Saturday, June 1, 2013

Fifty Sultry Facts About Sex

Fifty Sultry Facts About Sex


Fifty Sultry Facts About Sex

Posted: 01 Jun 2013 08:45 AM PDT

It has been a very busy day and only now do I have the chance to update my blog.

Thanks to Mr. SKT, here's a very interesting article which might interest you. Have a restful evening!

CLICK HERE to read.

As for me, my son just gave me a ten-minute lecture to 'prepare' me for 'The Avengers'. OK. Movie time. Bye!

Akan Tertipu Lagikah Rakyat Malaysia Dengan Janji "PM 47%" Ini?

Posted: 01 Jun 2013 10:27 AM PDT


Cadangan SPR bawah Parlimen ulangi JK sebelum ini

KUALA LUMPUR: Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub (gambar) menyifatkan rancangan Perdana Menteri untuk meletakkan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) di bawah Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen sebagai pengakuan memang wujud penipuan pilihan raya.

"Meletakkan SPR di bawah jawatankuasa itu hanya lakonan semata-mata untuk menyelamatkan suruhanjaya itu," katanya.

Salahuddin berkata, sebelum ini Pakatan Rakyat bersifat terbuka dan menyertai Jawatankuasa Khas Parlimen berhubung pembaharuan dalam sistem pilihan raya di negara ini.

"Jawatankuasa tersebut dicadangkan oleh pihak kerajaan Barisan Nasional (BN) sendiri.

"Pakatan hantar Dr Hatta Ramli dari PAS, Azmin Ali dari PKR dan Anthony Loke dari DAP sebagai tiga wakil kita dalam jawatankuasa itu.

"Akhirnya terbukti, tidak ada satu pun cadangan jawatankuasa itu yang dilaksanakan," kata beliau.

Salahuddin yakin, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan rancangan itu semata-mata untuk melaksanakan "damage control" apabila melihat semakin ramai rakyat yang menyambut slogan "tipu pilihan raya, turun jalan raya".

Semakin ramai rakyat yang menyifatkan kerajaan minoriti dengan hanya 47.38 peratus undi pimpinan Najib sebagai kerajaan tipu pilihan raya, katanya.

"Bukan itu sahaja, perhimpunan ratusan ribu rakyat menolak pilihan raya yang dikotori oleh penipuan menakutkan para pemimpin Umno BN.

"Sebab itulah Najib umumkan rancangan yang belum tentu dilaksanakan dan belum tentu dipersetujui oleh 'warlord-warlord' Umno atau 'godfather' mereka, (Tun) Dr Mahathir (Mohamad)," kata beliau.

Oleh kerana PAS menyifatkan pengumuman Najib itu hanyalah pengakuan bahawa memang berlaku penipuan dalam pilihan raya, Salahuddin menuntut supaya ditubuhkan Suruhanjaya Diraja untuk menyiasat penipuan-penipuan pilihan raya.

"Tuntutan sebegini sudah lama dibuat dan keengganan kerajaan BN menunaikan tuntutan itu menguatkan keyakinan rakyat bahawa ada terlalu banyak penipuan dan penyelewengan yang hendak disembunyikan," kata beliau.

Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli sebelum ini memberitahu, pihaknya menerima pelbagai aduan penipuan dalam pilihan raya.

Mengenai kes lampu padam ketika pengiraan undi, selain beberapa laporan polis mengenai kejadian itu di sana sini, beliau berkata pihaknya menerima tujuh aduan mengenai kejadian tersebut.

Bukan setakat itu sahaja, kata Rafizi, pihaknya juga menerima aduan tentang warga asing yang turut mengundi, pengundi berdaftar yang tidak dapat pengundi kerana ada pengundi hantu mengundi menggunakan namanya, jumlah undi yang lebih daripada kertas undi yang dikeluarkan dan pelbagai aduan lain.


Najib diberitahu SPR perlu diterajui muka baru, bukan sekadar letak bawah PSC


KUALA LUMPUR, 1 Jun — Usaha meningkatkan kredibiliti Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dengan meletakkan badan pengendali pilihan raya negara ini di bawah Jawatankuasa Khas Pilihan Parlimen (PSC) tidak bermakna tanpa menggantikan teraju utama badan berkenaan, kata pemimpin pembangkang dan aktivis pilihan raya.

Pengerusi SPR Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusuf dan timbalannya, Datuk Wan Ahmad Wan Omar perlu diganti dengan individu lain supaya pembaharuan meningkatkan kredibiliti badan berkenaan.

"Tidak bermakna letakkan SPR di bawah PSC sekalipun, anggota mereka perlu letak jawatan," kata Pengerusi Bersama Bersih Datuk Ambiga Sreenevasan ketika dihubungi The Malaysian Insider.

"Mereka perlu letak jawatan, itu lebih mustahak supaya mereka mempunyai lebih kredibiliti," katanya lagi, dan menambah SPR adalah badan bebas yang dilantik di bawah Perlembagaan dan tidak boleh ditolak ke sana-sini.

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak awal hari ini berkata bagi memperkukuhkan lagi kewibawaan dan kredibiliti SPR, kerajaan memutuskan untuk memindahkan kawal selia dan fungsi SPR kepada satu jawatankuasa khas yang diwakili anggota Parlimen daripada semua parti politik sama ada kerajaan atau pembangkang.

Najib berkata demikian dalam ucapan sembah tahniah kepada Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah sempena hari keputeraan Seri Paduka dan istiadat pengurniaan darjah kebesaran, bintang dan pingat persekutuan di Istana Negara.

Kit Siang pula dalam respon mengenai perkara itu berkata SPR seharusnya bermula dengan muka baru bagi jawatan pengerusi dan timbalannya bagi meningkatkan keyakinan rakyat.

"Pengerusi dan timbalan sekarang beroperasi seolah-olah mereka menjadi protagonis kepada ahli politik dan Barisan Nasional (BN) terhadap pemimpin Pakatan Rakyat (PR).

"Lebih elok sekiranya Najib mengadakan perbincangan dengan ahli Parlimen PR berhubung cadangan berkenaan sebelum pengumuman dibuat," kata Kit Siang, yang merupakan ahli Parlimen Gelang Patah.

"Jadi ia akan dilihat sebagai inovasi bipartisan," tambahnya.

SPR menjadi sasaran dalam mengendalikan Pilihan Raya Umum 2013 apabila didakwa bersekongkol dengan BN bagi membolehkan parti kerajaan itu memenangi pilihan raya walaupun tewas undi majoriti kepada PR sebanyak 49 peratus.

BN memperolehi 133 kerusi, manakala PR memperolehi 89 kerusi Parlimen dengan 51 peratus undi popular.

Pembangkang yang diketuai Datuk Seri Anwar Ibrahim juga mengadakan Himpunan Black 505 di seluruh negara bagi menolak keputusan PRU13. -TMI

IDF- Celebrating 65 Years of Defense

Posted: 01 Jun 2013 07:07 AM PDT

May 31st, 1948: On this day, 65 years ago, Israel's first prime minister, David Ben-Gurion, founded the Israel Defense Forces. It hasn't always been easy, but over the past six and a half decades, the IDF soldiers have never wavered: looking danger in the eyes, confronting fear with bravery, and making the impossible possible. They do not take their responsibility lightly. They have the sole duty of protecting the existence of the State of Israel, and they promise to pass this sense of duty and devotion on to future generations of soldiers. Happy Birthday, IDF. 

 

Sabah and 'orang Malaya'...

Posted: 01 Jun 2013 07:25 AM PDT

Update: Musa Aman says Nurul was stopped for Sabah's peace and security

I am not defending Nurul Izzah. Her 'deportation' from Sabah the other day was the prerogative right of the Chief Minister, and I believe it was done on legal basis, based on Sabah Constitution and its immigration law.

However, as a Malaysian, I think the 'too downright explanation' given by Sabah Kini is making some of us, especially us in 'Malaya' a bit hurt. Some of the definitions used to answer Nurul are reaching deep into the hearts of 'rakyat Malaya di Semenanjung'.
Oleh kerana saudari bukan individu milik negeri Sabah (bukan rakyat Sabah), maka saudari tidak diberikan hak mencari nafkah di negeri Sabah atau masuk secara bebas 'menebeng' kepada paksi politik; termasuk mengembangkan pengaruh politik di Sabah. 
  Jika Kerajaan Negeri Sabah mahu menghalang saudari, tidak ada siapa mampu menghalang Kerajaan Sabah memberikan status 'Persona Non Grata' kepada saudari; terutama ketika hebat berkempen PRU-13 lalu, namun insiden berkenaan tidak berlaku. 
  Persoalannya, kenapa Musa Aman mesti melayan pertanyaan politik yang dibangkitkan saudari sedangkan kuasa Imigresen adalah kuasa mutlak Ketua Menteri Sabah yang terhad hanya untuk orang 'Malaya' atau 'Sarawak' yang ingin masuk ke Sabah; tetapi tidak mempunyai autonomi terhadap warga asing.
Maaf, bah. I don't quite understand the double standard in defining between a 'Malaysian', 'Sabahan' or 'Sarawakian'. Does it mean Malaysians from 'Malaya' have to apply special permission to enter Sabah as tourists or non-political engagement?


I believe PM Najib and Home Minister Zahid Hamid will have to zoom in into this issue as the 'individu milik negeri Sabah' does not augur well for our 1Malaysia concept.
PATI ramai di Sabah kerana terlalu dekat dengan Sempadan Indonesia dan Filipina, serta banyak peluang pekerjaan dan perniagaan di Sabah sehingga 'Orang Malaya' juga berpusu datang ke Sabah, sekalipun dihalang melalui kuasa Imigresen. 
  Persoalan yang terlupa kita fikir ialah siapa yang beri kebenaran kepada 'Orang Malaya' termasuk saudari masuk sesuka hati ke Sabah dan seenaknya memaki Anak Negeri Sabah dan pemimpinnya dengan pelbagai gelaran dan panggilan? 
  Isu Hak Istimewa Sabah terhadap Sekatan Imigresen bukanlah alat politik untuk menindas rakyat, sebaliknya adalah Hak Autonomi yang dimiliki Sabah sejak merdeka dan inilah yang cuba dihakis oleh Pakatan Rakyat.
If it applies to Nurul, means it also apply to all Malaysiains from 'Malaya'. I think there are more Sabahans in 'Malaya' than the 'Malayans' in Sabah, and any Sabahan who comes to any part of the Semanjung is not subjected to any immigration law as their Mykad is the valid proof that they are Malaysiains who are free to go to any part of the country.

I don't know as to whether the writer was 'emotionalised' by Nurul's issue but such an 'open revealing' could have been measured before it goes to print.

I also believe our immigration law that requires those from 'Malaya' to fill up special form before arriving in Sabah and Sarawak should be reviewed and, possibly abolished.
Sebagai 'Rakyat Sabah' saya juga menentang saudari masuk ke Sabah tanpa urusan 'RASMI' dan jika tidak ingin dihalau secara 'tidak berperlembagaan' masuklah secara bermaruah dengan membuat permohonan kerana Sabah bukan salah satu 'negeri' di Malaysia; sebaliknya 'Negara' dalam Negara.
Again, it applies to all people of 'Malaya'. I have been to Sabah many times without having to 'apply' for my stay or visit there. I am not sure if 'orang Malaya' likes being treated as aliens in Sabah and Sarawak because such a segregation is not healthy for national unity.

However, I like this one:
Saudari mungkin terlupa bahawa bapa saudari salah seorang 'Jurutera' di belakang tabir dalam 'Ops Durian Buruk' terutama usaha merampas kuasa daripada Kerajaan PBS pada 1994. 
  Kebolosan sempadan bukan sahaja berlaku di Sabah, malah sehingga ke Lembah Kelang (Chow Kit dibanjiri PATI); bukan kerana Sabah gagal menjaga sempadan dan kedaulatan negara tetapi kerana kekangan Akta Imigresen yang bolos; termasuk 'tidak ada undang-undang yang membolehkan pihak berkuasa menangkap PATI ketika berada di Perairan Negara, melainkan setelah PATI berkenaan mendarat'.
But Sabah is beautiful!

BN Fail 50 Petisyen: Zahid Hamidi Dah Boleh Berhijrah ke Negara Lain!

Posted: 01 Jun 2013 07:40 AM PDT


Fail petisyen PRU, kenyataan Zahid kena batang hidung sendiri

Kenyataan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi agar rakyat yang tidak bersetuju dengan proses pilihan raya berpindah ke luar negara ibarat terkena batang hidung sendiri, kata Ahli Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN, Datuk Johari Abdul.

Beliau mengulas tindakan Umno BN mahu memfailkan lebih 50 petisyen membabitkan kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (Dun) di Mahkamah Tinggi sebelum 11 Jun nanti.

"Sebelum ini Zahid Hamidi dengan angkuh menyuruh rakyat Malaysia yang tidak menerima keputusan PRU lalu supaya keluar dari negara ini.

"Kenyataan Zahid ini tidak ubah seperti menjilat ludah sendiri apabila Umno BN pula mahu failkan petisyen pilihan raya. Mungkin mereka sendiri pun sudah tidak yakin dengan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR),"
ujar Johari sinis.

Justeru katanya, Zahid sepatutnya mengkaji terlebih dahulu sebelum membuat kenyataan dan melemparkan tuduhan terhadap Pakatan Rakyat.

Zahid, yang juga Naib presiden Umno sebelum ini menyeru golongan yang enggan menerima sistem pilihan raya agar meninggalkan negara ini dan berhijrah ke negara lain.

Kenyataan itu turut disokong Timbalan Pengerusi Perhubungan BN Selangor, Datuk Seri Noh Omar yang meminta rakyat yang tidak bersetuju dengan sistem pilihan raya agar "duduk di dalam hutan".

Mengulas lanjut, Johari yang juga Ahli Parlimen Sungai Petani menambah, bilangan petisyen yang ingin difailkan BN menunjukkan tahap kepercayaan mereka kepada SPR jauh lebih buruk berbanding Pakatan Rakyat.

"Pakatan hanya (mahu fail petisyen) 30 lebih sahaja tetapi Umno BN lebih 50 petisyen, ini sudah parah dan terus memburukkan kredibiliti SPR sebagai badan bertanggungjawab.

"Jadi saya gesa, eloklah Pengerusi SPR dan timbalannya meletakkan jawatan ekoran krisis kepercayaan oleh parti yang bertanding dalam PRU lalu," ujarnya. -KD

Ambiga: PM's Panel Must Go - No Band Aids For Gaping Wounds

Posted: 01 Jun 2013 04:13 AM PDT

SHARE THIS STORY


-Ambiga: PM's panel not okay, EC heads must go


Nigel Aw
7:02PM Jun 1, 2013


 Bersih
co-chairperson Ambiga Sreenevasan said Prime Minister Najib Abdul Razak
would do better to have the Election Commission (EC) heads removed than
to announce a special committee to oversee a commission that has
already lost public confidence."The prime minister is

Doberman Petrol In Petaling Jaya

Posted: 01 Jun 2013 04:08 AM PDT

From Facebook: 

 

DOBERMAN-PATROL!
Here's Zhar and me checking out the disabled-friendly car park in
Gasing Indah making sure that it wasn't abused by an able-bodied driver. 

 

 My service dog and I - during his medical check-up nearby - couldn't
resist the temptation to do some patrolling of our own in 'keeping the
city's street safe' for a while. 

 

After the morning adventure,

Malaysia Juara Pengubah Wang Haram Berpusat Di Amerika Syarikat

Posted: 01 Jun 2013 05:31 AM PDT


Perkhidmatan kiriman wang tidak berlesen di Malaysia didakwa menjadi sebahagian daripada operasi besar pengubahan wang haram berpusat di Amerika Syarikat yang bernilai US$6 bilion (RM18.3 bilion).

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, berkata reputasi buruk Malaysia sebagai juara aliran wang haram per kapita menjadi dalil kukuh kegagalan Barisan Nasional (BN) dan Bank Negara melenyapkan rasuah dan mencegah pengubahan wang haram di Malaysia.

Katanya, ketika berada di London beliau sedih apabila membaca laporan akhbar New York Times bahawa skim pengubahan wang haram yang beroperasi di bawah Liberty Reserve memiliki jutaan pelanggan di seluruh dunia yang 'bersifat penjenayah' itu melakukan 55 juta transaksi dalam tempoh tujuh tahun lalu.

"Dalam kes pengubahan wang haram dalam talian terbesar dalam sejarah, Liberty Reserve bergantung sepenuhnya kepada penukar pihak ketiga untuk menerima dan membuat bayaran bagi pihak mereka, yang selalunya adalah 'usahawan pengirim wang tidak berlesen yang tidak mempunyai badan pemantau kerajaan atau undang-undang yang signifikan, berpusat di Malaysia, Rusia, Nigeria dan Vietnam'.

"Global Financial Integrity Report yang berpengkalan di Washington menyenaraikan negara China di tangga pertama dalam aliran keluar wang haram yang selalunya berunsur rasuah berjumlah US$2.8 trilion dan Malaysia berada pada kedudukan kelima di dunia dengan US$291 bilion. Namun atas dasar per kapita, China kalah kepada juara dunia Malaysia dengan hanya RM6,400 seorang setahun berbanding RM32,000 bagi Malaysia," katanya dalam kenyataan media, hari ini.

Guan Eng yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang berkata, di England, malangnya Malaysia mempunyai sejarah silam apabila warganya ada yang menjadi 'bookie' mengatur perlawanan bola sepak Liga Perdana Inggeris.

Menurutnya, reaksi negatif daripada hal itu kini kian pudar berikutan kesan positif pembabitan Malaysia dalam pemilikan kelab Liga Perdana Inggeris seperti Queen Park Rangers dan Cardiff City.

Beliau berkata, malangnya, budaya rasuah kerajaan Malaysia dan kurangnya ketelusan kewangan serta akauntabiliti menyebabkan Malaysia menjadi fokus dunia sebagai pusat operasi pengubahan wang haram global.

"Reputasi antarabangsa Malaysia kini lebih teruk daripada Thailand atau Indonesia dan hampir sebaris dengan negara seperti Nigeria dan Rusia dalam hal pengubahan wang haram.

"Masanya sudah tiba bagi Kerajaan Persekutuan BN berhenti hidup dalam penafian dengan melaksanakan reformasi kewangan yang tulen untuk membersih dan menghentikan aktiviti jenayah aliran keluar wang haram serta pengubahan wang haram.

"Jika tidak, tidak ada ertinya Bank Negara mendapat pelbagai penghargaan untuk apa yang disangkakan sebagai pengurusan ekonomi yang baik sedangkan isu sebenar berkaitan ketelusan dan akauntabiliti tidak boleh diuruskan," ujarnya

Beliau yang juga Ahli Parlimen Bagan berkata, kerajaan tidak boleh terus bergantung kepada negara luar seperti Hong Kong untuk menyiasat dan menahan mereka yang terbabit menyeludup puluhan juta ringgit.-Roketkini

ဘာသာေရးဟာ ေလာကီေႀကာင္းမွာ စပ္ယွက္ သင့္မသင့္- လင္းထင္

Posted: 01 Jun 2013 12:41 AM PDT

ဘာသာေရးဟာ ေလာကီေႀကာင္းမွာ စပ္ယွက္ သင့္မသင့္- လင္းထင္
ေခတ္ေမာင္း အတြဲ-၂၊ အမွတ္-၅

ဒီရက္ပိုင္းမွာ အေတြးအမ်ားမိဆံုးကေတာ့ ဘာသာေရးဟာ ေလာကီေႀကာင္းမွာ စပ္ယွက္ သင့္မသင့္ဆိုတဲ့ ကိစၥရပ္ပဲ။ က်ေနာ္ တစ္သက္လံုး ယံုႀကည္ ယူဆလာခဲ့တာ ဘာသာေရးဟာ လူ႔အေႀကာင္းေၿပာရမယ္၊ စီးပြား လူမႈ ႏိုင္ငံေရးရာ အေႀကာင္းခ်င္းရာေတြမွာ မွတ္ခ်က္ၿပဳရမယ္ ေ၀ဖန္ရမယ္၊ လိုရင္းကေတာ့ ဘာသာေရးဟာ ပလင္စင္ၿမင့္ေပၚမွာသာ ခြဲၿခားထားရမယ့္အရာ မဟုတ္ပဲ စင္ေပၚကဆင္းၿပီ လူ႔အက်ဴိးေဆာင္ဖို႔ရာပဲ။ ဒီအယူအဆဟာ ႏိုင္ငံေရးနဲ႔ ဘာသာေရး မေရာေထြးပဲ Secular State အၿဖစ္ ပီပီၿပင္ၿပင္ ထူေထာင္ရန္ အလို႐ိွမႈနဲ႔ ၀ိေရာဓိ ၿဖစ္ေစသလား။ က်ေနာ့္ကိုယ္က်ေနာ္ ေသခ်ာဖို႔လိုတယ္။ က်ေနာ္႐ံႈ႕ခ်တဲ့ လက္်ာစြန္းေရာက္ အမ်ဴိးသားေရးကို အမုန္းတရားမ်ား ေဟာႀကား ၿဖန္႔ေ၀ေနတဲ့ ဘာသာေရးပုဂၢိဳလ္မ်ားေႀကာင့္ ဘာသာေရးဟာ လူ႔အေရးလုပ္ရမယ္ဆိုတဲ့ က်ေနာ့္ ခံယူခ်က္ ယိမ္းယိုင္ရမွာလား၊ က်ေနာ့္ကိုယ္က်ေနာ္ ႐ွင္းဖို႔လိုတယ္။

ႏိုင္ငံေရးနဲ႔ ဘာသာေရး မေရာယွက္ရဘူးဆိုတာ ဘာလဲ။ အခု ဖြဲ႔စည္းပံုအရ စစ္တပ္က ဥပေဒၿပဳ အာဏာရဲ႔ ၂၅ရာခိုင္ႏံႈးကို ေ႐ြးေကာက္တင္ေၿမာက္ၿခင္း ခံစရာ မလိုပဲ၊ အလိုအေလ်ာက္ ေနရာ ရယူတာမ်ဴိးလို ဘာသာေရး သာသနာပိုင္တို႔ရဲ႔ ကိုယ္စားလွယ္မ်ားကို အုပ္ခ်ဴပ္ေရးနဲ႔ ဥပေဒၿပဳ အာဏာတို႔ အလိုအေလ်ာက္ အပ္ႏွင္းရတာမ်ဴိးကိုမွ ဘာသာေရးဟာ ႏိုင္ငံေရးအေပၚ စြက္ဖက္ခ်ယ္လွယ္မႈ အေနနဲ႔ က်ေနာ္ အဓိပၸာယ္ ဖြင့္လိုတယ္။ တရားစီရင္မႈ အာဏာနဲ႔ စပ္လ်ဥ္းၿပီးေတာ့ ဗမာႏိုင္ငံရဲ႔ တရားစီရင္ေရးမွာ အိမ္ေထာင္ခန္းနဲ႔ အေမြမႈတို႔လို ကိစၥၿခင္းရာမ်ားမွာ သက္ဆိုင္ရာ ဘာသာတရားရဲ႔ ဓမၼသတ္မ်ားနဲ႔ ဆံုးၿဖတ္ဖို႔ရာ ဓေလ့ထံုးထမ္းစဥ္လာ ဥပေဒသမ်ားကို အသိအမွတ္ ၿပဳထားတယ္။ ဒါဟာ parallel jurisdiction to the civil law ၿဖစ္ေစတယ္ မၿဖစ္ေစဘူး ဆိုတာ ဆိုင္ရာ ပညာ႐ွင္မ်ား ေဆြးေႏြးသံုးသပ္ႀကဖို႔ပဲ ၿဖစ္တယ္။

ဗမာၿပည္ဟာ Secular State ၿဖစ္ေနႏွင့္ၿပီလား။ ၄၇- ဖြဲ႔စည္းပံု အတိုင္းပဲ လက္႐ိွ အေၿခခံဥပေဒဟာ ဗုဒၶဘာသာကို လူအမ်ားစု ကိုးကြယ္တဲ့ ၀ိေသသထူးကဲတဲ့ ဘာသာႀကီးအၿဖစ္ အသိအမွတ္ ၿပဳသကဲ့သို႔ က်န္ ဘာသာႀကီးမ်ားႏွင့္တကြ ႐ိုးရာနတ္ကိုးကြယ္မႈ ဓေလ့မ်ားကိုပါ တည္႐ိွေႀကာင္း အသိအမွတ္ၿပဳတယ္၊ လြတ္လပ္စြာ ကိုးကြယ္ခြင့္ကို အာမခံတယ္။ ဒီေနရာမွာ သမိုင္းေႀကာင္း နည္းနည္းၿပန္လွန္ရမယ္။ အခုလည္း အေၿခခံဥပေဒထဲ ဗုဒၶဘာသာကို ႏိုင္ငံေတာ္ ဘာသာအေနနဲ႔ ထည့္ဖို႔ရာကိစၥနဲ႔ စပ္လ်ဥ္းၿပီး သေဘာမတူတဲ့ ဗိုလ္ခ်ဴပ္ေအာင္ဆန္းက ဦးဘခ်ဴိကို ဘယ္လိုေၿပာတယ္ဆိုတာ ဟိုလူဒီလူေတြ လက္ဆင့္ကမ္းေနႀကတာေတြ႔ရတယ္။

ဦးႏုက သူ႔ရဲ႔ တာေတစေနသားထဲမွာ ဒီလိုေရးတယ္။
" ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းဟာ အေျခခံအုပ္ခ်ဳပ္ေရး ဥပေဒထဲမွာ ဘာသာေရးပါလာမွာကို မူအားျဖင့္မႀကိဳက္ဘူး။ တခ်ဳိ႕အမတ္ေတြက ဘာသာေရးကို တနည္းနည္းျဖင့္ ထည့္ေပးေစခ်င္တယ္။ တခ်ဳိ႕က်ေတာ့ ဗုဒၶဘာသာကိုႏုိင္ငံေတာ္ဘာသာ အျဖစ္ ထည့္ေပးေစခ်င္တယ္။အဲဒီလုိ ရွိေနေပတဲ့ ဒီကိစၥမွာ ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆနး္ရဲ႕ စိတ္ဓာတ္ဟာ အင္မတန္ ျပင္းျပင္းထန္ထန္ၾကီး ဆန္႕က်င္ေနတဲ့အတြက္ ဘယ္အမတ္ကမွ အမတ္ေပါင္းစုံညီလာခံမွာ ဒီကိစၥကို မေျပာရဲၾကဘူး။ ဒါေပမယ့္ အမတ္ေပါင္းစံုညီလာခံ က်င္းပတဲ့ ေန႕ရက္အတြင္းမွာ ရဟန္းေတာ္အခ်ဳိ႕နဲ႕ ဗုဒၶဘာသာေခါင္းေဆာင္အခ်ဳိ႕ အေျခခံ အုပ္ခ်ဳပ္ေရးဥပေဒထဲမွာ ဗုဒၶသာသနာကို နုိင္ငံေတာ္ဘာသာ အျဖစ္ ထည့္ေပးဘုိ႕ သတင္းစာထဲမွာ ေတာင္းဆုိလာတယ္။ ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းဟာ အဲဒီ့ အမတ္ေပါင္းစုံ ညီလာခံရဲ႕ ေန႕တေန႕မွာ စကားေျပာေနတုန္း သတင္းစာေတြထဲက ေတာင္းဆုိခ်က္္ေတြနဲ႕ ပတ္သက္ၿပီး ေခြးေဟာင္တုိင္း ထၾကည့္မေနႏုိင္ဘူးလုိ႕ လႊတ္ကနဲေျပာလုိက္မိတယ္။
ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းကေတာ့ သတင္းစာေတြကို ေျပာတာပါဘဲ။ ဒါေပမဲ့ သတင္းစာေတြက ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းဟာ ရဟန္းေတာ္ေတြကို ပုပ္ခတ္သလုိ လွည့္ၿပီးေရးၾကတဲ့အတြက္ ဗုဒၶဘာသာေလာကမွာ အေတာ္ကေလး စိတ္မခ်မ္းမသာျဖစ္သြားတယ္။ အဲဒါေၾကာင့္ စိတ္ပူသြားတဲ့ ဘုရင္ခံဆာဟူးဘတ္ရန္စ့္က သခင္ႏုကို ခ်က္ခ်င္းေခၚလုိက္တယ္။ ေတြ႕လွ်င္ေတြ႕ခ်င္း ဆာဟူးဘတ္ရန္စ့္က အမတ္ေပါင္းစုံညီလာခံမွာ ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္း ေျပာလုိက္တဲ့ စကားေၾကာင့္ ရဟန္းေတာ္ေတြနဲ႕ဗုဒၶဘာသာ၀င္ေတြ အေတာ္ စိတ္မခ်မ္းမသာ ျဖစ္ေနတယ္လုိ႕ က်ေနာ္သတင္းၾကားရတယ္။ ခင္ဗ်ားလဲ ဒီသတင္းကို ၾကားၿပီးေရာေပါ့ လုိ႕ သခင္ႏုကုိေျပာလုိက္တယ္။ က်ေနာ္ မၾကားရေသးဘူးလုိ႕ သခင္ႏုကေျဖတယ္။ (သခင္ႏုဟာ သတင္းစာေတြကို ုအင္မတန္ ဖတ္ခဲတယ္။) ရဟန္းေတြနဲ႕ ဗုဒၶဘာသာ၀င္ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ဟာ အေတာ္ စိတ္မခ်မ္းမသာ ျဖစ္ေနတယ္လုိ႕ က်ေနာ္ အစီရင္ခံစာ ဖတ္ရတယ္။ အဲဒီေတာ့ ဒီကိစၥကို ခင္ဗ်ား၀င္ဦးမွပဲ။ အခုလို လ်စ္လ်ဴရႈထားလုိ႕ မျဖစ္ဘူးလုိ႕ ေျပာၿပီး ဆာဟူးဘတ္ရန္စ့္က သခင္ႏုကို စာပြဲခုံေပၚက အုိင္ယာလန္ႏုိင္ငံရဲ႕ အေျခခံအုပ္ခ်ဳပ္ေရး ဥပေဒစာအုပ္ ေပးလုိက္တယ္။
အဲဒီ့ဥပေဒရဲ႕ တေနရာမွာဘာသာေရးက႑ကို ေတြ႕ရတယ္။ အဲဒီ့က႑ေအာက္မွာ ကက္လသစ္ဂုိဏ္းဟာ အုိင္ယာလန္တြင္ အမ်ားဆုံးလက္ခံေသာ ဂိုဏ္းျဖစ္တယ္။ ပရုိတက္စတင့္ ဂုိဏ္း၀င္မ်ားလည္း အုိင္ယာလန္မွာ ရွိၾကတယ္လုိ႕ အဓိပၸါယ္ ပါတဲ့ စာပုိဒ္ေတြကိ သခင္ႏုေတြ႕ရတယ္။ အဲဒိေတာ့ ဆာဟူးဘတ္ရန္စ့္က ဆက္ၿပီး အေျခခံအုပ္ခ်ဳပ္ေရး ဥပေဒထဲမွာ ဘာသာေရးလုံး၀မပါဘူးဆုိရင္ေတာ့ ရဟန္းေတာ္ေတြနဲ႕ဗုဒၶဘာသာ၀င္ေတြရဲ႕ စိတ္ထဲ အေတာ္ထိခုိက္လိမ့္မယ္။ အုိင္ယာလန္အေျခခံ အုပ္ခ်ဳပ္ေရးဥပေဒထဲမွာလုိ ဗမာႏုိင္ငံမွာ ဗုဒၶဘာသာဟာ လူအမ်ားဆုံးကိုးကြယ္တဲ့ ဘာသာျဖစ္တယ္။ တျခားဘာသာေတြလည္း ရွိတယ္ ဆုိတာေလာက္ေတာ့ ထည့္ေပးသင့္တယ္။ အမတ္ေတြထဲကေတာ့ ဘယ္သူမွ ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းကို ေျပာရဲမွာ မဟုတ္ဘူး ေျပာရင္လည္း ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္္ဆန္းက နားေထာင္မွာ မဟုတ္ဘူး။ ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းကို သခင္ႏု ေျပာမွ ရမွာဘဲလုိ႕ ဆာဟူးဘတ္ရန္စ့္က စုိးရိမ္ေနတ့ဲ စိတ္ေတြနဲ႕ သခင္ႏုကို ေျပာျပတယ္။ သခင္ႏုလဲ အုိင္ယာလန္ အေျခခံအုပ္ခ်ဳပ္ေရးဥပေဒ စာအုပ္ကို ယူၿပီးဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းအိမ္ တန္းသြားတယ္။ ျမန္မာႏုိင္ငံေတာ္ အေျခခံအုပ္ခ်ဳပ္ေရး ဥပေဒထဲမွာ ဘာသာေရးက႑ ပါလာတာေတြ႕ေတာ့ ဖဆပလအမတ္ေတြဟာ အေတာ္ အ့ံအားသင့္္ေနၾကတယ္။"

ဦးႏု၀န္ႀကီးခ်ဴပ္လက္ထက္မွာ ဗုဒၶဘာသာကို ႏိုင္ငံေတာ္ဘာသာအၿဖစ္ သတ္မွတ္တဲ့ လႊတ္ေတာ္ ဥပေဒၿပဌာန္းခဲ့ေပသိ၊ ဆို႐ွယ္လစ္ ေတာ္လွန္ေရးအသြင္ အာဏာသိမ္းခဲ့တဲ့ စစ္တပ္ရဲ႔ မဆလ ၇၄ ဖြဲ႔စည္းပံုအရ ဗမာၿပည္ဟာ secular state အသြင္ စာ႐ြက္ေပၚမွာ ႐ိွတယ္။ စာ႐ြက္ေပၚမွာ ႐ိွတယ္လို႔ ေၿပာရခ်င္းဟာ ဗိုလ္ေန၀င္းနဲ႔ အေပါင္းအပါတသိုက္ တီထြင္သမွ် ၿမန္မာ့နည္း ၿမန္မာ့ဟန္ေတြထဲမွာ ဗမာနည္း ဆို႐ွယ္လစ္ စံနစ္နဲ႔တကြ ဘံုအမ်ဴိးသားေရး၀ါဒပါပါတယ္။ အဓိကကေတာ့ ဖက္ဒရယ္ၿပည္ေထာင္စု ႏိုင္ငံေရးအႏွစ္သာရကို ဖ်က္ဖို႔၊ ပလပ္ဖို႔၊ တိုင္းရင္းသား အခြင့္အေရးကို ဖိႏိွပ္ဖို႔ရာ ေခတ္သစ္ ဗမာၿပည္ဟာ ေ႐ွးဗမာဘုရင္မ်ားရဲ႔ လက္နက္ႏိုင္ငံမ်ားအသြင္ ၿပည္ေထာင္ကို စုစည္းမိၿခင္း အသြင္အၿဖစ္ ခံယူေတာ့တာပဲ။ ဗိုလ္ခ်ဴပ္ေအာင္ဆန္းကို အေနာ္ရထာ၊ ဘုရင့္ေနာင္၊ အေလာင္းဘုရားအသြင္ ပံုေဖာ္ေတာ့တာပဲ။ ဒီဘံုအမ်ဴိးသားေရး၀ါဒဟာ ေအာင္ၿမင္တယ္။ ဘာလို႔ေအာင္ၿမင္သလဲဆို ကိုလိုနီနယ္ခ်ဲ႔ဆန္႔က်င္ေရးအတြက္ စုစည္းႏိုးႀကားခဲ့ရတဲ့ အမ်ဴိးသားေရးစိတ္ နမိတ္ပံုကိုလည္း စစ္အာဏာ႐ွင္က ေကာင္းေကာင္း အသံုးခ်ႏိုင္ခဲ့လို႔ပဲ။

စစ္အာဏာ႐ွင္ေအာက္က ဘာသာေရးက႑အေႀကာင္း နည္းနည္းႀကည့္ႀကရေအာင္။ စစ္အာဏာ႐ွင္ေအာက္ ဘာသာမေ႐ြး လူမ်ဴိးမေ႐ြး ႏိုင္ငံေရးအရ ဆန္႔က်င္လာရင္ ႏိွပ္ကြပ္ခံရတာပဲဆိုတာ မမွားဘူး။ ဆိုေပသိ ဘယ္အခ်က္ေတြေႀကာင့္ ဘာသာႀကီး လူမ်ဴိးႀကီးစိတ္ ၿဖစ္ေပၚလာေအာင္ တြန္းအားေပးေစခဲ့တာလဲ။ က်ေနာ္ေၿပာေလ့႐ိွတဲ့ ၈၀ ၿပည့္ႏွစ္ ေထရ္ရ၀ါဒ ဂိုဏ္းေပါင္းစံု ညီလာခံရဲ႔ အက်ဴိးဆက္ဟာ အေတာ္ သက္ေရာက္ခဲ့တယ္ ထင္တယ္။ ညီလာခံရဲ႔ အဆံုးအၿဖတ္ေတြက အသိအမွတ္ၿပဳ ဂိုဏ္းေတြကအပ ဂိုဏ္းသစ္ မေထာင္ရ၊ ပိဋကတ္၃-ပံုနဲ႔ ေသြဖီမေဟာရ။ ၆၂ ပံုႏိွပ္ဥပေဒနဲ႔ စာေပစီစစ္ေရးေပၚလာကတည္းက ဗမာၿပည္မွာ စာေပလြတ္လပ္ခြင့္ အပါအ၀င္ Freedom of Expression ဟာ ႏိွပ္ကြပ္ ခံခဲ့ရၿပီးၿဖစ္တာကို ဘာလို႔ ၈၀-ဂိုဏ္းေပါင္းစံု ညီလာခံအေပၚ လက္ညိႇဳးထိုးေနရသလဲ ဆိုတာ ႐ွင္းရမယ္။ ဘာသာေရးစာေပလြတ္လပ္မႈဟာ ဗုဒၶဘာသာအတြင္းမွာကို ဆံုး႐ံႈးသြားရတာေႀကာင့္ ၿဖစ္တယ္။ ခင္ဗ်ားဟာ ေပၚေပၚတင္တင္ မဂၢဇင္း သတင္းစာ စာအုပ္ေတြအေပၚမွာ ဖန္ဆင္းၿခင္းအယူကို ေ၀ဖန္ႏိုင္တယ္၊ ၿဗဟၼာဏ၀ါဒကို ႐ံႈ႔ခ်ႏိုင္တယ္၊ ငါတို႔က အနတၲ က်န္တာအကုန္ အတၲ၀ါဒေတြ လြဲတဲ့လမ္း မွားတဲ့အယူဆိုၿပီး ေရးႏိုင္တယ္ ေၿပာႏိုင္တယ္၊ ဦးဆန္းလြင္ရဲ႔ ရတနာသံုးပါးကို… စာအုပ္ကို ထုတ္ေ၀ ၿဖန္႔ခ်ီႏိုင္တယ္၊ ဒီလို ဘာသာေရးအရ ေ၀ဖန္ခြင့္ စမ္းစစ္ခြင့္ဟာ တစ္လမ္းသြားပဲ။

ဒီ့ၿပင့္ဘာသာေတြ မေၿပာနဲ႔ ဗုဒၶဘာသာအတြင္းမွာကို မူရင္းမွ ေသြဖီသူ၊ မတူေသာ အယူအဆနဲ႔ ခ်ည္းကပ္မႈအသစ္တို႔ကို အႀကံၿပဳသူေတြ ေပၚလာရင္ေတာ့ သည္းမခံ၊ မွားေႀကာင္း၀န္ခံရတယ္၊ အႀကိမ္ႀကိမ္ အခါခါ ေထာင္ခ်တဲ့အထိ အၿပစ္ယူတယ္။ ဒီလို ၿပစ္ဒဏ္ခ်ႏိုင္ေအာင္ ၈၀ညီလာခံမွာ မဆလ ၿပည္ထဲေရးနဲ႔ သာသနာေရးက ဓမၼစက္နဲ႔ မရရင္ အာဏာစက္နဲ႔ ကူညီပါ့မယ္ဆိုၿပီး ပဋိဥာဥ္ၿပဳခဲ့ၿပီး ၿဖစ္တယ္။ န၀တ နအဖ စစ္အစိုးရ အဆက္ဆက္ကလည္း ၈၀ညီလာခံရဲ႔ ရလာဒ္ သံဃမဟာနာယကအဖြဲ႔အေပၚ အသိအမွတ္ၿပဳ ဆရာဒကာ ဆက္ဆံေရးကို ထိန္းသိမ္းတယ္။ ၂၀၀၇ ေ႐ႊ၀ါေရာင္အလြန္ကာလေတြမွာ ႏိုင္ငံတကာမွာ သံဃအစုအေ၀း ေပၚေပါက္လာတဲ့ အခါမွာလည္း နအဖဟာ မဟနနဲ႔ ေတြ႔ဆံုတိုင္း မဟနသာ တစ္ခုတည္းေသာ သံဃအေပါင္းအစ ုၿဖစ္ပါေႀကာင္း အႀကိမ္ႀကိမ္ေၿပာခဲ့တယ္။ ဗမာၿပည္ရဲ႔ သာသနာေရး၀န္ႀကီး ဌာနကေရာ ဘာသာအားလံုးကို ကိုယ္စားၿပဳပါသလား။ ေမရီခ်ပ္မင္မွာ ဆန္အိတ္လွဴၿပီး တစ္ႏွစ္တစ္ခါ ဟာ့ဂ်္လုပ္ဖို႔ လႊတ္႐ံုကလြဲလို႔ သာသနာ ထြန္းကား ၿပန္႔ပြားေရးဟာ သာသနာေရး၀န္ႀကီးရဲ႔ ဦးစီးဌာနတစ္ခုၿဖစ္တယ္။

ဒီေတာ့ ဗမာၿပည္ဟာ ဖြဲ႔စည္းပံုက ဘာေၿပာေၿပာ secular state မဟုတ္ဘူး။ ဓမၼစက္အာဏာ အ႐ိွဆံုးဆိုတဲ့ မဟနကလည္း အစိုးရမင္းမ်ား မ်က္ႏွာကို ႀကည့္လို႔ လူ႔အေရးကို ေၿပာရန္ အင္မတန္၀န္ေလးေသာ ဘာသာေရးအဖြဲ႔ႀကီး အေနနဲ႔သာ ေနေတာ့တယ္။ က်ေနာ့္အေနနဲ႔ကေတာ့ ေ႐ႊ၀ါေရာင္ ေတာ္လွန္ေရးလို လက္ပေဒါင္းေတာင္ အေရးလို ေခတ္အဆက္ဆက္ သံဃာမ်ား လူ႔အေရး လူ႔အက်ဴိးအတြက္ ေဆာင္႐ြက္မႈကို အမုန္းတရား ၿဖန္႔ေ၀ေနတဲ့ လႈပ္႐ွားမႈနဲ႔ တဇာတ္ထဲမသြင္းႏိုင္ဘူး။ အခုထိေအာင္ ဘာသာေရးသမားမ်ား လူ႔အေရး လူ႔ေကာင္းက်ဴိးကို ေဆာင္သင့္ေႀကာင္း အခိုင္အမာ ယံုႀကည္တယ္။ ဘာသာႀကီး လူမ်ဴိးႀကီး အယူခြၽတ္ဖို႔ကေတာ့ ႏိုင္ငံေရးဆိုင္ရာ ေၿပာင္းလဲမႈေတြ အေၿခခံက စမလုပ္ပဲနဲ႔ေတာ့ ငါတို႔ဟာ အိမ္႐ွင္ဆိုတဲ့ စိတ္ထားအေပၚ ေၿပာင္းလဲႏိုင္မွာ မဟုတ္ဘူး။
ဘာသာေရးဟာ ပုဂၢလကိစၥၿဖစ္တာမို႕ ႏိုင္ငံေရးဆိုတဲ့ အမ်ားအေရးမွာ ဘယ္လိုအပ္စပ္ ႏိုင္ပါ့မလဲ ေမးခြန္းလည္း ေပၚလာႏိုင္ေကာင္းတယ္။ ဘာသာေရးဟာ ပုဂၢလကိစၥၿဖစ္တာကို ဘယ္လိုေနရာမွာ သေဘာတူသလဲဆို ဘယ္ဘုရားကို ႐ိွခိုးမလဲ၊ ဘာမွ မ႐ိွခိုးပဲ ေနမလားဆိုၿပီး ေ႐ြးခ်ယ္ရာမွာ ပုဂၢလကိစၥၿဖစ္ၿပီး၊ လြတ္လပ္စြာ ေ႐ြးခ်ယ္ႏိုင္မႈ က်င့္သံုးႏိုင္မႈ ၿဖန္႔ေ၀ႏိုင္မႈတို႔အေပၚ တစ္ေယာက္ခ်င္းစီ အတြက္ေရာ အစုအဖြဲ႔ အတြက္ပါ အာမခံခ်က္ ႐ိွတဲ့ ႏိုင္ငံေရး စံနစ္မ်ဴိးကို လိုလားအပ္တယ္။ ဒီအာမခံခ်က္သာ ႐ိွရင္၊ ဒီအာမခံခ်က္ ႐ိွသင့္ၿခင္းရဲ႔ အႏွစ္သာရကိုသာ လူေတြ သိၿမင္ႏွစ္လို လာရင္ စစ္အုပ္စု ဖန္တီးတဲ့ အမ်ဴိးသားေရး၀ါဒ စိတၲဇဟာ အလိုလို ကြာက်သြားလိမ့္မယ္။

ဘာသာေရးဟာ ပုဂၢလစိတၲဇ မွန္ေပသိ၊ ဘာသာေရးက သင္ႀကားလမ္းညႊန္ေသာ ေကာင္းေသာ တန္ဖိုးတို႔ရဲ႔ ေစ့ေစာ္မႈေႀကာင့္ လူေတြဟာ အမ်ားအက်ဴိးကို ထမ္း႐ြက္လာႀကတယ္၊ သူနာၿပဳႀကတယ္၊ ေဆးကုႀကတယ္၊ စာသင္ေပးတယ္၊ မိဘမဲ႔နဲ႔ သက္ႀကီး ႐ြယ္အိုကို ေစာင့္ေ႐ွာက္ တယ္။ ဒီလို လူ႔အက်ဴိးေဆာင္ၿခင္းဟာ အင္မတန္ လိုလားအပ္တယ္။ ဒါထက္မက ဗမာ့ႏိုင္ငံေရးသမိုင္းမွာ သံဃာေတာ္တို႔ ကိုလိုနီစံနစ္ဆန္႔က်င္ေရး အမ်ဴိးသားလြတ္ေၿမာက္ေရး တိုက္ပြဲမ်ားကအစ ေခတ္အဆက္ဆက္ေသာ လူထုအေရးေတာ္ပံုမ်ားမွာ အင္အားစုတစ္ရပ္ အေနနဲ႔ပါ၀င္ခဲ့တယ္။ ဘာသာေရးရဲ႔ သင္ႀကားမႈဟာ ဒီလို လူ႔အက်ဴိးထမ္းဖို႔ ေစ့ေစာ္သမႈၿပဳတယ္ ဆိုရင္ က်ေနာ္တို႔ ၀မ္းေၿမာက္ႀကရမယ္၊ အသိအမွတ္ ၿပဳႀကရမယ္၊ ႀကိဳဆိုႀကရမယ္။ သံဃာမ်ား လူထုလႈပ္႐ွားမႈေတြအတြင္း ပါ၀င္ၿခင္းကို မႏွစ္ခ်ဴိက္သူမ်ားက မတူေသာ အေႀကာင္းၿပခ်က္ ႏွစ္ခုေပးေလ့ ႐ိွတယ္။ တစ္ခုက ၀ိနည္းနဲ႔မညီ ဆိုတဲ့ ဘာသာေရး အေႀကာင္းၿပခ်က္၊ ေနာက္တစ္ခုက ႏိုင္ငံေရးနဲ႔ ဘာသာေရး မေရာေထြးသင့္ ဆိုတဲ့ ႏိုင္ငံေရး အေႀကာင္းၿပခ်က္။ ၀ိနည္းနဲ႔ညီမညီကို က်ေနာ္ မေၿပာတတ္၊ သို႔ေပသိ ႏိုင္ငံေရးမႈနဲ႔ ေထာင္က်တဲ့ သံဃာေတြထဲမယ္ စာေပက်မ္းဂန္တတ္ ေထရ္ႀကီး၀ါႀကီးမ်ားပါ ပါေလ့႐ိွတာ ေတြ႔ရတယ္။
ဘာသာေရးဟာ ေလာကီေႀကာင္းမွာ စပ္ယွက္ သင့္မသင့္ ဒီေဆာင္းပါးဟာ ႏိုင္ငံေရးနဲ႔ ဘာသာေရး မေရာေထြးသင့္ ဆိုတဲ့ ႏိုင္ငံေရး အေႀကာင္းၿပခ်က္ကို ေခ်ဖ်က္ဖို႔ ၿဖစ္တယ္။ စစ္အုပ္စုက ဗုဒၶဘာသာ အေၿခၿပဳ အမ်ဴိးသားေရး၀ါဒ ထူေထာင္ဖို႔ ဘာသာေရးကို အသံုးခ်တာကသာ ႏိုင္ငံေရးနဲ႔ ဘာသာေရးေရာေထြးမႈ ၿဖစ္ၿပီး၊ လူမ်ဴိးႀကီး ဘာသာႀကီးစိတ္ စမ္းေပါက္ရာ မူလအေႀကာင္းခံၿဖစ္တယ္။ ဘာသာေရးကို အေႀကာင္းခံၿပီး အာဏာ၃ရပ္အေပၚ အလိုအေလ်ာက္ မပိုင္စိုးႏိုင္သ၍ ဘာသာေရးပုဂိၢဳလ္မ်ား လူမႈေရး ႏိုင္ငံေရးအတြင္း ပါ၀င္ကာ လူ႔အက်ဴိးေဆာင္ၿခင္း၊ သေဘာထား မွတ္ခ်က္ၿပဳၿခင္းတို႔ အေပၚ လိုလားအပ္တယ္။ ၀င္မလုပ္ပဲ နိဗၺာန္ေရာက္ေႀကာင္းခ်ည္း က်င့္ေနရင္ေတာင္၊ ပစ္မထားပါရန္ ဒကာမ်ားက ေတာင္းပန္သင့္တယ္။

လင္းထင္

Lin Htin

To All Political Leaders In BN and PR..an old favourite for you guys..Thank You..^_^

Posted: 01 Jun 2013 02:09 AM PDT


မႏၲေလးၿမိဳ႕တြင္ ဘာသာေရးပဋိပကၡျဖစ္ေစမည့္ စာအုပ္မ်ားျဖန္႔ေ၀ၿပီး ၉၆၉ တံဆိပ္မ်ား လိုက္လံကပ္၍ လႈံ႕ေဆာ္ေန

Posted: 01 Jun 2013 12:33 AM PDT

ေမလ-၃၁၊ ၂၀၁၃ M-Media ရဲရင့္သူ

မႏၱေလးၿမိဳ႕။ ။ မႏၲေလးၿမိဳ႕တြင္ ဘာသာေရးပဋိပကၡျဖစ္ေစရန္ ရည္႐ြယ္၍ ပဋိပကၡျဖစ္ေစမည့္ စာအုပ္မ်ားျဖန္႔ေ၀ၿပီး ၉၆၉ တံဆိပ္မ်ားကုိ လိုက္လံကပ္ေနေၾကာင္း သတင္းရ႐ွိပါတယ္။

1

ယင္းပဋိပကၡျဖစ္ေစရန္ လႈံ႕ေဆာ္မႈအား ဆက္သြယ္စုံစမ္းရာ မႏၲေလးၿမိဳ႕ ေစ်းခ်ိဳအနီးအ၀ိုက္၊ ၂၇ လမ္း၊ ၈၃x၈၄ လမ္းႀကားအတြင္းရွိ မိဘေမတၱာ ကြမ္းယာဆိုင္မွ အဆုိပါ ဘာသာေရး ပဋိပကၡ ျဖစ္ေစမည့္ စာအုပ္မ်ား ေဝငွေနသည္ကုိ သိရပါတယ္။

"အစကေတာ့ မသန္းေအး (မိဘေမတၲာကြမ္းယာဆိုင္)ရဲ႕ ေယာက်္ားက ၉၆၉ တံဆိပ္ေတြ ေဝတယ္၊ ကၽြန္မက မကပ္ခ်င္ဘူး။ ဆိုင္မွာ ဘုရားစင္ ရွိတယ္ေျပာေတာ့ သူက ခင္ဗ်ားဗုဒၶဘာသာမဟုတ္ဘူးလားဆိုၿပီး ေျပာၿပီး အတင္းကပ္သြားတယ္ဆိုင္မွာ။ ေနာက္ၿပီး ေျပာေသးတယ္ ဒီတံဆိပ္ မကပ္ထားရင္ နင္တို႔ဆိုင္ကို ကုလားဆိုင္န႔ဲ မွားဖ်က္ရင္ တာဝန္မယူဘူးလို႔လည္း ေျပာတယ္။ တကယ္ဆိုရင္ ကၽြန္မတို႔က ဒီနားေလးမွာ ဆိုင္လာဖြင့္တာပါ ကိုယ္ပိုင္ ဆိုင္ခန္းလည္း မဟုတ္ပါဘူး။ ဒီနားက ဘာသာေပါင္းစံု ဆိုင္ေတြ ရွိပါတယ္၊ ဒီေန႔က် ဒီစာအုပ္ လာေပးတယ္၊ မလိုခ်င္ဘူး ေျပာေတာ့ ဇြတ္အတင္းေပးသြားတယ္"လုိ႔ အဆုိပါစာအုပ္လက္ခံရရွိၿပီးႏွင့္ ၉၆၉ တံဆိပ္ ကပ္ခံရသူ ဗုဒၶဘာသာဝင္ အမ်ဳိးသမီးတစ္ဦးမွ ေျပာျပလာပါတယ္။

အဆိုပါ မိဘေမတၱာ ကြမ္းယာဆိုင္သည္ လမ္းေဘးတြင္ တည္ခင္းဖြင့္ေသာ ဆုိင္တစ္ဆုိင္ျဖစ္ၿပီး စည္ပင္္မွ လာဖမ္းလွ်င္ အျမဲတမ္း ေျပးေနရေသာ ဆိုင္ျဖစ္ေၾကာင္း၊ ၄င္းတို႔ေနထိုင္သည္မွာလည္း ၿမိဳ႕သစ္ထဲတြင္ ျဖစ္ေၾကာင္း အဆိုပါ ရပ္ကြက္ႏွင့္ ဘာမွ သက္ဆုိင္ျခင္း မရွိေၾကာင္း ပဋိပကၡျဖစ္ေစရန္ ေန႔စဥ္ ေသြးထိုးေနေၾကာင္း ဆက္လက္ စံုစမ္းသိရွိရပါတယ္။


Shame to you U Thein Sein-Min Aung Hlaing for cowardice and failure to arrest Wira Thu led 969 movement

Posted: 31 May 2013 10:11 PM PDT

Image

Shame to you U Thein Sein-Min Aung Hlaing for cowardice and failure to arrest Wira Thu led 969 movement


A little help for the persecuted Rohingya

Posted: 31 May 2013 09:38 PM PDT

A little help for the persecuted Rohingya Akbar Ahmed , Harrison Akins Op-Ed

The "forgotten Rohingya" are one of the most persecuted minority groups in the world

  • Rohingya Muslims   Photo- Wikimedia

Every breath the young orphan girl took brought pain to her body and tears to her eyes. She had been abused by the family she worked for as a servant, probably sexually molested, according to her doctor, and then, pushed into a fire to make her death seem accidental.

They knew she had no official papers and therefore could not complain to the authorities. She was unceremoniously dumped at the gate of the Lada refugee camp in southern Bangladesh, where doctors in the camp cared for her.

Horrible as her case was, the doctors knew she was but one of many similarly burnt young women they would see that month and were realistic about her slim chance of survival, lacking money for food or advanced treatment. Besides the volunteer doctors and other camp staff moved to donate money to buy her eggs or medicine, it seemed no one cared whether she lived or died. Her existence did not matter.

The story of this young Rohingya girl was told to us by an American colleague who works at Georgetown University following her recent visit to the refugee camp on the border between Bangladesh and Burma.

The "forgotten Rohingya," whom the BBC calls "one of the world's most persecuted minority groups," are the little-publicised Muslim people historically located in the coastal Arakan state of western Burma, dating their ethnic lineage in this region over centuries.

When the military junta under General Ne Win, an ethnic Burmese, came to power in 1962, it implemented a policy of "Burmanisation." Based on the ultra-nationalist ideology of racial "purity," it was a crude attempt to bolster the majority Burmese ethnic identity and their religion Buddhism, in order to strip the Rohingya of any legitimacy.

They were officially declared foreigners in their own native land, and erroneously labelled as illegal Bengali immigrants.

By officially denying them citizenship, the government institutionalised the long-held and unofficial discriminatory practices in Arakan State.

As a result, the Rohingya have no rights to own land or property and are unable to travel outside their villages, repair their decaying places of worship, receive education, or even marry and have children without rarely granted government permission.

In addition to the complete denial of their rights, the Rohingya were subjected to modern-day slavery, forced to work on infrastructure projects which include constructing "model villages" to house the Burmese settlers intended to displace them.

Since 1991, the steady flow of refugees in Bangladesh reached an astounding number. The non-governmental organisations from Europe and North America put the number at an estimated 300,000. Only 35,000 of these Rohingya refugees live in registered refugee camps and receive some sort of assistance from NGOs.

The remaining, more than 250,000, are in a desperate situation without food and medical assistance. Torrential rain and flooding each monsoon season takes a heavy toll in the unregistered and unprotected makeshift camps with the most deplorable and inhumane conditions.

Outbreaks of epidemics of waterborne diseases from the lack of sanitation and flooding in the monsoon in the makeshift camps have shocked NGOs and the international community.

There are many horror stories of the Rohingya who, no longer able to face the utter hopelessness of their lives, set forth on makeshift rafts into the sea. Too many such journeys have been abruptly ended by Thai and Malaysian naval patrols that force these rafts into deeper waters and then leave them to die.

Because the US has targeted Islamic charitable organisations in order to dry up any possible funding for al-Qaeda, and other such groups it has caused Muslims to become wary of giving to charity.

The normal Muslim sources, that may have helped the Rohingya, have therefore been largely absent.

Muslim Aid is one of the only organisations allowed to operate in the camp where the young girl was burned, and they provide the only small and overworked clinic and child-feeding programme for thousands of refugees.

All the Rohingya want is reinstatement of their citizenship in their own land, and the dignity, human rights and opportunities that come with it.

Only then can a democratic Burma be legitimate in the eyes of its own people, the south Asian region, and the international community. Perhaps then the suffering of the young Rohingya girl and so many like her, will not have been in vain.

 

This article was originally published by The Guardian and has been reprinted by special arrangement.


ရုိဟင္ဂ်ာကုိ မရွိဘူူး၊ မၾကားဖူးဘူးဆုိရင္ ႏိုင္ငံေရး မလုပ္ၾကနဲ႔

Posted: 31 May 2013 09:22 PM PDT

ရုိဟင္ဂ်ာကုိ မရွိဘူူး၊ မၾကားဖူးဘူးဆုိရင္ ႏိုင္ငံေရး မလုပ္ၾကနဲ႔

အားေတာ့နာပါတယ္။ သုိ႔ေသာ္ ဆုိေရးရွိက ဆုိအပ္လွ၏။

တုိင္းျပည္အက်ိဳးအတြက္ ရည္ရြယ္ျပီး အခ်က္အလက္အေပၚ အေျခခံတဲ့ တုန္႔ျပန္ေဆြးေႏြးမႈေတြကုိ ၿကုိဆုိပါတယ္။

ရုိဟင္ဂ်ာျပသနာက ျပည္ေထာင္စုရဲ့ လုံျခံဳေရးကုိ ျခိမ္းေခ်ာက္ေနပါျပီ။ ႏုိင္ငံေတာ္ရဲ့ အခ်ဳပ္အျခာအာဏာကုိ ထိခုိက္လာပါျပီလုိ႔ အာေဘာင္အာရင္း သန္သန္၊ တံေတြး တသီးသီးနဲ႔ မိန္႔ခြန္းႀကီးငယ္ကုိ ေခၽြေနၾကတဲ့ ႏုိင္ငံေရးသမား ႀကီးငယ္တုိ႔အေနနဲ႔ ဒီေလာက္ အေရးႀကီးတဲ့၊ ဒီေလာက္ေတာင္ တုိင္းျပည္အနာဂတ္ကုိ ျခိမ္းေခ်ာက္ေနပါတယ္ဆုိတဲ့ ရုိဟင္ဂ်ာအေၾကာင္းကုိ သမုိင္းအေထာက္အထားမွန္ေတြအေပၚ အေျခခံျပီး ဘာျဖစ္လုိ႔ ကုိယ္တုိင္ကုိယ္က် ဓမၼဒိဌာန္က်က် အေလးအနက္ထား မေလ့လာၾကတာလဲ။ ဘာျဖစ္လုိ႔ ဟုိလူေျပာ၊ ဒီလူေျပာတာေတြေလာက္နဲ႔သာ ေၾကနပ္ေနၾကျပီး သံေယာင္လုိက္ ေဖါလုံးလုပ္ ေနၾကတာလဲ။ သူမ်ားေျပာတုိင္း မယုံနဲ႔လုိ႔ ဗုဒၶက ကာလမသုတ္မွာ ေဟာၾကားခဲ့တာကုိ ေမ့ထားလုိက္ၾကျပီလား။

ရုိဟင္ဂ်ာဆုိတဲ့ တုိင္းရင္းသားတစ္မိ်ဳး ျမန္မာသမုိင္းမွာ ရွိခဲ့တယ္။ သုိ႔ေသာ္ ရုိဟင္ဂ်ာကုိ တုိင္းရင္းသားအျဖစ္ ဘာေၾကာင့္ လက္မခံႏုိင္ပါဘူးလုိ႔ သတၱိရွိရွိ ေျဗာင္ေျပာရဲသူမ်ားရွိရင္ ေလးစားပါတယ္။ ထုိသူမ်ားသည္ သမုိင္းမွန္ကုိ ၾကည့္ရဲသူမ်ား၊ မိမိလက္မခံႏိုင္သည္ကုိ လက္မခံႏုိင္ဘူးလို႔ ေျပာရဲသူမ်ားလည္း ျဖစ္ပါတယ္။ သမုိင္း မလိမ္တတ္သူမ်ားလည္းျဖစ္တယ္။ ဒီလုိပြင့္ပြင့္လင္းလင္း သတိၱရွိရွိ ေျပာျခင္းအားျဖင့္ တုိင္းရင္းသားေပါင္းစုံ ျမန္မာျပည္သူလူထုႀကီး သေဘာက် လက္ခံႏိုင္တဲ့၊ တုိင္းျပည္ရဲ့ အခ်ဳပ္အျခာအာဏာႏွင့္ ႏုိင္ငံေတာ္ လုံျခံဳေရးကုိ အာမခံႏုိင္တဲ့ အေျဖတစ္ရပ္ကုိ တုိင္းျပည္အက်ိဳးအတြက္ က်ေနာ္တို႔ စုေပါင္းရွာေဖြႏုိင္မွာပါ။ အဲဒီအေျဖမ်ိဳးကုိ က်ေနာ္တုိ႔ လက္ခံသြားမွာျဖစ္ပါတယ္။

ဒါနဲ႔ ရုိဟင္ဂ်ာအေၾကာင္း၊ ရခုိင္အေၾကာင္း ႀကီးႀကီးက်ယ္က်ယ္ေျပာဖုိ႔ အရည္အခ်င္း(Qualify) ျပည့္မီသူမ်ား ဟုတ္ မဟုတ္ မိမိဖာသာ ဆန္းစစ္ခ်င္သူမ်ားအတြက္ ညာဏ္စမ္းေမးခြန္း(Quiz) တစ္ခ်ိုဳ႕ုကုိ ေမးၾကည့္ခ်င္ပါတယ္။ ကိုယ့္ဖာသာကုိ ေျဖၾကည့္ဗ်ာ။

၁။ အဂၤလိပ္ျပန္အဝင္ ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းက တစ္ႏိုင္ငံလုံး လြတ္လပ္ေရးအတြက္ ၿကုိးစားေနခ်ိန္မွာ တုိင္းရင္းသားတစ္မ်ိဳးရဲ့ ေခါင္းေဆာင္အခ်ိဳ႕က "အာရကန္နစၥတန္"ဆုိျပီး သီးျခားႏိုင္ငံ ခဲြေထာင္ေရးလုပ္ျပီး ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္း ေနာက္ေက်ာကုိ ဓါးနဲ႔ ထုိးဖုိ႔ ႀကံစည္ခဲ့တယ္။ အဲဒီလူမ်ိဳးက ရုိဟင္ဂ်ာလား။

၂။ ပထမ အဂၤလိပ္-ျမန္မာစစ္ပဲြျဖစ္ေအာင္ အဂၤလိပ္ကုိ ေျမွာက္ထုိးပင့္ေကာ္ ဖိတ္ေခၚခဲ့တယ္။ (မေခၚလည္း အဂၤလိပ္က ဝင္မွာဆုိတာက တက႑ျဖစ္ပါတယ္။) အဂၤလိပ္ဖက္က စစ္တပ္ဖဲြ႔ျပီးေတာင္ ဝင္တုိက္ေပးခဲ့တယ္။ ျမန္မာျပည္ကုိ အဂၤလိပ္ စကၽြန္ျပဳကတည္းကေန လြတ္လပ္ေရးရသည္အထိ အဂၤလိပ္အလုိေတာ္ရိေတြလုပ္ျပီး ျမန္မာတုိင္းရင္းသားေတြ အားလုံးကုိ ဖိႏွိပ္ခဲ့တဲ့ လူမ်ိဳးတစ္မ်ိဳးရဲ့ ေခါင္းေဆာင္ေတြ အမ်ားႀကီးရွိခဲ့တယ္။ အဲဒီလူမ်ိဳးက ရုိဟင္ဂ်ာလား။

၃။ အဂၤလိပ္က တုိက္ျပီး စုစည္းေပးလုိက္တဲ့အတြက္ ျမန္မာျပည္၊ အိႏၵိယ(ပါကစၥတန္၊ ဘဂၤလားေဒ့ရွ္၊ အိႏၵိယစုေပါင္း)ျပည္ဆိုျပီး ႏုိင္ငံေတာ္ႀကီး ျဖစ္ခဲ့ရတယ္ဆုိတာ သိသလား။ အဂၤလိပ္ မသိမ္းခင္က အခုလုိ တစ္စုတစ္ေပါင္းတည္း ႏုိင္ငံႀကီး မျဖစ္ခဲ့ေသးဘူးဆုိတာကုိ သိသလား။

၄။ တုိင္းရင္းသားေတြက ပင္လုံစာခ်ဳပ္မွာ လက္မွတ္မထုိးခဲ့ရင္ ျမန္မာျပည္မွာ ခ်င္း၊ ကခ်င္၊ ရွမ္း၊ ကယား ျပည္နယ္ေတြ မပါေတာ့ဘူးဆုိတာ သိသလား။

၅။ လြတ္လပ္ေရးရျပီးတဲ့အခါမွာ တရုပ္၊ ထုိင္း၊ အိႏၵိယဆုိျပီး နယ္စပ္ေတြကုိ အသိအမွတ္ျပဳတဲ့အခါမွာ မိမိနယ္နိမိတ္အတြင္း ေနထုိင္သူေတြကုိ သက္ဆုိင္ရာ ႏုိင္ငံေတြက ႏုိင္ငံသားအျဖစ္ သတ္မွတ္ေပးရတယ္ဆုိတဲ့ ႏုိင္ငံတကာ က်င့္ဝတ္ကုိ သိသလား။

၆။ နယ္နိမိတ္ခဲြတဲ့အခါမွာ ရခုိင္ေတြကုိ စုိးရိမ္တဲ့အတြက္ ပါကစၥတန္ႏိုင္ငံထဲမွာ ပါဝင္လုိေၾကာင္း ရုိဟင္ဂ်ာေခါင္းေဆာင္ အခ်ိဳ႕က ပါကစၥတန္ေခါင္းေဆာင္ မုိဟာမက္ အလီဂ်င္းနားကုိ ေတာင္းဆုိတယ္။ မုိဟာမက္ အလီဂ်င္းနားက ဒီလုိလုပ္လုိ႔ မရဘူးဆုိျပီး ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းကုိ ေျပာျပတယ္။ ဗုိလ္ခ်ဳပ္ေအာင္ဆန္းက မုိဟာမက္ အလီဂ်င္းနားကုိ ရုိဟင္ဂ်ာေတြအတြက္ တန္းတူအခြင့္အေရး ရၾကမယ္လုိ႔ အာမခံေျပာၾကားခဲ့တယ္။ ရိုဟင္ဂ်ာေတြကုိလည္း ခင္ဗ်ားတုိ႔ေတြရဲ့ ႏုိင္ငံသားအခြင့္အေရး(အဲဒီတုန္းက တုိင္းရင္းသား အခြင့္အေရးဆုိျပီး ႏိုင္ငံသားအခြင့္အေရးႏွင့္ ခဲြေျပာတာမ်ိဳး မရွိဘူး။ ႏုိင္ငံသားအားလုံး တန္းတူျဖစ္တယ္။) အျပည့္အဝရၾကမယ္လုိ႔ ေျပာၾကားခဲ့တယ္ဆုိတာကုိ သိသလား။

၇။ ဟုိတုန္းက ရုိဟင္ဂ်ာေတြက သူတုိ႔ကုိ သူတုိ႔ ရခုိင္မြတ္စလင္လုိ႔ ေခၚၾကတယ္။ ရခုိင္အစြန္းေရာက္ေတြက ရခုိင္မွန္ရင္ ဝက္သားစားရမယ္။ ဗုဒၶဘာသာျဖစ္ရမယ္ဆုိျပီး ျငင္းပယ္ခဲ့လုိ႔ ရုိဟင္ဂ်ာဆုိတဲ့ ေရွးေဟာင္းနာမည္ကုိ စဲြကုိင္ခဲ့ရတယ္ဆုိတာ သိသလားး။

၈။ ဦးႏုလက္ထက္မွာ ရခုိင္ျပည္နယ္ေတာင္းေတာ့ ေက်ာက္ျဖဴ၊ သံတဲြက ရခုိင္ေခါင္းေဆာင္ေတြက ရခုိင္ျပည္နယ္ျဖစ္ရင္ စစ္ေတြက ရခုိင္ေတြ ေခါင္းေဆာင္တဲ့ ရခုိင္ျပည္နယ္ေအာက္မွာ မေနလိုဘူး။ ပုသိမ္ခရုိင္နဲ႔ တဲြေနခ်င္ပါတယ္လုိ႔ ေတာင္းဆုိခဲ့တာကို သိလား။ ဘာေၾကာင့္ အဲဒီလုိ ေတာင္းဆုိရသလဲ သိလား။ ရခုိင္ျပည္နယ္ေတာင္းဆုိမႈကုိ ရခုိင္အမ်ားစုက လက္မခံခဲ့ၾကဘူးဆုိတာ သိလား။ ဘာေၾကာင့္ ရခုိင္ျပည္သူအမ်ားစုက လက္မခံခဲ့ရတာလဲ သိလား။ ဘာေၾကာင့္ ရခုိင္ျပည္နယ္ျဖစ္သြားသလဲ သိလား။

၉။ ရခုိင္က ရခုိင္ကုိေတာင္ မယုံတဲ့ သမုိင္းျဖစ္စဥ္မွာ ရခုိင္ျပည္နယ္ျဖစ္သြားရင္ ငါတုိ႔ ရုိဟင္ဂ်ာေၽတြ အဖိႏွိပ္ခံရေတာ့မယ္ဆုိျပီး ခဲြထြက္ေရးဆန္ဆန္ လႈပ္ရွားမႈေတြ ျဖစ္ခဲ့ရတယ္ဆိုတာ သိသလား။ ေနာက္ဆုံး ရခုိင္ျပည္နယ္ေအာက္မွာ မထားဘဲ ျပည္မက တုိက္ရုိက္အုပ္ခ်ဳပ္ရတဲ့ ေမယုခရုိင္ေပးပါမယ္။ ရုိဟင္ဂ်ာဆုိျပီး တုိင္းရင္းသားအျဖစ္ သီးျခားအသိအမွတ္ ျပဳေပးပါမယ္လုိ႔ ျဖစ္ခဲ့ရတာကုိေကာ သိၾကသလား။

၁၀။ ျမန္မာျပည္မွာ ရွမ္း၊ ကခ်င္၊ ကရင္၊ ကယား၊ မြန္၊ ရခုိင္၊ ခ်င္းဆုိတဲ့ အဓိကတုိင္းရင္းသား (၇)မိ်ဳးလုံးနဲ႔ တုိင္းရင္းသားငယ္ အမ်ားအျပားဟာ ခဲြထြက္ေရးအတြက္ တုိက္ပဲြဝင္ဖူးခဲ့ၾကတယ္ဆုိတာ သိသလား။

(ဒါက အခုစာေရးေနရင္း စိတ္ထဲေပၚလာတာကို ေရးခ်လုိက္ျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ အႀကံျပဳခ်က္မ်ား ရရင္ျဖစ္ျဖစ္၊ က်ေနာ္ေနာက္ထပ္ သတိရရင္ျဖစ္ျဖစ္ ထပ္ျဖည့္စြက္ေပးသြားမယ္။)

မည္သုိ႔ပင္ျဖစ္ေစကာမူ၊ ရုိဟင္ဂ်ာဆုိတာ ျမန္မာ့သမုိင္းမွာ ဘယ္တုန္းကမွ မရွိခဲ့ပါဘူး။ ၾကားလည္း မၾကားဖူးပါဘူးဆုိရင္ ကုိယ္ဗဟုသုတနည္းတာ၊ စာမဖတ္တာ၊ သမုိင္းအတာကုိ လူသိေအာင္ လုပ္ေနသလုိပါဘဲ။ ရွက္စရာပါ။ ဒီလုိလူမ်ားကုိ ကုိဗလႀကီးက ကူညီႏုိင္ပါသတဲ့။

=================================

က်ဳပ္ေလ့လာမိတဲ့ ရုိဟင္ဂ်ာလူမ်ဳိးနဲ႔ ျမန္မာႏုိင္ငံ

by ကုိ ဗလႀကီး on Thursday, May 17, 2012 at 9:59am

ရုိဟင္ဂ်ာဆုိတာ မေန႔ကမွ ဘြားကနဲေပၚလာသလုိ ေျပာေနသူေတြရွိသလုိ၊ ရုိဟင္ဂ်ာအေၾကာင္း ေသေသခ်ာခ်ာ အစုံအလင္ သိေနသူမ်ားလည္း ဒုနဲ႔ေဒးပါ။ အဲဒီေတာ့ စာဖတ္ေနတဲ့ခင္ဗ်ား လက္ခံသည္ျဖစ္ေစ၊ လက္မခံသည္ျဖစ္ေစ၊ ရုိဟင္ဂ်ာတုိ႔ရဲ့ဘ၀ ထူးျခားလာမွာ မဟုတ္တာေတာ့ ေသခ်ာတယ္။ အစုိးရက လႊတ္ေတာ္မွာ ဘယ္လုိျငင္းျငင္း၊ ႏုိင္ငံတကာ အသုိင္းအ၀ုိင္းရဲ့ ဖိအားကုိ လြန္ဆန္ဖုိ႔ဆုိ မျဖစ္ႏုိင္တာရယ္ ….တခ်ိန္တုန္းက ျမန္မာႏုိင္ငံမွာ တရား၀င္လူမ်ဳိးစုအျဖစ္ ရပ္တည္ခဲ့တဲ့ သမုိင္းေၾကာင္းေၾကာင့္ …. ေနာက္ဆုံးေတာ့ ေအာ္ျငင္းေနတဲ့ ပါးစပ္ေတြေညာင္း၊ လက္ေတြနာ၊ ဒါေတြပဲ အဖတ္တင္မယ္ဆုိတာ ျမင္ေယာင္မိပါ၏။

(၁) ၁၉၅၄ခုႏွစ္ စက္တင္ဘာလ (၂၅) ရက္ေန႔ ည ၈ နာရီအခ်ိန္ – ႏုိင္ငံေတာ္၀န္ႀကီးခ်ဳပ္ဦးႏု၏ အသံလႊင့္မိန္႔ခြန္းတြင္ ေမာင္းေတာႏွင့္ ဘူးသီးေတာင္ၿမဳိ႕နယ္မ်ားတြင္ ေနထုိင္လ်က္ရွိေသာ ျပည္ေထာင္စုသားမ်ားသည္ မ်ားေသာအားျဖင့္ ရုိဟင္ဂ်ာ အမ်ဳိးသားျဖစ္ၾကသည္ ေျပာၾကားခဲ့သည္။

(၂) ႏုိင္ငံေတာ္၀န္ႀကီးခ်ဳပ္ႏွင့္ ကာကြယ္ေရး၀န္ႀကီး ဦးဗေဆြမွ ၁၉၅၉ ခုႏွစ္ ႏုိ၀င္ဘာလ (၃) ရက္ႏွင့္ (၄) ရက္ေန႔မ်ားတြင္ ဘူးသီးေတာင္ႏွင့္ ေမာင္းေတာၿမဳိ႕ လူထုအစည္းအေ၀းမ်ားတြင္ ရုိဟင္ဂ်ာမ်ားသည္ ကခ်င္၊ ကရင္၊ ကယား၊ ရွမ္း၊ မြန္၊ ရခုိင္၊ ခ်င္းတုိင္းရင္းသားကဲ့သုိ႔ တုိင္းရင္းသားလူမ်ဳိးစု တခုျဖစ္ေၾကာင္း မိန္႔ခြန္းတြင္ ထည့္သြင္းေျပာၾကားခဲ့သည္။

(၃) ႏုိင္ငံေတာ္၀န္ႀကီးခ်ဳပ္ရုံး လက္ေအာက္ နယ္ျခားေဒသ အုပ္ခ်ဳပ္ေရးရုံး ေၾကျငာခ်က္ (ရက္စြဲ – ၂၀.၁၁.၆၁)တြင္ ေမယုေဒသ အတြင္းေနထုိင္ၾကသူမ်ားသည္တုိင္းရင္းသားရုိဟင္ဂ်ာလူမ်ဳိးမ်ား ျဖစ္ေၾကာင္းပါရွိသည္။ (ေမယုေဒသ = ယခု ေမာင္းေတာခရုိင္)

(၄) ၁၉၆၁ ေမလ(၁၅)ရက္ေန႔မွစ၍ ၁၉၆၅ မတ္လအထိ ျမန္မာ့အသံ တုိင္းရင္းသားလူမ်ဳိးမ်ား ဘာသာစကား အစီအစဥ္တြင္ တပတ္လွ်င္ (၁၀) မိနစ္က်စီ (၃) ႀကိမ္၊ ညေန ၅း၃၀ နာရီတြင္ ရုိဟင္ဂ်ာဘာသာစကားျဖင့္ အသံလႊင့္ေပးခဲ့ပါသည္။ (ႏွစ္သုံးဆယ္ ျမန္မာ့အသံ – ဦးေက်ာ္ၿငိမ္း မာတလိ)

(၅) စာေပဗိမာန္ထုတ္ ျမန္မာ့စြယ္စုံက်မ္း၊ အတြဲ (၉) စာမ်က္ႏွာ (၈၉-၉၀)မွာ ၁၉၆၄ ခုႏွစ္တြင္ ရခုိင္တုိင္းေျမာက္ပုိင္း ေမယုခရုိင္တြင္ လူဦးေရ (၅၀၀၀၀၀) ငါးသိန္းခန္႔ရွိၿပီး ၇၅%သည္ ရုိဟင္ဂ်ာလူမ်ဳိးမ်ားျဖစ္သည္ဟူ၍ အက်ယ္တ၀န္႔ ေရးသားေဖာ္ျပထားသည္။

(၆) ကာကြယ္ေရးဌာနမွ ထုတ္ေ၀ေသာ တပ္မေတာ္ေခတ္ေရးစာေစာင္ အတြဲ (၁၂) အမွတ္ (၆) (၁၈.၇.၆၁)ႏွင့္ (၈.၈.၆၁) ေန႔ထုတ္ အတြဲ (၁၂) အမွတ္ (၉) တုိ႔တြင္ ေမယုခရုိင္၊ ေမာင္းေတာ၊ ဘူးသီးေတာင္၊ ရေသ့ေတာင္ အေနာက္ေျမာက္ ၿမဳိ႕နယ္မ်ားတြင္ အမ်ားစုအားျဖင့္ ရုိဟင္ဂ်ာလူမ်ဳိးမ်ား ေနထုိင္ၾကၿပီး၊ လူနည္းစုမွာ ရခုိင္၊ ဒုိင္းနက္၊ ၿမဳိ၊ ခမီစေသာ လူနည္းစုမ်ားစြာ ပါ၀င္ေနထုိင္သည့္ ခရုိင္ေဒသတခုျဖစ္ပါသည္ဟူ၍ ေဖာ္ျပပါရွိပါသည္။

(၇) ဒုတိယကာကြယ္ေရးဦးစီးခ်ဳပ္ (ၾကည္း) ဗုိလ္မွဴးခ်ဳပ္ေအာင္ႀကီး၏ (၈.၇.၆၁) ေျပာၾကားေသာမိန္႔ခြန္းတြင္ "ကၽြႏု္ပ္တုိ႔ ဒီခရုိင္မွာေနထုိင္တဲ့လူေတြကို ရုိဟင္ဂ်ာလုိ႔ေခၚပါတယ္။ ေမယုခရိုင္၏ အေနာက္ဘက္တြင္ ပါကစၥတန္(ယခုဘဂၤလားေဒ့ရွ္) ရွိၿပီး မြတ္ဆလင္မ်ားေနၾကပါတယ္။ အေနာက္ဘက္မွာ ေနသူမ်ားကုိ ပါကစၥတန္ဟုေခၚၿပီး၊ ျမန္မာျပည္မွာရွိသူမ်ားကုိ ရုိဟင္ဂ်ာလုိ႔ေခၚတယ္။ ျမန္မာ၊ ပါကစၥတန္နယ္စပ္တခုတည္းမွာသာ လူမ်ဳိးတမ်ဳိးတုိင္းျပည္ျခား၍ ေနၾကသည္မဟုတ္၊ တရုတ္ႏွင့္ဆက္စပ္ေနေသာ နယ္စပ္တြင္လည္း ဤသုိ႔လူမ်ဳိးခ်င္းဆက္စပ္ေနၾကသည္။ ဥပမာ – ကခ်င္မွာ လီဆူး၊ အီေကာ၊ လ၀ စသည့္လူမ်ဳိးမ်ားရွိသလို တရုတ္ျပည္တြင္လည္း ၄င္းလူမ်ဳိးမ်ားရွိသည္။ ထုိနည္းတူ ျမန္မာျပည္တြင္းရွိ ရွမ္းလူမ်ဳိးမ်ား ရွိသလုိ တရုတ္ျပည္တြင္လည္း တုိင္ ဆုိေသာရွမ္းလူမ်ဳိးမ်ားရွိၾကပါသည္။ ျမန္မာျပည္တြင္ မြန္၊ ကရင္၊ မေလးရွိသလုိ ယုိးဒယားဘက္တြင္လည္း ထုိလူမ်ဳိးမ်ားရွိၾကပါသည္။ အိႏၵိယ-ျမန္မာနယ္စပ္တြင္လည္း ခ်င္း၊ လီေရွာ၊ နာဂလူမ်ဳိးမ်ား ျမန္မာႏုိင္ငံထဲမွာရွိသကဲ့သုိ႔ အိႏၵိယႏုိင္ငံမွာလည္းရွိၾကသည္။ အဲဒီေတာ့ ဒီေန႔ဒီအခ်ိန္ကစၿပီး ကၽြန္ေတာ္ပြင့္ပြင့္လင္းလင္း ေျပာခ်င္တယ္။ ေမယုခရိုင္ကုိ ျပည္ေထာင္စုထဲမွာရွိတဲ့ လူနည္းစုတစုလုိ႔ သေဘာထားမယ္။ အဲဒီေတာ့ အရင္တုန္းက ကၽြန္ေတာ္တုိ႔မွားခဲ့တာေတြရွိရင္ ခင္ဗ်ားတုိ႔အားလုံးေမ့ၾက၊ ဒီအခ်ိန္ကစၿပီး ခင္ဗ်ားတုိ႔ ေမယုခရုိင္က လူေတြဟာ တုိ႔ဗမာ ျပည္ေထာင္စုသား၊ တုိ႔ဗမာျပည္ေထာင္စုထဲက လူမ်ဳိးစုတစုလုိ႔သေဘာထားၾကပါ။"စသည္ျဖင့္ အက်ယ္တ၀န္႔ ေျပာခဲ့သည္။

(၈) ျပည္ေထာင္စု ဆုိရွယ္လစ္သမၼတ ျမန္မာႏုိင္ငံေတာ္၊ ပညာေရး၀န္ႀကီးဌာနမွ ၁၉၇၈ ခုႏွစ္ထုတ္ ျမန္မာႏုိင္ငံ အထက္တန္း ပထ၀ီ၀င္ဖတ္စာအုပ္၊ စာမ်က္ႏွာ (၈၆) တြင္တုိင္းရင္းသားလူမ်ဳိးမ်ားျပန္႔ႏွံ႔ေနထုိင္ၾကပုံျပရာမွာ ရခုိင္ေျမာက္ပုိင္းေဒသကုိ ရုိဟင္ဂ်ာမ်ား ေနထုိင္ရာေဒသအျဖစ္ ျပသထားပါသည္။

(၉) ရန္ကုန္တကၠသုိလ္တြင္ ရုိဟင္ဂ်ာေက်ာင္းသား၊ ေက်ာင္းသူအသင္းအဖြဲ႔လည္း ထူေထာင္ခြင့္ ေလွ်ာက္ထားခဲ့ရာ ၃.၁၂.၅၉ ရက္စြဲပါ မွတ္ပုံတင္အမွတ္ ၁၁၂/၅၉ ျဖင့္ "This is to certify that Rangoon University Rohingya Student Association is one of the Registered Associations of the University of Rangoon for the academic year 1959-1960" ဟူ၍မွတ္ပုံတင္ခြင့္ရရွိခဲ့သည္။

(၁၀) ၁၉၆၀ျပည့္ႏွစ္တြင္ ျပည္ေထာင္စု တုိင္းရင္းသားလူမ်ဳိးမ်ား ရုိဟင္ဂ်ာရုိးရာ ယဥ္ေက်းမႈျပပြဲကုိ သိမ္ျဖဴအားကစား ၿပဳိင္၀င္းအတြင္း က်င္းပေပးခဲ့ရာ ရုိဟင္ဂ်ာယဥ္ေက်းမႈ ျပပြဲတခုျဖစ္ေသာ က်င္ပြဲကုိ ျပသခြင့္ရရွိခဲ့ပါသည္။

(၁၁) ျမန္မာအသံ (၂၅)ႏွစ္ေျမာက္ ေငြရတုသဘင္အျဖစ္ ၁၉၇၁ ေဖေဖာ္၀ါရီလတြင္ ေသာတရွင္မဂၢဇင္းကုိ ထုတ္ေ၀ခဲ့ရာ စာမ်က္ႏွာ (၅၅) တြင္ ၁၉၅၇ ခုႏွစ္မွစ၍ တုိင္းရင္းသား ဘာသာစကားအျဖစ္ စတင္အသံလႊင့္ခြင့္ ျပဳသည့္ရက္စြဲမ်ားကုိ ေဖာ္ျပရာတြင္ ၁၉၅၇တြင္ ရွမ္းႏွင့္ ကခ်င္ဘာသာ၊ ၁၉၄၉တြင္ စေကာကရင္ႏွင့္ ပုိးကရင္ဘာသာ၊ ၁၉၅၉ ခုႏွစ္တြင္ ခ်င္းဘာသာ၊ ၁၉၆၁တြင္ မြန္၊ ပအုိ႔၊ လားဟူ၊ ရုိဟင္ဂ်ာႏွင့္ ကယားဘာသာတုိ႔ အသံလႊင့္ခဲ့ေၾကာင္း ေဖာ္ျပထားသည္။ မြန္၊ ပအုိ႔၊ လားဟူ၊ ရုိဟင္ဂ်ာဘာသာတုိ႔ျဖင့္ အသံလႊင့္ခြင့္ကုိ ၁၅.၅.၆၁ ေန႔မွစ၍ ခြင့္ျပဳခဲ့ၿပီး ၁.၁၀.၆၅ ေန႔တြင္ ရပ္ဆုိင္းခဲ့သည္။

(၁၂) ၁၉၆၀ခုႏွစ္ ျပည္ေထာင္စုေန႔ တုိင္းရင္းသားရုိးရာ ယဥ္ေက်းမႈျပပြဲကုိ ေအာင္ဆန္းအားကစားကြင္းတြင္ ႏုိင္ငံေတာ္မွ က်င္းပခဲ့ရာ ရုိဟင္ဂ်ာရုိးရာ က်င္ပြဲေခါင္းစဥ္ျဖင့္ တခမ္းတနား က်င္းပခြင့္ျပဳခဲ့သည္။

(၁၃) ၂၀.၁၁.၆၀ေန႔ထုတ္ ျမန္မာ့အလင္းသတင္းစာတြင္ နယ္ျခားေဒသအုပ္ခ်ဳပ္ေရးရုံးမွ နယ္ျခားေဒသအုပ္ခ်ဳပ္ေရး အရာရွိ ရခုိင္တုိင္းမင္းႀကီးႏွင့္ အဖြဲ႔၀င္မ်ား ေမယုနယ္ျခားခရုိင္သုိ႔ ေရာက္ရွိခဲ့ၾကရာ ရုိဟင္ဂ်ာမ်ားမွလႈိက္လွဲစြာ ႀကဳိဆုိၾကေၾကာင္း၊ သူရသတၱိရွိသူမ်ား ျဖစ္ေၾကာင္း၊ ၿငိမ္းခ်မ္းေရးကုိ ျမတ္ႏုိးလုိလားၿပီး သစၥာရွိေသာ စိတ္၀င္စားဖြယ္ ျပည္ေထာင္စု၏ လူမ်ဳိး တမ်ဳိးျဖစ္ေၾကာင္း ေဖာ္ျပခဲ့သည့္အျပင္ ျမန္မာ့အသံ (ေရဒီယုိအစီအစဥ္)မွလည္း ထုိအေၾကာင္းအရာကုိ ထုတ္လႊင့္ခဲ့သည္။

(၁၄) ၁၈.၇.၆၁ ရက္ေန႔ထုတ္ တပ္မေတာ္ ေခတ္ေရးစာေစာင္ အတြဲ (၁၂) အမွတ္ (၆) စာေစာင္တြင္ "ေမယုနယ္မွေလ ဘယ္လုိ အေျခရွိပါလိမ့္" ေခါင္းစဥ္ျဖင့္ ေရးသားခဲ့သည္။ ထုိေဒသ၏ လူအမ်ားစုသည္ ရုိဟင္ဂ်ာျဖစ္ေၾကာင္း ေရးသားခဲ့ေသာ ေဆာင္းပါးျဖစ္သည္။

(၁၅) ကာကြယ္ေရး၀န္ႀကီးဌာန၊ ပညာေရးႏွင့္ စိတ္ဓါတ္ေရးရာ ညႊန္ၾကားေရးမွဴးရုံး ၁၉၆၁ ခုႏွစ္တြင္ထုတ္ေ၀ခဲ့ေသာ တပ္မေတာ္ ေခတ္ေရးစာေစာင္ (၂) ေစာင္အနက္ ၈.၈.၆၁ ေန႔ထုတ္ အတြဲ (၁၂) အမွတ္ (၉) တြင္ "ေပ်ာက္ဆုံးေနေသာ ညီအစ္ကုိတစ္ဦးကုိ ရွာေတြ႔သည့္ပမာႏွယ္" ေခါင္းစဥ္ျဖင့္ ဘူးသီးေတာင္၊ ေမာင္းေတာတြင္ ရုိဟင္ဂ်ာလူမ်ဳိး ၉၇% ရွိေၾကာင္းေရးသားခဲ့သည္။

FB of U Aung Tin

Idealism - Blind, Conditioned or Pure?

Posted: 31 May 2013 09:15 PM PDT

I woke up this morning feeling quite philosophical and over my favourite cup of white coffee, wondered why youth today are more gungho than those in the past. As I recalled various recent developments and pitched them against a few theoretical frameworks, this blog post was soon birthed.

When young or 'enlightened', an idealist can be regarded as a visionary who chases what he/she regards as high purposes and goals - normally for the betterment of the society to which he belongs. Such a person would do his/her utmost to strive for the ideal goals regardless of the painful current reality. Idealists believe in hopeful possibilities.

A stark contrast to cynics.

To a large extent, however, many, if not all of us, were born to be idealists and such a characteristic is fuelled by people who made us understand our potential with the hope that could push us forward to achieve our goals.

As a once-upon-a-time young and idealistic person, now that I am older I can see how many who are young (or who are young at heart) enthusiastically work towards changing the world either via anti-war campaigns or efforts to reduce/eliminate poverty or work diligently in environmental conservation or saving a particular threatened species or bringing justice to the world regardless of age, sex, race, gender, creed, location etc.

Undeniably, cynical older persons would react to such issues differently. Some might even regard such idealistic overtures as mere tomfoolery with a hopeless future because they would have a pessimistic view of the world and what the future holds for all.I reckon that through the passage of time, blind idealism is gradually transformed into cynicism when reality bites. One may suddenly realize that we do not live in a black and white world of good vs bad or of status quo vs opposition. Or one may realize that a single person does not have power to effect change. While others may say that there is strength in numbers, one must question whether the numbers can be translated into leadership qualities that are capable of propelling, effecting and sustaining change.

Both the idealist and the cynic are not wrong or fully correct. There is no absolute measure of the their ideals or opinions.

I am just sharing my thoughts with the hope that when one talks about change, one cannot switch sides as easily as changing underwear. One must be cautious that whatever ideals one may have is not the product of propaganda, jumping on the bandwagon or conforming to populist views. A middle ground exists and rather than slamming one for not choosing one of two extremes, perhaps we should consider the reason for their stand. To be and to me, balance is important. There cannot be a dogmatic view of  "if you're not with us you're against us" because such fallacies are born out of conformity to hard-hitting campaigns.If we care to look beyond the surface, there is a lot of false dilemmas created for hidden agenda.

"A false dilemma (also called the fallacy of the false alternative, false dichotomy, the either-or fallacy, fallacy of the excluded middle, fallacy of false choice, black-and/or-white thinking, or the fallacy of exhaustive hypotheses) is a type of informal fallacy that involves a situation in which limited alternatives are considered, when in fact there is at least one additional option. The options may be a position that is between two extremes (such as when there are shades of grey) or may be completely different alternatives. The opposite of this fallacy is argument to moderation.

False dilemma can arise intentionally, when fallacy is used in an attempt to force a choice (such as, in some contexts, the assertion that "if you are not with us, you are against us"). But the fallacy can also arise simply by accidental omission of additional options rather than by deliberate deception." MORE HERE.

Generally, many may not be aware that they are the victims of black and white fallacies.

According to this site:

black-or-white

You presented two alternative states as the only possibilities, when in fact more possibilities exist.
Also known as the false dilemma, this insidious tactic has the appearance of forming a logical argument, but under closer scrutiny it becomes evident that there are more possibilities than the either/or choice that is presented. Binary, black-or-white thinking doesn't allow for the many different variables, conditions, and contexts in which there would exist more than just the two possibilities put forth. It frames the argument misleadingly and obscures rational, honest debate.

Example: Whilst rallying support for his plan to fundamentally undermine citizens' rights, the Supreme Leader told the people they were either on his side, or they were on the side of the enemy.

You may want to explore more AT THIS SITE.

In my lectures, I used to make it a point that my students understood and could identify fallacies of thoughts/ideas so that they could separate the wheat from the chaff and not fall prey to all kinds of messaging.

When one subscribes to a certain ideal, explore all facets. Question. Investigate. Analyze and then conclude.

Are the messages consistent?

Are the measures logical? Or are they repeating what was done in the past EVEN THOUGH history has shown us that all came to naught due to the futility of such overtures which probably had ulterior motives.

Never be used by anyone/group/party. Exercise independent thinking and do not be bullied into conformity or succumb to peer pressure. Instead, let God or our conscience and analytical conclusions based on facts be our guide.

It is one thing to be idealistic or hopeful and another thing to demand more from what people are ready to give. It is not fair to condemn others for not acquiescing to demands/expectations for such a platform of dogmatism would work against the cause, if it is a noble one. I surmise it is good to demand certain ideals but if undertaken insensitively, would surely elicit negative or even violent/undesirable reactions.

The bottom line is think independently and questions. Always have a balanced view. It does not mean that just because 500 000 people share the same view is a guarantee that it is a valid view. Few realize it could mean that 500 000 or less have been misled or influenced subliminally or unconsciously or just swept away with the moment.

As for me, I just wish that more people, myself included, can have the desire and ability to question and to think beyond whatever platter of messages that are offered to us.

There has to be more than what we see.

And, it is up to us to discover it for ourselves instead of conforming to the hypodermic syringe model of communication as theorized by Katz and Lazarfeld (1955). One must remember that whatever the media tells us must be finely sieved lest we fall prey to the selective messages that are intended for specific audiences. Read more here.

Between dreams and ideals, I would hold on to dreams for the lack of those would mean the death of an active mind that works independently. Dreams keep us alive. For now, I have learnt that idealism weakens the ability of an individual to be objective. There can never be absolutes in life for we live in a dynamic world subjected to so many internal and external forces at work.

Do share your responses to this post. Thanks!


UMNO Terkuat? Najib, PM 47% Itu Tertipu & Menipu Dengan Ilusinya!

Posted: 01 Jun 2013 01:40 AM PDT


Najib: Umno muncul parti terkuat dalam PRU13

Umno kekal sebagai parti pilihan rakyat berdasarkan pencapaian parti itu pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) pada 5 Mei lepas, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Perdana menteri berkata ini terbukti dengan kejayaan Umno menambah bilangan kerusi Parlimen daripada 79 pada PRU12 2008 kepada 88 pada pilihan raya kali ini.

"Jika dibandingkan dengan pembangkang, mereka mempunyai 89 buah kerusi, bererti Umno sebagai parti tunggal boleh menyamai gabungan parti pembangkang yang terdiri daripada tiga parti tersebut (DAP, PKR dan PAS)," kata Presiden Umno itu kepada pemberita selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Umno hari ini.

Najib berkata prestasi Umno juga diukur berdasarkan kejayaannya merampas kembali Kedah dan Perak berserta bilangan undi yang diperolehi yang semakin bertambah.

"Mengikut kajian kita, lebih kurang 30 peratus peningkatan undi yang diberikan kepada Umno berbanding tahun 2008, katanya.

Justeru, Najib berkata Umno akan terus berjuang dengan memantapkan gerak kerjanya melalui beberapa penambahbaikan pentadbiran di peringkat ibu pejabat seperti dicadangkan oleh timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku Pengerusi Jawatankuasa Pengurusan.

Beliau berkata antara penambahbaikan tersebut ialah mewujudkan beberapa bidang pengkhususan sepenuh masa seperti penyelidikan dan latihan, media sosial dan bidang penerangan.

Beliau berkata penyusunan semula tersebut perlu bagi memastikan usaha, mesej dan segala keputusan daripada Majlis Tertinggi itu dapat dilaksanakan dengan lebih berkesan.

Menurutnya khidmat tenaga profesional sepenuh masa dan berdedikasi akan digunakan untuk melaksanakan tugas dan arahan majlis itu.

Sementara itu, Naib Presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata pengumuman Najib mewujudkan pelbagai pengkhususan dalam memantapkan lagi parti itu akan menjadikan Umno lebih fokus untuk mendekati golongan muda.

"Ini merupakan tumpuan baharu parti kerana pada 2017 atau 2018 nanti (jika pilihan raya umum diadakan), dijangka hampir 2.5 juta pengundi muda, dan ini harus diberikan tumpuan bagi mendekati kumpulan berkenaan," katanya.

Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin pula berpendapat pewujudan pelbagai pengkhususan itu adalah cadangan yang tepat bagi memulakan usaha parti itu menghadapi pilihan raya umum ke-14.

"Kita pisahkan media sosial daripada penerangan, jadi kita akan memberi input untuk kaedah menjalankan kempen melalui media alternatif dengan lebih berkesan. Pemuda Umno akan menyumbang idea untuk memperkukuhkan bidang itu," katanya. - Bernama

Ulasan GB

Najib membnicarakan soal kerusi, lansung tak sentuh tentang undi.

Dengan penuh bangga beliau menyatakan "kejayaan Umno menambah bilangan kerusi Parlimen daripada 79 pada PRU12 2008 kepada 88".

Oleh kerana Najib berbicara tentang "kerusi" kita jawab dengan kerusi juga.

UMNO meningkatkan kerusinya daripada 79 kepada 88 katanya, TETAPI jangan terlepas pandang bahawa kerusi Barisan Nasional merosot 7 kerusi dari 140 (2008) kepada 133 (2013). Pakatan Rakyat yang dapat menambahkan 7 kerusi daripada 82 (2008) kepada 89 (2013)

Jadi peningkatan kerusi UMNO datang dari mana kalau bukan dari kalangan anggota BN sendiri iaitu MCA? MCA kalah teruk dengan kehilangan 8 kerusi iaitu daripada 15 (2208) kepada cuma 7 (2013).

Rumusannya? UMNO bertambah kuat dengan menambah kerusinya dengan mengkorbankan MCA!

Sokongan kaum India yang digembar-gemburkan telah kembali kepada BN juga palsu kerana MIC cuma menambah 1 kerusi sahaja iaitu dari 3 (2208) kepada 4 (2013).

Ditinjau dari sudut undi popular keadaannya bertambah buruk dan Najib lansung tak sentuh lansung mengenainya.

UMNO menerima sejumlah 3,241,286 (29.32%) undi popular, jauh lebih rendah daripada Pakatan Rakyat yang memperolehi 5,623,984 (50.87%).

UMNO parti terkuat?

Dengan jumlah undi popular yang diterima oleh UMNO sebanyak 3.2 juta itu, ia menyamai keahlian UMNO yang juga dikhabarkan seramai 3.2 juta. Ini bererti UMNO hanya menerima undi daripada ahlinya sendiri, menjelaskan kepada kita bahawa UMNO tidak layak untuk mewakili rakyat "Melayu" Malaysia kerana jumlah pengundi Melayu ialah 7.8 juta. Sejumlah 4.6 juta lagi pengundi Melayu tidak memilih UMNO sebaliknya memilih Pakatan Rakyat! Itu GB tak ulas pengundi bukan-Melayu yang masing-masing dah tahu, malah Najib sendiri akui, majoritinya sudah tidak mengundi BN!

Najib benar-benar sedang berilusi, tertipu dan hendak menipu rakyat Malaysia,,

Minister Shabery Cheek: In a 11:50 AM incident, daughter fell victim to snatch thieves in Proton Satria @ Tesco Ampang car park

Posted: 31 May 2013 11:45 PM PDT

သီလေဖါက္ရင္ေတာ့ ငရဲကိုုပဲလားရမယ္ဆိုုတာ၊ ဗုုဒၼၢဘာသာဝင္စစ္စစ္တိုုင္း နားလည္သေဘာေပါက္ႀကပါ

Posted: 31 May 2013 08:23 PM PDT

ငါတိုု႕ဆက္ေျပာေနမွျဖစ္မယ္
================
ကၽြန္ေတာ့သားကေျပာတယ္၊ ေဖၾကီးဒါမ်ိဳးေတြမေရးပါနဲ႕ အႏၱရယ္ရွိနိုုင္တယ္တဲ့။ ကၽြန္ေတာ္သတိထားမိတယ္၊ မိတၳီလာကိစၥကတည္းက မီဒီယာေတြႏွာေစးသြားတယ္။ သိသိသာသာၾကီးစိုုးရိမ္ထိတ္လန္႕ မွဳေတြနဲ႕ ဒီျဖစ္စဥ္ေတြကို တာဝန္ရွိရွိလံုုးေစ့ပတ္ေစ့တင္ျပဖိုု႕လက္ေရွာင္ၾကတယ္။ ကၽြန္ေတာ္တိုု႕ မွာကဒီ Social network ေလးပဲ Outlet ရွိတာ….ျပီးေတာ့ကိုုယ့္မွာ နိုုင္ငံတကာမိတ္ေဆြေတြ၊ ဘာသာျခားမိတ္ေဆြေတြနဲ႕ ၊
ျပန္စဥ္းစားတယ္.. မျဖစ္ဖူး..သတၱိေမြးရတယ္၊ ငါတိုု႕ဆက္ေျပာေနမွျဖစ္မယ္၊
တခ်ိဳ႕တခ်ိဳ႕ေတြ အစြန္းေရာက္ေနေပမယ့္၊ ငါတုုိ႕ဘာသာဟာ အစြန္းေရာက္ဘာသာ မဟုုတ္ဖူးဆိုုတာျပဖိုု႕ .. တခ်ိဳ႕တခ်ိဳ႕ေတြ ရုုိင္းစိုုင္းရက္စက္ၾကေပမယ့္၊ ငါတိုု႕လူမ်ိဳးေတြဟာ လူသားဆန္ျပီး စာနာစိတ္ရွိတယ္ဆိုုတာျပဖိုု႕ … တခ်ိဳ႕တခ်ိဳ႕ေတြနိုုင္ငံေရးလွည့္ကြက္ထဲမွာ မ်ိဳးခ်စ္တံဆိပ္စိတ္ႀကြ ေဆးမိျပီး မဲမဲျမင္ရာကိိုု ရန္လုုပ္ေနေပမယ့္၊ ျပည္သူတိုုင္းဟာ နိုုင္ငံေရးသူငယ္နပ္စားေတြ မဟုုတ္ဖူးဆိုုတာျပဖိုု႕ .. အစြန္းေရာက္၊အက်င့္ပ်က္တဲ့ မြတ္စလင္တခ်ိဳ႕ေၾကာင့္၊ ကမၠာမွာေရာျမန္မာမွာပါ၊ ျပႆနာေတြရွိတယ္ဆိုုတာမျငင္းပါဖူး။ ေျပာေနတာကျပႆနာေျဖးရွင္နည္းကိုုပါ။ ကၽြန္ေတာ္တိုု႕ဟာတကယ္ေတာ့ အေမရိကန္လိုု မြတ္စလင္အစြန္းေရာက္ေတြရဲ့ ရန္သူမဟုုတ္ေသးပါဘူး။ ေရာက္ရာအရပ္မွာ ျမန္မာလူမ်ိဳး၊ဗုုဒၼၢဘာသာျဖစ္လိုု႕တိုုက္ခိုုက္ခံရတာ ၊ျပန္ေပးဆြဲခံရတာမ်ိဳူးမရွိပါဘူး။ အေမရိကန္လူမ်ိဳးေတြ၊ ခရစ္ယာန္ဘာသာဝင္ေတြဟာ၊ ဒီလိုုၾကံဳေတြ႕ေနရလိုု႕သူတိုု႕တိုုင္းျပည္မွာ ေတြ႕ရာမြတ္စလင္ကိုုရန္ျပဳျပီး၊ဗလီကိုုမီးမတိုုက္ပါဘူး။ ဒါဟာလူမ်ိဳးတမ်ိဳးရဲ့စရိုုက္လကၵၼဏာ.. အသိဥာဏ္နဲ႕ကိုုယ္က်င့္တရားကိုုျပေနတာပါ။ ဒီလိုု ဘာသာေရးလူမ်ိဳးေရး အဓိကရုုဏ္းဆိုုတာရက္ပိုုင္းအတြင္း တတိုုင္းတျပည္လံုုးကူးဆက္သြားတက္တဲ့ သေဘာရွိတာေၾကာင့္အခုအခ်ိန္အထိဒီလိုု မျဖစ္ေသးတာဟာ၊ လူနဲစုုရဲ့လွံဳေဆာ္မွဳဆိုုတာထင္ရွားေနျပီး၊ နိုုင္ငံသားအမ်ားစုုကေတာ့ မလိုုလားမေထာက္ခံဖူးဆိုုတာေသျခာ သေလာက္ပါပဲ။ စိုုးရိမ္မိတာကၾကာရင္နိုုင္ငံရဲ့ Image ကိုုထိခိုုက္ျပီး နိင္ငံျခားခရီးသြားနဲ႕ ရင္းႏွီးျမွဳတ္ႏွံသူေတြ ေနာက္လွည့္ျပန္ကုုန္ၾကမွာကိုုပါ။ ဒီလိုုလူမ်ိဳးျခားဘာသာျခားေတြအေပၚ ဆက္ဆံျပဳမူတက္တဲ့့တိုုင္းျပည္ကိုု၊ ဘယ္ သူစိမ္းဧည့္သည္မွ မလာပါဘူး။ လူတခ်ိဳ႕ ကိုုကၽြန္ေတာ္ဒီေနရာကေျပာခ်င္ပါတယ္၊ ေဒၚေအာင္ဆန္းစုုၾကည္ကိုု တိုုက္ေနတဲ့ဒီနိုုင္ငံေရးေအာက္လမ္းနည္းဟာ၊ တခ်ိန္ထဲမွာရွိစုုမဲ့စုု တိုုင္းျပည္ရဲ့ ဂုုဏ္ေဆာင္၊ ကမၠာ့လူမ်ိဳးေပါင္းစံုုဘာသာေပါင္းစံုုရဲ့ျငိမ္းခ်မ္းေရးအတြက္ၾကိဳးပမ္း ထမ္းေဆာင္ခဲ့တဲ့ ဗုုဒၼၢဘာသာဝင္ျမန္မာလူမ်ိဳး ဦးသန္႕ ရဲ့ မွတ္တိုုင္ကိုုတံေတြးနဲ႕ေထြးသလိုုျဖစ္ေနျပီဆိုုတာပါပဲ။ တရားတဲ့နည္းလမ္းကိုုမသံုုးရင္ တိုုက္ေနတဲ့စစ္ပြဲဟာလည္းတရားတဲ့စစ္ပြဲျဖစ္မွာမဟုုတ္သလိုု၊ ရဲရဲ၊မရဲရဲ၊ တေန႕ေသရမွာျဖစ္ျပီး၊ သီလေဖါက္ရင္ေတာ့ ငရဲကိုုပဲလားရမယ္ဆိုုတာ၊ ဗုုဒၼၢဘာသာဝင္စစ္စစ္တိုုင္း နားလည္သေဘာေပါက္ႀကပါလိမ့္မယ္။

(သီဟေသြး)


Isu Batal Pasport: Peguam Tempelak Ketua Pengarah Imigresen Sebagai Jahil Undang-undang

Posted: 31 May 2013 08:12 PM PDT


Peguam: Tiada peruntukan untuk batal pasport

Akta Pasport 1966 tidak mempunyai peruntukan bagi pembatalan pasport Malaysia seperti yang didakwa oleh Ketua Pengarah Jabatan Imigresen, Alias Ahmad, kata para peguam.

"Selepas meneliti Akta Pasport, saya tidak dapat mencari peruntukan mana yang membolehkan (Imigresen membatalkan pasport)," kata peguam Syahredzan Johan (kiri).

Malah, katanya, beliau tidak tahu adanya sebarang undang-undang yang membolehkan kerajaan membatalkan pasport Malaysia.

Bagaimanapun, katanya, terdapat undang-undang individu yang memperuntukkan kuasa untuk menghalang individu daripada meninggalkan Malaysia, contohnya, di bawah Akta Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) 1997 dan Akta Kebankrapan 1967, dan juga mereka yang diikatjamin berkaitan kesalahan jenayah.

Dalam mesej teks kepada Malaysiakini, Syahredzan bagaimanapun menegaskan bahawa akta-akta tersebut hanya melarang individu keluar negara ini, tetapi bukan membatalkan pasport Malaysia yang sah.

David Matthews, seorang pakar dalam bidang tersebut, berkata sekatan ke atas individu di bawah undang-undang yang berasingan itu, bagaimanapun, tidak boleh dilakukan secara pentadbiran oleh ketua pengarah (KP), tetapi mesti melalui suatu perintah mahkamah.

Menurutnya, Akta Pasport merupakan satu undang-undang pentadbiran dan tidak berurusan tentang kewarganegaraan dan lain-lain.

Ketika dihubungi, David berkata, ia hanya membolehkan KP mengeluarkan bukan warganegara yang memasuki Malaysia secara haram, dan tidak terpakai kepada rakyat tempatan.

Beliau berkata KP boleh berhujah bahawa di bawah Seksyen 12D akta tersebut, beliau boleh diberikan kuasa oleh menteri, tetapi ini lebih merujuk kepada perkara-perkara dasar.

Tetapi, tambahnya, apa-apa arahan seumpama itu hendaklah munasabah dalam erti kata undang-undang pentadbiran dan juga adil.

'Mencemarkan imej negara di luar negara', tambahnya, adalah samar-samar dan tidak boleh dijadikan sebab untuk membatalkan pasport.

Dalam soal pembatalan kewarganegaraan, katanya, ini adalah dinyatakan di dalam Perlembagaan Persekutuan, tetapi hanya boleh diguna jika seseorang warganegara itu melakukan perkara-perkara yang membatalkan kewarganegaraannya.

Katanya, ini termasuk perkara-perkara seperti menerima kewarganegaraan negara lain atau melaksanakan hak-hak rakyat negara lain, seperti mengundi.

"Tetapi ia bukan pembatalan per se. Seseorang itu tidak boleh dinafikan hak kewarganegaraan," katanya.

Beliau menambah, jika 6,564 orang yang disebut itu, didakwa di negara asing, maka mereka akan menghadapi hukuman undang-undang di sana.

Semalam, Alias dipetik oleh Berita Harian sebagai berkata, jabatan itu akan membatalkan pasport Malaysia 6,564 rakyat Malaysia, antaranya kerana "mencemarkan imej Malaysia di luar negara".

Alias memberitahu akhbar tersebut bahawa ini selaras dengan Akta Pasport, tetapi tidak menyatakan secara khusus seksyen Akta tersebut.


Bagaimanapun, beliau kemudiannya berkata undang-undang itu hanya membenarkan kerajaan menghalang rakyat Malaysia daripada keluar negara, dan bukan menghalang mereka memasuki Malaysia.

Pada hari Isnin, beliau telah dilaporkan oleh Berita Harian sebagai berkata rakyat Malaysia yang memprotes di luar negara boleh dihalang daripada pulang dan pasport mereka boleh dibatalkan di bawah Seksyen 8 Akta Imigresen 1959/1963.

Menurut Matthews, adalah mengejutkan bagi Alias berkata demikian kerana ia menunjukkan satu kejahilan undang-undang.


Seluruh seksyen itu merujuk kepada pendatang, kata Mathews sambil menambah bahawa cara Alias beralih dari satu akta kepada yang lain, menunjukkan beliau tidak tahu apa yang dicakapkannya.

Seksyen 8, Akta Imigresen menyatakan bahawa KP Imigresen boleh mengklasifikasikan mana-mana bukan warganegara sebagai pendatang yang dilarang, sebagaimana yang ditakrifkan dalam Seksyen 8 (3) akta yang sama, dan melarangnya daripada memasuki negara ini.

Dalam satu kes, kerajaan telah membatalkan pasport pemimpin Hindraf - yang kini menjadi timbalan menteri, P Waythamoorthy - memaksanya ketika itu hidup dalam buangan di London.

Agensi Sempatan United Kingdom, dalam jawapan bertulis kepada permohonan peguam Waythamoorthy di bawah Akta Kebebasan Maklumat, berkata pasport itu "dibatalkan kerana pihak berkuasa Malaysia mahu menangkap Waythamoorthy untuk menghadapi tuduhan jenayah."

Malaysiakini telah berulang kali cuba menghubungi Alias untuk mendapatkan penjelasan mengenai seksyen Akta Pasport yang mahu digunakan untuk membatalkan pasport, tetapi belum berjaya menghubungi. -mk
,br>

Kritik kerajaan akan dibatalkan pasport mereka? Kenapa begitu?


Dalam keadaan kedua-dua pihak pembangkang dan parti kerajaan sedang berperang mulut berhubung dengan banyak isu, keluar pula kenyataan yang sangat mengelirukan dari Ketua Pengarah Imigresen Malaysia, Dato' Alias Ahmad. Mengapa dan kenapa kenyataan yang sangat mengelirukan ini dikeluarkan, hanya beliau sahajalah yang tahu.

Dato' Alias telah mengeluarkan kenyataan bahawa Jabatan Imigresen mempunyai hak untuk membatalkan pasport rakyat Malaysia yang mengkritik kerajaan di luar negara dan ini tidak dapat diterima. Mengkritik kerajaan yang memerintah adalah hak rakyat negara ini dan ia boleh dilakukan di mana-mana, samada di dalam atau dari luar negara.

Kita bersetuju rakyat yang mengkritik dan memburukkan negara itu wajar diambil tindakan seperti itu, tetapi setakat mengkritik kerajaan yang mereka anggap rasuah dan menyalahgunakan kuasa itu bukannya mengkritik negara. Jika seorang rakyat mengkritik kehadiran sistem negara seperti kedudukan Raja-Raja Melayu dan apa yang berkaitan dengannya adalah salah bagi negara ini dan wajar pasport mereka dibatalkan.

Tetapi jika seseorang mengkritik kerajaan yang rasuah dan menyalahgunakan kuasa dan membantutkan usaha memperkayakan perpaduan kaum itu tidak salah dan adalah 'ultra-vires' jika tindakan diambil terhadap rakyat itu. Jika semua kritikan terhadap kerajaan itu membolehkan pasport mereka terbatal maka negara kita seolah-olah sebuah negara yang zalim dan tidak bertamadun.

Rakyat dan pemimpin yang meminta pertolongan kuasa asing, misalnya CIA, untuk menumbangkan kerajaan, itu adalah tindakan yang jahat dan perlu pasport mereka itu ditarik balik atau dibatalkan terus. Tindakan ini adalah tindakan memusuhi negara dan Yang Di Pertuan Agong, maka mereka wajar dibatalkan pasport mereka.

Tetapi jika setakat mengatakan Najib atau Muhyiddin sebagai pemimpin yang tidak sesuai dengan negara, itu adalah isu politik dalaman dan tidak sepatutnya pihak imigresen membatalkan pasport mereka. Tuduhan seperti itu pun sememangnya ada kebenarannya.

Apabila kita mendengar kenyataan-kenyataan seperti ini dikeluarkan oleh mereka yang memegang amanah untuk mentadbir jabatan dan negaranya, kita amat khuatir dengan jenis apa negara kita akan berada pada masa-masa yang akan datang.

Saya secara peribadi berharap Ketua Pengarah Imigresen itu akan membuatkan pencerahan yang betul kerana ramai rakyat yang sedang tertanya-tanya kenapa kenyataan itu keluar dalam waktu yang sangat panas ini. Adakah kenyataan itu untuk menyediakan pemikiran rakyat yang jika ada pimpinan mana-mana pihak yang akan dibatalkan pasportnya nanti, rakyat diminta tidak bertindak dengan cara ganas atau apa?

Ramai yang sangat keliru sekarang ini. Ada pihak yang menggunakan kuasa sejak berdekad-dekad lamanya. Ada pihak yang telah merasakan akan dapat menggantikan kuasa sudah begitu celupar untuk mengambil tindakan dan memenjarakan pihak yang akan digantikannya itu.

Kalau hendak ambil tindakan pun biarlah setelah kuasa diperolehi. Tidak perlu bercakap besar di atas nama ketegasan dan pembaharuan. Apabila ternampak 'rusa di hutan tembak dahulu baru bersorak'. Tetapi mereka ini bersorak baru hendak menembaknya. Belum pun sempat menembak rusa sudah cabut lari.

Bila rusa sudah lari, marah-marah pula kepada semua orang kerana kesalahan sendiri itu. Diri sendiri tidak pernah bersalah. -aspanaliasnet

BBC News - Almost human: Lab treats trauma with virtual therapy

Posted: 31 May 2013 04:30 PM PDT

BBC News - Almost human: Lab treats trauma with virtual therapy

PET+BLOGSPOT is the ONLINE BLOG of the Malaysian Animal-Assisted Therapy for the Disabled and Elderly Association or Petpositive.Our stories are CURRENT, ACCURATE and RELIABLE. We offer both local and foreign news on animals, disability and the elderly. PET+BLOGSPOT was first established in October 2007. Our hits since then are now

No comments: