan melibatkan pimpinan Pakatan Rakyat dan juga NGO-NGO," ujarnya.

Mereka yang ditahan hari ini ialah Ahli Parlimen Batu, Tian Chua, Pengerusi NGO Asal Bukan Umno (ABU), Haris M Ibrahim dan Datuk Tamrin Ghaffar yang sekarang berada di lokap Balai Polis Jinjang.

Mereka difahamkan ditahan sehingga jam 11 pagi esok bagi mendapatkan lanjutan tempoh reman.
-HD

Woolwich 'Beheading' Attack: Radical Preacher Anjem Choudary Blames 'Murdering' British Troops

Posted: 23 May 2013 07:32 AM PDT

Anjem Choudary
Anjem Choudary
Radical preacher Anjem Choudary has blamed the terrorist murder in Woolwich on David Cameron and Britain's actions in Afghanistan.Choudary, who grew up in Woolwich, was responded to reports that the alleged beheading was perpetrated by Islamic terrorists shouting "Allah u Akbar" - God is great. In response to the news, Choudary tweeted: "National News tell me that the man killed in woolwich is apparently being treated as "terrorist" as the attackers were shouting Allahu Akbar. "If they were Muslims killing a British soldier then the presence of British troops in Muslim land [Afghanistan] is surely a cause of insecurity in the UK."

Referring to his upbringing in the area, Choudary continued: "I went to Mulgrave School [situated just yards from where the attack took place] & I know that the Muslim community is a peaceful one. I wonder what could have motivated this attack in Woolwich?! "I blame Cameron for his foreign policy against Islam & Muslims! If the British regime sends people to murder Muslims in Iraq/Afghanistan, then it is bound to cause instability in the UK, time to withdraw!" Earlier, Boris Johnson said: "I know that Londoners from all communities have been here. This is a city of incredible resilience and courage, we will come through this."

Choudary has previously courted controversy by imploring British muslms to bin their poppies on the eve of Remembrance Day, and claimed Islamic vigilantes are battling to rid London of 'evil' drunks and prostitutes.

The preacher's remarks contrast sharply with those of the Muslim Council of Britain (MCB), which has condemned today's attack in the strongest possible terms. In a statement, the MCB said the attack was a "barbaric act that has no place in Islam." International Business Times

“ငါ့မွာ ေမွ်ာ္လင့္ျခင္း အိပ္မက္ တစ္ခုရွိတယ္” မာတင္လူသာကင္း (ဂ်ဴနီယာ)

Posted: 23 May 2013 07:16 AM PDT

M-Media

မာတင္လူသာကင္း (ဇန္နဝါရီ ၁၅၊ ၁၉၂၉ – ဧၿပီ ၄၊ ၁၉၆၈) ဟာ အာဖရိကန္-အေမရိကန္ ႏိုင္ငံသား အခြင့္အေရး လွဳပ္ရွားမွဳမွာ ထင္ရွားတဲ့ေခါင္းေဆာင္ ခရစ္ယာန္ဘုန္းေတာ္ႀကီး တစ္ပါးျဖစ္ပါတယ္။ သူဟာ အၾကမ္းမဖက္တဲ့နည္းနာ မ်ားျဖင့္ ႏိုင္ငံသားအခြင့္အေရး တုိးတက္ရရွိေရး လွဳပ္ရွားမွဳေတြကုိ ဦးေဆာင္ခဲ့သူျဖစ္တယ္။

၁၉၅၅ ခုႏွစ္မွာ ေမာင္ဂုိမာရီ ဘတ္စ္ကား သပိတ္ေမွာက္မွဳကုိ ဦးေဆာင္ခဲ့ပါတယ္။ ၁၉၅၇ ခုႏွစ္မွာ Southern Christian Leadership Conference (SCLC) ကုိဖြဲ႔စည္းခဲ့ၿပီး၊ အဲဒီအဖြဲ႔အစည္းရဲ႕ ပထမဆုံး ဥကၠဌအျဖစ္ေဆာင္ရြက္ ခဲ့ပါတယ္။ တဖန္ သူဟာ ၁၉၆၃ ခုႏွစ္ မတ္လ၊ ဝါရွင္တန္ လူထုဆႏၵျပပြဲႀကီးကုိလည္း ဦးေဆာင္ခဲ့ျပန္တယ္။ အဲဒီ လူထု ဆႏၵျပပြဲၾကီးမွာဘဲ သူ႔ရဲ႕သမုိင္းဝင္ "I Have a Dream" ဆုိတဲ့ မိန္႔ခြန္းေျပာခဲ့တာျဖစ္ပါတယ္။ ၁၉၆၄ ခုႏွစ္ေအာက္တုိဘာလမွာေတာ့ မာတင္လူသာကင္းဟာ ၿငိမ္းခ်မ္းေရးႏိုဗဲလ္ဆုကုိ ရရွိခဲ့ပါတယ္။ ေနာက္ပုိင္းမွာေတာ့ သူဟာ ဆင္းရဲမွဳ နဲ႔ ဗီယက္နမ္ စစ္ ဆန္႔က်င္ေရးေတြအေပၚ အာရုံစုိက္လာပါတယ္။ ၁၉၆၇ ခုႏွစ္မွာ "Beyound Vietnam" ဆုိတဲ့ မိန္႔ခြန္းေျပာခဲ့ပါတယ္။ ဆက္လက္ၿပီး ဆင္းရဲသားမ်ား လွဳပ္ရွားမွဳလုပ္ဖုိ႔ စီစဥ္ခဲ့ပါတယ္။ ၁၉၆၈ ခုႏွစ္ ဧၿပီလ ၄ ရက္ေန႔မွာ တဲန္နာဆီျပည္နယ္ မဲမ္ဖီစ္ၿမိဳ႕မွာ မာတင္လူသာကင္းဟာ လုပ္ႀကံ သတ္ျဖတ္ျခင္းခံခဲ့ရပါတယ္။ ၎ ေသဆုံးၿပီးေနာက္ ၁၉၇၇ ခုႏွစ္မွာ ၎အား သမၼၼတ မွ လြတ္လပ္မွဳဆုိင္ရာ ဆုတံဆိပ္ကုိ ခ်ီးျမွင့္ခဲ့ၿပီး၊ ၂၀၀၄ ခုႏွစ္မွာ ကြန္ဂရက္ဆုိင္ရာ ေရႊတံဆိပ္ဆုကုိ ခ်ီးျမွင့္ခဲ့ပါတယ္။ မာတင္လူသာကင္းကုိ ဂုဏ္ျပဳတဲ့အေနနဲ႔ မာတင္လူသာကင္းေန႔ ကုိ အေမရိကန္ ႏိုင္ငံတဝွမ္း အားလပ္ရက္အျဖစ္သတ္မွတ္ထားပါတယ္။

မာတင္ လူသာကင္းရဲ႕ "ငါ့မွာ ေမွ်ာ္လင့္ျခင္း အိပ္မက္ တစ္ခုရွိတယ္" မိန္႔ခြန္း

မာတင္လူသာကင္း(ဂ်ဴနီယာ)

ႀသဂုတ္လ ၂၈ ရက္၊ ၁၉၆၃ ခုႏွစ္။

Civil rights leader Martin Luther King waves to a crowd estimated at 250,000 during his speech on the Mall in Washington DC during the ''March on Washington'' on Aug. 28, 1963. As he spoke, King envisioned a future of racial equality with his ''I Have a Dream'' speech. (AFP)

Civil rights leader Martin Luther King waves to a crowd estimated at 250,000 during his speech on the Mall in Washington DC during the "March on Washington" on Aug. 28, 1963. As he spoke, King envisioned a future of racial equality with his "I Have a Dream" speech. (AFP)

ဒီကေန႔ ကြ်ႏ္ုပ္တုိ႔ႏိုင္ငံ လြတ္လပ္မွဳအတြက္ သမိုင္းေၾကာင္း တေလ်ာက္လံုး စီးဆင္းသြားမဲ့ အႀကီးမားဆုံး ဆႏၵ ထုတ္ေဖာ္ပြဲမွာ ခင္ဗ်ားတုိ႔နဲ႔ လက္တြဲပါဝင္ရတဲ့ အတြက္ ႏွစ္ေထာင္းအားရျဖစ္မိပါတယ္။

လြန္ခဲ့တဲ့ႏွစ္တစ္ရာတုန္းက ႀကီးမားတဲ့အရိပ္လကၡဏာေဆာင္တဲ့ အေမရိကန္လြတ္လပ္ေရးေၾကျငာခ်က္ လက္မွတ္ေရးထုိးေရးဘက္မွာ ကြ်နု္ပ္တုိ႔ရပ္တည္ခဲ့ၾကတယ္။ အဟုန္ျပင္းတဲ့ ဒီေၾကျငာခ်က္ဟာ ဆုိးရြားလွတဲ့ တရားမမွ်တမွဳ မီးႀကီးေလာင္ျမိဳက္ခံေနရတဲ့ သန္းေပါင္းမ်ားစြာေသာ နီဂရုိး ေက်းကြ်န္ေတြအတြက္ ေမွ်ာ္လင့္ ခ်က္မီးရွဴးတန္ေဆာင္ၾကီး ျဖစ္ခဲ့တာေပါ့။ ဒီစာခ်ဳပ္ဟာ ရွည္လ်ားလွတဲ့ အေမွာင္ထုေလွာင္အိမ္ႀကီးကုိ ၿဖိဳခြင္းပစ္လုိက္တဲ့ ေပ်ာ္ရႊင္စရာ အာရုဏ္ဦးႀကီးျဖစ္တယ္။

ဒါေပမဲ့ ႏွစ္တရာၾကာတဲ့အခါမွာေတာ့  နီဂရိုးေတြ မလြတ္ေျမာက္ေသးဘူးဆိုတာ ကြ်ႏ္ုပ္တို႔ဝမ္းနည္းစြာ ေတြ႔ႀကဳံ ၾကရတယ္။ ႏွစ္တရာၾကာတဲ့အခါ သီးသန္႔ခြဲၿပီး အႏွိမ္ခံထားတာေတြ၊ ကြင္းဆက္လိုက္ၿပီး မဆံုးႏိုင္တဲ့ ႏွိမ္ခ်ခြဲျခားမွဳ ေတြေၾကာင့္ နီဂရုိး ေတြဘဝဟာ ေျခလက္ေတြလွဳပ္မရေအာင္ ထိန္းခ်ဳပ္ထားသလို ဝမ္းနည္ဖြယ္ရာ ထိခုိက္ပ်က္ စီးေနရတယ္။ ႏွစ္တစ္ရာၾကာတဲ့ အခါ နီဂရုိးေတြဟာ ရုပ္ဝတၳဳၾကြယ္မွဳ ဆုိတဲ့သမုဒၵရာႀကီး ဝန္းရံထားတဲ့၊ အထီးက်န္ ဆင္းရဲမွဳ ကြ်န္းကေလးမွာေန ေနၾကရျပန္တယ္။ ႏွစ္တရာၾကာတဲ့ အခါ နီဂရုိး ေတြကုိ အေမရိက လူ႔အဖြဲ႔အစည္း ရဲ႕ေဒါင့္တေနရာမွာေခ်ာင္ထုိးခံထားရတယ္။ ကုိယ့္တုိင္းျပည္အတြင္းမွာ ျပည္ႏွင္ဒဏ္ခံေနၾကရတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဒီ စိတ္ပ်က္ဖြယ္ရာ အေျခအေနဆုိးကုိ ထုတ္ေဖၚျပသဖုိ႔ ကြ်ႏ္ုပ္တုိ႔ ဒီကေန႔ ဒီ ေနရာမွာ စုရုံးၾကတာျဖစ္တယ္။

သေဘာကေတာ့ ခ်က္လက္မွတ္တစ္ေစာင္ကုိ ေငြသားနဲ႔လဲွဖုိ႔ၿမိဳ႕ေတာ္ကို တက္လာၾကတာျဖစ္တယ္။ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ ႏိုင္ငံကုိတည္ေဆာက္ခဲ့ၾကတဲ့ ဗိသုကာႀကီးေတြဟာ အေျခခံဥပေဒနဲ႔ လြတ္လပ္ေရးေၾကျငာစာတမ္းကုိ ခန္႔ညား ထယ္ဝါတဲ့ စကားလုံးေတြနဲ႔ ေရးစဥ္တုန္းက အေမရိကန္ႏိုင္ငံသားတုိင္း အက်ဳံးဝင္ေစရမယ္ဆုိတဲ့ ကတိစာခ်ဳပ္ကုိ သူတုိ႔ လက္မွတ္ေရးထုိးခဲ့ၾကတယ္။ ဒီစာခ်ဳပ္ဟာ ေျပာင္းလဲလုိ႔မရတဲ့ အသက္ရွင္ရပ္တည္မွဳ အခြင့္အေရး၊ လြတ္လပ္မွဳနဲ႔ ေပ်ာ္ေပ်ာ္ရႊင္ရႊင္ဘ၀လမ္းေၾကာင္းႏုိင္ဖို႔ အခြင့္အေရးေတြကုိ အာမခံေၾကာင္း ႏိုင္ငံသားအားလုံးကုိ ကတိျပဳတဲ့ စာခ်ဳပ္ တရပ္ျဖစ္တယ္။

ဒီကေန႔ အေမရိကႏိုင္ငံႀကီးဟာ အသားအေရာင္မတူတဲ့သူ႕ နိုင္ငံသားေတြအေပၚမွာ ဒီကတိစာခ်ဳပ္အရ ေပးစရာရွိတာေတြ ေပးရမွာပ်က္ကြက္ေနတာ သိသာထင္ရွားလွပါတယ္။ အေမရိကန္ႏိုင္ငံႀကီးဟာ ဒီျမင့္ျမတ္လွတဲ့ တာဝန္ဝတၱရားႀကီးကုိ ေဆာင္ရြက္ေပးရမဲ႔အစား နီဂရုိးေတြကုိ "ေငြအလုံအေလာက္မရွိပါ" ဆုိတဲ့ မွတ္ခ်က္နဲ႔ ေငြထုတ္သူဆီျပန္၊ ျပန္ေရာက္လာတတ္တဲ့ bad check ကုိေပးတာဘဲျဖစ္တယ္။

ဒါေပမဲ့ တရားမွ်တမွဳတည္းဟူေသာ ဘဏ္ႀကီးဟာ မြဲျပာက်ေနတယ္ဆုိတာ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔မယုံၾကည္ႏိုင္ဘူး။ ဒီႏိုင္ငံႀကီးရဲ႕ အခြင့္အလမ္းေတြ အင္မတန္ ေပါၾကြယ္တဲ့ေျမ တုိက္ခန္းထဲမွာ  ေငြေၾကး မလုံေလာက္ဘူးဆုိတာ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ မယုံၾကည္ ႏိုင္ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ဒီခ်က္လက္မွတ္ႀကီးကုိ ေငြသားနဲ႔လဲွလွယ္ဖုိ႔လာခဲ့ၾကတာပါ။ ဒီခ်က္လက္မွတ္ႀကီးဟာ လြတ္လပ္မွဳ က်ယ္က်ယ္ျပန္႔ျပန္႔ရေရး၊ တရားမွ်တမွဳေတြအာမခံခ်က္ရွိေရးဆုိတဲ့ ကြ်ႏ္ုပ္တုိ႔ရဲ႕ေတာင္းဆုိခ်က္ေတြကုိေပးမဲ့ ခ်က္လက္မွတ္ႀကီးျဖစ္တယ္။ ထုိ႔အတူဘဲ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ဟာ အေမရိကန္ျပည္ေထာင္စုႀကီးကုိ ထက္ထက္သန္သန္ သတိ ေပးႏွိဳးေဆာ္ဖုိ႔အတြက္ ဒီေနရာကုိေရာက္လာျခင္းလည္းျဖစ္တယ္။ အခုအခ်ိန္ဟာ ပ်ားရည္နဲ႔ဝမ္းခ်လုိ႔ရမဲ့အခ်ိန္ မဟုတ္ေတာ့ဘူး။ အခုအခ်ိန္ ဟာ ခြဲျခားခံရမွဳအေမွာင္ထုတြင္းထဲမွ တရားမွ်တမွဳတည္းဟူေသာ အလင္းေရာင္လမ္းေၾကာင္းဆီကို ခ်ီတက္ရန္ ႏိွဳးထဖုိ႔အခ်ိန္ေရာက္ၿပီ။ အခြင့္အလမ္းတံခါးမႀကီးကုိ ဘုရားသခင္ရဲ႕ ကေလးေတြအားလုံးအတြက္ ဖြင့္ဖုိ႔အခ်ိန္ေရာက္ၿပီ။ အခုအခ်ိန္ဟာ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ႏိုင္ငံကုိ လူမ်ိဳးေရး တရားမမွ်တမွဳ သဲဗြက္အေနအထားကေန ခုိင္မာတဲ့ ညီအစ္ကုိေတာ္ ေက်ာက္တံုး အေနအထားမ်ိဳး ေရာက္ေအာင္ေဆာင္ရြက္ ဖုိ႔အခ်ိန္တန္ၿပီျဖစ္တယ္။

အေရးႀကီးတဲ့ကာလကုိ လစ္လ်ဴရွဳ႕မယ္ဆုိရင္၊ နီဂရုိးေတြရဲ႕ ဆုံးျဖတ္ခ်က္ကုိ ေလ်ာ့တြက္မယ္ဆုိရင္၊ တုိင္းျပည္အ တြက္ ကံဆုိးမုိးေမွာင္က်လိမ့္ပါမယ္။ လြတ္လပ္ျခင္း၊ ညီမွ်ျခင္းေတြနဲ႔အတူ လန္းဆန္း တက္ၾကြတဲ့ေဆာင္းဦးရာသီ တခုကုိ မေေရာက္မခ်င္း   နီဂရုိးေတြရဲ႕သဘာဝက်လွတဲ့ ပူျပင္းတဲ့ အခဲမေက်ေႏြရာသီႀကီးဟာ ဆက္လက္တည္ ရွိေနဦးမွာဘဲ။ ၁၉၆၃ ခုႏွစ္ႀကီးဟာ နိဂုံးမဟုတ္ေသးဘူး။ နိဒါန္းသာျဖစ္တယ္။ နီဂရုိးေတြကုိေခြ်းသိပ္ထားဖုိ႔လုိ အပ္တယ္၊ ဒါဆုိသူတုိ႔ေက်နပ္သြားမယ္လုိ႔ လုိ႔ေမွ်ာ္လင့္တဲ့သူေတြဟာ တုိင္းျပည္ရဲ႕လုပ္ငန္းေတြ ခါတုိင္းလုိျပန္ လည္ လည္ ပတ္လာတဲ့အခါက်ရင္ သတိျပဳမိၾကလိမ့္မယ္။ နီဂရုိးေတြကုိ ႏိုင္ငံသားအခြင့္အေရး မေပးသမွ် အေမရိကန္မွာ ေအးေဆး၊ တည္ၿငိမ္မွဳရွိမွာမဟုတ္ဘူး။ တရားမွ်တမွဳေပၚေပါက္လာတဲ့ေန႔အထိ ေလေပြၾကမ္းႀကီးက ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ ႏိုင္ငံရဲ႕ အေျခခံအုတ္ျမစ္ကုိ ကုိင္လွဳပ္ေနဦးမွာျဖစ္တယ္။

ဒါေပမဲ့ တရားမွ်တမွဳနန္းေတာ္ရဲ႕ ေလွကားရင္းမွာေရာက္ေနၾကၿပီျဖစ္တဲ့ ကြ်ႏု္ပ္ရဲ႕လူေတြကုိေျပာဖုိ႔ တစုံတရာေတာ့ ရွိပါတယ္။ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔မွန္ကန္တဲ့ေနရာကုိရဖုိ႔ေဆာင္ရြက္ရာမွာ စိတ္စႏိုးစေႏွာင့္ျဖစ္စရာဘာမွမလုိဘူး။ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ ဆာ ေလာင္ငတ္မြတ္ေနတဲ့ လြတ္လပ္မွဳႀကီးအတြက္ ခါးသီးမွဳေတြ၊ အမုန္းတရားစိတ္ေတြကုိေတာ့ မေမြးလုိက္ၾကပါနဲ႔။

ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ရဲ႕ ရုန္းကန္တုိက္ပြဲဝင္မွဳကုိ ဂုဏ္သိကၡာရွိရွိ၊ စည္းကမ္းရွိရွိနဲ႔ ေဆာင္ရြက္သြားၾကရမွာျဖစ္တယ္။ ကြ်န္ုပ္တုိ႔ ရဲ႕ကန္႔ကြက္ဆႏၵျပမွဳေတြကုိ ရုပ္ပုိင္းအႀကမ္းဖက္မွဳ အသြင္ျဖစ္သြားေအာင္ လုပ္ေဆာင္တာမ်ိဳးကုိ ခြင့္မျပဳဘူး။ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ တင့္တယ္လွတဲ့ ရုပ္ပုိင္းဆုိင္ရာအားေတြကို စိတ္ပုိင္းဆုိင္ရာအားေတြရဲ႕ အေထာက္အတိုင္နဲ႔ ျမင့္သ ထက္ျမင့္ဖို႔ ထပ္ခါတလဲ လဲ ျမွင့္တင္ သြားၾကရမယ္။ နီဂရုိးလူ႔အဖြ႔ဲအစည္းကုိ ထူးထူးျခားျခား ဝါးမ်ိဳးလာေနတဲ့ ရန္လုိမွဳေတြေၾကာင့္  ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ေတြဟာ လူျဖဴေတြ အားလုံးကုိ အယုံအၾကည္ ကင္းသြားတာ မ်ိဳးလည္းမျဖစ္သင့္ဘူး။ ဘာေၾကာင့္လဲဆုိေတာ့ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔နဲ႔အတူ ဒီမွာေရာက္ရွိေနၾကတဲ့ ကြ်ႏ္ုပ္တုိ႔ရဲ႕ညီအစ္ကုိေတာ္ လူျဖဴေတြဟာ သူတုိ႔ရဲ႕ဘဝနဲ႔ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ရဲ႕ဘဝဟာ တထပ္တည္းဘဲ၊ ဆုိတာနားလည္ၾကတယ္။ သူတုိ႔ရဲ႕လြတ္လပ္မွဳနဲ႔ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ ရဲ႕လြတ္လပ္မွဳ ခြဲျခားလုိ႔မရဘူးဆုိတာလည္း သူတို႔ သေဘာေပါက္ နားလည္ၾကတယ္။ ဒါ သက္ေသပါဘဲ။ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ ခ်ည္းသက္သက္ဘဲ သြားလုိ႔မရပါဘူး။

ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ခ်ီတက္သြားတဲ့အခါ ေရွ႕ကိုသာတူရူၿပီး ဆက္လက္သြားၾကမယ္လို႔ သံႏိၷဌာန္ ခ်ထားရမယ္။ ကြ်ႏ္ုပ္တို႔ ေနာက္ျပန္လွည့္လို႔ မရဘူး။ ႏိုင္ငံသားအခြင့္ အေရးကုိေထာက္ခံသူေတြ ေမးၾကတာရွိတယ္။ "ခင္ဗ်ားတုိ႔ ဘယ္ေတာ့ေက်နပ္မွာလဲ"တဲ့။ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ရဲ႕ခႏၶာကုိယ္ ေလးေလးပင္ပင္ ႏြမ္းႏြမ္းလ်လ် ခရီးသြားေနရမွ်၊ အေ၀းေျပးလမ္းမေပၚက ေမာ္တယ္ေတြမွာ၊ ၿမိဳ႕ေတြထဲက ေဟာ္တယ္ေတြမွာ တည္းခုိခြင့္မရသမွ်၊ ကြ်ႏ္ုပ္တုိ႔ ေက်နပ္မွာမဟုတ္ဘူး။ နီဂရုိးေတြ စုတ္စုတ္ျပတ္ျပတ္ တဲဂုတ္ေတြထဲ ကေန အုိးအိမ္ႀကီးေတြဆီကုိ ေျပာင္းေရြ႕ႏိုင္ခြင့္ မရသမွ် ကြ်န္ုပ္တုိ႔ ေက်မွာမဟုတ္ဘူး။ မစၥစပိက နီဂရုိးတစ္ေယာက္ မဲ ေပးခြင့္မရသမွ်၊ နယူးေယာက္က နီဂရုိးတစ္ ေယာက္ဟာ သူ႔မွာ မဲေပးႏိုင္ဖုိ႔ ဘာမွမရွိဘူး လုိ႔ယုံၾကည္ေနေသးသမွ် ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ ဘယ္ေတာ့ေက်နပ္မွာ မဟုတ္ဘူး။ မေက်နပ္ဘူး…မေက်နပ္ဘူး။ ကြ်ႏ္ုပ္တို႔ မေက်နပ္ၾကပါဘူး။ တရားမွ်တမွဳ ေရစီးေၾကာင္းဟာ သမာဓိ ဆုိတဲ့ ေခ်ာင္းမႀကီးထဲကုိ မစီးဝင္သမွ် ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ေက်နပ္မွာမဟုတ္ဘူး။

တခ်ိဳ႕သူေတြဟာ စမ္းသပ္မွဳေတြ၊ ဒုကၡဗ်ာပါဒေတြ႔ရင္ဆုိင္ရင္း ဒီကုိလာၾကတယ္ဆုိတာ ကြ်န္ေတာ္သတိျပဳ မိပါတယ္။ တခ်ိဳ႕ေတြက အခ်ဳပ္ခန္းက်ဥ္းထဲကထြက္လာရလုိ႔ လန္းဆန္းလာၾကတယ္။ တခ်ိဳ႕ေတြက လြတ္လပ္မွဳ ေတာင္းဆုိလုိ႔ ျငင္းပန္းႏွိပ္စက္ကလူ ျပဳေနတဲ့ မုန္တုိင္းႀကီးရဲ႕ အထုအေထာင္းၾကားကလာၾကရတယ္။ တခ်ိဳ႕ေတြက ပုလိပ္ေတြရဲ႕ လူမဆန္တဲ့လုပ္ရပ္ကုိ ေရွာင္ကြင္းလာၾကရတယ္ဆုိတာကုိ ကြ်န္ေတာ္သတိျပဳမိပါတယ္။ ခင္ဗ်ားတုိ႔တေတြဟာ ဒုကၡခံစားရတဲ့ေနရာမွာေတာ့ က်င္လည္ေနတဲ့ သူေတြပါပဲ။ မတရားသျဖင့္ ဒုကၡခံစားျခင္းဟာ အေကာင္းဘက္ကုိ ဦးတည္ေစတယ္ဆုိတဲ့ ယုံၾကည္ ခ်က္နဲ႔ ဆက္လုပ္ၾကပါ။

ဒီအေျခအေနေတြဟာ ေျပာင္းလဲႏိုင္တယ္၊ ေျပာင္းလဲသြားမယ္ဆုိတဲ့ အသိေတြနဲ႔ မစစၥစပီကုိ ျပန္သြားၾကပါ၊ အလာဘားမားကုိျပန္သြားၾကပါ၊ ေဂ်ာ္ဂ်ီယာကုိျပန္သြားၾကပါ၊ လူစီယားနားကုိျပန္သြားၾကပါ၊ ေျမာက္ပုိင္းၿမိဳ႕ေတာ္ ဆင္းရဲသားရပ္ကြက္ေတြဆီက တဲစုတ္ေတြဆီျပန္သြားၾကပါ။ စိတ္ကုန္တာစိတ္ပ်က္တာေတြ မျဖစ္ၾကပါနဲ႔။

မိတ္ေဆြအေပါင္းတုိ႔ ဒီကေန႔ ကြ်န္ေတာ္ ခင္ဗ်ားတုိ႔ကုိေျပာမယ္။ ဒီကေန႔ကာလဟာ စိတ္ပ်က္စရာေတြ၊ အခက္အခဲ ေတြရိွေပမဲ့လည္း ကြ်န္ေတာ့္မွာ ေမွ်ာ္မွန္းခ်က္ တရပ္ရွိေနစဲဘဲဆုိတာ ခင္ဗ်ားတုိ႔ကုိေျပာခ်င္ပါတယ္။ ဒါဟာ အေမရိ ကန္ ေမွ်ာ္မွန္းခ်က္ထဲမွာ နက္နက္နဲနဲ အျမစ္တြယ္ေနတဲ့ အိပ္မက္လည္းျဖစ္တယ္။

တေန႔က်ရင္ ဒီႏိုင္ငံမွာ ဓမၼတရား အဓိပၸါယ္အစစ္အမွန္ေပၚထြန္းမယ္ဆိုတဲ့ ေမွ်ာ္မွန္းခ်က္တရပ္ ကြ်န္ေတာ့မွာရွိတယ္။ "လူေတြကုိ အညီအမွ် ဖန္ဆင္းထားေပးတယ္ဆုိတဲ့ အမွန္တရားကို ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ ကိုယ္ပိုင္ သက္ေသအျဖစ္ လက္ဆုပ္လက္ကိုင္ ထားၾကတယ္။"

တေန႔က်ရင္ ေဂ်ာ္ဂ်ီယာေတာင္ကုန္းနီေတြေပၚမွာ ကြ်န္ေဟာင္းေတြရဲ႕သားသမီးေတြနဲ႔၊ ကြ်န္ပုိင္ရွင္ေဟာင္းေတြရဲ႕ သားသမီးေတြ ညီအစ္ကုိေတာ္စားပြဲဝုိင္းမွာ အတူထုိင္ စားေသာက္ၾကမယ္ဆုိတဲ့ေမွ်ာ္မွန္းခ်က္တရပ္ ကြ်န္ေတာ့မွာရွိ တယ္။

တေန႔က်ရင္ တရားမမွ်တမွဳ နဲ႔ ဖိႏွိပ္မွဳ အပူမီးေတြေလာင္ကြ်မ္းေနတဲ့ ကႏၱာရလုိ မစၥစပီျပည္နယ္မွာေတာင္မွ လြတ္လပ္တဲ့ တရားမွ်တဲ့ အုိေအစစ္တခု အျဖစ္ကုိေျပာင္းလဲ သြားမယ္ဆုိတဲ့ ေမွ်ာ္မွန္းခ်က္ တရပ္ကြ်န္ေတာ့္မွာရွိ တယ္။

တေန႔က်ရင္ ကြ်န္ေတာ့္သားသမီးေလးေယာက္ဟာ အသားအေရာင္ေပၚအေျခခံမဘဲ အေၾကာင္းအခ်င္းအရာ လကၡဏာေပၚမွာသာအေျခခံၿပီး တရားစီရင္ ဆုံးျဖတ္တဲ့ ႏိုင္ငံမွာ ေနထုိင္ၾကလိမ့္မယ္ဆိုတဲ့ ေမွ်ာ္မွန္းခ်က္တရပ္ ကြ်န္ေတာ့္ မွာရွိတယ္။

ဒီကေန႔ ကြ်န္ေတာ့မွာေတာ့ ေမွ်ာ္လင့္ျခင္း အိပ္မက္တစ္ခု ရွိေနပါတယ္။

တေန႔က်ရင္ အလာဘားမားျပည္နယ္မွာ၊  ျပည္နယ္အုပ္ခ်ဳပ္ေရးမွဴးရဲ႕ ႏုတ္ဖ်ားက ျငင္းခ်က္စကားလုံးေတြ၊ ပယ္ဖ်က္ လုိက္ၿပီဆုိတဲ့စကားလုံးေတြ ရႊမ္းရႊမ္းေဝေနတဲ့ အဲဒီျပည္နယ္မွာ လူမည္းေယာက်ၤားေလး၊ မိန္းခေလးေတြဟာ လူျဖဴ ေယာက်ၤားေလး၊ မိန္းခေလးေတြနဲ႔ ညီရင္းအစ္ကို ေမာင္ရင္းႏွစ္မေတြလုိ လက္ခ်င္းခ်ိတ္ၿပီးလမ္းေလွ်ာက္ၾကမဲ့ အေျခအေနမ်ိဳးေျပာင္းလဲသြားမယ္ဆုိတဲ့ ေမွ်ာ္မွန္းခ်က္တရပ္ ကြ်န္ေတာ့္ မွာရွိတယ္။

ဒီကေန႔ ကြ်န္ေတာ့္မွာ ေမွ်ာ္မွန္းခ်က္တရပ္ရွိတယ္။

တေန႔က်ရင္ ခ်ိဳင့္ဝွမ္းတုိင္းျမွင့္တက္လာလိမ့္မယ္၊ ေတာင္ကုန္းေတြ၊ ေတာင္တန္းေတြ တုိင္းကုိနိမ့္သြားလိမ့္မယ္။ အဖုအ ထစ္ မညီမညာေနရာေတြ ညီညာျပန္႔ျပဴးသြားလိမ့္မယ္၊ အေကြ႔အေကာက္ေနရာေတြ ေျဖာင့္တန္းသြား လိမ့္မယ္၊ ဘုရားသခင္ရဲ႕ဂုဏ္ေတာ္ေတြျပသလာလိမ့္မယ္၊ ဒါေတြကုိ လူသားေတြအားလုံးျမင္ၾကရလိမ့္မယ္ ဆုိတဲ့ ေမွ်ာ္မွန္း ခ်က္တရပ္ ကြ်န္ေတာ္မွာရွိတယ္။

ဒါဟာကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ရဲ႕ေမွ်ာ္မွန္းခ်က္ဘဲ။ ဒီယုံၾကည္ခ်က္နဲ႔ ကြ်န္ေတာ္ ေတာင္ပုိင္းကုိလာခဲ့တာျဖစ္တယ္။ ဒီယုံၾကည္ခ်က္နဲ႔ ဘဲ စိတ္ပ်က္ျခင္း ေတာင္တန္းႀကီးထဲက ေမွ်ာ္လင့္ျခင္း အဖုိးတန္ေက်ာက္ တစ္လုံးကုိ တူးေဖၚႏိုင္လိမ့္မယ္။ ဒီယုံၾကည္ ခ်က္နဲ႔ဘဲ ကြ်ႏု္ပ္တုိ႔ႏိုင္ငံရဲ႕ဆူဆူညံညံသေဘာထားကြဲသံေတြကုိ သာယာနာေပ်ာ္ဘြယ္ ညီအစ္ကုိေတာ္ သံစုံတီး ဝုိင္းကတီးသံေတြအျဖစ္ ကြ်ႏ္ုပ္တုိ႔ေျပာင္းလဲပစ္ႏိုင္လိမ့္မယ္။  တေန႔မွာ ကြ်ႏ္ုပ္တုိ႔လြတ္လပ္ေစရမယ္ဆုိတဲ့ အသိရွိ ၿပီး ဒီယုံၾကည္ခ်က္နဲ႔ဘဲ ကြ်ႏ္ုပ္တုိ႔ အတူတကြ အလုပ္လုပ္ႏိုင္ၾကမယ္၊ အတူတကြ ဆုမြန္ေခြ်ႏိုင္မယ္။ အတူတကြ ရုန္းကန္လွဳပ္ရွားႏိုင္ၾကမယ္၊ အတူတကြ ေထာင္ထဲဝင္ႏိုင္ၾကမယ္၊ လြတ္လပ္မွဳ အတြက္ အတူတကြ ရပ္တည္ႏုိင္ၾကမယ္။

ဒီေန႔ဟာ …  "လြတ္လပ္မွဳေပါင္းစုံ နဲ႔ခ်စ္စရာေျမ ငါ့တုိင္းေျပ(ျပည္)၊ သင့္အတြက္ သီဆုိပါရေစ။ ဖခင္မ်ား ေသဆုံးခဲ့ရာေျမ၊ ဘုရားဖူးမ်ားရဲ႕ဂုဏ္ယူရာေျမ၊ ေတာင္နံရံတုိင္းဆီမွေန၊ လြတ္လပ္မွဳေခါင္း ေလာင္းသံ ျမည္ဟီးႏိုင္ ပါေစ.." လုိ႔  အဓိပၸါယ္သစ္နဲ႔ သီခ်င္းကုိ ဘုရားသခင့္ကေလးေတြအားလုံးက သီဆုိႏိုင္မဲ့ေန႔ျဖစ္တယ္။


Try me!

Posted: 23 May 2013 10:29 AM PDT

Try me!

I think that's what Zahid was trying to tell the opposition and those who liken him to the former Home Minister.

Well... he is the man, the right man for the portfolio and everybody should take it positively. Without someone with such a strong stand, the nation will be in the hands of hooligans.

The Star reports:
PUTRAJAYA: Those who do not adhere to the Peaceful Assembly Act will "pay a heavy price" for their offence, said Home Minister Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.
He said organisers of mass rallies should respect the law and not create chaos because there was a "silent majority" among the people who did not agree with these gatherings.
Ahmad Zahid was responding to questions from reporters on the recent mass protests organised by Opposition parties where election fraud was alleged.
"I have said from early on that if they plan to hold gatherings outside the provisions of the Act, if there are those who continue to be stubborn, they have to pay a heavy price if the police take action.
"I have given full power to the IGP (Inspector-General of Police) to enforce the law and this will be done without interference from me," he said after a working visit to the Immigration Department here on Thursday.
Later, during a working visit to the National Registration Department here, Dr Ahmad Zahid told newsmen that the Government would not interfere with the ongoing police crackdown on individuals allegedly involved in seditious activities over the past few weeks.
He said he would leave all "operational matters" in the hands of the police.
"I am sure the police have sufficient evidence and proper basis to make the arrests. I have no hand in the arrests. For further information, please ask the police," he said.
Among those arrested were student activist Adam Adli Abdul Halim, PKR vice-president Tian Chua, Tamrin Ghafar of PAS and social activist Harris Ibrahim.
On another matter, the minister cautioned that action would be taken "very soon" against foreigners who had overstayed or abused their travel or student visas.
Dr Ahmad Zahid said the Immigration Department was actively monitoring such foreigners who contributed to social ills during their stay in the country.
Action would also be taken against those who abused their student visas by conducting activities outside the scope of their visas, such as business activities.
"I don't want to give a warning but don't get mad at us if action is taken in the nearest time possible.
"If your visa has expired, surrender yourself and we can solve this in a good manner," he said.

Full video and transcript of UK jihad murderer: "We are forced by the Qur'an"

Posted: 23 May 2013 06:30 AM PDT

Video from The Sun. Transcript thanks to Damien.

Why were the references to the Qur'an cut out by mainstream media sources?


The only reason we have killed this man today is because Muslims are dying daily by British soldiers. And this British soldier is one. It is an eye for an eye and a tooth for a tooth. By Allah, we swear by the almighty Allah we will never stop fighting you until you leave us alone. So what if we want to live by the Shari'a in Muslim lands? Why does that mean you must follow us and chase us and call us extremists and kill us? Rather you lot are extreme. You are the ones that when you drop a bomb you think it hits one person? Or rather your bomb wipes out a whole family? This is the reality. By Allah if I saw your mother today with a buggy I would help her up the stairs. This is my nature. But we are forced by the Qur'an, in Sura At-Tawba, through many ayah in the Qu'ran, we must fight them as they fight us. An eye for an eye, a tooth for a tooth. I apologise that women had to witness this today but in our lands women have to see the same. You people will never be safe. Remove your governments, they don't care about you. You think David Cameron is going to get caught in the street when we start busting our guns? You think politicians are going to die? No, it's going to be the average guy, like you and your children. So get rid of them. Tell them to bring our troops back so can all live in peace. So leave our lands and we can all live in peace. That's all I have to say. [in Arabic:] Allah's peace and blessings be upon you.
Hat tip: Jihad Watch

Zahid, Hentikan Tangkapan ‘Rakus’ Pemimpin Pakatan, NGO

Posted: 23 May 2013 08:13 AM PDT


Gambar: Tian Chua ditahan di LCCT

Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Selangor menyelar tindakan rakus Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang sejak memegang jawatan, berterusan menggunakan kuasa sewenangnya bagi menutup mulut rakyat dan menghentikan penentangan terhadap penipuan pilihanraya yang lalu.

Pembebasan Adam Adli melalui ikat jamin, tidak mencerminkan apa-apa apabila Yb Tian Chua, Sdr Haris Ibrahim dan Dato' Thamrin Ghafar ditahan beberapa jam yang lalu.

Tindakan Zahid ini dilihat sebagai penuh kegilaan, mengancam dan menyekat kebebasan majoriti rakyat yang mula bangkit untuk mempersoalkan kerajaan Barisan Nasional serta SPR diatas beberapa penipuan jelas bagi rejim pemerintah mengekalkan kuasa dalam pilihanraya paling kotor dalam sejarah.

AMK Selangor bertegas sebarang bentuk penentangan, dan kebangkitan yang berlaku sejak 5 Mei 2013, bukanlah berpaksi kepada kekecewaan dan tidak menerima kekalahan tetapi adalah satu manifestasi persoalan tentang beberapa bentuk salahlaku serta penipuan pilihan raya.

Rakyat sebagai penentu masa depan negara, berhak mengetahui keadaan sebenar beserta punca serta menggesa tindakan pantas kerajaan untuk menjelaskan perkara ini.

Sebaliknya, Barisan Nasional tergesa-gesa menubuhkan kerajaan sebelum sebarang penjelasan diberikan dan inilah tindakan yang mendatangkan keraguan dan kekecewaan besar kepada rakyat terbanyak.

AMK Selangor menyeru pembebasan segera mereka ini yang lebih bersifat tahanan politik, dan sewajarnya Polis Diraja Malaysia dan Kementerian Dalam Negeri menjamin hak tahanan dan tidak memperlakukan mereka seperti pesalah, selagi mereka tidak dibuktikan bersalah oleh mahkamah.

Justeru, AMK Selangor menyeru rakyat tidak tunduk dan takut untuk mempersoalkan apa juga keraguan berkaitan dengan proses tatakelola negara, dan sebarang usaha keras oleh Zahid Hamidi dan Kementerian Dalam Negeri serta PDRM hanyalah satu usaha terdesak dan terakhir untuk mengekang kebangkitan rakyat ini. Semangat perjuangan rakyat, baru sahaja dinyalakan.

Azmizam Zaman Huri
Ketua AMK Selangor
Naib Ketua AMK Malaysia


Bebaskan segera Tian Chua, Haris


PKR hari ini mendesak pembebasan serta merta Ahli Parlimen Batu Tian Chua dan aktivis Asal Bukan Umno (ABU) Haris Ibrahim yang ditahan di bawah Akta Hasutan 1948 sebentar tadi.

Dalam satu kenyataan media, Pengarah Komunikasi PKR Nik Nazmi Nik Ahmad menggesa kerajaan menghentikan pendakwaan bermotifkan politik terhadap aktivis Pakatan Rakyat dan NGO.

"Ini satu lagi bukti bahawa pentadbiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak masih lagi terperangkap dengan dasar-dasar lapuk UMNO-Barisan Nasional (BN).

Menurut Nik Nazmi, pada tahun lepas, Najib mengumumkan bahawa Akta Keharmonian Nasional untuk menggantikan undang-undang zalim tersebut namun Akta Hasutan yang digubal penjajah tersebut kekal.

Ujar beliau, "dakwaan bahawa beliau mahukan rekonsiliasi nasional selepas pilihan raya baru-baru ini juga terbukti janji kosong semata-mata.

"Ini adalah petanda buruk bagi rejim baru Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dan Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar.

"Penahanan terbaru ini berlaku selepas dakwaan terhadap saya di bawah Akta Perhimpunan Aman dan penahanan aktivis mahasiswa Adam Adli di bawah Akta Hasutan," kata Nik Nazmi.

Ironisnya, ramai pimpinan UMNO-BN dan akhbar mereka Utusan Malaysia terus membakar sentimen perkauman namun tiada tindakan diambil ke atas mereka sedangkan pimpinan yang berjuang untuk demokrasi menjadi mangsa.

"Ini menunjukkan hipokrasi pentadbiran Najib," ujar beliau.

Tamrin ditahan di Bangsar

Sementara itu, polis juga menahan Tamrin Tun Ghafar petang tadi di sebuah restoran dekat Bangsar dan dibawa ke Balai Polis Jinjang.

"Saya ditahan oleh Polis Bukit Aman. Polis sedang menunggu saya menghabiskan makan tengahari di Chawan (Restoran), Bangsar," kata Tamrin dalam sms kepada rakan-rakannya.

Dengan penangkapan Tamrin, polis kini telah menahan empat orang iaitu aktivis pelajar Adam Adli, anggota Parlimen Batu Tian Chua dan akhtivis Asal Bukan Umno, peguam Haris Ibrahim.
-FMT

Malaysian Student Charged with Sedition, 2 Others Arrested

Posted: 23 May 2013 05:57 AM PDT

Malaysian Student Charged with Sedition, 2 Others Arrested

PET+BLOGSPOT is the ONLINE BLOG of the Malaysian Animal-Assisted Therapy for the Disabled and Elderly Association or Petpositive.Our stories are CURRENT, ACCURATE and RELIABLE. We offer both local and foreign news on animals, disability and the elderly. PET+BLOGSPOT was first established in October 2007. Our hits since then are now

Malaysian court under fire after alleged rapist allowed to wed minor | Asia Pacific | ABC Radio Australia

Posted: 23 May 2013 05:15 AM PDT

Malaysian court under fire after alleged rapist allowed to wed minor | Asia Pacific | ABC Radio Australia

PET+BLOGSPOT is the ONLINE BLOG of the Malaysian Animal-Assisted Therapy for the Disabled and Elderly Association or Petpositive.Our stories are CURRENT, ACCURATE and RELIABLE. We offer both local and foreign news on animals, disability and the elderly. PET+BLOGSPOT was first established in

Malaysian Opposition face full force of the Sedition Act | Asia Pacific | ABC Radio Australia

Posted: 23 May 2013 05:15 AM PDT

Malaysian Opposition face full force of the Sedition Act | Asia Pacific | ABC Radio Australia

PET+BLOGSPOT is the ONLINE BLOG of the Malaysian Animal-Assisted Therapy for the Disabled and Elderly Association or Petpositive.Our stories are CURRENT, ACCURATE and RELIABLE. We offer both local and foreign news on animals, disability and the elderly. PET+BLOGSPOT was first established in October 2007

Pasca PRU13 Siri 4: Dilemma Pilihan Jalanraya

Posted: 23 May 2013 04:49 AM PDT

 which one

Seperti mana yang telah saya nyatakan di dalam tulisan saya yang lepas, pilihan jalanraya adalah suatu tindakan politik yang sangat efektif di dalam menyediakan wadah terbaik untuk kuliah politik baik secara praktis mahu pun teoritis bagi meradikalisasikan pemikiran politik rakyat. Namun begitu apa yang didesak, apa yang dituntut melalui pilihan jalanraya tidak semestinya akan berjaya diperolehi. Kalau berjaya pun, desakan atau tuntutan yang kita kemukakan itu umumnya akan mengambil masa yang lama untuk direalisasikan.

Walau pun gagal atau lama untuk memperolehi kejayaan tetapi saya percaya satu perkara yang kita tidak akan gagal dan akan memperolehinya serta merta ialah – memori bersama. Kita pasti akan memperolehi memori bersama melalui pilihan jalanraya. Memori adalah antara unsur emosi dan sosio-psikologi yang penting di dalam pembinaan bangsa.

Untuk memahami memori bersama sebagai unsur penting untuk membina bangsa Malaysia sila baca tulisan saya yang terdahulu yang bertajuk "Pilihan Jalanraya Pembina Memori Bersama".

Namun begitu setelah meneliti perkembangan semasa khususnya pasca PRU13 ini, pilihan jalanraya dihadapkan dengan dilemma. Terdapat dua pihak yang sedang menghadapi dilemma berhubung dengan pilihan jalanraya ini.

Pihak yang pertama adalah pemimpin-pemimpin politik daripada Pakatan Rakyat. Daripada pemerhatian saya di dalam menanggapi persoalan pilihan jalanraya ini pemimpin Pakatan Rakyat (PR) terpecah kepada tiga kelompok iaitu:

  1. Kelompok pemimpin PR yang menyokong tindakan jalanraya
  2. Kelompok pemimpin PR yang mengambil sikap berdiam diri
  3. Kelompok pemimpin PR yang secara terang-terangan menyatakan tidak bersetuju dengan pilihan jalanraya ini

Sebahagian daripada kelompok yang menyokong tindakan jalanraya ini umumnya adalah kelompok yang memang "kaki demo". Sebahagian lagi adalah terdiri daripada mereka yang kalah bertanding di dalam PRU13 yang lepas.

Ada daripada mereka ini yang "kaki demo" dan juga kalah bertanding. Ada juga yang menang bertanding tetapi gagal untuk mencapai hajat yang lebih tinggi. Jadi mereka ini membentuk kelompok yang paling lantang mengajukan pilihan jalanraya.

Motif mereka pada pandangan saya dipengaruhi oleh dua tesis penghujahan iaitu:

  1. Regim pemerintah di negara-negara dunia ketiga seperti Malaysia contohnya takkan mungkin dapat dijatuhkan melalui jalan pilihanraya. Mereka mengambil contoh Suharto di Indonesia, Marcos di Filipina, Hosni Mubarak di Mesir dan Ben Ali di Tunisia yang digulingkan melalui jalanraya. Hanya selepas penggulingan barulah suatu sistem pilihanraya yang adil dapat dilaksanakan.
  2. Sistem pilihanraya di Malaysia takkan memungkinkan Pakatan Rakyat menang kerana ianya dipenuhi dengan tipu-muslihat yang tersusun-rapi yang telah dirancang oleh institusi-institusi negara melalui Suruhanjaya Pilihanraya yang dituduh sebagai berat sebelah. Penghujahan mereka ini disertakan dengan bukti-bukti seperti daftar pemilih yang kotor, akses media yang berat sebelah, persempadanan kawasan pilihanraya yang tidak adil, rasuah, politik wang, undi awal, undi pos, dakwat tidak kekal, pengundi hantu, black-out, pengundian dua kali, peti undi bertambah dan pelbagai hujah-hujah tentang penipuan pilihanraya yang lainnya.

Kelompok pemimpin PR yang menyokong pilihan jalanraya ini bukanlah menolak kaedah pilihanraya. Yang mereka tolak adalah pilihanraya yang menipu, berat-sebelah dan tidak adil. Mereka hanya menyokong pilihanraya yang bersih, adil dan saksama sahaja.

Pada pandangan mereka pilihan jalanraya adalah salah satu daripada kaedah untuk menukar sistem pilihanraya di Malaysia yang mereka tuduh sebagai tidak adil ini kepada suatu sistem pilihanraya yang lebih adil, telus, bersih dan saksama.

Kelompok kedua adalah mereka yang berdiam diri. Kelompok ini mengambil pendirian untuk tunggu dan lihat terlebih dahulu. Sebahagian besar daripada mereka adalah terdiri daripada pemimpin-pemimpin PR yang menang di dalam PRU13 baru-baru ini. Mereka akan cuba menunjukkan yang mereka tidak terlibat dengan mana-mana faksi di dalam politiking dalaman parti masing-masing.

Terdapat kecenderungan oportunis di kalangan mereka ini kerana itu mereka mengambil posisi tunggu dan lihat – iaitu melihat dahulu faksi mana yang lebih berkemungkinan akan menang di dalam pergelutan memilih antara dua jalan ini. Mereka hanya akan menyertai faksi yang mereka jangkakan akan menang walau pun kecenderungan mereka yang sebenar adalah untuk memilih jalan yang lebih selamat.

Motif mereka kemungkinan besar bersifat peribadi untuk diri sendiri. Nama, pangkat, status, gelar, penghormatan, wang ringgit dan harta untuk dikumpulkan buat kepentingan diri sendiri, keluarga dan kroni.

Matlamat mereka hanyalah untuk menjadi YB. Menjadi YB adalah akhir kepada perjuangan politik mereka walau pun di dalam retorik harian kata-kata seperti "untuk rakyat", "demi rakyat" "kebebasan", "keadilan" "kebenaran" dan sebagainya sering digunakan.

Memandangkan mereka tidak punya idea-idea yang bersifat utilitarian dan ideologikal maka berdiam diri tunggu dan lihat adalah pendirian yang paling selamat.

Manakala kelompok yang terakhir adalah mereka yang terang-terangan tidak bersetuju dengan pilihan jalanraya. Dari pemerhatian saya mereka ini terdiri daripada pemimpin-pemimpin PR yang memenangi pilihanraya baru-baru ini. Memandangkan mereka sudah menang kerusi yang akan menjamin kesinambungan karier politik bergaji mereka, pilihan jalanraya dilihat sebagai tidak perlu untuk dilakukan.

Nama, pangkat, status, gelar, penghormatan, wang ringgit dan harta untuk tempoh 5 tahun yang akan datang sudah pun terjamin dan tidak perlu diperjudikan lagi. Silap haribulan pilihan jalanraya boleh menyebabkan mereka hilang kerusi, kedudukan, nama, penghormatan dan wang ringgit jika sekiranya mereka tertangkap atas dakwaan menghasut atau terlibat di dalam aksi jalanraya dan dijatuhkan hukuman oleh mahkamah.

Dengan terus menjadi YB sumber cari makan mereka untuk menyara diri sendiri, keluarga dan anak isteri sudah tidak perlu dirisaukan lagi. Manakala peruntukan kewangan yang akan diagihkan kepada mereka sebahagiannya boleh digunakan sebagai sumber penting untuk memperbesarkan kuasa mereka melalui pengambilan dan pembelian sokongan, pengikut, pekerja dan gurkha-gurkha politik mereka bagi menghadapi pertarungan politik dalaman parti dan juga luar parti.

Melalui pilihan rasional (yang terbatas tentunya) setelah mempertimbangkan untung rugi, mereka tidak memilih jalanraya. Pilihan jalanraya bagi mereka adalah pilihan yang lebih berisiko kepada kedudukan ekonomi dan kuasa mereka.

cost and benefit

Namun begitu kelompok yang tidak memilih jalanraya ini juga punya hujah-hujah yang munasabah yang mereka ajukan kepada publik. Mungkin hujah ini adalah untuk melindungi kepentingan ekonomi dan kuasa mereka tetapi mungkin juga mereka benar-benar percaya dengannya. Hujah-hujah mereka ini boleh dibahagikan kepada dua iaitu, satu yang bersifat ideologikal dan dua yang bersifat strategis.

  1. Secara ideologikalnya mereka memang tidak percaya kepada metod melawan melalui jalanraya sebagai cara untuk mengubah kerajaan. Bagi mereka kaedah untuk mengubah kerajaan hanya boleh dilakukan melalui "constitutional means" atau mengikut cara-cara yang telah ditetapkan oleh perlembagaan. Dengan kata lain mereka berpandangan perubahan kerajaan hanya boleh dilakukan melalui cara yang dibenarkan oleh perlembagaan iaitu menerusi pilihanraya dan bukannya jalanraya.
  2. Secara strategisnya, mereka berhujah bahawa pilihan jalanraya bukan pilihan yang terbaik buat masa sekarang. Menurut mereka sekarang adalah masa untuk muhasabah diri. Sekarang adalah masa untuk merenung dan meneliti kembali kelemahan-kelemahan parti dan memperbaikinya untuk pilihanraya yang akan datang. Mereka juga berhujah bahawa sekarang masanya adalah untuk menumpukan sepenuh perhatian kepada kerja-kerja mengurus, mentadbir dan memperbaiki kehidupan rakyat di kawasan dan negeri yang mereka menangi. Justeru, pilihan jalanraya bukanlah pilihan yang terbaik. Oleh kerana itu mereka tidak terlibat di dalam kerja-kerja menyusun dan memobilisasi massa.

Namun begitu, saya agak pasti yang dua kelompok terakhir ini, yang berdiam diri dan yang tidak bersetuju dengan pilihan jalanraya akan segera mengubah pendirian mereka jika sekiranya mereka dapati ombak sokongan daripada rakyat melimpah ruah membanjiri jalanraya.

Janganlah kita terperanjat jika sekiranya kita dapati mereka yang berdiam diri dan menolak pilihan jalanraya ini tiba-tiba muncul di tengah lautan rakyat memberi pidato yang berapi-api menyokong tindakan jalanraya. Pemimpin politik yang sebegini memang punya kecenderungan oportunis yang tinggi dan kita sebagai rakyat harus berhati-hati dengan mereka ini.

Setakat ini saya perhatikan hanya sebahagian sahaja daripada pemimpin parti PKR yang cenderung untuk memilih pilihan jalanraya. Sebahagian lagi mengambil sikap berdiam diri dan sebahagian yang lain secara terang-terang menolak pilihan jalanraya.

Manakala parti PAS dan DAP pula saya perhatikan secara umumnya di peringkat kepimpinan tinggi mereka menolak pilihan jalanraya. Ini dapat dilihat daripada kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan oleh beberapa orang pemimpin tinggi PAS dan DAP yang menyatakan bahawa parti mereka tidak menyokong sebarang usaha-usaha untuk menjatuhkan kerajaan melalui cara yang mereka hujahkan sebagai tidak mengikut lunas-lunas perlembagaan.

Namun begitu saya yakin seperti mana golongan oportunis politik yang lainnya, pemimpin-pemimpin PKR, PAS dan DAP yang kononnya hanya menyokong tindakan-tindakan mengikut lunas perlembagaan ini akan turut mengaut keuntungan dan menonjolkan diri mereka di barisan kepimpinan jalanraya jika sekiranya lautan rakyat Malaysia turun ke jalanraya.

Namun begitu dilemma pilihan jalanraya ini bukan sahaja dihadapi oleh pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat semata-mata. Satu lagi pihak yang turut mengalami dilemma pilihan jalanraya ini adalah rakyat sendiri.

Mengikut jumlah undi popular yang diterima pada PRU13 yang lepas, 51% rakyat Malaysia memilih Pakatan Rakyat. Maknanya terdapat 49% lagi rakyat Malaysia yang menolak Pakatan Rakyat. Suatu jumlah penolakan yang relatifnya besar. Undi popular yang diterima oleh Pakatan Rakyat bukanlah undi majoriti yang dominan. Ia hanya merupakan jumlah undi majoriti minima sahaja.

undi popular pru13

Daripada 51% undi majoriti minima itu, berapa ramai pula yang menyokong pilihan jalanraya?

Daripada pemerhatian saya tidak semua penyokong Pakatan Rakyat yang menyokong tindakan politik melalui jalanraya.  Penyokong Pakatan Rakyat yang tidak menyokong pilihan jalanraya ini boleh dibahagikan kepada tiga kelompok iaitu:

  1. Kelompok orang tua
  2. Kelompok kelas menengah berkepentingan ekonomi
  3. Kelompok yang masih percaya kepada pilihanraya

Kelompok orang tua ini bukan bermaksud umur tetapi sikap dan atitud. Namun begitu terdapat juga situasi yang tertentu di mana sikap dan atitud ini selari dengan umur. Kelompok orang tua ini melihat pilihan jalanraya adalah pilihan yang menakutkan yang boleh membawa kepada tindakan kekerasan, keganasan, pembakaran, kecederaan, kemusnahan harta benda dan kehilangan nyawa.

Imej-imej demonstrasi dan protes jalanan yang keras, ganas dan melibatkan huru-hara serta rusuhan yang mereka lihat di kaca televisyen atau internet sentiasa menjadi igauan ketakutan mereka. Sebagai kelompok tua mereka mahu pilihan untuk menukar kerajaan biarlah dijalankan dengan cara yang damai dan aman supaya kehidupan seharian mereka tidak terganggu.

Gangguan terhadap kehidupan seharian ini juga menjadi punca kepada kelompok kedua iaitu kelompok kelas menengah yang berkepentingan ekonomi mengambil pendirian untuk tidak menyokong pilihan jalanraya. Kelompok kelas menengah ini umumnya akan berhujah dengan hujah-hujah perlembagaan di mana prosedur membantah keputusan PRU13 perlu dilakukan dengan menghantar petisyen ke mahkamah dan bukan dengan tindakan protes di jalanraya.

Hujah mereka ini akan diajukan bersama-sama jargon-jargon perundangan dan perlembagaan yang disertakan dengan bukti-bukti bahawa petisyen di mahkamah tidak selalunya memihak kepada Barisan Nasional semata-mata. Malahan menurut mereka pihak pembangkang pernah memenangi petisyen di mahkamah dan Barisan Nasional juga pernah kalah di mahkamah.

Hujah-hujah mereka ini ada rasionalnya tetapi bagi saya hujah-hujah ini adalah hujah yang digunakan untuk menyembunyikan rasional ekonomi kelas menengah yang melibatkan perlindungan ke atas kepentingan-kepentingan ekonomi mereka.

social climber

Memandangkan status ekonomi mereka berada di tengah maka terdapat keperluan untuk memastikan aktiviti ekonomi berjalan lancar tanpa diganggu-gugat oleh protes jalanan atau rusuhan. Protes jalanan yang berpanjangan boleh menghalang mereka daripada mengumpulkan lebih banyak modal. Pilihan jalanraya hanya akan mengganggu aktiviti pengumpulan modal dan menghalang mobiliti sosial mereka ke kelas yang lebih tinggi. Justeru itu, melalui pilihan rasional yang terbatas mereka cenderung untuk tidak memilih jalanraya sebagai alternatif kepada pilihanraya.

Kelompok yang ketiga adalah kelompok yang masih percaya kepada pilihanraya. Mereka yakin bahawa Pakatan Rakyat masih boleh menumbangkan Barisan Nasional melalui pilihanraya. Keyakinan mereka itu datang kemungkinan besarnya daripada realiti bahawa kerajaan Barisan Nasional mampu dikalahkan di Pulau Pinang, Selangor dan Kelantan. Perak dan Terengganu pula hampir jatuh ke tangan Pakatan Rakyat. Daripada bukti-bukti kemenangan di dalam pilihanraya ini mereka merasakan bahawa pilihanraya masih boleh dipercayai sebagai jalan untuk ke Putrajaya.

Hakikat bahawa daftar pemilih yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) itu kotor, persempadanan kawasan pilihanraya yang tidak munasabah, akses media yang tidak diberikan kepada Pakatan Rakyat, undi awal dan undi pos yang diragui kesahehannya, politik wang yang berleluasa, penggunaan jentera kerajaan yang melampau, dakwat kekal yang tidak kekal dan berbagai lagi tuduhan penipuan yang dikemukakan, tidak mereka perkirakan kerana mereka yakin kalau rakyat disedarkan dengan kerja-kerja politik yang lebih gigih dan strategi pilihanraya yang lebih baik Barisan Nasional mampu ditumbangkan melalui pilihanraya.

Kelompok yang masih percaya kepada pilihanraya ini umumnya turut terdiri daripada kelompok orang tua dan kelompok kelas menengah yang berkepentingan ekonomi. Namun begitu ketiga-tiga kelompok ini juga seperti mana kelompok-kelompok pemimpin Pakatan Rakyat yang tidak menyokong pilihan jalanraya, akan kembali menyokong pilihan jalanraya jika sekiranya mereka melihat ombak kebangkitan rakyat melawan penipuan PRU13 bertukar menjadi tsunami yang besar.

Buat saya sendiri, pilihan jalanraya bukanlah untuk menumbangkan kerajaan Barisan Nasional kerana saya percaya Malaysia sebagai sebuah negara atau state dengan segala macam institusi kuasa dan kuatkuasanya terlalu kuat untuk ditumbangkan dengan kaedah jalanraya. Apatah lagi dengan kondisi ekonomi Malaysia yang relatifnya tidak terlalu teruk dan jumlah kelas menengahnya yang agak besar menjadikan pilihan jalanraya hanya sebagai pendesak bukan pengubah kerajaan.

roas less traveled

Apa pun pilihan yang kita buat, suatu perkara yang pasti adalah dengan memilih pilihan jalanraya kita secara langsung terlibat di dalam usaha membina memori bersama dan mencipta mitos buat bangsa Malaysia yang masih di dalam proses untuk dijelmakan ini.

Namun pilihan jalanraya ada kawannya dan ada musuhnya. Kawan kepada jalanraya adalah marah. Musuh kepada marah adalah masa.

Semakin lama kita mengambil masa untuk turun ke jalanraya akan semakin reda marah kita. Semakin reda marah kita semakin payah untuk kita turun ke jalanraya. Semakin payah untuk kita turun ke jalanraya semakin sukar untuk kita bikin memori bersama!

Geronimo: Oh, for heaven's sake, let's call a spade, a spade. Utusan Malaysia is a racist paper, period. End of discussion.

Posted: 23 May 2013 04:25 AM PDT

From Malaysiakini

Utusan picks on Kalimullah for defending AirAsia X CEO
 
Victor Johan: Utusan Malaysia is a Malay-language daily owned by Umno. When an ethnic Malay does not buy, read or advertise in that particular newspaper, that does not constitute that that person has forgotten his or her roots or is questioning the rights of the Malay populace. When will these nitwits stop thinking that the majority Malays and their fellow non-Malays are fools?

Potassium: I am trying to understand something: To criticise a fellow Malay is considered to have forgotten one's roots? What is the logic here? A wrong is a wrong, regardless of who committed the wrong? Are these retards saying that just because they are of the same race and same religion, a wrong should be deemed right? Only when the wrong is committed by another race with a different religion will it be deemed a wrong? What kind of rubbish mentality is this? If this is so, then these people are unable to differentiate right from wrong.

Kookie: What is the measure of a patriotic Malay? Malays who project intelligence, concern for the country, courage to speak up and seek justice for Malaysians, or Malays who still live like katak dibawah tempurong (ignorant) and inspired by those who lack intelligence, are corrupt and abuse the ethics of office? They are the true enemy of the Malays and Malaysia, I am proud to have Malays like AirAsia X chief executive officer Azran Osman Rani, former group editor-in-chief of New Straits Times Kalimullah Hassan, student activist Adam Adli and all others like them.


Jagara: I wouldn't even dignify this Utusan racists with a comment. It's a waste of time. They will never learn. More and more Malaysians will just wise up to them, be disgusted with their racially divisive antics, and dump them together with Umno and Prime Minister Najib Abdul Razak, who are behind them.

Kairos: It appears that any comment made against the content in Utusan is equated as a comment against the Malay race. What is this? Some kind of an inviolable oracle of the 'Ketuanan Melayu' mindset or what? This kind of journalistic posture is nothing short of ultra radicalism and racial bigotry. By constantly portraying that the Malay race and privileges are under threat (which in reality is not), Utusan, with the implicit backing of Umno, is playing the racial card. That makes Najib's initiative to make Malaysia a leader of global moderation a sham. What a hypocrite!

A4MSIA: Would more and more Malay personalities supportive of Azran's view come out into the open? It could trigger off a Malay tsunami.

Chipmunk: From day one, Utusan have always been bias when it comes to reporting news. Is Utusan so thick that they cannot see or think out of the box? Kalimullah only supported Azran because Azran did the right thing as a true Malaysian. What Utusan is doing is to instill hatred among fellow Malaysians all because Umno and former premier Dr Mahathir Mohamad are only interested in their bank accounts. So many things that was predicted before GE13 is not coming to pass. You can deny till the cows come home but Umno and Utusan are racist organisations. To all Umno Malays, remember that your root is from Indonesia and you too came to this country along with the other main races. The only true bumiputeras are Orang Asli, so stop behaving as if this country only belongs to you.
Louis: When you look ugly and people commented fairly that you really are, do not be upset. The commentator is merely telling the truth. Here, in this case, Azran is stating the truth and would it be not Islamic if he is forced to tell lies just to please Utusan? Azran is entitled to his opinion.

Mohamad Abdul Malik: Well, boycotting budget airlines AirAsia just would not work. Not when only your supporters come from the kampungs and the Felda schemes. Most of these people do not travel as much as the urbanites. And furthermore you want the people to pay more to MAS just because you could not accept that more than 50 percent of the voters voted against you? The more than 3.6 million Malays who voted for the opposition couldn't be bothered by the stupid call by Utusan. Never in the history of Malaysia do we have such garbage.

Hmmmmmmmm: What has the spat between AirAsia and Utusan got to do with the Congress of Unions of Employees in the Public and Civil Services (Cuepacs)? Isn't the role of Cuepacs to look after it's members' interests in so far as their employment is concerned? How does the call to boycott AirAsia benefit their members? It sounds like a case of some people who have nothing better to do, so they meddle in their neighbours' quarrels.


Anonymous_3ee4: I am a member of Cuepacs. How dare you call upon civil servants to boycott AirAsia just because you don't like it. Don't you dare impose your conditions on me.

4dpeople: Isn't everybody entitled to their own opinions? As a daily, if you can spin any news at your whim and fancies, why the need to get so upset with some others' opinion that differs from you? There is no law that 100 percent of Malays should stand behind your opinion. Why ask others to boycott AirAsia? Are you the one who is forking out to pay their airfare? Times like these, instead of using your head on how to cut cost, you are asking people to boycott the budget airlines. Bodoh sungguh (how stupid). Since when did Utusan become the daily for Malay struggle? If it is, then change your name to 'Utusan Melayu'. Racist dailies like yours should have no place in our beloved country. You are indeed an embarrassment to the 1Malaysia concept.

Anonymous #44199885: I am surprised that Perkasa and the other organisations continue to display unmitigated racism considering that the two of the most prominent bigots ie Perkasa vice-president Zulkifli Noordin and president Ibrahim Ali were voted out by the Malay electorate. They must be either blind or plain stupid not to not able to read the mind of the Malays in GE13.

Democrat: Your boycott will only bring AirAsia prices down and MAS fares will go up. Be our guest.

Tan Kim Keong: Former Armed Forces Association president called on the Malays to unite against those who want to downplay Utusan's struggle for the race. The truth is that all government institutions and government-linked companies (GLCs) are headed by Malays and almost 100 percent staffed by Malays. What struggle is this? Why is there still a struggle after 40 years of race-based affirmative policies which are still being implemented and controlled by Umno? Did the president and the likes of him ask these questions?


Mushiro: Anyone who dare speak up against Utusan, the voice of Umno which pretends to champion the Malays, will be branded a traitor by the cronies. Utusan wants the Malays to believe that only Umno will speak up for the Malays - not PAS, not PKR. But the fact shows that Malays have given up on Umno.

Multi Racial: There are three types of people who supports Umno - 1) The rural poor who never fly; 2) The super-rich cronies who only fly business or first class; 3) The friends of cronies who get free trips on cronies expenses. Either way, none of them have gone to the low-cost carrier terminal (LCCT) before. So much for the boycott.

A journey of no return for detained Indians

Posted: 23 May 2013 04:10 AM PDT

From Malaysiakini

Worst custodial death case since Kugan, says Surendran

P Dev Anand Pillai: The Indians will never learn. Despite all the promises and the "nambikei" which the revered leader of their choice asked of them, they are still culled like goats. This will be another cover-up and another number added to the statistics. Indian life is cheap and this is proven time and again and yet we hear of so many Indian boys and girls waiting in line to join the uniformed units of the civil service. Whatever happened to the Indian MPs from the MIC, the deputy minister of Hindraf-BN and those from the rest of the Indian-based parties?


Bender: Don't be surprised if someone later claim that N Dharmendran stapled his own ear and that he fell down while doing it (thus explaining the other injuries in one fell swoop). And Utusan Malaysia and TV3 will play that story over and over again until 'no further action' is stamped on Dharmendran's file.

Pahatian: The moral of the story is, if one may, don't be an Indian in Malaysia. If you get caught by the police, it's a journey of no return. Deputy Minister P Waythamoorthy, what have you got to say?

Cala: The Indian community has been marginalised, sidelined, and bullied by the powers-that-be in the past few decades. Their sorrowful stories are no longer a secret (see Rasiah, 2011, ed.). How can Malaysians hold their heads high if this minority community is ignored? Where is democracy? Where is human rights? Where is righteousness?

First, can we not establish that the duty of the police is to maintain law and order. Second, one is supposed to be innocent unless he is found to be guilty of an offence to be determined by a court of law and nobody else. Third, following from the above, if an ordinary citizen is found dead in the police custody, the officers on duty are deemed to have committed a wrongdoing. They must be charged with a crime as they have used the police station as a torturing chamber as if we are in the middle of a war.

Finally, who else but deputy minister Waythamoorthy who should come to help the family of the deceased (Dharmendran) since this is one of his official duties - to account for and to reduce the number of deaths of the Indians under police custody. It looks like the Umno-led BN regime is back to their old habits.


Visu: PKR vice-president N Surendran must first ask Dharmendran's family whether they voted for Pakatan Rakyat or BN. If they voted for BN, then please insist that they be justly rewarded. If they had been aware of A Kugan, C Sugumar and all the other custodial deaths then they would not have voted for BN or MIC. Of course, if they had been with the opposition then they should be supported with all the necessary efforts to bring these murderous police officers to task.

Hang Tuah PJ: Why Waythamoorthy? Aren't Indian Malaysians the rakyat as well? Do we need a Chinese minister to resolve Chinese problems or a Malay minister to resolve Malay problems. Is Waytha the minister for Indian affairs? In Singapore, do they need a minister for Indians or a minister for Chinese? The Royal Malaysian Police (PDRM) should protect all rakyat, irrespective of our skin colour or religion. Why are they behaving worse than animals? Is a human life so cheap? How can they see such suffering and pain? And how can anyone condone this? So why should we need Waytha? By the way, I am a Muslim.

Multi Racial: We can see the rot within the BN government. Illegal acts seem to be swept under the carpet. Not a single people's representative from BN spoke against the matter. It is always the opposition who go to great lengths to expose such wrongdoings. My God, what has happened to this country?

Tiru: This is not about politics or race. This is about human life. No one should die in the hands of the police. If a person who is detained is sick, he must be given immediate medical attention. The police should not wait to see if the detainee is play acting. This is the only way deaths like this can be prevented. The police should also be accountable and they should come out with a statement on the matter before anyone else. This is called transparency. What have the police and the higher-ups learned from the earlier custodial deaths? How do you give us, the rakyat, confidence in the police force when this repeatedly happens.

Anonyxyz: Waytha's response: Give me five years and I will resolve this case.

Baiyuensheng: My heart aches and I am in disbelief. Dharmendran, please go in peace knowing you will suffer no more and going back to God's embrace. However, for us, the torch of justice will continue to shine.

Sweden: Police arrest eight as Muslim riots spread to Stockholm

Posted: 23 May 2013 04:06 AM PDT

This Bloomberg story is the height of mainstream media's politically correct ridiculousness. We are told that the rioters were born between 1991 and 1995, as if that is the salient point to make clear why they are rioting. Nowhere is it mentioned that they are Muslims, although in other stories this has been made clear in other stories that mention the rioters' "spokesman," Rami al-Khamisi. "Swedish Police Arrest Eight as Husby Riots Spread in Stockholm," by Niklas Magnusson and Johan Carlstrom for Bloomberg, May 22

Swedish police arrested eight people after riots in Husby spread to other Stockholm suburbs last night as young people set fire to cars and schools and vandalized property. About 30 cars burned overnight in suburbs including Husby, Jakobsberg, Norsborg and Vaarberg, Kjell Lindgren, a spokesman for the Swedish Police, said by phone today. In Husby, a school and the Husby Gaard cultural center were set on fire while rubbish bins burned across Stockholm's western and southern suburbs. A school was also set alight in the Skaerholmen suburb, and a police station and buildings in central Jakobsberg were vandalized.

The riots began in Husby on May 19, about a week after a 69-year-old man brandishing a knife was killed by police in an apartment. Sweden, which has Scandinavia's highest youth unemployment rate, has suffered from riots before. In 2008, young people in Rosengaard in the southern city of Malmoe clashed with police after setting fire to cars and bins. Those riots also spread to the Stockholm suburbs of Tensta and Husby. "There is a core, as there often is, of young men who believe in using violence and who believe that this use of violence is above our democratic values and above Swedish law," Prime Minister Fredrik Reinfeldt told reporters in Stockholm yesterday. "The people of Husby must get their suburb back because the majority want to live in calmness and safety."

The people arrested for vandalism and setting cars on fire were born between 1991 and 1995, police spokesman Lindgren said. The police officers who patrolled the capital city's suburbs last night "felt the atmosphere was less confrontational than on previous nights," said Lindgren. Police remain prepared in case of further riots tonight and is probing claims that officers used racist slurs, he said.
Hat tip: Jihad Watch

SAMM Tempelak Zahid Pertahan Rampasan Kuasa Perak

Posted: 23 May 2013 05:10 AM PDT


Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) menempelak Datuk Ahmad Zahid Hamidi dengan bertanya mengapa Naib Presiden Umno itu mempertahankan rampasan kuasa di Perak pada Februari 2009.

"Apakah rampasan kuasa di Perak itu cukup demokratik? Mengapa tidak terima sahaja keputusan PRU 12 lalu bahawa Perak dimenangi Pakatan Rakyat?," kata Pengasas SAMM, Badrul Hisham Shahrin.

Beliau juga mendakwa Zahid sengaja memutar belit isu perhimpunan Ahad ini.

"Rakyat protes bukan kerana mahu merampas kerajaan melalui jalan raya tetapi turun kerana pilihan raya 5 Mei lalu penuh penipuan," katanya dalam satu kenyataan.

Perhimpunan di depan Amcorp Mall di sini disertai lebih 50 NGO ini menyasarkan jawatankuasa tertinggi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) meletakkan jawatan segera sebagai tuntutan yang pertama dan utama.

Badrul Hisham mendakwa SPR menjadi punca utama kecurangan besar PRU-13 dengan pelbagai taktik kotor yang diatur untuk memenangkan pemerintah.

"Malah, kononnya SPR direformasikan, tetapi senarai daftar undi masih tidak bersih dan paling penting ialah apabila dakwat kekal yang dijamin tahan lebih lima hari tidak mampu bertahan untuk 5 minit.

"Kalau beginilah reformasi pilihanraya yang ditunjukkan, bukan bukan sekadar celup jari tetapi celup kepala pun boleh menipu tetap boleh berlaku penipuan," tambahnya.

SAMM juga meminta Zahid selaku Menteri Dalam Negeri jangan mengulangi kesilapan bekas Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein yang asyik berpolitik mempergunakan agensi bawah KDN untuk kepentingan politik sehingga jenayah berleluasa.

"Wahai Zahid ketahui atau tidak bahawa rumah kakak Muhiyuddin telah dirompak dan rumah adik IGP telah dipecah masuk ketika polis sibuk siasat Adam Adli dan Zahid sibuk mempolitikkan isu bantahan rakyat terhadap PRU yang kotor," katanya. -FMT


Chegubard: Himpunan Sabtu ini tetap diteruskan


Di sebalik tangkapan beberapa pemimpin pembangkang dan NGO, perhimpunan mempertikaikan keputusan pilihan raya umum ke-13 pada Sabtu ini di Petaling Jaya akan tetap diteruskan, kata penggerak utamanya Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM).

Pemimpin SAMM Badrul Hisham Shaharin berkata, NGO anak muda itu bertekad memastikan himpunan yang dinamakan "SuaraRakyat505" itu mencapai matlamat, walaupun beliau sendiri mungkin ditahan.

"Himpunan ini adalah himpunan rakyat, semua yang hadir tanpa pangkat tetapi sebagai rakyat menuntut demokrasi yang dirampas regim legasi penjajah untuk kekal berkuasa," katanya yang lebih dikenali sebagai Chegubard.

Dalam kenyataan hari ini, Badrul juga mengutuk keras "tindakan tidak bertamadun" pihak berkuasa membuat tangkapan demi tangkapan bermula sejak aktivis mahasiswa Adam Adli Abdul Halim dicekup minggu lalu.

"Negara seolah-olah berada dalam keadaan 'belum merdeka' ketika mereka yang bersuara bercakap benar disumbatkan ke dalam lokap seterusnya didakwa atas akta yang sepatutnya telah dimansuhkan.

"Ini bukti kegagalan transformasi Najib, ketika kerajaan yang ada hari ini tidak punya sokongan majoriti," katanya.
-mk

Msia On World Map Again: Sedition

Posted: 23 May 2013 02:54 AM PDT

Malaysia student on sedition charge http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-22635078

Tian Chua, Haris Ibrahim & Tamrin Ghaffar Pula Ditahan, Harakah & Suara keadilan Dirampas

Posted: 23 May 2013 02:51 AM PDT


Polis hari ini menahan MP Batu Tian Chua, akvtivis Haris Ibrahim dan aktivis PAS Tamrin Ghafar dalam operasi berasingan, dipercayai berhubung perhimpunan untuk membantah dakwaan penipuan pilihan raya pada Sabtu ini.

Tian Chua dalam tulisannya di Twitter hari ini menyebut, beliau ditahan sejurus sebelum melepasi pemeriksaan keselamatan di lapangan terbang LCCT kira-kira tengahari.

"Sekarang saya dibawa dalam kenderaan polis (menuju) Balai Polis Jinjang," katanya.

Menurutnya lagi, polis menahannya berhubung siasatan mengikut Akta Hasutan.

Sementara itu, pemimpin NGO Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) berkata, beliau juga sedang dicari polis.

"Di KL, baru dihubungi isteri, maklumkan sekumpulan polis datang mencari saya di rumah ibu di Seremban, saya mohon masa tiga minggu berunding macam (dengan penceroboh) Sulu," tulisnya di Twitter.

Sementara itu, setiausaha agung PSM S Arutchelvan dalam satu tulisan di Facebook pula berkata Haris, yang mengetuai NGO Asalkan Bukan Umno, ditahan oleh lima orang anggota polis ketika sedang makan tengahari di Segambut.

Haris pagi ini muncul di bangunan kompleks mahkamah Kuala Lumpur bagi menyatakan sokongan ke atas aktivis siswa Adam Adli Abdul Halim yang dituduh mengikut Akta Hasutan hari ini.

Beliau turut berucap dalam forum mengenai dakwaan penipuan pilihan raya di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor pada 13 Mei lalu.

Sementara itu, peguam Malik Imtiaz Sarwar ketika dihubungi berkata Haris turut disiasat mengikut Akta Hasutan.

Beliau juga berkata, aktivis PAS, Tamrin Ghafar yang turut berucap di forum sama, juga ditahan pada hari ini dalam satu operasi polis di Bangsar.

Katanya, Tamrin juga dibawa ke balai sama yang kini menempatkan Haris dan Tian.

Operasi berkenaan berlangsung walau jurucakap bagi penganjur perhimpunan, Badrul Hisham Shaharin telahpun menafikan bahawa ia bertujuan untuk menumbangkan kerajaan seperti 'Arab Spring' seperti yang didakwa pihak berkuasa.

Sebaliknya, perhimpuan di Petaling Jaya pada Sabtu ini adalah 'Festival Rakyat' untuk mengembalikan hak demokrasi kepada rakyat, katanya.

Gabungan 50 NGO yang menjadi penganjur acara berkenaan dijangka menampilkan bukti dan saksi mengenai dakwaan penipuan pilihan raya dijangka akan ditampilkan ladam perhimpunan berkenaan di padang berhampiran Amcorp Mall.

Antara yang dijangka mengambil bahagian dalam perhimpunan tersebut adalah NGO Suaram, Solidariti Anak Muda Malaysia, Asalkan Bukan Umno, Tindak Malaysia, Parti Sosialis Malaysia dan Parti Rakyat Malaysia. -mk


KDN rampas ribuan naskhah Harakah, Suara Keadilan


Tiga organ parti dalam Pakatan Rakyat hari ini menjadi sasaran penguatkuasa Kementerian Dalam Negeri (KDN) yang menjalankan operasi merampas naskhah akhbar berkenaan di beberapa negeri hari ini.

KDN dalam kenyataannya petang ini menyebut, operasi rampasan naskhah Harakah, Suara Keadilan dan The Rocket itu dibuat kerana penerbitan itu didakwa melanggar Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 (Pindaan) 2012.

Ia didakwa melanggar Seksyen 5 undang-undang tersebut yang meperuntukkan syarat edaran untuk ahli sahaja.

"Operasi penguatkuasaan ini telah dilaksanakan di premis-premis yang menjual tabloid di seluruh negara bermula pada 22 Mei 2013 dengan mengambil kira tindakan pemantauan dan teguran yang telah dilakukan oleh pihak KDN sebelum ini.

"Operasi ini akan dilakukan secara berterusan dengan bertujuan untuk menguatkuasakan undang-undang di bawah Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984 (Pindaan) 2012 bagi memastikan semua pihak tidak melanggar Akta tersebut," kenyataan itu dipetik.

Menurut KDN lagi, sejumlah 1,408 naskhah Suara Keadilan, 1,062 naskhah Harakah dan 70 naskhah The Rocket dirampas dalam operasi itu.

Pengurus pemasaran Harakah, Ahmad Faisal Tawang ketika dihubungi mengesahkan operasi berkenaan dijalankan ke atas pengedar mereka di Johor, Melaka, Negeri Sembilan, kedah dan Perak hari ini.

"Pengurusan Harakah sehingga kini masih mengumpul data mengenai jumlah rampasan tersebut," katanya.

Edisi yang terlibat dalam rampasan tersebut menonjolkan isu penguatkuasaan cukai barangan dan perkhidmatan "GST) dengan tajuk besar 'GST hadiah BN untuk rakyat'.

Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution pula dalam satu kenyataan berasingan menyatakan pegawai KDN menjalankan tindakan tersebut sejak 24 jam lalu.

Selain merampas nashkhah berkenaan, pegawai KDN juga dakwanya mengancam untuk menangkap pembekal dan pengedar akhbar itu di beberapa tempat.

Ia antara lainnya melibatkan operasi di Ipoh pada malam tadi, di mana seramai tujuh pegawai KDN telah menyerbu premis salah seorang pembekal Suara Keadilan dan merampas 214 naskah akhbar.

Pegawai berkenaan juga dakwanya enggan memberi sebarang bukti surat kuasa rampasan.

Manakala, di Melaka pula sebanyak 70 naskah telah dirampas dari seorang pengedar yang didakwanya, bahawa pegawai KDN hanya memberi alasan ia telah menyalahi Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984, kata Saifuddin.

Kejadian yang sama juga telah berlaku hari ini di Johor Bahru, Johor, Seremban, Bangi dan Kota Bharu, Kelantan, tambahnya lagi.


Ulasan GB

Yang terang-terangan bercakap dan berucap meniupkan api perkauman dari UMNO dan PERKASA tak pernah ditangkap. Blogger pro-UMNO yang terangan-terangan bikin dan siar video lucah di blog masing-masing dan menyiarkan tulisan berbentuk perkauman tak nak pulak ditahan.

Allah tempat kita berlindung dan semuga Dia menurunkan hukumanNya kepada pihak yang zalim.

မာတင္လူသာကင္း လို အသတ္ခံျပီး က်ယ္က်ယ္ ေအာ္ သြားတဲ့ ျမန္မာမြတ္စလင္မ္ လူငယ္မ်ဴိးးဆက္ေတြ လိုုအပ္ေနတယ္

Posted: 23 May 2013 01:44 AM PDT

My dear friendRobert Elhose wrote>>>
ဆရာ ဦးကိုကီုၾကီးခင္ဗ်ာ ..
ဆရာ႕ရဲ႕ အၾကံေပးမႈ နဲ႕ မိသားစု စိတ္ဓါတ္ရွိမႈကို ေလးစားပါတယ္ဗ်ာ။ ဒါေပမဲ့ က်ေနာ္တို႕ထဲက ေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ားက က်ဴပ္တို႕ေမြးထဲက ပါလာခဲ့ျပီးသား လူသားျဖစ္မႈ ၊ ႏိုင္ငံသားျဖစ္မႈ ဆိုတဲ့ ေမြးရာပါ အခြင့္အေရးကို ဟိုေကာင္ ဒီေကာင္ ေတြဆီ လက္ျဖန္႕ေတာင္းမွ ရႏိုင္တယ္၊ ရသင့္တယ္ လို႕ ေခါက္ရိုးက်ဴိး ႏွစ္ ၅၀ အာဏာရွင္ေခတ္ ေန၀င္း ရိုက္သြင္းထားခဲ့တဲ့ အေတြးအေၚ ေတြနဲ႕ သြားေနတယ္။ အမွန္က သူတို႕ကိုလည္း အျပစ္မတင္၀ံ႕ပါဘူး။ တိုင္းျပည္တစ္ခုလံုးကိုက ဒါမ်ဴိး ေရြ႕ေနတာမ်ဴိးကိုး။ အမွန္က လူဟာ ေမြးလာကတည္းက ေမြးရာပါ အခြင့္အေရး ပါာခဲ့ျပီးသား။ ရွိေနျပီးသား။ ဒီအခ်က္ကို ျမန္မာႏိုင္ငံကလညး္ ႏိုင္ငံတကာ မွာ လက္မွတ္ထိုးထားျပီးသား။ ခုမွ ေျဗာင္လိမ္ ေနၾကတာ။ ကိုယ့္ေမြးရာပါ အခြင့္အေရးကို ကိုယ့္ ဖာသာ ကိုယ္ ႏိုင္ငံေရး အရ တိုက္ယူူမွ ရမယ္။ လက္ျဖန္႕ေတာင္းေနသေရြ႕ သူေတာင္းစားပဲျဖစ္ေနမွာ။ သိကၡာလည္း မရွိဘူး။ ေတာင္းလို႕ ရတဲ့ ဆုလာဒ္ ဟာ မနက္ဖန္ ျပန္လုသြားတာ ခံရမွာပဲ။ ေယာက္်ားပီပီ အမွန္တရားကို အသံက်ယ္ကယ္ ေျပာျပီး မွ်တမႈ ကို ေတာင္းဆို ရမွာပဲေလ။
ဒီႏိုင္ငံကို သစၥာတရာ ရွိလြန္းလို႕မွ က်ဴပ္တို႕ လြတ္လပ္ေရးတိုက္ပြဲေတြမွာလည္း ပါခဲ့တယ္။ ဒီေန႕ သမၼတ ေျပာေနတဲ့ ရန္ကုန္ အစိုးရလို႕ တည္းတည္း ေလး က်န္ေနခ်ိန္ လြတ္လပ္ေရး ကာကြယ္ မႈ စစ္ပြဲ ေတြမွာလညး္ ျမန္မာမြတ္စလင္မ္ ေတြ အမ်ားၾကီး အသက္ေတြေ့ပးခဲ့ရတယ္။ တရုတ္ျဖဴ နယ္ခ်ဲ႕စစ္ကို အသက္ေတြ အမ်ားၾကီး ေပး တိုက္ေပးခဲ့သူေတြ ထဲမွာလည္း က်ဴပ္တို႕ ဘိုး ဘ ေတြပါခဲ့တယ္။ မယံုရင္ သက္ရွိထင္ရွား ရွိေနဆဲ ဗိုလ္ခ်ဴပ္ၾကီး တင္ဦး ကိုပဲ ျပန္ေမးၾကည့္ပါဦၚး။ ကြန္ျမဴနစ္ ကို အၾကီးအက်ယ္္ တိုက္ခဲ့ရတဲ့ တိုက္ပြဲေတြမွာလည္း ပဲ က်ဴပ္တို႕ အမ်ဴိးေတြ အသက္ေပး စေတးခဲ့ရတယ္။

ဒီမိုကေရစီ အေရးေတာ္ပံု အဆက္ဆက္ မွာလည္းပဲ က်ဴပ္တို႕ ေနာက္ခ်န္မေနခဲ့တာ အားလံုးအသိပါပဲ။ ဒါဟာ ပကတိ သမိုင္းပါ။ လူက ျပန္ျပင္လို႕ မရတဲ့ သမိုင္းပါ။ က်ဴပ္တို႕ ဒီေန႕ မြတ္စလင္္မ္ ေတြေတာင္းဆိုေနတာ မွ်တမႈ သက္သက္ပါပဲ။ ဘာအေရာင္မွ မပါပါဘူး ။ ပညာမဲ့ ဘုန္းၾကီးေတြ ေျပာေနသလို ္ဘာဘာညာညာ ေတြလည္း မရွိပါဘူးဆိုတာ ဆရာအသိပါဗ်ာ။ ဒါနဲ႕မ်ားေတာင္ ဒီေန႕ က်ဴပ္တို႕ကို တရုတ္အက်ဴိးစီးပြားအတြက္ ဓါးစာခံ လုပ္ရက္တယ္။

ခင္ဗ်ားတို႕ ပတ္စ္ပို႕ ေလွ်ာက္လို႕ရေနတာပဲ ။ ဒီႏိုင္ငံဥပေဒကို မၾကိဳက္ရင္ အခ်ိန္မေရြး ထြက္သြားလို႕ရတယ္ ဆိုျျပီး ခုေျပာခံရျပီ။ စိတ္နာတယ္။
ဒါ့ေၾကာင္ ့မတရားတာ မတရားဘူး လို႕ က်ယ္က်ယ္ေအာ္ရဲရမယ္။
မဟုတ္တာေတြ သည္သို႕သည္ပံု ရွိေနတယ္္ဆိုတာလည္း က်ယ္က်ယ္ေအာ္ရမွာပဲ။
သတ္တဲ့လူရွိရင္ ေသမယ္ေလ။ လူတစ္ေယာက္မွာ အသက္တစ္ေခ်ာင္းပဲ ရွိတာကို ႏွစ္ခါ သတ္လို႕မရပါဘူး။
က်ဴပ္တို႕ အမ်ားစုက မင္းေလာင္ းေမွ််ာ္၊ ေခါင္းေဆာင္ေကာင္း ေမွ်ာ္ေနၾကတယ္ ဆိုရင္ ဒါဟာ ဒ႑ာရီ သက္သက္ ပဲ ျဖစ္မွာေပါ့။ လက္ေတြ႕မဆန္ပါဘူး။
လက္ေတြ႕ဆန္တာက မာတင္လူသာကင္း လို အသတ္ခံျပီး က်ယ္က်ယ္ ေအာ္ သြားတဲ့ လူငယ္မ်ဴိးးဆက္ေတြပါပဲ။
အသိဥာဏ္ ရွိရင္ အားလံုးက ေခါင္းးးေဆာင္ပါပဲ။ ကိုယ့္ၾကမၼာ ကိုယ္ဖန္တီးလို႕ ရႏိုင္တယ္။ အဘိဥာဏ္ မလိုပါဘူး။ ဒါ့ေၾကာင့္ သူ႕ကို ဘယ္သူမွန္းမသိေပမဲ့ ကိုရဲရင့္သစၥာလို လူမ်ဴိးေတြကို က်ယ္က်ယ္ ေအာ္ရဲတဲ့ အတြက္ က်ဴပ္တို႕ ေထာက္ခံတယ္။ ဒီလို မဟုတ္မတရားတာကို က်ယ္က်ယ္ ေအာ္ရဲတဲ့ ေနာက္ထပ္ လူငယ္ ေတြကို လည္း ျမန္မာမြတ္စလင္မ္ ေတြ လိုုအပ္ေနတယ္။ က်ေနာ္မ်ားမွားခဲ့ ရင္ ဆရာ ျပင္ေပးပါခင္ဗ်ာ။ ေလးစား ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ ကိုယ့္ ေမြးရာပါ အခြင့္အေရးကုိ သူမ်ား ေပးမွ ရမယ္လို႕ ထင္ေနသူ မ်ား အမွန္ကိုျမင္ပါေစေၾကာင္း အက်ဴိးေမွ်ာ္ ႏႈိးေဆာ္အပ္ပါသည္။
My reply to him….
TQ Ko Robert Elhose…I agree with you. May you kindly allow me to share your comments in my blog? And regarding မာတင္လူသာကင္း …May you or Ko YYTS or any one could Burmanized or Islamized or adapted in Burmese, his famous "I have a dream" speech…I had tried in English like Myanmar Minorities' dream. I will search and post below.

Ko Ko Gyi MYANMAR MINORITIES HAVE A DREAM

Anyone could SHARE or translate (edit or roughly) into Myanmar or other language or made into audio file in Burmese as a speech like Martin Luther King.

MYANMAR MINORITIES HAVE A DREAM not unlike the American Dream

I hereby revised my article first published in Burma Digest and my blog, "Opening Heart on Equal Rights for All Ethnicities" which is actually Burmanized the famous, "I Have A Dream" speech given by Martin Luther King in the August 1963.

On the 12th February 1947, all of the Ethnic groups of Burma (now called Myanmar) had a dream to form the Union of Burma with the signing of the Panglon Agreement.

But their dreams changed to a dreadful nightmare under the successive Military rulers up to the present Myanmar Government.His Royal Highness Prince Hso Khan Pha, also known as Tiger Yawnghwe, the eldest son of Sao Shwe Thaik, the former Saopha [Prince] of Yawnghwe [Nyaung-Shwe] and the first President of Burma after Burma's Independence from British colonial rule said_
"Might I add that the problem that exists is not ethic 'minority' rights versus the 'majority' Burmese rights but rather of equality of rights for all?……Read all here @ MYANMAR MINORITIES HAVE A DREAM 


Scars

Posted: 23 May 2013 12:57 AM PDT


Scars; they seem so beautiful at times.

I've got many, deep and shallow.

They aren't self-inflicted, well consciously they aren't. They cover my arms, my legs, even my fingers are painted with them.

To others it might seem like a cry for help or a careless attitude but for me it's my whole life story engraved on me.

Every scar, every bruise has a life of its own and a space in my heart.

They either remind me of a place or a person.

Sadly, there is no magic wand to rub them off of your body.

Even if they fade away over the years, the impact still stays there in your head. The mental scars are the worst of its kind.

They haunt you even in your dreams. These scars cause you to stay stuck at a point of your life where you're unable to move or breathe.

At some point of time your soul is so heavily bruised that the physical pain is nothing but a mere pinch.

This is the time where you start feeling like an outsider in your own life and when you look down at yourself you realize how helpless you are and how stagnant you've become.

Every scar you look at is bursting with frustration. It's screaming to bleed out.

But then something strange happens over time, you start to admire them and appreciate them.

Why? It is because you realize that these very scars show you how far you've come.

It shows you that you may have faced hurdles but you still have a long way to go.

It tells you not to give up even if every inch of your body is marked and dashed, to celebrate the scars instead.

Even if you don't make it in the end at least you have something to show to the world that you never backed down.

-Written by Pramiti Sapru-

Meikhtila Massacre PHR Report

Posted: 23 May 2013 12:31 AM PDT

ေဟာင္ေကာင္သူေဌးႀကီး လီကာရွင္းရဲ႕ မွတ္သားဖြယ္ စကားႀကီးေတြ

Posted: 23 May 2013 12:28 AM PDT

သင့္ရဲ႕ အခ်ိန္ ၅ မိနစ္ေလာက္ေလး ေပးၿပီး ဖတ္ေစခ်င္ပါသည္။

ေဟာင္ေကာင္သူေဌးႀကီး လီကာရွင္းရဲ႕ မွတ္သားဖြယ္ စကားႀကီးေတြပါ။

၂၀-၈၀ နိယာမ

လူေတြမွာ ၂၀% က လည္ပင္းအထက္ပိုင္းနဲ႔ပိုက္ဆံရွာတယ္၊ ၈၀% က လည္ပင္းေအာက္ပိုင္းနဲ႔ ပိုက္ဆံရွာတယ္။ ၂၀% က အခ်ိန္ဝယ္တယ္၊ ၈၀% က အခ်ိန္ေရာင္းတယ္။ ၂၀% က လုပ္ငန္းကိုင္ငန္းႀကီးေတြ လုပ္တယ္၊ ၈၀% က အလုပ္လုပ္တယ္။ ၂၀% က အနာဂတ္အတြက္ အစီအစဥ္ခ်တယ္၊ ၈၀% က အိပ္ယာထမွ ဒီေန႔ဘာလုပ္မယ္ဆိုတာ စဥ္းစားတယ္။ ၂၀% က ကိုယ့္ကိုကိုယ္ ေျပာင္းလဲတယ္၊ ၈၀% က ပတ္ဝန္းက်င္ကို ေျပာင္းလဲပစ္တယ္။ ၂၀% က ဥစၥာႂကြယ္ဝတယ္၊ ၈၀% က ဆင္းရဲတယ္။ မင္း ၂၀% လုပ္မလား၊ ၈၀% လုပ္မလား။

တတိယ ၈ နာရီ

ဘုရားသခင္က လူတိုင္းလူတိုင္းကို တစ္ရက္မွာ ၈ နာရီစာ အပိုင္းအျခားသံုးခုစီ မွ်မွ်တတေပးထားတယ္။ ပထမ ၈ နာရီမွာ လူေတြအလုပ္လုပ္ၾကတယ္၊ ဒုတိယ ၈ နာရီမွာ လူေတြအိပ္ၾကတယ္။ လူတစ္ေယာက္နဲ႔တစ္ေယာက္ရဲ႕ ကြဲျပားျခားနားခ်က္ေတြကို မ်ားေသာအားျဖင့္ တတိယ ၈ နာရီကေန ဖန္တီးခဲ့ၾကတာပဲ။

လမ္းႏွစ္လမ္း

လူတိုင္းမွာ ေလွ်ာက္စရာလမ္းႏွစ္လမ္းရွိတယ္၊ တစ္လမ္းကေလွ်ာက္ကိုေလွ်ာက္ရမယ့္လမ္း၊ ေနာက္တစ္လမ္းက ကိုယ္ေလွ်ာက္ခ်င္တဲ့လမ္း။ မေလွ်ာက္မေန ေလွ်ာက္ကိုေလွ်ာက္ရမယ့္လမ္းကို လွလွပပေလွ်ာက္ၿပီးမွ ကိုယ္ေလွ်ာက္ခ်င္တဲ့လမ္းကို ေလွ်ာက္လို႔ရပါလိမ့္မယ္။

တခါသံုးယံုၾကည္မႈ

ယံုၾကည္မႈဆိုတာ စာရြက္တစ္ရြက္လိုပဲ၊ ေၾကသြားၿပီဆိုတာနဲ႔ ဘယ္လိုပဲျဖန္႔ျဖန္႔ နဂိုအတိုင္းျပန္မျဖစ္ေတာ့ဘူး။

ေနာင္တ

ေနာက္ အႏွစ္ ၂၀ ၾကာသြားတဲ့အခါ မင္းကိုပိုၿပီးစိတ္ပ်က္ေစမွာက မင္းလုပ္ခဲ့တဲ့ ကိစၥေတြမဟုတ္ဘူး၊ မင္းမလုပ္လိုက္ရတဲ့ကိစၥေတြပဲ။

ေနရာ

အေအးတစ္ပုလင္းကို လမ္းေဘးဆိုင္မွာ ၁၀ နဲ႔ေရာင္းတယ္၊ ဟိုတယ္မွာ ၃၀ နဲ႔ေရာင္းတယ္။ လူတစ္ေယာက္ရဲ႕တန္ဘိုးဟာလည္း သူေရာက္ေနတဲ့ေနရာေပၚမွာပဲမူတည္တယ္။

သမာဓိ

စကားတစ္ခြန္း မေျပာေသးခင္မွာ မင္းဟာအဲဒီစကားရဲ႕အရွင္သခင္ပဲ၊ ေျပာလိုက္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ မင္းဟာသူ႔ရဲ႕ကြၽန္ျဖစ္သြားၿပီ။

ေရြးခ်ယ္မႈ

ေနာက္ဆံုးေတာ့လည္း မင္းဘာကိုယံုရင္ဘာျဖစ္တာပဲ။ ဘာလို႔လဲဆိုေတာ့ ဒီကမၻာေပၚမွာ ေၾကာက္စရာအေကာင္းဆံုး ေဝါဟာရ ႏွစ္ခုရွိတယ္၊ တစ္ခုက ေခါင္းမာတာ၊ ေနာက္တစ္ခုက ႀကိဳးစားတာ။ ႀကိဳးစားတဲ့ေကာင္က သူ႔ကိုသူေျပာင္းလဲပစ္တယ္၊ ေခါင္းမာတဲ့ေကာင္က သူ႔ကံကိုသူေျပာင္းလဲပစ္တယ္။

မနာလိုျခင္းႏွင့္ အားက်ျခင္း

သူမ်ားေတြထက္မဆိုစေလာက္ သာတဲ့အခါ မင္းကိုမနာလိုျဖစ္ၾကလိမ့္မယ္။ သူတို႔ေတြထက္အဆေပါင္းမ်ားစြာ သာသြားတဲ့အခါ မင္းကိုအားက်ၾကလိမ့္မယ္။

ေနာက္ဆံုးအၿပံဳး

ဘယ္သူ႔ကိုမွမယွဥ္ႏိုင္ဘူးလို႔ထင္တဲ့အခါ အားမငယ္ပါနဲ႔၊ မင္းဟာသာမန္လူတစ္ေယာက္ဆိုတာလည္း သတိရပါ။ သူမ်ားတကာရယ္ေမာေနတာေတြ႔ရင္လည္း တကမၻာလံုးမွာ မင္းတစ္ေယာက္တည္း ဝမ္းနည္းပူေဆြးေနတယ္မထင္ပါနဲ႔၊ တကယ္ေတာ့ သူမ်ားေတြက မင္းထက္ပိုၿပီး ဟန္လုပ္တတ္လို႔ပဲ။ အကူအညီမဲ့ေနတဲ့အခါ မင္းငိုခ်င္ငိုလိုက္ပါ၊ သို႔ေသာ္ ငိုၿပီးရင္ေတာ့ ျပန္ၿပီးႏိုးၾကားတက္ႂကြလာရမယ္၊ အရာရာကိုလက္လႊတ္ဆံုးရွဳံးပေစဦးေတာ့၊ မင္းရဲ႕အၿပံဳးေလးကိုေတာ့ ရွဳံးမသြားပါေစနဲ႔။

ပူပင္ေသာက

လူတစ္ေယာက္ရဲ႕ ပူပင္ေသာကေတြကေန သူ႔ရဲ႕စိတ္ေနသေဘာထား အတိုင္းအဆနဲ႔ အနာဂတ္ေအာင္ျမင္မႈရဲ႕ အတိမ္အနက္ကို မွန္းဆလို႔ရတယ္။ တနည္းအားျဖင့္၊ ျပႆနာအေသးေလးေတြဟာ အခ်ိန္ကုန္ခံၿပီး ပူပန္ေနစရာမလိုဘူး၊ တကယ့္ႀကီးမားတဲ့ ကိစၥေတြက်ျပန္ေတာ့ ပူေန႐ုံနဲ႔လည္း အက်ဳိးမရွိဘူး။ အခ်ိန္တိုတိုနဲ႔ ျပႆနာေျဖရွင္းႏိုင္စြမ္းရွိရင္ အရာရာတိုင္းဟာ မိုးေတြထန္ၿပီးတဲ့ေနာက္ ပြင့္လင္းသြားတဲ့ ရာသီဥတုလို သာယာေနမွာပါပဲ။

ေအာင္ျမင္မႈႏွင့္ တိုးတက္မႈ

မင္းမေအာင္ျမင္လို႔ရတယ္၊ သို႔ေသာ္မတိုးတက္လို႔မရဘူး။ မင္းရဲ႕ေအာင္ျမင္မႈကိုကဖ်က္ကယက္လုပ္မယ့္သူေတြ ရွိေကာင္းရွိလိမ့္မယ္၊ ဒါေပမဲ့ မင္းတိုးတက္တာကိုေတာ့ ဘယ္သူမွကာဆီးကာဆီးလုပ္မွာမဟုတ္ဘူး။

ဖိအားႏွင့္ တြန္းအား

အျပင္ကသက္ေရာက္တဲ့အားေၾကာင့္ ကြဲသြားတဲ့ၾကက္ဥဟာ အစာတစ္လုပ္ျဖစ္သြားေပမယ့္ အတြင္းကေန႐ုန္းထြက္လာတဲ့အားေၾကာင့္ ကြဲသြားတဲ့ၾကက္ဥက်ေတာ့ အသက္တစ္ေခ်ာင္း ျဖစ္လာေစတယ္။ လူ႔ဘဝဆိုတာလည္းအဲလိုပါပဲ၊ အျပင္ကလာတဲ့အားေတြက ဖိအားေတြျဖစ္ၿပီး အတြင္းကေန ျဖစ္တည္လာတဲ့အားေတြက ႀကီးျပင္းရွင္သန္မႈပါ။ ျပင္ပကအားေတြနဲ႔ အခြဲခံဖို႔ပဲ ထိုင္ေစာင့္ေနလို႔ရွိရင္ သင္ဟာ သူမ်ားရဲ႕အစာတနပ္ ျဖစ္သြားမွာမလြဲပါဘူး။ ကိုယ့္အားကိုယ္ကိုးၿပီး အတြင္းကေန ေဖာက္ထြက္ႏိုင္ရင္ေတာ့ ကိုယ့္ရဲ႕ရွင္သန္ႀကီးျပင္းျခင္းဟာ အသက္တစ္ေခ်ာင္း အသစ္တဖန္ ျပန္လည္ေမြးဖြားလာတာနဲ႔ တူတယ္ဆိုတာ ေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္။
Ref>>>Career Hope Opportunity -CHO


No comments: